B1 blogcsalád



Az igazi tragédia Orbán számára, hogy Európa nem vette be a meséjét  

2018. szeptember 15. - Mr Flynn Rider

Orbán Viktor számára nem a Sargentini-jelentés elfogadása és annak lehetséges jogkövetkezményei a tragédia, hanem, hogy nem ő lett a legkisebb királyfi, aki megmenti Európát a gonosz migráncsoktól, meg a háttérhatalomtól. orban_sargentini_jelentees.jpg

Rengeteg elemzés látott napvilágot az év egyik legfontosabb magyar és európai politikai eseményéről: amikor

Európa kétharmada kimondta, hogy Magyarországon sérül a demokrácia és hogy ezt nem lehet csinálni Európában, amit Orbánék művelnek.

Sokan értelmezték ezt Orbán legújabb taktikai győzelmének (mivel a populista-szélsőjobbosok majd jövőre jól megverik az EP-választáson a konzervatívokat és a centrumpártokat, Orbán meg majd jól az élükre áll), de ezt az érvelést sokan – pl. Bíró András politológus ebben az interjúban – nem látja érvényesnek.

Akárhogy is nézzük, Orbán eltaktikázta magát, nem jól mérte fel a terepet. Ennek okát Bíró András több tényezőben látja:

  • az utolsó pillanatig azt hitte, hogy ugyanúgy történik minden, ahogy eddig, majd meg védi a saját pártcsaládja, meg a szélsőségesek;
  • de sok szövetségesét vesztette el az egyre kevésbé kompromisszumkész viselkedésével;
  • beindult az EP-választási kampány és Európa nagy része láthatóan nem akar a populista-szélsőjobbos vonalhoz tartozni, hanem Európát akarja erősíti – Orbán pedig éppen szembement a trendekkel.

Említünk még pár tényezőt, amit az elemzésekben nem nagyon olvastunk:

  • az európai sajtó egyre többet foglalkozik a magyar viszonyokkal, méghozzá egyre negatívabb, kritikusabb cikkekben – az egész világ látja, mi folyik Magyarországon (abszurd módon csak az Orbánra szavazók hisznek az alternatív univerzumban, amit a propaganda felépített nekik és ez pont elég Orbánnak a győzelemhez a választásokon),
  • Orbán képtelen volt elhitetni az EP-képviselőkkel, hogy ő maga demokrata – egyszerűen ahhoz van hozzászokva, hogy nem mondanak neki ellent és némethszilárdok veszik körbe, akik vakon teljesítik a parancsait.

Az alternatív univerzum felépítése Európában nem fog működni, a Politicót és a BBC-t ugyanis nem lehet felvásárolni és megszüntetni, mint a Népszabadságot, vagy a Magyar Nemzetet. Az európai politikusok maguk is dörzsöltek és tájékozottak. Képesek a kritikai gondolkodásra és nem lehet őket kesztyűbábként mozgatni, mint a hazai ellenzéket (rád gondolunk, LMP, például). És szívből kiröhögik Orbánt, ha hülyeségeket beszél. 

 

Ez az igazi tragédia Orbán Viktornak: ha veszít. 

Orbán Magyarországon elérte, hogy meglegyen a biztos, fanatikus szavazótábora, amelyik mindent elhisz neki, hatalomban tartja. Mindig nyer. Ezek az emberek annyira fanatikusok, vagy annyira a rendszer kevdvezményezettjei, hogy még azt is elhiszik neki, hogy az ég nem kék. Holnaptól elkezdik nyomi a propagandában, fél év múlva a szavazók kb 40%-a nem fog hinni a saját szemének, amikor felnéz az égre. Mert bemondták a tévében, mert megmondta Orbán, hogy az ég nem kék többé.

A Sargetini-jelentés elfogadása után Orbán és pártja eheti nyilvános reakcióiból egyértelmen kitűnik, hogy már meg se próbál a többi szavazóval kommunikálni. A sajátjainak a kármentésre és a teljes tagadásra rendezkedtek be. (Nem is volt meg a kétharmad, fogalmuk sincs ott Európában, milyen itt a peremvidéken, Soros irányítja már egész Európát.) Mindenki ismeri ezt a szöveget, ez ömlik mindenhonnan a propagandából. Világosan látszik, hogy ez a verzió csak a fanatikusokat nyugtatja meg, akik Sargentininek malarcfüleket rajzolnak és kommentelnek Deutsch Tamás facebookos uszításai alá. A többieknek itthon orbánék nem tudnak és nem is akarnak mit mondani. Hiszen elég az a bő 40% a kétharmadhoz. De nem tudtak mit mondani Európának sem és emiatt kisebbségbe kerültek.  

 

És ez a legnagyobb tragédia Orbánnak: hogy az Európai Parlament kimondta, a király meztelen. A fideszesek még nem látják, de a magyar szavazók 60% látja, tudja. Sőt, tudja már egész Európa. Nem érdekes, hogy lesz-e ebből valami jogkövetkezmény, megvonják-e a támogatásokat, vagy lesz-e következő szintje a folyamatnak Európában. A lényeges, hogy Orbánnak és sleppjének belemondták az arcába, hogy az alternatív univerzum, a migráncsokról, Sorosról, a lipsikről, a civilekről, stb., stb., stb. az csak egy gyenge hazugság. Mindenki tudja. Hiába ismételte el a Kossuth rádióban ugyanazokat a képtelenségeket a miniszterelnök és hiába ismétli el a jövő pénteken, újra meg újra, mindenki tudja – ő is -, hogy hazudik. Hazudik, hogy a hatalomban tudja magát tartani. Orbánt az a mese tartja hatalomban, amit sokan hisznek el neki; de erről a meséről kiderült, hogy Európa nem kér belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8414240859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2018.09.15. 11:25:27

vagy mindenki vágja arrafelé a kisgömböc meséjét!:)))

Helga Beauty Salon. 2018.09.15. 11:42:32

"Orbán Viktor számára nem a Sargentini-jelentés elfogadása és annak lehetséges jogkövetkezményei a tragédia, hanem, hogy nem ő lett a legkisebb királyfi, aki megmenti Európát a gonosz migráncsoktól, meg a háttérhatalomtól. "

Mégsem akkora a diadal ha már bagatellizáljátok a szargentines jelentést?
Ennek a királyfis gúnyolódásnak biztosan lesz sikere a balosok krémjei előtt de nem találó.
Orbán kétség kívül nagy formátumú politikus, de tudja hogy az ország súlya nem biztosít megfelelő hátteret a királyfivá váláshoz ezért nem gondolkodik ilyesmiben. Ő csak egy megfelelő irányba elinduló, felelősségteljes államférfi példáját adja, ami szemlátomást működik.
Ő a kontraszt a pofozgató, csókolgató részeges Juncker mellett akit az EU élére helyeztek valakik, hogy mellette azt csináltassanak amit akarnak! Junckert egy borsodi kocsmából is kinéznék ezzel a viselkedéssel. Az aljas Merkel egy másik változat, ő nem egy hülye, pont ezért nem gondolhatja komolyan azt hogy az EU legnagyobb potenciáljával rendelkező német gazdaságát vademberek betelepítésével menti meg a munkaerő hiánytól.
Ezek bábok és eltűnnek az EU éléről, de akik mögöttük mozgatják a szálakat nagyon erősek és nem adják fel! Ők látják hogy Orbán nem egy kis nímand, hiába festi le annak az általuk fenntartott propagandahadsereg.

taga20 2018.09.15. 11:53:35

@Helga Beauty Salon: ez nagyon komoly volt fityesznyuggerzombi!
ez jutott eszembe:)

media0.giphy.com/media/c6DIpCp1922KQ/200.gif

FCUK12 2018.09.15. 12:05:22

Az az igazi tragédia, hogy nem akarják elfogadni, hogy Orbánnak igaza van.

Megjegyzem, a szerdai szavazás alapján Orbánnak már most is van kb 25%-nyi támogatója, és az EU választás csak jövőre lesz. A helyetekben be lennék szarva:)

Helga Beauty Salon. 2018.09.15. 12:12:29

@taga20: Tudom hogy komoly, főleg a te kretén hozzászólásodhoz képest! Bocsáss meg, de most nem beszélgethetünk, fárasztó lenne számomra akkora mélységbe leereszkedni hozzád a saját szintemről, ahova ezzel a fenti kommenttel elhelyezkedtem panteonlakóként! :DDDDDD

mojszipupi 2018.09.15. 13:05:49

Mindenki, aki a migrációs politikát állítja középpontba a jelentéssel összefüggésben Orbánnak tesz szivességet. A kárörvendő mások oldali szélsőséges megnyilvánulások őket erősítik. Ti is elkövettétek ezt a kapitális hibát. Fel kellene fogni végre, van olyan része Orbán migrációs poltikájának, amiben igaza van. És csak egy része alternatív univerzum. Ha ez egészet annak bélyegezzük az pont annyira szélsőséges, mint az Orbán féle uszítás.
Orbánnak és maffiájának nem azért kell buknia, mert a EU szerint ilyen vagy olyan a migrációs politikája. Mégcsak nem is a jelentés egésze miatt. Az Orbán maffiának az ország soha nem látott kirablásáért kell elbuknia. Azért a gyalázatos hazaárulásért, amiért a hatalmával nem élt, hanem vissza élt. Azért a többszáz milliárd ft ért, amit már soha nem tudunk a közjóra fordítani. Azért a hatalmi arroganciáért, ami oktatás, egészségügy helyett megmagyarázhatatlan módon stadionnak nevezett döbbenetes pénztemetőket támogat. Sokszor láttuk már a történelemben hova vezet ez a mértéktelen és már nem is leplezett elképesztő harácsolás.

"Az emberek veleszületett jogaik egy részéről lemondanak a közösség, az állam javára, de joguk van az állam irányítóinak ellenőrzésére közvetett (Montesquieu) vagy közvetlen módon (Rousseau). Ha vezetőik visszaélnek a rájuk ruházott hatalommal, jogukban áll, sőt kötelességük felbontani ezt az elméleti megállapodást, és új vezetőket választani."

Helga Beauty Salon. 2018.09.15. 13:29:37

@mojszipupi: "Az Orbán maffiának az ország soha nem látott kirablásáért kell elbuknia. Azért a gyalázatos hazaárulásért, amiért a hatalmával nem élt, hanem vissza élt. Azért a többszáz milliárd ft ért, amit már soha nem tudunk a közjóra fordítani."

Nem tudom Orbánék mit raboltak, de eszembe juttattad a Horn, Suchmann-féle privatizációt, ami alapos kirablás volt és lófasz se maradt belőle szopogatni sem, nemhogy a közjóra! Öngólban jó vagy azt látom.

alöksz róz 2018.09.15. 14:22:40

"Európa kétharmada kimondta, hogy Magyarországon sérül a demokrácia és hogy ezt nem lehet csinálni Európában, amit Orbánék művelnek" - az első felével, hogy magyarországon sérül a demokrácia, nem lehet vitatkozni.

a második fele az érdekesebb. mert lehet szinte bármit csinálni, csak a megfelelő oldalon kell állni hozzá...

taga20 2018.09.15. 14:24:03

@Helga Beauty Salon: "Nem tudom Orbánék mit raboltak,"

te tényleg ekkora hulladék vagy, vagy csak fizetnek érte?

alöksz róz 2018.09.15. 14:24:52

"nem lehet őket kesztyűbábként mozgatni" (az európai politikusokat) - muhaha.

morpho 2018.09.15. 15:26:39

@mojszipupi: "Fel kellene fogni végre, van olyan része Orbán migrációs poltikájának, amiben igaza van. És csak egy része alternatív univerzum"

Ez így hülyeség! Nem lehet egy nő csak egy kicsit terhes!

