B1 blogcsalád



Meddig szerezhet még Tiborcz saját lábakat magának?

2018. november 07. - jdesi

Bűncselekemény hiányában megszüntették a nyomozást a Elios ügyében – ez az a cég, amelyik igen sok szálon kötődik egy bizonyos Tiborcz Istvánhoz, akiről köztudomású, hogy a saját lábán áll. Ez a saját láb persze jelentős részben Orbán Viktoré – hiszen a Tiborcznak juttatott százalékok, sápok, üzletrészek és védelmi pénzek összessége a rövidesen a királyi várba költöző Orbánt, mint klánfőnököt gazdagítja.

tiborcz.JPG

Nincs itt kérem semmi látnivaló, haladjunk tovább – mondta az egyszerű közrendőr is. És az emelje fel a kezét, aki arra számított, hogy majd az EU csalás elleni hivatala, az OLAF jelentése alapján – amelyik hosszan sorolja a legalábbis bűncselekményre utaló jeleket – a magyar hatóságok majd vizsgálódnak.

A király és közvetlen hűbéresei ma már nyíltan azt tesznek, amit akarnak – és elég sok mindent akarnak. Egész pontosan, mindent akarnak. Pénzt, földet, gyárat, házipálinkát, külföldi bankszámlát, ujjatlan pufajkát, luxusyachtot és magán jetet – ez utóbbit már harminc éve. Timikét, kismacskát, kaszinót, tévét, rádiót, újságot, kamionparkolót, erőművet. (Ismerik a viccet, hát a f@szom nem kéne?)

A rablás és lenyúlás ma már becsület és dicsőség dolga és mindenki annyit ér, amennyit el tud tenni a közösből a jó király kegyéből. Még akkor is, ha jelentős részük nyilván lerója a háláját így vagy úgy, a családfőnek, de ez már egy másik történet.

A fontosabb kérdés, hogy ha ilyen nyílt színen történik ez a szemérmetlen rablás – akkor miért nem zavarja ez a népet. Miért nem erősödnek fel azok a hangok a politikában, amelyek képesek lennének esetleg ellenállni.

A magyarázatért, az egyik magyarázatért legalábbis, forduljunk csak Eric Hofferhez, aki A fanatizmus természetrajza kis kötetecskéjében elég pontosan leírja e jelenséget.

 „Az elégedetlenség önmagában nem feltétlenül ébreszt vágyat a változások iránt.  Más tényezők is szerephez jutnak, mielőtt az elégedettlenség lázadásba csapna át.” – írja- majd hozzáteszi, mitől lehet „erős” például egy politikai mozgalom, jelen esetben az ellenzék.

„Ha erő forrásává akarnak válni, magabiztosan kell hirdetniük, hogy birtokában vannak a boldog jövő titkának. Akik át akarnak formálni egy nemzetet vagy meg akarják változtatni a világot, ezt nem tehetik úgy, hogy elégedetlenséget szítanak, melyet meglovagolnak vagy ésszerűen érvelnek a szükséges változások mellett, esetleg arra kényszerítik a népet, hogy változtasson az életmódján. Tudniuk kell, hogyan ébresszenek az emberekben lelkes reményt a jövőre nézve.”

És ébreszt a mai ellenzék „lelkes reményt a jövőre nézve”?

Van bármi érdemi mondanivalója, mit akar például a budapesti önkormányzati választásokon, vagy milyen víziója van az európai választáson Európa jövőjével kapcsolatban?

És tudom persze, nehéz hol mondani, meg talán túl sokan szerepelnek a Fidesz fizetési listáján – de akkor is.

Amíg nem látszik, érződik, hogy van egy olyan ellenzék, amelyik tudja, hogy mit akar, amelyik valami bíztatót tud mondani a jövőről, addig Tiborcz, a Tiborczok száz és száz „saját lábra állnak, amely mind a miénk lenne persze.

És mi maximum kicsit zsörtölődhetünk, mert azt még szabad, miközben köröttünk mint többen ébrednek rá, hogy ők tkp nemzetiek és keresztények, csak jusson nekik is egy kis méz a madzagra.

P.S. És a Rogán féle internet figyelő mediaradar kedvéért, hogy könnyebben reánk akadhassanak: Tiborcz Tiborcz Tiborcz Tiborcz Király király király  csalás csalás csalás lopás lopás lopás maffia maffia maffia. Valamint Soros és migráncs, mert azt mindig kell

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9514358191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csobi2011 2018.11.07. 16:13:39

@GNDL: Hú, te tényleg nem érted az egészet. Az eu pénzek leállítása nem érinti az eredmény szemléletű költségvetési hiányt, amit az eu is figyel. Így idén is 2.4% körül alakul a hiány, ami jóval 3 % alatt van. Azt ajánlom olvass el néhány valódi gazdasági cikket normális portálokon (pl. portfolio) és rájössz hogy milyen stabil jelenleg az államháztartás.
Ne csak a népszavából, meg a klubrádióból informálodj. Ja és ajánlom hogy menj fel a hvg címoldalára, ahol a ballib medián legfrissebb kutatása szerint már 63%-a van a fidesznek. Még én sem gondoltam hogy a sok ballib idióta véleményvezér ilyen sikereket érhet el.

Doktor Toekfey 2018.11.07. 16:26:06

@morph on deer:

"Szabad ember vagyok, és az is maradok!"

Ha te mondod! És még egyéniség is, ugye? Te is abban a demokráciában vagy hol éltél, ahol MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN nick is? :-)

Nekem felesleges előadnod ezt a szabadság-dumát, a rendszerváltás idején már felnőtt ember voltam, láttam, saját bőrömön tapasztaltam, mi történt és azt is, hogy azóta mi.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.07. 16:32:33

@Doktor Toekfey: "Az valami középsúlyosan szellemi fogyatékosak számára fenntartott bentlakásos intézet?"

Huh, az olyat te ismered, én még látogatóban sem voltam.

A demokrácia pedig az, ahol a rendes emberekkel egyenlő szavazatuk van a tökfejeknek is. :))

hu.wikipedia.org/wiki/Demokr%C3%A1cia_(politikai_rendszer)
Talán majd valamelyik ápoló felolvassa neked. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.07. 16:33:51

@Doktor Toekfey: "a rendszerváltás idején már felnőtt ember voltam"

Nem lehettél. Te most is hülyegyerek vagy. :))

FCUK13 2018.11.07. 16:38:12

@GNDL: de bizony, a hazai szabályozásnak kell megfelelni büntetőjogilag, ugyanis az EU-nak ilyen nincs. Te is hülyén fogsz már meghalni:)

Gábris szomszéd 2018.11.07. 16:49:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Ismeretes, hogy az OLAF jelentés alapján elindult a nyomozás Orbán rokon ellen. Sikerült rekonstruálnom a nyomozást:
- Bementek a nyomozók az irodájukba 12.000 oldal összegyűjtött anyaggal.
- Józsi! Gyújtsd már fel a lámpát
- Józsi felkapcsolta a vadiúj, közbeszerzésen nyert Elios lámpákat
- Józsi, szart sem látok, olyan gyengén világit
- Bejön Polt Péter: Láttok valami bűncselekményre utaló jelet?
- Semmit nem látunk főnök
- Közlemény: A nyomozati munka során nem láttunk bűncselekményre utaló jeleket!"

