B1 blogcsalád



Orbán űrhajóst akar küldeni a világűrbe

2019. november 27. - nickgrabowszki

Úgy kell ez Magyarországnak, mint egy falat kenyér. kuty.jpg

Mivel a magyar futballválogatott nem tudott kijutni a világbanokságra, az Európa-bajnokságra sincs komoly esélye. Megrendezni se sikerült egyiket se, meg az olimpia is elúszott, mert Párizs és Los Angeles is többet fizetett a NOB-tagoknak, mint Budapest, Orbánnak új "közösség-. nemzet- és imázsépítő" PR-fogás után kellett nézni:

2024-ben magyar űrhajóst akar küldeni a világűrbe.

Nem vicc: Szijjártó ezt az Európai Űrügynökség sevillai konferenciáján jelentette be. Azzal indokolta, hogy 

Magyarország számárára ez újabb fejlődési, kitörési lehetőség, fókuszában a második magyar űrhajós kiképzése és a Nemzetközi Űrállomásra történő felküldése szerepel, amelyet 2024-re reálisan megvalósíthatónak látunk az orosz Roszkoszmosz együttműködésben.

A kitörési lehetőség már abból is látszik, hogy Farkas Bertalan 1981-es kozmoszbeli útjából is mennyit profitált az ország. De legalább a magyar úrhajóst körbe lehet majd hordozni, és el lehet büszkélkedni majd Erdogannak és a -sztánok diktátorainak a Türk Tanácsban, hogy nekik ilyesmire is futja.

Aki profitál belőle, az nyilvánvalóan Putyin,

aki majd nyilvánvalóan alaposan megkéri az árat az űrturistáskodásnak. Lehet, hogy Paks2 eddig halasztgatott megépítését kéri cserébe, hogy státusszimbólumot biztosítson az Orbán-rezsimnek.

A dolog onnan nézve egyáltalán nem váratlan, hogy már évek óta van Magyarországnak űrügyi kormánybiztosa. Valamint - mint a felső képből is látszik - a Kétfarkú Kutya már évekkel ezelőtt, Orbán a a sorban második vagyonkezelőjének viharos gazdagodása láttán megjósolta, hogy Felcsúton űrkikötő fog épülni.

De itt még nem tartunk. Előbb magyar űrturista, aztán haladjunk sorban.

Olimpia, atlétikai vébé, magyar űrhajós, majd űrkikötő és a galaxis meghódítása - a világnemzet valóra váltja a Gazda minden gyerekkori álmát. 

Nincs lehetetlen, amíg a közpénzekből futja.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5915327276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.11.28. 13:02:24

@Tényelek: Ha abból indulunk ki, hogy legszuperebb helyeken sem haladja meg a 85-87 százalékot a foglalkoztatási ráta, akkor a 27 százalék fele dolgozhat kint, ott lakással.
Ez persze több embert érint, mert sok családtag is kint van, aki nem dolgozik.

nincs1itt 2019.11.28. 13:09:36

@Tényelek: rendben, jelöljünk krétával, vágjunk láncfűrésszel. 6,2 millió a munkaképes korúak száma. ebből 70% az 4,3 millió fő. ebből 3% munkanélküli 130 ezer fő. 4,3 millió 0,13 millió = 4,43 millió 6,2 - 4,43 =1,77 millió fő. a sumákok+munkakerülők(nem munkanélküliként nyilvántartottak)+munkaképtelenek az mennyi? 1 millió? vagy 800 ezer? mert itt némi ellentmondás van a külföldön munkavállalók száma körül...
tényleg aki ausztriában dolgozik, az miért van foglalkoztatottként nyilvántartva mo.-on? szerintem ez kicsit nincs rendben.

nincs1itt 2019.11.28. 13:14:08

@Szóra kész Szókratész: tudom, magyar módra kell! először giga stadionok, aztán egyszer csak lesznek jó bajnokságok. mert a mai magyar fodbal bajnokságra a teljes idény alatt összesen nem mennek el annyian, hogy megtöltsék a puskás arénát...
neked nem sok fogalmad lehet a sportról.
a giga stadionok, valóban alkalmasak másra is. de mekkora is a kihasználtságuk? amikor éppen nincs semmi rendezvény, akkor is fenn kell tartani.

nincs1itt 2019.11.28. 13:16:12

@Tényelek: aki kiköltözik az családdal költözik ki, ismerve a viszonyokat, a családtagok is dolgoznak. tehát férj+feleség, persze van ahol nem, de a legtöbb helyen így van.

