B1 blogcsalád



Orbán azt ajánlja a CEU-nak, maradjon nyugodtan, nem kérik rajta számon a törvényi feltételeket

2018. október 25. - nickgrabowszki

Magyarország ura és parancsolója úgy akar visszavonulni, mintha nem vonulna vissza: írásbeli garanciát nem fog adni arról, hogy az egyetem jogszerűen működik, elégedjenek meg a szavával. Higgyék el neki becsszóra, hogy nem nyúl a CEU-hoz.cornorb.jpg

Mi történt csütörtökön?

1. Egyfelől az, hogy a CEU rektora előbb az oktatóknak és a hallgatóknak, valamivel később a sajtónak is bejelentette, hogy az Orbán-kormány nem hajlandó aláírni a CEU maradásáról szóló államközi egyezményt New York állammal. Michael Ignatieff rektor ezt David Cornstein amerikai nagykövetre hivatkozva közölte, akinek 3 hete elmondta ezt Orbán.

Azonban ebben semmi új nincs. Egyrészt azért, mert ha akarták volna, már aláírták volna az egyezményt. Másrészt, mert Cornstein egy előadásában már nyilvánosan is bejelentette ugyanezt.

2. Másfelől az is történt, hogy a helyzetre hivatkozva Ignatieff rektor azt is közölte, a CEU elhagyja Budapestet, és az amerikai akkreditációjú képzéseit Bécsben folytatja tovább.

Azonban ebben sincs újdonság, mert erről a CEU már egy éve döntött, amit nyár elején nyilvánosságra is hoztak.

Akkor mi volt a csütörtöki egyetemi gyűlés és sajtótájékoztató célja? Alkalmasint az, hogy a nyilvánosság előtt gyakoroljanak nyomást Orbánra, mondjon igent vagy nemet a CEU maradására. Valamiféle reakcióit akartak kicsiholni a kormányból, hogy nyilatkozzon nyilvánosan az ügyben, rögzítse az álláspontját.

Ehhez képest mindössze annyi történt, hpgy Kovács Zoltán kormányszóvivő a Twitteren(!) reagált, miszerint

Soros meg a CEU trükközik.

A CEU bejelentése egy Soros György-stílusú politikai trükk. A CEU eddig  is működött, most is működik, és úgy gondoljuk, a jövőben is működni fog. Az amerikai diplomák kibocsátásának áthelyezése Bécsbe egyszerűen csak a politikai akció része.

Ami talán azt jelenti, hogy a CEU maradhat, csak az egyetemen múlik, hogy maradni akar-e.

Az egyfelől ellentmond annak az álláspontnak, amit Szijjártó még szeptemberben is hangoztatott, hogy a CEU nem teljesítette a törvényi feltételeket, mert nem hozott létre saját campust az Egyesült Államokban.

Másrészt viszont annak is ellentmond, hogy a felsőoktatási törvény módosítása szerint Magyarországon külföldi diplomát kibocsátani csak úgy lehet, ha

  • a kibocsátó országban is működik campusa az egyetemnek,
  • továbbá szükséges a magyar és amerikai állam közös nyilatkozata is.

Most azonban úgy tűnik, az Orbán-kormány hajlandó eltekinteni saját törvényének kikötésétől. Orbán is utalt már rá korábban, hogy nincs szükség betartani a jogszabályt, Gulyás Gergely meg csütörtökön arról beszélt, más megoldás is elképzelhető, mint államközi megállapodás: a felsőoktatási törvény ismeri az ún. közös diploma fogalmát, amihez nincs szükség állami vagy parlamenti hozzájárulásra.

Azaz létezik egy jogi kiskapu, amin - esetleg - átbújhat a CEU anélkül, hogy formálisan is megegyeznének a maradásáról. Tehát tulajdonképpen

Orbán úgy akar visszavonulni, mintha nem vonulna vissza; megengedné, hogy a CEU maradjon a törvény betartása nélkül is.

A törvény betartása amúgy - kell-e mondani - egyáltalán nem a CEU-n múlik, hanem éppen a kormányon. Amit Orbán, Gulyás és Kovács mond, az az, hogy maradjon az egyetem, ők nem fogják rajta számon kérni a szükséges engedélyeket.

Ami persze sem a CEU-nak, sem az Egyesült Államoknak nem elfogadható, hiszen olyan jogbizonytalanságot eredményez, ami ellehetetleníti az egyetem működését. A kormány bármikor indíttathat egy vizsgálatot a saját oktatási hivatalával, ami nem is juthat más eredményre, minthogy az amerikai diplomák CEU általi kibocsátásának nincsenek meg a szükséges feltételei, azaz a CEU jogtalanul működik.

Nyilatkozata szerint Cornstein nagykövet még mindig bízik benne, hogy rá tudja venni Orbánt annak elismerésére, hogy a CEU-nak van amerikai campusa, továbbá egy államközi egyezmény aláírására. Úgy tűnik, az amerikai kormány még mindig nem érti, hogy a Fidesz elnökének az a legfontosabb, hogy arcvesztés nélkül jöjjön ki az ügyből, amit kizárólag azért indított, mert az amerikai jogban teljesen tájékozatlan módon azt hitte, a White House vagy a State Department fogja vele megkötni az államközi egyezményt, és így közvetlenül tárgyalhat Trumppal.

Szijjártó és minisztériuma komoly szakértelmét mutatja, hogy nem tudták, a szövetségi kormány nem illetékes az ügyben.

Pillanatnyilag ott tartunk, hogy se a CEU, se az amerikai kormány nem tud mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy a magyar kormány azt javasolja, maradjon nyugodtan az egyetem, nem számít, hogy itteni működése a jövő évtől nem fog megfelelni a jogszabályoknak. Orbán azt ajánlja, hogy a CEU privilegizált helyzetbe fog kerülni, abba a körbe, mint Mészáros, Garancsi és egyéb oligarchák, meg a Fidesz uralkodó elitje, akik egyenlőbbek az egyenlőknél, akiknek nem kell betartani a törvényeket.

Magyarország ura és parancsolója írásbeli garanciát nem fog adni arról, hogy a CEU jogszerűen működik, elégedjenek meg a szavával:

Orbán szava erősebb, mint egy államközi egyezmény, személyesen garantálja, hogy nem kell betartani a törvényt.

Ami talán még súlyosabb, mint ha el akarnák üldözni a CEU-t, mert jól mutatja: megszűnt a jogállam Magyarországon. 

Csak ezt az amerikaiak (meg sokan mások) egyszerűen még mindig nem hajlandók elhinni, hogy a XXI. században ilyesmi lehetséges. Hogy egy EU- és NATO-tagállam működhet úgy, mint egy keleti despotizmus.

