B1 blogcsalád



Bűnözőparadicsomot csinált Orbán Magyarországból

2018. november 13. - nickgrabowszki

Az előzmények alapján Gruevszkitől logikus lépés, hogy itt kért menedékjogot.gror.jpg

Amikor nem vonult be megkezdeni a 2 éves börtönbüntetését, el lehetett gondolkodni azon, vajon hová tud menekülni a korrupciós ügyek miatt elítélt volt miniszterelnök, Nikola Gruevszki a macedón (most már hivatalosan: észak-macedón) állam elől. (Hogy ki az a Gruevszki, arról itt írtunk hosszabban.)

Brazília és Thaiföld kiadja (bár nem automatikusan). Közép-Amerikában megtalálják. Egy ország jöhet szóba: Putyin Oroszországa. Illetve van még egy másik.

Aki arra fogadott, hogy Gruevszki esetleg Magyarországon próbálja elkerülni a börtönt, az nyert: a bukott macedón kormányfő saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy Budapesten bujkál és már menedékjogot is kért a magyar államtól.

Gruevszki egyfelől a Fidesz szövetségese, még Orbánnál is hamarabb kezdett sorosozni, másrészt a magyar kormány biztonságos harmadik országnak minősítette Macedóniát, hogy ne kelljen onnan menekülteket befogadni - ezért nehéz lesz most egy jogerősen elítélt bűnözőnek menedékjogot adni.

Ugyanakkor egyáltalán nem Gruevszki az egyetlen, aki a börtönbüntetés elől Magyarországra szökik, vagy ugyanilyen okból magyar állampolgárságot szerez, esetleg Magyarországon tartózkodik, tudván, hogy az Orbán-rezsim úgysem adja ki harmadik országnak és eljárás (legalábbis komoly, érdemi, a leleplezést célzó) úgysem indul ellene.

  • Ilyen volt például Ghait Pharaon, aki pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának gyanújával 25 éven át körözött az FBI, de ennek ellenére a magyar kormány nemhogy értesítette volna az Egyesült Államokat, Orbán személyesen kérte a beengedését, valamint a közvetlen szomszédságában vehetett budai villát.
  • Vagy ilyen az a Dimitrij Pavlov, akit az orosz maffiával hoznak összefüggésbe, aki a letelepedési kötvényprogramon keresztül jutott magyar papírokhoz.
  • Nem mellékesen, azon keresztül kapott magyar állampolgárságot Szergej Nariskin több hozzátartozója, az orosz (tehát nemcsak potenciálisan, de a Krím és Kelet-Ukrajna elfoglalása óta deklaráltan ellenséges ország) kémfőnökének családja.

És ez nyilván csak a jéghegy csúcsa, azok neve, akiket a nyilvánosság is megismerhetett.

Az első ilyen ügylet amúgy már 6 éves, amikor a magyar kormány egyértelműen egy külföldi bűnöző pártjára állt az igazságszolgáltatással szemben: kiadta Azebajdzsánnak azt a Ramil Savfarovot, aki fejszével (és nem, mint az tévesen közismert, baltával), lefejezte örmény csoporttársát a NATO budapesti továbbképzésén. Bár a kormány hivatalosan fel volt háborodva, hogy Safarov elnöki kegyelemmel azonnal kiszabadult az életfogytiglani börtönből, ez az első pillanattól egészen nyilvánvaló volt, tekintve, hogy a hazájában nemzeti hősként kezelik.

Itt még egyszerűen csak arról volt szó, hogy az azeri állam alighanem pénzen vásárolta meg Safarov szabadságát: 3 millió dollárt utaltak át egy offshore cég budapesti bankszámlájára egy kormányzati társaságtól, noha a cégnek semmilyen üzleti nexusa nem volt Magyarországon. Életszerű tehát a feltételezés, hogy vesztegetési pénzről volt szó.

Safarov előtt és azóta is jellemző azonban, hogy az Orbán-rezsim megvédi és nem adja ki azokat, akik hozzá fordulnak az igazságszolgáltatás elől.

  • Indult ugyan eljárás Hernádi Zsolt MOL-vezér ellen, de alighanem csak falból, ezzel maga büszkélkedett el lengyel tárgyalópartnereinek. Hiába szerepelt az Interpol körözési listáján is, a magyar hatóság azóta sem adta ki Horvátországnak.
  • Továbbá ez volt az az ország, ahol kétszer is eljárás indult az Elios-ügyben, de Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének cégét mindkétszer teljesen bűntelennek találta a Polt Péter vezette ügyészség.
  • Erre mondjuk nagy tételben lehetett volna fogadni azóta, hogy Polt 2000-ben először lett legfőbb ügyész, és az általa vezetett hatóságnak nem sikerült felderítenie a Fidesz-közeli cégek eltüntetésében szerepet vállaló Schlecht Csabát, noha a telefonszáma és a lakcíme is benne volt a telefonkönyvben.
  • Továbbá ugyanez az ügyészség volt, amelyik arra való hivatkozással nem nyomozott a Safarov-ügyben a Budapestre guruló és itt eltűnt azeri dollárok után, hogy nem olvasnak újságot.
  • Ugyancsak ez az ügyészség zárta le bűncselekmény hiányában a volt agrárattasé, Kiss Szilárd elleni ellenjárást, mert szerintük nem merült fel adat a bűnösségére, noha még Oroszországban is elítélték korrupció miatt.