Gábris szomszéd 2018.11.07. 16:50:52

@maxval balcán bircaman: Az Elios-é a mai polt pozíció

"Üzenem az Európai Parlamentnek (úgy cuzammen), hogy mi itt Magyarországon azon lepődtünk volna meg igen nagyon, ha nem zárják le a nyomozást bűncselekmény hiányában. Itt kérem egy ország nézi tátott szájjal ahogy egyik bűncselekmény a másik után nem történik meg.

Bevallom, nagyon sajnálom Ingeborg Grässle asszonyt, mert holnapra garantáltan kiderül, hogy Soros pénzeli, együtt szokott kártyázni Gyurcsánnyal, elvetemülten liberális és ráadásul femináci, csalja a férjét, alkoholista és még az orrát is túrja. Mifelénk így szoktak menni ugyanis a dolgok.

Meglepő, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást az Elios Innovatív Zrt. ügyében Magyarországon, mivel az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése “meggyőző bizonyítékokat” tartalmazott a szabálytalanságokra – közölte az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának (CONT) elnöke szerdán.

Ingeborg Grässle hangsúlyozta, hogy a CONT-nak és az Európai Bizottság regionális politikai főigazgatóságának elemeznie kell a magyarországi nyomozás eredményét.
“Az eredmény erősíti a magyar bűnüldöző hatóságok függetlenségével kapcsolatos kételyeket, valamint alátámasztja egy valódi eszköz szükségességét az Európai Unió pénzügyi érdekeinek jövőbeli védelmére, miután Magyarország és az uniós támogatások több más nagy kedvezményezettje sem csatlakozott az Európai Ügyészséghez” – írta a Twitteren a német néppárti képviselő.
Az Országos Rendőr-főkapitányság arról számolt be kedd este, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették az OLAF év eleji ajánlásai alapján elrendelt nyomozást az Elios Innovatív Zrt. ügyében a LED-alapú közvilágítás kiépítésére vonatkozó közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatban. (MTI)

kolozsvaros.com/rovidek/visszaszolt-a-brusszeli-burokrata/

2018.11.07. 16:52:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Képes segédanyag nélkül nehéz lesz az információátvitel. :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.07. 16:54:22

@MOTHERFCUK13: "a hazai szabályozásnak kell megfelelni büntetőjogilag"

A tolvajlás itthon is tolvajlás, fideSSfasszopókám. Ennyivel küldött ma ide Kubatov? Nagyon halovány. :))

szekertabor · provo.blog.hu 2018.11.07. 17:03:07

Ez sem jött be a sipákolóknak, ugorgyunk.

morpho 2018.11.07. 17:06:51

Az a baj, hogy lehet itt pofázni, meg az ügyészségnek haknizni, de az EU vissza fogja szedni ezt a pénzt a magyar adófizetőktől akkor is, ha megszüntették a kamunyomozást. Ez van.

Gábris szomszéd 2018.11.07. 17:09:58

@maxval balcán bircaman: Az nem forrás, hanem egy vélemény cikk. A néppárti képviselő (Orbán pártcsaládja) pedig valóban ezeket nyilatkozta. Ezt mondjuk te is megtalálhattad volna kb. 2 másodperc alatt. Bár azt tudjuk, hogy a fideszbirkáknak a tények helyett sokkal kényelmesebb kolozsvározni vagy 444-et emlegetni. :)

propeller.hu/itthon/3383241-illetekes-ep-bizottsag-elnoke-megleponek-nevezte-elios-ugyben?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.07. 17:11:07

@morpho: Majd alkudoznak egy kicsit a magyar kormánnyal, és a felét nem erre, hanem valami máik csalásra fizetik ki. Örülnek, hogy tiborc a felét nem az eutól, hanem a magyaroktól lopta. Tényleg faszok ezek Brüsszelben, kurvára meg kéne őket állítani.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.07. 17:15:02

Aki a Birkával rejszol, az annyit is ér. :))

Én szótam.

morph on deer 2018.11.07. 17:16:10

@Helga Beauty Salon:
“Nem Orbán mondta a megválasztása után hogy hazudott éjjel nappal.”

Azt nem, mert ahhoz némi gerinc is kellett volna.
Ehelyett csak azt sikerült kinyögnie, hogy “ne arra figyeljenek, amit mondok” - és ez szerinted mit jelent?

Mert szerintem ez egyértelműen azt jelenti, hogy amit mond az nem úgy van, ahogy mondja, azaz valótlanságot állít!

Erre mondják az, hogy hazudik, tudod?

Azt azért egyébként megkockáztathatnád, hogy megpróbálod elmagyarázni, hogy milyen erkölcsi normák szerint elfogadható, hogy a vezér pereputtya közpénzen gyarapszik, vagy hogy a döntéshozó , akinek a teljes megtakarítása 900 000 forint, hetente több millió értékű kirándulásokat engedhet meg magának, akár “baráti szivességként” is?

Ez a fajta kivagyi urizálás még akkor sem lenne normális velejárója a miniszterelnöki állásának, ha egyébként egy több száz éve milliárdos család leszármazottja lenne, mert ez egyszerűen gusztustalan, azon kívül is, hogy összeférhetetlen a munkájával!

Nem tudsz egyetlen másik civilizált ország beli miniszterelnököt megnevezni, akinek a személyes kedvtelése ilyen mértéket ölt, - mert egyrészt vannak annyira intelligensek, hogy nem így viselkednek, másrészt pedig senki nem maradhatna hivatalban, ha ilyesmi kerül róla napvilágra!

És itt most nem is a fidesz vagy orbán politikájáról van szó, hanem egy pitiáner gondolkodású, hatalomba férkőzött jellemtelen személy megalomániájáról.

Orbán nem azért ilyen, mert konzervatív, és/vagy jobboldali, hanem azért, mert egy selejtes jellem.
Ezt szépítgetni nem jobboldaliság kérdése, hanem tisztességé.

Na ez a bajom ezzel a történettel, és ebből a szempontból tökmindegy, hogy korábban ki mit csinált, most orbán a főgeci, róla van szó.

taga20 2018.11.07. 17:16:26

@Gábris szomszéd: haver a rásséjtudéjra, meg a szputynikra kellett volna, me birka a leningrádi trollgyárban csak azt fogadja el!:))))

2018.11.07. 17:20:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Jó ötlet! A szem-kéz koordináció fejlesztése javítja a kognitív funkciók zavarait.

morph on deer 2018.11.07. 17:45:58

@Doktor Toekfey:
“a rendszerváltás idején már felnőtt ember voltam”

Én meg még ma is! :))
Viszont ‘89 elejétôl több mint negyed évszázadot az országon kívül töltöttem, ráadásul - pechemre - egy igazi demokráciában.
Ami egyúttal liberális is, mivel pl olyan, hogy “illiberális demokrácia” nem létezik, az egy orbanista faszság, aminek ssmmi értelme. (Munkaszerződéssel importáltak, és teljes jogú adófizető voltam az első naptól.)

Szóval egy liberális demokráciában éltem pár évtizedet, ezért aztán különösen visszatetsző az, ami most itt zajlik “demokrácia” álnéven.

Szóval ami itt ma zajlik, az semmilyen normális európai országban nem lenne, nem lehetne elképzelhető!
Ez akkor sem elfogadható, ha amúgy a fideszesek akceptálják, hogy az orbán klán a családon belül felosztja az országot, és újra bevezeti az urak és szolgák már rég meghaladott rendszerét.

Az orbán rezsim elfogadhatatlan civilizált és demokratikus normák szerint, ha tetszik, ha nem.

