B1 blogcsalád



Orbán, ha kell, könnyed mozdulattal tesz Amerika véleményére is

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. november 24. - Szelestey

• Heller Ágnes: a magyar demokrácia a zsarnoki Orbán alatt alulmaradt a nacionalizmussal folytatott küzdelemben 

• Az EU tehetetlen, amikor  közeliek révén a hatalom beszántja a független sajtót 

• A rektorhelyettes szerint kétséges, hogy meddig lehet majd ingázni Budapest és a CEU leendő bécsi központja között, vége egy korszaknak a magyar felsőoktatásban  

Politico

politico_1.jpg

Orbán Viktor a közrádiónak adott nyilatkozatban ugyan kétségbe vonta, mennyire volt elfogulatlan Macedóniában a Gruevszki ügyében lefolyt per, ám a portál idézi amit az amerikai Külügyminisztérium szóvivője pár napja jelentett ki, hogy ti. a politikust alapos és átlátható eljárás végén sújtották kétéves börtönbüntetéssel, mert visszaélt hivatali hatalmával. Arra is kitért a nyilatkozat, hogy a fellebbviteli tárgyalások megerősítették a döntést, azon kívül a volt kormányfő ellen további négy, köztörvényes ügyben emeltek vádat (azóta már hatban – a szerk. megj.). Továbbá, hogy a volt kormányfőt Macedóniában kell felelősségre vonni.

Libération

liberation_1.jpg

Heller Ágnes szerint Magyarország áldozatul esett a nacionalizmusnak, éspedig azért, mert eltűnnek a társadalmi osztályok, továbbá az ellenzéknek nincs olyan mondanivalója, amivel fel tudná venni a versenyt a populisták által diktált témákkal. A filozófus habozás nélkül zsarnoknak minősíti Orbán Viktort, aki viszont Heller bandájaként emlegeti a tudós körül összegyűlt ellenzékieket. A hosszú interjúban a szakértő kifejti, hogy a magyar viszonyokra a populizmus nem is jó kifejezés, mert a rendszert nem érdekli a nép. Nálunk a gazdagabbak még gazdagabbak lesznek, a nincstelenek viszont egyre jobban elszegényednek. Inkább etnonacionalizmusról érdemes beszélni. Orbán faji alapon kormányoz, csakis a magyarokhoz szól. Aki az országon belül él, de más nemzetiségű, azzal nem foglalkozik.

Az osztályhatárok elmosódtak, Magyarországon pl. hiába nincs semmije a romák jórészének, közülük mégis sokan a Fideszre voksoltak. Ilyen körülmények között nem tudni, milyen ésszerű érvekkel képesek meggyőzni a szavazópolgárokat a liberális demokraták. És ahol gyengék a demokrácia gyökerei, ott könnyen el lehet téríteni az embereket, lásd a magyar példát, hiszen jön vissza a régi rendszer. Heller ugyanakkor nagyon aggasztónak tartja az Európában tapasztalható erőszakot, mert az megágyaz az etnikai nacionalizmusnak.

Deutsche Welle

deutsche_wellw.jpg

Az újságírás veszélyes szakma Kelet-Európában – a magyar és a cseh példa mutatja, hogy elég 3-4 oligarcha, és a hatalom máris ráteheti a kezét szinte az egész sajtóra. Magyarországon az utóbbi években Fidesz-közeli vállalkozók vásárolták fel a szerkesztőségeket, amikor távoztak a nyugati tulajdonosok. A Budapesten bejegyzett Média, Adat és Társadalom Központ igazgatója azt mondja, a folyamat hasonlóképpen ment végbe, mint azoknál a cégeknél, amelyek állami engedéllyel működnek: az lett a befutó, aki kellőképpen be volt kötve a politikába. Ez pedig abból fakad, hogy az egész állam oligarchikus alapon épül fel, és fontos része a sajtó. Marius Dragomir megjegyezte, hogy ilyen helyzetben sem a hazai, sem az uniós jog nem sokat ér. Hiszen a csókosok révén minden a hatalom kezébe került, a legfőbb orgánumoktól kedve, egészen a helyi lapokig

Azonban a következmény katasztrofális, mert a műsorok abszolút elbillennek a kormány javára. De még ennél is fontosabb, hogy mennyire elfogultak az ellenfelekkel szemben, lásd Sorost. Ráadásul mindezt primitíven és roppant részrehajló módon teszik. Brüsszel ugyanakkor tehetetlen, erejéből csupán néhány tiltakozásra futja, mert itt nemzeti hatáskörről van szó. És csak abban bizakodhat, hogy a monopólium-ellenes törvények kiszabadítják a sajtót a fojtó fogásból. 

New York Times/Reuters

new_york_times.jpg

A CEU csaknem három évtizede a kaput jelenti sok ezer keleti diák számára a Nyugat felé, ám most úgy tűnik, hogy a szabad gondolatot és nyílt vitát megtestesítő intézmény a magyar kormánnyal zajló hosszas vita miatt távozni kényszerül Budapestről. A konzervatív-nacionalista Orbán azzal vádolja Soros Györgyöt, hogy az migránsokkal akarja elárasztani Európát, célja pedig az, hogy megsemmisítse a földrész civilizációját. A vonatkozó jogszabályt széles körben úgy értékelték, hogy azt az egyetem ellen hozták. Az EU emberi jogi szervezetekkel erősen bírálta, a hatalom mégis azt mondja, nem hajlandó semmiféle engedményre. Ez pedig egy korszak végét jelzi az uniós tag Magyarország felsőoktatásában.

Enyedi Zsolt rámutat, hogy a magyar nyelvű kurzusok akkreditációja további öt évre szól, így remélhetőleg a Bécsben tanuló diákok eljöhetnek majd csereprogramra és viszont. A rektorhelyettes azonban a sok nehézség: logisztika, vízum, szállás, tartózkodási engedély miatt azonban kétli, hogy sokáig fenn lehet tartani ezt a kétlaki életet. Akkor pedig – teszi hozzá – az egyetem jelentette híd nem Magyarország és Amerika, hanem sokkal inkább Ausztria és Amerika között ível majd.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

„A jog mint állócsillag” címmel a kommentár rámutat, hogy az Európai Emberi Jogi Bíróság teljes erővel szembe száll a jogállam és az emberi jogok lepusztításával. Nem is olyan régen még azt lehetett hinni, hogy a demokrácia immár a célegyenesbe érkezett a kontinensen. Ám a strasbourgi testület most Navalnij, illetve egy kurd politikus kapcsán első ízben mondta ki, hogy Oroszországban és Törökországban üldözik a rendszer ellenfeleit, ez pedig megfojtja a pluralizmust és korlátozza a vita szabadságát. Idáig az volt a gyakorlat, hogy az ítélet pontosan felsorolta, az adott ügyben az érintettek milyen jogait sértették meg, az okokat illetően azonban hallgatott. Az már más kérdés, hogy Moszkvában, illetve Ankarában azonnal megkérdőjelezték a mostani döntés, illetve a bíróság legitimitását. Ezzel együtt látnivaló, hogy a EJB-nek vannak eszközei, így tud reagálni, ha valahol baj van a jogállamisággal, fel tud lépni a demokratikus folyamatok védelmében.

Hasonlóképpéen jár el az Európai Bíróság is, amely pl. jogi recepteket dolgozott ki a független lengyel igazságszolgáltatás felszámolásának megakadályozására. Itt is többről van szó, mint egyéni jogokról. Apró siker, hogy a héten visszakozott a varsói kormány és legalábbis egyelőre visszavonta a bírák kényszernyugdíjazását. De ne legyen senkinek sem illúziója, a PiS ördögi következetességgel folytatni fogja a hadjáratot. Magyarországon a jogrendszer repedéseit a nemzeti érdekek védelmével indokolják, és most már gondok vannak Romániával is. Puszta verdikttel egyik államot sem lehet visszatéríteni a jog útjára, hiszen egyre több kormány mossa el a különbséget a jog és jogtalanság között. Így minden eddiginél inkább szükség van egy olyan intézményre, amely megszabja a mértéket, a jogállam állócsillagaként működik. A harapófogóba került demokráciák híveinek nagy szükségük van rá, hiszen a teher végső soron őket nyomja, hogy megváltoztassák a viszonyokat országukban.  

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4314390236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 07:12:30

Mo. talán amerikai gyarmat, hogy kötelező legyen számára Amerika véleménye?

Gábris szomszéd 2018.11.24. 07:51:02

@balcán maxval bircaman: Talán ruszki gyarmat, hogy putyin megrendelésére a geci már embercsempésznek is felcsap? :)

Gruevszkit nem, de 15 másik embert kiadott az Orbán-kormány a rohattlipsi sorosbáb Macedóniának. Az elmúlt öt évben semmilyen problémájuk nem volt a magyaroknak a kiadatási eljárásokkal.

index.hu/belfold/2018/11/23/gruevszki_kiadatas_orban-kormany_macedonia/

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 07:58:28

@Gábris szomszéd:

2 ország kérte a kiadatását, dönteni kellett. Logikusabb volt oda kiadni, ahol több bűncselekményt követett el.

Miért kellene mindenkit befogadni? Nem kell.

Gábris szomszéd 2018.11.24. 08:10:43

@balcán maxval bircaman: Na ja a geci inkább politikusbűnözőket, maffiózókat és a határon illedelmesen kopogtatókat fogad be inkább, akik utána mondjuk magyar nőket erőszakolnak meg.

scontent.fbud5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/41454937_2021670774797395_3959500431440216064_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent.fbud5-1.fna&oh=d894d48d2de2c38bcf84f55efda587e8&oe=5C6DC922

rallus 2018.11.24. 08:11:54

Jobban járnánk, ha Orbán megvenné a drágább amerikai palagázt, a választások helyett újra rábíznák Heller Ágnes baráti körére az ország vezetését és reggelenként megkérdezné Ignatieff urat, hogy van e valami kívánsága. Akkor talán megszeretnék a haladó erők, bár erre nincs garancia...

taga20 2018.11.24. 08:16:05

@balcán maxval bircaman:

valóban 2 ország.

az egyik az usa, a szövetségesünk, aki fedett akció keretében lebuktatta a putyingazdád fegyverkereskedőit.

a másik putyinland, aki ideküldte a fegyverkereskedőit, hogy dél-amerikai drogkereskedőknek átjátszák azokat.

tök logikus, hogy ez a mocsok fityeszmaffia a ruszkiknak adta ki, ezt a két gazembert.

gratulálok birka ruszkiügynök, megint lebuktál!

taga20 2018.11.24. 08:17:32

@rallus: jobb lenne, ha nem böfögnél ide, ilyen kamu terelős faszságot, fityeszzombi!

Gábris szomszéd 2018.11.24. 08:19:44

@rallus: Természetesen ez is melléduma, hiszen nem az orosz gázzal van probléma, de ezt te is pontosan tudod.

taga20 2018.11.24. 08:27:12

@Gábris szomszéd:

bakker, nincs nap, hogy ne derülne ki valami oltári szemétség, vagy lopás, vagy sunyiság ezekről a rohadék fityeszbűnözőkről.

és nem tellik el nap, hogy az ilyen szargerincű, szarlelkű fityeszjobbágyok, mint pl. a birka, vagy ez a fogyatékos rallus, ne kezdenék el kimagyarázni, bagatellizálni a maffia mocskát.

BROÁF!

Gábris szomszéd 2018.11.24. 08:29:27

@taga20: Ebben még a fideszbirkák is benne vannak :)

Megdöbbent és csalódott a magyarok többsége Gruevszki befogadása miatt
79 százalék nem ért egyet a döntéssel, míg 9% jogosnak tartja azt.

alfahir.hu/2018/11/23/nikola_gruevszki_macedonia_kutatas

rallus 2018.11.24. 08:32:28

@taga20: A stílusod alapján te is Amerikában szereztél CEU diplomát az ottani anyaegyetemen...
Ha az évfolyamtársaiddal együtt bemutatjátok Orbánnak, az biztosan meggyőzi, hogy van ilyen...

LKerekes 2018.11.24. 08:39:58

@taga20:
Baszod anyád, amerikaiak voltak a fegyverek és a szállítók.

LKerekes 2018.11.24. 08:40:51

Kabaré ez az oldal, de legalább hozzájárul tevékenyen az újabb orbáni kétharmadhoz.

taga20 2018.11.24. 08:55:31

@LKerekes: A FITYESZES KURVA ANYÁDNAK HAZUDOZZ FITYESZORK!

"A két orosz állampolgárt – Vlagyimir Ljubisint és azonos nevű fiát – az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatal (Drug Enforcement Administration, DEA) által irányított fedett akció eredményeként vették őrizetbe a TEK emberei egy Budapest melletti raktárépületnél 2016 novemberében. A hatóságok szerint az oroszok épp arra készültek, hogy nagy mennyiségű fegyvert adjanak el egy mexikói drogkartell képviselőinek. A kábítószerkereskedők nevében tárgyaló emberek azonban valójában a DEA-nek dolgoztak, így az amerikai hatóságok végig közelről figyelték az egész tárgyalássorozatot, és több beszélgetést is lehallgattak – derül ki a Direkt36 által megismert dokumentumokból.

A két orosz egy Pilis Defence Systems Kft. nevű magyar cégen keresztül bonyolította volna az üzletet. Ez a cég nagyrészt olyan fegyverekkel kereskedett, amelyek a Magyar Honvédségtől származtak. A Honvédelmi Minisztérium tulajdonában álló HM EI Zrt. úgynevezett inkurrencia-pályázatain szerezték be őket, vagyis a hadrendből kivont (inkurrens) magyar katonai fegyvereket vásárolták fel nagy tételben."

taga20 2018.11.24. 09:01:07

@rallus: a kommentjeid alapján, neked max. négy elemid lehet, de ha ilyen szépen nyalod fel a csúti mocskát, nap-nap után, akkor még a kósamama disznó hízlaldájába is felvehetnek.

édesfaszom! és az ilyen fogyatékos, mint amilyen te is vagy, meg ez a picsaszájú Lendkerekes vagytok a fityeszmaffia keménymagja!!:))))

Cycmen 2018.11.24. 09:03:53

"Orbán, ha kell, könnyed mozdulattal tesz Amerika véleményére is"

A vélemény pediglen igazából parancs! Merjünk kicsik lenni!

Cycmen 2018.11.24. 09:10:41

" Heller Ágnes: a magyar demokrácia a zsarnoki Orbán alatt alulmaradt a nacionalizmussal folytatott küzdelemben "

A vörösterror egyik szellemi atyjának tanítványa és hű követője zsarnokozza a törvényesen megválasztott miniszterelnököt! Lukács György aztán tényleg alkalmas lehetett a demokrácia oktatására.
Mikor takarodnak már el ezek az SZDSZ-es majmok?

élveteg 2018.11.24. 09:10:48

Jóóó ez a sajtószemle Szelestey úr

"Heller ugyanakkor nagyon aggasztónak tartja az Európában tapasztalható erőszakot, mert az megágyaz az etnikai nacionalizmusnak."

Csak azt kellene végre felfogni hogy 2018 ban a kutya vérvörös faszát se érdekli hogy mi aggasztja Heller Ágnest

Cycmen 2018.11.24. 09:14:57

@taga20: " @rallus: a kommentjeid alapján, neked max. négy elemid lehet, "

Ha így nézzük akkor te iskolába sem jártál, csak valaki megtanított írni hogy ne legyél klasszikus analfabéta.

megamedve 2018.11.24. 09:18:04

Tudomásul kell venni, hogy Magyarországon egy a törvény:
Ha a főgeci farka csap, akkor ott dől minden.
Mit gondoltok, v(f)ityma meddig maradna ebben az (tyúkszaros kis porfészekben) országban, ha bukna, és tisztességes legfőbb ügyész lenne?
Hamar migránsok lennének, családostul, sleppestül, kiürülne a fél ország itt már annyi simlis geci van.

taga20 2018.11.24. 09:26:44

@Cycmen: ha így nézzük, akkor nálad beelőztek a delfinek.

ja persze, mert egy fityeszpatkány vagy. így má érthető.

egyébként a putyinpincsi gazdád szemét húzásáról mi a véleményed?

Cycmen 2018.11.24. 09:37:20

@taga20: " ha így nézzük, akkor nálad beelőztek a delfinek."

Ha te egyel hülyébb lennél akkor már növény lennél! :D Én nyertem!

arabok balrol 2018.11.24. 10:07:33

ez jo hir

mi kozunk a NYT velemenyehez?

"A rektorhelyettes szerint kétséges, hogy meddig lehet majd ingázni Budapest és a CEU leendő bécsi központja között"

minek kene ingazni? koltozzenek, minnel hamarabb, semmi trukk

paraszthajszal 2018.11.24. 10:09:27

„Heller Ágnes szerint Magyarország áldozatul esett a nacionalizmusnak, éspedig azért, mert eltűnnek a társadalmi osztályok”

Jaj, ez szörnyű, ipari munkásság és parasztság nélkül hogy lesz itt megint forradalmi munkás-paraszt kormány?!

Szerintem ez ügyben az Alkotmánybíróságnak azonnal cselekednie kéne, hogy mindenkinek a bizonyítványába megint bekerüljön a társadalmi osztályára vonatkozó jelölés, és a munkásság, szegényparasztság előnyt élvezzen a felvételinél!!!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 10:18:15

@Gábris szomszéd:

A nőerőszakolókat Soros, Micron és Mertkell hozták be.

paraszthajszal 2018.11.24. 10:27:29

„Orbán faji alapon kormányoz, csakis a magyarokhoz szól. Aki az országon belül él, de más nemzetiségű, azzal nem foglalkozik.”

Ez mekkora állatság már megint.

Milyen faji alapú kormányzásról beszél ez a vén, elbutult némber, előtört neki valami ködös emlékkép a 40-es évekből?! Kellett neki mostanában sárga csillagot hordania?!

Egyébként, ha már a Libération hozta le ezt a nagyszerű anyagot, érdemes megjegyezni, hogy a francia felfogás a nemzetiségek ügyében elég egyszerű, ezt láthattuk a francia válogatott körüli vitákban is. Aki francia állampolgárként Franciaországban él, az „francia”, fajra vagy származásra való tekintet nélkül. És a politikusok is, ennek megfelelően, a mainstream politikusok is főképp a franciákhoz szólnak, amibe persze beleértik a máshonnan származó, fekete (stb.) franciákat is.

