B1 blogcsalád7 dolog, amit Orbán Viktor nagyon benézett a CEU-ügyben

2018. december 02. - nickgrabowszki

Igazi vesszőfutás ez a történet a számára: az utolsó szövetségeseit is elveszítette ezzel az üggyel, és cserébe nem nyert semmit. ceu_3.jpg

Hétfőn előbb saját hallgatóinak, majd nemzetközi sajtótájékoztatón is belejelenti a CEU, hogy feladják magyarországi bázisukat, és Budapestről Bécsbe költöznek. 7 pontban szedtük össze, milyen baklövéssorozat vezetett eddig:

1. Azt hitte, a rosszfiú megint megkapja a jutalmát

A dolog onnan indult, hogy a magyarországi autokrata nem tudott közvetlenül kapcsolatba kerülni a frissen (és meglepetésre) megválasztott amerikai elnökkel, a politikai rokonléleknek vélt Trumppal. Orbán ezt akkor annak tulajdonította, hogy az Obama idejéből ott ragadt külügyi-diplomáciai adminisztráció akadályozza ebben, amiből azt szűrte le, hogy egyszerűen meg kell kerülni, át kell ugrani őket: találkozzon vele Trump vagy legalább a külügyminiszter, ha azt akarják, hogy a CEU továbbra is működhessen Magyarországon és adhasson ki amerikai diplomát.

A példa előtte volt: az észak-koreai kommunista despotának sikerült kiküzdenie egy találkozót az amerikai elnökkel, ami se apjának, se nagyapjának nem jött össze korábban. És nem sikerült Orbánnak sem: a CEU-ügy nem érte el Trump ingerküszöbét. Ami működik nukleáris fegyverekkel, nem működik egyetembezárással.

2. Túlbecsülte a CEU (és Soros) politikai befolyását

A CEU-t tehát gyakorlatilag megzsarolták a személyreszabott (és emiatt nyilvánvalóan alkotmányellenes) törvénnyel: lobbizzon ki egy találkozót Trumppal, ha maradni akar Budapesten. Azonban se a CEU (a több ezer amerikai egyetem egyike), se Soros György (a többszáz amerikai milliárdos egyike) befolyása nem terjed eddig. Orbán elhitte a saját Soros-ellenes propagandáját, és jelentőségén messze túl értékelte Soros washingtoni befolyását.

3. Nem tudta, hogy az oktatás az Egyesült Államokban nem szövetségi, hanem állami ügy

Ráadásul a washingtoni adminisztráció akkor se köthetett volna államközi egyezményt Orbánékkal a CEU budapesti maradása érdekében, ha akar, mert az oktatás az Egyesült államokban nem szövetségi, hanem állami ügy. Az Orbán-kormánynak New York állammal és nem a szövetségi kormányzattal kellett volna felvennie a kapcsolatot, de ez nem volt érdekes, mert a CEU sorsa nem volt tétel ebben a játszmában. Az csak eszköz volt a cél eléréséhez, a vizionált Trump-Orbán szövetség megkötéséhez.

De míg az atomrakétákkal való fenyegetőzés elhárítása az elnök dolga, mert a kül- és biztonságpolitika az ő hatásköre, az oktatás nem. Hogy ezt nem tudták, jól mutatja a Szijjártó-féle magyar diplomácia inkompetenciáját.

4. Nem értette meg, hogy a CEU nem a politikára van hatással, hanem az egyetemi-tudományos világra

A CEU-tól azt várták, hogy Washingtonban lobbizzon, és komolyan megsértődtek, hogy ehelyett a világ tudományos közvéleményén keresztül akart nyomást gyakorolni. (Ennek Schmidt Mária hangot is adott.) Az egyetem nem működött engedelmes eszközként közre Orbán politikai céljaihoz, inkább oda fordult, ahol hatást tudott elérni.

Jöhet itt Sargentini-jelentés, Gruevszki-ügy, giga propagandaholding, lehet eszméletlen korrupció, minden héten van egy új botrány, de a világ véleményformáló értelmisége egyetlen ügyet tud azonnal lefordítani saját helyzetére. Azt, ha valahol bezárnak egy egyetemet. Azt mindenki érti, nem lehet kimagyarázni.

5. Azt hitte, arcvesztés nélkül ki tud hátrálni

Ha a Fidesz módosítja a törvényt vagy ha a kormány egyezményt köt New York állammal, esetleg deklarálja, hogy elfogadja a korábbi államközi egyezmény hatályát, akkor már nem lenne ügy, a CEU gond nélkül működne tovább.

Az említetteket viszont nem tehette meg arcvesztés nélkül, nyilvánvalóan egyértelmű meghátrálásnak tűnt volna, ha a kormány lép az ügyben. Volt már arra példa, hogy bevállalták az arcvesztést, hogy elkerüljék a nagyobb károkat. Ilyen volt a vasárnapi boltzár feloldása vagy az olimpiai pályázat visszavonása a népszavazásra hivatkozva. Ezúttal viszont nem értették meg az ügy súlyát.

6. Nem értette meg, hogy a CEU nem blöfföl

Orbán azt ajánlotta a CEU-nak, hogy egyezzenek ki a döntetlenben: az egyetem maradhat, de a Fidesz nem vonja vissza a törvényt és a kormány se köt egyezményt. Tegyenek úgy, mintha nem történt volna semmi: Orbán majd leállítja az Oktatási Hivatalt, ha vizsgálódni akarna.

Hiszen az a kormány alá tartozik, tehát az övé. Az ő szava többet ér a törvénynél.

Orbán nem értette meg, hogy a CEU-nak (puszta önérdekből) ragaszkodnia kell a jogszabályi garanciákhoz, nem bízhatja rá a sorsát egy ember szavára. Nem értette meg, hogy az egyetem nem hiszi el neki, hogy itt ő a törvény, és nem blöffölnek, tényleg elmennek.

Pedig Ignatieff rektor világosan közölte:

Ha nem kapunk jogállami kereteket, akkor nem maradunk, pont. Ez nem ultimátum, csak annak közlése, hogy ez így nem mehet tovább.

Egyébként is voltak jelei, hogy nem blöffölnek: Soros Kurz osztrák kancellárral találkozott, épületet vettek Bécsben, határidőt szabtak az egyezmény aláírásához. De Orbán azt hitte, ez csak blöff, úgyse mennek el. Nagy tétben mert volna fogadni. De ha fogadott volna, akkor elbukja.

7. Nem fogta fel, hogy mekkora kárt okoz neki ez az ügy

Mert, ugye, hány hadosztálya van a CEU-nak? Orbán nem értette meg, hogy egy egyetem bezárása nem szimpla ügy. A sötét középkor kb. azzal kezdődött, hogy a bigott Iusztinianosz császár bezáratta a platóni akadémiát, és azzal ért véget, hogy a X. században az egyetemek autonómiát kaptak, se a világi, se az egyházi hatóságok nem szólhattak bele az ügyeikbe.

A CEU elűzését még a pártharcokban korábban Orbán mellé álló konzervatív-jobboldali értelmiségi se tekintheti másnak, mint sötét náci tempónak, ami tagadja a felvilágosodás minden értékét. Orbán az utolsó értelmiségi szövetségeseit is elveszítette ezzel az üggyel, és cserébe nem nyert semmit.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8614410902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.12.02. 16:27:30

Sport nyelven szólva, az öngól is gól. Kár hogy mi is kaptuk. :-(

anonymand 2018.12.02. 16:46:23

"Be van fejezve a nagy mű, igen.
A gép forog, az alkotó pihen."
Madách

anonymand 2018.12.02. 16:48:10

@rdos:

Végül is a végeredmény számít.
Az pedig 1:1.

Gandosz 2018.12.02. 17:02:20

Ez olyan szint, minthogy Orbán repülőgépen csempészték Magyarországra Gruevszkit.

Sass-kabaré, Hócipő szintű humor.

rallus 2018.12.02. 17:03:31

Ha a Marximus-Leninizmus Esti Egyetem megszűnését túléltük, akkor ez a megrázkódtatás sem vált ki országos pánikot! A hallgatók meg Bécsben könnyen összefuthatnak akár Paul Lendvaival is, aki mesélhet nekik a hősi időkről.

Gandosz 2018.12.02. 17:05:25

"sötét náci tempónak, ami tagadja a felvilágosodás minden értékét"
Pl. a lincselőknek járó 5 milliós kártérítést a cella kicsi térélménye miatt, az ingyen tűhöz való jogot a drogosoknak, a rendőrdobáló betolakodók áldozatként bemutatását, a Cunnesbury által favorizált szado-mazo kutatásokat stb.

anonymand 2018.12.02. 17:09:59

@rallus:

Ha nem írod, hát hülyén halunk meg!
Jótett helyébe jót várj!
Mint az köztudott, ismétlés a tudás k. anyja, tehát nur für Dich:
"A sötét középkor kb. azzal kezdődött, hogy a bigott Iusztinianosz császár bezáratta a platóni akadémiát, és azzal ért véget, hogy a X. században az egyetemek autonómiát kaptak, se a világi, se az egyházi hatóságok nem szólhattak bele az ügyeikbe."
Ezen a mondaton kérőddzél!
Hosszú, gondolom számodra nehezen emészthető, de azért próbáld meg!

Killary Fucking Clingon 2018.12.02. 17:27:18

Szerintem kurva nagy nyereség hogy Ignatieff meg a többi faszfej ratyi tetű eltakarodik innen máshova, hirdetni a baromságaikat nem létező emberi jogokról és egyéb baromságokról. Nettó nyereség. A magyar oktatás köszöni szépen jól van. Tökéletesen megleszünk a CEU nélkül.

rallus 2018.12.02. 17:30:35

A "sötét középkorban" építették többek között a Szent Péter-bazilikát, amihez még csak hasonlót sem volt képes a felvilágosult világ teremteni.
Bele fogtok pusztulni, hogy már nem 100% biztonsággal dönthetitek el mi a jó, mi a rossz, mi a szép, mi a csúnya. Ráadásul a nép egyszerű gyermekei bár még mindig eltartják köldöknéző csapatotokat, ezt egyre több morgással teszik! Tudom, ők nem haladók....

Gandosz 2018.12.02. 17:32:28

@anonymand: "a X. században az egyetemek autonómiát kaptak, se a világi, se az egyházi hatóságok nem szólhattak bele az ügyeikbe"

Természetesen nem kaptak autonómiát a X. században egyetemek, márcsak azért sem, mert akkor még egyetemek sem voltak. Később sem kaptak autonómiát, az egyház tartotta fenn őket, egyházi témákat oktattak. Ne mossuk egybe az egyház által fenntartott egyetemeket a Ceu-val, hacsak nem akarod azt mondani, hogy a Ceut egy modern egyház tartja fent, amivel még egyet is értenék.

MetaLogika 2018.12.02. 17:36:32

A legjobb barátokból lesz a legjobb ellenség?
Előbb -utóbb nem csak átrendeződnek, de el is fogynak ezek a halmazok.

2018.12.02. 17:36:35

@Killary Fucking Clingon: "Ignatieff meg a többi faszfej ratyi tetű eltakarodik innen máshova, hirdetni a baromságaikat"

Egy egyetem nem hirdet, hanem oktat, te szerencsétlen hazaáruló orbán-troll. Remélem, hogy amikor a beledet vonszolva sikerül befeküdnöd egy koszos műtőasztalra, csak OKj-s segédek jussanak neked a műtétre (ja, és pont fogyjon ki a morfium).

midnight coder 2018.12.02. 17:41:01

1..4 Nem tudom miből gondoltad, hogy Orbánék azt várták, hogy majd ettől Trump majd a kardjába dől, mert hogy bezárjáka szuper amerikai egyetemet. Ez azért finoman szólva nem a Harvard vagy a Yale. Ráadásul, ha ez utóbbiak be akarnák zárni az ide kihelyezett egyetemüket, akkor Orbán lenne az első aki lobbizik ez ellen.

csabakirályfi 2018.12.02. 17:42:00

Ma is tanultam valamit: a X. században befejezödött a sötét középkor. Ezt Kancsal Maris meg Szakály Sándor mondta valahol?
A kiindulópont is gyanús, a magyarok nagymesterének ellenség kell a permanens fülkeforradalomhoz, ennyi. Hogy most a CEU távozásával ki jön, az a nagy kérdés.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.02. 17:42:50

A lényeg: semmi szükség, hogy Soros Bp-ről működtesse janicsáristállóját. Valahogy el kell őt kergetni.

2018.12.02. 17:44:17

@rallus: "A "sötét középkorban" építették többek között a Szent Péter-bazilikát, amihez még csak hasonlót sem volt képes a felvilágosult világ teremteni."

Persze, hogy nem, te agyalágyult fideszes troll (aki Putyin seggét is nyalja): a felvilágosult világ ilyeneket már az ókorban is megépített, amikor a magyarok még a majomfán csüngtek. A bazilikát is csak idegen mesterekkel lehetett megépíteni, mert az őseid, akárcsak most is, az udvar végébe szartak és munka helyett mások vagyonának ellopásával voltak elfoglalva.

midnight coder 2018.12.02. 17:44:55

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Mondjuk ennél sokkal akkor sem járna, ha a CEU-n végzett genderszakos bölcsész műti. Itt az egyetlen hasznos dolog amivel foglalkoztak az a közgazdaságtan, a többi olyasmi mint filozófia, történelem, társadalmi nemek, kisebbségpolitika, politikatudomány, stb.

taga20 2018.12.02. 17:45:41

@Killary Fucking Clingon: "A magyar oktatás köszöni szépen jól van."

te vagy rá a legjobb példa.

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2018.12.02. 17:45:56

@Gandosz: Helyes! Minden rendőrt dobálót börtönbe!

MTA rendes tagja 2018.12.02. 17:46:33

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
Tudtommal a CEU pont nem az orvosképzéséről híres.
Inkább olyan szoftabb iparágakban alkotnak nagyot, mint a queer elmélet, az embercsempészek bűnbakká tétele mechanizmusának feltárása, az idejétmúlt férfi-nő szerepek gyalázása stb.

taga20 2018.12.02. 17:47:01

@balcán maxval bircaman: téged kéne már elkergetni a gazdád valagába, ruszkiügynök!

2018.12.02. 17:47:35

@balcán maxval bircaman: Akkor most újra Moszkvában képezünk kádereket, birka elvtárs? Most jut ezsembe: te még nem fordultál fel, pedig évek óta várom eme népünnepélyt.

Gandosz 2018.12.02. 17:48:51

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:

Értjük a célzást, hiszen mások vagyonának ellopásában Soros a szakértő, aki 1944-ben Eichmannak segített a zsidó vagyonleltár készítésében.

kedvenc nicktolvaj 2018.12.02. 17:49:02

@Killary Fucking Clingon: "hirdetni a baromságaikat nem létező emberi jogokról és egyéb baromságokról" - jól mondod. Zavarja az illibsi tolvaj bandát hogy felemlegetik, hogy nem léteznek lassan emberi jogok idehaza.

Dickon 2018.12.02. 17:50:45

"1. Azt hitte, a rosszfiú megint megkapja a jutalmát..."

Már zsinórban a harmadik választást megnyerve jut hozzá jutalmához a rosszfiú.
:)

"2. Túlbecsülte a CEU (és Soros) politikai befolyását"

Jól becsülte fel. Ezért is sikerült az egyetemet Bécsig üldözni. A CEU pártfogói viszont lebecsülték Orbánék kitartását, eltökéltségét...

"3. Nem tudta, hogy az oktatás az Egyesült államokban nem szövetségi, hanem állami ügy"

Tudták, hogy elmehetnek a falig, mert senki sem védi meg ez ügyben Gyuri bácsiék seggét.

"4. Nem értette meg, hogy a CEU nem a politikára van hatással, hanem az egyetemi-tudományos világra"

A sok CEU-s diplomával és Soros ösztöndíjjal rendelkező fideszes politikus után ezt én nehezen hiszem el.

"5. Azt hitte, arcvesztés nélkül ki tud hátrálni"

Kb. 30 éve tud arcvesztés nélkül kihátrálni minden slamasztikából.

"6. Nem értette meg, hogy a CEU nem blöfföl"

Míg az egyetemen azt hitték, hogy Orbánék blöffölnek...pedig nem. Tehát menni kell.

"7. Nem fogta fel, hogy mekkora kárt okoz neki ez az ügy"

Még hagyjunk egy kis időt ennek elemzésére, mert több tucat olyan esetet lehet felsorolni az elmúlt 25 évből, amiről sokan azt hitték, hogy Orbán és a Fidesz bukását okozza. Nem így történt. Várjunk még egy picinyt....

kacsa28 2018.12.02. 17:53:37

Kedves Fidióták, Orbán-hitűek, a neoprimitivizmus tisztelt hívei! Remélem nagy öröm számotokra a CEU-ügy végkifejlete! Kár, hogy a kommentek alapján halvány fingotok sincs, mit is jelent(ett) a CEU léte Budapesten és halvány fogalmatok sincs arról, milyen tudományos-szakmai tevékenység folyt eddig a Nádor utcában. Sajnállak Benneteket, mert bedőltetek ennek a hazaáruló, komcsi-tempójú Fidesz bábállami propagandának, ahol a bábjátékos egy OV-nek nevezett, önmagából sajnos teljesen kivetkőzött elmebeteg hadúr.

midnight coder 2018.12.02. 17:53:46

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Nem tudom tudod-e, de a Szent Péter bazilika speciel a Vatikán területén található. Szerintem a bazilika amire te gondolsz, az a Szent István, azt viszont Hild József tervezte 1845-ben.

John Brennan 2018.12.02. 17:54:39

Orbán nagyot nő a szememben, ha tényleg eltakarodik a Ceu.

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa (törölt) 2018.12.02. 17:55:27

Tudom, hogy a CEU nem orvosokat képez, de talán jobb lett volna, mint orbánokat és egyéb hazaárulókat képezni (gyuri bá hülye volt). Ennek ellenére, a cigányhitler nem kapott lehetőséget Trump babától, hogy kiboxolja a cipőjét vagy felszolgálja neki a kávét. Talán Michael Jackson után szabadon, előbb kifehéríthette volna magát, mert így senki nem hiszi el Amerikában, hogy létezik jobboldali cigány.

midnight coder 2018.12.02. 17:56:44

@kacsa28: Nézd, az átlagpolgárnak kb. max. az egyetem honlapja van ami alapján meg tudja ítélni az intézmény tevékenységét. Az alapján pedig finoman szólva kibírjuk valahogy nélkülük.

midnight coder 2018.12.02. 17:59:38

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Gratulálok. Én magam is rasszista vagyok, de nem ennyire.

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa (törölt) 2018.12.02. 17:59:40

@Gandosz: "Értjük a célzást"

Ki az a ti, te szerencsétlen? Az orbánista farokápolók szövetsége vagy Putyin magyar alkalmazottai a trollgyárban? Én csak annyit feltételezek, hogy sima genetikai hulladék.

lezlidzsi84 2018.12.02. 18:01:55

@Gandosz: 14 évesen? Eichmannak? Most komolyan, honnan szeditek ezeket a faszságokat? :D

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa (törölt) 2018.12.02. 18:02:16

@midnight coder: Leszarom a problémádat, fideszes hazaáruló. Akkor ugass, ha rád mutatok, addig pofád lapos.

Homyak 2018.12.02. 18:02:33

@balcán maxval bircaman:
"A lényeg: semmi szükség, hogy Soros Bp-ről működtesse janicsáristállóját. Valahogy el kell őt kergetni."

Szánalmas az, ha valaki egy egyetem elüldözésének örülni tud. Ez tanulatlanságra, ostobaságra utal. De rólad tudjuk, hogy gyenge vagy, ezért erős államot akarsz (szocialista diktatúrát).

Ezen felül még mindig tartozol nekem egy válasszal arra a kérdésre, hogy kik a hazai forrásaid?

Dickon 2018.12.02. 18:05:39

@kacsa28:

"....halvány fogalmatok sincs arról, milyen tudományos-szakmai tevékenység folyt eddig a Nádor utcában...."

Az alábbi CEU-s diplomamunkákat figyelembe véve:

"Megfosztás és jövőtlenség: a marxizmus és a queer elmélet találkozási pontjánál."

"Játék az identitással: tanulmány a budapesti szado-mazo közösségről."

"Létrejönni és létezni: fiatal feminista férfiak tapasztalatai Izlandon."

"Migráció a Földközi-tenger térségében: az embercsempészek mint bűnbakok."

"A queer elmélet és a Korán: hogyan artikulálják a nem heteroszexuális londoni muszlim férfiak a szexuális narratívájukat."

"Bukás vagy előrelépés: a menstruációs vért tüntetéseken felhasználó feministák kérdésköre."

"Gendering the holocaust: az angol nők képviselete a kötelező holokausztoktatásban."

azt kell mondanom, hogy igazad van, és nagyon fog hiányozni a CEU. De tényleg...
:)))))))))

Gandosz 2018.12.02. 18:07:42

@lezlidzsi84:
Soros Györgynek a CBS-nek, Steve Croftnak adott hosszú, 1998-as interjújából, amely könnyen elérhető az interneten.

midnight coder 2018.12.02. 18:07:46

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Szerintem kérd meg az ápolókat, hogy adják be a gyógyszered ami elgurult.

karesz82153 2018.12.02. 18:08:06

Abba belegondolt valaki hogy mi lesz ha Soros meg találna halni? Semmiképp nem mondhatnánk hogy "tragikus váratlansággal" vagy "tragikusan fiatalon".
Akkor minden "igaz magyar" teljes egyetértésben fog halottat gyalázni?

vénkujon 2018.12.02. 18:09:02

a nemzet ere szavazot. azok a bolond magyarog akik meg erre a ceura akarnak járni utazanak bécspbe, és dogozanak, meg adozanak oda. hahaha!

rallus 2018.12.02. 18:09:20

Üldözés-nem üldözés, de a CEU melléküzemága nehezebben válik meg Budapesttől, mint a bolha a kutyától... Érezhetően nem kozmopoliták...

hatodikx 2018.12.02. 18:10:37

@anonymand: Milyen egyetemek voltak a X.században?

vénkujon 2018.12.02. 18:10:51

@Dickon:
végre kimonja eszeket valaki!
a középkorba még szécsényi okozot károkat enek az országnak a buta egyetemeivel, de szerencsére most orbán Ur kikalapálja a csorbát! köszönjűk a nemzeti kormánynak!!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.02. 18:11:30

@Homyak:

Jobb ezen kamuegyetem nélkül.

Kik a forrásaid?

rallus 2018.12.02. 18:13:10

@vénkujon: Szerinted egy a "Bukás vagy előrelépés: a menstruációs vért tüntetéseken felhasználó feministák kérdésköre." témakörbe magát beleásó végzett CEU hallgatót mennyiért foglalkoztat a szabadpiac?
Már csak hogy sírjak e a kimaradt hazai adóbevétel miatt...

moonlight777 2018.12.02. 18:15:36

Az átlag embereknek ez a ceu ügy egy századrangú ügy.... a "kit érdekel ?" kategória, ezer más fontosabb problémánk is van, mint ezen hisztériázni.....

taga20 2018.12.02. 18:15:45

@Gandosz: te bazdmeg fogyatékos vagy!

midnight coder 2018.12.02. 18:16:10

@vénkujon: Ja. Megint az osztrákok járnak jól a sok száz jól képzett gender-specialistával akikért sorban állnak a munkáltatók.

hatodikx 2018.12.02. 18:16:48

A megoldás: Ne adjon ki a CEU amerikai diplomákat csak magyarországit, a törvény cak ennyit ír elő. vagy ha akar amerikai diplomát is adni, legyen amerikai egyetemi oktatása is. Ennyi. A többi hubri blabla.

morph on deer 2018.12.02. 18:18:24

@maxvaI baIcán bircaman:
“Minden rendőrt dobálót börtönbe!”

Igazad is van, mert még megüthetik magukat szegény rendőrök amikor leesnek!
Egyébként hová és dobálják őket, nem tudod véletlenül?

moonlight777 2018.12.02. 18:19:15

@Dickon: hát ezen témák mindegyikétől hányok, ennyi..

6.Lenin 2018.12.02. 18:22:02

Jól kibasznának Orbánnal. ha holnap bejelentik, mégse mennek.
Azon se lennék meglepve.

teleorman 2018.12.02. 18:22:55

@vénkujon: most a Fidesz troll CEU-ellenes kőbunkót parodizálod ezzel a helyesírással, vagy ez csakugyan komoly? (Az előbbi képtelen felfogni, hogy nem kedvelni egy egyetemet - nem is kell akkor oda beiratkozni - vagy elhajtani azt azért nem ugyanaz. Egyetembezárás/elüldözés azért kultúrországokban legalábbis kivételes.)

moonlight777 2018.12.02. 18:23:10

@taga20: nem, hanem hogy az "elit" beleértve a ceus "elitet" is, semmit nem tesz/tett a mélyszegénységben élőkért, a betegekért, a fogyatékosokért, a mo-i nyomortelepek felszámolásáért, azokért az idősekért, akik a saját orthonukban fagytak meg, stb, stb, csak a seggüket vakargatja mind...

Gandosz 2018.12.02. 18:23:33

@taga20:
Korábban már megbeszéltük, hogy te kaka vagy. A kaka pedig nem érdekel engem.

teleorman 2018.12.02. 18:23:39

@vénkujon: most a Fidesz troll CEU-ellenes kőbunkót parodizálod ezzel a helyesírással, vagy ez csakugyan komoly? (Az előbbi képtelen felfogni, hogy nem kedvelni egy egyetemet - nem is kell akkor oda beiratkozni - vagy elhajtani azt azért nem ugyanaz. Egyetembezárás/elüldözés azért kultúrországokban legalábbis kivételes.)

morph on dear 2018.12.02. 18:24:30

@teleorman: te nem régóta internetezel, ugye?

bearman 2018.12.02. 18:25:23

@balcán maxval bircaman: bizony, kamuegyetem. Gondolom az a tény, hogy a Kovács Zoltán nevű kamuegyetemet végzett sorosdoktor, egy ilyen utolsó, senkiházi lipsibolsi államtitkár lett, nos ez a tény egmagában az egységsugarú bircamenek hangosan recsegős arconfosása a legnemzetthybb kormány által.

Szánlak, bircácska...
:D

eloi 2018.12.02. 18:25:51

@kacsa28: "halvány fingotok sincs, mit is jelent(ett) a CEU léte Budapesten és halvány fogalmatok sincs arról, milyen tudományos-szakmai tevékenység folyt eddig a Nádor utcában"
Hát akkor ez is sokat elmond a dologról. Nem? Általában a nagy eredményekről értesülni szokott a közvélemény. Ha az embereknek halvány fogalmuk sincs arról, mi ment a CEU-n, az azt jelenti, hogy egy igen szűk körön kívül az nem érintett senkit. Nem?
Úgy tudom, a diákok egyötöde sem volt magyar.
Ez egy jó üzleti vállalkozás volt, ahol jó nagy tandíjakért - amit a magyarok döntő része nem tudott megfizetni! - lehetett Kelet-Európában!!! (és ez a lényeg!) "amerikai" - aha - diplomákat szerezni (venni).
Az oktatóknak is igen jó volt, mert volt miből jól keresni. És szinte bármit lehetett tanítani, frissen kitalált "tudományokat" is, amiknek semmi szakirodalma nincs, nem hogy felhalmozott "tudománya", amit oktatni lehetne. Bőven elég volt, ha valami divatos bal-libbantság.
Szóval ez néhány száz (kétszáz?) magyar diákot, meg pár tucat magyar oktatót érint valójában. Akiknek nyilván jó volt.

