B1 blogcsalád



Orbán űrhajóst akar küldeni a világűrbe

2019. november 27. - nickgrabowszki

Úgy kell ez Magyarországnak, mint egy falat kenyér. kuty.jpg

Mivel a magyar futballválogatott nem tudott kijutni a világbanokságra, az Európa-bajnokságra sincs komoly esélye. Megrendezni se sikerült egyiket se, meg az olimpia is elúszott, mert Párizs és Los Angeles is többet fizetett a NOB-tagoknak, mint Budapest, Orbánnak új "közösség-. nemzet- és imázsépítő" PR-fogás után kellett nézni:

2024-ben magyar űrhajóst akar küldeni a világűrbe.

Nem vicc: Szijjártó ezt az Európai Űrügynökség sevillai konferenciáján jelentette be. Azzal indokolta, hogy 

Magyarország számárára ez újabb fejlődési, kitörési lehetőség, fókuszában a második magyar űrhajós kiképzése és a Nemzetközi Űrállomásra történő felküldése szerepel, amelyet 2024-re reálisan megvalósíthatónak látunk az orosz Roszkoszmosz együttműködésben.

A kitörési lehetőség már abból is látszik, hogy Farkas Bertalan 1981-es kozmoszbeli útjából is mennyit profitált az ország. De legalább a magyar úrhajóst körbe lehet majd hordozni, és el lehet büszkélkedni majd Erdogannak és a -sztánok diktátorainak a Türk Tanácsban, hogy nekik ilyesmire is futja.

Aki profitál belőle, az nyilvánvalóan Putyin,

aki majd nyilvánvalóan alaposan megkéri az árat az űrturistáskodásnak. Lehet, hogy Paks2 eddig halasztgatott megépítését kéri cserébe, hogy státusszimbólumot biztosítson az Orbán-rezsimnek.

A dolog onnan nézve egyáltalán nem váratlan, hogy már évek óta van Magyarországnak űrügyi kormánybiztosa. Valamint - mint a felső képből is látszik - a Kétfarkú Kutya már évekkel ezelőtt, Orbán a a sorban második vagyonkezelőjének viharos gazdagodása láttán megjósolta, hogy Felcsúton űrkikötő fog épülni.

De itt még nem tartunk. Előbb magyar űrturista, aztán haladjunk sorban.

Olimpia, atlétikai vébé, magyar űrhajós, majd űrkikötő és a galaxis meghódítása - a világnemzet valóra váltja a Gazda minden gyerekkori álmát. 

Nincs lehetetlen, amíg a közpénzekből futja.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7115327276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2019.11.27. 13:12:16

"Olimpia, atlétikai vébé, magyar űrhajós, majd űrkikötő és a galaxis meghódítása - a világnemzet valóra váltja a Gazda minden gyerekkori álmát.

Nincs lehetetlen, amíg a közpénzekből futja."

Van rá, úgy, hogy közben emelkednek a bérek, épül, szépül az ország.

Valószínűleg nem balfasz ballibák vannak a hatalomban. Ha ők lennének, nem kellene ilyesmiken álmodozni.

1rre nagyobb marhaságokat ír már ez a B1. Mind1, ez is azt jelenti, hogy minden jól megy, ha csak ilyesmikbe lehet belekötni.

Ja, és a Budapest addigra ismét egy koszfészek lesz, nyilván máshol kell építeni az űrállomást, nehogy szégyellni kelljen a helyet.

harakiri 2019.11.27. 13:52:07

@6.Lenin:

De nincs rá! :D Érted? NIIINCS!
Kórház rohad, bkv rohad, utak romosak, oktatásban nincs pénz...etc!
Ez megintcsak arra jó, hogy a magadfajták elmondhassák, hogy igen ezt mást nem tudja csak a fidesz.
Az, hogy a mtv1-2-x azt mondja, hogy minden jól megy, attól még nem ez az igazság!
Elképesztő vagy bazzmeg! :D

GNDL 2019.11.27. 13:53:29

@6.Lenin: „Van rá, úgy, hogy közben emelkednek a bérek, épül, szépül az ország.”

Ebből gyakorlatilag egy szó sem igaz.

Nem, nincs rá pénz, az állami szolgáltatásokból- és szociális ellátórendszerekből az elmúlt években elvonták a forrásaik átlag harmadát, ezért foszlik a varrásai mentén az ország. Civilizált egészségügy híján évente kisvárosnyi magyar hal meg középkort idéző betegségekben és fertőzésekben; már az alapfokú közoktatásból is szakmányban kerülnek ki a funkcionális- és digitális analfabéták; súlyos szakemberhiány miatt tulajdonképpen a működőképességének határán is túl van a közigazgatás, okmányirodákban és egyszerű lakossági ügyekben is a nagyobb városokban várólisták vannak a közhivatalokban; nincs rendőr, nincs tűzoltó, nincs ápoló, orvos, nővér, nincs elegendő pedagógus annak ellenére sem, hogy folyamatosan csökken a gyermekek száma... annyira nincs rá pénz, hogy ma már az állam a legalapvetőbb feladatait képtelen ellátni.

A bérek annak ellenére emelkednek, hogy tulajdonképpen a kormányzat mindent megtesz hogy ne emelkedjenek (rekord adóterhek, rekord adminisztrációs terhek, versenyképesség zuhanása, termelékenység stagnálása, kiszámíthatatlan, senkivel nem egyeztetett, ötletszerű és önkényes kormányzati döntések, állami korrupció, állami korrupció, állami korrupció). A versenyszféra bérei messze elmaradnak a régiós, és mondjuk a maradék V3 államok béreitől, mert nem csak Magyarországon emelkednek a bérek a „világgazdaság pénzbősége” és a rekord szintű EU-s konjunktúra miatt, hanem _mindenhol_ emelkednek, csakhogy a régiós-, egykori szocialista tagállamokban jóval nagyobb mértékben mint Magyarországon... ezért a magyar bérek gyakorlatilag leszakadóban vannak, maholnap a románok és a bolgárok is többet fognak keresni, egyelőre csak ők csóróbbak a magyaroknál a jelenleg még 28 EU tagállamban.

És nem, kibaszottul nem épül-szépül az ország, a közútfejlesztés gyakorlatilag leállt, az infrastrukturális fejlesztések esetén még az állagmegőrzésre sincs elegendő forrás, a közművek állapota romokban és nem csak Orbánék kommunista rezsiharca miatt, hanem az EU-s források felelőtlen elszórása miatt is, lásd ahol Mészárosék például csatornahálózat fejlesztést végeztek csilliárdokból, ott ma nem elvétve még a csapvíz is ihatatlan. Lófasz épül-szépül, stadionokat meg sportcsarnokokat öntenek betonba, fél falvakat térköveznek le, ezresével irtják a fákat és számolják fel a parkokat csak hogy azt is lebetonozhassák, letérkövezhessék... mert abból tudják a legtöbb „alkotmányos költséget” lenyúlni a fideszes elvtársak.

Ennek ellenére támogatom, hogy magyarokat lőjünk ki az űrbe... kezdjük mindjárt holnap, először a kormánytagok jönnek, aztán a magadfajta muszka trollfarmos propagandistáik... jó szórakozás lesz. :D

Womb Rаider 2019.11.27. 14:04:13

@GNDL: Több pontot illetően szimplán hazudsz. és arra már ki sem térnék, hogy az aljas hisztériakeltés miatt egy valódi diktatúrában a talpad alatt fütyülne a szél..

Csak azt kérdezném meg, kit szolgálsz, ki fizet?

GNDL 2019.11.27. 14:11:07

@Womb Rаider: Csak megjegyzem, hogy elfelejtetted az ellenérveidet kifejteni... anélkül meg nehéz lesz vitázni, mert a vita alapja az hogy érvekre ellenérvekkel válaszolunk. :) Legalábbis már a jobb kocsmákban is így van, nem tudom téged honnan hordott ide a szél... :D

6.Lenin 2019.11.27. 14:26:17

@harakiri: @GNDL:

Nem tudtok túllépni azon, hogy a saját torz véleményeteket ne tényként kezeljétek.
Nem láttok fejlődést ebben az országban, mondjuk a 2010 előtti időszakhoz képest?

Akkor ti vagy pincében éltek, és már nem voltatok kint min. 20 éve, vagy mérhetetlenül rosszindulatú senkiháziak vagytok. Én az utóbbira szavaznék, de ezt ti döntsétek el magatokban.
Természetesen nem tökéletes ma sem minden, biztosan lehetne sok mindent másként is csinálni, talán.
De nem látom azt a jobbat, amihez képest a mai helyzetet rosszabbnak ítélitek.

A véleményetekre jogotok van, de így leszarom, mert erősen, és szándékosan torzított valami. Epeömlés, az meg nem rám tartozik. Menjetek szakorvoshoz inkább.

2019.11.27. 15:11:38

Mindig tudtam, hogy érdemes itt kitartani és lám most kiderűl, az amcsik, indiaiak, oroszok, kínaiak, japánok mind hülyék mert ürkutatással foglakoznak, és ezt sohasem tudom meg, ha nem olvasom ezt a cikket.
Nemrég még az volt az álláspont, hogy az MTA had kutasson bármit, a profit a tudománnyal kapcslatban nem várható el, erre fel most kiderül, hogy dehogynem.
Azt viszont biztosan rosszul tudja a cikk írója, hogy Farkas utazása nem hozott profitot, cefet nagy profitot hozott, az Olefin művek meg még egy pár vegyipari cég nagyot kaszált rajta,..., na nem mi magyarok, mert azokat bagóért eladták a Német kormány alatt.

2019.11.27. 15:21:43

Egyébként mi magyarok komoly hatással voltunk más országok ürkutatására is.
Cseh fizikus barátom mesélte, hogy ők nekünk köszönhetik, hogy az Interkozmos keretében ők mehettek legelőször az űre, ugyanis amikor bejelentették az oroszok, hogy mindenben felkészültek már csak az országok közötti repülési sorrendet kell eldönteni, ekkor felkiáltott a magyar küldöttség vezetőlye, hogy remek.
Az oroszok meg felküldték Remeket

2019.11.27. 15:31:51

@GNDL: Az tény, hogy leálltak a közútfejlesztések, de ezt egy agymosott soproni, békéscsbai, hódmezővásárhalyi, debreceni, pápai, kapovári barom sohasem értené meg, mert rossz beidegződés az embereknél, hogy annak hisznek, amit látnak,....., ezért van önnek nehéz dolga, amikor meg akarja győzni öket, hogy az bizony úgy épül, hogy valójában áll.

GNDL 2019.11.27. 15:35:12

@6.Lenin: „Nem láttok fejlődést ebben az országban, mondjuk a 2010 előtti időszakhoz képest?”

Nem csak mi nem látunk, de gazdasági szakemberek sem, többek közt Orbán egykori tanácsadói szerint is ami most van illetve ami az elmúlt 2-3 évben volt, az a 2008-as válság előtti állapotokat tükrözi... de mindeközben elvesztegettünk egy újabb évtizedet.

„Akkor ti vagy pincében éltek”

Vagy esetleg tájékozottabbak vagyunk?! :) Azért ne vesd el egyből ezt az opciót, lásd én például tudok érvelni a fideszes kampányszlogenekkel szemben, a hozzád hasonló trollfarmos propagandisták meg csak érvek nélkül hőbörögnek, sértegetnek, vagy csak a primitív egyszerű mondatos fideszes kampányszlogeneket ismétlik, bármiféle tényszerű és bizonyítható érvek híján.

Szóval, töki, szedd össze magad. :)

6.Lenin 2019.11.27. 15:45:09

@GNDL:

Orbán egykori tanácsadói, akiket kibaszott, mert kiderült, hogy lófaszt se értenek ahhoz, amit előtte magukról állítottak.

Szóval igazam van, amikor egy rendkívül rosszindulatú senkiházinak tartalak.

Máskor olyanokkal próbálj valamit igazolni, akik csináltak már egy jobbat, amit a jelenlegiek leromboltak. Bólints, ha találtál valakit.

GNDL 2019.11.27. 15:52:15

@6.Lenin: Ööö... nagy részük lemondott, vagy felmondott, mert nem vállalták Orbán „új irányát” vagy éppen hiába mondtak bármit is, Orbán ment a saját ostoba feje (Matolcsy) után... más részüket pedig eleve nem is keresték, mert tudták, hogy semmiben nem fogják támogatni Orbán „unortodox”, értsd dilettáns ámokfutását. :D

Azért azt ne feledjük, hogy ezek az egykori tanácsadók többségükben jelenleg is top magyar és/vagy külföldi egyetemeken adnak elő, míg Orbán jelenlegi gazdasági „éceszgéberei” gyakorlatilag még a versenyszférában sem dolgoztak egyetlen másodpercet sem hitvány életük során... vagy a KISZ-ből vagy az MSZMP-ből hullottak be a Fideszbe, vagy előbb az MDF-be, miután elfogyott alóluk a szocializmus. :D

6.Lenin 2019.11.27. 16:00:57

@GNDL:

A CEU-n? Felforgatás szakon?
Szerintem majd most Budapesten lehetősége lesz néhánynak a lopáson kívül valamit is csinálnia. Talán a budapestieket se érné nagy sokk, ha kiderülne, tényleg képesek valamire. Szerintem ettől senkinek sem kell tartania.

harakiri 2019.11.27. 16:17:30

@6.Lenin:

Azt tudod, hogy ha a szart becsomagolom selyempapírba és felteszem a lekvárok közé, akkor az attól még szar marad.

Elvakítanak a külsőségek, közben meg belül rohad az egész.

Tudod a Rodolfó is azt mondta, h csak a kezemet figyeljétek, mert csalok.
Na...neked is a dolgok mögé kellene nézni és mindjárt látnál "csodákat".

6.Lenin 2019.11.27. 16:19:45

@harakiri:

Szerettél volna valamit tudatni az olvasókkal?

harakiri 2019.11.27. 16:22:36

@6.Lenin:

nem, maradj csak a rózsaszín ködben, a boldog tudatlanság sokakat kisegített már....
Boldogok a lelki szegények mert övék a mennyek országa... LOL

6.Lenin 2019.11.27. 16:33:28

@harakiri:

Gondoltam, hogy semmi konkrétumot nem tudsz írni.
3x kétharmad azért csak jelenthet valamit.
Tudom, csak te, a négybetűs, meg néhány más seggfej a helikopter Mo-on, mindenki más hülye.

nincs1itt 2019.11.27. 16:48:19

@6.Lenin: vologya, a 3x kétharmadról ez jut eszembe: "Együnk lószart! Több millió légy(=fideszes) nem tévedhet!!!"

