B1 blogcsalád



Szélsőjobbos propaganda-intézménybe olvasztanák a valódi történészek intézetét

Szakály Sándor akadályoztatását használják ki

2019. június 01. - jdesi

A CEU és az MTA kivégzése után most egy jóval kisebb, ám igen jelentős tudományos intézmény felszámolása következik. Az Orbán rezsim az 56-os Intézetet pusztítja el. Méghozzá durván, megalázóan és kegyetlenül. Kérdés, mi lesz az itt gyűjtött történeti életút interjúk sorsa. Odaadják e készítői a Veritas nevű szélsőjobb propaganda intézménynek vagy megpróbálják megakadályozni ezt az einstandot.

UPDATE:

Korábban már megpróbálták betolni az 56-os Intézetet a Veritas alá és akkor a Veritas vezetőjének, Szakály Sándornak az ellenállásán bukott meg a terv. Értesüléseink szerint Szakály most egészségi okokból akadályoztatva van, ezt használja ki kegyetlenül és cinikusan a rendszer.

 nagy-imre-szobor.jpg

Az éppen harminc éve létrejött intézmény, amely eredetileg az 56-os forradalom történetét igyekezett feldolgozni és megőrizni mára fontos jelentudományi kutatóműhellyé vált.

Alapját az az oral history (szóbeli történelem) interjúgyűjtemény adta, amelybe akkor még titokban, a forradalom egykori szereplői vezetői mondták el a történteket a nyolcvanas évek elejétől – egy olyan korban, amikor a hivatalos történetírás sokkal inkább ellenforradalmi propagandát szolgálta.

Kozák Gyula, Litván György Hegedűs B. András eleinte csoportos interjúkat készített a szereplőkkel, ahogy Kozák Gyula írja

: „Ekkor még szinte remény sem volt arra, hogy a levéltárak megnyílnak, és a történettudomány hagyományos forrásainak felhasználásával (is) lehet majd kutatni.”

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői a következők voltak: Donáth Ferenc közgazdász, politikus; Göncz Árpád író, műfordító; Halda Alíz tanár; Hegedűs B. András közgazdász, szociológus; Litván György történész; Mécs Imre mérnök; Mérei Ferenc pszichológus; Rácz Sándor szerszámkészítő; Vásárhelyi Miklós sajtótörténész, politikus mint a forradalom aktív résztvevői, a kérdezők oldalán pedig Csalog Zsolt író, szociográfus; Kozák Gyula szociológus és Szabó Miklós történész. A kerekasztal-beszélgetés kiemelkedő értékű dokumentum, nemcsak autentikus összefoglalása a forradalom történetének, hanem értékelése is, hiszen a megszólalók professzionális politikusok, politológusok, történészek, tehát nemcsak a résztvevői, alulnézeti értékelés született meg, hanem egy tudományos, politikailag hiteles elemzés is.

Később a Soros Alapítvány támogatásával folytatták a munkát, s a rendszerváltás idején a részben a párizsi Nagy Imre Intézet utódaként megalakult 56-os Intézet részévé vált az az archívum, amely ma már több mint 1200, a magyar történelem emgismerése szempontjából felbecsülhetetlen értékű interjút tartalmaz. 

Az interjúk egy része szabadon kutatható és felhasználható, ám akad néhány, amely zárt anyag, a történelem, nem mindig pozitív, szereplői csak úgy járultak hozzá az interjú készítéséhez, csak úgy voltak hajlandóak elmondani az bálétaluk vélt igazságot, hogy az egy jó ideig még nem kerül nyilvánosságra. Most, hogy a kétes kormányzati propaganda intézmény a Veritas megpróbálja rátenni a kezét az interjúkra, ezen feltétel megtartása is kétségessé válik.

Az interjúk szerzői jogai az interjú alanyoké és az interjút készítőiké. A hír hallatán, hogy az igen kínos Veritashoz kerülhet ez az anyag – értesüléseink szerint – sokan azt fontolgatják, megtiltják az interjúk felhasználását, mint a szerzői jogok tulajdonosai.

Az Orbán rezsim ugyanis nem egyszerűen meg akarja szüntetni ezt az egyik utolsó független szellemi műhelyt – hiszen azt egy tollvonással megtehetné. Hanem „beolvasztja” a Veritas intézetbe. A Veritas bár formailag történettudományi intézete, nem más, mint a rezsim jobboldali, nacionalista, háborúbarát propaganda intézménye.

Függetlensége nulla, szakmai reputációja nincs, tudományos réelemben vett eredménye kimutathatatlan. Ráadásul súlyos flepniket hordoz, elég csak vezetőjének Szakály Sándornak arra a kijelentésre utalni, hogy a kamenyec-podoszkij-i mészárlás,ahol legalább 20 ezer magyarországi zsidót gyilkoltak meg, nem volt más, mint egy idegenrendészeti eljárás. 

A Veritas magára valamit is adó tudós számára vállalhatatlan. A nemrég akadémiai levelező taggá választott Rainer M. János, az intézmény eddigi vezetője vagy éppen Ungváry Krisztián vezető kutató is tett célzást arra, hogy a Veritassal nem lehet együtt dolgozni.

Az Orbán-rezsim szemét régóta csípte az 56-os Intézet. Először elvették a támogatása nagy részét, aztán beolvasztották a Széchényi Könyvtárba. Most pedig ezzel a trükkel akarják szétkergetni azokat a kutatókat, akik igen sokat tettek az igazság megismertetéséért, hogy egy szélsőjobb propaganda intézménybe akarják olvasztani.

Nyilván útban van egy olyan intézmény, amelyik például szóvá teszi, hogy egy 56-os plakáton nem egy félbolond színész látszik, aki hihetetlen kalandjaival kérkedik nyilvánosan, (Miként elégített ki egy gruppen szexben hét nőt Dózsa László, azt itt meséli el:  )hanem egy egészen másik ember. El kell pusztítani, mint minden intézményt,amelyik útjába áll a gátlástalan hatalmi nyomulásnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8114873466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Philip F. Queeg 2019.06.01. 14:18:38

"...Az interjúk egy része szabadon kutatható és felhasználható, ám akad néhány, amely zárt anyag, a történelem, nem mindig pozitív, szereplői csak úgy járultak hozzá az interjú készítéséhez, csak úgy voltak hajlandóak elmondani az általuk vélt igazságot, hogy az egy jó ideig még nem kerül nyilvánosságra. Most, hogy a kétes kormányzati propaganda intézmény a Veritas megpróbálja rátenni a kezét az interjúkra, ezen feltétel megtartása is kétségessé válik. ..."

János, még mielőtt megszűnne a hozzászólás lehetősége, ahogy a Dési posztok többségénél lenni szokott lenne néhány kérdés...
Az OHA oldalán így (is) kategorizálnak:

- nyilvános = szabadon kutatható és idézhető a forrás megjelölésével
- kutatható = szabadon kutatható, de az idézéshez az interjúalany engedélye szükséges
- zárt = a kutatáshoz és az idézéshez is az interjúalany engedélye szükséges

Nem túl sok zárt dokumentum van, ezeket nézve nekem úgy tűnik, hogy nem biztos, hogy azért aggódsz, hogy ezek "eltűnnek", hanem inkább azért, hogy nyilvánosságra kerülnek.

Külön hozzászólásokban nézzük át ezeket.

Philip F. Queeg 2019.06.01. 14:24:54

Bozóki András (1959)
Szociológus, politológus. 1983 óta az ELTE, 1994 óta a budapesti Közép-Európai Egyetem (CEU) tanára, több külföldi egyetem vendégprofesszora. 2005-től másfél esztendeig Gyurcsány Ferenc kormányának kultuszminisztere volt. Politikai pályafutása 1987-ben az első Lakiteleki Találkozón indult. 1988 májusában tagja lett a Szabad Kezdeményezések Hálózatának. 1989-ben - amíg a Fidesz és az SZDSZ közötti kettős tagság lehetséges volt - tagja volt az SZDSZ-nek. 1988 júniusától 1993 novemberéig a Fidesz tagja volt. Részt vett az Ellenzéki Kerekasztal munkájában (évekkel később annak tudományos feldolgozásában), a Magyar Narancs alapítója szerkesztője, 2003-2006 között a Magyar Politikatudományi Társaság elnöke volt.
[zárt] »870« 2007-2008., 43 ív, melléklet és hangfelvétel.
Készítő: Murányi Gábor.

Giczy György (1953)
Teológus. A budapesti piarista gimnáziumban végzett, majd a Római Katolikus Hittudományi Akadémián diplomázott és doktorált. Újságíróként dolgozott az Új Embernél, a Vigiliánál, és a Teológiánál, az ott megjelent cikkekből a rendszerváltás után Lépésváltás címen könyve is megjelent. 1988-ban a Márton Áron Társaság titkára, 1989-ben a Kereszténydemokrata Néppárt alapító tagja, 1990-től parlamenti képviselője, 1994-től országos alelnöke, 1995-től elnöke, amely tisztségről 2001 tavaszán mondott le.
[zárt] »961« 2014, 8 ív, hangfelvétel.
Készítő: Schweitzer András.

Pokol Béla (1950)
Jogtudós, politológus. Az Államigazgatási Főiskola tanársegédeként, majd 1980-tól az ELTE államjogi tanszékének tudományos munkatársaként dolgozott. 1989-ben megszerezte a szociológia tudomány akadémiai doktora címet. Az ELTE mellett a Szegedi Tudományegyetem jogbölcseleti tanszékének vezetője, később a Károli Gáspár Református Egyetem egyetemi tanára is. A rendszerváltás után az FKGP elnökének, Torgyán Józsefnek személyes tanácsadója. 1998-tól országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alkotmány- és igazságügyi bizottságának elnöke, 2001-ig az FKGP frakciójának helyettes vezetője. 2011-ben alkotmánybíróvá választották.
[zárt] »998« 2015., 16 ív, hangfelvétel.
Készítő: Babus Endre.

Sepsey Tamás (1956)
jogász. 1980-ban szerzett diplomát az ELTE Jogtudományi Karán, ezt követően Soroksáron praktizált. 1988-ban a Független Jogász Fórum tagja volt, majd egy év múlva belépett az MDF-be. 1991–94 között az Országos Kárrendezési és Kárpótlási Hivatal elnöke volt, majd országgyűlési képviselő lett. 1998-tól a Kormányzati Ellenőrzési iroda vezetője, 2002-től az Állami Számvevőszék igazgató helyettese, majd az Alkotmánybíróság tanácsadója.
[zárt] »953« 2014., 11 ív, hangfelvétel.
Készítő: Kardos Ernő.

Ezeknek, a forradalom idején 3-6 éves, esetleg akkor született, vagy akkor még nem is élt "politikusoknak" a visszaemlékezései miért ZÁRTAK?

Philip F. Queeg 2019.06.01. 14:29:30

Az alábbi dokumentumok tartalmára bizony sokan lennének kíváncsiak:

C. D.
Az ÁVO/ÁVH tisztje.
[zárt] »46« 1986., 14 ív és melléklet.
Készítő: Kozák Gyula.

E. F.
[zárt] »21« 1986., 15 ív és melléklet.
Készítő: Kozák Gyula.

G. H.
Az ÁVO/ÁVH tisztje.
[zárt] »49« 1986., 12 ív.
Készítő: Kozák Gyula.

J. K.
Az ÁVO/ÁVH tisztje.
[zárt] »215« 1984., 13 ív.
Készítő: Kozák Gyula.

Vajda Tibor (1924)
Fogász. 1946-tól az ÁVO munkatársa, majd az ÁVH vizsgálati osztályának helyettes vezetője. 1952-ben a Központi Statisztikai Hivatal osztályvezetője. 1953 elején vizsgálati fogságban volt. 1956-ban Ausztráliában telepedett le.
[zárt] »612« 1995., 12 ív.
Készítő: Kozák Gyula.

Elég elszomorító és elkeserítő, hogy az interjúalanyok nevének monogramjai szerepelnek csak, mert így a "hitelesség" kissé csorbul.

Philip F. Queeg 2019.06.01. 14:33:21

Nem nagyon érthető, hogy erdélyi "barátaink" miért ennyire gyanakvók..hacsak nem egymástól "tartanak"...

Csetri Elek (1924–2010)
Történészprofesszor Kolozsváron. A Bolyai Egyetemen történt 1956-os eseményekre és az azt követő megtorlásra emlékezik.*
[zárt] »440« 1991., 2 ív.
Készítő: Gagyi-Balla István.

Szegő Katalin (1933)
Filozófus, egyetemi tanár Erdélyben. Elsősorban az 1956-os kolozsvári egyetemi eseményekre emlékezik.*
[zárt] »433« 1991., 2 ív.
Készítő: Gagyi-Balla István.

Tímár Béla (1930)
Egyetemi tanár, agrármérnök Erdélyben. 1956-ban a kolozsvári Bolyai Egyetem marxizmus tanszékén dolgozott, 1957 után az egyetem KISZ-bizottságának titkára.*
[zárt] »478« 1992., 3 ív.
Készítő: Gagyi-Balla István.

Philip F. Queeg 2019.06.01. 14:39:11

Lengyel "barátaink" történetére is biztos kíváncsiak lennének sokan:

Linsenman-Kwasniewska Hanna (1933)
Lengyel könyvelő. 1956-ban egyetemistaként tanulmányúton volt Magyarországon, csatlakozott a bölcsészkari nemzetőrséghez.
[zárt] »618« 1993., 2 ív..
Készítő: Tischler János.

Liszewski Edward (1933)
Lengyel mérnök. 1956-ban a Budapesti Műszaki Egyetem Villamoskarának hallgatója, a nemzetőrség tagja.*
[zárt] »617« 1994., 1 ív.
Készítő: Tischler János.

Philip F. Queeg 2019.06.01. 14:42:08

Néhány különlegesség:

Bácskai Tamás (1925-2007)
Közgazdász. 1949-1950-ben a Pénzügyminisztériumban a jóvátételi adósságokkal foglalkozott, majd 1962-ig a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem tanára. 1962-1968 között a Békevilágtanács titkára. Ezt követően 1984-ig a Magyar Nemzeti Bank elnöki tanácsadója, osztályvezetője, ügyvezető igazgatója. 1984 óta a Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetem Pénzügyi Tanszékének vezetője.
[zárt] »63« 1987., 25 ív.
Készítő: Pécsi Vera, Péteri György.

Molnár Miklósné Rudas Éva (1925)
Moszkvában született, apja Rudas László, az akkor emigrációban élő kommunista újságíró, marxista filozófus. A család 1945-ben tért haza Magyarországra. Tolmácsként és fordítóként dolgozott. 1957 januárjában férjével, Molnár Miklóssal és gyermekeivel elhagyta Magyarországot. Svájcban az ENSZ munkatársaként dolgozott nyugdíjazásáig.
[zárt] »685« 1997., 5 ív.
Készítő: Kozák Gyula, Litván György.

Soltész István (1927-2012)
Kohómérnök. 1964-1972 között a Csepeli Fémmű igazgatója, 1974-ig a Csepel Vas- és Fémművek vezérigazgató-helyettese, illetve vezérigazgatója. 1978-1980 között kohó- és gépipari miniszter, 1985-ig ipari miniszterhelyettes.
[zárt] »74« 1987., 28 ív, hangfelvétel.
Készítő: Petőcz György.

Törzsök Erika (1942)
Szociológus, kisebbségi szakértő. 1969–1970-ben az MTA Szociológiai Kutatócsoport, 1971-ben a Történettudományi Intézet munkatársa volt. 1972–1982 között az Ifjúságkutató Csoportban, 1982–1989 között a Szövetkezeti Kutatóintézetben, 1990-ben a Magyar Közvéleménykutató Intézetben dolgozott. Részt vett a demokratikus ellenzék tevékenységében. 1991–94-ben az SZDSZ kisebbségpolitikai titkárságának vezetője, majd a Határon Túli Magyarok Hivatala elnökhelyettese, illetve elnöke volt 1998-ig. Az Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Intézete igazgatója, 2007 és 2009 között a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetpolitikai Ügyek Főosztálya főigazgatója volt. 2011 óta a Civitas Europica Centralis Alapítvány elnöke.
[zárt] »984« 2009–2011, 26 ív, hangfelvétel.
Készítő: Hadházy Ágnes, Molnár Adrienne.

Villányi Andrásné (1914-1990)
A Nemzeti Segély vezető funkcionáriusa, a Gazdasági Rendőrség kivégzett vezetőjének özvegye.
[zárt] »94« 1987., 3 ív, melléklet, hangfelvétel.
Készítő: Kubinyi Ferenc.

Zimányi Tibor (1922-2007)
Közgazdász. 1944-ben tagja az illegális ellenállási mozgalomnak, 1945-ben a demokratikus ifjúsági mozgalom szervezője. 1946-tól rendőrtiszt, 1948-ban Kistarcsára, majd Recskre internálták. Szabadulása után segédmunkás, majd tisztviselő. 1956-ban részt vett a Magyar Értelmiség Forradalmi Bizottsága munkájában, 1958-ban öt év börtönbüntetésre ítélték. 1960-as szabadulása után munkás, fordító, tisztviselő. 1975-től szövetkezeti főkönyvelő. 1988-ban a Recski Szövetség megszervezője, főtitkára, 1994-től elnöke, 1989-től a POFOSZ társelnöke. 1991-1992-ben a TIB alelnöke, 1992-1993-ban ügyvezető elnöke, 1993-1995 között elnöke volt. 1989-től az MDF tagja, 1990-1994 között országgyűlési képviselő volt.
[zárt] »696« 1998., 8 ív, hangfelvétel.
Készítő: Murányi Gábor.

Philip F. Queeg 2019.06.01. 14:46:00

Akik a megtorlás elől menekültek, emigráltak:

Lichtenstein Sándor (1928-1999)
Munkás. 1956-ban az újpesti nemzeti bizottság tagja, részt vett Mindszenty József Budapestre hozatalában. 1959-ben a Kósa Pál és társai elleni perben halálra, majd kegyelemből életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. 1963-as szabadulása után munkás, építész. A nyolcvanas években Kanadába emigrált.
[zárt] »121« 1979., 29 ív.
Készítő: Krassó György.

Nemes Klára (1925)
Cipőfelsőrész-készítő. 1956 decemberében Ausztráliába emigrált.*
[zárt] »718« 1999., 1 ív, hangfelvétel.
Készítő: Lökkös Attila.

Rumi András Endre (1931)
Mezőgazdasági munkás. 1951-ben jugoszláv állampolgárként Magyarországon szervezkedés és tiltott határátlépés miatt halálra, majd életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. 1956-ban szabadult. Budapesten részt vett a forradalomban, 1956. november 4-én emigrált, Angliában él.
[zárt] »258« 1990., 4 ív, melléklet, hangfelvétel.
Készítő: Czakó Ágnes.

Ullmann Ágnes (1927)
Biológus. Szatmáron született, az aradi román középiskolában érettségizett, majd a Kolozsvári Egyetem kémia szakán folytatta tanulmányait. 1947-ben átiratkozott Budapestre, az ELTE kémia szakára. 1948-ban ismerkedett meg a NÉKOSZ-igazgató, Ádám Györggyel, aki nagy hatással volt rá. Az egyetem elvégzése után a frissen alakult Orvos Vegytani Intézetbe került. 1956-ban a Magyar Értelmiség Forradalmi Bizottság egyik koordinátora lett. 1960-ban kalandos körülmények között disszidált férjével Párizsba. A Pasteur Intézetbe került, a kiemelkedő biológus, Jacques Monod közvetlen munkatársaként dolgozott másfél évtizeden keresztül, majd professzor, tudományos igazgató lett. Szakterülete a molekuláris biológia. 1996-ban megkapta a Francia Becsületrend lovagja kitüntetést.
[zárt] »978« 2015, 3 ív, hangfelvétel.
Készítő: Kőrösi Zsuzsanna.

