B1 blogcsaládMárcius 15-e: amikor az elnyomó orbáni hatalom a szabadságról szónokol

2019. március 15. - Mr Flynn Rider

A szabadságharc és a cenzúra eltörlésének nemzeti ünnepén az elnyomó hatalom papol a szabadságról – és cenzúráz.muzeumkert_unnepseg_2019_marcius_15.jpg

Orbán elképesztően zavaros beszédet mondott a Múzeumkertben: a liberálisok, meg Brüsszel nyomják el a magyarokat, a magyaroknak meg joga van a szabadsághoz.  

Már felépültek a bóvliárusok pavilonjai, huszárok mobiloznak lóháton, a Fidesz-közeli Valton biztonsági őrei döntik el, hogy kit engednek be a március 15-i ünnepségekre. Rendőri felvezetés mellett állnak a szervezett lengyel bértapsolók buszai, lengenek a lengyel zászlók a magyar nemzeti ünnepen. Viktoriánus "nemzeti" ünnepet ül az ország.

Az MTI eközben kicenzúrázta a Magyar Újságírók Szövetsége (MÚOSZ) közleményét, mondván, hogy az a szabályzat 14.2. pontjába ütközik. A hivatkozott pont szerint „a közlemény nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit.“ (Az MTI-nek ugyan már semmilyen jó híre nincsen, mint a fenti gyakorlatból is látszik.) 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen is győzött a cenzúra és a szervilizmus: Petőfi egyik költeményét cenzúrázták ki. A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar március 14-i ünnepsége alkalmából felkeresett egy általános iskolát, hogy két diák mondjon verset a nemzeti ünnep alkalmából. Az egyik nyolcadikos diáknak Petőfi Sándor Magyar vagyok című versét kellett megtanulnia. Az iskolaigazgató és a fiú magyartanára már ekkor jelezte, hogy előfordulhat: a vers utolsó versszakát nem kell majd elmondania.

 

Az 1847-ben írt versben Petőfi az első három versszakban a haza szépéségéről és dicső múltjáról ír, az utolsó kettőben azonban már komorabb lesz a hangvétel. A vers utolsó versszaka pedig így hangzik:

 

Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég,

Szégyenlenem kell, hogy magyar vagyok!

Itt minálunk nem is hajnallik még,

Holott máshol már a nap úgy ragyog.

De semmi kincsért s hírért a világon

El nem hagynám én szűlőföldemet,

Mert szeretem, hőn szeretem, imádom

Gyalázatában is nemzetemet!

Hétfőn azonban egy ezredes telefonált a fiú szüleinek, és azt kérte tőlük a fiú mégse szavalja el a verset, mert a „tábornok“ nem akarja. Ajánlottak helyette egy másik verset, amit elég lett volna felolvasni. Mivel így a fiú hiába tanulta meg a verset, a szüleivel együtt úgy döntöttek, inkább lemondták a fellépést. 

2019_marcius_15_orban_muzeumkert.jpgAz Index megkereste az NKE-t, az egyetem nem tagadta le a történeket, ám azt írták, végül azért választották mégis A honvéd című verset, mert az jobban illeszkedik a tiszti tradíciókhoz.

Ezek után ma Orbán Viktor szokása szerint a Múzeumkertben mondott elképesztően beszédet a szabadságról és nemzeti egységről. Március 15. a nemzeti egység ígérete, arra emlékeztet, hogy "a hétköznapi könyöklés és a hétköznapi szócsaták fölött legyen egy közös cél, egy nemzeti, amely összetart bennünket" – mondta a beszédben, amit az MTI idézett.

"Az oly sokféle magyart, a milliónyi irányba húzó vágyakat ma is átkarolja az a közös akarat, hogy Magyarországon egy szabad nemzet élhessen a saját független államában"

- mondta a kormányfő, aki az egész politikai karrierjét arra építette fel, hogy a társadalmat megosztó témákat tűzött a zászlajára és terelgette össze híveit manipulációval, hamis hírekkel, félelem- és gyűlöletkeltéssel. Orbán olyanokat mondott, hogy 1848 óta az idő már eldöntötte, mi igaz, és mi nem az,

"kiszórta, ami könnyűnek találtatott, és a rostán csak az igazság maradt fenn. Az igazság az, hogy a magyaroknak joguk van a saját hazájukhoz, joguk van a saját magyar életükhöz, ahogyan a kedvük szerint való".

Orbán természetesen brüsszelezett is egyet: szerinte nem volt, nincs és nem lesz mégoly erős és agyafúrt birodalom sem, amely ezen változtatni tudna.

A miniszterelnök a saját, don quijote-i „szabadságharca” és az 1848-49-es szabadságharc közé tette egyenlőségjelet.  Szerinte hiába torkolltak a magyar szabadságharcok rendre újabb megszállásokba,

"valójában sohasem győztek le bennünket": "itt, a birodalmak árnyékában, a civilizációk útkereszteződésében a haza megmaradásáért, a nemzet megtartásáért és a keresztény kultúráért vívott háborúkat mi végül mindig megnyertük".