Elmarasztaló ítélet, kiadatás vagy kiutasítás olyan emberek esetében nem született, akik valamiért fontosak volna Orbán Viktor számára. Pharaon vagy Zaid Jaffa állampolgárságot ugyan nem kaphatott, mert az már sok lett volna az Egyesült Államok számára, de a kiadatása komolyan fel sem merült a magyar kormányban.

Gruevszki tehát nem téved nagyot azzal, hogy itt kért menedékjogot (amit nem kapnak meg, ha valódi menekült lenne). Lehet, hogy nagy lesz a nemzetközi (Washington, Berlin, Brüsszel) tiltakozás, és akkor nem kapja meg, de alkalmasint továbbengedik Moszkvába, mert az igen-igen valószínűtlen, hogy az Orbán-rezsim kiadná Észak-Macedóniának a miniszterelnök és a Fidesz egyik fontos szövetségesét.

Nyilván nem hiányzott a Gruevszki-ügy és a nemzetközi botrány Orbánnak, de a miniszterelnök maga tehet arról, hogy a körözött bűnözők körében komoly népszerűséget intézett Magyarországnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3514370161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2018.11.13. 18:09:02

má várom, hogy mikor fogja beadni a menedék kérelmét a geci és klánja azerbajdzsánba:)))

Helga Beauty Salon. 2018.11.13. 18:10:14

Bátor vagy Grabovszky, orosz maffiózókról és kémfőnökökről szövegelni nem egy életbiztosítás! Remélem olvassák.

taga20 2018.11.13. 18:18:27

@Helga Beauty Salon: a kurvaanyádat fenyegeted ruszkiügynök!

taga20 2018.11.13. 18:29:52

paraszthajszált, lenyinevtársat, internácit, rettegőt várják a kommentszekcióban, me egy bűnöző migráns behatolt az ország területére!

RIADÓ!!!!!!!!!!

GNDL 2018.11.13. 18:33:20

@taga20: Orbánék minden bizonnyal ugyan oda fognak menekülni a magyarok haragja elől, ahová Janukovics elvtársa menekült az ukránok haragja elől... Putyin szoknyája mögé. :)

Gábris szomszéd 2018.11.13. 18:43:31

"Orbánék nem csak azért kerülhetnek kényelmetlen helyzetbe, mert minden bizonnyal az ő tudtukkal bujkál az országban egy jogerősen elítélt bűnöző.
Még kínosabb lehet, hogy Gruevszkinek nem csak diplomáciai botrány lenne menedékjogot adni, hanem jogi nonszensz is. Méghozzá azért, mert Macedóniát 2015-ben a magyar kormány biztonságos országnak nyilvánította, hogy a rajtuk keresztülhaladó migránsokat ne kelljen befogadni. Márpedig egy deklaráltan biztonságos ország állampolgárát hogyan fenyegethetné politikai üldöztetés?"

alfahir.hu/2018/11/13/nikola_gruevszki_macedonia_korrupcio_orban_viktor_menedekjog

taga20 2018.11.13. 18:47:24

@Gábris szomszéd: te soros bérenc, te jobb ha csöndben maracc!:)))

Helga Beauty Salon. 2018.11.13. 18:48:02

@Gábris szomszéd:" Még kínosabb lehet, hogy Gruevszkinek nem csak diplomáciai botrány lenne menedékjogot adni, hanem jogi nonszensz is. Méghozzá azért, mert Macedóniát 2015-ben a magyar kormány biztonságos országnak nyilvánította, hogy a rajtuk keresztülhaladó migránsokat ne kelljen befogadni. "

A politikai menedékjognak semmi köze hozzá, de ne zavartasd magad, nem ez az első hülyeség tőled.

Gábris szomszéd 2018.11.13. 18:49:29

@Helga Beauty Salon: Na gyorsan fuss még egy kört, mielőtt még jobban szénné égeted magad. :)

Helga Beauty Salon. 2018.11.13. 18:51:38

@taga20: " a kurvaanyádat fenyegeted ruszkiügynök!"

Na te is milyen hülye vagy hogy beleavatkoztál, holnap tuti elgázol egy lesötétített ablakú Zaporozsec, de én nem foglak sajnálni!

taga20 2018.11.13. 18:53:13

@Helga Beauty Salon: politikai menedékjog egy köztörvényes bűnözőnek?

ez olyan lenne, mint ha a gecinek adnának ilyet nemsokára oroszországban!

2018.11.13. 18:53:53

Remélem posztol néhány fotót is vendéglátóival. A biztonság kedvéért felvehetné a kettős állampolgárságot, beléphetne a kormánypártba.

taga20 2018.11.13. 18:55:41

@Helga Beauty Salon: te képes vagy azon örömködni, hogy hátha kicsinálják azt a bloggert, aki felsorolja a kibaszott bűnözőket, akik magyarországra tették át a székhelyüket?

döbbenet, mekkora retek vagy!

Helga Beauty Salon. 2018.11.13. 18:55:59

@Gábris szomszéd: Miről beszélsz gyenge képességű? Ti még egy benzinraktárat sem tudnátok leégetni! :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.13. 18:57:09

@Helga Beauty Szalonna: "Ti még egy benzinraktárat sem tudnátok leégetni"

:))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.13. 18:58:38

@taga20: Birka és Gipszjakab neked lippsi? Miért maradtak ki? Keményen trollkodnak, és ennyi az elismerés? :))

2018.11.13. 19:03:02

@taga20:

Nyugi! Lehet, hogy Hildácska csak ál-fidesztroll.

