B1 blogcsaládOrbán, ha kell, könnyed mozdulattal tesz Amerika véleményére is

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. november 24. - Szelestey

• Heller Ágnes: a magyar demokrácia a zsarnoki Orbán alatt alulmaradt a nacionalizmussal folytatott küzdelemben 

• Az EU tehetetlen, amikor  közeliek révén a hatalom beszántja a független sajtót 

• A rektorhelyettes szerint kétséges, hogy meddig lehet majd ingázni Budapest és a CEU leendő bécsi központja között, vége egy korszaknak a magyar felsőoktatásban  

Politico

politico_1.jpg

Orbán Viktor a közrádiónak adott nyilatkozatban ugyan kétségbe vonta, mennyire volt elfogulatlan Macedóniában a Gruevszki ügyében lefolyt per, ám a portál idézi amit az amerikai Külügyminisztérium szóvivője pár napja jelentett ki, hogy ti. a politikust alapos és átlátható eljárás végén sújtották kétéves börtönbüntetéssel, mert visszaélt hivatali hatalmával. Arra is kitért a nyilatkozat, hogy a fellebbviteli tárgyalások megerősítették a döntést, azon kívül a volt kormányfő ellen további négy, köztörvényes ügyben emeltek vádat (azóta már hatban – a szerk. megj.). Továbbá, hogy a volt kormányfőt Macedóniában kell felelősségre vonni.

Libération

liberation_1.jpg

Heller Ágnes szerint Magyarország áldozatul esett a nacionalizmusnak, éspedig azért, mert eltűnnek a társadalmi osztályok, továbbá az ellenzéknek nincs olyan mondanivalója, amivel fel tudná venni a versenyt a populisták által diktált témákkal. A filozófus habozás nélkül zsarnoknak minősíti Orbán Viktort, aki viszont Heller bandájaként emlegeti a tudós körül összegyűlt ellenzékieket. A hosszú interjúban a szakértő kifejti, hogy a magyar viszonyokra a populizmus nem is jó kifejezés, mert a rendszert nem érdekli a nép. Nálunk a gazdagabbak még gazdagabbak lesznek, a nincstelenek viszont egyre jobban elszegényednek. Inkább etnonacionalizmusról érdemes beszélni. Orbán faji alapon kormányoz, csakis a magyarokhoz szól. Aki az országon belül él, de más nemzetiségű, azzal nem foglalkozik.

Az osztályhatárok elmosódtak, Magyarországon pl. hiába nincs semmije a romák jórészének, közülük mégis sokan a Fideszre voksoltak. Ilyen körülmények között nem tudni, milyen ésszerű érvekkel képesek meggyőzni a szavazópolgárokat a liberális demokraták. És ahol gyengék a demokrácia gyökerei, ott könnyen el lehet téríteni az embereket, lásd a magyar példát, hiszen jön vissza a régi rendszer. Heller ugyanakkor nagyon aggasztónak tartja az Európában tapasztalható erőszakot, mert az megágyaz az etnikai nacionalizmusnak.

Deutsche Welle

deutsche_wellw.jpg

Az újságírás veszélyes szakma Kelet-Európában – a magyar és a cseh példa mutatja, hogy elég 3-4 oligarcha, és a hatalom máris ráteheti a kezét szinte az egész sajtóra. Magyarországon az utóbbi években Fidesz-közeli vállalkozók vásárolták fel a szerkesztőségeket, amikor távoztak a nyugati tulajdonosok. A Budapesten bejegyzett Média, Adat és Társadalom Központ igazgatója azt mondja, a folyamat hasonlóképpen ment végbe, mint azoknál a cégeknél, amelyek állami engedéllyel működnek: az lett a befutó, aki kellőképpen be volt kötve a politikába. Ez pedig abból fakad, hogy az egész állam oligarchikus alapon épül fel, és fontos része a sajtó. Marius Dragomir megjegyezte, hogy ilyen helyzetben sem a hazai, sem az uniós jog nem sokat ér. Hiszen a csókosok révén minden a hatalom kezébe került, a legfőbb orgánumoktól kedve, egészen a helyi lapokig

Azonban a következmény katasztrofális, mert a műsorok abszolút elbillennek a kormány javára. De még ennél is fontosabb, hogy mennyire elfogultak az ellenfelekkel szemben, lásd Sorost. Ráadásul mindezt primitíven és roppant részrehajló módon teszik. Brüsszel ugyanakkor tehetetlen, erejéből csupán néhány tiltakozásra futja, mert itt nemzeti hatáskörről van szó. És csak abban bizakodhat, hogy a monopólium-ellenes törvények kiszabadítják a sajtót a fojtó fogásból. 

New York Times/Reuters

new_york_times.jpg

A CEU csaknem három évtizede a kaput jelenti sok ezer keleti diák számára a Nyugat felé, ám most úgy tűnik, hogy a szabad gondolatot és nyílt vitát megtestesítő intézmény a magyar kormánnyal zajló hosszas vita miatt távozni kényszerül Budapestről. A konzervatív-nacionalista Orbán azzal vádolja Soros Györgyöt, hogy az migránsokkal akarja elárasztani Európát, célja pedig az, hogy megsemmisítse a földrész civilizációját. A vonatkozó jogszabályt széles körben úgy értékelték, hogy azt az egyetem ellen hozták. Az EU emberi jogi szervezetekkel erősen bírálta, a hatalom mégis azt mondja, nem hajlandó semmiféle engedményre. Ez pedig egy korszak végét jelzi az uniós tag Magyarország felsőoktatásában.

Enyedi Zsolt rámutat, hogy a magyar nyelvű kurzusok akkreditációja további öt évre szól, így remélhetőleg a Bécsben tanuló diákok eljöhetnek majd csereprogramra és viszont. A rektorhelyettes azonban a sok nehézség: logisztika, vízum, szállás, tartózkodási engedély miatt azonban kétli, hogy sokáig fenn lehet tartani ezt a kétlaki életet. Akkor pedig – teszi hozzá – az egyetem jelentette híd nem Magyarország és Amerika, hanem sokkal inkább Ausztria és Amerika között ível majd.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

„A jog mint állócsillag” címmel a kommentár rámutat, hogy az Európai Emberi Jogi Bíróság teljes erővel szembe száll a jogállam és az emberi jogok lepusztításával. Nem is olyan régen még azt lehetett hinni, hogy a demokrácia immár a célegyenesbe érkezett a kontinensen. Ám a strasbourgi testület most Navalnij, illetve egy kurd politikus kapcsán első ízben mondta ki, hogy Oroszországban és Törökországban üldözik a rendszer ellenfeleit, ez pedig megfojtja a pluralizmust és korlátozza a vita szabadságát. Idáig az volt a gyakorlat, hogy az ítélet pontosan felsorolta, az adott ügyben az érintettek milyen jogait sértették meg, az okokat illetően azonban hallgatott. Az már más kérdés, hogy Moszkvában, illetve Ankarában azonnal megkérdőjelezték a mostani döntés, illetve a bíróság legitimitását. Ezzel együtt látnivaló, hogy a EJB-nek vannak eszközei, így tud reagálni, ha valahol baj van a jogállamisággal, fel tud lépni a demokratikus folyamatok védelmében.