 "Voltunk, vagyunk és leszünk. A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez. És így lesz újra és újra, amíg világ a világ. Ez a legnagyobb diadal, amit egy magunkfajta európai nemzet arathat a birodalmak felett"

- mondta a miniszterelnök.

Azt kívánjuk Európa népeinek, hogy "hulljon le szemükről a hályog, hogy lássák és értsék; keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése nélkül elveszítjük Európát, és Európa nem lesz többé az európaiaké”.

És jött a csattantó: a liberálisok – akiknek a nevében is a szabadság szó van – veszik el a szabadságunkat.

Nem ő, aki kiépítette az elnyomó, félelemre épülő diktatúráját Magyarországon. A miniszterelnök azt hangoztatta: "azt kívánjuk Európa népeinek, hogy szabaduljanak meg a farkasvakságtól és vegyék észre, hogy egy liberális európai birodalomban mindannyian elveszítjük a szabadságunkat!   

Mint mondta, "szabad ember csak az lehet, aki egy szabad nemzet fia, és nem egy birodalom alattvalója".

"Az európai ember csak akkor lehet boldog, ha maga dönthet saját és nemzete sorsáról" - fogalmazott Orbán Viktor a Legyelországból hozatott bértapsolói előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2914689856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogolo Blogi 2019.03.16. 11:21:24

@Ménár Atya: Drága Gyermekem, abban igazad van, hogy az iskola nem hazudik, épp ezért becsüld meg magad, hogy félig beleolvastam abba a katyvaszba, amit igaznak érzel. Magadat okold, hogy nem pazaroltam rá további 15 másodpercet.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.16. 11:23:07

@Ménár Atya: Úgy látom matekból is ötös voltál,nem csak helyesírásból!

Blogolo Blogi 2019.03.16. 11:30:26

@Ménár Atya: "Tehát kétszer annyit érek.
Köszi!"

Jahhhh, Te meg az oktatási rendszer. Nem hittem volna, hogy tényleg feldobod a napomat, de ez... Ellopták a jelszavadat és valaki helyetted ír baromságokat, ugye?

Helga Beauty Salon. 2019.03.16. 11:32:37

@taga20: gondolom rejtőt se olvastál, kalmopirin se szedtélbe, és a guttmann arnold uszódába se tetted be a lábad soha...........

Ja kondenzátorozni is gyakran szokok, azt meg Kohn találta fel mi? Ez mire érv? Örök hálával tartozom érte mindegyiknek?
Porlasztós az autód? Ne magyarozz, tudod, Csonka!
Na menj a faszba, mert kihúzod a gyufát, az meg Irinyi!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.16. 11:35:14

@Blogolo Blogi: Asszem tényleg ellopták a nevét de ez az eredeti volt.
A szintjén láthatod.:))

inteligencs elenzeki 2019.03.16. 11:36:14

A szokásos ballibsi picsogás. Ennyi.

Még ha igaz is lenne a legtöbb negatívum, amit próbálnak ráhúzni a kormányra, sem lenne elég, hogy én bármilyen formában szeretném őket a kormányzati pozíció közelében látni.
Sőt, most már a jobbikot sem.

A magyar történelembe a legutóbbi időszakig bezárólag beleégett a ballibsi szerviens kormányzás kártékony volta. Még vannak akik emocionális alapokon mellettük állnak, de épeszű pragmatikusan gondolkodó ember, már nem támogatja őket.

inteligencs elenzeki 2019.03.16. 11:38:16

@Comte de Gippaud:
"Még ha igaz is lenne a legtöbb negatívum, amit próbálnak ráhúzni a kormányra, sem lenne elég, hogy én bármilyen formában szeretném őket a kormányzati pozíció közelében látni."

Ja, ha valaki nem értené, őket alatt nyilván a ballibsiket értettem.

Ménár Atya 2019.03.16. 11:41:08

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Jól látod, pont mint az ellenzéki szrtájkolók :D

taga20 2019.03.16. 11:41:46

@Ménár Atya:

ja!

bakker, azé matektanárnak ne menyé el, me nagyon át fognak baszni!:)))

Ménár Atya 2019.03.16. 11:43:04

@Blogolo Blogi:
Amit Tag20-al beszélünk, úgy sem érted, ne erőlködj.

inteligencs elenzeki 2019.03.16. 11:46:25

@A LIPSI UGAT AZ ORSZÁG HALAD:

"Gyurcsány megint olyan matt részeg, hogy ugy kell lesegiteni a szinpadrol."

Pedig neki még innia sem kell, hogy ne legyen józan. :)

Ménár Atya 2019.03.16. 11:50:05

@Blogolo Blogi:
Hát, arról én nem tehetek, hogy nem érted, ez a te problémád.
A lényeg az, hogy orbán a hibás igaz? :D
B+ , hozzátok képest a fa ék egy bonyolult szerkezet.
Amúgy észrevetted okostojás, hogy lassan a kutyát nem érdekli a véleményetek, nehéz megmagyarázni, miért ment az ország csődbe a nagy liberális demokrácia alatt, ...már 2006-ra , mig a gonosz orbi diktatura alatt meg csak nem akar megbukni, és sorra kibaxnak az emberekkel, úgy mint adócsökkentés, családtámogatás stb stb..........
Na megyek, köszi jót szórakoztam a fajtádon, szerencsére még mindig az okostojáskodást toljátok, csak közben ez már senkit nem érdekel :D:D:D

taga20 2019.03.16. 11:50:53

@Helga Beauty Salon: "Porlasztós az autód? Ne magyarozz, tudod, Csonka!
Na menj a faszba, mert kihúzod a gyufát, az meg Irinyi!"

injektoros. ja és nem dohányzom.

ja, a bíró-tollról még nem is dumáltál.

ember, szerintem erről a zsidózásról szájjá le, me nem menő!

