B1 blogcsalád



Rétvári bejelentette: az Orbán-rezsim nem ismeri el saját alaptörvényének érvényességét sem

2018. szeptember 30. - nickgrabowszki

Egy nemzet csak bizonyos mennyiségű negatív embert bír el. rb_2.jpg

Ezt maga Rétvári Bence bírta mondani. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elment szobi Szent László Gimnázium fennállásának 25. évfordulója alkalmából tartott ünnepségre, és az MTI szerint a következőket látta jónak közölni:

  • egy nemzet csak bizonyos mennyiségű negatív embert bír el;
  • pozitív, aktív, produktív, konstruktív emberekre van szüksége, akiket a család mellett csak az iskola tud kinevelni;
  • az iskola ne csak a tárgyi tudást adja át, hanem az értékeket is segítsen észrevenni, és elköteleződni valamelyik mellett;
  • a diákoknak meg kell tanulniuk – az egyházi és az állami iskolákban egyaránt – azt, hogy mi a helyes és mi a helytelen, mi a jó és mi a rossz, valamint, hogy mi visz előre és mi nem.

Továbbá, hogy kormány, annak ideológusai, propagandistái és indoktrinátorai majd megmondják, mi visz előre és mi nem, mert

az iskolai nevelés sem kulturálisan, sem felekezetileg nem lehet független, ahogyan ezt a rendszerváltás utáni magyar oktatás hirdette, hiszen Magyarország keresztény gyökerű államisággal rendelkezik.

Rétvári ezzel gyakorlatilag azt közölte, az Orbán-rezsim nem ismeri el saját alaptörvényének érvényességét. Az állam és egyház szétválasztását, illetve az oktatás (egyáltalán: a gondolat) szabadságát ugyanis nem csak a rendszerváltás utáni magyar oktatás hirdette, hanem a Fidesz-KDNP alaptörvénye is.

A  legfőbb jogforrás a VII. cikkben leszögezi:

(1) Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához.

(3)  Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek.

Ami pontosan és tökéletesen az ellenkezőjét jelenti annak, amit Rétvári Szobon fejtegetett a kulturális és felekezeti függőségről.

A gyakorlatban tehát a kormány tehát saját alaptörvényének szellemével és betűjével is ellentétesen cselekszik.

Úgy tűnik, a Fidesz-KDNP-t megviselte, hogy áprilisban Magyarországon több mint 100 ezerrel többen szavaztak ellenük, mint rájuk. 2,7 millió ellenzéki szavazó van Magyarországon.

  • Korábbi kifejezéssel: panelproli.
  • Egy későbbivel: romkocsmák félhomályában merengő diplomás.
  • Esetleg: liberálbolsevik.
  • Vagy: megtévesztett.
  • Továbbá: hazaáruló.

Az új szóhasználat szerint: negatív ember.

Mivel – pillanatnyi állás szerint – betiltani vagy kivégezni mégse lehet az ellenzéki szavazókat, a kormány nekiállt a pozitív emberek gyártásának. Amit soha nem lehet elég korán kezdeni. Leginkább már az iskolákban. De még jobb az óvodákban.

És ha ehhez az kell, hogy felfüggesszék az alaptörvény érvényességét, hát felfüggesztik. A nemzet érdekében természetesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9214274635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2018.10.01. 15:59:49

Gondolom az ünnepséget az iskola termében tartották. Emlékeim szerint van valahol írás arról, az iskolákban tilos a pártpolitikai tevékenység. Ez nem az volt?

Mellesleg az államtitkár visszaélt hivatali helyzetével ( talán az iskola vezetése is ), mert más pártoknak és ellenzéki politikusoknak tilos az iskolákba még bemenni is politikusi minőségben. A fideszesek meg pincétől a padlásig politizálnak a tanintézményekben.

morph on deer 2018.10.01. 21:01:05

Ezeket valahol titokban tenyésztették, vagy ezt sikerült összehozni otthon a sufniban?
Most komolyan!
Mitől lesz valaki 2018-ban ennyire retardált?
Jaj..!

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 22:33:56

Nem, rétvári csak prezentálta, hogy miért tabu minden társadalomban a vérfertőzés. A ner-cselédeknek, hogy ők is értsék: nem kúrunk anyánkkal/fiunkkal, nem fekszünk össze apánkkal/lányunkkal vagy ellenkező nemű testvéreinkkel, óvszer használata nélkül. Ugyanez vonatkozik a fentieken túlmenően minden egyenesági, valamint az oldalági rokonok tekintetében (igaz itt csak harmadfokig). Tehát a sógornő és a valakinek a házastársa az szabad:-)... Mint látható, ismét a melegek jártak jól.
süti beállítások módosítása