(A képen a magyar miniszterelnök és az amerikai nagykövete az Országház Nándorfehérvári termében. Forrás: az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2114322021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

muv 2018.10.27. 14:46:00

@paraszthajszal:
"Fú, de menő. Top university!!!
Ne haragudj, de ez így komolytalan."

mond, te akarattal akarsz magadbol hulyet csinalni, vagy csak igy sikerul?
en.wikipedia.org/wiki/QS_World_University_Rankings

muv 2018.10.27. 14:47:56

@FILTOL: a gender studies alapja meg a szociologia.
mit is akartal ezzel akkor mondani?

muv 2018.10.27. 14:49:56

@Sir Galahad:
"Mellesleg: a népesedéspolitikához sem nélkülözhetetlen, hiszen népesedéspolitika azelőtt is volt, hogy a "társadalmi nemek" gondolata egyáltalán megfogalmazódott. "
es ez pont igy van a grafelmelet eseten is, hidd el nekem!

"Pont azt próbáltam elmagyarázni, hogy mondjuk a gráfelmélethez nem értek, így nem tudok érvet mondani, de nyitott vagyok arra, hogy egy a szakterülethez értő szakember meggyőzzön. Nyitott lennék erre a "társadalmi nemek" esetében is, de akárhány témába vágó vitában vettem részt, soha senki nem állt elő ilyennel."
csakhogy en pont arra probalok ramutatni, hogy hiaba vennel reszt egy grafelmelet fontossaga vitaban, az ottani erveket pont ugyanugy nem ertened. nem is ertem, honnan vetted azt, hogy ott meg tudnanak gyozni?

paraszthajszal 2018.10.27. 14:56:17

@muv: Ja, Wikipedia? Nem ezt is a Soros vette meg nemrég véletlenül? Ja de.
m.origo.hu/itthon/20181017-wikipedia-sorosgyorgy-befolyas.html

Egyébként még az általad linkelt oldalról is elérhető, hogy miről szól ez az egész:
www.theonlinecitizen.com/2017/06/09/qs-ranking-downright-shady-and-unethical/
„Secondly, QS’s business model is really shady:
A dubious Star ranking system, where universities pay to be evaluated. (Conflicts of interest anyone?)
‘Branding Opportunities’ for $80,000 with QS Showcase
A highly lucrative ‘consultancy service’ to help universities rise up the rankings”

Sir Galahad 2018.10.27. 15:06:01

@muv: A "társadalmi nemek" esetében nem az a baj, hogy nem értem az érveket, hanem hogy nem is nagyon mond érveket senki. Nem is próbáltak meggyőzni, maximum lebunkóztak, amiért egyáltalán megkérdőjeleztem a dolgot.

Larrikin 2018.10.27. 15:18:11

@Sir Galahad: akkor vedd úgy, hogy azért hasznos a társadalmi nemek képzés, mert ennek hiányában idővel a pc kultúra és a kitartóan túltolt feminizmus fogja meghatározni számos kérdésben az életed. Most átmenetileg ugyan az alt right van relatív nyerőben, a morális gátakon lazán átlépő, gátlástalan populizmus épp kidühöngi magát, de nem lesz ez mindig így, az inga hamarosan visszalendül. Minél jobban sikerül közben aláásni a demokráciát és a jogállamot, ellehetetleníteni a közbeszédet, korlátozni még a közéletet kérdéseit érintő tudományos munkát is, annál nagyobbat üt, amikor bekövetkezik a fordulat. Régimódi fordulattal kifejezve, kard által vész ki kardot ragad. Ennek nagyon csúnya vége lesz.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.27. 15:54:26

@Larrikin: Áááh,ennek csak odáig terjed a tudat,hogy:4 év múlva is megint szopni fogtok!

muv 2018.10.27. 15:56:38

@Sir Galahad:
"maximum lebunkóztak, amiért egyáltalán megkérdőjeleztem a dolgot."
es nem gondolod, hogy van benne egy kis igazsag? gondolj bele: a grafelmeletet nem kerdojelezed meg alapbol, a tarsadalmi nemek kutatast viszont igen. pedig egyikrol sem tudsz tul sokat..
lehet am, hogy ha grafelmeleszek koze mennel, hogy szerinted hulyeseg amit csinalnak, ok is csak lebunkoznanak.

de vissza a lenyegi kerdesre: mintha azt irtad volna, hogy "hallgattal" egy szakvitat, es ott nem talaltal hasznos ervet. ha csak hallgato vagy egy szakvitaban, akkor ott hogy bunkoznanak le? ebbol nekem viszont az jon le, hogy te nem hallgattal ilyen szakvitat, hanem te probaltal meg vitazni valakivel, aki persze vagy szakerto vagy nem.

nem lenne hasznosabb, ha tenyleg szakertoket hallgatnal meg a kerdesben?

(es csak ismetelni tudom magam: lathatoan sem a grafelmelet, sem a tarsadalmi nemek tudomanyag hasznossagarol nem nagyon tudsz semmit. miert van az, hogy az elsot elfogadod, hogy bizonyara hasznos, csak nem tudsz rola, a masodikat meg alapbol elutasitod?)

Sir Galahad 2018.10.27. 16:04:45

@Larrikin: Én is szeretem az iróniát.

Sir Galahad 2018.10.27. 16:11:12

@muv: Ha én egy vitában nyitott, de szkeptikus vagyok, és érvek helyett lebunkózást kapok, akkor úgy gondolom, nincs benne igazság. Egyébként meg persze, szívesen hallgatnék meg a témában szakembert is, de ha figyelted az itteni vitát, még azt sem sikerült tisztázni, hogy lehet-e valakit ezen a területen szakembernek nevezni.

kolomparlole1114 2018.10.27. 17:10:16

@taga20: A kommunista agitprop Zsidorigó is a Breitbart nevű fakenewsból szokott idézgetni, mert értelmes ember olyan baromságokat nem lenne képes leírni, csak az olyan hülyék mint azok ott.

kolomparlole1114 2018.10.27. 17:11:31

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Hát igen, ha már apját, Rákosit is hagyták volna eltüzelni Auschwitzban, most nem lenne probléma.

kolomparlole1114 2018.10.27. 17:13:59

@$pi$: Ja, a Zsidorbán már 2002-ben is megbukott, elkergette a magyar nép, csak a 400.000 román hazaárulóval és a kékcédulás választási csalásokkal tudta újra elbitorolni a hatalmat.

taga20 2018.10.27. 17:34:27

@kolomparlole1114: ez a zsidorigó mi a fasz? sötétícs má fel!

