B1 blogcsalád



Végzetes az orbáni illiberális demokrácia, mert felszámolja a jogállamot

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. április 20. - Szelestey

• Juncker szerint teljes képtelenség, ahogy a magyar és a lengyel kormány hadakozik a kvóták ellen, nem tagadhatják meg a szolidaritást 

• Orbán Viktor és a hozzá hasonló nemzeti demagógok tévednek, amikor a Notre Dame tüze kapcsán is a maguk politikai pecsenyéjét igyekeznek sütögetni.  

• A populisták hasonló forgatókönyvből dolgoznak, legyen szó az osztrák sajtó megszállásáról vagy a szerb kormánypárt ellentüntetésének megszervezéséről 

notre_dam_fire.jpg

                                                         Nemzetközi sajtószemle, 2019. április 20.

 

Die Welt

die_welt.jpg

A német Alkotmánybíróság volt vezetője végzetesnek tartja az Orbán Viktor által megfogalmazott illiberális demokráciát, mert az a jogállam lebontásához vezet, attól pedig óvakodni kell. Hans-Jürgen Papier ezt annak kapcsán fejtette ki, hogy Magyarországon és Lengyelországban korlátozzák az alkotmánybíráskodást, illetve a szólásszabadságot. Mint mondta, mindkét kormányt demokratikusan választották meg, de ha annak segítségével megkérdőjelezik a jogállamot, akkor az igazi veszélyt jelent

Hozzátette azonban, hogy az ilyen támadásokat Németországban sem lehet kizárni, ezért elválaszthatatlan egymástól a demokrácia és a jogállam. Merthogy a jogot már most sem érvényesítik pl. a menekültek ügyében. A német törvények kimondják: nem folyamodhat menedékért az, aki az EU valamely tagországából vagy biztonságos 3. államból jutott német földre. Azaz ily módon nem élhet a lehetőséggel bárki, aki a szárazföldön keresztül lépte át a német határt. Tehát esetében helyből nem jár a menedék, noha az alapjog. És itt az a baj, hogy ha nem szereznek érvényt a jognak, akkor egy idő után megrendül az emberek bizalma a politikai rendszerben, erősödik a csömör. 

https://www.welt.de/politik/deutschland/plus192082861/Hans-Juergen-Papier-warnt-vor-Erosion-der-Rechtsstaatlichkeit.html?wtrid=onsite.onsitesearch

WAZ

 waz.JPG

Juncker nem gondolja, hogy Európából bármikor olyan szövetségi állam lehet, mint amilyen az USA is, de nem is tartaná jónak, ha az unióból olvasztótégely lenne. Szerinte inkább egy jobb EU-ra van szükség, mert a szervezet jelenleg válságban van. Az interjúban a politikus kifejtette, hogy főként a migráció területén lát nagy bajokat, ám a Bizottság hiába terjesztette elő hétpontos javaslatát, azt a tagállamok nem fogadták el. A kormányok inkább a saját dolgaikkal vannak elfoglalva, pedig itt igazán közös ügyről van szó. Szolidáris választ kell adni, meg kell találni a menedékkérők elosztásának módját. És teljesen értelmetlen, hogy a magyarok, a lengyelek és mások kézzel-lábban tiltakoznak ellene. Egyes államok pedig visszaállítják az ellenőrzést a schengeni rendszeren belül, amikor pedig a külső határok védelmének megerősítése jelentené a megoldást. 

Juncker igen sajnálatosnak tartaná, ha kancellári megbízatásának lejárta után Merkel eltűnne a politikai süllyesztőben, mert neki továbbra is szava van Európában. Ezért a maga részéről nehezen tudná elképzelni Németországot, illetve az uniót a jelenlegi kormányfő nélkül, aki pl. vállalhatna valamilyen szerepet az EU-ban. A hosszú beszélgetés végén a Bizottság elnöke arra is kitért, hogy változatlanul isiászban szenved, ezért időnként mozgásgondjai vannak, amit a brit sajtó azonban más tényezőnek tulajdonít. A baját csak tetézi, hogy egy autóbaleset következtében szintén sántikál, de nem panaszkodik, jól van. Szinte mindent elért az életben. 

https://www.waz.de/politik/juncker-merkel-waere-hochqualifiziert-fuer-europaeisches-amt-id216993217.html

Guardian

guardian.png

A kommentár arra figyelmeztet, hogy az európai szélsőjobb hiába igyekszik felhasználni az Notre Dame ügyét, a próbálkozás nem fog sikerülni, mert a keresztény földrész ellenállóbb a populizmussal szemben, mint ahogy azt a nacionalisták hinni szeretnék. Orbán Viktor a nagy tűzvész előtt 10 nappal elhangzott, izgatott kampányindítójában azt bizonygatta, hogy az EP-választások tétje nem csekélyebb, mint a ’keresztény civilizáció’. A kérdés ezek után az volt, hogy neki, a ’keresztény Európa’ önjelölt védelmezőjének vagy a többi nemzeti populistának mennyi időre van szüksége, mármint hogy tőkét kovácsoljon a tragédiából az unió átalakításához, a maguk fehér, etnocentrista, vallási víziója mentén.

A magyar kormányfő azt ígéri, hogy a választás csata lesz a 68-as nemzedék liberálisai, illetve a bevándorlás ellen. A politikus hírhedetten ostorozza a „brüsszeli buborékot”, amely állítólag összeáll Sorossal, hogy muzulmán migránsok millióit hozza a földrészre, mert puccsot szervez a kontinens etnikai összetételének módosítására és a nemzetállamok felvizezésére. A Notre Dame-ot ért katasztrófa természetesen véletlen volt és semmi köze a migránsokhoz, vagy a muszlimokhoz, ez azonban nem gátolta meg a jobbos populistákat, hogy megkíséreljenek hasznot húzni, az érzelmeket felkavarva.

A magyar vezető egyelőre nem merészkedett odáig, hogy kifejezetten összeesküvés elméleteket emlegessen a tűzvész okait illetően, de azt megengedte, hogy Semjén Zsolt kijelentse: ami történt az tragikus jelkép, miután azt látjuk, hogy Nyugaton az értékek apokaliptikus módon vesznek el. Továbbá, hogy a francia világi, egyházellenes politika szintén felelős a történtekért. Csakhogy a felmérések azt tanúsítják, hogy az európai keresztények immunisabbak a jobboldali populizmussal szemben, mint a nem vallásos szavazók. Szóval Orbán és szövetségesei hiába agitálnak, keltik a félelmet, hogy mekkora veszélyben van a ’keresztény Európa’, meg hogy a Notre Dame sorsa jelkép, ennél nem jutnak tovább. A közvélemény kutatások szerint az embereket inkább foglalkoztatja a korrupció, a bér és a kivándorlás (nem pedig a bevándorlás).

Szóval itt alighanem elszámította magát a szélsőjobb. Az unió alapító atyái javarészt kereszténydemokraták voltak. Azt hirdették: egység a sokszínűségben. Lehet, hogy Orbán és a többiek civilizációs harcot akarnak vívni az identitás kapcsán, de ezt néven kell nevezni, mert itt valójában cinikus manipulációról és minden alapot nélkülöző paranoiáról van szó.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/apr/19/europe-far-right-weaponise-notre-dame-christian

VOA

 vov.JPG

A magyar elhárítás egyik volt magas rangú munkatársa úgy gondolja, hogy az orosz hírszerzés logisztikai bázisként használja Magyarországot - Európa ellen. Katrein Ferenc összesen jó 10 évet töltött az Alkotmányvédelmi Hivatalnál és a végén már műveleti főnök, illetve az igazgató tanácsadója volt, ám 5 és fél éve bedobta a törülközőt, mert már olyasmit kértek tőle a főnökei, amit nem akart megtenni. Ideértve, hogy bizonyos dolgokat megakadályoztak számára. Az utolsó cseppet az jelentette a pohárban, hogy nem léphetett fel az orosz kémek ellen, pl. úgy, hogy kettős ügynöknek szervezze be őket. A szakértő azóta már külföldön él és azért egyezett bele a nyilvános beszélgetésbe, mert hatalmas vihart kavart, hogy Orbán Viktor döntése értelmében Budapestre költözhet a hidegháborús relikviának számító Nemzetközi Beruházási Bank. És félő, hogy az orosz fél a pénzintézetet kémkedés álcázására használja majd Európában. 

