B1 blogcsalád



Orbánék zsarolják a CEU-t, hogy zsaroljon ki egy találkozót Trumpból, különben végük

2017. május 04. - nickgrabowszki

A kormánynak esze ágában nincs megváltoztatni az amerikai egyetemet ellehetetlenítő jogszabályt. terroceu.jpg

Ez a Schmidt Mária +független értelmiségi" és csapata szervezete konferencián derült, ahol Kovács Zoltán kormányszóvivő, aki maga is a CEU-n doktorált, de nem tudja értelmezni, hogy amerikai vagy magyar diplomát kapott-e, azt mondta,

a CEU térfelén van a labda, nekik kell megfelelniük a feltételeknek,

azaz vagy szerezzenek amerikai kormányzati támogatást, vagy alapítsanak amerikai kampuszt. Mindezt a következő 3-5 hónapban.

Mert ha nem teszik, akkor az Oktatási Hivatal októberben visszavonja a működési engedélyüket, és januártól nem indíthatnak új kurzust, amelyik amerikai diplomát ad ki.

A CEU rektorhelyettesei, Enyedi Zsolt és Fodor Éva a konferencián süket fülekre találtak, amikor azt hangoztatták, hogy a feltételeknek nem tudnak, mert nem lehet megfelelni.

  • Kampuszt alapítani nem 2 perc.
  • Az amerikai kormányra a CEU-nak nincs befolyása.

Továbbá az amerikai kormány - a budapesti ügyvivő, David Kostelancik útján - le is szögezte, mivel náluk az oktatás tagállami hatáskör, nincs joguk ilyen típusú megállapodásokat kötni.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár ezért hiába mondta azt hogy az első lépés megvolt, felvették a kapcsolatot az Egyesült Államokkal, ami reménnyel töltötte el Enyedi rektorhelyettest, a tárgyalások azonnal meg is szakadtak, sőt, el sem kezdődtek.

Kovács és Maruzsa mint a kormány képviselői a konferencián nem adtak választ arra, hogy

  • miért volna jobb bárkinek is, ha a CEU-nak lenne amerikai kampusza?
  • miért kellene egy kormányzatnak szándéknyilatkozatot kiadnia egy egyetem támogatásáról, amelyik nem igényel közpénzt, se amerikait, se magyart?
  • de ha már kell, akkor miért elég New York állam, amelyik már amúgy is megtette ezt több mint 10 éve?
  • illetve mennyivel kevésbé volna "virtuális" vagy "csaló" az intézmény, ha két kormányzat megállapodik róla, bár az egyetemi autonómia miatt egyáltalán nem lehet befolyásuk a működésére?

valamint igen kitartóan hangoztatták, hogy az egyetemet nem is akarja senki bezárni. Ők biztosan nem.

Ha ezt egy pillanatra is komolyan vesszük, akkor a helyzet az, hogy

a kormány továbbra is a CEU-tól várja, hogy összehozzon egy Orbán-Trump találkozót.

Vagy legalább egy Szijjártó-Tillersont. Azaz botrányt csináltak azért, hogy megkerüljék a szerintük demokrata-liberális befolyás alatt lévő külügyi adminisztrációt, és elérjék a POTUS ingerküszöbét.

De egyelőre ez nem sikerült. Sőt, a botrány világméretű lett.

Schmidt, aki amúgy olyannyira független, egyenesen a miniszterelnöki oligarchák közé tartozik, az intézményei és programjai állami apanázsból élnek, sőt, kormánybiztosi titulust visel, felháborodottan a szemére hányta a CEU vezetőinek, hogy Ignatieff rektor a diplomáciai misszió teljesítése helyett inkább a közvéleményhez fordult, és nemzetközi hazugságkampányba kezdett.

Schmidtet valószínűleg nem lehetne meggyőzni arról, hogy

  • bár az lehet, hogy egyetemet nem akarta bezárni senki, most már törvény van róla, hogy vissza kell vonni a működési engedélyét;
  • valamint hogy nem lehet törvénytelennek nevezni egy intézmény - akármilyen intézmény - működését azért, mert nem felelt meg előre az utólag meghozott jogszabálynak. A sztálini Szovjetunió óta nem.

A konferencia célja nem a sorosozás, ez az esemény nem a nagyközönségnek szólt, nem a végtelenül egyszerű (de legalábbis annak tekintetett) Fidesz-tábort célozta. Soros neve talán el sem hangzott. De hangsúlyos semmiképpen nem volt.