2019.11.27. 16:53:21

@nincs1itt: Kizárni nem lehet, hogy több millió légy téved, de ha kesebben vannak, akkor még nagyobb az esélyük.

2019.11.27. 16:56:16

@nincs1itt: Azt tudta, hogy a legyek csak akkor szállnak rá a lószarra, ha nincs jobb lehetőségük?

nincs1itt 2019.11.27. 16:59:16

@Tényelek: veled ellentétben, nem mozgok otthonosan bármely tudomány, bármely területén, bármelyik szintjén. de azt tudom, hogy a lószar jobb lehetőség híján sem lesz bélszín wellington módra...

taga20 2019.11.27. 17:01:58

EZ VALAMI VICC?? ELMENT AZ ESZÜK EZEKNEK A KIBASZOTT BŰNÖZŐKNEK?

szerintem a csútigecit és bandáját, ki kéne lőni a marsra!
abban lenne fantázia:)))

6.Lenin 2019.11.27. 17:02:48

@nincs1itt:

Tudom, minden hülye erre szokott hivatkozni.
Nem leptél meg.

nincs1itt 2019.11.27. 17:03:17

@harakiri: narancs az a köd... rózsaszín??? mit nem képzelsz? a már majdnem lmtbq!!!
gondolom a magyar űrhajós kiképzését és felkészítését, maga a nemstróman fogja koordinálni, mivel szükséges lesz egy(de inkább több) sok-sok milliárdba kerülő kiképző bázisra is, lehetőleg felcsút vonzáskörzetében. a cateringről pedig pedig nem más, mint az egyik sajátlábonálló o.v. csemete fog gondoskodni! a piaci ár 4-5-szöröséért+alkotmányos költség...

harakiri 2019.11.27. 17:04:36

@6.Lenin:

Az a 2/3-ad csak 1/3-ad...

Hallod ez a fellengzős duma még tőled is szar.

..."Szerettél volna valamit tudatni az olvasókkal? "

nincs1itt 2019.11.27. 17:05:37

@6.Lenin: nem baj vologya, de te még mindig nem érted... '94 óta egy tapodtat sem fejlődtél, de legalább a hülyék holtbiztosak a dolgukban...

harakiri 2019.11.27. 17:07:49

@nincs1itt:

X-D hallod...ne haragudj! Ezt elbasztam! :D

Amúgy azon röhögtem pár éve, mikor jöttek a stadionépítések, hogy milyen kurva szerencse h csüngőhasú nem űrhajós akart lenni, mert akkor lenne itt nemzethy úúúúállomás, meg minden szar.
Erre bazzmeg mire kelek ma......embert küldünk a holdra!
Azonnal kihalok a koalákkal együtt!

nincs1itt 2019.11.27. 17:12:56

@harakiri: most képzeljük el együtt: o.v. karmelita kolostor egyik parkettás szobájában tipeg le-föl a stoplisban és haragosan toppant. űrhajós is kell!!

taga20 2019.11.27. 17:16:47

@6.Lenin: az a baj veled munkásőr, hogy az egész életed arról szól, hogy rászállsz a lószarra és belekurod a fejed derékig.

derég egy fityeszes szardarab vagy te, ahogy minden nap előadod itt magad!

6.Lenin 2019.11.27. 17:17:33

@harakiri:

Igen, szeretném tudatni az olvasókkal, hogy még néhány szellemileg leépült honfitársunk szabadon szaladgál az országban, pedig orvosi felügyelet nélkül nem szabadna őket a friss levegőre kiengedni.

"Az a 2/3-ad csak 1/3-ad..."

Egy választáson-nálunk is- még az a mérvadó, hogy a VÁLASZTÁSON résztvevő, választásra jogosultak által leadott érvényes szavazatok többségét elnyerő párt, vagy lista, vagy egyéni képviselő a nyertes.
Akik nem vesznek részt egy választáson, vagy érvénytelenül szavaznak, azokat nem veszik számításba.

Friss példa...

Budapesten van kb 1,3 millió választásra jogosult , ennek talán valamivel több, mint a fele szavazott.
Ebből 350 ezer egy balfaszra, aki ezzel nyert.

Közel 1 millióan nem rá szavaztak,

Harakiri nevezetű seggfej szerint a szavazás lófaszt se ér. A nyertes balfasz illegitim.

harakiri 2019.11.27. 17:32:58

@nincs1itt:
:D remélem tengeralattjárót nem akar...ki kellene kotorni a Balatont.

harakiri 2019.11.27. 17:35:35

@6.Lenin:

Csak én és kizárólag én lehetek egyedüli és elismert vezetője ennek a kiválaszott népnek!

Pont.

taga20 2019.11.27. 17:38:43

@harakiri: ne reménykedj! már vettek ezek a rohadékok az adrián egy kikötőt.

ha lölö vesz egy hajógyárat, akkor szerintem nem foksz ennyire vigyorogni:)))

harakiri 2019.11.27. 17:40:10

@6.Lenin:

Amúgy, amiket írtál azok teljesen színhelyes dolgok.

A gond azzal van, hogy van egy elbaszott vezetőtök, aki bekebelezte az összes médiumot és ezzel együtt az összes olyan fogyasztót, akinek vagy nincs igénye vagy módja, hogy tájékozódjon az igazság felől.
Fura, hogy minden választás előtt megindulnak a csecsemővérrel táplálkozó migránsok, soros györgy a gyíkemberekkel egyetemben akarja felmelegíteni a földet...etc...gondolom érted mire gondolok.
Féljetek, én megmentelek! Ennyi a nagy varázslat!

harakiri 2019.11.27. 17:42:40

@taga20:
Most sem vigyorgok! Inkább sírok, hogy mi lesz/lett....
DE, ha vesz, akkor megkérdezem, hogy esetleg egy yachtos buliba elmehetek-e....csak a hegyit akarom odatenni csak...nem akarok sokat! :D éééérrteeeed!

6.Lenin 2019.11.27. 17:46:33

@harakiri:

Tévedsz, nem mindenki ennyire hülye, mint te. Titeket most vertek át Budapesten.
Na, ott tényleg gazemberek, régi, jól kipróbált gazemberek verték át a választókat. Titeket.

Cycmen 2019.11.27. 17:49:32

"Olimpia, atlétikai vébé, magyar űrhajós, majd űrkikötő és a galaxis meghódítása - a világnemzet valóra váltja a Gazda minden gyerekkori álmát.
Nincs lehetetlen, amíg a közpénzekből futja."

És futja! Látjátok libsik ilyen amikor van miből és azon kell vitatkozni, hogy mire költsük el és nem azon, hogy milyen IMF kölcsönt vegyünk fel!
Erre mit léptek férgek?

6.Lenin 2019.11.27. 17:52:22

@harakiri:

Szabad választásokon választották meg, ahogy most a balfaszt is.
Volt választás, lehetőség, és volt választásra jogosult is- többségben. Mégis ő nyert.
Nem Orbán nevezte ki magát, ahogy KariGeri sem.
Több érvényes szavazatot kaptak, nyertek. A következő választáson lehetőség lesz korrigálni, ha a választók azt szeretnék. Most ezt kell mindenkinek elfogadnia. Nem beletörődni, de az eredményt el kell fogadni, a következő választásig.

taga20 2019.11.27. 17:55:38

@harakiri: és az adide a didi szóljon. ezt elfelejtetted megemlíteni:)))

harakiri 2019.11.27. 17:58:29

@6.Lenin:

Engem senki nem vert át, tudom mit miért csinálok.

Cycmen 2019.11.27. 18:01:05

"Aki profitál belőle, az nyilvánvalóan Putyin,"

Jaj szarrágók Putyin erőltette rá, mert kell neki a lóvé, ugye?
Nem kéne ennyire idiótának lenni az Orosz gazdaság minden kínja ellenére ezerszer hatalmasabb a miénknél, egy ilyen űrhajós ügy se nem oszt se nem szoroz náluk!

harakiri 2019.11.27. 18:03:12

@6.Lenin:
ja, elfogadni...bassza is a gyomrod ahogy látom.
Nekem már tök mindegy ki van a lényeg h ilyen hazaáruló kommunista véglények ne legyenek.
A pénzt vissza lehet szerezni, egyedül azt a szakadékot, amit ez a patkány fidesz vert az emberek közé, na azt nagyon nehéz lesz.

Nagyon sok idő lesz, mire újraépítjük ezt az országot és társadalmat!

Persze a te hozzájárulásodra nem számítunk, egyedül akkor, amikor vissza kell fizetni a lopott pénzt. Segíts be te is! Ez a te felelősséged is! Ezt ne felejtsd el, én sem fogom!

Cycmen 2019.11.27. 18:04:10

@taga20: Bezzeg a libsik alatt nem volt adósságuk a kórházaknak és széfekkel, meg vizitdíj automatákkal is el voltak látva!

harakiri 2019.11.27. 18:05:15

@Cycmen:
Ja, csak épp sérülékeny....

taga20 2019.11.27. 18:09:21

@Cycmen: faszfej, nemrég itt vagánykodtál, hogy mindenre van pénz, még a kibaszott űrhülyeségre vagy a stadion faszságra is!

aztán elkezdesz libsizni, mikor a pofádba vágom a csutigeci szarát?

nyujjá má a bugyidba, köcsög!

6.Lenin 2019.11.27. 18:13:21

@harakiri:

"Nagyon sok idő lesz, mire újraépítjük ezt az országot és társadalmat!"

Melyiket? És kikkel? Kiket?
Egy újat? Kikkel? Kinek?

Még akkor is, ha az emberek többsége mást VÁLASZT?

eszti..... 2019.11.27. 18:29:35

@harakiri:

"Erre bazzmeg mire kelek ma......embert küldünk a holdra!
Azonnal kihalok a koalákkal együtt!"

@nincs1itt:

"most képzeljük el együtt: o.v. karmelita kolostor egyik parkettás szobájában tipeg le-föl a stoplisban és haragosan toppant. űrhajós is kell!!"

brillíroztok srácok. )))))

eszti..... 2019.11.27. 18:31:31

@Cycmen:

"az Orosz gazdaság"

a nagybetű a tisztelet jele?

Cycmen 2019.11.27. 18:38:05

@eszti.....: Nem, a kurva anyád jele! Igazad van, de elmész mostmár a szájbabaszott tetves tót kurva anyádba!

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.27. 18:39:35

@6.Lenin:

Ajánlom, hogy látogass el Gesztre, és utánna nem leszel ennyire nagy pofájú.

taga20 2019.11.27. 18:42:31

@eszti.....: a gazdáját nem írhatja kisbetűvel, me egyből feldugják az ánuszába a kalasnyikovot:)))

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.27. 18:45:46

@Womb Rаider:

Neked is ajánlok egy kis vidéki kirándulást, de nem Sopronba, hanem mondjuk arra Geszt felé. Én meglátogattam, és a Lázás sztrádán kívül semmi érdemlegees fejlődés nem történt. Igaz, épült új iskola, csak a lakosoknak a házai akarnak összedőlni, mert nincs miből felújítani. A sztráda meg a néprádió szerint azért épült, hogy nertársak seggét ne rázza a rossz út, amikor arra mennek vadászni.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.27. 18:46:54

@Cycmen:

Micsoda szép választékos magyarsággal beszélsz.;D

6.Lenin 2019.11.27. 18:47:37

@látjátok feleim szümtükkel:

Miért, mi van ott? Arra még tényéleg nem jártam. A képek alapján nem lehet csúnya vidék.
Az emberekkel lenne gond?

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.27. 18:50:05

@Cycmen: "Bezzeg a libsik alatt nem volt adósságuk a kórházaknak és széfekkel, meg vizitdíj automatákkal is el voltak látva!"

Baszod hol van már a tavalyi hó? Hányszor is fizette már ki Orbán kormánya a kórházak adósságát az elmúlt kilenc évben? Erre fel még van képe a kórházak adósságát Gyurcsányra kenni?

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.27. 18:54:03

@6.Lenin:

No látod, nem csak az Orbán seggelyukáig kéne látni az országot, néha ki kéne mögüle bújni. A kolostorán, meg a stadijonyain kívül más is van ebben az országban, pl. nagyon sok lepukkant település. Maga Lázár mondta nem túl régen, hogy néhány éven belül jelentős számú település fog eltűnni. De semmi gond, majd te repülsz azürben.

eszti..... 2019.11.27. 18:58:32

@Cycmen:

neked is szép estét!
csak most jöttem Mirr-Murr, ellentétben veled, aki reggel óta ontja a kommenteket.
de úgy látom, mégsem sikerült megvédened a kormány összes intézkedését.
jelentkeztél már űrhajósnak?

eszti..... 2019.11.27. 19:01:52

@látjátok feleim szümtükkel:

ő így fejezi ki elismerését. olvass a sorok között! :D

eszti..... 2019.11.27. 19:03:21

@taga20:

veszélyességi pótlékot kellene kérnie.

6.Lenin 2019.11.27. 19:05:24

@látjátok feleim szümtükkel:

Nagyon sokfelé jártam már az országban, de valóban néhány rész még kimaradt, de lehet, hogy elmegyek majd Geszt környékére is.
De. Azért sok helyen voltam 20-30 évvel ezelőtt is, és a közelmúltban is. Van ahol óriási a fejlődés. Nem vitatom, hogy vannak lepukkant települések is. Nincs munka, a fiatalok elköltöznek, az öregek kihalnak. Nem gazdaságos a környéken befektetni, még, ha szeretnének is, hiszen nincs munkaerő, vagy munkaképes ember.
Nem egyedüli magyar jelenség, sajnos.

De minden, mindenhol egyszerre nem megy. De ezeket szerintem bízd inkább azokra, akik értenek is ezekhez.
Azért bekapcsolódni az űrkutatásba, vagy egy zsákfaluba befektetni, nem biztos, hogy azonosan ítélhető a jövedelmezőséget is figyelembe véve. De a sorrend szempontjából sem.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.27. 19:12:34

merészebbet kéne
a sorosszart kilőni a holdba az össze libbant bérencével

Greccsi Zsot 2019.11.27. 19:29:53

"Orbán űrhajóst akar küldeni a világűrbe"

Valojaban Orban mar a menekulesi utjat kesziti elo, mert tudja hogy csak igy uszhatja meg a felelosegre vonast 22-ben, amikor a valasztas utan a menekultekkel megalakitjuk az europai kalifatust.

Cycmen 2019.11.27. 19:33:48

@látjátok feleim szümtükkel: Hányszor is fizette már ki Orbán kormánya a kórházak adósságát az elmúlt kilenc évben? ...........................