Katrein osztja az aggodalmakat, hiszen az oroszok már más állami cégeken és szervezeteken keresztül is próbálták helyzetbe hozni a titkosszolgálataikat. És a magyar elhárításnak nincs sem elég embere, sem elég pénze, hogy nyomon kövesse az NBB-t, illetve annak munkatársait. Arról nem beszélve, hogy a magyar kormány széleskörű diplomáciai mentességet adott a banknak. A volt elhárító attól fél, hogy Orbán igyekszik kijátszani egymás ellen Oroszországot, valamint a Nyugatot, miközben mind a három orosz szolgálat szabadon ténykedik magyar földön, noha egy NATO-tagállamról van szó. 2010 óta kb. 100 ember hagyta ott az Alkotmányvédelmi Hivatalt, mert nem tudott eljárni az orosz hírszerzők ellen, noha azok Magyarországról szervezik európai akcióikat.  És nem szabadna lebecsülni ezt az igen nagy veszélyt, félvállról venni az oroszokat.   

https://www.voanews.com/a/former-spy-hungary-used-as-logistical-base-for-russian-intelligence-activity/4879742.html

Der Standard

der_standard.jpg

Az elemzés úgy ítéli meg, hogy a mostani osztrák kormány alatt nem tört ki a fasizmus, de a koalíció programja egyértelműen tekintélyelvű, illiberális, és ebben a sajtópolitikának döntő szerep jut. Ezt annak kapcsán írja, hogy a Riporterek Határok Nélkül éves jelentése 5 hellyel hátrébb sorolta Ausztriát. Mint az újság rámutat, valóban nem hurcolnak el senkit az éjszaka kellős közepén, de a Szabadságpárt igyekszik megbosszulni a sok évtizedes, vélt megaláztatásokat, a Néppárt pedig azon van, hogy kiűzze a szociáldemokratákat az utolsó fontos tisztségekből. Egyidejűleg folyamatosan és következetesen ellenséges politika érvényesül bizonyos csoportokkal szemben. Legelőször is a menedékkérők, az idegenek és a muzulmánok ellen. 

Az FPÖ, amely a CEU volt professzora, Anton Pelinka szerint a puha szélsőjobbhoz tartozik, megkaparintotta a biztonságért felelős tárcákat, beleértve a titkosszolgálatokat. Vagyis jelenleg a farkas vigyáz a bárányokra. Emellett egyértelműen törekszik arra, hogy szűkítse a rendszert bíráló sajtó mozgásterét. Ugyanakkor sok milliós hirdetésekkel támogatja meg a jobboldali-populista orgánumokat. Mindennek a következménye azután, hogy az ország hátrébb szorult a sajtószabadság ranglistáján, jelenleg a 16. A jelentés a helyzet riasztó romlásáról beszél. Ráadásul a Szabadságpárt mindenáron rá akarja tenni a kezét a közmédiára. Az ÖVP pedig segédkezet nyújt hozzá. 

https://derstandard.at/2000101765452/Tuerkis-blaue-Medienpolitik-faellt-international-auf

Spiegel

der_spiegel.jpg

Szerbiában a múlt év vége óta hatalmas tüntetések vannak az államfő ellen, Vucsics most ellendemonstrációt tartott Belgrádban, csak éppen tízezreket szervezetten szállíttatott az eseményre. A településeknek előírták, hogy hány embert kell mozgósítaniuk, miután az önkormányzatok többségét az elnök pártja tartja kezében. A fuvart több száz autóbusszal bonyolították le, a járművek egy kilométer hosszan, több sorban várakoztak a főváros központjában. A hatalomellenes megmozdulásokon a sajtószabadság korlátozása, valamint az ellen tiltakoznak, hogy a kormánypárt a gyűlölet légkörét kelti az ellenzékkel, illetve a másként gondolkodókkal szemben. Azt követelik, hogy Vucsis mondjon le és írjanak ki új választásokat, ám a szervezők a maguk részéről idáig nem mutattak fel semmiféle átütő programot. 

https://www.spiegel.de/politik/ausland/serbien-praesident-aleksandar-vucic-laesst-serben-zu-grosskundgebung-transportieren-a-1263743.html

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6214776384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.04.20. 16:55:51

@Helga Beauty Salon: Sajnálom, ha még mindig nem érted. Tessék utána olvasni, részletesebben. Másképpen nem fog menni. Mert az, hogy te, hogy gondolod, attól még közel sem úgy van ez, hogy kötelező. Ezért tessék kicsit jobban tájékozódni és ne saját kútfőből írni, ahogy gondolod.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.20. 17:44:39

@Helga Beauty Salon:

"Na mi van büdös libsiproli köcsögök, mégis van kvóta és nem csak Orbán kábítja vele az általatok fideszbirkáknak nevezett szavazókat?
A szaros vén hülye alkoholistátok elszólta magát! Esetleg "nagy meglepetésre" az is kiderül, hogy Soros sem egy nyugdíjas öreg bácsi akitől nevetséges félni, hanem tényleg egy aljas zsidó, aki tönkre akarja tenni Európát? "

nem tudom Gyuri bá mit mondott (nem érdekel a prostisrácok szennyoldal) szerintem hangfelvétel nincs róla, az viszont látható és érzékelhető, hogy a mi csutti cziggányunk mit cselekszik idehaza...

inkább 100 zsidó szomszéd, mint egy ilyen staddioncziggány.

Helga Beauty Salon. 2019.04.20. 17:45:59

@Thomas Grande: Sajnálom, ha még mindig nem érted. Tessék utána olvasni, részletesebben. ....................

Hát öcsém te aztán tényleg tántoríthatatlan, az utolsó utáni pillanatig is hazudni képes vérlibsi vagy! Vegyétek már tudomásul, hogy sokan nem olyan hülyék mint ti!
Vedd úgy, hogy a pofádba röhögtem.

taga20 2019.04.20. 18:06:19

@Helga Beauty Salon: "Vegyétek már tudomásul, hogy sokan nem olyan hülyék mint ti! "

remélem nem magadra gondoltál, me az durva lenne!

köcsög, te tényleg szopni jársz ide!:)))

2019.04.20. 20:18:58

@Helga Beauty Salon: Csak ülök itt, és mosolygok rajtad. Úgy érzem, nagyon fiatal lehetsz, sok mindent nem értesz még, sok-sok összefüggést nem látsz, így érthető ha csak a felszínt kapargatod. Bár lehet, hogy neked ennyi is elég. (a fiatalságodra és a tapasztalatlanságod számlájára írom) De ha továbbra is ilyen szeleburdi, hebehurgya módon írogatsz, azt hiszem, hogy az Irántad érzett derűs elnézésem át fog alakulni szánalommá. Függetlenül attól, hogy neked mind egy-e vagy sem. (ja, próbálj meg olyan szavakat használni amiknek úgy nagyjából tudod is, hogy mi az értelme, nagyon kínosan jön le részedről ha úgy írsz, hogy nem is tudod mit írtál le)

rallus 2019.04.20. 20:59:34

@Thomas Grande: Szomorú, hogy az a véleményed Juncker, Timmermans és Verhofstadt urakról, hogy részeges agyalágyultak, akik ostobaságokat beszélnek!
Az természetesen köztudomású, hogy Soros úr rágógumit és érdesített óvszert árul az EU vezető politikusainak és e célból havi gyakorisággal keresi fel őket hivatalukban a jó üzletmenet érdekében. Különben mit keresne ott egy amerikai spekuláns ?
Te mint érett, nem a felszínt hebehurgyán kapargató gondolkodó, várod a nyuszit a tojásokkal?

taga20 2019.04.20. 22:06:39

@rallus: azé még mindig jobb, mint hogy az a darabszar kégébés putyin minden évben lecumiztat. nem?

az tényleg kibaszott ciki!