Hasonlóképpéen jár el az Európai Bíróság is, amely pl. jogi recepteket dolgozott ki a független lengyel igazságszolgáltatás felszámolásának megakadályozására. Itt is többről van szó, mint egyéni jogokról. Apró siker, hogy a héten visszakozott a varsói kormány és legalábbis egyelőre visszavonta a bírák kényszernyugdíjazását. De ne legyen senkinek sem illúziója, a PiS ördögi következetességgel folytatni fogja a hadjáratot. Magyarországon a jogrendszer repedéseit a nemzeti érdekek védelmével indokolják, és most már gondok vannak Romániával is. Puszta verdikttel egyik államot sem lehet visszatéríteni a jog útjára, hiszen egyre több kormány mossa el a különbséget a jog és jogtalanság között. Így minden eddiginél inkább szükség van egy olyan intézményre, amely megszabja a mértéket, a jogállam állócsillagaként működik. A harapófogóba került demokráciák híveinek nagy szükségük van rá, hiszen a teher végső soron őket nyomja, hogy megváltoztassák a viszonyokat országukban.  

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6914390236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gandosz 2018.11.25. 08:45:30

@nincs1itt: listán 7%-ot kapott a fidesz 1994-ben, egyéniben nem szerzett mandátumot

Gandosz 2018.11.25. 08:46:38

A "szabad gondolkodás", valójában a degeneráltképzés központja, a Ceu:

„Azt a másfél évet a megszállottak elleni pufogással töltöttem” – meséli a Heti Válasznak adott interjúban Ungár Péter arról az időszakról, amíg a CEU-n tanult.

„Amikor megjelent például a »menstruációs kanapé«, és fölötte ott volt a felirat, hogy »menstruáló nőknek«, amit aztán valaki áthúzott és kijavította »menstruáló embereknek«-re. Mert kirekesztő a nőkre korlátozni ezt, hát nehogy megsértsük a nem nőtudatú menstruátorokat! Akkor megrohant az érzés, hogy Bogár Lászlónak mindenben igaza van: tényleg vége a nyugati civilizációnak. Tragédia az a jóemberkedés-olimpia is, amelyet egyesek nap mint nap megrendeznek.”

nincs1itt 2018.11.25. 08:53:02

@Gandosz: ja stimmt, de a mandátumok eloszlása szerint csak 5,18-at.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.25. 09:03:12

@morpho:

Nem Soros cselekedeteiről volt szó, hanem érdekeiről.

S igazad van, ha maradt volna Orbán ultraliberális politikus, akkor nem lett volna a nép érdeke a finanszírozása.

rallus 2018.11.25. 09:07:26

@nincs1itt:
"Akkoriban történt meg, hogy az Országház folyosóján a permanens delíriumban tartózkodó parlamenti tudósító, néhai Gádor Iván, felismervén Orbán Viktort, azt mondta újságírók hallatára: „A szemétkosárból vettünk ki titeket, oda is fogunk visszadobni”, Kornis Mihály írta le egy helyen: „Mi jobban gyűlöljük őket, mint ők minket”; György Péter esztéta azt tanácsolta Orbánnak: „Ne szamárkodjon, az újságírók úgy is erősebbek nála”.

Cycmen 2018.11.25. 09:09:33

@Gandosz: Höhö! Látom neked is feltűnt hogy ez az Ungár gyerek néha jókat tud mondani! :D

Cycmen 2018.11.25. 09:18:06

@Sir Bates dö Hól: "most épp nézem a cnews-t a párizsi balhéról, na itt sem korrektebb a média: voltak páran, akik tényleg csak balhézni mentek, kirakatokat betörni, fosztogatni, de a többség nem ilyen volt; természetesen már ötödszörre játsszák be a felvételt az üzlet kifosztásáról, azt viszont egyszer sem, mikor a sün a földön csak ülő/tiltakozó sárga mellényest szó nélkül lefújja és nyakon bassza..."

Ugye hogy tálalás kérdése az egész? Itt sem fideszesek gyújtogattak rendőrautókat, mentek be "túróridizn"i a tévészékházba, aztán mégsem huligánokról beszéltek amikor felidézitek igazolandó a szemkilövést meg az egyéb brutális rendőri erőszakot!
Te kis kettősmércés libbant naíva! De ne zavartasd magad, már ismerjük a fajtádat.

Cycmen 2018.11.25. 09:41:15

@nincs1itt: "94-ben amikor a harcosan "antikomenista" szdsz, simán összebútorozott a horn kormánnyal(ha jól rémlik nagyon erős 2/3, tehát az szdsz nem kellett)... na akkor szakadt el a cérna nálam. "

Csak érteni vélem ennek a mondatnak a jelentését, ezért nem fikázom, mindössze néhány adalék hozzá. Csak később derült ki, illetve vált köztudottá, hogy az SZDSZ "antikommunistái" ősbolsevikok, illetve azok leszármazottai. Az "érthetetlen" összebútorozásról Horn Gyula azt mondta "külföldi barátaink kérték ". Azóta kiderült hogy Mark Palmer nagykövet volt a barát, illetve azok képviselője, valamint hogy ezzel a "kéréssel már Antallékat is betalálta előtte, csak azok a hülyeségük mellett is voltak annyira gerincesek hogy nem mentek bele.
Egyébként az akkor tényleg remek példa volt arra, hogy nem mindenki az, aminek mondja magát és így ismerhettük meg a kapitalista szocialistákat, az erőszakos minden értéket romboló demokratákat, és a gondolatrendőr szabadgondolkodó liberálisokat és persze keményen pénzelt független sajtót.

taga20 2018.11.25. 10:03:58

@Cycmen: "Egyébként az akkor tényleg remek példa volt arra, hogy nem mindenki az, "

remek példa erre a fityeszmaffia és a csút geci bandafőnök.