Punxsutawney Mormota 2018.11.13. 19:04:26

Bűnözőparadicsom? Ember, észnél vagy?! Ez büntetőtelep, igaz a klíma szarabb, mint Ausztráliában, de még mindig jobb, mint az Ördög-szigeten. :D :D :D

Punxsutawney Mormota 2018.11.13. 19:06:25

@Helga Beauty Salon: Helyesen "benzinraktárt", kedves nemzethy-hazaffyas Balgácska. Minden értelmesebb fidesztroll már Londonban mosogat, így már csak ilyen alulprogramozott csetdroidok maradtak, mint Te, meg Te és Te.

taga20 2018.11.13. 19:08:15

@Ms.Cunnesburry: ja, és sorosozhatna is újfent , meg migráncsozhatna is, és tuti lenne a dolga.

egyből megkapná a menekült státuszt.

taga20 2018.11.13. 19:09:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

enézést kérek a többi fityeszorktól!

nem akartam őket megbántani:))

Helga Beauty Salon. 2018.11.13. 19:11:15

@taga20: " politikai menedékjog egy köztörvényes bűnözőnek?"

Vannak koncepciós eljárások. Pl. ha téged elítélnének gondolkodásért, az szintén az lenne.

Benikuty 2018.11.13. 19:15:37

@taga20: "döbbenet, mekkora retek vagy! " ez nem kifejezés, én csak kapkodom a levegőt, mekkora egy trágyadomb. Gázálarcot felvenni!

taga20 2018.11.13. 19:16:26

@Helga Beauty Salon: miért erőlköcc avval, hogy egy kibaszott bűnözőt itt sikálsz faszkalap?

ja, évek óta ez teszed a gecivel és klánjával!

2018.11.13. 19:17:07

@taga20:

Hülye vagy? Egy sorosozó fideszes kettősállampolgár menekültstátuszban????

taga20 2018.11.13. 19:21:45

@Ms.Cunnesburry: nem erre mondta móricka, hogy ilyen állat nincs is?:)))

taga20 2018.11.13. 19:24:00

@Benikuty: hallod, és ebből a retekből, csak itt a b1-en van vagy egy tucat!

na erre varrjál gombot!:)

2018.11.13. 19:24:43

@taga20:

Sajnos van, ismerek néhányat. Megélhetésiek.

2018.11.13. 19:31:05

Ebből a 89 utáni hortira hajazó katyvaszból nem volt nehéz maffia paradicsomot csinálni!Sok 56-os "hős" bújt illegalitásba a mszmp.be!

Helga Beauty Salon. 2018.11.13. 19:45:03

@Punxsutawney Mormota: A raktárat is helyes, úgyhogy elmetsz a picsába nyalvtannácikám. Tudom hogy ősi libsi szokás nyelvtanozni ha egyébre nem fussa (mert nem szokta futni), de azért elmehetsz, sőt kulloghatsz! :D Pöcs.

Punxsutawney Mormota 2018.11.13. 19:46:14

@Helga Beauty Salon: Nem. De mit tudhat erről egy bizonytalan nemi identitású bértroll?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.11.13. 19:49:11

Berlusconi után egy újabb nagyszerű barát. Madarat tolláról...

taga20 2018.11.13. 19:50:55

@Helga Beauty Salon: szerintem cica rakd el mára magad, me ma kurvára ideraktad magad, és kezdesz fáradni!

szerintem a lendvaiuccában ma te vagy a nap hőse:)))

taga20 2018.11.13. 19:52:38

@Online Távmunkás: és faraon, meg naffa, meg polat az má smafu?

Punxsutawney Mormota 2018.11.13. 19:52:41

@taga20: Hát mert ez a dolga... Nem elég, hogy pasi létére egy női nickkel nyomul, ráadásul még a cafetériát mis megvonja tőle a gazda! Természetes a frusztrációja, nem érti ez a csetdroid, hogy mi történik vele.

Helga Beauty Salon. 2018.11.13. 19:55:01

@Benikuty: " "döbbenet, mekkora retek vagy! " ez nem kifejezés, én csak kapkodom a levegőt, mekkora egy trágyadomb. "

Ez nem a "konyhamalac" blog lelkem, itt sarkosak a vélemények, ha valamelyik nem találkozik az ízléseddel az még nem jelenti azt hogy nem vagy hülye. :D

Helga Beauty Salon. 2018.11.13. 20:00:47

@Punxsutawney Mormota: Nagy lehet a baj, ha már a nickfikázáshoz érkeztetek. Egy "salon" még nem nő, ahogy a Mária Terézia laktanya sem volt az anno. Egyébként a te nicked meg egy lusta dagadt patkány és az inkább fedheti a valóságot pubi.

Punxsutawney Mormota 2018.11.13. 20:03:04

@Helga Beauty Salon: Jól van, szegény barátom... Magyarázkodj csak, valahol neked is kell vadásznod két Pride között, ugye? A nemzethy-hazaffyas oldalon nem néznek jó szemmel, itt megértésre találsz, bár partnerre nem. :)

Punxsutawney Mormota 2018.11.13. 20:04:36

@Helga Beauty Salon: Nem, kis nemzethy buzzancs... Azért van nagy baj, mert ilyen szerencsétlen, alulprogramozott hülyét küldenek ide, aki a nickeket váltogatva veregeti a saját vállát. További szép estét, ötödik Sally :)

Benikuty 2018.11.13. 20:09:37

@Helga Beauty Salon: látom, III/III.-s vagy. Hányok.

azigaziraptor 2018.11.13. 20:14:32

A képhez:
"Bűnözők egymás közt!"
Sztem nem kérdés, melyik a nagyobb?

