B1 blogcsalád



Orbán szerint az emberek jól felfogott érdeke, hogy halálra dolgoztathassák őket

2018. december 11. - Mr Flynn Rider

Legújabb orbáni teszt: elég hülye-e a magyar, hogy ezt is bevegye?download_4.jpeg

A Fidesz kommunikációjából megtudhattuk, hogy

  1. nekünk, magyaroknak eddig nem engedték meg, hogy eleget dolgozzunk,
  2. nekünk ez idáig rossz volt,
  3. de mostantól, hála nekik, annyit dolgozhatunk, amennyit csak jól esik.

Valahogy ezt a magyarok nem hitték el, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy 

mindez teljesen ellenkezik a magyarok hétköznapi tapasztalataival.

(A Policy Agenda által készített reprezentatív kutatás szerint a munkaképes korú lakosság 83%-a elutasítja a javaslatot. Mindössze 9% támogatja a kormánypárti kezdeményezést.) Szóval, az, hogy ellenzi, enyhe kifejezés: akkora volt a felzúdulás, hogy  a hétvégén tömegtüntetést is tartottak a szakszervezetek. Ekkora tüntetés nem nagyon volt a CEU-s és internetadós törvény óta Magyarországon. A rabszolgatörvényt persze szokás szerint magánindítványként, előzetes konzultáció nélkül és gyalázatos módszerekkel, hazugságokkal fűszerezve nyomta át a Fidesz a parlamenten és a magyarok torkán.

Korábban mi is megemlékeztünk a rabszolgatörvényről, megírtuk, hogy

Ezekben a cikkekben a következő főbb állításokat tettük:

  • Magyarországon eleve a nemzetközi tőke kívánalmai szerint íródott a Munka törvénykönyve. Orbánék neoliberális gazdaságipolitikája igazi kiszolgáló országgá változtatták Magyarországot, ahol a magyar dolgozók érdekeit alig hallgatja meg valaki. Sőt: a lengyelek és a románok mellett a magyarok dolgoznak a legtöbbet Európában;
  • Ehhez jönne még hozzá az új módosítás, ami tényleg halálra dolgoztatná azokat, akik még Magyarországon maradtak – tulajdonképpen a Fidesz a saját szavazóit üti a javaslattal;
  • Nyilvánvaló, hogy ezzel olyan rétegekre léptek rá, akik eddig a Fidesz legerősebb szavazóbázisát jelentették és most olyanok mentek ki az utcára, akik eddig bőven lehettek fideszesek is;
  • a törvényt ráadásul erőszakkal és megfélemlítéssel nyomták át, az ellenzéket elhallgattatták, ezzel Magyarországon formálisan is megszűnt a demokrácia;
  • eközben a hétvégén tízezres tüntetés volt Budapesten és országszerte útlezárásokkal tiltakoznak a szakszervezetek a törvény ellen.

A kormányzati kommunikáció láthatóan nem volt (megint) felkészülve a helyzetre, mert Szijjártó Péter a november végén még elköpte, hogy a német multik mennyire örülnek a törvénynek. (Végre, egy őszinte nyilatkozat a külügyminiszter úrtól...! Bravó, Safranek!)

Ahogy a nyomás egyre nagyobb lett a kormányon, a Fidesz a szokásos módon reagált:

  1. erőszakhoz nyúltak, amikor a szavazás volt a parlamentben (azaz, ha támadják a vasútvonalat, meg kell hosszabbítani, ahogy anno Orbán megmondta);
  2. beindult a hülyeség, azaz a kormányzati kommunikáció és elkezdték nyomni a nyilvánvaló hazugságmantrát:

„A munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekét szolgálja.”

Még Orbán Viktor is megszólalt az ügyben. Sőt, a fideszeseknek annyira ráléptek a lábára odafent, hogy még az Indexnek is nyilatkoztak, mindegyik szinte szó szerint ismételgeti a központi utasításban kapott mondatot. Itt megnézheti, milyen arcot vágnak, miközen hazudnak:

 

Természetesen ez az állítás egy marhaság, senkinek nem lesz attól jobb, ha többet dolgozhat, azaz jobban kizsákmányolhatják.