Azonban, bár a CEU vezetőiben főleg ilyen remények is voltak, Schmidt konferenciájának célja nem az volt, hogy a nemzetközi nyomás hatására elinduljon a párbeszéd  Fidesz és a CEU között.

Éppen ellenkezőleg: ha lehántjuk a hazugságok sűrű szövetét, és nem azzal foglalkozunk, hogy ki mit mondott, és annak mekkora a valóságtartalma (a kormány részéről: semennyi), akkor világosan látszik, hogy a konferencia valódi üzenete az volt, nyomatékosítsák, bezárják a CEU-t, ha nem hoz össze egy találkozót:

Orbánék az időhúzással akarnak nyomást gyakorolni a CEU-ra.

Kovács, Maruzsa és Schmidt világossá tették, továbbra is ragaszkodnak a feltételek teljesítéséhez. És azon legfeljebb az uniós procedúra hosszú hónapokig, esetleg egy évig is elhúzódó lezárásakor hajlandóak változtatni.

Addig azonban minden marad a jelen állás szerint. Azaz októbertől visszavonják a CEU magyarországi működési engedélyét. A kurzusainak 90 százaléka megszűnik. Ezzel az egyetemnek is vége, vagy külföldre kényszerül.

És erre mondják, hogy nem akarják bezárni.

De nem számít, amit mondanak. Az számít, amit tesznek. Illetve ebben az esetben, amit nem tesznek.

Nem vonják vissza és nem módosítják a törvényt, azaz továbbra is

zsarolják a CEU-t, hogy zsaroljon ki egy találkozót Trumpból.

Vagy terrorizálják, hogy stílszerű legyek. (A helyszín a Terror Háza, a Nyilaskeresztes Párt és az Államvédelmi Hatóság egykori székháza volt.)

Nem hiszik el nekik, hogy nem tudnak ilyet csinálni. Tudnak ők, ha akarnak. Ha a létük a tét.

A racionális vitát a CEU nem tudja megnyerni, mert itt nincs, az Orbán-kormánnyal nem lehetséges a racionális vita. Hiába cáfolják meg újra és újra a hazugságokat, a magyar kormány potentátjai újra és újra sulykolják azokat, nekik nem számít se logika, se a tények.

Az még kérdés, hogy a kormányemberek valóban olyan buták-e, mint amilyennek látszanak, vagy csak a lojalitásuk érdekében az épelméjűségük látszatát is hajlandók feláldozni. Mindössze egyetlen ember előtt akarnak okosak lenni. És ott az számít okosnak, aki jól szolgál.

Ami megintcsak nem kicsit emlékeztet a sztálini Szovjetunióra. Vagy Rákosi Mátyás és Péter Gábor Magyarországára. És már megint a helyszínnél is vagyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8112481433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK 2017.05.04. 21:12:06

a tárgyalásokkal megbízott személyt NEM Orbánnak hívják, hogy jön ide az Orbán-Trump találkozó felvetése? :)

mellesleg 4 ország itteni egyetemét érinti a szabályozás, miért nem sír a többi?

legeslegujabbkor 2017.05.04. 21:29:48

Sajnos a CEU el fog menni

legeslegujabbkor 2017.05.04. 21:33:40

Most úszik el a jövőnk.

morpho 2017.05.04. 21:51:35

@FCUK:
Csak a CEU-t zárná be a törvény te nyomoronc! Szerinted miért jó Magyarországnak, ha elüldözik a CEU-t?

FCUK 2017.05.04. 22:20:00

@morpho: te nyomoronc, akkor mások meg tudnak felelni a törvénynek? Talán mégis a CEU nem-akarása a gond:) Ja, idézd a törvény azon passzusait, amelyek a bezárásról szólnak, előre is kösz.:)

sinus67 2017.05.04. 22:21:22

@morpho: Azért jó nekik, mert annak ideján a Soros azért nyomta a lóvét az akkor még liberális fidesz alapítóknak, hogy egyetemi tanulmányaik alatt olyan szabad eszméket is megismerhessenek, amelyeket az állampárti felügyelet alatt álló felsőoktatásban csak különféle underground műveletekkel tudtak magukévá tenni. Soros ehhez segítette őket.
Nem szeretné a jelenlegi fidesz, hogy megismétlődjön az, hogy a fiatalok nyitottak legyenek a világra és a szabad eszméket megismerjék! Pláne, ne terjesszék!