Meg lehet azt is nézni, hogy nálunk ténylegesen mi a helyzet a nemzetiségekkel. Az Alaptörvény pl. már a Nemzeti Hitvallásban kinyilvánította, hogy „Kinyilvánítjuk, hogy a velünk élő nemzetiségek a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők. Vállaljuk, hogy örökségünket, egyedülálló nyelvünket, a magyar kultúrát, a magyarországi nemzetiségek nyelvét és kultúráját, a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit ápoljuk és megóvjuk.”

És: a környező országok egy részének represszív oktatási és nyelvtörvényeivel szemben akarja bárki korlátozni a nemzetiségi oktatást, nyelvhasználatot? És Ukrajnában.

Egyébként elmondható az is, hogy éppen a legutóbbi ogy-i választáson került be az első, kedvezményes mandátumhoz jutott nemzetiségi képviselő, Ritter Imre (német), és bekerüktek a szavazati joggal nem rendelkező, de szintén a nemzetiségek szavát hallató szószólók is.

Hát akkor erről a demens némberről szerintem ennyit!

taga20 2018.11.24. 10:38:00

@Cycmen: az én apukámnak meg CSÉB-je van! én nyertem:)))

taga20 2018.11.24. 10:42:10

@balcán maxval bircaman:

a drogkartelekkel üzletelő kibaszott fegyverkereskedőket kágébésputyin és a csúti geci hozta be.

köszönjük nektek tetvek!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.11.24. 10:43:18

@Gábris szomszéd:

Már derékig benne vagyunk Putyin seggébe.

Ez a stadionépítős mankee minden egyes forintér lehajol, ennek csak az anyagi része érdekli, biztos rendesen pengetett ez a kimdzsongun csávó.

élveteg 2018.11.24. 10:51:00

"Magyarországon az utóbbi években Fidesz-közeli vállalkozók vásárolták fel a szerkesztőségeket, amikor távoztak a nyugati tulajdonosok"

Senki nem kényszerítette a nyugati tulajdonosokat hogy Fidesz közeli vállalkozóknak adják el a tulajdonukat Eladhatták volna bárkinek vagy végleg utód nélkül meg is szüntethették volna a tulajdonukban álló szerkesztőségeket A tulajdonos azt csinál a tulajdonával amit csak akar Vagy ilyenkor nem érvényes a liberális kánon ?

taga20 2018.11.24. 11:10:55

@élveteg: te rohadtlelkű fityeszjobbágy! miért hazudsz bele a képünkbe te rohadék?

Cycmen 2018.11.24. 11:14:41

@taga20: "a drogkartelekkel üzletelő kibaszott fegyverkereskedőket kágébésputyin és a csúti geci hozta be."

Az USA a legnagyobb fegyverkereskedő és a vevői jó része nem a jófiúk közül kerül ki. A drogkartellek nagyrészt amerikai fegyverekkel vannak felszerelkezve és ha AK-t látsz náluk, vagy a világon bárhol, azt is eladhatták amerikaiak, mert azzal is kereskednek ugyanis technikailag még ma is utolérhetetlen, az egyszerűsége mellett kiemelkedően hatékony és üzembiztos stukker. A drogpénzek jó részéből is részesül Amerika, ne legyenek kétségeid, szerintem az afgán hernyót most a CIA terjeszti, ahogy már volt máskor is ilyenre példa. Ez a fegyverkereskedős balhé nagyon bűzlik, EZEKKEL A GONOSZ OROSZ EMBEREKKEL, MEG A "JÓ" AMCSI BŰNÜLDÖZŐKKEL AKIKET CSÚNYÁN ÁTVERTEK.

taga20 2018.11.24. 11:20:04

@Cycmen: ez milyen baromság volt részedről????

vagy leningrádból a trollgyárból tolod az ilyen faszságaidat????

Gábris szomszéd 2018.11.24. 11:22:34

@balcán maxval bircaman: Tévedsz, hiszen a geci gazdid engedte be és adott neki oltalmazotti státuszt.

Gábris szomszéd 2018.11.24. 11:23:53

@taga20: Fideszfölde ismét illusztris klubban :)

Az Európa Tanács korrupciós jelentését csak Fehéroroszország és Magyarország nem hozta nyilvánosságra

444.hu/2018/11/23/az-europa-tanacs-korrupcios-jelenteset-csak-feheroroszorszag-es-magyarorszag-nem-hozta-nyilvanossagra?

taga20 2018.11.24. 11:32:48

@Gábris szomszéd: a geci mindig mondta, hogy elsők leszünk előbb utóbb valamiben.

csak ezek a nigger fehéroroszok ne zavarnának a képbe:)))

Cycmen 2018.11.24. 11:34:34

@taga20: "vagy leningrádból a trollgyárból tolod az ilyen faszságaidat????"

Ez a Leningrádozás jól mutat egy olyan országban, ahol KGBélán kívül egy orosz ügynököt sem ismerünk, róla is csak annyi van meg hogy találkozott orosz hírszerzőkkel, ami nem túl nagy bűn, voltak akik a mi hírszerzésünket világíttatták át oroszokkal. És ez még semmi, mert közben nyíltan, nevüket felvállalva működhetnek nálunk Soros által pénzelt rezidensek, sőt szervezetek kifejezetten káros eredménnyel és más területeken is tettenérhető az idegen érdekek képviselete a libsiknél. Ez hogy van tanulatlan barátom?

taga20 2018.11.24. 11:38:41

@balcán maxval bircaman:

hu bazdmeg birka, te nagyon tolod a debilt! szerintem menyé vissza drájver haverodhoz, aztán szopkodjátok egymás faszát az öregtölggyel!

na tipli ruszkiügynök a helyedre!

Cycmen 2018.11.24. 11:40:58

@Gábris szomszéd:" 444.hu/2018/11/23/az-europa-tanacs-korrupcios-jelenteset-csak-feheroroszorszag-es-magyarorszag-nem-hozta-nyilvanossagra?"

444 a tiszta forrás! :D Na öcsém, kicsit átszerkesztve a mondást, te "az vagy amit olvasol" !
Fehéroroszék is hazai cégekkel dolgoztatnak? Na nem baj, majd beengednek pár külföldit garázdálkodni, meg Fehéroroszról Weiszoroszra helyesbítenek és lekerülnek a szégyenpadról! :DDDDDDDD

Gábris szomszéd 2018.11.24. 11:45:26

@Cycmen: Minek égeted magad cicus? Nem a 444 a forrás, hanem a Magyar Belügy. :)

A Korrupció Ellenes Államok Csoportja azt vizsgálta, hogy a Tanács tagállamai "milyen intézkedésekkel igyekeznek megelőzni a korrupciót az országgyűlési képviselők, a bírák és az ügyészek körében." Májusban a korrupcióellenes testület főtitkára, Gianluca Esposito "nagyon sajnálatosnak" nevezte, hogy a magyar szervek nem járultak hozzá a publikáláshoz.

"A kormány felé a közpénzből folytatott közigazgatási tevékenységüket illető közérdekű adatkéréseimre küldött válaszok az elmúlt években tendenciózusan egyre semmitmondóbbak, egyre pökhendibbek, a jogszabályokat egyre nyíltabban körberöhögőek. De még ebben a mezőnyben is kiemelkdik Pintér Sándor belügyminiszter válasza arra a levelemre, amelyben az Európa Tanács korrupció elleni csoportjának (GRECO) Magyarországra vonatkozó korrupciós jelentésének nyilvánosságra hozatalát/elküldését kértem. Azt firtatva, hogy vajon nem kínos-e, hogy az Európa Tanács alatt működő GRECO félszáz tagja közül összesen kettő van, amelyik nem publikálta a rá vonatozó jelentést: Lukasenko Belorusziája és Orbán Magyarországa."

scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/46723134_2310514438990008_3447814030842920960_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_eui2=AeFD4SUeQ-SJmmb-eOhJCGXH7AehpwgTAzY_7Zt1r9GgI69rBDF9sHGx817uHVF6vz_kIVz4o2PV2nkuXsIDwjd6bd9L-Y_WkSfUfoAPRBpSag&_nc_ht=scontent.fbud4-1.fna&oh=659883a59aab3476e2f8ae0a52a7a219&oe=5C693FAF

Gábris szomszéd 2018.11.24. 11:50:13

@balcán maxval bircaman: Birkácska minek akarsz teljesen valósághajíltó viktorkához hasonlítani? Ő maga mondta el, hogy az afgán "menekült" is azért kapott oltalmazotti státuszt mert "bekopogtatott az ajtón, azzal, hogy védelemre szorul." :)

alfahir.hu/2018/09/11/sarhadi_bilal_ahmad_egymillio_verdij_afgan_menekult_nemi_eroszak

alfahir.hu/2018/01/21/bevandorlas_orban_viktor_fidesz_bevandorlasi_es_allampolgarsagi_hivatal

taga20 2018.11.24. 11:51:32

@Cycmen: "meg Fehéroroszról Weiszoroszra helyesbítenek és lekerülnek a szégyenpadról! :DDDDDDDD"

azé látom, egy lájtos zsidózás nélkül nem bírsz ki egy napot.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 11:53:01

@Gábris szomszéd:

A jobbikos álhíreiddel mit akarsz elérni?

taga20 2018.11.24. 12:00:19

@balcán maxval bircaman:

kágébés féknyúz híreiddel mit akarsz elérni?

Cycmen 2018.11.24. 12:06:25

@taga20: azé látom, egy lájtos zsidózás nélkül nem bírsz ki egy napot.

Pedig lyól bekódoltam, de csak kilengett a holométer igaz arany filoszemitám! Hijába, itt csak magyarozni szabad, minden egyébért bitó jár! Szép ez a világ!
Na engedd le a giminődet ráncosra hogy hasonlítson Heller Ágnesre és akassz be neki egy jót!
Gondolom hamarosan megjelenik szőrbalfaszhal is, az a másik antiszemitameós!

taga20 2018.11.24. 12:19:02

@Cycmen:

haver, ha meg nem sértelek evvel, próbáljunk meg értelmesen beszélgetni.

van egy hír, szerintem tény, mert jávorbenedek feldobta a papírokat.
ez pedig az, hogy a magyar és a fehérorosz hatalom nem engedi, hogy megismerjük ezt a jelentést.

erre te bedobod azt, hogy ha átnevezik fehéroroszországot weissoroszországnak, akkor minden rendben.

miért teszel ilyeneket? aztán meg csodálkozol, ha én is vagy sir is állat módján válaszol.

érdekelne a véleményed.

Gábris szomszéd 2018.11.24. 12:30:32

@balcán maxval bircaman: Ne erőlködj már birkácska. 2018 év elején Altusz Kristóf, a külügyminisztérium helyettes államtitkára egy óvatlan pillanatában (vagy csak azért, hogy a magyar diplomácia romokban heverő megítélésén valamelyest javítson) kikotyogta, hogy 1300 (vagy 2300) menedékkérőt befogadtunk. Ezek után adta elő a gazdid az elhíresült agymenését, hogy:

"az 1300 ember bekopogtatott az ajtón, azzal, hogy védelemre szorul."

Nos később kiderült, hogy ezek között volt az Afgán erőszakoló is. A továbbiakban az alább leírt tényeket próbáld meg cáfolni ha tudod. A minősítés és fikázás nem ér vagy ha igen, akkor ne csodálkozz ha te is max. ennyit kapsz vissza. :)

alfahir.hu/2018/01/21/bevandorlas_orban_viktor_fidesz_bevandorlasi_es_allampolgarsagi_hivatal

Cycmen 2018.11.24. 12:33:39

@taga20: Mi a bajom? Jávor Benedek egy hülye. Az országot már megint egy leszakadt szovjet utódállamhoz hasonlítják, korrupciót sugallnak, de persze csak annyi a tény, hogy egy szar elfogult EU jelentést nem plakátolnak ki minden utcában. A másik gond, hogy itt megy a birkamagyarozás, meg úgy általában mindennek a mocskos gyalázása ami magyar és arra is legyél érzékeny ne csak erre, vagy akkor kuss! Amúgy biboldószál gyakran kimutatható, nem kell érzékenykedni, ha meg szégyelleni való, akkor tessék megjavulni!
Végezetül ne fogd te semmire, mert te meg sir az esetek döntő részében állat módon nyilvánultok meg, témától függetlenül.

Gábris szomszéd 2018.11.24. 12:36:58

@Cycmen: A makacs tények kapcsán nem írtál semmit, ehelyett inkább jött a "Weiszoroszozás". Értem én, hogy érvek helyett inkább terelned kell, csak ez így elég karcsú és továbbra sem ad magyarázatot arra, hogy a magyar kormány miért nem hozza nyilvánosságra az Európa Tanács korrupciós jelentését? Szerinted várhatunk tőled érdemi választ vagy kitartasz inkább a mellébeszélésnél? Vigyázz itt nem mindenki ballipsi ám. :)

Gábris szomszéd 2018.11.24. 12:42:39

@Cycmen: "Amúgy biboldószál gyakran kimutatható, nem kell érzékenykedni, ha meg szégyelleni való, akkor tessék megjavulni!"

A biboldóknak nem azért kell megjavulni mert biboldók, hanem azért mert köztü is lehet rossz ember pld. a tettei alapján. Nos épp ezért kellene neked mint fajmagyarnak is megjavulni, hiszen te sem azért vagy fideszbirka, mert annak születtél. :)

Cycmen 2018.11.24. 12:48:20

@Gábris szomszéd: A tagás válaszban ott volt a véleményem: " egy szar elfogult EU jelentést nem plakátolnak ki " elkerülte a figyelmedet.
Ti meg így is megtaláljátok, olvasgassátok nyugodtan ez a műfajotok meg a Sargentini jelentés. Az EU vezetése és bizottságai nyílt politikai ellenfelei a kormánynak, elfogultságért nem mennek a szomszédba, majd megfelelő csatornákon leadják a jelentésüket a cselédsajtónak aztán habzsolhatod azt a szart, meg linkelhetsz ide belőle!

taga20 2018.11.24. 12:56:55

@Cycmen: látom nem vagy vevő az értelmesebb énemre. nem baj, nem számítottam másra, mert értelemszerűen nem jöhetett más tőled.

"Mi a bajom? Jávor Benedek egy hülye."
szerintem nem, de itt azért érdekes a személye, mert bemutatta a papírokat.

"Az országot már megint egy leszakadt szovjet utódállamhoz hasonlítják, korrupciót sugallnak, de persze csak annyi a tény, hogy egy szar elfogult EU jelentést nem plakátolnak ki minden utcában."

nem ahhoz hasonlítják, hanem azt mondjuk, hogy csak ez a két ország dugdossa. senki sem kéri, hogy plakátolják ki.

"Amúgy biboldószál gyakran kimutatható, nem kell érzékenykedni, ha meg szégyelleni való, akkor tessék megjavulni!"

gondolom akkor nem gond a biboldószál, mikor büszke magyarként előadod, hogy mennyi magyar nobeldíjas van, vagy büszke vagy guttmannarnoldra, vagy rejtőjenőre, vagy radnótimiklósra.

végezetül drága barátom, ti hozzátok ki belőlünk az állatot, mert nem vagyuk hajlandóak
az oroszlánok előtt énekelni, vagy a vagonba önként bemenni.

mert tanultunk a történelemből, a gecivel ellentétben.

Gábris szomszéd 2018.11.24. 12:57:34

@Cycmen: Tehát a jelentés a szar és nem az akiről szól, pld. a geci gazdidról. Mondjuk az érthető, hogy a szarok nem örülnek ha nyilvánosságra kerül mennyire is azok. Lehet itt neked is terelni 1000L és állandóan másokra pld. biboldók, soros, brüsszel, ENSZ, hajléktalanok, stb-re mutogatni, de ettől a saját szarotok nem lesz kevésbé büdös. Persze tudjuk, hogy Orbán elvtársnak a kormányzás helyett pont az a célja, hogy mindenki hibás legyen és elterelje a figyelmet arról, hogy mit műveltek valójában. :)

"Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ennek a politikai taktikának a lényege abban áll, hogy a kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon, nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy jó döntéseket hozzon, majd próbálja megvédeni érvekkel azokat a változásokat, amelyek megtestesülnek a döntésekben, hanem... az a dolga, hogy az ellenzéket folyamatosan támadni kell, ellenségképet kell felépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni és utána ezt az ellenséget, ezt az ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal."

youtu.be/kQOZJyqLLaE

Te amúgy szereted ha hülyének néznek?

Cycmen 2018.11.24. 13:09:44

@Gábris szomszéd:" neked mint fajmagyarnak is megjavulni, hiszen te sem azért vagy fideszbirka, mert annak születtél. :)"

Gabikám, ebben rejlik a primitivitásotok amit itt írtál! Azt hiszed hogy bevittél egy tust, közben meg átnyújtod a kardodat bamba faszként! :D Apukám! Fideszbirka? Fajmagyar? Kioktatsz tiszteletről az általánosítás helytelenségéről úgy, hogy ugyanabban a mondatban te elköveted? Te itt ne prédikálj semmiről, mert ez így nem túl hiteles.

Cycmen 2018.11.24. 13:13:16

@taga20: A történelemből nem tanultatok, mert ugyanazt csináljátok mint ami odavezetett ahhoz amitől most elmondásotok szerint féltek.

Gábris szomszéd 2018.11.24. 13:14:56

@Cycmen: Mi a kifogásod az ellen, hogy fajmagyar legyél? Talán nem vagy az?
A fideszbrika jelzőt pedig itteni "működéseddel" már rég kiérdemelted. Persze továbbra sem a lényegi kérdésekről regélsz, hanem most is csak terelsz pld. arról, hogy a Fidesz-maffia miért és mennyire korrupt.

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 13:15:05

@Gábris szomszéd: Baszod !Ilyet írsz egy fideszbirkáknak,hogy fajmagyar?Te?!