és te akkora gyökér vagy, hogy ők neked az isten!
BROÁF!

taga20 2018.11.25. 10:07:11

@nincs1itt: "(ha jól rémlik nagyon erős 2/3, tehát az szdsz nem kellett)"

rosszul rémlik.

nincs1itt 2018.11.25. 10:08:59

@taga20: Pfüd Di! és mire jutottál a fordítással? segítek a Schiller(nem a kannás), Freunde helyett, Freiheit-et karcolt a pergamentre, csak az az átkozott cenzné meg az ura, az a cenzura... már akkoriban is. ja és Bééthowen is alakított a versen. igaz csak 1-2 sort változtatott meg...

nincs1itt 2018.11.25. 10:11:10

@taga20: azé az a 54,akármennyi% a parlamenti helyeket illetően, nem igazolja az szdsz bevonását. mert ezzel az 54%feletti mandátummal azt csináltak volna ami csak eszükbe jut. nem jól tudom???

taga20 2018.11.25. 10:13:01

@nincs1itt: bebasztam a gugli fordítóba, me még csak pár hónapja gyűrjük a dajcsot:)

"Freude, schöner Götterfunken,
Tochter aus Elysium,
Wir betreten feuertrunken
Himmlische, dein Heiligtum.
Deine Zauber binden wieder,
Was die Mode streng geteilt,
Alle Menschen werden Brüder,
Wo dein sanfter Flügel weilt"

"Öröm, gyönyörű szikra az istenek,
Elysium lánya,
Tűzbe fulladtunk
Mennyei, a szenthelyed.
A varázslatok újra össze vannak kötve,
Mi a szigorúan megosztott divat,
Minden ember testvérré válik,
Ahol a kedves szárnya megmarad"

taga20 2018.11.25. 10:15:53

@nincs1itt: nem jól tudod.

egyszerű többség és a kétharmados többség zwischen , óriási különbség van.

nincs1itt 2018.11.25. 10:27:12

@taga20: teccik a gúgli ferdítő! Szabadság, gyönyörű Isteni sugárzás. Lány(testvér) az Elíziumból(Istenek kedveltjeinek helye).
de sebaj, Deutsche sprache, schwere sprache...

taga20 2018.11.25. 10:32:28

@nincs1itt: ja még annyit, hogy a ceu-s álláspontod, szerintem hibás.

nincs1itt 2018.11.25. 10:35:44

@taga20: sokakkal ellentétben, nem tartom magam tévedhetetlennek. lehet, hogy hibás, de az enyém, meg is indokoltam. de ettől még te, vagy bárki más meggyőzhet, hogy ceu nélkül csak a romlás dögletes bűze lengi be a stadionokat...

taga20 2018.11.25. 10:42:07

@nincs1itt: azért nincs igazad a ceu-val kapcsolatban, mert jön valami olyan, ami téged fog érinteni, és én majd azt mondom, hogy ez a te bajod, ezért leszarom.

az ipari méretű embergyilkolás, amit a náci németország is művelt anno, az is valahogy így kezdődött.

és ezért helytelen az álláspontod.

nincs1itt 2018.11.25. 10:49:49

@taga20: azért a ceu-t összemérni egy állammal, diktatúra rémtetteit mérni egy egyetemet ért atrocitáshoz... a bonsai duce csinál ami csak eszébe jut, mert megteheti. a ceu elköltözhet, nem tudom mennyi hallgatója volt/van és mi az ami csak a ceu-n megszerezhető. de minden bizonnyal van még olyan egyetem Mo.-on ahol hasonló, esetleg éppen olyan képzések elérhetőek. a színvonalról most ne beszéljünk. persze hasznos, ha egy országban bármi elérhető az oktatás területén(is). de szabad kezet a magyari szavazó pógár adott a csútifodbal mániásnak!

taga20 2018.11.25. 10:56:40

@nincs1itt: haver össze-visszahadoválsz.

ezt érted? erre válaszolj!

"azért nincs igazad a ceu-val kapcsolatban, mert jön valami olyan, ami téged fog érinteni, és én majd azt mondom, hogy ez a te bajod, ezért leszarom."

hu.wikipedia.org/wiki/Martin_Niem%C3%B6ller

remélem érted mire akarok kilyukadni!

nincs1itt 2018.11.25. 11:05:33

@taga20: sejtettem, hogy ez lenne az a példa amire utalni akartál. de amikor ez a jóember ezt elmondta és átélte, akkor embereket öltek meg, börtönöztek be stb, ismerjük a történetet, most pedig az történik, hogy adott egy egyetem, ahol oktatnak valamit és ezt vegzálja egy olyan hatalom, ami ugyan rendkívül agresszív és ostoba, de nem mérhető egyetlen diktatúrához sem.
ez hisztéria, mert ha ceu oktatói, hallgatói tényleg akkora elmék lennének, akkor csikkzsebből tennék helyre a kérdést. de mint látjuk, inkább a hiszti és "akkor majd olyan helyre megyek" hozzáállás tapasztalható. kalapáljanak össze egy ütős csapatot, kezdjenek dolgozni, harcolni azért, hogy o.v. által fémjelzett éra örökre eltűnjön.

Gandosz 2018.11.25. 11:15:13

@taga20: amikor a szemkilövető szemeket lövetett ki, akkor kussoltak azok, akik most gázkamrákat vizionálnak.
Röviden: baromi nagy hülyeséget írtál már megint, mint mindig.

Cycmen 2018.11.25. 11:16:31

@taga20:" az ipari méretű embergyilkolás, amit a náci németország is művelt anno, az is valahogy így kezdődött."

Mi van Tangácska, alpári tahóból átmentél széplelkű aggódó demagóg libsibe?
Kisfiam, merőben eltérő események kezdődtek már a történelem során UGYANÚGY!
A CEU pedig egy kártékony értékromboló intézmény! Nem az a baj, hogy az ottani degeneráltak kiagyalják az önmagát megbaszó pedofil kentaurt társadalmi nemként, hanem hogy azután többlet jogokat követelnek nekik, ezzel basztatják a normális többséget jó liberális szokás szerint, mert nekik állandóan harcolni, küzdeni kell valamiért!

taga20 2018.11.25. 11:17:34

@Gandosz: na befutottál te is szardarab?

mi a stájsz a habonyműveknél?

taga20 2018.11.25. 11:26:03

@Cycmen: rólad, és az ostoba fityeszfajtádról mindig ez ugrik be.

www.kislexikon.hu/o_sancta_simplicitas.html

Cycmen 2018.11.25. 11:39:05

@taga20: Jaj Tanga, nem az eszedbe jutott, hanem belinkelted! Lehettél volna gonoszabb és idemásolod latinul, hagy keressem hogy mit jelent! :D
Nekem meg rólad ez jut az eszembe, kb. így szoktál járni, azt hiszed hogy milyen jó lesz, aztán rosszul alakulnak a dolgok számodra! :Dindavideo.hu/video/Disznokuresz_es_a_villanypasztor_esete_fingutca2bloghu

Cycmen 2018.11.25. 11:46:06

@nincs1itt: " kalapáljanak össze egy ütős csapatot, kezdjenek dolgozni, harcolni azért, hogy o.v. által fémjelzett éra örökre eltűnjön."