Oké, fizettek adót is, a külföldi diákok költöttek itt, pár magyar jól keresett... Nyilván voltak járulékos hasznok is.
De a világ azért nem fog összeomlani, még a magyar világ sem. Bécs meg közel van, majd az a sok-sok felhalmozott tudás csak ide talál valahogy.

morph on dear 2018.12.02. 18:26:08

Majd lesz róla szó hogy a macroni csudaországban, az européer demokráciák gyöngyében miért is vannak mesterlövészek a háztetőkön?

lac1 2018.12.02. 18:26:22

Ha-ha-ha!

Amikor előkerül a náczi meg a faszista, abban a pillanatban tudom (és valszleg mindenki), hogy győztünk. A ceu a sok nyomival megszopta.

taga20 2018.12.02. 18:26:32

@Gandosz: te bazdmeg tényleg fogyatékos vagy!

anonymand 2018.12.02. 18:27:32

@hatodikx:

Jogos!
A cikkben (és ezáltal az általam idézett mondatban is) a X. század tévedés (vagy elütés).
Mivel Európában az egyetemeket (az 1290-es években kezdték alapítani, rögvest némi autonómiával), ezért az állítás így nem állja meg a helyét.
Ettől még helytálló maga a tény, hogy az Akadémia bezáratása kezdő kilométerkőnek számítható, az autonómiával rendelkező egyetemek létesítése pedig a "setét középkor" koporsójába ütöttek szöget.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.02. 18:28:08

@bearman:

Nyilván nem minden kamu ott, kell az álarc.

Sir Galahad 2018.12.02. 18:28:09

Szerintem a szerző fordítva ül a lovon. Az egész CEU-ügy egy gumicsont volt, amit Orbán az ellenzéknek meg a vele nem szimpatizáló értelmiségnek dobott, ők meg lelkesen csócsálták. Ezen kívül kb. a kutyát nem érdekelt az egész országban. A nemzetközi visszhangja is elül lassanként - az meg eleve hülyeség volt, hogy az egyetem ürügyén akar Orbán találkozni Trumppal, ezek a dolgok nem így működnek. Szóval nem igazán látom, Orbán mit vesztett vele?

taga20 2018.12.02. 18:29:29

@moonlight777: ezt beszéld meg acsúti gecivel, ne a ceura húzd rá!

lac1 2018.12.02. 18:29:45

@Sir Galahad:

A tolvaj állibsik támogatását?
Ja, azt nem.

bearman 2018.12.02. 18:30:35

@balcán maxval bircaman: méghogy nem kamu! Nem kamu, hanem soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros és soros!
megmonták az eligazításon, nem?

CoolKoon 2018.12.02. 18:30:41

Jé, megint mennyi sötét, alkoholista fideszkullancs gyűlt itt össze! Gondolom, ezek ugyanazok a lerobbant arcok, mint akik a vasárnapi boltzár visszacsinálása miatt sírtak. Azok a semmirekellő, haszontalan emberképződmények, amelyek a megállás nélküli szlopáláson kívül az égegyadta világon semmihez se értenek. Nekik nem kell egyetem, mert a félidióta pofájukba még tölcsérrel se lehetne tudást tölteni, hiszen kicsurogna a fülükön, mivel a szeszt a fejükből nem tudnák kiszorítani.
De végül is van egy dolog, ami mindig megvigasztal: mivel az ilyen söpredék csak kulimunkákat tud csinálni (pl. tahó biztiőr, piás eladó, sose józan segédinas stb.), így pár éven belül belőlük is vagy csövesek lesznek, vagy kisnyugdíjasként a saját garzonjukban fognak halálra fagyni.

taga20 2018.12.02. 18:30:55

@lac1: előkerültél náci te is?

CoolKoon 2018.12.02. 18:32:04

@Sir Galahad: Te komolyan azt hiszed, hogy pár értelmiségi károg majd egy kicsit, azt' ennyi?! Hát a precedensről hallottál-e már?

lac1 2018.12.02. 18:33:07

Igen, amúgy meg engem tényleg nem bántott egyikőjük sem, sőt én még nem is láttam egyet sem.
De ha vannak is, nem is zavarnak.

CoolKoon 2018.12.02. 18:34:18

@lac1: Való igaz, neked ez nem fáj. Hiszen a kocsma holnap is kinyit, úgyhogy továbbra is minden este pocsolyarészegre ihatod magad, és a halálra szlopálás jogát senki se fogja megtagadni tőled.

MACISAJT1 2018.12.02. 18:34:31

Hetek óta várom hogyan másznak ki majd az agyonvert ballibák abból az ótvar "sorosos" hazudozásból hogy a CEU és a Közép Európai Egyetem egy azonos intézmény volna...:P
Miközben a valóságban a Közép Európai Egyetem egy magyar akkreditációjú posztgraduális képzéseket adó, magyar és uniós diplomákat kibocsátó intézmény , amit a kutya sem "üldöz el"...
A másik, a CEU nevű pedig egy jew-yorki kamu.

Íme a tegnapi népszagában a beszédes fotó, amiben már csepegtetik a valódi nevet:
nepszava.hu/3017036_csak-akkor-vizsgaljak-a-ceu-t-ha-mar-eluldoztek

Az eftársak sokat tettek annak érdekében hogy homályban maradjon amit művelnek/műveltek évtizedek óta...

Nézzük csak:

Magyarországon akkreditált képzések

A Közép-európai Egyetemen magyar és európai uniós tagállamok által is elismert végzettséget szerezhetnek a hallgatók. A felsorolt doktori iskolák és mesterképzések a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) által akkreditáltak, az Oktatási Hivatal által regisztráltak. A szakirányú továbbképzéseket a 10/2006. (IX.25.) OKM rendelet alapján az Oktatási Hivatal regisztrálta.

Nnna. Van tehát ez a Közép Európai Egyetem. Szabályos magyar regisztrációval, számmal, akkreditációval. Bántja ezt valaki? Lószart, mama.
Mehet tovább a vircsaft szó nélkül, senki nem akarja őket "elüldözni" .

A gond az akciósan, amúgy zsidós trtükkel KEE helyett CEU néven futó , un. " amerikai akkreditációval" volt/van, ami több évtizedig egy new yorki irodát takart egy titkárnővel , és amire hivatkozva az itteni végzősök KÉT diplomát kaphatnak, egy ámerikait is.
No ennek a vircsaftnak kíván véget vetni az Orbán-kormány. Mert 1. disznóság és csalás 2.mert a magyar államnak ebből csak kára származik.

És ettől tört ki a ribillió a libaúsztatóban.És néhány vájtfülü gazembert leszámítva, akik pontosan tudják hogy a Közép Európai Egyetem és a CEU két külön entitás...
állítom hogy a legtöbb állampolgár őszintén úgy néz erre az információra mint Kolompár Dzsenifer BAZ megyéből a PISA tesztre...

Viszont hamarosan a ballibáknak ezt valahogy mégis be kell vallani. Már csöpögtetik, de az igazi kámingout még hátravan.

Sir Galahad 2018.12.02. 18:35:00

@CoolKoon: Igen, azt gondolom. Idővel kiderül, igazam lett-e.

moonlight777 2018.12.02. 18:36:11

@taga20:

ezek a problémák, minden, hangúlyozom minden "elit" felelőssége, a ceu-é is, és az elmúlt 30 év "elitjé" is!!!

lac1 2018.12.02. 18:37:28

@CoolKoon:

Soha nem fogyasztok alkoholt.
Fuss neki újból, nyomi.

eloi 2018.12.02. 18:38:16

@morph on dear: A rendőrség meg rendkívüli állapot kihirdetését kérte!!! De nálunk van a világvége meg a diktatúra.

morph on deer 2018.12.02. 18:43:30

@Gandosz:
“Természetesen nem kaptak autonómiát a X. században egyetemek, márcsak azért sem, mert akkor még egyetemek sem voltak.”

“The oldest existing, and continually operating educational institution in the world is the University of Karueein, founded in 859 AD in Fez, Morocco. The University of Bologna, Italy, was founded in 1088 and is the oldest one in Europe.”

Azzal együtt, hogy - az akkori viszonyokhoz képest - magas szintű képzés létezett már jóval korábban is Ázsiában és Afrikában, ez a marokkói egyetem adott először az elvégzéséről “bizonyítványt”, kvázi tudományos fokozatot.

Elődeink akkoriban még nyereg alatt puhították a turult, de már akkor is gordítva ültek a lovon...

Egyébként ha jól emlékszem először a tanulás szabadságáról született egységes megállapodás, vagyis hogy tanulmányok céljából lehetett szabadon utazni országhatátokon át, valamikor a XII-XIII sz. körül. Az oktatás szabadsága valamikor ez után jött, valóban.

eloi 2018.12.02. 18:45:28

@Sir Galahad: Mondjuk Trump eléggé elszúrta, hogy nem volt még ideje a legelső méltatójával találkozni. Mert mindenki oda sorol, ahol kedvelik, ahol barátkoznak vele. Ha nem Trump, akkor... más...
Oké, hogy nem számítunk a nagyoknak, de oda lehetne azért figyelni a szövetségesekre, még ha kicsik is, legalább azokra, akik valamiért együtt szopnak az amerikaiakkal pl. Afganisztánban, meg itt-ott, ahol egyébként semmi keresnivalójuk, valónk nem lenne/nincs. Csak az amik miatt csináljuk. Ők meg le se szarnak érte cserébe.
Aztán megy a csodálkozás, hogy ott keresünk barátokat, ahol barátkoznak is velünk. Még ha ott is nyilván érdekből. De az amiktól se igaz szerelmet várunk...

vénkujon 2018.12.02. 18:46:17

@rallus: na ugye. nekünk fotpalisták kelenek nem ezek a fura pinaszöröző bénák . de jo az irány. köszönjűk Orbán Vigtor urnak!

morpho 2018.12.02. 18:47:27

@balcán maxval bircaman: @Dickon: Arról mit tudtok, hogy Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár mikor mond le és mikor adja vissza a janicsárdiplomáját? A soros ösztöndíjas janicsárok, Orbán, Varga, Deutsch, Scmit Mária, Kövér Laca, mikor kér bocsánatot a magyar néptől, hogy elfogadták egy ilyen ember pénzét és ezen emelkedtek fel? Ja és ti az elmúlt 25 évben miért nem tiltakoztatok a janicsárképző ellen? Akkor még Nem Orbán mondta el a véleményeteket? Hihetetlen károkat okoz Magyarországnak, hogy elüldözik ezt az egyetemet, ti meg tapsoltok ehhez a gyalázathoz, mint az idióták. Ti egyébként, a többi lelkesen tapsolóval együtt felfogtok bármit is ebből az egészből? A narancskullancsok nem érdekelnek, ők hivatalból, pénzért mondják amit Orbán, még ha nem is értenek sokszor egyet vele. De aki ezzel egyetért, az simán elmeroggyant. Gratulálok!

lac1 2018.12.02. 18:47:29

@bearman:

Ez így elég gyenge, mert lehetne a másik oldalról hasonlót:
-jaj, itt vannak a nácziak, gyorsan elő a bőröndöt az ágy alól fussunk, majd kérünk kárpit
-jaj, itt vannak a nácziak, gyorsan elő a bőröndöt az ágy alól fussunk, majd kérünk kárpit
-jaj, itt vannak a nácziak, gyorsan elő a bőröndöt az ágy alól fussunk, majd kérünk kárpit
-jaj, itt vannak a nácziak, gyorsan elő a bőröndöt az ágy alól fussunk, majd kérünk kárpit
-jaj, itt vannak a nácziak, gyorsan elő a bőröndöt az ágy alól fussunk, majd kérünk kárpit
-jaj, itt vannak a nácziak, gyorsan elő a bőröndöt az ágy alól fussunk, majd kérünk kárpit
-jaj, itt vannak a nácziak, gyorsan elő a bőröndöt az ágy alól fussunk, majd kérünk kárpit
-jaj, itt vannak a nácziak, gyorsan elő a bőröndöt az ágy alól fussunk, majd kérünk kárpit
-jaj, itt vannak a nácziak, gyorsan elő a bőröndöt az ágy alól fussunk, majd kérünk kárpit
-jaj, itt vannak a nácziak, gyorsan elő a bőröndöt az ágy alól fussunk, majd kérünk kárpit
-jaj, itt vannak a nácziak, gyorsan elő a bőröndöt az ágy alól fussunk, majd kérünk kárpit

eloi 2018.12.02. 18:47:33

@CoolKoon: Precedens arra, hogyan szabaduljunk meg a nem kívánatos dolgoktól! :-)

Friedrichbulgakov 2018.12.02. 18:48:35

@balcán maxval bircaman:
Nagyon elnéz valamit Birka Úr a kamuegyetemmel. Orbán Úr környezetéből igen sokan ott(is) szereztek diplomát.

morpho 2018.12.02. 18:49:00

@Sir Galahad: "Az egész CEU-ügy egy gumicsont volt" Annak indult, de elfajult. Legalább te ne tapsoljál már ennek az agyrémnek! Te nem vagy ennyire hülye!

midnight coder 2018.12.02. 18:49:32

@CoolKoon: "megint mennyi sötét, alkoholista fideszkullancs gyűlt itt össze!"
De azért szerencsére itt van velünk te is, hogy képviseld a baloldali szellemi fölényt.

morph on deer 2018.12.02. 18:50:08

@morph on dear:
Tényleg nem únod még a próbálkozgatást, dear?
Way to go!
Vagy ez a parancs, mert zavarja a dumám a gazdit?

Megmondhatod, hogy meglátogatom a Bircát, szóval jöhetsz te is Szófiába!:))

morpho 2018.12.02. 18:50:53

@lac1: "-jaj, itt vannak a nácziak, gyorsan elő a bőröndöt az ágy alól fussunk, majd kérünk kárpit"

Ezt nem láttam az óriásplakátokon, amiken közpénzből hazudoztak. Csak azt, hogy Soros. A példád nem létezik.

lac1 2018.12.02. 18:52:30

@Friedrichbulgakov:

Miért raksz mindenkit halmazokba? Az, hogy a tolvaj állibsik tevékenysége nem tetszik valakinek, esetleg utálja őket, nem egyenesen következik belőle, hogy bármelyik oldalhoz tartozna.
Ha vén tolvaj geci azt mondaná, 2+2=4 azzal én is kénytelen lennék egyetérteni, nincs abból semmi baj.

Sir Galahad 2018.12.02. 18:54:45

@eloi: Amerikának nincsenek barátai, csak érdekei. '56-ban sem érdekelte őket Magyarország, most sem. Ezen lehet bosszankodni, de így van.

morph on deer 2018.12.02. 18:55:08

@MACISAJT1:
“mert a magyar államnak ebből csak kára származik.”

Úgymint?
Milyen kárt okozhat, ha világszerte komolyan vesznek egy diplomát?

midnight coder 2018.12.02. 18:55:13

@lac1: Nem érted a ballib néplélek lényegét. Aki nem velünk van, az Orbán fanatikus híve. Ha Orbán azt mondja, hogy 2+2=4, akkor az igenis 5, különben náci vagy!

eloi 2018.12.02. 18:55:39

@Friedrichbulgakov: Nem, itt csak néhány kamu tudományt is oktattak. A kamu egyetem a nem létező amerikai "anya intézmény"!!! Amit most gyorsan bejegyeztek valami kis házikóba.

Kis kiváncsi 2018.12.02. 18:56:03

@Killary Fucking Clingon: Látszik a válaszod minőségén. Szerinted az jó egy országnak ha összeszerelő műhely? Csak példaként ha a kutatók elmennek már pedig úgy néz ki mennek, drága pénzért meg lehet venni majd a szabadalmakat,technológiát. Te is mint oly sokan egy szakot hoztok fel a Gender szakot. De a tanszabadság azt jelenti hogy ha a kormánynak nem tetszik akkor is hagyni kell. Ráadásul itt nem is állami pénz van hanem magán. De emelet még 47 különböző szak van az egyetemen. Nem érdekel Soros sem az állami komcsi propaganda mert ez már az. De azért gondolj már bele ha olyan jó az állami oktatás a kedves politikusaink miért magán vagy külföldi iskolákba küldik a gyerekeiket?

taxi546 2018.12.02. 18:56:10

@Gandosz: Soros György (született Schwartz; Budapest, 1930. augusztus 12. –)
Ha jól számolom 14 éves volt.
-Jól átgondoltad amit írtál?

lac1 2018.12.02. 18:56:28

@morpho:

Ezért is példa.
Mi a gond?
(Hogy értsed, megpróbálom másképpen: a vizionált mondat mint egy lehetséges reakció lett volna.)

midnight coder 2018.12.02. 18:57:30

@morph on deer: Amit komolyan vesznek, az a Yale egyetem, esetleg a Cambridge, az Oxford. Ez azért nem egészen az.

lac1 2018.12.02. 18:57:40

@taxi546:

Hohohó!

Lámpaernyő mária esete megint felsejlik?

Hi-hi-hi.

eloi 2018.12.02. 18:57:42

@Sir Galahad: Ugyanezt mondom! Miért érdeke, hogy Magyarország inkább keletre tájékozódjon, mert ők leszarják? Aztán meg Putyinoznak... Holott csak oda kéne figyelni a szövetségesekre, amíg még szövetségesek.

morpho 2018.12.02. 18:59:47

@lac1: "egy lehetséges reakció lett volna" De nem volt. Ez a gond.

@Sir Galahad:

"'56-ban sem érdekelte őket Magyarország"

A Jaltai egyezmény jobban érdekelte őket alig 10 évvel a világháború után. Ez igaz.

midnight coder 2018.12.02. 19:00:35

@Kis kiváncsi: Ha valamelyik valóban neves amcsi egyetem jött volna ide valóban hasznos szakembereket, mérnököket, orvosokat, kutatókat képezni akkor tökéletesen igazad lenne. Ez esetben én is mennék tüntetni a CEU mellett. Ez az intézmény viszont főállású élősködőket képez.

Gandosz 2018.12.02. 19:01:26

@morph on deer:
Jobban ismerem nálad az oktatás és az egyetemek történetét, nem most tájékozódtam róla a googlen. Egyetemhez hasonló intézmények Iránban az iszlám hódítás előtt is voltak.

Elődeinknek is megvoltak a maguk képzési lehetőségei, amelyek hatékonyabbak voltak, mint a marokkói egyetem szart se érő papírjai, ezért tudták átadni a világnak a gombot, cipőt, inget, nadrágot, övet, patkót, kengyelt, nyerget, sarkantyút, szügyhámot, kocsit. Mátyás király Európa második legnagyobb könyvtárát hozta létre, Nyugat-Európában a 17. században még boszorkányokat égettek, de csak majmold őket, pubi.

morpho 2018.12.02. 19:02:58

@midnight coder: "Ez az intézmény viszont főállású élősködőket képez" Mint Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár, korábbi szóvivő???

Ezt 25 évig nem vetted észre, csak most? Ejnye no!

lac1 2018.12.02. 19:03:08

@Kis kiváncsi:

Ez akár igaz is lehetne, ha nem éppen a napokban a hasonlóan állibsi reckl amál nem azon ajvékolna, hogy mi az, hogy okos, végzett diplomásoknak nincs jól fizető állása:

recklamal.blog.hu/2018/11/27/szolidaritas_557

""Csak abban nem, hogy akkor talán engedni kellene teljesíteni a diplomást, mert a mosogatás nem teljesítmény. Oda kell engedni a szakmához, hogy jöjjön a GDP.""

Tehát tanuljon a kis nyomi ha akar, de éljen is meg abból amit ott tanul. És ugye azt te is tudod (nem, ne is válaszolj, tudom, hogy kellemetlen lenne), hogy ott tutira NEM kap piacképes diplomát. Mondhatod, hogy de, de azért így négyszemközt összekacsinthatunk, ugye?

eloi 2018.12.02. 19:03:32

@morpho: Az is igaz, hogy a szovjetek elindultak kifelé, csak miután látták, hogy senki sem jön segíteni, senki nem tesz semmit, szépen megfordították a lövegtornyokat! :-(

morph on deer 2018.12.02. 19:04:32

@John Brennan:
“Orbán nagyot nő a szememben, ha tényleg eltakarodik a Ceu.”

Hacsak úgy nem!
Nem mondom, az is valami, bár kétlem, hogy ez látszani fog!

lac1 2018.12.02. 19:05:11

@morpho:

Dehogyisnem, hiszen az írás utolsó mondatai között ott van beleszőve...

""...Orbán mellé álló konzervatív-jobboldali értelmiségi se tekintheti másnak, mint sötét náci tempónak, ami tagadja a felvilágosodás minden értékét""

Vagy nem is olvastad, ami mellé odaállsz?

vénkujon 2018.12.02. 19:06:25

@midnight coder: mi vizsont nem vagyunk ebnnyire gecziek e. hisz atól még hogy valaki nem szereti Orbán Viktor Miniszerelnők Urat még lehet jo, és rendes hazaffi. a lényeg a szeretet és az öszefogás ereje!

midnight coder 2018.12.02. 19:07:02

@morpho: "A Jaltai egyezmény jobban érdekelte őket alig 10 évvel a világháború után. Ez igaz." Meg a szuezi válság.

lac1 2018.12.02. 19:07:39

@midnight coder:

Igen, ez egy érdekes probléma, miért nem akar mindenki inkább mérnök meg tanár meg orvos lenni?
Ja, a fiatalkori plázázás és a degenerált-belterjes szülőkből születő korcsok nem képesék rá? Hát ez valóban nagy baj, de talán nem mással kéne akkor sem ellapáltatni a szart.

midnight coder 2018.12.02. 19:11:12

@morpho: Igen, Pl. ő is. De szerintem Pl. a "Bukás vagy előrelépés: a menstruációs vért tüntetéseken felhasználó feministák kérdésköre." című diplomamunka elkövetője sem igen fogja majd túltolni a GDP-t.

midnight coder 2018.12.02. 19:13:43

@lac1: Nem lehet mindenki orvos, mérnök, stb. De akkor legyen már inkább szakács, vízvezetékszerelő, vagy tanuljon valami értelmes szakmát ahelyett hogy szerez egy olyan diplomát amivel aztán élete végéig habit árulhat a mekiben, és közben kesereghet hogy milyen szar ez a világ ami nem érti meg a magafajta értelmiségit.

lac1 2018.12.02. 19:14:24

@midnight coder:

Dehogynem, majd amikor kellően éhes lesz, a polcfelöltés azért egy hangyányit lendít azon is.

Gandosz 2018.12.02. 19:14:51

@morpho: "A soros ösztöndíjas janicsárok, Orbán, Varga, Deutsch, Scmit Mária, Kövér Laca, mikor kér bocsánatot a magyar néptől, hogy elfogadták egy ilyen ember pénzét és ezen emelkedtek fel?"

Ez a mérhetetlenül primitív érvelést olvasva még magamat is elszégyellem, hogy van olyan homo sapiens, aki ilyet leír. Egyrészt a kommunizmus ellen küzdőket összemosni a mai felforgatókkal. Másrészt azt sugallni, hogy Soros véglegesen megvette azokat, akik 10-20-30 éve pár hónapos ösztöndíjat kaptak tőle, és mondjuk ha Soros megsemmisítő táborokat épít, amiben a katolikus papokat akarja elégetni, akkor az ellen sem emelhetik fel a szavukat????

Killary Fucking Clingon 2018.12.02. 19:15:19

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Tarlósnak segget csókolhatsz, amióta ő vezeti a várost történnek is dolgok. A kutyaszar kérdésében nem tudok nyilatkozni, de elképzelhetőnek tartok egy évi 50 ezres adót azokra akik kutyát tartanak városban, kutya nem városba és lakásba való alapon, továbbá a kerületi térfigyelő kamera rendszerek normális használatával kiszűrhető a kutyaszarató lakosság és máris lehet 100 ezres bírságokat kiosztani. Te meg a CEU-s faszfej haverjaid elmehettek a picsába. Itt nem lesz buziházasság, genderszak, emberi jogok egy retkes iszlámfundamentalista arabnak vagy egy szomáliai kalóznak. Itt nem lesz az amit Te meg a fajtád szeretne. Nem lesz. Se ma se holnap se holnap után. Közép és kelet Európa nem kíván részt venni az öngyilkos liberális nyugat faszságaiban. Nem tetszik? Költözz el :)

Gandosz 2018.12.02. 19:17:35

@lac1: Ez az egész összeszerelőműhely érvelés a legnagyobb bullshitek egyike. Mintha azt mondanák, hogy de hát miért nem leszel bankigazgató, az többet keres, mint a bank portása.

lac1 2018.12.02. 19:17:45

@midnight coder:

Nem hát, de mi most a felsőfokú oktatási intézmények szintjén nézzük az oktatást?
Amúgy kizártnak tartom, hogy a "menstruációs vér felhasználása" c. diplomamunka elkövetője képes lenne akár villanyszerelő szakma, vagy akár varrónő szakma elsajátítására. Mert még ott is minden nap be kell járni pontosan, ledolgozni a 8 órát és lehetőleg legalább az elvárt szinten.
Szóval nem véletlen és nem ok nélküli az, ami van.

Killary Fucking Clingon 2018.12.02. 19:18:17

A CEU semmit nem tett hozzá Magyarország tudományos életéhez vagy eredményeihez. A CEU alapvetően nem magyar emberek számára lett kitalálva hanem arra hogy Európába importálhasson olyan politikailag és ideológiailag elkötelezett embereket akik vízumot sem kapnának egyéb módon. A CEU egy politikai káderképző intézmény a szélső baloldali liberális csoportosulások számára. Rég be kellett volna zárni a picsába.

morph on deer 2018.12.02. 19:19:15

@Gandosz:
“Jobban ismerem nálad az oktatás és az egyetemek történetét”

Kár, hogy ez nem derült ki a hozzászólásodból...

Amúgy azért ezt tekintik elsőnek a mai ételemben (is) vett egyetemek közül amit írtam.
Amire te is utalsz, azok némelyike már pár ezer(!) éve is létezett, csak éppen egy-egy tudományágat oktattak, mint te is tudod.
Babilonban például mai nyelven mondva matematikát, cirka 6.000 évvel ezelőtt.
Na erre varrj “gombot”!

inteligencs elenzeki 2018.12.02. 19:20:43

"7 dolog, amit Orbán Viktor nagyon benézett a CEU-ügyben"

Ti viszont egy dolgot néztetek be csúnyán.
Jelesül, hogy ez a vihar a biliben q.vára nem érdekel senkit, azon a néhány ballibsi politikuson kívül.

lac1 2018.12.02. 19:23:23

@Gandosz:

Kérhetek tőled inkább valami konkrét választ? De ha nekem nem is, akkor tiszteld meg a tobbi x száz vagy ezer olvasót vele.
Most, hogy válaszoltál és viszont válaszra "kényszerítesz" most biztosan érdekelni fogja a nagyérdeműt.
Ugye mielőtt mellé akarnál beszélni, kérdezhetem másképp, miért akarnak ennyien semmilyen értékkel és értékteremtő képességet nem adó "diplomát" szerezni. Tudom, hogy azt akarod írni, hogy milyen fontosak a ceu-n kapható (vásárolható) végzettségek, de majd meglátjuk, hányan dolgoznak és ÉLNEK meg belőle. Az nem megélhetés, hogy INGYENES blogokon osztják az észt és jajveszékelnek a nácziak miatt, ebben megegyezhetünk?

morph on deer 2018.12.02. 19:23:45

@midnight coder:
“Ez azért nem egészen az.”