Anatolij Ubijca 2019.04.20. 23:06:47

@taga20: Titeket nem a "kágébés" Putyin, hanem Orbán cumiztat le, ha nem is minden évben, de tavaly és idén tavasszal biztosan. De idén olyan jó évetek lesz, hogy ősszel is a szátokba vehetitek a lompost, amikor az önkori választásokon is leszopatnak titeket.

Anatolij Ubijca 2019.04.20. 23:08:51

@Thomas Grande: "Csak ülök itt, és mosolygok rajtad"

Mosolyogj csak félkegyelmű barátom, legyen neked is ennyi örömöd, de az mosolyoghat majd igazán gazán, aki május 26-án este is mosolyog majd.

Márpedig nagyon úgy tűnik, hogy arra nektek nem sok okotok lesz.

Anatolij Ubijca 2019.04.20. 23:11:01

@csüngőhasú norvégbáró: "inkább 100 zsidó szomszéd, mint egy ilyen staddioncziggány."

Mi sem könnyebb ennél, csüngőhasú barátom, térj meg gyorsan őseid földjére és Arielben akár 200 zsidó szomszédod is lehet.

Anatolij Ubijca 2019.04.20. 23:13:17

@István Tamasi: "Mindenki nyugodjon le. o1g nem fogja felszámolni a jogállamot Magyarországon mert már felszámolta."

Szerintem te örülj neki, hogy ez nem igaz, mert ha visszatérnének a demokrácia előtti idők (akár a komcsi, akár a náci éra), akkor az Andrássy út 50-ben a magadfajta irritáló libsik veséjét vernék le először.

taga20 2019.04.20. 23:34:38

@Anatolij Ubijca: Meg egy nagy lofaszt, kizárolag csak arabokat szopok. Amíg nem volt kerítés sok menekültet részesítettem felácíóban. 2015-ben tuti én szoptam le a legtöbb arabot a liberálisok közül. Szeretem, ahogy arab stílusban, durván megdugják a számat, szinte megerőszakolják. Hetekig csak a gecijükön éltem, mást nem is ettem, vagy ittam.
Nagyon várom a Görög migránskaravánt. Ha ide érnek keményen leszopom az összes arabot.

2019.04.21. 09:18:27

@rallus: Természetesen várom.

2019.04.21. 09:28:22

@Anatolij Ubijca: A mosolygásomat és az örömömet nem a május 26-i eredménytől teszem függővé, nem attól függ a kedélyállapotom, egyúttal sajnálom ha ez miatt megfosztottalak némi örömködéstől. Nem keversz össze valakivel, valakikkel? Mondhatnék egy ismert közhelyet-pl. mindenki magából indul ki-de igazából nem nagyon értek ezzel egyet. Nyilvánvaló -ha mondhatom így-hogy ti jobban várjátok ezt az időpontot mint magát a messiást. Minden harmadik mondatotok ezt az elsöprő érvelési módszert tartalmazza. Szorítok neked, azon az ominózus estén, őszintén remélem végre, hogy lesz egy kis jókedved és örömöd, bármi is legyen az eredmény. Hajrá.

2019.04.21. 09:31:03

Nyugodt húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek! (legközelebb kedden reggel fogok rá nézni a blogra, a hozzám intézett írások megválaszolásának-érthetően az ünnepek miatti-késése miatt szíves elnézését kérem az itt jelenlévőktől)

István Tamasi 2019.04.21. 10:24:02

@Helga Beauty Salon:
Na mi van büdös fitymaszbirka! Rájöttél már hogy csüngőhasú suttyó vezérkédnek meg vannak a saját migráncskvótái: 1. a fizetős ázsiai és arab letelepedési kötvényesek akik szarnak a magyar kultúrára és hagyományokra 2. a színebőrű drúz keresztények akik a magyar kultúrát és hagyományokat még könyvből sem ismerik 3. a Magyarországot, magyar kultúrát és hagyományokat csak hírből ismerő venezuelaiak.

István Tamasi 2019.04.21. 10:30:24

@Anatolij Ubijca:
Ahol olajszőke lala a belügyminiszter, ahol a pártkatona polt a főügyész, ahol nem indul eljárás az Elios féle nyilvánvaló csalás, a választási csalások, parlamenti képviselők elleni erőszakos fellépések ügyében ott bizony már felszámolták a jogállamot.

Anatolij Ubijca 2019.04.21. 12:04:20

@István Tamasi: És a veséddel mi van? Leverték már a fiúk az Andrássy út 60-ban?

Jött már érted a fekete Pobjeda?

Padlásodat lesöpörték már?

csobi2011 2019.04.21. 12:15:26

A sok libsi barom szerint a keresztények szükséges védelmét is csak Viktor találta ki. Gondolom a Sri Lanka-i esények is Viktort cáfolják.

szepipiktor 2019.04.21. 16:19:40

A napi aszinkron hírhamisítás...
Tehát akkor a tűz utáni napokban itt az indexen és a blog.hu-n egy propagandacikk, poszt sem jelent meg?
Szerintem kizárólag olyanok, sőt egy barom még számszakilag is köködött, miszerint a francia emberek fizetik az újjáépítést, mivel az adakozó gazdagok ezt leírják az adójukból.
Gyakorlatilag csak propagandaírásokat kaptunk, melyeket a csúti ellen használtak, míg a kommentekben meg egymásnak esett a szélsőjobb és a szélsőbal.
Tehát ezt kiemelni?
Hogy orbán mire használja az tény.
De ezt ne vesse már szemére az, aki ugyanezt teszi.

midnight coder 2019.04.21. 16:20:01

A menekültek elosztásának egy jó módja van: egész Európának egységesen ki kell lépnie a genfi konvenció menekültügyi részéből. Ezt úgy kell átalakítani, hogy mindenkinek csak a saját kontinenséről érkező menekülteket kell fogadnia. Amikor ezt 51-ben megalkották, még fel sem merültek az olyan dolgok, mint népességrobbanás, illetve az egyes térségek etnikai átalakulása a migráció miatt.

nemecsekerno_007 2019.04.21. 16:20:16

@Thomas Grande: Tudod mi az álszent?! Az, hogy a migránsokkal akarják megtermeltetni az európai nyugdíjakat. Persze le van öntve a szolidaritás mázával...

midnight coder 2019.04.21. 16:21:42

@nemecsekerno_007: Szerinted az írástudatlan afrikai kecskapásztor mennyi GDP-t fog termelni a nyugdíjadba ? Elárulom, egy vasat sem. Te fogod eltartani még az ükunokáját is.

szepipiktor 2019.04.21. 16:23:27

És hát ez a demokrácia dolog is érdekes.
Sokan élünk még Európában, akik jól emlékeznek arra, milyen is a baloldal által definiált és üzemeltetett demokrácia.
Ma meg látjuk az olyan dolgokon, mint a greenpeace vagy a feministák #metoo-ja, hogy milyen lenne a demokrácia, ha az aktivista szekták irányítanak.
Csak az orbáni mai neve illiberális, a másik kettőé bolsevik...
Tényleg nincs másik út? csak a bűnösöké?

midnight coder 2019.04.21. 16:24:04

@csobi2011: Az igazán szánalmas az az, hogy azt nem érik fel ésszel, hogy ez az egész nem a kereszténységről szól, hanem pont a szabadságról. Egy iszlám államban előbb lehetsz keresztény mint ateista.

Che21 2019.04.21. 17:21:05

"Juncker szerint teljes képtelenség, ahogy a magyar és a lengyel kormány hadakozik a kvóták ellen, nem tagadhatják meg a szolidaritást "

Ezt nem értem.
Eddig úgy volt, hogy a migrik értékesebbek az aranynál.
Most meg a szolidaritás hiánya, ha az aranynál is értékesebb migriket meghagyjuk a nyugatnak?

Kéne hagyni abból az isiászból néha másnak is.