Felhívom a szíves figyelmedet, hogy az ov éra miattuk jött létre, ellenük szavaz ov-ra inkább még az is aki nem, ért egyet a Viktorral, de velük aztán végképp nem! Ördögi kör mi? :D

taga20 2018.11.25. 11:48:04

@Cycmen: "Jaj Tanga, nem az eszedbe jutott, hanem belinkelted! "

huuuuuuu! bakker, ha nem jut az eszembe, akkor hogy tudnám belinkelni?

a másodikra meg csak azt tudom mondani, hogy ez nem a subba aptikjampo!

ja és rólad mindig ez jut eszembe!:)))

i.imgur.com/58w4HgC.jpg

nincs1itt 2018.11.25. 11:51:23

@Cycmen: aha, megint tanultam valamit, ha nincs a ceu(amiről a legtöbb orbán szavazó eddig nem is hallott), akkor nincs 2/3-ad? és azért lett, mert a ceu ellen szavaztak a fidesz szavazói... kérlek, mesélj még!

taga20 2018.11.25. 12:15:24

@nincs1itt:

Zum Lernen ist niemand zu alt.

:)))

Cycmen 2018.11.25. 12:22:29

@nincs1itt: Nem kifejezetten a CEU-ról van itten szó, a CEU testesíti meg most azt a liberális értékrendet amit elutasítanak rengetegen. Úgyhogy nincs kedvem "mesélni még" neked, mert a mondandómhoz bizonyos mértékben kreatív, rugalmas gondolkodás szükségeltetik aminek ezek szerint híján vagy és a faszomnak sincs kedve időt pazarolni minden egyes félreértett mondat magyarázgatására.

taga20 2018.11.25. 12:32:36

@Cycmen: mindenki szembe jön, mi fityeszdroid?

nincs1itt 2018.11.25. 12:39:12

@Cycmen: látom olyan rugalmasan gondolkodsz, hogy képtelen vagy egyértelműen fogalmazni... tényleg ne fáraszd magad...

nincs1itt 2018.11.25. 12:39:53

@taga20: csak nem tájcslándba akarsz desztillálni?

Cycmen 2018.11.25. 12:47:21

@taga20: "mindenki szembe jön, mi fityeszdroid?"

Ismersz Taga, én szeretem ha jó sokan jönnek szembe, az a jó szórakozás. Itt most az a baj, hogy nehézkes felfogású gyepes agyú nímandokkal van dolgom. :(

taga20 2018.11.25. 13:11:52

@nincs1itt: bé terv, mert egyre több a cycmen féle ork:)

kocsikat bírod még? nesze!:))

www.youtube.com/watch?v=p5Jtsze3wUg

taga20 2018.11.25. 13:27:41

@Cycmen: haver tegyé mámeg egy dolgot. ha van benned még ember!

kis tével szolics meg!:)

viszonzásképpen küldöm az egyik kedvenc nótámat, me 387 millió légy nem tévedhet!:)

www.youtube.com/watch?v=Bag1gUxuU0g&index=2&list=RDvjncyiuwwXQ

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 13:30:12

@nincs1itt: azt tudni kell, hogy 3000€/hó a franciák többségének már egy álomfizetés kategóriát jelentene, ehhez képest folyamatosan emelkednek az elvonások, rengeteg család úgy él, hogy hó végére már nincs pénze, macron nagyon hasonlóan áll a dolgokhoz, mint orbán, ellenben ő nem jelöl ki ellenségeket, nem szít gyűlöletet, viszont a nagyburzsoázia érdekében cselekszik, többek közt a HARTZ rendszer kidolgozásában is részt vevő volt VW vezető is a tanácsadója (amit én tudok a minijob-ról az számomra megalázónak tűnik, de lehet, hogy csupán kevés az információm)
én nem gondolom, hogy a migrációt nem kell kezelni, de amit seehofer és orbán tesz, az nem kezeli, csupán elodázza a problémát; erre csupán egy gondolat egy kameruni ketrecharcostól: "Ugyanis Ngannou Donald Trump Amerikájába tört be, ahol az idegengyűlölő elnök a Kamerunhoz hasonló „szarfészkek”-ből érkező bevándorlók miatt panaszkodik. Ngannou a UFC 220 felvezető médiakampányában egy korrekt nyilatkozatban helyre is tette Trumpot:

Bevándorló vagyok, igen, az voltam, vagyok és leszek is. Idén, jövőre és tíz év múlva is. Ismerem, milyen a bevándorló-lét, hogy ez milyen bonyolult is. (...) A menekültek nem azért hagyják el hazájukat, mert más országokat jobban szeretnek, mint otthonukat, hanem azért, mert nincs választásuk."

én itt froban nagyon kevés olyan bevándorlóval találkoztam, aki elvesztette volna kapcsolatát szülőföldjével, azért jönnek, mert ott nincs jövőjük (s nem belátni azt, hogy ennek a jövőtlenségnek egyik oka a transzatlanti jólét fenntartása, az több, mint hiba)

Cycmen 2018.11.25. 13:30:40

@taga20: Jaj milyen bé terv? Ne zavartassátok magatokat, nem derült ki hogy nem találtalak benneteket szórakoztatónak? Jó szórakozást pöcsök! :P

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 13:34:17

@Cycmen: a telibaszott kurva anyád, az az naiva... nem én emeltem a Nemzet (mert neked ez nagybetűs) hőseinek rangjára a székháznál fosztogatókat, hanem orbán és csahosai, a ner-cselédek, sz'al megint torkoztatod csak magad...

Cycmen 2018.11.25. 13:34:58

@taga20: kis tével szolics meg!:)

Na látod, ennyire kötsz le, hogy még azt sem figyeltem meg hogy kis t-vel írod! :D Bocs, legyen ahogy akarod, ezen nem múlhat egy ekkora barátság!

taga20 2018.11.25. 13:35:19

@Cycmen: pá! menyé putyin ölelő keblére. bis soha!:)

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 13:37:21

@nincs1itt: horn abszolút kooperatív politikát folytatott, ő a konszenzusban hitt, nem a konfrontációban. ennyi idő elteltével sajnos meg kell állapítani, hogy a leginkább demokratikus politikusok egyike volt. oximoronnak tűnik, de ez van.

taga20 2018.11.25. 13:38:30

@Cycmen: szerintem, te kurvára nem vágod, hogy mi a barátság, vagy az emberség.

veled ellentétben, én arra is emlékszem, hogy 4 nickneved van, és hogy leviszed a purdéd a játszótérre.

persze, ha többen használjátok ezeket a nickneveket, akkor nem érted miről beszélek.

taga20 2018.11.25. 13:44:35

@Sir Bates dö Hól: gondoltad volna azt 1990-ben, hogy a gecinél nagyságrendekkel nagyobb államférfi lesz horn? aki egy pufajkás rohadék volt.

jellemfejlődést láttunk már sokat, hol lefelé, hol felfelé.

lásd a csúti gecit, vagy bajcsy-zsilinszkyt, vagy nagyimrét!

azé vannak még szép dolgok a világban.

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 13:47:42

@nincs1itt: ceu-val együtt is csupán "a romlás dögletes bűze lengi be a stadionokat", s valóban óriási hiba, hogy nem tiltakozik mindenki ugyanolyan vehemenciával a corvinus magánkézbe adása ellen, mint a ceu mellett...