@Cycmen: Látom most ezen a néven nyomod mindenhol!

taga20 2018.11.24. 13:18:38

@Gábris szomszéd: ember, egyre jobban kezdelek becsülni, ha meg nem sértelek:)

zenét bírod? nesze!

www.youtube.com/watch?v=Y1hUBTUDx6I&list=PLqX9_0fs4IqZcAyLFbgl2KRoFkxpHVTki&index=5

taga20 2018.11.24. 13:23:55

@kifordított nagyanyó: te is nézel, mint én, meg rozi a moziban, hogy ártu milyen metaformózison ment keresztül!

:))) az ilyen dolgok, miatt hal meg a remény utoljára:)

zenét bírod? nesze!

www.youtube.com/watch?v=hd_6_I-pPz8

Gábris szomszéd 2018.11.24. 13:26:25

@kifordított nagyanyó: Miért talán nem az? Esetleg szégyenli?

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 13:31:48

@Gábris szomszéd: Egy fideszes soha nem lesz az.
Hiszen fideszes.

Ez olyan mint ha azt mondanád,hogy vannak elveik.
Holott a fidesz maga is az elvtelenségre épül.
Így a szavazóiknak sincsenek elveik.

Gábris szomszéd 2018.11.24. 13:33:36

@taga20: "te is nézel, mint én, meg rozi a moziban, hogy ártu milyen metaformózison ment keresztül!"

Azért akkorán nem mint szegedicsánád. :) Na jó akkor én is zene. Ismered ezt a csajt?

youtu.be/t9QxlDaI3Y4

Gábris szomszéd 2018.11.24. 13:34:38

@kifordított nagyanyó: Hmmm lehet nem fogalmaztam pontosan. Talán úgy helyesebb, hogy annak hiszi magát. :)

Gábris szomszéd 2018.11.24. 13:39:00

@taga20: Köteles elvtársnak megint elmentek otthonról... :))

"A magyar demokrácia ünnepe lesz, ha a kormány a Várba költözik"

propeller.hu/itthon/3354459-kover-laszlo-magyar-demokracia-unnepe-lesz-ha-kormany

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 13:46:21

@Gábris szomszéd: Mennyet akart mondani,bár oda sohasem kerülnek.:))

taga20 2018.11.24. 13:56:23

@Gábris szomszéd: nem rossz, egy patront megérne:)

na zene, me látom, hogy mekgyógyultál:)

www.youtube.com/watch?v=G3qEgG-tLPM

Cycmen 2018.11.24. 13:59:34

@kifordított nagyanyó: " Látom most ezen a néven nyomod mindenhol!"

Kezdem becsülni ezeket a rövid, pontos megfogalmazásaidat! Nem az értelmük tetszik, mert az nincs, hanem hogy vagy annyira aranyos és nem nyújtod el! :D
Igen! Most ezen. Mindenhol. Ééééééés????

Gábris szomszéd 2018.11.24. 14:04:08

@taga20: Figy haver az előbb valójában ezt akartam elküldeni. Szerinted milyen a csaj felsője??? :)

youtu.be/hqeVRQQEQEU?t=2979

Cycmen 2018.11.24. 14:09:31

@Gábris szomszéd: ." Szerinted milyen a csaj felsője??? :)"

Az jó és először azt hittem hogy a vércsoportja van a hónaljára tetoválva és már kezdett szimpatikus lenni, de aztán nem! :DDDDDDDD Pöcsök!

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 14:10:43

@taga20: Ott lesznek a legközelebbi gárdaavatón?
Mint ők is:
www.youtube.com/watch?v=iFDuGiOy3uM

Nincs közöttünk csicska 2018.11.24. 14:27:01

Igy kell helyesen gondolkodni az emberekrol:

Ha valakit nem birsz, vagy azt gondolod akar hogy rossz ember es utalod, akkor el kell kepzelni, hogy apokalipszis volt, es mindenki meghalt, egyedul maradtal a romokon....olyankor nagyon hianyzik am egy masik emberi leny.

Mivel adventi idoszak van, en Tagaval kapcsolatban szoktam ezt a gyakorlatot alkalmazni, biztos jobb ma egy taga, mint a total egyedullet.

Igaz? Bekes adventet mindenkinek!

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 14:43:52

@Cycmen: Most ezen vagy szolgálatban droid.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 15:02:28

@Gábris szomszéd:

S miért baj valódi menekültek befogadása?

Gábris szomszéd 2018.11.24. 15:23:42

@balcán maxval bircaman: "S miért baj valódi menekültek befogadása?"

Erről kérdezd Orbán elvtársékat, akik tizmilliárdos kampányokat öltek az ellenkezőjébe.

taga20 2018.11.24. 15:38:49

@balcán maxval bircaman:

húzzál má a faszba ruszki ügynök!

ez most nem az a pillanat, mikor a malájgépet leküldtétek szutyok!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 15:38:51

@Gábris szomszéd:

Orbán a brüsszeli nyomás ellen kampányolt, melynek lényeg a kényszerbetelepítés volt.. Valamint a Soros-terv ellen, mely több tízmillió embert akart erőszakkal behozni az EU-ba.

taga20 2018.11.24. 15:41:32

@balcán maxval bircaman: több százmillió itit bazdmeg!

te mi a kurvaanyádért nem a diggerdriver haverod blogján vered ki a farkad faszkalap?

miért itt égeted magad nap-nap után?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 15:46:01

@taga20:

Egyelőre csak pár tízmilliót trevezett Soros, de nem kizárt hogy igazad van: s százmilliósra kívánta növelni a létszámot gazdád.

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 15:47:31

@taga20: Ők lesznek a meglepetés vendég,de csssssst!:))

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 15:50:52

@balcán maxval bircaman: Az úgy lett volna,hogy 80 millió afrikaiért cserébe átküldjük nekik a viktort ,de az afrikaiak ebbe nem mentek bele.

Gábris szomszéd 2018.11.24. 15:51:23

@balcán maxval bircaman:

Miután éveken keresztül azt hazudta a Fidesz, hogy egy bevándorlót sem enged be, inváziót, erőszakot, vért vizionáltak, a botrány kirobbanását követően kénytelenek voltak elismerni, hogy oké, 1300 menekültet azért igen (valójában van az 2300 is), de ezek sem törték ránk az ajtót, hanem illedelmesen "kopogtattak", sőt, igazából a nagy részük már távozott is az országból. Állítólag. Vagyis röviden: Brüsszel migráncsai gonosz bevándorlók, akik ránk törik a kerítéskaput, Orbán menekültjei pedig jó migránsok, akik illedelmesen bekéretőzve hálásak a magyar kormánynak és teszik magukévá a magyar törvényeket.

"Nem akarnak az emberek migránsokat befogadni, nem akarnak az országba és nem akarnak a falujukba (...) Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket." - mondta őcsényi eset után Orbán Viktor, csak azt felejtette el kinyögni, hogy az Őcsényről kiutált bevándorlók közül is 7-8 személynek éppen az ő kormánya adott oltalmazotti státuszt vagy menedékjogot.

Te is midnenkit hülyének nézel? :)

mno.hu/belfold/megall-az-esz-orban-kormanya-fogadta-be-az-ocsenybol-kiutalt-menekulteket-2441265

Gábris szomszéd 2018.11.24. 15:54:24

@taga20: "Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vette elő ezt a fordulatot, a kultúrharcról értekezve. Mint fogalmazott, ők „nem azt mondják, hogy ne virágozzék minden virág, hanem hogy minden virág a népakaratnak és a nemzet érdekeinek megfelelően virágozzék”.
Sebaj. Egy másik híres gondolkodó arra int, hogy ha csak egy bárány elbitangol, azt is meg kell menteni. Attól, hogy valaki pillanatnyilag nem bír egy harmadikos gyerek szövegértelmezési képességével, még pótolhatja. Ültessük tehát térdünkre a kis Zsoltit, paskoljuk meg arcocskáját a nemzet érdekeinek megfelelően, és kezdjük a kályhától.

Tudod, Zsolt, Mao bácsi ezt úgy értette, hogy virágozzék százféle virág. Egy tarkabarka rétet képzelt el, nem pedig egy krumpliföldet, ahonnan buta bunkók csizmával rugdossák ki a rózsákat, pitypangokat és még az édesburgonyát is.
Gondold csak végig! Ha minden virág előbújhat, akkor ott lesz a szivárvány minden színe, buja levélformák, különböző erezetek, hamvas pihék és szigorú tövisek egyaránt. Ebben az a jó egyébként, hogy mindenki megtalálhatja a neki tetszőt.
De mi történik velük, ha parancsba kapják, hogy eztán a népakarattal összhangban kellene nekik virágozni? Hogyan növesszen az ibolya ilyen fejet, mint a tiéd, és főleg ki porozná be szegényt utána? Hogy néz ki az a rét, ahol minden egyes virág a népakaratnak és a nemzet érdekének megfelelően virágzik? Egyáltalán hogyan számoljuk a népakaratot? Összeadjuk a színeket, átlagolunk, és akkor kijön a szürke?

Hagyd a virágokat, Zsolt. Azok neked nem fognak engedelmeskedni. Ültess inkább krumplit. Azok sem egyformák, de a virágjuk igen. És amikor végigtekintesz a krumpliföldeden, otthon érzed majd magad. Egyik se lesz illatosabb nálad, se sokkal szebb. És ha akkor azt mondod, virágozzék száz krumpli, abban nem lesz félreértés, sem képzavar, te pedig sokkal tájba illőbb leszel ott, mint most a porcelánboltban." :))

hvg.hu/kultura/201846_a_viragnak_megtiltani

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 15:55:11

@Gábris szomszéd:

S nem is lett beengedve egy bevándorló se az ország akarata ellenére.

taga20 2018.11.24. 16:01:53

@kifordított nagyanyó: :)))))))))))

hozzád képest benihil egy halottszállító!

www.youtube.com/watch?v=j3qIBHStUc0

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 16:02:15

@Gábris szomszéd: Néztem,hogy mi van veled,de látom csak idéztél!(huhh!.megkönnyebült,homlokot töröl)

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 16:03:23

@taga20:

Ezen a héten se lesz meg a bónuszod. A neten lógsz, ahelyett hogy kint gágognál a diáktüntin követelve Soros gazdád érdekeinek fensőbbségét a törvényes rend felett.

taga20 2018.11.24. 16:07:13

@balcán maxval bircaman: nem bazdmeg, nem a retek kurvaanyád, nem!

ez a szardarab gruevszki, ez a hétpróbás bűnöző, aki a geci tükörképe!

komolyan mondom, ha te vagy a geci a pokolra juttok, tűzijátékot rendezek az uccánkban!

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 16:07:50

@taga20: Reméltem,hogy ütni fog!:))

@balcán maxval bircaman: Gazdájuk a birkáknak van!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 16:08:03

@taga20:

S mi a gond az üldözöttek befogadásával?

morpho 2018.11.24. 16:16:26

@balcán maxval bircaman: Ezt a macedón csókát is az ország külön kérésére engedték be!

Gábris szomszéd 2018.11.24. 16:18:39

@balcán maxval bircaman: "S nem is lett beengedve egy bevándorló se az ország akarata ellenére."

Igen az Ország akarata pedig maga Orbán elvtárs. Értem. Na figy akárhogy igyekszel kimagyarázni, nem mindenki fideszbirka, hogy a nyilvánaló hazugságot is bevegye. :)

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 16:19:06

@morpho:

Így igaz. Nem volt ok metagadni a kérelmét.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 16:20:27

@Gábris szomszéd:

Nincs mit kimagyarázni, mindne világos.

Még a legfanatikusabb baliibek se hiszik komolyan, hogy csak két alternatíva van: teljesíteni a Soros-tervet vagy hermetikusan lezárni a határt.

morpho 2018.11.24. 16:20:29

@balcán maxval bircaman: A 80%, aki szerint nem kellett volna, az meg kapja be! Ez a kérdés véletlenül lemaradt a nemzeti konzultációról.

Gábris szomszéd 2018.11.24. 16:24:53

@balcán maxval bircaman: 79 százalék jogtalannak tartja a menekültstátusz megadását, 9 százalék érzi jogosnak. (birkáék)

alfahir.hu/2018/11/23/nikola_gruevszki_macedonia_kutatas

morpho 2018.11.24. 16:26:05

@balcán maxval bircaman: Ezt a "soros terv" hülyeséget, meg a "beözönlő migránsok" hülyeséget lassan abba kéne hagyni, mert az lesz a vége, mint a farkast kiabáló juhásznak, egy idő után észreveszik az emberek, hogy ez nem létezik az egész. Csak szólok. Itt van például ez a Gruevszki, aki azt hazudta, hogy csak ő tudja megvédeni a beözönlő migráncshordáktól és Sorostól Macedóniát. Aztán megbukott és valahogy azóta sem lepték el Macedóniát a bevándorlók és Soros sem árulja kilóra a skopjei parlamentet. Orbánra ugyanez vár, meg rád is. csak mondom.

taga20 2018.11.24. 16:26:13

@balcán maxval bircaman: :)))))))))))

bakker, te egész héten reggeltől estig nyomod a kurva ruszki propagandát bulgáriából, és nekem szólsz be, aki hétfő reggeltől péntek délutánig dolgozik minimum.

és bazdmeg te szólsz be nekem pondró?

tényleg menthetetlen ez a világ ma már, mikor a selejt ruszki ügynök beszól egy magyarországon dolgozó és adózó embernek!

ha azt mondom neked, hogy remélem kínok közt fogsz megdögölj, szerintem akkor se megyek le a fityeszes köpedék szintedre!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 16:26:39

@Gábris szomszéd:

Egy hamihírgyár kamufelmérése szerint.

taga20 2018.11.24. 16:28:00

@Gábris szomszéd: nem rossz, de szerintem az exe az a tartótisztje a gecinek.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 16:28:07

@morpho:

A lényeg, leállítani Soros pártjait, ez itt a fő cél. Soros érdekei ellenkeznek a kisemberek érdekeivel.

morpho 2018.11.24. 16:29:11

@balcán maxval bircaman: Annyi. 80%. Még a fidesz bázis is érzi, hogy ez büdös. Te is tudod, hogy az, csak úgy csinálsz, mintha nem tudnád. Tök komolytalan vagy.

taga20 2018.11.24. 16:29:31

@balcán maxval bircaman: mi van retek, diggerhaverod nem rendel? az öregtölgy nem vette elő a farkát, hogy leszopd?

Gábris szomszéd 2018.11.24. 16:29:47

@balcán maxval bircaman: "Nincs mit kimagyarázni, minden világos."

Igen teljesen világos, hogy rezzenéstelen arccal nézel mindenkit hülyének. Mondjuk ez a fideszbirka tulajdonság nem újdonság senkinek, hiszen ezt is a gecitől tanuljátok. :)

alfahir.hu/2018/01/19/orban_viktor_migracio_migransok_willkommenskultur_oltalmazottak_kormanypropaganda

morpho 2018.11.24. 16:30:03

@balcán maxval bircaman: Sorosnak nincsenek pártjai. Ezzel a hazudozással nálam semmire nem mész!

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 16:32:17

@taga20: Azért ilyeneket minek?
Idióta meg idegesítő de amúgy leszarom.:))

taga20 2018.11.24. 16:34:08

@balcán maxval bircaman:

nem tombolok te agysérült, hanem sajnállak.

szerintem, ha van az interneten agyhalott, az te vagy.

ha ezt meghirdetném szavazásra, szerintem kétharmadot kapnál fityeszjobbágy!

morpho 2018.11.24. 16:35:12

@balcán maxval bircaman: Nehogy azt hidd, hogy a végtelenségig lehet csinálni, hogy a neked nem tetsző kutatást kamukutatásnak, a neked nem tetsző infót megíró sajtót meg fakenews gyárnak kiáltod ki! Ezt a fidesz csinálja, (kamukonzultáció, hazugsággyárak a média helyén) aztán rákiabálja a politikailag vele egyet nem értőkre. Több ezer éves politikai trükk. Már Cézár is ezt csinálta. Március idusáig. Ennek a rémálomnak is vége lesz egyszer, veled együtt birka. Bezony!

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 16:40:14

@taga20: Azért ilyeneket nem szoktam még én sem.
Pedig aztán tudok én is!:))

taga20 2018.11.24. 16:47:36

@kifordított nagyanyó: még mindig nem vágom melyik mondatom volt durvább, mint bájerzsoca, vagy tállaievtárs, vagy rezsisziszi?

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 16:55:10

@taga20: Nézd!Az ilyen,hogy basznád szájba a retkes telibebaszott kurva anyád,az még elmegy.
De másnak a szenvedését és halálát kívánni....

rallus 2018.11.24. 17:02:55

@morpho: Soros hülye lenne pártot alapítani, hiszen ő is tudja, hogy kevesebben szavaznának rá, mint ahány tagot összetoborozna. A pénzéért viszont mindig talál olyan derék embert, aki a még csak nem is 30, de akár 10-15 ezüstért is elárulná még az anyját is. Ők aztán a szintén akciósan megszerezhető szabadságszerető újságírókkal együtt lelkesen keverik a maguk teremtette sz.rt. És akkor még a lenini hasznos idiótákról nem is beszéltünk...

rasztaszív 2018.11.24. 17:05:10

@rallus: a klérus hülye lenne pártot alapítani, hiszen ő is tudja, hogy kevesebben szavaznának rá, mint ahány tagot összetoborozna. A pénzéért viszont mindig talál olyan derék embert, aki a még csak nem is 30, de akár 10-15 ezüstért is elárulná még az anyját is.

taga20 2018.11.24. 17:05:44

@kifordított nagyanyó: teljesen igazad van haver.

ezek után a geci halálát, a kínok közt való haláltusáját, csak a négy fal közt kívánom.

és remélem, hogy addig se zavarom a geci és maffiáját, hogy bűnözőket hozzanak magyarországra, és nem zavarom avval, hogy megkérdezzem, hogy hogy a tetves kurvaanyjukba sikerült becsempészni ezt a macedonbűnözőt.

nem folytatom pajtás, me reggelig hánynák sugárba.

egy kérdés. miért belém szállsz és nem a droidokba kétlábbal?

na zene!:)

www.youtube.com/watch?v=78g6uhRlP-I&start_radio=1&list=RD78g6uhRlP-I

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 17:08:15

@rallus: egyet talált is de az hálátlannak és gerinctelennek bizonyult.

