B1 blogcsalád



Szélsőjobbos propaganda-intézménybe olvasztanák a valódi történészek intézetét

Szakály Sándor akadályoztatását használják ki

2019. június 01. - jdesi

A CEU és az MTA kivégzése után most egy jóval kisebb, ám igen jelentős tudományos intézmény felszámolása következik. Az Orbán rezsim az 56-os Intézetet pusztítja el. Méghozzá durván, megalázóan és kegyetlenül. Kérdés, mi lesz az itt gyűjtött történeti életút interjúk sorsa. Odaadják e készítői a Veritas nevű szélsőjobb propaganda intézménynek vagy megpróbálják megakadályozni ezt az einstandot.

UPDATE:

Korábban már megpróbálták betolni az 56-os Intézetet a Veritas alá és akkor a Veritas vezetőjének, Szakály Sándornak az ellenállásán bukott meg a terv. Értesüléseink szerint Szakály most egészségi okokból akadályoztatva van, ezt használja ki kegyetlenül és cinikusan a rendszer.

 nagy-imre-szobor.jpg

Az éppen harminc éve létrejött intézmény, amely eredetileg az 56-os forradalom történetét igyekezett feldolgozni és megőrizni mára fontos jelentudományi kutatóműhellyé vált.

Alapját az az oral history (szóbeli történelem) interjúgyűjtemény adta, amelybe akkor még titokban, a forradalom egykori szereplői vezetői mondták el a történteket a nyolcvanas évek elejétől – egy olyan korban, amikor a hivatalos történetírás sokkal inkább ellenforradalmi propagandát szolgálta.

Kozák Gyula, Litván György Hegedűs B. András eleinte csoportos interjúkat készített a szereplőkkel, ahogy Kozák Gyula írja

: „Ekkor még szinte remény sem volt arra, hogy a levéltárak megnyílnak, és a történettudomány hagyományos forrásainak felhasználásával (is) lehet majd kutatni.”

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői a következők voltak: Donáth Ferenc közgazdász, politikus; Göncz Árpád író, műfordító; Halda Alíz tanár; Hegedűs B. András közgazdász, szociológus; Litván György történész; Mécs Imre mérnök; Mérei Ferenc pszichológus; Rácz Sándor szerszámkészítő; Vásárhelyi Miklós sajtótörténész, politikus mint a forradalom aktív résztvevői, a kérdezők oldalán pedig Csalog Zsolt író, szociográfus; Kozák Gyula szociológus és Szabó Miklós történész. A kerekasztal-beszélgetés kiemelkedő értékű dokumentum, nemcsak autentikus összefoglalása a forradalom történetének, hanem értékelése is, hiszen a megszólalók professzionális politikusok, politológusok, történészek, tehát nemcsak a résztvevői, alulnézeti értékelés született meg, hanem egy tudományos, politikailag hiteles elemzés is.

Később a Soros Alapítvány támogatásával folytatták a munkát, s a rendszerváltás idején a részben a párizsi Nagy Imre Intézet utódaként megalakult 56-os Intézet részévé vált az az archívum, amely ma már több mint 1200, a magyar történelem emgismerése szempontjából felbecsülhetetlen értékű interjút tartalmaz. 

Az interjúk egy része szabadon kutatható és felhasználható, ám akad néhány, amely zárt anyag, a történelem, nem mindig pozitív, szereplői csak úgy járultak hozzá az interjú készítéséhez, csak úgy voltak hajlandóak elmondani az bálétaluk vélt igazságot, hogy az egy jó ideig még nem kerül nyilvánosságra. Most, hogy a kétes kormányzati propaganda intézmény a Veritas megpróbálja rátenni a kezét az interjúkra, ezen feltétel megtartása is kétségessé válik.

Az interjúk szerzői jogai az interjú alanyoké és az interjút készítőiké. A hír hallatán, hogy az igen kínos Veritashoz kerülhet ez az anyag – értesüléseink szerint – sokan azt fontolgatják, megtiltják az interjúk felhasználását, mint a szerzői jogok tulajdonosai.

Az Orbán rezsim ugyanis nem egyszerűen meg akarja szüntetni ezt az egyik utolsó független szellemi műhelyt – hiszen azt egy tollvonással megtehetné. Hanem „beolvasztja” a Veritas intézetbe. A Veritas bár formailag történettudományi intézete, nem más, mint a rezsim jobboldali, nacionalista, háborúbarát propaganda intézménye.

Függetlensége nulla, szakmai reputációja nincs, tudományos réelemben vett eredménye kimutathatatlan. Ráadásul súlyos flepniket hordoz, elég csak vezetőjének Szakály Sándornak arra a kijelentésre utalni, hogy a kamenyec-podoszkij-i mészárlás,ahol legalább 20 ezer magyarországi zsidót gyilkoltak meg, nem volt más, mint egy idegenrendészeti eljárás. 

A Veritas magára valamit is adó tudós számára vállalhatatlan. A nemrég akadémiai levelező taggá választott Rainer M. János, az intézmény eddigi vezetője vagy éppen Ungváry Krisztián vezető kutató is tett célzást arra, hogy a Veritassal nem lehet együtt dolgozni.

Az Orbán-rezsim szemét régóta csípte az 56-os Intézet. Először elvették a támogatása nagy részét, aztán beolvasztották a Széchényi Könyvtárba. Most pedig ezzel a trükkel akarják szétkergetni azokat a kutatókat, akik igen sokat tettek az igazság megismertetéséért, hogy egy szélsőjobb propaganda intézménybe akarják olvasztani.

Nyilván útban van egy olyan intézmény, amelyik például szóvá teszi, hogy egy 56-os plakáton nem egy félbolond színész látszik, aki hihetetlen kalandjaival kérkedik nyilvánosan, (Miként elégített ki egy gruppen szexben hét nőt Dózsa László, azt itt meséli el:  )hanem egy egészen másik ember. El kell pusztítani, mint minden intézményt,amelyik útjába áll a gátlástalan hatalmi nyomulásnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4514873466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 16:07:14

@Cycmen: "Ja kurva ravaszak, mert szereznek egy strómant, az elvégzi a munkát szakszerűen és úgy lopnak! A szocik meg betették a nokijás dobozba a lóvét és vitték becsületesen és nyíltan, nem ködösítettek!"

És most ezért melyik társaságot akarod szentté nyilváníttatni?