Persze hogy nem, semmi vita.
De milyen kár érte amiatt Magyarországot, hogy amerikai diplomát is kapott az, aki ott végzett?

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2018.12.02. 19:26:03

@Killary Fucking Clingon:
Szerinted nem. Az MTA elnöke szerint meg igen. 1-1?...

lac1 2018.12.02. 19:27:13

@morph on deer:

Azt nem tudni valóban, de beszéljünk a hasznáról.
Én semennyit nem látok.

morpho 2018.12.02. 19:30:53

@Gandosz: Harmatgyenge, izzadságszagú védekezést adsz elő. Klasszik narancskullancs tempó, szóra sem.

@eloi: A mesében volt ilyen. Jaltai egyezmény volt helyette. Ennyi.

@lac1: "Vagy nem is olvastad, ami mellé odaállsz?" Én olvastam, te viszont látványosan mellébeszélsz. Ugorgyunk.

@midnight coder: "a "Bukás vagy előrelépés: a menstruációs vért tüntetéseken felhasználó feministák kérdésköre." című diplomamunka elkövetője sem igen fogja majd túltolni a GDP-t" Nem is dolga. A Marsra sem indít űrhajót! Mi ez a hülyeség???
Jut eszembe még egyszer! Ezt 25 évig nem vetted észre, csak most?

lac1 2018.12.02. 19:31:56

@Gandosz:

Amúgy adok konkrét választ, azért portás, mert annyira fussa neki vagy észből vagy a tanulásra jutott vagyonból.
Ez nem is baj, ez volt amióta világ a világ, de az ilyen miért akar a bankigazgatóval egyforma iskolába járni?
Úgy sem lesz képes azt a munkát végezni, ezért is az, ami.
Én egyet szeretnék megérni, hogy az ez mellett kardoskodóakat egy ilyen ceu-s orvos műtse meg. Ja ne is őket, hanem a lányukat meg a fiukat, esetleg az anyja-apja sem probléma.
Majd akkor visszatérünk, hogy mi a bullshit.

László Fucskó 2018.12.02. 19:32:53

@Killary Fucking Clingon: egyetertek! Jol megragadtad a lenyeget. A tisztanlatas manapsag nagy kincs!

lac1 2018.12.02. 19:34:13

@morpho:

Én abszolút nem beszélek mellé, aki válasz nélkül le akar lépni, az te vagy.

És eképpen nekem van igazam...

frikazojd · http://kocs.ma 2018.12.02. 19:35:38

Most akkor olcsóbb lesz a kenyér és a fidesz sem fog lopni, mert sikerült elzavarni a CEUt.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 19:36:35

@Killary Fucking Clingon: és még a kazinczy szerinti központozást is simán ignorálhatjátok, s mivel"nyelvében él a nemzet (nálatok Nemzet)", máris megszületett a ner-magyarság...

(kazinczy lehet Kazinczy is, a stílus ellenben nem ekvivalens a nyelvtani szabályok nem-ismeretével... bár nem hiszem, hogy értenéd:-DDD)

Gandosz 2018.12.02. 19:39:08

@lac1: Konkrét válaszom, hogy a Ceu diplomák haszna nulla a piacon. Hiv (AIDS)-aktivistaként, feminista-aktivistaként, buzijogi-aktivistaként, egyéb aberrált aktivistaként el lehet helyezkedni vele valamilyen Soros által alapított álcivil szervezetnél.
Egyébként valamilyen alapdiplomája van az odajáróknak, tehát azt is használhatják, ha nem lesznek agymosottak.
A közgazdász képzés, amit említettek páran pozitívumként, elméleti, tehát nem bizniszképzés. A defacto blogból ismerhetjük, mennyire szakszerűek a hétköznapi kérdésekben, vagyis nagyképű amatőrök. Az ott végzettek elhelyezkedhetnek egyetemi oktatóként és az államigazgatásban.

lac1 2018.12.02. 19:40:28

@Sir Bates dö Hól:

Én értem, hogy te azt képzeled, a kollégánál okosabb vagy a nyelvezete alapján.
Amúgy elég nagy trógerság az ilyen vita.
Szerintem.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 19:41:13

@rallus: "A "sötét középkorban" építették többek között a Szent Péter-bazilikát, amihez még csak hasonlót sem volt képes a felvilágosult világ teremteni."

ha találsz a közeledben egy írástudót, akkor láthatod, hogy a https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Szent_Péter-bazilika építése nem a www.fokusz.info/index.php?cid=1285654298&aid=1922135672 időszakára esik...

morpho 2018.12.02. 19:41:23

Hé narancskullancsok! Mindenkitől kérdezem, mert ez valkahogy válasz nélkül marad! A CEU az elmúlt 25 évben miért nem zavart senkit közületek??? Senki! Most meg hírtelen janicsárképző lett belőle, mert Orbán és bandája ezt hazudja. Erre titeket is varázsütésre elkezdett zavarni. Ez olyan életszerű! Ti beleálltatok egy politikai hakniba és úgy csináltok, mintha bármilyen érv is szólna amellett, hogy a CEU-t el kell üldözni. De gyetlen érvet sem tudtok mondani,. csak annyit, hogy genderszak, meg soros, meg janicsárképző! Bravó! Közben meg egy olyan törvény be nem tartására hivatkoztok, amit a fidesz direkt azért fogadott el, hogy kibasszon a CEU-val! Ritka ócsak emberek vagytok ti! Elvtelen, buta, pénzéhes görények! (a pénzéhest csak az vegye magára, aki pénzért kommentel, a többit minden idióta, aki 2016 március 15.-éről 16-ára hirtelen megvilágosodott és CEU ellenessé vált)

Gandosz 2018.12.02. 19:42:56

@Sir Bates dö Hól: Egy Ceus kutatás szerint a nyelvtannáciknak kisebb a farkuk és nekrofíl hajlamaik vannak.

morpho 2018.12.02. 19:43:41

@Gandosz: "a Ceu diplomák haszna nulla a piacon. Hiv (AIDS)-aktivistaként, feminista-aktivistaként, buzijogi-aktivistaként, egyéb aberrált aktivistaként el lehet helyezkedni vele valamilyen Soros által alapított álcivil szervezetnél." Esetleg kormányszóvivőként vagy kommunikációs államtitkárként az Orbán kormányban!

lac1 2018.12.02. 19:44:06

@Gandosz:

Én úgy látom, hogy ebben egyet kell értsek, sőt.
Az életet én nagy léptékben igazságosnak tartom, ennek idővel meglesz az eredménye.

mesterember 2018.12.02. 19:45:48

Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, Soros Györgyről van szó. :)
Ez egy 2004-es cikk, kéretik figyelemmel olvasni...
www.szombat.org/archivum/az-ongyulolo-kapitalista-1352771402
(P.S: Leszögezném, hogy _egyáltalán_nem_ vagyok fideszes.)

Philip F. Queeg 2018.12.02. 19:46:05

@morpho:

"Esetleg kormányszóvivőként vagy kommunikációs államtitkárként az Orbán kormányban!"

Tehát Gandosznak igaza van. Semmi haszna.

Philip F. Queeg 2018.12.02. 19:47:05

@morpho:

Engem zavart! És a nejemet is!

Hefe 2018.12.02. 19:47:31

Nagy Lajos, Bathory Istvan, Maria Terezia egyetemet alapitott, orban viktor meg elkergeti az egyetemet.

lac1 2018.12.02. 19:48:31

@morpho:

Amíg a sok buzeráns nem mutatta ki a drogtól megsárgult foga fehérjét (tudom, furcsa, de ezen lépjetek túl) addig valóban a szellemi fogyatékosoknak kijáró buksisimogatásban volt részük. Meg sok embernek kellett a papír, igen.
De aztán jött a 66-os parancs, és igaz parazitaként jelentek meg a közéletben. Ez volt a hiba a részükről.

to:rppapa 2018.12.02. 19:49:24

@Gandosz: "...aki 1944-ben Eichmannak segített a zsidó vagyonleltár készítésében."
Hazudsz! Soha nem tett és nem is mondott ilyet!
Az általad hivatkozott interjúban elismeri, hogy elkísérte azt az ügyvédet aki "örökbefogadta" (ezzel mentve meg Sorost a németektől és nyilasoktól) és konkrétan azt mondja: "Whether I was there or not - I was only a spectator -, the property was being taken away. So... I had no role in taking away that property."

lac1 2018.12.02. 19:49:30

@Hefe:
Egyetemet.
Nem egyetemnek mondott janicsárképzőt.

szepipiktor 2018.12.02. 19:50:25

Na azért megint jól összehordta a szél...
Ugye tudjuk, ennek az egésznek semmi köze az oktatáshoz, és a aktivisták sem az oktatásunk lerombolásáért harcolnak.
Ez a csúti baromsága - túltolta a sorosozást - áll szemben egy speciális mikroközösség szektaszerű álmaival.
Valamelyik barom írta az előbbiekben, hogy "ezt akatuk" stb és akinek nem tetszik, menjen Bécsbe tanulni.
Már ez egy fszság, hiszen a magyarok többsége nemhogy nem a csútit akarta, sőt a csútinak nem volt programja, tehát nem is akarhatták a választók sem a ceu-t sem az elzavarását, hanem az egész ceu ügyet - pontosabban annak egyedül a genderszakát - gyakorlatilag a döntő többség magasról, és hazugság, hogy a többség így az oktatás megsemmisítését segíti!!!
A többség igenis fel van háborodva, hogy hazánkban a hasznos tudományokat korlátozzák, megszüntetik és döntően a sok multiérintettségű baromságok kerülnek előtérbe.
Sokkal több más probléma van a genderszak létéhez vagy nelétéhez viszonyítva.
Ma a szülők döntően (100%-ban) azért vannak felháborodva, mert a középiskolai és a normális felsőoktatási területeket a kormány korlátozza! A természettudományt, a kultúrát. Mert neki egy balga jobbágytömeg kitenyésztése a jó, nem gondolkodnak és kiszolgálják a multikat.
De ezért a büdös életben nem megy az utcára az aktivista szekta!
Mert ez nekik is jó, nekik sem kell a gondolkodó ember.
Hiszen ők is a multit szolgálják, csak más izmus alapján.
Mikor fog harcolni egy aktivista Arany Jánosért, a matematikáért, a fizikáért, a történelemért?
SOHA!, mert a csorda legyen nyugodt, jámbor. Hogy könnyen lehessen terelgetni.
Orbánnak lokális céljai vannak, a tiltakozóknak globális...
Mindkettő gyakorlatilag hazaáruló.
Orbán sokadszorra igazolja, elérkezett a határhoz, itt a vége a "tudásának".
Mostantól már csak erővel fog lépni, régebben volt benne fifika, ötlet - igaz annak a többség nem örült.
A csúti, ha még lenne esze, kényelmesen hagyta volna az egészet, a világ még meg is tapsolta volna és az egész nemtetsző dolgot meg adminisztrációs eszközökkel körbeépíti, leárnyékolja. Működhetett volna a ceu, egy év múlva már csak az érintettek tudnák,hogy van egyáltalán.
De ez a hurkatöltő mindig harcolni akar, mert beteg...
Én majd akkor tüntetek, ha a oktatásról fog szólni a történet.

Tothotto 2018.12.02. 19:51:07

@Gandosz: Soros 30 éve is ugyanazt gondolta a vilagrol mint most.Orbán es a többiek is.Akkor meg fontos volt nekik az oktatás szabadsága,az egyetemek autonómiája.Vitya még videora is mondta,hogy a kommunistákat mennyire zavarja az egyetemek önállósága,szabad szelleme.Azóta már őt is zavarja.
Elűzött innen egy egyetemet,amivel a társadalom egyetlen csoportjának sem lett jobb!
Idióta,faxkalap...

szepipiktor 2018.12.02. 19:51:17

oktatásunk lerombolásáért harcolnak = oktatásunk lerombolása miatt harcolnak

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 19:57:45

@Dickon: és ismét itt a vasárnap:-)... nyilván láttál már más területről diplomamunkák címeit, azok nagyrészt ugyanannyit mondanak a talpasaidnak (az önkéntes és a fizetett ner-cselédeknek) és a tudást soha meg nem ismerők tömegeinek, mint az általad idézettek, ellentétben veled, hisz' te pontosan érted, hogy mi mit jelent;-)... viszont pörög a lájkszámláló:-DDD... és a tudás monopóliumának megtartása mellett most ezt vélheted a sikerhez vezető útnak, bár fehérek közt egyedül európainak lenni nem olyan jó, higgy egy hollónak!:-)...

midnight coder 2018.12.02. 20:01:53

@morph on deer: Az szerintem is csak ürügy. Ahogy az egész történet igazából vihar a biliben. Egy olyan gumicsont amivel Orbán bácsi lefoglalja a jó balfékeket. Lehet lelkesen hőbörögni, tüntetgetni, de mivel ez rajtuk kívül kb. az ebet nem érdekli így csak az erőforrásaikat pazarolják. A ballib pedig lelkesen rágja a gumicsontot és összeszerelő üzemmé vált országot vizionál, amit pedig kb. mindenki aki ráfordított 3 percet arra hogy megnézze a weblapjukat hogy mivel foglalkoznak, oldalba röhög. Orbán megint talált egy kiváló motivációt a baloldalnak, hogy tökéletesen hülyét csináljon magából. A baloldal pedig szépen, engedelmesen meg is tette ezt.

lac1 2018.12.02. 20:04:29

@Sir Bates dö Hól:

Van benne kellemetlen összetevő az érintettek részére, ez kétségtelen.
Szerencsére én nyugodtan vagyok ezzel kapcslatban, és csak azért, mert a jelenlegi kormányból páran ott szereztek, vagy úgy szereztek "diplomát", én azért (és kurva sokan még ebben az országban) nyugodtan mondhatom, hogy ott, abban az intézményben csak buta, kelletlen janicsárok képzése folyik.

midnight coder 2018.12.02. 20:05:34

@szepipiktor: Egészen pontosan milyen természettudományt oktattak a CEU-n ? És Orbánék milyen természettudományt korlátoznak ? Orbán megszünteti a gravitációt ?

Dickon 2018.12.02. 20:06:58

@Sir Bates dö Hól:

:)
Na most bemásolhattam volna ezt is:

„The political image of the Habsburg Monarchy in mid-eighteenth-century England.”

De tudván, hogy ki a diplomamunka készítője, ez is egy nagy kupac lószar.
Kerestem témát a fúziós reaktorokról, de nem találtam.
:)

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 20:08:31

@morpho: imádom az örök optimizmusod:-)... (de, ez tényleg ilyen korlátolt barom)

John Brennan 2018.12.02. 20:08:54

@morpho: "a "Bukás vagy előrelépés: a menstruációs vért tüntetéseken felhasználó feministák kérdésköre." című diplomamunka elkövetője sem igen fogja majd túltolni a GDP-t" Nem is dolga."

Egészen véletlenül meg tudnád mondani, hogy mi a dolga nekije?
Mert úgy látszik, a menstruációs vért tüntetéseken felhasználó feministákról író dolgozat szerzőjét nagyra tartod.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 20:10:37

@Dickon: tudtam én:-)... ellenben a szokásos tetemre hívás ma megint szórakoztató volt, elismerésem;-)...

orient 2018.12.02. 20:11:16

@rallus: Szent Péter-bazilikát Michelangelo tervezte, reneszánsz. Örülök, hogy segíthettem.

Középkorban valóban épültek templomok is, de kb semmi más. EMberek nagy része írástudatlan, műveletlen szegény ember volt aki 30 - 40 évet élt.
Más fejlettebb földrészeken, akkor sokkal hosszabb volt az átlag életkor, a középkor európában pont az elnyomás és tanulatlanság miatt volt nyomorúlt és "sötét".
Ezt váltotta a reneszánsz, ahol bizony elfogadott volt sok minden amit középkorban utáltak és üldöztek, magyarul az ember kinyithatta a száját, nagyobb tömegek tanulhattak anélkül, hogy félniük kellett volna. Na akkor lehet beszélni melyik volt jobb embereknek középkor vagy reneszánsz. Tiltás / üldözés, vagy szabadság. Történelem már sokszor megmutatta, de valahogy sosem tanulunk belőle.

John Brennan 2018.12.02. 20:13:13

Esetleg "a fiatal feminista férfiak tapasztalatai Izlandon" témában író dolgozatról tudja valaki, hogy miért nélkülözhetetlen és forradalmi tudományos munka??

Sir Bates, morpho, szepipiktor??

szepipiktor: ez már oktatásunk lerombolása?

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 20:18:52

@midnight coder: "Ez az intézmény viszont főállású élősködőket képez." ebben van igazság, elnézve a ner elitjébe, akik ott végeztek...

Tothotto 2018.12.02. 20:19:03

@John Brennan: Ha sokak számára nem az,akkor mar üldözni kell ?

lac1 2018.12.02. 20:20:56

@Hamihami:

Nem tudom, hanem sejtem, olvasok róla, figyelem a társadalomban történteket.
Eleve az első olvasatokban az emberben kialakul egy előzetes vélemény, ami vagy helyes, vagy nem, amelyek közül az egyiket a későbbiekben valami megerősíti.
Nyilván a mai Magyarországi aktuálpolitikai történések engem sem hagynak hidegen, valamilyen beállítottsággal rendelkezem, az engem ért impulzusok és az azokat megerősítő információk (-ból leszűrtek) alapján nyilatkozom.
Konkrétan: a magyarországi állibsi, kozmopolita, filoszemita, bolsevik, feminista megnyilvánulások 100%-ban megerősítik, hogy ami kívülállóként (ceu-n kívül) gondolok róluk, az igaz.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 20:21:16

@Gandosz: anyád picsájáról meg apád faszáról vannak beható ismereteid, nem egy egyetemről...

Káttáni felügyelő 2018.12.02. 20:23:27

Az. hogy a CEU a méregdrága lépzéseit 200 km-el arrébb nyújtja, nagyjából mindegy. Jó pár ország megvan CEU és hasonszőrű intézmények nélkül. Viszont... Ez qrva nagy politikai baklövés volt. OV lassan nyugaton teljesen szalonképtelen. Lehet Kínában, meg Putyinnál vizitálni folymatosan, lehet eredményeket elérni, mint Déli-Áramlat, de a mi fészkünkben a nyugati államok vannak, és a keletieknek is csak addig vagyunk érdekesek, amíg ebben a fészekben csücsülünk. És most odakuláztunk a fészekbe egy karvastagot, és pislogva fogyeljük, hátha nem veszik észre a szarszagot. Észre fogják. És ha meggyengülünk valamiért, akkor megbüntetnek. ne legyenek kétségeink.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 20:26:02

@lac1: talán ez a gond 2018-ban egy szárnyaló gazdasággal rendelkező európai országban, hogy mire van igénye az establishment szerint a társadalomnak... és akkor most összekacsinthatunk...

Gandosz 2018.12.02. 20:26:38

@Sir Bates dö Hól: Már eléggé agyonamortizáltad magad. Se tárgyi tudásod, se intelligenciád, se érveid, se ötleteid, marad számodra az alpári szóhasználat és gyűlőlködés.

lac1 2018.12.02. 20:27:44

@Sir Bates dö Hól:

A nem pártfüggő, hanem kényszeresen logikus érvek mellett döntőként leszarom, hogy ki hol végzett. biztosan van, akit ezt kényelmetlenül érint, viszont mint egyszer sem Fideszre szavazó, engem nem különösebben hat meg.
Rólad többet gondoltam volna, de látva az óvodás szintű próbálkozásodat, még egy lehetőséged van, pl ez:
az én apukám erősebb.

langesz 2018.12.02. 20:28:47

Amérikában sem érte el a zingerküszöböt a ceu, mivel szoros a demokratákat pártolja nem is tettek érte semmit.

lac1 2018.12.02. 20:29:50

@Sir Bates dö Hól:

Ja, viszont azért a kirakatpolitikusokat leszámítva, akik valóban érdemi munkát végeznek, ki végzett ott?
És talán ez a szerencséje az országnak.

csakegyvalaszto 2018.12.02. 20:30:51

Számomra az az érthetetlen, hogy ezt az értelmetlen dolgot, minthogy elüldöztek egy egyetemet hogyan lehet védeni?

Szerintem fordítsuk meg a trollok kedvéért az érvelést, bizonyítsák be miért volt jó ötlet elüldözni az országból egy egyetemet, ami nem került állami pénzbe, de jelentős kultúrális publicisztikákat jegyez, amerikai diplomát ad és pl olyan nímand kutatókat visz át Bécsbe, akik csak októberben nyertek 10 millió EUR támogatást az MTA-val közösen egy kutatási programra.
Irigykedtek a tudásra, azért támadjátok az egyetemet?
Szívesen megkérdezném, hogy így kívülállóként mondjátok már el a véleményeteket az intelligenciáról! Mondjátok már el, hogy mit nyer az ország egy egyetem távozásával, bemutatva azt, hogy a gazdaság és az oktatás szereplői soha ne tudjanak kiszámíthatóan tervezni, mert bármit bármikor egy tollvonással lehetetlenítenek el.

Hefe 2018.12.02. 20:31:29

@lac1:
jaj, teso, szerinted a zorban altal megvarialt kozszolgalati egyetemen kiket kepeznek? Csak nem janicsarokat?

Philip F. Queeg 2018.12.02. 20:35:31

@csakegyvalaszto:

A Lovász László, Barabási Albert-László és a cseh Jaroslav Nesetril vezetésével, a Magyar Tudományos Akadémia, a CEU és a prágai Károly Egyetem együttműködésében megvalósuló hatéves hálózatkutatási program nyerte az Európai Kutatási Tanács 10 millió eurós támogatását. A közleményük szerint

"a mintegy hárommilliárd forintos támogatásból a három kutató és kollégáik arra kereshetik a válaszokat, hogy milyen matematikai szabályszerűségek érvényesek a nagy hálózatokra a sejtekben zajló folyamatoktól az emberi agyon keresztül a Facebookig."

Gandosz 2018.12.02. 20:37:51

@csakegyvalaszto: "olyan nímand kutatókat visz át Bécsbe, akik csak októberben nyertek 10 millió EUR támogatást az MTA-val közösen egy kutatási programra"

A Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézetre gondolsz, mert azt a kutatást ők nyerték. A Rényi intézete egyben a Ceu Matematikai intézete is. Mondj egy olyan Ceu matematikust, aki nem rényis!

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 20:38:42

@lac1: nem képzelem, tudom, miként te is, hisz' olvasod őt is... ja, nem elegáns, de az sem, amit te művelsz, sz'al egy-egy:-)...

("ágy alól, fussunk," : így helyes, nem is tettem volna szóvá egyébként, te nyilván elnézted, ellentétben az oktatást reklamáló ner-cseléddel, aki baszott büszke a Magyarságára (sosem fogom megérteni beteges vonzódásukat a nagy kezdőbetűk iránt))

lac1 2018.12.02. 20:39:20

@Sir Bates dö Hól:

Lófaszt.
A piacnak/társadalomnak van igénye. Az állam is legfeljebb annyit tart el a buzik közül, amit nagyon-nagyon kényszeresen kell, hogy jópofizhasson a világ felé.
Te tényleg elhiszed, hogy az állam tényleg el akarja dönteni a társadalom igényeit? Az államnak egy fontos, hogy igények kielégítésekor keletkezett bevételből hogyan profitálhasson.

lac1 2018.12.02. 20:40:36

@csakegyvalaszto:

Mivel a veletek nem egy húron pendülő egyből náczi, jobb esetben "csak" troll, nem igazán értékelhető a problémád.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 20:41:46

@Gandosz: anyád sosem panaszkodott a farkam mérete miatt, bár igaz, hogy mindig teljes szívből becézgette...

lac1 2018.12.02. 20:42:35

@Hefe:

Az állam által kiképzett állami tisztségviselők képzése is az, mindamellett a rendőrtisztin is az folyik, meg a hadseregnél is.
Csak az egyiken nem a menstruációs vér tüntetésen való felhasználása szintű oktatás folyik - gondolom.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 20:46:32

@Philip F. Queeg: nejedet a petyhüdt farkad zavarja, nem a ceu, viszont mivel rájött, hogy a ceu ócsárlása során lesz csak erekciód, még jó, hogy szidja...

lac1 2018.12.02. 20:48:16

@Sir Bates dö Hól:

Nincs igazad. Én nézem a tartalmat is, egy full írástudatlantól is tudok tanulni.
És egy olyan helyen mint ez, szerintem a tartalom lenne a legfontosabb.
De ha visszanézed akár ez, akár bármelyik topikot az utolsó 20 éveben, azért ha reggel a tükörbe akarsz nézni, akkor észre lehet venni, hogy kik-miképp kezdik a személyeskedést.
És neked az illetőhöz az első megnyilvánulásod rögtön azt volt, hogy nem tartod őt eléggé képzettnek ahhoz, hogy téged megértsen.
Mondom még egyszer: így indítottál.

kunzoo 2018.12.02. 20:48:44

@morpho:
Ezzel ne gyere, mert ez inkább a beszántás/sóval behintés melletti érv mint mellette. Egyetlen CEU-s NER huszár sem élt még a saját pénzéből, csak az adófizetőkéből.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 20:49:19

@lac1: azt is mondhatod, hogy a föld lapos, arról is mindketten tudjuk, hogy nem igaz... ne engem fárassz, én nem hülye vagyok;-)...

csakegyvalaszto 2018.12.02. 20:51:04

@lac1:
Nekem nincs húrom, én nem tudok azonosulni a jelenlegi ellenzéki pártokkal sem. Elnézést hogy trollnak mondtam azt, aki örül annak, hogy el sikerült üldözzön Őexcellenciája egy egyetemet. Bocs, de én nem nyitom eztán rögtön a pezsgőt. Nem is értem hogy lehet ennek örülni. Annyit kértem, hogy az aki tapsol ehhez legyen már olyan kedves és árulja el minek örül, hátha nekem is sikerül meglátni benne a pozitívumot...

Philip F. Queeg 2018.12.02. 20:51:50

@Sir Bates dö Hól:

Ez nagyon gyenge volt Szőr. Rodi is ezért röhögött ki és ezért alázott meg téged rendszeresen a Gyíkon. Nem változtál sokat. Előnyödre meg pláne nem.

élhetetlen 2018.12.02. 20:52:43

@eloi: Jó az érvelésed. „Általában a nagy eredményekről értesülni szokott a közvélemény.„. Igen, ha összeáll a világrangsor, akkor a tv híradóban az a fő hír, hogy a Corvinus social-scienties tárgykörben bekerült az első 400-450 közé, hogy a közvélemény… Vagy erről sem tájékoztattak? Arról sem tájékoztattak, hogy ugyanitt a CEU a 202-dik. Mit mond ez a CEU-ról? Legfeljebb nem Hungary lesz a neve mellett, de ez nekünk jó. Ne vegyen már minket a szájára a tudományos világ! Ugye?
QS World University Rankings by Suject.
www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2018/politics
51-100 Central European University Hungary

www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2018/social-sciences-management
202• Central European University
401-450 Corvinus University of Budapest
451-500 Eötvös Lorànd University
Az, hogy valamiről nem tudsz, az nem jelenti azt, hogy nem is létezik. Tény, hogy ez a költözés több embernek kellemetlen lesz, pl. azok a tanárok, akik az ELTE-n és a CEU-n is oktattak, azok vagy ingáznak, vagy választanak, de kinek lesz jobb? Neked? Tudom, már mindegy.

