B1 blogcsalád



Törvénytelen lehallgatások, korrupció Orbán menekülő barátjának bűnlajstromán

A magyar miniszterelnök személyesen kampányolt mellette

2018. június 06. - B1blog

A most menekülő, bukott macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki régóta Orbán barátja, pedig a korrupcióért elítélt politikus bűnlajstroma régóta közismert. Idézzük fel a lehallgatási botránytól a menekülők pénzért való Európa belseje felé való utaztatásáig sok minden terheli a számláját.

gruevszki_orban.jpg

A napokban az ún. Alapjogokért Központ, vagyis az állampárt propagandagépezetének egyik (rosszul) álcázott  eszköze “elemzést” tett közzé a macedóniai belpolitikai helyzetről, amit aztán világgá kürtölt a kormánymédia egy része is. Az elemzés látszólagos célja

Orbán Viktor barátjának, a bukott macedón miniszterelnöknek a szerecsenmosdatása.

A bukott miniszterelnököt (Nikola Gruevszkit) ezúttal korrupciós bűncselekmény miatt ítélték két év börtönbüntetésre (az ítélet még nem jogerős), hasonló bűncselekmények gyanúja miatt még négy vizsgálat van ellene folyamatban. Gruevszki abba bukott bele, hogy még miniszterelnöksége idején mintegy húszezer személyt (újságírókat, politikusokat, közéleti személyiségeket) hallgattatott le törvénytelen módon. Önmagában ez a botrány is elegendő ok kellett volna legyen ahhoz, hogy szalonképes politikus távol tartsa magát Gruevszkitől, hacsak nem akarja annak látszatát kelteni, hogy nem talál kivetnivalót a bukott macedón miniszterelnök módszereiben.

Ám a magyar miniszterelnök személyesen utazott Szkopjéba, hogy Gruevszki mellett kampányoljon. (Utazását megelőzte Gulyás Gergelynek, jelenleg Miniszterelnökséget vezető miniszternek a támogató útja.) A titkosszolgálatok törvénytelen felhasználása ellenzéki szereplők és politikai ellenfelek megfigyelésére és ellehetetlenítésére úgy tűnik elfogadható, mi több: támogatandó politikai metódusnak tekinthető a hazai kormány “régimódi kereszténydemokrata” vezetőinek szemében. Talán akkor sem tévedünk nagyot, ha feltételezzük: önmagában a Gruevszkivel szembeni korrupciós vádak sem csípik az állítólag a Tízparancsolaton pallérozódott magyar állampárti politikusok szemét.maci2.jpg

Az ún. Alapjogokért Központ fentebb idézett jelentése odáig elmegy Gruevszki védelmében, hogy a következőket állítja:

a háttérben azonban az a kép rajzolódik ki, hogy egy, a tömeges migrációt ellenző kormányfőt a Soros György hálózatához tartozó ‘civil körök’ keltette politikai káoszban megbuktatnak, majd az EU, illetve a korábbi Obama-adminisztráció közbenjárására, nemzetközi nyomásra felállított speciális ügyészi szervezet ‘segítségével’ jogilag is ellehetetlenítenek.”

Továbbá:

a Gruevszki vezette jobbközép VMRO ugyanis kifejezetten ellenzi az illegális migrációt – és kormányzása alatt komoly eredményeket ért el annak feltartóztatásában –, ezért a Macedóniában is igen aktív Nyílt Társadalom-hálózat és szövetségesei őt terveik akadályaként, veszélyforrásként azonosították.

Na most a Gruevszki vezette macedón államigazgatás “migrációellenességéről” álljon itt azért néhány szó.

Történetesen 2015 őszén, amikor százezerszámra haladtak át menekültek a nyugat-balkáni útvonalon Nyugat-Európa felé, elég sok időt töltöttem Macedóniában, a menekültválság tanulmányozásával.

A macedón vezetés olyannyira nem ellenezte a migrációt,

hogy a görög határról Idomeni térségében zavartalanul sétáltak át a menekültek a macedón zöldhatáron (magam is ott sétáltam velük), naponta több ezren, hogy aztán Gyevgyelija macedón település határában szervezett módon vasúti szerelvényekre és buszokra szállítsák és egészen a szerb határra, a tabanovcei vasútállomásra fuvarozzák őket.maci3.jpg

Nem, nem embercsempészek, hanem a macedón hatóságok. Helyi macedón forrásaink elmondták, hogy helyben a legfelső politikai körökkel szoros kapcsolatban álló gyevgyelijai polgármester szervezte a bizniszt: a buszos utazás gyorsabb, kényelmesebb, de drága volt, 500 euró/fő, a vasút lassabb és kényelmetlenebb, viszont csupán 32 euró. Ha csak a vasúti szállítással számolunk, és csak 800 ezer emberrel (ennél többen voltak), akik ezen az útvonalon áthaladtak, az mintegy 8 milliárd magyar forintnak megfelelő összeg. Ha a buszokat is hozzászámoljuk, akkor ennél is jóval komolyabb haszonról van szó. Természetesen nem szabályos vonatjegyekről beszélünk, annak az ára a 32 eurónál jóval olcsóbb volt az adott viszonylaton (mindössze 170 kilométer távolság, egy végletekig  lepusztult személyvonaton). A hasznot a polgármester osztotta tovább. A helyi taxisok több alkalommal szerveztek sztrájkot, lebénítva ezzel néhány gyevgyelijai utat, mivel egy idő után tilos volt számukra a menekültek fuvarozása. Gondoltuk, nyilván a menekültcsempészet feltartóztatása miatt. De felvilágosítottak, hogy nem erről van szó: hanem mert akkor csökken a politikai vezetés számára tejelő busz- és vonatszállítás által termelt profit.