ZX 2019.06.03. 16:19:32

@Cycmen: Azt akarod mondani, hogy azért mert ők loptak ezért a gazdád jogosan lop? Takarodjatok a büdös picsába!

Cycmen 2019.06.03. 16:23:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Jaj tudjuk hogy ki volt KISZ-es meg párttag, akkor ez kellett a sulihoz meg a jobb melókhoz vazze, ne fárassz már ezekkel a nagy leleplezésekkel! Mit akarsz ezekkel a tagságokkal, amikor Péter Gábor, meg Biszku háborítatlanul leélhette a szaros kis életét és a sortüzek is elévültek. És ugyanez a kör jön a kiszesekkel!

Cycmen 2019.06.03. 16:28:56

@ZX: "Azt akarod mondani, hogy azért mert ők loptak ezért a gazdád jogosan lop? Takarodjatok a büdös picsába!"

Nem talált, mert azt mondom, hogy ekkora tolvajok mint ti, ne tolvajozzanak! És hogy a záró sorodhoz is "felnőjek" stílusban, még le is szophatsz ha van kedved!
Amúgy nem zavar hogy az áltudományos libsicsürhe húsosfazéktól történő elhessegetéséről szól a poszt, te ostoba, mindenhol csak lopnakozó libsi papagáj?

ZX 2019.06.03. 16:41:15

@Cycmen: Már 100x kérdeztem, hogy milyen mi? Tényleg ennyire reatrdált vagy, hogy nem veszed észre, hogy én nem oldalakon állok mint te? Nekem mindegy melyik oldal lop, én elzavarom bármelyiket, te és a faszkalap birkák tartjátok ezeket a tolvaj geciket hatalmon. Ti vagytok akik isten módra imádjátok a vezetőtöket és nem számít nektek, hogy nemcsak a ti jövőtöket hanem a mienket is felélitek ezzel a rajongásotokkal. Úgyhogy te szopjál le nyugodtan fideszpatkány!

kocsisj 2019.06.03. 16:44:45

@Cycmen: Ezt is az eligazításon mondták? Kövér függetlenített KISZ-titkár, az egész KDNP tokkal-vonóval nagy?, Soros-ösztöndíjas vezér, ki tudja hány jelentő az egyetemekről? Közzé kellene tenni, nem sunnyogni! Az "SZDSZ-es hulladékok" utána több évig börtönben ültek, a kőbányász milliárdos, párt titkár Orbán apukáról nem tudok ilyet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 17:30:56

@Cycmen: "Mit akarsz ezekkel a tagságokkal, amikor Péter Gábor, meg Biszku"

Relativizálsz.

Biszkut pont Ondó Viktor hagyta futni. Nem akart belőle mártírt csinálni, csak kellett a cirkusz.

enrikokaruszo 2019.06.03. 17:39:31

nem az a gyerek van a képen, ezt a hülyeséget mutatták fel eddig. amit a cikk írója fel mert vállalni?
részemről dózer

Cycmen 2019.06.03. 17:46:09

@enrikokaruszo: nem az a gyerek van a képen, ezt a hülyeséget mutatták fel eddig. amit a cikk írója fel mert vállalni?..............

Meg hogy Dózsa bunkó, mert 7 nővel volt! Kulkával és Alföldyvel ilyen elő sem fordulhat! :D

Cycmen 2019.06.03. 17:52:58

@ZX:Már "100x kérdeztem, hogy milyen mi? Tényleg ennyire reatrdált vagy, hogy nem veszed észre, hogy én nem oldalakon állok mint te?"

Ja te vagy a nagy kívülálló ugye komám? Milyen fura hogy egyirányúnak tűnik a kritikád, meg lopnakozol, birkázol és Fideszpatkányozol.
Ha valami úgy néz ki mint egy kacsa, hápog mint egy kacsa, az bizony egy kacsa, te meg egy büdös lippsi vagy!

enrikokaruszo 2019.06.03. 18:59:06

egy jó kis országos filozófus-sztrájkot javasolnék, hogy beleremegjen a civilizált világ:)

rasztaszív 2019.06.03. 19:09:31

@Tényelek: @Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: nem csak az időtáv,hanem konkrétan a történtek miatt sem érv.a sikeres béketárgyalások két triviális alapfeltétele a területek birtoklása,és a stabil hatalom lett volna.ez igenis felülírt volna minden előzetes paktumot.ezt felismerve állt az ország java a tanácsköztársaság mellé,polgáriak,liberálisok,jobboldaliak is - akik később a konszolidáció biztosítékai lettek volna.egy olyan erő volt,amelyik a teljes visszarendeződésben volt érdekelt,és ezért a brutális területvesztés sem volt nagy ár neki - a klérus.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 19:46:28

@Cycmen: "büdös lippsi"

Százszor inkább legyen büdös lippsi, mint hazaáruló fideSSfasszopó.

Az év első osztályfőnöki óráján bemutatkozás van, mindenki elmondja, hogy mivel foglalkoznak a szülei. Feláll Pistike:
- Az én apám strici, és kurvákat futtat.
Az óra után magához hívja az osztályfőnök Pistikét.
- Mondd meg őszintén, a te apád tényleg strici?
- Valójában nem, de nem akartam, hogy mindenki megtudja, hogy fideszes politikus.

inteligencs elenzeki 2019.06.03. 19:59:36

Nekem azt magyarázzák el a mi kiváló tudósaink, hogy hogyan működik az, amit Einstein "titokzatos távolbahatás"-nak nevezett, (pl. kvantumpároknál a retrokauzalitás) ha ezt az MTA felmutatja, esküszöm a pártjukat fogom.

Addig azonban nem különösebben érdekel a dolog.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.06.03. 20:00:49

Szavazz Kerpel-Fronius Gáborra!!!!
Széchenyi óta a legjobb főpolgármestere lehet Budapestnek!!!!!!!
Visszaállítjuk az 56-os intézetet, mi több visszaállítjuk az összes 56-os utcanevet és szobrokat is!!!!
Harjá Momentum!!!!

inteligencs elenzeki 2019.06.03. 20:04:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Valójában nem, de nem akartam, hogy mindenki megtudja, hogy fideszes politikus."