Sir Galahad 2019.04.21. 17:33:48

@Che21: Bocsánat, de eddig nem arról volt szó, hogy nincs is kötelező kvóta?

m54 2019.04.21. 17:34:56

Pereltünk, de attól még kötelező maradt a kvóta

Az intézkedés ellen szavazott több kelet-közép-európai tagállam, köztük Magyarország. Magyarország és Szlovákia nem értett egyet a döntéssel, és beperelték az EU-s miniszterek tanácsát a sietve megindított áthelyezés miatt. A bírósági eljárás viszont nem jelenti azt, hogy ne lenne kötelező végrehajtani a döntést.

„Magyarország nem ajánlott föl helyeket és nem helyezett át senkit. Lengyelország 2015 decemberben tett ajánlást, de nem vett át senkit. Csehország nem tett új ajánlást 2016 május óta, és 2016 augusztus óta nem vett át senkit. Minden tagállamnak legalább három havonta új felajánlásokat kell tenni” – magyarázta Dimitrisz Avramopulosz, a bevándorlási ügyekért felelős görög biztos kedden Strasbourgban.

Május 15-én tárgyalja az Európai Bíróság a kvótapert Magyarországgal szemben

Május 15-ére tűzte ki az Európai Bíróság az Európai Bizottság Magyarországgal, Lengyelországgal és a Cseh Köztársasággal szemben indított úgynevezett kvótapere tárgyalásának időpontját - közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) pénteken az MTI-vel.

Az Európai Tanács 2015-ben hozott döntést arról, hogy Magyarországnak 1264 migránst kell átvennie

m54 2019.04.21. 17:38:58

Túl radikális a brit liberálisoknak egy magyar ex-DK-s neokohn.hu/2019/04/20/tul-radikalis-a-brit-liberalisoknak-egy-magyar-ex-dk-s/

"A volt DK-s politikus egy vitában kritizált egyes muszlim szokásokat, például a nők megcsonkítását, a melegekkel szembeni bánásmódot, valamint a saría megjelenését Angliában. "

hsz: "Nem csoda, hogy kipenderítették.
Egy virtigli liberális jól tolerálja a nők megcsonkítását, a melegek hátrányos megkülönböztetését, és a saríát.
A "becsületgyilkosság" pedig a liberalizmus egyik fundamentuma.
Ennyit sem tudott ?"

morph on deer 2019.04.21. 18:11:08

@szepipiktor:
”De ezt ne vesse már szemére az, aki ugyanezt teszi.”

Így igaz! Oda a szemfedő való, azt tessék oda vetni, tisztelt hölgyeim és uraim..!

morph on deer 2019.04.21. 18:22:08

@m54:
“Az Európai Tanács 2015-ben hozott döntést arról, hogy Magyarországnak 1264 migránst kell átvennie.”

- És lefolytatnia a menekültügyi eljárást esetükben.
Azaz elvégezni a vizsgálatokat és elbírálni, hogy jogosultak-e menekült, védelmezett, stb. státuszra, vagy sem.
Ez azt is jelenti, hogy Magyarország saját-, azaz nemzeti hatáskörben dönt arról, hogy kit és miért fogad be, és kit nem!

Tehát mindez NEM 1264 migráns betelepítéséről szól, hanem a velük kapcsolatos munka elvégzéséről!

Lenne, ha nem akarnánk kibújni alóla.
Jellemző, mondjuk...

taga20 2019.04.21. 18:33:06

@m54:

te tetves rohadék fityeszork! mi a kurvaanyádért hazudozol még húsvétkor is?

élhetetlen 2019.04.21. 18:45:41

@Lakatos Rodolfó: @ darlacko: „hadakozik a kvóták ellen„. „Köszönjük, Juncker úr az "önleleplezést", ez világos beszéd.”. Az a rengeteg eszetek nem árt meg nektek, nem féltek, hogy a lángeszetektől kigyullad a hajatok? A kvóta szó mióta jelent kötelező betelepítési kvótát? Csak arról volt szó, hogy a kérelmek elbírálásában kéne arányosan részt venni. Akit elutasítanak, azt legfeljebb kitoloncolják. Aki maradhat, az viszont szabadon mehet Európában, ahova akar, vagy tud. Hol van itt szó a Magyarországra történő kötelező betelepítésről? Itt „önleleplezés” csak részetekről történt, azaz elárultátok, hogy egy egyszerű dolgot sem vagytok képesek értelmezni.

élhetetlen 2019.04.21. 18:57:34

@Szemkilővetők iszlamizálni akarják az országot.: Őrülj, hogy nincs szervi bajod, csak agyi, ugyanis a hülyeség nem fáj. „kis hijan felgyujtott egy rakas negert”. Egy hete a konyhapult felett vágtam ketté egy avokádót, és a bal kezemben levő fél a konyhakövön landolt. Két hónapja meg elestem, mert a sérült térdem összenyeklett alattam, mikor le akartam ülni, nem értem el az ülőfeeületet. Nehéz így élni, de nem cserélnék veled, mert az agyam működik, ha a lábam nem is. Te örülj az ép lábadnak, a hiányzó eszed meg nem hiányzik, mert ahhoz hogy hiányozzon ész kéne, hogy felfogd, hogy mi hiányzik.

Che21 2019.04.21. 19:05:47

@m54: Az egyszeri libsi találkozása a libsi véleményterrorral.

A hülyéje elhitte, hogy nyugaton szólásszabadság van.

Cycmen 2019.04.21. 19:07:47

@élhetetlen: A kvóta szó mióta jelent kötelező betelepítési kvótát? Csak arról volt szó, hogy a kérelmek elbírálásában kéne arányosan részt venni. ..............

Ja, most jön az "ez a kvóta nem is olyan kvóta" mi? Ez csak olyan elméletileg foglalkozni kell velük kvóta!
Amikor nem volt kerítés be akartuk őket tenni gyűjtőhelyekre és elbírálni, akkor emlékeim szerint a "miért nem engedik tovább őket" ment és Bécsből jöttek értük jószívű emberek kocsival! Ne nyomjátok tovább a hülye dumát, mert felesleges, dugja fel őket a művelt nyugat magánk!

Che21 2019.04.21. 19:09:51

@m54: "Minden tagállamnak legalább három havonta új felajánlásokat kell tenni” – magyarázta Dimitrisz Avramopulosz, a bevándorlási ügyekért felelős görög biztos kedden Strasbourgban. "

Mi rendszeresen felajánljuk, hogy a nyugat megtarthatja az összes "értékesebb az aranynál" migráncsot.
Nem tudom miféle felajánlást vár még ezen felül ez a dimitrisz, meg az isiász?

taga20 2019.04.21. 19:13:10

@Che21: például aszt, hogy húzzál már el a ruszkikhoz fityeszszutyok a geci gazdáddal együtt!

ezt érted, te szardarab?

élhetetlen 2019.04.21. 19:19:51

@Helga Beauty Salon: „A szaros vén hülye alkoholistátok elszólta magát!”. Te vagy itt hirtelen a harmadik, aki szerint a kvóta szó kötelező betelepítési kvótát jelent. A kérelmek elbírálásának elosztása szóba sem jöhet. Lehet, hogy nem vagy alkoholista, de hülye az vagy. Ja, és én is hülye vagyok, amiért egyáltalán szólok hozzád, de mindegy.

élhetetlen 2019.04.21. 19:31:29

@rallus: „Különben mit keresne ott egy amerikai spekuláns ?”. Szerinted normális embereknek nem szabad beszélgetni a világ dolgairól? Csak Orbánnak szabad az azeri gyilkosról beszélgelni, hogy miért is adja, ki, vagy a kínaiakkal, hogy miért is jó nekünk a kínai vasút, vagy Putyinnal, hogy miért is kell a bankja minden tagjának a teljes diplomáciai mentesség?