(Ez annyira nyilvánvaló, hogy szégyelljük leírni.) A fideszesek második érve, hogy csak a dolgozó beleegyezésével történhet a több munka, egy olyan országban, ahol a munkások érdekvédelme rendkívül gyenge - képtelenség. Mindneki volt már olyna helyzetben az életében, amikor elétettek egy papírt, amit vagy aláírt, vagy kirúgták volna. Így inkább aláírta. 

A Fidesz ezzel a törvénnyel nagy fába vágta a fejszéjét: ugyanis

a kiszolgáltatottságról, kizsákmányolásról minden magyarnak közvetlen tapasztalata van.

Sorosról, a migráncsokról, a magyarokkal szemben fenekedő zsidó-szabadkőműves-libsi világösszeesküvésről semmit se tudnak a magyarok, és mivel nem olvasnak külföldi újságokat, illetve kormányfüggetlen sajtót, ezért mindent el is hisznek a propagandának. Viszont arról tudnak - hisz ebben élnek - , hogy Nyugat-Európához képest Magyarországon többet kell dolgozni, sokkal kevesebb fizetésért. Ezt mindenki tudja. Ebben a helyzetben azt ismételgetni, hogy a dolgozók érdeke a minél több kizsákmányolás azt jelenti, hogy

a Fidesz – megint – totál hülyének nézi a magyarokat.

Ráadásul most ezzel a lépéssel két szabályt is megszegtek, amit eddig betartottak a saját érdekükben:

  1. közvetelenül nem szabad támadni a saját szavazóbázisukat;
  2. mindig alaposan meg kell nézni, milyen töréspontok vannak a társadalomban és nagyon az egyik oldalra állni. Az állampárt most ezt is kihagyta, egyszerűen csak azt hitték, mostanra mindent ők uralnak és mindent át tudnak vinni.  

Ide biggyesztjük még a cikk végére szerencsétlen Révész Máriuszt is (ő az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, igen, ilyen is van), aki a nagy kommunikációs ámokfutás közepette is képes volt kiemelkedő képtelenséget mondani, így nálunk a kommunikációs citromdíjat ő vitte el. Azt találta mondani, hogy

„A munkavállalóknak azért érdeke, mert van olyan élethelyzetben sok ember, aki rá van kényszerülve, hogy pénzt keressen, dolgozzon. Most a jelenlegi szabályozás egyébként megtiltja. Nagyon sokan egyébként ezért mennek külföldre, és például Ausztriába. Én beszéltem olyan emberekkel, akik 3-4 hónapot szabadnap nélkül lehúznak egy szállodában, mert így tudnak pénzt keresni, Magyarország erre – hogyha valaki többet akar dolgozni, és ezért több pénzt akart kapni – egész egyszerűen nem volt lehetőség. Ezért fogom megszavazni.”

Tessenek figyelni ezt a zseniális logikát: nem azért mennek el külföldre a magyarok dolgozni, mert ott a tripláját lehet keresni ugyanazzal a munkával, hanem azért, mert itthon nem dolgozhattak eleget. Ehhez a Szomszédok forever nevű Facebook-oldal csak annyit tett hozzá, hogy:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr514472388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2018.12.11. 20:23:40

Orbánék halálra akarják dolgoztatni az embereket, nincs bennük humánum! Sokkal jobb volt mindenkinek a Gyurcsány-Bajnai kormány alatt, mert akkor 1 millió ember még akkor is pihent, ha dolgozni akart!

kunzoo 2018.12.11. 20:55:23

Remélem Révész Máriusz majd önként vállalhat 400 túlórát az adott büntetésvégrehajtási intézmény zacskóragasztó üzemében. Akkor kérvényezheti a harmadolást.

taga20 2018.12.11. 21:00:20

@rallus: ez neked már beleszámít a 400 órádba.

szerintem, te életedben nem dolgoztál 400 órát, ezért véded ezt a fityeszes szart.