www.origo.hu/itthon/20101030-orban-viktor-es-soros-gyorgy-kapcsolatanak-tortenete.html

Ideológiai ellentétek fejezet!

sinus67 2017.05.04. 22:58:16

@FCUK: Törvény passzusa nem szólhat arról, hogy bezárják! Azért ott MÉG nem tartunk!
A törvény által támasztott követelmények teljesíthetetlen mivolta vezethet oda, hogy bezárjon a CEU Te szerencsétlen! Biztos bassza a csőrüket, hogy nem tudnak a CEU tetejére ültetni legalább egy olyan szervilis szánalmat, mint Te!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.04. 23:12:01

Valaki vegyen már föl egy Trump álarcot, és bassza seggbe a csúti gecit, hogy lenyugodjon.

morpho 2017.05.04. 23:13:20

@FCUK: Nesze te nyomoronc!

„(1) Magyarország területén külföldi felsőoktatási intézmény akkor folytathat oklevelet adó
képzési tevékenységet, ha
a) magyarországi működésének elvi támogatásáról szóló nemzetközi szerződés kötelező hatályát
a szerződő felek elismerték,
b) a székhelye szerinti országban működő, és ott ténylegesen felsőoktatási képzést folytató
államilag elismert felsőoktatási intézménynek minősül"
"ha az egyetem székhelye egy föderatív államban van, és ott a nemzetközi szerződés kötelező hatályának elismerésére nem a központi kormányzat jogosult, akkor a központi kormánnyal létrejött előzetes megállapodáson kell alapulnia az oklevél kiadásához szükséges nemzetközi szerződésnek"

Ez teljesíthetetlen, mert a b, pont szerint be kéne zárnia, mert az USA-ban nem folytat képzést, viszont az USA "központi kormányzata" nem köt olyan szerződést, amit a törvény előír. Tehát teljesíthetetlen és ez csak a CEU-t érinti.
Ezt egyébként nem neked írtam, narancskullancs, mert téged nem érdekkel és pont leszarod mi van a törvényben, viszont másokat érdekelhet és nem kell keresgélni.

morpho 2017.05.04. 23:16:28

@sinus67:
Azt, hogy Orbánéknak miért jó, azt tudom. A kérdés az volt, hogy Magyarországnak miért jó, ha bezárják a CEU-t? Csak mert a kormány az ország érdekében dolgozik... Vagy nem? Mert ha nem, akkor el kell zavarni a picsába!

morpho 2017.05.04. 23:17:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Mondjuk Szijjártó? :)) Esetleg Lázár, vagy mindkettő? :)) Az ötlet amúgy kitűnő!

sinus67 2017.05.05. 00:15:48

@morpho: Vágom én! Átvitten a narancsmajomnak írtam! De tudom, hogy nem fogja föl! Bértollnokoknak nem az a dolga! Orbán seggéből kihúzza a fejét, böfög néhány baromságot a blogokon, libsibolsizik, aztán megy vissza a gazdája seggébe!

FCUK 2017.05.05. 01:10:05

@sinus67: ha 4 országból csak egy egyetem sír, akkor legalább 75%-nak teljesíthetőek a feltételek.

@morpho: ez az utolsó, hogy elmagyarázok valamit, mert olyan sötét vagy, hogy úgysem érted meg, de talán mások.
"ha az egyetem székhelye egy föderatív államban van, és ott a nemzetközi szerződés kötelező hatályának elismerésére nem a központi kormányzat jogosult, akkor a központi kormánnyal létrejött előzetes megállapodáson kell alapulnia " ezt idézed. aztán azt mondod, hogy "Ez teljesíthetetlen, mert a b, pont szerint be kéne zárnia, mert az USA-ban nem folytat képzést, viszont az USA "központi kormányzata" nem köt olyan szerződést, amit a törvény előír" hol van az idézett törvényszövegben olyan, hogy központi kormányzatnak SZERZŐDÉST kell kötnie? a törvény egyértelműen fogalmaz, megállapodást említ. ez lehet írásbeli szándéknyilatkozat, szóbeli megállapodás, amit papírra vetnek, stb.

komolyabb érv lehetne, hogy otthon nem folytatnak képzést, de erre is van két válasz: egy, ha annyira jó a képzés, miért nem csinálják otthon is, miért csak itt? de ez nem lényeges, valami oka biztos van. viszont: itt sem oktat a CEU, ugyanis az általa ott akkreditált anyagot egy szerződéssel a KEE oktatja le. mért ne lehetne mondjuk a NYU-vel egy ugyanilyen szerződést kötni? ja, hogy ahhoz szándék kell? ha itt máködik, ott is tuti sikerülne pedig. na csá.