John Brennan 2018.12.02. 20:54:37

@Gandosz:
Ennél a hálózatkutatási pályázatnál az történt, hogy a Ceu, mint intézmény, a pályázati pénz egy részét lenyúlja a Rényitől. És még valaki ezt hozza fel érvéként a Ceu mellett!!

jjoey 2018.12.02. 20:54:41

a rulez most a soros, vagy soros rulez?
a lényeg, tényleg menjen el, ha ilyes német/varga/kovács/kövér embereket nevelt ki 86óta, akik most rombadöntik az országot.
ezen is el kellene gondolkodni, miért van ez így, vagy csak nem figyeltek az órán?

lac1 2018.12.02. 20:56:22

@Sir Bates dö Hól:

Nem szokásom a fárasztásos taktika.
Az életemben nem voltam tagja semmilyen szervezetnek, nem szavaztam meggyőződésből senkire, nem iszom, dohányzom drogozom és nem vétek lehetőség szerint semmi ellen, a feleségem és a családom éppen ezért nem is tud elfogadni mondván élhetetlen vagyok, de így nyugodtan alszom és ami a fő, nyugodtan megmondhatom a véleményemet, amint most is. Tartom az előbbit: hogy a jelenlegi kormányból (akit nem tartok jónak csak a kisebbik rossznak) ki hol végzett, engem nem befolyásol a véleményalkotásomban.
Hangyányit sem.

Andalúziai kutya 2018.12.02. 20:59:32

@eloi: Bár ott szopna Afganisztánba ez a korrupt hazaáruló O1G, bár úgy lenne....

Gandosz 2018.12.02. 20:59:42

@élhetetlen:
A rangsor-fetisizmus már kezd kórossá válni.
Rangsorképző szempontok: mennyi a külföldi diákok aránya, mennyi a tanár/diák ráta stb. Nem az oktatás színvonala, mert az nem is mérhető.
Igazad van abban, hogyha valaki az Eltén és a Ceun is oktat egyszerre (mondjuk egy olyan kurzust, mint a homofóbia a magyar médiában), annak rossz lesz a Ceu távozása.

conchita wurst 2018.12.02. 21:00:59

@élhetetlen: hat igen, social scienceben eros a CEU, de arra nincs szukseg, ugyhogy a jonevu egyetemeken nincs ilyen, vagy csak bufeszakkent az alkesz tanaroknak [ a jogon ilyen barlang a jogszociologia, v. a jogtorteneti tanszek, ahol azok a ven alkeszek dolgoznak akik meg jogaszkent is kepesek ehen halni }

muhaha

sot tulkepp Orbannak kene meg 10 CEUt alapitani es azzal bomlasztani ellensegeinket

teleorman 2018.12.02. 21:01:38

@morph on dear: de, nagyon régen. Csak ritkán kommentelek.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 21:02:26

@John Brennan: "Esetleg "a fiatal feminista férfiak tapasztalatai Izlandon" témában író dolgozatról tudja valaki, hogy miért nélkülözhetetlen és forradalmi tudományos munka??"

én nem állítottam, hogy nélkülözhetetlen vagy forradalmi, de még csak azt sem, hogy tudományos, mert nem olvastam, valószínűleg nem is fogom, ellenben nézz körül a többi egyetemen megtalálható dolgozatok, diplomamunkák között, s bátran felteheted ugyanezt a kérdést a 99,9%-ukkal kapcsolatban (az én diplomamunkáim sem változtattak nagyot a világ folyásán, miként a tiéd sem nagyon, ha jól gondolom, s ha rendelkezel azzal... by the way, mivel egy igazi gyökér ner-cseléd stílusában tolod, amíg nem változtatsz ezen, addig inkább az anyád picsáját ápolgasd, ne nekem tegyél fel kérdéseket... ha majd nem a propagandát büfögöd vissza, akkor természetesen folytathatunk eszmecserét...)

CoolKoon 2018.12.02. 21:05:22

@Sir Galahad: Meglátjuk. Mindenesetre két dolog biztosan történt már: egyrészt újabb muníciót kapott mindenki, aki királyunk és császárunk démonizálásában érdekelt (ezt hívják öngólnak ugyebár). Másrészt pedig ez egyben hivatkozási alap is lesz MINDENKINEK, akik amerikai (oktatási és kulturális) intézményeket akarnak majd kiebrudalni az országukból. Ezzel az amerikaiak hatalmas bakot lőttek. A többi meg majd kiderül, igen.

mgdé 2018.12.02. 21:05:45

@Gandosz:
A tüzet, a fazekasságot, a szövést, a vasművességet, az írást, a matematikát, a csillagászatot, a növénynemesítést és a hajózást kihagytad! Miért?

Na jó, a hajózást lehet hogy mások is - mint a polinézek pl. - tőlünk függetlenül is felfedezték ...

lac1 2018.12.02. 21:06:32

@csakegyvalaszto:

Talán értened kéne az ember lényét. Az (pl. én) alkotó, a termelő, a szorgalmas, az értelmes, a nem másból élő embert már az zavarja, hogy tudomása van arról, hogy ilyen "egyetem" mint a ceu egyáltalán létezhet.
Én értem és tudomásul veszem, hogy humán képzésekre szükség van egy társadalomban. Na de ilyenre, és ennyi buta semmirekellőre más nem hiszem, pláne úgy, hogy utána jó parazitaként a társadalom vérét szívják, ezt már nem veszi be az ember gyomra.
Sajnos azt kell látnom, hogy sok az ingyenélő. Az, hogy a gyereket és az öreget el kell tartsam valahogy (mint adófizető)az egy dolog. Az is, hogy a beteget is.
De amikor jön a milliónyi alkesz, hogy neki joga van, nekem meg kötelességem a társadalmi szerepvállalás, aztán jön a sok dagadék körömmpörkűtt-zabáló... és erre egyre több ilyen, az én meghatározásom szerint semmitérő tolvaj, felesleges (akár tudásban, de inkább mennyiségben felesleges) bölcsész, ráadásul aki engem lenáciz ha ehhez nem vágok jópofát, akkor nem akkor bontanák pezsgőt, amikor eltakarodik, hanem amikor az összeset betöltenék kutyakolbásznak.
Hát ezért.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 21:09:51

@lac1: szerencsére kamaszkorom óta leszarhatom, hogy kinek erősebb az apukája:-)... mondtam, ne engem fárasz az ilyennel, nem vagy te grafomán, meggyőzni sem akarsz faszságokról, akkor meg minek?;-)... feleslegesen mit raboljuk a másik idejét? tiszteljük a hasonlót...

lac1 2018.12.02. 21:10:27

@élhetetlen:

Mik alapján rangsorolnak és kik rangsorolnak?
Csak kérdezem.

John Brennan 2018.12.02. 21:11:45

@Sir Bates dö Hól:
Nem érdekel a minősítgetésed, személyemre tett gyalázkodó megjegyzéseid.
Egyszerűbb lett volna azt mondanod: a fiatal feminista férfiak izlandi tapasztalatai egy hülye téma. De te görcsösen ragaszkodsz rögeszmédhez, győzni akarsz egy tét nélküli internetes vitában.

Normál egyetemeken, szakonként eltérő, de értelmes témákat adnak, ahol nem az egyetemnek nyújtandó hűségesküt és ideológiai állásfoglalást várnak el. Egy irodalomtanárnak egy író, kritikus életének elemzését - ami elmélyíti az irodalomelméleti tudását, egy gazdálkodási szakos hallgató mondjuk elemzi egy cég működését vagy valamilyen makrostatisztikákat vizsgál; és így tovább. Tehát nem ideológiai témában alkot, és nem ideologizál.

CoolKoon 2018.12.02. 21:12:30

@lac1: Igaz, eredetileg én is valami sokkal keményebb cuccra gondoltam, de azokra a magadfajta lecsúszott egzisztenciáknak általában nincs pénzük. De most hogy mondod, eszembe jutott, hogy hiszen mostanában a kínai szintetikumok a "menők", mert olcsóbbak még a tablettásnál is. Szóval gondolom, azt tolod, konkrétan valami stimulánst szerintem, hogy jobban bírd a hosszú túlórákkal tarkított három műszakokat...

lac1 2018.12.02. 21:14:03

@Gandosz:

Azt kéne megnézni, hogy a végzett diákok közül mondjuk 1 év múlva hány tudott elhelyezkedni a tanultaknak megfelelően.
Mert (és most nem célzok semmire) de X egyetem diákjai 10%-ban dolgoznak amit tanultak, az y pedig mondjuk 80%, akkor melyik a jobb?
Ja, az X-en azt tanulják, hogy tüntetésen hogyan dobálják a ribancok a tampont? Akkor értem.
(A fene, mégiscsak céloztam...)

lac1 2018.12.02. 21:16:27

@Sir Bates dö Hól:

Így sem értelek. Idejössz osztani, és egyszer csak közlöd, hogy hagyjanak téged békén?
Egyre kevésbé értelek.

antiinternáci 2018.12.02. 21:16:58

Korábban Bolgár az ÁVÓ Rádión 1111x elmondta, hogy a CEU Amerikában nemzeti ügy. Még akkor is, ha Soros az elvetemülteket támogatta, "Trump nem fog hagyni egy amerikai egyetemet...".
Aztán tessék, itt a B1-en egy másik újbeszéles azt mondja, "hülye vagy Gyuri, leülhetsz...", mert hogy egyáltalán nem számít a CEU.
Most akkor mi van elvtársak? Frakcióharc van a Pártban?

csakegyvalaszto 2018.12.02. 21:18:00

@lac1:
Szerintem fordulj orvoshoz.

"Az életemben nem voltam tagja semmilyen szervezetnek, nem szavaztam meggyőződésből senkire..."
Az én meglátásom szerint, aki nem szavaz, pont az ne szidja vagy éltesse a rendszert. Csak a döglött halat sodorja magával az ár. Én joggal kritizálom a kormányt, mert én nem rájuk szavaztam és hála másoknak végig kell néznem, ahogy tönkreteszik azt az országot ahol élek.

"Sajnos azt kell látnom, hogy sok az ingyenélő. Az, hogy a gyereket és az öreget el kell tartsam valahogy (mint adófizető)az egy dolog. Az is, hogy a beteget is."
Az ingeyenélő gyerek akit eltartasz fog elvileg eltartani akkor, amikor öreg leszel, pont úgy mint az az ingyenélő öreg, aki az adójával akkor tartott el amikor te voltál gyerek. A többi zagyva hülyeségedet nem is kommentálnám.

elismert felhasználó 2018.12.02. 21:18:01

@CoolKoon: azé asz is gáz, hoty menő, jólkereső informatikásként ittt osztod a zészt, aheljyet, hoty bomba csajokat duknál. bisztos iljyen meknemértet zsenije vagyol. vagy csak kiröhök mindenki oszt ráérel így vazsárnap este menősködnyi...

CoolKoon 2018.12.02. 21:18:51

@eloi: És arra még nem gondoltál amúgy, hogy egy szép napon te is bekerülhetsz a "nem kívánatos dolgok" közé?

lac1 2018.12.02. 21:19:23

@CoolKoon:

Ha-ha-ha, amikor írom a fajtádnak a munkaügyi berendelőt, hogy hol találtam neki kézenfekvő állást (közmunkaprogramban), néha tényleg segítene az.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 21:20:47

@lac1: hát elég sokan, akik megismerték moot, s visszatérve saját hazájukba, felhelyezték a térképre hazánkat, s ez a legfontosabb egy ekkora ország számára... de tisztázzunk valamit: nekem nem fog hiányozni a ceu, a keu, de nem hiányozna a károli, a zsigmond király vagy a pázmány sem, ami elfogadhatatlan, hogy félművelt sunyi parasztok trappoljanak szaros gumicsizmában bármely egyetem autonómiájába vagy a kultúrába, miként tették ezt '48 után az mdp káderei, mivel közel sem biztos, hogy lesz egy új aczél györgy, aki legalább biztos ízléssel felvértezve tudta, hogy mit és miért tilt...

Jakab.gipsz 2018.12.02. 21:22:13

Nagyon helyesen tette a demokratikusan megválasztott keresztény demokrata Orbán kormány, hogy nem vállal semmiféle közösséget a sátánfajzat Soros nyitott társadalom című társadalom mérnöki ember kísérletével.

Soros György ez az ateista-zsidó a metszett pöcsével szórakozzon ne pedig az emberiséggel.

Emberekkel, országokkal, nem kísérletezünk, demokrácia export címszóval sem, mert a pokolba vezető út sufni filozófusok jó-szándékával van kikövezve.

lac1 2018.12.02. 21:22:57

@csakegyvalaszto:

Szerintem tanulj meg olvasni.
Azt írtam, hogy nem szavaztam meggyőződésből. vagyis szavaztam, de mert mert valamelyik programjában értelmes véltem felfedezni.
Érteeeeeeeed?
A második baszakodásod is éppen ilyen buta. Bár lehet, félreérhetően fogalmaztam. Fuss neki újból.

CoolKoon 2018.12.02. 21:23:08

@midnight coder: "De azért szerencsére itt van velünk te is, hogy képviseld a baloldali szellemi fölényt." - Nem, én az értelmiségi oldalt képviselem. Amely egy ilyen ügyet sehogy se tud lenyelni.
Amúgy szégyellheted magad, hogy programozóként még ehhez is tapsolsz.

CoolKoon 2018.12.02. 21:25:08

@Jakab.gipsz: Te amúgy miért nem szeded a dilibogyóidat? Tudod, ha ennyire hanyagolni fogod a gyógyszereket, akkor megint visszajönnek azok a hangok, amik olyan csúnya dolgokat szoktak mondani neked....

lac1 2018.12.02. 21:25:16

@Sir Bates dö Hól:

Tehát te csak az általad elitnek gondoltak leszármazottjait tudod elképzelni az ódon falak közé?

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 21:25:28

@lac1: persze, minden nap újra bemutatkozunk, mint a idétlen időkigben...

antiinternáci 2018.12.02. 21:27:00

@csakegyvalaszto:

Szerinted Amerikában lehetne -egyébként magas színvonalú- Central Asian University, amelyet Oszama bin Laden alapít?
Mert ObL gazdag ember volt, nyugodtan csinálhatott volna egyetemet, lett volna rá pénze.
Vajon a mostani csaholók ugyanezt a fesztivált csinálnák az oktatás szabadsága, meg egyéb jelszavak hangoztatása közepette?

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 21:27:38

@Philip F. Queeg: legalább van valami állandó, valami stabil ebben a változó világban... ja, a vén moszkovitára mindig is felnéztem;-)...

elismert felhasználó 2018.12.02. 21:27:56

@CoolKoon: azé mer feltudodd telepitenyi a vindózt, mék nem vagy értelmeségi. a tamás csabi fija is fetuggya, oszt az meg buta mint a tök...

CoolKoon 2018.12.02. 21:30:08

@lac1: Jaaa, hogy nektek a hivatali munka mellé ki van adva pártunk és kormányunk összes idióta intézkedésének fényezése is? Azért kíváncsi leszek, hogy az idő múlásával ez milyen lelki elváltozásokat fog okozni nálad. Ja és amúgy nem vagyok közmunkás, sose voltam az, mivel az eszemmel kerestem a kenyerem. Ami a CEU elüldözésének tapsolókról nem mondható el...

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 21:30:10

@lac1: nem is azt írtam neked, mint amit egy ner-cselédnek...

lac1 2018.12.02. 21:30:17

@Sir Bates dö Hól:

Az egy nem túl jó film volt.
Meg nem is hiszem el, hogy olyan lehet.

CoolKoon 2018.12.02. 21:31:49

@elismert felhasználó: És a Tamás Csabi "fija" Linuxot is fel tud telepíteni? Meg VMware-t is? Meg programozni is tud mondjuk 2-3 programnyelvben?

lac1 2018.12.02. 21:32:13

@CoolKoon:

Lényegtelen amit írsz.

Gandosz 2018.12.02. 21:32:51

@Én de genere Mi:
Viccesnek tartod magad? Mert nagyon szánalmas, amit írsz.
A 9. századig eszükbe sem jutott az európaiaknak, hogy szöggel és vassal megpatkolják lovaikat. Nem ismerték a kengyelt, a szügyhámot, a lovak nyakukra magasra felfutó szíjjal voltak befogva, ha erővel feszültek bele a munkába, megfulladtak. Nem tudták, hogy nagyobb terhek húzására hogyan kell az állatokat egymás elé fogni. A magyarok terjesztették el ezeket a ma már egyszerűnek hitt felfedezéseket.

lac1 2018.12.02. 21:33:29

@Sir Bates dö Hól:

Ó, vegyem kitüntetésnek?
Köszönöm.

Philip F. Queeg 2018.12.02. 21:34:16

@Sir Bates dö Hól:

Az emberi hülyeség. Az állandó. Ahelyett, hogy egy jól megsütött bresse csirkét zabálnál, itt egyensúlyozol a független szellemi nagyság és suttyó gallparasztság között. Anno Boli kérdezte ilyenkor, hogy ti tulajdonképpen mit kompenzáltok itt, mert ha csak maszturbáltok, akkor jobb ha tudjátok, hogy ez nem az az oldal.
:)

CoolKoon 2018.12.02. 21:35:17

@elismert felhasználó: "menő, jólkereső informatikásként ittt osztod a zészt" - És ezt te mégis honnan tudod?

"aheljyet, hoty bomba csajokat duknál" - Esze semmi, dugd meg jól, a legjobb recept....

"bisztos iljyen meknemértet zsenije vagyol. vagy csak kiröhök mindenki oszt ráérel így vazsárnap este menősködnyi" - Igen, ráérek. Számomra fontos témákban mindig ráérek.

CoolKoon 2018.12.02. 21:36:46

@lac1: Mondja ezt egy menyét képével kommentelő névtelen fidesztroll. Azt hiszem, mostantól éjjelente biztosan bepisilek majd....

lac1 2018.12.02. 21:37:14

@CoolKoon:

Hát én grafikus Linuxot már igen :-)
A VMWare meg viszont tényleg, mert volt valami régi szarság, amit W98 alatt futott csak, vagy csak kíváncsi voltam, hogy ablakban futtatott W98 alatt hogyan megy a kérdéses szoftver?
Amúgy sok értelme nem volt, ma sem látom nagyon sok értelmét. De lehet, hogy van.

elismert felhasználó 2018.12.02. 21:37:36

@CoolKoon: bisztos tud, mer elék drága számítósgépe van...vete a vaterárul. bejön rajta aza luxinux is. ö is oljyan gaszdag lesz mint te, oszt ottt fog komentálni az interveben mint te.

CoolKoon 2018.12.02. 21:41:00

@John Brennan: "Normál egyetemeken, szakonként eltérő, de értelmes témákat adnak, ahol nem az egyetemnek nyújtandó hűségesküt és ideológiai állásfoglalást várnak el" - Ekkora baromságot! Te sose jártál egyetemre, ugye? A legtöbb helyen a szakdolgozatok témája - bár kapcsolódik a szakhoz - borzasztóan szar, unalmas, száraz és elméleti. Társadalomtudományi szakokon ez ilyen ideológiai fejtegetéseket jelent, mérnöki szakokon meg végeláthatatlanul hosszú elméleti maszlagot, jó sok képlettel megfűszerezve. De akárhogy is, ez akkor se érv.

csakegyvalaszto 2018.12.02. 21:41:51

@antiinternáci:
Azért elsőre elég erősnek tűnik Sorost Bin Ladennel hasonlítani, de ezzel nem magyarázod meg, hogy miért jó nekünk, hogy elüldöznek innen egy 1991 óta működő egyetemet.

Én ezt a lépést úgy értelmezem, hogy a kormány hadat üzent az intelligenciának...

Erimar Ri Tylen 2018.12.02. 21:42:17

Ekkora hazugság-kupacot. A képlet egyszerűbb, de sokkal egyszerűbb ennél: minden nem magyar egyetemre ugyanazok a szabályok érvényesek, vagyis a törvény előtt egyenlőek. A ceu meg ezt nem viseli el, hogy nem kap semmiféle kedvezményt. Hogy mennyire így van arra csak 3 dolgot említek:
- a ceu igen pici intézmény, kb 1500 hallgatója van (vagyis nincs igazi súlya, az adat ügyében meg a honlapjuk és a wikipedia is kb ugyanannyit ír)
- nem teljes értékű egyetem, csak és kizárólag diploma utáni képzései vannak (tehát legalább alapdiploma kell hogy odajárhass)
- 28 külföldi egyetem van Magyarországon - mindre ugyanaz a törvény vonatkozik! - és 27 nem szólt semmit csak megtette amit kértek tőle.

lac1 2018.12.02. 21:42:22

@CoolKoon:

Az egy elgázolt cica, amit én neveltem fel a megmentése után.

elismert felhasználó 2018.12.02. 21:42:23

@CoolKoon: itt mi a háromlépcsősben mindent tudung. aszt is tuggyuk, ki ápolja a nődet, mikó vidózt telepitell. és esz mos ténylek fontos témma. a sör ára mék iljyen fontos....ja....

lac1 2018.12.02. 21:43:16

@CoolKoon:

Azt mondjuk nem értem, hogy a te nicked miért névtelenezik egy másikat

antiinternáci 2018.12.02. 21:44:23

@elismert felhasználó:

Nagyon jó! Füllig Jimmy levele az egyszeri internacionalistának...

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 21:44:24

@John Brennan: tehát te szociológus vagy etnológus vagy, hogy el tudod dönteni a fenti témaválasztás jogosságát?

(pontosan mi is a díj, amit egy internetes vitában a győztes visz? hagyjál már a hülyeséggel, ne legyél gyökér ner-cseléd, akkor nem is kapod azt, tudod: aki kurvának áll, ne sírjon, ha baszni viszik... korrektnek kell lenni, nem faszságot visszabüfögni, semmi nincs amellett, hogy basztassák a ceu-t orbán egóján kívül, ezt tudomásul lehet venni, el kell fogadni, de nem kötelező a szarban tapicskolni, azt a régiók és az aljanép csinálja, mivel te egyik sem vagy, akkor ne csináld)

CoolKoon 2018.12.02. 21:46:06

@lac1: Biztos az a sok multi a hülye, akik többezer virtuális gépet futtatnak VMware alatt. Igaz, nem Win98 van a hypervisor-on, hanem Win2k8 meg Win2k12, de az elv attól még ugyanaz. És hogy mi az értelme? Hogy a virtuális gépek telepítése és karbantartása nagyságrendekkel olcsóbb, egyszerűbb és gyorsabb mint a valódi vason való futtatásuk.

lac1 2018.12.02. 21:46:23

@Erimar Ri Tylen:

De azok nem világmegváltó-jobbító tudást adnak a hallgatóknak, ezért.

Glázser Bozsó 2018.12.02. 21:47:06

Lehet hogy nem épeszű 5let, de ha nem kommentelünk vissza a fideSS trolloknak, kirúgják őket, mert nem lesz mit megtrollkodni ... Elég lenne egy egyezményes jel, hogy egyetértünk a cikkel vagy sem ... he?

morpho 2018.12.02. 21:48:11

@John Brennan: "úgy látszik, a menstruációs vért tüntetéseken felhasználó feministákról író dolgozat szerzőjét nagyra tartod"

Ezt miből raktad össze? Pont annyira tartom, mintha valaki arról ír szakdolgozatot, hogy: "Társadalmi önszerveződés és mozgalom a politikai rendszerben (A lengyel példa)"

Mindenki arról ír, amiről akar. Neked személy szerint milyen gondot okoz, ha valaki arról ír szakdolgozatot, hogy: "Bukás vagy előrelépés: a menstruációs vért tüntetéseken felhasználó feministák kérdésköre"? Te minden végzős diák minden szakdolgozatát véleményezed? Te vagy a NER lektor, vagy mi a fasz? Mi a fasz közöd van hozzá, hogy ki miről ír szakdolgozatot? Én anno: " A turul természetes fészkelőhelyei Levédiában" címmel írtam. Az még belefér neked? Második diplomámat "a csodaszarvaspörkölt gasztronómiai hatásai a NER huszárokra" címmel védtem meg, ráadásul rovásírással adtam be! Remélem ez még belefér!

John Brennan 2018.12.02. 21:48:30

@CoolKoon:
Majdnem ugyanazt írtad, amit én, töki.

élhetetlen 2018.12.02. 21:48:31

@lac1: Ha már ilyen elszántan lököd itt a szöveget, két dolognak nézz már utána. A törvényben az egyetem fogalmának, és annak, hogy mi volt a janicsárképző. Egy három-öt éves gyereket még lehet adott célra nevelni, de egy harmincas diplomást nem lehet átnevelni egy-két év alatt. Ez nem vitaindító részemről, csak egy tanács.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 21:48:33

@lac1: amennyiben nem értenél, nem fektetnél ennyi energiát ebbe, s nem zavarna a dolog (tudom, téged nem zavar, pont leszarod, rosszul látom, beképzelt kis ostoba vagyok, stb.:-))

John Brennan 2018.12.02. 21:50:13

@Sir Bates dö Hól:
Igen, el tudom dönteni a témaválasztás jogosságát.
Látom, a böfögés az egyik kedvenc szavad.

CoolKoon 2018.12.02. 21:50:44

@John Brennan: Nem, te azt írtad, hogy "értelmes témákat adnak", ami így, ebben a formában nem igaz. És társadalomtudományi szakokon igenis máshol is ideológiai hűségesküt várnak majdnem minden egyetemen, a pszichológia pl. messzeföldön erről híres.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 21:51:32

@lac1: minőségjelző volt, nem "kaszt", miként te is tudod...

John Brennan 2018.12.02. 21:52:24

@morpho:
Tudományos értelemben tartalmatlanideológiai maszlagot én meg tudom különböztetni a tudományosan megalapozott témáktól. Te és az alpári Sir Bates nem.

antiinternáci 2018.12.02. 21:52:47

@csakegyvalaszto:

Igen, látom, hogy úgy értékeled.
Ezért próbáltam megvilágítani egy másik szempontból...

Anti Balliberális 2018.12.02. 21:53:48

Itt egy "benézés" volt és azt nem Orbán követte el. Azok követték el, akik azt gondolták, hogy a CEU Budapesten maradhat.

John Brennan 2018.12.02. 21:54:46

@CoolKoon:
Vannak olyan szakok, ahol valóban hűségesküt várnak, például a pszeudovallásként működő finnugrizmusképzők. Tehát részben igazat adok.

lac1 2018.12.02. 21:56:23

@CoolKoon:

Ilyent én nem mondtam. Azt írtam, hogy értelmét ÉN (ez azt jelentette volna, hogy én igényeim alapján) én nem láttam értelmét a használatának.
Azt gondolom, hogy különböző platformok közötti átjárást megkönnyíti, de a gyorsaságról azért annyira nem vagyok meggyőződve. Pláne a vas natív használatával felmerülő problémák.
De az emlékeim itt kb. el is halványulnak ez ügyben.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 21:57:06

@lac1: nem igazán kitüntetés, elismerés, egyébként nincs mit, ami jár, az jár, mindegy, hogy hova ikszelsz és miért, az élet családdal, kötelezettségekkel sokszor követel praktikus opportunizmust, a ner-cselédek sem mind aljas emberek, akik orbán ellen szavaznak sem mind grál-lovagok...