Gruevszki akkor kezdett fellépni a menekültáradattal szemben, mikor Ausztria és Németország nyomást kezdett gyakorolni rá, illetve Szerbiára

(pl. német határvédelmi rendőrök küldésével és vélhetően pénzügyi támogatással). Ezt megelőzően egyenesen Gruevszki volt az, aki szervezetten, vasúti szerelvényekkel szállíttatta mindazon menekült embereket, akik aztán Magyarországon vonultak át.

Soros György és szervezetei a kanyarban sem voltak.

maci4.jpgA nyilvánvaló tények és a vállalhatatlan korrupciós és illegális eljárások ellenére vajon miért tartja annyira fontosnak a magyar kormány és sajtója, hogy egy egyébként jelentéktelen, kétmilliós országocska kapcsán folyamatosan hazugságokkal járassa le magát? A magyarázatnak természetesen ez esetben sincsen köze ténylegesen a migráció által kiváltott, az európai értékek miatt érzett aggodalomhoz.

Az Alapjogokért Központ és a kormánysajtó nem saját kútfőből dolgozik: “elemzéseik”, cikkeik az orosz befolyásolási, dezinfomációs és propagandahadviselés Macedóniával kapcsolatos tevékenységéhez kapcsolódnak, ennek toposzait ismétlik. Ez jól nyomon követhető az orosz dezinformációs és propagandamédia cikkeinek archívumát időrendben átböngészve.

S miért ez az érdeklődés orosz részről Macedónia és annak bukott kormányfője iránt? A magyarázat roppant egyszerű:

Gruevszki mélyen oroszpárti politikus, aki ellenezte az ország NATO-közeledését,

míg az őt váltó kormány nyugatos, NATO-közeledést pártoló politikát követ. Oroszország elkeseredett műveleteket folytat balkáni pozíciói megőrzése vagy erősítése érdekében. Putyin számára létkérdés a - pl. az energiavezetékek szempontjából kulcsfontosságú helyen található - Macedónia NATO-csatlakozásának megakadályozása.  A napokban egyébként éppen zajlik a Saber Strike (Kardcsapás) fedőnevű NATO-hadgyakorlat - Lengyelország és a Balti-államok területén, nyilvánvaló üzenetként Oroszország irányába -, melyen immár Macedónia is részt vesz. Mindez tehát pofonegyszerű geopolitikai képlet.

Ugyancsak ezekben a napokban, Orbán Viktor bátorító videóüzenetet küldött a Szkopjéban a jelenlegi kormány leváltását követelő, Gruevszkiék által szervezett utcai megmozdulás számára.

Az tehát világos, mi a geopolitikai tétje a volt és a jelenlegi macedón kormánypártok közti vitának. A nagy kérdés csupán az, Orbán Viktort ki, mi és mivel vette rá arra, hogy Oroszország balkáni pozíciószerzéséhez ilyen erővel asszisztáljon, lejáratva magát a Balkán egyik legkorruptabb, illegális lehallgatásokat folytatott és immár börtönbüntetésre ítélt politikusával, és szemben azzal a szövetségesi rendszerrel, amelynek Magyarország a tagja.

Késő B. Ella

(A szerző fényképei)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8414026916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon2 2018.06.06. 10:48:36

"Orbán összeszövetkezett azzal az emberrel, aki százezerszámra szállított migránsokat Magyarországra"

A független média megírta hogy nincsenek migránsok, csak Orbán találta ki hogy megválassza a birka nép. Itt a B'-en olvastam.
Azonnal vegyék le kérem a posztot, mert félrevezetés, megkeverednek a birkák! Ezek a birkák amúgy is pánikra hajlamosak és nem jóindulatú figyelmeztetést fogják nézni hogy kivel barátkozik a csuti geci, hanem beszarnak a százezer migránstól és megint Orbánra szavaznak!
Éberség elvtársak!

Bryan élete 2018.06.06. 12:29:07

@Hilda kisfia: kisfiam, tanulj meg olvasni:
"Történetesen 2015 őszén, amikor százezerszámra haladtak át menekültek a nyugat-balkáni útvonalon Nyugat-Európa felé, elég sok időt töltöttem Macedóniában, a menekültválság tanulmányozásával.
A macedón vezetés olyannyira nem ellenezte a migrációt,

hogy a görög határról Idomeni térségében zavartalanul sétáltak át a menekültek a macedón zöldhatáron (magam is ott sétáltam velük), naponta több ezren, hogy aztán Gyevgyelija macedón település határában szervezett módon vasúti szerelvényekre és buszokra szállítsák és egészen a szerb határra, a tabanovcei vasútállomásra fuvarozzák őket."

Így kezdődik a cikk ugyanis.
A csúti gecivel, meg a többivel egyetértek.

exterminador 2018.06.06. 14:27:51

Azt ne felejtsük el, hogy a Gruevszki által kinevezett köztársasági elnök hónapokon keresztül akadályozta az új kormány megalakulását. Hiába, kimondottan demokrata társaság.