Aztán a tanár megkérdezi a másik gyereket, "és te miért mondtad azt, hogy az apád strici volt, kurvákat futtatott, és még mindig szívesen csinálná, de nem hagyják ?"
Hát, nem akartam, hogy megtudják, hogy ő meg ballibsi politikus.

inteligencs elenzeki 2019.06.03. 20:16:03

@R.V.J.:

"Szavazz Kerpel-Fronius Gáborra!!!! "

Milyen fura neve van.....

Hmm... "Gábor" az életben nem hallottam még ilyet

enrikokaruszo 2019.06.03. 20:22:43

@R.V.J.: elemi igényt fogalmazol meg:)

Cycmen 2019.06.03. 20:23:15

@enrikokaruszo: egy jó kis országos filozófus-sztrájkot javasolnék, hogy beleremegjen a civilizált világ:)

Ha egy évig sztrájkolna az összes libsi utolérnénk Ausztriát!

inteligencs elenzeki 2019.06.03. 20:27:09

@rasztaszív:

"nem csak az időtáv,hanem konkrétan a történtek miatt sem érv.a sikeres béketárgyalások két triviális alapfeltétele a területek birtoklása,és a stabil hatalom lett volna.ez igenis felülírt volna minden előzetes paktumot.ezt felismerve állt az ország java a tanácsköztársaság mellé,polgáriak,liberálisok,jobboldaliak is "

Ez így van. Azonban gyorsan hozzá kell ehhez fűzni, hogy a tanácskormánynak már, lévén hogy rendkívül korlátozottak voltak az erőforrásai hadianyagban, és minden egyéb téren, nem sok esélye volt.
Akinek esélye lett volna az Károlyi lehetett volna, (egy csomó feltétel megvolt ehhez, pl. népszerű volt a kormányra kerülésekor, széleskörű támogatottsággal ) de hát tudjuk, hogy a ballib idiotizmus felülírt mindent nála.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.06.03. 20:27:52

@Comte de Gippaud:
Igen elég idétlen név, én a helyében Gabrielre változtatnám. Na mindegy.
Kerpel-Fronius Gábor így is európa egyik nagy formátumú politikusa, városépítésze, kultúrpápája!
Vele létre fogjuk hozni közép-európa Amsterdamját!!!!

Momentum!!!!

inteligencs elenzeki 2019.06.03. 20:36:45

És igazi magyar vér csorog az ereiben ősei a honfoglalók vezetői közül valók.

Tas, Huba, Töhötöm, Kerpel-Fronius, stb.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 20:38:25

@Cycmen: "Ha egy évig sztrájkolna az összes libsi utolérnénk Ausztriát!"

Értem! Ez a mesterterv? A sztrájktól idegösszeomlást kap a geci, lemond, többé nem áll semmi a magyar fejlődés útjába, és az új választásokon a kétfarkúak győzedelmeskednek. Szerintem működhet.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.06.03. 20:39:51

@Cycmen:
Emlékezz!!! Amikor Wittgenstein, Heidegger és társaik leengedték az avangardot, egyből jöttek a nácik!!!!!

19540511 2019.06.03. 20:43:56

@Cycmen: Te nemcsak trágár vagy és bunkó, hanem még rettenetesen ostoba is és még csak nem is szégyelled. Sajnálnivaló szerencsétlen agyhalott vagy.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.06.03. 20:44:35

@Comte de Gippaud:
Olyan, hogy magyar vér nincs, tehát csörgedezni sem tud. Európaiak vagyunk és garantálom neked, hogy Gábor van olyan európai, mint Jean-Claude Juncker!!!!

enrikokaruszo 2019.06.03. 20:46:40

@R.V.J.: hát ide pedig magyar gyerek kell, nem tudtad. hogy ezt kell mondani? :)

inteligencs elenzeki 2019.06.03. 21:03:01

@R.V.J.:

"Európaiak vagyunk és garantálom neked, hogy Gábor van olyan európai, mint Jean-Claude Juncker!!!!"

:))) Afelől semmi kétségem.

Cycmen 2019.06.03. 21:08:00

@19540511: Tudod hogy dagad most a keblem libbantkám! Tőletek az ilyen sorok dicséret számomra, így tudom hogy jó úton járok! Köszönöm! De tényleg! :D

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.06.03. 21:09:53

@enrikokaruszo:
Nézd, ha a Gábor otthon csukott ajtó mögött magyar, az nem zavar. Nyilvánosan, az utcán ugyanakkor ez elfogadhatatlan!!!
Európa egyik jövendő fővárosa élére európai kell!!!!

enrikokaruszo 2019.06.03. 21:28:17

@R.V.J.: értem én a viccet csak nem szeretem:)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.06.03. 22:10:00

@enrikokaruszo:
"értem én a viccet csak nem szeretem:)"

Sajnálom, lehet ez a kezdődő depresszió első jele. Próbáld ki a Fluoxetint, a skandinávok ettől boldogak.
A dán kollégák az Amnestynél úgy ropogtatják, mint mi a Tic tacot.
Bár sokszor egy gender helyreállító műtét is segít a depresszión. Érezted valaha, hogy nem találod magad a bőrödben?

enrikokaruszo 2019.06.03. 22:20:57

@R.V.J.: köszi, ha bajban lennék, megvannak a bevált módszerek már:)

István Tamasi 2019.06.04. 01:38:45

@Harry Hole:
Az volt a helyes lépés, hogy a Dicsőséges és tiszteletreméltó Magyar Tanácsköztársaság a Felvidéken, ahol a lakosság többsége szlovák volt és mi magyarok kisebbségben voltunk/vagyunk/ segített megalakulni a Szlovák Tanácsköztársaságnak.

István Tamasi 2019.06.04. 01:53:01

@antiinternáci:
Annak van joga beleszólni magyarországi ügyekbe aki Magyarországon fizet adót és járulékokat. Aki nem ide fizet az ne is pofázzon és ne is szavazzon!!
A határontúliakat pedig igenis a mi adónkból vette meg a csüngőhasú suttyó kilóra akik az ingyen pénzért amiért nem dolgoztak, nem adóztak pedig persze hogy a tolvaj fideszmaffiára és annak vezérére a fő hazugra és fő tolvajra szavaznak mert érzik, hogy ezért vették meg őket. Azaz ezek nem becsületes emberek, hanem tolvajok (akik a mi adónkat zsebre teszik) és gerinctelen bábok a csüngőhasú suttyó markában.