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 17:09:52

@taga20: Akartam mondani,hogy a geci az persze lehet kivétel!:))
De kihagyom és te észreveszed!:))

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 17:13:33

@taga20: De nem jön le a félig irónia.
A droidokat is osztomde vastag az arcbőrük és nagy a fejük,így minden lepereg!

De egy szép neked is:
www.youtube.com/watch?v=lNi1AdIYKIg

Gábris szomszéd 2018.11.24. 17:22:40

@rallus: "Soros hülye lenne pártot alapítani, hiszen ő is tudja, hogy kevesebben szavaznának rá, mint ahány tagot összetoborozna. A pénzéért viszont mindig talál olyan derék embert, aki a még csak nem is 30, de akár 10-15 ezüstért is elárulná még az anyját is."

Ennél pontosabban nem is tudtad volna körülírni Orbánt és a Fidesz-maffiát. Köszönjük szépen. :)

morpho 2018.11.24. 17:28:25

@rallus: Már ne is haragudj, de nem érdekel Soros meg a nem létező terve. Viszont, hogy ki adná el az anyját is 15 ezüstért, én inkább a Rogán-Lázár-Habony-Orbán tengelyen nézelődnék! Nem kell idekeverni Sorost, amikor itt vannak a saját gazembereink. Akiknek ráadásul Soros adott pénzt, hogy pártot gründoljanak. Ha valamelyik pártra rá lehet fogni, hogy Soros pénzén jött létre, az a fidesz! Soros meg közben annyira leszarta a kisembereket, hogy iskolatej akciókat indított Magyarországon. (a migráns betelepítés tervét akkor még keresztülhúzta a szovjet tankok jelenléte)
Viszont 1990 és 2015 között miért nem igázta le Soros Magyarországot? Akkor pont nem ért rá, mert a tőzsdei műveletei lefoglalták. Helyette a fél fidesznek ösztöndíjat adott! Aki ezt a Sorosterv hülyeséget be akarja adni a népnek, az egy politikai haszonleső gazember! Te meg ezt a szekeret tolod. Hajrá pubi! Azt azért tartsd te is szem előtt, hogy Kádár is megbukott egyszer.

rallus 2018.11.24. 17:29:28

@rasztaszív: Nem én vagyok az első, akinek feltűnik beteges gyűlöleted a "klérussal" szemben. Kihagyom az olcsó és közönséges oknyomozást, de te átgondolhatnád, hogy a "haladó erők" alkottak e összesen annyit, amennyit a katolikusak csak az egy Szent Péter bazilikával létre hoztak. Utánatok mi marad? Csonthalmok, pusztulás, terror és emberi tragédiák...Meg az olyanok, mint te és taga...

rasztaszív 2018.11.24. 17:34:19

@rallus: ne utánam oknyomozz,a felvetést gondold végig.mintha kicsit jobban passzolna így a valósághoz...

taga20 2018.11.24. 17:35:10

@rallus: szétütnélek fityeszselejt, de rájöttem, hogy inkább röhögök rajtad:)))

egyébként, ha tíz próbát kitalálnának az itteni nickek, kilencbe megennélek.

ezt így látatlanban bevállalom:)

taga20 2018.11.24. 17:39:24

@rallus: "hogy a "haladó erők" alkottak e összesen annyit, amennyit a katolikusak csak az egy Szent Péter bazilikával létre hoztak. Utánatok mi marad? Csonthalmok, pusztulás, terror és emberi tragédiák..."

még mindig érzem a máglyán elégetett százezrek húsának szagát, ahogy lefolytak a laposföld széléről!

te tényleg annyira fogyatékos vagy, hogy az inkvizícióval vagánykocc?

Gábris szomszéd 2018.11.24. 17:39:25

@taga20: Figy haver. Ha a CEU átalakulna focicsapattá, akkor maradhatnának Budapesten? :)

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 17:40:22

@taga20: Naa!
És ha azt kell csinálni,hogy viktor seggét nyalod,miközben putyinnak kell pucsítanod ,akkor is ezt mondod?!
Azért óvatosan!

Gábris szomszéd 2018.11.24. 17:43:34

@taga20: Jó jó haver, de a napfivért azért te is bírod nem? :)

youtu.be/8QPWHqTOQaM

rallus 2018.11.24. 17:43:48

@morpho: Az köztudomású, hogy a jótékonykodás hatalmas anyagi haszonnal jár, hiszen Soros is ebből gazdagodott meg. Merő humánumból a bolsik miatt zűrzavarba zuhanó Magyarországon is jótékonykodott, (iskolatej!!!) és némi pénzt beinvesztált a jövőbe, okos és tehetséges fiatal embereknek tette lehetővé az addig előlük brutálisan elzárt világ megismerését. Eszébe nem jutott, hogy elvárja tőlük, idővel majd hálából eladják neki a hazájukat, hogy a bevételből pótolni tudja az iskolatejre kiadott dollárokat!
Az ilyen gazdag emberek attól gazdagok, hogy mindig csak adnak, nem kovácsolnak alattomos terveket és a dolgozó nép felemelkedése érdekében munkálkodnak...
Ja és nem sokára jön a Mikulás! Igazi Mikulás!

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 17:48:00

@rallus: Még a Vezért is meg tudta vezetni vagy 25 évig.
Hiába no,ravasz ez a soros!

rallus 2018.11.24. 17:50:43

@taga20: " A spanyol (állami) inkvizíció 350 éve során 150-200 ezer embert fogtak perbe, ebből legfeljebb tízezret végeztek ki. A portugál állami inkvizíció 56 ezer pert indított, kétezer halálos ítéletet hozott, és ennek kétharmadát hajtották végre. Az újkori római inkvizíció (a pápai állam inkvizíciója) elé pedig az idők folyamán 300 ezer vádlott került, ebből 75 ezer esetben indítottak eljárást (a többinél ejtették a vádat), és összesen 1400 személyt végeztek ki. A francia forradalomnak több áldozata volt, mint az összes létező inkvizíciónak a történelem folyamán, együttvéve. Fontos megjegyezni továbbá, hogy az inkvizíció joghatósága mindenkor csak a megkereszteltekre terjedt ki."
A bolsevikok 1 (egy) év alatt csak Ukrajnában kb. 10 000 000 embert éheztettek halálra! Ebből 6 000 000-t már be is vallanak...
Azt meg hogy mit ennél meg, hagyjuk is...

taga20 2018.11.24. 17:58:41

@rallus: na ez már valami bolsevik geci, ez az első lépés, ha bevalljátok a halottak számát!

"A bolsevikok 1 (egy) év alatt csak Ukrajnában kb. 10 000 000 embert éheztettek halálra! Ebből 6 000 000-t már be is vallanak..."

ha tovább meakulpázol, még lehet, hogy nem a geci melletti üstbe kerülsz szargerincű ork!

rasztaszív 2018.11.24. 18:03:03

@rallus: húha!támadják a gazdit!hajlítsd ám a valóságot...:)ahogy tanultad:)

morpho 2018.11.24. 18:18:40

@rallus: Legközelebb írj egy jó receptet, vagy ajánlj egy jó bort. Pont annak se lesz köze a felvetésemhez, de legalább lesz valami értelme. A haknis terelésednek nincs. Elfogytál pubi. mint a tisztességes politikusok a fideszben. Kussolni meg nem hagynak mi? Szar melód van pubi!

taga20 2018.11.24. 18:43:09

@morpho: szerinted ezt érti? szerintem izomból nem!

pedig kábé erről szól a retek életünk!:)

www.youtube.com/watch?v=a23945btJYw&start_radio=1&list=RDa23945btJYw

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.24. 18:45:04

@rallus: Azért az egyház bűneit ne relativizáljuk ennyire, az akkori népesség mellett azért nem olyan alacsony az a kivégzett embertömeg...

Aztán vizsgáljuk meg azt is, hány százezer gyereknek tették tönkre az életét a pedofil, gyerekb@szó katolikus papok... Mert ugye ez is az egyház számlájára írandó, évszázadokig hallgatták el, söpörték szőnyeg alá a dolgaikat.... Milliókat tartottak évszázadokig nyomorban stb... Ne szépítsük azt amit nem lehet!

nincs1itt 2018.11.24. 18:52:24

@taga20: servus! Habe die Ehre! látom megy az adok-kapok... mit sem változott Alsó-Szotyisztán. Ez az Észak Macedón pali kijafaxom? Meg aztán ez a fegyver eladás is izgalmasan hangzik... a DEA mexikói drogkartellnek álcázza magát, majd azok a zostoba oroszok a magyar szanált fegyverkészletből akarnak eladni nekik... oszt' jól orcára zuhannak. ez olyan izmos hálivúdi sztori. tényleg, ha a csúti pocak ennyire nem bírja a zusákosokat, akkor mijabánatot keveregnek itten a titokzatos szolgálataik??? Heller Ágnes, hm, CEU khm! Hiányzik valakinek?

Gábris szomszéd 2018.11.24. 19:00:19

@nincs1itt: Kezitcsókolom. Hallom megint felépült a berlini fal? :)

nincs1itt 2018.11.24. 19:01:38

@taga20: ezt te érted?
Freude, schöner Götterfunken,
Tochter aus Elysium,
Wir betreten feuertrunken
Himmlische, dein Heiligtum.
Deine Zauber binden wieder,
Was die Mode streng geteilt,
Alle Menschen werden Brüder,
Wo dein sanfter Flügel weilt.

morpho 2018.11.24. 19:01:51

@taga20: Lófaszt érti! Ő maximum ellopná a bedobált pénzt a kalapból, amíg a többiek zenélnek és senki nem figyel!

morpho 2018.11.24. 19:04:40

@nincs1itt: "CEU khm! Hiányzik valakinek?" Aha. Nekem. Meg Magyarországnak is fog. Te viszont kurvára nem, mert soha senki nem fogja megtudni, hogy létezel. Mert nem létezel.

nincs1itt 2018.11.24. 19:06:48

@morpho: miért is? mert én eddig sem hiányoztam Mo.-nak, gyanítom eztán se fogok. Veled ellentétben tisztában vagyok kicsinységemmel. a CEU mely tárgyban nyújtott pótolhatatlan képzést, amelytől a haza fényre derül?

rallus 2018.11.24. 19:08:36

@Magánvéleményem:" hány százezer gyereknek tették tönkre az életét a pedofil, gyerekb@szó katolikus papok."
Némi jóindulattal bármelyik közösségről lehet hasonlót összehordani. Nem tudom, helyes e a Goebbels által kimunkált úton tovább fejlődnöd. Ő persze konkrét adatokkal támasztotta alá az írásait nem csak úgy odalökte...és mégsem....
Olvastad te Szolzsenyicint? Nem hiszem...

morpho 2018.11.24. 19:10:42

@nincs1itt: ha ez a kérdés fogalmazódik meg benned a CEU ügy kapcsán, akkor vagy fingod nincs az egész ügyről, vagy szándékosan terelsz. Tök mindegy melyik az igaz, mert egyik sem jelent vitaalapot, amire reagálnom kéne valakinek, aki nem is létezik.

Ja, az örömódát magyarul is el lehet olvasni:

Lángolj fel a lelkünkben szép
Égi szikra szent öröm,
Térj be hozzánk drága vendég,
Tündökölj ránk fényözön.
//:Egyesítsed szellemeddel,
Mit zord erkölcs szétszakít,
Testvér lészen minden ember,
Merre lengnek szárnyaid.:\\

morpho 2018.11.24. 19:13:52

@rallus: "Némi jóindulattal bármelyik közösségről lehet hasonlót összehordani"

Ezzel most a pedofil papokat akarod védeni, vagy másokat besározni? Mindkettő szép keresztény gondolat! Egyébként tévedsz, mert nem lehet még némi jóindulattal sem pedofíliával vádolni bármelyik közösséget!

Gábris szomszéd 2018.11.24. 19:17:35

@nincs1itt: Már hogyne hiányoznál. :)
Amúgy meg :

A CEU neves hallgatói

Ruxandra Cesereanu román költő
Járóka Lívia, az Európai Parlament magyar tagja
Mailis Reps észt oktatási miniszter
Magyari Tivadar romániai magyar egyetemvezető, rektorhelyettes, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) nemzetközi szakértője
Giorgi Margvelasvili grúz politikus, Grúzia elnöke 2013-tól
Kovács Zoltán történész, politikus, Magyarország kormányának nemzetközi szóvivője
Kumin Ferenc New York-i főkonzul

https://hu.wikipedia.org/wiki/Közép-európai_Egyetem#Neves_hallgatói

nincs1itt 2018.11.24. 19:17:43

@morpho: tudod én hasznossági alapon közelítem meg a kérdést, nem érdekel a politikai vetülete. terelni te kezdtél el, amikor megpróbálod elkerülni a kérdésre adandó választ. mely tárgyban nyújt pótolhatatlan képzést a CEU, ami máshol nem tanulható? ez volt a kérdés. erre: "te nem létezel és nem vitatkozom veled, mert nem létezel" volt a magasröptű... sajnálom, de a magyar nem kicsit tér el a német eredetitől(Schiller)! szerintem foglald el magad valami/valaki mással.

nincs1itt 2018.11.24. 19:19:14

@morpho: látom ebben sem vagy túl jártas, de legalább trendi! olvasgass bátran, úgy érzem erősen rád fér!

nincs1itt 2018.11.24. 19:21:36

@Gábris szomszéd: örömmel olvasom ezeket a neveket. ja, Berlin... közeledik a Christkindlmarkt ideje, de ugye sokak szerint a pedofilia a lényeg. amely miatt a német FDP bukott akkorát(nem annyira katolikus és konzervatív csapat), hogy mára már akár az 5%-ot is alulról szagolgatják...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.24. 19:22:55

@rallus: Megint csak relativizálsz, elegendő csak a 2000 után napvilágra került dolgokról véleményt alkotni ahhoz, hogy az általad mentegetett egyházat a saját poklára kívánjam.

Lesz@rom, hogy kihez hasonlítasz, nem érdekelnek a konkrét adatok, 1 gyerek életének tönkretétele is pontosan ugyanolyan káros, mint a kommunisták összes bűne, DE nem egy gyerekről van szó, hanem sokról, és természetesen nincsenek adatok, mert az egyház igen jól el tudta hallgattatni az áldozatokat...

rallus 2018.11.24. 19:24:34

@morpho: Lehet..."Az 59 éves Baruch Lebovits rabbit március elején találták bűnösnek. A vád szerint 2004 és 2005 során nyolc alkalommal molesztált egy akkor 16 éves fiút."
Az a különbség, hogy ezeken nem rugózik évekig a független sajtó... Talán vannak rokonok a tulajdonosi körben...
A kereszténység őszinte sajnálatotokra nem csak abból áll, hogy "annak, aki arcul üt jobb felől, tartsd oda másik arcodat is.”

nincs1itt 2018.11.24. 19:25:51

@Magánvéleményem: így igaz! nézzük csak, Németo.-ban az FDP keveredett nem kis botrányba, nem katolikus, nem konzervatív, a magyar szdsz megfelelője.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 19:27:08

@morpho:

Te komolyan elhiszed, hogy pár nappal a hír után készült egy valódi felmérés? Ennyire buta még te se vagy...

rallus 2018.11.24. 19:34:22

@Magánvéleményem: Az egyház, (feltételezzem a katolikusra gondolsz..) a félelmetes hatalmával is képtelen lenne elérni, hogy börtönbe kerüljön az, aki bármelyik állításában, adatában kételkedni mer... Az igazán erős hatalmak azzal is kimutatják korlátlan befolyásukat, hogy nyilvánvaló hazugságaikat sem merik kétségbe vonni. Mielőtt megtépnéd a ruhádat, a Szovjetunióra gondoltam. Amíg nagy volt és erős, addig Katyn a németek bűne volt, 85 német katonát, köztük 18 tábornokot ítéltek halálra miatta. Aztán meggyengültek...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.24. 19:36:55

@nincs1itt: Egy kicsit még ferdül a világ, és akkor majd a pedofilok is követleni fogják, hogy gyerekekkel is lehessen összeházasodni, és majd menetelnek az Andrássy úton, mint a buznyákok...

morpho 2018.11.24. 19:41:39

@nincs1itt: Ha a te megközelítésed szerint kezelném a kérdést, akkor tőlem simán bezárhatnák az Operaházat Budapesten. Az operát nem szeretem, operába nem járok, kurvára nem hiányozna nekem, ha bezárnák. De az országnak igen. Csak ezt én nem szarom le, ezért a felvezetés abszolút elméleti. Azért meg ne haragudj rám, mert nem akarok veled vitatkozni. Bárkivel nem. Bocs.

@rallus: Tényleg inkább a receptet! Amit csinálsz, annak semmi értelme. Köszi!

