B1 blogcsalád



Németh Sándor hazudott egy bődületeset, hogy Orbán kedvében járon

2019. május 22. - nickgrabowszki

Ismét hűségesküt tett a nagy vezérnek az egykor ördöginek, gyanúsan SZDSZ-közelinek titulált szekta vezetője.  ns.jpg

Az utóbbi években a Fidesz-kampányokba szügyig beleálló vezető lelkésznek hétfőn a kormányrádió biztosított fórumot, ahonnan felhívhatta a Hit Gyülekezet tagjait, hogy fizessenek dézsmát menjenek el, és szavazzanak Orbánra.

A kormánymédia tudósítása szerint arról is beszélt, mennyire kiakadt akkor, amikor Orbán Viktort a Sargentini-jelentés miatt támadták.

Kiakadtam, hogy hogy van ez, micsoda strukturális zavar van itt, hogy elkezdik a magyar választópolgárok többsége által megválasztott vezetőt kiosztani ott, keresztvizet levenni róla, és olyan hangnemet engednek meg, amely minden jóérzésű magyar embert sérthet.

A dologgal csak az a problema, hogy

Orbán egyáltalán NEM a magyar választópolgárok többsége által megválasztott vezető.

Semmilyen értelemben.

Egyrészt nem az jogi-technikai értelemben. A választópolgárok ugyanis semmire nem választották meg. Ők csak képviselőket választottak. Orbánt miniszterelnöknek csak a képviselők, azaz a választópolgárok elenyésző kisebbsége választotta meg,

De ez csak jogi kérdés, ettől még lehetne, hogy a választópolgárok többsége ugyan nem választotta meg, de legalább támogatta Orbánt és programját. Azonban a tavalyi választáson a választópolgároknak nemhogy a többsége, de csak alig harmada támogatta az Orbán által vezetett listát.

Erre még mindig lehetne azt mondani, hogy a többiek, akik nem támogatták Orbánt, miért nem mentek el szavazni.

A válasz az, hogy elmentek. Legalábbis egy részük elment: az egyértelműen kormány-, sőt rendszerellenzéki pártok világosan több szavazatot kaptak 2018-ban a Fidesz-KDNP-nél. A kormányt leszavazták, még a finoman szólva is kiegyensúlyozatlan médiaviszonyok, a mindenfajta állami hatóságok durva elfogultsága, sőt, a törvénytelen szavazatvásárlás és szavazószállítás ellenére is.

Orbán csak a számára kedvezően átalakított választási rendszernek és az ellenzék megosztottságának köszönhette, hogy kormányon maradhatott és kétharmados parlamenti többséget szerzett. Ugyanakkor a miniszterelnök hajlamos elfelejteni, hogy

a választók többsége nemhogy támogatná őt, de kifejezetten ellenzi a politikáját.

A Fidesz-vezér próbálja az ellenkezőjét mutatni, hátha a puszta akaratával sikerül meghajlítani a világot.

  • Ezért beszélt például arról, hogy a Sargentini-jelentés Magyarországot támadja (miközben nem, csak az ő kormányát).
  • Vagy mondta azt, hogy Weber megsértette a magyarokat, amikor közölte, hogy a Fidesz szavazataiból nem kér (miközben a Fidesz-szavazók csak kisebbségét teszik ki a magyar választóknak).

A miniszterelnök szívfájdalmát ismerik a NER vezetői, és igyekeznek a kedvében járni:

azt hazudják, hogy Orbán mögött áll a többség.

Németh Sándor még visszafogott is volt Kovács Zoltánhoz képest, aki azt vizionálta, hogy Magyarországon 10 milliónál többen élnek, és mindenki támogatja a kormányt, valamint annak fejét.

Vagy Schmidt Máriához képest, aki képes volt azt hazudni, hogy a választók kétharmada szavazott a Fideszre tavaly (pedig még a fele se).

Németh Sándor velük szemben dicséretes önmérsékletről tett bizonyságot (bár a 7. parancsolatot nem sikerült betartania).

  • De mi ez, azzal összevetve, hogy tavaly még arról hadováltAngela Merkel katonai megszállás alá akarja helyezni Magyarországot.
  • Idén meg egy amerikai lelkész árulta el, neki azt mondta Németh, hogy Soros meg akarta tiltani, hogy "dézsmát szedjen" a híveitől.

Ehhez képest igazán nem számít sokat többséget hazudni az ember mögé, akitől évi 269 millió forint normatív állami támogatást kap, és aki

még saját fia vallási mozgalmának is véget vetett,

amikor a Hitgyüli veszélyes konkurenciát látott a Felházban, hogy bizonyítsa, a rezsim és az Orbán-család egyáltalán nem akarja rontani Német Sándor üzletét, és megfosztani őt a híveitől, és ezzel a dézsmájától.

Valamit valamiért. Ha a üzletről van szó, nem sokat számít a Tízparancsolat.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6814847398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2019.05.24. 13:12:15

@Kuglóf. Az:

"3. Aki elment és nem a nyertestre szavazott, annak NINCS kormánya, akkor se ha ugat."

Bocs, de ez így nem teljesen igaz. Van kormánya, el kellene fogadnia, de nembeletörődnie, hogy ez így van, azon kell dolgoznia, hogy a következő választáson (akár egy előrehozotton) leváltsa.
EL KELL FOGADANIA, ha azt szeretné, hogy amikor ő nyer, nyilván nem úgy, hogy rá mindenki szavazott (100 %-ban), ő is elfogadott legyen.
Szerintem ezt a két dolgot keverik sokan, pedig ez lenne a demokrácia alapja. Pláne, ha minden picsa ügyben is erre hivatkozunk. Nem elég pofázni róla (ez a lipsiknek szól)

Kuglóf. Az 2019.05.24. 13:17:52

@nickgrabowszki:
Te is olyanf. Azvagy a matekhez, mint egy egysejtű.
Ahogy más is írta, olyan nincs hogy "ellenzéki pártok", vagyis lehúzhatod magad ezzel a retyón.

Ha szerinted:
a Fideszre 47,36% a TÖBBIRE 52,60% esett, akkor
a Jobbikra 19,81% a TÖBBIRE 20,19%
a MSZP+P-re 12,37% a TÖBBIRE 87,63%
az LMP-re 7,34% a TÖBBIRE 92,66%
jutott.