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2018.09.15. 15:33:22

@taga20: BAZDMEG TAGA! Nem tudsz komolyan visszavágni Helgának!!? Akkor ugorj le a tizedikről!! Nincs rád többé szükségem!!! Az ilyen agyatlan faszfejek miatt van a népszerűségem a bányászbéka segge alatth!!

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2018.09.15. 15:36:54

@taga20: Ne csak linkelj te idióta vadbarom!!!! Érvelj! Vágj vissza keményen bazdmeg!!!
IDIÓTA KRETÉN!!!

mojszipupi 2018.09.15. 15:41:09

@morpho: Ez hülye hasonlat. Orbán retorikája pont azért működik, mert egyes elemei igazak, csak azokat teljesen szélsőséges szemszögből tálalják.

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2018.09.15. 15:43:23

@mojszipupi: Akkorát nem raboltak mint ÉN! Abban ÉN VAGYOKKH a legjobb! Hazaárulásban meg a Nídermüller..... hogy szopkodnám a kis golyótlan szottyadtt zacsiját. :-)

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2018.09.15. 15:46:03

Csitt csitt! Nem volt meg a 2/3 a tartózkodók miatth. Erről egy szót se. Jobb ha nem tudja senki.

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2018.09.15. 15:48:07

@taga20: ÉN azért jobban fizetek neked itt bazdmeg,... ahhoz képest elég szar munkát végzel nekem!

taga20 2018.09.15. 15:48:27

@Én vagyok Gyurcsány Ferenc: döbbenet vagy fityeszszar!
belebújsz egy általad utált politikus bőrébe, és próbálod leégetni.

undorító amit művelsz! szerintem beteg vagy.

mojszipupi 2018.09.15. 15:50:42

@Helga Beauty Salon: Nagyon gyenge érvek a pártközpontból. Üzenem nektek odabent, találjatok már végre ki valami más szöveget, mint a privatizációt, mikor a tolvaj Orbánt és családját kell védeni!
Egy pártállamból a piacgazdaságba tartó folyamatot hasonlítunk egy EU s pénzektől roskadozó állapothoz! Mondjuk ezt ti nem tudjátok felfogni ez milyen küldönbséget jelent. Az egyik egy sokszor rossz kényszerűség, a másik puszta önkény mindenféle nyomás nélkül. Virágzó ország lehettünk volna, mintaország az EU ban. De te ne lásd mennyit lopnak rendben :DDD

De ne én ítéljek. Tegyék ezt helyettem értelmes jobboldali professzorok:

"A privatizációt számos vélt és tényleges botrány kísérte, de így történt ez a világ többi, mintegy 50 országában is, ahol az elmúlt évtizedben jelentős privatizáció folyt. Valóban sok hiba történt, amiben jelentős szerepet játszott, hogy a szocializmusból a piacgazdaságba való átmenet kérdéseivel az 1980-as évek végéig a világon sehol sem foglalkoztak, hiányoztak e nehéz probléma megoldásának elméleti alapjai, s ezek az országok mentálisan sem voltak felkészülve a gyors változásra. Az is nyilvánvaló, hogy különböző hazai és külföldi érdekcsoportok, jogi és magánszemélyek, politikai erők között éles harc folyt és folyik a válság következtében {II-704.} olcsón megszerezhető vagyonért. Nyilvánvaló az is, hogy privatizálni közmegelégedésre nem lehet, és annak ellenére, hogy minden jelentős politikai erő fontosnak tartja a privatizálást, az aktuálpolitikai érdekek az elkövetett hibákat felnagyították. Ugyanakkor a világ a magyarországi privatizációt 1989–1997 között általában igen sikeresnek tartotta, és ebben sok hazai szakember is egyetért. A GDP közel 80%-át 1997-ben már a magángazdaság termelte, a gazdaság szerkezete pozitív értelemben jelentősen átalakult, az országban ma már több mint egymillió vállalkozás működik, s a külföldi tőke 16 milliárd USA dollárt fektetett be részben a privatizáción, másrészt a megszerzett társaságok fejlesztésén, valamint zöldmezős beruházásokon keresztül; a forint stabil maradt és közel került a teljes konvertibilitáshoz."

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2018.09.15. 16:05:41

@taga20: Taga taga.
Nem kell engem égetni. Égek ÉN magamtól is.... mint ahogy te is!!
Tudod.... mi eggyek vagyunk!!

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2018.09.15. 16:13:08

@taga20: Annyira vagyok undorító mint te. Ezért is vettelek fel erre a munkára. De sajnos hasznavehetetlennek bizonyulsz.

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2018.09.15. 16:17:11

@taga20: Tőled tényleg nem várhatok többetth! KI VAGY RÚGVA!!! Dolgozz a féleszű tóth Bercinek. Azokat úgyis megeszem négy év múlva.

Filó FiBi Béla 2018.09.15. 16:32:11

teljesen lényegtelen mi volt abban a jelentésben.az csak egy eszköz volt.ha csak annyi lett volna írva hogy rossz a migránsoknak ez is elég lett volna.ez csak van sapka vagy nincs sapka.eddig is pofázott az epp meg merkel orbánnak de tojt rájuk. az uccsó időben gyakorlatilag csak neonáci,fasiszta,szélsőjobbos vagy deklaráltan diktatórikus emberekkel jasszkarizott.az eu nem akar a közepén egy retek fasisztát.sztem az hogy miért rugták fel milyen alapon ki elemezte azt a jelentést az teljesen marginális.és igen,tuti hogy merkel szólt le.persze,hisz ha valaki akkor őt rohadtul irritálja hogy egy egyértelműen demagóg neonáci van a frakciójában.

atomic power 1986DucaDuca 2018.09.15. 16:53:05

@mojszipupi:

„Valóban sok hiba történt, amiben jelentős szerepet játszott, hogy a szocializmusból a piacgazdaságba való átmenet kérdéseivel az 1980-as évek végéig a világon sehol sem foglalkoztak, hiányoztak e nehéz probléma megoldásának elméleti alapjai, s ezek az országok mentálisan sem voltak felkészülve a gyors változásra.”

A legkevésbé a magyar társadalom nem volt felkészülve. A lakosság szorongva lépett át a rendszerváltásba. Mi voltunk a volt szocialista világrendszer "legvidámabb barakkja". Ez tükröződik a mentalitáson. A magyar társadalom már a Kádár rendszerben fogyasztói társadalom volt, nem úgy, mint pl: a román. Nem is kívánta úgy isten igazából a rendszerváltást.

A 90. évi országgyűlési választáson csak 65 % volt a részvétel. Nem volt eufória. A többi volt szocialista országban jóval magasabb volt a részvétel. Általában 95 %-os. Még Romániában is 88%. Ez azért jelez valamit.

„Ugyanakkor a világ a magyarországi privatizációt 1989–1997 között általában igen sikeresnek tartotta, és ebben sok hazai szakember is egyetért.”

Aztán jöttek a 2002 utáni fejlemények. 2005-2006-ra a magyar társadalom gazdaságilag és morálisan teljesen dezorganizálódott. Kiderült, hogy nem ezt a lovat akarta, bármilyen „sikeres” is volt a privatizáció a szakemberek szemében.
2009-re fokozódott a rendszer iránti csalódás az emberekben a 90-es állapothoz képest, ami a legnagyobb volt a térség országai hoz képest.

Nagyobb volt a csalódás nálunk, mint Oroszországban vagy Ukrajnában.

Ennyit a sikeres privatizációról és a nálunk megvalósult "liberális demokráciáról".

„Az Orbán maffiának az ország soha nem látott kirablásáért kell elbuknia.”

Ha ez így van, akkor mivel magyarázod azt, hogy ma a magyar gazdaság egységnyi GDP növekedésére GDP arányos államadósság csökkenés jut, míg régiós versenytársainknál ez fordítva van? A makrogazdasági adatok nem mutatnak kirablásra. Vagy ha szerinted arra, akkor a régiós versenytársaknál nagyobb a rablás az előzőek alapján?

És mivel magyarázod azt a makrogazdasági adatot annak fényében, hogy az ország soha nem látott kirablása folyik, hogy:

2003 és 2009 között a magyar államháztartás bruttó GDP arányos konszolidált államadóssága 3,7 szer gyorsabban nőtt, mint a V3-ak és Románia átlaga ugyanebben a mutatóban. Mindeközben a magyar GDP növekedés 2,5 szer kisebb volt, mint a másik négy ország átlaga.

Tudod a pénz nem vesz el, csak átalakul!

illaim 2018.09.15. 17:10:22

@atomic power 1986DucaDuca: Erre a süket irreleváns dumádra, szívem szerint elküldenélek a melegebb éghajlatra, de halottakról jót, vagy semmit! Ez a megállapítás természetesen a fidess szekta agyhalottaira is vonatkozik! LOL

mojszipupi 2018.09.15. 17:11:06

@atomic power 1986DucaDuca: A gdp Ne ragozzuk túl, a gdp nő, az egy főre jutó vásárlóerőben pedig utolsók közt vagyunk. Az uralkodó család és környezete gazdagodik és teremt gazdasági növekedést, de ettől még az ország nyomorban, a közszolgáltatások balkáni állapotban. Pedig döbbenetes változást és fejlődést lehetett volna elérni.

morpho 2018.09.15. 17:31:40

@mojszipupi: "Orbán retorikája pont azért működik, mert egyes elemei igazak, csak azokat teljesen szélsőséges szemszögből tálalják"

Ezt úgy hívják, hogy hazugság. Egyes elemei igazak...
Ez olyan, mint amikor önmagában finom kajákat, mondjuk tejszínhabot, májpástétomot, gulyáslevest meg csokifagyit összekevernek. Egyenként mind finom, de így együtt moslék lesz belőle és már nem lehet külön hivatkozni arra, hogy "hát ebben finom tejszìnhab is van".

rallus 2018.09.15. 17:54:44

Amikor Orbán hiába akarta behozni a 23 000 000 románt, ugyanilyen végzetes vereséget szenvedett az igazi hazafiaktól! Azóta gyakorlatilag nincs ellenzéke és feltehetően nem is lesz! Kellene tartanotok egy diadalmenetet, ahol felszólalhatnának a tökéletesen objektív, az igazsághoz következetesen ragaszkodó brüsszeli bürokraták az isiászos vezetőjükkel együtt...

F1 L M 2018.09.15. 17:59:04

A tanácsban elég lesz hat nem szavazat és az eljárás elbukik. Sok hűhó semmiért.

NemodaBuda 2018.09.15. 18:18:45

@Én vagyok Gyurcsány Ferenc: Nem számítanak a tartózkodók. De csak halkan ! Erre van szabály, az ellenkezőjére meg nincs !