Oxica 2018.12.11. 21:17:29

444.hu/2018/12/11/manfred-weber-szerint-o-nem-is-orban-hanem-magyarorszag-ellen-szavazott

„Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy a 7-es cikkes szavazáson Magyarország ellen szavaztam. Nem a Fidesz, nem Orbán Viktor ellen, hanem az egész ország ellen!”.

Itt meg a haverja, a másik barom.

Ritka gusztustalan egy féreg ez a veréb gyerek. Aztán ez a vadbarom a kereszténydemokraták csúcsjelöltje.

Akkor inkább már jöjjenek a fasiszták, mert azok legalább nyíltan beleállnak, hogy szét akarják kúrni megint Európát és nem páváskodnak mint ez a féreg, aki mindent megenged a felcsúti lótolvaj cigánynak, hogy hatalomra jusson.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

neko1967 2018.12.11. 21:36:05

Hozzászólások:

"Én nem akarok túlórázni egyáltalán. Ilyenkor mi a helyzet?

Válasz

Dehogynem akarsz. Csak még nem tudod."

neko1967 2018.12.11. 21:39:58

Politikusok egymás közt:
- János, ha lehetne egy kívánságod, mit kívánnál?
- Hát... kellene egy szép földbirtok.
- De birtokod már van.
- Igen? Akkor kellene rá egy kastély.
- Kastélyod is van.
- Tényleg? Akkor kellene rá valami magyarázat

Gábris szomszéd 2018.12.11. 22:37:21

Hoppá! Na helló röfik :)

Kósa Lajos túlórázzon 400 órát az édesanyja sertéstelepén!

olkt.hu/kosa-lajos-tulorazzon-400-orat-az-edesanyja-sertestelepen-uzentek-debrecenben/?

FCUK29 2018.12.12. 02:42:25

Szerintetek Orbán 8 éve holnap fog megbukni, aztán köszöni, jól van. Ebbe sem fog belebukni, mert a többség tudja értelmezni, mit jelent a törvényváltozás. És ha mégsem, akkor Weber megmondja, hogy az ország ellen szavazott, vagy egy muszlim megint lövöldözni kezd. Szerencsétek sincs:)

camilló 2018.12.12. 05:50:39

@FCUK29: Te nem tudod értelmezni a törvényt és az a jobbik eset ha megjátszod a hülyét. A munkáltató MINDIG erőfölényben van. A szakszervezetek sem tudnak teljes védelmet nyújtani, mert mindig van eszköz a munkáltató kezében! Mi olyan nehéz ezen, hogy nem tudod megérteni? Az egyik multinál már a szakszervezetek tárgyaltak a 250 órán felüli munka díjazásáról. Én értem, hogy többet adnak, de mi van akkor, ha nem akarja elvállalni, mégis nyomás alá helyezik a dolgozót. Vagy akár nem bírja elvállalni? Nagyon hülye duma, hogy akkor nemet mond. Csak hogy megértsd. Valamikor amikor még határok voltak kamionoztam. Jöttem haza az egyik északi országból, amikor csörgött a telefon, hogy igyekezzek, mert meg van rakva a másik pótkocsi, amit délre kell vinnem. Mondtam, hogy ok. de azért van még 3 határ, meg 1400 km. Tudod mit mondott a főnököm?? Ne aludjak, mert már holnap utánra ki kellene érni a másik póttal. Majd alszok azután amikor leraktam a másik fuvart is. Remélem kezded már érteni miről is szól ez a törvény. Gyalázat, hogy olyanok döntenek akiknek fogalmuk sincs a munkáról. Megnézném bármelyik nagyszájú fideszest amikor mondjuk napi 12 órát dolgozik tűző napon, vagy olyan hidegbe, hogy folyik a könny a szemedből. Kibicnek semmi sem drága. Tudod mit? Ha viktor egy hónapig dolgozik velem túlórában és utána is az a véleménye, hogy mennyire jó ez, akkor vezessék be!

paraszthajszal 2018.12.12. 07:47:01

@camilló: „Mondtam, hogy ok”

Te miért a kormányra akarod kenni, hogy egy gyáva nyúl vagy?