Még EZT a listát is TORONYMAGASAN a Fidesz nyeri.

Ja, és még a 47,36%-kal sem mondasz igazat, mert a Fidesz 49,27%-ot kapott.
www.valasztas.hu/orszagos-listak-eredmenye

Kuglóf. Az 2019.05.24. 13:18:41

@6.Lenin: A korrekció helyes. A NINCS kormánya azt jelenti, hogy nem ő mondja meg, mi legyen.

wolves84lb 2019.05.24. 13:24:33

@Cycmen:
"És tényleg! Egykutya, nekünk mindegy mi? Figyelmedbe ajánlanám a nemzeti tőke előnyeit. Jobban ellenőrizhető, jobban adóztatható és nem viszi ki a hasznot. Gyengébb ezért kisebb az érdekérvényesítő képessége, nem lép le olyan könnyen valami disznóság után."

Ezt magad találtad ki, vagy vmi fideszes bullshit-generátorral alkottad? Ezekből egy kibaszott szó sem igaz a fideszes holdudvarra.

morph on deer 2019.05.24. 13:27:00

@Cycmen:
“Jaj menj már a faszba ezzel a "nekünk miért nincs" kezdetű gyilkos proli dumával,”

Látom te is egy pisai ferde (hajlamú?) eset vagy!
Miért nem ranulsz meg rendesen olvasni cicus, ha már mindenáron válaszolni akarsz valamire?

Hát ki a franc beszélt arról, hogy “nekünk miért nincs” - rajtad kívül, - “gyilkos proli dumával”?

Barátod, a másik négylábú hivatkozott arra, hogy “jut belőle a népnek”, mire visszakérdeztem, hogy neki mi módon juttattak belőle!

Teljesen kiábrándítottál, komolyan!
Jobb is lenne, ha inkább valami kérődzőt választanál kabalának, mert ez sértés a macskákra nézve!
Például az én macskám elsőre megért mindent, nem kell kétszer mondani neki semmit!
Igaz, nem is fideszes...;)

6.Lenin 2019.05.24. 13:27:17

@Kuglóf. Az:

Bocs, hogy megint beleszólok.

Szerintem sokan nem olyan nagyon hülyék az ellenzékinek nevezett oldalon, A HÜLYÉKNEK írnak, nyomják a szöveget.
NINCS ELFOGADHATÓ magyarázat a 10 éve tartó balfaszságra, mert nem állnak tömegek mögéjük, megpróbálnak választókat keresni. Mivel elfogadható víziójuk nincs, az irigységre (Mészárosozás stb) és a hülyeségre próbálnak rájátszani (nem a többség)

Igaz, így ellenetmondok magamnak is, mert akik 10 év után se veszik észre, hogy zsákutcában rohangálnak, azok mégis inkább hülyék lehetnek.

Szerintem az ilyen oldalakon nyomott süketelés nagyon rossz taktika, de ez legyen az ő gondjuk.

6.Lenin 2019.05.24. 13:28:57

@Kuglóf. Az:

Így elfogadható. Valóban ők csak azt tudják elfogadni, amit ők hablatyolnak.

Cycmen 2019.05.24. 13:31:48

@wolves84lb: mondjuk azt diszkréten kihagytad, hogy két nyertes választás közben gondoskodott arról, hogy kétharmadot érjen kb bármi, amit a fidesz csinál. Ha mégsem, akkor meg a választás napján összeomlik a választási rendszer...............

És?

wolves84lb 2019.05.24. 13:37:07

@Cycmen: aranyos, ahogy megpróbálod relativizálni az ország gázszerelőjének mesés/csodás/ginisszrekorder gazdagodását...pedig ő a legnagyobb bizonyítéka, hogy orbán egy tetves fasszopó hazaáruló elmebeteg geci.

Kuglóf. Az 2019.05.24. 13:41:04

@wolves84lb: Mi a haszna? Az a haszna hogy ez a pénz ITTHON van és ITTHON dolgozik és ITTHON fial. Még a Fidesz stadionon is nyer a kubikos cigány is meg az összes környéki szakmunkás, meg takarítónő, meg ezek családja, és a többi.

Azoknak, akiket ez a pénz és vagyon foglalkoztat, azoknak ez itt a nagybetűs MEGÉLHETÉS. Ezt jól tudta Keynes bácsi, amikor az nobeldíjas elméleteit kidolgozta.
Ellentétben a bides nagytőkétől, akik talicskán tolják ki a megszerzett vagyont onnan, ahol azt megtermelik, a "hazafias" nagytőke a pénzét az ország javára forgatja, MIKÖZBEN nyerészkedik.
Így hát bár Pénztáros Lőrinc egy tolvaj oligarha, egy hazafias kapitalista, amiért is ezerszer jobb tolvaj oligarha mint lenne az a nemzetközi nagytőke.

Mindig megfeleldkeztek ti is arról, a MAI politikusok is valamilyen vagyonnal alapozták meg a hatalmukat, pl. az USÁ-ban a dédpapi szeszt csempészett, védelmi pénzeket szedett, a szakszervezetekben maffiózóskodott, lopott, csal, hazudott.
Magyarországon a JOBBOS elit csak 12+4 (közte szünet) kezde ezt az "eredeti tőkefelhalmozást", amivel a sorosféle amcsikhoz képest 150 év, de még a kommunista nagytőkésekhez képest is 60 év lemaradása van. Pénz nélkül meg nincs politika.

wolves84lb 2019.05.24. 13:41:44

@Serény Vélemény:
"A tény az volna, hogy a demokratikus módon megválasztott, harmadszor is két harmados parlamenti többséget birtokló párt által adott kormányfővel szemben bizonyos nyikhaj, műveletlen, buta, és még sorolhatnánk milyen emberi értékekkel nem rendelkező EU parlamenti képviselők olyan hangnemet engedtek meg, ami hangnem _normális_ emberek számára elfogadhatatlan!"

Kiket tartasz te buta, múveletlen nyikhajnak? Csak nem dajcstompikára gondoltál?

Kuglóf. Az 2019.05.24. 13:42:37

@citrix: Térdelj be te is. Megérdemled.