Ménár Atya 2019.03.16. 11:54:15

@taga20:
:D
Látom , megint topon van a humorérzéked :D:D:D
Kiszámíthatóak vagytok, már néha nekem kínos.
Úgy csaptok rá a baromságra, mint légy a szarra :D:D
Na most lépek, de nincs harag remélem.
Szorgos népünk győzni fog!
youtu.be/7dKUHlA-HM8

Ménár Atya 2019.03.16. 11:55:45

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
youtu.be/7dKUHlA-HM8

:D:D:D
Na pá, majd este talán még röhögök rajtatok kicsit!
Szép napot!

Blogolo Blogi 2019.03.16. 11:58:26

@Ménár Atya: "Amit Tag20-al beszélünk, úgy sem érted, ne erőlködj."

Drága Gyermekem, pusztán felebaráti szeretetből ajánlottam, hogy ne erőlködj tovább. Erre tessék, tovább szopatod magad.

Tényleg, mire fel örömködtél azon, hogy ilyen kis duplanullának nevezted magad? Ennyire nincs benned önbecsülés? Bántottak gyerekkorodban vagy ilyesmi?

taga20 2019.03.16. 11:59:13

@Ménár Atya: bazdmeg, fityeszes és a humorérzék?

te bazdmeg, egy benihil vagy!:)))

"Na most lépek, "

te úgy lépsz, hogy visszalépsz?

taga20 2019.03.16. 12:01:07

@Blogolo Blogi: ne báncsd a barátomat!

a fityeszesek így szállnak le a bicikliről:)))

Helga Beauty Salon. 2019.03.16. 12:01:16

@taga20: injektoros.

ember, szerintem erről a zsidózásról szájjá le, me nem menő!

Nem kóser?

Orbán veje 2019.03.16. 12:07:29

Nahát! Ide jutottunk. A fidesz pribékek már Petőfit is cenzúrázzák. A fidesz a magyarság történelmének legsötétebb fejezetét írja. Gratulálok a fidesznek: így kell szembeköpni egy ezeréves országot a saját földjén. A fideszesekenél hitványabb figurákat nagyítóval kell keresni a magyar történelemben.

taga20 2019.03.16. 12:10:41

@Helga Beauty Salon:

"Nem kóser?"

nem tudom, nem vagyok zsidó.

egyébként, te csak csinálod, hogy ekkora retek fityeszesork vagy.

látom benned a jót, luk:))))

apafej1 2019.03.16. 12:11:22

@az EU pénzek zsákolója: Kedves kommentelőtárs! Úgy veszem észre, Téged főként a korrupció, az állami pénzek hűtlen kezelése zavar a közéletben. Sokan vannak ezzel így. De nem hagy nyugodni a kérdés, hogy miközben tisztább közéletre vágysz, hogy fér meg Nálad a rasszista gondolkodás. A "cigány" kifejezést főként szidalmazásra használod.
Tudnál erre az ellentmondásra magyarázatot adni?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.16. 12:13:47

@taga20: XD

@Orbán veje: Na ott a pont de nagyon!
Olyan vastag a bőr a pofájukon,hogy akár urán lőszerrel is képen lehetne ezeket lőni,de az is lepattanna róluk.És ez ezeket a tetveket a legkevésbé sem zavarja.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.16. 12:17:28

@apafej1: Nincs ebben semmi rasszizmus.De gondolom ezt te is tudod.
Legalább is remélem.

taga20 2019.03.16. 12:18:33

@apafej1:

"apafej1
0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2010.02.06. óta tag."

bakker, te eddig hol a kurvaanyádban voltál?

Blogolo Blogi 2019.03.16. 12:27:58

@Ménár Atya: Ménár Atyával a valami eltűnt erről a blogról.

Blogolo Blogi 2019.03.16. 12:28:40

@Ménár Atya: De tényleg, most mi baja lehet egy ilyennek? Mi készteti arra, hogy duplanullának érezze magát?

Blogolo Blogi 2019.03.16. 12:29:13

@Ménár Atya: ….pláne, hogy ezt a nyomasztó érzést az itt egybegyűltekkel is közölje?

Blogolo Blogi 2019.03.16. 12:29:54

@Ménár Atya: Az világos, hogy nem járatták rendes iskolába, de talán molesztálhatta is valaki?

Blogolo Blogi 2019.03.16. 12:30:25

@Ménár Atya: Nagybácsi lehetett vagy ministrálás közben csúszott bele félre valami?

Blogolo Blogi 2019.03.16. 12:30:57

@Ménár Atya: Megannyi kérdés, amire talán sosem derül fény. Lelépett, magára hagyta ezt a kis közösséget.

