B1 blogcsalád



Breaking news: washingtoni pofon Orbánnak Józsefváros miatt

2018. október 03. - Szelestey

Az amerikai fővárosban működő Holokauszt Múzeum alaposan nekiment a magyar miniszterelnöknek, amiért az önkényesen felrúgta a megállapodást az egykori józsefvárosi pályaudvarra megálmodott emlékhely ügyében. A jelek szerint Orbán Viktor mintha nem mérte volna fel a kockázatokat, hiszen Izrael is meg van döbbenve a magyar lépés miatt.   sh.jpg

Az Amerikai Holocaust Múzeum arra szólította fel a magyar kormányt, hogy az teljesítse kötelezettségét, amit a Sorsok Háza ügyében vállalt. Az üzenet emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök három éve megígérte, sőt, biztosítékokat adott: leveszi a napirendről a történelmileg teljesen elhibázottnak minősülő elképzelést.

Ám most mégis elővette a tervet és ez igencsak nyugtalanítja a tengerentúli intézményt. Ráadásul azt sem teljesítette, hogy kiveszi az egész programot Schmitt Mária kezéből.

A levél emlékeztet arra, hogy 2015 Magyarország még ügyelt a történelmi pontosságra, miután holokausztszakértők és intézmények, ideértve a washingtoni múzeumot, a jeruzsálemi Yad Vashemet, valamint a Nemzetközi Holokauszt Emlékszövetséget, írásban fejtették ki ellenvéleményüket a magyar koncepcióval szemben. Amúgy az akkori állásfoglalást a Miniszterelnöki Hivatal kérte. A legfőbb gond az volt, hogy az emlékhely a vészkorszak történetéből kiragadott, félrevezető és eltorzított módon mutatta volna/mutatná be az egykori eseményeket.

Idetartozik, hogy a magyar fél azt is vállalta: a programot csakis egy nemzetközi tanácsadó testület bevonásával váltja valóra és kéri hozzá a magyar zsidó közösségek támogatását is. Ez elsősorban a Mazsihizst jelentette és Budapest egészen a legutóbbi, teljesen ellentétes döntésig többször is megismételte, hogy ez így is lesz. Ám a minap mégis egy kicsiny hitközséget kért fel, ami sajnálatos módon ellentétekhez vezetett a magyar zsidóságon belül.

Épp ezért a washingtoni intézmény felhívja a Miniszterelnöki Hivatalt, hogy az tartsa magát ahhoz, amit vállalt. Emlékezetes, hogy a jelek szerint az izraeli kormány sem nézi jó szemmel a magyar pálfordulást, ezért mint Szijjártó Péter a napokban egy amerikai zsidó lapnak elárulta: pillanatokon belül szakértő érkezik Jeruzsálemből Budapestre, hogy tisztázza az ellentéteket.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4214279761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 09:13:53

"Részlet "A zsidók Magyarországon" könyvből: "A magyar kormány a zsidóellenes törvények
tömege ellenére nem mindig követte a berlini
tanácsokat. Talán az egyetlen Finnország kivé-
telével, sokkal nagyobb mértékû politikai függetlenséget
sikerült megôriznie, mint a Reich
más csatlósainak. Ezenfelül a magyar kormány,
fél szemmel a Reich rosszabbra forduló hadiszerencséjére
és a szövetségesekre tett jó benyomás
szükségességére sandítva, nem tette
magáévá a fizikai erôszak politikáját.
Egy kivétellel11 a megszállás elôtti Magyarország
nem követte a tömeges deportálás, tervezett
halálra éheztetés és tömeges elpusztítás ná-
ci politikáját. A megszállás elôtt nem voltak gettók
és sárga jelvény12 Magyarországon, sem annak
nem volt jele, hogy az Új Rendnek ezeket a
halálos csapdáit a magyar kormány szabad akaratából
bevezette volna." /A ZSIDÓK MAGYARORSZÁGON
Stratégiai Szolgálatok Hivatala (Office of Strategic Services)
Kutatási és Elemzési Osztály
K & E sz. 2027
A zsidók Magyarországon" - Ezt a CIA elődje készítette, kortárs dokumentum.

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 09:15:42

"A szomszédos tengelyállamok üldözött zsidói
ennek eredményeképpen menedékhelynek tekintették
Magyarországot. Mások között 3000
lengyel, 6000 szlovák, 2500 horvát és 2000 né-
met és osztrák zsidónak sikerült illegálisan belépnie
az országba és itt menedéket találni.
Ezek a menekültek késôbb felkeltették az amerikai
kormány figyelmét, amely részt vett az
evakuálásukra irányuló erôfeszítésekben13. A
német sajtó még hangosan követelte is, hogy
Magyarország ne legyen továbbra is „zsidó paradicsom”,
és azzal fenyegetett, hogy ha a magyarok
nem térnek át számukra elfogadhatóbb
irányvonalra, lépéseket fognak tenni ennek
megakadályozására. Pedig Magyarország, ha
nem is volt náci pokol, messze nem volt „zsidó
paradicsom”. /OSS - Zsidók Magyarországon/"

Nati Walter 2018.10.04. 09:19:39

Uh,..csak azt nem tudom ha annyit lopnak honnan a francbol lesz megint nyugdijprémium? :-)

Nati Walter 2018.10.04. 09:20:52

@Európai téridő: jogos...minimum egy link alap dolog lenne mindenhol...de itt? :-)

gázóra ellenőr 2018.10.04. 09:24:41

@Nati Walter: Ne nevettess! 2.6 millió ellátottnak utalnak egy tizest. Az 26 milliárd forint. miközben az infláció lényegesen magasabb a bevallottnál.

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 09:26:01

A Franciaország által Trianonban halálra sújtott, feldarabolt Magyarországot, Magyar Nemzetet a Kisantant teljesen meg akarta fojtani, ezért összehangolt vámháborút folytattak ellenünk. Termékeinket jórészt a Harmadik Birodalommá váló Németország volt hajlandó megvenni. Ez odáig fokozódott, hogy 1938-ban a külkereskedelmünk közel 50%-a(!) feléjük irányult. Ez teljes, gazdasági, politikai, honvédelmi kiszolgáltatottságot jelentett, minek következtében túlélési alkalmazkodási kényszerből, a Harmadik Birodalom ez irányú törvényeit szelídebb formában követve zsidótörvényeket vezettünk be, amiket egyébként az összes környező állam is bevezetett, hasonló okokból. (Szlovákia, Lengyelország, Horvátország, Szerbia, Románia).

IP címmel leégett pecás 2018.10.04. 09:27:43

@Demokrata Hungarofil: Látom a te nagypapid is keretlegény volt. Te is felveszed az egyenruháját és nosztalgiázol?

szkeptikus vekker 2018.10.04. 09:29:57

@Demokrata Hungarofil: Látom nácikám, nagyon felingerelt téged a téma.

exterminador 2018.10.04. 09:39:50

Na és, attól még Netanjahuval megmarad a puszipajtásság.

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 09:43:30

Hogy reális képet kapjunk a Magyar Királyság és kb. egymillió zsidónak minősített magyar állampolgárának viszonyáról és lehetőségeiről, érdemes megvizsgálni, hogy más országokban hogyan viselkedtek a zsidókkal szemben. - Csehszlovákia - az összes menekült zsidót letartóztatta és átadta Hitlernek. Szlovákia - önként felajánlotta (főként magyar ajkú) zsidóit Hitlernek és jelentős részüket önként átadta Hitlernek. - Szerbia hamar bevezette a nürnbergi törvényeket és két hét múlva jelentette, hogy megoldották a zsidókérdést. (néhány ezer volt csak náluk.) - Horvátország kegyetlenül bánt a zsidókkal.