Benikuty 2018.11.13. 20:15:42

@Punxsutawney Mormota: fel sem merült, hogy lenne neme. Nemtelen bérpatkány.

Balázs Kakadu 2018.11.13. 20:16:21

Valaki csodálkozik ezen, hogy a bünözök menedéke lett magyarország. ? Hiszen csak a magukhoz hasonlókat fogadják be.

azigaziraptor 2018.11.13. 20:17:22

Gyerekek, igaz a mondás, h mindig a leghülyébbet basztatják, de hagyjátok abba Helgát kiteljesülni, mert éhen hal a lotyó!

Benikuty 2018.11.13. 20:19:20

@azigaziraptor: Éljen Helga! (kenyéren és vízen)

2018.11.13. 20:22:29

@azigaziraptor:

Dehogy!
A taktikája kiváló. Bedob egy-egy orbitális marhaságot, aztán mindenki azzal foglalkozik. Ez is egyik fajtája a trollkodásnak. )))

morph on deer 2018.11.13. 20:23:26

@taga20:
“szerintem cica rakd el mára magad”

Vissza a trolltartóba?
;)

Benikuty 2018.11.13. 20:28:27

@Ms.Cunnesburry: miközben őkelme önelégülten mesterkurzust tart a rinocéroszokban arcbőr ápolásból :)

Benikuty 2018.11.13. 20:30:33

@Helga Beauty Salon: mi van husika? Ez már neked is sok, hogy b.szki a tehénből a répát!

taga20 2018.11.13. 20:34:03

@morph on deer: ja, cirka.

egyébként én bírom helgát, me ha ő nem lenne, akkor unatkoznánk:)

2018.11.13. 20:35:25

@Benikuty:

Mindenesetre eléri, hogy a kommentek 90%-a róla szóljon. )))

azigaziraptor 2018.11.13. 20:35:34

@Ms.Cunnesburry:
Valaha - a szép emlékű NolBlog-on volt egy ilyen nickű valaki, de ott többen írták azt a blogot!
Nem hiszem, h ua. lenne, mert az(ok) normálisak voltak!
Bár ő is az, a maga módján!
Ab...

Gandosz 2018.11.13. 20:37:10

"a magyar kormány egyértelműen egy külföldi bűnöző pártjára állt az igazságszolgáltatással szemben: kiadta Azebajdzsánnak azt a Ramil Savfarovot"

Ha kiadja ezért rossz, ha nem adja ki, akkor meg nemzetközi jogot sért a kormány. Menj a picsába!

Gandosz 2018.11.13. 20:37:46

@Ms.Cunnesburry: Gondolkodsz még a szado-mazo közösségeken?

Benikuty 2018.11.13. 20:40:23

@Ms.Cunnesburry: biztos erre recskázik, fene a gusztusát!

taga20 2018.11.13. 20:41:19

@Gandosz:
"Ha kiadja ezért rossz, ha nem adja ki, akkor meg nemzetközi jogot sért a kormány. Menj a picsába!"

te tényleg ekkora retek fasz vagy, vagy csak fested magad fityesztróger?

Benikuty 2018.11.13. 20:47:19

@Gandosz: Jézus! Te mennyi gyufalevet ittál? Világít a fejed! :D

Gandosz 2018.11.13. 20:49:01

@taga20: nem értesz te a joghoz

taga20 2018.11.13. 20:50:26

@Gandosz: te értesz a bűnözőkhöz. a gecihez.

2018.11.13. 20:52:40

@Gandosz:

Ha közted és köztük lenne választanom kutatási témaként, egy percig sem. )))

Gandosz 2018.11.13. 20:53:09

Aki ennyire szeret rágalmazni, hazudni, mint ennek a förmedvénynek az írója, az pszichiátriai kezelésre szorul. Támadják a kormányt amiatt, amiben tényleg rossz! Például hogy miért ad Fischer Ivánnak évente több mint 1 milliárd forint támogatást.

taga20 2018.11.13. 20:55:32

@Gandosz: egy beteg fasz vagy fityeszork!

Gandosz 2018.11.13. 20:57:54

"Ghait Pharaon, aki pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának gyanújával 25 éven át körözött az FBI, de ennek ellenére a magyar kormány nemhogy értesítette volna az Egyesült Államokat"

Mér? A magyar kormány irányítja az FBI-t? A magyar kormány kezeli az FBI aktáit? Eddig ezt ne is tudtam.

Gandosz 2018.11.13. 20:59:19

"kétszer is eljárás indult az Elios-ügyben, de Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének cégét mindkétszer teljesen bűntelennek találta a Polt Péter vezette ügyészség."

Beperelem a cikk szerzőjét kétszer valamiért. Aztán háborodjon fel, hogy Polt Péter nem találta bűnösnek!

2018.11.13. 21:00:33

@Gandosz:

600 ezer eurós lopásért Magyarországon egy újabb 600 milliós projekt jár. Minimum.
Hogy lehet ezért támadni, sőt elítélni valakit?

taga20 2018.11.13. 21:01:54

@Ms.Cunnesburry: szerintem ezt a kibaszott droidot hagyjuk a picsába!