élhetetlen 2018.12.02. 22:01:46

@lac1: Több is van, Times Higher Education (THE), qs world university. És az egész világ elfogadja a különféle szempontok alapján készült értékelésüket. Neked nem muszáj. És innéttől tiéd a Google.

lac1 2018.12.02. 22:04:13

@Sir Bates dö Hól:

A te esetedben nem vagyok benne biztos. Mármint, hogy miként választod ketté a társadalom tagjait.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2018.12.02. 22:04:31

A CEU senkinek sem fog hianyozni! Vicc, hogy csak politikai akarat van a szelsobaltol itt tartani ezeket, mikozben csak minimalis szakmai sikereik vannak. Fogadjunk, hogy senki sem tudna olyanokat tomegesen megneveni akik a CEU-n vegeztek es elertek "valamit". Talan van egy ket nev. De 26 ev itt let alatt ez keves.
Az is biztos, hogy a szelso baloldal fizetett kommenteloi, nem mernek nekem valaszolni

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 22:05:13

@Gandosz: persze, a Magyarok híres vasművesek voltak, az őshaza meg tele volt bányával, amiből a fém származott, de lényegtelen, hisz a Magyarok a szíriuszról származnak a piros seggpöttyel...

morpho 2018.12.02. 22:05:30

@John Brennan: Te egy polihisztor vagy, a bölcsek kövével a zsebedben? Etalon is megvan az origón? Egyébként nem Sir Bates az alpári, hanem a te arcod hatalmas. Ezt azért ne keverjük össze, mert a végén írok egy szakdolgozatot a "narancskullancsok kommentelési mechanizmusának negatív hatásai a társadalomra" címmel. Ennek vajon lenne értelme ó orákulum???

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 22:08:18

@Philip F. Queeg: nincs mit szívnom, eltűnt a díler, így maradsz te, meg a nejed, végülis mindegy melyikötöket basztatom...

Le Orme 2 2018.12.02. 22:08:43

Csak nehogy holnap meggondolja magát a CEU, és mégis maradjon.
Nem lesz több menstruációs kanapé meg egyéb mocsok. Nagyképű, arrogáns, kioktató, zárt klikket alkotó közgazdászok. Nacionalizmuskutatás.
Van alapképzés? - Nincs.
Van reálképzés, orvosi képzés? - Nincs.

Holnap pezsgőt bontok, ha hivatalosan is bejelentik.

elismert felhasználó 2018.12.02. 22:11:43

@morpho: esz a dógozat irás egy jo ötlet, lekaláb lene valami haszna az itlétednek. nem csak álandójan siránkoznál, mek hisztiznél iten. amugy a sirbates jó arcz. magabisztos és ezé lehet alpárias is. te nem mer nagy az arczod, oszt nemgyönne ki jól, ha alpárkodnál, mer kiderülne, hogy egy pöcs vagy.

lac1 2018.12.02. 22:12:06

@Sir Bates dö Hól:

Aha, ezek ilyen általánosságok.

Szerintem 98-ban a szocikra szavaztam azért, mert abban a kurva nagy igérgetés halmazban, ami a nyuggerek felé irányult, már nagyon elegem volt, 16 havi nyugdíj és ilyesmi. Nyilvánvaló volt, hogy tarthatatlan lenne, de az egyik csak nyomta a baromságot, a sok hülye nyugger miután befizette a Isaura felszabadítására szánt összeget még hittek is neki. Én a környezetemben próbáltam érvelni, hogy nem kéne mindennek felülni, de vágy elnyomta a józan ítélőképességet.
Na, akkor azt tettem, hogy direkt a szocikra, hogy bárcsak győzzenek, ami nyilvánvaló az nyilvánvalóan be is kell következzen és akkor a sok hülye jól megszopja. vagy mert a nyilvánvalóan lehetetlent nem teljesíti,vagy amit jobban szerettem volna, hogy fizet egyszer és utána - mert elfogy - majd megtanulja a sok hülye a Róbert bácsi konyhája előtt sorban állva, hogy nem volt jó ötlet. Már amelyik éleben marad...
Tehát itt is oka volt a szavazatomnak, de nem párt elkötelezettség miatt.

morpho 2018.12.02. 22:15:28

@elismert felhasználó: Köszi az építő jellegű kritikát. Megtiszteltetés számomra, amikor egy ilyen nagy formátumú ember oktat ki!

Philip F. Queeg 2018.12.02. 22:16:00

@Sir Bates dö Hól:
Szar ügy. És annyira lehangoló. De holnap mehetsz melózni és elfelejtheted a szar hétvégédet.
:)

morpho 2018.12.02. 22:17:03

@Le Orme 2: Ha te azért bontasz pezsgőt, mert elzavarnak egy egyetemet Budapestről, akkor elég sivár mindennapjaid lehetnek. Egészségedre!

elismert felhasználó 2018.12.02. 22:17:40

@morpho: szivezsen! vendégem vagy egy söre a háromlépcsösben...

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 22:18:14

@John Brennan: nem, nem különösebben kedvelem, ellenben mivel szakértő vagy a jelzett dolgozattal kapcsolatban, így nyilván olvastad is, értékelni képes vagy, írd már le, hogy mi a fő gond a dolgozattal! mert te tettél fel egy kérdést, s nem azt támasztottad alá, hogy miért nem tekinthető forradalmi tudományos munkának az általad jelzett dolgozat... ha büfögsz, akkor büfögsz, miért nevezném gondolkodásnak vagy érvelésnek?

morpho 2018.12.02. 22:19:10

@Philip F. Queeg: "Engem zavart! És a nejemet is!" Már 25 éve zavar? Tényleg? És hol adtál hangot ennek? Tudom, itt most.

Le Orme 2 2018.12.02. 22:20:03

Itt sokan védik a CEU-t. Azoktól kérnék segítséget, hogy soroljanak fel a CEU-hoz köthető ipari innovációkat, szabadalmakat, új technológiákat, gyógyítási-gyógyászati eszközöket és hasonlókat, mert a honlapjukról ezeket lefelejtették.
Ott csak az áll, hogy küldetésük a nyitott társadalom eszméinek a terjesztése.

morpho 2018.12.02. 22:20:45

@Sir Bates dö Hól: Te alpári vagy, úgyhogy kussoljál. Itt írták. Olvastam.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 22:20:56

@John Brennan: anyád picsáját nem tudod megkülönböztetni apád faszától, te szerencsétlen...

lac1 2018.12.02. 22:22:37

@élhetetlen:

Bocsi. Hogy elfogadja az egy dolog, hogy szubjektív mértékek mentén az egy másik, a harmadik meg az, van-e VALÓDI értéke a mércének.
Számomra az, hogy egyetemen mekkora pl. a 2H-s, vagy buzi diákok aránya, semmilyen plusz értéket nem ad.
Meg szerintem normális értékrenddel rendelkező embernek sem.
Az inkább amit írtam, hogy hogyan hasznosítják az ott tanuló diákok a tudásukat.
Elképzelek egy pályaválasztó fiatalt:
- Apa, szerinted hol járok jobban a tanulmányaimat illetően, ahol befogadóak és olyan tündi-bündik a buzikkal meg transzikkal és írhatom majd a disszertációmat a "Kongói előember nyálelválasztásának fejlődését a XIX. századtól kezdve a Hercegszántói határzár áttörésének megkísérlésének bezártáig", vagy ott, ahonnét 14 Nobel-díjas matematikus került ki...

röpült felém anyám 2018.12.02. 22:23:20

Szerintem a CEU elkergetésére nem a Trump találkozó kudarca motiválta a szotyist. Inkább Putyin. Őt eléggé zavarhatja, hogy itt Budapesten demokráciával kapcsolatos tudományokra képeznek magas szinten sok-sok Közép-Ázsiai fiatalt. Akik utána hazamennek, és lett egy értékrendjük a maguk tudományterületén és a szerint tennék a dolgukat. Ráadásul mindezt Soros fizeti, akit Putyin az ukrán válság finanszírozójának tart.

Szerintem sokkal valószínűbb, hogy Putyin megkérte/megzsarolta/üzleti alkut ajánlott/stb a szotyisnak, hogy a CEU szűnjön meg. Határidőt is kapott hozzá, 2018. dec. 31. Az itthon apparátus a határidőt egy hónappal előbbre hozta, hogy tudjanak korrigálni, ha valami hiba esne be.

Először azt hitték, elég lesz, ha hoznak egy rövid határidős törvényt, amit a magyar viszonyokból kiindulva nem lehet teljesíteni. Ám a CEU nem csak a magyar viszonyok szerint működik, elég komoly és nemzetközi tapasztalatokkal bíró vezetése és jogászai vannak, így könnyen megugrották. A mi kis okos kormányuk erre nem számított, leblokkolt, jött az ukáz, hogy senki semmit nem mondhat, nem léphet. A szotyis tett egy kört Putyinnál, hogy kitolja a határidőt, de nemleges választ kapott. Utána lefagyott a külügy és az oktatás irányítás, új tervet már nem mertek/tudtak összehozni, maradt a lapítás, mismásolva válaszolás.

Szerintem ez egy valószínűbb forgatókönyv. Ha igaz lenne, kíváncsi lennék, mit kaptunk cserébe Putyintól.

Philip F. Queeg 2018.12.02. 22:24:00

@morpho:
Mondtam a nejemnek, hogy zavar. Ő is mondta nekem, hogy őt is zavarja. Nem tartottuk fontosnak, hogy másnak is szóljunk erről a problémáról.
De most kérdezted, hogy volt-e olyan akit zavart. Hát volt. Minket.

Le Orme 2 2018.12.02. 22:24:14

@morpho: Hát ha egy egyetemet elüldöznének, akkor nem bontanék pezsgőt. Éppen ezért bontok pezsgőt, ha a CEU tényleg elmegy.

morpho 2018.12.02. 22:24:16

@Le Orme 2: Orbán Viktor minek számít? Ipari innováció, szabadalom, új technológia, gyógyítási-gyógyászati eszköz, és/vagy hasonló? Az ő szakdolgozatának ez volt a címe:
"Társadalmi önszerveződés és mozgalom a politikai rendszerben (A lengyel példa)"

elismert felhasználó 2018.12.02. 22:26:28

@morpho: há bazzeg! vizzavonom a mekhivásomat te fazs! tecsak ne utasíccsad a sirbatest, hogy kussoljon! fogjad rövidre, mer te iten csak iljyen kibicféle vagyol, mek nagypofáju...cstuljál befele!

élhetetlen 2018.12.02. 22:28:50

@lac1: Tényleg nem akartam szóba állni veled, de ez már az a szint, hogy nem lehet türelemmel bírni. „Csak az egyiken nem a menstruációs vér tüntetésen való felhasználása szintű oktatás folyik„. A CEU-n nem oktatnak a menstruációs vér tüntetésen való felhasználásáról. Már kezdem azt gyanítani, hogy nem tudod, mire való egy diplomamunka. Írni kell valamiről, mondom valamiről egy tanulmányt, amit kutatás, vagy adatgyűjtés előz meg. És, gender szakon, ami az emberekkel foglalkozik, ez belefér. Csak az a feladat, hogy kiderüljön a diplomázóról, hogy képes-e mélységében körüljárni a témát, feldolgozni a találtakat, összefoglalni, és valamilyen logikus következtetést levonni. Az unokatesóm anno a védőnőképzőn a váci fogvatartottak attitűdjeiről irt diplomamunkát. Összeállított egy kérdőívet, beszélt ötven rabbal, és kielemezte a válaszokat. Pedig ott sem a rabok kezelését tanították. És harminc éve megállja a helyét, mint védőnő. És, ha már nekiálltam, nézd meg azt is, hogy mit jelent a gender, azaz társadalmi nem. A családba az apa férfi, a feleség nő, ez a biológiai nem. A műtőasztalnál meg, aki operál, az orvos. Ha férfi, ha nő, ha homo, mindegy. Ez a társadalmi nem. És bőven vannak gondok, nem felesleges ezzel foglalkozni.

John Brennan 2018.12.02. 22:28:54

@Sir Bates dö Hól:
Kedves böfögéskedvelő, a dolgozattal a témaválasztása és a tartalma a gond. Arról szól, hogyan lehet jobban bevonni a férfiakat a nemi egyenlőséget propagáló programokba; ez egy pártiskolába, ideológia képzőhelyre való, nem egyetemre.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 22:30:08

@lac1: általánosan értettem, nem specifikusan rád, én már '93 óta mindig szájhúzva szavaztam (a székház eladása óta), sz'al más is van így...

mgdé 2018.12.02. 22:33:35

@Gandosz:
No most, amennyiben "magyarok" alatt az ÖSSZES sztyeppei lovasnépet érted, annyiban kétségtelenül igazad van, a lóhasználattal kapcsolatos praktikus dolgok jó részét - ha nem is mind - ők találták fel, az ő példájuk által terjedt el. Mint ahogy a hajózás egyre újabb eszközei és fortélyai a hajósnépek, a földművelés egyre újabb eszközei és módszerei a földművesnépek által. Szóval mi is a nagy csoda?

Amúgy az európaiak nem ismerték a patkót? A kelták nem európaiak??
A kora avar sírokban találni patkót?
:)

élhetetlen 2018.12.02. 22:33:43

@John Brennan: „szakonként eltérő, de értelmes témákat adnak”, amiből választhat, akinek nincs saját ötlete. Vagy viszel témát, ami érdekel, és rábólintanak. Legfeljebb tovább tart opponest találni.

John Brennan 2018.12.02. 22:34:55

@élhetetlen: "A CEU-n nem oktatnak a menstruációs vér tüntetésen való felhasználásáról."

Dehogynem. Olyan szakok és kurzusok vannak, ahol ilyen típusú témaköröket tárgyalnak és tanítanak a leendő komisszároknak, akik felvilágosult újságok szerkesztőségében, jogvédőknél és más kamumunkahelyeken osztják majd az észt a témában és cenzorkodnak.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 22:35:20

@John Brennan: anyádmajma, olvastál te egyáltalán valaha is diplomamunkát? mert ezt nem olvastad, azt látom... sz'al inkább kúrogasd anyádat, ahelyt' hogy engem inszinuálsz már azzal is, hogy hozzám szólsz, pedig nem vagyok egy válogatós csóka, még a paradicsomos káposztát is megeszem, ha nagyon muszáj...

lac1 2018.12.02. 22:42:35

@élhetetlen:

Te valóban nem vagy egyszerű.
Vannak témák, amik egyszerűen hülyeségek, aztán amik mondjuk felháborítóak, aztán amik gusztustalanok, és vannak, amik csak egy baszatlan ribanc, belterjes agy talál ki, és a legvégén aminek eszébe sem kellene jutnia senkinek.
De szerinted ez belefér még az utolsóba is?
De tudok hasonlót én is, ha megerőltetem magam:
Kísérleti bizonyítása, hogy franck annabella golyóstollának tintatöltete az időben előremozogva annak a feltalálásáig hányszor merülne ki a regényírás során, ha A5 méretű, Arial (Bold) 12-es betűmérettel és 1,5 sorközzel tölteném meg (5% fedettség) a fenti papírt, melynek nedvszívó képessége teljesíti a 1912/23 sz. Birodalmi Szabvány vonatkozó részét.

exterminador 2018.12.02. 22:43:46

@Hungarian Geographic: ja, például Kovács Zoltán kormányszóvívő is ott végzett.
Meg is látszik rajta, nem?

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 22:44:35

@morpho: nem igaz, eredetileg pesti lumpenproli voltam, majd elszászi migráns lettem, anyádmajmát meg nem én szólítottam meg, hanem ő tett fel egy kérdést, de csak a jó kurva anyja tudja, hogy miért volt ez neki olyan fontos... gondolom unatkozott, a papír sem fogy, így írogat a neten... az osztrákok, ha unatkoznak, akkor ők meg az autópálya-rendőrséget hívogatják a más rendszámú autókra:-)... minket legalábbis mindig feljelentettek...

Anti Balliberális 2018.12.02. 22:45:28

Tavaly ősszel ez volt itt az egyik bejegyzés címe: "Az Orbán-kormány tajtékzik, de a CEU-ügyben kénytelen lesz engedni"

No, akkor ki is tajtékzik most és ki volt kénytelen engedni? :)

exterminador 2018.12.02. 22:45:31

@Sir Bates dö Hól: és ezt honnan tudod ilyen pontosan? Csak nem oda jársz?
Kretén.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 22:45:41

@Philip F. Queeg: tudod, hogy nem vagyok a munka hőse...

morpho 2018.12.02. 22:45:58

@Philip F. Queeg: Azért ez így erősen megmosolyogtató :)

@John Brennan: Te tényleg azt gondolod, hogy a CEU-t a szakok és kurzusok miatt zavarják el? Frankón?

@Le Orme 2: Márpedig ezt az egyetemet elüldözték. Nem magától megy el. Ha kussoltál volna bölcsebb maradtál volna. Ehelyett máris magyarázkodsz. Valami jóféle cuccot javaslok, mondjuk egy MOET & CHANDON IMPERIAL BRUT már kb 15 ropiból kijön! Egészségedre! Olyan három körül jelentik be, hogy elkergették őket. Akkor már simán belefér a pezsgő! Egészségedre!

Hé narancskullancsok! Akik azt hazudozzák, hogy a CEU-s genderszak, meg a nyílt társadalmak kutatása miatt kergetik el a CEU-t! Bármit, vagyis akármit is taníthatnának ott! Ez egy politikai aljasság, semmi köze az oktatáshoz!

exterminador 2018.12.02. 22:48:23

@röpült felém anyám: szerintem is ez lehetett. Egy hónappal a CEU-törvény előtt (mikor az itt habzó kis NER-csicskák még csak nem is tudtak az intézmény létezéséről) már megjelent az orosz médiában egy lejárató anyag a "Soros-egyetem"-ről és az ott képzett ügynökökről. Elég egyértelmű a kapcsolat.

röpült felém anyám 2018.12.02. 22:48:51

@Le Orme 2: A tudomány sokféle. A CEU nem műszaki egyetem. De tudod, ma már a tudományok legnagyobb vívmányai interdisciplinárisak. Vagy hogy te is értsd: több tudomány eredményét ötvözők. A mai technikai innovációk szinte mindegyike használja a társadalomtudományok eredményeit. Még az önvezető autók is, tudtad?

exterminador 2018.12.02. 22:50:06

@lac1: hol itt a menstruációs vér, kis csicska?

Anti Balliberális 2018.12.02. 22:50:23

"Ezt az egyetemet elüldözték".

El. Áldassék ezért is dr. Orbán Viktor miniszterelnök úr neve!

morpho 2018.12.02. 22:52:22

@Sir Bates dö Hól: Te mit magyarázkodol itt?! Alpári vagy és kész! A narancskullancs megmondta! Sőt! Még migráncs is vagy! Ezt én csak azért merem leírni, mert nagy a pofám. Most írta egy pszichoszociológus a NER Campusból!

Philip F. Queeg 2018.12.02. 22:53:24

@röpült felém anyám:

"A mai technikai innovációk szinte mindegyike használja a társadalomtudományok eredményeit. Még az önvezető autók is, tudtad?"

Ezt kifejtenéd részletesebben. Az önvezető autós rész érdekelne.
Tényleg érdekelne...

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 22:54:43

@exterminador: nekem is mondták a hangok, mint a főnöködnek meg neked, csak az enyém az egy igaz hang, meggyőző, mint anyád szopás közben...

2018.12.02. 22:57:04

@lac1:

Szlovákiában is létezik állami egyetemen gender szak és senkit sem zavar. :D
ujszo.com/kozelet/szlovakiaban-nincs-veszelyben-a-gender

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 22:57:36

@Philip F. Queeg: na, még egy stabil dolog az életben, közben a vén moszkovita is befutott új nickjével, tisztára, mint egy osztálytalálkozó...

elismert felhasználó 2018.12.02. 22:58:12

@morpho: csak nemfogod be a pofázmányodat te suttyerák! egy hisztis picsa vagyol, aki meksértödikk, duzcog mek rinyál. mutogatól a páljy széliről mek ugrálsz, mint egy csivava asz asztalná, hoty felásson a nyagyokhol. a sirbates nem a te szinted te balfazs. egy tehetségtelen ugandai buszi a te szintvonalad. érted,he?

Nagy Anita Sv 2018.12.02. 23:00:24

@Anti Balliberális: A Nemzeti Együttműködés Rendszere leválthatatlannak tűnik. Nyilvánvaló, hogy Orbán Viktorban nincs sem gátlás, sem mérték, tettei mögött alig értelmezhető más motiváció, mint a hatalom iránti megszállottság és a zsákmány iránti falánkság. Bárói, grófjai és hercegei vannak, azoknak pedig offshore-számláik, luxusjachtjaik és bármire kapható szolgákból álló seregeik. A miniszterelnök hatalma, tehetsége és agresszivitása felülmúlhatatlan.

élhetetlen 2018.12.02. 23:01:46

@lac1: Most már mindegy. „hogy egyetemen mekkora pl. a 2H-s, vagy buzi diákok aránya, semmilyen plusz értéket nem ad.”. Nem is kell. A gender csak arról szól, hogy ne legyen negatív megkülönböztetés. A hülyeségeidet meg unom, lásd a képzelt beszélgetésedet. Aki már a hetedikes matekot sem értette, az nem megy matek zseni képzőbe, aki elájul, ha vért lát, az nem megy orvosnak, stb.

lac1 2018.12.02. 23:04:13

@Ms.Cunnesburry:

Mert más országban van valami, nem feltétlenül jó vagy szükséges itt.
Pl. más országban elfogadott a többnejűség. Nem akarok vitázni, hogy az rossz vagy jó, de csupán az, hogy máshol valami létezik, az nem annak a bizonyítéka, hogy nekem, nekünk itt tetsszen.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 23:04:35

@morpho: ok főnök, tulajdonképpen az alpári is lehet az eposzi jelzőm:-)...

lac1 2018.12.02. 23:05:26

@Nagy Anita Sv:

Erre van egy régi, magyar miniszterelnök híres mondása:

Tetszettek volna forradalmat csinálni.

röpült felém anyám 2018.12.02. 23:06:59

@Philip F. Queeg: ok, egy nagyon leegyszerűsített, de valóban megkutatott téma, ami elég friss, talán még be sem épült a technikába. Tegyük fel, hogy van egy olyan balesetveszélyes helyzet, ahol csak két döntést hozhat az önvezető autó. Vagy elüt egy babakocsis anyukát, vagy elüt egy öreg bácsit. Döntse el a gép? De hogyan, mi alapján? Társadalomtudományok eszközeivel hozták meg a döntést (valódi emberek kérdeztek meg valódi embereket, hogy mi lenne a döntésük, ha muszáj volna meghozni).

Harvey Weinstein 2018.12.02. 23:07:29

@morpho: "Márpedig ezt az egyetemet elüldözték. Nem magától megy el. "

TEVEDES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Van egy magat egyetemnek HAZUDO ize, aki az elmondasuk szerint Amerikaban egy rozzant feszerben tanitja a nem letezo diakokat, es nem hajlando betartani a magyar torvenyeket.

Gandosz 2018.12.02. 23:10:01

@morpho:
"Akik azt hazudozzák, hogy a CEU-s genderszak, meg a nyílt társadalmak kutatása miatt kergetik el a CEU-t! Bármit, vagyis akármit is taníthatnának ott! Ez egy politikai aljasság, semmi köze az oktatáshoz!"

Nekem így is jó, hahahahaha!

lac1 2018.12.02. 23:13:19

@élhetetlen:

Te két véleményt két dologról összemosol.
Az egyik az egyetemek rangsorának mérése, illetve az, hogy valamilyen álságos genderszaknak nevezett papírgyárnak van-e jogosultsága.
Mellesleg szerintem nincs magyarországon hátrányos megkülönböztetés, kevesebb munkáért kevesebb pénz. Vagy teljesítményért.
De a belterjes genetikai hulladék fattyak elhiszik a sok rosszindulatú műsornak, hogy ők különlegesek, meg mindent elérhetnek amit szeretnének, és a mama beléjük veri, hogy bármi áron végezzenek diplomát, csakhogy fizikusnak még úgy sem, hogy az ilyen egyetem utcájába sem juthatnak be, akkor marad az ilyen semmitérő, magát egyetemnek nevező intézmény, persze mint jeleztem, az élet alapvetően igazságos, "diplomás" mosogató azért kell majd mindig, mert én mint villanyszerelő vállalkozó, vagy autóalkatrész kereskedő, vagy fogaskerékgyártó üzem tulajdonos, esetleg mobilhálózat üzemeltető, kurvára nem kell, mert nem tudom mire alkalmazni a véres tampont dobáló végzettségű kurvát.
Ja, de. Takarítónőnek. Mondjuk nem biztos, mert ha összeönti a hypót meg a sósavat akkor elbaszom az időt a munkaügyi bíróságon.

Etniez 2018.12.02. 23:14:10

@Erimar Ri Tylen: És milyen hátrányt okozott a CEU?

Mert amit leírsz, az picsogás.

2018.12.02. 23:14:40

@lac1:

Gondoltam, hogy nem olvasod végig.
"A helyzet már csak azért is abszurd, mert mindkét genderképzés átesett két évvel ezelőtt a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság szokásos felülvizsgálatán, és akkor semmilyen probléma nem merült fel velük kapcsolatban, a testület megadta a további működéshez szükséges hozzájárulást, amit az EMMI is nyugtázott."

Vagyis teljesen mindegy, hogy neked tetszik vagy sem a gender szak. Ha az akkreditációs bizottság megadja az engedélyt, akkor működhet.
Kormányrendelettel megszüntetni egy egyetemi szakot azt jelenti, hogy valami nagyon nincs rendben az egyetemi autonómiával.

Etniez 2018.12.02. 23:15:01

@Harvey Weinstein: Melyik gyökér találta ki ezt a fészeres dumát?
Mert minden fidióta szajkózza folyamatosan, holott kurvára nem igaz.

lac1 2018.12.02. 23:15:23

@élhetetlen:

Ja.
De ha cigány akkor a plusz 50 ponttal már felvehetik ha azzal együtt éppen átesik a ponthatáron?

Philip F. Queeg 2018.12.02. 23:15:43

@Sir Bates dö Hól:

Bolond vagy! Ez egy lüke a Subbáról. Ott még vagy négyen írnak hasonló stílusban( vénkujon, anonim user,...stb). Az is lehet, hogy mind ugyanaz. Fasz tudja.
De ez nem Rodeo, az tuti.

Gandosz 2018.12.02. 23:16:05

@élhetetlen: "aki elájul, ha vért lát, az nem megy orvosnak"

Meg gondolom nem ír szakdolgozatot a menstruációs vér tüntetéseken használatáról. Nekik maradnak a fasiszta és a McCunnesbury által favorizált szado-mazo témák.

Anti Balliberális 2018.12.02. 23:21:05

@Nagy Anita Sv

Amíg a Soros által kézből etetett MSZP-SZDSZ roncsok a Nemzeti Együttműködés Rendszerének az alternatívája, addig bizony az valóban leválthatatlan marad.
No, de pl. a CEU-kinyírása is kicsit közelebb hozza a NER végét...,

No persze nem azért, amiért például te gondolnád, hanem azért, mert a NER-nek akkor lesz vége, amikor Orbánnak sikerül végre kiírtani a balliberalizmust Magyarország politikai, gazdasági és kulturális életéből.
Szóval teljesen reális, hogy Orbán 2030-ig tervez.

lac1 2018.12.02. 23:21:48

@Ms.Cunnesburry:

Végigolvastam.
De én nem is erre reagáltam, mindössze arra, hogy ami máshol van, az nem bizonyíték arra, hogy nekem is kell.
Lehet éppen, de nem bizonyíték a szükségszerűségére.