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 09:44:33

Holokauszt Franciaországban: "Az ország déli részén Vichy központtal az új, németbarát francia rezsim jött létre az első világháborús hős, a 84 éves Pétain marsall vezetésével. A Vichy-kormány német nyomás nélkül már 1940 júliusában megkezdte a zsidók jogegyenlőségének felszámolását: felülvizsgálták állampolgárságukat, újra engedélyezték az antiszemita-rasszista propagandát. Októberben meghatározták, ki számít zsidónak (a németek az északi megszállási övezetben ezt egy héttel korábban tették meg), kötelezték őket, hogy vetessék magukat külön rendőrségi nyilvántartásba. A zsidókat kitiltották az állami igazgatásból és a közszférából, egyúttal szigorították a magánszférában és az értelmiségi pályákon való elhelyezkedésük lehetőségét. Az ország területén tartózkodó külföldi zsidókat a területileg illetékes rendőrprefektusok letartóztathatták, és a köztársasági rendszertől örökölt internálótáborokba zárhatták. Az első tömeges zsidórazziára 1941 májusában, Párizs környékén került sor, majd ezt követte az augusztus 20-i újabb tömeges letartóztatási hullám. Az elfogott zsidók Drancyba, Pithiviers-be és Baume de Roland-ba kerültek. Ezekből az internálótáborokból sokakat a compi?gne-i börtönbe szállítottak át, ahonnan a németek a szabotázsakciók megtorlásául agyonlövésre kijelölt túszaikat válogatták ki. 1941 tavaszán már 40 ezer "hontalan" vagy külföldi zsidót zsúfoltak össze a táborokban, nyáron 6-7 ezer lengyel zsidót egyszerűen deportáltak."

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 09:46:11

Holokauszt Franciaországban: "A német zónában már 1941 tavaszán hozzáláttak a zsidó vagyonok árjásításához. 1942 augusztusára 41.100 zsidó vállalatot sikerült megkaparintaniuk. 4 ezret egyszerűen eladtak, 2800-at felszámoltak, 2600 ügyben ekkor még nem született döntés, de a zsidó vállalatok túlnyomó többségét (31.700 céget) ekkor már gondnok kezelte. Ezalatt a Vichy-zónában mindössze 1500 zsidó vállalatot helyeztek gondnoki kezelésbe. A lefoglalt zsidó vagyonok felügyeletét és ellátását a Pétain által felállított Zsidókérdés Főbiztossága (CGQJ - Commissariat Général aux questions Juives) látta el. A sárga csillagot a megszállt zónában 1942 júniusában vezették be. A zsidókat kitiltották a mozikból, színházakból és csak délután 3 és 4 óra között vásárolhattak. Ezekre a megszorításokra a Vichy-zónában ekkor nem került sor. A francia rendőrség főnökével személyesen az RSHA vezetője, Heydrich egyeztetett a több tízezer hontalan zsidó deportálásáról. Július 16-án 4500 francia rendőr összesen mintegy 13 ezer zsidót tartóztatott le egyetlen nap alatt, köztük azt a 4 ezer, zömében egyedülálló gyereket, akiket Laval miniszterelnök külön kérésére a németek "családegyesítés" címén Auschwitzba deportáltak. 1942 végéig Eichmann képviselője, Theodor Dannecker SS-százados 42 ezer zsidót deportáltatott, közülük csak 6 ezren voltak francia állampolgárok."

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 09:49:19

Holokauszt Franciaország leghűségesebb szolgájánál, Romániában: - "„A románok már 1941-ben megkezdték a szervezett zsidóirtást, sőt valójában már egy évvel korábban „békés körülmények” között lehetőségük nyílt csapatos gyakorlásra. A vad antiszemita Vasgárda – amelynek parancsnokai és az 1940-ben hatalomra került Antonescu-kormány vezető tisztségviselői között személyi átfedések voltak – rendszeresen terrorizálta a zsidókat, jellemzően a városi értelmiségieket: orvosokat, ügyvédeket, tanárokat. Mintegy 30 óromániai és dél-erdélyi településen, legalább 400 esetben került sor véres pogromokra. A fegyveres csapatok felelősségre vonása szóba sem került, a zsidóságot kollektíven sújtó szigorú törvényekkel szemben jogorvoslat nem volt. 1941. június 20-án a katonaság, a csendőrség, a rendőrség és a Vasgárda hozzáfogott az ország zsidó lakosságának a módszeres megsemmisítéséhez.”

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 09:50:35

Holokauszt Romániában II.: "A Vasgárda kegyetlen módon járt el a zsidó lakosokkal szemben, hentesboltok húskampóira akasztották polgártársaikat, leszúrták, agyonverték, illetve halálra kínozták őket. 1942. június 29-én megtörtént az első pogrom, Iasiban (Jászvásár), ahol 8-12 000 zsidót öltek meg brutálisan. A spontán pogromok és vérengzések következtében megközelítőleg 350-400 000 zsidó pusztult el a román fennhatóság alatt álló területeken 1941 és 1943 között. A román politika és történelemszemlélet szerint az 1941-1944 közötti időszakban zajló zsidóellenes események nem egyenértékűek a népirtással," https://barankovics.hu/.../kitekinto-a-bulgariai-es-a..."

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.10.04. 09:55:00

@rdos: " ... igencsak ingatag lett hirtelen ... "

Miből vontad le azt a következtetést, hogy a Csuti Törpe Napóleon helyzete itthon ingatag lett?
A Kurcsányi féle tüntetések tömegbázisából? Az egész országban visszhangzó repülőzésből? Abból, hogy az EP-ben elsöprő többséggel megszavazták a Rusnya Banya jelentését, és utána azonnal kirúgták a Csuti Rabló Bandáját a Néppártból? Esetleg abból, hogy a világsajtóként tálalt liberálfasiszta lapok időnként írnak a Patás Orbánról, és a magyar antiszemitizmusról, amit Izrael államfője is megerősít? Esetleg abból, hogy a Rákospalotán rendezett hétvégi időközi választáson az ellenzék elsöprő többséggel felmosta a fityiszes jelölttel a padlót?

Vagy csak simán bilibe lóg a kezed, és azt hiszed, hogy ez a jelenlegi parlamenti pipogya, megélhetési politikusokból álló, megalkuvó ellenzék képes a Maszopita vagy Kurcsányita vezetéssel az élén érdemi fordulatot végrehajtani? Vagy csak szimplán vágyakozol arra, hogy valaki jöjjön már és taszajcsa le az Orbáncot a trónjáról, kerül amibe kerül?

Miért nem tértek észhez? Miért nem veszitek észre, hogy az Orbánváltás legfőbb akadálya maga az udvari ellenzék, amelyik foggal körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy megkapja a fidesz tányérjáról leeső moslékot (és még marakodnak is rajta), de közben puncsolnak Orbánnak, és egyhangúlag megszavazzák a képviselői juttatások emelését....

ebella 2018.10.04. 09:58:53

@Dickon: Csak nem mindegy mennyit. Ezermilliárdokat, vagy pár milliárdot tesz zsebre vagy a haverok, kliensek zsebébe.