Akkor valószínűleg kifizeti most is és nem bezárja mnt a libsik! Egyébként meg,

www.vadhajtasok.hu/2019/11/27/a-szuperkorhaz-ellen-szavazott-a-fovarosi-kozgyules/?fbclid=IwAR1HxxnUTfQv-lNXF8AgiVj66BGPrafdVo0AT1K1vF2z_n2i6-hbzOzspyc

Cycmen 2019.11.27. 19:39:52

@eszti.....: csak most jöttem Mirr-Murr, ellentétben veled, aki reggel óta ontja a kommenteket..............

Ki a faszt érdekel hogy mikor jöttél, ha egész nap itt vagy, vagy egyáltalán nem jössz, engem az sem izgat!
A kommentontás meg túlzás, volt vagy tíz kommentem. Mindenesetre, pofád lapos tótkurva!

taga20 2019.11.27. 19:53:31

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

csókos, téged csak be kéne dobni a pöcegödörbe, ahonnan kimásztál te és a fityeszmaffiád!:)))

Cycmen 2019.11.27. 19:55:36

@taga20: A kísérleti indításnál téged lövünk majd ki, mert a makákókért kár lenne!

nincs1itt 2019.11.27. 20:01:10

@Cycmen: 2018-ban 167 milliárd ment kórházfejlesztésre, a puskás aréna 200 milliárd volt...

nincs1itt 2019.11.27. 20:09:38

@Szóra kész Szókratész: én nem ismerem, de szerencsére megkerültél és majd elmondod.
tényleg nem érted? vagy csak játszod a hülyét...

nincs1itt 2019.11.27. 20:12:12

@Cycmen: háló, háló! még a roszkozmosz adja a rakétát! de majd széles gábor is beszáll projektbe és akkor lesz antigravitáció, meg ingyen e-NERgia, de pataki atis is segíthet, ő már járt a zufókokkal a zűrben! megvan a csapat! de ki lesz a zűrhalyós?

taga20 2019.11.27. 20:14:56

@Szóra kész Szókratész: a faszt érdekel!

téged a csutigeci paksimogyorói érdekelnek. ha más is érdekelne, akkor nem tolnál ilyen fulfaszságokat fityesztalpas!

nincs1itt 2019.11.27. 20:15:52

@Szóra kész Szókratész: akárki is mondta neked, hogy "szellemes vagy", hazudott.
esetleg egy konkrét válasszal megtisztelsz? mivel, őszintén és megtörten bevallottam, hogy a feltett rendkívül fontos kérdésedre nem tudom a választ. de a kérdés malíciájából arra voltam bátor apercipiálni, hogy te, a mindenben, mindenkinél jártasabb, a birtokában vagy ennek a nemzetbiztonsági adatnak(is).
szóval, ha lennél kedves, egy kis időre, nem fidesz-tálibként viselkedni...

nincs1itt 2019.11.27. 20:19:40

@Szóra kész Szókratész: mit? te fogyatékos. ha nem érted, akkor ne ugass bele. ilyen egyszerű. arról senki nem tehet, hogy két dolog társadalmi hasznosságát nem vagy képes megérteni és megkülönböztetni.
te már a fidesz fizetett trollok legalja lehetsz.

taga20 2019.11.27. 20:19:53

@Szóra kész Szókratész: ááá, dehogy!
még rá kellene költeni 200 csilliárdot. legyen valami lölönek a fa alatt!

nincs1itt 2019.11.27. 20:20:27

@Szóra kész Szókratész: csak érdeklődöm, te minek jársz az erdőbe?

taga20 2019.11.27. 20:21:15

@Szóra kész Szókratész: a csutigeci betyárkörtéjét jelenti fityeszork. zöd?

taga20 2019.11.27. 20:25:55

@Szóra kész Szókratész: a csútigecid megkapta a stadionyját?

nincs1itt 2019.11.27. 20:27:14

@Szóra kész Szókratész: tényleg, ha esetleg megneveznéd a szerencsést, aki második magyarként a világűrbe léphet, sokat lendítenél a megítéléseden. mert eddig, úgy néz ki olyan vagy lenin kartársad, érteni nem nagyon, de legalább terelni...

nincs1itt 2019.11.27. 20:29:54

@Szóra kész Szókratész: csak nem a mocskos libsibolsik idején, azemúttnyóccévben épült? kicsit nem figyelek, ez a mocsok gy.f. és soros épít egy parlamentet!
baz+, neked mennyire igazad van! nem akarsz miniszterelnöki tanácsadó lenni?

és most, barátságosan elküldelek a 3,14csába!

nincs1itt 2019.11.27. 20:32:54

@Szóra kész Szókratész: óvatosan NER-társ! taga20 libsibolsi elhajló! valaki érdemesebbet nevezz meg! segítek, a vezetékneve: orbán.

eszti..... 2019.11.27. 20:34:12

@Cycmen:

hiszti nélkül nem megy?

taga20 2019.11.27. 20:34:39

@Szóra kész Szókratész: hát néha úgy érzem, hogy jobb lenne ott nekem, me ott biztos nincsenek szutyok fityeszretkek.

nincs1itt 2019.11.27. 20:35:38

@Szóra kész Szókratész: és ezzel megmagyaráztad, hogy többe volt egy ótvaros fodbal stadion, mint amennyit egy év alatt a kórházakra herdáltak el fideszesek? pedig legalább még egy, na nem túl nagy, de azért szép stadijony kijött volna ebből a 167 milliárd+korrupciós kálóból...
tényleg szórják a pénzt a fijjug, minden szarságra... kórházak, iskolák...

nincs1itt 2019.11.27. 20:38:59

@Szóra kész Szókratész: akkor megnyugodtam... mert aszittem az is azemúttnyóccév bűne...
biztos vagy benne, hogy nem a varacskos maradona valamelyik őse építtette?
szerintem meg de!

nincs1itt 2019.11.27. 20:43:12

@Szóra kész Szókratész: szerinted, kicsi agyagedény... mert az igaz, hogy magyar fodbal állapota: éber kóma.
viszont a lakosságot nehéz egy stadionban operálni... tehát, ha varacskos maradona kedvtelésére elfolydogáló filléreket is! az egészségügybe+oktatásba+tömegközlekedésbe fekteti a fidesz, akkor mondhatnád, hogy demagógia. csak segítek, ez inkább populizmus... de ilyen árnyalatokkal ne szeretnélek összezavarni.

taga20 2019.11.27. 20:47:59

@Szóra kész Szókratész: sőt a pozsonyi csatát is!

ember, te hülye vagy, vagy mi van veled?

nincs1itt 2019.11.27. 20:56:59

@Szóra kész Szókratész: én úgy emlékszem, hogy az eb-én nem a "csoportot" kell megnyeri. az utolsó(és egyetlen) eb érem (bronz) 1964-ben volt.
ide s tova 55 éve. tényleg megérdemel ez a jubileum egy stadiont.
lószart! a colosseum építésekor még nem volt meg nemstróman mészárosnak a szakmunkás bizonyítványa. ott még nem tudott "élelmesen" vállalkozni.

kunzoo 2019.11.27. 21:04:59

Lőjük ki az űrbe a forint árfolyamát! Jaaa azt már kilőttük.

..háááromszáz forint az ajró. Ez az egy szám mutatja a kormány alkalmatlanságát.....Igaz, nem is háromszáz, tehát alkalmas kormányunk van.

nincs1itt 2019.11.27. 21:07:00

@Szóra kész Szókratész: te azt tudod, ugye, hogy a stadionokban NEM folynak edzések? arra más pályák szolgálnak. stadionok nélkül volt a 6:3, meg az olimpiai arany is...
hozzáértő, motivált edzők, játékosok nélkül nincs fejlődés.
a fejlődés nem attól lesz, hogy a bonsai duce elrendeli, attól lesz, ha minden kis településen rúgják a bőrt a srácok, mert a települések életképesek, meg tudják tartani a fiatalokat. de minden városba egy stadiont, elmélettől, csak az offshore vagyonok fejlődnek a nemstrómanoknál és a sajátlábonállóknál...

kunzoo 2019.11.27. 21:16:22

@Szóra kész Szókratész:
Az a vicces hogy a népek veszik a szuperállampapírt, magas hozam. Ja. Forintban. Azt a hülye is láthatta hogy Viktorovics pénzrontásra játszik, hisz másként nem tudná kitermelni azt a kamatot. Árfolyamváltozás+infláció, reálhozam nem marad.

Űrközpont nem lesz Felcsúton, de csak azért mert a kilőtt rakéta lángjától kisül a gyöp, akkor nem lesz foci. Ezért lövik ki a ruszkik Berci II-t. Amúgy a Lőrinckozmosz intézné.

2019.11.27. 21:16:53

@nincs1itt: Az még hagyjám, hogy foci stadion, mert ott azért néha van 11 ember, aki megtölti a nézőteret, de most még atlétikai stadiont is akarnak, pedigbőven ni cs 11 jó atlétánk.
Ennél már csak az lenne ngyobb hülyeség, ha két emberes teniszhez pályákat építenénk.
Persze a csúcs az az, hogy olyan hülyék vagyunk, hogy kilométerenként 70 milliót költük az autúpályákon vadátkelőkre.
Ráadásul a szarvasok, őzek, nyulak annyira hülyék, hogy fel sem fogják milyen drága dolgon mennek át. Ha még nem is értékelik, akkor meg tényleg minek csinálják.
Megy itt a pazarlás rendesen.

nincs1itt 2019.11.27. 21:17:13

@Szóra kész Szókratész: nem, nem hülyegyerek... nem grundokról beszélek, de még azok is sokszor többet érnek mint az összes stadion együttvéve!
de te egy betyárkörte vagy o.v. és ner valagában. pontosan érted miről pofázok.
az új puskás arénában kétszer verték meg a magyar fodbalistákat. de a tűzföldi törpe pingvinek ellen is csak a szerencse hozna döntetlent...

nincs1itt 2019.11.27. 21:22:59

@Szóra kész Szókratész: a kedvencem, amikor a magyar válogatott edzője, egy megalázó vereség után azt mondja: a csapat messze a képességei felett teljesített... mondjuk csak 2:0-ra verték meg őket, képzeld el, ha nem a képességeik felett teljesítettek volna! akkor 100:0??

nincs1itt 2019.11.27. 21:25:54

@Szóra kész Szókratész: meglehet, de semmiképpen nem a 200 milliárdos fodbal stadion. plusz bónusz még vagy 5 ilyen... ezek egy centivel nem mozdítják előre a magyar fodbalt. (majd akkor írok focit, ha legalább az feröer szigetek ellen nem döntetlent érnek el, labdarúgás+sport jelzőt pedig akkor, ha legalább egy nemzetközi tornán sikerül az első 5 közé jutni)

nincs1itt 2019.11.27. 21:27:27

@Szóra kész Szókratész: tényleg, te a mindent tudó szerint mi a fejlődés kulcsa? mert azt látom, hogy te mindent tudsz.

eszti..... 2019.11.27. 21:27:55

@nincs1itt:

ott játszott a nemzeti 11 padlóburkolók és éjszakai műszakból érkezők ellen?

nincs1itt 2019.11.27. 21:31:26

@eszti.....: pék, biztosítási ügynök, autószerelő, banki alkalmazott, gyári munkás stb a feröer szigeteki válogatott.
ezzel szemben a "nemzeti 11" = 11 x fodbalista.
a mo. pont olyan mint a fodbal válogatottja, csak az nem veri meg, aki nem megy ki a pályára. elvégre a varacskos maradona csapat kapitány!

nincs1itt 2019.11.27. 21:32:18

@Szóra kész Szókratész: megfelelő létesítményekkel pedig, éber kómában szenvedő kacsa... megoldás? mert azt mintha kifelejtetted volna.

nincs1itt 2019.11.27. 21:35:01

@Szóra kész Szókratész: tudod, szerény képességű betyárkörte a pénzrontásnak nem csak az infláció az egyetlen lehetséges módja.
336,59 forint 1 euró. ma
2010 április 15. 259,2
minimális felcsökkenést érzékelhetünk, de csak a különösen érzékenyek

nincs1itt 2019.11.27. 21:36:03

@Szóra kész Szókratész: ne dumálj mellé, kérdeztem valamit. nem a finnekről, hanem magyar fodbalistákról, válaszolj, vagy kussolj

eszti..... 2019.11.27. 21:37:33

@nincs1itt:

a vicces kommenttárs bogarat ültetett a fülembe.
holnap milyen eget verő baromságra ébredünk?
mert az elmúlt néhány napot nehéz lesz überelni.

nincs1itt 2019.11.27. 21:38:42

@Szóra kész Szókratész: és? ettől mi is lett? vas tyúk is talál szeget...
megoldás? a válasszal még tartozol.

eszti..... 2019.11.27. 21:39:28

@Szóra kész Szókratész:

az volt a magyar foci diadalútjának kezdete.
vagy nem? :D

nincs1itt 2019.11.27. 21:46:20

@eszti.....: semmi különös, felcsút vonzáskörzetében, konkrétan a Gazda portájának végében megkezdik Cape Canaveral, izééé kép felcsút, orbán űrközpont kivitelezési munkálatait...

nincs1itt 2019.11.27. 21:49:26

@Szóra kész Szókratész: a létesítmények játsszák a fodbalt, vagy a fodbalisták? ne legyél már ennyire... ja, de!

milyen exportáló cégek? jaaaaa! audi, mercedes, gm, suzuki, zf, bosch, kuka, sick
és megvan 8. honfoglaló magyar törzs is!
te tényleg kibaxott nem okos vagy!
alapanyag? azt is exportáljuk, te szerencsétlen...

nincs1itt 2019.11.27. 21:59:53

@Szóra kész Szókratész: már megint azok a mocskos külföldiek a hibásak, mert nem mennek mo.-ra... mi a fene lenne, ha magyar szakemberek, nem olyan finnyásak, mert szeretik a labdarúgást, eredményeket akarnak, végeznék el a munkát?
mikor volt erős a forint? ja, 2010 előtt.
mely cégek lázadoztak? név szerint, ha kérhetem!
mert magyar(olyan virtigli, vérmagyari)cég nem nagyon exportál... csak a külföldi szakemberek által létrehozott, külföldi cégek... igaz magya audi kft néven futnak, de ismerjük a móccerét a mocskos pénzszivattyú nyugatnak!
ne dumálj mellé, sikerült túlszárnyalni a libsibolsi pusztítását és ostobaságát azemútt10évben... ez van

nincs1itt 2019.11.27. 22:01:46

@Szóra kész Szókratész: eb csoport győzelem... 1964 na akkor eb bronz volt, az pedig csoport győzelmet is jelent. nem kell a süketelés, az teljesítmény nulla, zérus. az eredmény pedig ezzel arányos, siralmas semmi...

sZulamith 2019.11.27. 22:02:49

Te jó Isten, hol van még április elseje? De ha lúd legyen kövér. Kit nem lőnék ki az ötletgazdák közül, talán Varga Mihályt:)

nincs1itt 2019.11.27. 22:05:25

@Szóra kész Szókratész: és jesssz! imé a világklasszis:
hu.wikipedia.org/wiki/Kopl%C3%A1rovics_B%C3%A9la#P%C3%A1lyafut%C3%A1sa
oppá, ez csak egy átlagos magyar fodbalista, akinek 1x szerencséje volt.

eszti..... 2019.11.27. 22:06:20

@Szóra kész Szókratész:

bravissimo! azóta kismillió szövetségi kapitány cserélődött, csilliómillás stadionok épültek, szintén csilliómillát öntenek a magyar fociba.
az eredmény pedig = 0
az utolsó meccsen az egyetlen saját nevelésű fiatal játékos 32x adta el a labdát.
szintén bravissimo!

nincs1itt 2019.11.27. 22:26:25

@Szóra kész Szókratész: nincs magyar export cég, ami "exportál", az mind külföldi.
nekik valóban jobb a gyenge forint, de a lakosságnak nem.
majd ha lesz miért, akkor legyenek milliárdokba kerülő létesítmények. fordítva nem megy... láthatod.

nincs1itt 2019.11.27. 22:27:11

@Szóra kész Szókratész: 55 éves visszaesési periódus, barátom veled bármit meg lehet etetni...

nincs1itt 2019.11.27. 22:28:55

@Szóra kész Szókratész: és tényleg... gólt lőtt egy magyar fodbalista. világcsodája! ne viccelj már, baz+!!! melyik sarokba xarjak? gólt lőtt! nem kéne neki szobrot állítani?