gsgaga 2018.10.27. 17:53:44

Phuu Emberek ez nagyon érdekes volt idáig. Átrágtam magam az összes ehhez az íráshoz tartozó kommenten. Úgy tűnt, vannak akik járatosak az ide vonatkozó törvényekben, majd olyan aki ellenérvelt. Ez legalább vita szerü. A libsizés v. csutizás engem igazából nem érdekel. Az a baj,h nem jutottam sehova. Oda kéne visszatérni a genderezésről meg sorosozásról, meg minden más mellékvágányról, amiről a cikk értekezik. Vagyis a kérdés: A CEU az oka annak,h nem maradhatnak Bp-en, vagy a kormányzat álláspontja az ami ennek az akadálya. Megnéztem az echo tévén a szóvivő nyilatkozatát, miszerint CEU blöff az egész bejelentés, de többszöri végighallgatás után sem vettem ki a szavaiból, mi az a nem teljesülés amit a kormány számon kér. Hablatyol a pofa mindenről, Sorosról de,h pl. mi nem teljesül azt nem mondja ki az istenért sem, a riporter (?) meg tapintatosan nem kérdez rá.
Tehát van itt vki aki meg mondja a tuttit: CEU vagy kormány? Ezt szeretném tudni, de tényleg. És nem azért, mert nem tudok ennél az információ nélkül enni, hanem mással ellentétben nagyjából figyelemmel kísérem az itthoni eseményeket és szeretnék tisztán látni, ami manapság nem 1xű belátom. Amúgy mazohista vagyok.. :) Szóval mi a frankó emberek?

élhetetlen 2018.10.27. 17:55:29

@paraszthajszal: „Soha nem alkalmaznék olyan embert aki…”. Ez jó! Hogy Orbánnak kevesebb esze van, mint egy nyugati átlagembernek… Ezzel érvel egy rajongója? (Kovács Zoltán kormányszóvivő). „gyerekeket globalista propagandával kezdik bombázni”. Hát igen, azok a szegény diplomás, felnőtt gyerekek. Biztosan könnyen félrevezethetők. Amit beszúrtál, csak azt mutatja, hogy a nyugati átlagember is képes hozzászólni bármihez, amiről fogalma sincs.

muv 2018.10.27. 17:58:57

@Sir Galahad: "Ha én egy vitában nyitott, de szkeptikus vagyok, és érvek helyett lebunkózást kapok, akkor úgy gondolom, nincs benne igazság."
en csak azt nem ertem tovabbra is -- es erre valahogy nem akarodzol valaszolni --, hogy mi az a kulonbseg ami miatt a grafelmelettel szemben nem vagy skeptikus, mig a gender tudomannyal szemben igen. ja, nem tul igazsagos, de toled sem igazsagos, hogy ki tudja miert nem kezeled azonos szinten a kettot. amugy meg amig nem szakemberrel vitazol, addig maganak a vitanak sem biztos, hogy van sok ertelme. egy szakember viszont valoszinuleg nem fog lebunkozni meg akkor sem, ha szkeptikus vagy.

"de ha figyelted az itteni vitát, még azt sem sikerült tisztázni, hogy lehet-e valakit ezen a területen szakembernek nevezni."
ugye nem gondolod komolyan, hogy ez alapjan a sardobalas alapjan, ami itt tortenik kene barmilyen kovetkeztetest levonni egy ilyen kerdesben?
a felvetesre egyebkent tobb mint egyszeru a valasz. pont ugyanaz a szakember a tarsadalmi nemek tudomanyagban, mint a grafelmelet tudomanyagban: szakiranyu diplomaja, netan doktoria van, es az adott temat kutatja. semmi kulonbseg.

taga20 2018.10.27. 18:08:37

@gsgaga: te egyébként most estél le a marsról, vagy mi ez a hülyeség, amit toltál az előbb?

gsgaga 2018.10.27. 18:17:07

@taga20: nos legyen: marslakó vagyok. Meg tudod nekem mondani a tuttit taga?

taga20 2018.10.27. 18:25:56

@gsgaga: statuálás esete forog fenn, má megint, de a végén a marslakók fognak nyerni.

viccet félretéve, a csúti gecit és bandáját zavarja, ha valakik önállóak és nem a rohadt, féreg mentalitásukat mantrázzák. ennyi.

zöd?

www.youtube.com/watch?v=fsLdhijtdwI

élhetetlen 2018.10.27. 18:28:03

@gsgaga: A tuttit nem tudom, csak azt, amit nyilvánosan közöltek. Azt, hogy hoztak egy törvényt, ami szerint a CEU-nak kell oktatni Amerikában is, és kell egy államközi szerződés az amerikaiakkal. A CEU létrehozott egy campust Amerikában, ahol oktatás folyik. Pipa. Egy kormányküldöttség kiutazott megnézni. Látták. Az amerikaiak látták, hogy látták. Nehéz azt mondani, hogy nincs. Államközi szerződés nem lesz, ez Amerikában tagállami feladat. A tagállami szerződés előkészítve, az amerikaiak aláírnák, a magyar kormány nem, mert csak. Tehát a CEU nem működhet törvényesen, mert nincs aláírt szerződés, vagy megállapodás, vagy mi. Mivel ezt a szerződést csak a kormány írhatja alá, a CEU semmit nem tehet. Valószínű, hogy ennyit te is tudtál, vedd úgy, hogy csak összefoglaltam.

kolomparlole1114 2018.10.27. 18:33:33

@taga20: A propaganda szennylapotok. Oda lép ki a freemail.

gsgaga 2018.10.27. 18:38:43

@taga20: ez óriási, imádom az ötödik elemet. :) a Tanú-t is. Alap film, az iskolában kéne oktatni. telitalálat!
A baj az, h az erőben azért van némi bibi, mert a több száz kommetek között olvastam ellenkező véleményt is. Értem én a felindultságod is. De ez még nem az igazi válasz, amit tudni szeretnék. Érvek érdekelnek. Mint mondtam a csutizás,sorosozás,libsizés nem az én dimenzióm. Vannak itt akik ide citálnak törvényeket, majd más másokat. Tényleg nem lehet objektíven megítélni,h mi a frankó. Csak úgy,h én kormány oldal vagyok akkor fekete, ha meg ellen véleményes, akkor meg fehér. Szürke nincs?

Sir Galahad 2018.10.27. 18:39:12

@muv: Attól, hogy valakinek van valamiről papírja, önmagában még nem lesz szakember. Gondolom, egyet tudunk érteni abban, hogy mondjuk egy végzett asztrológus nem szakember, mert amivel foglalkozik, annak nincs össztársadalmi haszna. A matematikáról, meg annak a részterületeiről több száz éve kiderült, hogy hasznos.