2019.11.28. 13:30:58

@nincs1itt: Azért, mert az a szabály, aki Németországból jár át Svájcba az is a németenél foglalkoztatott.
A logika szerint ez azért lehet így, mert az állampolgárok foglalkoztatái szintjét mérik vele és azokkal kell számolni, akik ott élnek.
Az ideális az lenne, ha a kint élökkel is számolnának, de arról meg nem tudnak hiteles adatokat, gondolom rövidesen az is meglesz, nemrég kapcsolták össze a tb rendszereket kisérleti jelleggel
Akkor majd ki fog derülni, hogy egy kint dolgozóhoz hány kint élő inaktív korosztályhoz köthető tartozik, mert vannak bőven, nem mindenki dolgozik, aki kint van.
Vannak köztük munkanélküliek és munkakerülők is, de szép számmal olyanok is, akiket feketén foglalkoztatak., ezért olyan nagy a homály velük kapcsolatban.
Csak tippelni lehet, általában 10 százalék körülire szokták őket saccolni, ami olyan 7-900 ezer lehet, ha ebből levonjuk az inaktívakat, akkor kijöhet belőle olyan félmilliós dolgozói létszám vagy valamivel több.

alöksz róz 2019.11.28. 13:33:26

@nincs1itt: nem ezt mondom, én csak azt mondom, amit mindig: hülye vagy :-)

(nem tudsz összefüggéseket felismerni, nem tudsz folyamatokban gondolkodni és alapfogalmakkal nem vagy tisztában)

2019.11.28. 13:40:24

@nincs1itt: Természetese dolgozóként mindenki kiköltözik, de a család sokszor itthon marad agy csak időszakosan van kint.
Pl. Nagy divat sérűl gyerekkel kiköltözni a németekhez, ahol egy dolgozik, hogy megkapják a jogosúltságot, a másik meg otthon ápolja a sokszor felnőtt gyereket az államtól kapott díjból.
A brit tb adatok szerint kevesebb, mint a kint dolgozók negyedének van kint a családja, valószínűleg akontinentális országokban ez az arány jóval magasabb.

nincs1itt 2019.11.28. 13:42:12

@Tényelek: az európai tb rendszerek összekapcsolásáról nem nagyon hallottam.
hidd el, a szóbeszéddel és kormány propagandával ellentétben, a külföldön élő családok 90%-ban mindkét fél bejelentett munkaviszonnyal rendelkezik. persze a gyermekszülés, hosszan tartó betegség stb, lehetséges. a munkanélküliség a kiköltözöttek között igen ritka. akik pedig a szociális juttatások miatt jöttek, nem sokan vannak.
pl az említett németo.-svájc viszonylatba igen alacsony a napi/heti szinten ingázók száma. mondhatni hibahatáron kívül van.

nincs1itt 2019.11.28. 13:44:18

@alöksz róz: bezzeg te, olyan érv hadsereget állítottál fel... ja, nem.

de tudod mit, sanya? legyen neked gyereknap ma! hülye vagyok! nem tudok semmit, azt is rosszul. na most hátradőlhetsz!

nincs1itt 2019.11.28. 13:50:01

@Tényelek: a sérült gyermek, sajnos nem divat. tegyük fel apuka kimegy, mert ott talál munkát. majd megy a család is. ez az általános eljárás. amikor megérkezik anyuka, akkor először természetesen nem fog dolgozni, de amikor az óvoda, iskola, lakhatás rendeződött, ez általában 1-6 hónap, utána bizony dolgozni fog. esetleg részmunkaidőben(ez a német adórendszer miatt, jobban megérheti), vagy éppen csak minijobot(havonta! maximum 49 órát dolgozhat! legkevesebb 9,35/óra bruttó bérért) vállal. ami ugyan nem nyújt biztosítást, de bevételt igen és mellette a gyerekekre is jut idő.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.28. 13:51:55

@6.Lenin:

Ha a zsákfalu lakóinak szempontjából nézzük, tényeg nem mindeg a sorrend. Neked meg mindegy, mert csak egy sötét lyukba lát a szemed. Gondolom neked az se lenne rossz, ha ezeket a településeket ledózerolnák, mint Csau tette anno. Gondolom akkor ordított a szád.

2019.11.28. 14:00:06

@nincs1itt: A szóbeszéddel ellentétben nincs semmilyen kormánypropaganda a kint dolgozókkal kapcsolatban, értelme sem lenne neki.
A svájci német lehetőséget példának hoztam fel, tömegesen a németek felé csek és lengyelek ingáznak,.
Munkanélküliség minden nagyobb csportban van, függetlenül attól, hogy egységesek-e.
A vándorcsoportok, ahová a mi magyarjaink is tartoznaak nehezebben mozognak a munkaerőpiacon, mint a helyiek, pl. Ausztriában nemrég kihoztak egy felmérést, miszerint az ott dolgozó magyarok 11 százaléka munkanélküli.
Sovány vigasz, hogy a románok szarabbul állnak náluk.
A kolbászos kerítés képét az is árnyalja, hogy a hivatalos statisztikák szerint nyugaton a bevándorlók gyerekei között kétszer annyi munkanélküli van, mint a bennszülöttek esetében, ez az arány a skandináv országokban több, mint háromszoros.

2019.11.28. 14:05:36

@nincs1itt: Nem releváns, amit ön tapasztal, ugyanúgy, mint az sem, hogy nekem van két olyan ismerősöm Németországban, akinek a feleségei kimentek segget vakarni.
Itt annyira nagy a homály, hogy szerinten ne idegesítsük egymást azzal, hogy pont mi akarjuk kitalálni a tutit, amikor az erre képzett szakembereknek nem megy.