Voltig Béla (1933)
Mérnök. 1956-ban mint műegyetemi hallgató részt vett az októberi diákgyűléseken. A forradalom leverése után az USA-ba disszidált. 1994-ben hazatelepült.
[zárt] »838« 2004, 13 ív, hangfelvétel.
Készítő: Lénárt András.

Az ő történetük is sokakat érdekelhet...

Philip F. Queeg 2019.06.01. 14:49:33

Az utca embere, aki látta, átélte:

Sabján Ferencné (1927)
Takarítónő, raktárvezető. 1945 szeptemberében letartóztatták, és tíz év munkatáborban letöltendő szabadságvesztésre ítélték. 1953 decemberében Norilszkből szabadult.
[zárt] »757« 2002., 2 ív.
Készítő: Lugossy István.

Tittmann József (1930–?)
Esztergályos, katonatiszt. 1956-ban a Forradalmi Katonatanács és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara között összekötő. 1958-ig Nyugat-Németországban élt, hazatérése után első fokon halálra, másodfokon nyolc év börtönbüntetésre ítélték. 1964-es szabadulása után fordító.
[zárt] »286« 1991., 24 ív, hangfelvétel.
Készítő: Gyenes Pál.

Philip F. Queeg 2019.06.01. 14:51:30

A kakukktojás:

Najmányi László (1946)
1972-ben végzett a BME vízügyi szakán. 1971-től díszlettervezőként dolgozott. 1974-76 között a Kovács István Stúdió experimentális színházat vezette. 1975-ben a Balázs Béla Stúdióban A császár üzenete címmel filmet rendezett. 1975-76-ban filmelméleti előadásokat tartott a Ganz-Mávag Művelődési Központban. 1977-ben a Spions zenekar egyik alapítója volt. 1979-ben elhagyta az országot, Párizsban, Torontóban, majd 1985-től New Yorkban élt, többnyire alkalmi munkákat vállalt. 2002-ban visszatért Magyarországra. Jelenleg mint író tevékenykedik.
[zárt] »844« 2006-2007., 8 ív, hangfelvétel.
Készítő: Lugossy István.

Philip F. Queeg 2019.06.01. 14:52:39

A fekete ló:

Szeremley Huba (1940)
Gépészmérnök, vállalkozó, borász.Tanult teológiát, majd az orvosi egyetemre járt, végül gépészmérnökként szerezte első diplomáját Ausztriában. 1967-ben sportrepülővel hagyta el az országot, élt Iránban és Nigériában. A 90-es évek elején hazaköltözött, hobbi borászként kezdett el foglalkozni a borkészítéssel, majd 1992-ben megalapította a Szent Orbán Pincét, amit számos más vállalkozása követett.
[zárt] »910« 2008-2009., 38 ív, hangfelvétel.
Készítő: Varga Ágota.

Philip F. Queeg 2019.06.01. 14:53:52

És végül egy igazi gyöngyszem:

Mécs Imre (1933)
Villamosmérnök, politikus. 1952 és 1957 között elvégezte a BME Villamosmérnöki Karát. Diplomáját azonban csak 1975-ben tudta megvédeni az 1956-os forradalomban való részvétele miatt. Jelen volt a Petőfi Kör vitáin, részt vett a nemzetőrség megszervezésében, majd a forradalom bukása után az ellenállásban. 1957 júniusában letartóztatták, majd halálra ítélték. 1959-ben az ítéletet életfogytiglanra változtatták. 1963-ban amnesztiával szabadult. 1963–64-ben a Híradástechnikai Szövetkezet fejlesztőmérnöke. 1974–75-ben az Elektrotechnikai Szövetkezet főkonstruktőre. 1976–83 között az Óra Műszerszövetkezet tanácsadó mérnöke, majd 1990-ig a Ganz-gyár fejlesztőmérnöke volt. Tagja volt a demokratikus ellenzéknek. A Szabad Kezdeményezések Hálózatának és az SZDSZ-nek alapító tagja. 1990–2006 között SZDSZ színekben, majd 2010-ig MSZP színekben országgyűlési képviselő volt. 1997-ben a Francia Becsületrend tiszti fokozatával tüntették ki.
[zárt] »986« 2010–2011, 34 ív, hangfelvétel.
Készítő: Nóvé Béla.

taga20 2019.06.01. 16:31:44

@Philip F. Queeg:

fityesz komcsi, ez szép volt tőled!

mindig tuttam, hogy egyszer eljön a te napod!:)))

rasztaszív 2019.06.01. 19:07:57

@Philip F. Queeg: de te nem vagy hivatásos...még véletlen sem...:)

csüngőhasú norvégbáró 2019.06.01. 21:48:13

@taga20:

"fityesz komcsi, ez szép volt tőled!"

gondolom az orsós csutti cziggány offshore számláinak számát és helyét is ismeri, talán az ott csüngő mani mennyiségét is.

István Tamasi 2019.06.02. 09:08:11

@Philip F. Queeg:
Pár héttel ezelőtt próbáltam beszélgetni egy erdélyi magyarral. Bármit is mondtam, hogy o1g micsoda hazug, a válasza: de mily sokat szenvedtünk mi a románoktól, mily tolvaj a fideszmaffia, a válasza: szörnyű amit a románoktól szenvedünk, micsoda demagóg hazugságokkal hülyíti az embereket a fideszmaffia, a válasza: iszonyatosan sokat szenvedtünk a románoktól, és így tovább.
Amikor azt mondtam, hogy magyar adófizetők pénzén kilóra megvette őket a putyincsicska és ők hagyták magukat megvásárolni, a válasza: erről ő nem tud semmit.

profilo 2019.06.02. 12:36:41

@István Tamasi:

:DDD
2004. december 5. után a maradék hitelességetek is oda lett. Örülj, hogy nem vágta a képedbe az igazságot és a papucsát.
:)

SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl................. 2019.06.02. 13:07:22

@István Tamasi: Tényleg nevetségesek vagytok, MIT AKARTOK Ti AZ ERDÉLYIEKTŐL A HIRHEDT 23 MILLIÓ ROMÁNOZOS GYŰLŐLET KAMPÁNY UTÁN ????????

Ez pont úgy SOHASEM fogjátok tudni lemosni magatokról, mint a 2006-os szemkilövetéseket.

rasztaszív 2019.06.02. 13:45:37

@profilo: @SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl.................: inkább az a kérdés,ők mit akarnak még tőlünk,miután 1919-ben simán félreálltak a románok elől,csak azért,mert a papok elhitették velük,hogy nem jó dolog a köztársaság.erdély ez miatt lett román.az árulásuk előtt erdély státusa volt a kérdés - utána már az,hogy visszakapjuk-e debrecent...

taga20 2019.06.02. 13:57:08

@rasztaszív: én egy időben sokat jártam arra felé.
szováta, parajd, farkaslaka, udvarhely.

ugyanolyan szarháziak, mint mi. nincs ott semmi kivételes magyar déenes.

ugyan az a hulladék magyarvér van bennük, mint bennünk.

ennyike.

Behaton 2019.06.02. 15:19:43

Nem kell aggódni az 56-os Intézett miatt. Most, hogy az EP választáson hatalmas sikert elérve győzött az ellenzék, egyértelművé vált, hogy hamarosan előrehozott választások lesznek. Ősszel, az önkormányzati választásokon a vidéki kistelepüléseken tarolni fog a Jobbik, ahogy azt korszakalkotó parlamenti felszólalásában Jakab Péter ígérte.
"Nem hátrálunk, és megújulva térünk vissza az önkormányzati választásokra, ahol a Fidesz képébe fogunk röhögni, amikor elvesszük a városaikat meg a falvaikat.”
Persze a városaikat nem, mert azt a Momentum fogja megszerezni. A Momentum szakértelemről, hozzáértésről, elhivatottságról és a demokrácia kérlelhetetlen képviseletéről tanúbizonyságot tevő programja, minden városi polgár szívéhez utat talált. A két legerősebb ellenzéki formáció pedig támogatást kap ehhez Gyurcsány Ferencné pártjától, a DK-tól. Gyurcsány Ferencnének nem EU-s képviselőként kell majd harcolni a fasiszta orbáni diktatúra ellen, mert ő lesz Magyarország új miniszterelnöke...elnöknője.
Amikor Orbán washingtoni látogatásával egy időben, a German Marshall Fund bekérette, berendelte Márki-Zay Pétert és Kész Zoltánt, valószínűleg azt közölték velük, hogy Magyarország új miniszterelnöke Gyurcsány Ferencné lesz. Nagyon jó döntés! Bízhatunk amerikai barátaink szakértelmében, tapasztalatában és éleslátásában.
Az előrehozott választások után felálló új, demokratikus kormány első feladatai között lesz az 56-os események tisztázása és a fasiszta bűnösök megbüntetése.
Most arathatjuk le gyümölcsét a tavaly december óta folyamatosan tartó több tízezres, gyakran százezres tüntetéseknek, mely tüntetések tömegéhez csatlakoztak a szülésre kényszerített fiatalok, az éhséglázadásig jutott szegények, a rabszolgatörvény által sújtott dolgozók, a külföldre menekült fiatalok és a déli határnál terrorizált, kétségbeesett menekültekért aggódó civilek ezrei, tízezrei...százezrei. Szavazópolgárok millióinak szavazata jelzi, hogy az ellenzék jó úton jár! Másfél millió szavazót vesztett a Fidesz és ezek a szavazók most mind az ellenzék jelöltjeire szavaztak. A hatalmasra duzzadt ellenzéki tábor láttán pedig nyugodtan kimondhatjuk, hogy a Fideszt a magyarok hatoda sem támogatja.
Orbán rendszerének vége. A demokratikus ellenzék már most hozzálátott, hogy kormányra kerülve beváltva ígéretét, visszahozza a 2002 és 2010 között megélt aranykort, amikor szárnyalt a gazdaság és minket irigyelt Közép-Kelet Európa, de túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az egész világ.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.06.02. 15:33:07

@taga20: "ugyan az a hulladék magyarvér van bennük"

Szóval "hulladék magyar vér"? És bennetek milyen vér van, lipsikék?

Tiszta, nemes lipóciai?

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.06.02. 15:34:25

@rasztaszív: "erdély ez miatt lett román"

Esetleg egy történelemkönyvet nem ártana a kezedbe venni, mielőtt baromságokat kezdenél el terjeszteni...

rasztaszív 2019.06.02. 15:47:31

@Szergej Szergejevics Szergejev: na,látom,te a kezedbe vetted.most nyisd is ki...

csüngőhasú norvégbáró 2019.06.02. 16:48:42

@Behaton:

"Most arathatjuk le gyümölcsét a tavaly december óta folyamatosan tartó több tízezres, gyakran százezres tüntetéseknek, mely tüntetések tömegéhez csatlakoztak a szülésre kényszerített fiatalok, az éhséglázadásig jutott szegények, a rabszolgatörvény által sújtott dolgozók, a külföldre menekült fiatalok és a déli határnál terrorizált, kétségbeesett menekültekért aggódó civilek ezrei, tízezrei...százezrei. "

orbász cziggány szerint teljes nyugat Európa be van huggyozva a migráncsoktól, minden nagyvárosban milliós sőt 10 milós tüntetések vannak a korrupció és a migráncsok ellen, ja nem? ja csak a staddioncziggány bűzölög a migráncs dumával?
a bolond nyugaton 10 ember se tüntet a cziggányod migráncsai miatt?

persze közben a staddioncziggány és haveri köre, csak lop és lop és lop.... jut pénz a lölőnek, tziborczkának, réhelnek, minden ner cselédnek, csak éppen a jóllakott vidéki cigányságnak nem. :D

irogathacc te geci, szerencséje a csutti gecinek, hogy a rabszolga törvény miatt nem ment a sereg utcára, ja de? csak a ciggány ráküldte a yardot mindenkire és ment rabosításra? a maradék meg fosott a diktatúra bosszújától.

baszódjon meg a ner és a staddioncziggány, fidesszpaddkány

éjlen a stadioncziggány, éljen minden ellopot eurócent, ami a cziggány belét növeli

taga20 2019.06.02. 16:53:45

@Szergej Szergejevics Szergejev:

szergej, mi a kérdésed leningrádból?

taga20 2019.06.02. 16:55:35

@Behaton: az a gáz haver, hogy ezt a nicknevet többen használjátok.

így kurvára hiteltelen vagy, te ikszedik behaton.

csüngőhasú norvégbáró 2019.06.02. 17:01:53

@Behaton:

"Orbán rendszerének vége. A demokratikus ellenzék már most hozzálátott, hogy kormányra kerülve beváltva ígéretét, visszahozza a 2002 és 2010 között megélt aranykort, amikor szárnyalt a gazdaság és minket irigyelt Közép-Kelet Európa, de túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az egész világ. "

köszönjük orbusz cziggánynak az ellopott 3000 milliárd nyugdíjpénzünket, amit nem láthatunk soha többé, köszönjük szintén a csutti cziggánynak, hogy minden euróból átjátszik egy felet a családtagjainak haverjainak és a strómanjainak. köszönjünk a ciggánynak, hogy az országba ömlő euró milliárdokból jut staddionokra és kilátókra, remek felfoszló térkövekre jut lé, de oktatásra és egészségügyre a saját befizetett adónkból se. köszönjük a csutti cziggánynak, hogy a száguldó gazdaság ellenére még mindig extra adókkal (48 féle fidess adó, csipsz, tranzakciós) szopat minket és 27% világbajnok áfával. köszönjük a cziggánynak, hogy a baleseti adó, a súlyadó és a benzinben lévő adók ellenére szanaszét szakadó utakon járhatunk. köszönjük a cziggánynak, hogy az eu pénzéből épült autópályákon egyre többet fizethetünk büdzsébe, adócskát. Köszönjük a cziggánynak, az EU ügyészség elkerülését, hizósz miinden magyar érdeke, hogy menjen a banánköztársaság, köszönjük a cziggánynak, hogy a saját pénzünkből finanszírozta az EU elleni plakátokat, pénzelte saját tetves párját, köszönjük a cziggánynak, hogy felköltözött a várba és lassan koronát és ölt a kis fejére, köszönjük a cziggánynak, az elviselhető albérlet és ingatlanárakat (ostoba pü politika, beözönlő kinai, orosz, ukrán befektetők, LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYESEK!!!), KÖSZÖNJÜK A CZIGGÁNYNAK, A 326 forintos eurót, köszönjük a cziggánynak, amit eddig még nem köszöntem, egyébként hosszú életet és sok stróman barátot kívánok neki, és azt, hogy a Jó Isten annyiszor verje seggbe szárazon, ahány euró centet tisztességtelenül tett zsebre.

István Tamasi 2019.06.02. 17:07:25

@profilo:
Az igazságot én mondtam ki: o1g a magyar adófizetők pénzén megvette őket kilóra ők pedig hagyták magukat megvenni.

István Tamasi 2019.06.02. 17:10:45

@SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl.................:
Én csak annyit szerettem volna a román (ukrán, szerb, stb) állampolgároktól, hogy mutassanak valamicskét a fenenagy gerincességükből és köszönjék meg a magyar adófizetőknek amit tőlünk kapnak és ne pofázzanak bele a mi belügyeinkbe ha már adót nem fizetnek ide csak kapnak a mi adónkból.

István Tamasi 2019.06.02. 17:14:22

@Szergej Szergejevics Szergejev:
Esetleg nem ártana a tényekkel tisztában lenni mielőtt össze-vissza sivalkodik: Az 1910-es népszámlálás tényszámai szerint Erdélyben mindösszesen 34 % volt a magyarok aránya.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.06.02. 18:46:14

@István Tamasi: Igen, és ebből hol következik az, amit rasztaszív ideböfögött, hogy megtarthattuk volna Erdélyt, ha a székelyek nem fekszenek le a románoknak?

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.06.02. 18:47:59

@rasztaszív: "látom,te a kezedbe vetted.most nyisd is ki"

Én már kinyitottam, sőt olvastam is, de látom neked csak a sötét téveszmék terjesztése, a határon túli magyarokkal szembeni uszítás megy...

Persze nálunk ennek a ballib oldalon már hagyománya van, a 32 millió románnal...

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.06.02. 18:49:19

@taga20: "szergej, mi a kérdésed"

Az, hogy ha a magyar vér szerinted "hulladék", akkor a tiédet vajon mi nemesíti?

Hungry horse 2019.06.02. 18:53:37

Ideje volt eltakarítani ezt a komcsi-libsi szarfészket.
Újabb kultúrmarxista, történelemhamisító kifizetőhelyet számolnak fel, alapos késéssel.
Csak tudnám, miért vártak ezzel 9 évig?
Na jó.
Jobb későn, mint soha.

Szóval ajvékoljatok, sivalkodjatok!

rasztaszív 2019.06.02. 18:55:16

@Szergej Szergejevics Szergejev: nem azt mondtam,hogy megtarthattuk volna,de román sem lett volna!!!
ÉS nem szopjuk be olyan durván a békekötést.mi,magyarok.

Harry Hole 2019.06.02. 18:59:23

"A Veritas bár formailag történettudományi intézete, nem más, mint a rezsim jobboldali, nacionalista, háborúbarát propaganda intézménye. Függetlensége nulla, szakmai reputációja nincs, tudományos értelemben vett eredménye kimutathatatlan. Ráadásul súlyos flepniket hordoz, elég csak vezetőjének Szakály Sándornak arra a kijelentésre utalni, hogy a kamenyec-podoszkij-i mészárlás,ahol legalább 20 ezer magyarországi zsidót gyilkoltak meg, nem volt más, mint egy idegenrendészeti eljárás. "

"UPDATE:
Korábban már megpróbálták betolni az 56-os Intézetet a Veritas alá és akkor a Veritas vezetőjének, Szakály Sándornak az ellenállásán bukott meg a terv. Értesüléseink szerint Szakály most egészségi okokból akadályoztatva van, ezt használja ki kegyetlenül és cinikusan a rendszer."

Ez az aljas antiszemita Szakály partizánkodik? Ellenáll? Le kell váltani!
Tessék szépen akadályoztatni, akár egészségi okokból, hogy nehogy ilyen kezekbe kerüljön az 56-os Intézet. Ki kell nevezni egy alkalmas embert, és mehet a beolvasztás. Teljesen igaza van Dési úrnak! Ennek a mocsok Szakálynak nem kerülhet a kezébe ez a kincs.

taga20 2019.06.02. 19:07:09

@Szergej Szergejevics Szergejev:

"Tiszta, nemes lipóciai?"

nigger, milyen az idő leningrádban? ermitázsban milyen kiállítás van mostanság?

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.06.02. 19:19:40

@taga20: 12 °C körül, enyhén felhős; ami kissé bezavar a kilátásba.

Szóval, ha a magyarok vére "hulladékvér", akkor a tiéd milyen?

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.06.02. 19:20:35

@rasztaszív: "nem azt mondtam,hogy megtarthattuk volna,de román sem lett volna!!!"

Honnan veszed ezt a hülyeséget?

rasztaszív 2019.06.02. 19:27:41

@Szergej Szergejevics Szergejev: a székelyek árulása előtt három szcenárió volt lehetséges : önálló erdély,autonóm státusz magyar ellenőrzéssel,vagy,a legkisebb eséllyel autonómia román ellenőrzéssel.ebből lett végül a székelyek árulása miatt a romániához csatolás.olvasd is azt a történelemkönyvet,ha már addig eljutottál,hogy kinyitottad...