GNDL 2018.11.07. 18:01:00

@csobi2011: „eu pénzek leállítása nem érinti az eredmény szemléletű költségvetési hiányt, amit az eu is figyel”

Bizony figyelik, és szerintük baj van. Nehogy az legyen hogy „ellenzéki sajtó” meg minden, még A Szittya Idők is írt róla, bár kevesebbet mint a Portfólió, de a Portfólió cikke fizetős, mindenesetre Google keresésből kattintva olvashatnád ugyan ezt, kicsit bővebben: magyaridok.hu/gazdasag/korrekciora-szolitotta-fel-hazankat-az-eu-tanacsa-3225922/

„Azt ajánlom olvass el néhány valódi gazdasági cikket normális portálokon (pl. portfolio) és rájössz hogy milyen stabil jelenleg az államháztartás.”

Ne nekem ajánlgasd, töki, inkább te tájékozódj kicsit többet. Mondjuk az említett Porfólión is... :D

„Ne csak a népszavából, meg a klubrádióból informálodj”

Pont egyiket sem olvasom.

„ahol a ballib medián legfrissebb kutatása szerint már 63%-a van a fidesznek”

És?! Az MSZMP-nek 102%-a volt... örültünk neki? Nem. Ennyi. :D

Kicsit kisebb lenne a pofátok még vicces is lehetne az ostobaságotok... de így bazmeg #facepalm.

Sir Bates dö Hól 2018.11.07. 18:05:10

@Doktor Toekfey: ez miként egyeztethető össze a református etikáddal? azt láttam, hogy igazi ner-cseléd mentalitásod van, de ezt azért nem feltételeztem volna. olyan igazi ravasz-féle keresztény vagy te is. gratulálok.

GNDL 2018.11.07. 18:05:12

@FCUK13: „de bizony, a hazai szabályozásnak kell megfelelni büntetőjogilag”

Nem csak büntető- de ebben az esetben jó néhány eljárásjogilag is, de a magyarországi szabályozás gyakorlatilag egy az egyben uniós szabályozás is, amit az uniós csatlakozás feltételéül szabott jogharmonizáció keretein belül kellett beépíteni a hazai szabályozásba.

„Te is hülyén fogsz már meghalni”

Hát az lehet, mivel a demencia senkit nem kímél... lásd a te példádat. :) De azért még kissé odébb van mivel igen fiatal vagyok még ehhez, hidd el még akkor is meglehetősen fiatal leszek amikor Orbán sírját már végre lepisálhatom és ráhányhatok. :D

Oxica 2018.11.07. 18:07:51

Aki úgy gondolja, hogy a felcsúti lótolvaj cigányok tisztességes úton szerezték a vagyonukat, hát az elmegyógyintézeti eset.

Itt sem történt más, csak bebizonyosodott, hogy lápi hülyemagyarországon már nincs független igazságszolgáltatás.
A felcsúti lótolvaj cigányok bedarálták az ügyészséget és mehet a szabad rablás. Ennyi.

Ezért van égető szükség az európai ügyészségre, hogy legalább a következő generációk jövőjét ne lopják el a felcsúti lótolvaj cigányok.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

Gábris szomszéd 2018.11.07. 18:29:06

@taga20: Félnótás Birca már ahhoz is birka, hogy elolvassa az elnök asszony hivatalos tweet-jeit. :)

"Az eredmény erősíti a magyar bűnüldöző hatóságok függetlenségével kapcsolatos kételyeket, valamint alátámasztja egy valódi eszköz szükségességét az Európai Unió pénzügyi érdekeinek jövőbeli védelmére, miután Magyarország és az uniós támogatások több más nagy kedvezményezettje sem csatlakozott az Európai Ügyészséghez"

Gábris szomszéd 2018.11.07. 18:33:24

@Doktor Toekfey: Nyilván a nokisádbozoknak és a 4-es metró miliiárdjainak is örültök. :)

GNDL 2018.11.07. 18:35:02

@morph on deer: „Orbán nem azért ilyen, mert konzervatív, és/vagy jobboldali”

Ráadásul még csak nem is jobboldali... gyakorlatilag pont a jobboldali filozófiák ellenében cselekszik, lásd a szabad piacot nem védi hanem korlátozza, a magántulajdont államosítja, az adófizetőket fosztogatja, az adókat nem csökkenti hanem emeli, az államot a helyhatóságok/szubszidiaritás nyakába ülteti, a jogállamiságot leépíti, az országot nem védi hanem oroszbarát dörgölőzésével, letelepedési kötvényekkel és rasszista uszítással veszélybe sodorja, a rendszerváltás befejezésének és az állambiztonsági múlt feltárásának szabotálásával pedig konkrétan nemzetbiztonsági kockázatot jelent... Orbánék kilencedik éves ámokfutása messzebb már nem is állhat a jó értelemben vett „jobboldaliságtól”.

Annak hogy ezernyi nemzeti lobogó előtt tud csak beszédet mondani, minden államosított szarja mellé odabiggyeszti hogy „nemzeti”, vagy hogy Horthy kapcsán ostoba és alaptalan fasiszta szlogeneket hangoztat még nem sok köze van jobboldali értékekhez... ez csak butaság és beteges fétis. :)

Az hogy konzervatív lenne, meg hát nem tudom... egyrészt ha a jó értelemben vett nyugati konzervativizmust tekintjük példának, nos egyáltalán nem jellemző rá Orbán permanens forradalmi retorikája. Ez a mindennapos „ez a harc lesz a végső” attitűd leginkább a trockistákra és a bolsevikokra volt jellemző. :) Másrészt meg Magyarországon a konzervativizmus inkább a kádárista nihilt meg az azt követő posztkommunista dagonyát jelenti, eddigi tapasztalataink alapján. Egyszerűen nincs olyan „konzervatív hagyományunk” vagy „intézményünk” amit meg kéne őrizni, sőt, az utóbbi legalább száz évet ha lehetne egy az egyben kéne végre eltörölni hogy nyoma se maradjon a mai hétköznapjainkban... :D

A mai konzervatívoknak talán a reformkort követő és kiegyezés utáni nemzeti liberálisokat kéne elődjeiknek tekinteniük. Na de mondd egy magyarországi posztkomcsi konzinak, hogy gyakorlatilag a nemzeti liberálisok teremtették meg Magyarország szuverenitását, mentőt kell majd hívni rá mert úgy fel lesz baszva idegileg... :D

csobi2011 2018.11.07. 18:36:17

@GNDL: nincs szükség semmilyen megszorításra. Persze a ballibek meg az imf mindig erre gerjed, de szerencsére van egy kormányunk amelyik szarik a fejükre. Ha nem csak egyes cikkeket idéznél ide a portfolióról hanem rendszeresen olvasnád azt, akkor tudnád hogy az államháztartás stabil, sőt tartalékok vannak benne. Az eu visszatarthat bizonyos pénzeket, de más pénzeket meg köteles kifizetni. Nem az eu bizottság dönt mindenről, csak szeretné azt mutatni. Majd térjünk vissza néhány hónap múlva arra hogy mennyi eu pénz jött be. A szakértők is arra számítanak hogy a visszatartott pénzek nagy része néhány hónapon belül beérkezik. Ezen fölösleges vitázni, ki fog derülni. Én a tényeket jobban szeretem mint a jóslatokat.