Akkor akkreditálták. Most meg megvonták tőle. Én nem tudok rá mit mondani, abban biztos vagyok, hogy semmi sem örök érvényű. Akkor még nem sejthették, hogy ez micsoda baromság, most azért ez jól látszódik, gondolom mondták, hogy ezt azért nem.
De én ezzel úgy vagyok, hogy a feminizmus a befőttesüveg kupakjának a lecsavarásáig tart, ott vége.

lac1 2018.12.02. 23:23:24

@Philip F. Queeg:

Uh, a subba még van?
Bakker...

2018.12.02. 23:23:48

@Gandosz:

Elmehetsz ám, a bús picsába!
Ritkán mondok ilyet, de most kioperáltad belőlem.

kacsa28 2018.12.02. 23:24:28

@élhetetlen: ez a hír sem a CEU hírnevét rontja: 444.hu/2018/11/30/a-ceu-magyar-kutatojanak-munkaja-a-nature-cimlapjaig-jutott
Kár, hogy az Orbán-hit elvakítja híveit, és már évek óta nem a politika, érvek, hanem vallási áhitat gátolja tisztánlátásukat. Őszintén sajnálom szegény megtévedt bárányokat és csak azt sajnálom, hogy ezzel igen jelentős kárt okoznak (nekem legalábbis) szeretett hazánknak.

élhetetlen 2018.12.02. 23:25:23

@lac1: Induljunk ki abból az egyszerű meghatározásból, hogy a tudomány a világ megismeréséről, kutatásáról szól. Bár megteheted, hogy nem fogadod el, ez csak a saját megfogalmazásom. Vannak feministák, vannak menstruáló nők. És volt ilyen tüntetés is. Miért nem lehetne arról egy tanulmányt írni, hogy ez segít a feministáknak, vagy árt? Nagyon jó kis téma, sok oldalról megközelíthet, lehet szempontokat ütköztetni. A te példád. Az első golyóstoll feltalálásáig, akkor annak kell utána járni, hogy az meddig bírta, ez sem könnyű, milyen volt az akkor legtöbbször használt papírok nedvszívó képessége, ugyanez a legdrágábbal, így valószínűen legritkábban használttal, stb. Ha ezt összeszedi, és forrásként megjelöli, hogy melyik adatot hol találta, már nem csak diplomázhat, doktorálhat is belőle. Hogy te mit tartasz hülyeségnek, vagy felháborítónak, az nem számít.

lac1 2018.12.02. 23:27:21

@röpült felém anyám:
Hülyeség, ez álságos probléma.
Ezzel a fő probléma az, hogy az ÉN önvezető funkcióra is alkalmas autóm megteheti-e, hogy az útra kifutó gyerek helyett ENGEM, a TULAJDONOST veszélyeztessen-e jobban, ha automatikusan oldalra irányítja az autót.

2018.12.02. 23:28:16

@lac1:

Na, ja!

"Akkor még nem sejthették, hogy ez micsoda baromság, most azért ez jól látszódik, gondolom mondták, hogy ezt azért nem."

Amennyiben nem az utcáról terelték össze a tanács tagjait, tudniuk kellett róla mi a gender szak.

lac1 2018.12.02. 23:30:23

@élhetetlen:

Az a baj, hogy az általam kitalált diplomamunka címét NEM ÉRTED.
Ha értenéd, akkor rájöhetnél, hogy amíg te a beállítottságod miatt azt írod, hogy minden téma jó, mert nem a téma maga a lényeg, hanem az, hogy milyen rátermett a megalkotója, ha értenéd az enyémet, tutira azt mondanád, hogy az mégsem.

2018.12.02. 23:30:55

@lac1:

... és az akkreditáláshoz/felülvizsgálathoz részletes programot kell leadni az adott szakról.

mgdé 2018.12.02. 23:32:20

@Gandosz:
Ha vaskemény konzulens tanár lennék, neked az "A patkó története, különös tekintettel a kelta nem_patkók kultikus jelentőségére az indoiráni sztyeppei népek körében a latin nyelvű bizánci történeti források fényében" témát adnám ki szakdolgozat témának ...

Gandosz 2018.12.02. 23:32:47

@kacsa28: Barabási, mint Ceu kutató? Hát kap a Ceutól is fizetést.
De hát tudjuk, hogy ő fizikusként futott be Bostonban, a Ceun vendégoktató.
Ugyanaz a hazugság, mint amikor a Rényi intézet matematikusait adják el Ceusnak.

dukeekud 2018.12.02. 23:34:25

@röpült felém anyám: "Tegyük fel, hogy van egy olyan balesetveszélyes helyzet, ahol csak két döntést hozhat az önvezető autó. Vagy elüt egy babakocsis anyukát, vagy elüt egy öreg bácsit. Döntse el a gép? De hogyan, mi alapján? "

Ez egy marhaság, ami a valoságban nem fordulhat, elö, vagy olyan ritkán (ezer évente egyszer), hogy nincs értelme energiát pazarolni a megoldására. Fölleg abban a viszonylatban, hogy ezt az emberek sem tudnák megoldani tized másodperc alatt, ezért felesleges ezt a gépektöl elvárni.
Az ilyen megoldhatatlan szituáciokat, csak a kockázatos, beláthatatlan helyzetekbe belemenö emberek idéznek elö. Az önvezetö auto ugy vezet, hogy eleve kizárt, hogy olyan szituácioba kerüljön, aminek nincs megoldása, tehát nem megy bele kockázatos helyzetekbe, csak olyanba, amit 100 %-os biztonsággal meg tud oldani.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 23:34:59

@Philip F. Queeg: te így véled, én amúgy, ettől szép a világ... ne feledd, a vén moszkovita nagy mágus, csak elmúlt az ifjúság, azt megment az esze... ki a bolond? oly' sokakra mondták már;-)...

lac1 2018.12.02. 23:36:45

@Ms.Cunnesburry:

Azért te is szeretsz átugorni bizonyos tényeket.
Az akkreditációs bizottság döntését elfogadod, amikor engedélyezte a szak indulását, de ugyanezt nem teszed meg, amikor ugyanezek azt visszavonták?
Azt először gondold át, rágd meg és írd le mire jutottál. Utána ha még nem alszom el, megbeszélhetjük.

mgdé 2018.12.02. 23:39:11

@lac1:
Sokkal keményebb választás a te gyereked vagy az idegen gyerek szituáció, ha pl. a szituációt a te gyereked okozta. Aztán a te gyereked vagy két idegen gyerek.
S végül, a tulajdonos, vagy a tulajdonos - nem felnőtt - gyereke.
Szerintem is egyértelműen a formatervező mérnökök feladata megoldani ...

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 23:39:19

@lac1: nem, ez valódi probléma, az egyik legfontosabb az önvezető autók tekintetében... s erre is, mint majd' minden valóban fontos kérdésre az emberiség számára a "bölcsészek" adják meg a választ...

igazi hős 2018.12.02. 23:39:42

Nem vagyok Orbán-barát, de fáj ez az erőlködés. Persze, Orbán szívesen szelfizne Trumppal, de Amerikának nem számít Magyarország (~0 kereskedelem, NATO erőként elhanyagolható), ezért mi sem rá figyelünk. Hanem Németországra és Oroszországra.
A CEU ügy tisztán belpolitika: egyrészt az ellenségkép tovább sulykolása (mindig van következő választás, ezért a propaganda egy percet sem pihenhet, ráadásul ha netán nem Sorosról beszélne a nép, akkor előfordulhat, hogy Tiborcról vagy Mészárosról beszélnek), másrészt az egyetemek burkolt befenyítése: a szakma egyáltalán nem érdekes, itt pénzről van szó. Azt hogy a diákok milyen magasról vannak leszarva, Orbán maga jelentette ki, azzal, hogy ebben a rendszerben ő sem kapna diplomát.

röpült felém anyám 2018.12.02. 23:40:48

@lac1: Hát pont az ilyen okos vélemények miatt fontosak a társadalomtudományok, hogy legyenek értelmes válaszok a hasonló kérdésekre. olvasgatva a hozzászólásaidat, megkérnélek, hogy a jövőben nem reagálj a posztjaimra!

Gandosz 2018.12.02. 23:43:31

@Én de genere Mi:
A patkóban tévedtem, rossz példa volt. A rómaiak nem ismerték, de a kelták igen. Elnézést, megkövetlek és mindenki mást is akit megtévesztettem.

lac1 2018.12.02. 23:44:38

@röpült felém anyám:

Aha, nehéz a kérdés, ugye?
Hátha még tudnád is, hogy ez NEM az én kitalációm, hanem ez egy valós probléma, ez konkrétan felmerült, hogy a nem túl távoli jövő autóvásárlói akarnak-e majd ilyen autóba ülni (venni).
Úgy olvastam, talán a totalcaron, de abban nem vagyok teljesen biztos, de nagy a valószínűsége. Ezen kéne gondolkodni a bölcsész szakon, nem pedig azon, hogy a sok hülye kurva hogyan dobálja a tamponjait szanaszéjjel.
Nyomorékok.

röpült felém anyám 2018.12.02. 23:45:23

@dukeekud: De van ilyen. Zebra, meghibásodott lámpa. Zöld a gyalogosnak, zöld az autónak. Olvass utána, valóban lekutatták.

mgdé 2018.12.02. 23:45:43

@dukeekud:
Mert szemmel nem észlelhető kisgyerek még sosem rohant ki hirtelen az útszélen parkoló autó mögül az elgurult labdája után ...

Mondjak pontos címet is, ahol ilyen előfordult? Pedig 30-cal sem ment az autó.
Csak hát, széttört a kis koponya ...

Avagy lakott területen 8 km lesz az önvezető kocsik maximális sebessége?

lac1 2018.12.02. 23:47:44

@Sir Bates dö Hól:

A rasztahajú, egyetemi évek alatt rózsaszínű biciklivel pizzát kihordó, tampont dobáló bölcsész-fajta fog erre jó választ adni? Ezt te sem gondolod komolyan.
Mondok egy nagyon rossz dolgot, az értelesebb vezetők ezt a funkciót úgy fogják kivágni az autóból, hogy öröm lesz nézni.

2018.12.02. 23:47:57

@lac1:

Kormányrendelettel vonták vissza.
Ma már nincs disputa, legalább is számomra.
Addig is ajánlom figyelmedbe az ELTE sajtóközleményét, ők is érintettek.
www.elte.hu/content/sajtokozlemeny.t.17133

Etniez 2018.12.02. 23:48:23

@Anti Balliberális: 2030-ban már csak csontváz lesz szerencsére.

lac1 2018.12.02. 23:51:08

@Én de genere Mi:

Mivel szándék sincs a közlekedés oktatásának bevezetésére már az általános iskolában pedig lenne rá ok, ugye, ezért nem baj, ha én elsősorban a magam érdekét veszem figyelembe.
És mivel én napjában közlekedem autóval-motorral, tökéletesen látom a társadalom elbutulását, nekem nincs kedvem megfizetni ennek az árát semmilyen formában, lesz aminek jönnie kell.

Sir Bates dö Hól 2018.12.02. 23:52:49

@Gandosz: kit tudnál te mégis megtéveszteni? maximum azt, aki ténylegesen analfabéta...

lac1 2018.12.02. 23:52:55

@Ms.Cunnesburry:

Csak az állami támogatást, ezt a link nélkül is tudom.
Én amúgy a konkrét ügytől függetlenül azt gondolom, egy kormánynak joga van eldönteni, mit támogat az adófizetők pénzéből és mit nem.

Sir Bates dö Hól 2018.12.03. 00:03:31

@lac1: láttál te már szilikon-völgyi fejlesztőt, aki irányítja életünk a programjai által? az armani-öltönyökbe bújt félművelt sunyi parasztok a szaros gumicsizmájukban most uralják moot... nem fogod tudni kivágni ezt a funkciót a jövő autókból, ez a jövő... én úgy nőttem fel, hogy vezetékes telefonunk sem volt, tantusszal telefonáltam először, majd apróval, lett vezetékes, mobil, most meg már egy hangszoróval is beszélgethetnék, ha akarnék...

élhetetlen 2018.12.03. 00:05:34

@lac1: „Akkor kis ízelítő, hogy mik vannak ott.”. Most jól megadtad. „Gender, Peace and Conflict”. Pl. ezzel mi a bajod, Vagy nem értetted, meg amit a genderről pár szóval írtam? Miért ne kellene azzal foglalkozni, hogy, ha egy mérnök az nő, akkor meg kéne oldani, hogy elmehessen szülni is, análkül, hogy leszakadna a szakmájában? Nem mosok össze semmit, én tudom, hogy sem a nők, sem a férfiak nem egyformák. Ahogy vannak férfiak, akik komolyan hiszik, hogy okosabbak minden nőnél, csak, mert hímtag van a lábuk között, a nők között meg vannak a feministák a ló másik oldalára esve, akik ez ellen tiltakoznak. És közben ott van egy csomó normális nő, és férfi, és egy csomó társadalmi probléma, amit meg kéne oldani. „általam kitalált diplomamunka címét NEM ÉRTED”. Miért nem érteném, és szépen levezettem, hogy mit lehet kihozni belőle. Lehetett volna a címe, hogy Valaki…, de ez a golyóstollról szól.
Még egy mondat: „De ha cigány akkor a plusz 50 ponttal már felvehetik ha azzal együtt éppen átesik a ponthatáron?”. Erre nem lenne szükség, ha za általános első három évében megkapnák azt a tanulási segítséget, amit a családtól nem tudnak megkapni. És az, hogy genetikai hulladékozol, és lekuvázol akárkit, már az a szint, hogy befejeztem veled.

lac1 2018.12.03. 00:07:56

@Sir Bates dö Hól:

Miert nem? Letakarom az erzekelot egy ragtapasszal, maris vege a mulatsagnak.
Mennyi ido is kellett nekem ehhez? 3 masodperc?

Emzé Periksz 2018.12.03. 00:09:48

A történet valóban kárt okoz, de nem az országnak, hanem az országot szellemileg gyarmatosítani akaró újmarxizmusnak és híveinek. Az ország megbecsülése nőni fog a normális körökben, Guy Verhofstad, Szargentini és társai nem számítanak.

lac1 2018.12.03. 00:10:23

@élhetetlen:

Mert ezek nem tudomanyok. Az nem tudomany, hogy szules utan hogyan potolja be a fejlodesi lemaradast...
Azt ti csak szeretnetek, hogy az tudomany legyen.

John Brennan 2018.12.03. 00:14:13

@élhetetlen: Ami ebből a genderdologból normális és értelmezhető, azzal már rég foglalkozik a szociológia. A többi az hisztéria, aberrált ideológia és előjogok követelése.

morpho 2018.12.03. 00:14:41

@Harvey Weinstein: "nem hajlando betartani a magyar torvenyeket" Amiket direkt azért hoztak, hogy kibasszanak a CEU-val. Ugyan már pubi!

élhetetlen 2018.12.03. 00:15:21

@kacsa28: Ez van, ezt sem tudják, a világrangsorról sem hallottak, csak azt tudják, hogy a CEU nem is egyetem, hanem janicsárképző. Már mindegy, de én is tépem itt a billentyűt, de ezekbe a fejekbe nem lehet információt bevinni.

lac1 2018.12.03. 00:16:38

@élhetetlen:

Egyforman megkapja minden altalanos iskolas. Az valoban van, hogy bizonyos fovarosi iskolaban jobb tanarok vannak mint mashol, de ki mereszelu venni a batorsagot arra, hogy megmondja egy pedagogusnak azt, hogy nem lehet meg eselye sem arra, hogy esetleg egy nobel-dijas kerul egyszer ki a kezebol, mert nem veheti igenybe a lehetoseget sem ha ugy adodik, hogy ne egy szabolcsi faluban kelljen tanitani.
Amugy meg kulonben is, a tanarnak tanitani kell elsosorban es nem nevelni meg szocializalni. Majd ha te ezt felvallalod, akkor sem kerheted szamon mastol.

lac1 2018.12.03. 00:17:25

@morpho:

Melyik resze nem vallalhato szerinted?

Sir Bates dö Hól 2018.12.03. 00:17:37

@lac1: és mondjuk tíz vagy húsz év múlva? téged tán nem, de az unokák már érinteni fogja... verne korában az utazás a holdba még csak egy regény volt, ma már a mars is csak idő kérdése...

trev 2018.12.03. 00:22:32

@vénkujon: "a nemzet ere szavazot. azok a bolond magyarog akik meg erre a ceura akarnak járni utazanak bécspbe, és dogozanak, meg adozanak oda. hahaha!"

Úgy legyen, ámen. Kiegészítve azzal, hogy ne is nézzenek hátra, bármi történjék is.

lac1 2018.12.03. 00:26:21

@Sir Bates dö Hól:

En nem merk ilyen messze jovendolni. Vaaloszinu azonban, hogy inkabb kutyavilag lesz, mintsem a nyomorekok altal jovendolt szep uj vilag, ahol mindent a robotok fognak csinalni es kanaan lesz ettol.

Sir Bates dö Hól 2018.12.03. 00:31:29

@lac1: kutyavilág, mert mindent a robotok fognak csinálni... S mindez azért, mert lekicsinylik a társadalomtudományokat... egy műszaki csak megvalósítja a gondolatot...

lac1 2018.12.03. 00:36:09

@Sir Bates dö Hól:

Rosszul fogalmaztam. Robotok, igen, denem azert, hogy a milliiardnyi embrnek jo legyen, hanem azert, hogy a robot tulajdonosok meg gazdagabbak legyenek.
Az egesz vilag no-go zona lesz, par eroditmennyel ahol a hatalmasok laknak.
Vagy ugyanez a vizen.

Sir Bates dö Hól 2018.12.03. 00:41:46

@lac1: igen, ez https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Elysium_–_Zárt_világ valószínűbb, mint a kánaán, de bízzunk az újmarxistákban, de legalábbis megpróbálhatunk szabadon élni...

jó éjt...

megamedve 2018.12.03. 01:00:35

Hát igen.
A főgeci pontosan tudja honnan jött.
Csak közben ráeszmélt, hogy a hatalmat megtartani nehéz ügy.
Főleg ha a hátország támad.
De a hatalom (meg a szotyi és a kockás terítő) mindenek előtt. ( Na meg a NER)
Úhogy, akkor inkább szarunk az asztalra.
Ez van, kétmilliószor is ez van.
Jó lesz ez!

Harvey Weinstein 2018.12.03. 01:20:02

@morpho:

Itt lathato az a csodalatos VILAGSZINVONALU egyetem, Amerikaban.
kepkezelo.com/images/hjegnlsko01rtigvsxlo.jpg
Felhaborito, hogy a magyar kormany nem adta meg nekik azonnal az akreditaciot, pedig Sorosek igazan megtettek mindent hogy betartsak a magyar torvenyeket.

Etniez 2018.12.03. 03:46:35

@Harvey Weinstein: az megvan, hogy ez egy fake kép?
Te tényleg ennyire ostoba vagy? :D

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 03:48:30

@morpho:

S aki Soros-ösztöndíjas volt, az valamiféle örökre szóló bélyeget kap? Ragályos a Soros-ösztöndíj?

S aki elvégez valamit, az rabszolga örökre?

anonymand 2018.12.03. 05:27:55

@Harvey Weinstein:

Irodának nem elég?
Csak kérdem.

Egyallampolgar 2018.12.03. 06:24:33

@nickgrabowszki Jó írás, elég jól összeszedted. Köszönöm! Értem, hogy nem erről szólt a poszt de a CEU ügyen Orbán esetleges haszna is jó kérdés. Miért rúgott a CEU-ba? Mire volt jó ez az egész. Csak a debil sorosozás egyik műsorszáma volt? Képzelt ellenség tahóknak? Putyin kérte? Orbán nem hülye. Csapatával sorra nyitja a frontokat, állandó háborús hangulattal tartja egyben a hülye szavazóit, de képes meghátrálni ha valami elcsúszik (vasárnapi boltzár, NETadó).

apro_marosan_petergabor 2018.12.03. 07:11:46

OV jól csinálta.
A CEU feladata Soros(és a mögötte álló globális körök) "nyílt társadalom" elképzeléseinek terjesztése, soros katonák "termelése"...
Ez teljesen ellentétes Mo érdekeivel és a magyar - előre mutató - népesedés politikával.
A magyar alkotmány nem támogatja a homoszexuálisok házasságát és a genderelméletet sem...
Ha a CEU elmegy, ebből semilyen kárunk sem származik, Prágából már eltanácsolták...
A többi ebből levezethető.

Nerevaryne 2018.12.03. 07:27:35

Rosszul használod a sötét középkor kifejezést. Se a kezdetének se a végének semmi köze nem volt az oktatás színvonalához vagy jogszabályi hátteréhez. Már ha elfogadjuk, hogy volt egyáltalán ilyen időszak, hiszen a kifejezés ellen évtizedek óta harcolnak tudományos körökben.

asebes 2018.12.03. 08:19:09

@Killary Fucking Clingon: Az lenne a nyereség, ha a magadfajtákat a kedves édesanyáitok lenyelte volna. Azót semmit se változtatok.
Primitív, intoleráns náci bunkók vagytok, nektek kellene eltakarodni innen, bárhová. Putyin apátok örömmel várna a szemét fasiszta korrupt maffiafőnök "miniszterelnökötökkel" együtt, akire lehet, hogy csúnya vég vár.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.03. 08:19:55

@apro_marosan_petergabor: "Ha a CEU elmegy, ebből semilyen kárunk sem származik"

Ja, csak mostantól nem lesz magyar egyetem a top 500-ban. Ja, az nem baj félanalfabéta fideSSfasszopóknak.

Meg eddig évi 10 milliárd forint adót fizetett. Bár a geci gazdád ennél többet költött a CEU elleni gyűlölethadjáratra, szóval tényleg ez pluszban lesz.

Meg az itteni hallgatók és oktatók költései ezután nem jelennek meg, az még nagyobb összeg.

asebes 2018.12.03. 08:20:02

@apro_marosan_petergabor: Meg anyádat csináűlta jól. Amit terjesztetek, az fasizmus.

asebes 2018.12.03. 08:23:48

@Emzé Periksz: Az ilyen agyatlan bunkókat kellene eltakarítani innen, nem az efgyetemeket. Mocvskos fasiszta nácik vagytok, csak nem veszitek észre!

csabakirályfi 2018.12.03. 08:29:58

@kacsa28: "A kapcsolódó cikket Nima Dehmamy, Soodabeh Milanlouei és Barabási Albert László jegyzi. A szép magyar sikeren túl érdemes megemlíteni, hogy a világ legismertebb hálózatkutatói közé tartozó Barabási a CEU oktatója, a Nature is így tünteti fel őt a szerzők között."
Barabási a levelezö szerzö, így tünteti fel a Nature:
Network Science Institute, Center for Complex Network Research, Department of Physics, Northeastern University, Boston, MA, USA
Division of Network Medicine, Brigham and Women’s Hospital, Harvard Medical School, Boston, MA, USA
Department of Network and Data Sciences, Central European University, Budapest, Hungary
A két társszerzö meg a Harvardon van. Hol is készült a munka?!
Egyébként Barabási honlapjáról: "Albert-László Barabási is the Robert Gray Dodge Professor of Network Science and a Distinguished University Professor at Northeastern University, where he directs the Center for Complex Network Research, and holds appointments in the Departments of Physics and College of Computer and Information Science, as well as in the Department of Medicine at Harvard Medical School and Brigham and Women Hospital in the Channing Division of Network Science, and is a member of the Center for Cancer Systems Biology at Dana Farber Cancer Institute. " Nincs CEU. De amikor EU-s pályázatot kell nyerni, akkor van:
mta.hu/tudomany_hirei/magyar-halozatkutatok-europa-elen-a-felfedezo-kutatasok-legrangosabb-palyazatan-nyert-lovasz-laszlo-es-barabasi-albert-laszlo-109082
Ravasz dolog a tudomány, a müvelöinél meg csak az újságírók ravaszabbak.

Nagyorrú Barbi 2018.12.03. 08:31:42

Van hazánkban sok egyetem, ahol rendes szakokat lehet választani a tanulni vágyóknak. Az ilyen levegő reszelő,hintaló etető szakok nem kellenek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.03. 08:40:04

@Harvey Weinstein: @csabakirályfi: Na, a fideSSfasszopók nem tudnak semmit a világról. Amerikában elsősorban fából építik a házakat. Az alapot betonból, a kandallót, kéményt téglából építik, a többi fa. Olcsón, és gyorsan lehet így házat építeni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.03. 08:44:37

@Nagyorrú Barbi: "levegő reszelő,hintaló etető szakok"

Mi bajod a közgazdaságtannal?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 08:44:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Majd csak kkibírjuk valahogy, hogy nem lesz magyar egyetem egy kamulista-felsorolásban. Ennek jelentősége kb. annyi, mint hogy az első űrhajós nem magyar volt, ill. kisebb ennél, mert első űrhajósnak lenni komoly teljesítmény, míg neves kamuegyetemnek lenne csak jó kapcsolatok kérdése.

LKerekes 2018.12.03. 08:49:21

@asebes:
Te marha, tudod mi volt április 8.-án? Erre gondolj, mielőtt azt hiszed, ti vagytok a többség, ti vagytok a nép.

asebes 2018.12.03. 08:56:29

@LKerekes: Választási csalás volt, a geci főnököd, akinek a seggéből nem tudtzok kibúkni, olyan vbálasztási rendszert csinált, amivel a kisebbség kap 2/3-os többséget.

Például ezért (is) vagytok fasiszták. 2,5 millió ember nem, többség, te agyatan fasz. És talán eljön az idő, amiko - mint anno a gyáva féreg komminisák - te is le fogod tagadni, hogy ezeknek voltál a híve, mert a népbíróság ítéletet mond felettetek. A diktátorok mindig megbuknak, ők esetleg elmenekülnek, de a magadfajta buta seggfejek itt maradnak, és elviszik a balhét...

Hogy milyen formában lesz ennek vége, nem tudni, de a forgatókönyben benne van Ceaucescu épp úgy, mint Kadhafi.

És neked amúgy miért jó, hogy a felcsúti geci szétlopja az országot?

Agyatlan barom... A nyóc átalános megvolt?

Gandosz 2018.12.03. 08:59:15

A Ceunak nincs saját oktatógárdája. Mindenki másodállásban van itt, évente pár hetet.
Magyarok között van olyan, aki persze itt él, de ők a Rényiben, az MTA Közgazdasági kutatóintézetében vagy máshol dolgoznak főállásban.
Például Koren Miklós:
www.mtakti.hu/kutatok/koren-miklos/141/
people.ceu.edu/miklos_koren

De tök mindegy hogy ki, ez mindenkire igaz.
Barabási mondjon fel a Northwesternben. Mert jelenleg csak a Ceu fizetési listáján szerepel, Amerikában él, ott dolgozik.

Magyar egyetemeken is előfordul az álláshalmozás valamennyire, de itt mindenki nyilatkozik arról, hogy az akkreditációnál melyik egyetemen vehetik figyelembe. A Ceu erre a szabályra is köp.