Gandosz 2018.11.13. 21:03:06

"arra való hivatkozással nem nyomozott a Safarov-ügyben a Budapestre guruló és itt eltűnt azeri dollárok után, hogy nem olvasnak újságot"

Megírom a blogomban, hogy nickgrabovszki aktiv pedofil és többszörös nemi erőszakoló. Aztán nickgrabovszki háborodjon fel, hogy nem börtönzik be.

Gandosz 2018.11.13. 21:04:02

@Ms.Cunnesburry: milyen lopásért, te fityeszdroid?

Gandosz 2018.11.13. 21:09:56

@taga20: bájos, ahogyan a patkányok egymás faszát szopják

2018.11.13. 21:12:42

@Gandosz:

Bocsánat, vagyonosodás. Olyan Mészáros-féle, amihez a jóisten, a szerencse és Orbán Viktor barátsága szükséges. Bár, a sorredben nem vagyok biztos. ))

2018.11.13. 21:14:50

@Gandosz:

ez az esti programod?
gerinces ember vagy, hogy így felvállalod.

taga20 2018.11.13. 21:26:17

@Gandosz: tényleg az, mikor a geci és ez a macedon bűnöző egymás faszát szopja, te pedig fityesztalpas maszturbálsz évek óta.

2018.11.13. 21:47:44

@Gandosz:

Aranyapám! Ezt írd meg a blogodba:

444.hu/2018/11/13/a-fideszes-tobbseg-siman-leszavazta-hogy-a-kilakoltatasra-varo-kisgyerekes-csaladok-problemaival-foglalkozzon-a-parlament

Mindeközben:

kulhonicsaladokeve.kormany.hu/potapi-a-kulhoni-magyar-politikaban-meg-kell-erositeni-a-csaladpolitikai-strategiat-ezt-a-cikket-a-ma7-rol-masoltak-https-ma7-sk-kozelet-potapi-a-kulhoni-magyar-politikaban-meg-kell-erositeni-a-csaladpolitikai-strategiat-fbclid-iwar26mjithyioqs-moyi-9

Tételesen:
- 2018 a család éve volt, és az ezzel összefüggő programokra 1 milliárd forintot fordított a nemzetpolitika. Azt még egyelőre nem tudni, hogy a következő tematikus év mi lesz, erről majd véglegesen a MÁÉRT dönt, az azonban bizonyos, hogy a családdal lesz összefüggésben, és már az is biztosnak tűnik, hogy 2019-ben is 1 milliárd forint lesz a tematikus év támogatási összege.
- Még két napig lehet jelentkezni az idei tematikus évhez kapcsolódó 200 millió forintos pályázatra, ahol önkormányzatok, civil szervezetek és vállalkozók pályázhatnak családsegítő programokkal. Szó esett a kárpátaljai szociális csomagról is, kiemelve, hogy az idei 1,37 milliárd forintos keret jövőre 3 milliárdra nő.
- Potápi Árpád János elmondta, ez az összeg eddig 53,8 milliárd forint, amelynek 90 százalékát a Bethlen Gábor Alapon keresztül fizették ki. Eddig éves szinten a tavalyi szintet már jóval meghaladták, ráadásul kevés olyan tárca van, amely képes megduplázni a költségvetését a támogatások érdekében, és jövőre sem kell csökkenésre számítani.
- Grezsa István miniszteri biztos számolt be a 39 milliárd forintos keretösszeggel működő óvodatámogatási programról, amely 400 óvoda felújítását teszi lehetővé, és 150 új épül. Eddig már 103 intézményt adtak át, a Felvidéken 57-et. A fő cél, hogy 60 ezerre növeljék a magyar óvodások számát a külhonban.

Ennek a sok milliárd forintnak nincs helye Mo-n?

És mindezt ezért
444.hu/2018/11/13/semjen-zsolt-szerint-zsenialis-az-otlete-hogy-a-hataron-tuli-magyarok-is-szavazhatnak-a-tavaszi-ep-valasztason

.... köpni kell....

Sir Bates dö Hól 2018.11.13. 21:48:10

@Helga Beauty Salon: helyes, csak nem magyarul... ner-magyarul, úgy valóban helyes: raktárat, lót, halt, hajt, házt...

paraszthajszal 2018.11.13. 22:50:35

@taga20: „paraszthajszált, lenyinevtársat, internácit, rettegőt várják a kommentszekcióban”

Bocs, de ezek ma baromi uncsi témák voltak – uborkaszezon?

De ha már bűnözőparadicsom, nézzük inkább Botka László ügyeit!
„Botka László szegedi városvezetését az elmúlt években hangos botrányok kísérték. A legutóbbi botrányt az okozta, hogy több, Botka Lászlóhoz köthető személyt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Gyulai Járásbíróság a VIP-parkolóbotrány néven elhíresült ügyben. Solymos Lászlón kívül Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, valamint
Kalmár Gábor kabinetfőnököt, az önkormányzati tulajdonban álló Szegedi Közlekedési Kft. két korábbi igazgatóját és egy másik munkatársát is elítélték.”
Bővebben: www.origo.hu/itthon/20181113-botka-laszlo-botranyos-ugyei-mszp.html

miért 2018.11.13. 22:54:09

@Gandosz: onnan lentről azért a bányabéka is nagyon magadnak tűnhet!

miért 2018.11.13. 22:55:58

@Gandosz: macskajancsi! Csak saját magadból tudsz kiindulni? Úgy te már régen elloptad volna?