2019.11.27. 22:31:42

@nincs1itt: A gyenge forint minden olyan embernek jó, akinek külföldről van jövedelme.
A Londonban vagy Bécsben dolgozó magyarok szívrohamot kapnának, ha hirtelen 260 lenne az euró.
Az itthoni lakossag több, mint felének meg tökmindegy, hogy mennyi.

2019.11.27. 22:42:06

@nincs1itt: A magyar cégek sokkal többet exportálnak, mint ami a hivatalos adatokból lejön, mert mint beszállítók az ő termékeik is kimennek az országból alkatrészekként.

2019.11.27. 22:49:33

@nincs1itt: A világ legjobb öt operaénekese között nincs magyar, akkor zárjuk be és bontsuk le az Operaházat és majd akkor építünk másikat, ha lesz menő énekesünk, addig meg kornyikáljanak a művházakban.
Az eddig rászánt pénzből meg vegyünk ct-ket a minden házba egy ct-t politikai akció keretén belül!

rasztaszív 2019.11.27. 23:15:09

szerintem küldjünk egy papot az űrbe.az lenne igazán stílszerű.

2019.11.27. 23:19:19

@Szóra kész Szókratész: Lehet sórt folytani, ezen a logikai íven a végtelenségig pl. a legjobb ötben nincs a világon magyar szinpadi színész, akkor arra se adjunk pénzt, majd ha lesz akkor építünk színházat, addig meg játszanak az utcasarkon, a mostani színházakból meg csináljuk bőlcsödét, ct-vel.
Abban is biztos vagyok, hogy ha ezkről országos népszavazást tartanánk ilyen választási párokkal, simán támogatná a többség, szóval a buzi Momentumnak kétszer meg kellene gondolnia, hogy milyen utakra ténfereg a folytonos népszavazgatással!

2019.11.27. 23:21:44

@rasztaszív: A nagy bumm elméletének kidolgozása egy belga paptól származik, szóval megérdemelnék.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.27. 23:24:51

a magyar válogatott előtt van a ranglistán 49 ország
mögötte 159
húzzanak a focit sem értő hazátlanok annak a 159 országnak a fórumaira nyáladzani

www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/men/

rasztaszív 2019.11.27. 23:27:04

@Tényelek: csak az üldöztetésük miatt nem valósulhatott még meg.

alöksz róz 2019.11.27. 23:30:49

@Tényelek: csak pénzt nem kapnak érte...

alöksz róz 2019.11.27. 23:33:43

@nincs1itt: "nekik valóban jobb a gyenge forint, de a lakosságnak nem" - má megint fingod nincs, hogy mit beszélsz... segghülye vagy és nem tudsz folyamatban gondolkodni, az a te bajod

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.11.28. 05:28:01

Nagy tombolás lesz ballib körökben, Soros meg egyenesen napokig őrjöng, erre számítani lehetett. Mindig ez van, amikor a magyarság ügye épül.

Cycmen 2019.11.28. 08:16:34

@eszti.....: hiszti nélkül nem megy?........................

Sajnálom, nem szoktam indulatból kommentelni, de téged nagyon rühellek!

Cycmen 2019.11.28. 08:24:28

@közíró MAXVAL bircaman: "Nagy tombolás lesz ballib körökben, Soros meg egyenesen napokig őrjöng, erre számítani lehetett. Mindig ez van, amikor a magyarság ügye épül."

Hát igen, már megint egy olyan dolog, ami nélkül meg lehetne lenni, de még mindig jobb, mintha elbasznák nyom nélkül a pénzt mint a libsik!
Lehet élni felújított vár , stadionok, visszavásárolt Seuso kincsek, MOL, magyar kézben levő lakossági szolgáltatók, stb. stb nélkül? Persze, csak akik ezeket kifogásolják és azt nyomják, hogy másra kell elkölteni, azok kúrtak el mindent és közben semmire nem költöttek!

nincs1itt 2019.11.28. 08:25:19

@Tényelek: a beszállítók, bizony... az alapanyag = import, a gyártó berendezések, gépek = import. a beszerzésük ezáltal drágább lesz.

nincs1itt 2019.11.28. 08:28:42

@Tényelek: látom demagógia nélkül nem megy. az opera és a magyar fodbal viszonyát, összehasonlítani... de sebaj. a magyar fodbalba aránytalanul sok pénzt fektetnek, sikerek nélkül.

nincs1itt 2019.11.28. 08:49:06

@Szóra kész Szókratész: mázas bögre, a londoni magyarok nem euróban gondolkodnak... igaz, erősen hozzájárulnak a hazautalásaikkal a gdp-hez...

2019.11.28. 09:17:59

@nincs1itt: Jó cikk, színvonalas magyarázattal, azonban még így is több szempont kimaradt.
Szerintem a legfontosabb, amit írtam is, hogy a gyenge forint arra ösztönzi az itt működő multikat, hogy a lehető legtöbb alkatrészt itt szerezék be.
Ez a folyamat adja most a beruházások nagyon jelentős részét Magyarországon.
A beszállítói szektor erősödése viszont úgy erősíti az exportot, hogy annak teljesítménye a multikhoz adódik,
Egyént ezzel a módszerrel csalják haza a skandiáv országok is a beszállítói szektort, ezért gyengülnek a koronák egy ideje.
www.portfolio.hu/bank/20180504/egyre-szegenyebbek-a-svedek-kiakadtak-a-jegybankjukra-284312

2019.11.28. 09:28:17

@nincs1itt: Azért hozom fel pl. az operát, mert egy kedvelő emberre vetítve a költségeket, legalább ötvenszeresébe kerül a finanszírozás, mint a fociban.
De ha az ön és a Momentum logikáját követjük, akkor az utak felére sem érdemes költeni, mert olyan kevesen használják, hogy nem éri meg.
Ha meg részenként tartunk róla országos vagy budapesti népszavazást, akkor meg is lesz a jogi háttér, hogy miért nem építünk utat oda vagy annak a kevés embernek operaházat.
Szóval ez nem demagógia csak mostani ellenzék demagógiájának a paródiája.

nincs1itt 2019.11.28. 09:30:20

@Tényelek: a legtöbb alkatrészt mo.-on szerezzék be. de azt tudod, hogy ezeket az alkatrészeket is a multik gyártják mo.-on? pl. a zf. alapanyagot importálni kell, marad a munkaerő.
a nemzeti valuta "gyengítése" is egy módszer, de ahogy a cikk is írja, csak egy pontig érdemes ezzel operálni.

nincs1itt 2019.11.28. 09:35:13

@Tényelek: a momentum logikáját sem ismerem. de az biztos, hogy megint az egy főre jutó ráfordítás szlogen, szintén nem fedi a valóságot. a stadionok konganak az ürességtől. a megnyitókat ne vegyük ide. az egyszer van. a bp.-i operaház mai látogatottságáról nem tudok semmit, de bizony gyakran volt telt ház, amikor még én is jártam oda.

2019.11.28. 09:38:30

@nincs1itt: Ha beszállítói kör itthon bővűl, akkor pl. nem gumiabroncsot kell behozni, hanem csak a gyártáshoz szükséges alapanyagot.
De a visszapillantótükrök gyártásához szinte minden alapanyagunk megvan.
Ha nem lenne előrelépés, akkor a svédek sem erőltetnék, az más kérdés, hogy ők Mohamedekkel akarják előteremteni a munkerőt, amivel meg beszopták pénzügyileg is, de az az ő dolguk.

2019.11.28. 09:46:11

@nincs1itt: Az operaházak azért jó példa, mert azok, ritka kivételtől eltekintve, állami támogatás nélkül összeomlanának, ez igaz szinte minden kulturális intézményre.
Nálunk a focira azért ugrottak rá, mert nyugaton azt reklámhordozóként kiváltja a piac, azonban egy ilyen kicsi piacon ez nem éri meg nekik, ezért ugyanúgy kell kezelni, mint az opraházat vagy lemondunk a legtöbb embert érdeklő sportról!

rallus 2019.11.28. 09:46:15

@nincs1itt:
Kuncze Gábor a Klubrádió műsorában azt mondta: "(...) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. Ami természetesen nem megoldás".
Talán neked mégis megoldás....

nincs1itt 2019.11.28. 09:47:47

@Tényelek: plusz a gyártáshoz szükséges gépeket... a visszapillantó tükrökhöz az üveget mo.-on gyártják? a műanyagot amiből készül a ház, azt mo.-on gyártják? a gépeket, amivel az üveget és a műanyagot előállítják azt mo. gyártják? sőt az üzemcsarnok vasgerendái is importból vannak, a falak szendvics elemei is. a munkaerőt adja csak hozzá mo.

konrada 2019.11.28. 09:48:00

@nincs1itt:
A lakosságnak az a jó, ha van munkahelye, ahol pénzt tud keresni, az államnak meg az, ha a lakosság mérhető részének segély kifizetése helyett azok munkabére után adót szed.

Egy nyitott gazdaságnak meg az, ha belső piacán versenyképes a saját termelés a külföldivel.

Azaz nem érdeke az, hogy a saját fizetőeszköze inflálódása mellett a valutaárfolyam ne változzon, ezért az megerősödjön, és ezzel versenyelőnyt biztosítson a külföldről beszállítók számára - mert az mint körbeírtam - a saját lakosságának munkahelyeit veszi el, ergo adóbevétel helyett segélyezni kelljen azokat.

Ha utána nézel 3 adatsornak mondjuk 2002-től:
Magyar infláció
EU-zóna infláció
Forint árfolyam

Akkor látni fogod: a magyar forint még most is erősebb, mint 2002-es reálértékén, valamint azt is, hogy amikor a reál értéket nagy mértékben haladta meg az árfolyam, akkor volt leginkább kiszolgáltatott a gazdaság.

...s ha már nézed az adatsort, akkor látsz egy neked meglepő kiugrást a reálértékhez képest: annak a dátumnak a környékét, amit emlegetsz.
Ha azt kontextusba helyezed, az volt a kormányváltás ideje, amikor az előző kurzus lovagjai közül sokan feltették a kérdést: lehet-e Bécsbe bőröndben kivinni a pénzt?
Amire meg is adták a választ: lehet, de akkor már jobb, ha az átváltáskor minél több € jön ki belőle.

...s ha már megkérded, milyen cégek lázongtak? Azok nem, akiket kiárusítottak előtte, mert utána azok vezetése likvidátorként gyorsan átforgatta azokat gyártóból a felvásárló termékeinek disztribútorává (na jó a melósaik igen, de az múló pillanat volt, mert mi köze annak a cégnek a munkanélküliekhez, az az állam dolga!), de azok igen, akik próbáltak helyt állni, de egyre inkább lemaradtak az árversenyben, mert nem tudták még az infláció mértékével sem emelni áraikat...

nincs1itt 2019.11.28. 09:49:54

@Szóra kész Szókratész: látom nem figyelsz kicsi bögre, még a dájcsmárk idején sem érdekelt a forint árfolyama, sőt az euró németo.i bevezetése óta sem érdekel a forint értéke.

2019.11.28. 09:51:50

@nincs1itt: Aki azért ment külföldre dolgozni 5-10 éve mert eladósodott, annak a közben elgyengűlt forint kamatmentessé tette a hitelét, sok esetben már haszna is van rajta, ami azért elég viccesen hangzik, de attól még úgy van.

nincs1itt 2019.11.28. 09:52:19

@Szóra kész Szókratész: de van! mo.-on a fodbalt úgy lehetne labdarúgássá változtatni, ha mindenkit aki labdát, lábbal rugdos, súlyos büntetésekkel sújtanák! aki ennek ellenére is folytatja, na az tényleg akar valamit!

nincs1itt 2019.11.28. 09:55:57

@konrada: tényeket soroltál fel, de tegyük fel vásárolnál egy autót, újat. pl. audit. mo.-on is gyártják. de sajnos egységáron árusítják. tehát ugyanannyi euróért tudod megvenni, mint hans regenkurt(német agglegény), de ha gyenge a forint, akkor...
de ez igaz sok egyéb termékre is.

konrada 2019.11.28. 09:57:57

@nincs1itt:
...azért nem sok ismereted van ezek szerint a végtermék árának a struktúrájából.
Olvasgasd a kapitalizmus történetét - külön figyelve a gyarmatosítás történelmét - meg egyéb gazdasági könyveket, akkor talán rájössz:
a termék árában az átlagban kisebb rész az alapanyag, és nagyobb a hozzáadott érték.
Így az általad felsorolt alapanyagok - sok esetben gyarmatáruk - beszerzésének valutatartama jóval kisebb, mint a késztermékből beszedhető.