6.Lenin 2019.11.28. 14:11:40

@látjátok feleim szümtükkel:

Ebben (is) tévedsz. Én vidéken élek, egy szép környezetben. Amikor ideköltöztem (80-ban)1200 körül volt az itt élők száma, ma kb 600, az iskolát bezárták, mert nem volt annyi gyerek. Munkahely is lett, de nincs aki dolgozzon. Ráadásul üdülő övezet. Már lassan az sincs, aki elköltözzön. Hiába is adnának 3 vagon lóvét. Annyi az esély itt, hogy a városból felvásárolják a megfelelő házakat, és nyáron tele a környék, aztán nagy csend.
Ismerem ezeket a problémákat.

konrada 2019.11.28. 14:11:48

@nincs1itt:
Pont ezért említettem a tejet. Mivel az előállítása eszköz és munkaerőigényes, így nagyon sok lépcső, mire a boltba kerül.
...s ha importáljuk, az esetben csak a lépcsősor végét használja a magyar piac, az addig érdekeltek nincsenek játékban.
...s addig igazad van, hogy túltermelés. De azt is illik tudni, hogy dömpingárat az EU-n belül nem lehet alkalmazni, így nem mindegy, ha 1 euró értékben adnak árut a másik piacon, akkor annak van-e nyereségtartalma mert 260 forintból jön ki az, vagy nincs, mert 330 Ft, amiért cca. 25-30 %-kal több árut kell eladni.

nincs1itt 2019.11.28. 14:15:36

@Tényelek: jujj, a helyiek természetesen könnyeben mozognak a munkaerőpiacon. viszont az ausztriában dolgozó magyarok 11%-a munkanélküli lenne? szerintem ez túl magas arány.
a bevándorlók alatt, most a migránsokat érted, vagy az eu-ból érkező munkavállalókat. mert nem mindegy. mert pl. akinek a gyermeke németo.-ban született, vagy az iskoláit már itt végezte, magyarokról beszélek, ott az összes gyerek dolgozik.
hagyjuk ezt az ismerős dolgot, mert én nem ismerőstől hallom, hogy mi történik németo.-ban.
a képzett szakemberek is gyakran csak becslésekre alapoznak.

nincs1itt 2019.11.28. 14:36:55

@konrada: ha jól rémlik itt a 3,5%os tej eladási ára boltban állandó áron 78 cent, a termelőnél marad 36,valamennyi cent.
a környékünkön sok a tejtermelő, a nagy feldolgozó cégek autói járnak körbe, gyűjtik össze a tejet. de vannak a termelőknél "milchtankstell"-ék, ahol 1 euróért tudsz venni automatából tejet. ez nem kezelt tej. az üveget viszed, vagy ott veszel én ezt szeretem, ezt is veszem. valahogy így néznek ki: s3-media2.fl.yelpcdn.com/bphoto/MuK6SE9ic4W7x4kpxpGBdw/l.jpg

értelek, de ne feledd az eu-ban nem számít a forint árfolyama, 1eur=1eur snitt. ha mo.-on az árfolyam ingadozása javítja, rontja a termelő helyzetét, az ismét nem az eu gondja, öröme. sok volt a tej, megállapodtak, hogy egy nyomott áron, de mindet felvásárolják a termelőtől. senki nem járt rosszul, csak a lánc végén lévő, aki esetleg saját termelésből önmagát ellátni nem tudó felhasználó. tej volt, alacsony áron, elárasztották a piacot. ezzel nem tudott magyar gazda versenyezni. ez független az árfolyamtól

2019.11.28. 14:38:06

@nincs1itt: Az adatok azokra vonatkoznak, akik bevándorló szülőktől ott születtek
Továbbra is azt javaslom, hogy adjuk fel a tippelgetés, ameddig ennyi információval el lehetett jutni, eljutottunk.
Az ilyen számsorok hiteles megalkotásához nincs elég információnk, abból meg csak tévkövetkeztetésre juthatunk, mint az egyszeri kutató, aki bement a börtönbe, mért és arra a következtetésre jutott, hogy a barna szeműek nyolcszor hajlamosabbak a bűnözésre, mint a kékszeműek.
Neki ráadásul a számai helytállóak voltak, ellentétben velünk csak nem arra használta őket, mire alkalmasak lettek volna., így jött ki ez a fura végkövetkeztetés.

alöksz róz 2019.11.28. 14:40:56

@nincs1itt: kinek állítsak, neked, a tök fogalmatlannak? :D

nincs1itt 2019.11.28. 15:05:45

@alöksz róz: másnak sem szoktál, nem szeretnék kivételezett lenni. mondtam már, ma gyereknap van, mindenben igazad van, még abban is amit csak később fogsz gondolni!

nincs1itt 2019.11.28. 15:12:47

@Szóra kész Szókratész: mondták már neked, hogy öntökönrúgásban verhetetlen vagy? akkor mijaxot fognak csinálni egy 60+ ezres beton létesítménnyel?
elmondtam, sok olyan pályát kell kialakítani, akár állami támogatással is, ahol a srácok rúghatják a bőrt, szervezetten. innen kinőnek a tehetségek, mennek a klubcsapatokhoz, további fejlődésre. ezek a klubcsapatok gazdasági társaságok(nem állami pénzen veszteséget termelő izék) és szépen motiválva lesznek, hogy jó játékosokat neveljenek, ettől jobb lesz a bajnokság, több néző, több reklám és egyéb bevétel és hoppá, készen is van a klubcsapat arénája! ami önfenntartó. ja és államnak adót, meg mindenfélét fognak fizetni, meg is térült a falusi, vidéki foci pályák költsége, amennyiben volt állami rész bennük.
és nem úgy, hogy építenek 5-6-7-8 giga arénát, amitől majd jobb lesz a foci. nagy lószart.