és kösz, hogy írtad, mások talán rájönnek, hogy ez tényleg vihar egy pohár vízben :D

morpho 2017.05.05. 01:25:35

@FCUK:
Lehet ezzel szórakozni narancskullancs! AZ USA központi kormányzata megállapodást sem köt és semmit sem köt és nem is tárgyal olyanról, ami nem a hatáskörének része. Ez nem az. Itt van egy nagy pont. Hiába hazudozol, hiába terelsz, hiába adod elő a tanár urat kullancs! Vissza fogják ezt vonni amúgy, te meg majd azt is kb hasonló színvonalon fogod "elmagyarázni" buta narancskullancs. A legagresszívabb/legostobább fajta a blogtérben.
Köszi, hogy elmagyaráztad. Most már értem.

morpho 2017.05.05. 01:27:14

@sinus67:

Fölfogja a nyomoronc habonykullancs, csak szopatni akar minket. Tipikus troll reakció.

FCUK 2017.05.05. 01:44:07

@morpho: örülök, hogy segíthettem :)

Nzoltan 2017.05.05. 09:36:14

@morpho: Ha az usa-nak annyira fontos a ceu, akkor megoldja. Nekik ezek szerint mégsem.

morpho 2017.05.05. 12:09:36

@Nzoltan:
Hogy jön ide az USA? Ha fontos vagy anyádnak, majd megoldja! Úgy tűnik mégsem.

sinus67 2017.05.05. 12:33:46

@Nzoltan: Nem az USA-nak fontos, hanem Orbánéknak, hogy a lehető legkevesebb (értsd nulla) ellenzéke legyen! Az értelmiség jelentős része már kezd ráébredni, hogy a vak kommunistaellenességük mantrázása közben nekik is annyi lesz!
Csak tudnám, hogy mi a szarnak kellett a rendszelváltás, ha most ott tartunk, hogy kommunista diktatúra helyett keresztény-kommunista diktatúra kiépítése folyik!
És mielőtt még elkezdenéd a hülye szerecsenmosdatást, csak mondom, hogy most - amíg EU tagok vagyunk - az alapozás folyik. Majd, amikor Putyin lesz gazda, majd kiteljesedik!

Pipas 2017.05.05. 14:13:56

@sinus67: "helyett keresztény-kommunista diktatúra kiépítése folyik!"

Oké, azt azért neked is el kellene döntened, hogy a zorbán "vak kommunistaellenessége" zavar vagy az, hogy a zorbán kommunista diktatúrát épít. :D

rasztaszív 2017.05.05. 14:32:25

@Pipas: szerintem maradjunk csak annyiban,hogy senki ne akarjon senki másra semmilyen ideológiát ráerőltetni.

morpho 2017.05.05. 14:35:30

@Pipas: Az van odaírva, hogy "a vak kommunistaellenességük mantrázása"
Mit nem értesz? Az a fránya PISA teszt neked se ment mi?

Miki Telepi · http://chienenchaine.wordpress.com 2017.05.05. 14:44:54

Kicsit naív ez a spekuláció az indíttatásról, ´kocsmai dumálásnak elmegy, komoly elemzésnek nem. Annyi tény van, hogy az állampárt hozott egy törvényt, ami miatt a CEUt be lehet zárni Magyarországon, ´és hatalmas propagandával tolják Magyarországon a hazugságokat. Egyszerűbb azt feltenni, hogy pont azért hozták ezt a törvényt, hogy elmenjen az egyetem. Oroszországban és a volt szovjet szatellitek Putyin ellenzéke között túl sok a CEU diplomás, p¨ölö.

élhetetlen 2017.05.05. 14:46:31

@Nzoltan: „Ha az usa-nak annyira fontos a ceu, akkor megoldja”. Egy dolgot nem értesz. (bocs, dehogy, sok dolgot nem értesz). Az, hogy Magyarországon akár egy hét alatt módosítják az alaptörvényt, ha kitalálnak valamit, az kínos, de megtehető. Az USA nem fog alkotmányt módosítani, csak azért, mert a külügyi kakadunk, vagy a pávakakasunk rikoltott egyet. Nem fogják újra osztani a szövetségi, és a tagállami jogköröketat. Vagytok páran, nagyon hülyék, olyan is volt már, aki azt írta, hogy ha az USA-nak fontos a CEU, akkor jöjjön ide Trump, és beszélje meg Orbánnal. Mi van az agyatok helyén?