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 10:01:52

Vessük össze a fentieket azzal, hogy a németek bejöveteléig itt semmilyen pogrom, sárga csillag, gettóba zárás nem volt, pedig nálunk volt messze a legtöbb zsidó, kb. egy millió Európában! (Az is rejtély, hogy a zsidók miért szerettek ennyire nálunk lenni...) - "Képaláírás: Budapesti Nemzetközi Vásár 1938 - Horthy Miklós kormányzó, tőle jobbra szemüveggel Chorin Ferenc a Gyáriparosok Országos Szövetsége (GYOSZ) elnöke a Felten & Guilleaume, Kábel, Sodrony- és Sodronykötél Rt. pavilonjában - Forrás: Fortepan/orig: HANSER MÁRIA/nepszava.hu - A Kormányzó rendszeresen találkozott, tanácskozott a Gyáriparosok Országos Szövetségének vezetőivel, akiknek kb. 70-80 százaléka zsidó származású volt."

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 10:05:15

"Lengyelország megtámadását követően, a németek továbbra is próbára tették a magyar kormány lengyelek iránti barátságát. Szeptember 7-én gróf Csáky István külügyminiszter Ribbentroppal való találkozásakor elutasítást kapott Románia megtámadásának kérelmében. Bizonyos lengyel területek átadására vonatkozó felajánlást azonban Csáky egyértelműen elutasította. Úgy tartotta, hogy emögött Berlin átvonulási terve állhatott. Szeptember 9-én egy kérés hangzik el telefonon, megnevezve a Kassa-Homonna-Lupko vasútvonalat csapatszállítások céljára, amelyre válaszul Csáky megtagadta a vasútvonalak használatának engedélyezését. Később ezt jegyzék formájában a budapesti német követnek is átnyújtották. Hitler nem tekintette a kérést ultimátumnak, de ezek után magyaroknak mindig szóvá tette a kérés elutasítását."

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 10:09:23

"Az első menekültek 1939. szeptember 10-től - azt követően, hogy a Szovjetunió hátba támadta Lengyelországot - egyenként, kisebb csoportokban, majd 17-től tömegesen lépték át a magyar határt. A Teleki-kormány pozitív hozzáállása a polgári és katonai menekültek fogadásához meghatározó volt, mivel a közös magyar-lengyel határ és a magyar lakosság lelkes és együtt érző fogadtatása önmagában nem lett volna elegendő. Vitatott kérdés, hogy milyen számban érkeztek Magyarországra lengyel menekültek. Egyes becslések 100-140 ezerre teszik ezt a számot, más feldolgozások 50-55 ezer közé. A különbség több okból is adódhat. Az első hónapokban nem készült pontos statisztika, ugyanakkor a magyar-lengyel határ és a jugoszláv-magyar határ is nyitva állott, így sokan átmenetileg sem telepedtek le Magyarországon. ...A lengyel zsidó gyerekek oktatását és lakhatását is megoldották, amelyek közül kiemelendő a váci Lengyel Tiszti Árvák Otthona." - Tessék már nekem példát mutatni, hogy Churchill, Roosevelt vagy Sztalin gondoskodott volna a menekült zsidó gyermekek elhelyezéséről, oktatásáról! - Akkoriban az USA nem engedte kikötni a pokol torkából menekülő zsidó menekülteket szállító hajókat!!! - Ezt Jad Vasemék valahogy mindig elfelejtik...

Sir Bates dö Hól 2018.10.04. 11:00:30

@Demokrata Hungarofil: mássz vissza anyádra, neki is, másnak is jobb, gyáva kis szalonnáci...

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 11:20:48

"1943. április " 18-án a németek egy feljegyzésben foglalták össze ellenvetéseiket, s ebben közvetve idézték Kállay miniszterelnök Szent-Györgyi Alberthez intézett szavait, aki

„elutazása előtt járt a magyar miniszterelnöknél, aki arra kérte, közölje Amerika törökországi nagykövetével, hogy ő, a miniszterelnök egyetlen további katonát és egyetlen fegyvert sem bocsát a Német Birodalom rendelkezésére, és bár szakadatlanul szól a zsidók ellen, valójában semmit sem tesz ellenük és 70 000 zsidó menekültet védelmez Magyarországon; jelenleg azonban nem folytathat más politikát, mert különben a németek megszállják Magyarországot, és minden zsidót kiirtanak”. - Az angolszászok minden következményt előre tudtak, számoltak a kb. egymillió zsidó származású magyar elpusztításával."

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 11:22:24

A Harmadik Birodalom által uralt Európában melyik másik ország védelmezett egy millió zsidót Magyarországon kívül?

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 11:25:30

"Szálasit és követőit az úri Magyarország vezetői „zöldinges bolsevikoknak” nevezték. Horthy Miklós 1944 májusáig nem fogadta személyes kihallgatáson. A nyilas propaganda Horthyt, családját és körét nap mint nap lezsidóbérencezte. Az általuk terjesztett röplapokon ilyenek álltak, hogy „Rebecca, ki a várból!”.[10] Ez célzás volt Horthy feleségére, Purgly Magdolnára akiről valótlanul azt híresztelték, hogy zsidó származású."

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 11:27:54

"Horthy Miklós, akit az aljas KGB-s, bolsevik-ávós propaganda antiszemitaként állít be, megszerveztette két lengyel csodarabbi megmentését! "Az év közepén Horthy személyes parancsára szervezte meg Ujszászy a Gestapo körözési listájának élén álló, a bochniai gettóban bujkáló belzi csodarabbi, Áháron Rokéách, és testvére, Mordecháj kimenekítését a német megszállás alatt álló Lengyelországból.[j 17][j 18][j 19] A két rabbi szakállát és pajeszát leborotválták, és elfogott orosz tábornokoknak álcázták őket, mint akiket Budapestre szállítanak kihallgatásra.[j 20] Megérkezésük után még nyolc hónapon keresztül, 1944 januárjáig bújtatták őket, végül a két szökevény a szükséges iratokkal ellátva, a Románián át Törökországba induló Orient Expresszen hagyta el az országot." - Kettős mércés bitangok! Tessék már hasonló példát hozni arra, hogy egy államfő utasítást adott volna titkosszolgálatának zsidó vezetők megmentésére a Harmadik Birodalom által megszállt területen! Talán Roosevelt, Churchill vagy Sztalin? - Nem, csak egyedül vitéz nagybányai Horthy Miklós!

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 11:29:38

A valódi Horthy Miklós: Idézet Vajna Gábor nyilas belügyminiszter 1945. márciusi 15-i beszédéből, melyet a Győri Nemzeti Hírlap közölt:"Október 16-án délután, amikor Szálasi Ferenccel utoljára láttam az akkor már német védelem alatt álló áruló kormányzót, rövid, párperces beszédben búcsúzásképpen azt mondotta: „Kedves Szálasi! Arra kérem, vigyázzanak a magyarországi zsidókra, legyenek velük szemben irgalmasok, mert igen nagy értékes munkát végeztek, nekik köszönhetjük gyáriparunkat és sokban kultúránkat.” Szálasi felemelte fejét, csak annyit mondott: „Köszönöm, tudomásul veszem, vigyázni fogok magyar nemzetemre. A zsidókkal pedig úgy fogok elbánni, ahogy azok az utolsó száz esztendő alatt velünk elbántak.” Ezek voltak az utolsó szavak, kézfogás és meghajlás nélkül távozva."

ebella 2018.10.04. 11:36:20

@Demokrata Hungarofil: Ezt miért csinálod? Szerinted a második beírástól elolvasta valaki?