Oxica 2019.11.28. 15:30:06

Remélem a tolvajpárti felcsúti lótolvaj kipcsak cigány, varacskos Maradonát lövik ki, felcsúti űrállomásról.
Vennék neki jegyet az biztos, csak kibaszott nagy orbitális pályára állítsák és valahol a kazah pusztába pottyanjon le a kipcsakok közé.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G és a 2:0, EB nélküled geci.

nincs1itt 2019.11.28. 15:30:20

@Szóra kész Szókratész: én a legfrissebb arénáról a budapestiről pofázok...
a futball a sportok királya? neked komoly gondjaid lehetnek...

CSOKKI MÁLNA 2019.11.28. 18:11:53

Fekete pákót az úrálomásra!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.28. 18:49:36

@CSOKKI MÁLNA : csak óvatosan a niggerezéssel
csórós gyuri fiacskája és mikron is feka fiúkával közösül

taga20 2019.11.28. 18:58:28

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

ahogy a csutigecigazdád fiacskája is.

szép volt nigger, ügyes fityeszork vagy:)))

eszti..... 2019.11.28. 19:01:36

@Cycmen:

"Sajnálom, nem szoktam indulatból kommentelni, de téged nagyon rühellek!"

mit szeretnél hallani tőlem? hogy igazad van?
igazad van!

most jobb?

nincs1itt 2019.11.28. 19:09:05

@Szóra kész Szókratész: e-sportokat nem ismerem. de az biztos, hogy fodbal NEM a sportok királya... nem több és nem kevesebb, mint bármelyik másik sport. tömeghisztériának nevezném inkább.

nincs1itt 2019.11.28. 19:13:00

@Szóra kész Szókratész: tényleg, engem faggatsz, hogy mi lenne a megoldás, hogy magyar fodbalból labdarúgás, de először foci legyen. szerinted a sportok királya ez az izé. elő a farbával, még stadijonytot, 100-at, 1000-et? vagy még több kösszpénzt bele? hm? dalolj kicsi bögre!
55 év + egy kevés, amióta semmiféle eredményt nem tud felmutatni a magyar fodbal. tessék, halljuk!

nincs1itt 2019.11.28. 19:22:00

@Szóra kész Szókratész: sajnálom, hogy ennyi ostoba, birka fogyasztót lehet a tv elé szögezni olyasmivel, ami 99% hibából áll. dög unalmas, két órát rabol el az életéből és durva sok pénzt dob ki rá.
gondolom te is felháborodsz a sorosháttérhatalom manipulációján. de azért leülsz 2 órára 22 idiótát bámulni, fogyasztani és okoskodni. majd közlöd, hogy a fodbal a sportok királya. szerintem egy igen primitív valami.

Cycmen 2019.11.28. 19:27:33

Ha már az oroszokkal üzletelünk,inkább a libsiket kéne kivagonírozni Szibériába!

nincs1itt 2019.11.28. 19:33:55

@Szóra kész Szókratész: erről beszéltem, konkrétumokat felsorolva. de te erre sem voltál képes. az átlagos nézőszám nb1-ben 3500. volt olyan, hogy fradi esetén megközelítette a 18000 ezret is...
tehát debrecennek teljesen felesleges a 20 ezres stadion, amit esetleg koncertek rendezésére lehet "hasznosítani". évente 2x, plusz bajnoki meccsek szintén évente 2-3x és marad 360 nap, amikor csak úgy van... és viszi a pénzt. ja, és az egyéb "hasznosítás" sem biztosatja feltétlenül a 100%-os kihasználtságot. tehát meglehet, hogy azok IS veszteséget termelnek.
egyébként nem vagy okosabb mint fodbalista. szobahőmérsékletű iq, végtelen önteltség.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.28. 19:37:00

@taga20: köszi, de szerintem nem az igazi a muszlim zsidókat is bele kellett volna szőni valahogy.

nincs1itt 2019.11.28. 19:38:34

@Szóra kész Szókratész: öcsi, el vagy tévedve. de ez csak a megszokott ostobaságod.
hiszen te is itt lógsz.
nem a sportot minősítgetem, hanem a hozzád hasonló félnótásokat, akik kétpofára zabálják a tuggyukkik propagandáját, hogy a fodbal a király. meg a forma 1.
maradjunk annyiban, nekem van saját véleményem, neked meg az a véleményed amit másoktól hallasz.

nincs1itt 2019.11.28. 19:40:49

@Szóra kész Szókratész: látom nem érted... milyen növekedési korlátról beszélsz? amikor 4000 fős stadiont sem tud megtölteni a magyar fodbal krémje.
hülye vagy, fiam! ülj le egyes!

nincs1itt 2019.11.28. 19:43:19

@Szóra kész Szókratész: aha, akkor mo.-nak is hülyék közé kell tartozni? egyébként ezt a faszságot honnan vetted?