Tobruk 2018.09.15. 18:22:43

Az a baj ettol meg a nyakunkon marad... es a sleppje is.

megamedve 2018.09.15. 18:22:58

Kellene egy frankó ember, akinek nincsenek túlzott hatalmi ambíciói, nem akar lopni se magának, se a vejének, se az apjának, se a strómanjainak, se a nyelvcsapkodóinak. Kellően, s nem túlzóan komolyan veszi a haza fogalmát, képes arra, hogy szakmai embereket bízzon meg a szakmai területekkel, a magyar nép érdekeit veszi előre (úgymint eü, oktatás, szociális területek), kellően takarékos államot üzemeltet, a szükséges alkalmazottak kellő megfizetésével.
És felvállalná az orbánféle cigányok mocskolódását.
Na ilyen épeszű ember nincs.

atomic power 1986DucaDuca 2018.09.15. 18:26:29

@mojszipupi:

„”Az Orbán maffiának az ország soha nem látott kirablásáért kell elbuknia.””

Nem válaszoltál érdemben ennek a kijelentésednek a megalapozottságára vonatkozóan.

Én közöltem 2010 előtti makrogazdasági output adatokat a régiós versenytársakkal összehasonlítva, melyek lesújtóak voltak Magyarországra nézve. Valamint jelenlegi output mutatókat, melyek jobbak, mint a versenytársaké.

Ezek a mutatók ellentmondanak az állításodnak.
Ha állítunk valamit, akkor azt alapozzuk meg!

mojszipupi 2018.09.15. 18:53:44

@atomic power 1986DucaDuca: Almát körtével. Nem releváns ezt a pénzbőséget korábbi időszakhoz viszonyítani. Nem tudom elégszer elmondani h Európa virágzó mintaállama lehetnénk a beérkező támogatások netto összegét figyelembe véve.

F1 L M 2018.09.15. 18:57:06

@NemodaBuda: Halkan kérdezem. Akkor minek vettek részt a szavazáson? Otthon is maradhattak volna mint az lmp-s képviselő.

taga20 2018.09.15. 18:57:17

@illaim: ez az atom fityeszgyökér, csak a gecit leszopóknak válaszol.

így van programozva!:)

morpho 2018.09.15. 18:59:06

@atomic power 1986DucaDuca: Attól még szándékosan túlárazzák és a haveroknak, rokonoknak adják az EU által finanszírozott projekteket. Aztán ők továbbpasszolják az alvállalkozóknak a reális áron, a különbözetet meg ellopják. Ha ezt te nem látod, akkor hülye vagy.

morpho 2018.09.15. 19:03:36

@F1 L M: Azt én sem értem, hogy minek vesz részt, aki tartózkodik. Egyébként tudod mitől tartózkodik, aki tartózkodik? A szavazástól tartózkodik. Ez pont olyan mintha nem szavazna és nem venne részt.

taga20 2018.09.15. 19:30:30

@F1 L M: kétharmad, má megint sikerült a gazdádnak!

Toportyán Zsóti 2018.09.15. 19:36:20

Tiborcz gyereken taknyolt el a szerencsétlen...hihetetlenűl pofátlan lopás nem ment le a néppárt torkán,bárki aki tudomást szerzett a történetről elképedt mekkora hülyének nézi ez a maffiacsalád.

taga20 2018.09.15. 19:44:51

@atomic power 1986DucaDuca: baszd szájba a tiborcot te tetves gyökér!

atomic power 1986DucaDuca 2018.09.15. 19:49:12

@mojszipupi:

"Almát körtével. Nem releváns ezt a pénzbőséget korábbi időszakhoz viszonyítani. Nem tudom elégszer elmondani h Európa virágzó mintaállama lehetnénk a beérkező támogatások netto összegét figyelembe véve."

Adott időszakban hasonlítottam össze Magyarország teljesítményét a régiós versenytársakéval. A külgazdasági feltételek azonosak voltak mindenki számára, mint ahogy most is.
Tehát nincs szó arról, hogy az almát hasonlítom össze a körtével.
Bár 2010 előtt nem kellett több száz milliárdot határvédelemre fordítani.
Továbbra sem nyert megalapozást az eredeti állításod, amiért hozzászóltam.

De ha már azt hiányolod, hogy Magyarország miért nem lett még Európa virágzó állama, akkor álljon itt néhány adat:

1999–2002-es évek között Magyarország felzárkózásban volt az uniós átlaghoz az egy főre jutó vásárlóerő paritás alapján számolva.

2003-2010 között ettől a trendtől eltértünk. Korábbi hozzászólásomban már jeleztem, hogy ez milyen katasztrofális volt. A trendeltérés következményei 2010-re:

Több mint 17.000 milliárd forint kieső jövedelem nemzeti szinten,

436 000 forint munkavállalói jövedelem kiesés, ami havi 36 000 forintnak felel meg,

Elmaradt adózott vállalkozási jövedelem (az amortizációval együtt): 1500 milliárd Ft,

Az államháztartás elmaradt halmozott jövedelme a két kormányciklusra /2002-2010/ közel 9500 milliárd forint,

Az elmaradt vállalkozói jövedelem azt jelenti, hogy vállalati beruházásokra, fejlesztésekre és osztalékokra 1500 milliárd Ft hiányzott 2010-re.

polgariszemle.hu/archivum/39-2007-december-3-evfolyam-12-szam/229-az-unios-felzarkozasunk-aranykora-es-elrontasa

És akkor még nem beszéltünk az óriási eladósodásról!
Lehet szép álmokat kergetni virágzó Magyarországról, csak az is meg kell nézni, hogy milyen bázisról indultunk!

taga20 2018.09.15. 19:54:19

@atomic power 1986DucaDuca:

mi a kurvaanyádért hazudozol, fityeszjobbágy?

miért nem szopod szét mészaroslölöt, vagy tiborcgyereket?

atomic power 1986DucaDuca 2018.09.15. 20:16:53

@morpho:

"Attól még szándékosan túlárazzák és a haveroknak, rokonoknak adják az EU által finanszírozott projekteket. Aztán ők továbbpasszolják az alvállalkozóknak a reális áron, a különbözetet meg ellopják. Ha ezt te nem látod, akkor hülye vagy."

Támaszd alá releváns adatokkal, vagy hiteles közgazdaszok gazdasagi becslésevel légyszíves! Mennyivel árazzák túl, ez mekkora összeget jelent nemzetgazdasagi szinten. Ugyanis én egy olyan allitasra reagaltam, hogy idézem:

"Az Orbán maffiának az ország soha nem látott kirablásáért kell elbuknia.”

Az, hogy van korrupció, azt mindenki tudja. Ha megnézem a makrogazdasagi tendenciakat, akkor abból nem az következik, ami az allitasban van. De az nem érv, hogy penzügyi vilagválsag, penzbőség, konjunktúra, stb. mert az a többi regiós orszagra is igaz.
En elfogadok minden allitast, ha bizonyitva van.

Otti Blans 2018.09.15. 20:28:19

Sajnos az egeszet Mi szivjuk meg ,de megerte,hogy legalabb valakinek van lenetosege az arcukba mondani,HAZUDSZ VIKTOR,GUSZTUSTALAN VAGY VIKTOR,ES A BANDAD IS!

F1 L M 2018.09.15. 21:12:31

@taga20: Nekem nincs gazdám, viszont úgy látom a tied kirúgott páros lábbal. Mehetsz tarhálni az aluljáróba.

morpho 2018.09.15. 22:18:53

@atomic power 1986DucaDuca: "En elfogadok minden allitast, ha bizonyitva van"

"Támaszd alá releváns adatokkal, vagy hiteles közgazdaszok gazdasagi becslésevel légyszíves! Mennyivel árazzák túl, ez mekkora összeget jelent nemzetgazdasagi szinten"

"Az, hogy van korrupció, azt mindenki tudja"

Meg is vagyunk. (még bizonyítani sem kellett :)

Kurva magas volt a hiány, amit 3!!!!! kormány tolt fel!
1. Orbán kormány, a kedvezményes lakáshitelekkel kezdte
a Medgyessy kormány a 100 napos programokkal folytatta (13. havi nyugdíj, 13. havi közalkalmazotti fizu+átlag 50%-os közalkalmazotti béremelés).
a Gyurcsány kormány meg kb nem csinált semmit 2006-ig, aztán megszorított.
Viszont a Bajnai már jelentősen csökkentette a hiányt, amit végül a 2. Orbán kormány úgy szüntetett meg, hogy kifizette az államosított manyup pénzekből. Ehhez azért nem kellett a világ legjobb közgazdászait összehívni. Pláne, hogy itt volt nekünk Matolcsy Gyuri zsenije!

whatisevenworse 2018.09.15. 22:29:33

@morpho: Ezt a manyup államosítást abba kéne hagyni. A manyupba bekerült pénz csak kis százaléka volt egyéni befizetést, a többit az állam az állami nyugdíj alapból tette hozzá. A megszüntetés fő oka, hogy rövid időn belül a mai nyugdíjasok nyugdíját nem tudták volna fizetni, és mire aktivizálódott volna mondjuk az én 40-es korosztályomnak (nekünk ugye kötelező volt anno), az állam ment volna csődbe, vagy kurva magasak lettek volna az adók. Amúgy az egyéni befizetéseit mindenki kamatostól visszakapta (még az állami befizetés után járó kamatot is), pl én is visszakaptam.

atomic power 1986DucaDuca 2018.09.15. 22:49:00

@morpho:

"Az Orbán maffiának az ország soha nem látott kirablásáért kell elbuknia.”

Ez volt az állítás. Ezt kertem alátámasztani. Nem a gadasagpolitikai mellefogasokra voltam kívancsi, ami lenagyobb reszt az MSZP kormanyok időszakara esett. A MANYUP felhasznalasa már egy sok éven at tartó hibás gazdasagpolitika kényszerű lezarása volt, amit már ezen a blogon ezerszer kitargyaltak.

Hát ha nem megy a bizonyítás, akkor nem megy!

Pyrrhus 2018.09.15. 23:38:22

g.Orbán meséit a pöcegödör se veszi be.

paraszthajszal 2018.09.16. 00:27:31

"az európai sajtó egyre többet foglalkozik a magyar viszonyokkal, méghozzá egyre negatívabb, kritikusabb cikkekben"

Juj, Soros és Brüsszel megrendelt egy-két cikkecskét, amiben magukat fényezik és Magyarországot és Kormányát pocskondiázzák, most ettől már biztos, hogy elbukik a gaz Orbán! Vagy mégsem?

Aki azt hiszi, ez konteó, nézze meg a Pesti Srácok leleplező cikkét! pestisracok.hu/fizetett-hirdetesben-magyarazza-a-bizonyitvanyat-az-europai-parlament-az-indexen/ Döbbenetes, hogy hová nem süllyed le a magát függetlennek hazudó ballibbant sajtótermék is!

@F1 L M: Igazából még annyi se kell; a négyötödös többséggel csak azt állapíthatják meg, hogy „fennáll az egyértelmű veszélye annak, hogy egy tagállam súlyosan megsérti a 2. cikkben említett értékeket” (azaz a demokráciát, jogállamiságot és az emberi jogokat). (EUSz. 7. cikk (1))

Aminek már tényleges szankció lehetne a következménye, az az ezután következő 7. cikk (1), ami szerint „az Európai Tanács, miután a kérdéses tagállamot felkérte észrevételei benyújtására, egyhangúlag megállapíthatja, hogy a tagállam súlyosan és tartósan megsérti a 2. cikkben említett értékeket”. Az egyhangúság erős követelmény, elég egy vétó, pl. a lengyeleké.

paraszthajszal 2018.09.16. 00:28:02

@paraszthajszal: Bocs, a második idézet persze a 7. cikk (2).