A munkáltató kérése ebben az esetben teljesen jogellenes volt; azzal, hogy teljesítetted, jogsértéshez asszisztáltál, és a tetejében még a többi közlekedő biztonságát is veszélyeztetted azzal, hogy holtfáradtan, kialvatlanul vezettél.

Ez a mostani jogszabálymódosítás sem szól arról, hogy a fuvarozóknek jogában állna a törvényes minimumként meghatározott pihenidőidők elszabotálása.

Gábris szomszéd 2018.12.12. 08:06:15

@FCUK29: "mert a többség tudja értelmezni, mit jelent a törvényváltozás."

Hát igen a régi szép időkben is tudta a többség, hogy mi a jó neki de legfőképpen a vezető elvtársak. :)

Utoljára Apró Antal állt úgy a munkások mellé, mint ma Orbán Viktor

alfahir.hu/2018/12/11/rabszolgatorveny_apro_antal_orban_viktor

werecke 2018.12.12. 08:11:42

@rallus: Gondolom dolgozó alatt nem vasmunkást kell érteni. Minden szocinak ez ugrik be a munkás szó hallatán. Vagy a bányász.

werecke 2018.12.12. 08:12:48

@camilló: Akkor még nem volt tachográf.

Európai téridő 2018.12.12. 09:36:22

@camilló: Az ilyen, az akkori főnöködhöz hasonló csibész honfitársaink adják-e a tippeket a kormány(párt)nak, vagy mégis inkább a jól kistafírozott multik? Melyik médiamunkási-politikusi állításnak lehet hinni?

babbaba 2018.12.12. 12:34:50

Egyre vadabbakat kamuzik a volt KISZ titkárok bandája. De szerintem, ezzel most túllőttek a célon. Aki dolgozik, az biztosan nem örül, hogy nem úgy keresheti meg a kenyérre valót mint a tót, lengyel, horvát, stb. hanem heti egy nap túlmunkával kereshet annyit mint a nem tolvajok kezén lévő országok munkásai.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.12. 13:23:56

" ... A Policy Agenda által készített reprezentatív kutatás szerint a munkaképes korú lakosság 83%-a elutasítja a javaslatot. Mindössze 9% támogatja a kormánypárti kezdeményezést. ... "

Ez roppant hitelesnek tűnik annak fényében, hogy a lakosság 70%-a még csak nem is hallott erről a törvénytervezetről...

neko1967 2018.12.12. 14:04:13

@Magánvéleményem:
"" ... A Policy Agenda által készített reprezentatív kutatás szerint a munkaképes korú lakosság 83%-a elutasítja a javaslatot. Mindössze 9% támogatja a kormánypárti kezdeményezést. ... "

Ez roppant hitelesnek tűnik annak fényében, hogy a lakosság 70%-a még csak nem is hallott erről a törvénytervezetről... "

Lehet hogy nem hallott, de legkésőbb, amikor elrendelik a túlmunkáját, akkor már hallani fog róla!

Most dől el.

Magyarország birkák országa, akiket az "urak" úgy nyírnak és vágnak le, ahogy ők akarják, vagy gondolkodó emberek országa, akik belemásznak a csuti geci és a seggnyalói pofájába!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.12. 14:41:36

@neko1967: ez már 1867-ben eldőlt. A birkák lett a választás, azóta a "nép" azt csinálja mait mondanak neki... 1956-ban volt próbálkozás ebből kitörni, de az nem jött össze. Azóta megy a sunnyogás.

camilló 2018.12.12. 17:10:25

@paraszthajszal: Milyen bátorságról beszélsz?
Nem csináltam meg ahogy azt ő gondolta. A bátorságról akkor beszélj, ha szembenéztél már maffiózókkal (itt most nem a sajátjainkról beszélek akik a parlamentben ülnek) fogtak rád fegyvert és nem szartad össze magad! Ez a törvény olyan erőfölényt biztosít a munkáltatónak, hogy a munkavállaló teljesen kiszolgáltatottá válik. Miért nehéz ezt belátni. Senki nem akar többet dolgozni, mindenki többet akar keresni! Én ezt támogatom. A kormány a gyáva aki ugyancsak visszaél az erőfölényével, és nem az állampolgárok érdekeit szolgálja, hanem az általa szidott multikét!