_most_ 2018.06.06. 14:32:35

"Gruevszkit korrupciós bűncselekmény miatt ítélték két év börtönbüntetésre"
Ez tökéletes ajánlólevél a fideszben :D

antiinternáci 2018.06.06. 14:41:34

Most már végképp nem értem...
A mérvadó, független és elfogulatlan médiák (ha jól értem, polpotkorrektéknél így kell hívni a hazug és szélsőséges bolsevista firkálmányokat), azt mondták, nem is kell kerítés, mert alig jönnek erre az internácik által Európába erőltetett migránsok. Akik egyébként nincsenek is.

Most akkor mégis vannak? És százezerszámra jöttek?

zokogjatok 2018.06.06. 14:47:23

Félrevezetés, nincs is migránskérdés, ha mégis van, akkor csupa képzett ember jön, és be kell őket engedni mert mi sem európaibb mint milliószámra engedni be ismeretlen embereket, Szent István is ezt tanította :D

Baszki de gázok vagytok, embertelen :D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.06. 14:52:28

Hamis hír.

Macedóniának SEMMI lehetősége nem volt megállítani az áradatot. Így azt tették, amit a görögök: segítettek a tömegnek, hogy gyorsan áthaladjon az országon.

chrisred 2018.06.06. 14:58:04

@maxval balcán bircaman: Eddig arról volt szó, hogy Macedónia biztonságos ország. Akkor ez azt jelenti, hogy biztonságosak azok a vasúti szerelvények, amikben továbbküldik a hozzájuk érkező menedékkérőket? :)

Minden ballib bérretteg 2018.06.06. 15:00:06

Az Alapjogokért Központ nyilatkozata teljes mértékben tényszerű.

Soros és sleppje puccsot hajtott végre, és bábkormányt neveztek ki.
Mint Ukrajnában tették, ahol már fel is vásárolták a Naftogáz-t.

Az úgynevezett független ügyészség célja pedig az, hogy bárkit válassszanak az emberek, azt rövid úton eltávolíthassák, ha útban van, mint Romániában.
Hogy a szavazói akaratot semmibe vegyék, és leválthatatlan diktátorokat ültessenek a nemzet élére, ügyészi szerepben tetszelegve:

pestisracok.hu/igy-lett-soros-gyorgy-jatekszere-a-roman-ugyeszseg/
Így lett Soros György játékszere a román ügyészség

Minden ballib bérretteg 2018.06.06. 15:01:51

@zokogjatok:

Igen.. Ez nekem is feltünt..

Hogy a Soros féle ballib migránsseggnyalók próbálnak a migránsok szabad áramlása ellen fellépni látszólag. Miközben az egyettlen cél ami vezérli őket az éppen ez.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.06. 15:03:59

@chrisred:

S ki mondta, hogy nem biztonságos ország? Már Görögország is az, ahonnan mentek Macedóniába, sőt Törökország is, ahonnan Görögországba.

memberjoe 2018.06.06. 15:09:15

Putyin úgy rángatja, irányítja orbánt a saját érdekeiben, mint Geppetto Pinokkiót. Hát ezt is megértük. Az ajtón távoztak a russzkik, most az ablakon jönnek vissza.

chrisred 2018.06.06. 15:09:33

@maxval balcán bircaman: Inkább a kifejezés tartalmára kérdeztem rá. Mert ha csak így dobálózunk ezzel a szóval, akár Észak-Korea is lehet az, vannak, akik biztonságban érezheti magukat arrafelé, Kimre például sokan vigyáznak, hogy baja ne essék.

VT Man 2018.06.06. 15:10:11

Bukta van, B1 bloggerek.
Az Index irja:

"Németország egyik legerősebb tartománya, a Bajor Szabadállam nem vár Berlinre menekültügyben: a tartomány vezetése saját menekültügyi tervet készített. Ennek az a lényege, hogy aki biztonságos országból érkezik, és ott már beadta menedékkérelmét, azt ezentúl nem engedik be a német határon, az illegális bevándorlókat pedig következetesen kitoloncolják, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A kedden ismertetett elképzelések a következők:

Aki biztonságos harmadik országból (például Ausztriából vagy Olaszországból) jön, menedékjogi eljárása már ott megkezdődött, ujjlenyomata már szerepel az európai központi adatbázisban (Eurodac) azt már a német határról visszafordítják.

Az érkező menekültek nem kapnak azonnal lakást, táborokban, menekültcentrumokban szállásolják el őket. Ezeket az intézményeket csak akkor hagyhatják el, ha menedékkérelmüket pozitívan bírálták el.

Ahol lehet, csökkentik a menekültek készpénzben folyósított támogatásait, és ezeket természetbeni juttatásokkal pótolják, hogy a pénz ne egy másik országban landoljon. A keményvonalas Markus Söder bajor tartományi elnök azt is mondta: "Aki kevesebb készpénzt kap, annak kevesebb lehetősége lesz arra, hogy ezt például kábítószerekre költse".