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 13:22:12

Tragediarol szo sincs, hisz Orbannak ez igy teljesen jo, hogy o a folazado az EP valasztasok elott, kovetkezmenyekre meg semmi esely.

Mellesleg lesz jobbra tolodas tavasszal az EPben, de nem akkora mint Orban szeretne, szoval meg hosszu evekig fog menni ez a vita.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.16. 13:49:29

@mojszipupi:
Olvastad a jelentést is, vagy még csak Rousseauig jutottál?

A tűrhetetlen magyarországi korrupció példájaként Sargentini a négyes metró ügyet hozza fel, amit azért elég nehezen lehet Orbánék nyakába varrni. Ezek után különösen mókás, hogy pont Gyurcsány szervez tüntetést a jelentés kapcsán, ami ezek szerint az ő disznóságairól szól.

Rousseau persze még nyilván nem ismerhette Gyurcsányt, mert akkor talán le se írja

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.16. 13:58:23

@morpho:
Mese, hogy a tartózkodás a szavazásnál ugyanaz, mintha nem venne részt benne. Mert akkor nem volna olyan gomb, hogy tartózkodás (ez egy harmadik gomb amit meg lehet nyomni)

Egy bírósági ítélethez hasonló, szankciók bevezetéséhez vezető szavazáson a tartózkodásnak különös jelentősége van. Ha ugyanis valaki úgy ítéli meg, hogy a bemutatott tényállás alapján nem tud ítélni, akkor a tartózkodás gomb megnyomása marad. Ami egy jogi eljárásban (ez is az volt) a felmentést erősíti, nem pedig a vádat

Persze csak ha komolyan vesszük a jogi alapfogalmakat egyáltalán

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.16. 14:06:37

@Helga Beauty Salon: "Ő a kontraszt a pofozgató, csókolgató részeges Juncker mellett..."

Akkor nem Orbán mondta a magyar elnökség után vigyorogva, hogy kiosztottunk nehány sallert, tockost, meg nyaklevest? Ehhez képest a Juncker csak Orbánnak osztott.

mojszipupi 2018.09.16. 14:11:49

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Vért izzadtok, hogy évtizedes példékat felhozva takargassátok Orbán és családja soha nem látott fosztogatását. Az ezred részébe is bele bukott volna Gyurcsány annak, ami ma folyik. És kurvára nem érdekel sem a jelentés, sem az, hogy ha azok loptak, akkor nekünk is jogunk van rá. Sőt, semmilyen hozzáállás nem dühít fel jobban, mint ez. Egyetlen dolognak hiszek. A saját szememnek. A balkáni közszolgáltatásoknak, a 14 éves buszokat vásároló bkv nak, mert "nincs másra pénz"...., a tragikus állapotú egészségügynek, a penészes iskoláknak, a szintén balkáni állapotú utaknak és még hosszan sorolhatnám. Miközben a tagállamok közül Mo. kapta a legtöbb támogatást az Eu tól. Ti imádtok bűvészkedni a számokkal, nevetségesen 10 év után is Gyurcsányozni, de a józan észt és a személyes tapasztalatot semmi nem írhatja felül. Döbbenetesen pusztulat az ország, ahhoz képest mennyi pénz áramlott ide. Ti abból éltek, hogy a táborotok 90% a nem is tudja pontosan mennyi pénz jött az országba. Kelet Európa Svájca lehettünk volna. Nem lettünk. Nem is leszünk soha. Ti pedig kapaszkodjatok a jelentésbe, jogászkodjatok, hazudjatok, Gyurcsányozzatok. Védjétek a védhetetlent. Teremtsétek továbbra is azt az álomvilágot, amit a pártpropaganda elvár és amiből még több aranyórát és gyémántot vehetnek az országot kirabló tolvaj. De ezzel semmire nem mentek azoknál, akik pontosan tudják és látják, milyen döbbenetes mennyiségű támogatást lopott el a fidesz maffia.
A világ nagyot változott. Amíg egy nokiás dobozba bele lehetett bukni, ma már semmiben. Mások szemében a szálkát, sajátomban a gerendát se. Hányinger

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.16. 14:12:26

@Nincs közöttünk csicska: "kovetkezmenyekre meg semmi esely."

Azért látszik itt-ott egy kis következmény, ami majd a magyar adófizetőket sújtja. Ugyan is a visszafizetést az adókból fogja megejteni a kormány, mivel már előre, a magyar adók terhére is, szét van osztva az uniós támogatás évekre előre.

24.hu/fn/gazdasag/2018/09/13/csorna-napelemgyar-olaf/

24.hu/fn/gazdasag/2017/07/07/meszaros-lorinc-aggodhat-komoly-gondok-az-eddigi-legnagyobb-kozbeszerzesnel/

Gyodavagyok_magáért 2018.09.16. 14:16:19

@taga20: Ha még nem láttad ezt mindenképp nézd meg. Én padlót fogtam tőle. :)

youtu.be/74mMiEetjFA

dare 2018.09.16. 14:16:30

@Nincs közöttünk csicska: Hosszú évekig már nem.
A mostani EP választás lesz az igazi kenyértörés.
Eddig ímmel-ámmal azért a tagállamok sok vitás kérdésre és elképzelésre adtak beleegyező válaszokat az uniónak (azért a pénz az úr), de most alapvető szuverenitási kérdések is napirenden vannak.
Fel akarják gyorsítani az egészet, és mindenkinek fel lesz téve a kérdés, hogy döntse el mit akar.
Ilyen Európában szeretne élni, vagy lehet szépen távozni a köreinkből.
Nincs B meg C lehetőség meg kiskapuk eldöntendő kérdéseknél, vagy elfogadjátok ezt, vagy nem.
Ha nyer a most Macron nevével fémjelzett vonal, akkor kétsebességes Európa és internacionálé.
Ha a nekünk könnyebben értelmezhető Orbán nevével fémjelzett vonal nyer, akkor vagy szakad az EU, vagy nagyon kemény csata lesz az EU vezetéséért, amit szinte minden tagállam meg fog majd érezni.
Viszont hosszú évekig ez sem fog tartani, véleményem szerint a mostani Unió struktúrája már csak pár évig tartható, és vagy leomlik az egész, és marad minden a régiben, vagy leomlik, és újra kell majd építenünk más alapokra.
Én jelen pillanatban mindenképp az Unió szétesését látom, szinte mindegy melyik vonal nyer hozzá nagyot jövő májusban.
Nem olyanok ülnek a Tanácsba, a Bizottságba, a Parlamentbe, akikkel a jelenlegi Unió irányvonala, minden tagállami vezetésnek maradéktalanul megfelelne.
(és most a korrupciót nagyon nagy zárójelbe kell tenni, mert az mindenhol van, inkább az EU és a nemzeti irányvonal csúcsosodott ki nagyon).

BéLóg 2018.09.16. 14:49:03

Tudod mi a tragédia? Az, hogy TI, igen TI az legborzasztóbb ostobaságot a végteken szorgalommal párosítjátjátok, de persze ez csak NEKTEK tragédia, Orbán tapsikol örömében.
Ti vagytok Orbán hatalmának az egyik alappillére, néha már arra gondolok, ORBÁN üzemelteti a B1-et is.

Nos.
Sokkal rondább képet kellett volna betenni. Biztos van egy olyan paparazzi fotó, ami szarás közben alúlról mutatja. Na az kéne. Ez így lófasz.
A kétharmadot el kéne felejteni, mert 692-nek a KÉTHARMADA az nem 442. Soha. Sehol. AHÁNYSZOR felemlegetitek, ANNYISZOR növelitek a fidesz támogatottságát.

Isten tarcson meg benneteket sokáig, különösképpen ne haljon meg a Gyurcsánxy lehetőleg még 120 évig.

Orbán veje 2018.09.16. 14:51:29

@dare: Jól mondod haver! A korrupciót zárójelbe kell tenni hiszen az a fidesz politikájának legfőbb lényege beszélni sem szabad róla. Mert a ránk szavazó 2,5 millió hülyéből még majd valamennyi elkezd gondolkodni és akkor nem szavaz ránk és így véget érne a nagy fideszes lopás rendszere amit természetesen nemzetinek hazudunk hogy a sok csóró hülyegyerek azt higgye hogy ő is benne van.

taga20 2018.09.16. 14:53:36

@Gyodavagyok_magáért: haver, azé a jobbik és vona szépen leszerepelt.

emlékszel, éveken át mondam/tuk, hogy egyszer értetek is eljönnek, és akkor már nem lesz aki szót emeljen értetek.

ja egyébként ez egy szar, amit beraktál.

ezt nézd meg, ez valami!:)

haver, azé a jobbik és vona szépen leszerepelt.

emlékszel, éveken át mondam/tuk, hogy egyszer értetek is eljönnek, és akkor már nem lesz aki szót emeljen értetek.

ja egyébként ez egy szar, amit beraktál.

ezt nézd meg, ez valami!:)

kolozsvaros.com/rovidek/orban-viktor-a-szektavezer/

Zsuzsi25 2018.09.16. 14:54:00

Aki nem akar bünözöket(illegális határátlépöket) befogadni, az miért lesz rögtön fideszes?

A demokrácia leszakadó függönye (törölt) 2018.09.16. 14:54:14

Sargentini legmagasabb iskolai végzettsége az érettségi. Ehhez van egy befejezetlen egyeteme történelem területen. Utána a politika felé fordult a karrierje...

Ha ilyen ember véleményt formálhat jogi ügyekben, akkor ebből nehezen lesz tudásalapú társadalom, srácok! :)

Lehet őrjöngeni, lehet fröcsögni. Csak nem érdemes.

taga20 2018.09.16. 14:56:35

@BéLóg: egy hülye agymosott barom vagy fityeszjobbágy!
akárhogy is zabálod a gazdád szarát, akkor is egy ostoba állat maradsz!

taga20 2018.09.16. 14:58:26

@Zsuzsi25: letelepedési kötvényről hallottál má emese? arról hallottál már te szerencsétlen, hogy a fityeszmaffia tömegével engedi be az euba a ruszki bűnözőket?

A demokrácia leszakadó függönye (törölt) 2018.09.16. 14:59:26

@taga20: Mindenhol ortájoztok, hogy Orbán most már bukik. De azért kurva idegesek vagytok.

Ha tényleg pár héten belül nemzetközi gyámság alá vennék az országot, akkor már leszarnátok, hogy ki ír a fidesz mellett. De ti is tudjátok, hogy nem ez történik.

Amit te csinálsz, azt úgy hívják, hogy tehetetlen és féktelen düh.

Sajtó Mortále 2018.09.16. 15:00:39

"Európa kétharmada..."
Nem is vettem észre, hogy volt egy összeurópai népszavazás, 99,99%-os részvétellel?
Pedig örülnék, ha végre egyes kérdésekben megkérdeznék a démoszt is!!! Ha már demokrácia...
Az EP egy politikustemető volt és maradt. Mindenhonnan azokat küldték oda, akiket otthon nem akartak pozícióban látni. És, hogy ők nem befolyásolhatók? Jót nevettem ezen.
Elég volt nézni Weber arcát, aki tudta, hogy utasításra most hátba kell szúrnia Orbánt. Nem tűnt vidámnak.