nincs1itt 2019.11.28. 19:44:34

@Szóra kész Szókratész: 60 év tapasztalata nem elég? 60 év múlva a mai stadionok romok lesznek. de magyar fodbal egy lépést nem jut előre 60 év múlva sem.

nincs1itt 2019.11.28. 19:55:37

@Szóra kész Szókratész: na csak kibújt a szög a zsákból... egyetlen értelmes mondatra nem voltál képes. ezért a saját csökevényes kis életedet próbálod másnak tulajdonítani.
majd jön a jelző: liberálidióta. sőt ezt személyiségképnek nevezed, mert így tudományosnak hangzik.
ostoba kis fidióta vagy, aki az "ellenség" blogján égeti magát.

nincs1itt 2019.11.28. 19:58:56

@Szóra kész Szókratész: és ez mentség az értelmetlen pénzszórásra?
na fejezzük be.

taga20 2019.11.28. 20:02:47

@Cycmen: mesélt nagyapád a 44-es vagonírozásról, mi szardarab?!

izzad a tenyered, mi? a kurvaanyádat nyilasgeci!

taga20 2019.11.28. 20:05:30

@Szóra kész Szókratész:

HAGYD MÁ ABBA, ME KURVÁRA FÁJ, HOGY MEKKORA FITYESZCSICSKA VAGY!!!

kaleidos cope 2019.11.28. 20:24:10

szerintem jó lenne ha személyesen menne pár bizalmasával együtt. én szívesen végignézném ahogy kilövik.

eszti..... 2019.11.28. 20:37:05

@taga20:

most miért bántod? szegény, csak hinni akar.... :D

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.28. 20:59:43

kaleidos cope

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2008.08.23. óta tag.

taguciii

taga20 2019.11.28. 21:41:46

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

baszod, te tényleg szerelmes vagy belém, mert mindenkiben engem lácc retek!:))

engedd el, me én csak evvel az egy nickkel vagyok itt, nem úgy mint te!

morph on deer 2019.11.28. 21:52:34

@Szóra kész Szókratész:
“ A világ országainak 90 %-ában veszteségesek a bajnokságok,és állami támogatás mellett működőképesek.”

De minek???

morph on deer 2019.11.28. 21:58:22

@Tényelek:
“Ausztriában nemrég kihoztak egy felmérést, miszerint az ott dolgozó magyarok 11 százaléka munkanélküli.”

Azt akarod mondani, hogy az ott dolgozók 11%-a nem is dolgozik?
Ez szerinted hogy lehetséges?

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.28. 23:22:10

@taga20: Vegyél be egy aszpirint, akkor nem fog fájni.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.28. 23:24:58

Nem véletlen, hogy a Roszkoszmoszban gondolkodnak, manapság ugyanis még az amcsikat is csak ők tudják kivinni.

infostart.hu/kulfold/2019/11/01/az-oroszok-segitik-ki-a-nasa-t

Ha nekik nem derogál, nekünk miért?

2019.11.29. 05:07:31

@morph on deer: Annál azért több, mert az ingázó munkanélküli magyar nem kerül be a statisztikákba.
Ausztriában 5-7% között mozog a munkanélküliségi ráta a sok szezonális munka miatt.
A legrosszabb a helyzet a magyarok , románok, bosnyákok, szerbek, szlovákok által preferált Bécsben, Burgenlandban, középső országrészben, ahol viszont alapból meg van a 8-11%-os munkanélküliség, ami ennél persze jóval több, mert a taxikkal szállíttatott migrijeik nem dolgoznak még ma sem, de azokat nem számolják sehova.
Ausztria viszonylatában 1987-óta lehet ingázni, lassan a második generáció is nyugdíjas lesz közülük, ebből következően ugyanolyan folyamatokat kell nekik átélni, mint bárki más a saját munkaerő piacán.
Mellesleg a 11% nem sok, mert a munkahelyváltások maguk kitesznek folyamatosan 2-3 %-ot.
De olyan is van sok, aki csak annyit dolgozik mindig, amennyi a munkanélküli segélyhez kell, majd pihen és kezdi elölről

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.29. 06:52:39

@6.Lenin:" Ismerem ezeket a problémákat."

Fene gondolta volna rólad. Nem úgy beszélsz.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.29. 06:57:20

@Szóra kész Szókratész:" Te tényleg azt hiszed,hogy csak Magyarországon épülnek stadionok,és máshol a világon nem?.A világ országai rengeteg pénzt költenek sportfinanszírozásra.Kénytelen leszel ezzel együtt élni.."

Azért mert a szomszéd beugrott a kútba, ezek szerint neked is be kellene ugrani. Minél előbb.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.29. 09:02:57

@rdos: Tipikus bizonyítékokkal alátámaszthatatlan, lejárató bulvárcikk (Borsod24? komolyan?) az önkormányzati választások kampányának hajrájában.

Te mindent elhiszel, amit a bulvármocsok eléd tol?