@balcán maxval bircaman: A magyar pártok közül egyedül a fidesz alapításánál bábáskodott Soros György, de ennek ellenére sosem neveztem volna a fideszt sorospártnak. Erről ennyit.
Egy kutatásnak miért is ne hinnék? Higgyek inkább a "nemzeti konzultációnak" Te komolyan elhiszed, hogy az egy valódi felmérése bárminek is? Te tényleg elhiszed, hogy milliószámra küldik vissza az emberek ezeket a cetliket? Nyilván nem, mert tudod, hogy nem így van!

nincs1itt 2018.11.24. 19:42:29

@Magánvéleményem: van olyan vallási csoport, amely lélekszámban szinte azonos a katolikussal, amely számára ez teljesen természetes és normális. mi több értetlenül állnak az európai és amerikai(is) normák előtt, hogy miért ne lehetne gyerekekkel bármit?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.24. 19:42:51

@rallus: Megint csak terelsz, a katolikus papok bűneihez semmi köze a fasisztáknak, vagy a sztálinista gyilkosoknak, egyedül és kizárólag az egyház felelő érte, és azért is, hogy ezeket a bűnöket évszázadokig sikeresen eltusolták. Nincsenek Illúzióim, nem csak ez a néhány pedofil pap létezik, akik 2000 után buktak le, és kerültek be a hírekbe, nem egyedi és elszigetelt esetekről van szó...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.24. 19:47:19

@nincs1itt: Hát igen, és lehet Spártára is hivatkozni, nem csak az a "300" volt náluk híres, hanem az intézményesített pederasztaság is.... DE ettől még nem kell megünnepelni a dolgot, és leginkább nem elfogadható a pedofilság relativizálása, még a történelmi dolgok felemlegetése sem menti fel őket...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.24. 19:50:47

@morpho: " ... Az operát nem szeretem, operába nem járok, kurvára nem hiányozna nekem, ha bezárnák. De az országnak igen. ... "

Miért is hiányozna az országnak? Miért kell állami milliárdokat költeni néhány ripacsra, akik számosan kevés érdeklődőt vonzanak... Tartsák el magukat a bevételből, kapitalizmus vagy miaf@szom van, ne az állam legyen a művészetek Mecénása, hanem a gazdagok, már akinek tetszik az opera...

morpho 2018.11.24. 19:57:29

@Magánvéleményem: Igen, ha orbánista logika szerint közelíteném, akkor így gondolnám. De azt is tudom, hogy egy Operaház valahol státuszszimbólum is egy európai fővárosban. Pont mint a CEU is. Bécs, a jobbközép-szélsőjobb kormányával pont azért várja tárt karokkal, mert ezt ők is tudják és nem értik, hogy a magyarok hogy lehetnek annyira hülyék, hogy ezt elzavarják. Egyébként én sem értem.

nincs1itt 2018.11.24. 20:01:37

@morpho: sajnálom, hogy ilyen senkiként, akárkiként volt bátorságom megszólítani szerénytelenségedet... de azért a legnagyobb tisztelettel szabad megkérdeznem, hogy te meg ki a náthás lófasznak képzeled magad? mert mellébeszélsz, hazudozol és ismeretlenül minősítesz másokat! ha a nyóckeres múltamat hagynám feltörni, akkor elküldenélek az anyád pics@jára gátőrnek és közben olyat rúgnék alád, hogy fenn büdösödnél meg. és még az operát sem szereted...

nincs1itt 2018.11.24. 20:03:03

@morpho: ugyan megint nem a senkinek címezted, de tisztázzuk, Bécs az adóért várja, nem azért mert pótolhatatlan, csak merülj bele a német nyelvű sajtóba...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.24. 20:03:48

@nincs1itt: " ... Heller Ágnes, hm, CEU khm! Hiányzik valakinek? ... "

Hát Heller "nemlőttek" Ágnes, 2006 után már bebizonyította, hogy Kurcsányita féreg, és az Ep-ben bizonygatta, hogy a rendőrattak teljesen jogos és arányos volt.... És gondolom az se zavarta volna nagyon, ha lett volna néhány 100 halálos áldozat....

DE valahogy elfeledkezik mindenki arról, hogy a székházostromot büntetlenül megúszhatták a tettesek. Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy miért? Csak tán nem azért, hogy később szétverhessék ezzel az ürüggyel a fideszes nagygyűlést? Milyen érdekes, nem? Mert ugye ha akkor véresre verik a gyújtogató-fosztogató csőcseléket, utána sittre vágják őket 10-15 évre, akkor nem lett volna a fidesznek 2010-ben 2/3-a és már rég a múlté lenne a hatalmuk, de mivel felállta az ellenzékben a maszop-kurcsánypárt tengely, ezért a fidesz összeteheti a kezét, és gondolom minden este azért imádkoznak, hogy ez a politikai söpredék maradjon is egyben, mert ez garantálja nekik azt, hogy maradnak is hatalmon 2030-ig, ahogy azt Dicsőséges Vezetőnk Első Csuti Törpe Napóleon kívánja.

nincs1itt 2018.11.24. 20:13:57

@Magánvéleményem: biztosan igazad van, mert már akkoriban sem voltam ott, csak áttételesen és erősen késve értesültem az eseményekről. a csúti pocak pedig addig lesz hatalmon, ameddig ti Mo.-on élők hagyjátok. ahogy kinéz a helyzet, lesz, még mauzóleuma is, fodbal labda alakú is! ti meg kifizetitek...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.24. 20:14:04

@morpho: Hát, igen a státusszimbóleumok, mint a svejci óra, az egyedi gyártású attó, kacsalábon forgó palota stb... Hmmm, nem tud érdekelni. Ha nincs rá szüksége a polgárok 99%.ának, akkor tartsa el azokat a ripacsokat az az 1% azzal, hogy megveszi a méregdrága státusszimbóleum jegyeket, de a közpénzeket kölsék rájuk, ugyanúgy, feleslegesnek tartom, mint a tömeges stadionépítést, ami NEM A TÖMEGSPORTOT támogatja.

Ami pedig a CEU dolgait érinti, hát felőlem azt csinálnak amit akarnak, szerintem lényegtelen, hogy milyen párhuzamos diplomákat osztanak ki, lehet vele segget is törölni, ha az a diploma nem elfogadott a munkáltatók körében. A Csuti Törpéék fölöslegesen exponálják magukat CEU ügyben, szerintem a a "magasan jegyzettség" is csak kamu, a "genderszak"-i képzés meg teljesen nevetséges...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.24. 20:21:47

@nincs1itt: Hát, ez van, amíg az ellenzék megosztott, és sikeresen szalámizza a Törpe tovább, addig esélytelen a leváltása, DE ennek ellenére nem hiszem, hogy kapna mauzóleumot, mert a nyugatról ajvékolt és kántált "diktatúra" sem áll fenn, eddig nem hallottam róla, hogy ellenzéki hangadókat jól megdolgoztak volna, mert szidták a Nemes Vezért Őfelsége Első Csuti Bonsai Duce-t...

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 20:22:32

@morpho:

Az érdekazonosság a szempont.

Egyébként az SZDSZ-nél is ott volt Soros.

morpho 2018.11.24. 20:43:23

@nincs1itt: Tőlem elküldhetsz a kurva anyámba, ez rám nem hat. Érveid meg nincsenek. Viszont buta vagy és ehhez képest tök mindegy, hogy én kinek képzelem magam. Maradjunk ennyiben.

@balcán maxval bircaman: Soros állítólagos pártjait feledve, már csak érdekazonosságnál tartunk. Értékelem, hogy kihátráltál a hülyeségből. Sosem késő ezt megtenni!

morpho 2018.11.24. 20:45:01

@Magánvéleményem: Egyébként a CEU-t nem az állam üzemelteti, szemben az Operával.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 20:45:44

@morpho:

Nem hátráltam ki.

Soros érdeke ellentétes a kisemberekével. Mindig azt kell tenni, ami rossz neki, s sose azt, ami jó neki.

Sir Bates dö Hól 2018.11.24. 20:46:02

@rallus: "aki a még csak nem is 30, de akár 10-15 ezüstért is elárulná még az anyját is"
ezt most coming out-nak veszem...

@rasztaszív: a bármilyen klérussal szembeni megvetésedhez csak csatlakozni tudok...

@nincs1itt: a ceu már azzal pótolhatatlan, hogy egyáltalán létezik, hogy felteszi moot a tudomány térképére... de fordítsuk meg a kérdést: miért zavaró a ceu léte? (kérlek ne gyere a janicsárképző maszlaggal, mert az komolytalanná tesz minden kommunikációt)...

Gandosz 2018.11.24. 20:46:59

"Heller Ágnes szerint Magyarország áldozatul esett a nacionalizmusnak"

Helyes, végre valamit jól lát a banya.

"csókosok révén minden a hatalom kezébe került, a legfőbb orgánumoktól kedve, egészen a helyi lapokig."

Hazugság, sok a teendő, hogy a szennysajtót (index, hvg, 444) elsöpörjük. Támadom a kormányt a teszetoszasága miatt!

"egy korszak végét jelzi az uniós tag Magyarország felsőoktatásában"

Helyes, ha az agymosó Ceu teljesen bezár, akkor az a demokrácia, a haladás, szabad gondolkodás stb. ünnepe lesz.

Gandosz 2018.11.24. 20:50:45

@rallus: "Nem én vagyok az első, akinek feltűnik beteges gyűlöleted a "klérussal" szemben"
rasztaszívnek minden témáról az egyházgyűlölete jut eszébe; ő egy valóban beteg, szánalomra méltó mániákus

Sir Bates dö Hól 2018.11.24. 20:56:36

ennyit értetek el ezzel, gratulálok, ez mo egy szelete, ez a jövő

rasztaszív 2018.11.24. 20:56:46

@Gandosz: a fekete mocsok itt van a nyakunkon,hiába is játszanád az értetlent.

Sir Bates dö Hól 2018.11.24. 21:02:03

@Gandosz: "Hazugság, sok a teendő, hogy a szennysajtót (index, hvg, 444) elsöpörjük. Támadom a kormányt a teszetoszasága miatt!

"egy korszak végét jelzi az uniós tag Magyarország felsőoktatásában"

Helyes, ha az agymosó Ceu teljesen bezár, akkor az a demokrácia, a haladás, szabad gondolkodás stb. ünnepe lesz."

ner-cseléd, ne feledd, amilyen az adjon isten, épp olyan a fogadj isten!... fogalmad sincs se a demokráciáról, se a haladásról, se a szabad gondolkodásról... nyolc általánost elvégezted egyáltalán baribaszó? mert egyetemnek még a közelében sem jártál soha... te is csak nyálcsorgatva sóvárogsz a piros virág titka után...

Gandosz 2018.11.24. 21:05:53

@Sir Bates dö Hól: A Ceu a véleményterror egyik legerősebb magyarországi bástyája és utánképzője, ledőlése örömünnep lesz. Nem értesz te ehhez, én viszont tudom, mi folyik a Ceun.

Gandosz 2018.11.24. 21:09:16

"Enyedi Zsolt rámutat, hogy a magyar nyelvű kurzusok akkreditációja további öt évre szól"

Vissza kell vonni az akkreditációt.

rasztaszív 2018.11.24. 21:09:42

@Gandosz: csak a magadfajta reakciós klerikális férgeknek lesz örömünnep.

Sir Bates dö Hól 2018.11.24. 21:09:55

@Gandosz: milyen egyetemet végeztél, honnan van információd a ceu-ról, erre válaszolj!... (véleményterror? micsoda szóösszetétel:-DDD)

Gandosz 2018.11.24. 21:25:01

@balcán maxval bircaman: Nem volt felmérés. Állítólag 800 embert kérdeztek meg - ebből 795 nem is hallott soha Gruevszkiről, arról, hogy megkapta a menedékjogot, összesen ketten hallottak. Mégis milyen véleményük lehetne és milyen alapon lenne két ember véleménye közvélemény?? A készítő neve is beszédes: TÉNYGYÁR.

Gandosz 2018.11.24. 21:27:11

@Sir Bates dö Hól:
válassz, mi vagy:

1. sorosista hazaáruló bérenc,
2. balibbant
3. gyurcsányista szar
4. magyarellenes geci
5. hungarofób gyűlöletkeltő

morpho 2018.11.24. 21:45:09

@balcán maxval bircaman: "Soros érdeke ellentétes a kisemberekével" Az iskolatej akció is a kisemberek érdekei ellen volt. Az alapítványai is a kisemberek ellen dolgoznak, nem is beszélve Orbán Viktor ösztöndíjáról! Birka, hagyjuk ezt a Soros hülyeséget. Fárasztó kurvára!

morpho 2018.11.24. 21:46:05

@Sir Bates dö Hól: Én mind az ötöt bevállalnám a helyedben! Viszont nem állnék szóba ezzel a prokariótával!

nincs1itt 2018.11.24. 21:54:52

@Sir Bates dö Hól: szerintem a ceu nélkül is remek helyet foglal el a tudomány térképén. nem érdekel sem orbán, sem pedig az impotens ellenzéke. a ceu sem érdekelne senkit, ha nem lehetne miatta hisztizni, hogy márpedig a ceu nélkül nem is létezne a magyar felsőoktatás. nem ismerem teljes mélységében a ceu képzési skáláját, de gyaníthatóan megszerezhető más oktatási intézményekben is. értem, hogy az nem a júnájted sztéccből valók, de azért csak-csak.

Gábris szomszéd 2018.11.24. 21:55:58

@Sir Bates dö Hól: Az előző posztban már ezt is elmagyarázták nekünk a fideszbirkák. :)

nincs1itt 2018.11.24. 21:57:23

@morpho: várom a mindent elsöprő érvhalmazodat, de elsősorban a feltett kérdésemre a választ. igen, tisztában vagyok azzal, hogy buta vagyok, de ha szabad kérnem akkor gyűjts fényt a sötét koponyámban a tudás csak nálad fellelhető fáklyájával! ne hagyd, hogy bután haljak meg! érvelj, válaszolj... hátha ragad rám valami...

Sir Bates dö Hól 2018.11.24. 21:59:24

@Gandosz: végzettség, baribaszó! (bazmeg, próbálj már egyszer dönteni az életben! te mindig éhesen mentél haza, ha volt a és b menü is, igaz?)

Sir Bates dö Hól 2018.11.24. 22:01:35

@nincs1itt: jelen pillanatban pont sehol nem jeleznék azon a térképen (ez nem csupán orbánék sara, ehhez mindenki hozzátette a magáét), de miért kell elüldözni? kit zavar, az analfabétákon kívül?

Sir Bates dö Hól 2018.11.24. 22:03:03

@morpho: bagoly mondja verébnek:-)... (egy kurvaanyádra mindenki jó nálam:-))...

nincs1itt 2018.11.24. 22:11:16

@Sir Bates dö Hól: pl. engem sem zavar, de az a purparlé ami ekörül zajlik, miközben Mo. csendben elsüllyed, az már igenis zavar. érdektelen a ceu, mert szerintem anélkül is vannak még helyek, ahol nagyszerű oktatás zajlik. viszont ahogy nagyon helyesen megfogalmaztad ez nem csak az orbánék műve! ebben benne van a teljes politikai és gazdasági elit 1989 óta!

morpho 2018.11.24. 22:24:33

@nincs1itt: Melyik részét nem értetted a két szavas mondatnak? A "maradjunk" vagy az "ennyiben" okozott gondot?

@Sir Bates dö Hól: A kurvaanyázás simán mehet, de ezzel a droiddal szóba állni fingfűrészelés. Egyszer már próbáltam én is. Én barom!

Sir Bates dö Hól 2018.11.24. 22:30:29

@nincs1itt: azért írtam, mert ezt gondolom, nem vagyok hülye tagadni! az oktatást azt ugyanolyan stratégiai kérdésnek tartom, mint a horvátok az autópályát: konszenzus volt a kérdésben, egyik hatalomra került párt sem kérdőjelezte meg annak szükségességét. lehet, hogy van még színvonalas oktatás moon, bár itt kérdés, hova helyezem a lécet, de a kancellária-rendszerrel, meg lánczi rektorságával azért ez kérdéses számomra. számomra a kérdés a XIII. század óta fennálló egyetemi szabadság, ezt támadják most, amit elfogadhatatlannak tartok.
a probléma az, hogy moon nincs már közoktatás, azt kellene megreformálni, de nem a politikus által, hanem azok által, akik valóban értenek ehhez. a politikának csupán a forrásokat kell biztosítania. de ezt gondolom a hajléktalanokról is. de ma moon csak egy akarat van, s ez pont egy szaroscsizmás, félművelt, sunyi és akarnok, mentálisan terhelt parasztgyereké... ezért süllyed el mo (nem hittem neki a székház eladása óta, de az első ⅔-dal csodát tehetett volna, de alkalmatlan az alkotásra alkatilag)... ez van, nem véletlen a te nicked sem, ez is egy megoldás. azzal tisztában voltam már '92-ben, hogy az én jövőmet már megettük '84-ben, de azt nem gondoltam volna, hogy az unokáiménak is nekikezdünk 2010-ben...

nincs1itt 2018.11.24. 22:33:04

@morpho: látom a válaszra hiába várok. a kérdés melyik része okozott gondot? esetleg csak simán megpróbálsz elsunnyogni? jellemző a hozzád hasonló "übermensch" tudatúakhoz.

Sir Bates dö Hól 2018.11.24. 22:38:30

@morpho: annyira ismerjük már egymást, hogy ez azért nem szóba állás a részemről;-)... rád szántam energiát, mert érdemes volt, erre semmit (egyébként tényleg az alja, még a ner-cselédek között is! hozzá képest hájas testvér (Helga/cyman) egy tündöklő csillag)

Sir Bates dö Hól 2018.11.24. 22:40:02

@Gábris szomszéd: nem láttam, de gondolom: soros. kitaláltam?:-DDD...

Gandosz 2018.11.24. 22:41:42

@Gábris szomszéd: nem az az első ilyen jellegű álhír.
Aki terjeszti, azt kellene tömlöcbe vetni.

nincs1itt 2018.11.24. 22:45:05

@Sir Bates dö Hól: igazat kell adjak! a ceu nem több és nem kevesebb, mint egy "fizetős" oktatási hely, amely egyetemi akkreditációval rendelkezik. ki, hol és miért rektor, az meg a XIII. század óta politikai kérdés(is). 94-ben amikor a harcosan "antikomenista" szdsz, simán összebútorozott a horn kormánnyal(ha jól rémlik nagyon erős 2/3, tehát az szdsz nem kellett)... na akkor szakadt el a cérna nálam. sajnos Mo.-on századok óta csak a jövőt zabálják fel, legyen az bármely politikai oldal. hajléktalanok: hírekben hallom, hogy az 1,378 milló lakosú Münchenben 850! hajléktalan van, Nürnbergben(500 ezer lakos, második legnagyobb bajor város) 150! mégis van energia foglalkozni velük, nem kriminalizálni szerencsétleneket.
egyszer azonta a bonsai duce, hogy nem kell annyi jogászt(ügyvédet) képezni Mo.-on, jó régen volt ez. Igaz! elképzelem ezt a szellemi takaréklángot, amint traktort szerel. ahogy mondtam korábban is, tény: tele lett e hócsukám Mo.-val, de azért toltam el a bringát, mert hívtak. pályáztam, sikerült és most ez van. de o.v. nem ok, hanem következmény!

2018.11.24. 22:48:37

@Gandosz:

Téged gyermekkorodban az asztal lábához kötöztek, attól lettél ilyen agresszív?
Mindenkit le akarsz csukatni, vagy minimum kirúgni.

Gábris szomszéd 2018.11.24. 22:49:28

@nincs1itt: "nem kriminalizálni szerencsétleneket."