Boar. 2018.09.16. 15:02:00

@BéLóg: Buzicsicska, látom, matekzseni vagy...
Elárulnád, melyik országgyűlési választáson ért el 66+1%-ot a gazdád?
És akkor elegánsan kerüljük meg azt a részét, hogy aki nem ment el szavazni, az "tartózkodott"
Na menj a kurva anyádba...

A demokrácia leszakadó függönye (törölt) 2018.09.16. 15:05:18

@Boar.: Vigyázz, jön az EP választás. Ha ott is toronymagasan nyer a fidesz, akkor mit mondtok? A Zorbán zsebében van a Zeju, és ott is átírta a választási törvényt.

Bogárka! Kicsit nézz előre is, és akkor kevesebbszer csinálsz hülyét magadból!

dare 2018.09.16. 15:06:04

@Orbán veje: Beszélhetünk róla, csak 8 éve semmi értelme nincs az ilyen diskurzusoknak.
Azért a Jobbik elég keményen beleállt ebbe a témába, és szinte semmi eredménye nem lett.
De jól mondod haver, toljuk ezt még 4 évig.
Hátha.

Sajtó Mortále 2018.09.16. 15:07:42

@taga20: Ha így is lenne, az a pár "ruszki bűnöző" aligha fogja befolyásolni a jövőnket, a kultúránkat és a civilizációnkat megváltoztatni, és sanszos, hogy dzsihádot sem hirdetnek...

Boar. 2018.09.16. 15:08:50

@A demokrácia leszakadó függönye: Sehol nem nyert a gazdád toronymagasan...csak összecsalta mit tudott...

fda 2018.09.16. 15:16:07

A címhez: tényleg nem vette be? Tényleg, a nagyszájú németek, osztrákok még mindig vonatot és taxit küldenek a migránsokért, hogy vigyék haza őket? Ja, nem?
Ja, hogy valahogy senki nem akarja valójában a migránsokat, amikor konkrétan már be is kellene fogadni őket? Mert beszélni könnyű, a kis Magyarországot szidni könnyű, de persze azt beismerni nehéz, hogy kimondatlanul (illetve épp ellentétes kommunikációval), de Európa abba az irányba halad, amin mi 2-3 éve túl vagyunk. Csak mi nem csináltunk segget a szánkból, azt tettük, amit mondtunk is. És ez sokaknak fáj.

fda 2018.09.16. 15:21:27

@FCUK12: "Megjegyzem, a szerdai szavazás alapján Orbánnak már most is van kb 25%-nyi támogatója, és az EU választás csak jövőre lesz. A helyetekben be lennék szarva:)"

Be is vannak! Ez az hazugságokkal érvelés, a "mertcsak" jellegű magyarázatok mind annak a jelei, hogy nagy a baj, sokan látják hogy Magyarország 3 évvel megelőzte gondolkodásban, előrelátásban a Nagy Nyugatot, és ezt nagyon ciki lenne kimondani. Egyszerűbb megpróbálni eltaposni. De látszik, hogy ez is elég nyögvenyelősen megy. Ha ez a SZAR gentini jelentés is egy objektív bíróság elé kerül (apropó, az itt kommentelők közül vajon hányan olvasták???) akkor ott majd jogászok darabokra szedik, és kiderül, hogy mennyi csúsztatás és hamis állítás van benne. Persze, mindez nem azt jelenti hogy a kormányunk és a körülötte állók mind tökéletesek, sajnos nem azok. De ebben a migránskérdésben jó előrelátással helyes úton járnak, lassan Európa követ minket, csak ciki kimondani...

fda 2018.09.16. 15:25:08

@Zsuzsi25: "Aki nem akar bünözöket(illegális határátlépöket) befogadni, az miért lesz rögtön fideszes?" Mert aki ellen az ember nem tud érvelni, azt a kegkönnyebb valamivel gúnyolni, beskatulyázni, megbélyegezni. Persze a fidesz erre a célra épp nem a legmegfelelőbb, de akinek a saját véleménye alátámasztására nincs esze, az nem tud jobbat kitalálni.

nemecsekerno_007 2018.09.16. 15:27:02

@whatisevenworse: Ezt már nagyon sokszor elmondák sokan, sokszor de sokaknak nem ararózik megérteni. Ilyen a hit :) A manyup-nál kevés nagyobb baromság volt a gazdaságtörténetben kivéve talán a közüzemi szolgáltatások provatizálása. Persze azt is csináltuk :)

Emmett Brown 2018.09.16. 15:49:57

@nemecsekerno_007: manyupon kb annyit buktunk, mint a letelepedésin.

dare 2018.09.16. 15:53:59

@Zsuzsi25: Mert le kell egyszerűsíteni a kommunikációt.
Azért azt nehéz lekommunikálni hogy virágozzék minden virág, meg a különbségek a sokszínűségben az mennyire jó dolog és ujjongjunk, de közben azt vesszük észre, hogy mindenre azt kell mondanunk: négy láb jó, két láb rossz.
Mindenre.
"Állati farm, Állatfarm, állati gazdaság,
Soha én hűtlen nem leszek Tehozzád!"

Vajon hány év kell míg elérkezünk a minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél részhez?
Sokan erre mondják azt, hogy soha nem fogunk elérkezni ide.
Aki már vacillál, az fideszbérenc. :D

midnightcoder2 2018.09.16. 15:54:06

@Emmett Brown: A manyup kb. 22 milliárd forintba került állam bácsinak havonta.

midnightcoder2 2018.09.16. 15:56:46

Igazából ez a jelentés csak arra jó, hogy Orbánnak szerzett még legalább két ciklust. A hülye balfékek pedig úgy ünneplik, mintha legalábbis a lottóötöst nyerték volna meg vele.

kolomparlole1114 2018.09.16. 16:01:32

"Orbán eltaktikázta magát, nem jól mérte fel a terepet. Ennek okát Bíró András több tényezőben látja:

az utolsó pillanatig azt hitte, hogy ugyanúgy történik minden, ahogy eddig, majd meg védi a saját pártcsaládja"

Pedig elég lett volna csak körülnéznie, hogy ő csak egy Minihitler a szemétdombon, nem egy kaliber Európa nagyúgyúival. Lehet hogy 1-2 beszólására mosolyogva biccentenek egyet, de ki az a hülye aki átengedné neki a német-francia gazdasági erőgép irányítását? Hogy majd pont egy miniállam törpecigánya osztogassa az észt hogy mire költsék az ipari euróikat? Ha ezt Viktátorka komolyan gondolta, akkor hülyébb mint az ide bérkommentelgető fidesznyik torrljai!

gaston 2018.09.16. 16:05:01

@A demokrácia leszakadó függönye: Nem érdemed tag20nak válaszolni. Elvakítja a gyűlölet!

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 16:06:12

@kolomparlole1114: Orban a szavazas elott elmondta nyilvanosan hogy ketharmaddal elfogadjak, de amugy a tobbi se stimmel.

Orbán veje 2018.09.16. 16:08:46

@dare: Így van haver! Pont azért taroltuk le a sajtót hogy beszéljünk róla! A köztévé a locál a megyei lapok és a felvásárolt szinte teljes magyar sajtó is mind tele vannak a fidesz korrupciós ügyeiről szóló oknyomozással. :))
Szóval a hozzád hasonló hazug emberekre igen nagy szükség van ti adjátok a pártunknak az igazi reményt hogy még marha sokat lophatunk a jövőben is mert hál istennek a hozzád hasonló seggnyalóból rengeteg van. Tudjuk fizetni őket - lásd az Alvincz nevű egyetemi tanárt, akiről épp most derült ki hogy 50 millát vágott zsebre cserébe viszont agybafőbe dícsérte a fideszt. Csak arra vigyázzunk hogy ezt a sok csóringer fideszhívő meg ne tudja.

kolomparlole1114 2018.09.16. 16:11:17

@Nincs közöttünk csicska: Nem kellett hozzá sok ész (persze fidesznyik fronton igen, mert ott alapkövetelmény a negatív IQ) hogy ezt elpre lássa az ember. Széllel szembe lehet hugyozni, de nem érdemes.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 16:12:02

@Orbán veje: igen az utolso ketharmad ota meg tobben tamogatjak orbant, az EUs szajkarate megint csak Orbannak fog hasznalni ahogy eddig is

a lippsiknek minden okuk megvan a sivalkodasra

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 16:13:29

@kolomparlole1114: akkor minek hazudoztad azt hogy orban nem latta elore?

taga20 2018.09.16. 16:16:06

@gaston: "Nem érdemed tag20nak válaszolni. Elvakítja a gyűlölet!"

bakker, a fityesz maffia központ az összes fogyatékost beveti ma?

bazdmeg ember, te magyar vagy egyáltalában? nem valami kibaszott ruszki kágébés ügynök?

illaim 2018.09.16. 16:17:54

@Zsuzsi25: Kedves ! Te valamit nagyon félreértettél! Illegális bevándorlót senki nem akar befogadni, és ilyet senki nem is kért Magyarországtól! A polémia arról szólt, hogy aki a tranzitzónában várakozik a kérvényének rendezésére, azt is megilletik az általános emberi jogok, valamint a tisztességes eljáráshoz való jog, amit Magyarország is aláírt , és elfogadott, nemzetközi szerződésekben garantált jog!

Emmett Brown 2018.09.16. 16:18:13

@midnightcoder2: amit államkötvény kibocsátásával fedeztek, amit a manyupon kezelők jegyeztek le, vagy ha nem magyar állampapírokat vettek, akkor valami egyéb értékpapírt, mert a pénz nem egy trezorban állt. Tehát az alapkezelő volt a megvásárolt kötvény tulaja, ami az államosításkor az államé lett, és magunknak tartoztunk (aminek nulla az egyenlege).

Az átirányított pénznek a kezelési költségét buktuk. Legyen ez 5%, azaz 1 milliárd havonta, 12 mrd évente, 100 mrd a 8 év alatt.

Letelepedési: 20000 darab, 250k euró per ember. A közvetítők darabonként 40-50k euróért közvetítettek. Volt költségük, ezért mondjuk hogy 20k-t kerestek per darab. Ez 400 millió euró, azaz 120 mrd forint.

A különbség annyi, hogy a 100 mrd az elfolyt a meglévőből, a 120 meg nem folyt be, pedig befolyhatott volna.

Emmett Brown 2018.09.16. 16:22:20

@Zsuzsi25: az igazi kérdés, hogy aki nem fideszes, az vajon tényleg szeretne-e tízezerszámra arabokat befogadni? A válasz pedig egy egyértelmű nem.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 16:23:22

@illaim: senkinek nincs semmilyen joga a tranzitzonaban hisz tok onkent ment oda a kutya se hivta barmikor lelephet

igaz szardzsentina ezt maskepp latja de szerencsere max. a pofazashoz van hatalma, a magyar tranzitzonaban meg az lesz amit a magyarok akarnak

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 16:26:31

@Emmett Brown: nem a szarabokkal van baj, hanem az ILLEGALIS bevandorlassal

a kotvenyeseknel az illegalitas fel sem merul es eddig egy kotvenyes se robbantott vagy elt segilyken a szajna parton

azaz, bekaphatjak a buta lippsik

Emmett Brown 2018.09.16. 16:27:21

@Sajtó Mortále: valószínűleg KGB ügynökök is jöttek. Velük kapcsolatban viszont értelmezhető egyfajta dzsihád, de befolyásszerzés mindenféleképpen.