István Tamasi 2019.06.04. 01:58:17

@Cycmen: "ők (a fideszmaffia tagjai) gyakorlatilag az iskolapadból kerültek a parlamentbe"
Azaz életükben egy perc produktív értékteremtő munkát nem végeztek - na ezzel beismerte, hogy a fideszmaffia egy naplopó, élősködő here banda.

István Tamasi 2019.06.04. 02:03:41

@Tényelek:
Az államadóssághoz hozzá kell adni a keményen dolgozó kisemberektől elrabolt 3000 milliárdot ami mintegy 16 %-ot tesz ki és a mostani 74 % máris 90 % körül jár.

István Tamasi 2019.06.04. 02:12:13

@antiinternáci:
A bekebelezett területek lakosai számára a bekebelező számít új országuknak.
A Kamenyec Podolszkban a náciknak átadott emberek a csatolt területek lakosai voltak és így automatikusan magyar állampolgárok akiről a rohadék horthy tudta, hogy a nácik kivégzik őket.
A rohadék takony horthy viharos történelmünk legnagyobb nemzetárulója és nemzetgyilkolója volt hiszen mintegy 1 millió MAGYAR ember vére szárad /képletesen/ a glaszékesztyűjén.

DFK 2019.06.04. 07:03:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: szociológus, vagyis naplopó. Jelenleg a szociológia nem állja ki a tudományosság próbáját.

DFK 2019.06.04. 07:11:55

@István Tamasi: na ezért igaz, hogy a baloldal haza- és nemzetáruló. Nem is vagytok része a magyarságnak. Nem is értem, miért szólhattok bele a mi dolgunkba? Miért lehetnek a mienkével egyenértékű jogaitok?

DFK 2019.06.04. 07:15:00

@István Tamasi: akkor a londoni mosogató se szavazzon, meg a segélyes ómigráns se. De legfőkép a te fajtádat kell megfosztani a szavazati jogától.

Cycmen 2019.06.04. 08:10:10

@DFK: Szerintem nézd a jó oldalát. Ha valakinek kétségei vannak afelől, hogy maradjon e a jelenlegi kormány, vagy jöjjön az ellenzék, annak elég elolvasnia ennek az állatnak, meg a kis társainak a kommentjeit! A barom akaratán kívül a legnagyobb Fidesz aktivista!

István Tamasi 2019.06.04. 08:46:36

@DFK:
Viharos történelmünk legnagyobb haza- és nemzetárulója a szélsőségesen jobboldali horthy aki 1 millió magyar haláláért felelős.
A felszabadulás utáni legnagyobb haza- és nemzetáruló a tolvaj csúti suttyó aki egyébként nem jobboldali, nem baloldali, nem liberális, nem konzervatív hanem csak és kizárólag hatalom- és rablás párti.

István Tamasi 2019.06.04. 08:51:06

@DFK:
A potyaleső határontúliaknak abszolút semmi morális alapjuk nincs belepofázni hazai ügyeinkbe, szavazni mert ők azzal, hogy eladták magukat a csúti suttyónak az ingyen pízért, magyarigazolványért, simán prostituáltakká lettek (politikai értelemben mindenképpen).

István Tamasi 2019.06.04. 08:52:14

@Cycmen:
Látom ön élvezi a jó oldalát annak, hogy negatív lett az IQ tesztje.

Cycmen 2019.06.04. 09:07:20

@István Tamasi: Lényegtelen hogy én mit csinálok, ne zavartasd magad, folytasd a munkádat! Drukkolunk nektek! :D

Minden ballib bérretteg 2019.06.04. 10:47:13

Itt volt az ideje, hogy az ÁVH-s komcsik hazugsággyárát, végre a magyar történelem, és nemzeti összetartozás vegye át.

Hajrá Magyarország, Hajrá magyarok !

2019.06.04. 11:55:22

@István Tamasi: "Annak van joga beleszólni magyarországi ügyekbe aki Magyarországon fizet adót és járulékokat."
Ezzel az állításával nem lehet vitatkozni, maximálisan így van, ezért nem értik sokan, hogy Tavares, Sargentíni vagy Junkers milyen jogon ugat bele Magyarország belügyeibe, amikor nem fizetnek itt egy fillér adót sem?!

István Tamasi 2019.06.04. 12:44:19

@Tényelek:
Tavares, Sargentini, Junkers, Weber a Magyarország EU-s csatlakozási szerződése alapján szólnak bele azokba a dolgokba amiket a szerződés szabályoz. Azonkívül annak az EU-nak a képviselői amely hatalmas összegeket ad nekünk (és aminek jelentős részét a csüngőhasú suttyó és maffiatársai ellopnak).

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.04. 13:00:35

@rasztaszív: A 2018 november 8-án Károlyiék által kiadott leszerelési rendeletről hallottál?Károlyi – pacifista és wilsonista politikája jegyében – azt gondolta, hogy a katonai ellenállás rontaná Magyarország esélyeit a háborút lezáró békekonferencián: a konvenció megsértése miatt ismételten tiltakozott, de az antant jóindulatában és az etnikai határok Wilson amerikai elnök által meghirdetett elvében bízva nem szervezett ellenállást..

2019.06.04. 13:55:27

@István Tamasi: "Az államadóssághoz hozzá kell adni a keményen dolgozó kisemberektől elrabolt 3000 milliárdot ami mintegy 16 %-ot tesz ki és a mostani 74 % máris 90 % körül jár. "
Öröm olyan ember írását olvasni, akikről látszik, hogy még hisznek mesében!
A bankok általános tulajdonsága, hogy mindent megtesznek a társadalom tagjainak boldogulásáért, pl, amikor látták, hogy kezd ellaposodni az életünk, akkor bedobták a devizahitelezést. A magánynyugdíjpénztárakat is létrehozták már 100-150 éve, de amikor kiderült, hogy a pénzeket mindig ellopják, a legtöbb ország betiltotta a működésüket, később az alapításukat is. Tőlünk nyugatra és az északi országokban nem is lehet ilyen rendszer, ezt a volt kommunista országoknak ajánlották csak, ők maguk pontosan tudják, hogy az ilyen rendszerek a nyugdíjas korban a nyomort, éhenhalást eredményezné.
Az ön által hiányolt 3000 mrd forintból nem sokat láttak volna az emberek nyugdíjas korukban, ezért nem is képviselt akkora értéket, mint az a névértékéből következne.
Óriási szerencséje a magyar társadalomnak, hogy legalább ekkora összeget ki lehetett menteni belőle!
Ha marad a rendszer, akkor ugyanúgy jártunk volna, mint a dél-amerikai országok, ahol egy centet sem találtak a kasszákban, ezért jöttek sorban a kommunista a kormányok.
www.magyardiplo.hu/2010-november/312-magannyugdijpenztarak-tuendoeklese-es-bukasa
"Azonkívül annak az EU-nak a képviselői amely hatalmas összegeket ad nekünk"
Nem adnak nekünk egy fillért sem, hanem abból adnak vissza egy picike részt, amit elbukunk folyamatosan azon, hogy átadtuk nekik szabad prédára a piacainkat!