6.Lenin 2019.05.24. 13:44:49

@wolves84lb:

Te köcsög, azt kifelejted, hogy aki ilyen jól tudja kezelni az ellopott lóvét, az igen ügyes ember lehet, és az ország is jól jár vele.
Mészáros cégei igen jól hasítanak, és még 1x sem hallottam tőle: azért mentünk tönkre, mert nem értettünk hozzá. Igaz ő nem is ballib gazdasági zseni, ő csak jól kezeli a dolgot.

Bár már csak ilyen fószerek irányítanák a magyar gazdaságot, akkor nyugodtan leszarhatnánk néhány idióta német,francia zsenit, aki azzal fenyeget minket, hogy nem adnak lóvét. Ki nem szarná le őket? Most még sajnos úgy kell tennünk, mintha elismernénk, milyen okos fószerek is ők. Most meg kell várni, míg belebuknak a saját zsenialitásukba, de ez is csak idő kérdése már.

citrix 2019.05.24. 13:51:18

@Kuglóf. Az: Szerintem elnézted a házszámot. Nézd csak meg a naptárt, milyen évszámot látsz odaírva? 2019. No, ez itt a Te problémád. Összekevered 1950-el. Ébresztő, már nem az a divat ami akkor volt "menő"...

wolves84lb 2019.05.24. 13:52:30

@Kuglóf. Az: húbazdmeg...te valami elképesztően buta vagy...
Szóval, egy itthon kiírt pályázaton, ha mészáros nyer, akkor a cigány kubikos nyer, mert ő végzi el a melót. De ha bárki más nyer, akkor nem a cigány kubikos nyer, mert nem ő végzi el a melót? Hát ki a fasz végezné, egy itthoni pályázaton? Amivel ti, fideszbuzik próbáljátok elkenni a korrupciót, hát az pont lényegtelen. Nem az a pénz a baj, ami valóban itthon marad, hanem az, amit közben lefölöz a te drága lőrinckéd, és aztán arra költi, amire akarja.

wolves84lb 2019.05.24. 13:53:29

@6.Lenin: a fasszopó retkes román kurva anyádat köcsögözd, te szartházi fideszfasz...

alöksz róz 2019.05.24. 13:53:44

"De ez csak jogi kérdés, ettől még lehetne, hogy a választópolgárok többsége ugyan nem választotta meg, de legalább támogatta Orbánt és programját. Azonban a tavalyi választáson a választópolgároknak nemhogy a többsége, de csak alig harmada támogatta az Orbán által vezetett listát." - hülyeség.

a választásra jogosultak kétharmada támogatta orbánt és programját.

a nem szavazó egyharmadnak tökéletesen megfelelt, egyetértett vele, hallgatólagosan támogatta, hogy orbán és a fidesz folytassa a kormányzást.

akik kifejezetten azt akarták, hogy kormányváltás legyen, összesen kb. egyharmadnyian voltak.

és ti ostoba ballibek most ennek az összesen egyharmadnyi szavazatnak a birtokában (feltéve ha nagy-nagy jóindulattal hozzátok számoljuk azokat a szavazatokat is, amelyek kifejezetten ellenetek irányultak, de nem a fideszre érkeztek - jobbik, lmp, kutyapárt) és társadalom túlnyomó többsége által kifejezetten elutasított pártokat képviselve akartok beszélni a nép nevében. nevetséges.

wolves84lb 2019.05.24. 13:57:05

@alöksz róz: na, megjött még egy matekzseni :))) aszongyahogy, kétharmad a fidesznek, egyharmad otthon maradt, és egyharmad a ballibeknek...:) :)

Na takarodj te a picsába, béna fos troll :) :)

alöksz róz 2019.05.24. 13:58:31

de ne is számoljuk hozzátok a jobbikos, lmp-s, kutyapártos szavazatokat, mert nem titeket támogattak vele.
összesen 15% szavazatot szereztetek, nehogy már a többség nevében beszéljetek

15 százalékos támogatottságra veritek itt magatokat, hogy ti vagytok a többség :D

6.Lenin 2019.05.24. 14:00:03

@wolves84lb:
Ne haragudj, de Romániában arra tanítottak, hogy nem szabad hazudni. Én szívesem írnám rólad, hogy 1 drb zseni vagy, de az hazugság lenne, elég orbitális.

alöksz róz 2019.05.24. 14:00:08

@wolves84lb: tényleg? na hol írtam ilyet, muti?

alöksz róz 2019.05.24. 14:01:35

@wolves84lb: mitől vagy ilyen frusztrált, dk-s nyugger? beáraztad előre az újabb nagy buktát, mi? :D

Aranka1973 2019.05.24. 14:03:44

@wolves84lb: "Mint választópolgár, minden köze megvan hozzá. Vagy te nem így gondolod, kicsiny fidesztrollocska?"

Ahhoz, hogy a Fidesz melyik egyéni körzetben kit indít, SEMMI köze nincs, hacsak nem fideszes, de aligha hiszem, hogy az lenne.

Az egyéni körzetekben azokra szavazhat, akik az adott körzetben indultak, és elég ajánlást össze tudtak szedni. Ha a Fidesz úgy dönt, hogy egy egyéni körzetben Orbánt is indítani akarja, akkor ott lesz a választható jelöltek között, egyébként meg nem lesz ott, ez ennyire egyszerű.

Nektek libbantkáknak pedig marad az, hogy a partvonalról csaholjatok be. Nézd csak pl. az index mai cikkét:
"Előre lehet tudni a kutatások alapján, hogy a május 26-i EP-választást ismét a Fidesz nyeri. Az elsöprő arány sem kérdés."
"Vasárnap éjszaka a fideszes örömünnep árnyékában várhatóan ismét ellenzéki magyarázkodásversenyt hallhatunk."
index.hu/belfold/2019/05/24/ep-valasztas_kampany_elemzes_csak_az_a_kerdes_mennyivel_nyer_a_fidesz/

Azaz még a libsi portál szerint is a várható forgatókönyv: elsöprő fideszes győzelem, örömünnep, ellenzéki magyarázkodás; ennyi maradt nektek !