Minden ballib bérretteg 2019.03.16. 12:31:26

Szerencsétlen ballibek megint csúnyán beszopták a harci faszt.

Gyurcsány apjuk kiparancsolta a ballib csürhét forradalmisdit játszani, de még a Jobbikkal megerősített náci tagozattal együtt, az összes nyálverő bérrettegő gyíkarccal együtt is csak 2-3 ezren voltak.

:DDDD

Blogolo Blogi 2019.03.16. 12:31:26

@Ménár Atya: Pedig mennyi vidám percet szerzett, és most nincs tovább. Nehezen jön a szó, kicsit a lélegzet is elakad. Kár érte!

Minden ballib bérretteg 2019.03.16. 12:39:19

@Ménár Atya:

Ez szuper ez a videó.. :D

Tényleg ilyen a ballib csürhe.. Nagyon ott van !

:DDD

taga20 2019.03.16. 12:39:30

@Willkommenskultur:

mi van droid, megakadt a pacal a torkodon?

felhívom a figyelmedet, hogy ebben az országban csak egy geci van, a csúti gazdád!

Blogolo Blogi 2019.03.16. 12:41:16

@Willkommenskultur: Ez is jól hangzik, kár, hogy a brand már foglalt!

2019.03.16. 13:18:12

@Helga Beauty Salon: Annyit írtam, hogy a fent említett személy emlegetése nem volt éppen szerencsés, szerintem. Nem gondoltam semmiféle meleg jogi aktivistára. Meg miért pont arra? Pont én?

Willkommenskultur 2019.03.16. 13:29:27

@nemecsekerno_007: Ki kepviselhetne jobban a balllib osszefogast mint egy bolgar (zsido) kommunista?

2019.03.16. 13:43:23

jajj, hallotam egy jó coelhot.
"mindenki annyit ér amennyi vagyona van."
ezexerint a sperminátor barátunk a 40 milliós hitelével és a 30 év alatt összekuporgatott 1 millájával mészáros, lázwr és a többi maffiózó csicskája?!

taga20 2019.03.16. 13:44:33

@Willkommenskultur: te rosszabb vagy szardarab, mint az ausztrál terrorista, aki kinyírt 50
ártatlan embert!

és az egész fityeszes maffiád ilyen pöcegödör, mint te!

inteligencs elenzeki 2019.03.16. 13:45:42

@Ménár Atya:

"youtu.be/7dKUHlA-HM8"

:))) :)))) Ott a telitalálat bakker.
Mi a sz.rt kellett ennyit várni erre a videóra ? 9 éve ez megy az ellenzéknél.

:)))))

taga20 2019.03.16. 13:47:03

@vitéz Beverneky: jók ezek a költői kérdések:)))

élhetetlen 2019.03.16. 13:55:36

@szepipiktor: „Lengyel bértüntetők? Biztos?”. Nem biztos, lehet, hogy csak potyán kirándulók. Komolyan gondolod, hogy eljönnek csak azért, hogy meghallgassanak egy beszédet, amiből egy szót sem értenek? (De azért tapsolnak). Vagy esetleg kiosztottak mindenkinek egy fülbe való tolmácsgépet, és akinek nem volt okostelefonja, azt is adtak hozzá?

Kivlov 2019.03.16. 14:29:20

B1, B1...te sz*pni jársz ide...

grainos1 2019.03.16. 14:42:18

Amikor az elnyomott ellenzék szabadon gyülekezhet, gyalázhatja a kormányt és buzdíthat államellenes bűncselekményekre...(és mégsem kiváncsi rájuk a kutya sem)

élhetetlen 2019.03.16. 15:09:05

@Ms.Cunnesburry: Ez olyan lehet a lengyeleknek, mint az okos nyugdíjasnak az árubemutatós út (okos, mert nem vesz semmit). Ingyen kirándulás, ebéd, (de a barátnőm volt már két napos, ottalvóson is), azt a két órát meg kibírja, amig eladni próbálnak. De azt a cég fizeti a bepalizottakon keresett pénzből. A kérdés csak az, hogy ezt ki fizeti?

Orbán veje 2019.03.16. 15:16:03

@apafej1: Kedves kommentelőtárs! Úgy veszem észre, Téged a korrupció, az állami pénzek hűtlen kezelése nem zavar a közéletben. Sokan vannak ezzel így. De nem hagy nyugodni a kérdés, hogy a fészkes fenébe tudsz szemet hunyni a torkunkat fojtogató orbáni korrupció felett, ha valóban normális ember vagy. Tudnál erre az ellentmondásra magyarázatot adni?

DFK 2019.03.16. 15:20:20

@élhetetlen: akkor fogalmad sincs arról, hogy kivetítőn ment a szöveg lengyel fordítása.

Orbán veje 2019.03.16. 15:26:40

Tudja esetleg valaki, hogy a sok, hülye, soknickű fidesztroll inkább mé nem a plakátokat vakargatja, amikor ez lenne a feladat?

Talán lemaradtak az eseményekről, hogy a geci gazdájuk immár becsicskult az EU-ban?