2019.06.04. 14:01:45

@István Tamasi: "A potyaleső határontúliaknak abszolút semmi morális alapjuk nincs belepofázni hazai ügyeinkbe, szavazni mert ők azzal, hogy eladták magukat a csúti suttyónak az ingyen pízért, magyarigazolványért, simán prostituáltakká lettek (politikai értelemben mindenképpen). "
A határontúli magyarok nem lehetnek potyalesők, mert csak az elmúlt pár évben kapnak elvi és anyagi támogatást az anyaországtól, 2005-ben a regnáló miniszterelnök szerint pl. Romániában nem is élt egyetlen magyar sem és még ekkora ellenszélben is magyarok maradtak! Nemhogy potyát lestek volna, mint ön írja, nem is téteztek a komcsik és a liberálisok szerint nyolcvan évig!

Eltiltott Vélemény 2019.06.04. 14:55:34

@István Tamasi: " ... A potyaleső határontúliaknak abszolút semmi morális alapjuk nincs belepofázni hazai ügyeinkbe, ... "

Az igazi potyalesők nyugatra emigráltak a Csuti Csüngőhasú Vízszintes Napóleon elől, ott dolgoznak, ott fizetnek adót, de az itthoni egészségügyet veszik igénybe mert ez ingyenes...

2019.06.04. 15:13:45

@István Tamasi: "A Kamenyec Podolszkban a náciknak átadott emberek a csatolt területek lakosai voltak és így automatikusan magyar állampolgárok akiről a rohadék horthy tudta, hogy a nácik kivégzik őket."
Az áttelepített - és nem átadott ! - emberek, mind olyanok voltak, akik valahonnan beszivárogtak Magyarország területére és nem is tudták magukat igazolni, tehát nem volta állampolgárok és nem is a csatolt területek állampolgárai voltak, mert akkor automatikusan állampolgárságot kaptak volna.
wiki; "Valószínűnek tűnik az is, hogy a deportálásokról szóló döntéshozatalba Horthy kormányzót nem vonták be, mint ahogy a jelek szerint a kitelepítési tervről a németekkel sem egyeztetett a magyar kormány.["
Magyarul nem lehetett átadás, átvétel mert nem volt átadó és fogadó fél és Horthy sem tudott az egészről, miért is tudott volna, amikor csak egy áttelepítésnek indult az egész.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.04. 17:11:43

@István Tamasi: "szociológus, vagyis naplopó. Jelenleg a szociológia nem állja ki a tudományosság próbáját."

Aha. Közben a ruszkik vígan használják választások befolyásolására. :))

Olyan buta vagy, mint a föld. :))

Eltiltott Vélemény 2019.06.04. 17:14:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ne akadj fenn ilyen apróságon, Istvánunk egy kurcsányita bértroll :-)

Cycmen 2019.06.04. 17:33:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: " Jelenleg a szociológia nem állja ki a tudományosság próbáját."
Aha. Közben a ruszkik vígan használják választások befolyásolására. :))"

Oh, those Russians! :DDDDDDDDDDD

rasztaszív 2019.06.04. 18:48:16

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: akkor hát becsüld meg jobban azokat,akik harcoltak az országért.

István Tamasi 2019.06.05. 08:29:42

@Tényelek:
Sok mindent összekavart, de érthető hiszen negatív lett -amire nyilván büszke - az IQ tesztje.
- A 3000 milliárdot a fideszmaffia a strómanjaihoz mentette.
- A devizaalapú hiteleket a csúti suttyó első uralma alatt, az első elqrmánya találta ki és a második uralma alatt szállt el a forint árfolyama ami a devazaalapú hitelesek gondjait, bajait okozta.
- Az EU legalább 5x annyit ad nekünk mint amennyi a mi tagdíj befizetésünk. A vámok eltörlése, a piacok megnyitása KÖLCSÖNÖS, ODA-VISSZA működik és egy olyan pici és nyitott gazdaság mint a mienk jócskán profitál belőle.

István Tamasi 2019.06.05. 08:32:45

@Tényelek:
Aki ingyen, potya pízért és magyarigazolványért eladja az ajándék szavazati jogát az bizony potyaleső és politikai prostituált.

István Tamasi 2019.06.05. 08:34:48

@Kitiltott Vélemény:
Javaslom előbb tájékozódjon mielőtt ostobaságot sivalkodik: A nyugatra migráltak csak akkor vehetik igénybe ingyen az itthoni eü ellátást ha rendszeresen fizetik a TB díjat.

István Tamasi 2019.06.05. 08:39:23

@Tényelek:
Csak a rohadék takony horthyt mosdatók mondják, hogy a Kamenyec-Podolszkba a náciknak átadott 20ezer magyar nem magyar állampolgár volt.
Az egész szégyenletes akciót pedig a takony horthyra felesküdött csendőrség hajtotta végre és az akkori egyszemélyi diktatúrában teljességgel kizárt, hogy egy ilyen nagymértékű akciót, aminek a végkimenetele előre látható volt, a takony horthy tudta és engedélye nélkül hajtott volna végre a rá felesküdött csendőrség.

István Tamasi 2019.06.05. 08:54:38

BREAKING NEWS
o1g bevezeti, visszaállítja a szocializmust kis hazánkban, de mint minden egyéb ez is nemzetthy lesz. Már kezdi is a Békekölcsön mintájára a STRÓMAN Kölcsönnel.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.05. 10:47:07

@rasztaszív: Őket becsülöm. A tragikus az, hogy egy ennyire sorsfordító időszakban olyan dilettáns politikusok kezébe került a hatalom, mint Károlyi és Kun Béla.