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.11.14. 05:59:05

A CIA-cia diplomácia nem az erősségem.

Csak azon filózom, hogy legújabb nagy-nagy szövetségesünk az USA vajon mit fog erre lépni? A legújabb ukrán front NATO oldali hátoldali védművében nem éppen erős tégla kis hazánk a túl kedves - amúgy nem titkoltan moszkoVitya - vezetőjével . :-( Ha élhetek ilyen képzavarral a köztörvényes (1.fokon) elítélt befogadása kapcsán. :-(

Röviden. Meddig lehet büntetlenül rángatni a pofonfát? :-( Amúgy nem érdekelne annyira ez a dolog, ha az a készülő pofon, nekünk egyszerű állampolgároknak is nem fájna. :-( Már pedig ha elcsattan, az biza nekünk is fájni fog. :-(

neko1967 2018.11.14. 07:18:08

@paraszthajszal:
Görénybűzmirigyszőrszál!

Az origo akkor volt komoly hírforrás, amikor lézer jani közpénzből - a mi pénzünkből - fizetett luxus szállodai pásztoróráiról írtak! Nincsenek is már ott azok a komoly újságírók, csak a gerinctelen szemetek maradtak!

Gandosz 2018.11.14. 10:54:48

@neko1967: az origo korábban rémhirportál volt. Ez igazolható. Ma objektív, igaz híreket közlő. Az, hogy nem áll ki a Ceu és a szado-mazo szubkultúra mellett, mint a hvg és az index, csak az előnyére írható.

jajdehülyevagyok 2018.11.14. 10:55:34

Ez úgy ahogy van ostobaság és jogilag is abszurd. Feltehetően politikai hangulatkeltés vagy pszichiatriai probléma motiválhatta.

Helga Beauty Salon. 2018.11.14. 11:10:26

@neko1967:" Az origo akkor volt komoly hírforrás, amikor lézer jani közpénzből - a mi pénzünkből - fizetett luxus szállodai pásztoróráiról írtak! "

Amelyik arról ír, hogy kit baszott meg Lázár János a kiküldetése alatt, az már komoly hírforrás! :D Nagy fogyasztója lehetsz a nívós híreknek, gondolom kazlakban áll otthon a ronggyá olvasott Bors, meg hasonlók.

István Tamasi 2018.11.14. 11:21:00

Gruevszki útlevél, érvényes útiokmány nélkül lépte át a magyar határt tehát ő egy illegális migráncs.

István Tamasi 2018.11.14. 11:25:36

@Gandosz: 1. Nem csak az FBI hanem az Interpol is körözte Pharaont. azaz minimum kiadatási őrizetbe kellett volna tenni. 2. Pharaont a magyar szolgálatok nemzetbiztonsági kockázatnak minősítették és nem javasolták beutazási vízumot adni neki és a csúti suttyó ennek ellenére behívta, egy vályúból zabált vele és a vején-lányán keresztül üzletelt vele.

komiszár 2018.11.14. 11:59:28

idióta barom szarrágó bolsik. Most aztán kiOrbánozhatjátok magatokat.
Szavazni kellett volna volna elvtársak.
Ha most lenne a választás négyötöddel nyerne a Fidesz !

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.14. 16:44:43

Lehet, hogy Nikola Gruevszkinek van letelepedési kötvénye?

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.14. 16:49:14

@paraszthajszal:

Valami újabb nincs Botkáról? Mert ez már régi lemez, oszt eddig senki nem indított ellene büntetőeljárást, és a polgármesterségből sem akarták elmozdítani.

paraszthajszal 2018.11.14. 16:54:04

@látjátok feleim szümtükkel: Rá eddig még sajnos nem sikerült rábizonyítani semmit, de az éppen elég baj, hogy az egyik legnagyobb vidéki középvárosunk vezetője BŰNÖZŐI körökkel veszi magát körül (lásd még bűnözőparadicsom).

Szeged városa ennél jobbat érdemel!

paraszthajszal 2018.11.14. 17:12:43

@látjátok feleim szümtükkel: Ja amúgy szóltak a kollégák, hogy újabb cikk is van, tessék:
m.origo.hu/itthon/20181113-megrogyott-a-szegedi-szocialista-vezetes.html
Kedvcsinálónak:
„Lacit felőrölte a hatalom és a rengeteg sötét ügy, amelyben szinte az összes embere érintett. Megijedt, hogy ha ilyen banánhéjon elcsúsztak, mint a parkolóügy, akkor mi jöhet még a milliárdos beszerzések körül? Az alatta lévő emberei is teljesen bizonytalanok. Laci nem tud már semmilyen erőt mutatni, gyakorlatilag pártja sincsen. Kényszeredetten poénkodik az értekezleteken, adja az állazát, de látványosan nincsen képben semmiről, hol az alpolgármestereket kérdezgeti, hol a kabinetfőnököt. Közben látványosan remeg a keze, lila a feje, és úgy izzad, mintha kánikulában dolgozna. Eközben az emberei lapátolják ki a pénzt az önkormányzati cégekből, gyakorlatilag szabadrablásba kezdtek, és ezt Laci nem is látja már át, és így nem is tudja megakadályozni. Valahol sajnálom, ami történik vele, de ezt csak magának köszönheti, mert kicsúszott a kezéből a gyeplő. Pont úgy járt, mint a ma már csak motyogós Demszkyként emlegetett volt Főpolgármester: tönkretette a rengeteg korrupciós ügy és a számtalan bűn”

alöksz róz 2018.11.14. 17:22:46

"aki fejszével (és nem, mint az tévesen közismert, baltával)" - lényeges különbség.
nehogy már ekkorát tévedjünk, igaz?