A táborokban élőket közhasznú munkára köteleznék. Dolgozhatnak a segélyszervezeteknek vagy csinosíthatják a tábor udvarát és környékét. Aki nem működik együtt, azt az eddigieknél keményebben szankcionálnák.
Aki nem jogosult menekültstátuszra vagy másfajta védelemre, azt charterjáratokkal következetesen visszaszállítják hazájába."

index.hu/kulfold/2018/06/06/nemetorszag_bajororszag_menekultvalsag_kiutasitas_menekulttabor_kozhasznu_munka/

chrisred 2018.06.06. 15:19:49

@VT Man: Korrekt. Logikus és érthető, ellentétben azzal a zagyvasággal, amit nálunk törvényjavaslatként benyújtottak.

ZX 2018.06.06. 15:22:18

@VT Man: És mi miért nem ezt csináljuk? Ezt mindenki támogatná.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.06. 15:22:23

@chrisred:

Biztonságos menekültjogilag: nincs háború, nincs erőszak, a menedékkérők élete nincs veszélyben.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.06. 15:24:56

@ZX:

A nyugat nem engedte.

Emlékezz vissza a 3 évvel ezelőtti masszív magyarellenes kampányra minden nyugati médiában:
- Orbán gonosztevő, mert regisztrálni akarja az embereket, s nem engedi pket Németország felé, pedig Mertkell menedéket ad,
- Orbán gonosztevő, mert nem regisztrálja az embereket, s továbbengedi pket Németország felé.

Minden ballib bérretteg 2018.06.06. 15:31:23

@maxval balcán bircaman:

Eddig a komcsik csak a 2 évtizeddel ezelötti történelmet hamisították.
Ma már ott járnak hogy a 2 évvel ezelötti dolgokról is teljesen mást állítanak, mint amit akkor mondtak, és tettek Soros parancsára.

chrisred 2018.06.06. 15:34:31

@maxval balcán bircaman: Mert rögtön továbbküldik őket. Egyébként az ENSZ Menekültügyi Főhatóságának állásfoglalása szerint biztonságos az az ország, ahol a genti egyezményt betartják, és a menekültek fogadására alkalmas infrastruktúra ki van építve. (És itt nem a menekülteket továbbküldő vsasúthálózatra gondoltak.)

chrisred 2018.06.06. 15:36:11

@maxval balcán bircaman: A kérdés az volt, hogy most miért nem ezt csinálja.

ZX 2018.06.06. 15:38:30

@Minden ballib bérretteg: A komcsik jelenleg a kormány tagjai, tehát nem tudom kikről beszélsz.

@maxval balcán bircaman: Elég érdekes az emlékezőtehetséged.

2018.06.06. 15:38:41

@maxval balcán bircaman: Orbán akkor is egy gonosztevő.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.06. 15:45:07

@chrisred:

Közéjük kellett volna lőni? Mert önként nem akartak menedékkérelmet beadni, hiszen a céljuk a német segély volt.

Orbán túljárt a nyugat eszén.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.06. 15:46:56

@chrisred:

Mert nem lehetett megtenni erőszak nélkül. S ha erőszakot alkalmazott volna a magyar hatóság, még nagyobb lett volna az örjöngés. Így Orbán az ideális megoldást választotta: kerítésépítés, s amíg nincs kész, mindenki átengedése nyugatra, hiszen ők kérték a "menekülteket".

chrisred 2018.06.06. 15:53:55

@maxval balcán bircaman: Továbbra is a múltról írsz, nem a jelenről.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.06. 15:58:16

@chrisred:

A jelen: kerítés van, hogy a lehető legkevesebb álmenekült jöhessen.

chrisred 2018.06.06. 16:01:39

@maxval balcán bircaman: Ha kizárólag a kerítés szükséges, minek az új törvénycsomag?

Petra033 2018.06.06. 16:03:39

2015 őszén nemcsak a macedónok szállítottak vonattal, hanem utána a szerbek, majd a magyarok is.
Az volt a dolog lényege, hogy a németek befogadnak mindenkit és ezért a balkánról Magyarországon kereszül Németországba átnyomnak annyi embert amennyit csak lehet.
Ezzel nem nagyon lehet és nem is érdemes érvelni az "összeszövetkezés" ellen, amikor értelmesebb érvek is vannak

ZX 2018.06.06. 16:03:52

@maxval balcán bircaman: Nem, neked ÍKGB-sen hamis emlékek jönnek elő. :D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.06. 16:05:31

@chrisred:

Erős a nyomás, szerintem ez van a háttérben. Soros tombol, s nem lehet őt kitiltani, így más módon kell korlátozni a sorosoida aktivisták aknamunkáját.

2018.06.06. 16:05:33

@maxval balcán bircaman: A Putyinnak tisztelgés jobb? Amúgy nem látom be, mi köze van a kettőnek egymáshoz. Egy normális országban ezek már rég a börtönben ülnének, egy kevésbé normálisban pedig már a kivégzés után lennének hazaárulásért. Hogy Magyarország mi, az majd kiderül, de személyes véleményem az, hogy a lámpavason végzik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.06. 16:07:18

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:

Putyin nem tisztelgést akar, hanem baráti kezet nyújt.

Lámpavason meg scak reklámplakátok lesznek. Nem fog tudni Soros és Mertkell puccsot kirobbantani.

chrisred 2018.06.06. 16:08:09

@maxval balcán bircaman: Erre a bajoroknak láthatóan nincs szükségük.