Doktor Toekfey 2018.11.07. 18:40:31

@morph on deer:

Akkor te nem vagy kompetens a magyar ügyekben, mivel nincs összehasonlítási alapod.

taga20 2018.11.07. 18:41:59

@Gábris szomszéd: ez a szerencsétlen állat, egy barom. telefossa az összes posztot a degenerált hülyeségeivel.

már csak röhög az ember ezen a szardarabon:)))))

és ehhez mit szósz? lassan tényleg lépni kell ebből a szarországunkból:(

hvg.hu/itthon/20181107_gyulekezes_tuntetes_korlatozas_nemzeti_unnep_orban_kormany_ellenzek

morph on deer 2018.11.07. 18:42:28

@Gábris szomszéd:
Mert mit tippelsz, miért tüsténkedik viktorka Kínában?

Mivel látja, hogy hosszabb távon nem lehet már fejni az EU-t, Vlagyimír Vlagyimítovicsnsk meg már nem igszán éri meg egy kegyvesztett orbán támogatása, így új szponzor kell, - az meg Kína.
Mivel globális hatalomra ácsingóznak, bármit megér nekik, hogy orbán szélesre tárja nekik Európa kapuit, és viktorunk ezt pontosan tudja.

Azt meg mindenki más, aki kicsit is figyelt, hogy miért viszi magával a török “befektetőt” Kínába: legyen akinek a neve alatt mehet a magán biznisz, most, hogy Pharaon kiesett a képből!

Már csak arra lennék kiváncsi, hogy példaképe Trump mit szól a Kínát ért orbáni fellációhoz, így a kereskedelmi háború idején.

Gondolom most épp a “magam sem csinálhattam volna jobban” mondat diszkrét megfogalmazása zajlik :))

2018.11.07. 18:45:40

@Doktor Toekfey:

A ner-cseléd ül? )))
Sír kolléga jól behúzott a csőbe. Nem mondták, hogy vigyázz a lipsikkel?

GNDL 2018.11.07. 18:46:34

@csobi2011: „ nincs szükség semmilyen megszorításra”

Akkor miért nem törlik el a 2010 óta bevezetett számtalan megszorítást? Miért nem csökkentik az EU rekord adóterheket? Miért nem képesek felzárkóztatni a közszférában az alkalmazottak bérét, legalább a cseh- vagy szlovák átlaghoz? Miért keres kevesebbet egy akár évtizedes gyakorlattal rendelkező jól képzett pedagógus vagy ápoló mint egy kiskereskedelmi árufeltöltő? Miért nem képesek rendesen finanszírozni egészségügyet, oktatást? Lásd ugye a bankadót annak az ígéretével vezették be hogy 2014-re kivezetik. Milyen évet is írnunk? :)

„de szerencsére van egy kormányunk amelyik szarik a fejükre”

Szarnak ezek mindenki fejére a korrupt és tolvaj haverjaikon kívül...

„ nem csak egyes cikkeket idéznél ide a portfolióról hanem rendszeresen olvasnád”

A Portfóliót rendszeresen olvasom, pont ezért tudok konkrétumokat említeni egy ilyesféle vitában, veled szemben is, mivel lásd te kizárólag csak az egyszerű mondatos konkrétumok nélküli fideszes bullshit kampányszlogeneket tudod ismételgetni...

„szakértők is arra számítanak hogy a visszatartott pénzek nagy része néhány hónapon belül beérkezik”

Az mennyi az a néhány hónap, töki?! Mert jövőre az első negyedévben el kel készíteni az idei költségvetés lezárását, és ha nem jön be az a több mint ezer milliárd amit Orbánék szavazatvásárlásokra és választási kampányra elvertek idén, akkor Varga elvtárs igen komoly gondban lesz... :D

Egyébként hidd el, nem tesz jót ennek a „pénzvárásnak” az sem, amiről fentebb szó van, hogy Orbán hatóságai megszüntették a családját érintő pofátlan korrupciós ügyekben a nyomozást... ha egyáltalán elkezdték. Nem csak Portfóliót olvasok, de a közösségi médiában ezeknek az EU-s intézményeknek a vezetőinek véleményét is, és most eléggé ki vannak akadva... :D

taga20 2018.11.07. 18:50:19

@Doktor Toekfey: te fogyatékos vagy? vagy csak egy honfoglalás2000 droid?

döbbenet, hogy mekkora barom vagy!

Doktor Toekfey 2018.11.07. 18:54:13

@Ms.Cunnesburry:

Ti így próbáltok sikerélményhez jutni? Nem irigyellek benneteket. :-)

Doktor Toekfey 2018.11.07. 18:57:42

@taga20:

Lehet, hogy szimplán csak normális, azért tűnök számodra olyan érthetetlennek. :-)

Sir Bates dö Hól 2018.11.07. 19:00:33

@Helga Beauty Salon: 1€=300HUF -> 3000MrdHUF=10Mrd€ ennyi volt a magánnyugdíjpénztárak vagyona, sz'al hol vannak a névre szóló nyugdíjszámlák nyolc év után?

2018.11.07. 19:02:05

@Doktor Toekfey:

Dobálod itt a magas labdát, aztán érzékenykedsz, ha leüti valaki.

taga20 2018.11.07. 19:05:46

@Doktor Toekfey: :)))

az legalább melletted szól, hogy vágod magadról, hogy egy fasz vagy.

Doktor Toekfey 2018.11.07. 19:12:39

@Ms.Cunnesburry:

Nem értem, hogy miről beszélsz, de szerintem te sem.

taga20 2018.11.07. 19:13:53

@Sir Bates dö Hól:

szerintem selmecigabi még most is gépeli, csak még nem ért a végére:)))

zenét bírod? nesze!:)

www.youtube.com/watch?v=E_t-43FltAA&start_radio=1&list=RDE_t-43FltAA

Doktor Toekfey 2018.11.07. 19:14:08

@taga20:

Veled ellentétben, aki egy csíra? :-)

Czibor HU 2018.11.07. 19:16:51

Keressünk meztelen lányok egy környékedben itt : Skrci.Me/Lanyok

taga20 2018.11.07. 19:22:50

@Doktor Toekfey:

te rendes gyerek vagy fityesztalpas, me most erősítéttel meg abban, hogy egy fasz vagy:)

azé szép még lehecc!

Benikuty 2018.11.07. 19:26:40

@Doktor Toekfey: Aha. De szcientológus igen.

miért 2018.11.07. 19:49:25

Arról is jó lenne egy fidesz-droidtól hallani valamit, hogy a húsz évvel ezelőtt eltüntetett tb-vagyon hová került? A manyup vagyon sokszorosárol van szó. Esetleg kayaibrahim vitte el?

rallus 2018.11.07. 20:14:23

@miért: Abból hiteleztünk az IMF-nek amikor pénzt kértek tőlünk, hogy ne menjenek csődbe...

Gábris szomszéd 2018.11.07. 20:43:48

@Doktor Toekfey: Tehát téged csak érdekel hogy neked, mid van és mid lehet, de örülni már nem tudsz neki. :-)

morph on deer 2018.11.07. 21:57:35

Azért remélem, hogy ennek a hírnek is tiszta szívből örültök, hiszen a “családról” szól!
La Famiglia, más szóval.
Tehát:

“20 milliárdos hitelkeretet kapott Schmidt Mária cége
Ingatlanvásárlásra és -fejlesztésre, illetve hitelkiváltásra is fordíthatja az összeget.”

Tudjátok, hogy az mennyi, mondjuk az éves oktatási kerethez képest?