Érdekes módon például volt hogy egy külföldi tender kapcsán a kormany a magyar Ganz helyett egy orosz céggel állt össze.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 16:29:21

@Emmett Brown: valoszinuleg a tyurcsanyinak is meglesz majd a szakdolgozata a zod dosszieban

taga20 2018.09.16. 16:30:20

@Nincs közöttünk csicska: te egy igazi keresztény vagy, hülye állat!

Emmett Brown 2018.09.16. 16:32:06

@Nincs közöttünk csicska: tehát az, hogy orosz/ukrán maffiózók magyar útlevelet kaptak, az nem gond? Legálisan jöttek, nem robbantanak max egymást, ennyike.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 16:33:59

@Emmett Brown: Hogyne lenne gond, folynak a buntetoeljarasok az okirathamisitas ugyben. A tobbi amit osszehordasz fantazia.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 16:41:23

@Emmett Brown: ne haragudj, a palinkafozesi statisztikat nem akarod meg belinkelni, egy kgb ugynokozes meg egy orbanozas kozott, esetleg?

az is idevag, nem?

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 16:42:53

Kozben elkezdodott a bem teren a lippsik ujabb standup comedyje, kar hogy nem lehetek ott szemelyesen

dare 2018.09.16. 16:49:06

@Orbán veje: Annyit lopjon mindenki ebben az országban, mint amennyit én lopok.
De megpróbálom más nézőpontból megvilágítani azt, amit szeretném ha megértenél.

Két világnézet van.
Az amit az Unió akar, és az amit Orbán.
Én egyikkel se értek egyet, de tök mindegy ,hogy én mit gondolok jelen pillanatban.
Az a lényeg, amit a nép gondol a multikulturalizmusról, és csak az számít, ezt az Orbán és a baloldal hogyan tálalja nekik, melyik felel meg az ő elképzelésüknek az Unióról.
Amit az Unió, és az itteni baloldali pártok képviselnek, az nem menő.
Amit Orbán, és tök mindegy mennyit lop mellé, az menő.

Ha az összes pénzt ellopnák folyamatosan az államkasszából, és csak magukra fordítanák az egészet, akkor azt is elnéznék neki az emberek, mert nemet mondanak a multikulturalizmusra.
Amíg a baloldal ezt nem teszi meg (bár miért is tenne ilyet) , addig csak abba tudnak kapaszkodni, hogy diktatúra meg lopás.
Ezt a háborút viszont nem fogják megnyerni ezek mantrázásával, mert a többség az nem 5-10 évben gondolkodik, hanem legalább 20-30, vagy annál több.
Amíg nincs egy elfogadható jövőkép a Fidesz (és a baloldal) ellenében, addig mindegy hányszor írjuk le a lopást, semmit nem fogunk vele elérni.

Emmett Brown 2018.09.16. 16:54:24

@Nincs közöttünk csicska: mivel a pálinkát gyümölcsből főzik, és nem cukorból, ezért annak itt csakugyan nem lenne sok értelme.

Viszont mivel a zöld dosszié elvileg a cukorcsalásról is szólt, ezért az, hogy mennyire megpörgött a cukor külker, az meg egy idevágó és érdekes statisztika.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 16:55:17

@dare: ez azert eleg nagy marhasag amit irsz hiszen 11 eve Orban barmelyik hetvegen siman valasztast nyerne, hol voltak meg akkor az arabok? Az arabok elott 1 evvel orban ketharmaddal nyert valasztast...

Azaz a kormanyzas nem csak a kulturkampfrol szol. Az ellenzeknek meg nyerni semmi eselye, a penzforrasok egyre apadnak igy csak a kulfoldi alcivilektol remelhetnek penzmagot, de ahhoz meg mantrazni kell a marhasagaikat: orban takaroggy, arabok hello, szocialisan erzekeny soros papa hello

muhaha

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 16:56:40

@Emmett Brown: senki se latta egyiket se, ugyhogy ugorgyunk

Orbán veje 2018.09.16. 16:57:00

@Nincs közöttünk csicska: Jól mondod csicska! A viktor seggét igen is ki kell nyalnod ha boldogulni akarsz jól tetted ezé hogy nem mentél el a tüntire. Sokkal kifizetődőbb orbán seggét nyalni. Énszerintem tökéletesen látod a helyzetet. A nem ránk szavazó csóringer hat millió magyar meg csak nyomorogjon.

Helga Beauty Salon. 2018.09.16. 16:58:10

@taga20: :" letelepedési kötvényről hallottál má emese?"

Az ep választások után indul a kitelepítési kötvény. A hazafiak fogják vásárolni és az árából vásárolunk egy kurva nagy ágyút amivel az ilyen buzikat mint te is vagy, átlövünk fejlett demokratikus országok migránsok lakta városrészeibe. A getzibe veletek már!

Emmett Brown 2018.09.16. 17:01:00

@Nincs közöttünk csicska: te már láttad, hogy bárkit is elítéltek volna okirathamisításért a kamu honosítások kapcsán?

HABONYKOMMANDÓ. 2018.09.16. 17:01:36

"Európa kétharmada kimondta, hogy Magyarországon sérül a demokrácia "

Pontosan, ennyi történt, kimondták. Semmi más, csak kimondták ezt a röhejes hazugságot, Miközben tudják hogy hazugság, de nagy politikai okokbol mégis kimondták.

taga20 2018.09.16. 17:02:02

@dare: édesistenem, ennyi baromságot, hogy tudsz leírni!

Nancsibacsi 2018.09.16. 17:04:37

Ki nyerné a mai választásokat? Orbán. Kétharmaddal? Igen. Történt valami? Abszolúte semmi.

Az EP nevű, otthon megbukott politikusokból álló gittegylet (Deutsch, Szanyí - soroljam még?) mégis ki a f.szt érdekel? Megszavazzák, hogy egy jelentés igaz-e - ez mi már? Ne hagyjanak hogy megzavarjanak a tények, elvtárs? Jaj, de a szavazási szabályokat nem rögzítettük, mert az olyan BONYOLULT. Á, f.szom - majd úgy értelmezzük hogy JÓ LEGYEN. Rohadtul komolyan lehet őket venni.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 17:04:54

@Emmett Brown: Meg nem. De felfuggesztettek az erintett hivatalnokokat, amig az eljaras befejezodik.

dare 2018.09.16. 17:10:03

@Nincs közöttünk csicska: Azért volt egy választási törvény is, és elég komoly agymosás ment végig mellé, néha nagyon gusztustalanul is.
A mostani gazdasági klímában is, ha a baloldal bármikor elkezdte volna azt ha hatalmon lett volna, amit a kormányzása idején elkezdett, akkor annak bukás lett volna a vége.
Miért?
Nem a migránsok, és az elmúlt 4 év miatt, hanem mert a Fidesz a nemzeti párt, az Mszp pedig a kommunisták asszociációval vonult be az emberek fejébe.
Bármelyik hétvégén nyerne, mert a tömeg agya már így van programozva.
Pedig megfoghatnád végre annyira imádott Orbánod kezét, és elhúzhatnátok innen a fenébe, mert nem tudom eldönteni, hogy a mostani baloldal vagy az Orbán az ország nagyobb ellensége.
Legalább az egyik eltűnhetne a porondról a tisztánlátáshoz.

taga20 2018.09.16. 17:11:32

@Nancsibacsi: köszönjük emesebácsi!

tessék bevenni a gyógyszert, tessék a nyálát rácsorgatni a szentorbángeciképére, asztán tessék elhúzni a kurvaanyádba!

dare 2018.09.16. 17:12:05

@taga20: Te hogy látod?
Szívesen megismerném az álláspontodat.

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.09.16. 17:16:03

Kesz vege ennyi volt. Gyurcsany bejelentette hogy KEDDEN megbuktatjak a kormanyt.
Hat ilyen meg nem volt.
Ja de megis, az elmult 8 evben minden kedden megbukott a kormany. :)))

martineden 2018.09.16. 17:17:56

@atomic power 1986DucaDuca: Frank Engel is felszólalt a Sargentini-jelentés vitájában Strasbourgban. A luxemburgi EP-képviselő szokatlan keménységgel osztotta ki a magyar miniszterelnököt.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy egy néppárti, kereszténydemokrata képviselőről beszélünk, aki egy pártcsaládban ül a Fidesszel.
Orban tolvaj.
Frank Engel néppárti képviselő felszólalása a Sargentini-jelentés vitájában.
Részlet:
„Őszintén szólva halálosan unom már ezt. Halálosan unom, hogy évente 5 milliárd eurót látok, gyakorlatilag arra fordítva, hogy néhány önhöz (csuti vajda) közel álló ember gazdagodjon.
Minden évben!
A gazdaság többi része pedig valószínűleg örül, hogy 700.000 ember hagyta el az országot az elmúlt 10 évben, mert különben munkanélküliként tengődnének az országban. Az egyetlen oka annak, hogy a munkanélküliségi mutatók ott vannak, ahol. Nem a kormány bátorsága, hanem hogy az emberek a lábukkal szavaztak.
Nos mi történik ezzel a pénzzel?
Óriásplakát kampányok Brüsszel ellen, a Bizottság ellen, a Parlament ellen, a Bizottság elnöke ellen, Soros ellen, bár ez Brüsszel szempontjából nem releváns, azt leszámítva persze, hogy mint megtudtuk, mi mindannyian Soros ügynökei vagyunk. Legjobb tudomásom szerint soha nem kaptam Soros-ösztöndíjat. Mások kézzel foghatóan igen….. Még csak kezet se fogtam vele. Míg mások szívességeket is elfogadtak…..”

dare 2018.09.16. 17:18:05

@taga20: A blogmoci lecsapott ezért újra megkérdezem.
Miként vélekedsz az ország jövőjéről?
Milyen kormány lenne jobb, Mszp-Dk vagy a Fidesz?
Vagy egyik se?
Jó a mostani Unió, elfogadnád így ahogy van, kritika nélkül?

taga20 2018.09.16. 17:24:13

@dare: "Szívesen megismerném az álláspontodat. "

Az az állas pontom, hogy minden arabnak joga hozzá, hogy leszopják, hogy valaki rendesen leápolja öket. És én harcolok ezért a jogukért. Nem csak szoban, hanem tettekben is, leszopok minden arabot aki csak szembe jön velem.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 17:26:16

@dare: volt valasztasi torveny, mi a problema vele? A sajat regi valasztasi torvenye szerint is leszerepelt orban ellenzeke.

orbant akkor lehet elzavarni ha lesz valaki mas helyette. En nem ertem kristalytisztan mitol ordog, az utso 30 evben olyan szintu jovedelem emelkedes, hitel leepites nem volt soha mint az elmult8ban.

azaz ha ez kifer ugy hogy mindent ellopnak akkor egeszsegukre, olyan kormany sose volt, sose lesz amirol nem suttogtak volna hogy lop

a lenyeg mi van az EN berpapiromon, a tobbi rizsa

taga20 2018.09.16. 17:26:35

@dare: köszönöm kedves kérdéseidet. mektisztelsz!

az ország jövőjéről nagyon borús a véleményem. szerintem addig ameddig a fityeszmaffia uralkodik itt, addig reszeltek ennek a szép reményű kurva országnak.

olyan kormány kéne, aki nem háborúzik a szövetségeseivel és nem kúr az ellenségeivel.

az unió nem tökéletes, de pont a viták viszik előre, és nem az olyan szarlelkű rohadt tetvek, mint a geci vagy salvini.

remélem elég kulturális voltam, drága polgártársam!:)))

Emmett Brown 2018.09.16. 17:28:42

@Nincs közöttünk csicska: és akik a kamu személyazonossággal mászkálnak azokkal mi a helyzet? Mert ez kb olyan, mintha egy ISIS tag szabadon mászkálna az EUban, de azt a határőrt akin átcsúszott a pali felfüggesztenék. Közbiztonság level 1000.