2019.11.28. 09:58:04

@nincs1itt: A Dániából, muszlimok elöl idemenekült haverom, aki euróban kapta a fizetését pesten az árfolyamnyereségéből indította a vállalkozását és másfél év után otthagyta cégét, mert ugyanannyit keresett szabadon mint ott.
Ma már több, mint ötszörösét keresi, mintha még mindig a cégnél dolgozna.

nincs1itt 2019.11.28. 09:59:00

@rallus: gratulálok kunczénak! de ezt mikor is mondta? nekem miért is kéne egy ilyen tablettát magamhoz vennem? mert szeretném, ha mo. még jobb lenne és nem csak papíron? leszarom, hogy a fidesz vagy bárki más vezeti, ha jól csinálja. de nem azt látom, innen teuton földről.

nincs1itt 2019.11.28. 10:01:58

@konrada: természetesen mindenki hülye, csak te vagy helikopter... világosan kacsolható a gyarmatáru fogalma a mo.-on termelő külföldi üzemekhez. a hozzáadott érték az alapanyagból késztermékké alakulást méri. ebben igen kis szerepe van a munkaerőnek.

2019.11.28. 10:02:38

@nincs1itt: A műanyagot itt gyártják fél Európának, nemcsak a beszállitóknak.

nincs1itt 2019.11.28. 10:03:23

@Tényelek: hagyjuk a münchhauseni elemeket...

konrada 2019.11.28. 10:03:35

@nincs1itt:
Ez igaz.
De azt azért nem hans regenkurt szereli össze, hanem nemkefélő pista, mert annak a bérköltsége alacsonyabb. Ha nem vesszük figyelembe az inflálódást a valutaárfolyamnál, akkor a német tulaj hamar rádöbben, minek szállítgassa ezer km-eken át, ha a magyar munkaerő (és egyéb költségek) ára az inflációs költségek miatt gyorsan közeledik hans által elkért bérhez??

konrada 2019.11.28. 10:04:30

@nincs1itt:
Nem mindenki.
...de könnyű ahhoz képest okosnak lenni, aki nem ismeri a hozzáadott érték fogalmát!;))

nincs1itt 2019.11.28. 10:14:45

@Szóra kész Szókratész: te meg felfogod, azt nekem teljesen mindegy mennyi forintot ér 1 euró? mert nekem 1 euró = 1 euróval.

nincs1itt 2019.11.28. 10:16:24

@konrada: megint ez a nagyképűség. alapanyag => késztermék, ami közötte van az a hozzáadott érték. a te szinteden ennyit még értesz.

nincs1itt 2019.11.28. 10:18:59

@Szóra kész Szókratész: a bayern münchen edzései az allianz arénában zajlanak? a klubcsapatok jelentős része, szőke, kékszemű, világítóan fehérbőrű játékosokból áll. a válogatott is:
www.sportbuzzer.de/artikel/fc-bayern-einzelkritik-roter-stern-belgrad-coutinho-noten-champions-league/
a kép érdekes

István Tamasi 2019.11.28. 10:19:33

Magyar nemzetthy műholdat és magyar nemzetthy űrhajóst akar a csút suttyó. Nos, a leg nemzetthyb ő maga lehet, tehát a suttyót kell kilőni Első Magyar Nemzetthy Műholdnak.

2019.11.28. 10:21:52

@nincs1itt: Látom, ha pozitívumról van szó Magyarországgal kapcsolatban, akkor az hazugság minősítést kap, mert nem lehet rajta siránkozni.
Gondolom, akkor ilyet már ne is mutassak, mert szívgörcsöt kap?...., pedig van még vagy négy cég rajtuk kívűl.
autopro.hu/beszallitok/13-orszag-26-autogyaranak-szallit-a-soproni-uvegipari-vallalkozas/27476/

nincs1itt 2019.11.28. 10:23:20

@konrada: ez a bérköltség előny a zócsított forintból ered, nem az inflálódásból. kevesebb euróért több forintot... igaz? tehát ha 1000 euró a bérköltsége pistán,(mert ha tovább gyengül a forint, akkor már nem is ezer euró lesz, hanem kevesebb és egyre kevesebb) és 3000(1 euró=1euróval és nem változik) hanson, vastagon megéri fuvarozni...
és még az egyéb állam által biztosított kedvezményeket nem is soroltuk ide.

nincs1itt 2019.11.28. 10:28:29

@Tényelek: nem tudtam, de szép dolog! ehhez csak gratulálni lehet!

rallus 2019.11.28. 10:28:47

@nincs1itt:
Magyarország a második legnagyobb gazdasági növekedést érheti el idén az Európai Unióban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerdán ismertetett októberi felülvizsgált jelentése szerint.

Az IMF szerdán publikált európai regionális növekedési prognózisában megerősítette, hogy Magyarország hazai összterméke (GDP) 4,6 százalékkal nő a tavalyi 4,9 százalék után.

Az adat megegyezik az IMF októberi becslésével, amikor egy százalékponttal javította az idei magyar GDP-növekedési előrejelzését a tavaszi várakozásához viszonyítva. Az IMF adatai szerint 5,1 százalékos gazdasági növekedésével idén csak Málta előzheti meg Magyarországot.

Aztán hogy te mit látsz teuton földön a fekete szemüvegedben, miközben a kukákat űritgeted, igazán nem sokat számít...

2019.11.28. 10:32:43

@nincs1itt: Ha már Kuncze szóba kerűlt,..., azon azért kuncogtam egyet, hogy az üveggyártáshoz szükséges alapanyagot kintről kell behoznunk, szerintem nem figyelt kémia órán rendese :-)

2019.11.28. 10:38:28

@nincs1itt: Azért azon érdemes lenne elgondolkodnia, hogy2010 óta 700.000 emberrel dolgoznak többen az országban, ebből ma már csak 100.000 közmunkás, közben automatizáltak, robotizáltak a cégek.
Valamit csak emelkednie kellett a termelésnek.

nincs1itt 2019.11.28. 11:18:37

@alöksz róz: mivan sanya, még mindig nem érted? dolgozz tovább rajta, menni fog!

nincs1itt 2019.11.28. 11:24:25

@Tényelek: nagyjából ismerem az üveggyártáshoz szükséges alapanyagokat. többek között dolomit liszt mészkő is lehet, némi szóda, törmeléküveg, homok, bórsav, hamuzsír és egyéb adalékok, amikkel az üveget tisztábbá lehet tenni, vagy éppen színezni lehet.
a hirschler üveggyár, 87 dolgozót foglalkoztat, nagyszerű dolog, hogy ilyen szépen fejlődik, igaz 200 éve kezdte a család. a gépeket is mo.-on gyártották? csak érdekel.

nincs1itt 2019.11.28. 11:26:10

@Tényelek: az a baj, hogy kb a 700 ezerrel azonos számú a külföldön dolgozó van, kb sokak szerint több, mások szerint kevesebb. de olyan 600-700 ezer között meg lehet állapodni. akkor viszont nem sok új munkahely jött létre...

alöksz róz 2019.11.28. 11:28:07

@nincs1itt: de olyan nincsen, papám, hogy ezek olcsóbbak lesznek az erős forinttól, a többi meg nem :-)

2019.11.28. 11:36:43

@Tényelek: Talán valamit elnéztél. Ez bizonyára összességében igaz, mint szám, de ha kibontod, akkor a kép teljesen mást mutat .

Mert különbséget kell tenni, a tmf, az alkalmi, az időszakos, a szezonális, a megváltozott
vagy részmunkaidős munkavállalók , a nyugdij minimumban vagy rokkant ellátásban részesülők, és egyéb járulékok melletti , --rész vagy teljes munkavégzésben résztvevők számának megjelenitésében. Mindezek mellé, még a közmunkát, a "Diákmelót " és a nyugdijas szövetkezeteknél dolgozó -- "munkavállalók" számát sem ismered.

Magyarországon 2010 óta sok minden megváltozott, a közigazgatást, az állami feladatok ellátását szinte teljesen átszervezték és felpörgették a közfoglalkoztatást, amely intézkedések a közszférában dolgozók létszámára is hatással voltak. Azt azonban nehéz lekövetni, hogy a létszámváltozás mikor volt technikai, illetve mikor "valós".

A közszférában dolgozók számát a tömeges közfoglalkoztatás beindítása például biztos, hogy ténylegesen megdobta, hiszen a közmunkások jellemzően a korábbi tartós munkanélküliekből, illetve a korábban az állami ellátásokból élő inaktívak köréből kerültek ki. Igaz, pár éve arról is lehetett hallani, hogy sok közalkalmazottat rúgtak ki azért, hogy utána közfoglalkoztatottként, kevesebb bérért vegyék vissza őket, ám erről nincs statisztika.

Mint ahogyan arról sincs pontos kép és " kimutátus " hogy ezekben a ksh által kiadott számszerűsitett adatokban szerepelnek-e, a külföldön dolgozó magyarok, akik már hosszabb ideje--1 -2-3-5 éve kint élnek , kint dolgoznak. Mint ahogyan az sem mutat tiszta képet hogy a külföldi vendégmunkások száma jelen pillanatban mennyi és ez valamint a külföldön dolgozó magyarok száma, hány %-a a ksh által kimutatott statisztikáknak. Így aztán bizonyára ez sem valós--mint ksh "kimutátus ".

konrada 2019.11.28. 11:58:18

@nincs1itt:
Megvan már a lista? Tanulmányoztad a forint-euró infláció különbségét?
Kiszámoltad hány % volt a forint inflációja 2002 óta, és hány %-kal nőtt az euró árfolyama azóta?
Mert ha igen, akkor írd már le, hogy tudjuk mi alapján állapítottad ezt meg:
"a bérköltség előny a zócsított forintból ered, nem az inflálódásból. kevesebb euróért több forintot... igaz?"

Mert én már néztem, és az nem a te igazadat mutatja...

Ja és ha már szint: elmagyaráztad, hogy a bérköltség csak egy része a hozzáadott értéknek - és ezen nincs is vitánk - de a többi - ami alapvetően szolgáltatás - szerinted nagyobb részben miből áll?

...gondolkodhatnál már kicsit ekonómikusan - ha már Fletóéknak nem sikerült - egy termék nem csak annyi, hogy bemegy a gyárba az alapanyag, a munkás dolgozgat rajta - amiért bért kap - aztán ennyi, és ha az árfolyamromlást nem bírja el a gyár, hát bezár, és annyi, a munkás majd megy segélyért.
Az adott munkás - ha tud fizetni - eltartja a ráépült szolgáltatást, de ugyanez igaz a hozzáadott értéket megtermelő szolgáltatásokra is: a gyár azokat is eltartja, és eltartja a benne dolgozókat, akik eltartják a... akik meg eltartják....

Ezért nem lehet egy országot úgy tekinteni, mint egy kapitalista gyártóüzemet, amely ha veszteséges, akkor bezár, és qrvára nem érdekli, hogy ki mit csinál a lánc másik oldalán.

...s elnézést a nagyarcért, de ahogy látom, már az alapoknál elakadtál...

nincs1itt 2019.11.28. 12:00:09

@rallus: ez nagyszerű, sőt bombasztikus, sőt matolcsy for president...
de mi lesz, ha már odáig ócsíttya a kuszeszemű pénzsámán a forintot, hogy neked is fájni fog, nem kicsit... esetleg az audi létszámleépít... ma még csak ingolstadtban és neckarsulmban, holnap? mert kik is adják ezt a világraszóló eredményt???

éééés igen! a mindent ütő aduász, kukaürítgető teuton földön... gratulálok!

alöksz róz 2019.11.28. 12:03:15

@nincs1itt: nem. ha konzerválni akarod a jelenlegi (általad is elismerten előnytelen) szerkezetet, akkor kampányolsz az erősebb forintért.

2019.11.28. 12:07:16

@nincs1itt:@jános515:
A külföldön dolgozók közül az eurostat direktívák szerint azok szerepelnek az itteni statisztikákban foglalkoztatás szempontjából, akik ingáznak, tehát a szomszédos országokba járnak át dolgozni.
Ezek száma nem nagyon változik régóta, mert a mennyivel növekszik, annyi nagyjából ki is esik, mert kiköltözik vagy itthoni munkahelyet talál magának.
A kint élők az ilyen statisztikákban nem lehetnek benne.
A közfoglalkoztatottak számát pontosan ismerjük, most kicsivel több, mint 100 ezer, ezek már valószínűleg ott is maradnak, mert nem képezhetőek, zöme analfabéta, egy tájékoztató táblát nem tudna értelmezni egy gyárban.
A külföldi munkavállalók száma szintén nyilvános olyan 100-150 ezer lehet, folyamatosan ingadozik, náluk legerőteljesebb a szezonalitás és a diákmunkásoknál.
A termelőágazatok és a szolgáltatás sok embert átszívott a közigazgatásból, kereskedelemből.
Az, hogy zek az emberek honnan jöttek nincs jelentősége, mert arra tettem be érvként, hogy a termelői ágazat mekkorát fejlődött az elmúl években.
Személy szerint én jobban örülnék a robotizációnak, de ahhoz még gyűjteni kell némi pénzt a magyar cégeknek, így marad a brazil gépsor létszámnövelése.

nincs1itt 2019.11.28. 12:13:27

@konrada: gondolkodj ekonómikusan. meddig éri meg a külföldi befektetőnek mo.-on gyártatni? a lánc bizony akkor fog megszakadni, amikor az összeszerelő üzemek tulajdonosai nem tartják majd elég jövedelmezőnek a termelést.
a bérköltség bizony nagyon érzékeny eleme a hozzáadott értéknek.
de akkor abban sem lehet vitánk, hogy ha a forint gyengül, akkor a külföldinek olcsóbb lesz a mo.-i bérköltség is. viszont a ráépülő szolgáltatások megdrágulhatnak, ha import hányadot is tartalmaznak. mert egységnyi euróért több forintot kell kiadnia a szolgáltatónak és a bevétele is forintban van. tehát a gyári munkás által vásárolható szolgáltatások és termékek drágábbak lesznek(lehetnek) a gyengébb forint hatására, viszont a fizetése nem emelkedik feltétlenül ennyivel. tehát a munkás fizetőképességére sincs jó hatással a gyengébb forint.

2019.11.28. 12:13:50

Azt kihagytam, hogy divattá vált a ksh adatait megkérdőjelezni, azonban sok éve a nemzeti statisztikai hivatalokat az eurostat napi szinten kontrolálja.
Ha volt olyan régen, ami nem felel meg a direktíváknak akkor azokat a számokat is régen átíratták, mint pl., nálunk pár éve az adóssággal kapcsolatosakat az Exim Bank miatt.

nincs1itt 2019.11.28. 12:14:43

@alöksz róz: nem érted sanya, én nem az erősebb forintért kampányolok, hanem az egészségesebb gazdasági szerkezetért. de téged ilyen apróságok nem zavarnak össze...