Semper Fidelis 2019.04.21. 19:35:18

Azt mondták, hogy nincs kvóta. :/

élhetetlen 2019.04.21. 20:06:59

@Cycmen: Ne zavarjon meg nagyon, hogy csak egy szó értelmezéséről, jelentéséről írtam. Engem sem zavar, hogy nem érted.
Egyébként ez olyan jól hangzik, hogy el akartuk bírálni őket a Keleti előtt, vagy a megváltott vonatjeggyel megállítottuk a vonatot talán Bicskénél. Visszafizettük a vonatjegy árát? Vagy elbíráltuk a kérelmüket? Nagyon akartuk, csak a nyugat nem engedte. Talán, mert a Keleti előtti tér nem volt egy elfogadható tranzit zóna? Nem érdekes, te tudod a tutit. Nyomjad tovább a hülye dumát. Ha tisztességesen elláttuk, és elbíráltuk volna őket, akkor aki nem maradhat, az megy, aki maradhat, az viszont EU-n belül oda ment volna, ahova akar, vagy tud. Akár a művelt nyugatra is.

morpho 2019.04.21. 20:13:25

Akik kvóta ügyben pofáznak, olvassák el a teljes szöveget: "a Bizottság hiába terjesztette elő hétpontos javaslatát, azt a tagállamok nem fogadták el" Ez ennyi. A többi Junker magánvéleménye. Ki lehet persze forgatni, úgyhogy rajta narancskulancsok! A legjobb kiforgatónak különdíjként Soros György a második helyezettnek Jean-Claude Juncker a harmadik legjobb megoldásért pedig Judith Sargentini szurkálható vudu bábuját osztom ki! Sok sikert a szép megoldásokért!

Európai téridő 2019.04.21. 20:15:38

A fritzek csak ne pampogjanak, ők jogállami keretek között sikálták el 1968-ban a náci háborús bűnösök viselt dolgait az EGOWiG-törvénnyel.

élhetetlen 2019.04.21. 20:27:18

@Semper Fidelis: Ízlelgesd a szavakat. Kvóta, nem kötelező elbírálási kvóta, szolidaritási alapon bevállalt elbírálási kvóta, betelepítési kvóta, kötelező betelepítési kvóta. Hátha leesik a tantusz. Ha nem, hát nem.

morpho 2019.04.21. 20:35:48

@élhetetlen: Értik ám ők, csak jobb híján ebbe kapaszkodnak. Érdekes, hogy a magyar jogállamiság bedarálása valahogy nem izgatja őket. Az nyilván rendben van, csak a kvóta! Na az a gond!

élhetetlen 2019.04.21. 20:36:32

@Sir Galahad: „Bocsánat, de eddig nem arról volt szó, hogy nincs is kötelező kvóta?”. „Juncker szerint teljes képtelenség, ahogy a magyar és a lengyel kormány hadakozik a kvóták ellen, nem tagadhatják meg a szolidaritást„. Ebben hol van a kötelező? Most akkor neked is. Ízlelgesd a kifejezéseket. Kvóta, nem kötelező elbírálási kvóta, szolidaritási alapon bevállalt elbírálási kvóta, betelepítési kvóta, kötelező betelepítési kvóta. Hátha leesik a tantusz, hogy mi a különbség. Ha nem, hát nem.

élhetetlen 2019.04.21. 21:06:10

@morpho: Csak félig van igazad. Egy részük érti, a másik részük nem. Ők leragadtak ott, hogy azt mondtátok, nincs kvóta, most, mégis van? Hogy milyen kvóta, az nem számít. És vannak olyan komentek, ahol elhiszem, hogy csak ennyire futja nekik. Ez olyan, mint a CEU ügy, a legbénább az volt, hogy csak a CEU-val van baj, mert a KKE egy rendes magyar alapítványi egyetem. Ilyet csak az ír le, akinek tényleg fogalma sincs, miről beszél. Úgy látom, hogy a fele tisztességtelen, a másik fele buta, a kvótával kapcsolatban. CEU ügyben meg a 80 % nem tudja, miről beszél, csak erősíti a 20 százalék Soros utálót, azt a húsz %-ot meg az sem érdekli, hogy a KKE-vel Soros marad, csak az a lényeg, hogy jó nagy kárt okozott a kormány egy egyetemnek, és ez nekik siker. Ijesztő!

élhetetlen 2019.04.21. 21:11:36

@morpho: Bocs, a másik fele. „Érdekes, hogy a magyar jogállamiság bedarálása valahogy nem izgatja őket.”. Az bonyolult. A van kvóta, nincs kvóta, az egyszerű, ha nem foglalkozunk azzal, hogy milyen kvóta van vagy nincs. Ezért nem gondolom, hogy „Értik ám ők”.

morph on deer 2019.04.21. 21:15:04

@élhetetlen:
“Csak Orbánnak szabad az azeri gyilkosról beszélgelni, hogy miért is adja, ki, vagy a kínaiakkal, hogy miért is jó nekünk a kínai vasút”

El vagy te tévedve, ha azt hiszed, viktorunk beszélgetni ment!
Egy frászt.
Csak törődik a befektetéseivel.
Na meg a Kínától járó jutalommal is kell valamit kezdeni, nem igaz?
Hogy nézne ki, ha annak is a nyomára bukkannának azok a fránya oknyomozók, mint a Gripenek esetében, hát nem?
Szóval jobb az ilyesmit nem bízni másra, főleg ilyenkor, mikor egyébként is figyelik a kezét a gaz EU-sok, hogy mennyi ragad hozzá már megint.

Ügyes fiú ez a mi viktorunk, na, el kll ismerni!

élhetetlen 2019.04.21. 21:25:41

@morph on deer: „El vagy te tévedve, ha azt hiszed, viktorunk beszélgetni ment!„. Nem vagyok eltévedve, és hülye sem vagyok, csak finoman fogalmaztam. Az nem „beszélgetés”, hogy mit mennyiért, és mi jut belőle nekem? Az jegyzőkönyvezett tárgyalás keretében szokott összejönni?

Sir Galahad 2019.04.21. 22:26:48

@élhetetlen: Ja, ha másképp hívják, akkor mindjárt rendben van...

Most komolyan: hallottál a Magyarország elleni eljárá fsról, ami azért indult, mert nem volt hajlandó fogadni az előírt számú migránst menedékkérelmi eljárásra? Ha a kvóta nem kötelező, mivégre az eljárás?

Laciiiii55 2019.04.21. 22:29:56

"nem tagadhatják meg a szolidaritást„. Ebben hol van a kötelező"
Nem megtagadható = kötelező. Akármennyire nem akarod érteni attól még egyértelmű.

morph on deer 2019.04.21. 22:34:57

@élhetetlen:
“csak finoman fogalmaztam”
:)
Már elnézést, de ez véletlenül nem valami ősi libsibolsisorosbérenc szokás?
Azért nem ismertem fel így elsőre, mert a fehér hollóval arányos az előfordulása errefelé az ilyesminek..! :D
Egyébként de, pontos a meghatározás!

morph on deer 2019.04.21. 22:39:31

@Sir Galahad:
“Ha a kvóta nem kötelező, mivégre az eljárás?”

Az megvan, hogy orbán is aláírta az erről szóló megállapodást?
Aztán utólag tiltakozott, meg megtámadta, de első körben mi is jóváhagytuk, csak igyekszünk kihátrálni a megállapodásból. Ezért.

Blogolo Blogi 2019.04.21. 22:48:19

@Helga Beauty Salon: libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi,libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi,libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi. Es mar tudjuk is, mit akartal mondani agyhalott.

élhetetlen 2019.04.21. 22:51:55

@Sir Galahad: „,mert nem volt hajlandó fogadni az előírt számú migránst menedékkérelmi eljárásra?„ Ez így nehéz, fordítsuk le hétköznapira, 28 család összeáll, hogy kalákában építenek 28 lakást, és van négy calád, aki sem nem fizet, sem nem dolgozik, de várja a neki járó lakást. Most ezt csinálja a magyar kormány. Felháborító lenne, ha a társaság pert indítana ellenük, hogy jogtalan az elvárásuk? Ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni.