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.16. 17:29:07

@A demokrácia leszakadó függönye:" Sargentini legmagasabb iskolai végzettsége az érettségi."

ÉS?

Nálunk is volt kijelölt miniszter volt, de valahogy a diplomával sem lett belőle jobb miniszter. Emlékezz csak a beléptető rendszerre, ami elment ócskavasnak. Talán mai napig nem hasznosítják. Sőt informatikai meghízottként is alakította a minden háztartásba szélessávú internetet színjátékot. Mi lett a programba tett pénzzel? Esetleg az egész csak duma volt? Mert néhol az internet keskeny sávon is nehezen műxik, a havi díjra meg sok családban nincs pénz. Meg számítógépre sem.
Nálunk az időseknek meghírdetett ingyenes számítógépes tanfolyam nem tudodtt beindulni, mert nem volt rá jelentkező.

Szóval ne reklámozzad te csak a sok (jogi) diplomás kóklert.!

dare 2018.09.16. 17:31:00

@Nincs közöttünk csicska: A két forduló eltörlése.

"a lenyeg mi van az EN berpapiromon, a tobbi rizsa"
Egészségedre!

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 17:33:19

@Emmett Brown: Mint mar mondottam volt a bunteto eljaras folyik, mint a jogallamokban szokas.

Egyetlen esetben sem tudunk semmilyen buncselekmenyrol amit ilyen jovevenyek kovettek volna el, az arab migrik ezrevel kovettek el bcseket senki hivatalos embert nem vontak felelossegre, ha jol emlexem

azok a franya tenyek

élhetetlen 2018.09.16. 17:33:24

@atomic power 1986DucaDuca: Na, ez a komment sem az lesz, ami bizonyítva van. Csak egy cikk, leszakadt egy iskola álmennyezete, majdnem a diákokra. Felelős, az alvállalkozó. Aki megnyerte a projectet, és kiadta a munkát nyilván olcsóbban az alvállakozónak, annak annyi felelőssége sincs, hogy a kapott pénzéért ellenőrizze, hogy mit csinál az alvállalkozó? Normális?

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 17:34:35

@dare: S ki mondta, hogy 2 fordulos valasztasnak kell lenni? Arpad vezer vagy Soros?

Orban egyfordulositotta amire minden joga megvolt.

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.16. 17:34:55

@Nincs közöttünk csicska: "a lenyeg mi van az EN berpapiromon, a tobbi rizsa"

Annyi támogatást sem kapott soha ez az ország, mint az elmúlt nyólcban, ezt el ne felejtsd!

No azért nem annyira rizsa az a bérpaíron lébő bér sem. Mert az uniós támogatás tette lehetővé, hogy mit a magyar adózó termel, abból ( meg a támogtásból is ) le tudjanak nyúlni jó sok milliárdot. Most gondolj bele, ha a lenyúlt összeget nem a sógor-koma-jóbarát vagyonát gazdagítják, akkor a te bukszádba (is) mehetett volna több bér.

dare 2018.09.16. 17:36:11

@taga20: Hoztad. :D
Az Unió egy lépést se tud előre lépni addig, amíg nem tisztázza az ideológiáját.
Addig minden vita meddő.

midnightcoder2 2018.09.16. 17:37:04

@dare: Azért ennek picit gyenge pontja az, hogy már volt itt a baloldal is hatalmon, és ők is loptak annyit amennyit csak értek, max. nem annyira feltűnően. De nagyon naivnak kell annak lennie aki abban hisz, hogy ha Orbánékat leváltja a baloldal, akkor az majd nem lop.

Emmett Brown 2018.09.16. 17:38:42

@Nincs közöttünk csicska: folyik büntetőeljárás az új állampolgáraink ellen, vagy csak a hivatalnokokat abajgatják?

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 17:39:28

@látjátok feleim szümtükkel: Az hogy sok tamogatast kapunk, az a kormany sikere.

Vagy hogy gondoltad, az ellenzekre szavazok mert azt nem penzeli az EU, vagy mi?

Kisse unalmas mar a lippsi mantra hogy orbantakaroggy mert kereshettel volna tobet is magyar! Ennek az ervelesnek csak akkor lenne ertelme ha nem a jol kiprobalt, bukott lippsik ismetelgetnek.

midnightcoder2 2018.09.16. 17:39:55

@Emmett Brown: "aminek nulla az egyenlege"
Eltekintve attól, hogy az egész növelte az államadósságot ami pedig növelte a további hitelek felvételének költségét, illetve rontotta a feltételeket a hitelminősítéseknél.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 17:41:32

@Emmett Brown: Nem tudom, de a kozokirathamisitas tvi tenyallasa szerint az aktiv meg a passziv korrupcio is bcs. , aki hivatalos szemelykent koveti el annak nyilvan sulyosabb buntetes jar erte.

dare 2018.09.16. 17:43:27

@Nincs közöttünk csicska: Erre a válaszra számítottam. :D
Minden joga megvolt hozzá, igazad van.

@midnightcoder2: Biztos rosszul fogalmazok, ezért elnézést.
Sokan emlékeznek arra, hogyan kormányzott a baloldal.
Ha egyik se lopott volna, akkor is a Fidesz lenne most hatalmon (vagy a Jobbik).

Emmett Brown 2018.09.16. 17:45:46

@Nincs közöttünk csicska: nyilván súlyosabb, pláne hogy egy ügyintézőt többszáz rendbeli ügyben vádolnak, míg aki az állampolgárságot kapja, az értelemszerűen egyrendbeli eset.

élhetetlen 2018.09.16. 17:55:55

@A demokrácia leszakadó függönye: „Ha ilyen ember véleményt formálhat jogi ügyekben, akkor ebből nehezen lesz tudásalapú társadalom, srácok! :)”
Mennyivel jobb a mi jogász kormányunk, ami bármire tud egy törvényt hozni kétharmaddal akár fél óra alatt, és utána hivatkozni rá. Sokkal jobb nekünk. Nem is érdemes őrjöngeni, maguk szerint alapból igazuk van. Tényleg nagyon jó nekünk, nincs miről gondolkodni, nem is kell. Tudják helyettünk.

taga20 2018.09.16. 17:56:32

@dare: az ideológiája az eunak, cca. 70 éve azonos. ehhez csatlakoztunk nemrég. csak a geci elfelejtette.

az ő vitája meddő!

taga20 2018.09.16. 17:59:55

@Nincs közöttünk csicska: ember, ahogy olvaslak, neked nem sok közöd van a magyarokhoz, hozzánk!

Emmett Brown 2018.09.16. 18:00:23

@midnightcoder2: 10-15%-a volt az államadósságnak a manyup miatt felvett pénz. Illetve mivel a pénz megtakarításnak ment 95%os fedezettel, ezért kevésbé volt kockázatos mint egy random, működést finanszírozó hitel felvétele.

Csak összehasonlításképpen: letelepedési programban felvettünk kb 1200-1500 milliárd forintot csak úgy valamire, konkrét fedezet nélkül. Az nem jelentett semmilyen extrakockázatot szerinted?

Helga Beauty Salon. 2018.09.16. 18:04:27

@taga20: Taga amikor megjelensz és megpróbálsz megnyilvánulni, mindig ez jut az eszembe!
www.youtube.com/watch?v=zQU-h_ztVzE

És zene! :D
www.youtube.com/watch?v=zYtePY8Lc4A

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 18:06:50

@Emmett Brown: ezt erdemes lenne a hitelminositokkel megvitatnod

dare 2018.09.16. 18:08:33

@taga20: "Milyen értékeket képvisel az EU és melyek a céljai?
Célok

Az Európai Unió a következőket tűzte ki célul:

előmozdítja a békét, az általa vallott értékeket és polgárai jólétét;
a szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló, belső határok nélküli térséget biztosít;
fenntartható fejlődésre törekszik, melynek alapja a kiegyensúlyozott gazdasági növekedés, az árstabilitás, a környezetvédelem, valamint egy rendkívül versenyképes, teljes foglalkoztatottsággal és társadalmi haladással jellemezhető szociális piacgazdaság;
küzd a társadalmi kirekesztés és megkülönböztetés ellen;
előmozdítja a tudományos-technikai haladást;
fokozza a gazdasági, társadalmi és területi kohéziót és szolidaritást a tagállamok között;
tiszteletben tartja saját kulturális és nyelvi sokszínűségét;
gazdasági és monetáris uniót hoz létre, amelynek pénzneme az euró."

Az utolsó előtti az mintha manapság kezdene picit sérülni.
De lehet csak mást értenek a tisztelet alatt, ezt lenne jó tisztázni mihamarabb.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 18:10:25

@taga20: EU 1993 ota letezik, elotte nem volt politikai unio, meg ideologia se

Emmett Brown 2018.09.16. 18:14:25

@Nincs közöttünk csicska: 11ben lettünk bóvli, akkor már sehol nem volt a manyup.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.16. 18:14:37

@mojszipupi: Ne izgulj! Amikor elcsukját a pénzcsapokat és jön egy komolyabb válság, saját híveik fogják vasvillára tűzni őket. Csak nézz rá az áremelkedésekre már most!

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 18:27:50

@Emmett Brown: ja bazdmeg, mert ha meg mindig lett volna manyup akkor ma mar venezuela lennenk

taga20 2018.09.16. 18:28:11

@Helga Beauty Salon: bakker, te/ti akkora ostoba állatok vagytok putyin segg nyalok,
hogy képes vagy berakni egy ruszki videót, olyan céllal, hogy beégess!

döbbenet, hogy mekkora debil arcokat alkalmaznak a lendvai uccában!!!

na zene, fityeszzombi!:)))

www.youtube.com/watch?v=cDqTcen_4HM

Európai téridő 2018.09.16. 18:31:03

@fda: Gondolod, hogy a löxembörgi Xarurópai Bíróság majd gallyra/gajra vágja ezt a fércművet?

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 18:31:38

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: egy olyan szocialista liberalis ev nem volt amikor a maihoz hasonlithatoan alacsony lett volna az aremelkedes

most 2-3% evente, 2010 elott 6% a 90es evekben 20% vagy tobb evente

morph on deer 2018.09.16. 18:37:30

@Nincs közöttünk csicska:
“akkor ma mar venezuela lennenk”

Lenne olajunk?
Nem mondod!