6.Lenin 2019.11.29. 09:35:45

@látjátok feleim szümtükkel:

Én mindig "úgy" beszélek, csat te nem érted, mert nem is akarod érteni.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.11.29. 09:58:33

@Szergej Szergejevics Szergejev: Eszerint nem a karmelita kolostorba költözött túl kedves vezetőnk, eszerint nem a saját lábon álló nagylányé az Andrássy Rezidencia (Tarval fő u. 94.), eszerint nem is létezik Andrássy Rezidencia Tarcalon? Ez utóbbira linkelem a nyitólapjukat. Főúri, ahogy illik és ha a google látja biztosíthatlak hogy van. :-)

andrassyrezidencia.hu/

54o95 Ft-tól kezdődnek az árak (per nap per fő).

alöksz róz 2019.11.29. 11:09:39

@Tényelek: "az ingázó munkanélküli magyar nem kerül be a statisztikákba" - ezt én se vágom, ha nem dolgozni megy, akkor minek ingázik

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.29. 12:18:56

@rdos: De, az adott szállásadó hely nyilvánvalóan létezik; a legmocskosabb, legaljasabb bulvárhazugságnak is kell valamilyen ténybeli alapja legyen, az azonnali lebukás elkerülése végett.

És ez ugyan hol bizonyítja, hogy a Tiborcz-család tagjai és a személyzet között főúri-cseléd viszony áll fent? Hogy a nagyságos úr előtt térdre kell borulnia a cselédségnek, arccal a föld felé, hogy ne is lássák őket?

EZ a bizonyíthatatlan bulvárszenzáció a történetben; abban, hogy egy gazdag vállalkozónak vannak ingatlan-érdekeltségei, önmagában semmi hírérték nincs.

morph on deer 2019.11.29. 12:22:28

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“... még az amcsikat is csak ők tudják kivinni”

Ma még!
Na de majd meglátod, mi lesz itt, ha viktorunk álmai teljesülni fognak! Majd akkor fogsz csodálkozni, ha a kisvasút Vásárosnaménynál simán átmegy ballisztikusba..!

Mert nálunk semmi sem lehetetlen, csak akarni kell!
Abban meg ugye nincs hiány...

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.29. 12:22:37

@alöksz róz: Ezt úgy kell érteni, hogy aki ingázóként, magyarországi lakhellyel dolgozott Ausztriában, és ott elveszti a munkáját, Ausztriában nem jogosult munkanélküli segélyre, mert a "létérdeke központja" másik tagállamban van.

"A határ menti ingázók, Ausztriában választási lehetőséggel nem rendelkeznek, munkanélküli segélyt a tényleges lakóhely szerinti államban, az ott ellátó szervnél igényelheti (amely figyelembe veszi a másik tagállamban szerzett biztosítási időt és a jövedelmet). Ha az ellátást mégis a munkavégzés helye szerinti országban igényli, úgy a kérelmet illetékesség hiányában elutasítják."
adoguruat.com/blog/miert-nem-kapok-munkanelkuli-segelyt-ausztriabol/

Tehát emberünk statisztikai szempontból sem az osztrák munkanélküliségi statisztikákat rontja (függetlenül attól is, ha állást ott keres)

morph on deer 2019.11.29. 12:26:15

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ Te mindent elhiszel, amit a bulvármocsok eléd tol?”

Á, ő nem olyan!
Csak a bulvármocskokról hiszi el a bulvármocskot.
Miért, a pelenkadobálásról sem az MTI írt!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.29. 12:32:10

@morph on deer: A bulvárlap halálosan biztos értesülésein túl ugyan mi bizonyítja, hogy a Tiborcz-család tagjai és a személyzet között főúri-cseléd viszony áll fent?

Hogy a nagyságos úr előtt térdre kell borulnia a cselédségnek, arccal a föld felé, hogy ne is lássák őket?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 12:51:13

@Szergej Szergejevics Szergejev: "mi bizonyítja"

Nem kel bizonyíték. A maffia családokban így szokott lenni.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.11.29. 13:01:21

@Szergej Szergejevics Szergejev: Gazdag vállalkozó hírértékét valóban inkább az adja, hogy miből lett gazdag. Korrupcióból. :-(

nepszava.hu/1156383_szorul-a-hurok-orbanig-er-a-microsoft-botrany

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.29. 13:15:26

@rdos:

Ez a legjobb: "Ráadásul még te is fizeted…Tarcal, 2019. szeptembere”. Ezt is lehet élvezni, nem csak azt, hogy más fizeti az én kényelmem. Élvezzük örömmel!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 13:17:10

@rdos: "orban-rahel-szemebe-nem-nezhetnek-az-alkalmazottak"

Én is lesütném a szemem szégyenemben, ha olyan semmirekellő lennék, hogy csak egy patkánynál találok munkát.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 13:20:11

@Szóra kész Szókratész: "azt hiszed,hogy csak Magyarországon épülnek stadionok,és máshol a világon nem?.A világ országai rengeteg pénzt költenek sportfinanszírozásra."

Hazudsz, fideSSfasszopó. Ondó Viktor gazdád a GDP-hez mérten aránytalanul sokat költ a hobbijára. Főleg annak a fényben nagyon visszás ez, hogy köözben az EU legszegényebb államai közé csúsztatta le Magyarországot.

morph on deer 2019.11.29. 14:23:07

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ Hogy a nagyságos úr előtt térdre kell borulnia a cselédségnek”

Az csak az adriai hajókázások alkalmával történhet, lásd Borkai oktatófilmjét...
Dolgos hétköznapokon a lesütött szem dukál, ami tulajdonképpen érthető is.
Elég, ha utólag számolják meg az eszcájgot, zavaró lenne állandóan figyelni a kezüket...