Harry Hole 2019.06.02. 19:35:47

@rasztaszív:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Székely_Hadosztály

rasztaszív 2019.06.02. 19:41:00

@Harry Hole: igen.és?ha nem beszélnek a klerikális áskálódásokról,akkor nem is volt olyan?vagy mit bizonyít ez szerinted?

Harry Hole 2019.06.02. 19:48:15

@rasztaszív:

Nincs és.
Kathar szektatagként, ha zavar a klerikális nyomulás, akkor tökös gyerekként most hétvégén Csíksomlyón lett volna a helyed, hogy a pápa és követőinek a szemébe vágd vallási szektád és jó magad igazságát. Ehelyett itt hirdeted és terjeszted a székelyek árulásáról szőtt fantazmagóriádat.

"Pogány József kormánybiztos gyanakvóan, ellenségesen viszonyult a székely hadosztályhoz, abban ellenforradalmi alakulatot látott, bár a katonatanácsok ott is megalakultak. Tisza István korábbi miniszterelnök meggyilkolását követően, Pogány József a magyarok önvédelmi harcával sem értett egyet, hanem ő ad parancsot arra, hogy a budapesti Székely Nemzeti Tanács követelése után, amikor ágyukat követelnek a Székely Hadosztály részére, ezeket a fegyvereket az éj leple alatt használhatatlanná teszi, leszerelteti az irányzékokat, így ezekkel az ágyukkal nem lehetett rendesen lőni."

Ez az árulás.

taga20 2019.06.02. 19:49:30

@Szergej Szergejevics Szergejev:

neked mi közöd van hozzánk magyaromhoz?

azt vágom, hogy ott élsz bazdmeg, és fingod nincs az ermitázsról!

pusziltatom a gazdádat:)))

2019.06.02. 19:53:00

@rasztaszív: "1919-ben simán félreálltak a románok elől,csak azért,mert a papok elhitették velük,hogy nem jó dolog a köztársaság.erdély ez miatt lett román.az árulásuk előtt erdély státusa volt a kérdés "
E helyett a liberálbolsevik hazugság helyett az igazság az, hogy a Székely Hadosztálynak más Károlyiék is szándékosan olyan fegyvereket és lőszert küldtek, ami használhatatlan volt. Később mostani balliberális elit elődjei rájuk küldték a Vöröshadsereget. A két tűz közé került hadosztály végül úgy döntött, hogy a románok előtt teszi le a fegyvert, mert Kun Béláék még az emberek életét sem akarták garantálni. Ez utóbbit magyarra lefordítva, a magyar baloldal még a románoknál is rosszabb választás volt.
A Székely Hadosztály katonái közül többen átszöktek Magyarországra és küzdöttek a területek megtartásáért. pl. A Lajta Bánság katonái között is sok székely volt, de a Rongyosgárdában is, akiknek Sopron és környékének megtartását köszönhetjük.
hu.wikipedia.org/wiki/Lajtab%C3%A1ns%C3%A1g
De ha már így elvtársi alapon szóba került a magyar baloldal nemzeti elkötelezettsége, az megvan, hogy a Magyar Szocialista párt a Pécs-Baja vonaltól délre önálló köztársaságot alakított és kérte felvételét Jugoszláviához csak a Jugoszláv király ezt elutasította?
www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1921_augusztus_14_a_baranya_bajai_szerb_magyar_koztarsasag_kikialtasa/
Ha visszanézünk a történelemben, akkor azt láthatjuk, hogy a baloldal minden helyzet rátört a nemzetre, a megmaradást minden esetben a jobboldal biztosította.

rasztaszív 2019.06.02. 20:02:14

@Harry Hole: a székelyek árulása történelmi tény.az ellenforradalmi vád BEBIZONYOSODOTT.éppen a royalista-klerikális befolyás miatt nem bíztak bennük az anyaországiak - és igazuk is lett!

rasztaszív 2019.06.02. 20:07:13

@Tényelek: a klerikálfasiszta hazugságaitok helyett az igazság az,hogy a székely hadosztály nem volt hajlandó elfogadni a köztársasági formát,nem volt hajlandó alárendelni magát a magyar közigazgatásnak,nem voltak hajlandóak hordani a magyar egyenruhát.csak az ágyúkat követelték - de a köztársaságpártiak nem tudhatták,hogy nem ellenük fordítják-e?!

Harry Hole 2019.06.02. 20:12:42

@rasztaszív:

:DDDDD
Ellenforradalmi vád....Mármint, hogy az ilyen Pogány József féle kommunisták bizonygatták?
Nem bíztak bennük, mármint az erdélyi magyarokban az anyaországiak?
Nem inkább a Tanácsköztársaság kommunista népbiztosai?
Ezeket a marhaságokat a szektavezetőd mondta neked? A vallás buzulás. Nem kellene lejönni végre az anyagról?

Megjegyzem, Pogány Jóskát, ezt a derék magyart Moszkvában, kommunarkai kivégzőhelyen, 1938. február 8.-án Sztálin Jóska utasítására kivégezték.
A vád ellenforradalmi szervezkedés volt.
LOL!

rasztaszív 2019.06.02. 20:16:41

@Harry Hole: a történelem bizonyította.elárulták a hazájukat a papok kedvéért.megtették.

Harry Hole 2019.06.02. 20:20:04

@rasztaszív:

:DDD
Ez nem történelmi tény.
Ezt csak te, egy vallási szekta tagja, állítod. Ettől még nem lesz igaz. Attól, hogy egy kathar állítja ezt, attól még nem lesz igaz.

rasztaszív 2019.06.02. 20:23:58

@Harry Hole: nem igaz,hogy nem voltak hajlandóak elfogadni a köztársasági formát?nem igaz,hogy nem voltak hajlandóak elfogadni a magyar (köztársasági...) közigazgatást?nem igaz,hogy nem voltak hajlandóak hordani a magyar egyenruhát?mi nem igaz?!

2019.06.02. 20:24:52

@rasztaszív: A köztársaság pártiaknak köszönhetjük a Tanácsköztársaságot.
Ha valóban ennyire alacsony a történelemtudása, inkább lépjen vissza hetven lépést, ne járassa le magát ennyire!

2019.06.02. 20:27:22

@rasztaszív: Ja és Károlyiék leszerelték a teljes hadsereget a pacifizmus zászlaja alatt és csak úgy jelzem, hogy nem volt köztársasági egyenruha sem, .. ha nincs hadsereg, akkor kinek is lett volna egyenruhája?!

2019.06.02. 20:33:39

@rasztaszív: Olyan szinten hülyék voltak Károlyiék, hogy Balassagyarmatról a vasutasok verték ki a Cseh Légió katonáit, Sopronból az osztrákokat a Rongyos Gárda, amelyik egyetemistákból és a Székely Hadosztály katonából állt. Pontosan hol is volt az a hadsereg, amiről ön beszél, mert a hadtörténet úgy tudja, hogy nem volt?

rasztaszív 2019.06.02. 20:35:46

@Tényelek: a tanácsköztársaságot lehetett volna konszolidálni,a horthy-féle klerikálfasizmust nem.előrébb tartanánk,ha akkor nem bukik a köztársaság.és nem vesztünk annyi területet!

a demoralizált,elzüllött,rabló,fosztogató egységeket leszerelték,valóban,mert már nem lehetett velük mit kezdeni.és párhuzamosan szervezték az újat - aminek természetesen volt egyenruhája is.

rasztaszív 2019.06.02. 20:37:27

@Tényelek: például visszafoglalták a felvidéket.de a te klerikálfasiszta műveltségedből az kimaradt.

Harry Hole 2019.06.02. 20:37:35

@rasztaszív:

"A Székely Hadosztály helyzetét nehezítette az, hogy a Tanácsköztársaság alakulatai ellenségként tekintettek rá, sőt, számos csetepaté is volt a két fegyveres erő között."

Ezek a derék "köztársaságpárti" kommunisták ellenségként tekintettek az erdélyi magyarokra....Pedig magyar kommunista népbiztosaink mindent megtettek, hogy megszerettessék velük a proletárdiktatúrát.
:DDDD

Mindig is tudtam, hogy a vallási fanatikusok flúgosak. Te, mint kathar szektatag, bizonyítod ezt.

2019.06.02. 20:40:05

@rasztaszív: " a székelyek árulása előtt három szcenárió volt lehetséges : önálló erdély,autonóm státusz magyar ellenőrzéssel,vagy,a legkisebb eséllyel autonómia román ellenőrzéssel.ebből lett végül a székelyek árulása miatt a romániához csatolás.olvasd is azt a történelemkönyvet,ha már addig eljutottál,hogy kinyitottad... "
Erdély sorsa 1916-ban eldőlt, amikor a románok háborúba lépéséért cserébe szerződésben vállalták a 'nyugati demokráciák", hogy Erdélyt Romániához csatolják, függetlenül attól, hogy sikeres lesz a támadásuk vagy sem. A magyarok ott cseszték el, hogy amikor bevonultak Bukarestbe, nem szerelték le a román hadsereget csak lefegyverezték.

Harry Hole 2019.06.02. 20:41:09

@rasztaszív:

"....a tanácsköztársaságot lehetett volna konszolidálni...."

:DDDD
Az egyik tanácsköztársasági népbiztos, valami Rákosi Mátyás, később újra próbálkozott ezzel a projekttel....ami az 1956-os forra....bocsánat....a te kedvedért.....ellenforradalomhoz vezetett.
Megvan? Rémlik valami?

rasztaszív 2019.06.02. 20:44:08

@Harry Hole: nem bíztak bennük,és sajnos igazuk is lett!inkább a papokat választották,mint a hazájukat.

2019.06.02. 20:44:31

@rasztaszív: "például visszafoglalták a felvidéket.de a te klerikálfasiszta műveltségedből az kimaradt. "
Nagy ívben nem foglalkoztak az ott élő magyarokkal és ruszinokkal a komcsik, azért támadtak abba az irányba, mert abban bíztak, hogy csatlakozhatnak a Szovjetunióhoz, ettől ijedtek meg nyugaton és ezért akarták teljesen szétszedni Magyarországot.
Ezt még a szocializmus történelemkönyveiben is így van, és persze a levéltárakban is. Erre fel önnek olyan állításai vannak, amiről szakember még csak nem is hallott.
Megnevezne pár hiteles forrást, hogy honnan veszi ezeket az eget rengető hülyeségeket?!

Harry Hole 2019.06.02. 20:46:11

@rasztaszív:

"....1919. május 20-án általános ellentámadásba lendült a Vörös Hadsereg. A cél a román és cseh erők közötti ék kialakítása, a két ellenséges hadsereg szétválasztása, Miskolc és Kassa visszafoglalása, továbbá a Kárpátok megközelítésével a szovjet-orosz Vörös Hadsereggel való későbbi együttműködés lehetőségének megteremtése volt. Miskolc visszafoglalása sikerrel járt, ezután indult az ún. északi hadjárat, mely szintén eredményes lett: három hét alatt elfoglalták a Felvidéket a Nyitra–Zólyom–Kassa vonalig, továbbá elérték a lengyel határt Bártfánál. Azonban a visszafoglalt városokra már nem magyar trikolór, hanem vörös zászló került. A Felvidék északi területein pedig kikiáltották a Szlovák Tanácsköztársaságot...."

:DDDD
Derék magyar kommunistáink véletlenül elfelejtették kitenni a magyar zászlót. Milyen jól megfenyítették ezzel a klerikálfasiszta magyarokat....és kikiáltották a Szlovák....érted, a Szlovák Tanácsköztársaságot!!!
LOL!!!

rasztaszív 2019.06.02. 20:46:34

@Tényelek: erdély sorsa akkor dőlt el,amikor a románok pestig nyomulhattak.egy kissé más tárgyalási pozíció,ha tartjuk fél erdély,mint az,hogy a románok pesten vannak!

Harry Hole 2019.06.02. 20:47:52

@rasztaszív:

:DDDD
Te mint vallási fanatikus, egy kathar szektatag, bíznál a Tanácsköztársaság kommunista népbiztosainak ígéreteiben?
:)

rasztaszív 2019.06.02. 20:48:35

@Harry Hole: ha nincs horthy,nincs rákosi se.

rasztaszív 2019.06.02. 20:49:50

@Tényelek: volt hadsereg,volt egyenruha,te beszélsz hülyeségeket.

Harry Hole 2019.06.02. 20:50:21

@rasztaszív:

:DDDDD
Te, ez a Székely Hadosztály tartani akarta Erdélyt. Harcoltak a románok ellen.....De valami köztársaságpártiak.....ööööö......akarom mondani tanácsköztársaság pártiak, nem bíztak a székelyekben. És nem segítettek nekik.

2019.06.02. 20:51:07

@rasztaszív: "erdély sorsa akkor dőlt el,amikor a románok pestig nyomulhattak" Akkorra már a Vöröshadsereg megadásra kényszerítette a Székely Hadosztályt.
Bár nem teljesen világos, hogy hanyas lehetett történelemből, ha nem tudja, hogy a románoknak kész szerződése volt 1916-ban Erdély átvételére? A román bevonulás és vérengzések meg 1919-ben voltak

2019.06.02. 20:52:19

@rasztaszív: "volt hadsereg,volt egyenruha,te beszélsz hülyeségeket. "
Hol volt az a hadsereg Balassagyarmatnál, Sopronnál, Pécsnél, Bajánál, stb. ?

rasztaszív 2019.06.02. 20:55:21

@Harry Hole: tehát volt magyar hadsereg,és védték az országot.a felvidéki területeket megtartani már nem lehetett volna,eleve cserealapnak szánták.

Harry Hole 2019.06.02. 20:56:20

@rasztaszív:

1919-ben már volt Rákosi. Valami kereskedelmi népbiztos volt...Horthy ezelőtt csak hajókázott az Adrián. Bezzeg Rákosiék remek tanácsköztársasági....sőt!!!....proletárdiktatúrát megcélzó kísérletei után Szegeden csatlakozott a kommunistaellenes.....csak a te kedvedért.....ellenforradalmi szervezkedéshez.
Így jó?
Melyik miatt volt melyik?
LOL!!!!

rasztaszív 2019.06.02. 21:00:02

@Harry Hole: akkor miért álltak félre?!egyértelműen azért,mert a köztársaságot nem voltak hajlandóak védeni.és miért?mert a papok,akiknek fontosabb volt a föld,meg a vagyon,mint az ország,ezt susogták a fülükbe.

Harry Hole 2019.06.02. 21:01:05

@rasztaszív:

:DDDD
Ezek a derék magyar köztár....basszus, mindig elrontom....tanácsköztársaságpártiak, a felvidék, magyarok lakta területeit, cserealapnak szánták. A szlovákok mellett ott élő magyarokat is csak cseretárgyként kezelték.
Mire akarták cserélni?
Páncélvonatra? Vörös vászonra? Lőszerre?
Vajon mennyit ér a Felvidék? Mit adtak volna érte?
Vajon egy magyar kommunista mire értékelte a Felvidéket? Mennyire árazta be?
:)

rasztaszív 2019.06.02. 21:02:00

@Harry Hole: aztán horthy mit is csinált?tök véletlen nem a papi világot hozta vissza?!ez vajon kinek lehetett az érdeke?

rasztaszív 2019.06.02. 21:03:36

@Harry Hole: ők harcoltak,míg horthy sunyin lapítva kivárta a bukást.

Harry Hole 2019.06.02. 21:04:09

@rasztaszív:

"...A két tűz közé került székely harcosok egy része 1919. április 26-án Demecserben letette a fegyvert a román hadsereg előtt. A román megszállók a tiszteket és több katonát egy ideig Brassóba internálták, majd hazaengedték őket. A többség tovább harcolt, egyesek a Tanácsköztársaság hadseregében, felszabadítva a Felvidéket Eperjesig, mások a nyugaton harcoltak és az osztrák csapatok ellen védték Magyarországot. Ez utóbbi során az ún. Rongyos Gárda soraiban küzdöttek, s létrehozták a de facto Lajtabánságot....."

Ennyit a félreállásról...
Szerintem beszélj vallási vezetőddel, szektavezéreddel, hogy frissíteni kellene a szoftvert.
:)))))

Harry Hole 2019.06.02. 21:06:28

@rasztaszív:

:DDDDDDDD
De nagy szerencsékre Rákosiék újra megpróbálhatták. Milyen jó is volt az, nem de?

rasztaszív 2019.06.02. 21:08:43

@Tényelek: a románoknak esélyük sem lett volna erdélyt bekebelezni,ha a szerencsétlen,buta székelyeket nem vezetik meg a papok,és nem állnak félre.

2019.06.02. 21:09:46

@rasztaszív: "ha nincs horthy,nincs rákosi se. "
A lengyeleknél, cseheknél nem volt Horthy mégis megkapták a maguk Rákosiját, miként illeszkedik ez a tény az ön állításához?

Harry Hole 2019.06.02. 21:10:02

@rasztaszív:

Emlékszem, a Kádár- rendszer idején rengetegszer játszották a Horthy korszak papi világának idején készült magyar filmeket. De szerették azokat a nézők.
:))))

2019.06.02. 21:10:44

@rasztaszív: Hogyan tudták volna védeni magukat a komcsi hadsereg ellen és a románok ellen is egyszerre?

rasztaszív 2019.06.02. 21:11:07

@Harry Hole: "letették a fegyvert"

ennyi.mit nem értesz?

az,hogy zömében csak a tisztjeik voltak klerikális-royalista patkányok,ezen nem sokat változtat.

rasztaszív 2019.06.02. 21:13:20

@Tényelek: például nem üzentünk volna hadat a szovjetuniónak.

rasztaszív 2019.06.02. 21:15:27

@Tényelek: a többi magyar ellen nem kellet volna védeni magukat.jó reggelt.de nekik királyság kellett!hát megkapták.

2019.06.02. 21:15:33

@rasztaszív: " a tisztjeik voltak klerikális-royalista patkányok,ezen nem sokat változtat. "
Az megvan a tények közül, hogy a csatározások után Magyarországon és Romániában királyság maradt?

2019.06.02. 21:18:40

@rasztaszív: " a többi magyar ellen nem kellet volna védeni magukat."
Ha katonailag támadják őket, akkor mit csináljanak, álljanak sortűz él?
Szerintem ennyire hülye ember nem lehet, mint ön, valószínűleg csak a kommentek számának növelésére szerződött és ez okozza ezt a 40-es IQ-s megközelítést!

rasztaszív 2019.06.02. 21:18:51

@Harry Hole: a kádár rendszer idején a rendszerváltásig lényegében szó sem eshetett arról,hogy jobban is járhattunk volna trianonban.így eltelhetett hetven év úgy,hogy a klerikális férgek szerepe fel sem merült a tragikus békekötésben.

na ennek most vége.

rasztaszív 2019.06.02. 21:20:20

@Tényelek: az megvan,hogy pont erről beszélek?!

2019.06.02. 21:21:19

@rasztaszív: "például nem üzentünk volna hadat a szovjetuniónak. " Mert pl. a lengyelek hadat üzentek neki és ezért tolták el az országukat 250km-el. , .. netán a csehek is?

rasztaszív 2019.06.02. 21:21:59

@Tényelek: a szerinted nem is létező hadsereg támadta őket katonailag?nem tűnik fel,hogy össze-vissza beszélsz?

rasztaszív 2019.06.02. 21:23:11

@Tényelek: simán kimaradhattunk volna.

2019.06.02. 21:23:19

@rasztaszív: "az megvan,hogy pont erről beszélek?! " Örülök neki, ha kapok egy biankó felhasználású választ, főként ilyet :-) !