Gyuri bácsi helyében már rég kirúgtalak volna titeket, ti nemhogy a pénzeteket nem éritek meg, de egyenesen kontraproduktívak vagytok !!!

Cycmen 2019.05.24. 14:04:24

@wolves84lb: aranyos, ahogy megpróbálod relativizálni az ország gázszerelőjének mesés/csodás/ginisszrekorder gazdagodását...

Nem relativizálok én semmit és tovább nem is magyarázok, mert a következő felismerésre jutottam: ahogy a Rákosi korszakban az érdekesebbnél érdekesebb tőkés származású munkásmozgalmi vezetők feltüzelték a buta lusta irigy és erőszakos prolikat, majd az úgynevezett kulákokra mint belső ellenségre ráengedték, úgy uszítottak most a hasonlók benneteket mai prolikat Mészárosra, a dolog logikája ugyanaz! :D

wolves84lb 2019.05.24. 14:05:33

@6.Lenin: oh, szóval tényleg egy szőröstalpú vagy? Akkor mégis minek ugatsz bele a mi dolgunkba?

wolves84lb 2019.05.24. 14:09:06

@alöksz róz:
"a választásra jogosultak kétharmada támogatta orbánt és programját.

a nem szavazó egyharmadnak tökéletesen megfelelt, egyetértett vele, hallgatólagosan támogatta, hogy orbán és a fidesz folytassa a kormányzást.

akik kifejezetten azt akarták, hogy kormányváltás legyen, összesen kb. egyharmadnyian voltak."

Az két első bekezdés már kitesz három harmadot. Arról nem beszélve, hogy az első ordas nagy hazugság, hiszen nem a választára jogosultak 2/3a támogatta orbánt és a fideszt. Kb 8M választásra jogosult közül cirka 2.5M szavazott rájuk. Ez hol 2/3?????

Es hogy illeszkedik ide az az 1/3, akik kormányváltást akartak?

wolves84lb 2019.05.24. 14:10:08

@alöksz róz: jujj, de frappáns voltál, kicsi fideszfütyi :))) Se DK-s nem vagyok, se nyugger :))

6.Lenin 2019.05.24. 14:10:12

@wolves84lb:

Te találtad ki, hogy román vagyok (pedig 73-ban voltam utoljára a román tengerparton is, Bulgáriába menet).
Így is hülye vagy, nem mertem veled ellenkezni, nehogy éjszaka bepisilj, még pluszban.

konrada 2019.05.24. 14:11:25

@alöksz róz:
Ez hülyeség. A választók nagyjából fele támogatta a fideszt.
Ötöde a zsebfasisztákat, kilencede az utódpártot, huszada elqróékat, másik huszada az lmp-t, a többiek meg futottak még...

...aztán hogy azokat a töredékeket ki hogyan számolja egybe és teszi egy halmazzá a cipőbe köpködőket a cipók gazdáinak leszármazottjával, a cigányverőket a romapártokkal, az legyen az ő dolguk...

...de a tény az tény.

Serény Vélemény 2019.05.24. 14:12:20

@wolves84lb: ... úgy, hogy aki _nem_ szavazott semmire: se az ellenzékre, se a fideszre, gyakorlatban a fideszt támogatta ezzel a _nem_ szavazásával...

wolves84lb 2019.05.24. 14:13:50

@Aranka1973: szóval azt mondod, orbán nem tudna elég jelölést összeszedni, h indulhasson egyéniben? Nahát, ilyen rossz véleménnyel vagy a főgeciről? :)

Hányszor másolod még be ugyanazt az index cikket? Ezért külön fizetnek?

wolves84lb 2019.05.24. 14:15:56

@6.Lenin: látod, ismét bizonyítottad, milyen ostoba vagy. Én a retkes kurva anyádról írtam, hogy román, nem rólad. De mivel te magad meséltél, Romániában mire tanítottak, innentől kezdve mit gondoljak rólad? :)

Na jó, unalmas vagy...egy unalmas kis troll.

VT Man 2019.05.24. 14:17:35

"Orbán egyáltalán NEM a magyar választópolgárok többsége által megválasztott vezető."

Aha.

Akkor ki a magyar valasztopolgarok tobbsege altal megvalasztott vezeto?

Senki?

Az 89 utani idokben ki volt barmikor is ilyen vezeto?

Cycmen 2019.05.24. 14:19:22

Ne káromkodjatok! :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.24. 14:22:42

@VT Man: "ki a magyar valasztopolgarok tobbsege altal megvalasztott vezeto?"

Ha lesznek megint szabad választások, akkor megtudjuk.

martineden 2019.05.24. 14:31:28

@Aranka1973: Te igenhulye fidesztroll.Orszagos lista 1 helyre azt is beirhatod,h locitrom,lenyegtelen.Egyeniben nem mer indulni sehol a kikupalodott lotolvaj ivadek.Pedig ez utobbitt,marmint a tolvajlast,vilagszinvonalon uzi.

alöksz róz 2019.05.24. 14:32:22

@konrada: de a poszt a szavazásra jogosultakat tekintette a 100%-nak, nem a szavazáson megjelenteket. és szerintem is lehet így tekinteni.

és aki nem ment el a fidesz ellen szavazni, az a fidesz maradását támogatta, úgy gondolom, ezzel nem nagyon lehet vitatkozni

alöksz róz 2019.05.24. 14:34:12

@wolves84lb: pedig pont olyan ostoba hőbörgő vagy, mint egy dk-s nyugger.
kizárt, hogy más legyél

martineden 2019.05.24. 14:39:14

@Aranka1973: ,,Ha félne, hogy a neve taszítja a választókat, akkor aligha ő vezetné a Fidesz listát !"...ha nem felne,akkor indulna egyeniben,de koztudott ,h a lotolvaj ivadekok csak a hordaval a hatuk mogott batrak,egyedul sunnyognak.Mintapaeldenayuk o1g sem tudja levetkozni a genetikai orokseget.

Aranka1973 2019.05.24. 14:47:04

@martineden: @wolves84lb: Ne fárasszatok már minket, libbantkák !

Ha indulna egyéniben Fejérben, akkor azzal jönnétek, hogy lám, ő nem is Magyarországért munkálkodik, hanem csak a saját megyéjét képviseli !