De nyilván megérdemli, nem?
Elvégre egy egész pártot sikerült lenulláznia, ráadásul azt, amelyiknek akár létjogosultsága is lehetett volna, miután orbán ügyvédje kiszállt.

Vagy simán csak arról van szó, hogy viktor egy tűzfalra akarja felfestetni magát mint hőst, és ez volt a legjobb ajánlat..?
Akkor minden fillért megér, de tényleg!
:D

Sir Bates dö Hól 2018.11.07. 23:36:51

@morpho: nem, a szopás az lesz, ha még ebben a ciklusban elfogadják a következő időszakban kiosztható ingyenpénz...

Sir Bates dö Hól 2018.11.07. 23:42:59

Ez az egész jól mutatja a ner impotenciáját: még lopni sem tudnak úgy, hogy ne buknának le, egy épkézláb csalást nem tudnak ezek a balfaszok összehozni. Nem pofátlanok, ennyire hülyék. Miért nem kérnek fel egy szakembert? Igazi szaroscsizmás, félművelt sunyi parasztok.

lenörd hofstadter 2018.11.08. 07:12:14

@morph on deer:

" orbán szélesre tárja nekik Európa kapuit, és viktorunk ezt pontosan tudja. "

Ezt speciel teljes mértékben kétlem. orbánnak lövése nincs a tettei következményeiről, az egyetlen amit fel tud fogni agyilag az az, hogy hol, melyik széfben van elrejtve az a szerződéstömeg amivel a strómannjai a vagyonát kezelik. Bár ez is hagy némi kivetnivalót, a cigány nem igazán tudja felfogni azt sem, hogy ha kell akkor a vagyona kezelői bármikor hátbadöfik azért, hogy ne ők menjenek a sittre a gazdi helyett. És ez érik is, ahogy fogy a könnyen ellopható brüsszeli lé és a pótlására egyre több hazai lenyúlást kell a néptömegek felé alkalmazni, úgy növekszik azok száma akik hirtelen előszednek valami a csútinak erősen kellemetlen hang, kép, vagy papíralapú anyagot, és a csúti bukása után megtartják az összelopott vagyonkát.

Amúgy a csúti szenny értelmi képességei akkor voltak felmérhetők amikor még meg mert szólalni gazdasági ügyekben. Aztán valaki felhomályosíthatta, hogy jobb ha kussban marad és csak a dakota közmondásait ugatja mert kriminálisan tudatlan volt szakmai szempontokat figyelembe véve, bődületes nagy gazdasági blődliket tudott összehordani amikor éppen okosnak akarta láttatni magát.

Összefoglalva, a kínaiak tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy néhány befektetett 10-100 milliárd a debil vityának köszönhetően bődületes hasznot hoz nekik az EU hátsó kapuinak megnyílásával.

LebensraumamOsten 2018.11.08. 07:25:21

@Doktor Toekfey: Roppantul kíváncsi vagyok, hogy vajon székre állítva egy lámpavas alá, vajon el mernéd-e ugyanezt a kivagyi szarságot böfögni, vagy akkor már csak rimánkodó könyörgésre futná tőled, miközben a teleeresztett gatyádat húzza le a súly. Olyankor már egészen máshogy gondolkodnak a besúgók, árulók, nép ellenségei. Ellillan a dölyf, a tobzódó hatalmi mámor.
Hát igen, csak a reszkető félelem marad helyette és a pániktól remegő lábak, meg a magatok alá ürítés. Ez mind megmutatja egyszerre, milyen gerinctelen férgek is vagytok ti illibbant fideszesek valamennyien. Jól mutatja, hogy soha nem voltatok főurak, mégcsak nemesek sem - habár roppantul vágyódtok rá mindannyian - mert belőletek hiányzik az a fajta bátorság amivel például a valódi királyok (XVI. Lajos, I. Károly) vagy akár az igazi (tehát nem uborkafára felkapaszkodott, iskolázatlan nemtelen banda, mint ti) arisztokrácia viselkedett méltóságteljesen és felelősségük teljes tudatában (lásd a Wesselényi összeesküvők kivégzése). Nem, ti csak szánalmas jellemtelen kis tróger alávaló származású patkányok vagytok, akik fajtátoktól megszokott módon menekültök majd a süllyedő hajóról, amikor eljön (el fog jönni ne legyenek kétségeid) az ideje.

Gábris szomszéd 2018.11.08. 07:40:33

"Üzenném Vajnánénak, hogy csak a sutykó celebek repülőznek!
A vagány debreceni csajok motorral csapatnak! 82 évesen is!
Merthogy Kósa Lajos 82 éves, kiscsikó disznótelepes édes anyukájának cége lízingel egy 1600 ccm-es BMW motort.

Ja! Meg még két hibrid BMW 530e autót is, ha már ott járt…Csókolom Kati néni, két metál-pezsgő színű béemvével több lett, maradhat?...
A jószágot kifejezetten az Arnold Schwarzenegger típusú izomállatoknak ajánlják, mivel 350 kg, 166 lóerő, és úgy gyorsul, mint egy rakéta! Az sem baj, ha pénz is van az izmok mellé, mert például a tükör hozzá, ha Kati néni véletlenül elnézné az ólajtót a malacokhoz menet, az 52000 forint. Ha nagyobb csomagtartót akar, kötőtűknek, ilyesminek, vagy a tápot azzal szállítani, az pont 635000 forint.
Meg valahol a kredenc aljában, portörléskor talált még 45 millió forintot is, hm… ezt kiírom, nem tudom, maguk hogy vannak vele, de én nemhogy ennyi pénzt, de ennyi nullát sem láttam még, szóval talált 45 000 000 forintot, (de én mérnem tanálok semmit? Mérnem??) mert ezt a pénzt meg csak úgy, bent hagyta a cégbe. Gondolom azért, boldoguljanak a disznók is!
Az meg biztos csak tiszta véletlen lehet, hogy a Lali, az most pont olyan motorral jár, mint a mama.
Én például egyszer majdnem olyan fűnyírót vettem, mint apámék. Majdnem! Oszt?
De azért milyen vagány! Kati néni, a maga 48 kilójával, ahogy a piacra menet a 350 kilós vadállattal rádől a Kandia – Kossuth utcai kereszteződésre százzal, füstölgő gumikkal, üvöltő motorhang mellett! A térde már az aszfaltot rajzolja! Na! Megvan?
Hűbazmeg! Még a hátam is répákázik bele!
Most érzem! Jó debreceninek lenni!" ️️:)

Pilotax 2018.11.08. 07:55:58

Az egész Elios vizsgálatnak alapvetően két egyenrangú funkciója volt.

1. Kiszúrni az OLAF meg az EU szemét egy ál vizsgálattal. Ez sikerült (!?).

2. Eltakarítani minden nyomot egy esetleges valódi vizsgálat útjából. Ehhez ki értene jobban mint az ügyészség meg a rendőrség. Ez szinte biztos, hogy sikerült!!!

rallus 2018.11.08. 08:16:35

@Pilotax: Teljesen igazad van, hiszen nincs gyanúsabb egy olyan bűnténynél, ahol nincs semmi bűnre utaló jel!