2019.06.02. 21:24:34

@rasztaszív: A köztársaságnak nem volt a hadserege a komcsik szervezték újjá. Ön a köztársaságról ír már két oldal óta!

rasztaszív 2019.06.02. 21:29:35

@Tényelek: a komcsik alatt is köztársaság volt.egyszerűen nem volt idő a választásokra.

Harry Hole 2019.06.02. 21:30:26

@rasztaszív:

:)))))))
Ha Magyarország a II. világháború kirobbanásakor moszkovita, kommunista népbiztosai által vezetett Tanácsköztársaság, akkor miből is maradhattunk volna ki?

Te ugye nem a legélesebb kés vagy a szektád fiókjában? A katharok mind ilyenek? A vallás buzulás! Hagy a fenébe az egészet. Menekülj!

rasztaszív 2019.06.02. 21:31:24

@Tényelek: örülök,ha örülsz:)bár okod nincs rá,hisz feketén fehéren látszik a patkány klerikálisok önző országrontása.

Harry Hole 2019.06.02. 21:33:34

@rasztaszív:

:DDDDDDD
LOL!

A háború után az egykori köztársaságpárti.....akarom mondani tanácsköztársaságpárti népbiztosnak már volt ideje választásokat tartani. Milyen nagyszerűek voltak azok....
:))))

rasztaszív 2019.06.02. 21:34:40

@Harry Hole: más irányban fejlődhettünk volna.a második világháború idejére már lehettünk volna valódi polgári demokrácia.

katharok pedig még nem árulták el ezt az országot önző érdekekből.

rasztaszív 2019.06.02. 21:37:56

@Harry Hole: na,majd ha sikerül valami értelmeset kinyögnöd,azzal foglalkozok is...

Harry Hole 2019.06.02. 21:38:39

@rasztaszív:

:DDDD

Mivel úgy gondolod, hogy a Tanácsköztársaság proletárdiktatúrájából lehetett volna polgári demokrácia, én így nagy bizonyossággal kijelentem, hogy a katharok hülyék, vallási fanatikusok...
Érdekes egy szekta vagytok ti....
:)

Harry Hole 2019.06.02. 21:42:44

@rasztaszív:

Mondja ezt az, aki azt állítja, hogy az erdélyi magyarok elárulták az anyaországbelieket.
:DDDDD
És nem szakad le a plafon.

Van a Föld nevű bolygón egy olyan Tanácsköztársaság, melyet tökéletesre fejlesztettek.
Észak-Koreának hívják. Katharként elmehetnél oda hittérítőnek, hogy megtapasztald, milyen toleránsak kedvenc kommunista eszmetársaid.
:))))

rasztaszív 2019.06.02. 21:49:03

@Harry Hole: a hülyézés itt kevés lesz.a '19-es tanácsköztársasági formából helyben sokkal esélyesebb lett volna a polgári demokratikus fejlődés,mint a bolsevizmus,ami még csak valahol másutt,egész más körülmények között alakulgatott.

Harry Hole 2019.06.02. 22:09:16

@rasztaszív:

Formabontó gondolatmenet.
:)))))
Én is úgy gondolom, ha Rákosi Mátyás népbiztosnak és eszmetársainak több idejük lett volna, akkor esélye lett volna egy virágzó polgári demokrácia kialakulásának. Sajnos nem így lett. A Horthy korszak elnyomó diktatúrája háborúba sodorta az országot. Szerencsére Rákosi Mátyásék 1945 után újrázhattak és a demokratikus fejlődést csak az ellenforradalom akasztotta meg. Ez a rövid intermezzo sem tudta megtörni a demokrácia építést mely 1989-re majdnem kész is lett. Sajnos, 1990 után újra felütötte fejét a klerikálfasiszta agresszió, mely ellen ma is küzdenek a haladó erők....
:)

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.02. 22:15:33

@rasztaszív: A bethleni konszolidációról hallottál esetleg?Hogyan konszolidálod a tk.-t,hogyha kommunista gazdasági rendszeren alapul?

rasztaszív 2019.06.02. 22:17:16

@Harry Hole: szokd a gondolatot.ezzel még el kell számolnotok.

morph on deer 2019.06.02. 22:20:30

„beolvasztja” a Veritas intézetbe”

Mivel így lesz lehetséges ízlés szerint meghamisítani az 56-os intézet anyagát!
Ha “csak” megszüntetik, akkor ezt nem lehet meglépni.
Így lesz “új” és “megfelelő” ‘56-unk már megint, őfelsége parancsára.
————-
(Van pár elütés, csak szólok)

2019.06.02. 22:22:50

@rasztaszív: "a komcsik alatt is köztársaság volt.egyszerűen nem volt idő a választásokra. "
Na ezen röhögtem negyed órát, ezért nem válaszoltam egyből.
Ezen a nyomvonalon elindulva akkor Kun Bélát megválasztották :-) a köztársaság keretein belül.
Most persze már csak az a kérdés, hogy pontosan mi történt 1919 március 21-én :-) ?

rasztaszív 2019.06.03. 00:26:49

@Tényelek: a klerikális országrontásra kevés az magyarázatnak,hogy "tanácsköztársaság".

jandera 2019.06.03. 01:01:50

Nekem a migránsokkal van tele a tököm, itt a városban több százan vannak.

MACISAJT 2019.06.03. 01:04:31

"Ráadásul súlyos flepniket hordoz, elég csak vezetőjének Szakály Sándornak arra a kijelentésre utalni, hogy a kamenyec-podoszkij-i mészárlás,ahol legalább 20 ezer magyarországi zsidót gyilkoltak meg, nem volt más, mint egy idegenrendészeti eljárás. "

Akkor nézzük, mit írt a szélsőliberális Magyar Narancs (is), évekkel Szakály előtt....
magyarnarancs.hu/egotripp/az_emlekezet_megdolgozasa_mi_is_tortent_kamenyec-74183

Idézet a 2012-es cikkükből:

"Egy 1941 júliusában és augusztusában belügyminiszteri utasításra lebonyolított idegenrendészeti intézkedéssorozat volt ez(sic!) , amelynek során "rendezetlen állampolgárságra" való hivatkozással több tízezer zsidót - németországi, lengyelországi menekülteket, de igen nagy számban magyarországi születésű embereket is - internálótáborokba gyűjtöttek, majd az (akkori) ukrán-magyar határ menti Körösmezőn felállított internálótáborba "koncentráltak"."

És ekkor elmaradt a ballibák hisztériája...Aztán változott a koncepció...

Sütemény1975 2019.06.03. 02:36:58

@taga20: csak a magad nevében beszélj, hulladék

MACISAJT 2019.06.03. 07:18:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Rendben, akkor lefordítom.
Ha a bal-és/vagy hiszteroliberális orgánumban , cikkben még 2012-ben leírták hogy idézem : "Egy 1941 júliusában és augusztusában belügyminiszteri utasításra lebonyolított idegenrendészeti intézkedéssorozat volt ez(sic!) , amelynek során "rendezetlen állampolgárságra" való hivatkozással több tízezer zsidót - németországi, lengyelországi menekülteket, de igen nagy számban magyarországi születésű embereket is - internálótáborokba gyűjtöttek, majd az (akkori) ukrán-magyar határ menti Körösmezőn felállított internálótáborba "koncentráltak"."

az úgy rendben van. (volt.) Senki nem átkozta, hülyézte, flepnizte le a mancsot.

Ha pedig Szakály Sándor történész nyilatkozza ugyanezt, évekkel később:
www.origo.hu/itthon/20140117-idegenrendeszeti-eljaras-volt-a-zsidok-deportalasa-kamenyec-podolszkba.html

akkor neki esik az egész falka és máig üldözik , lám még itt is:
"Ráadásul súlyos flepniket hordoz, elég csak vezetőjének Szakály Sándornak arra a kijelentésre utalni, hogy a kamenyec-podoszkij-i mészárlás,ahol legalább 20 ezer magyarországi zsidót gyilkoltak meg, nem volt más, mint egy idegenrendészeti eljárás. "

A szokásos bal-és/vagy hiszteroliberális kettős mérce.
Négy láb jó, két láb rossz. Ahogy éppen nekik megfelelő.

Európai téridő 2019.06.03. 07:48:20

@taga20: Öcsi, te csak ne hulladékozz!

István Tamasi 2019.06.03. 07:49:33

@Szergej Szergejevics Szergejev:
Böfögések közben ön nem tud szöveget értelmezni és azért képzel bele a szövegeimbe olyat ami nincs benne. Még csak nem is céloztam arra, hogy vesztes háború után - amiből az ANTANT ajánlatát visszautasítva nem léptünk ki hogy megakadályozzuk az ország feldarabolását - megtarthattunk volna olyan területet ahol a magyarok részaránya csak 1/3-os.

István Tamasi 2019.06.03. 07:52:29

@Tényelek:
Levéltárban megtalálható a moszkvai nagykövet jelentése arról, hogy a szovjet nagykövet azt közölte vele miszerint a SZU a háború után nem fogja támadni a bécsi döntéseket (Felvidék és É-Erdély) amennyiben Magyarország nem lép be a háborúba.

Európai téridő 2019.06.03. 07:55:34

@MACISAJT: Kamenyec-Podolszk-ügyben olvasd el figyelmesen "A Szirtes-ügy" című, a neten is fellelhető tanulmányt. Miért is várták meg, hogy Szirtes úr meghaljon és csak utána piszkálták meg ezt az ügyet? Miért hiszitek el még mindig a fritzek azon állítását, hogy semmilyen eszközzel nem gyakoroltak nyomást Horthyra, hogy intézkedjék a zsidókérdés "végső megoldása" magyarországi végrehajtásáról ? 1941-ben, a SzU. megtámadásakor volt még bőven más presszionáló eszköz is a tarsolyukban. Ja, hogy a vonatkozó iratok papírok nincsenek meg? Miért is nincsenek meg? Ja, és az 1944-es megszállás egyik indoka is az volt, hogy nem törekszik Horthy a zsidókérdés "végső megoldására" és ezt nem tudták letagadni, mert ezt Hitler mondta, bele a kamerába, erről maradtak fenn források.

Európai téridő 2019.06.03. 07:56:32

A Veritas történészei vannak annyira valódiak, mint Rainerék.

István Tamasi 2019.06.03. 07:58:01

@Tényelek:
Ön sunyi módon keveri a tényeket, magyarul hazudozik. A Rongyos Gárda a rohadék horthy kreálmánya volt.

István Tamasi 2019.06.03. 08:04:47

@MACISAJT:
Szakály - dögevő sakál - ismétli a rohadék horthy rezsimjének hazugságát, hogy "idegenrendészeti eljárás" volt a mintegy 20000 magyar állampolgár kiszolgáltatása megsemmisítésre a németeknek. Azokat az embereket a Felvidékről, Kárpátaljáról, É-Erdélyből gyűjtötték össze azután, hogy a területeket Magyarországhoz csatolták. Ilyen terület csatolások számtalanszor előfordultak/előfordulnak a történelemben és a területek lakossága AUTOMATIKUSAN a területet bekebelező ország állampolgáraivá válnak. Tehát a rohadék horthy csendőrei, katonái magyar állampolgárokat adtak át a náciknak miközben pontosan tudták hogy milyen sors vár rájuk.

Cycmen 2019.06.03. 08:10:17

Lassan a bolsilibsi "értelmiség" intézetek és tudományoskodó kifizetőhelyek nélkül marad a kormány jóvoltából! Nagyon helyes, meglátjuk hogy ezek a zsenik a piacon is megélnek e a fennen hangoztatott szakértelmükből.
Persze nem fognak, eleinte pár nemzetgyalázó hördülésük megjelenik a "mérvadó független" médiában, de azután mennek a levesbe!

István Tamasi 2019.06.03. 08:23:14

@Cycmen:
Igen csak eltávolodtak a hozzászólások attól, hogy az új magyar állampolgárokat o1g a magyar adófizetők pénzén vette meg kilóra és ők hagyták magukat megvásárolni. Ezeknek az új állampolgárainknak a fenenagy gerincessége nem terjed ki arra, hogy ne pofázzanak bele olyan ország ügyeibe ahova nem fizettek/fizetnek adót és járulékokat hanem csak vaskos ajándékokat kapnak annak adófizetőitől.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.06.03. 08:28:36

@István Tamasi: "Még csak nem is céloztam arra, hogy vesztes háború után - amiből az ANTANT ajánlatát visszautasítva nem léptünk ki hogy megakadályozzuk az ország feldarabolását - megtarthattunk volna olyan területet ahol a magyarok részaránya csak 1/3-os."

Nos, akkor pedig nem VELEM volt vitája, hanem a rasztaszív felhasználóval, aki azt állította, hogy Erdélyt autonóm területként megtarthatta volna Magyarország, ha a székelyek nem árulnak el minket. Én pedig csaknezt az abszurd és történelmietlen állítást vitattam. (És semmit nem mondtam arról, hogy milyen arányban éltek a nemzetiségek Magyarországon.)

Ez esetben tehát az Ön első kommentje a sivalkodással volt teljesen cékt tévesztett.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 08:38:02

@jandera: "Nekem a migránsokkal van tele a tököm, itt a városban több százan vannak."

Ondó Viktornál panaszkodjál, 260 ezer migráncsnak adott letelepedési engedélyt, ez népességhez mérten jóval több, mint Németországban. A geci a legnagyobb migráncssimogató az EU-ban.

Orbán veje 2019.06.03. 08:40:27

@Cycmen: @Szergej Szergejevics Szergejev:

Haver! A tökhülye Mészáros 1 év alatt több lop mint a Magyar Tudományos Akadémia éves költségvetése!

Hát akkor mi a hazug fideszes kurva anyádról vinnyogsz itt, te hitvány fideszbérenc troll?

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.06.03. 08:43:54

@Orbán veje: 1. Mi köze van ennek az én hozzászólásomhoz?
2. A deszkán telibebaszott mocskos kurva anyáddal beszélhetsz ebben a hangnemben, de nem velem, te söpredék abortuszszökevény!

Cycmen 2019.06.03. 08:57:48

@István Tamasi: "Igen csak eltávolodtak a hozzászólások attól, hogy az új magyar állampolgárokat o1g a magyar adófizetők pénzén vette meg kilóra és ők hagyták magukat megvásárolni. "

Én a poszthoz szóltam hozzá seggarcú libsi barátom és nem ahhoz ami felé elfantáziáltátok magatokat.
Amit írsz, arról meg az a véleményem, hogy igenis meg kell vonni ettől a belterjes libsikomcsi megmondóbandától végre a forrásokat, gyalázzák a nemzetet Soros pénzén, ne velünk fizettessék ki a mocskolódásukat. A határon túliak pedig ezekhez a kollaboránsokhoz képest nagyságrendileg értékesebb emberek és minden pénzt megérnek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 08:58:13

@Szergej Szergejevics Szergejev: Hazaáruló fideSSfasszopó söpredékhez azzal a hangnemmel lehet csak hozzászólni, amit az használ. Mást meg se értene.

Vergődsz, mert visszanyalt a fagyi? :))

rasztaszív 2019.06.03. 08:58:53

@Szergej Szergejevics Szergejev: szerintem nem túl bonyolult : ha a béketárgyalásokkor még tartjuk fél erdélyt,akkor nem annak kellett volna örülnünk a végén,hogy megtarthatjuk debrecent.

Cycmen 2019.06.03. 09:04:26

@Orbán veje: ver! " Mészáros 1 év alatt több lop mint a Magyar Tudományos Akadémia éves költségvetése! "

Nem nagyon lophatott semmit, mert akkor ti már konkrétumokkal tudnátok jönni.
Az Akadémia védernyője alatt ellenünk áskálódó áltudományos naplopó liberális csürhét meg szét kell zavarni és az országnak hasznos kutatásokat kell végre támogatni!

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.03. 09:12:56

@rasztaszív: Keményen korlátozták volna a választók körét.A jómódúbb,vagyonosabb rétegeket kizárták volna..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 09:14:21

@Cycmen: "Nem nagyon lophatott semmit, mert akkor ti már konkrétumokkal tudnátok jönni."

Konkrétumok vannak dögivel. Csak egy évben 120-160 ezer milliárdot lopott. Nézd meg abban az évben a közbeszerzéseket. Mind adófizetői pénz.

Orbán veje 2019.06.03. 09:18:18

@Cycmen: @Szergej Szergejevics Szergejev: "Nem nagyon lophatott semmit,"

Haver! Amikor ekkorákat hazudsz, akkor látni kristálytisztán, hogy egy szarházi fizetett orbánista troll vagy, az emberiség legalja!

De a hazugságaiddal a neten nem sokra mész! Miért nem próbálkozol esetleg a retkes hazug fideszes kurva anyádnál?

Minden ballib bérretteg 2019.06.03. 09:20:12

Ami miatt a Gyurcsány seggnyaló B1 aggódik, az tutira a nemzet hasznára válik.

Akiket meg véd, azok a Gyurcsnyista ÁVH-s gyűlöletkeltésből jeleskednek csupán, mint jelen esetben is.

Cycmen 2019.06.03. 09:26:45

"A kerekasztal-beszélgetés résztvevői a következők voltak: Donáth Ferenc közgazdász, politikus; Göncz Árpád író, műfordító; Halda Alíz tanár; Hegedűs B. András közgazdász, szociológus; Litván György történész; Mécs Imre mérnök; Mérei Ferenc pszichológus; Rácz Sándor szerszámkészítő; Vásárhelyi Miklós sajtótörténész, politikus mint a forradalom aktív résztvevői,"

Az SZDSZ krémje és ezek a foglalkozások amiket űznek! Mit forradalmárkodtak aktívan? Vitatkoztak egy lipótvárosi nagyszobában Sztálinról és Trockíjról?

Cycmen 2019.06.03. 09:29:54

@Orbán veje: Vedd már észre, hogy senki nem figyel rád és senkit nem tudsz megsérteni, mert a színvonaladról látszik hogy csak egy gyengeelméjű vagy akit le kell szarni! :D
Érted ezt barátom? :P

Cycmen 2019.06.03. 09:33:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Konkrétumok vannak dögivel. Csak egy évben 120-160 ezer milliárdot lopott. Nézd meg abban az évben a közbeszerzéseket. "

Közben épül minden dögivel, az IMF meg sehol! Nem nagyon megy az érvelés! :D

Ballib vagyok mert rettegek 2019.06.03. 09:35:54

Orbán Viktornak teljesen igaza van amikor fel akarja számolni az egész magyar tudományt. Ezek csak naplopók, nem dolgoznak semmit, csak irogatnak ezerszám könyveket meg cikkeket amiből mi az átlagos kisember magyar szavazók egy büdös szót sem értünk. Akor meg minek tartsuk el őket? Tartsa el őket a Soros ha ennyire hiányzik neki a tudománynak hazudott naplopás.

Mi Orbán Viktorral tartunk akinek nem kellett tudomány hogy olyan alkotmányt írjon, olyan kerítést építsen meg olyan keresztényi idelógiát gyártson hogy azzal a magyar nemzeti szavazóknak 50 évre garantálja hogy ő, a nemzeti magyar kormány addig vagy még annál is tovább hatalomban marad.

Ennyi a tudomány lippsikk nem az akadémia.

Cycmen 2019.06.03. 10:01:48

@Ballib vagyok mert rettegek: " Ezek csak naplopók, nem dolgoznak semmit, csak irogatnak ezerszám könyveket meg cikkeket amiből mi az átlagos kisember magyar szavazók egy büdös szót sem értünk."