A sok mocskos trollnak is dogózni kéne inkább, vegyenek példát orbánról, aki már odáig fajult, hogy életében először bocsánatot kér, mert már akkora a balhé amiatt , hogy szokás szerint megint egy baromállat volt!

No, meg könyörgő levelekben kuncsorog a Néppárt tagjaihoz, hogy ugyan ne basszák már őt ki onnan, a világ csúfságára.
Szóval, jó vólna, ha a tetves orbán trollok is igazodnának mindehhez, mielőtt a magyar nép elküldi őket a retkes, fideszes, hazug kurva anyjukba.

taga20 2019.03.16. 15:35:20

@Kivlov: pucsiccsál fityeszszarházi!

VadMacs 2019.03.16. 15:40:56

@Ménár Atya:
>Azért én emlékszem amikor Ron Werber idehozta a gyűlölködő megosztó kampányát.

A 'ronverberi gyűlölködésről:

"Ha négy évre nyerni tudnánk, és (...) utána mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának, húsz évre minden megoldódna."

Orbán érvelése: a szocialisták és a Fidesz megegyezése nélkül nem lehet módosítani a kétharmados választójogi törvényt és az állampolgárságról szóló törvényt. "Ez jól van így, ezek olyan horderejű kérdések, amelyekről meg kell egyezni, már hogyha az ember változtatni akar a fennálló helyzeten" - a Transindex.ro portálról

Rogán Antal kampányfőnök pedig azt mondta: a Hajrá, Magyarország! című programban nem szerepel, hogy a Fidesz szavazati jogot adna a határon túli magyaroknak. Rogán szerint a Fidesz "azt adja a határon túli magyaroknak, amit a határon túli magyarok fontosnak éreznek". S miután az ő mértékadó politikusaik és szervezeteik nem kérnek választójogot, így a Fidesz sem akar adni nekik.

Most akkor ki hazudott? Orbán, vagy Ron?

taga20 2019.03.16. 15:48:04

@grainos1: zavar mi, szarházi fityeszes szardarab?

akkor miért nem húzol el a szovjetunióba?

Helga Beauty Salon. 2019.03.16. 15:59:32

@Orbán veje: ---@apafej1: Kedves kommentelőtárs! Úgy veszem észre, Téged a korrupció, az állami pénzek hűtlen kezelése nem zavar a közéletben.---------------

Valószínűleg zavarja és ezért nem szavaz a libsikre!

Helga Beauty Salon. 2019.03.16. 16:14:20

@taga20: Remélem építenek a szigetre egy Alcatrazt és odabasznak benneteket!

grainos1 2019.03.16. 16:27:36

@Thomas Grande: ott emlékeim szerint lövetett a hatalom a tüntetőkre, koncepciós eljárásokban komoly börtönéveket osztottak ki stb. Nem stimmel a párhuzam.

taga20 2019.03.16. 16:27:51

@Helga Beauty Salon:

:)))

bazdmeg, te hülye vagy?

taga20 2019.03.16. 16:30:00

@grainos1: áruld már el fityeszdroid, hogy az olyan nicket, mint te, hogy keltenek életre?

nem gecizés, tényleg érdekel.

grainos1 2019.03.16. 16:30:16

@taga20: A stílus maga az ember. ;-)

grainos1 2019.03.16. 16:32:27

@taga20: van az az ostobaság és rosszindulat, ami állásfoglalásra késztet. ;-) b1 nem először húzza ki a gyufát!

taga20 2019.03.16. 16:38:35

@grainos1: ezt elfogadom arspoeticának tőled!

szerintem, aki a fityeszmaffia szekerét tolja, az egy kibaszott féreg.

a gazdád a geci, egyszer kurvára kihúzza a gyufát, és eltakarodik a pöcegödörbe!

élhetetlen 2019.03.16. 16:38:57

@DFK: „kivetítőn ment a szöveg lengyel fordítása. „. Bevallom, fogalmam sem volt róla. Így már megértem. Ha a lengyel tv közvetítette volna valamelyik csatornán, akkor kimaradt volna az, hogy saját szemükkel láthatják, csodálhatják a nagy embert. Én megértem azokat is, akiknek sokat jelent, ha egy pápai áldásosztásnál ott lehetnek a Szent Péter téren. Nem tudom ezt sem, csak kérdezem, saját pénzen jöttek a lengyelek? Mert Rómába a hívők maguk fizetik az utat.

2019.03.16. 16:49:38

@taga20:
hát nem is tudott rámozdulni egy sem a seggnyalókból, mert még nem jött le a válasz a ner (az adónkból)fizetett hazugsággyárából.

taga20 2019.03.16. 16:58:19

@vitéz Beverneky: ráadásul a subba is döglődik!:)

pedig vénszivar és malac románca egy tündérkert:)))

nemecsekerno_007 2019.03.16. 17:03:22

@taga20: az akkor is gáz, hogy a vérkomcsi unokájával akarjátok elváltani a patást...

sok sikert hozzá...

nemecsekerno_007 2019.03.16. 17:04:54

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "gazdádnál már most ezerszer hitelesebb!
Bár nem nehéz megugrani a szintet!"