ZX 2018.06.06. 16:11:52

@maxval balcán bircaman: Már tegnap sem tudtad bebizonyítani, hogy Soros valaha is tombolt volna.

"Putyin nem tisztelgést akar, hanem baráti kezet nyújt."

Ahhahaha. Ez a legújabb orosz dezinformáció?

VT Man 2018.06.06. 16:13:26

@ZX:
Mi ezt csinaljuk.

Aki biztonsagos harmadik orszagbol jon (pl. Gorogorszag, Szerbia, Macedonia), azt nem engedjuk be (visszaforditjuk).
Csak annyi a kulonbseg, hogy ha ott nem regisztralt az illeto, akkor az az o baja, mert akkor is visszaforditjak a magyar hatarrol.

2018.06.06. 16:15:17

@maxval balcán bircaman: Figyelj Birca! Orbánt PONT AKKORA gazembernek tartom, mint Sorost. A válaszaid reménytelenül alacsony nívója viszont itt vetett véget annak, hogy téged valaha is komolyan vegyelek, mint gondolkodó lényt.

ZX 2018.06.06. 16:15:19

@VT Man: Szerbia és Macedónia mióta biztonságos? Nem dúl háború, de nem éppen az emberi jogok élharcosai.

kunzoo 2018.06.06. 16:23:24

@chrisred:
Melyik országban volt kiépítve kapacitás 2 millió migrire?

chrisred 2018.06.06. 16:23:30

@VT Man: Igen. A magyar rendszer előre feltételez valamit, amit minden bizonyíték nélkül aztán ténynek tekint. A bajorok meg ki akarják deríteni előtte, hogy az a személy vissza akar élni a menekültügyi rendszerrel.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 16:28:01

@kunzoo: "Melyik országban volt kiépítve kapacitás 2 millió migrire? "

A tízmilliós Magyarországon a katasztrófavédelem fel van készülve tízezer ember azonnali elhelyezésére. Kis felkészüléssel nagyságrenddel többre. Európa más országaiban hasonlóak az arányok. Európa 500 milliós. Számolj.

BiG74 Bodri 2018.06.06. 16:33:42

A magyarok is szállították őket, csak nem a miniszterelnök úr és sleppje zsebbe ment a szállítási díj. Amúgy pedig a németek várták tárt karokkal őket, senki nem akart előbb megállni, akkor pedig némi humanitárius segítségnyújtáson kívül mit kellene csinálni?

@Minden ballib bérretteg:
Az nem zavar, hogy a fityisz történet hamisításai is szép számmal vannak dokumentálva?

Minden fityisz droidnak, a cikk most nem kimondottan a menekültekről és sorosról szólt, ha lehet ne égessétek már ezzel az elbaszott papagáj szerű szajkózással magatokat, ja és Karthagónak pusztulni kell!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 16:46:36

Az egyik embercsempész támogatja a másik embercsempészt. Nincs hozzáfűznivalóm.

VT Man 2018.06.06. 16:51:31

@chrisred:
"A magyar rendszer előre feltételez valamit, amit minden bizonyíték nélkül aztán ténynek tekint."

Hat igen, ilyenek ezek a magyarok.
Nem hiszik el, hogy letezik a teleportacio, pedig a szerb-magyar hatarra biztosan teleportacioval jutottak el a menekultek, nem pedig Gorogorszagon es szamos mas orszagon at.

Ahogy olvasom, a nemetek tovabbra is jok a "taborokban":
"Ezeket az intézményeket csak akkor hagyhatják el, ha menedékkérelmüket pozitívan bírálták el."

Azaz ZART taborokrol van szo!

"A táborokban élőket közhasznú munkára köteleznék. Dolgozhatnak a segélyszervezeteknek vagy csinosíthatják a tábor udvarát és környékét."

Munka is van a taborban. (Munka + tabor!)

GNDL 2018.06.06. 17:04:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „fel van készülve tízezer ember azonnali elhelyezésére”

Pintér elvtárs még azzal dicsekedett 2014 elején (az ukrajnai válság miatt), hogy csak Szabolcsban 15 ezer embert tudnak „fektetni” egy órás felkészüléssel: www.facebook.com/orbanviktor/videos/10152238244861093/ (1.40 körül)

Szóval érdekes módon 2014-ben még fel voltak készülve esetleg Ukrajna felől (az orosz agresszió miatt) érkező százezres számú menekültáradatra, majd egy évre rá már nem voltak felkészülve a déli határnál... :D

Vagy az is lehet hogy folyamatosan hazudnak a fideszes elvtársak, kizárólag kampánycélból... ne dobjuk egyből ezt az opciót.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 17:13:15

@GNDL: Áááááááááááá, az elvtársak biztos nem hazudnak. A geci egyenesen azt merészelte mondani, hogy ő még sose hazudott. :))

GNDL 2018.06.06. 17:16:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Gondolom rögtön ez után mondta azt is (legalábbis a jenki külügy WikiLeaks-re kiszivárgott jelentései szerint) hogy „ne vegyék figyelembe amit mondok”... :)

chrisred 2018.06.06. 17:21:18

@kunzoo: Nem is lehetett Macedóniától vagy Szerbiától, hogy önállóan megoldja ezt a helyzetet. Ezért nem minősültek biztonságos országnak.

chrisred 2018.06.06. 17:24:42

@VT Man: Ja igen, arra én is gondoltam, mivel németekről van szó, a történelmi előzményekre tekintettel nem ártana pontosítani, mik azok a "keményebb szankciók". :)

Helga Beauty Salon2 2018.06.06. 17:31:40

@Bryan élete: @Hilda kisfia: kisfiam, tanulj meg olvasni:

Blájen, életem tudok olvasni. Mi vagy te magyal tanál?