élhetetlen 2019.04.21. 23:00:04

@morph on deer: Sajnálom, nem vagyok ősi libsibolsisorosbérenc, csak egy gondolkodó ember. Ha ezt a kategóriát nem ismered, arról nem tehetek.

m54 2019.04.21. 23:06:07

@morph on deer: "Az Európai Tanács 2015-ben hozott döntést arról, hogy Magyarországnak 1264 migránst kell átvennie a rendkívül túlzsúfolt olasz és görög táborokból. Ezt a határozatot jogtalan döntés miatt az Európai Bíróságon Magyarország és Szlovákia megtámadta, de 2017 szeptemberében a bíróság elutasította a keresetet. Ezután a bizottság tavaly januárban beperelte Magyarországot a kvótaítélet végre nem hajtása miatt. "

Próbált értelmezni! " 1264 migránst kell átvennie a rendkívül túlzsúfolt olasz és görög táborokból" nem dossziét, hús-vér embert. (Mindez a 444ponthu-ról!)

Sir Galahad 2019.04.21. 23:10:48

@morph on deer: Tehát mégiscsak kötelező. Köszönöm.

Anatolij Ubijca 2019.04.21. 23:11:38

@m54: Hát igen, még ha csak a dossziékról lenne szó

De sajnos nem csak őket kell ellátnunk, hanem az agysebészeket is.

Sir Galahad 2019.04.21. 23:12:14

@élhetetlen: Igen, ezt hívják kötelezőnek.

enrikokaruszo 2019.04.21. 23:15:56

a Notre Dame tüzén véleményem szerint azok a vérlibernyákok sütögetnének, akik beterítik a netet a helyreállítás költségeit a globális felmelegedésre vagy az éhező afrikaiakra fordított összeggel szembeállító posztokkal, blogokkal

Hoyerswerda 2019.04.22. 00:10:25

@enrikokaruszo: pont erre gondoltam en is.Egy kurva szoval nem probalta itt sütögetni a pecsenyejet senki a nemzeti oldalon.Ezek erzik a vesztüket, nagyon kapaloznak.

moonlight777 2019.04.22. 03:07:10

Ez a féleszű, félnótás junker még mindig nem érti, hogy minden egyes ilyen elmeháborodott kijelentésével, hozzáállásával, csak orbán szavazatát növeli.... amúgy meg menjen a picsába a szolidaritásával junkóci, oszt igya le magát... vén iszákos....

Kivlov 2019.04.22. 07:24:15

Agyhalott libbant f*szok. Tönkretettétek europát.

Pipas 2019.04.22. 07:28:28

@élhetetlen: "építenek 28 lakást, és van négy calád, aki sem nem fizet, sem nem dolgozik, de várja a neki járó lakást. Most ezt csinálja a magyar kormány."

Baromság, amikor "összeálltunk" és eldöntöttük, hogy nekünk mennyi pénz jár, akkor só sem volt arról, hogy majd a németek meg a svédek idetelepítenek afrikaiakat.

A hasonlat úgy állna, hogy 28 család összeáll, hogy közös vállalkozást indítsanak, majd pár évtizeddel később 21 család úgy dönt, hogy a többiek lakásába költöztet mindenféle munkanélküli, tanulatlan, ellenérdekelt idegeneket.

Mire a többiek persze azzal védekeznek, hogy nem erről volt szó és joguk van azt befogadni, akit ők akarnak.

morph on deer 2019.04.22. 07:34:48

@m54:
“Próbált értelmezni! " 1264 migránst kell átvennie a rendkívül túlzsúfolt olasz és görög táborokból" nem dossziét, hús-vér embert.”

Mert még nincs dosszié!
Pont az a lényeg, hogy az eljárást itt- és mi folytassuk le, mert ott túl vannak terhelve!
Persze, hogy a hús-vér emberrel együtt, de arról mi dönjük el, hogy jogosult-e menekült státuszra, és az azzal járó szabad mozgásra, stb., vagy nem, és akkor zsuppoljuk ki, vagy haza, vagy mittudomén.

Hogy ez macerás? Az bizony.
Viszont ez lenne az egyetlen módja annak, hogy belátható időn belül fel lehessen dolgozni ezt a mennyiséget, lehessen döntést hozni, segíteni a túlterhekt országoknak, és nem utolsó sorban megkönnyíteni azoknak is a létezést, akik a túlzsúfolt táborokban tengődnek.

Ja, és bizony pénzbe is kerülne, - a töredékébe annak, amibe az ellenük folytatott uszító propaganda került!

Igaz viszont, hogy akkor nem lehetne mivel riogatni, nem lehetne agyba-főbe migránsozni meg Brüsszelezni, csak végezni kéne a dolgunkat.

Ehelyett mi plakátolunk, óbégatunk, lázítunk meg ágálunk, pedig már rég túl is lehetnénk az egészen, ha elkezdjük amikor kérték...
Az is igaz, hogy akkor nem lenne kitől “megvédeni” Európát, de főkeg kevesebben szavaznának irbán vitézre...

Azért érdekelne, hogy barátja Salvini hogyan értékeli ezt a tapló gesztust feléjük! Vagy “barátok közt” ez így normális?

n3spr3ss0 2019.04.22. 07:38:20

@Kivlov: Nem tették tönkre Európát, viszont tőletek kell megvédeni, és nagyon úgy néz ki sikerül is. Nem csináltok több mészárlást, fasiszta állatok.

morph on deer 2019.04.22. 07:43:43

@Kivlov:
“Agyhalott libbant f*szok. Tönkretettétek europát.“

Az. Ők próbálják meg Putyin és szolgái kezébe átjátszani a hatalmat, ők próbálkoznak orosz és kínai érdekek mentén szétcseszni az európai együttműködést, és ők akadályozzák minden erővel az európai ügyészség létrehozását, a bérúniót, az egységes adórebdszert, és még sorolhatnám.

Ja, a libsik.
Tökéletesen látod a helyzetet...
Oh, wait..!

Pipas 2019.04.22. 08:13:47

@morph on deer: "az egységes adórebdszert"

Hogyan akarsz egységes adórendszert, ha az egyik csávó 5000 eurót, a másik meg 500 eurót keres havonta? Mégis hogy a fenébe lehet ilyen lehetetlen baromságokat kitalálni? Mi lenne, ha egyszer, csak a változatosság kedvéért valami olyat találnátok ki, ami működik?

Pipas 2019.04.22. 08:15:32

@n3spr3ss0: "Nem csináltok több mészárlást, fasiszta állatok."

A baloldal sokkal nagyobb mészárlást rendezett, mint az ún. jobboldal. Ami valójában a baloldali fasizmus... persze.

Orbán veje 2019.04.22. 08:25:56

@Pipas: @Kivlov:

Haver! Látom húsvétkor is itt baszod a ludat, hányod egyik fideszes hazugságot a másikra, s az egyetlen élmény az életedben hogy tolvaj, jogállamszétverő, orbán seggét kinyalhatod. Nyomorult életed lehet az egyszer biztos.

Cycmen 2019.04.22. 08:38:41

@élhetetlen: Egyébként ez olyan jól hangzik, hogy el akartuk bírálni őket a Keleti előtt, vagy a megváltott vonatjeggyel megállítottuk a vonatot talán Bicskénél. Visszafizettük a vonatjegy árát?......................................

Neked mekkora arcod van. Kaptak egy utazásit az átmeneti szállásra ahol elbírálták volna a kérelmüket. Ennek ellenére odaette a fene a keletihez őket és hiába mondták hogy nem mehetnek Bécsbe, erőszakosan felszálltak a vonatra. Szép jele a későbbi beilleszkedési vágyuknak. Tehát lófasz a seggükbe nem jegykifizetés,. Barátom, elutazhatsz Amerikába és előfordulhat hogy vízummal, mindennel a reptéren visszafordít egy nagyseggű néger bevándorlásis nő mert csak...... és nincs apelláta, nincs jegyvisszatérítés, mehetsz az anyádba. Ehhez képest ezek az erőszakos papírok nélküli droidok még jól is jártak!

Anatolij Ubijca 2019.04.22. 08:44:07

@morph on deer: "az egységes adórebdszert, és még sorolhatnám.

Ja, a libsik."

Na, ezzel alaposan lukra futottál, libsikém.