VT Man 2018.10.04. 11:52:46

@erkölcsi hulla:
"Egy kis szokásos zs betűs propaganda by Index?"

Na ez az.

Es akkor tamogassam a "fuggetlen" Indexet havi 2-6 ezer Forinttal!?!?!?

Normalis?
Ha fuggetlen, akkor legyen bal es jobboldali blog, ha nem is egyenlo aranyban, de mindket oldal legyen jelen.

Ez igy nem fuggetlenseg, hanem B1/Szeka propaganda blogketrec.

2018.10.04. 12:04:47

@Jakab.gipsz: Csak előtte több mint fél Magyarországot ki kellene írtani, utána szabadon lehetne lubickolni a pénzben sok hullával a garázsban.

Te igazi ortodox zsidó vagy, azért tudod, hogy Ti is elítélitek?

2018.10.04. 12:08:03

@Helga Beauty Salon: Tehát igazam van. Míg a magyarok 25 Ft-ért ölik egymást a zsidók csak százmillióért indulnak harcba. Lehet, hogy a kormányunk is zsidó, mert azok sem hajolnak le millió alatt?

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 12:11:29

John F. Montgomery budapesti amerikai nagykövet véleménye: "Deprived of real power by the occupation, the 77 year old Horthy found a loyal armored unit, took back partial power and forbade further deportations, thus preserving about a quarter of a million of Budapest’s Jews to be cared for by the diplomats after he was overthrown. His biographer Thomas Sakmyster wrote that if Horthy retired after the occupation his “historical reputation might have been enhanced, but the only practical result in Hungary would likely have been a more rapid deportation and annihilation of the Jews… He acted in a forceful and courageous way that protected the Jews of Budapest. No other European leader… had ever defied Hitler so directly”. “This world would be a better, more decent place,” - wrote the US pre-war ambassador John F. Montgomery, - “if the leaders of the English- speaking nations developed a tiny part of the courage shown at that time by Admiral Horthy." Kb. " Ez a világ sokkal jobb, élhetőbb hely lehetne, ha az angol-nyelvű országok vezetőiben csak piciny töredéke lett volna annak a bátorságnak, amit abban az időben Horthy admirális mutatott."

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 12:14:35

"- Vitéz nagybányai Horthy Miklós mentette meg a legtöbb zsidót a történelem folyamán. Ezt a tisztességes emberek már régóta tudják, de a világon egyre több külföldi történész jut ugyanerre a következtetésre. pld. Eliezer M. Rabinovics - Спасение евреев Будапешта

Миклош Хорти с 17 марта по 16 октября 1944 г.

Дипломаты 1942-1945 г. и много других праведников

By Eliezer M. Rabinovich

Admiral and Mrs. Horthy

In 1944, Hungarian Regent Miklós Horthy saved more Jews than anyone else in the world. Yet today, next to the efforts of heroic diplomats like Carl Lutz and Raoul Wallenberg, Horthy has become a forgotten footnote to history.

The reason? At first glance, Horthy—a self-proclaimed anti-Semite and anti-Communist—was not exactly a hero for the textbooks. But the truth isn’t so simple. Closer examination shows that Horthy paid lip service to the Nazis while privately strategizing how to prevent deportation of the Jews. Horthy defied Hitler, took back partial power and forbade further deportations, ultimately preventing a quarter-million Hungarian Jews from perishing in the Holocaust."

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 12:16:27

@ebella: Olvasásra ajánlom minden jó szándékú, becsületes embernek. - ezenkívül még Jad Vaseméknak...

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 12:18:38

Maradt még egy fontos téma az ügyben, a Palesztin Holokauszt története, amit igazság szerint becsületes zsidóknak kellene megírniuk. - Nem tudom, hogy személy szerint kikre számíthatunk az ügyben.

Orbán veje 2018.10.04. 12:38:02

@Demokrata Hungarofil: De jó hogy itt vagy haver! A hozzád hasonló fidesznácikra nagy szüksége van most a pártnak.

Ellenzéki Tüntető 2018.10.04. 12:39:59

@VT Man: Haha, ugyanígy :D Most ezt támogassa az ember? És hiába hivatkoznak az indexesek arra, hogy de hát ezek blogok kéremszépen, ezek nem is az index, azért csak ők rakják címlapra meg biztosítanak nekik napi 10k+ nézettséget :D

j.a.r.v.i.s 2018.10.04. 13:29:13

Kíváncsi vagyok, hogy mikor kerül elő az antiszemita kártya a balos zsidóktól a jobbos zsidókra. Náci zsidók kigolyózták az Igaz Zsidókat (értsd balos zsidók).

Brühü hü hü

hü.

babbaba 2018.10.04. 13:30:59

@Demokrata Hungarofil: De nem olvassák, ennyit felesleges írni. A tényeket meg mindenki tudja.

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 13:32:11

A mo-i antiszemitizmust vizsgálva a következőket állapíthatjuk meg: - A provokátorok, provokátor szervezetek mögül mindig előbújik a soha meg nem javuló, szomszédai és Európa belpolitikájába ügynökökkel, ügynökszervezetekkel ,merényletekkel folyamatosan beavatkozó Orosz Birodalom titkosszolgálata. - Szabó Albertek, Vona Gáborok, KGBélák, jobbikok, stb. ill. velük együttműködésben az ávós múltú maszopnyik rezsim belügyével, igazságszolgáltatásával, titkosszolgálataival. - Az antiszemitizmus folyamatos üzemeltetését egy másik világot meghatározó erő, a cionáci maffia is fontosnak tartja. - A viszály, a veszélyeztetettség érzésének fenntartásával akarja megakadályozni az európai zsidóság 1-2 nemzedéken belüli beolvadását az európaiakba, ill. kivándorlásra ösztönzi őket Izraelbe.

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 13:34:37

@babbaba: A tényekkel ellenkező hazugság-propagandát nyomtak le a torkunkon 73 éven keresztül.

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 13:35:47

"Menahem Begin, Béke Nobel díjas zsidó tömeggyilkos, terrorista. Az Irgun nevű terrorcsoport parancsnoka. Az ő emberei robbantották föl a Dávid király szállodát - 92 halott, és szintén az ő emberei géppuskázták le Deir-Jaszin palesztin település valamennyi lakóját. - Nobel békedíjasként kell tisztelnünk. - Akkor Horthy Miklós, aki még az ellenséget is kimentette a tengerből, talpra állította és gyarapította Magyarországot, megmentette több százezer zsidónak minősített magyar ember életét, miért nem kaphat posztumusz Béke Nobel díjat?"

Orbán veje 2018.10.04. 13:37:11

@Demokrata Hungarofil:

Hé haver itt a rossz hír neked.

Te mint fideszes hülyegyerek nem tudsz megállapítani semmit. Az egyetlen dolog amit tudsz az a tolvaj orbán seggének a fényesre nyalása.

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 13:41:13

Nem tudom, hogy a jeruzsálemi Menachem Begin emlékmúzeumban ki van-e állítva az általa meggyilkoltatott több száz civil személy fényképe? Járt már ott valaki?