Helga Beauty Salon2 2018.06.06. 17:39:17

@Minden ballib bérretteg:" Eddig a komcsik csak a 2 évtizeddel ezelötti történelmet hamisították.
Ma már ott járnak hogy a 2 évvel ezelötti dolgokról is teljesen mást állítanak, mint amit akkor mondtak, és tettek Soros parancsára."

Már a jelent is hamisítják. A jövőt azt nem, mert én is elhiszem hogy a nyugdíjamat szorgalmas négerek fogják fizetni!

Helga Beauty Salon2 2018.06.06. 17:42:51

@ZX: Szerbia és Macedónia mióta biztonságos? Nem dúl háború, de nem éppen az emberi jogok élharcosai.

Ja! Még gendervécéjük sincs!

anyadmajma 2018.06.06. 17:43:02

@GNDL: mekkora hülye vagy! Hát Ukrajna felől ugye keletről jönnek, arra fel vagyunk most is készülve.
De ezek ugye délről jöttek! hát ki halott már ilyet! Ez a szemét Soros, már megint! tudta jól, hogy keletről fel vagyunk készülve, erre nem délről hozta a két kezében a sok migráncsot!

anyadmajma 2018.06.06. 17:45:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ehhez a semmihez képest a Gyurcsány az igazmondó juhász, pedig mondott valamit Öszödön:)

GNDL 2018.06.06. 17:47:42

@anyadmajma: Pedig ha már valóságot tudunk hajlítani maguknak, akkor gondolom a Földet körülvevő mágneses teret gyerekjáték lenne... csak 90 fok, és máris kelet van délen, dél meg nyugaton... ennyi, visszafelé ugyanígy... :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 17:54:15

@anyadmajma: "Gyurcsány "

Hogy jön ide az elkúró? Tudom, hogy gyűlölöd, a legnagyobb gyurcsány fasszopók most a legnagyobb orbán fasszopók az őszödi beszéd kitudódása óta. Úgy érzik, cserbenhagyta őket szerelmük trágya.

chrisred 2018.06.06. 18:02:47

@Hilda kisfia: Pedig közelebb állhat a valósághoz, hogy sem ők, sem más.

anyadmajma 2018.06.06. 18:14:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: hát, hogy ez a hazaáruló bolsevik geci még sosem hazudott. Legalábbis aszonta:).

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 18:22:41

@anyadmajma: :)) Ja.

Bocsi, hogy fideSSfasszopónak azonosítottalak. Ahol fát vágnak, ott hullik a forgács. :))

Nem tudom, hogy orbán a nagyobb hazaáruló, vagy a gyurcsány, aki látszólag kisebb, de az orbánt is ránkszabadította, szabadítja.

anyadmajma 2018.06.06. 18:36:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: hát, a gyurcsányék zárták be a Lipótot, és engedték ki ezeket fideszes geciket onnan.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 19:15:50

@anyadmajma: :))

Nagy hiba volt. Tényleg. Valakinek kellett a telek.

Európai téridő 2018.06.06. 20:37:56

Az úgy volt, hogy, amíg Merkel Anyu Wilkommenskulturos, "wir schaffen das"-os lózungjait kajolták a derék fritz pógárok, addig a tranzitország-üzemmód, ennek a sokaságnak az átengedése volt célszerű, de OV felkészült arra, hogy ennek egyszer vége szakad. Ezért kezdte el építeni a kerítést. És vége szakadt. Merkel Anyu a törököknek fizet, hogy a "menekültek" ott legyenek elszállásolva és ne jöjjenek az EU-ba, főleg ne Teutonföldre, de ezt is hatalmas késéssel lépte meg. Az osztrákok, ugyancsak megkésve, segítettek a macedónoknak a kerítés felépítésében. A bolgárok már régebben megépítették a falat. Most a törökök megint elkezdtek "hülyéskedni", de most már állnak ezek a védvonalak. A többit majd meglátjuk.

zsindex ISIS AlQaeda mind CIA projekt 2018.06.06. 20:50:12

A ballippsik mennek tovább azon az úton, ami az eddig 5- 6%- os népszerűségüket meghozta.
Hajrá, 1%- ig meg se álljatok.

felső határ nincs 2018.06.06. 21:12:57

660ezerre emelték a fizumat!

hájlájf

kunzoo 2018.06.06. 21:27:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Szerintem ezt a kapacitást nem használhatják ki teljesen mert mivan akkor ha közben jön egy katasztrófa. Pl. nagy árvíz a Tiszán.

felső határ nincs 2018.06.06. 22:11:35

@chrisred: mi máshogy csináljuk, csak gazdag szarabokat fogadunk, csóró migriket és menekülteket szerencsére nem

Ezt csinálja már a nyugat is persze, csak nem szeretik a nevén nevezni, ahogy a szárnyas kaput se.