Az egységes adórendszert nem csak a csúnya magyarok és kelet-európaiak nem szeretnék (amúgy joggal, a tőkevonzás terén elvesztenénk az előnyünket), hanem olyan nyugati országok sem, akik ennek bázisán lettek az EU legmagasabb egy főre jutó GDP-jű országai.

Írország, ahol a Google Europe székel, (amúgy pl. a svédek támogatásával) legutóbb sikeresen fúrta meg a platformokra kivetni tervezett közös európai adót (DST – digitális szolgáltatások adója).

Naná, hiszen ők azzal értek el hihetetlen gazdasági növekedési ütemet (közel 30% egy évben!), hogy pl. az említett multi náluk mutatja ki az európai bevételeit/nyereségeit, ott fizet az európai tevékenysége volumenéhez képest nevetségesen alacsony, de amúgy azért a 4 milliós Írországnak szép bevételt jelentő adót. És ennek olyan szép adózási kiskapuk teremtik meg az alapját, mint a méltán hírhedett dupla ír-holland szendvics. (Nemrég sikerült az íreket rávenni arra, hogy ezt a kiskaput legyenek szívesek bezárni; na de nem ám azonnal, hanem még évek múlva fogják ezt megtenni.)

Az országot amúgy egy konzervatívnak mondott, de sokkal inkább liberális párt, a Fine Gael homokos miniszterelnöke vezeti.

Hasonlóan egy liberális meleg áll egy még kisebb ország, Luxemburg élén, akik már a 80-as évek óta abból élnek, hogy úm. kedvező adózási környezetet biztosítanak a német "befektetők" számára, nem vétetlen, hogy fújnak is rájuk a németek, de hiába.

Szóval ja, az egységes adórendszert az ellenérdekelt libsik is utálnák, valójában ez csak a németeknek, franciáknak kellene, de a következő 10 évben ne nagyon számíts rá, hogy ez meg fog valósulni.

Ekrü 2019.04.22. 08:54:11

@élhetetlen:" Ők leragadtak ott, hogy azt mondtátok, nincs kvóta, most, mégis van? Hogy milyen kvóta, az nem számít. "-Hagyjuk már a terelgetést meg a magyarázgatást,mert ez elég kínos rátok nézve.Szóval szerinted ez a kvóta nem az a kvóta...:))))Aztán meg kivel is kéne szerinted szolidaritást vállalni( by Juncker)?A papírokkal?Áruld már el,miközben szerinted mi csak papírokat kvótázgatnánk az elbírálandó migráncsok ugyan hol lennének?Ők a németeknél a papírjaik meg itt?Ne vicceljünk már....A kitoloncolás pedig a vicc kategória.Gondolod ,hogy a görögök majd tárt karokkal várják őket vissza?Még az agyonajnározott Ahmedetek sem kellett egyik országnak sem. :))) Azt meg ugye nem gondolod komolyan ,hogy saját pénzből utaztassuk őket.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.22. 09:11:48

"Ahogy az Origo is beszámolt róla, március 17-én kigyulladt Párizs második legnagyobb temploma, a Saint-Sulpice. A rendőrség a tűzeset után nyomozni kezdett, nemsokára pedig közölték, hogy nem technikai hiba vagy mulasztás, hanem szándékos gyújtogatás miatt égett le részlegesen a Saint-Sulpice. Az esetet bűncselekményként kezelik." www.origo.hu/nagyvilag/20190321-a-rendorseg-szerint-szandekosan-gyujtottak-fel-parizs-hires-templomat.html - Erről miért hallgat az index? Miért hallgatnak a Sörös Brigádok? - Lehet, hogy a Notre-Dame sem magától gyulladt ki?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.22. 09:20:39

A Nemzetközi Rabló-Kapitalista Maffia szócsöve, a Lügenpresse megint előírásszerűen okádott a magyarokra és a lengyelekre. - Vesztüket érzik, mert közelednek a választások!

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.22. 09:28:09

"A republikánus pártelnök, Laurent Wauquiez Twitter-oldalán arról írt korábban, hogy "csak januárban 66 keresztény templomot gyaláztak meg vagy rongálással, vagy gyújtogatással."
"Keresztényellenes hullám söpör végig az országon.
Az Yvelines megyében fekvő Maisons-Laffitte katolikus templomának hétvégi megrongálásával immáron kilencre nőtt a tizenegy napon belül meggyalázott keresztény szentélyek száma Franciaországban - írja a 888.hu.

A legújabb, a Maisons-Laffitte-i Szent Miklós-templom ellen elkövetett akció során a tettesek felborították és megrongálták az oltáriszentség őrzésére szolgáló díszes szekrényt, a tabernákulumot.
A megye prefektusa, Jean-Jacques Brot a Le Parisien című francia napilapnak elmondta, nem ez az első eset a térségben, hogy katolikus templomot gyaláznak meg ismeretlenek.

A Szent Miklós-templomot az elmúlt hét során háromszor is meggyalázták. Ez nem más, mint a szabad vallásgyakorlás megsértése"

– nyilatkozta a prefektus.

A keresztényellenességet vizsgáló francia intézet, az Observatoire de la Christianophobie közlése szerint a Maisons-Laffitte-i eset tizenegy napon belül már a kilencedik olyan támadás volt az országban, amelyik katolikus templom ellen irányult.

A legdurvább és legabszurdabb eset a dél-franciaországi Nimes-ben történt: a Notre-Dame-Des-Enfants-templomba betörő vandálok amellett, hogy szétverték az épületet, ürülékkel kenték be annak falait.

Robert Wattebled nimes-i püspök határozottan elítélte a támadást, amely szerinte azzal, hogy a legszentebb keresztény jelképek ellen irányult, a katolikus hívek legmélyebb hitbéli meggyőződése elleni cselekedet is volt.
Habár a mostani akciósorozat (tizenegy nap alatt kilenc támadás) a maga nemében példátlannak számít, már eddig sem volt túl jó a szekularizációtól és az iszlamizációtól egyaránt sújtott francia katolicizmus helyzete, az elmúlt években is számos templomot gyaláztak meg vagy raboltak ki szerte az országban." www.kisalfold.hu/kulfold_hirek/masfel_het_alatt_kilenc_templomot_ert_tamadas_franciaorszagban/2588222/
www.facebook.com/tuzfalcsoport/videos/vb.279336852509447/2318258581782380/?type=2&theater
Egy furcsa alak járkált a Notre-Dame-ban...video

Cycmen 2019.04.22. 09:28:17

@élhetetlen: Ne zavarjon meg nagyon, hogy csak egy szó értelmezéséről, jelentéséről írtam.............................

Tömény hülyeségeket. Nagyfiú vagyok, tudom értelmezni a szavakat, nem kell elmagyarázni. Komám, a kvóta szó tényleg sok mindennel szokott párban járni, de mivel az EU-ban a migránsok betelepítésével kapcsolatban jött elő, emiatt most ebben a kontextusban értendő, tehát betelepítési kvóta és nem elbírálási kvóta, vagy tej kvóta.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.22. 09:31:24

A Lügenpresse stílusát, újságíróit jól ismerjük. A jövőheti cikkeiket is már előre megírták...

morph on deer 2019.04.22. 10:04:31

@Pipas:
“Hogyan akarsz egységes adórendszert, ha az egyik csávó 5000 eurót, a másik meg 500 eurót keres havonta?”

Ugye nem érted?
Az egységes rendszer nem arról szól, hogy mindenki ugyanannyit fizet, hanem hogy ugyananolyan struktúrában, azonos elvek szerint adóznánk!
Világos irányvonalak mentén, hasonló bürokratikus követelményekkel, stb.
Nem hetvenkét ilyen-olyan jogcímen beszedett mindenféle sarc, tetszés szerint, mint itt is, meg még pár helyen teszik.

Ezen túl pedig kötelezően nyilvános elszámolás minden nyomorult fillérrel, hogy tudd azt is, miért érdemel többet a labdarúgásnak nevezett, kábé egy szolidabb terhestorna szintjén űzött tevékenység, mint az egészséged, egy labdarúgó miért érdemelvtöbbet, mint egy kardiológus, stb.