élhetetlen 2018.10.27. 18:52:38

@paraszthajszal: Na, bevágom újra, mert elsőre nem értetted meg. Az a szám, ott a sor elején, pl. az 51-100 azt jelenti, hogy az első százban benne van.
„A dubious Star ranking system, where universities pay to be evaluated.„. Hát ez jó! Van nevezési díj, mert ezt munka összeállítani, és ki kell fizetni a munkát. Már csak azt nem értem, hogy Corvinus, az ELTE miért fizet egy ilyen semmit érő rangsorban szereplésért. Mert, ha hajlandó vagy átnézni ezt a pár sort, akkor látod, hogy ott vannak. Kicsit rosszabb helyezéssel, de ott vannak, úgyhogy az érvelésed nem sokat ér.
www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2018/politics
51-100 Central European UniversityMore Hungary

www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2018/social-sciences-management
202 Central European University
401-450 Corvinus University of Budapest
www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2018/social-sciences-management
202• Central European University
401-450• Corvinus University of Budapest
www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2018/social-sciences-management
202• Central European University
401-450• Corvinus University of Budapest
451-500 Eötvös Lorànd University
stb…stb…

taga20 2018.10.27. 18:55:16

@gsgaga: szerintem nézd meg a szürke ötven árnyalatát, más ötletem nincs.

ja és me én vagyok a b1 nótafája, küldöm a hatodik nótámat.

nesze!:)

www.youtube.com/watch?v=Y1aEGtreQWM&index=1&list=RDY1aEGtreQWM

taga20 2018.10.27. 18:56:27

@kolomparlole1114: mi az anyád van veled haver?

gsgaga 2018.10.27. 18:58:42

@élhetetlen: ok, ez lejön,és számomra érthető, itt is olvastam többször és ebből én azt olvasom ki,h a kormánynál pattog a laszti.Vegyük úgy,h naív vagyok. Akkor miért mondanak itt más, úgy tűnik a témában jártas emberek olyat, h a CEU nem hozza az elvárásokat, nincs campus, blöffölnek, a tv. így blabla, stb. Ez a kész átverés só vagy mi a tököm? Miért mond olyat vki, ami nem úgy van? Persze lehet tévedni, én is tévedek számtalanszor. Na de ha rájövök, akkor annyi,h bocsesz fiúk. Miért kell keverni a xart?
Ha már taga filmmel kedveskedett nekem. Most a Védhetetlen (Safe house) film ugrik be. Óriási D Washingtom alakítás. És rájött a frankóra.

gsgaga 2018.10.27. 19:12:43

@taga20: szerintem nagy arc vagy. Kösz a linket. :) Én csípem a cigány zenét, bár napon barnulok, de ez no problem nekem. Az 50-et nem láttam, de nem is érdekel igazán.Akkor inkáb 1 jó kis swinger film. :)
Azt sajnálom,h lemész a B Zsóti szintjére, pedig vannak érdekes megjegyzéseid.

kolomparlole1114 2018.10.27. 19:16:12

@taga20: Nem kéne már leszoknod a herbálról?

kolomparlole1114 2018.10.27. 19:18:23

@gsgaga: "csípem a cigány zenét"

Akkor a csúti aréna mellett kopogtass, lakik ott egy csüngőhasú cigányzenész, majd bazsevál neked, ha tolod a hegedűjébe a közpénzmilliárdokat!

paraszthajszal 2018.10.27. 19:20:17

@élhetetlen: „Kicsit rosszabb helyezéssel, de ott vannak, úgyhogy az érvelésed nem sokat ér.”

Mégis mi a fittyfenét bizonyít az, ha falból betesznek igazi egyetemeket is a helyezésért fizető kamuegyetemek után, akiket közvetlenül a (szintén megtévesztési célból szereplő) valódi elit (Cambridge, Oxford, Ivy League) mögé tesznek?

Ha én holnap megcsinálom a vilaglegjobbegyeteme.hu-t, ahol a CEU-t a hatodik, a Corvinust a 666. helyre teszem, akkor honlapután ezzel turnézzátok végig a Soros-blogokat (444, hvg stb.)?

A consultancy service-t meg nem említed, vajon miért nem? Csak nem azért, mert ez gyakorlatilag a játékiparban már bevett „pay to win” üzleti modell megfelelője, lypsykém?

Majd akkor gyere vissza ugatni, ha a Times Higher Education, a Shanghai Global Ranking vagy a CWUR World University Rankings is tudomást vesz rólatok, meg a kamuegyetemetekről.

gsgaga 2018.10.27. 19:24:33

@kolomparlole1114: figyu apa, én imádom a Queen-t. tudod 1 rock banda Mercuryval. Na most akkor én -khmm- másképp gondolkodó vagyok, mert szeretem a zenéjét?
Attól tartok,itt vmi össze csúszik benned.

élhetetlen 2018.10.27. 19:27:09

@gsgaga: Nem fogok tudni válaszolni arra, hogy ki, miért látja úgy a világot, ahogy látja. Itt volt ez a QS kérdés, mikor valaki azzal érvelt, hogy nem szerepel az egyetemek listáján a CEU. Átküldök egy másik listát, keresnie sem kell, kivágom a megfelelő sorokat, ez úgy 200 kommenttel ezelőtt volt. Aztán itt a vége felé, azzal jön, hogy a QS lista nem ér semmit, mert fizetni kell a minősítésért. Ezzel akarja bizonyítani, hogy a CEU sikerei nem is sikerek. De ugyanezért az elbírálásért fizetett a Corvinus is, az ELTE is. Nem zavarja. A CEU nem jó, nem kell, és kész. Ezt nem lehet megérteni sem, megmagyarázni sem. Én nem csak naiv vagyok, de szürke is (sajnos nem Gandalf, tehát semmit nem tudok befolyásolni), csak az adott tényeket nézem, politikai befolyásoltság nélkül.

gsgaga 2018.10.27. 19:29:55

@paraszthajszal és @élhetetle:srácok, itt már órák óta azon rugóztok,h ilyen egyetem a CEU, meg olyan nem egyetem. DE hát a cikknek nem ez volt a témája. Nem tudtok ahhoz visszakanyarodni? Ez az eszmefuttatás cunamit minimum parttalannak vélem.

taga20 2018.10.27. 19:34:03

@gsgaga: "Azt sajnálom,h lemész a B Zsóti szintjére, pedig vannak érdekes megjegyzéseid."

senki se lehet tökéletes. én ráadásul még közpénzt se kapok érte.

na zene, me nem vagy menthetetlen!:)))

www.youtube.com/watch?v=6d-1G1Hn17c

muv 2018.10.27. 19:34:55

@paraszthajszal: te most akarattal jatszod a hulyet, vagy tenyleg az vagy?
www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/central-european-university
www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/political-sciences.html

ott van azokon is, amiket ismersz, nem csak azokon, akikhez muveletlen vagy!