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 13:55:03

@Csatos náci: Apámnak több zsidó barátja volt, az egyik a keresztapám, akit most fogunk eltemetni. - Egy másik 56-ban kivándorolt Izraelbe. Levélben kérte apámat, hogy készíttessen neki egy gépészmérnöki diplomát, juttassa ki hozzá, mert akkor, (ha jól emlékszem) Haifa város hulladék-kezelő vállalatának igazgatója lehetne. - Az öregem hamisíttatott egy diplomát és kijuttatta a haverjának, aki egy Doxa órát küldött neki hálából...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.10.04. 13:56:28

@Demokrata Hungarofil: "Horthy Miklós, aki még az ellenséget is kimentette a tengerből"

És az öreg háborús bűnös lelkén szárad sokszázezer honfitársunk halála.

"talpra állította és gyarapította Magyarországot"

Kisebb lett Magyarország területe az "áldásos" tevékenysége nyomán.

Elmész te a picsába, náci kollaboráns.

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 14:02:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Horthy Miklós világhírű győzelemre vezette a Monarchia hajóhadát, szétverték az otrantói hajózárat és megverték az ellenük küldött hajóhadat is! Mindezek mellett Horthy Miklós igazi gentleman módjára kimentette a tengerből az elsüllyesztett hajók legénységét, amihez hasonlót az ellenség nem igen tett...A Zenta hadihajót elsüllyesztő húszszoros francia túlerő, nemhogy nem tett kísérletet a tengerészek megmentésére, hanem egyenesen meggéppuskázta a vízben vergődő embereket..."

rallus 2018.10.04. 14:12:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Jól megadtad neki! Te legalább annyira történész vagy, mint Karsai...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.10.04. 14:20:19

@Demokrata Hungarofil: "Horthy Miklós igazi gentleman módjára kimentette a tengerből az elsüllyesztett hajók legénységét"

... és megöletett sokszázezer magyart. Pont, mint a csúti geci, migránsok tízezreit fogadja be az országba, és magyarok tízezreit hagyja meghalni évente. Az egészségügyből kivont a GDP 3%-ának megfelelő pénzt, ennek következtében több, mint kétszer annyi magyar honfitársunk hal meg gyógyítható betegségekben, mint nyugaton. A hazaáruló csúti geci "méltó" utóda a háborúsbűnös hortinak.

nu pagagyí 2018.10.04. 14:38:48

Kordokumentum értékű mű születik, bemutatva a közpénzek lenyúlását és a NER torz ideológiáját. Szakmailag pedig méltó társa lesz a Terror Háza nevű giccsmúzeumnak.

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 14:42:46

Az 1938-41 közötti békés területi revízió során 93 ezerről 172 ezerre növekedett Magyarország területe. - Sajnos, a magyar békevágyat tönkre zúzta az 1941.június 26-i barbár szovjet támadás sorozat. "1941. június 26-án a Gonosz Birodalma, a harminc millió (!) saját állampolgárát is elpusztító Szovjetunió légiereje több ponton mért csapást a Magyar Királyságra! Rahónál meggéppuskázták a gyorsvonatot, 3 embert meggyilkoltak, hatot megsebesítettek, Kassára 29 bombát dobtak, 32 embert meggyilkoltak, több százat megsebesítettek, Munkács iparterületét is támadták, szabotőreik pedig robbantottak a Nagytétényi Lőszergyárban és felgyújtották a balatonfűzfői Nitrokémia ipartelepét, mely lőport gyártott. Másnap reggel az almásfüzitői kőolajfinomítót próbálták felgyújtani. - Ezekkel a támadásokkal egyidejűleg megtámadták, bombázták a semleges Bulgária kikötővárosát, Várnát is...

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 14:47:40

1941. június 26-án azonban nem csak Magyarországot támadta meg a Szovjetunió, hanem bombázta Várnát, a semleges Bulgária kikötővárosát, ill. szovjet hadihajók tüzet nyitottak a bolgár hajókra. A szovjet légierő aznap Helsinkit is bombázta. - Kérdezhetik, hogy miért volt erre szüksége a Szovjetuniónak? A magyarázat a kommunista rémuralom logikájában van. "A szovjet ember nem tévedhet kétszer, mert a másodikra nincsen alkalom!" - éneklik a kupléban. A háború első tíz napjában Sztalin visszavonult, nem vett részt a döntésekben, az irányítást Molotov vette át, aki maga is joggal rettegett főnökétől. Nem tudhatta, hogy a németeken, szlovákokon és románokon kívül ki fog még rájuk támadni, ezért úgy döntött, hogy megelőző csapást mér a semlegesnek mutatkozó országokra is, biztos, ami biztos alapon. Ez a csapás azért volt ennyire korlátozott, mert a szovjet légierő a háború első napjaiban megsemmisítő veszteségeket szenvedett.

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 14:52:24

Szlovákia a Barbarosa hadművelet megindítását követően önként kb. százezer katonával támadt a Szovjetunióra, míg Románia kb. 500 000(!) fős hadsereggel támadt, hogy a szovjetek által elrabolt Moldáviáját visszaszerezze. - Ezekkel szemben a magyar honvédség csak egy jelképes, kb. 25 ezer főből álló gyorshadtesttel hárította el a szovjet agressziót. - "A két európai és világhegemóniára törő, őrült ateista birodalom élet-halál harcából semmiképpen nem maradhattunk ki, mindkettővel határosak lévén."

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 15:04:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Milyen vékony szálon függött Magyarország sorsa, mekkora kockázatot vállalt Magyarország a zsidók megmentésével az 1944-es német megszállásig: "A WEHRMACHT MÁR 1940-BEN MEGSZÁLLTA VOLNA MAGYARORSZÁGOT – „HA MAGYARORSZÁG NEM ÁLL BE A SORBA, PROTEKTORÁTUSI STÁTUSZT FOG KAPNI.” BERLIN, 1940. MÁJUS 26.
2017-05-12 NYÁRI GÁBOR FRANZ HALDER, MAGYARORSZÁG, OKH, TELEKI PÁL, WEHRMACHT
Facebook
Bár Magyarország a második világháború alatt egészen 1944. március 19-ig ki tudta tolni a német megszállás idejét, valójában ennek a veszélye már jóval korábban is fennállt. Franz Halder (1884–1972), a német szárazföldi haderő vezérkari főnöke a háború kirobbanásától 1942-es leváltásáig vezette hadinaplóját, amelyben gyakran említette Magyarországot. A tábornok szinte minden alkalommal arról számolt be, hogy a német politikai és katonai vezetés egyaránt elítéli Magyarország politikáját, amely szövetséges ugyan, de nem hajlandó kiszolgálni a német igényeket."

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 15:05:22

""Ez a kijelentés egy igen komoly fenyegetésnek számít a német hadsereg vezérkari főnökétől, amely jól mutatja, hogy a magyar politikai eliten nagy volt a külső nyomás. Magyarország függetlensége veszélyeztetve volt, reális fenyegetésként volt jelen a német megszállás lehetősége. Halder fenyegetése végül nem vált valóra, és a további események a második bécsi döntéshez vezettek. Azonban 1940 tavaszán a német–magyar viszony tovább romlott. A magyar „pimaszságot” pedig ugyanúgy megjegyezte Hitler, mint 1939-ben a kassai vasútvonal használatának megtagadását."