ISIS nevű CIA projekt 2017.05.05. 14:47:01

@Miki Telepi:
Ja meg a CIA- bábok között is az egész Közel- Keleten, kis- Ázsiában.

élhetetlen 2017.05.05. 15:27:46

@FCUK: Olyan szórakoztató lenne, ha nem lenne ilyen kínos, hogy „ez az utolsó, hogy elmagyarázok valamit”, és utána hülyeséget beszélsz. „a törvény egyértelműen fogalmaz, megállapodást említ.”. A szövetségi kormány megállapodást sem köt, mert nem tartozik a hatáskörébe semmi, ami az oktatással kapcsolatos. Érted? „mért ne lehetne mondjuk a NYU-vel egy ugyanilyen szerződést kötni?”. Ha a NYU alatt New Yorkot érted, azzal van szerződés. „itt sem oktat a CEU, ugyanis az általa ott akkreditált anyagot egy szerződéssel a KEE oktatja le.”. Két dolog. CEU, KEE, több mint ezer doktorandusz, és mesterszakot végző, és majdnem ennyi tanár, kutató, akik viszik a témákat. Ezt párhuzamosítani NY-ban, csak szerinted lehet októberig, mert a neves tudósok nem az utcasarkon állnak státuszra várva. Mo-n meg lehetett csinálni, hogy a Kandó nyitott harminc diákkal egy szakot Fehérváron, és több volt a tanár, mint a diák, de BP-ről leugrani órát adni Fehérvárra, az megy, de Bp és NY között nem. A KEE képzésének a hírek szerint 90%-a a CEU-s képzés. Megvonják a CEU működési jogát. 10 %-ért fenn fogják tartani a tanári kart? Vagy a kormány akkreditálja Magyarországon az összes CEU-s képzést, és minden amerikai tanárnak megadja a munkavállalásit? Ilyen feltételekkel szerintem elhúznak, és akkor, jaj, de jó lesz neked. A másik. Ha ugyanezt oktatnák New Yorkban is, akkor mennyivel változna a helyzet Magyarországon? Marad az, hogy Orbán fingott egyet, hogy nem kell, mert…Abba már nem megyek bele.

FCUK 2017.05.05. 15:38:56

@élhetetlen: a NYU természetesen a New York Universityt jelenti. Mivel
már ezt sem értetted meg, a hülyeségeidre nem is térek ki:)

Egyetlen apróság még: menj már ki az USA-ba, és dolgozz munkavállalási nélkül. Ja, hogy nem lehet???

jaap 2017.05.05. 15:44:44

@FCUK: Az USA központi kormánya semmilyen megállapodást nem köthet oktatási ügyekben mert az USA alkotmánya szerint nincs erre felhatalmazása. Ergo a CEU számára ez teljesíthetetlen feltétel. Érted? Dehogy érted...

FCUK 2017.05.05. 15:47:15

@jaap: nem is kell oktatási ügyben megállapodást kötni:) te hol
olvastad, hogy kell?

jaap 2017.05.05. 15:47:46

@Nzoltan: Hogyne, megoldja. Alkotmányt módosít meg ilyesmiket csinál. Tudod ezek azok a dolgok amik percek alatt mennek. Minek pofázol olyanba amihez fingod sincs?

jaap 2017.05.05. 15:48:45

@FCUK: "ha az egyetem székhelye egy föderatív államban van, és ott a nemzetközi szerződés kötelező hatályának elismerésére nem a központi kormányzat jogosult, akkor a központi kormánnyal létrejött előzetes megállapodáson kell alapulnia az oklevél kiadásához szükséges nemzetközi szerződésnek" Mit is jelent ez pontosan? Érted a szöveget vagy segítsek?

FCUK 2017.05.05. 15:51:50

@jaap: azt jelenti, hogy írnak egy papírt, hogy mivel ny jogosult a magyar kormány megállapodást fog vele kötni. Központi kormányzat neg odaírja, hogy tökéletes, hiszen oda tartozik, nem hozzájuk, és sok sikert kívánnak. Megállapodás? Lehet annak nevezni. Oktatási témájú? Nem.