Ja persze, legalább úgy mint Göring unokája lenne neked.... Muhahahahaha...

Neked sem sikerült elfogadnod, hogy a rendszerváltás mekkora átverés volt...

taga20 2019.03.16. 17:06:23

@nemecsekerno_007: ernő! nemecsek forog a sírjában, hogy a nevét a kibaszott szádra merted venni, te fityeszes bűnöző!

a pata rohadjon bele a pofádba!

de ne vedd személyesnek szutyok!:)

nemecsekerno_007 2019.03.16. 17:06:42

@Willkommenskultur: Hát az itteni baloldalt valóban nem tudná más :))))

Esetleg meghívhatnák Jaruzelski unokáját is haknizni a tüntetésre :))))

nemecsekerno_007 2019.03.16. 17:13:41

@taga20: Egyszerűen nem megy. Kilenc éve nem megy. Ez már tendencia. Vagy az ellenzék ekkora balf@sz vagy ennyire jól csinálja a patás. Avagy mindkettő...

taga20 2019.03.16. 17:17:42

@nemecsekerno_007: ernő, te leszel az első patkány, mikor süllyedni fok a titanik, akarom mondani a csúti geci rendszere.

lásd venezuelát!

VadMacs 2019.03.16. 17:20:34

@grainos1:
>Amikor az elnyomott ellenzék szabadon gyülekezhet, gyalázhatja a kormányt és buzdíthat államellenes bűncselekményekre...(és mégsem kiváncsi rájuk a kutya sem)

Államellenes bűncselekmény itt utoljára akkor volt, amikor a haverjaid felesküdtek anno az alkotmányra, majd azt az első alkalommal megpuccsolták, az országra szabadították a "gránitszilárdságú" egypárti takony'kotmányt.

Orbán veje 2019.03.16. 18:05:31

A Duna-parti féleszű Napóleon felcsúton építi Szent Ilona szigetét. Úgy látszik ez a tolvaj gazfickó tanult valamit a történelemből. Bár az igazság az, hogy annyit lopott, rabolt, hazudott, hogy egy szimpla száműzetéssel énszerintem nem ússza meg.

Válasszuk BRETON TARRANT Európai Bizottság elnökén 2019.03.16. 18:44:26

"Március 15-e: amikor az elnyomó orbáni hatalom a szabadságról szónokol"

Mondjak ezt azok, akik at akarjak jatszani az orszagot es egesz europat az araboknak.

2019.03.16. 19:01:31

@Válasszuk BRETON TARRANT Európai Bizottság elnökén:
mondja ezt az aki jópézért árulja a bevándorlási kötvényeket a maffiózóknak, terroristáknak és naponta szopja le putyint cccp reloded.

2019.03.16. 19:11:22

@grainos1: Hát ha neked csak annyi jött le azokból az eseményekből, hogy az akkori hatalom lövetett a tömegre...akkor ez kicsit felszínes vélemény. Nem véletlenül említettem.

VadMacs 2019.03.16. 19:33:37

@Válasszuk BRETON TARRANT Európai Bizottság elnökén:
>Mondjak ezt azok, akik at akarjak jatszani az orszagot es egesz europat az araboknak.

Ne zavarjon a tény, hogy ez a baromság csak a vezíred fejében született meg. Az ő agyszüleménye a sorosterv, nem hiába tud mindent róla... :)

Ménár Atya 2019.03.16. 19:57:38

@VadMacs:
Ez így is van, mint ahogy az is, hogy egy amerikai spekuláns úgy jár az EB vezetőihez titkos beszélgetésekre, mint a papok gyóntatásra :)
Nincs soros terv, sőt soros sincs, sem bevándorlás, sem kötelező kvóták :D:D:D
Ha ez neked így könnyebb, hát legyen, de akkor miről is vitatkozik a bevándorláspárti politikus orbival? :)

VadMacs 2019.03.16. 20:14:11

@Ménár Atya:
>Ez így is van, mint ahogy az is, hogy egy amerikai spekuláns úgy jár az EB vezetőihez titkos beszélgetésekre, mint a papok gyóntatásra :)
Nincs soros terv, sőt soros sincs, sem bevándorlás, sem kötelező kvóták :D:D:D

Gondolom ott voltál ezeken a szeánszokon, mi meg úgy teszünk, mint akik jól elhiszik ezt. :)

Ménár Atya 2019.03.16. 20:24:09

@VadMacs: Nem kell ott lennem, elég ha megnézem a tv-ben amikor ölelgeti az isiászos juncker sorost, mielőtt eltűnnek szobára :)
Szerinted mit keres egy soros az EB-ban??
Jó, tudom, amiről nem tudsz, nem látod az nincs is, ember sem járt a holdon , és az oltás is kamu, a föld pedig lapos................. :D

élhetetlen 2019.03.16. 21:38:46

@Válasszuk BRETON TARRANT Európai Bizottság elnökén: „akik at akarjak jatszani az orszagot es egesz europat az araboknak. „ Maradjunk csak Magyarországnál. Csak kérdezem. Neked tényleg nem tűnt fel Pharaon, vagy a letelepedési kötvényesek, vagy a Klotild paloták, Párizsi udvar eladása az araboknak, de akár a fél belváros eladása? Ki játssza át pl. Budapestet az araboknak?