Nálunk még ezt is lehet fokozni. :(

vimeo.com/300462292

nincs1itt 2018.11.24. 23:04:28

@Gábris szomszéd: egyszerűen vérlázító! de a ceu-ért aggódni, az olyan trendi...

nincs1itt 2018.11.24. 23:05:27

@Gábris szomszéd: azért csak egy kispályás fodbalista...

morpho 2018.11.24. 23:08:11

@Sir Bates dö Hól: Az a baj, hogy szétbarmolnak minden normális kommunikációs próbálkozást. Mondjuk én tényleg kíváncsi lennék egy orbánista véleményére valamilyen kérdésben. Vajon milyen dumával magyarázza be magának valaki, hogy teszem azt a CEU politikai okokból történő, amúgy tök felesleges sőt kártékony elzavarása rendben van, vagy a Gruevski ügy hogyan csapódik le valakiben, akinek a szíve Orbán Viktorért dobog? Még az is előfordul néha, hogy találok valakit, aki képes érvelni az orbáni politika mellett. Ebből akár valami vitaszerűség is kialakulhatna. De nem, mert idejön egy raklapnyi narancskullancs, betolja a fidesz központi kommunikációs paneljeit, teleszarik mindent a soros-migráncs-libsibolsi hiperprimitív lózunghalmazzal, engem elküld a picsába (ez még a jobbik eset, mert volt már olyan, aki szerint az anyám hamvaival kellett volna kiragasztgatni a Soros plakátokat) és szétbarmol mindenféle kommunikációt. Nyilván ez acélja az egésznek. Tematizálnak, meg elszívják a levegőt. De ezek a Habony féle kommunikációs csapat lelkes munkatársai. Szerintem olyan is van köztük, aki kurvára nem ért egyet az egésszel, de most ezt tolja, mert ezért fizetik. Ezzel nem tudok és nem is akarok kezdeni semmit. Egy csomó narancsnicket már el sem olvasok, csak továbbgördítek a következő kommentre.

morpho 2018.11.24. 23:10:19

@Ms.Cunnesburry: Itt mindenről Soros tehet, ami nem működik. Csak azt nem tudom, hogy hol maradt a kormányzati felelősség? Mondjuk a kormányzati felelősség a demokráciák sajátja, nem egy putyinizálódott autokráciáé.

Gandosz 2018.11.24. 23:10:31

@Gábris szomszéd: aljas manipuláció, hülye, aki bedől neki

Gandosz 2018.11.24. 23:11:17

@morpho: "Itt mindenről Soros tehet, ami nem működik."

Hazudsz.

2018.11.24. 23:30:33

@morpho:

Azért szükséges a masszív ellenségkép, hogy szóba se kerüljön a kormányzati felelősség. Mivel minden kritikát a külső /Soros/ és a belső /Soros-ügynökök/ ellenség uszításainak tulajdonítanak.

Gábris szomszéd 2018.11.24. 23:40:09

@morpho: A régi szép időkben a varánuszon volt tahótlanító gomb is. :)

2018.11.24. 23:52:44

@Gábris szomszéd:

Egész jó lippsi lett belőled, bár sosem gondoltam volna, hogy ezt is megélem egyszer. :)

Gábris szomszéd 2018.11.25. 00:02:13

@Ms.Cunnesburry: Nem vagyok én lipsi csak kúrvára hányingerem van már a nagyipari hazugságokból, agymosásból és abból, hogy mindenkit hülyének néz Orbán elvtárs és bandája. Ezt meg a metrós fideszbirka kapcsán olvastam.

"Tényleg azt hiszed ennek magától vége lesz? Ennél nagyobbat nem is tévedhetsz, és erre itt az újabb bizonyíték...
Az erőszakos tahók országa lettünk. A gyűlölködőké. Azoké, akik egy kanál vízben is megfojtanák a másikat, csak mert máshogy néz ki, vagy éppen csak mást gondol.
És ezek az arcok holnap érted is eljönnek... Mert szemüveges vagy. Mert túlsúlyos. Mert öreg. Mert nő. Mert vidéki. Mert budapesti. Mert van rajtad sapka. Mert nincs. Mert van táblád. Mert nincs.
Nemrég még csak a "migránsok", a hajléktalanok, az egyetemisták, a lakástakarékosok, a devizások, a tanárok, az orvosok. Ma a metrón utazók.
És biztos lehetsz benne: nemsokára pedig te jössz. Mert kussolsz. Mert nem mered felemelni a hangod. Mert csak akkor érdekel a probléma, ha már téged érint. Addig elfordulsz. Csak nem jut eszedbe, hogy mások ugyanígy el fognak fordulni, amikor téged ver szájba egy ilyen nyomorult a metrón, csak mert nem tetszel neki.
Rá kéne döbbenned: nincs hova hátrálnod. Lehet, hogy neked konkrétan nem fáj, amikor a legjobb egyetemet elüldözik, de a gyereked attól még kevesebb lehetőségből választhat majd. Ha kizsigerelik az egészségügyet és az ott dolgozókat, a te szüleid és nagyszüleid ellátása válik rosszabbá. Ő fog meghalni a rosszul felszerelt kórházban egy fertőzés következtében.
Attól, hogy nem neked ordít ez a barom a metrón, már most tudhatod: nemsokára neked is fog majd egy másik. Úgyhogy ideje felkelni a fotelból és cselekedni. Mindegy hogy veled történik-e, de felemelni a szavad az erőszak ellen, az elnyomás ellen, az igazságtalanság ellen. A Fidesz rendszere ellen."

www.mainstream.hu/2018/11/24/ratamadt-egy-nore-a-metron-mert-az-tuntetni-mert-a-ceu-mellett-videoval/

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 01:02:59

@nincs1itt: nem, hornnak sima többsége volt, a ⅔ az szdsz-szel együtt jött (ott az volt a gond, hogy az szdsz-ben akkor már nem voltak balosok, az mszp-ben meg sok konjuktúra-lovag került közel a hatalomhoz -máté és köre; de ez volt már a jellemző az szdsz-re is (sokan elfelejtik hodosán rózsát és a demszky-féle lopós autókat, meg a baranyai weklert)).
kurvára nem érdekel a ceu, de ahol egy pázmány vagy matolcsy-egyetem elfér, ott a ceu-nak is van helye... arról nem is beszélve, hogy tényleg jegyzett előadókat vitt Móra
orbán hatalomra kerülése valóban következmény, de a jelenlegi helyzetnek ő az oka, ez a ner következménye...

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 01:19:36

@morpho: persze, de ez ugyanígy van minden bigott hívő barommal: dékás szektatag, mélymagyar barom, rasszista idióta, ner-cseléd...

most épp nézem a cnews-t a párizsi balhéról, na itt sem korrektebb a média: voltak páran, akik tényleg csak balhézni mentek, kirakatokat betörni, fosztogatni, de a többség nem ilyen volt; természetesen már ötödszörre játsszák be a felvételt az üzlet kifosztásáról, azt viszont egyszer sem, mikor a sün a földön csak ülő/tiltakozó sárga mellényest szó nélkül lefújja és nyakon bassza... én alapvetően egyetértek a tiltakozókkal: a belügyér azt mondta, ne a champ elysee-n, hanem a champ de mars-on tüntessenek (kb a deák tér helyett a királydombon a városligetben), erre meg teljesen jogosan beszólt le pen, hogy miért ne tüntethetnének ott (most rá akarják tolni az egészet, jogtalanul (én nem bírom egyébként, miért bírnám, bevándorló vagyok)), sz'al tök jogosan a csórók és szegények bevitték a külvárost és gondjait a gazdagok negyedébe
(2005-ben pont a zavargások alatt is kint voltam párizsban, semmit nem vettem észre belőle, business as usual a belvárosban akkor)

Gandosz 2018.11.25. 07:46:46

@Ms.Cunnesburry: A lázálmaidban van ellenségkép. Egyfolytában gyűlölködsz, ennek a része, hogy nem létező ellenségképről írsz.

Gandosz 2018.11.25. 07:54:00

"A Budapesten bejegyzett Média, Adat és Társadalom Központ igazgatója"

Pontosítsunk: Az agymosó CEU egyik propagandatevékenységet folytató intézményéről van szó.

cmds.ceu.edu/mission

nincs1itt 2018.11.25. 08:15:18

@Sir Bates dö Hól: megkerestem a '94-es eredményeket, mszp: 54,14%, szsdsz 17,8, fidesz éppen csak a küszöb felett: 5,18.
a ceu-nak is el kell férnie, ha már az általad említett akármik is működhetnek. ez teljesen igaz.
tényleg, mi a helyzet most a flanszijáknál, mert itten teuton platzon nem nagyon beszélnek erről, valami rejtélyes okból eredően... ha minden jól megy akkor Merkel utódja a pártelnöki poszton Merz lesz, aki meglehetősen szociáldarwinista módon áll a kérdéshez és még Seehofernél is szigorúbb menekült politikát akar folytatni, a HARTZ IV-t is korlátozná, stb

Gandosz 2018.11.25. 08:45:30

@nincs1itt: listán 7%-ot kapott a fidesz 1994-ben, egyéniben nem szerzett mandátumot

Gandosz 2018.11.25. 08:46:38

A "szabad gondolkodás", valójában a degeneráltképzés központja, a Ceu:

„Azt a másfél évet a megszállottak elleni pufogással töltöttem” – meséli a Heti Válasznak adott interjúban Ungár Péter arról az időszakról, amíg a CEU-n tanult.

„Amikor megjelent például a »menstruációs kanapé«, és fölötte ott volt a felirat, hogy »menstruáló nőknek«, amit aztán valaki áthúzott és kijavította »menstruáló embereknek«-re. Mert kirekesztő a nőkre korlátozni ezt, hát nehogy megsértsük a nem nőtudatú menstruátorokat! Akkor megrohant az érzés, hogy Bogár Lászlónak mindenben igaza van: tényleg vége a nyugati civilizációnak. Tragédia az a jóemberkedés-olimpia is, amelyet egyesek nap mint nap megrendeznek.”

nincs1itt 2018.11.25. 08:53:02

@Gandosz: ja stimmt, de a mandátumok eloszlása szerint csak 5,18-at.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.25. 09:03:12

@morpho:

Nem Soros cselekedeteiről volt szó, hanem érdekeiről.

S igazad van, ha maradt volna Orbán ultraliberális politikus, akkor nem lett volna a nép érdeke a finanszírozása.

rallus 2018.11.25. 09:07:26

@nincs1itt:
"Akkoriban történt meg, hogy az Országház folyosóján a permanens delíriumban tartózkodó parlamenti tudósító, néhai Gádor Iván, felismervén Orbán Viktort, azt mondta újságírók hallatára: „A szemétkosárból vettünk ki titeket, oda is fogunk visszadobni”, Kornis Mihály írta le egy helyen: „Mi jobban gyűlöljük őket, mint ők minket”; György Péter esztéta azt tanácsolta Orbánnak: „Ne szamárkodjon, az újságírók úgy is erősebbek nála”.

Cycmen 2018.11.25. 09:09:33

@Gandosz: Höhö! Látom neked is feltűnt hogy ez az Ungár gyerek néha jókat tud mondani! :D

Cycmen 2018.11.25. 09:18:06

@Sir Bates dö Hól: "most épp nézem a cnews-t a párizsi balhéról, na itt sem korrektebb a média: voltak páran, akik tényleg csak balhézni mentek, kirakatokat betörni, fosztogatni, de a többség nem ilyen volt; természetesen már ötödszörre játsszák be a felvételt az üzlet kifosztásáról, azt viszont egyszer sem, mikor a sün a földön csak ülő/tiltakozó sárga mellényest szó nélkül lefújja és nyakon bassza..."

Ugye hogy tálalás kérdése az egész? Itt sem fideszesek gyújtogattak rendőrautókat, mentek be "túróridizn"i a tévészékházba, aztán mégsem huligánokról beszéltek amikor felidézitek igazolandó a szemkilövést meg az egyéb brutális rendőri erőszakot!
Te kis kettősmércés libbant naíva! De ne zavartasd magad, már ismerjük a fajtádat.

Cycmen 2018.11.25. 09:41:15

@nincs1itt: "94-ben amikor a harcosan "antikomenista" szdsz, simán összebútorozott a horn kormánnyal(ha jól rémlik nagyon erős 2/3, tehát az szdsz nem kellett)... na akkor szakadt el a cérna nálam. "

Csak érteni vélem ennek a mondatnak a jelentését, ezért nem fikázom, mindössze néhány adalék hozzá. Csak később derült ki, illetve vált köztudottá, hogy az SZDSZ "antikommunistái" ősbolsevikok, illetve azok leszármazottai. Az "érthetetlen" összebútorozásról Horn Gyula azt mondta "külföldi barátaink kérték ". Azóta kiderült hogy Mark Palmer nagykövet volt a barát, illetve azok képviselője, valamint hogy ezzel a "kéréssel már Antallékat is betalálta előtte, csak azok a hülyeségük mellett is voltak annyira gerincesek hogy nem mentek bele.
Egyébként az akkor tényleg remek példa volt arra, hogy nem mindenki az, aminek mondja magát és így ismerhettük meg a kapitalista szocialistákat, az erőszakos minden értéket romboló demokratákat, és a gondolatrendőr szabadgondolkodó liberálisokat és persze keményen pénzelt független sajtót.

taga20 2018.11.25. 10:03:58

@Cycmen: "Egyébként az akkor tényleg remek példa volt arra, hogy nem mindenki az, "

remek példa erre a fityeszmaffia és a csút geci bandafőnök.

és te akkora gyökér vagy, hogy ők neked az isten!
BROÁF!

taga20 2018.11.25. 10:07:11

@nincs1itt: "(ha jól rémlik nagyon erős 2/3, tehát az szdsz nem kellett)"

rosszul rémlik.

nincs1itt 2018.11.25. 10:08:59

@taga20: Pfüd Di! és mire jutottál a fordítással? segítek a Schiller(nem a kannás), Freunde helyett, Freiheit-et karcolt a pergamentre, csak az az átkozott cenzné meg az ura, az a cenzura... már akkoriban is. ja és Bééthowen is alakított a versen. igaz csak 1-2 sort változtatott meg...

nincs1itt 2018.11.25. 10:11:10

@taga20: azé az a 54,akármennyi% a parlamenti helyeket illetően, nem igazolja az szdsz bevonását. mert ezzel az 54%feletti mandátummal azt csináltak volna ami csak eszükbe jut. nem jól tudom???

taga20 2018.11.25. 10:13:01

@nincs1itt: bebasztam a gugli fordítóba, me még csak pár hónapja gyűrjük a dajcsot:)

"Freude, schöner Götterfunken,
Tochter aus Elysium,
Wir betreten feuertrunken
Himmlische, dein Heiligtum.
Deine Zauber binden wieder,
Was die Mode streng geteilt,
Alle Menschen werden Brüder,
Wo dein sanfter Flügel weilt"

"Öröm, gyönyörű szikra az istenek,
Elysium lánya,
Tűzbe fulladtunk
Mennyei, a szenthelyed.
A varázslatok újra össze vannak kötve,
Mi a szigorúan megosztott divat,
Minden ember testvérré válik,
Ahol a kedves szárnya megmarad"

taga20 2018.11.25. 10:15:53

@nincs1itt: nem jól tudod.

egyszerű többség és a kétharmados többség zwischen , óriási különbség van.

nincs1itt 2018.11.25. 10:27:12

@taga20: teccik a gúgli ferdítő! Szabadság, gyönyörű Isteni sugárzás. Lány(testvér) az Elíziumból(Istenek kedveltjeinek helye).
de sebaj, Deutsche sprache, schwere sprache...

taga20 2018.11.25. 10:32:28

@nincs1itt: ja még annyit, hogy a ceu-s álláspontod, szerintem hibás.

nincs1itt 2018.11.25. 10:35:44

@taga20: sokakkal ellentétben, nem tartom magam tévedhetetlennek. lehet, hogy hibás, de az enyém, meg is indokoltam. de ettől még te, vagy bárki más meggyőzhet, hogy ceu nélkül csak a romlás dögletes bűze lengi be a stadionokat...

taga20 2018.11.25. 10:42:07

@nincs1itt: azért nincs igazad a ceu-val kapcsolatban, mert jön valami olyan, ami téged fog érinteni, és én majd azt mondom, hogy ez a te bajod, ezért leszarom.

az ipari méretű embergyilkolás, amit a náci németország is művelt anno, az is valahogy így kezdődött.

és ezért helytelen az álláspontod.

nincs1itt 2018.11.25. 10:49:49

@taga20: azért a ceu-t összemérni egy állammal, diktatúra rémtetteit mérni egy egyetemet ért atrocitáshoz... a bonsai duce csinál ami csak eszébe jut, mert megteheti. a ceu elköltözhet, nem tudom mennyi hallgatója volt/van és mi az ami csak a ceu-n megszerezhető. de minden bizonnyal van még olyan egyetem Mo.-on ahol hasonló, esetleg éppen olyan képzések elérhetőek. a színvonalról most ne beszéljünk. persze hasznos, ha egy országban bármi elérhető az oktatás területén(is). de szabad kezet a magyari szavazó pógár adott a csútifodbal mániásnak!

taga20 2018.11.25. 10:56:40

@nincs1itt: haver össze-visszahadoválsz.

ezt érted? erre válaszolj!

"azért nincs igazad a ceu-val kapcsolatban, mert jön valami olyan, ami téged fog érinteni, és én majd azt mondom, hogy ez a te bajod, ezért leszarom."

hu.wikipedia.org/wiki/Martin_Niem%C3%B6ller

remélem érted mire akarok kilyukadni!

nincs1itt 2018.11.25. 11:05:33

@taga20: sejtettem, hogy ez lenne az a példa amire utalni akartál. de amikor ez a jóember ezt elmondta és átélte, akkor embereket öltek meg, börtönöztek be stb, ismerjük a történetet, most pedig az történik, hogy adott egy egyetem, ahol oktatnak valamit és ezt vegzálja egy olyan hatalom, ami ugyan rendkívül agresszív és ostoba, de nem mérhető egyetlen diktatúrához sem.
ez hisztéria, mert ha ceu oktatói, hallgatói tényleg akkora elmék lennének, akkor csikkzsebből tennék helyre a kérdést. de mint látjuk, inkább a hiszti és "akkor majd olyan helyre megyek" hozzáállás tapasztalható. kalapáljanak össze egy ütős csapatot, kezdjenek dolgozni, harcolni azért, hogy o.v. által fémjelzett éra örökre eltűnjön.