Gandosz 2018.12.03. 09:02:45

@csabakirályfi:
Megvásárolja a Barabásit a Ceu, akinek a kutatásának semmi köze a Ceuhoz, aztán az újságíró meg a Ceu sikereként ír.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.03. 09:09:36

@asebes: "2,5 millió"

Egy faszt. A hazaáruló kemény mag százezer alatti lehet. A többi "szavazó" deprivált, mélyszegénységben élő rettegő, akiket a Vezér megment a migráncs erőszaktevőktől.

Gandosz 2018.12.03. 09:12:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Jó volt, hogy tegnap megkíméltél mindenkit a baromságaidtól.

Homyak 2018.12.03. 09:13:06

@balcán maxval bircaman:

"Jobb ezen kamuegyetem nélkül.

Kik a forrásaid?"

Az egyetem eredményei nem ezt mutatják, csak megsúgom.
Arról, hogy kik a forrásaim:

Egyrészt én itt élek (ellenben veled, mert te egy migráns vagy), így megtapasztalom az itteni állapotokat. Sok rokonom dolgozik állami szférában, így onnan is vannak infóim.
Sok barátom, kollegám van, így van tapasztalatom állami és versenyszférából is.

Na most te jössz!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 09:16:03

@Homyak:

Ez alapvetően egy janicsárképző, nincs miről beszélni.

Homyak 2018.12.03. 09:16:32

@balcán maxval bircaman:

Ja, és mellesleg eddig 3 megyeszékhelyen éltem, így a különböző régiókról is van összehasonlítási alapom. Erről ennyit.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 09:16:37

@Homyak:

"Sok rokonom dolgozik állami szférában, így onnan is vannak infóim.
Sok barátom, kollegám van, így van tapasztalatom állami és versenyszférából is."

Nekem is.

Homyak 2018.12.03. 09:17:38

@balcán maxval bircaman:

"Ez alapvetően egy janicsárképző, nincs miről beszélni. "

Forrás? Honnan szeded ezt az infót? A kormánypropagandából?
Na mesélj!

Homyak 2018.12.03. 09:18:57

@balcán maxval bircaman:
"Nekem is. "

Akkor mesélj! Miket mondanak forrásaid? Elégedettek? Ha igen, akkor miért?
Az állami szféra melyik területén, és mik ott a tapasztalataik?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 09:19:14

@Homyak:

Én budapesti vagyok, s szinte minden rokonom ott él.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 09:20:54

@Homyak:

Rokonaim 80 %-a ballib törzsszavazó, így jellemzően mindig csak a rosszat emelik ki mindenből. Dehát ez természetes a politikai meggyőződésük miatt.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 09:21:26

@Homyak:

Jól ismert Soros tevékenysége az egész régióban.

Kis kiváncsi 2018.12.03. 09:23:11

@lac1: Látod ez igaz ha állami pénz lenne benne. De itt pont nincs.Nem tudom mennyire emlékszel a 90 es évekre ott is nagy reformokról beszéltek, túl sok a tanár,tanító. Ma meg tanárhiány van.Ugyan ez volt a körzeti orvosképzéssel. Majd kitalálták a gazdaságilag jövedelmező vendég orvos képzést külföldi diákoknak. Ma orvos is alig van. párt állástól függetlenül rossz döntés a oktatást elvi alapon korlátozni, főleg olyan politikusoknak akik semmilyen gazdasági életbeli tapasztalattal nem rendelkeznek. Tudom furcsa számodra az a szó felelősség vállalás de sajnos ez a hazai politikából hiányzik is.

Homyak 2018.12.03. 09:26:37

@balcán maxval bircaman:
"Rokonaim 80 %-a ballib törzsszavazó, így jellemzően mindig csak a rosszat emelik ki mindenből. Dehát ez természetes a politikai meggyőződésük miatt. "

Ha ez igaz, akkor honnan jön neked ez a sok marhaság? Valahonnan csak szeded őket, pedig azt mondod, hogy akik itt élnek az ismerőseid közül, azok nem támasztják alá a véleményed.
Így elmondhatjuk, hogy mivel egy külföldre emigrált migráns vagy, aki nem éli meg az itteni helyzetet, ezért nem is látja reálisan, ezért alapvetően teljesen jogtalanul szólsz bele a magyar politikai életbe, hiteltelenné téve saját magadat.

"Jól ismert Soros tevékenysége az egész régióban"

Mesélj róla, mert ez nem válasz!

Gandosz 2018.12.03. 09:29:19

@Homyak:
Te normálisnak tartasz egy intézményt (nem írok egyetemet, mert az bántó az igazi egyetemekre), aminek nincs saját oktatógárdája? Ahol mindenki csak másodállásban oktat?
Mert a Ceu ilyen.

Killary Fucking Clingon 2018.12.03. 09:29:59

@asebes: Putyinnak van gerince neked nincs :) Faszfej

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.03. 09:36:38

@Gandosz: "csak másodállásban oktat"

Másodállásban rosszabbul oktat?

lezlidzsi84 2018.12.03. 09:40:31

@Gandosz: Egyrészt az interjúból az jön le, hogy valójában a magyar hatóságoknak segített, nem "Eichmannak". Másrészt az interjúban némileg naivan boncolgatják egy 14 éves gyerek felelősségét, akinek túl sok választása nem volt az adott helyzetben. Persze Soros ebben partner és később megszerzett élettapasztalatát (üzletemberi viselkedését) állítja párhuzamba egy alapvetően más helyzettel - szóval ezt a szart ő is főzte, de azért jó adag rosszindulat is kell az interjú ilyen értelmezéséhez.

Homyak 2018.12.03. 09:46:59

@Gandosz:

Elárulom, hogy nagyon sok egyetemen, főiskolán másodállásban oktatnak, mert az oktatóknak általában van saját biznisze, vállalkozása.

Gandosz 2018.12.03. 09:48:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Igen, rosszabbul oktat másodállásban. Az anyagot tömbösítve adja le, nem elérhető személyes konzultációra.
A Ceu egy olyan focicsapathoz hasonló, amely összevásárol drága játékosokat, de mérkőzései nincsenek. Hírét az adja, hogy a drága focisták máshol játszanak.

Gandosz 2018.12.03. 09:50:09

@Homyak: Kitértél a válasz elől. Ráadásul ezt én is írtam, idézem magam: "Magyar egyetemeken is előfordul az álláshalmozás valamennyire, de itt mindenki nyilatkozik arról, hogy az akkreditációnál melyik egyetemen vehetik figyelembe. A Ceu erre a szabályra is köp."

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 09:51:48

@Homyak:

Ismerem a helyzetet. Ehhez nem kell ott élni. Mert ha igen, akkor remélem ellenzed, hogy Soros és Brüsszel beleszólnak a magyar ügyekbe.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 09:52:35

@Homyak:

Soros mindenhol a régióban nyílt társadalmat, liberális demokráciát akar a népre erőltetni.

exterminador 2018.12.03. 09:59:57

@Sir Bates dö Hól: ez már egy lépés a jó irányba, hogy tisztában vagy az elmebetegségeddel. Már csak a kezelést kéne bevállalni.

Homyak 2018.12.03. 10:01:14

@Gandosz:

Nem tértem ki a válasz elől. Te írtad, hogy másodállásban oktatnak, erre írtam, hogy ez máshol is így van, és ezt nem tartom bajnak. Már csak azért sem, mert így legalább a szerezett tapasztalatait át tudja adni a diákoknak.
A kormány sem tud olyan szabályról , melyre a CEU köpne. Ha ez így lenne, akkor már régen felhozták volna ezt kifogásnak, de hosszas hallgatás után csak annyit sikerült nyilatkozni, hogy nem látják biztosnak az amerikai képzést.

lezlidzsi84 2018.12.03. 10:04:33

@gandosz: Máshogy megfogalmazva: Soros nem azért fasz, mert 1944-ben ezt tette, hanem, hanem azért mert 1998-ban így állt hozzá.

Homyak 2018.12.03. 10:05:48

@balcán maxval bircaman:

"Soros mindenhol a régióban nyílt társadalmat, liberális demokráciát akar a népre erőltetni. "

Szponzorál egy egyetemet, és? A többit is szponzorálják. Tudom, neked az a baj, hogy erős államot és diktatúrát akarsz, mert életképtelen vagy és szükséged van a szociális hálóra.

Hagyjad már ezt a fideszes sablont, hogy Soros meg az EU beleszól a magyar belügyekbe, unalmas. Az EUnak van egy elfogadott alaptörvénye, amit tetszik nem tetszik be kell tartani. Tudom, hogy ez a fidesznek nehéz, mert ők a saját törvényeiket sem tartják be.

Gandosz 2018.12.03. 10:13:40

@Homyak: "Te írtad, hogy másodállásban oktatnak, erre írtam, hogy ez máshol is így van, és ezt nem tartom bajnak."

Nem érted a dolgokat, nem ismered a szabályokat, pedig leírtam: "Magyar egyetemeken is előfordul az álláshalmozás valamennyire, de itt mindenki nyilatkozik arról, hogy az akkreditációnál melyik egyetemen vehetik figyelembe." Tehát aki a Corvinuson oktat és ott veszik figyelembe az akkreditációnál, az oktathat mondjuk az Óbudai Egyetemen is, de az Óbudain nem vehetik figyelembe az akkreditációnál. Ha viszont a Ceun oktat, akkor figyelembe veszik.

Gandosz 2018.12.03. 10:17:45

@lezlidzsi84: Igen, igazad van. Amikor azt írtam, hogy Soros Eichmannak segített, egy tényt (Soros részt vett zsidó vagyonok leltározásában, erről beszélt az interjúban úgy, hogy még csak meg sem játszotta a lelkiismeretfurdalást emiatt) értelmeztem a B1 szintjén. Másokat egy ilyen interjúnál kevesebb miatt is kiközösítenek, leprásként kezelnek, neki nem ártott.

2018.12.03. 10:18:08

@Anti Balliberális: Mióta egyenlő a baloldaliság a liberalizmussal?

2018.12.03. 10:18:08

@Anti Balliberális: Mióta egyenlő a baloldaliság a liberalizmussal?

Gandosz 2018.12.03. 10:21:24

@Thomas Grande:
"Mióta egyenlő a baloldaliság a liberalizmussal?"
Amerikában az 1950-es évek óta, Magyarországon az 1990-es évek elejétől kezdte kisajátítani a baloldal ezt a korábban jól csengő terminust.

Endre Varsányi 2018.12.03. 10:32:34

@Ms.Cunnesburry: A gender szak az, amire mondani akarják, amivel jelenleg befolyásolni lehet az embereket. Az emberek döntő része bármilyen mély értelmű véleményt is mond róla még nem végezte el, nem is tanulmányozta, viszont sokat hallott róla főleg olyanoktól, akiknek szükségük van arra, hogy az legyen a vélemény róla, amit ők szeretnének. Összegezve. Kicsi a valószínűsége annak, hogy a mai Magyarországon össze lehet szedni 100 olyan embert, aki képes 3db. A/4-es oldalnyi nemzetközi szintű tanulmányt írni a genderizmusról.

$pi$ 2018.12.03. 10:38:00

@Endre Varsányi: "3db. A/4-es oldalnyi nemzetközi szintű tanulmányt írni a genderizmusról"

Milyen az a "nemzetközi szint"? :D

kacsa28 2018.12.03. 10:45:33

@csabakirályfi: Ön is tudja, kedves Csabakirályfi, hogy erőltetett csúsztatás, amit ír; mindenképpen annak jelentőségét akarja kisebbíteni, hogy egy CEU-hoz kapcsolódó kutatás ilyen sikeres nemzetközi pályázaton eredményt ért el (ellentétben számos hazai egyetemmel). "Játék a tetűkkel", ahogy próbálja annak jelentőségét kisebbíteni, hogy Barabásinak egyáltalán van köze a CEU-hoz. És remélem azért örül (pezsgő remélem behűtve az ünnepléshez), hogy a jövőben már nem kell ilyen botcsinálta, hajánál fogva előráncigált okoskodásokra az idejét fecsérelnie, mivel a CEU bécsi pályafutását már nyilván nem fogja ilyen intenzíven követni.
Gratulálok tehát Önnek és kedves vallásvezetőinek, Pártunk és Kormányunk (sajnos az enyém is) -köszönhetően az Ön és szavazótársai hathatós támogatásának- ismét sikeres győzelmet aratott az immmmperializmus ármánykodó ügynökein.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 10:52:11

@Homyak:

A gyenge állam azt jelenti, hogy valaki más erős abban a társadalomban.

Szaracén 2018.12.03. 10:55:24

Úgy tűnik, Orbán megint egy lépéssel előbbre látott. Az EP kizárásából semmi sem lesz, Amerikát meg majd kiengesztelik egy nagyobb hadi megrendelést... Oszt jónapot.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 10:58:20

@Homyak:

Azt mondod tehát, egyszer szabad beleszólni külföldről, másszor meg nem?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 11:00:01

@Homyak:

"életképtelen vagy és szükséged van a szociális hálóra"

Azért van társadalom, hogy az megvédje tagjait, s ne csak a leggazdagabbaknak legyen jó.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 11:10:09

@Látens Inszinuáció:

Atya Isten, mekkora botrány!

A múlt héten Szíjjártó mogyorós csokit habszolt kólával, közpénzből, most meg Zorbán lehajol, mert leejtett valamit??? Most már senki se mondhatja, hogy njncs kőkemény diktatúra!

Menjünk még ma, mind a 15-en tüntizni!

Kitartás, éljen Soros!

Homyak 2018.12.03. 11:12:24

@balcán maxval bircaman:

"A gyenge állam azt jelenti, hogy valaki más erős abban a társadalomban. "

Nesze semmi, fogd meg jól.

Homyak 2018.12.03. 11:14:16

@balcán maxval bircaman:

"Azt mondod tehát, egyszer szabad beleszólni külföldről, másszor meg nem? "

Én azt mondtam, hogy Orbánéknak is be kell tartani a törvényeket, akár tetszik, akár nem. Ha csorbul a jogállamiság, akkor komoly bajok vannak.

yourmomtits 2018.12.03. 11:18:18

a közép európai egyetem marad

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.03. 11:18:22

" ... Nem értette meg, hogy a CEU nem a politikára van hatással, hanem az egyetemi-tudományos világra ... "

Csinált belőle egy "CEU-ügy"-et ami már hatással van a politikára. Csak meg kell nézni, hogy hányan rágják itt is ezt a gumicsontot, és nyilvánvaló lesz, hogy ez politika és nem oktatási dolog....

Valahogy hiányolom az országos szintű egyetemista lázadozást, ahol egyetemisták százezrei fenyegetik meg a kúrmányt, hogy abbahagyják a tanulást, ha a CEU bedől.... Ehelyett volt egy CEU temetés néhány ezer büfészakos részvételével, akik erre az időre otthagyták a belvárosi romkocsmákat, ami egyébként a törzshelyük.

CEU ügy lezárva. Lehet foglalkozni azzal, hogy a következő választásra legyen egy olyan ellenzéki párt amire érdemes szavazni... lehetőleg ne tartalmazzon 2006-os érintettségű ártányokat és szalonnácikat.
Egy olyan pártot, amit vidéken is elismernek, mert ha ott nem épül ki a szavazóbázis, akkor megint a Csuti Rabló Bandája viszi a 2/3-ot.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 11:24:29

@Homyak:

Pedig ez van, vagy az állam gyenge, s - ha jó állam - megvédi a tagjait, vagy az állam gyenge, s akkor a "piac" elnyom.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 11:26:20

@Homyak:

Helyesbítés:

Pedig ez van, vagy az állam erős, s - ha jó állam - megvédi a tagjait, vagy az állam gyenge, s akkor a "piac" elnyom.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.03. 11:28:47

@Homyak: Ez most komoly? Szerinted Orbánék nem tartják be a saját bohóctörvényeiket? Mutassál egyet is, amikor A Csuti Törpe Napóleon törvényt sért.... Semmiféle stikliben nem vesz részt, mindent a strómanjai és beosztottjai intéznek...

Ott van pl a Simicska ügye. Nézd meg alaposan mi történt!
- Simicska meggazdagodott
- Aztán látványosan összeveszett a Bonsai Duceval
- Megszivatta a szalonnácikat a választáson
- Minimális veszteséggel pénzzé tette a vagyonát....

Következmény: a Simicska vagyon PATYOLATTISZTA az ellenzék még tapsikol is hozzá örömében, mert kapott egy gumicsontot a G-nap formájában! Sose feledd el, Sokkal régebb óta cimborája Orbánnak, minthogy Orbán hatalomra került volna ... Nem lennék meglepve, ha ezt előre kitervelték volna!

Ébredj már fel, Orbán nem fog Al Capone hibájába esni, rajta eccerü adócsalással nem lehet majd fogást találni, ráadásul a pénzekhez személyesen nem nyúl hozzá, így minden bíróság fel fogja menteni...

Emzé Periksz 2018.12.03. 11:41:10

@Látens Inszinuáció: Száradjon le a töke a fotósnak meg neked.

Magentax 2018.12.03. 11:41:40

@Nagyorrú Barbi: Rinyálsz, mert téged kiröhögtek, amikor felvételiztél oda?
Tudod egyáltalán, milyen szakok vannak? Dehogy tudod!
A fidesznek pont az a jó, ha ilyen hülyék nyalják a seggüket, mint te, veled minden baromságot meg tudnak etetni és még tapsikolsz is lelkesen hozzá.

Zoltan Hazafi 2018.12.03. 12:27:12

@Sir Galahad:
Azért némileg perverz, vagy nem egészen épeszű dolog, hogy nyerni éppen ilyenen akar.
...amiről az ország 90%-a azt sem tudta, hogy egyáltalán létezik.
...kellően ki sincs plakátolva...
Szegény Kovács kormányszóvivő pedig sír, hogy csodálatos diplomát adó alma matere menekülésre kényszeríttetett.
Vajon ő is gender szakot végzett ott? És aztán mivé lett általa (is) a szerencsétlen?
... sokak szerint más sincs ott, ami egyáltalán értékessé tenné azt az egyetemet. (olvasgatva a kommenteket)

conchita wurst 2018.12.03. 12:51:07

13:00kor SAJTTAJ a CEU-n

izzitsatok a kamerakat lippsik

conchita wurst 2018.12.03. 12:57:00

CEU mer nem kozep europaba koltozik, ha mar az a neve?

Ez vot ma?

Gandosz 2018.12.03. 13:04:27

Akkor ezek szerint nem kell kormánydöntő gigatüntetést szerveznem.
Fellélegezhetnek a magyarok, a pestis elkotródik hazánkból. Már csak a Közép-Európai Egyetemet kell megszüntetni.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 13:16:52

Itt az ideje pezsgőt bontani: a CEU amerikai kamurészlege eltakarodik. A magyar része sajnos még marad.

PiBá 2018.12.03. 13:24:29

@Harvey Weinstein: Tehát nem egyetemi diplomát ad? Akkor szólj légy szíves a Kovács ex kormány szóvivőnek, hogy még sincs egyetemi diplomája, hiába végzett a CEU-n.

Egéridomár 2018.12.03. 13:24:36

@balcán maxval bircaman: Nincs is annál szebb, mikor a tanulatlan törhő aljanép az oktatást kezdi üldözni, ugye, te szép arcú retardált.

Sir Bates dö Hól 2018.12.03. 13:26:35

@exterminador: anyád rendesen leszop és már semmi gondom... de köszönöm, hogy aggódsz értem...

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 13:26:37

@Egéridomár:

Valahogy csak megleszünk homoklobbista, genderista, kisemberalázó, peofilista, tőzsdespekuláns, filantlopás oktatás nélkül.

Gandosz 2018.12.03. 13:29:19

@balcán maxval bircaman:
Koccintanék Veled. Jó ember vagy.

Egéridomár 2018.12.03. 13:31:23

@balcán maxval bircaman: Bégethetsz naphosszat, te akkor is csak egy tanulatlan ratyi migráns maradsz :D
Lubickolj csak a többi szardarabbal te szép arcú retardált :)

6.Lenin 2018.12.03. 13:35:12

@PiBá:

Soros Gy. befektető, valamikor megpróbált befektetni a Fideszbe is, hogy hátha sikerül lopnia valamit Mo-ról is.
NEM JÖTT BE.
A befektetése a Fideszbe rossz befektetésnek bizonyult.
Ennyi.

Sir Bates dö Hól 2018.12.03. 13:38:52

@Endre Varsányi: "Kicsi a valószínűsége annak, hogy a mai Magyarországon össze lehet szedni 100 olyan embert, aki képes 3db. A/4-es oldalnyi nemzetközi szintű tanulmányt írni a genderizmusról."

ez azért elég sok más területre is igaz... s nyilván abban is található igazság, amit írsz, de pont ezért azok, akik a gender ellen vannak sem kompetensek a megítélésében, főleg nem a puzsér vagy orbán... vannak dolgok, melyek nem tartoznak a mindenkori hatalom kompetenciájába, ilyen a tudományos és kulturális élet vagy esetleg az állampolgárok hálószobája...

rasztaszív 2018.12.03. 13:40:08

@6.Lenin: másnak meg bejött .azóta is szórjuk a milliárdokat a világba az "üldözött keresztényekre"...

Sir Bates dö Hól 2018.12.03. 13:44:44

@Szaracén: és mi a cél, hogy orbán a hatalomban maradjon? az valóban jó monak vagy állampolgárainak? akkor majd jobban érzi magát a nagy többség a határokon belül? tényleg az az eredmény, hogy mészáros és a többi ner-lovag látványosan gazdagodik?

PiBá 2018.12.03. 13:45:05

@6.Lenin:
Ő már minek lopjon? Van elég pénze. De a tolvajjá válókra tett anno. Ez hibázta el, hogy mivé válnak a támogatottjai ...

nu pagagyí 2018.12.03. 13:46:16

Szerintem nem nézett be semmit. Folytatódni fog a rémálom, mert a hatalom perverz örömet vált ki belőle. Nem nyugszik, amíg mindenhonnan magát nem látja.

6.Lenin 2018.12.03. 13:47:07

@rasztaszív:

Az eddigi tapasztalat szerint a Fidesz-Mo befektetései bejönni látszanak.
Ma már Mo-ot jegyzik a világon, Orbánnal együtt.
Tudom, ez nektek egy nagyon szomorú tény.

Egy biztos, Mo-on nagyon kevesen fognak szomorkodni, ha végleg eltűnik ez a balfasz ballib bagázs. Európában is tisztább lesz a levegő minősége.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.12.03. 13:48:31

Valójában kinek fáj a CEU amerikai diplomát adó részlegének kivonulása igazán? Kinek nagy csapás ez? Az elitnek. Az átlag magyar ember a CEU közelébe még csak nem is köphet. Szóval fura hogy az ellenzék ráállt erre, túl sok szavazót nem fognak nyerni vele, ellenben csak jobban kihangsúlyozzák, hogy az átlag emberek problémái nem olyan fontosak (fontosak, de nem annyira), mint a genderszak meg a CEU... Nem azt mondom, hogy nem fontos kérdés! Fontos, foglalkozni kell vele, korrektül kell eljárni! De hogy ennyire hisztérikus légkör lengi körbe ellenben más témákkal az tanulságos. Az ellenzéki média és pártállapotokat hűen reprezentálja: vannak egyenlők és egyenlőbbek. A pártok nem szerveztek tüntetést a 400 órás túlóra ügyében, ellenben a CEU és genderszak ügyében igen. Ezek a prioritások. Csak hogy a szavazók tudják, hol a helyük a hierarchiában. Az orwelli tétel a jelenlegi baloldalra továbbra is igaz: vannak egyenlők és egyenlőbbek...

Egyébként az unalmas Bécs helyett Bukarest lett volna az igazi visszavágás, vagy Moszkva - ott még akkreditált genderszak is van, két legyet egy csapásra. Amatőrök. :)

6.Lenin 2018.12.03. 13:48:40

@PiBá:

Ez igaz, lopott a vén gazember eleget, de az a befektetés hibásnak bizonyult.
A Fidesz nem jött be neki.

PiBá 2018.12.03. 13:52:18

@6.Lenin: Félre értesz. A Fidesz lop "eleget". Pontosabban túl sokat ...

rasztaszív 2018.12.03. 13:52:21

@6.Lenin: a vatikán befektetései a fideszbe bejönni látszanak,ez tényleg egy szomorú tény.de majd meglátjuk,európa hogy viszonyul ehhez.

6.Lenin 2018.12.03. 13:57:40

@PiBá:

Akkor nagyon jól lopnak, ha jut belőle még Mexikóba is, az országra is.
Ha így loptak volna a komcsik meg a libbant barátaik, ma Mo-on lenne a Kánaán.
Sajnos, ők nagyon rosszul loptak.

Homyak 2018.12.03. 13:59:54

@Magánvéleményem:
"Ez most komoly? Szerinted Orbánék nem tartják be a saját bohóctörvényeiket? Mutassál egyet is, amikor A Csuti Törpe Napóleon törvényt sért.... Semmiféle stikliben nem vesz részt, mindent a strómanjai és beosztottjai intéznek... "

Itt van pl. a luxusutazások, melyet azzal magyaráztak, hogy mint magánszemély fogadta el az ajándékot, azaz kimagyarázták a törvénysértést.
Ha jól rémlik ott sem volt minden tiszta, amikor a Quaestor csődbe ment. Orbán előre szólt embereinek, hogy vegyék ki az (állami)pénzüket, ergo tudott mindenről, mégse lett semmi következménye.

rasztaszív 2018.12.03. 14:02:01

@6.Lenin: tehát ha a megbízójuk külföldre utaltat,akkor ők "jól lopnak"?nem semmi a szégyentelenséged...:)

Homyak 2018.12.03. 14:05:09

@balcán maxval bircaman:
"Pedig ez van, vagy az állam erős, s - ha jó állam - megvédi a tagjait, vagy az állam gyenge, s akkor a "piac" elnyom. "

Tudom, szocializmust akarsz, mely már egyszer elbukott, az kell a francnak, meg neked, aki szereti, ha uralkodnak felette (biztos az asszony is ver :) ).

"Itt az ideje pezsgőt bontani: a CEU amerikai kamurészlege eltakarodik. A magyar része sajnos még marad. "

Továbbra is gáznak tartom, ha valaki egy oktatási intézmény bezárásának örül, függetlenül attól, hogy ki támogatja. Ez erősen aluliskolázottságra utal.

Ha már ilyen szempontból nézzük: a műszaki egyetemeket, főiskolákat pl. külföldi multik támogatják. Nekik köszönhetően tudnak laborokat, műhelyeket kiépíteni az ő termékükkel. Ergo külföldről támogatják. Akkor követeled a műszaki egyetemek bezárását is, mert külföldi multik tőkéjéből működnek?

nu pagagyí 2018.12.03. 14:06:39

@6.Lenin: Őrülök, hogy így örülsz, hogy Stróman Lőrinc egyre gazdagabb. Neked meg jó étvágyat az óriásplakátokhoz, tápláló, tele van cellulózzal.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 14:06:40

@Homyak:

A Soros-féle kamuegyetem kiemelten káros, ezért jó, hogy megy. Ennyi az egész.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 14:07:36

@Homyak:

A kapitalizmus sokkal többször bukott el, a legtöbb helyen szenvedést hoz, s mégis nyomják...