FCUK 2017.05.05. 15:53:54

@jaap: ne legyél már ennyire földhözragadt és sötét, mert már fáj:)

jaap 2017.05.05. 15:55:35

@FCUK: Mivel egyetemről van szó, így bizony oktatási témájú. Azért is az mert enélkül NEM köthet szerződést a szövetségi tagállammal a magyar törvény szerint a kormány. Vagyis olyan feltétel szükséges ami az amerikai alkotmányba ütközik.
Nem érted csak mantrázol hülyeségeket.

Bryan élete 2017.05.05. 15:57:52

@FCUK: úgy, hogy a genya fejében az a téveszme született meg, hogy nekik - Trump-orbán - kellene aláírni az államközi megállapodást. Csak úgy dörgölőzésképpen. Trump pedig kurvára leszarja a kisgömböcöt, ennél komolyabb elnöki feladatai vannak jelenleg.

FCUK 2017.05.05. 16:00:34

@Amelanchier: ezt a ballibákon kívül senki nem állítja:) miért kellene legmagasabb szinten aláírni?

Miki Telepi · http://chienenchaine.wordpress.com 2017.05.05. 16:10:53

@ISIS nevű CIA projekt: CIA dolgozók más egyetemekről is szereznek diplomát. Sőt, CEU-s diplomával van aki egy autoriter rezsim szolgálatába áll. A végeredmény mégis az, hogy az állam nekimegy egy jól működő magyarországi egyetemnek valamilyen politikai megfontolásból. Mi a politikai haszna? Na, erre mondja a cikk, hogy azért, hogy Trumppal találkozhasson Orbán. Ami szerintem gyengécske magyarázat.

élhetetlen 2017.05.05. 16:12:02

@FCUK: Mivel New York állammal van szerződése a CEU-nak, tényleg nem vettem, hogy miért pont azzal kéne szerződést kötni, akire te gondoltál.
„Bár a leghíresebbek, mint a Columbia vagy Cornell, magánegyetemek, az államnak is megvannak a maga neves felsőoktatási intézményei, mint a SUNY (State University of New York), vagy a CUNY (City University of NewYork) egyes fakultásai például Buffalóban és Albany-ben, vagy a New York-i Fashion Institute of Technology”, tehát van pár. Neked ebből az jön le, hogy ezt sem értem. Jó lehet neked. Ha nem találtam ki, hogy mire gondolsz, akkor a lényeggel már nem is kell foglalkoznod, mert igazad van. A munkajogok nem a szakterületem, ez tény, de szerintem, ha egy amerikai prof, akár havonta idejön előadást tartani, annak nem kell munkavállalási. Ha a CEU megszűnik, akkor ki hívja meg? A kakadu, a maradék tíz százalék oktatására? Gondold már át, hogy mit beszélsz, vagy, hogy mi következik abból, amit csak te értesz, meg a kormány.

FCUK 2017.05.05. 16:21:18

@élhetetlen: a ceunak szerződése van NY állammal? Mi van? A ceunak ebben a kérdésben annyi lapot osztottak, hogy legyen oktatása otthon, ne csak itt hintse az igazságot:)

Egy prof előadni jön, pénzért, havi 2 alkalommal, az szerinted nem munka? De tényleg csak ennyiszer jön, pláne jó, marad ideje ott is oktatni nekik:)

Lényeg a lényeg, a CEU nem is akar megfelelni a törvénynek, egyedüliként, pedig mást is érint.

élhetetlen 2017.05.05. 16:23:08

@FCUK: Itt csak te vagy sötét, és földhözragadt. Csak annyi a baj, hogy azt látod, hogy MO-on mindent meg lehet tenni, és nem érted, hogy máshol nem lehet mindent megtenni a hatályos törvények, alkotmány ellen. Te odavagy, hogy de jó, nálunk, ha nem tetszik valakinek a haverok közül a törvény, akkor két nap alatt megváltoztatjuk. Ügyesek vagyunk, nem szüntetjük meg a védett madarak kilövésének törvény szerinti tiltását, csak a Semlyén által kilövendőket kivesszük a védett madarak köréből. Menj, nézz bele a tükörbe, és hányd le, majd rád is csorog.