Cycmen 2018.11.25. 13:50:54

@taga20: veled ellentétben, én arra is emlékszem, hogy 4 nickneved van, és hogy leviszed a purdéd a játszótérre.

Ne is próbálj az érzelmeimre hatni. :P

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 14:01:39

@nincs1itt: akkor most már látod, hogy miért a ceu... a ner-cseléd @Cycmen: tökéletesen megfogalmazta: "Nem kifejezetten a CEU-ról van itten szó, a CEU testesíti meg most azt a liberális értékrendet amit elutasítanak rengetegen." szimbólum rangjára emelték a ceu-t, ugyanolyan szimbólum, mint a migráncs, soros, brüsszel vagy a zemútnyócév: ezek ellen árnyékkardozva addig sem kell semmilyen kormányzati tevékenységet folytatni
(honfitársaink többségével szemben én mindig is el tudtam helyezni moot a térképen: nem a nyugat kelete, nem kompország, hanem mindig is észak-balkán volt, most talán másoknak is nyilvánvalóvá válik)

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 14:04:02

@taga20: azért hornnal sem helyeztük a mércét túl magasra, a vatikáni szerződéssel megbocsáthatatlan bűnt követett el...

taga20 2018.11.25. 14:05:36

@Cycmen:
nem vagyok hülye.
amid nincs arra, miért próbálnék? csak arra akartam utalni, hogy veled ellentétben, én olvasom amiket írsz.

na zene retek!:)

www.youtube.com/watch?v=SzTpfTJcF3Y&start_radio=1&list=RDSzTpfTJcF3Y

taga20 2018.11.25. 14:07:38

@Sir Bates dö Hól: egy null oda!

viszont a fityeszmaffia 100 nullra vezet.

nincs1itt 2018.11.25. 16:31:42

@Sir Bates dö Hól: kezdem az elsőnél, a hartz iv. az már 4. verziója a munkaerőpiaci reformoknak 2003-tól kezdődően. a minijob szerintem nem megalázó, mivel max40 óra lehet egy hónapban és netto kapsz 450 eur-t. lehetőség a törvényes kereset kiegészítésre.
bizony az áldott és magasztos demokrácia hazájában(USA), így tekintenek bármely országra vagy területre, amely az USA határain kívül esik => szarfészek, ekként is kezelik.

a 3000 eurót nettó értetted? mert az bizony itt teuton földön is a tömegeknek az álomfizetést jelenti, itt is sokan élnek úgy, ahogy fro.-ban. hóvégére nincs pénz. az elvonások pedig itt is nőnek, nem kis mértékben, éppen az illegális bevándorlók ellátása miatt, de legalább ekkora szerepet játszik a társadalom elöregedése is.
a migráció "kezelésére" nem jelent megoldást az ENSZ legfrissebb elmebaja sem! a nyugati fejlett világnak kellene megváltoztatni a világhoz való hozzáállását. mert nem a szegényeket nem tudjuk jóllakatni, hanem a gazdagokat!
a bevándorlók, akik érkezzenek volt gyarmatokról, vagy közép- közel-keletről sajnos itt "nyugaton" sem lesz jövőjük, ott helyben kell kezelni a problémát. ahogy 2015 óta szajkózom, szerencsétlenek itt sem fognak autót, házat, pénzt kapni, csak azért mert itt vannak! dolgozni nem tudnak, vagy csak elenyésző részük és máris kész a párhuzamos társadalom, a gettósodás és a bűnözés, mint egyetlen megélhetési lehetőség.
horn gyula valóban talán az utolsó olyan politikusa Mo.-nak, aki igyekezett konszenzusos politikát folytatni és még volt esetleg fogalma a hétköznapi emberekről is.
ceu és a zorbanisták, Istenem ezeknek bármit be lehet adni... ilyen alapon le az összes szemüvegessel, mert azok liberális értelmiségiek és bonsai duce sem szemüveges, ami tisztán mutassa, hogy nem értelmiségi...

nincs1itt 2018.11.25. 16:42:17

@Sir Bates dö Hól: ez kimaradt, sokak szerint a balkán Linz-nél kezdődik... Mo. sajnos kemény és kitartó munkával züllött a mai állapotáig. Ebben az ország mindenkori vezetői és a lakossága azonos felelősséggel bír!

alöksz róz 2018.11.25. 17:07:44

@Sir Bates dö Hól: na ezt most nem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá :D
ne egyoldalúskodjunk, papa... láttam én már dk-s nyuggereket a móriczon káromkodva nekiszaladni más pártok aláírásgyűjtőinek :D
a hergelés nem kizárólag ner-sajátosság, jó nagy hazugság úgy beállítani.
nézd meg pl. a b1 blogot, úgy hergeli a híveket, mint a ripost meg 888 együtt. és az úgynevezett független média, az index rakja ki címoldalra... de ezt játssza a ballib média kb. a rendszerváltás óta, és közben mutogatnak a másikra, hogy árokásó...
most legutóbb a választáskor kompletten lehülyézték az ún. jobboldal teljes szavazótáborát. hagyjuk már ezt.

hogy van ez, fideszes hergelés az rossz hergelés, ballib hergelés az jó hergelés?

alöksz róz 2018.11.25. 17:19:30

@morpho: "Az a baj, hogy szétbarmolnak minden normális kommunikációs próbálkozást." - mondod ezt te, tagával az oldaladon :D
rögtön elkezdesz narancskullancsozni, ha úgy érzed, kezdesz alulmaradni a vitában.

arról már ne is beszéljünk, hogy teljesen szar alapállásból fogjátok fel a dolgot:
"Mondjuk én tényleg kíváncsi lennék egy orbánista véleményére valamilyen kérdésben. Vajon milyen dumával magyarázza be magának valaki, hogy teszem azt a CEU politikai okokból történő, amúgy tök felesleges sőt kártékony elzavarása rendben van, vagy a Gruevski ügy hogyan csapódik le valakiben, akinek a szíve Orbán Viktorért dobog?"
aki nem ért veletek egyet, az nálatok rögtön orbánista, elvakult fidesz-hívő, ner-cseléd, narancskullancs.
az eszetekbe se jut, hogy nem támogat mindenki minden fideszes intézkedést.
vagy hogy esetleg mérlegelik az alternatívákat, és a tietek számukra (pontosabban az emberek többsége számára, kár lenne tagadni) sokkal rosszabb.