Az egyéni körzet azoknak a képviselőknek jó, akik helyben tudják a körzetükben lakó választók gondját-baját meghallgatni lakossági fórumokon, fogadóidejükben, és fel tudnak szólalni érdekükben a parlametben. Minderre egy miniszterelnöknek sem ideje nincs, sem lehetősége (nem fér össze a pozíciójával).

De hát, mint említettem is, ahhoz, hogy Orbán Viktor indul-e egyéniben vagy sem, nektek amúgy sincs közötök, ezt majd Orbán Viktor és a Fidesz eldönti, ehhez nincs szükségük a vesztes irigykedő libsi prolik tanácsaira !

Ti inkább foglalkozzatok azzal, hogy miért nem kelletek a választóknak ?!

martineden 2019.05.24. 14:58:59

@6.Lenin:,, Ha te általad is kedvelt párt nyerne olyan %-al, mint most a Fidesz, másoknak lenne joga megvonni a kormányod legitimitását"....muhahaha fidesztroll,,,a haza nem lehet ellnezekben" szoveg ismeros?Ja, egy fidesztroll csak arra emlekszik,amire utasitast kap.muhahah.

6.Lenin 2019.05.24. 15:10:03

@martineden:

Ne görcsölj ilyen kérdésekkel, neked ez a lehetőség soha nem lesz, hogy olyan %-ban nyerjetek, mint most a Fidesz. Már nincs is annyi szabad szavazásra jogosult.
Ha az egész agyalágyult banda összeállna, már akkor se lenne többségetek.
Ne fáraszd magad, neked ez bonyolult.

Cycmen 2019.05.24. 15:27:12

@martineden: ...muhahaha fidesztroll,,,a haza nem lehet ellnezekben" szoveg ismeros?...........

Ismerős és ha választást nyertek akkor sem kerülhettek hatalomra, hanem a Putyinnal kötött szerződés értelmében, a Paksi üzletért cserében átvesz benneteket Szibériába bérrabtartásra! :D :P Háháháháhá! Faszfej! Mész az ónbányába bazmeg!

Kuglóf. Az 2019.05.24. 15:33:59

@citrix: Attól még betérdelhetsz, hisz megérdemelted.
@wolves84lb: Látod, Ellyühet, te vagy a marha, mivel valóban. A külföldi ELSŐSORBAN a saját embereinek fizet, idehozza neked a háromszorosan túlárazott külföldi fakszalapját és a nyakadba ülteti, az alvállalkozót az égbe szopatja és a szarba kötbérezi, meg 365 napra fizet neki. Mivel a KÜLFÖLDI hasznát maximalizálja.
Meg azt sem értetted meg, hogy azt a hasznot, amit ő itt termel, ELVISZI. Még ha a legbecsületesebb módon fizeti is ki a munkásokat vagy fizet utána mint tulajdonos. A pénzét nem itt kamatoztatja, hanem ott ahol még többet nyerhet vele.
De azt se vagy képes megérteni, őt aztán nagyban nem érdekli, hogy itt bármi így vagy úgy alakuljon, ő üzleteket csinál, nem fog oda beszállni, ahol kevesebbet nyer mint egy másik országban.

Egyetlen pillanatig nem értek egyet a módszerekkel, de sajnálatodra sokkal inkább egy Mészáros oligarha, mint egy Indoszuez, vagy Strabag, ésatöbbi, ésatöbbi.
Sőt, még igazából az ő bizniszük se érdekel, mert valahol ez a normális. Csak ez olyan mint minden a kapitalizmusban.
Előbb kurvaolcsón megveszed a savanyúkáposztát a hipermarketben, majd amikor kipusztult az összes vecsési savanyús, ötszörös árat fizethetsz vagy kaphatod az olcsó NEMTOMMILYEN szart Afrikából. Cukorgyárak megvannak? (A legismertebb.) A TÖBBIGYÁRAK megvannak?

martineden 2019.05.24. 15:52:21

@6.Lenin: A jovot nem sejtheted,ahogy lesz ugy lesz,de a multra emlekezhetsz fidesztroll, (bar 4 faiskolaval biztos nehez)szoval ne terelj.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.24. 16:03:34

@morph on deer:

Mégis, a profit zöme marad az országban.

martineden 2019.05.24. 16:03:38

@Cycmen: Tenyleg jo,meg sosem tartottam berrabot,plane Sziberiaban,de ha ugy alakul, kesz orom lesz a lotolvaj ivadekra es a tolvaj slepjere vigyazni.

6.Lenin 2019.05.24. 16:04:30

@martineden:

Mit értesz jövő alatt? Ezek a pártok, ami a jelenlegi kínálat, néhány évtizeden belül nem lesznek hatalmon, talán még erőszakkal sem. Nem kell ehhez vátesznek lenni.
Csak ismerni a körülményeket, embereket.

Amíg Gyurcsány nem hülyül el teljesen, tuti más nem rúg labdába, ő meg szétbasz mindent maga körül. Szerencsére annyi lökött már nincs ebben az országban, hogy ő egyedül valamire is vigye, a neje detto, a többiek meg leszopni se tudnák - állva sem- mert nem érnek fel a pöcséig sem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.24. 16:09:58

@Cycmen: "Mész az ónbányába bazmeg!"

Nem hiszem, hogy Ondó Viktor pont Martineden nicknéven kommentel itt. :))

Cycmen 2019.05.24. 16:12:17

@Kuglóf. Az: Sőt, még igazából az ő bizniszük se érdekel, mert valahol ez a normális. Csak ez olyan mint minden a kapitalizmusban............

Nem normális és vadkapitalizmus! Te normálisan gondolkodsz egyébként és mégis ezt mondod, mert beálltál a mocskos libsi propaganda hatására ebbe a picagazdaság van dumába. Szögezzük már le, hogy más az üzlet és más a rablás, az üzletben mindkét fél jól járhat, amit meg itt csinálnak az az erősebb gátlástalan einstandja. Hány hülye vett itt kocsit anno, az árát kifizette, a kocsit közben elvették és most a kamatokat nyögi. Vagy amit írtál a soha sem fizető,, de kötbérező fővállalkozóról. Ne legyünk márr megértőek ennyire, számtalanszor hallottam idegen cégekről azt, hogy a hazájukban nem merik megcsinálni hasonló tevékenységi körben amit itt, mert nem engedik nekik! Egyébként ez a titka a ballibek külföldi támogatásának, azok engedték kifosztani az országot és azért voltak annyira kedvesek!