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.14. 18:27:22

@paraszthajszal:

Kár, hogy nem a Simonka és rokonsága került a tollad, illetve az ujjad végére. Mert Bagoly ne mondja verébnek, hogy nagy a feje. Mellesleg ha annyira talicskáznak, akkor a fideszesek miafaszt csinálnak már kilencedik éve? Segítenek neki?

Origo meg már régen nem origo.

2018.11.14. 18:47:46

@Gandosz:

Felőlem!!

Kicsihuszár! Abba belegondoltál már, hogy amennyiben sikerül szétvernetek az uniót és létrehozni a nemzeti államokat, a gyarmatokon befektetett pénzre keresztet vethettek? )))

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.11.14. 19:39:26

@komiszár: 4 ötöddel? Ne szerénkedj szerénke. :-)

MoszkoVityád, akarom mondani 2/3-os, akarom mondani III/3-as többséggel "megválasztott" túl kedves vezetőd orosz (ex bolsi) informatikus "barátai" kihoznák a 6/5-ös fityisz győzelmet is. :-) Némi OVB segédlettel. :-( Ennél nagyobb felhatalmazást bármire is csak a 7/5-ös nyújtana. :-)

Nicked előéletének nem néztem utána, de a komisszárt két sz-el írják. Vigyázz, a két sz az nem ilyen: szsz. :-)

wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Komissz%C3%A1r

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.11.14. 19:48:57

@látjátok feleim szümtükkel: :-) Szotyialista - focialista kishazánkban mi mást mint kiköpött szotyolahéjat. :-) A gumicsont az olyan gumijogszabály szerű, vagyis nehezen egyértelműsíthető. :-)

Én is elszexuáltam Szümtük. Szóba egyeledtem trolltartópalánták legújabb, minden eddiginél silányabb felhozatalával. :-( Szerintem nem kéne etetni a trollokat, de persze ez csak az én véleményem, amit következetesen nem tartottam be. :-)

Sok az ételre rászoruló, az éhező. Igazad lehet, etetni kell, ha az orrán bugyog is ki a krumplipapi. :-) Én is etettem üket. Néha jól esik. :-)

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.14. 20:13:34

@rdos:

Egyet értek.
Egyébként az etetést néha hatékonyabb méreg, mint a cián. Arról nem beszélve, hogy több az igazságtartalma is. Aki olvassa, és van hozzá valamennyi esze, az meg is látja. Elég öreg vagyok már ahhoz, hogy ezt az alap igazságot felismerjem.

Az is nagy igazág, hogy van az a pénz, amiért az ember a saját anyját is elárulja. Akinek nincs más megélhetése az itt trollkodik.

Régen láttam egy színdarabot, Miroslav Krleža írta, ha minden igaz Kálvária volt a címe. Soha nem gondoltam, hogy meg fogom látni a valóságban is. Talán ezért is kell etetni.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.11.14. 20:31:49

@látjátok feleim szümtükkel: Etetés. :-) Hacsak így nem. A kedvencem. :-) Pedig annyira nem is vicces. :-(

www.youtube.com/watch?v=HNAVgAArsbI

32:57-től 35:o5-ig :-)

Gandosz 2018.11.14. 22:21:12

@Ms.Cunnesburry: foglalkozz a kedvenceddel, a szado-mazo technikákkal

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.14. 22:23:11

@paraszthajszal: "Kedvcsinálónak:
„Lacit felőrölte a hatalom és a rengeteg sötét ügy, amelyben szinte az összes embere érintett."

Ezzel kell etetni a népet, nem Botkával, aki ellen - sőt az összes embere ellen sem -az elmúltkilencben még nem sikerült nyomozást indítani. Vajon miért?;D

www.atv.hu/belfold/20181114-simonka-ugy-elleptek-a-fideszes-politikus-birtokait-lakasait-a-rendorok/hirkereso

2018.11.14. 22:34:37

@Gandosz:

Szóval nem mersz önálló véleményt alkotni a határon túliak szavazatvásárlásáról. Értelek én, jön a karácsony, minden fillér számít.)))

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.14. 22:40:15

Azt mondja a kormáynszája Origó, hogy Gyurcsány bukott kormányfőnek 2006-ban, illetve 2008-ban még nem volt problémája Nikola Gruevszkivel.
www.origo.hu/itthon/20181114-gyurcsany-2008ban-budapesten-fogadta-a-macedon-miniszterelnokot.html?utm_source=hirkereso

No de kérem!

Nikola Gruevszki akkor még nem volt bukott miniszterelnök, és nem volt ellene a hazájában jogerős bírósági ítélet bűncselekmény elkövetése miatt. Miért is lett volna baj vele a Gyurcánynak?

Egy újságírók nem gondolkodnak, mielőtt írnak?