Gondolom nálad leszakad a polc a műveiktől! :D
Maradjunk azért a realitások talaján, a tudománynál sem hátrány ha valami haszna is van belőle másoknak is, nem csak a művelőjüknek, az olyan "akadémikust" meg leszarom akinek a szakterülete rajta kívül maximum még tíz embert érdekel!
Magyarán elmehetsz a picsába ezzel a panel dumával, hogy aki nem tapsikol az elvont baromságoknak az csak egy mucsai lehet.
Rohadjon már meg ez a tehetségtelen szarházi libsi banda az idióta festményeivel, korszakalkotó rendezéseivel, divat kreálmányaival, meg a többi aberrált eszement hülyeségeivel, amiket zseniálisnak akarnak beállítani!

rasztaszív 2019.06.03. 10:13:54

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: ez a papi világban is így lett - csak a nyugatos polgári fejlődés reménye sem maradt meg.

antiinternáci 2019.06.03. 10:48:04

@István Tamasi:

A határon túli magyarok nem önszántukból lettek az utódállamok állampolgárai. Teljesen természetes, hogy beleszólhatnak az anyaország ügyeibe, mindenkinek joga és kötelessége az internáci felforgatás és magyargyűlölet ellen fellépni. Ahhoz pedig vagy nagyon-nagyon butának és/vagy rosszindulatúnak kell lenni, hogy "megvásárlás"-t emlegessen bárki.
Nyilvánvaló, hogy ők az ellenük uszító, gyűlölködő bolsevisták ellen szavaznak. Ehhez semmilyen megvásárlásra sincs szükség, elég normálisnak és tisztességesnek lenni.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.06.03. 10:48:50

@Cycmen:

Te Soros bérenc romkocsmatöltelék, igenis tele van a polcom a tudományos művekkel, az összes Orbán Viktorról írt könyv megvan és Anikó szakácskönyve is, pedig még főzni se tudok, mert minek mert a kaját úgyis a szociális közétkeztetőktől kapom.

Orbán Viktornak újból igaza van, hogy semmi szükség a tudományos akadémiának hazudott lippsikkre meg a tudományaikra, mert azt nemcsak a mi kétharmadunk nem érti még vázlataiban sem, de még a lippsi szavazók sem. Orbán Viktor tudománya egymaga többet ér mint az évi 200 milliárd forintból fenntartott naplopó hadsereg, akikre a világon csak a Soros bérenc haverjaik hivatkoznak, egyetlen egy sikeres illiberális állam sem.

A magyar nép nagyon jól választott amikor azt mondta hogy tudomány helyett stadionok kellenek, mennyivel több haszna van már ezeknek hogy tegnap is a 2000 fős fedett lelátós stadionban tudtam megnézni a Lovasberény - Kajászó NB 6-os rangadót ahelyett hogy a pénzemért áltudományos naplopó zsender szakosokat kelljen meg magyarul beszélni se tudó latinul meg hasonló idegen nyelveken okoskodó álcsillagászokat meg álmatematikusokat kelljen hallgatnom.

conchita wurst 2019.06.03. 11:06:19

Ezek szerint jo iranyba megy a tudomany.

antiinternáci 2019.06.03. 11:11:17

@István Tamasi:

Nem lehet, hogy szokása szerint baromságot ír?
Nem a "bekebelezett" területek lakossága válik az új (esetünkben: régi) ország állampolgárává, hanem annak állampolgára. Aki nem volt állampolgára a visszafoglalt területen korábban uralkodó államnak az így nem lett (automatikusan) magyar állampolgár sem.
Ezen az alapon tehát az ostoba "hortizás" értelmetlen. (Különösen úgy, hogy meg sem említődnek a Hirthy Miklós kormányzó érdemei a bolsevista patkányuralom förtelmes következményeinek felszámolásában.) Vizsgálható ugyanakkor Magyarországnak a területén tartózkodókkal szembeni védhatalmi státuszából eredő felelőssége, ez már jogi kérdés. És az akkori jogi helyzet, nemzetközi gyakorlat alapján vizsgálandó, nem pedig a mai ballib gyűlölködők és hazugok statáriális ítélkezése alapján.

Minden ballib bérretteg 2019.06.03. 11:12:22

@Cycmen:

Nickhamisító ballib köcsöggel táralogsz... ;)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 11:15:58

@conchita wurst: "Ezek szerint jo iranyba megy a tudomany."

A történelemhamisítás nem tudomány.

Bár a fideSSfasszopók szemszögéből jó irány, ha még többet hamisítanak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 11:17:30

@antiinternáci: "Teljesen természetes, hogy beleszólhatnak az anyaország ügyeibe,"

Nem szólhatnak bele Ondó Viktor doktrínája szerint, mert Magyarország szuverén állam.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 11:19:23

444.hu/2019/06/03/a-tudomanyos-szabadsagot-ero-tamadasok-miatt-koltozott-svedorszagba-egy-magyar-tudos

Az egyetem lapjának adott interjúból kiderül, hogy közgazdászként dolgozó felesége, illetve három gyermekük nyár végén költözik majd ki. Mint Takács fogalmazott, nehéz döntést kellett meghozniuk, többek között éppen a gyerekek miatt. De szerinte jelen állás szerint a gyerekekre jobb jövő vár Svédországban.

A szociológus az EU legjelentősebb kutatási támogatását nyerte el, ebből a keretösszegből csapatával a pletyka közösségi oldalakon betöltött szerepét vizsgálhatja. Az ERC-grantek működésének lényege, hogy ezek nem intézményekhez kötöttek, hanem a pályázatot vezető kutatók személyéhez, azaz mozgathatóak európai intézmények között.

Takács arról is beszélt az interjúban, hogy költözését a tudomány szabadsága ellen indított kormányzati támadás indokolta: a hatóságok az elmondása szerint a finanszírozáson keresztül, illetve szervezeti eszközökkel egyre nagyobb mértékben veszik át az irányítást a tudományos munkák felett. Beszélt arról is, hogy a kormánypárti sajtóban támadások érték a tudósokat, köztük Takács kutatócsoportjának tagjait is, és vannak olyan kutatási eredmények, melyeket nem lehet ma bemutatni.

n3spr3ss0 2019.06.03. 11:21:12

@SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl.................: Semmit nem akarunk a romániai magyaroktól, de ők sem akarjanak semmit tőlünk. Ennyi.
Szemkilövés meg nem volt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 11:23:57

@Cycmen: "Közben épül minden dögivel"

Az elkúró alatt is épült dögivel talán százszor annyi autópálya, mint a geci alatt. Igaz, az elkúró is tolvajkodott, század annyit, mint a geci.

"az IMF meg sehol!"

Gondolod, a geci annyira impotens, hogy még egy soha nem látott erejű és hosszúságú világgazdasági konjunktúra alatt is az IMF-fel folytatott pávatáncra szorul? Igazad lehet, ez a balfasz képes lenne ilyenkor is bedönteni a forintot, mint tette 2010-ben.

Cycmen 2019.06.03. 11:29:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Nem szólhatnak bele Ondó Viktor doktrínája szerint, mert Magyarország szuverén állam."

Attól szuverén, hogy mi döntjük el, kinek a véleményére vagyunk kíváncsiak. Úgyhogy szokás szerint túltoltad a kis csattogós lepkédet!
Már mondtuk párszor hogy kétharmadunk van, húzzátok meg magatokat, nem kell jönni itt azzal hogy Orbán doktrínája és akkor szerintetek ezt meg azt csinálhatunk csak, emezt meg amazt viszont nem, mert a lófasz se kérdezett benneteket és egy ennyire hülye és aljas ellenzéknek amúgy is hallgass a neve!

Cycmen 2019.06.03. 11:33:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Az elkúró alatt is épült dögivel talán százszor annyi autópálya, mint a geci alatt..................

Ja háromszoros áron, meg haszonbérbe vagy mi a faszomba, lehetett abból is kivásárolni a külföldit Azt mondod? Az tényleg tök jó volt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 11:35:40

@Cycmen: "háromszoros áron"

Ezt írtam. Faszé vagy lusta elolvasni?

2019.06.03. 11:45:41

@rasztaszív: " a klerikális országrontásra kevés az magyarázatnak,hogy "tanácsköztársaság". "
Ez így ennyi időtávlatból lehet, hogy nem érv, de akkor a tömeges akasztások, főbelövések kommunista gyakorlata, azért egy "kissé riasztó lehetett", annak, aki nem akart öngyilkos lenni egyébként is. De ha megnézzük, hogy a II. Világháború végén elkezdődött kommunista népirtás a lakkosság 10%-át érintette, akkor jogos volt a félelem.
Ez nem jelenti azt, hogy a klérus nagyon szuper lett volna, de a kommunisták százszor rosszabbak voltak, így aki normális volt, az inkább nem választotta őket.
Egyébként meg, nem tudom feltünt-e, azok az országok, ahol királyság van Európában, sokkal sikeresebbek, mint mi? Ráadásul ott nincs is "politikus messiás várás", mint azokban az országokban, ahol nincs.

2019.06.03. 11:50:36

@n3spr3ss0: "Semmit nem akarunk a romániai magyaroktól, .."
Ez a DK és az MSZP részéről evidencia, mert szerintük Romániában csak románok élnek, ezt tudjuk a 23 millió román .... kampányuk óta.

Minden ballib bérretteg 2019.06.03. 11:54:52

@n3spr3ss0:

Az bizonyos hogy a románai magyarok semmit nem akarnak tőled és a DK-s MSZP-s csinovnyikoktól.
De a magyarok nevébe ne nyilatkozz ha megkérhetlek, mert én pl soha a büdös életbe nem mondok le határontúli honfitársainkról, nem fogom őket soha a büdös életbe le 23 millió románozni.
Mert ők is magyarok.
Kösz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 11:58:22

@Minden ballib bérretteg: "soha a büdös életbe nem mondok le határontúli honfitársainkról"

Akkor új gazdát kell keresned, mert Ondó Viktor erős, szuverén Romániát akar.

2019.06.03. 12:02:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Az elkúró alatt is épült dögivel talán százszor annyi autópálya, mint a geci alatt. Igaz, az elkúró is tolvajkodott, század annyit, mint a geci."
Kitalálták az államadósságon kívüli államadósság fogalmát és PPP keretein belül, hitelből építették meg az utakat, kórházat, kollégiumot, stb. , amit 2010 után kellett kifizetni a mai kormánynak.
Ha nem loptak akkor, most viszont igen, akkor miként lehet az, hogy most lett kifizetve az is, ami akkor épült, most is épülnek dolgok, mégis kevesebb a GDP arányos államadósság?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 12:08:00

@Tényelek: "2010 után kellett kifizetni a mai kormánynak"

Kellett volna. De csak tovább növelte a geci az államadósságot, plusz, ellopta a manyupot is, meg a Nemzeti Bank valutatartalékát, meg milliárd EU-segílyt, meg, meg, meg...

Értem, hogy büszke vagy, mekkora tolvaj a gazdád, de itt, hazafiak közt ne hangoztasd, milyen hülye vagy.

antiinternáci 2019.06.03. 12:12:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Neked mindegy, milyen baromságot írsz? Darabra fizetnek?

Leleplezted a Zorbánt, aki szerint (felháborító módon) Magyarország szuverén állam. Hol áll ez szemben azzal, hogy magyar állampolgárok szavazhattak a választásokon. Na jó, értem: baj, hogy magyarok is szavazhatnak, ez tűrhetetlen. Ha rajtatok múlna, csak Che Guevara, Szamuely Tibor, Sargentini, meg Taváris lenne választó és választható.

konrada 2019.06.03. 12:15:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ennyire azért ne legyél egyszerű.
Üsd már be abba qrva gugliba, hogy PPP meg autópálya...

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.03. 12:16:40

@rasztaszív: Volt Szociáldemokrata Párt, volt parlamenti politizálás, volt Bethlen-Peyer paktum. Míg a tanácsköztársaság eleve a proletariátus diktatúrájaként határozta meg önmagát. Nem azt állítóm, hogy idillikus állapotok uralkodtak a Horthy rendszerben, de még mindig sokkal demokratikusabb volt, mint amilyen demokratikus bármikor is lehetett volna a Tk.Valamint sokkal inkább benne rejlett a konszolidáció lehetősége Horthy halála után, hasonlóan, ahogy Spanyolországban történt Franco után. Csak hát közbeszólt a háború.A Tanácsköztársaság esetében viszont két forgatókönyv volt: egyre inkább radikalizálódó politika a következő években egy ellenséges környezetben, vagy az, hogy szétverik. Az utóbbi történt..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 12:16:56

@antiinternáci: "aki szerint (felháborító módon) Magyarország szuverén állam"

Ekkora fasságot még Ondó Viktor gazdád se mond. Magyarország az EU része, a szuverenitásának egy részét feladta.

"magyarok is szavazhatnak"

Nem szavazhatnak. Törvény akadályozza, de ha ennek ellenére mind elmennének a migráncsok szavazni, a külképviseleteken egy hétig állhatnának sorba, olyan kevéssé vannak azok felkészülve a szavazók fogadására.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.03. 12:21:19

@rasztaszív: Akkor emlékezzünk már meg arról is, hogy a Stromfeld vezette északi hadjárat sikere után Kun Béla a hadsereget visszarendelte az elfoglalt területekről, ez demoralizálta a katonákat, teljesen megtörte az addig győztes hadsereg morálját, a katonák közül sokan haza indultak. Stromfeld Aurél is lemondott posztjáról

Ballib vagyok mert rettegek 2019.06.03. 12:23:53

@konrada:

Te nickhamisító ballib köcsög, az bizonyos hogy a román állampolgárságú magyarok semmit nem akarnak tőled és a DK-s MSZP-s csinovnyikoktól.
De a magyarok nevébe ne nyilatkozz ha megkérhetlek, mert azt csak Orbán Viktor teheti meg, mert ő legalább a teljes magyar népet képviseli és így ő 15 millió magyarok minisztere.
Kösz.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.06.03. 12:26:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Orbán Viktor semmit nem lopott el. A teljes manyup el van mentve a lippsik-komcsik elől svájci bankszámlákra, na azt a lippsikk - komcsik akkor se fogják most már tudni ellopni ha Soros hatalomba segítené őket a háttérhatalmi megmondó emberekkel.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 12:26:49

@Ballib vagyok mert rettegek: :))

Csak 1499999 magyar minisztere. Engem egy fasiszta hazaáruló csak ne képviseljen.

2019.06.03. 12:28:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
A PPP keretein belül épített összes tulajdonlást kiváltotta a magyar állam 2010-óta.
A valós államadósság ezekkel növelve 100% fölött volt 2010-ben, ennek látványától pánikolt be Kósa, .. és olyat mondott, amit nem kellett volna, .. esett a forint.
Az államadósság most 70% közelében van, bár tény, hogy összegszerűen nőtt, de szerencsére nem jutottunk a görögök sorsára, amit a magas szint indokolt volna.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 12:28:19

Egyébként ezt a geci találta ki: Amit te csinálsz, azzal vádold meg az ellenfeledet, akkor ő védekezik, és kerül kabátlopási ügybe, te meg tiszta maradsz, senki nem gondolná, hogy pont a tolvaj kiált tolvajt. :))

antiinternáci 2019.06.03. 12:28:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Megint mellé. Még a gólvonalról sem találnál be.
A szuverenitás egy részét közösen gyakorolja, nem feladta. És meghatározott kérdésekben. Az állampolgárság és a választójog meg pont nem tartozik közéjük, tagállami hatáskör.

konrada 2019.06.03. 12:30:01

@Ballib vagyok mert rettegek:
Na látom, most megtaláltál azért, mert állandóan csesztetem a fórum hülyéit azért, mert bekajálják a néha valóban jó paródiáidat. ;))
...vettem a lapot, hiszen látom, szándékosan olyannal csesztetsz, amiről ne írtam...;)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 12:31:38

@antiinternáci: "közösen gyakorolja"

:))

A gazdád meg azon vergődik, hogy Brüsszel csak egyre közeledik, nem tudja megállítani. Szólj már Kubatovnak, hogy a silabusza, amiből a baromságaidat írogatod ellentétben áll Ondó Viktor politikájával.

Egyébként meg:
Az elefánt és a kisegér mennek át a hídon. Megszólal a kisegér:
- Hallod, hogy dübörgünk?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 12:35:15

@Tényelek: "Az államadósság most 70% közelében van"

Hazudsz fideSSfasszopó. Eltolcsi már A Széchenyi tervben megírta, hogy 2018-ra 50% lesz, és az már el is múlt. Kuszaszem sose hazudik.

A geci meg megmondta, hogy 2030-ra lehagyjuk Ausztriát. Erre mérget vehetsz. A halálodért nem engem terhet a felelősség.

konrada 2019.06.03. 12:36:10

@Tényelek: " PPP keretein belül épített összes tulajdonlást kiváltotta a magyar állam 2010-óta"
...de azért nem vitte túlzásba. Az M5 és M6 még mindig koncesszióban üzemel, ami tulajdonképpen a PPP célja is volt.

2019.06.03. 12:47:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "2018-ra 50% lesz"
Gondoljon bele, hogy ugyanennyivel vették át a szocik a kormányzást 2002-ben, amit ön most követel!
Hol tartanánk most, ha 2002-ben nem észvesztve növelik az államdósságot, hanem a csehekhez hasonlóan tovább csökkentik azt? Lehet, hogy most mi is az EU átlagának 85%-át produkálnánk fejlettségben, mint a csehek, erre fel még mindig a 2002-2010 között felhalmozott adósság romjait takarítjuk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 12:52:47

@Tényelek: "ugyanennyivel vették át a szocik a kormányzást"

Ne terelj fideSSfasszopó. Nem a szocikról volt szó. Azokat egyébként is elzavartuk már. Arról regélj, hogy Ondó Viktor gazdád hogyan tette Magyarországot az EU egyik legszegényebb államává.

2019.06.03. 12:54:13

@konrada: "Az M5 és M6 még mindig koncesszióban üzemel, ami tulajdonképpen a PPP célja is volt. "
Ezek olyan szerződések, mint a Szovjetunióval kötött nyugdíj megállapodás, csak akkor lehet felmondani, ha az ország összes vagyonát odaadjuk kárpótlásként.
Már csak 12 év és az M5 a miénk lesz ..

2019.06.03. 12:59:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Rosszabbul élünk, mint négy éve szlogen liberális változata és még annál is kevesebbet hozott a választáson.
A szegénység aránya Magyarországon csökkent a legnagyobb ütemben az EU-ban, az egy másik kérdés, hogy a mediánhoz kötött arányok tolódása miatt /Két számjegyű bérnövekedés!/ van olyan statisztika is, amivel ki lehet mutatni, hogy úgy nőtt, hogy csökkent, de ezt a hülyeséget tényként az érintettek nem veszik be, ráhagyják a számokkal zsonglőrködőknek, mint pl. ön.

magyarparaszt 2019.06.03. 13:27:15

A KISZ-titkár miniszterelnök-pótlék zsigerből utálja '56-ot, saját "jogán" is, nem csak párttitkár apjáén. A Nagy Imre miniszterelnök úr iránt érzett gyűlölete világos, félre nem érthető, és nem hogy magyarázatra nem szorul, de megmagyaráz bizonyos dolgokat! (pl.: oroszbarátság, nyugat-ellenesség, "illiberalizmus"). De nem csak a csuti gecinek ellenségei a tények, hanem a fideszbirkának is. A jogállam és a (liberális) demokrácia a kleptokrata számára a börtönt jelenti, csicskájának pedig a kényelmes beosztás elvesztését, és a piacon való megmérettetést. Ami a lehető legriasztóbb egy kontraszelektált csinovnyiknak.

Eltiltott Vélemény 2019.06.03. 13:35:31

" ... csak úgy voltak hajlandóak elmondani az bálétaluk vélt igazságot ... "
Osztán miafaszomaza "bálétaluk"?