FCUK 2017.05.05. 16:26:09

@élhetetlen: sajnos nálunk sem lehet mindent megtenni. Pedig lenne pár ötletem:)

élhetetlen 2017.05.05. 16:44:22

@FCUK: Nagyon fárasztó vagy. Feladom. Arra nem válaszoltál, hogy, ha New York államban is oktatna, akkor mennyiben változna a helyzet Magyarországon, de már ne is válaszolj. „ De tényleg csak ennyiszer jön, pláne jó, marad ideje ott is oktatni nekik:)„ Valószínű, hogy oktat is, és sok évre le van kötve az ideje, de, hogy ezt te hogyan képzeled, az nem érdekel. Ehhez még képzeld el azt a tanárt, aki az ELTE-n is oktat, aztán felborítja az órarendjét, mert nem két órára megy át a CEU-ra, hanem három napra Amerikába. Tényleg befejeztem, mert ennyi demagógiát nem lehet logikával lekezelni.
Megkaptam a következő leveledet. „sajnos nálunk sem lehet mindent megtenni. Pedig lenne pár ötletem:)”. Hát, ha a szellemi sötétség szorgalommal párosul, abból sok minden lehet, de jó nem.

FCUK 2017.05.05. 16:50:36

@élhetetlen: " Hát, ha a szellemi sötétség szorgalommal párosul, abból sok minden lehet, de jó nem." ezért áll így a balliba oldal, ahogy. Ámen.

sas70 2017.05.05. 16:52:29

Orbánnak ez olyan szívügye, mint a kisvasút, amit ha kell a Holdig is meghosszabbítanak.
A híveknek meg nem számít semmi, mert a fidesz ma már egy szekta, aminek az élén a messiás Orbán áll.

élhetetlen 2017.05.05. 17:11:32

@FCUK: Nem kellett volna leválasztanod, hogy mire írtam, amit írtam, mert én rólad írtam. Hogy te úgy maradsz, hogy te vagy a helikopter, mindenki más hülye, csak azért, mert nem érted, amit neked írtak, azon nem lehet segíteni. Azon sem, hogy még szellemesnek is hiszed magad. Igazad van, még életemben nem láttam hülyét, aki nem lett volna tökéletesen elégedett magával. Én ott hibáztam, hogy szóba álltam veled. Ennyi, tényleg befejeztem.

sinus67 2017.05.05. 17:42:00

@Pipas: A jobboldali értelmiség kommunistaellenességét említettem nem Orbánét! Orbáné már a múlt! :D
Most már a templomban, zsolozsmázva védi a zemberek, munkások érdekeit a gonosz nagytőke és a multik, valamint a migránsok ellen!
Szegény proletárok meg csak kapkodják a fejüket, hogy mekkorát fordult a világ! A bal került jobbra, a jobb került balra? Mivaaaaaan? :D :D

FCUK 2017.05.05. 17:51:10

@élhetetlen: nem választottam le, csak idéztem. ha gondjaid vannak a magyar nyelvvel is, az már végképp nem az én hibám. mást gondolunk, ez rendben is van, a baj csak az, hogy én értem a ti logikátokat, és rámutatok a hibákra, te meg csak személyeskedni tudsz. és senki nem kérte, hogy engem kommentálj, de ha házhoz jössz a pofonért, hát tessék :D

élhetetlen 2017.05.05. 18:29:17

@FCUK: Hát akkora zöldségeket írsz, hogy bár már nem akartam válaszolni, de erre még megteszem. Ha te hülyeséget beszélsz valami kapcsán, és az írom, hogy hülyeséget beszélsz a téma kapcsán, akkor az a megoldás, hogy idézed, hogy hogy „hülyeséget beszélsz”, mindezt rám vonatkoztatva? Ezt nevezed annak, hogy házhoz mentem a pofonért? Egyetlen felvetésemre sem válaszoltál érdemben, ennyire telik tőled? Na, ezt is csak azért, de ezt sem érted, hogy nincs mire büszkének lenned az „érveléseddel”. Na, hess!

FCUK 2017.05.05. 19:00:14

@élhetetlen: a törvény egyértelmű, ha te nem érted, gáz. Pont az USA miatt a végleges szöveg változtatásra került. Az EB sem kötött bele, mert megértették. ;)

Pipas 2017.05.05. 20:30:29

@élhetetlen: "Nagyon fárasztó vagy. Feladom. Arra nem válaszoltál, hogy, ha New York államban is oktatna, akkor mennyiben változna a helyzet Magyarországon, de már ne is válaszolj."