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.29. 14:25:29

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: "Nem kel bizonyíték. A maffia családokban így szokott lenni."

Azt meg, gondolom, ugyancsak nem kell bizonyítani, hogy maffiózók, hiszen ez balliberális trolljainknál magától értetődő.

Az érv körbeért, az alkotó pihen...

"Én is lesütném a szemem szégyenemben, ha olyan semmirekellő lennék, hogy csak egy patkánynál találok munkát"

De mivel a "talpig becsületes" (= bennfentes kereskedelem miatt jogerősen elítélt) "magyar patrióta", Soros György fizeti a bérkommentelői munkádat, büszkén nézel a tükörbe, ugye?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 14:50:18

@Szergej Szergejevics Szergejev: "nem kell bizonyítani, hogy maffiózók"

Miért kéne? Aki ebben az országban él, és nem agyhalott, az tudja, hogy a fideSSmaffia elfoglalta az államot. Tudom, egy orosz dezinformátornak ez nem annyira nyilvánvaló.

2019.11.29. 15:27:33

@alöksz róz: Az ingázás az osztrák határ mellett egy életforma, ami 1987-óta az élet része a családok többségénél a határ közeli településeken.
Aki kint elveszti az állását az nem fog itthon munkát keresni, kint vadászik egy másikra.
Abban az időszakban azért ingázik mert munkát keres mint munkanélküli.
De egyébként van a kérdésben valami. Hasonló gond, pl. Ha a Marsot meghódítjuk, akkor oda egyetlen földműves sem mehet, mert mi a francot csinálna ott?

2019.11.29. 15:32:14

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: "Aki ebben az országban él, és nem agyhalott, az tudja, hogy a fideSSmaffia elfoglalta az államot."
Csak halkan szólok, hogy a liberális demokrácia arról szól, hogy a választáson győztes párt irányítja az állami gépezetet.
Minden pártnak ez a dolga, ezért indulnak a választáson, ez nem maffia tevékenység, hanem a demokrácia így működik.
Vicces lenne egy Kuncze belügyminiszterként az Orbán kormányban vagy Semjén anno Gyurcsány kormányában.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.11.29. 15:44:55

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Arrafelé szerintem annyira nem egyszerű munkát találni, persze lehet hogy tévedek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 16:12:22

@Tényelek: "Csak halkan szólok, hogy a liberális demokrácia arról szól, hogy a választáson győztes párt irányítja az állami gépezetet."

Az jó, hogy csak halkan szólsz, mert kurva nagy baromságot mondasz. Szerinted az a demokrácia, hogy két farkas és egy bárány szavaz, hogy ki legyen a vacsora. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 16:28:59

@rdos: "Arrafelé szerintem annyira nem egyszerű munkát találni"

Szóval cáfolod a Kedves Vezetőt, aki szerint, aki dolgozni akar, az tud? :))

Igazad lehet.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.29. 16:37:52

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Egyszer azért vinnyogtok, mert nincs elég munkaerő (munkaerőhiány van?); másszor meg azért, mert "nem lehet munkát találni" (ezek szerint munkanélküliség van?).

Legalább eldönthetnétek végre, milyen hazugságokkal keresitek meg a Gyuri bácsi által folyósított júdáspénzeteket, és nem össze-vissza hadoválnátok, következetlenül...

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.29. 16:40:03

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: "Miért kéne?"

Talán azért, mert ha bizonyítékok nélkül "maffiózóztok", az közönséges rágalmazás?

Persze Gyuri bácsi megfizeti...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 16:44:23

@Szergej Szergejevics Szergejev: "nincs elég munkaerő"

Igen, és ami még rosszabb, nincs elég képzett munkaerő. Ondó Viktor gazdád szisztematikusan elüldözte, aki épkézláb ember volt az országban, és gondoskodik róla, hogy csak hülyéket képezzen az oktatás.

"nem lehet munkát találni"

Hát mondjuk Borsodban nem könnyű. Ennyit a geci hazugságáról, hogy tíz év alatt egymillió munkahelyet teremt. Egyet nem teremtett.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 16:51:04

@Szergej Szergejevics Szergejev: "bizonyítékok nélkül "maffiózóztok""

Már mire kell neked "bizonyíték", faszfej? Mikor Ondó Viktor az egyik strómanjával látványosan összeveszik, és attól a naptól az hirtelen nulla közbeszerzést kap, és az új stróman nulláról a világ leggazdagabbjai közé rakétázik? Ott van a közbeszerzések listájában minden bizonyíték.

"Gyuri bácsi megfizeti..."