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 15:10:16

"Nem tudom, hogy hallott-e arról, hogy 1944.március 18-án a világ egyik legerősebb hatalma, amelyet a világ többi része csak egy öt évig tartó világháborúban tudott nagy nehezen legyűrni, a Harmadik Birodalom 10 hadosztállyal, kb. 100 000 katonával megszállta Magyarországot? Ön azt gondolja, hogy ezek azért foglalták el hazánkat, hogy továbbra is a magyarok, a Kormányzó irányítsa az országot?" - Mégis mit vártak, hogy Horthy, egyedül, mindenható Istenként legyőzi a Harmadik Birodalmat és mindenkit meg tud menteni? Hol sikerült hasonló a világon?

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 15:20:47

Mint nemrégiben kiderült, Magyarország 1944. március 18-i német megszállásának kiprovokálását a Roosevelt-Churchill páros tervelte ki, hogy ezzel kb. százezer német katonát elvonjanak a nyugati frontról, hogy a tervezett június 6-i normandiai partraszállásnál kisebb ellenállással keljen számolniuk. Ezért kamu küldöttségeket dobtak le Magyarországon, akik semmilyen tárgyalásra nem voltak feljogosítva, elhitették a magyar kormánnyal, hogy Triesztnél folyosót nyitnak és onnan szállják meg Magyarországot. - Természetesen mindezt úgy intézték, hogy a németek is biztosan tudomást szerezzenek róla. Hogy ez a döntésük kb. félmillió magyar ember életébe kerül majd, az egyáltalán nem esett számításba. - Az angolszászoknak nem kell elszámolniuk ezzel a félmillió halottal, de Mari néninek, Pista bácsinak igen? Hogy is van ez kérem?

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 15:26:54

Borhi László történész - Nagyhatalmi érdekek hálójában című könyvében új dokumentumokat közöl, melynek fényében felül kell vizsgálni a hivatalos történetírást a német megszállás ügyében. - "1943 őszén titkosnak szánt katonai tárgyalások kezdődtek magyar és amerikai megbízottak között Törökországban, és ennek részleteiről valószínűleg több forrásból a németek tudomást szereztek. E megbeszélések eredményeként érkezett Magyarországra a Veréb misszió, egy három amerikai tisztből álló csoport. Míg Horthyék arra számítottak, hogy egy különbéke részleteit beszélik meg, a jelek szerint az amerikaiak csak azért jöttek, hogy biztosítsák a magyar hírszerzés együttműködését a németek ellen. A misszió vezetője, Florimond Duke később arra a következtetésre jutott, hogy küldetésük célja az volt, hogy kiprovokálják a német bevonulást. Megérzése nem volt alaptalan."

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.10.04. 15:27:39

@Demokrata Hungarofil: "Horthy, egyedül, mindenható Istenként legyőzi a Harmadik Birodalmat és mindenkit meg tud menteni?"

Nem. Csak ne okozza sokszázezer magyar halálát.

Egyébként tényleg egy inkompetens vénember volt, mindig is alkalmatlan az ország vezetésére, le kellett volna mondania. Sőt, eleve nem kellett volna oda jutnia.

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 15:28:48

"Igazi tragédia azonban abból lett, hogy a német csatlósokkal szembeni amerikai politika idővel megváltozott, és 1943 végétől kifejezetten bátorították a Harmadik Birodalommal való szembefordulást, annak ellenére, hogy tudták: ennek véghezvitelére nincs esély.
A fordulat azután következett be, hogy 1943 késő nyarán döntöttek a normandiai partraszállásról. Az addig Amerikának csak másodlagos fontosságú kelet-európai kis országok ezzel felértékelődtek, de csak mint beáldozható bábuk kaptak szerepet. A szövetségesek a német csatlósokkal, így a Magyarországgal szembeni politikát a háború megnyerésének és az oroszokkal való nagykoalíció megőrzésének vetették alá."

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 15:29:41

Fekete "Az angolszász stratégia lényege az volt, hogy a német csatlós Magyarországot és Romániát a lehető legnagyobb ellenállásra buzdítsák, ezzel kiprovokálják a német megszállást, és így minél több német hadtestet kössenek le, gyengítve a Harmadik Birodalom erőit a tervezett normandiai partraszállásnál. Mindez a Bodyguard nevű megtévesztő hadműveletbe illeszkedett: ennek az volt a célja, hogy a németek olyan területekre telepítsenek jelentősebb haderőt, ahol nem zavarják a szövetségesek lényegi hadműveleteit."

Sir Bates dö Hól 2018.10.04. 15:31:18

@Demokrata Hungarofil: apád faszát kellett volna a torkodon... gyáva beszari szalonnáci...

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 15:31:53

"Az aggódó hangokkal azonban a döntéshozók nem sokat törődtek. Amikor az egyik magyar diplomata megpróbálta elmagyarázni a német megszállás következményeit a szövetségesek képviselőinek, a később hidegháborús CIA-igazgatóként nagy karriert befutó Allen Dulles ezt válaszolta állítólag:

Háború van, a könyökünkig ér a vér, néhány százezer élet ide vagy oda már nem számít.

A német megszállás közvetlen kiváltó oka ma is ismeretlen. Valószínűleg a Veréb-misszió volt az utolsó csepp a németek poharában. 1944. március 15-én Duke ezredes vezetésével amerikai ejtőernyősöket dobtak le Magyarországon. Bár a merész akció miatt Hitler őrjöngött, a bevetés résztvevői meglepő módon nem kaptak pontos tájékoztatást a magyarországi feladatukról. Borhi könyvében az a gyanú fogalmazódik meg, hogy a küldetésnek egyetlen komoly célja volt: a megszállás kiprovokálása."

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 15:34:32

@Sir Bates dö Hól: Sajnálom, hogy a körömletépő ávósok öregek otthona csak ilyen felkészületlen szellemi proletárokat tudott vitázni küldeni, mint Ön.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.10.04. 15:37:00

@Demokrata Hungarofil: "mekkora kockázatot vállalt Magyarország a zsidók megmentésével"

"Megmentésével." Félmillió vidéki zsidót adott lihegve a németek kezére, hogy maguk a németek is elcsodálkoztak. Magyarország hozta az első zsidótörvényt az első világháború után. Már akkor is olyan sok gyűlölködő volt, mint most.

"A megszálló csapatokkal együtt Magyarországra érkezett az ún. különleges bevetési egység (Sondereinsatzkommando – SEK), melynek feladata az ország „zsidótlanítása” volt. A SEK mindössze 20 tisztből és több mint száz főnyi kisegítő személyzetből (őrök, sofőrök, titkárnők, stb.) állt, így a magyar hatóságok közreműködése nélkül semmit nem érhetett volna el. "

" de tevékenységüket nagyban segítette a magyar hatóságok támogató együttműködése. Eichmann miközben Izraelben a tárgyalására várt, visszaemlékezésében így fogalmazott: „Persze illedelmesen be kell vallanom, hogy a magyar hatóságok gépezete olyan módon működött, ahogy azt akkoriban más országokban működő egyéb hatóságok ritkán mondhatták volna el magukról. Nemcsak zsidóügyekben, hanem egyszerűen minden más hivatalos feladatukat illetően úgy működtek, hogy több alkalommal azt mondtam magamnak: 'Az áldóját! Eddig azt hitted, hogy csak Németországban uralkodik az a bizonyos pontosság, és itt legalább ugyanazt a kínosan pontos akkurátusságot látod.' Csodáltam a magyar közigazgatást...""