FlybyWire 2018.11.08. 08:17:16

@Doktor Toekfey: Azért nem minden magyar ilyen, de ha a tükörbe nézek, akkor be kell valljam: valóban.
Én itthon is jól (sőt, egyre jobban) megélek, pedig az égadta világon semmi közöm a NER-hez, teljesen magánerőből és tudással juttattam be magam éppen egy nyugati multihoz középvezetői pozícióba, és hát meg kell mondjam, most már itthon is k.va jól lehet ezeknél keresni. Minden 100% bejelentve, full legálisan, közel a nettó 7 számjegyhez havonta.
Csak figyelgetni kell a lehetőségeket, és nem beszarni, odamenni, bevállalni.
Soha nem volt még ilyen sok jó lehetőség szakmailag itthon. Tudom, 20 éve figyelem :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.08. 08:18:38

A szopófantomot is felmentette az ügyészség. Ezen a szinten van Tiborcz.

miért 2018.11.08. 08:24:06

@rallus: az elkövetők szerint!

miért 2018.11.08. 08:27:36

@rallus: kölcsönözni? Legfeljebb uzsorás kamatra. Orsóséknál így szokták!

Cinkes 2018.11.08. 09:06:28

Ezt hívják maffia államnak.

conchita wurst 2018.11.08. 09:49:11

Sajnos a lippsik ujabb atombombaja is bebukott.

Helga Beauty Salon. 2018.11.08. 10:02:43

""Üzenném Vajnánénak, hogy csak a sutykó celebek repülőznek!
A vagány debreceni csajok motorral csapatnak! 82 évesen is!
Merthogy Kósa Lajos 82 éves, kiscsikó disznótelepes édes anyukájának cége lízingel egy 1600 ccm-es BMW motort. "

Az a gond, hogy az ilyen prolimágnes híreknek csak a magadfajták között van értéke.
Ugyanez libsiéknél elfogadott. Vajna a Timikével fujj, Macron az öreganyjával cuki. Kósa anyja a cégével meg ezzel a motorüggyel vén kurva, Soros meg szegény öreg bácsi.
De azért segítek neked és megsúgom, hogy biztosan nem az öreglánynak vették a motort hogy azzal furikázzon. Megnyugodtál?

Gábris szomszéd 2018.11.08. 10:10:14

"Ismerve az uniós folyamatok tempóját, és tekintettel az előző, kommunikációt sürgető felvetésre, hadd segítsek. Orbán Viktor azt üzente: lopok tovább.

Ami pénz ezután jön, azt is szeretné eltenni, és ez itt nem számít bűncselekménynek. Aláír bármilyen képeslapot a liberális értékekről meg jogállamról, az ingyen van. A hatalmi ágak szétválasztását is nagyon helyesli, direkt külön kistányérra szedi a bíróságot a pacal mellé. Viszont nem szándékozik lecsukatni sem a családtagjait, sem a barátait. Ha ezt jelenti a jogállam, akkor a jogállam bassza meg magát.

Nem hobbiból építette le.

Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – "kalandozást" – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig állították, hogy ők bűncselekmény hiányában, sőt mellőzésével dúlják éppen a falvakat és kolostorokat. Ám az európai lovagok telibe szarták az ő játékszabályaikat és illiberális világképüket, és seggtől szájig beléjük állították a pallost. Ezután a magyar banditák bátran hazaszaladtak, és elújságolták, hogy kurva nagy verés jár most már a kalandozásért.

Ebből aztán értettek, kisvártatva felvették a kereszténységet, és ma már milyen büszkék rá. Na pont így lesz ez a liberális demokráciával is.

Esetleg visszamegyünk Ázsiába, de az már a mi bajunk lesz, meg Ady Endréé."

hvg.hu/itthon/20181108_Bunuldozes_hianyaban

Gábris szomszéd 2018.11.08. 10:12:12

@Helga Beauty Salon: Ezt nagyon benézted mivel én nem vagyok "libsi". Nálam Macronné nem cuki, inkább magánügy. Kb. mint terriblekk vagy németsanya nektek. :)

nemecsekerno_007 2018.11.08. 10:18:53

A rendszerváltás környéki privatizációt már elfelejtettük? Vagy nekik meg lett bocsátva?

Helga Beauty Salon. 2018.11.08. 10:42:58

@Gábris szomszéd: " Ezt nagyon benézted mivel én nem vagyok "libsi". Nálam Macronné nem cuki, inkább magánügy."

Tudj már elvonatkoztatni. Függetlenül attól, hogy a példám szerinted pontosan nem passzol rád, jól leírja a viselkedési mechanizmusodat. A libsi is csak egy gyűjtőfogalom, te natúr proliként ugyanúgy beletartozol a kis vajnánézéseddel mint a belpesti bölcsész, mert az iskolázottságon kívül ugyanaz az alantas ösztönvilág mozgat mindannyiótokat. Vajnáné is hogy került ide, ha magánügy?

$pi$ 2018.11.08. 10:51:16

@Gábris szomszéd: "Orbán Viktor azt üzente: lopok tovább."

Ja, orbán lop. Mindig. Mindent. Ezt mindenki tudja. Biztosan. Az egész ország tudja, az egész ország biztosan tudja. Orbán egy tolvaj, mindent ellop. Még európa is tudja. Egész európa tudja, biztosan tudja, hogy orbán mindig mindent ellop.

Csak olyan zseniális b+, hogy soha semmit nem sikerül bizonyítani. Egész európa nem képes egyetlen lopást sem rábizonyítani.

Bülöbös...

Minden ballib bérretteg 2018.11.08. 11:13:25

A ballib hazaárulók megint beszopták..

index.hu/kulfold/ep/2018/11/07/a_neppart_vezetese_nem_eleg_nagypalyas_az_orban-vita_megoldasahoz/
A LEGERŐSEBB POLITIKAI ÁLLÍTÁSÁT ELSŐSORBAN A FIDESZ KÉRÉSÉRE TÖRÖLTÉK A SZÖVEGBŐL: AZT, HOGY AZ EURÓPAI NÉPPÁRT KIÁLL A LIBERÁLIS DEMOKRÁCIA MELLETT.

Minden ballib bérretteg 2018.11.08. 11:19:27

@$pi$:

Jönnek az OLAF jelentéssel, holott az OLAF kerek perec leírta Gyurcsányék, és az MSZP beruházásairól ugyanúgy, hogy lopás.

Mégis csak Tiborcz esetén vádolják pártossággal az ügyészséget, hogy a GYurcsány és MSZP tolvajai szabadon vannak az nem zavarja őket.

A valóság a politikusok többsége bevédi magát a törvények tekintetében.
Azt a keveset aki meg nem, az se kap 1-2 évnél többet soha.

morph on deer 2018.11.08. 11:29:51

@Gábris szomszéd:
“ (de én mérnem tanálok semmit? Mérnem??) “

Rossz kredencet szidolozol, csak az lehet.
Esetleg rossz irányba törölgetsz: ez csak akkor működik, ha jobbról balra tuszkolod a koszt, és gondosan ügyelsz arra, hogy mindig a bal oldal nézzen ki piszkosabbnak!
Ha ez hiba nélkül sikerül, már várhatod is a 45 millát, előbb-utóbb fel fog bukkanni valamelyik ládafiában, teljesen véletlenül.

$pi$ 2018.11.08. 11:47:56

@Minden ballib bérretteg: "Jönnek az OLAF jelentéssel, holott az OLAF kerek perec leírta Gyurcsányék, és az MSZP beruházásairól ugyanúgy, hogy lopás. "

Ezek a "jelentések" arra készültek, hogy valamiféle nyomozást vagy eljárást javasoljanak.