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 17:20:27

@nincs1itt: én a hartzról ezt olvastam www.magyardiplo.hu/archivum/2017/227-2017-szeptember/2450-a-nemet-csoda-pokla , s jeleztem, hogy csupán felületesek az információim;

nettó persze, a nagy többség 1500€/hó körül keres, ehhez jön az ún. déplacement (kiküldetési pénz) átlag 52-60€/nap, ebből fedezed a napi háromszori étkezést és a szállást (egy szoba 30-40€/nap max 3 főre, közös zuhany és slozi, konyhahasználat kizárt, mikróban melegíthetsz, kutya egy helyzet hosszútávon);

egyebekben nincs komoly nézetkülönbség köztünk, bár valószínűleg más-más megoldást preferálhatunk első helyen;

ezt viszont nagyon jól fogalmaztad meg: " a nyugati fejlett világnak kellene megváltoztatni a világhoz való hozzáállását. mert nem a szegényeket nem tudjuk jóllakatni, hanem a gazdagokat!" ez a nagy igazság, kombinálva a "rabszolga sem szabad akar lenni, ő akar lenni a mester" örökérvényűjével...

alöksz róz 2018.11.25. 17:33:03

@Sir Bates dö Hól: ugyan, kérem, kezeljük azért helyén... muszáj volt neki kooperálni
a nagy nyugati demokráciák (vagy kinek hogy tetszik: bizonyos befektetői körök, akik az szdsz-szel jóban voltak valami furcsa oknál fogva) elvárták, hogy a posztkommunista mszp koalícióra lépjen ellenzéki pártokkal.
még a fidesz is szóba került annak idején, mint koalíciós partner.
csak erre már kevesen szeretnek emlékezni mindkét oldalon :D

aztán az eredmény olyan lett, amilyen... nagy büszkeséggel nem emlékezhetünk a kormányzásukra, az biztos.

nincs1itt 2018.11.25. 17:44:18

@Sir Bates dö Hól: a cikket csak egyszer olvastam, nem vagyok szakértője a HARTZ IV-nek és egyéb munkajogi és szociális huncutságoknak. de! valamelyest ismerve a német embereket, oktatási rendszert és hivatalokat ki merem jelenteni, hogy egy kicsit túloz az írás. ugyanis alapvető feltétel a H4 megítélésekor, hogy semmiféle magántulajdonnal (lakás, nyaraló stb.) 2000 euronál értékesebb autóval nem rendelkezhetsz. továbbá, ha bármiféle szakképzettséged van, akkor szinte lehetetlen, hogy ne találj munkát! tény, hogy nem fog netto 3000 ezret fizetni. a cikk nekem a tanárnő eseténél vált "gyanússá", ugyanis krónikus pedagógus hiány van. amit én látok, oktatva a jövő szakmunkásait, hogy a legtöbb fiatal a "manageri" pozíciókra ácsingózik, ha kétkezi szakmát választ, akkor igen elcsodálkozik, hogy ott dolgozni kell. legyen az szoba festő, vagy mechaniker. 14 évesen megkezdi a 90% a 3 éves szakmunkás képzést, 17 évesen elkezd dolgozni. született németként nem okozna gondot a munka keresés, de mivel az alapállása az, hogy nem dolgozik 1500 nettoért ezért nem könnyű neki munkát ajánlani. ha pedig azt meri mondani a jobcenter, hogy vagy ez, vagy nulla folyósítás, akkor duzzogva dolgozik néhány hónapot, majd kezdi előröl az egészet. ha azt mondom egy metallbauer tanulónak, hogy te figyelj már, tanulj tovább meister képzésen, esetleg mert jó keze van, hegesztő mesternek a válasz az: na nehogy már felelősséget kelljen vállalnom! maradok betanított munkás és akkor kész, megkapom a bérem a többire meg scheiß drauf!

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 17:53:01

@alöksz róz: ezt melyikre írtad Árpád vére?:-D... nem látom (csak a dátumot jelöld, kikeresem)

a másikra: nem volt kötelező, de kényelmesebb volt, nem felejtettem el, miként azt sem, hogy a piszok kemény bokros-csomag hozadékát élte fel, tapsolta el az első orbán-kormány a jövőt felzabálva, majd ezt folytatta a félhülye és teljesen inkompetens medgyessy, az úr és mo legnagyobb dicsőségére... na ez az, amit sokan elfelejtenek (azért ne felejtsd el, hogy már cca. két-három millióan meghaltak, akik ismerték a kádár-rendszert vagy az első orbán-kormány tevékenységét... s nekik már csak a mítoszok maradnak, miként nekem a hetvenes évekig bezárólag eltelt idők)

nincs1itt 2018.11.25. 17:55:14

@Sir Bates dö Hól: most jutottam cikk alján lévő idézetekhez, vérfagyasztó, hogy a legtöbb emberellenes megnyilatkozás az SPD-s politikusok szájából hangzott el, de a FDP és a Zöldek sem maradtak minősíthetetlen megjegyzések nélkül.

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 18:02:12

@nincs1itt: ok, de itt jön be az, amit kiemeltem tőled: a youtuberek és influenszerek, talmi celebek virtuális világában azért nem lehet ezt a szemükre vetni; én is mindig a könnyebb utat preferálom, a rossebb akar megszakadni, ha nem muszáj... azért nem olyan egyszerű elkezdeni dolgozni keményen 1200 kezdővel, mikor egy új sneaker minimum 150, s az iphone is alaptartozék, ha nem akarod, hogy megszóljanak, lesajnáljanak... miközben félmilliárd ember követi a kardashian lányokat...

nincs1itt 2018.11.25. 18:34:09

@Sir Bates dö Hól: erre meg azt szoktam mondani: együnk lószart! több milliárd légy nem tévedhet! aki nem akar értéket teremteni, csak fogyasztani, új cipőt, ájfóntot, meg a faxom se tuggya, mi mindent még, az ne is egyék! van okos telefonom(nem ájfón, sút még csak nem is samsung), de itthon hever, mert rendkívül idegesített, hogy állandóan programot csinált nekem... maradok a határidő naplónál, a fejemnél stb. nem muszáj hülyének lenni.. szerintem. tényleg kik azok a "kardashian lányok"? mit tudnak amiért 500 millió embernek kell bámulni őket?

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 18:45:00

@nincs1itt: hát schröder azóta már hivatalosan is putyin embere, elképesztő jövedelmezéssel, s az spd a mai napig nem heverte ki, hogy cserbenhagyta szavazóit és lefeküdt a nagytőkének (bár azért tudni kell, hogy a site kifejezetten baloldali, s nem moi értelemben, mint az mszp vagy a dk, hanem, mint tgm)
látod, máris van valami közös, a sok különbség mellett... de ez viszi előre a világot...