hu.wikipedia.org/wiki/A_magyarorsz%C3%A1gi_vid%C3%A9ki_zsid%C3%B3s%C3%A1g_gett%C3%B3s%C3%ADt%C3%A1sa_%C3%A9s_deport%C3%A1l%C3%A1sa

bobijub 2018.10.04. 15:38:56

@Nincs közöttünk csicska: eddig azt szoktam írni, hogy önmagukban cáfolhatatlan tények célzott csoportosításával is lehet ordas nagyot hazudni. neked most sikerült ezt fokozni. te képes vagy egyetlen cáfolhatatlan tény megfelelő tálalásával is irgalmatlan nagyot hazudni. igen, igen, igen, nagyon nagyon nagyon undorító az, ahogy annak idején magukat nagyra tartó, és európa által még most is nagyra tartott "felfedezők" bántak az amerikai őslakosokkal. nem igazán tartozik ide, de az engem legalább annyira undorít, hogy a feketékkel kapcsolatban kábé százegyszázalékban feledkeznek meg arról a tényről, hogy azok bizony nem önszántukból költöztek át egyik kontinensről a másikra. igen, ezek mind tények. de ezeket összekapcsolni a holokauszttal azt jelenti, hogy figyelmen kívül hagyod azt, hogy abban az időben amikor kultúrált európa kultúrált ipari módszerekkel gyilkolt embereket, abban az időben a menekülés egyik útja az amerikábamenés volt. akik időben el tudtak menekülni, azoknak elég nagy része kötött ki arrafelé. szóval gyűlt ott össze elég olyan ember, akiknek van miért emléket állítaniuk. neked miért volna jobb, ha az a sok ember, akik az emlékeznivalójukkal együtt oda keveredtek, az emlékezésre használt saját helyüket oda építtették volna fel, ahol az undorító dolgok történtek ?????

neked köszönhetően ezentúl azt fogom szokni mondani, hogy akár egyetlen, cáfolhatatlan tény megfelelő tálalásával is lehet ordas nagyot hazudni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.10.04. 15:39:33

@Demokrata Hungarofil: "Rákosi pajtás mondókáival ma már nem sokra jut."

Annyira nem jut sokra mondókáival Rákosi pajtás, hogy már 1971-ben meghalt.

Sir Bates dö Hól 2018.10.04. 15:44:21

@Demokrata Hungarofil: keretet adva mintegy diszkurzusunknak, "a deszkán telibaszott retkes kurva anyádat, azt baszd szájba gyökér..."

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 16:00:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ez így nem igaz. A Harmadik Birodalom elfoglalta Magyarországot és abban a pillanatban megszűnt hazánk szuverenitása. Azért foglalták el Magyarországot 10 német hadosztállyal, százezer katonával, hogy minden úgy történjen itt, ahogy Hitler akarja. Szlovákia és Románia is felajánlotta, hogy hadosztályokkal segíti megszállásunkat. A Harmadik Birodalom helytartója, Edmund Veesenmayer és csapata, Gestapo, Eichmann kommandó, Wermacht, stb. vette át az ország irányítását, amit már jól begyakoroltak az előzőleg megtámadott, megszállt kb. tíz országban. Azonnal kollaboráns kormányt állíttattak, lecserélték a közigazgatás jelentős részét és letartóztattak több ezer embert...Nálunk, ahol kb. egymillió zsidónak minősített magyar élt, német kollaboráns országokkal, német hadsereggel körülvett, megszállt országban, nyilván milliószor nagyobb tragédiát tudtak okozni, mint pld. a germán testvérállam Dániában, amit csak néhány ezer német szállt meg és előlük a 7 ezer zsidót jó pénzért áthajóztathatták Svédországba...A hitlerista Veesenmayer meséire, rágalmaira alapozzák állításaikat Magyarországgal kapcsolatban. - Érdekes módon Veesenmayer, aki a német helytartó volt, állítólag hat évig börtön után, könnyen szabadult...

Demokrata Hungarofil 2018.10.04. 16:02:25

@Sir Bates dö Hól: Keressen egy másik ávós komát és jól vitatkozzanak össze!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.10.04. 16:39:21

@Demokrata Hungarofil: "abban a pillanatban megszűnt hazánk szuverenitása."

A kollaboráns patkányok ezzel takaróznak. Csakhogy rövid az a takaró, kilóg a lóláb.

"Azonnal kollaboráns kormányt állíttattak"

Kollaboráns kormányzót nem kellett keresni, hisz ott volt horti.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.10.04. 16:41:18

@Demokrata Hungarofil: "Magáról van szó."

Nem magáról Rákosiról. Nem is értem, hogy jön ide Rákosi. Magáról a háborúsbűnös hortiról van szó!

$pi$ 2018.10.04. 16:50:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Magyarország hozta az első zsidótörvényt az első világháború után."

Ami nem csak a zsidókra, hanem minden nemzetiségre vonatkozott, meghatározta, hogy az egyes területeken az egyes nemzetiségek mennyi helyet kaphatnak. Ebben a zsidóknak cirka kétszer annyi helyet biztosítottak mint a lakosságon belüli arányuk volt.

Később persze elég galád dolgokat műveltek a zsidósággal, de a numerus clausus messze nem volt olyan vállalhatatlan, mint ahogyan azt a "zsidótörvény" elnevezés sugallja. 1920-ra orvosi vagy jogi egyetemre gyakorlatilag csak zsidók tudtak bejutni, a sajtó gyakorlatilag teljesen zsidó kézben volt. Ez a magyarokat megrettentette, félelemmel töltötte el és számukra problémát jelentett.

Az ún. "első zsidótörvény szövegében a "zsidó" szó nem is szerepel.

Persze lehet gyűlölni, hibáztatni, bűnösnek nevezni az 1920-as magyarokat, akár az egész országot, ez szubjektív vélemény kérdése, de azért nem árt egy kicsit tájékozódni, kicsit pontosabban fogalmazni egy ilyen kényes kérdésben.

Helga Beauty Salon. 2018.10.04. 16:56:11

Lassan el kéne kapni a mongolok tökét, mert nem akar haladni a tatárjárás emlékmű Ulánbátorban. Van a kommentelők között jogász? Mert a Mongol MÁV-ot szerintem szintén kártérítésre kellene kötelezni!

Helga Beauty Salon. 2018.10.04. 16:59:23

Annyira mély bűntudatom van hogy a háború alatt nem tettem semmit a zsidók védelmében. Akkor még nem éltem és ez a legfőbb bizonyíték arra, hogy tétlen voltam!

Nincs közöttünk csicska 2018.10.04. 17:03:31

@bobijub: akkor allitsanak emleket ott ahol akarnak, de ne ugassanak a magyarok dolgaba, akik a legkimeletesebben bantak veluk az egesz vilagon

VT Man 2018.10.04. 17:05:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
""Megmentésével." Félmillió vidéki zsidót adott lihegve a németek kezére, hogy maguk a németek is elcsodálkoztak."

Aha.

Annyira elcsodalkoztak a nemetek, hogy azokat a vonatokat a magyar-nemet hataron megallitottak es nem engedtek be oket nemetorszagba, mert tul voltak a napi kvotan, nehogy veletlenul valami bajuk legyen ott azoknak a szegeny embereknek.