Amikor azt a szót használtam, hogy "bizonyít" én jogi értelemben értettem, azaz valamiféle bírósági döntésre gondoltam. Ha a szomszédomat megvádolnák lopással azt mondanám "mit mondott a bíróság", ha az orbánt megvádolják, akkor ugyanezt tudom mondani.

Fura, hogy egyesek olyan jól "tudják", hogy milyen lopások vannak mégsem megy senki bíróságra. Ugyanúgy, ha egy ismerősöm egy évtizeden keresztül folyamatosan hatalmas lopásokkal vádolná a szomszédom, de nem születne bírósági döntés, akkor arra kellene gondoljak, hogy bolond lukból bolond szél fúj.

morph on deer 2018.11.08. 12:54:59

@conchita wurst:
És ha még a portást is megkérdezték volna, na akkor mekkora lenne a lebukás!
Csak mert nem azzal beszéltek, akire mindez tartozik.

“A vonal másik végén Janet ­Stetson, a Mesterképzésért Felelős Tanulmányi Osztály vezetője azt mondta...”

“A Bardon zajló CEU-s programokkal nem Janet Stetson, hanem Jonathan Becker tanulmányi főtitkár-helyettes foglalkozik.”

Ahogy ezen túl még legalább pár tucat ember NEM foglalkozik ezekkel a programokkal, mert nem az a dolguk.
Hát van ez így.

Ami a leginkább aranyos a történetben az az, hogy ugyan az összes szükséges dokumentum, bizonyítvány, stb. Hitelesítve és az illetékes amerikai hivatalok által igazolva rendelkezésre áll, de mivel "egy hallgató" telefonon felhívta a Bard College mesterképzésekkel foglalkozó tanulmányi felelősét, “Kovács Zoltán kormányszóvivő is megszólal, aki ez alapján igazolva látja, hogy a kormány nem írja alá az államközi szerződést New York állammal a CEU itteni működéséről.”

Megvan?
Akkor még egyszer: New York állam állami szintű igazolása nem elég jó a magyar kormánynak, de “egy hallgató” - nyilván “véletlenül” felvett - telefonbeszélgetése azzal, aki nem is illetékes, ami szintén “véletlenül” a kormánymédia kezébe került, na az már igen, az már indok!

Elmentek ti a jó büdös ... orbanisztánba!

conchita wurst 2018.11.08. 13:00:01

@morph on deer: Hat, szar napjuk lesz ma is a lippsiknek, afelol nincs ketseg.

Emlexel 1 hete lebukott a CEU a kunyhojukkal, azutan is tamadasba lendult a liberalis FEKNYUZ-media, hogy nem is ott van blabla, csak egy a baj: OTT VAN

muhaha haha

ami szabad 2018.11.08. 13:58:52

@Doktor Toekfey: Attól tartok, fogalmi zavaraid lehetnek. Már miért lennék akkor irigy, ha úgy gondolom, nem kéne ellopni azt ami a miénk? Mert az állam, az senki. Nincs semmije, csak abból, amit mi adózók befizetünk, meg ugyibár az EU-s pénzek, amivel jelenleg úgy állunk, hogy nem jön a lé, mert a korrupció miatt ki sem fizetik. Sőt. Már annyira szarul / bénán és rengeteget lopnak, hogy BE SEM MERIK NYÚJTANI A SZÁMLÁKAT az EU felé, mert azonnal kicsapná a biztosítékot, ez nekünk csak az idei évben, 1.200.000.000.000 azaz ezerkétszáz milliárd forintba került. 14 óta, meg összesen még egy manyup lenyúlásnyi, 3.000 milliárdba. De egyébként, kösz teljesen rendeben van ez így, hisz látod, 2m barmot, ebből csak soros érdekel, aki lényegében egy döglött ló, de jól kommunikálható, és kvára nem érdekli, hogy az egyre többet tanuló gyereke/ unokája egyre butábban esik ki az iskolából, hogy egyre rövidebb idő alatt meghaljon a magyar eü-ben, ha egyáltalán itthon marad, és nem tiplizik le, mint a már elhúzott 6-800 ezer fiatal. De ez így tök rendben van, és én nyilván irigy vagyok, amikor kissé zavar, hogy eltűnt a manyup pénzem, hiába fizetem az adókat mert nem tudunk annyit adózni amit ezek el nem lopnak, és hiába fizetem a járulékokat is, mert ha bajom van, megyek a magán eü-be, mert nem érek rá betegnek lenni, hisz ellentétben ezekkel a ganékkal, én dolgozom. Ez mind nyilván, irigység, és nem mélyről jövő megvetés. :) Tulajdonképpen tényleg irigy vagyok rájuk, leginkább azt az oxigént sajnálom tőlük, amit beszívnak naponta sokszor. :)

conchita wurst 2018.11.08. 14:33:56

@ami szabad: eddig az volt hogy ha nem jon a ZEUpenz akkor nincs GDP emelkedes ehetunk gyokereket

DE a GDP emelkedes evtizedes csucson lesz iden

ami szabad 2018.11.08. 15:14:58

@conchita wurst: Nos a válság utáni konjunktúrában, nincs ebben semmi különös, pláne, hogy a pályázati pénzeket előre kifizette, csak arra nincs remény, hogy az EU is kifizesse nekünk, ezért is szállt el megint az államháztartás hiánya. Azért kezdett mesmeg padlássöprögetésbe a kormány, melynek részeként összeszedetek minden önkoritól és intézménytől minden fel nem használt forintot, + kukaholdingok nem fizetik ki a szállítást, + egy halom tartozás kifizetését tologatják.. 1200 Mrd ugyanis már a költségvetés számára is szemmel jól látható összeg, nem nokia -doboznyi 20M , ez a pénz valszeg. 2-3 pótkocsis kamionba fér bele inkább, ha így jobban érzékelhető..

Doktor Toekfey 2018.11.08. 15:35:08

@LebensraumamOsten:

Hogy én mi vagyok és mi nem vagyok, azt te nem tudhatod, ellenben, hogy te mi vagy, a kommented alapján, elég nyilvánvaló. :-)

$pi$ 2018.11.08. 15:43:02

@ami szabad: "sszeszedetek minden önkoritól és intézménytől minden fel nem használt forintot, + kukaholdingok nem fizetik ki a szállítást, + egy halom tartozás kifizetését tologatják.. 1200 Mrd ugyanis már a költségvetés számára is szemmel jól látható összeg"

A költségvetés szempontjából tök mindegy, hogy "összeszedik" -e a pénzt vagy nem. Úgyhogy a hipotázised megdőlt.

ami szabad 2018.11.08. 15:51:31

@Doktor Toekfey: Nem, de amilyen pipa vagyok a 40-70-90% -os lopási ráta miatt, akár írhattam is volna! :) Szerintem itthon az ősidők óta-és persze máshol is- a 10-20%-os korrupciós játszma, olyan biztos mint a halál. De azért van, ahol nem hugyoznak trambulinról a medencébe, és régebben, láttam zavarba jönni, szempillát söndörgetni, irulni- pirulni még politikust, amikor rákérdeztek: kedves geci te, hol a lé? Most meg az ügyészség hathatós segítségével lehet minden következmény nélkül úgy lopni, hogy annak mértéke= mértéktelen. Személy szerint leszarom a villáikat, miegymás, de az országnak nem fér bele ennyi!

conchita wurst 2018.11.08. 15:53:20

@ami szabad: Az allamhaztartas hianya pont annyira szallt el mint minden evben eddig, ev vegen meg minden ok lesz mint minden evben.

asit

conchita wurst 2018.11.08. 16:01:05

@ami szabad: ha Orbanek ugy lopnak, hogy csokken az adossag, a GDP meg iden is evtizedes csucsot dont akkor innen kivanom: Boldog Karacsonyt!