taga20 2018.10.27. 19:34:57

@gsgaga: "Azt sajnálom,h lemész a B Zsóti szintjére, pedig vannak érdekes megjegyzéseid."

senki se lehet tökéletes. én ráadásul még közpénzt se kapok érte.

na zene, me nem vagy menthetetlen!:)))

www.youtube.com/watch?v=6d-1G1Hn17c

gsgaga 2018.10.27. 19:36:58

@élhetetlen: látom, és erre írtam a fenti kommentemet, ami keresztbe jött a tiéddel.
Nem tudhatom ki miért ragaszkodik a saját álláspontjához, csak sejteni vélem. Akinek van egy masszív megingathatatlan meggyőződése, azt nehéz, v nagyon erős érvekkel lehet meggyőzni. Ez nem mindig sikerül. De mint írtam, ezt dobni kéne, mivel nem erről szól a cikk. A minőségről lehet nyitni 1 másik blogot. Akkor ott lehet csatázni arról.

gsgaga 2018.10.27. 19:43:38

@taga20: bakker, már festem a bőrömet.. :) most 1 picit pihenjünk, kiesek a ritmusból.

De ha elküldöd itt fentebb valahol megtalálható Ady vers videóját (Magyar ugaron), az tetszene. Phuuu az mennyire igaz!

taga20 2018.10.27. 19:52:21

@gsgaga: inkább eszt, me ez is aktuális a fityeszes nagyuraknak:)

www.youtube.com/watch?v=5UxjWISWslg

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 19:54:25

@Sir Galahad: figyú' az elég meggyőző, hogy már csak azért, mert ez a nicked máshogy állok alapvetően hozzád, mint lady birdhöz?... ezt, ennek kialakulását, ennek hatását vizsgálja a gender studies!... nem értek a szívsebészethez, de nem is érdekel, azt sem értem, hogy most a pitvar jobb vagy bal oldalán kell-e bemetszeni először, de nem is az én dolgom!... sőt, még a történelemtudományokat sem művelem akadémiai szintem, de nem gondolom, hogy én lennék a mérvadó eldönteni, melyik irányzatnak van létjogosultsága!... továbbra is adós vagy a témában a szerinted szakemberek névsorával!... anélkül, minden csak egy kibic vergődésének tűnik a részedről!...

gsgaga 2018.10.27. 20:00:47

@taga20: Jajjj. Ilyet szabad?! Ccsssitt, taga, gulak szagot érzek.. :)
Imádom Mácsait, nagyon tud verselni. Remek, na. Petőfi. Arról mit írhatnék? Olvasni kéne sokat.
Kössz..

muv 2018.10.27. 20:10:32

@Sir Galahad: el nem birom kepzelni, hogy jott ide az asztrologia. vagy szerinted abbol akkreditalt kepzesben lehet mester diplomat meg doktorit vedeni?

a tarsadalmi elismertseg kerdeset meg ne hozd ide be, hiszen eppen azt akarod eldonteni, hogy hasznos-e a gender tudomany. ergo maradunk az akademiai szfera altal elismert papiroknal es vegzettsegeknel, mindenfele prekoncepcio nelkul. (szkeptikus lehetsz, de ha kizarod az ilyen vegzettseggel rendelkezoket a szakemberek korebol, az mar nem szkepticizmus, hanem prekoncepcio, es valoban bunkonak fognak tartani.)

mi nem tiszta sor ebben? miert nem alkalmas ez a modszer arra, hogy megtudjuk, ki a szakember?

egyebkent vigyazz, mert csunya onellentmondasba fogsz keveredni. mert ha ok nem szakemberek, akkor kik lehetnek egyaltalan azok, akiknek az allaspontjara -- valtig alitottad, hogy ez a helyzet! -- marpedig te kivancsi lennel?

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 20:43:48

@gsgaga: mindkettő meg tudja védeni a maga álláspontját, de a kormány a joggal való visszaélés tipikus esetét produkálja: nem írja alá a szerződést new york állammal. abban igaza van kovácsnak, hogy mit ellenőrizzen az oktatási hivatal, hisz a jogszabály január elsejétől érvényes. ha a ceu elmegy, majd arra hivatkoznak, hogy "de hiszen mi aláírtuk" (valószínűleg azonnal aláírja orbán, amint mozdul a ceu). a gond csak az, hogy abszolút nem értik az amerikaiakat: ott nagyon súlyos vétség a jogok nem jóhiszemű gyakorlása. ez iszonyatosan vissza fog ütni mora.

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 20:57:40

@Sir Galahad: nem értem, hogy miért csodálkozik vagy sértődsz meg, ha elküldenek a jó kurva anyádba vagy lehülyéznek? te pontosan az vagy, mint a kőkemény antiszemita, aki nem akarja kimondani, hogy utálja a zsidókat, mint a kétnapos kutyaszart, mert azt érzi, hogy ciki, de nem tudja megindokolni, hogy miért. bazmeg, nem gond az, ha valaki szeret alattvaló lenni -én ugyan nem értem, én nem akarok az lenni-, de akkor meg ne üvöltse, hogy ő citoyen! ennyi csupán az egész, ahogy Richárd mondta: úgy döntöttem, gazember leszek. sokkal tisztább és becsülhetőbb. nem, nálatok csúcsra jár a kognitív disszonancia... az egész ner-oldalon... ezért nem lehet veletek vitatkozni... az persze vállalható, hogy fradi vagy dózsa, inter vagy milan, reál vagy barca...

vitában vettél részt?! menj a picsába a hülyeségeddel... (én vagyok egy ökör, hogy emberi módon szólok egy baromhoz!)

élhetetlen 2018.10.27. 21:00:21

@paraszthajszal: Na, ez már az a helyzet, hogy szórakozz a p..del, ne velem. És nem ugatok, hanem írok, bunkókám. Most a te koncepciód mentén. Igen, és a nagy egyetemek elnézik, hogy visszaélnek a nevükkel, mert ez nekik jó, hogy az első helyen vannak. Az első százban levők meg megegyeznek, hogy persze, nekem jó a hatvanadik hely, legyél te a harmincadik. A kamuegyetemek, mint a Corvinus, ELTE, CEU meg fizetnek a helyezésért, akár az ötszázadikért. Így gondolod? A consultancy service-t meg azért nem említettem, mert nem találtam semmi ilyet a QS honlapján, de te biztosan. „Ha én holnap megcsinálom a vilaglegjobbegyeteme.hu-t, ahol a CEU-t a hatodik, a Corvinust a 666. helyre teszem, akkor honlapután ezzel turnézzátok végig a Soros-blogokat (444, hvg stb.)?”. Ha megcsinálod, és el tudod fogadtatni a világgal, az értékelési kategóriákkal, és az elemzésekkel alátámasztva, és senki nem perel be, akkor nyertél, de ez nem valószínű. És azt hiszem, visszajutottunk a vita elejére, megint az alapképzést is nyújtó egyetemek listáján keresed a CEU-t. Na, maradj így zsenikém, én ehhez már nem tudok többet mondani. Pá!