Gandosz 2018.11.25. 11:15:13

@taga20: amikor a szemkilövető szemeket lövetett ki, akkor kussoltak azok, akik most gázkamrákat vizionálnak.
Röviden: baromi nagy hülyeséget írtál már megint, mint mindig.

Cycmen 2018.11.25. 11:16:31

@taga20:" az ipari méretű embergyilkolás, amit a náci németország is művelt anno, az is valahogy így kezdődött."

Mi van Tangácska, alpári tahóból átmentél széplelkű aggódó demagóg libsibe?
Kisfiam, merőben eltérő események kezdődtek már a történelem során UGYANÚGY!
A CEU pedig egy kártékony értékromboló intézmény! Nem az a baj, hogy az ottani degeneráltak kiagyalják az önmagát megbaszó pedofil kentaurt társadalmi nemként, hanem hogy azután többlet jogokat követelnek nekik, ezzel basztatják a normális többséget jó liberális szokás szerint, mert nekik állandóan harcolni, küzdeni kell valamiért!

taga20 2018.11.25. 11:17:34

@Gandosz: na befutottál te is szardarab?

mi a stájsz a habonyműveknél?

taga20 2018.11.25. 11:26:03

@Cycmen: rólad, és az ostoba fityeszfajtádról mindig ez ugrik be.

www.kislexikon.hu/o_sancta_simplicitas.html

Cycmen 2018.11.25. 11:39:05

@taga20: Jaj Tanga, nem az eszedbe jutott, hanem belinkelted! Lehettél volna gonoszabb és idemásolod latinul, hagy keressem hogy mit jelent! :D
Nekem meg rólad ez jut az eszembe, kb. így szoktál járni, azt hiszed hogy milyen jó lesz, aztán rosszul alakulnak a dolgok számodra! :Dindavideo.hu/video/Disznokuresz_es_a_villanypasztor_esete_fingutca2bloghu

Cycmen 2018.11.25. 11:46:06

@nincs1itt: " kalapáljanak össze egy ütős csapatot, kezdjenek dolgozni, harcolni azért, hogy o.v. által fémjelzett éra örökre eltűnjön."

Felhívom a szíves figyelmedet, hogy az ov éra miattuk jött létre, ellenük szavaz ov-ra inkább még az is aki nem, ért egyet a Viktorral, de velük aztán végképp nem! Ördögi kör mi? :D

taga20 2018.11.25. 11:48:04

@Cycmen: "Jaj Tanga, nem az eszedbe jutott, hanem belinkelted! "

huuuuuuu! bakker, ha nem jut az eszembe, akkor hogy tudnám belinkelni?

a másodikra meg csak azt tudom mondani, hogy ez nem a subba aptikjampo!

ja és rólad mindig ez jut eszembe!:)))

i.imgur.com/58w4HgC.jpg

nincs1itt 2018.11.25. 11:51:23

@Cycmen: aha, megint tanultam valamit, ha nincs a ceu(amiről a legtöbb orbán szavazó eddig nem is hallott), akkor nincs 2/3-ad? és azért lett, mert a ceu ellen szavaztak a fidesz szavazói... kérlek, mesélj még!

taga20 2018.11.25. 12:15:24

@nincs1itt:

Zum Lernen ist niemand zu alt.

:)))

Cycmen 2018.11.25. 12:22:29

@nincs1itt: Nem kifejezetten a CEU-ról van itten szó, a CEU testesíti meg most azt a liberális értékrendet amit elutasítanak rengetegen. Úgyhogy nincs kedvem "mesélni még" neked, mert a mondandómhoz bizonyos mértékben kreatív, rugalmas gondolkodás szükségeltetik aminek ezek szerint híján vagy és a faszomnak sincs kedve időt pazarolni minden egyes félreértett mondat magyarázgatására.

taga20 2018.11.25. 12:32:36

@Cycmen: mindenki szembe jön, mi fityeszdroid?

nincs1itt 2018.11.25. 12:39:12

@Cycmen: látom olyan rugalmasan gondolkodsz, hogy képtelen vagy egyértelműen fogalmazni... tényleg ne fáraszd magad...

nincs1itt 2018.11.25. 12:39:53

@taga20: csak nem tájcslándba akarsz desztillálni?

Cycmen 2018.11.25. 12:47:21

@taga20: "mindenki szembe jön, mi fityeszdroid?"

Ismersz Taga, én szeretem ha jó sokan jönnek szembe, az a jó szórakozás. Itt most az a baj, hogy nehézkes felfogású gyepes agyú nímandokkal van dolgom. :(

taga20 2018.11.25. 13:11:52

@nincs1itt: bé terv, mert egyre több a cycmen féle ork:)

kocsikat bírod még? nesze!:))

www.youtube.com/watch?v=p5Jtsze3wUg

taga20 2018.11.25. 13:27:41

@Cycmen: haver tegyé mámeg egy dolgot. ha van benned még ember!

kis tével szolics meg!:)

viszonzásképpen küldöm az egyik kedvenc nótámat, me 387 millió légy nem tévedhet!:)

www.youtube.com/watch?v=Bag1gUxuU0g&index=2&list=RDvjncyiuwwXQ

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 13:30:12

@nincs1itt: azt tudni kell, hogy 3000€/hó a franciák többségének már egy álomfizetés kategóriát jelentene, ehhez képest folyamatosan emelkednek az elvonások, rengeteg család úgy él, hogy hó végére már nincs pénze, macron nagyon hasonlóan áll a dolgokhoz, mint orbán, ellenben ő nem jelöl ki ellenségeket, nem szít gyűlöletet, viszont a nagyburzsoázia érdekében cselekszik, többek közt a HARTZ rendszer kidolgozásában is részt vevő volt VW vezető is a tanácsadója (amit én tudok a minijob-ról az számomra megalázónak tűnik, de lehet, hogy csupán kevés az információm)
én nem gondolom, hogy a migrációt nem kell kezelni, de amit seehofer és orbán tesz, az nem kezeli, csupán elodázza a problémát; erre csupán egy gondolat egy kameruni ketrecharcostól: "Ugyanis Ngannou Donald Trump Amerikájába tört be, ahol az idegengyűlölő elnök a Kamerunhoz hasonló „szarfészkek”-ből érkező bevándorlók miatt panaszkodik. Ngannou a UFC 220 felvezető médiakampányában egy korrekt nyilatkozatban helyre is tette Trumpot:

Bevándorló vagyok, igen, az voltam, vagyok és leszek is. Idén, jövőre és tíz év múlva is. Ismerem, milyen a bevándorló-lét, hogy ez milyen bonyolult is. (...) A menekültek nem azért hagyják el hazájukat, mert más országokat jobban szeretnek, mint otthonukat, hanem azért, mert nincs választásuk."

én itt froban nagyon kevés olyan bevándorlóval találkoztam, aki elvesztette volna kapcsolatát szülőföldjével, azért jönnek, mert ott nincs jövőjük (s nem belátni azt, hogy ennek a jövőtlenségnek egyik oka a transzatlanti jólét fenntartása, az több, mint hiba)

Cycmen 2018.11.25. 13:30:40

@taga20: Jaj milyen bé terv? Ne zavartassátok magatokat, nem derült ki hogy nem találtalak benneteket szórakoztatónak? Jó szórakozást pöcsök! :P

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 13:34:17

@Cycmen: a telibaszott kurva anyád, az az naiva... nem én emeltem a Nemzet (mert neked ez nagybetűs) hőseinek rangjára a székháznál fosztogatókat, hanem orbán és csahosai, a ner-cselédek, sz'al megint torkoztatod csak magad...

Cycmen 2018.11.25. 13:34:58

@taga20: kis tével szolics meg!:)

Na látod, ennyire kötsz le, hogy még azt sem figyeltem meg hogy kis t-vel írod! :D Bocs, legyen ahogy akarod, ezen nem múlhat egy ekkora barátság!

taga20 2018.11.25. 13:35:19

@Cycmen: pá! menyé putyin ölelő keblére. bis soha!:)

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 13:37:21

@nincs1itt: horn abszolút kooperatív politikát folytatott, ő a konszenzusban hitt, nem a konfrontációban. ennyi idő elteltével sajnos meg kell állapítani, hogy a leginkább demokratikus politikusok egyike volt. oximoronnak tűnik, de ez van.

taga20 2018.11.25. 13:38:30

@Cycmen: szerintem, te kurvára nem vágod, hogy mi a barátság, vagy az emberség.

veled ellentétben, én arra is emlékszem, hogy 4 nickneved van, és hogy leviszed a purdéd a játszótérre.

persze, ha többen használjátok ezeket a nickneveket, akkor nem érted miről beszélek.

taga20 2018.11.25. 13:44:35

@Sir Bates dö Hól: gondoltad volna azt 1990-ben, hogy a gecinél nagyságrendekkel nagyobb államférfi lesz horn? aki egy pufajkás rohadék volt.

jellemfejlődést láttunk már sokat, hol lefelé, hol felfelé.

lásd a csúti gecit, vagy bajcsy-zsilinszkyt, vagy nagyimrét!

azé vannak még szép dolgok a világban.

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 13:47:42

@nincs1itt: ceu-val együtt is csupán "a romlás dögletes bűze lengi be a stadionokat", s valóban óriási hiba, hogy nem tiltakozik mindenki ugyanolyan vehemenciával a corvinus magánkézbe adása ellen, mint a ceu mellett...

Cycmen 2018.11.25. 13:50:54

@taga20: veled ellentétben, én arra is emlékszem, hogy 4 nickneved van, és hogy leviszed a purdéd a játszótérre.

Ne is próbálj az érzelmeimre hatni. :P

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 14:01:39

@nincs1itt: akkor most már látod, hogy miért a ceu... a ner-cseléd @Cycmen: tökéletesen megfogalmazta: "Nem kifejezetten a CEU-ról van itten szó, a CEU testesíti meg most azt a liberális értékrendet amit elutasítanak rengetegen." szimbólum rangjára emelték a ceu-t, ugyanolyan szimbólum, mint a migráncs, soros, brüsszel vagy a zemútnyócév: ezek ellen árnyékkardozva addig sem kell semmilyen kormányzati tevékenységet folytatni
(honfitársaink többségével szemben én mindig is el tudtam helyezni moot a térképen: nem a nyugat kelete, nem kompország, hanem mindig is észak-balkán volt, most talán másoknak is nyilvánvalóvá válik)

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 14:04:02

@taga20: azért hornnal sem helyeztük a mércét túl magasra, a vatikáni szerződéssel megbocsáthatatlan bűnt követett el...

taga20 2018.11.25. 14:05:36

@Cycmen:
nem vagyok hülye.
amid nincs arra, miért próbálnék? csak arra akartam utalni, hogy veled ellentétben, én olvasom amiket írsz.

na zene retek!:)

www.youtube.com/watch?v=SzTpfTJcF3Y&start_radio=1&list=RDSzTpfTJcF3Y

taga20 2018.11.25. 14:07:38

@Sir Bates dö Hól: egy null oda!

viszont a fityeszmaffia 100 nullra vezet.

nincs1itt 2018.11.25. 16:31:42

@Sir Bates dö Hól: kezdem az elsőnél, a hartz iv. az már 4. verziója a munkaerőpiaci reformoknak 2003-tól kezdődően. a minijob szerintem nem megalázó, mivel max40 óra lehet egy hónapban és netto kapsz 450 eur-t. lehetőség a törvényes kereset kiegészítésre.
bizony az áldott és magasztos demokrácia hazájában(USA), így tekintenek bármely országra vagy területre, amely az USA határain kívül esik => szarfészek, ekként is kezelik.

a 3000 eurót nettó értetted? mert az bizony itt teuton földön is a tömegeknek az álomfizetést jelenti, itt is sokan élnek úgy, ahogy fro.-ban. hóvégére nincs pénz. az elvonások pedig itt is nőnek, nem kis mértékben, éppen az illegális bevándorlók ellátása miatt, de legalább ekkora szerepet játszik a társadalom elöregedése is.
a migráció "kezelésére" nem jelent megoldást az ENSZ legfrissebb elmebaja sem! a nyugati fejlett világnak kellene megváltoztatni a világhoz való hozzáállását. mert nem a szegényeket nem tudjuk jóllakatni, hanem a gazdagokat!
a bevándorlók, akik érkezzenek volt gyarmatokról, vagy közép- közel-keletről sajnos itt "nyugaton" sem lesz jövőjük, ott helyben kell kezelni a problémát. ahogy 2015 óta szajkózom, szerencsétlenek itt sem fognak autót, házat, pénzt kapni, csak azért mert itt vannak! dolgozni nem tudnak, vagy csak elenyésző részük és máris kész a párhuzamos társadalom, a gettósodás és a bűnözés, mint egyetlen megélhetési lehetőség.
horn gyula valóban talán az utolsó olyan politikusa Mo.-nak, aki igyekezett konszenzusos politikát folytatni és még volt esetleg fogalma a hétköznapi emberekről is.
ceu és a zorbanisták, Istenem ezeknek bármit be lehet adni... ilyen alapon le az összes szemüvegessel, mert azok liberális értelmiségiek és bonsai duce sem szemüveges, ami tisztán mutassa, hogy nem értelmiségi...

nincs1itt 2018.11.25. 16:42:17

@Sir Bates dö Hól: ez kimaradt, sokak szerint a balkán Linz-nél kezdődik... Mo. sajnos kemény és kitartó munkával züllött a mai állapotáig. Ebben az ország mindenkori vezetői és a lakossága azonos felelősséggel bír!

alöksz róz 2018.11.25. 17:07:44

@Sir Bates dö Hól: na ezt most nem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá :D
ne egyoldalúskodjunk, papa... láttam én már dk-s nyuggereket a móriczon káromkodva nekiszaladni más pártok aláírásgyűjtőinek :D
a hergelés nem kizárólag ner-sajátosság, jó nagy hazugság úgy beállítani.
nézd meg pl. a b1 blogot, úgy hergeli a híveket, mint a ripost meg 888 együtt. és az úgynevezett független média, az index rakja ki címoldalra... de ezt játssza a ballib média kb. a rendszerváltás óta, és közben mutogatnak a másikra, hogy árokásó...
most legutóbb a választáskor kompletten lehülyézték az ún. jobboldal teljes szavazótáborát. hagyjuk már ezt.

hogy van ez, fideszes hergelés az rossz hergelés, ballib hergelés az jó hergelés?

alöksz róz 2018.11.25. 17:19:30

@morpho: "Az a baj, hogy szétbarmolnak minden normális kommunikációs próbálkozást." - mondod ezt te, tagával az oldaladon :D
rögtön elkezdesz narancskullancsozni, ha úgy érzed, kezdesz alulmaradni a vitában.

arról már ne is beszéljünk, hogy teljesen szar alapállásból fogjátok fel a dolgot:
"Mondjuk én tényleg kíváncsi lennék egy orbánista véleményére valamilyen kérdésben. Vajon milyen dumával magyarázza be magának valaki, hogy teszem azt a CEU politikai okokból történő, amúgy tök felesleges sőt kártékony elzavarása rendben van, vagy a Gruevski ügy hogyan csapódik le valakiben, akinek a szíve Orbán Viktorért dobog?"
aki nem ért veletek egyet, az nálatok rögtön orbánista, elvakult fidesz-hívő, ner-cseléd, narancskullancs.
az eszetekbe se jut, hogy nem támogat mindenki minden fideszes intézkedést.
vagy hogy esetleg mérlegelik az alternatívákat, és a tietek számukra (pontosabban az emberek többsége számára, kár lenne tagadni) sokkal rosszabb.

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 17:20:27

@nincs1itt: én a hartzról ezt olvastam www.magyardiplo.hu/archivum/2017/227-2017-szeptember/2450-a-nemet-csoda-pokla , s jeleztem, hogy csupán felületesek az információim;

nettó persze, a nagy többség 1500€/hó körül keres, ehhez jön az ún. déplacement (kiküldetési pénz) átlag 52-60€/nap, ebből fedezed a napi háromszori étkezést és a szállást (egy szoba 30-40€/nap max 3 főre, közös zuhany és slozi, konyhahasználat kizárt, mikróban melegíthetsz, kutya egy helyzet hosszútávon);

egyebekben nincs komoly nézetkülönbség köztünk, bár valószínűleg más-más megoldást preferálhatunk első helyen;

ezt viszont nagyon jól fogalmaztad meg: " a nyugati fejlett világnak kellene megváltoztatni a világhoz való hozzáállását. mert nem a szegényeket nem tudjuk jóllakatni, hanem a gazdagokat!" ez a nagy igazság, kombinálva a "rabszolga sem szabad akar lenni, ő akar lenni a mester" örökérvényűjével...

alöksz róz 2018.11.25. 17:33:03

@Sir Bates dö Hól: ugyan, kérem, kezeljük azért helyén... muszáj volt neki kooperálni
a nagy nyugati demokráciák (vagy kinek hogy tetszik: bizonyos befektetői körök, akik az szdsz-szel jóban voltak valami furcsa oknál fogva) elvárták, hogy a posztkommunista mszp koalícióra lépjen ellenzéki pártokkal.
még a fidesz is szóba került annak idején, mint koalíciós partner.
csak erre már kevesen szeretnek emlékezni mindkét oldalon :D

aztán az eredmény olyan lett, amilyen... nagy büszkeséggel nem emlékezhetünk a kormányzásukra, az biztos.

nincs1itt 2018.11.25. 17:44:18

@Sir Bates dö Hól: a cikket csak egyszer olvastam, nem vagyok szakértője a HARTZ IV-nek és egyéb munkajogi és szociális huncutságoknak. de! valamelyest ismerve a német embereket, oktatási rendszert és hivatalokat ki merem jelenteni, hogy egy kicsit túloz az írás. ugyanis alapvető feltétel a H4 megítélésekor, hogy semmiféle magántulajdonnal (lakás, nyaraló stb.) 2000 euronál értékesebb autóval nem rendelkezhetsz. továbbá, ha bármiféle szakképzettséged van, akkor szinte lehetetlen, hogy ne találj munkát! tény, hogy nem fog netto 3000 ezret fizetni. a cikk nekem a tanárnő eseténél vált "gyanússá", ugyanis krónikus pedagógus hiány van. amit én látok, oktatva a jövő szakmunkásait, hogy a legtöbb fiatal a "manageri" pozíciókra ácsingózik, ha kétkezi szakmát választ, akkor igen elcsodálkozik, hogy ott dolgozni kell. legyen az szoba festő, vagy mechaniker. 14 évesen megkezdi a 90% a 3 éves szakmunkás képzést, 17 évesen elkezd dolgozni. született németként nem okozna gondot a munka keresés, de mivel az alapállása az, hogy nem dolgozik 1500 nettoért ezért nem könnyű neki munkát ajánlani. ha pedig azt meri mondani a jobcenter, hogy vagy ez, vagy nulla folyósítás, akkor duzzogva dolgozik néhány hónapot, majd kezdi előröl az egészet. ha azt mondom egy metallbauer tanulónak, hogy te figyelj már, tanulj tovább meister képzésen, esetleg mert jó keze van, hegesztő mesternek a válasz az: na nehogy már felelősséget kelljen vállalnom! maradok betanított munkás és akkor kész, megkapom a bérem a többire meg scheiß drauf!