camilló 2018.12.12. 17:16:11

@werecke: Volt tachográf és ellenőrizték is a nyugatiak. Az AETR akkor is érvényben volt. Szerinted a nyugati kamionosok nem hajtottak túl. Beszéltem olyan kint dolgozó magyar sofőrrel aki megmutatta, hogy két tachográfja van, hogy egy legyen ami elfogadható lapot csinál. Ezt a munkáltatója szerelte be. Potméterrel állítósra csináltak meg sok műszert amiért egy francia ellenőrzésen, még a kamiont is elkobozhatták. Ennek ellenére megérte munkáltatónak ezt követelni. Az a baj, hogy aki a törvényeket hozza, annak fogalma sincs a való életről!

camilló 2018.12.12. 17:19:21

@Európai téridő: Szerintem IS! Bár ez a törvény most kimondottan a multiknak kedvez, de a magyar munkáltatók sem tiltakoznak ellene. Miért is tennék? A magyar vállalkozók nagy többsége szerinted tisztán szerezte a vagyonát?? A multik meg simán a tőke törvényei szerint működnek. Dőreség a nyugat (Merkel és társai) segítségére várni, hiszen ez pont kiszolgálja az érdekeiket és ez bizony felül ír mindenféle emberi jogot, meg más maszlagot, amivel etetik a dolgozót!

Európai téridő 2018.12.12. 18:11:54

@camilló: A munka világa nem tartozik bele a demokráciablablába.

camilló 2018.12.12. 19:09:56

@Európai téridő: De ezt hitették el a dolgozókkal a rendszerváltáskor! Engem akkor sem tudtak becsapni. Tudtam, hogy nekünk dolgozóknak nem lesz jó. Az összes akkori rendszerváltó bűne, hogy szétverték a szakszervezetek. Az összes akkori szakszervezeti vezető bűne, hogy asszisztáltak a privatizációhoz, a legnagyobb bűn a liberális kormányokat terheli, mert ők sem voltak sokkal különbek. Ugyan így kiszolgáltatták a magyar dolgozókat a multiknak. Miért nem hoztak olyan törvényt, hogy mindenhol működni kell a szakszervezeteknek? Mert saját magukat hozták volna nehéz helyzetbe, ja meg persze a piac mindenhatóságával megmagyaráztak mindent. nem vagyok hívő, de ha mégis lenne pokol, remélem mind oda kerülnek!

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.12. 19:45:19

Aki nem dolgozott még 20-30-40 évet fizikai munkában, az nem pofázza, hogy jó egy napal többet dolgozni hetente. Aki nem dolgozott még kétgyerekes anyaként hivatalban, ahol minden ünnepnapot pótló munkanapon dolgoznia kellett, az ne ugasson. Aki nem dolgozott 45 évet kőművesként, az miről beszél amikor azt állítja, hogy a dolgozóknak jó a a havi 45 óra túlmunka.
Aki nem gondolta át, mint jelent a mai Magarországon az, hogy a munkáltató az éves 400 túlórát három éven belül rendezheti a dolgozóval, az miről jártatja a száját? Átgondolta ezt a fidesz amikor megszavazta? Mi van akkor, ha a harmadik évben kimúlik a munkáltató, ki fog fizetni? Kamatot a ledolgozott munka értéke után ki fog fizetni? Ja, tudom a munkavállaló a banknak az után a hitel után, amiből bútort, kazánt, stb. kellett vennie. A munkáltató vagy annak tulajdonosa meg három év alatt kiszedi a vállalkozásból az osztalékot, és a végén a kiürdesett társaság csődbe megy. Vajon akkor a fidesz fog fizetni? Vagy majd a többi munkavállaló az adójából?

kolompa lole 1111 2018.12.15. 17:26:45

"Mindössze 9% támogatja a kormánypárti kezdeményezést."

Csak ennyi erzsi utalványos nyugger van, aki tapsikol Viktorescunak?
süti beállítások módosítása