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 18:51:41

@nincs1itt: nézhetjük így is, de nem tagadhatjuk a saját generációnk felelősségét sem, ez a fészbuk, a social media világa már, mi hagytuk elenyészni a saját értékeinket ahelyett, hogy továbbadtuk volna azt a következő generációknak... de erre akkor sem megoldás a feudalizmus visszahozták, mint ahogy ma mo vagy az ultrakonzervatívok képzelik (az alt-rightot már nem is említem!)

nincs1itt 2018.11.25. 19:21:20

@Sir Bates dö Hól: schrödernek nem az a bűne, hogy most putyin embere, hanem az, hogy annak idején majd 2 millió oroszt szabadított németo.-ra, az olcsó gáz és az elosztás fejében. ezek az oroszok, mind "németek", akik még annak a pár ezernek a leszármazottai akik Königsbergben éltek, érdekes, hogy majd mindegyik Kazahsztánból származik... de hagyjuk az spd-t, mert egy pfenninget sem ér, korábban sem! ez a 2 millió orosz, mára már 90%-ban korai nyugdíjas, H4-es, egészségügyileg rászoruló(csak az orosz népbetegség = vodka vírus).
a mi generációnk legnagyobb bűne, hogy az egészséges konzervatív gondolkodásmódot nem adtuk tovább, nem állítottunk követelményeket, korlátokat és nem jutalmaztunk. illetve csak jutalmaztunk! megkaptak mindent? meg a büdös kölkek! hibáztunk? de durva nagyot! a feudalizmus nem megoldás, de sajnos manapság már "brutálisnak" tűnő eszközök elengedhetetlenek! kicsi öcsi, handy a ruhatárban letesz, iskola/munka után visszakapod! nincs eredmény az iskolában? nincs befizetve a havi mobil számlád. apád/anyád se köteles teljesíteni... ha te sem! lenne megoldás, az én véleményem szerint: _ahogy spártában engedték a fiúkat az anyák a háborúba a pajzsukra mutatva: vagy ezzel, vagy ezen térj vissza! én már csak ilyen kőkorszaki vagyok, a sajátjaimmal sem bántam/bánok másként, ha nem vagy életképes akkor pusztulj! ne legyél terhére az erős és tehetséges embereknek!

2018.11.25. 19:34:16

@Gandosz:

"A lázálmaidban van ellenségkép."

Örvendek, hogy a kormányzat nem támadja tovább.
1. Sorost
2. Brüsszelt
3. a civil szervezeteket

alöksz róz 2018.11.25. 20:10:03

@Sir Bates dö Hól: hát csak rá kell kattintani a nevedre a hozzászólásomban, és akkor odaugrik arra a posztra, amire a válasz érkezett :D :D
(ha nem akar odaugrani, az meg azért van, mert csak az utolsó száz kommentet mutatja. rá kell kattintani a kommenteknél felül, hogy "szeretném látni az összes kommentet", akkor látszik az összes, és akkor már oda tud ugrani)

a bokros csomag hozadékát azért elég egyoldalúan értékeled, nem? mintha csak és kizárólag bokros szavait vetted volna figyelembe a véleményed kialakításakor.
azt azért leírhatnád, mi volt a hozadéka egészen pontosan... mert nem tiszta, csak annyit lehet kivenni a szavaidból, hogy valami nagyon jó dolgok :D na de mik?

én szeretem árnyalni a dolgokat, ezért kettőt tudok mondani példaként: a bokros-csomag hozadéka a fél ország egészségének tönkretétele és a bokros-csomag hozadéka az olcsómunkaerős összeszerelőország modell kiépülése, ami annyira meghatározta a magyar gazdaság fejlődését, hogy azóta se tudtunk továbblépni belőle.

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 20:16:14

@nincs1itt: a neveléshez nem tudok hozzászólni, mint apa nem igazán teljesítettem fényesen, pedig igyekeztem, de mivel én is zabolázhatatlan voltam, így nőttek, mint a dudva, hál'isten azért a szülői testületnek volt más tagja is, tőlem csak a személyes szabadság mindenekelőttiségét kapták (ez nem szabadosság és nem individualizmus)...

alöksz róz 2018.11.25. 20:24:11

@Sir Bates dö Hól: "nem volt kötelező, de kényelmesebb volt" - kötelező elvárás volt, az mszp és az szdsz felé is.
"aggódott a nyugat", és nem nagyon lehetett szembe menni vele, olvasgathatsz korabeli írásokat, esetleg visszatekintéseket, visszaemlékezéseket, csak nyitottnak kell lenni egy kicsit (tényleg csak egy kicsit) az események, folyamatok és összefüggések értelmezésének irányában :D

(ahogy pl. antallék tevékenységének bizonyos elemei is kötelezően előírtak voltak, csak nem nagyon volt szabad beszélni róla)

alöksz róz 2018.11.25. 20:27:39

@taga20: igen, és? akkor a ballib hergelés rögtön szebb lesz, vagy mi?
pont ugyanazt csinálja a ballib média (mint a fideszes), csak kicsit cizelláltabban tudnak fogalmazni...

kifordított nagyanyó 2018.11.25. 20:40:42

@alöksz róz: Ha egy jobbikos elküldi vikit a francba,nektek az is ballib sorosbérncz.

alöksz róz 2018.11.25. 20:45:13

@kifordított nagyanyó: a b1 jobbikos? én azt hittem mszp-s...

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 20:47:07

@alöksz róz: nem gondoltam, hogy már százzal hátrébb járunk... 2002-ben mondta orbán, előtte nem volt ilyen, ma már megszokott, minden szektatagtól...

rendbejött az államháztartás (miután antallék a "mindent visszafizetünk!" mellett döntöttek, meg elbaszták a kárpótlásokat is, majd mindent a gazdasági vonalon, s itt nem a nem létező szovjet piac elvesztésére gondolok, mert az is egy hoax csak: árú sem volt, meg fizetőképes kereslet sem), az egészségügyhöz nem tudok hozzászólni, viszont az biztos, hogy úgy adták át a kasszát, hogy "tele" volt. az összeszerelő országot rájuk verni nem korrekt, akkor az volt a lehetőség, amit viszont sosem bocsátok meg nekik, az a kiegyezés a vatikánnal... igaz, azt horn baszta el... így utólag nézve, jobb lett volna, ha az szdsz nyer '90-ben, nem a naftalinszagú decens "úriemberek", s főleg nem került volna soha miniszterelnöki székbe az ügynök boross...

2018.11.25. 20:48:48

@taga20:

Egy bizonyos szint fölött a kormánypropaganda mindenkinél kiveri a biztosítékot.

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 20:57:17

@alöksz róz: nebaszki', hogy ezt ismered?! beszarás...

nincs1itt 2018.11.25. 21:03:45

@Sir Bates dö Hól: nem szégyen ez, csak egy tény! de ha normális társadalmat akarunk, akkor azt magunknak kell felépíteni, a gyerekeink nevelésével kezdve...

Emzé Periksz 2018.11.25. 21:08:09

"egy korszak végét jelzi az uniós tag Magyarország felsőoktatásában"

Régen vártunk erre, hogy eltakarodjon a Ceu. Egy rákos burjánzás volt hazánk testén.

alöksz róz 2018.11.25. 21:13:51

@Sir Bates dö Hól: az eredmény szempontjából szerintem mindegy lett volna, hogy mdf vagy szdsz...
"az összeszerelő országot rájuk verni nem korrekt, akkor az volt a lehetőség" - hát akkor kire? ők építették ki a gazdaságunk szerkezetét. orbánra, vagy később medgyessyre, gyurcsányra? ha akkor az volt a lehetőség, akkor a későbbieknek egy már kiépült szerkezetben sokkal kevesebb mozgásterük volt, nem?
ha 98-ban tele volt a kassza, akkor 2002-ben is. akkor milyen más hozadékot éltek fel pl. 98-2002 között?