Eddig arról van BIZONYÍTÉK - mert te azt nagyon szereted -, hogy Kubatov fizet titeket, fideSSfasszopók. Nekünk, jobboldali hazafiknak nem kell alamizsna, emelt fővel vállaljuk a saját véleményünket.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.11.29. 16:53:32

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: :-) Tisztelt bíróság! Kérem enyhítő körülménynek tekinteni, hogy nem olvasom túl kedves vezetőnket, vagyis nem tudtam hogy megcáfoltam. :-) Természetesen súlyosbító körülménynek fog számítani. :-)

2019.11.29. 17:22:12

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Szerintem gondolja át, mekkora hülyeséget írt, az államgépezetet a mindenkori kormány irányítja.
Arra tippelek, hogy azokra gondolt, ami nem az államgépezet része, hanem a társadalom működtetéséhez szükséges intézmény, hivatal, stb. , ..., na az más kérdés, de az államgépezetet mindig a győztes párt birtokolja, övé a haszon és a felelősség is!
Ha elcseszte, akkor legközelebb mást tesznek oda a választók.
Bár nálunk inkább az a divat, hogy hogy azt teszik oda, aki kevésbé cseszi el, ...., de erről nem mi tehetünk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 17:31:15

@Tényelek: "Bár nálunk inkább az a divat, hogy hogy azt teszik oda, aki kevésbé cseszi el,"

Te faszfej, ennek homlokegyenest ellentmond, hogy az utóbbi évtizedekben két impotens rontotta el nagyon, a geci meg az elkúró, és mindkettőt újraválasztották. Az más kérdés, hogy mindkettő csalással tudott csak újrázni.

2019.11.29. 17:42:11

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Erről beszélek, hogy még Orbánal is jobban járnak a választók, mint az összes többivel együttvéve.
Ráadásul a mostani ellenzék egyértelmű vezére az ön által elkúrónak nevezett személy, maga alá gyűrt minden ellenzéki pártot, meg kell nézni Budapestet, ahol egyértelművé tette, hogy ki a főnök a karámban.
Jól hangzik, amit ír és szerintem is van benne bőven igazság, de ha nem Orbán, akkor ki, a jelenlegi választékból?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 17:48:34

@Tényelek: "még Orbánal is jobban járnak a választók"

Az jobb, hogy a legszegényebb államok közé csúsztunk le a középmezőnyből???

"a mostani ellenzék egyértelmű vezére az ön által elkúrónak"

Nem. Ondó Viktor gazdád leghűségesebb szövetségese nem az ellenzék vezére, hanem a DK-nak nevezett szektáé.

"ha nem Orbán, akkor ki"

Egy random hajléktalan is jobban elvezeti az országot, mint a moszkovita hazaáruló.

2019.11.29. 17:54:14

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Konkrétan hogy hívják azt a random hajléktalant?
Indítani kell ,legközelebb a választáson!

Ménár Atya 2019.11.30. 07:59:12

Na végre, lesz stadionunk a holdon is ! :D

Cycmen 2019.11.30. 09:12:26

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
Egy random hajléktalan is jobban elvezeti az országot, mint a moszkovita hazaáruló........................

Akkor bízz meg egy random hajléktalant a pénzügyeid, meg a sorsod intézésével, de egyébként tartsd meg a faszságaidat!
Már látszik egyébként az önkormányzati választások következménye, hogy mi lett a mindent, csak a Fideszt ne, okosságokból, egyes prolik már vakargatják a fejüket, mások meg csak titokban jönnek rá, hogy mekkora hülyék voltak a régi elkúrók visszahozásával! Mert persze nem random hajléktalanok kerülnek hatalomra!

morph on deer 2019.11.30. 18:57:20

@Tényelek:
” vagy Semjén anno Gyurcsány kormányában”

Semjén most is “vicces”, nyugodj meg. Sőt, időnként kifejezetten röhejes! Ahogy mint gyászhuszár belovagolt Kézdivásárhelyre, szem nem maradt szárazon..! Még a rénszarvas is halálra röhögte volna magát, ha láthatja...

Amúgy tájékoztatásul: demokráciában a parlamenti győzelem NEM a kormányzó párt teljhatalmát jelenti, ez csak nálunk van így.

morph on deer 2019.11.30. 19:00:02

@Ménár Atya:
“ Na végre, lesz stadionunk a holdon is ! :D”

Jóóóó! :)))))

2019.11.30. 20:45:05

@morph on deer: Persze hogy nem teljhatalmat jelent, nem is ezt írtam, de a végrehajtói hatalom az övék a felelősséggel együtt.
Az egy más kérdés, hogy liberális demokráciákban ritka kivétel a felelősségre vonás, ha van az akkor is csak pl. pártfinanszírozásra vonatkozik, mint a franciáknál, németeknél.
De olyan, hogy valaki felvesz 12.000 milliárd forint adósságot, nem lehet megbüntetni, ..., mondjuk keleten pl. a dél-koreaiaknál nem sokat molyolnak az ilyenekkel sem, ott nincs liberális jogállamiság, mint védőpajzs.

nincs1itt 2019.12.01. 16:44:47

@Szóra kész Szókratész: de neked a fodbal a sportok királya! ebből eredően, a színvonaladnak megfelelően, ismét rutinosan elkerülted a választ. én értem, hogy kellett pár nap amíg összekapod magad, de ismét nem sikerült. a hozzám hasonló műveletlen bugris, barmok tartják fenn az operát, a koncerteket, színházat. a képzőművészeketek és a könyvtárakat.
te meg járj csak stadionokba, ja nem, bámuld a tv-én keresztül, mert akkor lehet magadból kikelve óbégatni, durvaanyázni és egyéb kulturális tevékenységgel elütni az időt.
minden jót, te fidesz-tálib...
süti beállítások módosítása