taga20 2018.10.27. 21:06:13

@Sir Bates dö Hól: sír bazdmeg, ezek fityeszorkok, nem gyökér arabok!:)

zenét bírod migráncs? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=iAY8QPDe-_4&list=RDiAY8QPDe-_4&index=1

gsgaga 2018.10.27. 21:15:39

@Sir Bates dö Hól: Nos ezt értem. Bár amikor építkeztem és kész volt a meló, kijöttek,h rendben van-e minden, oszt utána ha ok, megadták a lakhatásit. Sántít a párhuzam, de valahogy így gondolnám én ebben az esetben is. DE itt most arról hablatyolnak, a k.szóvivő is mint pl. az echo tévén,h nem teljesíti a feltételeket a CEU. De azt már nem tudom, mit nem teljesít, mert ez titok, v mi a bánat. Nem szabad róla beszélni, mert akkor még kijavítják a hibákat. Ezt olvasom itt több kollégától,h csak.
Meg a Gulyás arról beszél,h ott a közös diploma=nem kell senkinek semmilyen megállapodás. Ha ez meg igaz, akkor mire fel kellett ezt az egész tv.-t hozni, amikor már korábban meg volt ez a lehetőség,v miben más az a diploma és a kettős diploma, ami már a tv.alá esik? Szóval én még mindég csak a tudatlanság állapotában vagyok, bár igyexem..

taga20 2018.10.27. 21:20:08

@gsgaga: "Szóval én még mindég csak a tudatlanság állapotában vagyok, bár igyexem.."

bakker, szép még lehecc!:)

na zene, me hátha!:)))

www.youtube.com/watch?v=bQu_YvENRdg&start_radio=1&list=RDbQu_YvENRdg

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 21:20:34

@gsgaga: semmi, orbánék rápörögtek sorosra, de túl nagy falat nekik, most meg már nem tudnak mit csinálni; nem értik, hogy az a 93.000km² nem a világ közepe, hogy senkit sem érdekel igazából...

kolomparlole1114 2018.10.27. 21:23:54

@gsgaga: Megártott neked a csúti cigányzene...

gsgaga 2018.10.27. 21:24:05

@taga20: hát nem tom, kicsit harsány és vicces. Arról nem vagyok meggyőződve,h JA ezt viccből írta. Inkább elkeseredésből,v inkább önbecsülésből.

gsgaga 2018.10.27. 21:26:29

@kolomparlole1114: őőő, ezt tudnád részletezni pls.

muv 2018.10.27. 21:32:28

@paraszthajszal:
az itten a problema, hogy nem birsz egy epkezlab allitast tenni, ami mellett azutan erveket is probalnal felhozni. mert amikor rovid uton ramutatnak arra, hogy mennyire nincs igazad, akkor gyorsan menekulsz egy masik allitas fele, azt gondolvan, hogy senkinek sem tunik fel, hogy kozben kutyaszarba leptel, es azzal trappolsz vegig a perzsan. hadd foglaljam ossze, mit sikerult itt osszehoznod az elmult idoben.

kerdezted, hogy a nyugatiak mi alapjan itelik meg a CEU-t.
en irtam, hogy a ranglistak alapjan.
te erre kozlod, hogy rajta sincs a ranglistan.
tobben ramutatunk, hogy hol a hiba, es hol kene keresni.
(ez mar valasz nelkul marad, igy tovabbra is latvanyosan log a levegoben, hogy kamuztal.)

akkor kozlod, hogy amely listan a CEU rajta van, ott kamu egyetemek vannak. (ami onmagaban korbenforgo erveles, de spongyat ra!) (ja, es egyben onon cafolatod, hogy a CEU ne lenne rajta a listakon.)
hozom a hivatkozast, es ramutatok, hogy milyen egyetemeket sikerult kamunak nevezni. (Harvard, Oxford, Cambridge..)
(ez is valasz nelkul marad, latvanyosan radegett ez is)

ekkor megkerdojelezed a hivatkozasomat, hogy ilyen hulye nevvel weblap.. (ezzel egyfelol tanubizonysagot teszel sajat muveletlensegedrol, masfelol az elozo allitashoz koze nincs, vegyuk eszre!)
en ramutatok, hogy a 3-4 legismertebb lista egyikerol van szo.
(ez a szal is elvarratlan marad, itt is latvanyos, hogy mennyire muveletlen voltal.)

ezek utan josz, hogy de hat sokan megkerdojelezik ennek a listanak a jogosultsagat. (tehat megis az egyik legismertebb listarol volt szo!)
hogy ennek a szuk szakmaspecifikus kerdesnek vajon mi koze is lenne ahhoz, hogy a nyugatiak milyen tudast szereznek be a CEU-rol, na arrol fogalmam sincs, de majd biztos megprobalod kimagyarazni valami ujabb blodseggel.

ja, es erdeklodve varom, hogy vajon ha az altalad megnevezett "hiheto" listakbol 2-on latvanyosan ott van a CEU, akkor az a fenti allitasaidrol mit is fog elmondani szerinted. en mindenesetre majd akkor szeretnek veled vitazni, ha sikerul valami konzisztens allitast tenni, amelyik nem probal meg ket percenkent valtozni, ha kritika eri. aza ha majd megprobalsz vagy ervekkel valaszolni, vagy elismerni, hogy hibas volt az elozo allitasod. es nem felrebeszelni.

gsgaga 2018.10.27. 21:32:34

@taga20: Igazából nem tom kik ezek, de bakker ebből megint baj lesz. Ezek itten angolul nyomják. A CEU nem ángol?
Inkább Vágó Pistát pls, az legalább magyar. :)

taga20 2018.10.27. 21:36:16

@muv: te normális vagy? vagy magányos vagy?

evvel a paraszttal, maksz a csútigeci diskurál!

gsgaga 2018.10.27. 21:38:34

@taga20: rájöttem taga: te dídzsí vagy. :) Végre kiderült ma vmi.

taga20 2018.10.27. 21:41:23

@gsgaga: a dídzsí az mi? te szerintem vagy kibaszott öreg retek vagy, vagy valami pattanásos arcú tinédzser a bivalybasznák alsóról:)