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 21:14:15

@nincs1itt: azért büszke vagyok rájuk, csak én nem vagyok az a klasszikus apafigura...

jó a zene, csak nekem sosem volt ennyi türelmem, csak beszélve, inkább youtu.be/aTafZRecy2k

alöksz róz 2018.11.25. 21:18:49

@Sir Bates dö Hól: hát ja, mivel ez az egy zenéjük van, amit európai füllel is meg lehet hallgatni.

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 21:18:53

@alöksz róz: várjál már! fel kellett szívni kétmillió munkanélkülit, te hogyan csináltad volna?... az oktatást sem csupán a fidesz züllesztette le, de nyolc éve csak tovább rohasztja!... medgyessyt hagyjuk, már akkor is egy senki volt, mikor még volt valaki...

Gandosz 2018.11.25. 21:36:54

@Sir Bates dö Hól: "az oktatást sem csupán a fidesz züllesztette le"

Tehát volt egy oktatáslezüllesztő program. Értem. Tehát menj a picsába.

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 22:07:09

@alöksz róz: nekem a többi is tetszik, de ez mindegy is...

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 22:10:09

@Gandosz: "Tehát volt egy oktatáslezüllesztő program. Értem. Tehát menj a picsába."

persze, hogy volt, anyád főtámogatója volt, ezért sem tudtad elvégezni a nyolc általánost... a másik oka, hogy mindig családon belül házasodtok...

paraszthajszal 2018.11.25. 23:33:51

@Gandosz: Ez a tirpák nekrofil lovag azt hiszi magáról, hogy valami Nobel-díjas zseni, és mindenki, aki mást gondol az ideális kormányzásról vagy a követendő fejlesztési irányokról, az csak képzetlen, buta NER-cseléd lehet.

Az ilyen végletekig beképzelt, de valójában harmatos intellektusú emberekből írnak a pszichológusok disszertációkat: „Kruger és Dunning 1999-ben publikált cikkükben négy tanulmány eredményeit közölték. Humorban, logikában, nyelvtanban a legalacsonyabb teljesítményt nyújtó résztvevők becsülték leginkább túl a teszteken nyújtott teljesítményüket. A kutatók szerint hiányos ismereteik abban is meggátolták ezeket az embereket, hogy a képességeik szintjét reálisan lássák, és hogy a helyes válaszokat a tévesektől meg tudják különböztetni. Ez rímel arra a hétköznapi tapasztalatra, amely szerint ahhoz is tudás kell, hogy fel tudjuk mérni, mennyi mindent nem tudunk még. Amint ezek a személyek kaptak segítséget képességeik fejlesztéséhez, egyre reálisabban kezdték látni önmagukat.” divany.hu/eletem/2018/11/25/pozitiv-illuziok/

alöksz róz 2018.11.26. 18:45:19

@Sir Bates dö Hól: : hát mondjuk kezdetnek elzavartam volna az összes komcsit az erőforrásoktól, és akkor már eleve nem beszélhetnénk kétmillió munkanélküliről akit fel kell szívni :-)

amúgy az szdsz-es (ún. liberális) alapelvvel volt a baj: hogy majd a "piac" mindent megold, csak adjuk oda nekik az összes erőforrást mindegy milyen áron.
a kkv-k (és úgy általában a hazai cégek) fejlesztésére egy gondolatot se vesztegettek azon kívül, hogy majd a szabad verseny, az megoldja. aki fennmarad, az fasza, aki becsődöl, azért nem kár, hulljon a férgese... majd megveszik a külföldi clgek ha van rá igény. (miközben a foglalkoztatottak túlnyomó többsége a kkv-knál dolgozik a mai napig)
majd lesznek a multik beszállítói, gyúrjanak rá. de még ehhez se volt se pénzük, se eszközparkjuk, se szellemi tőkéjük, se semmijük nem volt. hát vegyenek fel hitelt, majd abból fejlődhetnek (csak nem nagyon kaptak, vagy kegyetlen szar feltételekkel, igaz?). versenyezzenek csak, ilyen ez a szabad verseny. csak az nem jutott eszükbe, hogy se szabad nem volt, se verseny

hát így fest ez egy másik szemszögből :-)

paraszthajszal 2018.11.26. 22:34:06

Lapszemle-plusz: A Mindenszó a Heller-ügyről:
„Meg kell mondanunk, rettentően unjuk már, hogy minket magyarokat és akiket megválasztunk (ha épp neadjisten egy nemzeti kormányt), folyton lefasiztáznak, náciznak, »faji alapú kormányzást« kiáltanak, és ehhez hasonló baromságok.” mindenszo.hu/heller-agnes-megint-beszolt-orban-viktornak-orban-faji-alapon-kormanyoz/

Ez a Heller nyanya amúgy a fénykép alapján lassan ideális lesz őnekrofilságodnak, @Sir Bates dö Hól: , mert bár még mozog, de kinézetre már erősen közelít.

alöksz róz 2018.11.26. 23:00:05

@paraszthajszal: nem heller mondta azt is, elvbarátainak címezve, hogy addig fasisztáztok, hogy mikor jönnek az igazi fasiszták, már nem lesz rá szavatok?

paraszthajszal 2018.11.26. 23:29:41

@alöksz róz: Szó szerint ezt nem hallottam tőle, de a fuhu/24.hu alapján azt mondta, hogy „túl gyakran hangzik el Orbánékra, hogy fasiszta”. fuhu.hu/heller-csak-harom-szot-ismernek-komcsi-buzi-soros-ugynok/ Bagoly mondja verébnek… (Bár ő csak etnonacionalistázik meg faji alapúzik, mondhatni sokkal jobb.)

_atpijkamo_ 2018.11.27. 09:28:45

@paraszthajszal: "Heller nyanya amúgy a fénykép alapján"

Gyűlöld csak az alapján, hogy megöregedett. Majd imádkozzál, hogy te ne öregedj meg, ha szerencséd van, előbb elvisz a rák. A geci gazdád majd tesz róla, évente 30000 honfitársunk hal meg gyógyítható betegségekben. Illetve köztük vannak fideSSfasszopók is.

_atpijkamo_ 2018.11.27. 13:24:25

@alöksz róz: "meg is jött az egyik felhergelt dk-s nyugger"

Megjött, megjött, de mai a fasznak, hazudozni megint? Örülünk neked azért. :))

Egyébként azt ugyan elhiszem, hogy nyugger vagy, de azt nehezen, hogy dékás.
süti beállítások módosítása