2019.11.28. 12:21:24

@nincs1itt: Jó lenne, ha már ott tartanánk, hogy nem éri meg összeszerelő üzemet működtetni,, Magyarországon, mert az azt jelentené, hogy feljebb léptünk.
Így volt ez a kilencvenes évek varrodáival, cipőgyáraival is, utána lettünk összeszerelők.
Aki szegény az úgy lépeget, mint hamburgeres cégeknél, előbb takarít, mosogat, nagyon örül, amikor már salátát moshat, egy idő után süthet is, ha ügyes ő veszi fel a rendelést és pár évtized alatt még üzletvezető is lehet

nincs1itt 2019.11.28. 12:33:30

@Tényelek: akkor a külföldön dolgozók, nem szerepelnek magyar munkanélküliek között sem... tényleg érdekes lenne egy olyan vizsgálat, mi történne akkor az összes külföldön dolgozó magyar visszatérne.

konrada 2019.11.28. 12:33:55

@nincs1itt:
Az elejével igazad van.
...viszont: vagy bebetonozzuk a jövedelemkülönbségeket, miközben mindent úgy hozatunk be - ez az automatizáció terjedésével zsákút - vagy miközben próbáljuk a bérköltséget adott szinten tartani, kiépítünk egy olyan gazdaságot, melyben a gyárból kikerülő nem az utcán végzi, mert felépül mellé egy olyan hazai gazdaság, mely képes majd felszívni.
Ehhez meg szükség van magyar nagytőkés rétegre, amely itt fektet be.
Ahhoz viszont versenyképesen kell termelni, amit nem lehet, ha a munkaerő fokozatos emelkedése mellett kötött árfolyam van.
Ez az itthon befektetett tőke biztosítja, hogy a foglalkoztatás növekedésével úgy is lehessen bért emelni, hogy az összeszerelő üzem bérköltsége csak lassan emelkedjen - mert egy autógyári szalagmunkás bérköltségének adóterhe 10 év alatt 67%-ról 44%-ra mérséklődjön.

Példa: 10 éve alig lehetett magyar tejet kapni a boltban, mert a 260 forintos árfolyamon nem lehetett kihozni gazdaságosan. Most meg külföldi alig van.
És ez csak 1 példa arra, hogy egész ágazatoknak volt akadály a mesterségesen lenyomott árfolyam, és csak azoknak volt jó, akik alapvetően kintről hoztak be árut, vagy a szolgáltatásokat vásárolták fel, mert 1 €-t jóval kevesebb itt megtermelt forintból tudott megvenni.

nincs1itt 2019.11.28. 12:34:57

@alöksz róz: tehát akkor jön el a kánaán, ha 1 euró = sok millió forinttal? mert kb. ezt mondod sanya...

nincs1itt 2019.11.28. 12:43:18

@konrada: eljutunk oda, hogy a végén egyetértünk! mert éppen az lenne a mindenkori kormányok feladata(egy a sok-sok közül) amit felvázoltál! a nemzeti tőkés réteg, fontos sőt elengedhetetlen, de olyan ágazatokban, amelyek kiváltják az importot, mi több képesek exportra is termelni! ez pedig nem az építőipar, kőolaj, vendéglátás(hotel), szerintem.
de a nemzeti tőkés réteg, bizony még nem működtet olyan mennyiségű és minőségű "üzemet", amik ki tudnák váltani az összeszerelő üzemeket. a bérköltség 67-ről 44%-ra való csökkenése, jó dolog. de ez jóval kevésbé érinti a magyar munkaadókat.

a tej szerintem nem a legmegfelelőbb példa, mert relatív kevés importot igényel az előállítása. 10 éve (is) folyamatos tej túltermelése van a német mezőgazdaságnak, dömping árakon értékesítik, ezért is lehetett, hogy import tejből volt több mo.-on

nincs1itt 2019.11.28. 12:48:26

@Szóra kész Szókratész: a színvonalas bajnokságok akkor jönnek létre, ha sokan fociznak a gyerekek közül. ha sok olyan pálya van, amik minőségben megfelelőek, ezek töredékéből létrehozhatóak, mint a giga stadionok. itt minden kis faluban van egy elég jónak nevezhető focipálya, saját kis csapattal stb. szépen termelődik is az utánpótlás.
de nincs annyi "aréna", mint mo.-on. ami meg van, azokat megtöltik. szerintem fordítva gondolkodsz! a nagy és sikeres cégek is valahol kicsiben kezdték, nem volt 10.000 ember foglalkoztatására alkalmas csarnok, az később lett...

nincs1itt 2019.11.28. 12:52:16

@Szóra kész Szókratész: valószínűleg így van! de hidd el, horvát tengerpart sem drágább mint a balaton.
nem tudom az árakat mo.-on. illetve felületesen és pontatlanul. de nagyjából a "nyugati" árakkal azonos. a bérszínvonal pedig alacsonyabb. ha nem így lenne, akkor nem nagyon tudnának hazaküldeni pénzt.

2019.11.28. 12:56:08

@nincs1itt: Ha ingázóként dolgozik Ausztriában, akkor foglalkoztatottként tartják nyilván, a londoniakat meg ott foglalkoztatottként, itt inaktívként.
Munkanélküliként csak azokat tartják számon, akik jelentkeznek a munkaügyi központokban, hogy ők munkanélküliek.
Ezért van az, hogy a munkaképes korú korosztályból 70 százalék dolgozik vagy tanul, 3 százalék munkanélküli.
Ha kettőt öszeadjuk, akkor még hiányzik egy áfányi ember, 27 százalék.
Abban a csoportban vannak a munkaképtelenek, munkakerülők, külfödön dolgozók meg a sumákok.

2019.11.28. 13:02:24

@Tényelek: Ha abból indulunk ki, hogy legszuperebb helyeken sem haladja meg a 85-87 százalékot a foglalkoztatási ráta, akkor a 27 százalék fele dolgozhat kint, ott lakással.
Ez persze több embert érint, mert sok családtag is kint van, aki nem dolgozik.

nincs1itt 2019.11.28. 13:09:36

@Tényelek: rendben, jelöljünk krétával, vágjunk láncfűrésszel. 6,2 millió a munkaképes korúak száma. ebből 70% az 4,3 millió fő. ebből 3% munkanélküli 130 ezer fő. 4,3 millió 0,13 millió = 4,43 millió 6,2 - 4,43 =1,77 millió fő. a sumákok+munkakerülők(nem munkanélküliként nyilvántartottak)+munkaképtelenek az mennyi? 1 millió? vagy 800 ezer? mert itt némi ellentmondás van a külföldön munkavállalók száma körül...
tényleg aki ausztriában dolgozik, az miért van foglalkoztatottként nyilvántartva mo.-on? szerintem ez kicsit nincs rendben.

nincs1itt 2019.11.28. 13:14:08

@Szóra kész Szókratész: tudom, magyar módra kell! először giga stadionok, aztán egyszer csak lesznek jó bajnokságok. mert a mai magyar fodbal bajnokságra a teljes idény alatt összesen nem mennek el annyian, hogy megtöltsék a puskás arénát...
neked nem sok fogalmad lehet a sportról.
a giga stadionok, valóban alkalmasak másra is. de mekkora is a kihasználtságuk? amikor éppen nincs semmi rendezvény, akkor is fenn kell tartani.

nincs1itt 2019.11.28. 13:16:12

@Tényelek: aki kiköltözik az családdal költözik ki, ismerve a viszonyokat, a családtagok is dolgoznak. tehát férj+feleség, persze van ahol nem, de a legtöbb helyen így van.

2019.11.28. 13:30:58

@nincs1itt: Azért, mert az a szabály, aki Németországból jár át Svájcba az is a németenél foglalkoztatott.
A logika szerint ez azért lehet így, mert az állampolgárok foglalkoztatái szintjét mérik vele és azokkal kell számolni, akik ott élnek.
Az ideális az lenne, ha a kint élökkel is számolnának, de arról meg nem tudnak hiteles adatokat, gondolom rövidesen az is meglesz, nemrég kapcsolták össze a tb rendszereket kisérleti jelleggel
Akkor majd ki fog derülni, hogy egy kint dolgozóhoz hány kint élő inaktív korosztályhoz köthető tartozik, mert vannak bőven, nem mindenki dolgozik, aki kint van.
Vannak köztük munkanélküliek és munkakerülők is, de szép számmal olyanok is, akiket feketén foglalkoztatak., ezért olyan nagy a homály velük kapcsolatban.
Csak tippelni lehet, általában 10 százalék körülire szokták őket saccolni, ami olyan 7-900 ezer lehet, ha ebből levonjuk az inaktívakat, akkor kijöhet belőle olyan félmilliós dolgozói létszám vagy valamivel több.

alöksz róz 2019.11.28. 13:33:26

@nincs1itt: nem ezt mondom, én csak azt mondom, amit mindig: hülye vagy :-)

(nem tudsz összefüggéseket felismerni, nem tudsz folyamatokban gondolkodni és alapfogalmakkal nem vagy tisztában)

2019.11.28. 13:40:24

@nincs1itt: Természetese dolgozóként mindenki kiköltözik, de a család sokszor itthon marad agy csak időszakosan van kint.
Pl. Nagy divat sérűl gyerekkel kiköltözni a németekhez, ahol egy dolgozik, hogy megkapják a jogosúltságot, a másik meg otthon ápolja a sokszor felnőtt gyereket az államtól kapott díjból.
A brit tb adatok szerint kevesebb, mint a kint dolgozók negyedének van kint a családja, valószínűleg akontinentális országokban ez az arány jóval magasabb.

nincs1itt 2019.11.28. 13:42:12

@Tényelek: az európai tb rendszerek összekapcsolásáról nem nagyon hallottam.
hidd el, a szóbeszéddel és kormány propagandával ellentétben, a külföldön élő családok 90%-ban mindkét fél bejelentett munkaviszonnyal rendelkezik. persze a gyermekszülés, hosszan tartó betegség stb, lehetséges. a munkanélküliség a kiköltözöttek között igen ritka. akik pedig a szociális juttatások miatt jöttek, nem sokan vannak.
pl az említett németo.-svájc viszonylatba igen alacsony a napi/heti szinten ingázók száma. mondhatni hibahatáron kívül van.

nincs1itt 2019.11.28. 13:44:18

@alöksz róz: bezzeg te, olyan érv hadsereget állítottál fel... ja, nem.

de tudod mit, sanya? legyen neked gyereknap ma! hülye vagyok! nem tudok semmit, azt is rosszul. na most hátradőlhetsz!

nincs1itt 2019.11.28. 13:50:01

@Tényelek: a sérült gyermek, sajnos nem divat. tegyük fel apuka kimegy, mert ott talál munkát. majd megy a család is. ez az általános eljárás. amikor megérkezik anyuka, akkor először természetesen nem fog dolgozni, de amikor az óvoda, iskola, lakhatás rendeződött, ez általában 1-6 hónap, utána bizony dolgozni fog. esetleg részmunkaidőben(ez a német adórendszer miatt, jobban megérheti), vagy éppen csak minijobot(havonta! maximum 49 órát dolgozhat! legkevesebb 9,35/óra bruttó bérért) vállal. ami ugyan nem nyújt biztosítást, de bevételt igen és mellette a gyerekekre is jut idő.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.28. 13:51:55

@6.Lenin:

Ha a zsákfalu lakóinak szempontjából nézzük, tényeg nem mindeg a sorrend. Neked meg mindegy, mert csak egy sötét lyukba lát a szemed. Gondolom neked az se lenne rossz, ha ezeket a településeket ledózerolnák, mint Csau tette anno. Gondolom akkor ordított a szád.

2019.11.28. 14:00:06

@nincs1itt: A szóbeszéddel ellentétben nincs semmilyen kormánypropaganda a kint dolgozókkal kapcsolatban, értelme sem lenne neki.
A svájci német lehetőséget példának hoztam fel, tömegesen a németek felé csek és lengyelek ingáznak,.
Munkanélküliség minden nagyobb csportban van, függetlenül attól, hogy egységesek-e.
A vándorcsoportok, ahová a mi magyarjaink is tartoznaak nehezebben mozognak a munkaerőpiacon, mint a helyiek, pl. Ausztriában nemrég kihoztak egy felmérést, miszerint az ott dolgozó magyarok 11 százaléka munkanélküli.
Sovány vigasz, hogy a románok szarabbul állnak náluk.
A kolbászos kerítés képét az is árnyalja, hogy a hivatalos statisztikák szerint nyugaton a bevándorlók gyerekei között kétszer annyi munkanélküli van, mint a bennszülöttek esetében, ez az arány a skandináv országokban több, mint háromszoros.

2019.11.28. 14:05:36

@nincs1itt: Nem releváns, amit ön tapasztal, ugyanúgy, mint az sem, hogy nekem van két olyan ismerősöm Németországban, akinek a feleségei kimentek segget vakarni.
Itt annyira nagy a homály, hogy szerinten ne idegesítsük egymást azzal, hogy pont mi akarjuk kitalálni a tutit, amikor az erre képzett szakembereknek nem megy.