6.Lenin 2018.12.03. 14:07:56

@rasztaszív:

Nem vagyok szakorvos, mentális problémáidra keress valaki mást, aki jártas is ezekben.
Van egy nagyon elfogult, és nem kellően alátámasztott véleményed, jogod van hozzá, de én meg leszarom, ehhez meg nekem van jogom.

rasztaszív 2018.12.03. 14:11:25

@6.Lenin: nem kellően alátámasztott?mi is volt ez a mexikói ügy?nem a fideszed küldött milliárdokat külföldre,templomra?ez magyar érdek,vagy vatikáni?

nu pagagyí 2018.12.03. 14:12:49

@balcán maxval bircaman: Azt hiszem, neked tényleg mindegy, mert te erre az egyetemre sem jártál. Szerencsére van még sok "felesleges" dolog, aminek megszüntetése rád semmi hatással nem lenne, így még sok örömed lehet a jövőben. Vegyük például a kultúrát...

6.Lenin 2018.12.03. 14:13:50

Soros megint bukott, az egyeteme megy. Nincs szerencséje a vén gazembernek Orbánnal.

De...

"Az Egyetem megőrzi magyar egyetemi akkreditációját, és arra törekszik, hogy a jövőben is folytasson tanítási és kutatási tevékenységet Budapesten, olvasható a közleményben. Ez azt jelentheti, hogy a Közép-európai Egyetem (ami nem egészen azonos az USA-ban bejegyzett CEU-val) magyar diplomát adó képzései itt maradnak. Ezekre a diákok kisebb hányada jár."

Az igazi CEU viszont marad. Vége a sunyi hazudozásnak.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 14:14:48

@nu pagagyí:

Jó, hogy nem keveredtem ilyen kétes hírű helyre.

Tom66 2018.12.03. 14:21:37

@Homyak: Nagyon nem mindegy, hogy ki, hogyan és milyen szándékkal támogat egy intézményt, erre pont az amerikai egyetemek a példák.

Homyak 2018.12.03. 14:24:27

@balcán maxval bircaman:
"A Soros-féle kamuegyetem kiemelten káros, ezért jó, hogy megy. Ennyi az egész."

Továbbra sem indokoltad meg a véleményed, és nem is reagáltál arra a felvetésre, hogy az általad osztott külföldi multik támogatják a magyar egyetemeket. Össze-vissza beszélsz, és belekeveredtél a saját hülyeségeidbe.

"A kapitalizmus sokkal többször bukott el, a legtöbb helyen szenvedést hoz, s mégis nyomják... "

Sorolj erre példákat. Hol bukott el? Az általad képviselt szocializmus bukott el a rendszerváltással több országban.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 14:37:53

@Homyak:

Soros kiemleten akarnok és agresszív, menjen csak haza.

Senki se akarja visszahozni a bukott marxista rendet. Más utakat keresünk a liberalizmus leváltására.

orient 2018.12.03. 14:43:20

@Káttáni felügyelő: végra valaki meglátta a lényeget. Kb erról van szó.

Mondjuk a méregdrága képzéseit olyanoknak nyújtja akik ki tudják fizetni. Adott esetben 3-5évig itt élnek és ez alatt itt bérelnek drága lakást, és itt fogyasztanak, költenek pénzt, jóval többet mint egy átlag magyar ugye. Ezen mind 27% áfával számolva nem jött ez olyan rosszul az országnak, meg pár magánembernek akitől esetleg lakást béreltek.

2018.12.03. 14:45:16

Pedig szerintem csak arról van szó, hogy a gazdi éppen bedől a Sorosnak, aki nekifutásból akarja úgy picsán rúgni, hogy kiugorjon a szeme, amiért elzavarta azt az egyetemet - a CEU-t -, amely nemzetközileg is a topon van.

A fityisz homo bircus trollsereg csak azért köpköd, mert esélye sincs bejutni, hiszen sem elég pénze, sem elég IQ-ja nincs hozzá.

Ennyi.

rasztaszív 2018.12.03. 14:47:30

@balcán maxval bircaman: mióta a liberalizmus létezik,a reakciós-klerikálisok azóta próbálják megsemmisíteni.a ma történéseiből pedig mindenki megtanulhatja,hogy ti erről a szándékotokról soha nem is lesztek képesek lemondani.

lac1 2018.12.03. 14:48:30

@Kis kiváncsi:

Nekem az a bajom ezzel, ha szabadjára engedem a népet, mert mindenki kurvára öntudatos, akkor általában mindig az kerekedik belőle, hogy a keletkezett szart az állam, vagyis én, az adófizető lapátolja el.
Mondhatnék erre példát ezernyit, de szerintem te is tudsz ha akarsz.
Ha a konkrét problémával kapcsolatban szeretnél, akkor arra már írtam, de megint: persze, tanulj kis buzeráns (nem te) amit akarsz, de utána neked abból kell megélned, amilyen tudást összekaparsz, nincs munkanélküli, meg alanyi jogon járó meg semmi.
Mi van ezzel? Ha visszaolvasol engem, akkor megtalálod a másik nyomorék blogjára való hivatkozást, aka reck amál.
Hogy aszonygya, igenis az állam oldja meg a diplomások foglalkoztatását, de nem is akárhogy, ne olyan fizetéssel, amivel csak vegetálni lehet.
Tehát az, aki esetleg helyesen mérte fel a lehetőségeket és mondjuk villanyszerelő lett meg még maszekol is mellé, az az adóján keresztül tartsa is el a sok semmirekellő kancsal hülyét.
Na, ezt nem.

nu pagagyí 2018.12.03. 14:49:25

@6.Lenin: A CEU-ról volt szó mindig (hallgasd vissza Szargyártóék böfögését), annak van nemzetközi tekintélye, az vonzza a külföldi diákokat és a minőségi oktatókat a világból. Azért akarták elüldözni, mert abba nem tudtak közvetlenül belepofázni, ráadásul nem csöppent nekik semmi az alapítvány pénzéből sem. A Norvég Alappal is pont ez volt a gondjuk, sok pénz és nem az övék. Azért a magyar akkreditációs résznek sem adok sok időt, biztosan megtalálják a módját, hogyan lehet bemocskolni, majd törvényekkel megfojtani.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 14:53:37

@rasztaszív:

Így iga. Mi eleve az egész felvilágosodási eszmét agyagba fogjuk döngölni.

2018.12.03. 14:54:14

@6.Lenin:

"Az igazi CEU viszont marad. Vége a sunyi hazudozásnak."

Idézet:

"A Közép-európai Egyetem (angol nevén Central European University, magyarul is használt rövidítése: CEU) az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország működési engedélyével és akkreditációjával rendelkező, budapesti központú nemzetközi egyetem."

Na agyilag csökevényes, ez a CEU.
És ez megy Bécsbe, hiába jött az üzenet a pártközpontból, hogy próbálj itt hazudozni.
Persze aki az Origo és a Pesti Srácok nevű okádékot olvassa, az simán beszopja a dumádat.

De vannak azért ennél értelmesebb polgárok is e honban, akik tudják, hogy mi a tuti.

Ezt beszoptad! ( Unreal Tournament)

6.Lenin 2018.12.03. 14:57:20

@Látens Inszinuáció: @nu pagagyí:

index idézet...

"Az Egyetem megőrzi magyar egyetemi akkreditációját, és arra törekszik, hogy a jövőben is folytasson tanítási és kutatási tevékenységet Budapesten, olvasható a közleményben. Ez azt jelentheti, hogy a Közép-európai Egyetem (ami nem egészen azonos az USA-ban bejegyzett CEU-val) magyar diplomát adó képzései itt maradnak. Ezekre a diákok kisebb hányada jár."

külön kiemelés...

Ez azt jelentheti, hogy a Közép-európai Egyetem (ami nem egészen azonos az USA-ban bejegyzett CEU-val) magyar diplomát adó képzései itt maradnak. Ezekre a diákok kisebb hányada jár."

lac1 2018.12.03. 14:57:24

Így üldözték el a CEU-t Szlovákiából és Csehországból az 1990-es évek elején

Soros Györgyben a magyar nacionalizmus és a magyarosítás megtestesítőjét látták Szlovákiában a szlovák nacionalisták, míg Csehországban az amerikai üzletembert nem tartották a nemzetállamok elkötelezett pártfogójának a cseh nacionalisták. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan került Pozsonyon és Prágán át Budapestre Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) és mi lett később az egyetemet kiebrudaló szlovák és cseh miniszterelnökök sorsa.

atlatszo.hu/2017/03/31/igy-uldoztek-el-a-ceu-t-szlovakiabol-es-csehorszagbol-az-1990-es-evek-elejen/

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 14:58:06

@rasztaszív:

Így igaz. De a jó mindig nyer hosszú távon. Lassan véget ér az emberiség zsákutcája, ahová a reformáció, a liberalizmus, a felvilágosodás vezetett.

lac1 2018.12.03. 15:02:15

@orient:

Aha, kell a pénz?
Gyerekkurvákat kell futtatni, esetleg a pirézekből kioperálni a belső szerveket és eladni.
Ha csak a pénz a fontos.
Ja, mégsem? Ugye most belátod, hogy normális ember NEM tesz meg mindent a pénzért.

Tom66 2018.12.03. 15:04:25

@nu pagagyí: Pontosabban a Norvég Alap három programjának magyarországi kezelésével megbízott civilszervezetek és a kormány között volt konfliktus. Ismeretes e civilnek hazudott társaságok áldásos tevékenysége hazánkban.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.03. 15:06:32

@Homyak: " ... Itt van pl. a luxusutazások, melyet azzal magyaráztak, hogy mint magánszemély fogadta el az ajándékot, azaz kimagyarázták a törvénysértést.
Ha jól rémlik ott sem volt minden tiszta, amikor a Quaestor csődbe ment. Orbán előre szólt embereinek, hogy vegyék ki az (állami)pénzüket, ergo tudott mindenről, mégse lett semmi következménye. ... "

Luxusutazások: Bizonyítani kell, hogy megvesztegetésileg történt ...
Nézd meg a megvesztegetéses ügyek bizonyításának eddigi hatékonyságát.... hozzáveheted a MOL vezér - Horvátország meccset is.... Koncepciós per nélkül nehéz ügy, nem egyértelműen bizonyítható a megvesztegetési szándék, főleg ha korábban is közösen utaztak...

Quaestor előre szólás: Ezt is rá kell Orbánra bizonyítani... tanúk? felvételek? Az "én azt hiszem", illetve az "állítólag" nem bizonyíték...

Ezért mondom, hogy Orbán egy kicsit síkosabb jogilag, mint egy angolna....

orient 2018.12.03. 15:06:41

@lac1: ez igy van, mondjuk nem tudm miert kellett kurvakat idekeverni, nyelvezet Teged minosit.
Turistakert mindent megtesznek, ezek meg itt eltek mint turistak es utana siman elmentek. Mindegy, alapelv, hogy iskolat ideologiai alapon elkuldeni sajnos a komcsikon kivul senki mas nem csinalt ilyet. Lehet magyarazni reggeltol estig a sorosberenceket, genderszakokat, lehet utalni mindezt, de ismetlem, csak mert nem ertesz vele egyett ezert eluldozni oket sajnos komcsi szokas. Egyre tobb komcsi jellemvonas van idehaza sajnos, barmennyire is komcsizik a legtobb hivotarsad, sajnos ez kadari idoket idez.

N. Barbie 2018.12.03. 15:06:57

Jaj ne csinaljunk ugy, mintha nem lenne egyertelmu mirol szol ez a CEU ugy.
Kell a napi mubotrany, alhir a ketmillio agyhalott idiotanak. Nyomhatta a propaganda most 1-2 evig ezzel kapcsolatba a sorosozast meg a hulyesegeket, addig se arrol beszel az atlaghulyefidesznyik, hogy miert van meg mindig 2018-ban parizeres kenyer a korhazba reggelire vagy miert lehet meg mindig lehagyni gyalog egyes hazai vonatokat, a korrupcios botranyokrol nem is beszelve.
Figyelemeltereles, semmi mas.
Most ennek vege, hamarosan kitalal habony valami hasonloan erdektelen hulyeseget es onnantol azt fogja felfujni a propaganda.
Ennyi a szellemi szinvonal.

nu pagagyí 2018.12.03. 15:07:41

@balcán maxval bircaman: Soros mitől lenne agresszív? Az alapítványai azt a célt szolgálják, hogy a polgárok megfogalmazhassák a gondolataikat, szerveződhessenek a nekik fontos célok érdekében. Ez lenne a demokrácia maga. Állítólag itt is az van még hivatalosan, de már nagyon bassza a csőrét a hatalomnak, hogy az emberek csak úgy véleményt nyilvánítanak és nem várják meg a hivatalos propagandaanyagot, ami majd közli velük, mi is legyen a véleményük bármiről.

lac1 2018.12.03. 15:10:11

@orient:

Aha, ezek szerint akkor indíthatnának olyan kurzust, ami a nemzetiszocialista világnézetet oktatja?
Te mondtad, az oktatásról ne döntsünk ideológiai alapon.
Na?

mgdé 2018.12.03. 15:12:39

@balcán maxval bircaman:

Teljesen igazad van!
Itt az ideje, hogy a nem zsákutcás török ismét elfoglalja Bulgáriát.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.03. 15:14:05

@N. Barbie: Az a baj, hogy ennek az ügynek az ellenzék fújta a passzátszelet, ha nem rágta volna teljes erővel a gumicsontot, nem lenne elterelve a figyelem... a jelenlegi kollaboráns ellenzék, szokásához híven, besegített a kúrmánynak, hogy az ügy felszínen maradjon több mint egy évig....

orient 2018.12.03. 15:14:10

@lac1: A hatar tulajdonkeppen az eroszak. Ameddig nem oktatnak, vagy buzditanak eroszakra senkit mas ellen addig igen. Ideologiakat oktathatnak. Mondjuk valszeg ha nemzetszocialista kurzust inditananak arre lenne kb. 5 jelentkezo es csodbemenne az egesz, de mindegy. Piaci alapon ameddig nem a mi adonkbol fizetik addig oktasson amit akar. Mellesleg, ha ennyire zavar az ideologia, arra mar hoztak rendelkezest, hogy gender oktataast nem lehet tanitani. Minden mas maradt volna. vagy mi a kovetkezo lepes? tankonyveket cenzurazunk ideologiai alapon? Tenyleg Kadar alma megvalosult amire meg o sem volt kepes. Oruljunk hat egyutt.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.03. 15:15:58

@nu pagagyí: Ja, és államilag visszacsináltatják a kátyúkat is, de műszaki rajzot nem adnak hozzá :-)

N. Barbie 2018.12.03. 15:17:11

@corto maltese: "Valójában kinek fáj a CEU amerikai diplomát adó részlegének kivonulása igazán? Kinek nagy csapás ez? Az elitnek."

Hagyjuk mar ezt a dajkameset az elitellenes es atlagember tamogato fideszrol. A fel vezerkaruk oda jart es a sajat gyerekeiket is neves svajci meg egyeb kulfoldi egyetemekre jaratjak brutal tandijert. Ez nem elitista? Dehogynem.
Ez csak a szokasos fideszista kettos merce, kopkodjuk az egyik maganegyetemet, kozben csendben mas maganegyetemekre jaratjuk a sajat labon allo kolykeinket. Aranyos.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.03. 15:18:31

@orient: " ... ha nemzetszocialista kurzust inditananak arre lenne kb. 5 jelentkezo es csodbemenne az egesz ... "

Valószínűleg meglepődnél, hány jelentkező lenne... gondolj bele 64 vármegye, Magyar Gárda, Jobbik stb... ne hogy azt hidd, ha lehetne nem tanulnának....

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.03. 15:23:35

@N. Barbie: Félreérted nem a fidesz támogatja az átlagembert, hanem az átlagember lesz@rja, hogy a CEU van vagy nincs. Ez az egész ÜGY a belvárosi büfészakosok által lenézett vidéken "a pesti idióták széllel szembe pisálása", jót röhögnek rajta. Ezt első kézből tudom, a nagybátyám mondta, hogy a kocsmában a CEU temetésén röhögtek... Jó műsort adtak a "pesti idióták" a sör mellé ...

lac1 2018.12.03. 15:25:30

@orient:

A határ erőszak? Egy történelmi ideológiát tanítanának, mi lehet a baj?
nyilván azt nem várom el tőled, hogy azt mond azt nem szabad tanítani, mert tudd, mi lenne a reakcióm és másoké esetleg.
Ügyesen kikerülted, de valójában nem is tehettél mást. De te is tudod, hogy mi lenne az országban az ordibálás a állibsik részéről, akik ezt megtudnák?

És ráadásul tegnap jól kiveséztük, amit ott oktatásként adnak elő az valójában nem az. vagyis tudományként. Ha nem voltál itt, keresd vissza.

lac1 2018.12.03. 15:27:13

@Magánvéleményem:

Én is jelentkeznék, ha éppen valami humánra lenne indíttatásom.
Az, hogy valaki azt tanulja/hallgatja, még nem minősíti.
és amúgy sincs velük semmi baj.

N. Barbie 2018.12.03. 15:29:44

@Magánvéleményem: nem ertem mi a problema abban, ha egyesek, akiknek fontos a szabad oktatas, hangot adnak annak, ha egy szavakban antikommunista part megis kommunista idoket megszegyenitve, kizarolag ideologiai alapon eluldoz egy egyetemet.
Nyilvan, Pusztasehonnan a sarki kocsmaban ez keveseket erdekel, ok ket feles palesz kozott inkabb a migriktol rettegnek, vagy az epp aktualis kormanypropagandahoz merten gyozkodik egymast, hogy miert is kell nekunk viktor koztorvenyes bunozo haverjait elismerni menekultnek. Kinek mennyi a szellemi szintje, aszerint erdekli a vilag tortenesei.

Homyak 2018.12.03. 15:31:40

@balcán maxval bircaman:

"Soros kiemleten akarnok és agresszív, menjen csak haza.

Senki se akarja visszahozni a bukott marxista rendet. Más utakat keresünk a liberalizmus leváltására. "

Márpedig akarnok és agresszív az te vagy, aki téveszméit próbálja ráerőltetni az emberekre. Továbbra sem érveltél semmit, csak üres fecsegést tolsz. A kérdéseimre köpni-nyelni sem tudsz, csak próbálsz kitérni a válasz elől. Tessék válaszolni.

Milyen utat tudsz te mondani. Emlékeszem elmélkedéseidre, és nem tagadhatod, kádárista szocializmust akarsz építeni, márpedig ebből itt senki sem kér rajtad kívül.

N. Barbie 2018.12.03. 15:34:42

@Magánvéleményem: "Valószínűleg meglepődnél, hány jelentkező lenne... gondolj bele 64 vármegye, Magyar Gárda, Jobbik stb... ne hogy azt hidd, ha lehetne nem tanulnának...."

Ugy, hogy kapasbol tudnek tobb, a nemzetiszocialista rezsimekre jellemzo, a fidesz politikajaban visszakoszono elemet mondani, szerintem nem annyira hiteles ezzel kapcsolatban a Jobbik-kal es nem pedig a fidesszel peldalozni...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.03. 15:40:23

@N. Barbie: Nem az a lényeg, hogy kivel példálózol, hanem az, hogy hányan mennének el a nemzetiszocialista szakra tanulni... Nem az számít, hogy honnan jönnek, hanem az, hogy mennyien vannak, akit a téma érdekel.

sas70 2018.12.03. 15:43:30

'Oszt pont Bécsbe mennek? Mikor Lézergdzsoni is megmondta, hogy az egy szar hely!

lac1 2018.12.03. 15:46:30

@N. Barbie:

Természetesen a hajlékony nőknek kozmetikumokat gyűjtő munk veronika ( a valódi segítség helyett), vagy a másik hülye ribanc, aki menstruációs szegénység felszámolására szövetkezne valakikkel, a véres tampont tüntetéseken dobáló, nem beszélve a tudományként beállított gyesről a munka világába visszatérő nőkről, az aztán sokkal jobban helyénvaló, mint az általad vizionált Pusztasehonnai emberek.

Érdekes.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 15:48:28

@nu pagagyí:

Nyílt társadalom, kapitalizmus, közösségrombolás - kinek jó ez?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.03. 15:48:53

@N. Barbie: Így van a vidéki kocsmatöltelék páleszozók nem IQ bajnokok, DE azt is tudnod kell, hogy nekik is pontosan ugyanannyit ér a szavazatuk, mint a tied vagy az enyém. Amíg az általad lenézett kocsmában páleszozó vidéki surmók a fideszre szavaznak, addig coki van a pesti belvárosi romkocsmatöltelék elit értelmiségnek. Amíg a vidéken, a kocsmában a pálesz mellett "rettegőket" nem győzik meg, hogy a választáson ne a fidesz mellé tegyék az X-et addig nem lesz itt kúrmányváltás.

Ezért mondom folyamatosan azt, hogy a CEU ügy (és a hasonszőrű, rétegeket érdeklő sz@rságok) egy gumicsont, aminek a rágása elviszi a "forradalomcsináló" ellenzék szinte összes erőforrását, az idő meg ketyeg, lassan egy év eltelt a választások óta, és semmi nem történt. Ez a mind a Csuti Törpe malmára hajtja a vizet.

orient 2018.12.03. 15:49:35

@lac1: varja, varja. Akkor most kovacs szovivo Ur es sok masik fideszes akinek CEU diplomaja van tulajdonkeppen semmit sem tanult? Kamu volt az egesz? azok a kutatasi es tudomanyos eredmenyek amiket CEU-s vegzettek ertek el az is mind kamu? En 2 embert ismerek szemelyesen csak aki ott vegzett. Az egyik egy magyar srac aki 56 os szulok gyereke es visszament az usa-ba diploma utan. Azota is professzorkent dolgozik egy amerikai egyetemen. (nem genderszakos, tortenesz..). A masik pedig egy IT zseni es jelenleg adatbazis specialistakent dolgozik. Nem tudom mi volt a gond ezzel? Mi a francert kell allandoan le kamuegyetemezni? Csak mert oktattak dolgokat ami nem egyezik a vilagkepeddel? En sem vagyok oda a genderszakokert es egyeb furcsa 21.-i uj oktatasert, de ha valakinek ez kell csinalja, baja meg senkinek sem lett belole hidd el.

Alick 2018.12.03. 15:51:34

@N. Barbie: Nem titok, hogy a CEU (is) nagyrészt káderkeltető volt, a műszaki és természettudományos szakok eléggé marginálisan voltak jelen benne.
(ezzel együtt nekem semmi bajom nem volt a CEU-val, még ha esetleg nem is értek egyet mindennel, amit ott oktattak)

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.03. 15:52:43

@Homyak:

Hol az erőltetés. Mi mind a szellemi fellazítás, felvilágosítás, szemfelnyitás frontján harcolunk. Semmi értelme átvenni a hatalmat, míg a többség nem akar minket őszintén.

Ezért is nem a politikában harcolunk, hanem a szellemben.

A XX. sz. talán legokosabb marxista gondolkodója, Gramsci ezt meglátta már 100 éve.

orient 2018.12.03. 15:52:46

@N. Barbie: mondjuk a mokas az, hogy 10 fideszes ismerosombol, 9 azt allitja, hogy a jobbik a naci es magukat felvilagosult nyugati, atlantista szemelyeknek tartjak, akik elfogadnak mindenfele embert es semmi eloiteletuk sincs. Migransokat nem szeretik persze, de tulajdonkeppen azt gondoljak, hogy jelenleg meg mindig egy nyugati europai allamrendhez tartozunk. Erdekes nem?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.03. 15:53:31

@Magánvéleményem: Ja bocs, de történt, a kollaboráns ellenzék tovább szalámizódott, ha most lenne a választás, a fidesz kb 4-5 mandátummal többet kapna...

Az LMP nem jutna be, de a Kutyapárt talán igen :-)

lac1 2018.12.03. 15:56:12

@orient:

Mindig, minden alkalommal belefutok ebbe a baromságba...
Az, hogy a pokolba kívánom az egész ceu-s bagázst, nekem a jelenlegi kormánypárt nem jelent semmit, a sok rossz közül a kisebbik rosszat.
A Jupiter magasságól szarom le, hogy közülük ki-hol szerezte a papírját.
Mindig belefuttok ebbe a hülye skatulyázásba, de az egy dolog, mert bizonyos esetekben én is, de én figyelek legalább arra, hogy nem ilyen kisméretű skatulyákat gyártsak.
És nem lett baja senkinek? Maradjunk akkor a történelem régmúlt eseményeinél, ha már felvetettem: miért nem teszik látogathatóvá Hitler szülőházát? Abba sem hal bele senki, ha mások érdeklődve megtekintik és mégis.
Hát én is azt teszem, mint a másik oldal.

$pi$ 2018.12.03. 15:59:19

@Alick: "Nem titok, hogy a CEU (is) nagyrészt káderkeltető volt, a műszaki és természettudományos szakok eléggé marginálisan voltak jelen benne."

A CEU-n soha nem volt egyetlen műszaki vagy természettudományos szak sem.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.12.03. 16:04:10

@N. Barbie: Azt mondom én is, hogy a CEU vs. Fidesz az elitek közötti cicaharcról szól. Az átlag embert nem érinti és nem is érdekli, de ebből nem következik, hogy a Fideszt elitellenesnek tartom, nem is állítanék ilyesmit. Maximum látszat szintjén azok. Ellenben az hogy az ellenzék mennyire elitpárti, az teljesen világossá válik ilyen ügyeknél, azaz, hogy mire mekkora hangsúlyt fektetnek. Jelenleg számukra ez a legnagyobb ügye és problémája Magyarországnak, a többi másodlagos vagy eltörpül számukra. És ez nagyobb gáz az ellenzékre nézve, mint az a Fideszre nézve, hogy beleállt a CEU-ba.

Alick 2018.12.03. 16:06:31

@$pi$: Alkalmazott matek és IT jelen volt:
www.ceu.edu/academics/schools-departments
(az más kérdés, hogy a fentiek esetlegesen milyen szociológiai kontextusokban kerültek alkalmazásra)

Alick 2018.12.03. 16:10:00

@corto maltese: A fidesz nem elitellenes, csak olyan jobbos populista erő, akik a szoclib elittel állnak szemben. Nemzeti etatizmus kontra internacionalista etatizmus...

lac1 2018.12.03. 16:10:15

@corto maltese:

Szerintem pedig igenis baj, hogy egy olyan embernek, akinek van valamilyen erkölcse, annak vannak bántó dolgok még akkor is, ha őt magát direktben nem érinti.
Például az állatvédők mind ilyenek.
És hiszem, hogy az átlagembernek is van ilyenfajta igénye, legfeljebb különböző mértékű.

conchita wurst 2018.12.03. 16:12:39

A CEUnal is fontosabb:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/mnb-kulkereskedelem-tobblet-elemzes.674402.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Ismet egy fontos ugy, amiben az ELLENZEK es a fuggetlenobjektivbedia folyamatosan hazudik.

OSSZESZERELOUZEM - volt 2010ig, most meg a szolgaltatasok dominalnak a magyar exportban, persze az arukivitel is nott

gratulalok ellenzek

Homyak 2018.12.03. 16:13:11

@balcán maxval bircaman:

Erre a maszlagra már nem lehet mit mondani. Csak annyit, hogy elméd megbomlott.

N. Barbie 2018.12.03. 16:14:01

@lac1: Semmi ilyesmit nem mondtam.