Eltiltott Vélemény 2019.06.05. 11:09:12

@István Tamasi: Ja fizetnek egy minimális kb 7000Ft/hó tételt... monhatjuk azt, hogy lófaszt fizetnek!
Mellékesen az itthonmaradóknak kell az Ő nyugger szüleinek nyugdíját is kitermelni, arra viszont még átalányt sem fizet, de elvárja hogy a szülei (nagyszülei, dédszülei) jól éljenek, és a nyugdíjuk folyamatosan emelkedjen....

István Tamasi 2019.06.05. 11:46:30

@Kitiltott Vélemény:
Az ukrán nyugdíjasok miatt -akiket buszokkal szállít a fideszmaffia, hogy a csüngőhasú suttyóra szavazzanak - persze nem sivalkodsz.

István Tamasi 2019.06.05. 11:52:07

@Kitiltott Vélemény:
Ismételten bizonyítja, hogy negatív az IQ tesztje: ön szerint majd hazajönnek Londonból, Frankfurtból, stb hogy igénybe vegyék a hazai eü szolgáltatást és a magyar háziorvossal írassák ki magukat táppénzre?

Cycmen 2019.06.05. 12:16:12

@István Tamasi: "Ismételten bizonyítja, hogy negatív az IQ tesztje: ön szerint majd hazajönnek "

Mi ez a negatív IQ teszt, már másodszorra említed! A tiéd nullás lett és ehhez kell beállítani a fölényeskedésedet?

2019.06.05. 12:19:25

@István Tamasi: "A vámok eltörlése, a piacok megnyitása KÖLCSÖNÖS, ODA-VISSZA működik és egy olyan pici és nyitott gazdaság mint a mienk jócskán profitál belőle. "
Szerintem ezt azért számolja át újra, hogy a vámok eltörlése egy olyan ország esetében, mint mi ahová az EU a szemetét hozza eladni, az itteni ipart meg kinyírták /Már a Balaton szelet, Győri Keksz, Negro, stb. sem Magyarországon készül!/, szóval szinte mindent nyugatról szerzünk be /Akik meg Kínából, de a vám szempontjából, annak is a 90%-a nyugati!/, tehát a vám különbözet bő négyszeres, + hozzájön az itteni nyugati cégek társasági adó kiesése.
Nagyon egyszerűen kell annak gondolkodnia, aki csak befizetett tagdíjhoz viszonyítja az EU támogatás, .. pedig ön, mint látom már több esetben is képes volt itt más IQ-ját felmérni,,.. ha erre valóban képes, mint állítja, akkor ön szakmai szempontból még a zsenin is túli szinten van.

2019.06.05. 12:32:10

@István Tamasi: "Csak a rohadék takony horthyt mosdatók mondják, hogy a Kamenyec-Podolszkba a náciknak átadott 20ezer magyar nem magyar állampolgár volt."
Megértem, hogy az "egyszerű embereknek" is teret kell adni a véleménye kinyilvánításában, mint ön is de az elvárható lenne, hogy csak olyanhoz szóljanak hozzá, amihez legalább alapszinten értenek is, pl. kannás bórok minőségi megállapításai, stb.
Nem nagyon szeretem a wikipediát, de arra jó, hogy a nulla tudással rendelkezőknek is el tudja magyarázni alapszinten a dolgokat.
Javaslom önnek a szellemi továbblépése szempontjából, hogy ezt olvassa el! ;
hu.wikipedia.org/wiki/Kamenyec-podolszkiji_t%C3%B6megm%C3%A9sz%C3%A1rl%C3%A1s

2019.06.05. 12:36:12

@István Tamasi: "Aki ingyen, potya pízért és magyarigazolványért eladja az ajándék szavazati jogát az bizony potyaleső és politikai prostituált. "
Miért adta volna el a szavazatát, Gyurcsány ugyanúgy kampányolhat köztük, mint bárki más.
Csak szólok, hogy nem magyar igazolványokat adtak nekik, hanem állampolgárságot, tehát személyi igazolványt és útlevelet, ahogyan ezt pl. a németek és a spanyolok már vagy fél évszázada csinálják.

2019.06.05. 12:40:19

@Cycmen: Szerintem @István Tamasi nem tudja, hogy mit jelent az IQ betűkombináció csak hallotta valahol, látta, hogy jót nevetnek rajta és most ő is kipróbálja, hátha életében egyszer neki is lesz sikere.

István Tamasi 2019.06.05. 12:40:21

@Cycmen:
Nézze meg a saját IQ tesztjét és máris meglátja mi az a negatív IQ teszt.

István Tamasi 2019.06.05. 12:46:47

@Tényelek:
Kedves negatív IQ tesztes fideszbirka!
Az, hogy összeszerelő-bedolgozó gazdaságunk van az valamennyi rendszerváltó pártunknak köszönhető, de azon belül is a fideszmaffiának, mert ők uralkodnak a leghosszabb ideje.
Arra hogy megértse, hogy egy nyitott gazdaságnak - ahol a GDP túlnyomó része exportban realizálódik - miért kedvező a vámok eltörlése, több kell mint az ön 6 elemije (1x az első, 2x a második, 3x a harmadik).

István Tamasi 2019.06.05. 12:51:48

@Tényelek:
A Választási Iroda adatai bizonyítják, hogy a határon túli politikai prosti új magyar állampolgárok 90 %-a a fideszmaffiára szavaz a nélkül hogy tisztában lenne az itteni viszonyokkal. Ők csak azt a propaganda gumicsontot kajálják amit a fideszhűbéres ottani magyar pártok vezetői etetnek velük.

Eltiltott Vélemény 2019.06.05. 13:02:22

@István Tamasi: Ha választhatnak a londoni néhány százezres orvosi számla és az itteni ingyenes között, hazajönnek, akár egy-egy műtétre is, még akkor is megéri neki, ha itt a várólista 2 éves...
Nem a háziorvosról van szó, az nem tétel a költségvetésben, hanem a komolyabb beavatkozásról, a kórházi ellátásról és a műtétekről...
Maga egy dilettáns kurcsányita barom, aki körömszakadtáig ragaszkodik ahhoz, hogy aki nyugatra ment az szent és sérthetetlen, aki meg itt maradt, az mind fideszita paraszt, persze kivéve a magafajta kurcsányita barmokat.