Ja, megsem, nem igy tortent.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.04. 17:39:28

@$pi$: lopakodo torihamisitas h ezt nyomatjak...
hiaba no.megelozve hitlert mi voltunk a torolmetszett nacik.teccikerteni?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.04. 17:43:43

@bobijub: kábé százegyszázalékban feledkeznek meg arról a tényről, hogy azok bizony nem önszántukból költöztek át egyik kontinensről a másikra"
hat igen.jo lenne ha szabanon lehetne ertrkezni arrol hogy az iszlam arabok által osszefogdosott feketeket hogyn adtak el a zsido kereskedők.de az rassziznus lenne...ma foleg
igy marad az hogy mindenki aki feher kereszteny annak legyen lelkiismeretfurdalasa a rabszolgak miatt.ez sokjal jobb.es kifizetodobb.

taga20 2018.10.04. 17:44:54

@Demokrata Hungarofil: az ávos kurvaanyádat, te kibaszott nyílasházmester ivadék!

Helga Beauty Salon. 2018.10.04. 18:34:12

@taga20: Ez is dejó egy hozzászólás volt kedves Tangamanga buzibarátom! Benned soha nem csalódunk és ez annyira jó, hogy biztos pont vagy a B1 forgatagában!

taga20 2018.10.04. 18:41:44

@Helga Beauty Salon: helga, helga, te szopni jársz ide, non-stop!:)))

Ménár Atya 2018.10.04. 19:27:33

Nagyon sajnáljuk a nácik által elhurcolt magyarokat.
Az isten legyen velük
Ámen

taga20 2018.10.04. 19:29:11

@Ménár Atya: Nagyon sajnáljuk a magyar nácik által elhurcolt magyarokat.

így helyes papbácsi.

Ménár Atya 2018.10.04. 19:34:57

Valaki amúgy elgondolkodott már azon, hogy akkoriban miért éltek ekkora számban magyarországon izraelita vallású magyarok?
Nem hinném hogy azért mert szerették ha üldözik őket.
Az üldözés egy kisebbségi csoport akciója volt, ezért engem ne hibáztasson senki sem, főleg ne ennyi idő múlva.
A zsidó törvények elfogadása, trianon francia diktaturája miatt történt, mo kényszerben volt, a területekért lefeküdt a németeknek.
Hiba volt szerintem.
A holokauszt rettenetes volt, nem szabad elfelejteni,elbagatellizálni, de azért van egy határ,ami után visszás lesz, amikor ebből akarnak még ma is anyagi előnyöket szerezni.
Ezt le kell már zárni végleg.

Ménár Atya 2018.10.04. 19:41:24

@taga20: Tévedsz ebben is fiam.
A magyar nácik begyüjtötték, a németek meg elszállították őket.
A nemzetiségnek itt nem sok jelentősége van, a náci az náci, a komcsi meg komcsi, pont ugyanolyan szarházi mindkét fajta, mint a fletó családja, a vérkomcsi apró család pl.
Te ugye liberális demokrata vagy ahogy már párszor állítottad magadról.
Most mit szólsz ahhoz hogy ez a genyó komcsi mszmp üldözte a vallásos embereket a papokat meg be is börtönözte, aztán a rendszerváltás után az első sorban zabálják az ostyát? :)
Ne válaszolj, csak költői kérdés volt. :)

taga20 2018.10.04. 19:51:47

@Ménár Atya: "Most mit szólsz ahhoz hogy ez a genyó komcsi mszmp üldözte a vallásos embereket a papokat meg be is börtönözte, aztán a rendszerváltás után az első sorban zabálják az ostyát? :)"

sok ilyen arcot látok a fityeszmaffiában mostanság. és ostyák a mély magyar erkölcsöt ezerrel.

Ménár Atya 2018.10.04. 20:08:31

@taga20: Látom próbálsz terelni :)
Na menj aludni!
youtu.be/SMQiCDOGg-A

taga20 2018.10.04. 20:18:20

@Ménár Atya: látom próbálsz hazudozni:)

na ménnyé piheny le!

coub.com/view/xdr1q

Szahara tulajdonos pecás 2018.10.04. 22:57:12

@Ménár Atya: " zabálják az ostyát" - Nekem is ad maga, atya. De a farkát miért rakja két ostya közé a mise után amikor behív a sekrestyébe?

Szahara tulajdonos pecás 2018.10.04. 22:59:10

@Ménár Atya: Az előbőr miért hiányzik a farkáról, atyám? Mikor keresztelkedett ki?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.10.04. 23:32:43

@$pi$: "meghatározta, hogy az egyes területeken az egyes nemzetiségek mennyi helyet kaphatnak..."

Ezt manapság kvótának is hívják, és az elvet a demokratikus nyugati országok nagyon pártolják...

apro_marosan_petergabor 2018.10.05. 10:20:18

Soxor akarták már átírni a történelmet, de a történelem az olyan, hogy egyféleképpen történik meg. Próbálkozott Rákosi, majd Kádár, később az SZDSZ, a végén mindig felbukkant a történelem. Azt is lehet mondani a tények makacs dolgok. Pár ilyen tény, ami minden erőködés ellenére lassan tudatosodik az emberekben. Károlyi Misi igen tehetségtelen áruló volt, midőn rövid kínlódás és 900.000 magyar katona leszerelése után hagyta elfoglalni néhány ezer cseh, szerb, s oláh katona által fél Magyarországot, majd átadta a hatalmat Kún Bélának, aki bal-lib haverjaival végső csapást mért Magyarországra, némi vörös terrorral színezve.
Mindennek ellenére 1944. 03.18-ig (a német megszállás kezdete) Magyarország volt Európában az utolsó ország (az első és második bécsi döntéssel együtt), ahol a zsidók és más üldözöttek (lengyelek, franciák stb. tízezrei) biztonságban voltak a németek elől. Horthy - félig a víz alá nyomva is - Koszorús Ferenc páncélosaival megvédte a pesti zsidó gettót. Így sok zsidó megmenekült, de később újból bajbakerültek az Auschwitzból hazatérőkkel együtt, midőn Rákosi kitelepítette őket, vagy exportálta Recskre. Ebből sokan nem kértek, így kerültek Ausztráliába, Izraelbe, az USA-ba stb.
Sajnos Magyarországon még mindig elég sokan a torzító/hazug marxista történelem otatásban közölteknél ragadtak meg illetve az AVH holdudvarának szellemi és gakorlati leszármazottai, ezért erről a kárdéskörről téves elképzeléssekkel bírnak, megragadtak a négy elemiseknek eladható Horhty fasizmus, Mo mint Hitler utólsó csatlósa, Lukács György mint nezetközileg elismert filozófus (1919-es kivégzző) stb., Kuncze Gábor az AVH nem vert" színvonalon.
Pedig a tények makacs dolgok.

kiskutyauto 2018.10.05. 12:51:56

Ezzel az illetékes amcsik mutatták meg, mennyire nem figyelnek, vagy mennyire ostobák ők is... Mert ha figyelnének és vagy lenne némi (szak)értelmük, akkor tudnák már vagy 20 éve, hogy EZ A HAZAÁRULÓ NÁCI ELMEBETEG SZARHÁZI TOLVAJ PATKÁNY MINDENT ÍGY CSINÁL!!!! Nem lehet tőle mást várni. Tehát ennyi év, ennyi rombolás és pusztítás után azért berzenkedni, ami kizárólag tőle elvárható, lényegében a védjegye, hogy minden dilettáns, elfuserált korrupt patkány módon van csinálva, az csak annak a reklamáló szégyene, aki ezzel kb olyan mintha egy kutyát verne azért mert az normálisan ugat...
süti beállítások módosítása