Cycmen 2019.05.24. 16:16:34

@martineden: Tenyleg jo,meg sosem tartottam berrabot,plane Sziberiaban,de ha ugy alakul, kesz orom lesz a lotolvaj ivadekra es a tolvaj slepjere vigyazni.................

Majd ha megfeketedett körmökkel tekered a mahorkát újságpapírba, akkor nem fogsz humorizálni büdös libsi!

martineden 2019.05.24. 16:35:45

@Cycmen: ,,Majd ha megfeketedett körmökkel tekered a mahorkát újságpapírba, akkor nem fogsz humorizálni büdös libsi!"..a fenet, majd teker nekem a lotolvaj ivadek,vagy megnezheti magat.

alöksz róz 2019.05.24. 16:41:39

@wolves84lb: az első két bekezdés pont 2/3-od tesz ki. csak te nem ismered a halmaz, részhalmaz fogalmát :D :D

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.24. 16:45:22

@Cycmen: te hivatkoztál Mészárosra, miért kéne nekem bizonyítani, hogy egy kurvaokos vállalkozó?
Te szimplán hülye vagy, vagy képeznek?

Cycmen 2019.05.24. 17:36:26

@Igazamvanvagyigazamvan?: : te hivatkoztál Mészárosra, miért kéne nekem bizonyítani, hogy egy kurvaokos vállalkozó?
Te szimplán hülye vagy, vagy képeznek?

morph on deer hozta fel, abba ugattál bele. Az hogy beleugatsz, az nem baj, azért van a blog, viszont ha jelzem hogy nem én hoztam szóba, akkor hidd el taplókám, vagy ha nem hiszed, akkor görgess vissza. Amennyiben pedig hülye vagyok az tőletek lehet,bár úgy tudtam hogy nem ragadós.

morph on deer 2019.05.24. 17:52:51

@Cycmen:
“morph on deer hozta fel”

Így igaz, én voltam, tisztelt bíróság!
:)

Cycmen 2019.05.24. 18:21:56

@morph on deer: Semmi gond, csak tisztáztuk hogy melyik libbant volt. :D

2019.05.24. 18:54:44

én nem hagynám, hogy ezt a keresztény kultúrát elvegyék tőlünk a migráncsok!
m.youtube.com/watch?v=29GSupbYmlg

morph on deer 2019.05.24. 18:56:10

@Cycmen:
Azért szóltam, hogy el ne téveszd valahogy.:) Hogy nézne az ki, most őszintén..!

martineden 2019.05.24. 19:19:02

@vitéz Beverneky: Ez kurva jo,tenyleg nem birom abba hagyni a rohogest.

а nаgу hohohorgász 2019.05.24. 23:19:50

Odaát a seggbekúrásról van szó, mért nem jöttök át inkább? Az való nektek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.25. 06:48:40

@Cycmen: "Azt, hogy Mészáros többet adózott az ugyanannyi egységű üzletei után, mint amennyit a külföldiek fizettek be hasonló esetben."

Ezt írtad. Te, a saját két szép mancsoddal. Ezt kéne neked adatokkal alátámasztani. Ugyanis te állítod.
Ja, a hangok mondták a fejedben?
Gombolyaggal álmodsz, és önmagaddal játszotok? Cicafiúk. Cavintont ne feledd!

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.25. 06:57:23

@Cycmen: Mészáros cégei: 28,8 milliárd
Audi 34,4 milliárd adózás utáni nyereség.
Állításod cáfolva. Látod, a NER a hülyékre épít. Oszlopos tag vagytok.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.25. 06:59:33

@Kuglóf. Az: a bukorgyárak érdekes téma. Szerinted, ha magyar kézben van, versenyképes lett volna az olcsó nádcukorral?

Aranka1973 2019.05.25. 07:09:42

@Igazamvanvagyigazamvan?: És az adózás UTÁNI nyereséggel mit bizonyítottál, libbantkám ?

Az, hogy a cégnek adózás utáni nyeresége van, még nem jelenti azt, hogy sok adót fizet! Lásd egy korábbi cikket
"Adót az értékcsökkenés és kutatás-fejlesztési költségek elszámolása miatt az előző évhez hasonlóan tavaly sem fizetett a a győri székhelyű Audi Hungaria Motor Kft., így az adózott eredménye ugyanannyi, mint az adózás előtti, 441 millió euró (138 milliárd forint)"
ado.hu/ado/nem-fizet-tarsasagi-adot-az-audi/

Arról nem is szólva, hogy a tánya mellett más adónemek is léteznek ám...

Cycmen 2019.05.25. 07:09:54

@Igazamvanvagyigazamvan?: : Mészáros cégei: 28,8 milliárd
Audi 34,4 milliárd adózás utáni nyereség...................................

Ezzel mit cáfoltál? Önmagában a végösszeg semmit nem bizonyít, arányost írtam, Mészáros nem szereltet össze autót, az Audinak meg nincs építőipari érdekeltsége.
Ez így nem túl sok tőled, dolgozz még.

Cycmen 2019.05.25. 07:22:28

@Igazamvanvagyigazamvan?: Nádcukor? Abból van a szlovák amit veszel? Az adjuk el mert nem versenyképes szoci duma a legjobb, bezárják a kilónként három forinttal drágább magyar cukorgyárat mert eddig számolják, aztán az államnak a tönkrement termelők és a munkanélküli gyárimunkások többe kerülnek mint ha csak a különbözetet kellene kifizetni, azután az egész cukorügy mégjobban bebasz az államnak a határokon át papíron utaztatott cukorral történő áfacsalások formájában. A vámokat pont ezért találták ki, mert a kereskedő lazán hivatkozik a versenyképességre mert nem neki van gondja a tönkretett ágazat embereivel, azt az állam állja, vagyis végső soron te, közben meg boldogan kevered a cukros teádat mert fogalmad sincs semmiről.