élhetetlen 2019.03.16. 22:04:21

@Ménár Atya: Most egy teljesen hétköznapi példa. Van egy munkahely, ahol vannak barátaid, és vannak, akik nem kedvelnek. Te kikkel szoktál beszélgetni? Nem a barátaiddal, vagy szerinted velük tilos? Vagy a barátaid, akikkel beszélgetsz, és esetleg egyetértesz, azok a fizetett zsoldosaid? Ez azért szánalmas. Mostmár csak azt kell megmagyaráznod, ugyanilyen logikusan, hogy a CEU-nak miért kell 25 év sikeres működés után mennie. Nyilván azt is tudod. És nem érvényes, hogy a negyed résznyi magyar akkreditációjú képzés marad. Az oktatói kart szélnek kell ereszteni, mert az még ment, hogy 10-kor az ELTE-n óra, tizenkettőkor a CEU-n, ez Bécs viszonylatban nem megy, és egy Bécsbe hívott vendégprof sem fog átugrani ide leadni egy órát. Például erről is vitatkoznak, de ez téged nem érdekel. Az sem, hogy, ha a CEU amerikai akkreditációjú képzése elmegy, akkor nem lesz mostanában semmilyen szakági bontásban magyar egyetem az első ötvenben. De nem számít, majd nyilazásban jók leszünk, bár ezt nem értékeli a világ. Ez mind nem számít, csak az, hogy miért jár Soros az EU-ba. Nem várom, hogy megérts.

Válasszuk BRETON TARRANT Európai Bizottság elnökén 2019.03.16. 22:08:58

@élhetetlen: Ezek marhasagok, meg nem letezo dolgok.
Az viszont feltunt hogy Europa vezetoi (junker makron merkel) Soros iranyitasaval megszakitas nelkul hordjak be az arabokat Europaba. Nevtelen bankkartyakat osztogatnak, milliard eurokkal tamogatjak az embercsempesz NGO halozatokat. Minden heten hoznak egy ujabb trukkos jogszabalyt, torvenyt, amivel konnyitik az illegalis bevandorlast, mikozben az ENSZ emberi alapjogga teszi az illegalis bevandorlast. Kotelezo kvotaval, meg migrans vizummal trukoznek mar evek ota. Es evek ota gyartjak a kifogasokat, hogy miert lehetetlen Europa hatarait megvedni. Es kozben azert kampanyolnak, hogy Nemetorszag kovetkezo kancelarja arab legyen.

2019.03.16. 23:34:38

@Válasszuk BRETON TARRANT Európai Bizottság elnökén: te agrárium szerény képességekjel megáldott gyermeke, hogy lehet névteken bankkqrtyára pénnzt felvenni?
egyáltalán volt már életedben bankkqrtya a kezedben kapán kívül?

Válasszuk BRETON TARRANT Európai Bizottság elnökén 2019.03.16. 23:59:30

@vitéz Beverneky: "hogy lehet névtelen bankkqrtyára pénnzt felvenni?"

Hat ez az, a fel vilag EZT KERDI, hogy lehet hogy barmifele azonositas nelkul illegalisan europaban tartozkodo emberek csak ugy bankkartyakat kaphatnak ??
Mikozben nalunk egy szar telefonkartyaval is minden evben baszakodni kell.

Ménár Atya 2019.03.17. 07:05:36

@vitéz Beverneky:
Beütöd a pin kódot B+ , és ennyi.
Téged sem az eszedért szeret az édesanyád! :D:D
De nagyon átlátod a problémát az látszik.
A tények ne zavarjanak nagyon.
Nincs bevándorlás, csak szír menekültek, akik egymillióan indultak el szíriából, és mind a 4 millióan megérkeztek biztonságosan európába, a maradék 13 millió az indulók közül még ott vesztegel a török -magyar határon a között a 40 millió között akik még nem jutottak be..................

Ménár Atya 2019.03.17. 07:14:26

@élhetetlen:
Köszi, most akkor megtudtuk, hogy Soros munkahelye az EB. ,és csak beszélget a legjobb barátjával junckerrel....................
Te, ez már szánalmasan hülyeség volt tőled.
Azért úgy elképzelem, hogy az amerikai kongresszus tagjai, csak úgy simán beszélgetnek a kongresszusban valami orosz spekulánssal , ahova úgy jár be, mintha munkahelye lenne.
Hát , kb olyan 10 mp alatt kellene lemondania annak aki ilyet tesz, főleg, hogy azt sem tudja az amerikai kongresszus többi tagja,miről is beszélgetett egy szarfaszú orosz senkivel...........
Te tényleg elhiszed amit írsz, vagy diktálják neked?

2019.03.17. 10:26:57

faszt kell irigykedni a következő választáson majd a fideszzombik is kapnak névnélkül, feltöltött bankkártyákat meg ingyen törköly pálinkát meg kétkiló rézkábelt.

2019.03.17. 11:20:40

ja, meg ingyen jegyet a felcsút meccsekre, az összes stadonba.