A nyugatiak ilyenek, kit érdekelnek. A portugál munkatársam is mindig mondja nem kell félni hozzájuk már évszázadok óta migrálnak - többnyire a délamerikaiak - azt mégis milyen fasza. Annyira fasza hogy keleteurópába migrált melózni, mert ott max a migrisegélyező szervezeteknél van állás, kosztér meg kvártélyért. Muhaha.

kolompar lole 1113 2018.06.07. 06:31:00

Igazuk van, valóban a Soros-hálózat szervezi a migrációt, annak is két llegfőbb Soros-ügynöke: Orbán Viktátor és Rogán Luxustóni. Rajtuk kívül írt még alá valaki Sorosnak? A terroristák házás nyanyát leszámítva, amelyik az LMP-s Ungár muterja.

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.06.07. 06:43:33

Nem igaz hogy ez a migráncsozás igy megosztja a társadalmat

Helga Beauty Salon2 2018.06.07. 07:19:11

@felső határ nincs:
660ezerre emelték a fizumat!
hájlájf

Évente?
díplájf!

chrisred 2018.06.07. 07:38:41

@Európai téridő: Időrendben először jött, hogy Németországra a görögök és a magyarok ráengedték az áradatot, és ennek a következménye volt a willkommenskultur és a "megoldjuk". Sőt, az egész azzal kezdődött, hogy a magyar kormány a világ tudomására hozta, hogy majd szeptemberben lezárja az útvonalat, ezzel tömegeket szabadított Európára.

fidesz maszop dk egykutya 2018.06.07. 08:00:50

@zsindex ISIS AlQaeda mind CIA projekt: most már tényleg eltűnik az mszp meg aballipsik!!!! Demost tényleg! Már 2010-ben, 2014-ben, 2018-ban is eltűntek, és 4 a matyar ikasságk!!!!!

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.06.07. 09:31:00

Az első mondat már hibás. De, de sorossal. A nyolcvanas években, és ez a fantasztikus kapcsolat a mai napig is tart.

Minden ballib bérretteg 2018.06.07. 10:23:57

www.origo.hu/nagyvilag/20180114-soros-gyorgy-macedoniaban-kormanyt-buktatott.html

Amerikában is vizsgálják Soros György kormánybuktató szerepét

...
" kézzelfogható bizonyítékok kerülhetnek ki arra vonatkozóan, hogy Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa és az Egyesült Államok szkopjei nagykövetsége a színfalak mögött hozzájárult és közreműködött Macedónia hosszú ideje stabil jobbközép kormányának megbuktatásában."

konrada 2018.06.07. 12:41:40

@GNDL:
...nem szívesen mondom el neked - -mt úgysem érted meg (de más hátha) - Ukrajna 2014 környékén közvetlen háborús veszélyben volt, így Magyarországnak - mint közvetlen szomszédjának - fogadni kellett volna a határon átlépő - életüket mentő - menekülteket.

...akik nem azért jöttek volna 3 határral arébbi EU-s schengeni tagországból, hogy még 2-3 határral arrébb gazdasági betelepülők legyenek, hanem azért, mert közvetlen a határ előtt is veszélyben lett volna az életük...

...de gondolom, ez neked túl bonyi, elnézésedet is kérem, ha erőltetem, de olvassa ezt olyan is - aki ezt érti (csak nem a majmos, hanem a elkaptukos nick-állapotában...;))

GNDL 2018.06.07. 12:57:35

@konrada: Nincs ezzel semmi probléma, kimagyarázni úgysem lehet hogy a Fidesz-KDNP vagy rasszista szemét és „európai fehéreknek” nyújtanának menedéket de „araboknak” nem, vagy pedig pofátlanul képesek hazudozni és annak ellenére hitegetik a közvéleményt azzal hogy felkészültek akár százezres nagyságrendű menekülthullámra is, hogy egyébként ezt a problémát teljes mértékben képtelenek kezelni...

Szerintem mindkét megállapítás helytálló, legalábbis a száraz tények ezeket támasztják alá. :)

István Magyari 2018.06.07. 13:09:57

Az itt tobzódó szájbabaszott ballib gecik leszophatnak.

VT Man 2018.06.07. 13:55:44

Elkene itt egy kis komment-moderacio.

Jellemzoen a ballibek szoktak kezdeni az anyazast, gecizest, alparisagot, de mar egyes jobber kommentelokre is atragadt. Amit nem kene.

19540511 2018.06.09. 20:19:12

@Minden ballib bérretteg: Na, aki a "pestisrácok"-tól vesz idézetet, az annyit is ér. Az egy orbánbérenc hazug oldal, ők is az oroszoktól veszik a dezinformációt, te meg szépen megeszed, hahaha!

19540511 2018.06.09. 20:22:52

@Minden ballib bérretteg: Na, aki az origoról veszi az információkat, az annyit is ér. Köztudott, hogy az origo habonyé lett, aki egy orbán-alattvaló és ők is az orosz dezinformációt továbbítják. Butuskám, olvass más oldalakat, mert így buta maradsz.

19540511 2018.06.09. 20:27:32

@VT Man: Tekintve, hogy nincsenek érveik - mármint a szerinted jobbereknek - azért lesznek ilyen ordenáré undorító gusztustalan "alpári" a modoruk.