6.Lenin 2019.11.28. 14:11:40

@látjátok feleim szümtükkel:

Ebben (is) tévedsz. Én vidéken élek, egy szép környezetben. Amikor ideköltöztem (80-ban)1200 körül volt az itt élők száma, ma kb 600, az iskolát bezárták, mert nem volt annyi gyerek. Munkahely is lett, de nincs aki dolgozzon. Ráadásul üdülő övezet. Már lassan az sincs, aki elköltözzön. Hiába is adnának 3 vagon lóvét. Annyi az esély itt, hogy a városból felvásárolják a megfelelő házakat, és nyáron tele a környék, aztán nagy csend.
Ismerem ezeket a problémákat.

konrada 2019.11.28. 14:11:48

@nincs1itt:
Pont ezért említettem a tejet. Mivel az előállítása eszköz és munkaerőigényes, így nagyon sok lépcső, mire a boltba kerül.
...s ha importáljuk, az esetben csak a lépcsősor végét használja a magyar piac, az addig érdekeltek nincsenek játékban.
...s addig igazad van, hogy túltermelés. De azt is illik tudni, hogy dömpingárat az EU-n belül nem lehet alkalmazni, így nem mindegy, ha 1 euró értékben adnak árut a másik piacon, akkor annak van-e nyereségtartalma mert 260 forintból jön ki az, vagy nincs, mert 330 Ft, amiért cca. 25-30 %-kal több árut kell eladni.

nincs1itt 2019.11.28. 14:15:36

@Tényelek: jujj, a helyiek természetesen könnyeben mozognak a munkaerőpiacon. viszont az ausztriában dolgozó magyarok 11%-a munkanélküli lenne? szerintem ez túl magas arány.
a bevándorlók alatt, most a migránsokat érted, vagy az eu-ból érkező munkavállalókat. mert nem mindegy. mert pl. akinek a gyermeke németo.-ban született, vagy az iskoláit már itt végezte, magyarokról beszélek, ott az összes gyerek dolgozik.
hagyjuk ezt az ismerős dolgot, mert én nem ismerőstől hallom, hogy mi történik németo.-ban.
a képzett szakemberek is gyakran csak becslésekre alapoznak.

nincs1itt 2019.11.28. 14:36:55

@konrada: ha jól rémlik itt a 3,5%os tej eladási ára boltban állandó áron 78 cent, a termelőnél marad 36,valamennyi cent.
a környékünkön sok a tejtermelő, a nagy feldolgozó cégek autói járnak körbe, gyűjtik össze a tejet. de vannak a termelőknél "milchtankstell"-ék, ahol 1 euróért tudsz venni automatából tejet. ez nem kezelt tej. az üveget viszed, vagy ott veszel én ezt szeretem, ezt is veszem. valahogy így néznek ki: s3-media2.fl.yelpcdn.com/bphoto/MuK6SE9ic4W7x4kpxpGBdw/l.jpg

értelek, de ne feledd az eu-ban nem számít a forint árfolyama, 1eur=1eur snitt. ha mo.-on az árfolyam ingadozása javítja, rontja a termelő helyzetét, az ismét nem az eu gondja, öröme. sok volt a tej, megállapodtak, hogy egy nyomott áron, de mindet felvásárolják a termelőtől. senki nem járt rosszul, csak a lánc végén lévő, aki esetleg saját termelésből önmagát ellátni nem tudó felhasználó. tej volt, alacsony áron, elárasztották a piacot. ezzel nem tudott magyar gazda versenyezni. ez független az árfolyamtól

2019.11.28. 14:38:06

@nincs1itt: Az adatok azokra vonatkoznak, akik bevándorló szülőktől ott születtek
Továbbra is azt javaslom, hogy adjuk fel a tippelgetés, ameddig ennyi információval el lehetett jutni, eljutottunk.
Az ilyen számsorok hiteles megalkotásához nincs elég információnk, abból meg csak tévkövetkeztetésre juthatunk, mint az egyszeri kutató, aki bement a börtönbe, mért és arra a következtetésre jutott, hogy a barna szeműek nyolcszor hajlamosabbak a bűnözésre, mint a kékszeműek.
Neki ráadásul a számai helytállóak voltak, ellentétben velünk csak nem arra használta őket, mire alkalmasak lettek volna., így jött ki ez a fura végkövetkeztetés.

alöksz róz 2019.11.28. 14:40:56

@nincs1itt: kinek állítsak, neked, a tök fogalmatlannak? :D

nincs1itt 2019.11.28. 15:05:45

@alöksz róz: másnak sem szoktál, nem szeretnék kivételezett lenni. mondtam már, ma gyereknap van, mindenben igazad van, még abban is amit csak később fogsz gondolni!

nincs1itt 2019.11.28. 15:12:47

@Szóra kész Szókratész: mondták már neked, hogy öntökönrúgásban verhetetlen vagy? akkor mijaxot fognak csinálni egy 60+ ezres beton létesítménnyel?
elmondtam, sok olyan pályát kell kialakítani, akár állami támogatással is, ahol a srácok rúghatják a bőrt, szervezetten. innen kinőnek a tehetségek, mennek a klubcsapatokhoz, további fejlődésre. ezek a klubcsapatok gazdasági társaságok(nem állami pénzen veszteséget termelő izék) és szépen motiválva lesznek, hogy jó játékosokat neveljenek, ettől jobb lesz a bajnokság, több néző, több reklám és egyéb bevétel és hoppá, készen is van a klubcsapat arénája! ami önfenntartó. ja és államnak adót, meg mindenfélét fognak fizetni, meg is térült a falusi, vidéki foci pályák költsége, amennyiben volt állami rész bennük.
és nem úgy, hogy építenek 5-6-7-8 giga arénát, amitől majd jobb lesz a foci. nagy lószart.

Oxica 2019.11.28. 15:30:06

Remélem a tolvajpárti felcsúti lótolvaj kipcsak cigány, varacskos Maradonát lövik ki, felcsúti űrállomásról.
Vennék neki jegyet az biztos, csak kibaszott nagy orbitális pályára állítsák és valahol a kazah pusztába pottyanjon le a kipcsakok közé.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G és a 2:0, EB nélküled geci.

nincs1itt 2019.11.28. 15:30:20

@Szóra kész Szókratész: én a legfrissebb arénáról a budapestiről pofázok...
a futball a sportok királya? neked komoly gondjaid lehetnek...

CSOKKI MÁLNA 2019.11.28. 18:11:53

Fekete pákót az úrálomásra!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.28. 18:49:36

@CSOKKI MÁLNA : csak óvatosan a niggerezéssel
csórós gyuri fiacskája és mikron is feka fiúkával közösül

taga20 2019.11.28. 18:58:28

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

ahogy a csutigecigazdád fiacskája is.

szép volt nigger, ügyes fityeszork vagy:)))

eszti..... 2019.11.28. 19:01:36

@Cycmen:

"Sajnálom, nem szoktam indulatból kommentelni, de téged nagyon rühellek!"

mit szeretnél hallani tőlem? hogy igazad van?
igazad van!

most jobb?

nincs1itt 2019.11.28. 19:09:05

@Szóra kész Szókratész: e-sportokat nem ismerem. de az biztos, hogy fodbal NEM a sportok királya... nem több és nem kevesebb, mint bármelyik másik sport. tömeghisztériának nevezném inkább.

nincs1itt 2019.11.28. 19:13:00

@Szóra kész Szókratész: tényleg, engem faggatsz, hogy mi lenne a megoldás, hogy magyar fodbalból labdarúgás, de először foci legyen. szerinted a sportok királya ez az izé. elő a farbával, még stadijonytot, 100-at, 1000-et? vagy még több kösszpénzt bele? hm? dalolj kicsi bögre!
55 év + egy kevés, amióta semmiféle eredményt nem tud felmutatni a magyar fodbal. tessék, halljuk!

nincs1itt 2019.11.28. 19:22:00

@Szóra kész Szókratész: sajnálom, hogy ennyi ostoba, birka fogyasztót lehet a tv elé szögezni olyasmivel, ami 99% hibából áll. dög unalmas, két órát rabol el az életéből és durva sok pénzt dob ki rá.
gondolom te is felháborodsz a sorosháttérhatalom manipulációján. de azért leülsz 2 órára 22 idiótát bámulni, fogyasztani és okoskodni. majd közlöd, hogy a fodbal a sportok királya. szerintem egy igen primitív valami.

Cycmen 2019.11.28. 19:27:33

Ha már az oroszokkal üzletelünk,inkább a libsiket kéne kivagonírozni Szibériába!

nincs1itt 2019.11.28. 19:33:55

@Szóra kész Szókratész: erről beszéltem, konkrétumokat felsorolva. de te erre sem voltál képes. az átlagos nézőszám nb1-ben 3500. volt olyan, hogy fradi esetén megközelítette a 18000 ezret is...
tehát debrecennek teljesen felesleges a 20 ezres stadion, amit esetleg koncertek rendezésére lehet "hasznosítani". évente 2x, plusz bajnoki meccsek szintén évente 2-3x és marad 360 nap, amikor csak úgy van... és viszi a pénzt. ja, és az egyéb "hasznosítás" sem biztosatja feltétlenül a 100%-os kihasználtságot. tehát meglehet, hogy azok IS veszteséget termelnek.
egyébként nem vagy okosabb mint fodbalista. szobahőmérsékletű iq, végtelen önteltség.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.28. 19:37:00

@taga20: köszi, de szerintem nem az igazi a muszlim zsidókat is bele kellett volna szőni valahogy.

nincs1itt 2019.11.28. 19:38:34

@Szóra kész Szókratész: öcsi, el vagy tévedve. de ez csak a megszokott ostobaságod.
hiszen te is itt lógsz.
nem a sportot minősítgetem, hanem a hozzád hasonló félnótásokat, akik kétpofára zabálják a tuggyukkik propagandáját, hogy a fodbal a király. meg a forma 1.
maradjunk annyiban, nekem van saját véleményem, neked meg az a véleményed amit másoktól hallasz.

nincs1itt 2019.11.28. 19:40:49

@Szóra kész Szókratész: látom nem érted... milyen növekedési korlátról beszélsz? amikor 4000 fős stadiont sem tud megtölteni a magyar fodbal krémje.
hülye vagy, fiam! ülj le egyes!

nincs1itt 2019.11.28. 19:43:19

@Szóra kész Szókratész: aha, akkor mo.-nak is hülyék közé kell tartozni? egyébként ezt a faszságot honnan vetted?

nincs1itt 2019.11.28. 19:44:34

@Szóra kész Szókratész: 60 év tapasztalata nem elég? 60 év múlva a mai stadionok romok lesznek. de magyar fodbal egy lépést nem jut előre 60 év múlva sem.

nincs1itt 2019.11.28. 19:55:37

@Szóra kész Szókratész: na csak kibújt a szög a zsákból... egyetlen értelmes mondatra nem voltál képes. ezért a saját csökevényes kis életedet próbálod másnak tulajdonítani.
majd jön a jelző: liberálidióta. sőt ezt személyiségképnek nevezed, mert így tudományosnak hangzik.
ostoba kis fidióta vagy, aki az "ellenség" blogján égeti magát.

nincs1itt 2019.11.28. 19:58:56

@Szóra kész Szókratész: és ez mentség az értelmetlen pénzszórásra?
na fejezzük be.

taga20 2019.11.28. 20:02:47

@Cycmen: mesélt nagyapád a 44-es vagonírozásról, mi szardarab?!

izzad a tenyered, mi? a kurvaanyádat nyilasgeci!

taga20 2019.11.28. 20:05:30

@Szóra kész Szókratész:

HAGYD MÁ ABBA, ME KURVÁRA FÁJ, HOGY MEKKORA FITYESZCSICSKA VAGY!!!

kaleidos cope 2019.11.28. 20:24:10

szerintem jó lenne ha személyesen menne pár bizalmasával együtt. én szívesen végignézném ahogy kilövik.

eszti..... 2019.11.28. 20:37:05

@taga20:

most miért bántod? szegény, csak hinni akar.... :D

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.28. 20:59:43

kaleidos cope

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2008.08.23. óta tag.

taguciii

taga20 2019.11.28. 21:41:46

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

baszod, te tényleg szerelmes vagy belém, mert mindenkiben engem lácc retek!:))

engedd el, me én csak evvel az egy nickkel vagyok itt, nem úgy mint te!

morph on deer 2019.11.28. 21:52:34

@Szóra kész Szókratész:
“ A világ országainak 90 %-ában veszteségesek a bajnokságok,és állami támogatás mellett működőképesek.”

De minek???

morph on deer 2019.11.28. 21:58:22

@Tényelek:
“Ausztriában nemrég kihoztak egy felmérést, miszerint az ott dolgozó magyarok 11 százaléka munkanélküli.”

Azt akarod mondani, hogy az ott dolgozók 11%-a nem is dolgozik?
Ez szerinted hogy lehetséges?

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.28. 23:22:10

@taga20: Vegyél be egy aszpirint, akkor nem fog fájni.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.28. 23:24:58

Nem véletlen, hogy a Roszkoszmoszban gondolkodnak, manapság ugyanis még az amcsikat is csak ők tudják kivinni.

infostart.hu/kulfold/2019/11/01/az-oroszok-segitik-ki-a-nasa-t

Ha nekik nem derogál, nekünk miért?

2019.11.29. 05:07:31

@morph on deer: Annál azért több, mert az ingázó munkanélküli magyar nem kerül be a statisztikákba.
Ausztriában 5-7% között mozog a munkanélküliségi ráta a sok szezonális munka miatt.
A legrosszabb a helyzet a magyarok , románok, bosnyákok, szerbek, szlovákok által preferált Bécsben, Burgenlandban, középső országrészben, ahol viszont alapból meg van a 8-11%-os munkanélküliség, ami ennél persze jóval több, mert a taxikkal szállíttatott migrijeik nem dolgoznak még ma sem, de azokat nem számolják sehova.
Ausztria viszonylatában 1987-óta lehet ingázni, lassan a második generáció is nyugdíjas lesz közülük, ebből következően ugyanolyan folyamatokat kell nekik átélni, mint bárki más a saját munkaerő piacán.
Mellesleg a 11% nem sok, mert a munkahelyváltások maguk kitesznek folyamatosan 2-3 %-ot.
De olyan is van sok, aki csak annyit dolgozik mindig, amennyi a munkanélküli segélyhez kell, majd pihen és kezdi elölről

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.29. 06:52:39

@6.Lenin:" Ismerem ezeket a problémákat."

Fene gondolta volna rólad. Nem úgy beszélsz.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.29. 06:57:20

@Szóra kész Szókratész:" Te tényleg azt hiszed,hogy csak Magyarországon épülnek stadionok,és máshol a világon nem?.A világ országai rengeteg pénzt költenek sportfinanszírozásra.Kénytelen leszel ezzel együtt élni.."

Azért mert a szomszéd beugrott a kútba, ezek szerint neked is be kellene ugrani. Minél előbb.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.29. 09:02:57

@rdos: Tipikus bizonyítékokkal alátámaszthatatlan, lejárató bulvárcikk (Borsod24? komolyan?) az önkormányzati választások kampányának hajrájában.

Te mindent elhiszel, amit a bulvármocsok eléd tol?

6.Lenin 2019.11.29. 09:35:45

@látjátok feleim szümtükkel:

Én mindig "úgy" beszélek, csat te nem érted, mert nem is akarod érteni.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.11.29. 09:58:33

@Szergej Szergejevics Szergejev: Eszerint nem a karmelita kolostorba költözött túl kedves vezetőnk, eszerint nem a saját lábon álló nagylányé az Andrássy Rezidencia (Tarval fő u. 94.), eszerint nem is létezik Andrássy Rezidencia Tarcalon? Ez utóbbira linkelem a nyitólapjukat. Főúri, ahogy illik és ha a google látja biztosíthatlak hogy van. :-)

andrassyrezidencia.hu/

54o95 Ft-tól kezdődnek az árak (per nap per fő).

alöksz róz 2019.11.29. 11:09:39

@Tényelek: "az ingázó munkanélküli magyar nem kerül be a statisztikákba" - ezt én se vágom, ha nem dolgozni megy, akkor minek ingázik

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.29. 12:18:56

@rdos: De, az adott szállásadó hely nyilvánvalóan létezik; a legmocskosabb, legaljasabb bulvárhazugságnak is kell valamilyen ténybeli alapja legyen, az azonnali lebukás elkerülése végett.