élhetetlen 2019.03.17. 12:08:08

@Ménár Atya: „Köszi, most akkor megtudtuk, hogy Soros munkahelye az EB.”. Nem ezt írtam. (Kezdesz közelíteni teéjesenmindegy szintjéhez).

VadMacs 2019.03.17. 12:39:12

TARRANT Európai Bizottság elnökén:
>Hat ez az, a fel vilag EZT KERDI, hogy lehet hogy barmifele azonositas nelkul illegalisan europaban tartozkodo emberek csak ugy bankkartyakat kaphatnak ??

Tudod van valami gyönyrűség abban, hogy idejártok az asztalra szarni (gy.k.: széttrolkodni a komment szekciót), de a csökevényes agyatokkal olvasni már nem tudtok - vagy nem akartok.

"Bár a Snopes cikke nem tér ki rá, de hasonló rendszer működik Görögországban is az UNHCR irányítása alatt. Név valóban nem szerepe rajta, de a kártyáknak egyedi száma van, és csak regisztrált menekültek kaphatják meg, akiknek havonta személyesen is jelentkezniük kell a hatóságoknál, hogy ezzel igazolják, nem mentek tovább az országból. Ha pedig az országon kívül próbálják meg használni a kártyát, az azonnal letiltódna."

Szar dolog, hogy van élet az origon, meg az eredeti takonyárpis hazudozáson kívül is. Regisztrált menedékkérő, aki legálisan tartózkodik görögországban, de persze szerintetek lehet valahol egyszerre legálisan, és illegálisan is tartózkodni egy személynek...

"Simon Ernő, az ENSZ menekültügyi főbiztosságának magyarországi szóvivője a lapnak elmondta, az UNHCR úgynevezett cash assistance (pénzbeli segítség) programjait az hívta életre, hogy a különböző válságövezetekben a menekültek szociális ellátását nem feltétlenül hatékony sok szervezéssel, szállítással, humán erőforrással központilag megszervezni, ezért már a nyolcvanas években volt, hogy készpénzzel támogatták azokat a menekülteket, akik hazatérhettek. A bankkártyás menekültellátás fő oka a hatékonyság és az emberi méltóság, valamint a választás szabadsága, de sok esetben a központilag szervezett egységes ellátás nem is megfelelő, például speciális étrend, vagy különböző vallású menekültek keveredése esetén.

A jelenlegi görög program igen kiterjedt, tavaly 17 ezer bankkártyán 33 ezer ember kapott segítséget, amely volumenben meghaladta az 56 millió eurót. A támogatottak elsősorban szír, afgán és iraki menekültek.

A kritikusok szerint a bankkártyák a "vándorlást finanszírozzák”, de az ENSZ szerint éppen ellenkezőleg, azokat segítik, akik szabályozottan kérik a menekült státuszukat és nem hagyják el az adott országot. Kártyát csak 18 év feletti, regisztrált menedékkérő kaphat, aki továbbra is az adott ország területén tartózkodik, és nincsen semmilyen egyéb jövedelme.

A kártya ugyan valóban nem tartalmazza az arra jogosult családfő nevét, de minden kártya tartozik valakihez, akinek a jogosultsághát az ENSZ munkatársai havonta ellenőrzik.

Görögországban 14 segélykategória van, a legkisebb juttatás havi 90 euró, míg a legnagyobb 550 euró lehet attól függően, hogy a regisztrált menedékkérő részesül-e szervezett ételellátásban. A nagyobb család több pénzt kap, de a családméret tetején van egy plafon a két felnőttnek és öt gyermeknek járó támogatásnál.

A kártyák csak Görögországban használhatóak, a vásárlás ingyenes velük, míg a készpénz-felvételnek meghatározott, de szintén nem túl magas díja lehet. A kártyák működtetésében az UNHCR globálisan a Mastercarddal működik együtt, a felhasználási feltételeket a Mastercard tudja beállítani.

A görög program kártyái mögött nincs bankszámla, inkább olyan, mint egy ajándékkártya, amely rendszeresen feltöltődik egy forrásból. A segélyezett maga, vagy a barátai nem tudnak utalni rá, de a szisztéma mégis takarékosságra ösztönöz, hiszen az el nem költött pénz nem tűnik el, felhasználható a következő hónapban.

Az Index hozzáteszi, egyébként az európai, de még a magyar piacon is nagyon sok olyan bankkártya van, amelyiken nincsen rajta a kártyabirtokos neve: ilyenek a fesztiválokon használatos, vagy más ajándékkártyák, akár banki és kártyatársaság-logóval ellátott pre-paid kártyák, de olyanok is, amelyek mögött egy adott bank számlaterméke áll."

2019.03.17. 14:56:47

@VadMacs: mit hisztizel
, nem kaptad meg lölötől a félsertésed, vagy nem tetszik a megkülönböztetés mert monnyuk vega vagy és nem akarsz húsevő lenni?

venszivar 2019.03.18. 08:02:38

@taga20: miről beszélsz?!? én ahhoz a kocsmatöltelékhez, ki egy összetett mondatot nem tud kifosni magából, 2018.jan.1.-óta nem szóltam. errefelé egy 4éves cigó gyerek jobban "nyomja", mint az a féreg...
süti beállítások módosítása