Cycmen 2019.05.25. 07:28:41

@Igazamvanvagyigazamvan?: Mészáros cégei: 28,8 milliárd
Audi 34,4 milliárd adózás utáni nyereség.
Állításod cáfolva. Látod, a NER a hülyékre épít. Oszlopos tag vagytok............

Most nézem csak jobban, majdnem tényleg igazad lett, az csak egy NER hülye akit bepaliz egy sunyi libbant és majdnem sikerült!
HA A BEFIZETETT ADÓRÓL VAN SZÓ, AKKOR NE ADÓZÁS UTÁNI NYERESÉGGEL GYERE!
VADÁSZ VADÁSZ MÁR SEBES A TÉRDED!!

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.25. 07:30:27

@Cycmen: húvazze, te nagyonhülye vagy.
"Azt, hogy Mészáros többet adózott az ugyanannyi egységű üzletei után, mint amennyit a külföldiek fizettek be hasonló esetben."
Olvasol a saját meghatározásodban olyan kritériumot, hogy teáor szerinti csoportosításban?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.25. 07:33:52

@Cycmen: te tényleg buták vagytok. Az adózás utáni nyereség arányos a befizetett adóval.
" adott év üzleti tevékenységének eredménye
+a vállalat által végrehajtott pénzügyi műveletek eredménye
=szokásos vállalkozási eredmény
+rendkívüli eredmény
=adózás előtti eredmény
-a vállalkozás adófizetési kötelezettsége
=Adózott eredmény["

Nagyon buták vagytok, kiccicák.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.25. 07:37:25

@Aranka1973: kösz, hogy megcáfoltad a fideszjobbágyok legfőbb érvét...(-;

Te, ha a nyereség azért nem adóköteles, mert "Adót az értékcsökkenés és kutatás-fejlesztési költségek elszámolása miatt az előző évhez hasonlóan tavaly sem fizetett a a győri székhelyű Audi Hungaria Motor Kft.,"

Kutatás-fejlesztésre fordítják, akkor nem viszik ki az országból...cumi.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.25. 07:41:54

@Aranka1973: "korábbi 46,7 euróról tonnánként 27,8-re csökken a következő gazdasági évben, a gazdálkodók szerint viszont minimum 38 eurós (mintegy 9,5 ezer forintos) árnál lenne kifizetődő a termelés.

A cukoripart így alapanyaghiány fenyegeti, mivel számos vállalkozás kilátásba helyezte, hogy a kedvezőtlen árak miatt nem vet majd cukorrépát."

Ja, ha te a fidesz vizsgálat alapján tájékozódsz, amit 2011-ben a Jobbik sem szavazott meg...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.25. 07:44:26

@Cycmen: mondjuk az ugyanannyi egység érdekes kitétel. Az Mészáros esetében két konzorciumot jelent?
Akkor mégszarabb az érvelésed.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.25. 08:12:24

matt00 most a másik nikkjén ontja a butaságokat
iskolába kellett volna járnod nem a kocsmába

Cycmen 2019.05.25. 08:28:58

@Igazamvanvagyigazamvan?: Oksa, te eleve meggyőzhetetlen vagy, nekem meg érdektelen hogy Mészáros rontja a komfortérzetedet és esz a fene miatta.
Rajtatok kívül senkit nem zavar napi szinten az ügy, feleslegesen rugóztok rajta hiszen bukjátok a választásokat.

2019.05.25. 10:00:52

@Cycmen:
ti tényleg azt hiszitek, rajtatok kívül valakit is érdekel, hogy milyen logó alatt költik el semmittevésre az adófizetők pénzét brüsszelben?!
szánalmas prolitempó a hataloméhség.
a vajdátok a testmagasságát kompenzálja vele, a birkanyáj meg biztonságban érzi magát.
mondjuk csauseszku is hasonló népszerűséget szerzett magának...

Aranka1973 2019.05.25. 11:10:41

@Igazamvanvagyigazamvan?: A cukros vackot szerintem nem nekem akartad, én ahhoz a témához nem szóltam hozzá.

"Az adózás utáni nyereség arányos a befizetett adóval."

Nem, sajnos az adó a társaságinyereségadó-alappal arányos, amelyet különböző tételek segítségével csökkentettek az Audinál is.

"Kutatás-fejlesztésre fordítják, akkor nem viszik ki az országból"

A kérdés itt (most) az volt, hogy mennyi adót fizet.

Ráadásul ez az egész valójában csak egy adócsökkentési technika:
"Fontos azt is kiemelni, hogy az Audi óriási k+f ráfordítása két részből tevődik össze:

Saját k+f ráfordítás: 2,3 milliárd forint
Vásárolt k+f: 45,8 milliárd forint
Ebből jól látszik, hogy az a k+f, amit az Audinál végeznek, töredéke a teljes költségnek, adókedvezmény viszont mindkettő után jár. Mivel válaszokat nem kaptunk, csak találgathatunk, hogy honnan vásárolták a k+f szolgáltatást. Jó eséllyel az anyavállalattól, ami a cégcsoporton belüli nyereség irányításának is egy lehetséges módja, a k+f szolgáltatások valós költségét ugyanis nagyon nehéz ellenőrizni és meghatározni."
g7.hu/kozelet/20180807/magyarorszag-a-globalis-innovacio-segedmunkasa-ot-ceg-kolti-el-az-orszagos-kf-felet/

Talán azt te is érezheted, hogy ha az anyaországi K+F szolgáltatások megvétele vitte el a nyereségadó-alapját, akkor nem arról van szó, hogy a nyereségüket itthon újrabefektették, ez egy egyszerű nyereségátirányítási technika. (Mondanám, hogy adóoptimalizáltak, de még csak az sem biztos, hogy kevesebb adót fizetnek így.)