Jó, tudom, nem bukott kormányfő, hanem politikai üldözött, akinek menedéket kell adni. Csak a ló lába ott lógik, hogy akkor mi lesz a kormány által kinyilvánított, és írásban rögzített minősítésével, miszerint Macedónia biztonságos ország?Mi lesz a Macedon állam önálló, és a magyar kormánytól független bíróságának ítéletével? Vagy majd liberálissá nyilvánítják, és soros a hibás, oszt jónapot?

Illiberális államban ezután majd a bíróság által hivatali visszaélés miatt elítéltek politikai üldözöttekké válnak?

Gandosz 2018.11.14. 22:52:06

@Ms.Cunnesburry: Egy olyan szado-mazo szakértő, mint te, nem érti meg sose, mit jelent a nemzeti összetartozás érzése; egy kristálytiszta pozitív érzés; majd jön valami olyasmi aljassággal, mint a Kovács L. a 23 millió románozásával a státusztörvény kapcsán

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.14. 22:57:08

@Gandosz: "...egy kristálytiszta pozitív érzés;"

Honnan tudod te, hogy azok ezt érzik velünk szemben?
A nemzeti összetartozás nem a pénztől keletkezik, de ha sokat adnak, akkor egyre nagyobb lesz?
Amíg a magyar adófizetők pénzét osztják oda, addig ne hivatkozz semmi kristályra meg pozitív érzésre. Sok pénzért mi is pozitíven tudunk érezni.

2018.11.14. 23:06:32

@Gandosz:

Szlovákiai/felvidéki magyar vagyok. Egyáltalán nem szeretnék veled összetartozni. Az ügylet fényévekre áll a kristálytiszta jelzőtől.
Látom hová megy a pénz, kiknek és miért osztogatják a budapesti nagyurak.

Gyomorforgató!!

www.youtube.com/watch?v=ySL4GYkrFrk

2018.11.14. 23:23:57

@látjátok feleim szümtükkel:

Nagy humbuk az egész. Semjén elkottyantotta az Echo tv-ben, a támogatáscunami valódi okát. Jönnek az EP választások, így akarnak minél több szavazatot szerezni.

Gandosz 2018.11.14. 23:53:33

@Ms.Cunnesburry:
Ez primitív, rosszindulatú megközelítés. Mindenben a rosszat keresed, negatív vagy.

2018.11.15. 15:37:39

@Gandosz:

Nem én vagyok primitív, hanem kormány magyarságegyesítő politikája.
Komolyan azt hitték, hogyha megdobnak pár milliárddal, akkor elfelejtek gondolkodni?
Pénzért?????

Gandosz 2018.11.19. 21:02:29

@Ms.Cunnesburry: Primitív vagy és a magyarságodat is megtagadtad. A szüleidet is leköpted már gondolom.
Szilvay Gergely írt egy jó cikket rólad:

mandiner.hu/cikk/20181115_szilvay_gergely_trianon_csak_hatalompolitika

Részlet:
De értik: hatalompolitikai megfontolásokból. A hazafiság a magyar kormány esetében csak hatalompolitikai eszköz. Nem tudom, ezt hogy bizonyítanák, ha megkérnénk rá, tekintve, hogy a szívekbe és vesékbe nem látunk bele, azaz senki szándékait úgy igazából nem ismerhetjük.
Na de a jobboldal erkölcsi tőkéjének mindig is egyik fontos összetevője volt a hazafiság.
Hatalompolitikai megfontolások? Minden politikusnak vannak ilyenjei, a politika értékekről és érdekekről, meggyőződésekről, kompromisszumokról és hatalomról szól. Emlékezetpolitika – így hívjuk a múlt felhasználását politikai céljainkra. Ilyenje pedig szokott lenni a baloldali kormányoknak is.
Sem a baloldali, sem a jobboldali kormányok esetében nem feltétezem, hogy az emlékezetpolitika kizárólag hatalomtechnikai megfontolásokat szolgál; szétszálazhatatlan itt érdekek és értékek összefüggése. Egy jobboldali politikus meggyőződésből hazafi, s a meggyőződésből hazafi választói rá szavaznak – ez a választók kihasználása hatalomtechnikailag? Ahogy akarom: ha innen nézem, értékelvűség, ha onnan, hatalompolitika, érdek. Hisz a hazafi jobboldaliak nyilván hazafi politikusra szavaznak, így mondhatjuk, hogy a jobboldali politikusnak érdeke hazafinak lenni. De többnyire meggyőződésből is az. Az újbaloldalon azonban mostanában divat a jobboldal új erőit azzal vádolni, hogy azok mindent csak hatalomtechnikai megfontolásból tesznek.

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.20. 18:40:20

@Gandosz: " Primitív vagy és a magyarságodat is megtagadtad."

Miért tagadta meg a magyarságát? Mert elfogadta a pénzt, amit a magyar jobboldali kormányzat nyomott a kezébe? Ha te becsuknád markod, nehogy bele menjen a zsozsó, akkor elmentek otthonról, és rosszabb vagy, mint akit hazaárulónak nevezel.

Gandosz 2018.11.20. 19:04:12

@látjátok feleim szümtükkel: Elég zagyva amit írsz.

Azért tagadta meg a magyarságát, mert hatalompolitikai és pénzügyi kategóriákban tud csak gondolkodni erről is, mintha csak megélhetési magyarok létezhetnének, mintha pénzért tudna érzelmeket vásárolni valaki. Ez egy nagyon undorító megközelítés. Ezért linkeltem be azt a cikket, ami idevág.
süti beállítások módosítása