És ez ugyan hol bizonyítja, hogy a Tiborcz-család tagjai és a személyzet között főúri-cseléd viszony áll fent? Hogy a nagyságos úr előtt térdre kell borulnia a cselédségnek, arccal a föld felé, hogy ne is lássák őket?

EZ a bizonyíthatatlan bulvárszenzáció a történetben; abban, hogy egy gazdag vállalkozónak vannak ingatlan-érdekeltségei, önmagában semmi hírérték nincs.

morph on deer 2019.11.29. 12:22:28

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“... még az amcsikat is csak ők tudják kivinni”

Ma még!
Na de majd meglátod, mi lesz itt, ha viktorunk álmai teljesülni fognak! Majd akkor fogsz csodálkozni, ha a kisvasút Vásárosnaménynál simán átmegy ballisztikusba..!

Mert nálunk semmi sem lehetetlen, csak akarni kell!
Abban meg ugye nincs hiány...

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.29. 12:22:37

@alöksz róz: Ezt úgy kell érteni, hogy aki ingázóként, magyarországi lakhellyel dolgozott Ausztriában, és ott elveszti a munkáját, Ausztriában nem jogosult munkanélküli segélyre, mert a "létérdeke központja" másik tagállamban van.

"A határ menti ingázók, Ausztriában választási lehetőséggel nem rendelkeznek, munkanélküli segélyt a tényleges lakóhely szerinti államban, az ott ellátó szervnél igényelheti (amely figyelembe veszi a másik tagállamban szerzett biztosítási időt és a jövedelmet). Ha az ellátást mégis a munkavégzés helye szerinti országban igényli, úgy a kérelmet illetékesség hiányában elutasítják."
adoguruat.com/blog/miert-nem-kapok-munkanelkuli-segelyt-ausztriabol/

Tehát emberünk statisztikai szempontból sem az osztrák munkanélküliségi statisztikákat rontja (függetlenül attól is, ha állást ott keres)

morph on deer 2019.11.29. 12:26:15

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ Te mindent elhiszel, amit a bulvármocsok eléd tol?”

Á, ő nem olyan!
Csak a bulvármocskokról hiszi el a bulvármocskot.
Miért, a pelenkadobálásról sem az MTI írt!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.29. 12:32:10

@morph on deer: A bulvárlap halálosan biztos értesülésein túl ugyan mi bizonyítja, hogy a Tiborcz-család tagjai és a személyzet között főúri-cseléd viszony áll fent?

Hogy a nagyságos úr előtt térdre kell borulnia a cselédségnek, arccal a föld felé, hogy ne is lássák őket?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 12:51:13

@Szergej Szergejevics Szergejev: "mi bizonyítja"

Nem kel bizonyíték. A maffia családokban így szokott lenni.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.11.29. 13:01:21

@Szergej Szergejevics Szergejev: Gazdag vállalkozó hírértékét valóban inkább az adja, hogy miből lett gazdag. Korrupcióból. :-(

nepszava.hu/1156383_szorul-a-hurok-orbanig-er-a-microsoft-botrany

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.29. 13:15:26

@rdos:

Ez a legjobb: "Ráadásul még te is fizeted…Tarcal, 2019. szeptembere”. Ezt is lehet élvezni, nem csak azt, hogy más fizeti az én kényelmem. Élvezzük örömmel!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 13:17:10

@rdos: "orban-rahel-szemebe-nem-nezhetnek-az-alkalmazottak"

Én is lesütném a szemem szégyenemben, ha olyan semmirekellő lennék, hogy csak egy patkánynál találok munkát.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 13:20:11

@Szóra kész Szókratész: "azt hiszed,hogy csak Magyarországon épülnek stadionok,és máshol a világon nem?.A világ országai rengeteg pénzt költenek sportfinanszírozásra."

Hazudsz, fideSSfasszopó. Ondó Viktor gazdád a GDP-hez mérten aránytalanul sokat költ a hobbijára. Főleg annak a fényben nagyon visszás ez, hogy köözben az EU legszegényebb államai közé csúsztatta le Magyarországot.

morph on deer 2019.11.29. 14:23:07

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ Hogy a nagyságos úr előtt térdre kell borulnia a cselédségnek”

Az csak az adriai hajókázások alkalmával történhet, lásd Borkai oktatófilmjét...
Dolgos hétköznapokon a lesütött szem dukál, ami tulajdonképpen érthető is.
Elég, ha utólag számolják meg az eszcájgot, zavaró lenne állandóan figyelni a kezüket...

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.29. 14:25:29

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: "Nem kel bizonyíték. A maffia családokban így szokott lenni."

Azt meg, gondolom, ugyancsak nem kell bizonyítani, hogy maffiózók, hiszen ez balliberális trolljainknál magától értetődő.

Az érv körbeért, az alkotó pihen...

"Én is lesütném a szemem szégyenemben, ha olyan semmirekellő lennék, hogy csak egy patkánynál találok munkát"

De mivel a "talpig becsületes" (= bennfentes kereskedelem miatt jogerősen elítélt) "magyar patrióta", Soros György fizeti a bérkommentelői munkádat, büszkén nézel a tükörbe, ugye?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 14:50:18

@Szergej Szergejevics Szergejev: "nem kell bizonyítani, hogy maffiózók"

Miért kéne? Aki ebben az országban él, és nem agyhalott, az tudja, hogy a fideSSmaffia elfoglalta az államot. Tudom, egy orosz dezinformátornak ez nem annyira nyilvánvaló.

2019.11.29. 15:27:33

@alöksz róz: Az ingázás az osztrák határ mellett egy életforma, ami 1987-óta az élet része a családok többségénél a határ közeli településeken.
Aki kint elveszti az állását az nem fog itthon munkát keresni, kint vadászik egy másikra.
Abban az időszakban azért ingázik mert munkát keres mint munkanélküli.
De egyébként van a kérdésben valami. Hasonló gond, pl. Ha a Marsot meghódítjuk, akkor oda egyetlen földműves sem mehet, mert mi a francot csinálna ott?

2019.11.29. 15:32:14

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: "Aki ebben az országban él, és nem agyhalott, az tudja, hogy a fideSSmaffia elfoglalta az államot."
Csak halkan szólok, hogy a liberális demokrácia arról szól, hogy a választáson győztes párt irányítja az állami gépezetet.
Minden pártnak ez a dolga, ezért indulnak a választáson, ez nem maffia tevékenység, hanem a demokrácia így működik.
Vicces lenne egy Kuncze belügyminiszterként az Orbán kormányban vagy Semjén anno Gyurcsány kormányában.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.11.29. 15:44:55

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Arrafelé szerintem annyira nem egyszerű munkát találni, persze lehet hogy tévedek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 16:12:22

@Tényelek: "Csak halkan szólok, hogy a liberális demokrácia arról szól, hogy a választáson győztes párt irányítja az állami gépezetet."

Az jó, hogy csak halkan szólsz, mert kurva nagy baromságot mondasz. Szerinted az a demokrácia, hogy két farkas és egy bárány szavaz, hogy ki legyen a vacsora. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 16:28:59

@rdos: "Arrafelé szerintem annyira nem egyszerű munkát találni"

Szóval cáfolod a Kedves Vezetőt, aki szerint, aki dolgozni akar, az tud? :))

Igazad lehet.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.29. 16:37:52

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Egyszer azért vinnyogtok, mert nincs elég munkaerő (munkaerőhiány van?); másszor meg azért, mert "nem lehet munkát találni" (ezek szerint munkanélküliség van?).

Legalább eldönthetnétek végre, milyen hazugságokkal keresitek meg a Gyuri bácsi által folyósított júdáspénzeteket, és nem össze-vissza hadoválnátok, következetlenül...

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.29. 16:40:03

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: "Miért kéne?"

Talán azért, mert ha bizonyítékok nélkül "maffiózóztok", az közönséges rágalmazás?

Persze Gyuri bácsi megfizeti...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 16:44:23

@Szergej Szergejevics Szergejev: "nincs elég munkaerő"

Igen, és ami még rosszabb, nincs elég képzett munkaerő. Ondó Viktor gazdád szisztematikusan elüldözte, aki épkézláb ember volt az országban, és gondoskodik róla, hogy csak hülyéket képezzen az oktatás.

"nem lehet munkát találni"

Hát mondjuk Borsodban nem könnyű. Ennyit a geci hazugságáról, hogy tíz év alatt egymillió munkahelyet teremt. Egyet nem teremtett.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 16:51:04

@Szergej Szergejevics Szergejev: "bizonyítékok nélkül "maffiózóztok""

Már mire kell neked "bizonyíték", faszfej? Mikor Ondó Viktor az egyik strómanjával látványosan összeveszik, és attól a naptól az hirtelen nulla közbeszerzést kap, és az új stróman nulláról a világ leggazdagabbjai közé rakétázik? Ott van a közbeszerzések listájában minden bizonyíték.

"Gyuri bácsi megfizeti..."

Eddig arról van BIZONYÍTÉK - mert te azt nagyon szereted -, hogy Kubatov fizet titeket, fideSSfasszopók. Nekünk, jobboldali hazafiknak nem kell alamizsna, emelt fővel vállaljuk a saját véleményünket.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.11.29. 16:53:32

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: :-) Tisztelt bíróság! Kérem enyhítő körülménynek tekinteni, hogy nem olvasom túl kedves vezetőnket, vagyis nem tudtam hogy megcáfoltam. :-) Természetesen súlyosbító körülménynek fog számítani. :-)

2019.11.29. 17:22:12

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Szerintem gondolja át, mekkora hülyeséget írt, az államgépezetet a mindenkori kormány irányítja.
Arra tippelek, hogy azokra gondolt, ami nem az államgépezet része, hanem a társadalom működtetéséhez szükséges intézmény, hivatal, stb. , ..., na az más kérdés, de az államgépezetet mindig a győztes párt birtokolja, övé a haszon és a felelősség is!
Ha elcseszte, akkor legközelebb mást tesznek oda a választók.
Bár nálunk inkább az a divat, hogy hogy azt teszik oda, aki kevésbé cseszi el, ...., de erről nem mi tehetünk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 17:31:15

@Tényelek: "Bár nálunk inkább az a divat, hogy hogy azt teszik oda, aki kevésbé cseszi el,"

Te faszfej, ennek homlokegyenest ellentmond, hogy az utóbbi évtizedekben két impotens rontotta el nagyon, a geci meg az elkúró, és mindkettőt újraválasztották. Az más kérdés, hogy mindkettő csalással tudott csak újrázni.

2019.11.29. 17:42:11

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Erről beszélek, hogy még Orbánal is jobban járnak a választók, mint az összes többivel együttvéve.
Ráadásul a mostani ellenzék egyértelmű vezére az ön által elkúrónak nevezett személy, maga alá gyűrt minden ellenzéki pártot, meg kell nézni Budapestet, ahol egyértelművé tette, hogy ki a főnök a karámban.
Jól hangzik, amit ír és szerintem is van benne bőven igazság, de ha nem Orbán, akkor ki, a jelenlegi választékból?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 17:48:34

@Tényelek: "még Orbánal is jobban járnak a választók"

Az jobb, hogy a legszegényebb államok közé csúsztunk le a középmezőnyből???

"a mostani ellenzék egyértelmű vezére az ön által elkúrónak"

Nem. Ondó Viktor gazdád leghűségesebb szövetségese nem az ellenzék vezére, hanem a DK-nak nevezett szektáé.

"ha nem Orbán, akkor ki"

Egy random hajléktalan is jobban elvezeti az országot, mint a moszkovita hazaáruló.

2019.11.29. 17:54:14

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Konkrétan hogy hívják azt a random hajléktalant?
Indítani kell ,legközelebb a választáson!

Ménár Atya 2019.11.30. 07:59:12

Na végre, lesz stadionunk a holdon is ! :D

Cycmen 2019.11.30. 09:12:26

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
Egy random hajléktalan is jobban elvezeti az országot, mint a moszkovita hazaáruló........................

Akkor bízz meg egy random hajléktalant a pénzügyeid, meg a sorsod intézésével, de egyébként tartsd meg a faszságaidat!
Már látszik egyébként az önkormányzati választások következménye, hogy mi lett a mindent, csak a Fideszt ne, okosságokból, egyes prolik már vakargatják a fejüket, mások meg csak titokban jönnek rá, hogy mekkora hülyék voltak a régi elkúrók visszahozásával! Mert persze nem random hajléktalanok kerülnek hatalomra!

morph on deer 2019.11.30. 18:57:20

@Tényelek:
” vagy Semjén anno Gyurcsány kormányában”

Semjén most is “vicces”, nyugodj meg. Sőt, időnként kifejezetten röhejes! Ahogy mint gyászhuszár belovagolt Kézdivásárhelyre, szem nem maradt szárazon..! Még a rénszarvas is halálra röhögte volna magát, ha láthatja...

Amúgy tájékoztatásul: demokráciában a parlamenti győzelem NEM a kormányzó párt teljhatalmát jelenti, ez csak nálunk van így.

morph on deer 2019.11.30. 19:00:02

@Ménár Atya:
“ Na végre, lesz stadionunk a holdon is ! :D”

Jóóóó! :)))))

2019.11.30. 20:45:05

@morph on deer: Persze hogy nem teljhatalmat jelent, nem is ezt írtam, de a végrehajtói hatalom az övék a felelősséggel együtt.
Az egy más kérdés, hogy liberális demokráciákban ritka kivétel a felelősségre vonás, ha van az akkor is csak pl. pártfinanszírozásra vonatkozik, mint a franciáknál, németeknél.
De olyan, hogy valaki felvesz 12.000 milliárd forint adósságot, nem lehet megbüntetni, ..., mondjuk keleten pl. a dél-koreaiaknál nem sokat molyolnak az ilyenekkel sem, ott nincs liberális jogállamiság, mint védőpajzs.

nincs1itt 2019.12.01. 16:44:47

@Szóra kész Szókratész: de neked a fodbal a sportok királya! ebből eredően, a színvonaladnak megfelelően, ismét rutinosan elkerülted a választ. én értem, hogy kellett pár nap amíg összekapod magad, de ismét nem sikerült. a hozzám hasonló műveletlen bugris, barmok tartják fenn az operát, a koncerteket, színházat. a képzőművészeketek és a könyvtárakat.
te meg járj csak stadionokba, ja nem, bámuld a tv-én keresztül, mert akkor lehet magadból kikelve óbégatni, durvaanyázni és egyéb kulturális tevékenységgel elütni az időt.
minden jót, te fidesz-tálib...
süti beállítások módosítása