Európai téridő 2018.06.10. 22:25:17

@chrisred: A csibész dublinozó nyugat- mucsaiak azt szerették volna, ha nálunk reked ez az illegális migráns sokaság? Coki nekik!

chrisred 2018.06.11. 05:15:46

@Európai téridő: Elsősorban azt, hogy mi (mármint a görögök, az olaszok és a magyarok) dolgozzuk fel a menekültkérelmeket, és csak az jöhessen be az Unió más országaiba, akinek erre joga van. Csak ez nagyon melós feladat lett volna, és egyik ország sem a munkamániájáról ismert. Különösen a magyar politikusok nem, ők képesek minden szabályt megszegni és minden segget kinyalni, csak dolgozni ne kelljen.

Európai téridő 2018.06.11. 08:29:36

@chrisred: Kamu duma, sőt még annál is rosszabb, amit nyomatsz, ezt te is jól tudod. Ez a sokaság akkora volt, hogy még a fritzek is fejre álltak tőle, és csak most, 3 év késéssel sikerült annyira rendezni a kérdést, hogy Merkel Anyu azt mondhassa, hogy a magyar kerítés "bizonyos értelemben" őket is védi. Másrészt, ha itt ragad ez a sokaság, akár csak ideiglenesen is, a kérelmek feldolgozására pedig Frontexék egy árva plusz szakembert sem adnak, "a hála nem politikai kategória" német nép sem díjazta volna, szerintem. Azt is vélelmezem, hogy a komótos brüsszeli nagyuraknak lövésük sem volt arról, hogy mit kellett volna tenni ilyenkor. Nem biztos, hogy jó ötlet volt Brüsszelben a beneluxos politikusoknak megadni a szót és a német-francia tandemnek a háttérben nézni, hogy mit marháskodnak azok össze az előtérben.

chrisred 2018.06.12. 05:47:10

@Európai téridő: A fritzek fejre álltak tőle, az nyilvánvaló, hiszen ők eleve abban a formában vettek részt a dublini rendszerben, hogy nekik (nem lévén schengeni határuk), semmi más dolguk nem lesz, csak visszaküldözgetni az átjutott kérelmezőket a határországokba, ahol lefolytatják a procedúrákat. Már miért lett volna ilyen helyzetre kidolgozott forgatókönyvük?

Amúgy szerintem ugyanazt pedzegetjük, hogy vajon a nyugati népesebb és gazdagabb országok politikai vezetői mitől dőltek hátra a székükben, mikor már 2012-től kezdtek gyűlni a Szíriával szomszédos országokban a menekültek milliói, miből gondolták, hogy ez a három szerencsétlen ország, ahol se pénz, se szakértelem, se tapasztalat nincs érdemi idegenrendészeti feladatok európai szintű ellátására, majd önállóan kezelni fogja a várható áradatot - csak azért, mert egy papírcetlire le lett írva, hogy magukra vállalták. Amikor persze tényleg forró lett a helyzet, és a határországok csődöt mondtak, ugyanazok a vezetők kapkodni kezdtek, mint a félkarú szobafestő, és szórták egymásra a szart. Ezért van ott jelenleg az Európai Néppárt, ahol.

Európai téridő 2018.06.13. 10:14:26

@chrisred: De azt legalább belátod, hogy nem "lustaságról" van szó a schengeni "határállamok" részéről. Az átbaxási próbálkozások is (Dublin III és egyebek) túl átlátszóak voltak. És amikor kiderült a turpisság, a normák életszerűtlensége, akkor hülye agitproposokra bízták az érintett schengeni határállamok lebaxkurálását és még mindig nem szálltak le a döglött szamárról. Az olaszok is benne voltak ebben a kórusban, Renzi, a lepukkant Firenze volt polgármestere ebben feledhetetlen volt, és a keletről érkező szárazföldi utat választó migránsokat összekeverte a tengeren át jövőkkel, akik miatt a mostaniak szívnak, mert a velük járó macera és a "migránssimogatók" xarakodása most egyszerre érte el őket. Szerencse, hogy a határkerítések és falak, valamint a törökökkel való alku révén időt nyertek, hogy akár magukban is elkezdjék tisztázni, hogy merre is van az amarra. Ennek most jött el az ideje.

chrisred 2018.06.25. 06:01:55

@Európai téridő: Nem, eszem ágában sincs a közigazgatásban dolgozókat vádolni, főleg a magyarokat nem, akikkel annyira megalázóan bánnak, hogy még az is nagy szó, hogy egyáltalán bejárnak a munkahelyükre. A schengeni vállalásokat a legmagasabb szinten hozták ezekben az országokban, és a kapott fejlesztési pénzek is a legmagasabb szinten váltak köddé. Adminisztrációs szinten a kor csúcságazatának kellett volna megszületnie, hogy alkalmas legyen egy félmilliárdos, belső határokkal nem rendelkező államközösség határellenőrzési feladatainak ellátására. De nem történt semmi, és ez csak akkor derült ki, amikor tényleg szükség lett volna rá. Olyan, mint a magyar foci, csak akkor derül ki, hogy minden szinten alkalmatlan a nemzetközi szintre, ha tétmérkőzést játszunk.

Európai téridő 2018.06.25. 08:49:53

A közigazgatás bizony bürokrácia. A politikusok pedig, mivel a választóiknak ez tetszik, bürokráciaellenes dumákkal járnak a kedvükben. Ez pedig visszaveti azok hatékonyságát.
süti beállítások módosítása