" ... ukrán nyugdíjasok miatt -akiket buszokkal szállít a fideszmaffia ... "
jelentéktelen a hatása, ahhoz képest hogy miután a maszop bedőlt, a maga gazdája azaz kurcsány akadályozza meg már csak azt, hogy megtisztuljon az ellenzék a hulladék 2006-os férgektől, és végre le lehessen zavarni a fideszt a véres gecibe.

István Tamasi 2019.06.05. 13:03:31

@Tényelek:
Megértem, hogy az ön 6 elemijével -1x az első, 2x a második, 3x a harmadik - nehéz, sőt lehetetlen hosszú wikipédia szöveget végigolvasni ezért segítek és ide idézek egy részletet ami bizonyítja az állításomat:
" akik - bár magyar állampolgárok voltak és esetenként évtizedek óta a trianoni Magyarországon vagy a visszacsatolt országrészeken éltek - nem tudták ezt azonnal igazolni."
Azaz hazugság az akkori rezsim és szakály s. kijelentései az idegenrendészeti eljárásról.

Eltiltott Vélemény 2019.06.05. 13:09:15

@István Tamasi: " ... összeszerelő-bedolgozó gazdaság ... "

Ennek a kialakításáért az a sok utolsó mocskos féreg MSZMP hulladék a felelős, aki a rendszerváltáskor nem lett felkötve. Kiárusították szarér-húgyér az országot, és közben (mintegy véletlenül) meggazdagodtak a spontán privatizáció során. Nekem ne papoljon összeszereléről meg arról, hogy erről a fidesz tehet, ez csak következmény. A maga gazdája a kurcsány akinek a neje is ebből a folyamatból örökölte az "Apró" vagyonát... Ha annó 20 évre sittre kerülnek az MSZMP vezetők kurcsány nem tudta volna elkúrni, mert egy utolsó kukabúvár lett volna nem pedig miniszterelnök, és nem lenne most a fidesznek 3-szor is kétharmadja, mert nem kúrta volna el a dolgokat 2006-ban és előtte....

Cycmen 2019.06.05. 13:24:02

@Tényelek: "Szerintem @István Tamasi nem tudja, hogy mit jelent az IQ betűkombináció "

És ez a legkisebb hiányossága ahogy elnézem az ürgét! :DDDDDDDDD

2019.06.05. 13:32:27

@István Tamasi: "Arra hogy megértse, hogy egy nyitott gazdaságnak - ahol a GDP túlnyomó része exportban realizálódik - miért kedvező a vámok eltörlése .."
És az megvan, hogy egy összeszerelő országban hiába nagy az export, amikből összerakják azt a valamit az importból van :-) ?
A fidesznek sok hibája van, de ráfogni, hogy miért nem fejlesztett az elmúlt 9 évben, .. ha netán nem az államadósság rekordja ellen kellene küzdeni, akkor még érthető is lenne.

2019.06.05. 13:34:50

@István Tamasi: "akik - bár magyar állampolgárok voltak és esetenként évtizedek óta a trianoni Magyarországon vagy a visszacsatolt országrészeken éltek - nem tudták ezt azonnal igazolni."
Lehetett ilyen is, de ez az eredeti állításokat igazolja, mert kivételként kezelik.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.05. 13:36:18

@István Tamasi: Egész kelet-Európa összeszerelő gazdaság. Az is a fidessmafiának köszönhetó? Messzire elér a zorbányi maffia keze..:)

2019.06.05. 13:42:39

@István Tamasi: "A Választási Iroda adatai bizonyítják, hogy a határon túli politikai prosti új magyar állampolgárok 90 %-a a fideszmaffiára szavaz a nélkül hogy tisztában lenne az itteni viszonyokkal. "
Határon túli szavazók csak listára szavazhatnak, ebből kifolyólag maximum 3 képviselői helyet tudnak eldönteni /1,5%!/, ennyiben meg érdeletek is a magyar kormány viszonyulásában feléjük.
Mint fentebb is írtam, minden párt kampányolhat köztük is majd ők eldöntik, hogy számukra melyik a kedvezőbb.
Ön szerint miért nem Gyurcsány kapott tőlük 90%-ot?
Mondjuk, aki Londonban él az valószínűleg még kevesebb információval rendelkezik, mint a Kárpát-medenceiek, ráadásul azok egyéni jelöltre is szavazhatnak, tehát több, mint dupla mandátumot tudnak produkálni.

Cycmen 2019.06.05. 13:43:08

@István Tamasi: "Azaz hazugság az akkori rezsim és szakály s. kijelentései az idegenrendészeti eljárásról."

Kit érdekel? A tököm tele van ezzel a non stop vészkorszakozással, az átkosban még éltek a tényleges érintettek, de nem baszták az anyjukat ezzel naponta, pedig jobban megértettem volna! Most meg öcsém egyre nő az áldozatok száma, egyre több a bűnös!

2019.06.05. 13:44:53

@Cycmen: A tények, számok mindig kimaradnak a hozzászólásából, de azt a keveset keményen nyomja @István Tamasi :-) .

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.06.05. 15:25:06

@Tényelek: a tényeket még kalkulálják newyorkban
kis türelmet

István Tamasi 2019.06.05. 17:47:00

@Kitiltott Vélemény:
Mióta nem szabad sorosozni újra előkerült a gyurcsányozás.

István Tamasi 2019.06.05. 17:49:06

@Tényelek:
"Lehetett ilyen is" - ez bizony beismerése annak, hogy ordas hazugság az idegenrendészeti eljárás.

István Tamasi 2019.06.05. 17:53:46

@Tényelek:
Az, hogy az újmagyarok szavzhatnak levélben, sőt még azok is szavazhatnak levélben akik időközben elhunytak, de a külföldön dolgozó magyarok csak személyesen és a nagykövetségen, ez bizony diszkrimináció és ettől fogva nem beszélhetünk általános és egyenlő szavazásról.

István Tamasi 2019.06.05. 17:55:21

@Cycmen:
Így is el lehet intézni, hogy hazugság az "idegenrendészeti eljárás" és hogy a rohadék takony horthy saját állampolgárait irtatta ki a nácikkal.

2019.06.05. 18:27:57

@István Tamasi: ""Lehetett ilyen is" - ez bizony beismerése annak, hogy ordas hazugság az idegenrendészeti eljárás. "
Háááát már a szövegértéssel is :-) ?
Nos ez azt jelenti, hogy az egy idegenrendészeti akció volt, amibe kivételként, kerülhetett esetleg olyan, aki magyar állampolgár volt, de ezt nem tudta igazolni.
A valószínűsége, hogy volt ilyen szinte nulla, mert több napig gyűjtőtáborokban voltak, lett volna idő bevinni a személyes okmányokat a család többi tagjának és máris mehetett volna haza.