" ... ám akad néhány, amely zárt anyag, a történelem, nem mindig pozitív, szereplői csak úgy járultak hozzá ... "
Ja, ezek a zárt dologok olyanok mint a III/III akták titkosak, mert valójában az elkövetők továbbra is a rendszer haszonélvezői, céljuk pedig elsunnyogni a felelősségre vonás elől ....

2019.06.03. 13:37:40

@magyarparaszt: "A jogállam és a (liberális) demokrácia a kleptokrata számára a börtönt jelenti, .."
Nagy tévedésben van, ugyanis ami a hétköznapi ember számára a lopás, csalás, átverés, stb. kategóriában van az a liberális demokráciákban az üzleti ügymenet normális része. Az meg, hogy ezért ne kerüljön senki se börtönbe a "jogállam" biztosítja. Ezért nem lehet senkit sem elszámoltatni sehol nyugaton sem, legfeljebb a kávéra adott pénz elköltésénél találhatnak hiányosságokat, amire van is példa, mint a tömegeknek odadobott konc, .. mármint korrupció visszaszorítás címén.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 13:40:34

@Tényelek: "Már csak 12 év és az M5 a miénk lesz"

Éljen! Éljen! Újabb milliárdokkal gazdagodik Ondó Viktorka családja!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 13:43:21

@Tényelek: "A szegénység aránya Magyarországon csökkent a legnagyobb ütemben az EU-ban"

Ezt a hazugságot is beszoptad? Az ellenkezője igaz. Hazudj már valami hihetőbbet.

Az EU csilliliárd pénzt ad az elmaradott régiók felzárkóztatására. A keleti-déli országrész ugyanúgy el van maradva az északkeletitől, mint 2010-ben. Hol a pénz?

Az EU legszegényebb régióiból jó néhány Magyarországon van.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 13:46:09

@Tényelek: "ami a hétköznapi ember számára a lopás, csalás, átverés, stb. kategóriában van az a liberális demokráciákban az üzleti ügymenet normális része."

Se nem liberális, se nem demokrácia, Ondó Viktor maffiája ejtette foglyul a magyar államot. A maffiának valóban normális működése a tolvajlás. Ahogy ezt geciék be is vallották.

2019.06.03. 13:48:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ""Már csak 12 év és az M5 a miénk lesz"

Éljen! Éljen! Újabb milliárdokkal gazdagodik Ondó Viktorka családja! "
Tudom, hogy van vakgyűlölet, de ennyire :-) ?
Mi fog történni, ha megkapja a magyar állam a tulajdonjogot, kiviszik az M5-öst a Kajmán szigetekre :-) ?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 13:48:53

@Tényelek: "nem lehet senkit sem elszámoltatni sehol nyugaton"

Tévedés. Illetve inkább tudatosan hazudsz. Nem csak nyugaton, még keleten is működnek az ügyészségek, bíróságok, az egyetlen Ondó Viktor vezette maffiaállam kivételével. A környező országokban MINDBEN ment már miniszter börtönbe. Csak a geci nem enged elszámoltatást, és védi a lovaj haverjait.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 13:52:11

@Tényelek: "a Kajmán szigetekre"

Gondolom, ott van Ondó Viktor vagyonának nagy része. Amit bevall, az pár százezer forint. :))

És nem csak az ellopott ezer milliárdokat. Még a legális jövedelméből se költhet túl sokat, sokat, hisz még meccsekre is vagy állami gépeken repül, vagy korrupt haverjai utaztatják ingyen.

Eltiltott Vélemény 2019.06.03. 13:53:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: " ... Csak a geci nem enged elszámoltatást, és védi a lovaj haverjait. ... "
Meg a derék ellenlábasait, a korábbi tolvajokat és családjukat... Mily szép is lenne, ha visszamenőleg el lehetne számoltatni az MSZMP-s vezetők vagyongyarapodását... Bár pl: Kapolyi, Apró már megdeglettek, de a vagyon valahol biztosan megtalálható....

2019.06.03. 13:54:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Se nem liberális, se nem demokrácia, "
Minden liberális alapon működő közgazdasági egyetemen alaptétel; "Mindent szabad, amit jogszabály nem tilt. Azt is szabad, amit jogszabály tilt, de arra ügyelni kell, hogy nagyobb legyen a nyereség a jogszabály megszegésével, mint az azért kirótt büntetés összege!"
Az olyanok, akik vakon támogatják, hogy minden területen a liberális elvek működjenek, fel vannak háborodva, ha egy árvíz után a biztosító egy fillér kártérítést sem fizet az apróbetűs rész miatt, vagy netán meghal a gyereke a gyenge minőségű légzsák miatt, mert még pont belefért az autógyártó "gazdaságos keretébe", ami mondjuk 80 halott és 5000 nyomorék.
Tudni kellene, hogy mi az amiről ilyen nagy meggyőződéssel írkál!
Csak súgom, hogy létezik nem liberális gazdaság is, pl. közösségközpontú.

2019.06.03. 14:00:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Nem csak nyugaton, még keleten is működnek az ügyészségek, bíróságok, .. "
És? Kit érdekel? Ezt próbálom önnel megértetni, hogy jogállamban, az tud elképesztően jó üzletet kötni keleten és nyugaton, akinek több ügyvédre tellik, mert a jogállamnak semmi köze az igazsághoz, igazságérzethez, annak csak és kizárólag a jogszabályok betartásához van köze! Ha minden jogszerű, akkor az ügyészség és a bíróság csak az "érdekesen odakerült" vagyon legalizálására alkalmas.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 14:04:54

@Kitiltott Vélemény: "ellenlábasait, a korábbi tolvajokat"

???

Az elkúrót? Az nem hogy nem ellenlábasa, az a legnagyobb támogatója. Már hogy bánthatná?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 14:06:03

@Tényelek: "a jogállamnak semmi köze az igazsághoz"

Terelsz, hazudsz, ne vergődj már. A környező országokban MINDBEN ment már miniszter börtönbe. Csak a geci nem enged elszámoltatást, és védi a lovaj haverjait.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 14:08:58

@Tényelek: "egy árvíz után a biztosító egy fillér kártérítést sem fizet"

Ja. Akkor szerinted a geci vakon támogatja, hogy minden területen a liberális elvek működjenek, mert a devizahiteleseket csak itt sanyargathatják a bankok, más országokban ezt megoldják. Te nem vagy magadnál.

ZX 2019.06.03. 14:10:23

@Tényelek: Ahány ember annyi igazság.

Minden ballib bérretteg 2019.06.03. 14:11:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Felhívnám a figyelmedet arra a tényre, hogy a elkúró ballibek alatt se sitteltek le senkit, pedig külön államtitkárságot hoztak létre üvegszemű Keller Lacának a koncepciós eljárások levezénylésére.

ZX 2019.06.03. 14:17:24

@Minden ballib bérretteg: Ha egy koncepciós perben nem ítélnek el senkit az pontosan mit is jelent? Biztos meg tudod magyarázni.. khm..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 14:43:26

@Minden ballib bérretteg: "a elkúró ballibek alatt se sitteltek le senkit"

Ennek miért is kéne örülnünk?

Neked csak relativizálásra futja? Tehát az eredeti állításommal még te is, a legvéresszájúbb fideSSfasszopó is messzemenően egyetértesz. Helyes.

Egyébként Ondó Viktor az első ciklusában csak milliárdokat lopott, nem csúszott le tőle Magyarország a legszegényebb EU államok közé. Sőt, a fasz bokros fasz csomagjának jótékony hatását se tudta legyűrni, régiós éllovasok voltunk, míg most régiós sereghajtók vagyunk.

Cycmen 2019.06.03. 14:45:28

@ZX: Magyarázd el, mert szétbasz a kíváncsiság!

Cycmen 2019.06.03. 15:09:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "a Kajmán szigetekre"

Ha arrafelé jársz, ott a folyópartokon ki van téve egy csomó Lacoste gumimatrac, feküdj rá az egyikre napozni!

ZX 2019.06.03. 15:12:18

@Cycmen: A gyengébbek kedvéért, akkor az nem koncepciós per, hanem vagy valós, vagy kirakatper. Inkább az utóbbira tippelnék.

Eltiltott Vélemény 2019.06.03. 15:21:16

@ZX: Olyan, mint amit a 4-es metró miatt csináltak? Vagy olyan, amit bűncselekmény hiányában bíróság elé sem terjesztenek, mert minden "világos"?

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Tudod, amikor Arthur a Britek Királya harcol a Fekete Lovag ellen....

ZX 2019.06.03. 15:30:57

@Kitiltott Vélemény: Gondolom a maszopos meg fideszes patkányok osztoztak a lóvén, volt egy kirakatper hogy úgy látszódjon tesznek valamit azért, hogy kiderüljön a csalás, aztán azóta is nagyüzemben lopnak tovább. Csak a fidesz azóta túl messzire ment, már ipari méreteben talicskázzák a strómanoknak a lóvét.

kocsisj 2019.06.03. 15:34:52

@Cycmen: Olyan dolgokról vitatkoztak valószínűleg, amikről ti a III/3-ban utána jelentést írtatok. Miért nem lehet még mindig nyilvános az ügynök lista? Túl sok fideszes érintett?

Cycmen 2019.06.03. 15:37:53

@ZX: "Csak a fidesz azóta túl messzire ment, már ipari méreteben talicskázzák a strómanoknak a lóvét."

Ja kurva ravaszak, mert szereznek egy strómant, az elvégzi a munkát szakszerűen és úgy lopnak! A szocik meg betették a nokijás dobozba a lóvét és vitték becsületesen és nyíltan, nem ködösítettek!

Eltiltott Vélemény 2019.06.03. 15:38:51

@ZX: Hát, öregem ez van. Ehhez az ország Fejbólintó Jánosként asszisztál. Az egyik fele élteti a kleptokrata kúrmányt, a másik fele pedig a megosztott a régi tolvajok érdekköre (kurcsányiták, maszop) és néhány még nem bizonyítottan tolva banda (LMP, Momentum, Jobbik és utódpártjai) között.

Amíg a régi tolvajok prosperálnak, addig itt nem lesz a Csuti Vízszintes Napóleon és Bandájának hatalma megdöntve.

ZX 2019.06.03. 15:44:38

@Cycmen: Mennyi fért el abban a dozbna? 15 milla? Pénztáros Lölő egymaga milliárdoknál jár. Sőt, eleve úgy kezdtek, hogy 3000 milliárd... khm...

Minden ballib bérretteg 2019.06.03. 15:46:00

@ZX:

Rossz az összehasonlítás..

Az MSZP-s DK-s Gyurcsnyista elkúrók Simor, Medgyessy, Gyurcsány féle 100 millákért cserébe lapátolták vissza a milliárdokat a Starbagnak, Alstomnak, külföldi multiknak.

Orbénák meg a haverjaikat hozzák helyzetbe, és mégcsak 100 millák sincsennek.

ZX 2019.06.03. 15:47:12

@Kitiltott Vélemény: "néhány még nem bizonyítottan tolva banda (LMP, Momentum, Jobbik és utódpártjai) között."

Ezek szerint magyarország a 10 millió tolvaj országa? Én azért nem vagyok ennyire borulátó és az ártatlanság vélelme mindenkit megillet.

Cycmen 2019.06.03. 15:49:15

@kocsisj: "Miért nem lehet még mindig nyilvános az ügynök lista? Túl sok fideszes érintett?"

Már bocsi, de ők gyakorlatilag az iskolapadból kerültek a parlamentbe rendszerváltáskor, ergo besúgó múltjuk nem nagyon lehet. Egyébként a szocik alatt is így verted a nyálad? Mert három ciklusuk azért nekik is volt, meg az általad védett 56-ban "aktívan" forradalmárkodó szadeszes hulladékoknak is a nyilvánosságra hozatalra! Nem is kétlem hogy nem!
Butusom, az aktákat még az MSZMP kiválogatta, részint zsarolásra, részint a kollaboránsaik védelmére, ügynökakták ilyenformán nem léteznek!

ZX 2019.06.03. 15:49:52

@Minden ballib bérretteg: "100 millák sincsennek" Miről beszélsz? Mészáros milliárdos megbízásokból már 400 milla hasznot lapátolt össze egymaga. Garancsi, Rogán, Tiborcz , Kósa meg a többi patkány további több száz millát. Hozzájuk képest a maszop meg szadesz egy ovis csoport.

Anita Nagys 2019.06.03. 15:50:51

@Minden ballib bérretteg: ha akkor SE - eppenhogy akkor most kell...

Eltiltott Vélemény 2019.06.03. 15:54:12

@ZX: Ezt úgy hívják hogy extrapoláció :-(

Ártatlanság vélelme... aztán úgy is kiderül róluk, hogy politikusok, azok meg ugye olyanok, mint a szentek, akiknek maguk felé hajlik a kezük... Aztán meg a politikus szó elsődleges szinonimája a tolvaj :-)

Eltiltott Vélemény 2019.06.03. 15:56:09

@Cycmen: " ... az aktákat még az MSZMP kiválogatta, részint zsarolásra, részint a kollaboránsaik védelmére ... "

Ez csak a békés "rendszerváltás" miatt volt, ahol az vezető elvtársakból tőkések lettek...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 16:00:23

@Kitiltott Vélemény: "Arthur"

A geciről és az elkúróról inkább a Dumb and dumber jut eszembe. Nem is tudom, melyik idióta tett nagyobb rosszat az országnak.

Kivlov 2019.06.03. 16:01:44

balliba vergődés..."ugorgyunk..."

Cycmen 2019.06.03. 16:02:25

@ZX:Mennyi fért el abban a dozbna? 15 milla?

Igen, ebből is látszik hogy milyen szerény és becsületes emberek! : Mondjuk az autópályáknál és a metrónál behozták és nagy gyesen még a munkát be sem fejezték, csak a lopást! :P

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 16:03:18

@Cycmen: "ők gyakorlatilag az iskolapadból kerültek a parlamentbe rendszerváltáskor"

:))

Járai Zsigmond – MSZMP-tag

Matolcsy György – MSZMP-tag

Martonyi János – MSZMP-tag

Pintér Sándor – MSZMP-titkár

Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban

Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag

Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Fónagy János – MSZMP-tag

Vonza András – MSZMP-tag

Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag

Chikán Attila – MSZMP-tag

Boros Imre – MSZMP-titkár

Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag

Harrach Péter – MSZMP-tag

Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár

Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag

Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár

Boross Péter – MSZMP-tag

Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:

Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár

Varga Mihály – KISZ-titkár

Rogán Antal – KISZ-titkár

Deutsch Tamás – KISZ-titkár

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 16:05:31

@Minden ballib bérretteg: "Az MSZP-s DK-s Gyurcsnyista elkúrók Simor, Medgyessy, Gyurcsány féle 100 millákért"

A geci ugyanezt 100 EZER millákért. Nem relativizálok, elkúróék is dutyiba valók, de a gazdád ezerszeresen.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 16:07:14

@Cycmen: "Ja kurva ravaszak, mert szereznek egy strómant, az elvégzi a munkát szakszerűen és úgy lopnak! A szocik meg betették a nokijás dobozba a lóvét és vitték becsületesen és nyíltan, nem ködösítettek!"

És most ezért melyik társaságot akarod szentté nyilváníttatni?

ZX 2019.06.03. 16:19:32

@Cycmen: Azt akarod mondani, hogy azért mert ők loptak ezért a gazdád jogosan lop? Takarodjatok a büdös picsába!

Cycmen 2019.06.03. 16:23:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Jaj tudjuk hogy ki volt KISZ-es meg párttag, akkor ez kellett a sulihoz meg a jobb melókhoz vazze, ne fárassz már ezekkel a nagy leleplezésekkel! Mit akarsz ezekkel a tagságokkal, amikor Péter Gábor, meg Biszku háborítatlanul leélhette a szaros kis életét és a sortüzek is elévültek. És ugyanez a kör jön a kiszesekkel!

Cycmen 2019.06.03. 16:28:56

@ZX: "Azt akarod mondani, hogy azért mert ők loptak ezért a gazdád jogosan lop? Takarodjatok a büdös picsába!"

Nem talált, mert azt mondom, hogy ekkora tolvajok mint ti, ne tolvajozzanak! És hogy a záró sorodhoz is "felnőjek" stílusban, még le is szophatsz ha van kedved!
Amúgy nem zavar hogy az áltudományos libsicsürhe húsosfazéktól történő elhessegetéséről szól a poszt, te ostoba, mindenhol csak lopnakozó libsi papagáj?

ZX 2019.06.03. 16:41:15

@Cycmen: Már 100x kérdeztem, hogy milyen mi? Tényleg ennyire reatrdált vagy, hogy nem veszed észre, hogy én nem oldalakon állok mint te? Nekem mindegy melyik oldal lop, én elzavarom bármelyiket, te és a faszkalap birkák tartjátok ezeket a tolvaj geciket hatalmon. Ti vagytok akik isten módra imádjátok a vezetőtöket és nem számít nektek, hogy nemcsak a ti jövőtöket hanem a mienket is felélitek ezzel a rajongásotokkal. Úgyhogy te szopjál le nyugodtan fideszpatkány!

kocsisj 2019.06.03. 16:44:45

@Cycmen: Ezt is az eligazításon mondták? Kövér függetlenített KISZ-titkár, az egész KDNP tokkal-vonóval nagy?, Soros-ösztöndíjas vezér, ki tudja hány jelentő az egyetemekről? Közzé kellene tenni, nem sunnyogni! Az "SZDSZ-es hulladékok" utána több évig börtönben ültek, a kőbányász milliárdos, párt titkár Orbán apukáról nem tudok ilyet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 17:30:56

@Cycmen: "Mit akarsz ezekkel a tagságokkal, amikor Péter Gábor, meg Biszku"

Relativizálsz.

Biszkut pont Ondó Viktor hagyta futni. Nem akart belőle mártírt csinálni, csak kellett a cirkusz.

enrikokaruszo 2019.06.03. 17:39:31

nem az a gyerek van a képen, ezt a hülyeséget mutatták fel eddig. amit a cikk írója fel mert vállalni?
részemről dózer

Cycmen 2019.06.03. 17:46:09

@enrikokaruszo: nem az a gyerek van a képen, ezt a hülyeséget mutatták fel eddig. amit a cikk írója fel mert vállalni?..............

Meg hogy Dózsa bunkó, mert 7 nővel volt! Kulkával és Alföldyvel ilyen elő sem fordulhat! :D

Cycmen 2019.06.03. 17:52:58

@ZX:Már "100x kérdeztem, hogy milyen mi? Tényleg ennyire reatrdált vagy, hogy nem veszed észre, hogy én nem oldalakon állok mint te?"

Ja te vagy a nagy kívülálló ugye komám? Milyen fura hogy egyirányúnak tűnik a kritikád, meg lopnakozol, birkázol és Fideszpatkányozol.
Ha valami úgy néz ki mint egy kacsa, hápog mint egy kacsa, az bizony egy kacsa, te meg egy büdös lippsi vagy!

enrikokaruszo 2019.06.03. 18:59:06

egy jó kis országos filozófus-sztrájkot javasolnék, hogy beleremegjen a civilizált világ:)

rasztaszív 2019.06.03. 19:09:31

@Tényelek: @Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: nem csak az időtáv,hanem konkrétan a történtek miatt sem érv.a sikeres béketárgyalások két triviális alapfeltétele a területek birtoklása,és a stabil hatalom lett volna.ez igenis felülírt volna minden előzetes paktumot.ezt felismerve állt az ország java a tanácsköztársaság mellé,polgáriak,liberálisok,jobboldaliak is - akik később a konszolidáció biztosítékai lettek volna.egy olyan erő volt,amelyik a teljes visszarendeződésben volt érdekelt,és ezért a brutális területvesztés sem volt nagy ár neki - a klérus.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 19:46:28

@Cycmen: "büdös lippsi"

Százszor inkább legyen büdös lippsi, mint hazaáruló fideSSfasszopó.