Doktor Toekfey 2018.11.08. 16:01:47

@ami szabad:

Mondj egy esetet a az elmúlt harminc évből, amikor számon lett kérve egy korrupt politikus! (Lehetőleg ne Pittyi Palkó nekeresdfalvai önkormi képviselő legyen az illető, hanem annál azért magasabb státusú.)

ami szabad 2018.11.08. 18:14:43

@Doktor Toekfey: Ez a baj. Mert leszarom, hogy szegfűs- tetű, vagy narancs- g. a tolvaj, mind mehet a levesbe! A kérdésem viszont az, hogy látva ezt a szintű gátlástalanságot és következmény nélkülisége, ha ezek majd nem lesznek akkor mi és ki fog gátat szabni a következő kormányok mohóságának? Ha mindenki csak mutogathat, hogy ez is lopott, az is lopott, akkor már bocsánatos a lopás? A korrupció ráadásul nem annyiba kerül, amit a tolvaj zsebre vág, hanem a szarabb minőség miatt, kb. 1 ellopott Ft 4-5 Ft kárt okoz, a drágább ÉS rosszabb minőség miatt. Szerintem, ez vállalhatatlan!

ami szabad 2018.11.08. 18:22:01

@conchita wurst: Álmodozz és higgy, bár azt a templomban kellene. Látom jó tanonc vagy, ezzel a Boldog Karácsonyt üzivel, de sebaj, érvek HELYETT nyilván elég ahol te dolgozol, ha ilyen bölcs vezéreket másolsz. Tudod, a versenyszférában, némi teljesítmény sem árt, én azon szocializálódtam, így kicsit másként látok. Talán nem baj ha tudod, a vállalat vezetők véleménye szerint a gazdaság állapota szarabb, mint a válság idején, és ennek nem gazdasági, hanem politikai okai vannak. És következményei vannak/ lesznek. Lehet persze, hogy lőrinc ráhellel elvezetgeti az egész ország összes cégét- tudod lőrincnek mára valahol 400 fölött van a cégei száma, bár 10-nél többet nem tud megnevezni sem- de sajnos, ő attól még egy gázszserelő kvalitásaival rendelkezik, rachel meg max. két büfét tudna irányítani egyszerre ha nagyon közel vannak egymáshoz fizikailag, ettől tehát betérdel az ország. És akkor majd jönnek tényleg a csúnya multik, akiknek fillérekért újból ki lehet árulni az országot a visszaállamosítás után, ami azt jelenti, hogy 30-50 évi sok millió ember munkája megy megint a lecsóba, hogy orbán és sleppje besöpörje a morzsákat, meg a 30 ezüstpénzt. Az biztos fasza, és ha te nem mondjuk gazsi fia vagy, akkor fingom nincs, ettől te mire élvezel!

conchita wurst 2018.11.08. 18:50:40

@ami szabad: nekem nem kellenek ervek, a kedvenc partom kormanyoz, nem akarlak semmirol meggyozni

sZulamith 2018.11.08. 19:42:25

Most, hogy korán sötétedik sűrűn megyek, illetve botorkálok olyan helyen ahol ez a bizonyos "közvilágitás" működik. Ki nem felejtem annak anyukáját emlegetni, akinek köze van a felszereléséhez.

Minden rosszban van valami jó. Autóval járunk, olcsóbb mint egy lábtörés, és örül az autókereskedő is:)

0dzsud0 2018.11.08. 23:27:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ilyenkor derül ki, hogy mekkora kamu a te "függetlenséged". amúgy napjában többször megy a "nem értem ugyan, hogy jött ide az elmúltnyócév, de én gyurcsányt is nagyon utálom". szóval a klasszik ballib trükk, amit az index is rendre alkalmaz, ismét megbukik. nagyon szidom az egyik oldalt (mintha ez csak abból az okból történne, hogy most épp ők vannak kormányon), de csepegtetek egy kicsit a másik oldal iránti utálatból is. kész, az összes hülye beszívja, hogy független vagyok, minden támadás kivédve. ballib logika, avagy hogy a jó életbe lehet olyan állatságot írni, hogy 1: most diktatúra van; 2: és 2010 előtt meg demokrácia volt? és félreértés ne essék, még az sem lehet korrekt, ha valaki azt mondja, pont ugyanannyira rossz a jelenlegi rendszer, mint a 2010 előtti. ordas hazugság, elcseszettül elborultnak kell lenni ahhoz, hogy valaki 8 év távlatából se lássa, hogy '89 és 2010 között mekkora egy zavaros, posztkommunista szar időszak volt, privatizáló, hazaáruló (2006-ban megbukott, de hatalmához foggal-körömmel ragaszkodó) vezető politikusokkal, internacionálét daloló kommunista utódpárttal, 2006 őszével. aki ilyet sír vissza, annak egyszerűen nincs erkölcsi alapja a mai rendszert szidni, mert minden hibájával együtt merőben más, megkérdőjelezhetetlenül jobb most, mint 2010 előtt volt. az emberek már tudják, fontos feladatuk biztosítani, hogy kedvenc szoci politikusaitok soha ne térhessenek vissza, nektek pedig nem marad más, mint telesivalkodni a ballib síróblogokat. az élet szép.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.09. 13:19:59

@0dzsud0: "abból az okból történne, hogy most épp ők vannak kormányon"

Te teljesen bolond vagy. Miért kéne bárkit is azért szidni, mert kormányon van?

"csepegtetek egy kicsit a másik oldal iránti utálatból"

Én nem utálom a mások oldalt, minek tenném?

Az emeszpét és a gyurcsányt utálom, persze, de nem azért, mert a fidesz elleni oldalon állnak. Azért szeretném kéne őket a te kificamodott logikád szerint.

"a jó életbe lehet olyan állatságot írni, hogy 1: most diktatúra van"

Mert az van. Mi a kérdésed?

"2010 előtt meg demokrácia volt?"

Nagyrészt igen. Mondjuk már akkor is sok sebből vérzett, választási csalás volt, a gyurcsány nem mondott le, nem mondatták le, a közszolgálati tévé nem volt teljesen pártatlan, fosztogatták már akkor is az országot, stb. De más az, hogy vérzel, és más az, hogy agyonvernek.

"az sem lehet korrekt, ha valaki azt mondja, pont ugyanannyira rossz a jelenlegi rendszer, mint a 2010 előtti. ordas hazugság"

Pontosan. A geci kb. ezerszer rosszabb rendszert épített fel, már csak nyomokban tartalmaz demokráciát.

"'89 és 2010 között mekkora egy zavaros, posztkommunista szar időszak volt"

Bimbózó, fejlődő demokrácia volt.

"ilyet sír vissza"

Hát a gyurcsányi időszakot senki se sírja vissza, akármekkora geci a geci.

"minden hibájával együtt merőben más, megkérdőjelezhetetlenül jobb most, mint 2010 előtt volt"

Te valami párhuzamos féknyúz univerzumban élsz, ennél szarabb még sose volt. Az egészségügy az eddig létezett legrosszabb, az oktatás szintén, a demokrácia intézményei szintén, a gazdaság is a térségben a legszarabb, csak Bulgária áll rosszabbul nálunk.
süti beállítások módosítása