Hát ez mondjuk rohadtul egyszerű. Ha amerikában oktatna a CEU, akkor ott megvizsgálták volna, hogy milyen oktatói gárdával rendelkezik, hogy megvan -e neki minden erőforrása arra, hogy egyetemi oktatást végezzen. Joggal mondanák, hogy ők egy egyetem. Nem az lenne, hogy idejönnének és azt kellene hazudniuk, hogy ők egy egyetem.

Ha mondjuk én, meg három haverom elmennénk amerikába és azt kérnénk, hogy ugyan már, hadd adjunk pénzért diplomát, mert itt a tanyanyag, ami alapján mi magyarországon egyetlen hallgatót sem tanítunk és egyetlen diplomát sem adunk ki, de a józsi és társa valójában egy egyetem. Igaz, otthon még egy titkárnőnk sincs, ráadásul kft-ként vagyunk bejegyezve, de mivel mi 0 hallgatós, 0 kampuszos, 0 oktatós egyetemnek tartjuk magunkat ugyan kezeljenek már egyetemként minket itt is.

De tudod mit, hagyjuk is amerikát. Mehetnénk németországba, franciaországba, angliába és ott is előadhatnánk ezt. Ott mit mondanának? Azt, amit tőlünk elvárnának? Milyenek ott a törvények?

élhetetlen 2017.05.06. 11:05:41

@Pipas: Nem érted, ezért rossz a példád. „Ha amerikában oktatna a CEU, akkor ott megvizsgálták volna, hogy milyen oktatói gárdával rendelkezik, hogy megvan -e neki minden erőforrása arra, hogy egyetemi oktatást végezzen.”. Próbáld meg megérteni, hogy a CEU egy Amerikában bejegyzet, elfogadott egyetem. Ott vizsgálták meg az oktatási tervüket, ott fogadták el, hogy a KEE-n keresztül oktat, és ott döntötték el, hogy elfogadják Amerikában az általuk kiadott diplomát. Nem Magyarországon akkreditálták a képzésüket, nem a Magyar állam fogadja el a diplomát, hanem Amerika. Magyarországon csak a működési engedély kellene, ezt akarják megvonni. A CEU-t Magyarország nem tudja megszüntetni, mert semmi köze hozzá, csak elüldözni tudja az országból, ami neked biztosan nagyon jó lesz. Nézzük a példádat. „Ha mondjuk én, meg három haverom elmennénk amerikába és azt kérnénk, hogy ugyan már, hadd adjunk pénzért diplomát, mert itt a tanyanyag, ami alapján mi magyarországon egyetlen hallgatót sem tanítunk és egyetlen diplomát sem adunk ki, de a józsi és társa valójában egy egyetem”. És itt jön az, hogy fordítva ülsz a lovon. Azt biztosan nem érnéd el, hogy Németország elfogadja az általad kiadott diplomát, de ha elérnéd, hogy Magyarország elfogadja, mert bizonyítani tudod, hogy Németországban rendelkezésedre áll majd ezer tanár, stb., akkor a németeket nem érdekelné, hogy mit csinálsz itthon, mert a diploma nem lenne náluk érvényes, ahogy a CEU amerikai diplomája sem érvényes itthon. Nem tudom, mennyire érted. Ez a pénzért diplomát meg olyan szánalmas szöveg, mért nem mész be és veszel egyet? Talán, mert végig kell csinálni a képzést, a mesterképzésnél meg kell írni a diplomamunkát is, a doktori képzésnél a disszertációt is?
„Nem az lenne, hogy idejönnének és azt kellene hazudniuk, hogy ők egy egyetem.”
Egyetem. (Wikipédia). " Oktatási tevékenysége keretében alapképzési, mesterképzési vagy doktori fokozat (oklevél) megszerzését teszi lehetővé.”. Van mester és doktori képzés tanárokkal, diákokkal, mi a hazugság? Ja, persze, a KEE oktat, de a KEE nincs akkreditálva az USA-ban, és az oktatás kilencven százaléka az amerikai képzés. Ha ezt leveszed, a maradék tíz százalék magyar diplomáért nem érdemes fenntartani az oktatói gárdát, a kutatókat. És, hogy mennyire kamu az egyetem:
eduline.hu/felsooktatas/2017/3/9/QS_rangsor_2017_Kozepeuropai_Egyetem_ZT0NX1
Ennél alaposabban már nem tudom elmagyarázni, hogy mi van, bár lehet, hogy ez is felesleges volt.
süti beállítások módosítása