Az év első osztályfőnöki óráján bemutatkozás van, mindenki elmondja, hogy mivel foglalkoznak a szülei. Feláll Pistike:
- Az én apám strici, és kurvákat futtat.
Az óra után magához hívja az osztályfőnök Pistikét.
- Mondd meg őszintén, a te apád tényleg strici?
- Valójában nem, de nem akartam, hogy mindenki megtudja, hogy fideszes politikus.

inteligencs elenzeki 2019.06.03. 19:59:36

Nekem azt magyarázzák el a mi kiváló tudósaink, hogy hogyan működik az, amit Einstein "titokzatos távolbahatás"-nak nevezett, (pl. kvantumpároknál a retrokauzalitás) ha ezt az MTA felmutatja, esküszöm a pártjukat fogom.

Addig azonban nem különösebben érdekel a dolog.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.06.03. 20:00:49

Szavazz Kerpel-Fronius Gáborra!!!!
Széchenyi óta a legjobb főpolgármestere lehet Budapestnek!!!!!!!
Visszaállítjuk az 56-os intézetet, mi több visszaállítjuk az összes 56-os utcanevet és szobrokat is!!!!
Harjá Momentum!!!!

inteligencs elenzeki 2019.06.03. 20:04:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Valójában nem, de nem akartam, hogy mindenki megtudja, hogy fideszes politikus."

Aztán a tanár megkérdezi a másik gyereket, "és te miért mondtad azt, hogy az apád strici volt, kurvákat futtatott, és még mindig szívesen csinálná, de nem hagyják ?"
Hát, nem akartam, hogy megtudják, hogy ő meg ballibsi politikus.

inteligencs elenzeki 2019.06.03. 20:16:03

@R.V.J.:

"Szavazz Kerpel-Fronius Gáborra!!!! "

Milyen fura neve van.....

Hmm... "Gábor" az életben nem hallottam még ilyet

enrikokaruszo 2019.06.03. 20:22:43

@R.V.J.: elemi igényt fogalmazol meg:)

Cycmen 2019.06.03. 20:23:15

@enrikokaruszo: egy jó kis országos filozófus-sztrájkot javasolnék, hogy beleremegjen a civilizált világ:)

Ha egy évig sztrájkolna az összes libsi utolérnénk Ausztriát!

inteligencs elenzeki 2019.06.03. 20:27:09

@rasztaszív:

"nem csak az időtáv,hanem konkrétan a történtek miatt sem érv.a sikeres béketárgyalások két triviális alapfeltétele a területek birtoklása,és a stabil hatalom lett volna.ez igenis felülírt volna minden előzetes paktumot.ezt felismerve állt az ország java a tanácsköztársaság mellé,polgáriak,liberálisok,jobboldaliak is "

Ez így van. Azonban gyorsan hozzá kell ehhez fűzni, hogy a tanácskormánynak már, lévén hogy rendkívül korlátozottak voltak az erőforrásai hadianyagban, és minden egyéb téren, nem sok esélye volt.
Akinek esélye lett volna az Károlyi lehetett volna, (egy csomó feltétel megvolt ehhez, pl. népszerű volt a kormányra kerülésekor, széleskörű támogatottsággal ) de hát tudjuk, hogy a ballib idiotizmus felülírt mindent nála.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.06.03. 20:27:52

@Comte de Gippaud:
Igen elég idétlen név, én a helyében Gabrielre változtatnám. Na mindegy.
Kerpel-Fronius Gábor így is európa egyik nagy formátumú politikusa, városépítésze, kultúrpápája!
Vele létre fogjuk hozni közép-európa Amsterdamját!!!!

Momentum!!!!

inteligencs elenzeki 2019.06.03. 20:36:45

És igazi magyar vér csorog az ereiben ősei a honfoglalók vezetői közül valók.

Tas, Huba, Töhötöm, Kerpel-Fronius, stb.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.03. 20:38:25

@Cycmen: "Ha egy évig sztrájkolna az összes libsi utolérnénk Ausztriát!"

Értem! Ez a mesterterv? A sztrájktól idegösszeomlást kap a geci, lemond, többé nem áll semmi a magyar fejlődés útjába, és az új választásokon a kétfarkúak győzedelmeskednek. Szerintem működhet.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.06.03. 20:39:51

@Cycmen:
Emlékezz!!! Amikor Wittgenstein, Heidegger és társaik leengedték az avangardot, egyből jöttek a nácik!!!!!

19540511 2019.06.03. 20:43:56

@Cycmen: Te nemcsak trágár vagy és bunkó, hanem még rettenetesen ostoba is és még csak nem is szégyelled. Sajnálnivaló szerencsétlen agyhalott vagy.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.06.03. 20:44:35

@Comte de Gippaud:
Olyan, hogy magyar vér nincs, tehát csörgedezni sem tud. Európaiak vagyunk és garantálom neked, hogy Gábor van olyan európai, mint Jean-Claude Juncker!!!!

enrikokaruszo 2019.06.03. 20:46:40

@R.V.J.: hát ide pedig magyar gyerek kell, nem tudtad. hogy ezt kell mondani? :)

inteligencs elenzeki 2019.06.03. 21:03:01

@R.V.J.:

"Európaiak vagyunk és garantálom neked, hogy Gábor van olyan európai, mint Jean-Claude Juncker!!!!"

:))) Afelől semmi kétségem.

Cycmen 2019.06.03. 21:08:00

@19540511: Tudod hogy dagad most a keblem libbantkám! Tőletek az ilyen sorok dicséret számomra, így tudom hogy jó úton járok! Köszönöm! De tényleg! :D

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.06.03. 21:09:53

@enrikokaruszo:
Nézd, ha a Gábor otthon csukott ajtó mögött magyar, az nem zavar. Nyilvánosan, az utcán ugyanakkor ez elfogadhatatlan!!!
Európa egyik jövendő fővárosa élére európai kell!!!!

enrikokaruszo 2019.06.03. 21:28:17

@R.V.J.: értem én a viccet csak nem szeretem:)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.06.03. 22:10:00

@enrikokaruszo:
"értem én a viccet csak nem szeretem:)"

Sajnálom, lehet ez a kezdődő depresszió első jele. Próbáld ki a Fluoxetint, a skandinávok ettől boldogak.
A dán kollégák az Amnestynél úgy ropogtatják, mint mi a Tic tacot.
Bár sokszor egy gender helyreállító műtét is segít a depresszión. Érezted valaha, hogy nem találod magad a bőrödben?

enrikokaruszo 2019.06.03. 22:20:57

@R.V.J.: köszi, ha bajban lennék, megvannak a bevált módszerek már:)

István Tamasi 2019.06.04. 01:38:45

@Harry Hole:
Az volt a helyes lépés, hogy a Dicsőséges és tiszteletreméltó Magyar Tanácsköztársaság a Felvidéken, ahol a lakosság többsége szlovák volt és mi magyarok kisebbségben voltunk/vagyunk/ segített megalakulni a Szlovák Tanácsköztársaságnak.

István Tamasi 2019.06.04. 01:53:01

@antiinternáci:
Annak van joga beleszólni magyarországi ügyekbe aki Magyarországon fizet adót és járulékokat. Aki nem ide fizet az ne is pofázzon és ne is szavazzon!!
A határontúliakat pedig igenis a mi adónkból vette meg a csüngőhasú suttyó kilóra akik az ingyen pénzért amiért nem dolgoztak, nem adóztak pedig persze hogy a tolvaj fideszmaffiára és annak vezérére a fő hazugra és fő tolvajra szavaznak mert érzik, hogy ezért vették meg őket. Azaz ezek nem becsületes emberek, hanem tolvajok (akik a mi adónkat zsebre teszik) és gerinctelen bábok a csüngőhasú suttyó markában.

István Tamasi 2019.06.04. 01:58:17

@Cycmen: "ők (a fideszmaffia tagjai) gyakorlatilag az iskolapadból kerültek a parlamentbe"
Azaz életükben egy perc produktív értékteremtő munkát nem végeztek - na ezzel beismerte, hogy a fideszmaffia egy naplopó, élősködő here banda.

István Tamasi 2019.06.04. 02:03:41

@Tényelek:
Az államadóssághoz hozzá kell adni a keményen dolgozó kisemberektől elrabolt 3000 milliárdot ami mintegy 16 %-ot tesz ki és a mostani 74 % máris 90 % körül jár.

István Tamasi 2019.06.04. 02:12:13

@antiinternáci:
A bekebelezett területek lakosai számára a bekebelező számít új országuknak.
A Kamenyec Podolszkban a náciknak átadott emberek a csatolt területek lakosai voltak és így automatikusan magyar állampolgárok akiről a rohadék horthy tudta, hogy a nácik kivégzik őket.
A rohadék takony horthy viharos történelmünk legnagyobb nemzetárulója és nemzetgyilkolója volt hiszen mintegy 1 millió MAGYAR ember vére szárad /képletesen/ a glaszékesztyűjén.

DFK 2019.06.04. 07:03:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: szociológus, vagyis naplopó. Jelenleg a szociológia nem állja ki a tudományosság próbáját.

DFK 2019.06.04. 07:11:55

@István Tamasi: na ezért igaz, hogy a baloldal haza- és nemzetáruló. Nem is vagytok része a magyarságnak. Nem is értem, miért szólhattok bele a mi dolgunkba? Miért lehetnek a mienkével egyenértékű jogaitok?

DFK 2019.06.04. 07:15:00

@István Tamasi: akkor a londoni mosogató se szavazzon, meg a segélyes ómigráns se. De legfőkép a te fajtádat kell megfosztani a szavazati jogától.

Cycmen 2019.06.04. 08:10:10

@DFK: Szerintem nézd a jó oldalát. Ha valakinek kétségei vannak afelől, hogy maradjon e a jelenlegi kormány, vagy jöjjön az ellenzék, annak elég elolvasnia ennek az állatnak, meg a kis társainak a kommentjeit! A barom akaratán kívül a legnagyobb Fidesz aktivista!

István Tamasi 2019.06.04. 08:46:36

@DFK:
Viharos történelmünk legnagyobb haza- és nemzetárulója a szélsőségesen jobboldali horthy aki 1 millió magyar haláláért felelős.
A felszabadulás utáni legnagyobb haza- és nemzetáruló a tolvaj csúti suttyó aki egyébként nem jobboldali, nem baloldali, nem liberális, nem konzervatív hanem csak és kizárólag hatalom- és rablás párti.

István Tamasi 2019.06.04. 08:51:06

@DFK:
A potyaleső határontúliaknak abszolút semmi morális alapjuk nincs belepofázni hazai ügyeinkbe, szavazni mert ők azzal, hogy eladták magukat a csúti suttyónak az ingyen pízért, magyarigazolványért, simán prostituáltakká lettek (politikai értelemben mindenképpen).

István Tamasi 2019.06.04. 08:52:14

@Cycmen:
Látom ön élvezi a jó oldalát annak, hogy negatív lett az IQ tesztje.

Cycmen 2019.06.04. 09:07:20

@István Tamasi: Lényegtelen hogy én mit csinálok, ne zavartasd magad, folytasd a munkádat! Drukkolunk nektek! :D

Minden ballib bérretteg 2019.06.04. 10:47:13

Itt volt az ideje, hogy az ÁVH-s komcsik hazugsággyárát, végre a magyar történelem, és nemzeti összetartozás vegye át.

Hajrá Magyarország, Hajrá magyarok !

2019.06.04. 11:55:22

@István Tamasi: "Annak van joga beleszólni magyarországi ügyekbe aki Magyarországon fizet adót és járulékokat."
Ezzel az állításával nem lehet vitatkozni, maximálisan így van, ezért nem értik sokan, hogy Tavares, Sargentíni vagy Junkers milyen jogon ugat bele Magyarország belügyeibe, amikor nem fizetnek itt egy fillér adót sem?!

István Tamasi 2019.06.04. 12:44:19

@Tényelek:
Tavares, Sargentini, Junkers, Weber a Magyarország EU-s csatlakozási szerződése alapján szólnak bele azokba a dolgokba amiket a szerződés szabályoz. Azonkívül annak az EU-nak a képviselői amely hatalmas összegeket ad nekünk (és aminek jelentős részét a csüngőhasú suttyó és maffiatársai ellopnak).

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.04. 13:00:35

@rasztaszív: A 2018 november 8-án Károlyiék által kiadott leszerelési rendeletről hallottál?Károlyi – pacifista és wilsonista politikája jegyében – azt gondolta, hogy a katonai ellenállás rontaná Magyarország esélyeit a háborút lezáró békekonferencián: a konvenció megsértése miatt ismételten tiltakozott, de az antant jóindulatában és az etnikai határok Wilson amerikai elnök által meghirdetett elvében bízva nem szervezett ellenállást..

2019.06.04. 13:55:27

@István Tamasi: "Az államadóssághoz hozzá kell adni a keményen dolgozó kisemberektől elrabolt 3000 milliárdot ami mintegy 16 %-ot tesz ki és a mostani 74 % máris 90 % körül jár. "
Öröm olyan ember írását olvasni, akikről látszik, hogy még hisznek mesében!
A bankok általános tulajdonsága, hogy mindent megtesznek a társadalom tagjainak boldogulásáért, pl, amikor látták, hogy kezd ellaposodni az életünk, akkor bedobták a devizahitelezést. A magánynyugdíjpénztárakat is létrehozták már 100-150 éve, de amikor kiderült, hogy a pénzeket mindig ellopják, a legtöbb ország betiltotta a működésüket, később az alapításukat is. Tőlünk nyugatra és az északi országokban nem is lehet ilyen rendszer, ezt a volt kommunista országoknak ajánlották csak, ők maguk pontosan tudják, hogy az ilyen rendszerek a nyugdíjas korban a nyomort, éhenhalást eredményezné.
Az ön által hiányolt 3000 mrd forintból nem sokat láttak volna az emberek nyugdíjas korukban, ezért nem is képviselt akkora értéket, mint az a névértékéből következne.
Óriási szerencséje a magyar társadalomnak, hogy legalább ekkora összeget ki lehetett menteni belőle!
Ha marad a rendszer, akkor ugyanúgy jártunk volna, mint a dél-amerikai országok, ahol egy centet sem találtak a kasszákban, ezért jöttek sorban a kommunista a kormányok.
www.magyardiplo.hu/2010-november/312-magannyugdijpenztarak-tuendoeklese-es-bukasa
"Azonkívül annak az EU-nak a képviselői amely hatalmas összegeket ad nekünk"
Nem adnak nekünk egy fillért sem, hanem abból adnak vissza egy picike részt, amit elbukunk folyamatosan azon, hogy átadtuk nekik szabad prédára a piacainkat!

2019.06.04. 14:01:45

@István Tamasi: "A potyaleső határontúliaknak abszolút semmi morális alapjuk nincs belepofázni hazai ügyeinkbe, szavazni mert ők azzal, hogy eladták magukat a csúti suttyónak az ingyen pízért, magyarigazolványért, simán prostituáltakká lettek (politikai értelemben mindenképpen). "
A határontúli magyarok nem lehetnek potyalesők, mert csak az elmúlt pár évben kapnak elvi és anyagi támogatást az anyaországtól, 2005-ben a regnáló miniszterelnök szerint pl. Romániában nem is élt egyetlen magyar sem és még ekkora ellenszélben is magyarok maradtak! Nemhogy potyát lestek volna, mint ön írja, nem is téteztek a komcsik és a liberálisok szerint nyolcvan évig!

Eltiltott Vélemény 2019.06.04. 14:55:34

@István Tamasi: " ... A potyaleső határontúliaknak abszolút semmi morális alapjuk nincs belepofázni hazai ügyeinkbe, ... "

Az igazi potyalesők nyugatra emigráltak a Csuti Csüngőhasú Vízszintes Napóleon elől, ott dolgoznak, ott fizetnek adót, de az itthoni egészségügyet veszik igénybe mert ez ingyenes...

2019.06.04. 15:13:45

@István Tamasi: "A Kamenyec Podolszkban a náciknak átadott emberek a csatolt területek lakosai voltak és így automatikusan magyar állampolgárok akiről a rohadék horthy tudta, hogy a nácik kivégzik őket."
Az áttelepített - és nem átadott ! - emberek, mind olyanok voltak, akik valahonnan beszivárogtak Magyarország területére és nem is tudták magukat igazolni, tehát nem volta állampolgárok és nem is a csatolt területek állampolgárai voltak, mert akkor automatikusan állampolgárságot kaptak volna.
wiki; "Valószínűnek tűnik az is, hogy a deportálásokról szóló döntéshozatalba Horthy kormányzót nem vonták be, mint ahogy a jelek szerint a kitelepítési tervről a németekkel sem egyeztetett a magyar kormány.["
Magyarul nem lehetett átadás, átvétel mert nem volt átadó és fogadó fél és Horthy sem tudott az egészről, miért is tudott volna, amikor csak egy áttelepítésnek indult az egész.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.04. 17:11:43

@István Tamasi: "szociológus, vagyis naplopó. Jelenleg a szociológia nem állja ki a tudományosság próbáját."

Aha. Közben a ruszkik vígan használják választások befolyásolására. :))

Olyan buta vagy, mint a föld. :))

Eltiltott Vélemény 2019.06.04. 17:14:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ne akadj fenn ilyen apróságon, Istvánunk egy kurcsányita bértroll :-)

Cycmen 2019.06.04. 17:33:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: " Jelenleg a szociológia nem állja ki a tudományosság próbáját."
Aha. Közben a ruszkik vígan használják választások befolyásolására. :))"

Oh, those Russians! :DDDDDDDDDDD

rasztaszív 2019.06.04. 18:48:16

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: akkor hát becsüld meg jobban azokat,akik harcoltak az országért.

István Tamasi 2019.06.05. 08:29:42

@Tényelek:
Sok mindent összekavart, de érthető hiszen negatív lett -amire nyilván büszke - az IQ tesztje.
- A 3000 milliárdot a fideszmaffia a strómanjaihoz mentette.
- A devizaalapú hiteleket a csúti suttyó első uralma alatt, az első elqrmánya találta ki és a második uralma alatt szállt el a forint árfolyama ami a devazaalapú hitelesek gondjait, bajait okozta.
- Az EU legalább 5x annyit ad nekünk mint amennyi a mi tagdíj befizetésünk. A vámok eltörlése, a piacok megnyitása KÖLCSÖNÖS, ODA-VISSZA működik és egy olyan pici és nyitott gazdaság mint a mienk jócskán profitál belőle.

István Tamasi 2019.06.05. 08:32:45

@Tényelek:
Aki ingyen, potya pízért és magyarigazolványért eladja az ajándék szavazati jogát az bizony potyaleső és politikai prostituált.

István Tamasi 2019.06.05. 08:34:48

@Kitiltott Vélemény:
Javaslom előbb tájékozódjon mielőtt ostobaságot sivalkodik: A nyugatra migráltak csak akkor vehetik igénybe ingyen az itthoni eü ellátást ha rendszeresen fizetik a TB díjat.