Körülbelül ilyesmiről lenne szó...

morph on deer 2019.04.22. 10:16:01

@Anatolij Ubijca:
“Na, ezzel alaposan lukra futottál, libsikém.”

Hogy hová?
Szerinted én hol említettem azt, hogy ki szeretné és ki nem?
Attól még, hogy kinek kinek más az érdeke, ennek lenne értelme hosszú távon.
Szóval köszönöm a tanulságos történetet, de ez éppen alátámasztja amit mondtam. Megesik az ilyen, semmi gond. :)

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.22. 10:22:50

@morph on deer: Nem. Éppen arról van szó, hogy a nyugati, gazdag volt gyarmattartók nem szeretnék, ha a keleti, volt gyarmat-országok behoznák őket gazdaságilag, vagyis gátolni akarják a keletiek, vagyis a mi versenyzésünket....Maga tulajdonképpen hová tartozik, kivel van, - nem a gyarmattartókat képviseli?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.22. 10:27:14

@morph on deer: Először legyen egységes bérrendszer a teljesen közössé tett, minden egyes ország költségvetését egybevonó, összesítő EU KÖZÖS KÖLTSÉGVETÉS, abból minden országban fizessenek teljesen azonos béreket és utána majd lehet egységes adórendszert is bevezetni.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.22. 10:30:45

Először a szabványokat kellene egységesíteni, utána a végrehajtás, a gyártás, kivitelezés szigorú ellenőrzését. Tehát egységes, korszerű elvek alapján működő EU gazdaságot kellene létrehozni, hogy ne kelljen 10 évente újraépíteni az autópályákat, közterületeket, stb.

Dzseem 2019.04.22. 10:37:57

@Kivlov: azért úgy bírom az ilyet. Egy ilyen mondat leírása után te hívsz bárkit agyhalottnak. :-)) Önmagáért beszél, amit írsz ember!

moloy 2019.04.22. 10:59:22

@szepipiktor: Egy kis fizika:
Ha egy bili, külső erő hatására dől, a helyrebillentéséhez nem elég ugyanakkora ellenerő, mert az csak a tovább-billenést állítaná meg. A visszabillentéshez kell valamekkora töbleterő is.

morph on deer 2019.04.22. 11:14:42

@AZ IGAZI HUNGAROFIL:
“EU KÖZÖS KÖLTSÉGVETÉS”

Pontosan.
Csak ide az út nem az “üzenjük Brüsszelnek” feliratú dedós plskátkampányokkal vezet az út!
Tárgyalások és együttműködési hajlandóság nélkül, hőbörgésekkel meg hülye üzengetésekkel a szégyenpadig lehet csak rljutni, mint kiderült.

morph on deer 2019.04.22. 11:22:39

@AZ IGAZI HUNGAROFIL:
“nem a gyarmattartókat képviseli?”

Csak magamat, az is elég.
Csak éppen van tapasztalatom arról, hogy egyetértés és ésszerű kompromisszumok nélkül a büdös életben nrm lehet egyről a kettőre jutni.
A pökhendi arrogancia még doha sehol nem vitt rlőbbre közösségeket, de egyéneket is legfeljebb ideig óráig, amíg nem találkoztak egy még náluk jóval nagyobb és erősebb személlyel, aki a helyükre rakta őket.

Sajnos egy ország esetében ez kivétel nélkül mindig katasztrófát jelent, nem kéne forszírozni...

Kivlov 2019.04.22. 11:50:33

@morph on deer:
Nem europai együttműködes kell, hanem az hogy a papirok nélküli maroktartó arab csürhét el kell innen zavarni.

Kivlov 2019.04.22. 11:51:18

@Dzseem:
Birjad. Az igazság fáj, mi? :D

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.22. 12:39:18

Egy pillanatra lamentáljunk el ezen a mondaton, és idézzük fel a B1 nevű szennyblog korábbi állításait:

"• Juncker szerint teljes képtelenség, ahogy a magyar és a lengyel kormány hadakozik a kvóták ellen, nem tagadhatják meg a szolidaritást "

b1.blog.hu/2016/08/19/ki_mit_nem_akar_oktober_2-an
"Sem jogi, sem politikai esélye nincs annak, hogy a kvótarendszert be tudja vezetni az EU."
(Nocsak-nocsak.. Az ember azt hinné csak Magyarország és Lengyelország áll ellent ennek a cikk szerint)

b1.blog.hu/2017/12/16/ujabb_pusztito_hazugsagot_dobott_be_a_fidesz_a_valasztasi_gyozelem_erdekeben
"Magyarországra senki nem akar bevándorolni (sőt), senki nem akar ide senkit betelepíteni, meg ha akarna, se tudna. "
(Kivéve Junckert és a barátait, ahogy láthatjuk)

b1.blog.hu/2016/09/14/okafogyotta_valt_a_migransellenes_nepszavazas
"A luxemburgi Jean Claude Juncker bizottsági elnök szerdai beszédében, a Parlament előtt bejelentette, hogy a Bizottság nem javasolja már a menekültek arányos elosztását az Unió miniszterelnökeinek."
(Most meg bejelenti hogy csak mi állunk ennek ellent.. Nooormáális ? )

b1.blog.hu/2017/07/24/orban_hazudott_egy_boduleteset_tusnadon
"Soros György kifejezetten ellenzi, hogy a tagországokat kvótákra kényszerítsék és a menekülteknek megszabják, hol akarjanak élni."
(Persze a fia és Soros is a mai napig rendszeresen találkoznak, és egyeztetnek kvóta ügyben Junckerrel, Timmermansal, meg a többi Magyarellenes kreténnel)

...
A sor végtelen..
A B1 nevű szennyblog saját magát hazudtolja meg, mint teszi ezt rendszeresen, a migránsseggnyalás oltárán.

Dzseem 2019.04.22. 12:44:31

@Kivlov: huuu hát nagyon fáj elmondhatatlanulkibírhatatlanul fáj :-D

Che21 2019.04.22. 13:39:14

@taga20: Mi van kicsi libsi, ideges vagy?

Érzed, hogy érik az újabb pofon.

Orbán veje 2019.04.22. 17:54:48

@Rettegek mert ballib vagyok: @Kivlov: @Cycmen:

Haver! Mindenki tudja, hogy te egy geci, hazudozó, fizetett orbánseggnyaló vagy. Így aztán különösen röhejes amikor hazugságot hazudsz másokkal kapcsolatosan.

Énszerintem ha már húsvétkor is csak orbán seggének nyalása a legfőbb programod, akkor bazdmeg inkább kövesd a tolvaj gazdád példáját és függeszd fel magad te is.

Minél magasabbra annál jobb, ha netán nincs erős köteled csak szóljá!

Magán?Véleményem? 2019.04.22. 20:32:43

@morph on deer: " ... Mert még nincs dosszié! Pont az a lényeg, hogy az eljárást itt- és mi folytassuk le, mert ott túl vannak terhelve! ... "

Én megoldanám a dolgot rövid úton.
Ha nem háborús övezetből lépett közvetlenül uniós területre, bukta, kiutasítva.
Ha nem tudja hitelt érdemlően igazolni magát, akkor bukta, kiutasítva.
Ha nem tudja a büntetlen előéletét bizonyítani, akkor bukta, kiutasítva.
Utazása során illegális segítséget fogadott el (embercsempész), bukta kiutasítva....

Mennyi maradt 1 fő, nos ön milyen célból érkezett? Menekült? Akkor a befogadó ország összes törvényét be kell tartania, nem hajlandó, viszlát.

Ilyen eccerü. Faszt kell ezen rugózni, 10 perc alatt le lehet rendezni, bemondásra nem hiszünk el semmit, iratokkal bizonyítson, ha nincs akkor csá, menjen haza szerezzen újat, vagy keresse meg a susnyásban ahol eldobta.

És, igen, náci, homofób, zsidó és komcsi vagyok, meg rasszista .... :-)
Ja, és két farkam van, egyiket a fideszesek a másikat pedig a 2006-os ártányok szophatják eccerre!
süti beállítások módosítása