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 17:53:01

@alöksz róz: ezt melyikre írtad Árpád vére?:-D... nem látom (csak a dátumot jelöld, kikeresem)

a másikra: nem volt kötelező, de kényelmesebb volt, nem felejtettem el, miként azt sem, hogy a piszok kemény bokros-csomag hozadékát élte fel, tapsolta el az első orbán-kormány a jövőt felzabálva, majd ezt folytatta a félhülye és teljesen inkompetens medgyessy, az úr és mo legnagyobb dicsőségére... na ez az, amit sokan elfelejtenek (azért ne felejtsd el, hogy már cca. két-három millióan meghaltak, akik ismerték a kádár-rendszert vagy az első orbán-kormány tevékenységét... s nekik már csak a mítoszok maradnak, miként nekem a hetvenes évekig bezárólag eltelt idők)

nincs1itt 2018.11.25. 17:55:14

@Sir Bates dö Hól: most jutottam cikk alján lévő idézetekhez, vérfagyasztó, hogy a legtöbb emberellenes megnyilatkozás az SPD-s politikusok szájából hangzott el, de a FDP és a Zöldek sem maradtak minősíthetetlen megjegyzések nélkül.

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 18:02:12

@nincs1itt: ok, de itt jön be az, amit kiemeltem tőled: a youtuberek és influenszerek, talmi celebek virtuális világában azért nem lehet ezt a szemükre vetni; én is mindig a könnyebb utat preferálom, a rossebb akar megszakadni, ha nem muszáj... azért nem olyan egyszerű elkezdeni dolgozni keményen 1200 kezdővel, mikor egy új sneaker minimum 150, s az iphone is alaptartozék, ha nem akarod, hogy megszóljanak, lesajnáljanak... miközben félmilliárd ember követi a kardashian lányokat...

nincs1itt 2018.11.25. 18:34:09

@Sir Bates dö Hól: erre meg azt szoktam mondani: együnk lószart! több milliárd légy nem tévedhet! aki nem akar értéket teremteni, csak fogyasztani, új cipőt, ájfóntot, meg a faxom se tuggya, mi mindent még, az ne is egyék! van okos telefonom(nem ájfón, sút még csak nem is samsung), de itthon hever, mert rendkívül idegesített, hogy állandóan programot csinált nekem... maradok a határidő naplónál, a fejemnél stb. nem muszáj hülyének lenni.. szerintem. tényleg kik azok a "kardashian lányok"? mit tudnak amiért 500 millió embernek kell bámulni őket?

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 18:45:00

@nincs1itt: hát schröder azóta már hivatalosan is putyin embere, elképesztő jövedelmezéssel, s az spd a mai napig nem heverte ki, hogy cserbenhagyta szavazóit és lefeküdt a nagytőkének (bár azért tudni kell, hogy a site kifejezetten baloldali, s nem moi értelemben, mint az mszp vagy a dk, hanem, mint tgm)
látod, máris van valami közös, a sok különbség mellett... de ez viszi előre a világot...

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 18:51:41

@nincs1itt: nézhetjük így is, de nem tagadhatjuk a saját generációnk felelősségét sem, ez a fészbuk, a social media világa már, mi hagytuk elenyészni a saját értékeinket ahelyett, hogy továbbadtuk volna azt a következő generációknak... de erre akkor sem megoldás a feudalizmus visszahozták, mint ahogy ma mo vagy az ultrakonzervatívok képzelik (az alt-rightot már nem is említem!)

nincs1itt 2018.11.25. 19:21:20

@Sir Bates dö Hól: schrödernek nem az a bűne, hogy most putyin embere, hanem az, hogy annak idején majd 2 millió oroszt szabadított németo.-ra, az olcsó gáz és az elosztás fejében. ezek az oroszok, mind "németek", akik még annak a pár ezernek a leszármazottai akik Königsbergben éltek, érdekes, hogy majd mindegyik Kazahsztánból származik... de hagyjuk az spd-t, mert egy pfenninget sem ér, korábban sem! ez a 2 millió orosz, mára már 90%-ban korai nyugdíjas, H4-es, egészségügyileg rászoruló(csak az orosz népbetegség = vodka vírus).
a mi generációnk legnagyobb bűne, hogy az egészséges konzervatív gondolkodásmódot nem adtuk tovább, nem állítottunk követelményeket, korlátokat és nem jutalmaztunk. illetve csak jutalmaztunk! megkaptak mindent? meg a büdös kölkek! hibáztunk? de durva nagyot! a feudalizmus nem megoldás, de sajnos manapság már "brutálisnak" tűnő eszközök elengedhetetlenek! kicsi öcsi, handy a ruhatárban letesz, iskola/munka után visszakapod! nincs eredmény az iskolában? nincs befizetve a havi mobil számlád. apád/anyád se köteles teljesíteni... ha te sem! lenne megoldás, az én véleményem szerint: _ahogy spártában engedték a fiúkat az anyák a háborúba a pajzsukra mutatva: vagy ezzel, vagy ezen térj vissza! én már csak ilyen kőkorszaki vagyok, a sajátjaimmal sem bántam/bánok másként, ha nem vagy életképes akkor pusztulj! ne legyél terhére az erős és tehetséges embereknek!

2018.11.25. 19:34:16

@Gandosz:

"A lázálmaidban van ellenségkép."

Örvendek, hogy a kormányzat nem támadja tovább.
1. Sorost
2. Brüsszelt
3. a civil szervezeteket

alöksz róz 2018.11.25. 20:10:03

@Sir Bates dö Hól: hát csak rá kell kattintani a nevedre a hozzászólásomban, és akkor odaugrik arra a posztra, amire a válasz érkezett :D :D
(ha nem akar odaugrani, az meg azért van, mert csak az utolsó száz kommentet mutatja. rá kell kattintani a kommenteknél felül, hogy "szeretném látni az összes kommentet", akkor látszik az összes, és akkor már oda tud ugrani)

a bokros csomag hozadékát azért elég egyoldalúan értékeled, nem? mintha csak és kizárólag bokros szavait vetted volna figyelembe a véleményed kialakításakor.
azt azért leírhatnád, mi volt a hozadéka egészen pontosan... mert nem tiszta, csak annyit lehet kivenni a szavaidból, hogy valami nagyon jó dolgok :D na de mik?

én szeretem árnyalni a dolgokat, ezért kettőt tudok mondani példaként: a bokros-csomag hozadéka a fél ország egészségének tönkretétele és a bokros-csomag hozadéka az olcsómunkaerős összeszerelőország modell kiépülése, ami annyira meghatározta a magyar gazdaság fejlődését, hogy azóta se tudtunk továbblépni belőle.

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 20:16:14

@nincs1itt: a neveléshez nem tudok hozzászólni, mint apa nem igazán teljesítettem fényesen, pedig igyekeztem, de mivel én is zabolázhatatlan voltam, így nőttek, mint a dudva, hál'isten azért a szülői testületnek volt más tagja is, tőlem csak a személyes szabadság mindenekelőttiségét kapták (ez nem szabadosság és nem individualizmus)...

alöksz róz 2018.11.25. 20:24:11

@Sir Bates dö Hól: "nem volt kötelező, de kényelmesebb volt" - kötelező elvárás volt, az mszp és az szdsz felé is.
"aggódott a nyugat", és nem nagyon lehetett szembe menni vele, olvasgathatsz korabeli írásokat, esetleg visszatekintéseket, visszaemlékezéseket, csak nyitottnak kell lenni egy kicsit (tényleg csak egy kicsit) az események, folyamatok és összefüggések értelmezésének irányában :D

(ahogy pl. antallék tevékenységének bizonyos elemei is kötelezően előírtak voltak, csak nem nagyon volt szabad beszélni róla)

alöksz róz 2018.11.25. 20:27:39

@taga20: igen, és? akkor a ballib hergelés rögtön szebb lesz, vagy mi?
pont ugyanazt csinálja a ballib média (mint a fideszes), csak kicsit cizelláltabban tudnak fogalmazni...

kifordított nagyanyó 2018.11.25. 20:40:42

@alöksz róz: Ha egy jobbikos elküldi vikit a francba,nektek az is ballib sorosbérncz.

alöksz róz 2018.11.25. 20:45:13

@kifordított nagyanyó: a b1 jobbikos? én azt hittem mszp-s...

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 20:47:07

@alöksz róz: nem gondoltam, hogy már százzal hátrébb járunk... 2002-ben mondta orbán, előtte nem volt ilyen, ma már megszokott, minden szektatagtól...

rendbejött az államháztartás (miután antallék a "mindent visszafizetünk!" mellett döntöttek, meg elbaszták a kárpótlásokat is, majd mindent a gazdasági vonalon, s itt nem a nem létező szovjet piac elvesztésére gondolok, mert az is egy hoax csak: árú sem volt, meg fizetőképes kereslet sem), az egészségügyhöz nem tudok hozzászólni, viszont az biztos, hogy úgy adták át a kasszát, hogy "tele" volt. az összeszerelő országot rájuk verni nem korrekt, akkor az volt a lehetőség, amit viszont sosem bocsátok meg nekik, az a kiegyezés a vatikánnal... igaz, azt horn baszta el... így utólag nézve, jobb lett volna, ha az szdsz nyer '90-ben, nem a naftalinszagú decens "úriemberek", s főleg nem került volna soha miniszterelnöki székbe az ügynök boross...

2018.11.25. 20:48:48

@taga20:

Egy bizonyos szint fölött a kormánypropaganda mindenkinél kiveri a biztosítékot.

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 20:57:17

@alöksz róz: nebaszki', hogy ezt ismered?! beszarás...

nincs1itt 2018.11.25. 21:03:45

@Sir Bates dö Hól: nem szégyen ez, csak egy tény! de ha normális társadalmat akarunk, akkor azt magunknak kell felépíteni, a gyerekeink nevelésével kezdve...

Emzé Periksz 2018.11.25. 21:08:09

"egy korszak végét jelzi az uniós tag Magyarország felsőoktatásában"

Régen vártunk erre, hogy eltakarodjon a Ceu. Egy rákos burjánzás volt hazánk testén.

alöksz róz 2018.11.25. 21:13:51

@Sir Bates dö Hól: az eredmény szempontjából szerintem mindegy lett volna, hogy mdf vagy szdsz...
"az összeszerelő országot rájuk verni nem korrekt, akkor az volt a lehetőség" - hát akkor kire? ők építették ki a gazdaságunk szerkezetét. orbánra, vagy később medgyessyre, gyurcsányra? ha akkor az volt a lehetőség, akkor a későbbieknek egy már kiépült szerkezetben sokkal kevesebb mozgásterük volt, nem?
ha 98-ban tele volt a kassza, akkor 2002-ben is. akkor milyen más hozadékot éltek fel pl. 98-2002 között?

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 21:14:15

@nincs1itt: azért büszke vagyok rájuk, csak én nem vagyok az a klasszikus apafigura...

jó a zene, csak nekem sosem volt ennyi türelmem, csak beszélve, inkább youtu.be/aTafZRecy2k

alöksz róz 2018.11.25. 21:18:49

@Sir Bates dö Hól: hát ja, mivel ez az egy zenéjük van, amit európai füllel is meg lehet hallgatni.

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 21:18:53

@alöksz róz: várjál már! fel kellett szívni kétmillió munkanélkülit, te hogyan csináltad volna?... az oktatást sem csupán a fidesz züllesztette le, de nyolc éve csak tovább rohasztja!... medgyessyt hagyjuk, már akkor is egy senki volt, mikor még volt valaki...

Gandosz 2018.11.25. 21:36:54

@Sir Bates dö Hól: "az oktatást sem csupán a fidesz züllesztette le"

Tehát volt egy oktatáslezüllesztő program. Értem. Tehát menj a picsába.

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 22:07:09

@alöksz róz: nekem a többi is tetszik, de ez mindegy is...

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 22:10:09

@Gandosz: "Tehát volt egy oktatáslezüllesztő program. Értem. Tehát menj a picsába."

persze, hogy volt, anyád főtámogatója volt, ezért sem tudtad elvégezni a nyolc általánost... a másik oka, hogy mindig családon belül házasodtok...

paraszthajszal 2018.11.25. 23:33:51

@Gandosz: Ez a tirpák nekrofil lovag azt hiszi magáról, hogy valami Nobel-díjas zseni, és mindenki, aki mást gondol az ideális kormányzásról vagy a követendő fejlesztési irányokról, az csak képzetlen, buta NER-cseléd lehet.

Az ilyen végletekig beképzelt, de valójában harmatos intellektusú emberekből írnak a pszichológusok disszertációkat: „Kruger és Dunning 1999-ben publikált cikkükben négy tanulmány eredményeit közölték. Humorban, logikában, nyelvtanban a legalacsonyabb teljesítményt nyújtó résztvevők becsülték leginkább túl a teszteken nyújtott teljesítményüket. A kutatók szerint hiányos ismereteik abban is meggátolták ezeket az embereket, hogy a képességeik szintjét reálisan lássák, és hogy a helyes válaszokat a tévesektől meg tudják különböztetni. Ez rímel arra a hétköznapi tapasztalatra, amely szerint ahhoz is tudás kell, hogy fel tudjuk mérni, mennyi mindent nem tudunk még. Amint ezek a személyek kaptak segítséget képességeik fejlesztéséhez, egyre reálisabban kezdték látni önmagukat.” divany.hu/eletem/2018/11/25/pozitiv-illuziok/

alöksz róz 2018.11.26. 18:45:19

@Sir Bates dö Hól: : hát mondjuk kezdetnek elzavartam volna az összes komcsit az erőforrásoktól, és akkor már eleve nem beszélhetnénk kétmillió munkanélküliről akit fel kell szívni :-)

amúgy az szdsz-es (ún. liberális) alapelvvel volt a baj: hogy majd a "piac" mindent megold, csak adjuk oda nekik az összes erőforrást mindegy milyen áron.
a kkv-k (és úgy általában a hazai cégek) fejlesztésére egy gondolatot se vesztegettek azon kívül, hogy majd a szabad verseny, az megoldja. aki fennmarad, az fasza, aki becsődöl, azért nem kár, hulljon a férgese... majd megveszik a külföldi clgek ha van rá igény. (miközben a foglalkoztatottak túlnyomó többsége a kkv-knál dolgozik a mai napig)
majd lesznek a multik beszállítói, gyúrjanak rá. de még ehhez se volt se pénzük, se eszközparkjuk, se szellemi tőkéjük, se semmijük nem volt. hát vegyenek fel hitelt, majd abból fejlődhetnek (csak nem nagyon kaptak, vagy kegyetlen szar feltételekkel, igaz?). versenyezzenek csak, ilyen ez a szabad verseny. csak az nem jutott eszükbe, hogy se szabad nem volt, se verseny

hát így fest ez egy másik szemszögből :-)

paraszthajszal 2018.11.26. 22:34:06

Lapszemle-plusz: A Mindenszó a Heller-ügyről:
„Meg kell mondanunk, rettentően unjuk már, hogy minket magyarokat és akiket megválasztunk (ha épp neadjisten egy nemzeti kormányt), folyton lefasiztáznak, náciznak, »faji alapú kormányzást« kiáltanak, és ehhez hasonló baromságok.” mindenszo.hu/heller-agnes-megint-beszolt-orban-viktornak-orban-faji-alapon-kormanyoz/

Ez a Heller nyanya amúgy a fénykép alapján lassan ideális lesz őnekrofilságodnak, @Sir Bates dö Hól: , mert bár még mozog, de kinézetre már erősen közelít.

alöksz róz 2018.11.26. 23:00:05

@paraszthajszal: nem heller mondta azt is, elvbarátainak címezve, hogy addig fasisztáztok, hogy mikor jönnek az igazi fasiszták, már nem lesz rá szavatok?

paraszthajszal 2018.11.26. 23:29:41

@alöksz róz: Szó szerint ezt nem hallottam tőle, de a fuhu/24.hu alapján azt mondta, hogy „túl gyakran hangzik el Orbánékra, hogy fasiszta”. fuhu.hu/heller-csak-harom-szot-ismernek-komcsi-buzi-soros-ugynok/ Bagoly mondja verébnek… (Bár ő csak etnonacionalistázik meg faji alapúzik, mondhatni sokkal jobb.)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.27. 09:28:45

@paraszthajszal: "Heller nyanya amúgy a fénykép alapján"

Gyűlöld csak az alapján, hogy megöregedett. Majd imádkozzál, hogy te ne öregedj meg, ha szerencséd van, előbb elvisz a rák. A geci gazdád majd tesz róla, évente 30000 honfitársunk hal meg gyógyítható betegségekben. Illetve köztük vannak fideSSfasszopók is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.27. 13:24:25

@alöksz róz: "meg is jött az egyik felhergelt dk-s nyugger"

Megjött, megjött, de mai a fasznak, hazudozni megint? Örülünk neked azért. :))

Egyébként azt ugyan elhiszem, hogy nyugger vagy, de azt nehezen, hogy dékás.
süti beállítások módosítása