István Tamasi 2019.06.05. 08:39:23

@Tényelek:
Csak a rohadék takony horthyt mosdatók mondják, hogy a Kamenyec-Podolszkba a náciknak átadott 20ezer magyar nem magyar állampolgár volt.
Az egész szégyenletes akciót pedig a takony horthyra felesküdött csendőrség hajtotta végre és az akkori egyszemélyi diktatúrában teljességgel kizárt, hogy egy ilyen nagymértékű akciót, aminek a végkimenetele előre látható volt, a takony horthy tudta és engedélye nélkül hajtott volna végre a rá felesküdött csendőrség.

István Tamasi 2019.06.05. 08:54:38

BREAKING NEWS
o1g bevezeti, visszaállítja a szocializmust kis hazánkban, de mint minden egyéb ez is nemzetthy lesz. Már kezdi is a Békekölcsön mintájára a STRÓMAN Kölcsönnel.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.05. 10:47:07

@rasztaszív: Őket becsülöm. A tragikus az, hogy egy ennyire sorsfordító időszakban olyan dilettáns politikusok kezébe került a hatalom, mint Károlyi és Kun Béla.

Eltiltott Vélemény 2019.06.05. 11:09:12

@István Tamasi: Ja fizetnek egy minimális kb 7000Ft/hó tételt... monhatjuk azt, hogy lófaszt fizetnek!
Mellékesen az itthonmaradóknak kell az Ő nyugger szüleinek nyugdíját is kitermelni, arra viszont még átalányt sem fizet, de elvárja hogy a szülei (nagyszülei, dédszülei) jól éljenek, és a nyugdíjuk folyamatosan emelkedjen....

István Tamasi 2019.06.05. 11:46:30

@Kitiltott Vélemény:
Az ukrán nyugdíjasok miatt -akiket buszokkal szállít a fideszmaffia, hogy a csüngőhasú suttyóra szavazzanak - persze nem sivalkodsz.

István Tamasi 2019.06.05. 11:52:07

@Kitiltott Vélemény:
Ismételten bizonyítja, hogy negatív az IQ tesztje: ön szerint majd hazajönnek Londonból, Frankfurtból, stb hogy igénybe vegyék a hazai eü szolgáltatást és a magyar háziorvossal írassák ki magukat táppénzre?

Cycmen 2019.06.05. 12:16:12

@István Tamasi: "Ismételten bizonyítja, hogy negatív az IQ tesztje: ön szerint majd hazajönnek "

Mi ez a negatív IQ teszt, már másodszorra említed! A tiéd nullás lett és ehhez kell beállítani a fölényeskedésedet?

2019.06.05. 12:19:25

@István Tamasi: "A vámok eltörlése, a piacok megnyitása KÖLCSÖNÖS, ODA-VISSZA működik és egy olyan pici és nyitott gazdaság mint a mienk jócskán profitál belőle. "
Szerintem ezt azért számolja át újra, hogy a vámok eltörlése egy olyan ország esetében, mint mi ahová az EU a szemetét hozza eladni, az itteni ipart meg kinyírták /Már a Balaton szelet, Győri Keksz, Negro, stb. sem Magyarországon készül!/, szóval szinte mindent nyugatról szerzünk be /Akik meg Kínából, de a vám szempontjából, annak is a 90%-a nyugati!/, tehát a vám különbözet bő négyszeres, + hozzájön az itteni nyugati cégek társasági adó kiesése.
Nagyon egyszerűen kell annak gondolkodnia, aki csak befizetett tagdíjhoz viszonyítja az EU támogatás, .. pedig ön, mint látom már több esetben is képes volt itt más IQ-ját felmérni,,.. ha erre valóban képes, mint állítja, akkor ön szakmai szempontból még a zsenin is túli szinten van.

2019.06.05. 12:32:10

@István Tamasi: "Csak a rohadék takony horthyt mosdatók mondják, hogy a Kamenyec-Podolszkba a náciknak átadott 20ezer magyar nem magyar állampolgár volt."
Megértem, hogy az "egyszerű embereknek" is teret kell adni a véleménye kinyilvánításában, mint ön is de az elvárható lenne, hogy csak olyanhoz szóljanak hozzá, amihez legalább alapszinten értenek is, pl. kannás bórok minőségi megállapításai, stb.
Nem nagyon szeretem a wikipediát, de arra jó, hogy a nulla tudással rendelkezőknek is el tudja magyarázni alapszinten a dolgokat.
Javaslom önnek a szellemi továbblépése szempontjából, hogy ezt olvassa el! ;
hu.wikipedia.org/wiki/Kamenyec-podolszkiji_t%C3%B6megm%C3%A9sz%C3%A1rl%C3%A1s

2019.06.05. 12:36:12

@István Tamasi: "Aki ingyen, potya pízért és magyarigazolványért eladja az ajándék szavazati jogát az bizony potyaleső és politikai prostituált. "
Miért adta volna el a szavazatát, Gyurcsány ugyanúgy kampányolhat köztük, mint bárki más.
Csak szólok, hogy nem magyar igazolványokat adtak nekik, hanem állampolgárságot, tehát személyi igazolványt és útlevelet, ahogyan ezt pl. a németek és a spanyolok már vagy fél évszázada csinálják.

2019.06.05. 12:40:19

@Cycmen: Szerintem @István Tamasi nem tudja, hogy mit jelent az IQ betűkombináció csak hallotta valahol, látta, hogy jót nevetnek rajta és most ő is kipróbálja, hátha életében egyszer neki is lesz sikere.

István Tamasi 2019.06.05. 12:40:21

@Cycmen:
Nézze meg a saját IQ tesztjét és máris meglátja mi az a negatív IQ teszt.

István Tamasi 2019.06.05. 12:46:47

@Tényelek:
Kedves negatív IQ tesztes fideszbirka!
Az, hogy összeszerelő-bedolgozó gazdaságunk van az valamennyi rendszerváltó pártunknak köszönhető, de azon belül is a fideszmaffiának, mert ők uralkodnak a leghosszabb ideje.
Arra hogy megértse, hogy egy nyitott gazdaságnak - ahol a GDP túlnyomó része exportban realizálódik - miért kedvező a vámok eltörlése, több kell mint az ön 6 elemije (1x az első, 2x a második, 3x a harmadik).

István Tamasi 2019.06.05. 12:51:48

@Tényelek:
A Választási Iroda adatai bizonyítják, hogy a határon túli politikai prosti új magyar állampolgárok 90 %-a a fideszmaffiára szavaz a nélkül hogy tisztában lenne az itteni viszonyokkal. Ők csak azt a propaganda gumicsontot kajálják amit a fideszhűbéres ottani magyar pártok vezetői etetnek velük.

Eltiltott Vélemény 2019.06.05. 13:02:22

@István Tamasi: Ha választhatnak a londoni néhány százezres orvosi számla és az itteni ingyenes között, hazajönnek, akár egy-egy műtétre is, még akkor is megéri neki, ha itt a várólista 2 éves...
Nem a háziorvosról van szó, az nem tétel a költségvetésben, hanem a komolyabb beavatkozásról, a kórházi ellátásról és a műtétekről...
Maga egy dilettáns kurcsányita barom, aki körömszakadtáig ragaszkodik ahhoz, hogy aki nyugatra ment az szent és sérthetetlen, aki meg itt maradt, az mind fideszita paraszt, persze kivéve a magafajta kurcsányita barmokat.

" ... ukrán nyugdíjasok miatt -akiket buszokkal szállít a fideszmaffia ... "
jelentéktelen a hatása, ahhoz képest hogy miután a maszop bedőlt, a maga gazdája azaz kurcsány akadályozza meg már csak azt, hogy megtisztuljon az ellenzék a hulladék 2006-os férgektől, és végre le lehessen zavarni a fideszt a véres gecibe.

István Tamasi 2019.06.05. 13:03:31

@Tényelek:
Megértem, hogy az ön 6 elemijével -1x az első, 2x a második, 3x a harmadik - nehéz, sőt lehetetlen hosszú wikipédia szöveget végigolvasni ezért segítek és ide idézek egy részletet ami bizonyítja az állításomat:
" akik - bár magyar állampolgárok voltak és esetenként évtizedek óta a trianoni Magyarországon vagy a visszacsatolt országrészeken éltek - nem tudták ezt azonnal igazolni."
Azaz hazugság az akkori rezsim és szakály s. kijelentései az idegenrendészeti eljárásról.

Eltiltott Vélemény 2019.06.05. 13:09:15

@István Tamasi: " ... összeszerelő-bedolgozó gazdaság ... "

Ennek a kialakításáért az a sok utolsó mocskos féreg MSZMP hulladék a felelős, aki a rendszerváltáskor nem lett felkötve. Kiárusították szarér-húgyér az országot, és közben (mintegy véletlenül) meggazdagodtak a spontán privatizáció során. Nekem ne papoljon összeszereléről meg arról, hogy erről a fidesz tehet, ez csak következmény. A maga gazdája a kurcsány akinek a neje is ebből a folyamatból örökölte az "Apró" vagyonát... Ha annó 20 évre sittre kerülnek az MSZMP vezetők kurcsány nem tudta volna elkúrni, mert egy utolsó kukabúvár lett volna nem pedig miniszterelnök, és nem lenne most a fidesznek 3-szor is kétharmadja, mert nem kúrta volna el a dolgokat 2006-ban és előtte....

Cycmen 2019.06.05. 13:24:02

@Tényelek: "Szerintem @István Tamasi nem tudja, hogy mit jelent az IQ betűkombináció "

És ez a legkisebb hiányossága ahogy elnézem az ürgét! :DDDDDDDDD

2019.06.05. 13:32:27

@István Tamasi: "Arra hogy megértse, hogy egy nyitott gazdaságnak - ahol a GDP túlnyomó része exportban realizálódik - miért kedvező a vámok eltörlése .."
És az megvan, hogy egy összeszerelő országban hiába nagy az export, amikből összerakják azt a valamit az importból van :-) ?
A fidesznek sok hibája van, de ráfogni, hogy miért nem fejlesztett az elmúlt 9 évben, .. ha netán nem az államadósság rekordja ellen kellene küzdeni, akkor még érthető is lenne.

2019.06.05. 13:34:50

@István Tamasi: "akik - bár magyar állampolgárok voltak és esetenként évtizedek óta a trianoni Magyarországon vagy a visszacsatolt országrészeken éltek - nem tudták ezt azonnal igazolni."
Lehetett ilyen is, de ez az eredeti állításokat igazolja, mert kivételként kezelik.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.05. 13:36:18

@István Tamasi: Egész kelet-Európa összeszerelő gazdaság. Az is a fidessmafiának köszönhetó? Messzire elér a zorbányi maffia keze..:)

2019.06.05. 13:42:39

@István Tamasi: "A Választási Iroda adatai bizonyítják, hogy a határon túli politikai prosti új magyar állampolgárok 90 %-a a fideszmaffiára szavaz a nélkül hogy tisztában lenne az itteni viszonyokkal. "
Határon túli szavazók csak listára szavazhatnak, ebből kifolyólag maximum 3 képviselői helyet tudnak eldönteni /1,5%!/, ennyiben meg érdeletek is a magyar kormány viszonyulásában feléjük.
Mint fentebb is írtam, minden párt kampányolhat köztük is majd ők eldöntik, hogy számukra melyik a kedvezőbb.
Ön szerint miért nem Gyurcsány kapott tőlük 90%-ot?
Mondjuk, aki Londonban él az valószínűleg még kevesebb információval rendelkezik, mint a Kárpát-medenceiek, ráadásul azok egyéni jelöltre is szavazhatnak, tehát több, mint dupla mandátumot tudnak produkálni.

Cycmen 2019.06.05. 13:43:08

@István Tamasi: "Azaz hazugság az akkori rezsim és szakály s. kijelentései az idegenrendészeti eljárásról."

Kit érdekel? A tököm tele van ezzel a non stop vészkorszakozással, az átkosban még éltek a tényleges érintettek, de nem baszták az anyjukat ezzel naponta, pedig jobban megértettem volna! Most meg öcsém egyre nő az áldozatok száma, egyre több a bűnös!

2019.06.05. 13:44:53

@Cycmen: A tények, számok mindig kimaradnak a hozzászólásából, de azt a keveset keményen nyomja @István Tamasi :-) .

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.06.05. 15:25:06

@Tényelek: a tényeket még kalkulálják newyorkban
kis türelmet

István Tamasi 2019.06.05. 17:47:00

@Kitiltott Vélemény:
Mióta nem szabad sorosozni újra előkerült a gyurcsányozás.

István Tamasi 2019.06.05. 17:49:06

@Tényelek:
"Lehetett ilyen is" - ez bizony beismerése annak, hogy ordas hazugság az idegenrendészeti eljárás.

István Tamasi 2019.06.05. 17:53:46

@Tényelek:
Az, hogy az újmagyarok szavzhatnak levélben, sőt még azok is szavazhatnak levélben akik időközben elhunytak, de a külföldön dolgozó magyarok csak személyesen és a nagykövetségen, ez bizony diszkrimináció és ettől fogva nem beszélhetünk általános és egyenlő szavazásról.

István Tamasi 2019.06.05. 17:55:21

@Cycmen:
Így is el lehet intézni, hogy hazugság az "idegenrendészeti eljárás" és hogy a rohadék takony horthy saját állampolgárait irtatta ki a nácikkal.

2019.06.05. 18:27:57

@István Tamasi: ""Lehetett ilyen is" - ez bizony beismerése annak, hogy ordas hazugság az idegenrendészeti eljárás. "
Háááát már a szövegértéssel is :-) ?
Nos ez azt jelenti, hogy az egy idegenrendészeti akció volt, amibe kivételként, kerülhetett esetleg olyan, aki magyar állampolgár volt, de ezt nem tudta igazolni.
A valószínűsége, hogy volt ilyen szinte nulla, mert több napig gyűjtőtáborokban voltak, lett volna idő bevinni a személyes okmányokat a család többi tagjának és máris mehetett volna haza.

2019.06.05. 18:35:49

@István Tamasi: "Az, hogy az újmagyarok szavzhatnak levélben, sőt még azok is szavazhatnak levélben akik időközben elhunytak, de a külföldön dolgozó magyarok csak személyesen és a nagykövetségen, ez bizony diszkrimináció és ettől fogva nem beszélhetünk általános és egyenlő szavazásról. "
Valószínűsítem, hogy azért gondolja ezt az eszement dolgot, mert azt hiszi, hogy két azonos választójogú embercsoportról van szó, de ha máshonnan nem, tőlem tudhatná, hogy a történelmi, de a mostani Magyarországon kívül élő magyarok csak és kizárólag a listákra szavazhatnak, míg a kint dolgozó, de itthon lakcímmel rendelkező magyarok egyéni jelöltet is küldenek a parlamentbe, sőt ők az önkormányzati és EU parlamenti választáson is szavazhatnak. Az utóbbi szavazáson pl. Magyarország szempontjából csak azok a magyarok jöhetnek szóba, akik olyan országban élnek, amely nem tagja az EU-nak, jelenleg Szerbia és Ukrajna.
Akkor lehetne a londoni magyaroknak megadni a levélben szavazás lehetőségét, ha őket is csak listára engednék szavazni, az lenne ez egyenlő bánásmód, azonos jog elvével megegyező. De ez szerintem jogfosztás lenne feléjük.

István Tamasi 2019.06.06. 08:25:39

@Tényelek:
Nagy ostobaság kell azt feltételezni, hogy a gyűjtőtáborokból az emberek csak úgy ki-be járkálhattak, főleg miután a szülőföldjükről elszállították őket Kőrösmezőre. A helyben maradt emberek pedig az internált emberek házainak kifosztásával foglalkoztak és nem azzal, hogy uzánuk vigyék az irataikat.
Vagyis marad az, hogy az idegenrendészeti akciónak hazudott ocsmányság során huszadrangú szempont volt az állampolgárság és az első, második és harmadik szempont az volt, hogy az illetők a bűnbaknak kijelölt vallási csoporthoz tartozzanak.

István Tamasi 2019.06.06. 08:31:05

@Tényelek:
Száz szónak is egy a vége - és részemről ezzel most vége is -, hogy potyaleső, politikai prostituáltak szavazhatnak magyarországi belügyekről, olyanok akik nem viselik a szavazásuk következményeit hanem ingyen pénzt kapnak olyan adófizetőktől akiknek a dolgaiba belepofáznak.
Természetesen a külföldön boldogulásukat kereső magyar állampolgárok esete teljesen különböző. Először is ők itthon már fizettek adót és járulékokat mielőtt külföldre migráltak, másodszor itthon maradt szüleik, rokonaik sorsát befolyásoló szavazásokon vesznek részt.

2019.06.06. 13:23:39

@István Tamasi: "Nagy ostobaság kell azt feltételezni, hogy a gyűjtőtáborokból az emberek csak úgy ki-be járkálhattak, főleg miután a szülőföldjükről elszállították őket Kőrösmezőre. A helyben maradt emberek pedig az internált emberek házainak kifosztásával foglalkoztak és nem azzal, hogy uzánuk vigyék az irataikat."
Nehéz eldönteni, hogy mélységesen buta vagy csak hazudozik, netán a kettő kombinációja?
Ha van egy ember, akinek nincs meg éppen a személyi okmánya, az előfordulhat, de hogy egy teljes család egyszerre veszítse el a okmányait, annak azért az esélye egyenlő a nullával! Nem a szomszédoknak kellet volna utánuk vinni az okmányokat, hanem azoknak a családtagoknak, akik nem veszítették el, tehát szabadon mozoghattak, mint magyar állampolgárok. Ha a magyar hatóságoknak a zsidókkal lett volna problémájuk, akkor nem csak az ide minden jogcím nélkül betelepült zsidókat telepítik ki, hanem a magyar állampolgársággal rendelkező zsidókat is, de mint azt mindenki tudja, nekik ilyentől a német megszállásig nem kell tartani, mert a magyar hatóságokban fel sem merült az ötlet. Az ön által többször említett "Horthy mosdatásra" viszont nincs semmi szükség, mert Horthyt jogi vizsgálat után törölték a háborús bűnösök listájáról, mert úgy ítélték meg, hogy még a vádemeléshez szükséges vádak sem állják meg a helyüket.

2019.06.06. 13:31:42

@István Tamasi: "Természetesen a külföldön boldogulásukat kereső magyar állampolgárok esete teljesen különböző. Először is ők itthon már fizettek adót és járulékokat mielőtt külföldre migráltak, másodszor itthon maradt szüleik, rokonaik sorsát befolyásoló szavazásokon vesznek részt. "
A külföldön dolgozó magyarok negyede az érettségi, egyetem után ment ki, tehát egy fillér adót sem fizetett itthon, sőt az oktatására sok tízmilliót költöttek a mi adónkból, ami ha nem jönnek haza, soha az életben nem térül meg.
Önnek, mint nem magyar embernek ez valószínűleg nem teljesen tiszta,hogy a történelmi Magyarország 99 éve még egy közigazgatási terület volt, ezért a mostani határon túl rekedt emberek mindegyikének legalább egy rokona biztosan van a határ túloldalán, de valószínűbb, hogy több család is. Szóval nem csak a dolgozni kiment magyaroknak vannak Magyarországon családtagjai, rokonai, ezért nekik sem mindegy, hogy azok miként élnek itt. De így, hogy még ezt a triviális dolgot is magyarázni kell önnek a tudásszintje miatt, szerintem nincs értelme tanítanom önt, .. a vitához meg már az alapok is hiányoznak önnél.

István Tamasi 2019.06.06. 14:48:35

@Tényelek:
Felőlem ön nyugodtan leszophat minden potyaleső, politikai prostituált határontúlit ha már annyira imádja őket.

Tangooo 2019.06.07. 15:59:27

@R.V.J.: Mi van? Az OPNI jogutódját is bezárták, hogy itt garázdálkodhattok ti az ápoltak?
süti beállítások módosítása