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 21:46:18

Tényleg a fasz kiva'má' azzal, hogy a ner-cselédek meghatároznak egy keretrendszert, itt és így vitatkozzunk, okés, mikor kezd rájuk dőlni az egész felépítmény, akkor váltanak azonnal, nem, nem is ezek a szabályok, okés, akkor kezdődik az egész élőkről, megint odakozmálnak, folyton-folyvást változtatják a játékszabályokat, s közben axiómaként hivatkoznak olyasmire, amit csupán ők állítanak, általában az a kiindulási pontjuk, azt vitatja a másik, arról a feltevésről szólna az eszmecsere, de nem, ultima ratioként azt hozzák elő, mint axióma... eszemfaszommegáll...

gsgaga 2018.10.27. 21:48:52

@taga20: Hahha..öregem, qrvára meg tudsz nevettetni. Mondtam,h nagy arc vagy. :)
Beletrafáltál: pattanásos öreg vagyok és egy kibaszott retek tinédzser. Hát mi a xar legyen az ember?
Na jó, lemezlovas, asszem így mondja a magyar ifjúság.
A rock remek, Smetanáról nem is szólva. Így estefelé talán az utóbbi a jobb.

gsgaga 2018.10.27. 21:52:33

@taga20: küld e el a Könnyű lovasság támadásá-t, egyik kedvencem. kössz

Te tutti láttad az Apokalipszis most filmet, ott zseniális, igaz helikopterekkel

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 21:55:45

@taga20: hülye:-)... megtaláltad a kannást?...

taga20 2018.10.27. 21:58:20

@gsgaga: hogy a faszba ne láttam volna!
az agyamba égett, ezért utálom a gecit és bandáját!

www.youtube.com/watch?v=Wi0nzmqp47A

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 22:00:09

@gsgaga: az milyen kibaszás... végignézel másfél órát azt az utolsó öt percben meg leágyúzzák őket...
www.filmadatbazis.site/a-konnyulovassag-tamadasa/

taga20 2018.10.27. 22:01:09

@Sir Bates dö Hól: ellenkezőleg! éppen kezdek lejönni róla:)))

na zene, te muszlim simogató gyökér:)

www.youtube.com/watch?v=8TfTHxqxnx4&list=RD8TfTHxqxnx4&start_radio=1

gsgaga 2018.10.27. 22:05:46

@kolomparlole1114: figyu, nem tom ez a riport honnan idul,hová tart. Meg miért hoztad ezt ide. Nem nagyon összeszedet a csávó, kicsit úgy tűnik túltolja. Lehet tényleg sanyarú sorsa van, de lehet,h blöfföl. Akárhogy is,ha megmondod nekem,h ennek mi köze van a cikkhez amibe én beszálltam, akkor értekezhetünk róla tovább. Nem látom a találkozási pontot,persze ez lehet az én hibám.

Sir Galahad 2018.10.27. 22:12:58

@Sir Bates dö Hól: Tökéletesen illusztráltad, miért nem érdemes veletek vitatkozni: ha kifogytok az érvekből, nekiálltok trágárkodni meg személyeskedni, aztán csodálkoztok, hogy senki nem ad nektek igazat. Én ebből már nem kérek.

taga20 2018.10.27. 22:14:29

@kolomparlole1114: tezsvérem, lehetek a negyedik purdéd keresztapja? mektisztelnél:)

na zene, me látom becsípődtél:))

www.youtube.com/watch?v=d4N8BafitOw

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 22:14:56

@Sir Galahad: na, húzzá' a deszkán telibaszott retkes kurva anyádba, te köcsög... asztalnál vitatkoznánk, már régen belerántom a fejed...

gsgaga 2018.10.27. 22:19:03

@taga20: hát ez az! végre a kedvedre írtam vmit. :) Alapfilm ez is, de ki hallott ma erről, hacsak nem vmi filmfilosz, v öreg csoti, mint ahogy engem is meghatároztál.
Ellenben a Petőfi verssel ellentétben nem értem a mostani Mo.helyzethez való párhuzamodat.
@Sir Bates dö Hól: hopsz,itt vmi kavar van. Én a Scorsese Vietnám filmjéről beszéltem. Ezt amit ide linkeltél -bár lehet,h jó- nem ismerem.

kolomparlole1114 2018.10.27. 22:29:41

@taga20: Csak ha hozol 20 milla CSOKot. :)

taga20 2018.10.27. 22:41:01

@kolomparlole1114: arról nem volt szó, hogy homár vagy!:)

na zene, hátha segít rajtad!:))) rád pazarolom az egyik lekjobbat.

a szívem fog a sírba vinni:)))

nesze retek!

www.youtube.com/watch?v=EvuL5jyCHOw&start_radio=1&list=RDEvuL5jyCHOw

taga20 2018.10.27. 22:41:57

@Sir Galahad: brühüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü:)))))))))))))))))))))

gsgaga 2018.10.27. 22:46:56

asszem itt az ideje elhúzni. A cikk témához már nem igazán jön semmi. A többi meg tesztoszteron levezető, az meg nem érdekel..
Szí jú mindenki!

kolomparlole1114 2018.10.27. 22:48:29

@taga20: Milyen homár b+, pééénz! Lakáskasszában is elfogadom.

taga20 2018.10.27. 22:50:50

@gsgaga: papa, a cukros tejet tessék rendesen kiinni!:)))

taga20 2018.10.27. 22:52:40

@kolomparlole1114: csak manyup egyéniszámláról tudnék utalni, amit selmecigabi mekvédett nekem.

áll az alku?:)))

uploads.disquscdn.com/images/7392e97c2d69ddaccd9f48b2120743ebde564d9e3c3309e9adbec54d2e4103b3.jpg?w=800&h=450

gsgaga 2018.10.27. 22:58:56

@kolomparlole1114: ok

@taga20: basszus,ilyen nincs. Én 1 nyitott könyv vagyok előtted. :)
Igaz a tej erejéig. Bár ezt még senkinek nem mondtam, de csak neked elárulom, halkan, tartsd ide a füled: kedvencem a cowboy cocktail. Psszt,csitt. Titok. Nem részletezem, ha érdekel utána nézel.
na bájgúnár mindenki!

taga20 2018.10.27. 23:03:59

@gsgaga: jó8! álmogy bajszos kiszeltündékkel:)

egy kis altatózene neked:)))

www.youtube.com/watch?v=j3qIBHStUc0&list=RDj3qIBHStUc0&start_radio=1

élhetetlen 2018.10.27. 23:17:57

@paraszthajszal: De, még valami, ezen tegnap átsiklottam. „mélyenszántó gondolatokat tudjon papírra vetni a váci elítéltek nemi életéről”. Az attitűd szó nem nemi életet jelent.

gsgaga 2018.10.27. 23:35:30

@taga20: te meg a Konchitával a Wurst-al. :)

A zene remek, nem ismerem őket. Ellenben felvettem a szpotira. Hiába na, az ember holtig tanul. De sajna az alakokkal mellé lőttél. A horrort nem szeretem, direkt kerülöm, bár sejtem,h ez itt művészi érték. Dali ugrik be, meg még régebbről H Bosch, phuu annak vannak még rémisztő (remek) pofái.De elalvás előtt? Brrr, kilőtted a jó8-t. :)
De azért neked is!