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.25. 15:16:25

@Aranka1973: na, ez egy korrekt válasz, köszönöm.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.25. 15:22:17

@Aranka1973: a külföldi vállalatoktól csak a magyar vállalatok költenek kevesebbet." listáról a magyar nagyvállalatok k+f költése hiányzik nagyon, merthogy néhány kivételtől (mint amilyen a Richter) eltekintve szinte nincs is ilyen. A magyar kkv-k pedig jórészt az uniós és állami pályázatokon elnyert pénzt költik k+f-re – gyakran sajnos csak papíron, mert nagyon sok a visszaélés, erre alakult ki az “elkutatni” (a pályázati pénzt) kifejezés"

Sir Bates dö Hól 2019.05.25. 17:50:32

@Cycmen: "számtalanszor hallottam idegen cégekről azt, hogy a hazájukban nem merik megcsinálni hasonló tevékenységi körben amit itt, mert nem engedik nekik!"

ez tökéletesen igaz! froban börtönbe kerülsz, olyan után, amit, ha nem is engednek moon, de max. pénzbírság...

alöksz róz 2019.05.25. 20:41:50

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Kutatás-fejlesztésre fordítják, akkor nem viszik ki az országból..." - papíron.

talán ha a saját igazadban kicsit jobban tudnál kételkedni...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.25. 22:03:25

@alöksz róz: hát, jobban rá lehet szorítani őket, mint egyeseket leszoktatni a svájci bankszámláról, a ciprusi cégalapításról, a focin keresztül történő pénzmosásról,...stb.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.25. 22:07:16

@Sir Bates dö Hól: Ausztriában például lemondanak olyanért, ami itthon az alapító okiratban foglalt kötelesség.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.25. 22:09:44

@Cycmen: "korábbi 46,7 euróról tonnánként 27,8-re csökken a következő gazdasági évben, a gazdálkodók szerint viszont minimum 38 eurós (mintegy 9,5 ezer forintos) árnál lenne kifizetődő a termelés.

A cukoripart így alapanyaghiány fenyegeti, mivel számos vállalkozás kilátásba helyezte, hogy a kedvezőtlen árak miatt nem vet majd cukorrépát"

N. Barbie 2019.05.26. 12:07:50

@Kuglóf. Az: A jelzoidet anyadnak tartogassad, attol hogy minden 2. szavad gyalazkodas meg nem lesz jobban vagy kevesbe igazad.
Az 5 pontodbol meg mind irrelevans hulyeseg, koze nincs ahhoz amit en irtam, de fidesznyikkent nem csodalom, hogy nem fogtad fel.

alöksz róz 2019.05.26. 14:44:48

@Igazamvanvagyigazamvan?: hát pedig pont hasonló 'elvek' alapján működnek a cégek is...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.26. 15:07:07

@alöksz róz: nem deltétlen. Egy tulajdonos vagy fejleszteni akar, vagy pénzt kimenteni.
Egy politikus csak az utóbbit.
Ha a cég első embere nem tulajdonos, akkor az éves beszámolón kell a tulajdonosok felé mutatni valami fejlődést, különben a karrierje bánja.
A politikus karrierje Magyarországon nincs összefüggésben az ország teljesítményével.

alöksz róz 2019.05.26. 16:20:08

@Igazamvanvagyigazamvan?: de feltétlen. adóparadicsomok kihasználása, külföldi számla, sporton keresztüli pénzmosás pont ugyanúgy megvan. akkor meg miről beszélsz.
lenyeled amit eléd raknak, ahelyett h gondolkodnál.
ehhez nem kell sok ész, vakhittel szajkózni a vadliberális hülyeségeket :-)

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.26. 17:59:13

@alöksz róz: ez aztán a kifordított logika! Tehát, azért elfogadható a fideszes lopás, mert hisz mindenki ezt csinálja. Tehát a libsi aki lenyeli, amit elé tesznek, mert nem bólogat hevesen a tolvajoknak.
Jobbágy vagy, de legalább Orbán örül.
Tudod, aki mégse lép ki a Néppártból, ha az ország népének ez az érdeke. Aki ugyanakkor kedvezményekkel, olcsó munkaerővel csábítja ide a tőkét, hogy a magyar tulajdonosok ne vigyék ki a hasznot....
Téged cáfol meg, te szajkózod a fidesz dumát, mikòzben Orbán pont az ellenkezőjét teszi, de én zabálom meg a dumát?
Neked Orbán a fejedre szarik. Ne hagyd! Nyisd ki a szád!

Blogolo Blogi 2019.05.27. 00:33:06

@Aranka1973: "elsöprő fideszes győzelem, örömünnep, ellenzéki magyarázkodás; ennyi maradt nektek!"

Aranka kiscsillag, szarul vegzed a munkadat edes gyerekem. Ez a 13 mandatum lofasz, Viktor sokkal tobbet vart toletek. Most mehet konyorogni Weber bacsihoz, pedig a kis geci nem nagyon szeret csicskulni, dehat az elet mar csak ilyen. Sallerek jonnek, kokik mennek.

alöksz róz 2019.05.27. 01:38:01

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Tehát, azért elfogadható a fideszes lopás, mert hisz mindenki ezt csinálja." - és ezt hol olvastad tőlem? :D

kicsit félrebeszélsz... mi cáfol meg?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.27. 12:37:55

@alöksz róz: "feltétlen. adóparadicsomok kihasználása, külföldi számla, sporton keresztüli pénzmosás pont ugyanúgy megvan. akkor meg miről beszélsz.
lenyeled amit eléd raknak, ahelyett h gondolkodnál."

Ezzel elismerted, hogy a politikusok (fideszes is) csal, lop, hazudik.
Tehát pont te vagy az, aki nem gondolkodik.
Ezért vagy NER kompatibilis. Magyarul jobbágy.

alöksz róz 2019.05.27. 13:56:38

@Igazamvanvagyigazamvan?: elismertem, hogy a politikusok is lopnak csalnak hazudnak.
és leírtam, hogy a cégek is lopnak csalnak hazudnak.
és? úgy gondolod nem igaz?
és mi cáfolja meg?

amit leírtál nekem tulajdonítva, az csak a te fejedben van, nem tűnt fel? :D

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.27. 15:10:28

@alöksz róz: amit állítottam: a magyarországi nyugati vállalatok nem mindegyike teheti meg, hogy adóoptimatizáljon. A politikusoknál nem érzem ezt a megkötést.
A dolog egyszerű. Nem minden vállalatnál van a tulajnak közvetlen irányítása. Egy alkalmazott viszont nem fogja a cég pénzét átmosni Cipruson, mert a karrierjével játszik.
süti beállítások módosítása