2019.06.05. 18:35:49

@István Tamasi: "Az, hogy az újmagyarok szavzhatnak levélben, sőt még azok is szavazhatnak levélben akik időközben elhunytak, de a külföldön dolgozó magyarok csak személyesen és a nagykövetségen, ez bizony diszkrimináció és ettől fogva nem beszélhetünk általános és egyenlő szavazásról. "
Valószínűsítem, hogy azért gondolja ezt az eszement dolgot, mert azt hiszi, hogy két azonos választójogú embercsoportról van szó, de ha máshonnan nem, tőlem tudhatná, hogy a történelmi, de a mostani Magyarországon kívül élő magyarok csak és kizárólag a listákra szavazhatnak, míg a kint dolgozó, de itthon lakcímmel rendelkező magyarok egyéni jelöltet is küldenek a parlamentbe, sőt ők az önkormányzati és EU parlamenti választáson is szavazhatnak. Az utóbbi szavazáson pl. Magyarország szempontjából csak azok a magyarok jöhetnek szóba, akik olyan országban élnek, amely nem tagja az EU-nak, jelenleg Szerbia és Ukrajna.
Akkor lehetne a londoni magyaroknak megadni a levélben szavazás lehetőségét, ha őket is csak listára engednék szavazni, az lenne ez egyenlő bánásmód, azonos jog elvével megegyező. De ez szerintem jogfosztás lenne feléjük.

István Tamasi 2019.06.06. 08:25:39

@Tényelek:
Nagy ostobaság kell azt feltételezni, hogy a gyűjtőtáborokból az emberek csak úgy ki-be járkálhattak, főleg miután a szülőföldjükről elszállították őket Kőrösmezőre. A helyben maradt emberek pedig az internált emberek házainak kifosztásával foglalkoztak és nem azzal, hogy uzánuk vigyék az irataikat.
Vagyis marad az, hogy az idegenrendészeti akciónak hazudott ocsmányság során huszadrangú szempont volt az állampolgárság és az első, második és harmadik szempont az volt, hogy az illetők a bűnbaknak kijelölt vallási csoporthoz tartozzanak.

István Tamasi 2019.06.06. 08:31:05

@Tényelek:
Száz szónak is egy a vége - és részemről ezzel most vége is -, hogy potyaleső, politikai prostituáltak szavazhatnak magyarországi belügyekről, olyanok akik nem viselik a szavazásuk következményeit hanem ingyen pénzt kapnak olyan adófizetőktől akiknek a dolgaiba belepofáznak.
Természetesen a külföldön boldogulásukat kereső magyar állampolgárok esete teljesen különböző. Először is ők itthon már fizettek adót és járulékokat mielőtt külföldre migráltak, másodszor itthon maradt szüleik, rokonaik sorsát befolyásoló szavazásokon vesznek részt.

2019.06.06. 13:23:39

@István Tamasi: "Nagy ostobaság kell azt feltételezni, hogy a gyűjtőtáborokból az emberek csak úgy ki-be járkálhattak, főleg miután a szülőföldjükről elszállították őket Kőrösmezőre. A helyben maradt emberek pedig az internált emberek házainak kifosztásával foglalkoztak és nem azzal, hogy uzánuk vigyék az irataikat."
Nehéz eldönteni, hogy mélységesen buta vagy csak hazudozik, netán a kettő kombinációja?
Ha van egy ember, akinek nincs meg éppen a személyi okmánya, az előfordulhat, de hogy egy teljes család egyszerre veszítse el a okmányait, annak azért az esélye egyenlő a nullával! Nem a szomszédoknak kellet volna utánuk vinni az okmányokat, hanem azoknak a családtagoknak, akik nem veszítették el, tehát szabadon mozoghattak, mint magyar állampolgárok. Ha a magyar hatóságoknak a zsidókkal lett volna problémájuk, akkor nem csak az ide minden jogcím nélkül betelepült zsidókat telepítik ki, hanem a magyar állampolgársággal rendelkező zsidókat is, de mint azt mindenki tudja, nekik ilyentől a német megszállásig nem kell tartani, mert a magyar hatóságokban fel sem merült az ötlet. Az ön által többször említett "Horthy mosdatásra" viszont nincs semmi szükség, mert Horthyt jogi vizsgálat után törölték a háborús bűnösök listájáról, mert úgy ítélték meg, hogy még a vádemeléshez szükséges vádak sem állják meg a helyüket.

2019.06.06. 13:31:42

@István Tamasi: "Természetesen a külföldön boldogulásukat kereső magyar állampolgárok esete teljesen különböző. Először is ők itthon már fizettek adót és járulékokat mielőtt külföldre migráltak, másodszor itthon maradt szüleik, rokonaik sorsát befolyásoló szavazásokon vesznek részt. "
A külföldön dolgozó magyarok negyede az érettségi, egyetem után ment ki, tehát egy fillér adót sem fizetett itthon, sőt az oktatására sok tízmilliót költöttek a mi adónkból, ami ha nem jönnek haza, soha az életben nem térül meg.
Önnek, mint nem magyar embernek ez valószínűleg nem teljesen tiszta,hogy a történelmi Magyarország 99 éve még egy közigazgatási terület volt, ezért a mostani határon túl rekedt emberek mindegyikének legalább egy rokona biztosan van a határ túloldalán, de valószínűbb, hogy több család is. Szóval nem csak a dolgozni kiment magyaroknak vannak Magyarországon családtagjai, rokonai, ezért nekik sem mindegy, hogy azok miként élnek itt. De így, hogy még ezt a triviális dolgot is magyarázni kell önnek a tudásszintje miatt, szerintem nincs értelme tanítanom önt, .. a vitához meg már az alapok is hiányoznak önnél.

István Tamasi 2019.06.06. 14:48:35

@Tényelek:
Felőlem ön nyugodtan leszophat minden potyaleső, politikai prostituált határontúlit ha már annyira imádja őket.

Tangooo 2019.06.07. 15:59:27

@R.V.J.: Mi van? Az OPNI jogutódját is bezárták, hogy itt garázdálkodhattok ti az ápoltak?
süti beállítások módosítása