élhetetlen 2018.10.27. 23:36:24

@gsgaga: Na, jó. Értem. Te szórakozhatsz tagaval, filmek, zenék, mert az kötődik a cikkhez, én nem szórakozhatok azzal, hogy, ha valaki azt mondja, hogy a CEU sehol sincs semmilyen listán, akkor bevágom neki, hogy de. Hát… És még az sem merült fel bennem, hogy javasoljam, nyissatok privát blogot a zenei és film kérdések kapcsán, mint te tetted: „A minőségről lehet nyitni 1 másik blogot.”. Ez komoly!

gsgaga 2018.10.27. 23:53:30

@élhetetlen: jól van na, nyugi, béke van. Nem akartam én a lelkedbe taposni, ha így vetted, akkor bocs.
A kommentjeidet én teljesen befogadtam,mert érvek voltak. Így kéne mindég blogolni. Ez a te qrva anyád nagyobb mint az én qrva anyám hozzáállás nem értem mire jó (itt nem rád célzok). Mi tényleg csak hülyültünk itt a tagával, de ti vér komolyan nyomtátok a sehova nem vezető vitát. Én már rég dobtam volna, miután mindig egy újabb kibúvót dobott volna fel nekem vki.
De hát mindenki arra pazarolja el az energiáit, amire akarja.
Szóval béke veled!

élhetetlen 2018.10.28. 00:17:44

@gsgaga: Nincs semmi baj, a lelkem sem sérült. Csak annyi van, hogy ti tagával mással szórakoztok, és meg azzal, hogy aki mindig egy újabb kibúvót dob fel nekem, akkor azt a szöveget próbálom kiütni. Ez is egy jó játék. Egy percig sem gondolom, hogy meg lehet győzni az illetőt, csak nem akarom úgy hagyni, hogy azt higgye, minden őt igazolja. Csak egy kis bors az orra alá. Az utolsó kommentem neked is csak az volt, mert olyat vetettél a szememre (nem a cikkhez szólok), amit éppen te is csináltál, csak ezt nem vetted észre. Na, erről ennyit.

gsgaga 2018.10.28. 00:45:09

@élhetetlen: rendben.
Igazad van. Nem vettem észre,hogy teljesen eltértem a témától. Nem tehetek róla, szórakoztatott. Máskor erre jobban figyelek.
Teljesen egyetértek: érvekre (ami persze lehet hamis,v téves, v provokatív) érvekkel kell válaszolni. Ezt kéne a blogokon megérteni. Ehelyett megy az egymás fikázása, aminek semmi köze a már a felvetett témához. Ritkán olvasok olyan csatát mint közted és a hajszál között, meg a muv és a pi között zajlott. (Nem jut mindenki eszembe). Végül is ide oda érveltetek, minimális fikázással. Meg a fuck is talán a CEU melletti konceptet tette magáévá. Ezek érdekesek, a többi gyalázkodó feledhető.
Na a vége az.h jó éjt neked is immár nem tom hányadszorra. :)

Sir Bates dö Hól 2018.10.28. 12:42:16

@gsgaga: ez a klasszikus https://www.magyarulbabelben.net/works/en/Tennyson%2C_Alfred_Lord/The_Charge_of_the_Light_Brigade/hu/14281-A_könnyű_lovasbrigád_rohama

gsgaga 2018.10.28. 12:49:11

@Sir Bates dö Hól: Szőr kössz', de most már tartom magam a kicsit fentebb írt szövegemhez: szigorúan maradok a cikk témájánál, ami sem nem kultúra, sem nem metál, hanem ez az elqrt CEU rágógumi.
Szori :)

Sir Bates dö Hól 2018.10.28. 12:59:25

@gsgaga: az a te szöveged, nagyon helyes, ha tartod magad ahhoz, amennyiben én vagy taga írná, mi is tartanánk magunkat ahhoz, de mi ilyet nem írtunk... egyébként meg az is az oktatáshoz kapcsolódik, hogy miként lehet az, hogy tennyson egyik leghíresebb verse ismeretlen a magyar közoktatásban résztvevők nagy többségének...

Sir Bates dö Hól 2018.10.28. 13:02:05

@gsgaga: egyébként, mint azt egy általam nagyra tartott jelezte, egy blog minőségét mindig az offok határozzák meg;-)...

gsgaga 2018.10.28. 13:15:59

@Sir Bates dö Hól: na jó, az eredeti téma úgy is döglött.
Ezt nem tudom, lehet igaza van a nagyra tartottadnak. Amit az offokról én mondani tudok,h az a rengeteg szenny aminek semmi köze sincs az aktuális témához, az elkeserít.Miért nincs egy olyan blog, mondjuk a"a ti qrva anyátok" cím alatt, ahova elmehetnének azok, akiket ez tart transzban, a más blogolók meg szépen elvitatkozhatnának mondjuk európai módon. Phuuu de szép lenne.
De ez nincs így. Sajna.
Tennysonhoz--én nem vagyok egy filosz csávó, 1972-ben értem. Az irodalom nem volt a legkedvencebb tantárgyam, de hallottam volna azért róla, ha megemlítik. De nem említették. Sajnálom. Ettől még lehet igazad persze. Lehet ma már kéne oktatni. Nem tudom mi megy a sulikban. Remélem, JA,Ady stb. még műsoron van.

Sir Bates dö Hól 2018.10.28. 13:33:53

@gsgaga: azért nincs eszmecsere, mert az egyik oldalon nincs eszme sem, s ez a ner oldala... hivatkoznak itt a keresztény alapokra, de európa nem csupán a kereszténység, a pogány, a görög-római antikvitás legalább olyan meghatározó a reneszánszon és a felvilágosodáson keresztül, mint szent ágoston -aki mellesleg beépítette a még ismert görögöket a kánonba-...
de legalább a keresztény alapelvekkel tisztában lennének, azon az egy, általuk piedesztálra emelt tanon kívül, hogy istennek, ami istené, a császárnak, ami a császáré...

sz'al nem nálunk van a hiba...

gsgaga 2018.10.28. 14:07:03

@Sir Bates dö Hól: Ehhez nem tudok mit hozzá tenni. Talán annyit még is,h lehet változott a mondás, miszerint: az igazság odaát van helyett , az igazság ideát van-ra.
Magam részéről jobban örülnék vmi közép útnak.
Volt valamikor vmi kiegyezés féle.
Phuuu de jó lenne egy ilyen megoldás.

Figyu, én elhúztam kajálni..
süti beállítások módosítása