Európai téridő 2018.09.16. 18:38:41

@dare: Ha az Orbánék elhúznak, ahogy te mondod, marad a baloldal, tehát te mégis eldöntötted.

mgdé 2018.09.16. 18:38:45

@Helga Beauty Salon:
Kedves Helgácska, kiskegyednek nem a kultúrával kellene foglalkoznia ehelyett a teljes hiábavalóság helyett? (Hisz pár napja még olyannyira, de olyannyira bizonygatta nyilvánosan, hogy kiskegyed számára a kultúránál nincs semmi, de semmi fontosabb! :P)

Európai téridő 2018.09.16. 18:41:19

Kedves B1-es publicista, te nem vagy 100-as! Miféle Európáról hadoválsz te itten? A Brüsszel és Strasbourg között pendliző bagázsról, vagy a földrész népeiről és nemzeteiről?

Nancsibacsi 2018.09.16. 18:44:21

@taga20: Te meg élezd a kaszát meg a kapát, mert ezzel a stílussal nem sok jobboldali szavazót fogsz átcsábítani - szóval ha hatalmora akarod juttatni a kedvenceidet, akkor demokratikus úton annyi esélyed van, mint mókusnak az erdőtűzben.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 18:48:40

@taga20: adenauernek, suchmannak koze nincs az Europai Uniohoz, amit 1993ban alapitottak. Orulok hogy segithettem.

Emmett Brown 2018.09.16. 18:50:32

@Nincs közöttünk csicska: nem mondtam, hogy kurvajó konstrukció volt, és mindent megoldott volna. Annyit mondtam, hogy a beletett pénz túlnyomó része nem szívódott fel, és megvolt.

Így szerencsére legalább be tudunk fogadni embereket Venezuelából.

taga20 2018.09.16. 18:55:20

@Nincs közöttünk csicska: TE BAZDMEG FULL HÜLYE VAGY!

szerintem ezt oldalfüggetlenül elfogadja mindenki.

taga20 2018.09.16. 18:57:47

@Nancsibacsi: papa, igya mek a cukrostejét, asztán kurvára húzzon el alukálni, me kezd összevisszadumálni!

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 18:58:38

@Emmett Brown: kurva rossz konstrukcio volt, olyat en sehol sem allitottam hogy minden penz eltunt

azt allitom, hogy tobbet vesztett rajta az orszag, mint amit nyert, mert mi is volt az un. manyup?

az allam a nyugdijbefizetesek egy reszet maganszamlakra terelte, cserebe a folyo nyugdijakat fizetni kellett, azaz hitelt kellett felvenni kamatra

azaz a bankarqrmany penzt rakott a bankok magannyugdij szamlaira, az embereknek ebbe semmi beleszolasuk nem volt, majd el is adosodott az emberek neveben amibe szinten semmilyen beleszolasa nem volt a polgaroknak - es ez a bagazs diktaturazik 8 eve, zsenialis

a bankok imadtak

mgdé 2018.09.16. 18:58:44

@Nincs közöttünk csicska:
Hogy is lenne közük hozzá? Hisz a fent nevezettek nem is európaiak! :P

"A gondolatok tiszta megfogalmazása és a gyakorlat mezejére való terelése De Gasperi, Robert Suchman, Adenauer, De Gaulle nevéhez fűződik."
forrás: www.parlament.hu

Örülj, rád fér. :DDD

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 19:03:41

@Én de genere Mi: Az EUrol v volt szo nem Europarol ne terelj lippsi unalmas.

élhetetlen 2018.09.16. 19:05:10

@nemecsekerno_007: „A manyup-nál kevés nagyobb baromság volt a gazdaságtörténetben kivéve talán a közüzemi szolgáltatások provatizálása. Persze azt is csináltuk :)”. Hát hogyne, nagy baromság volt. Úgy szerettünk 10-15 évet várni egy vonalas telefonra, erre idejött valami hülye külföldi, és elrontotta az örömünket. Beköttötte pár hét alatt. Kivitte a hasznát? Biztosan, de annyit befektetett, hogy jövőre is legyen annyi haszna, hogy tudjon kivinni. De semmi gond, az FIDESZ, és az idő neked dolgozik. Már központosítunk. Lett állami cég, az NHKV. Csak ők számláznak szemét ügyben. Biztosan jól érzik magukat, bár két év alatt nem tudták megoldani, hogy befogadják az előtte már tíz éve ketyegett csoportos beszedési megbízást, jönnek a sárga csekkek. De már államiak. Ezt megtetézték azzal, hogy az ügyfélszolgálatot lent hagyták Siófokon, ők viszont nem tudnak semmilyen számlázási kérdésre válaszolni, mert már nem látják a számlázási rendszert. Kerek! És erre megint válaszolhatod, hogy hülye vagyok…. Többre nem hiszem, hogy telik tőled.

Emmett Brown 2018.09.16. 19:09:16

@Nincs közöttünk csicska: ehhez hoztam párhuzamnak a letelepedésit. Csak ott nem a bankok tapsikoltak, hanem a haverok.

Akik megkapták a kezelési hasznot, meg a kamatot (árfolyamnyereséget), mindezt kvázi nulla befektetéssel és kockázattal, és arról hogy a kínaiakkal/arabokkal/ruszkikkal kötött kis magándealekből mennyi csorog meg be, arról nem is tudunk.

Ménár Atya 2018.09.16. 19:09:37

Eltelt lassan 3 nap, vége a csodának.
Volt egyszer eg Szar,gentini, lassan el is felejthetjük.
A dk nyuggersereg kitombolta magát , megvolt a heti bálványimádásuk.
Nézzük mi változott.
Semmi.
Max orbinak kicsit több támogatója lett.
Mindent elmond, hogy a volt kommunista utódpárt tart tüntetést a demokrácia védelmében, és a fő vezére ennek a hazaáruló politikai bandának egy olyan ember, akinek a családja aktív részese volt emberek kivégzésében, ő maga pedig ennek megemlékezésén verette,és lövette az embereket.
Ebbe a hányadék társaságba már a cicapárttá vedlett jobbik sem akart beállni sem az lmp.
A többi meg majd kiderül a legközelebbi választásokon, de szerintem ha marad a gazdasági,és bér növekedés, és az emberek biztonságban érzik magukat, akkor orbi még erősebb lesz, ezt tudja az ellenzék is, és ettől fél.
A családokat sokkal jobban támogatja a jelenlegi kormány, mit az előző, tehát nehéz lesz meggyőzni az aktív gyereket nevelő polgárt, hogy sokkal jobb lenne neki, ha nem kapna adókedvezményt a gyerek után, nem lenne gyed,csak gyes, fizethetne drága közműveket, és ezért cserébe az szja nem 16% lenne, hanem 38 amivel sokkal jobban jár :)
Arról pedig ne is beszéljünk, hogy elég érzékeny téma a ki-be telepítés,és a határvédelem is.
Tehát ezeknek a témáknak az erőltetése,orbi malmára hajtja a vizet.
Fletó meg szimpla politikai hulla, és vele akarnak orbinak menni.............
Hát.........enyhén szólva irreleváns egy ilyen ember szerepeltetése, biztos a bukás. :)
Olyan,mintha orbi fizetné fletót, hogy nyerjen neki választást :)

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 19:09:56

@élhetetlen: Lippsik is sivalkodtak 5 eve, hogy muszajjj emelni a gazarat mi az hogy rezsicsokkentes nemar hogy csokkenjen a rezsi, akkor lerohadnak a szolgaltatok nem lesz villany elmennekabankok bruhuhu.

Lippsik barmit hazudnak egy kis aproert, sot mar egyre kevesebbel is beerik, es lemennek kutyaba. De te minek szajkozod a marhasagaikat?

mgdé 2018.09.16. 19:14:38

@Nincs közöttünk csicska:
Hülye vagy fiam, ráadásul épkézláb gondolataid nem, csak ócska paneljeid vannak.
Hibás, rossz paneljeid, holmi nagyonócsó másodkézből vettek ... Lippsizz tovább nyugodtan mindenkit, szegény mamád majd biztos magára veszi. :D

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 19:15:06

@Emmett Brown: Csak ugye ez a parhuzam kisse santa mert az orszagnak az eletben nem ment ilyen jol 1990 ota, a lippsik meg becsodoltek.

Tehat meg ha igaz is hogy a kotvenyen ugyanannyit buktak az adofizetok, mint a manyupon, annak sincs jelentosege a lenyeg szempontjabol.
Csakhogy qrvara nem igaz a parhuzam, mert a kulfoldi kotvenyesek fizettek a fidesz haveroknak kezelesi dijat, nem az adofizetok, nem ugy mint a manyupnal, ami bajnai szerint - nem ertettunk hozza - , a valosagban meg sima hazaarulas, lopas volt a bankok reszere, ahova gyorsan el is ment dolgozni Bajnai a bukasa utan, micsoda veletlen.

élhetetlen 2018.09.16. 19:16:29

@Nincs közöttünk csicska: „es eddig egy kotvenyes se robbantott”. Te komolyan gondolod, hogy aki átjön a határon, az hozza a bugyijában a bombát, vagy annak van nagyobb valószínűsége, hogy a gazdag, aki akár kötvénnyel bejött hozzánk, és szabadon mozog Európában, azt mondja, hogy fiam, ha felrobbantod magad a tömeggel, akkor felneveljük a családodat, ha nemet mondasz, mentek a levesbe mindannyian? Szerinted melyik a valószínűbb? A bugyiban behozott bomba, vagy a beengedett pénzesek akciói? Miért is robbantana személyesen? Csak kérdezem.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 19:20:57

@élhetetlen: robbantott mar kotvenyes? Nem. Akkor mit makogsz?

mgdé 2018.09.16. 19:24:09

@Nincs közöttünk csicska:
Látom szegénykém, mobilra azért már telik, ha ékezetre, írásjelre nem is. Pedig az ékírással kezdődött minden, ezt jegyezd meg jól, kicsi fiam, hátha Belzebub majd rákérdez ...

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.16. 19:27:36

@taga20:

A kolozsszaros.com mind a 150 olvasója is kint volt a mai gyurcsányista nyugdíjastüntin?

Ménár Atya 2018.09.16. 19:29:47

@taga20:
Most pont ezt a pedofil biszit linkeled ide? :)
Meggyőztél :D:D
Felesleges ezt bizonygatni, ez politikai játék, én megértem, hogy nem tetszik az,ha valaki kimeri mondani az igazságot, ettől azonnal fasisztává is válik,mint a német fótitkosszolga,aki kimerte mondani, hogy hazugság amit a német sajtó írt a migri ellenes tüntetésekről.
Másnap már ő is szélsőjobbos lett :)
Én megértem a korrupciót, nem is tetszik, a szocik alatt sem tetszett,
De emlékszem, amikor a monetáris tanács létszámát felbővítették a saját embereikkel, hogy tudjanak hülyeségeket csinálni.
Akkoriban ez nem számított leépítésnek, ha orbi tesz hasonlót,akkor fasiszta is :D
Na mennyé má..............
Az isten boldog tudatlansággal áldott meg, meg szelektív emlékezettel :)
Ámen!

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 19:31:28

@Én de genere Mi: MacBook Pro 2017 retina, tobbet er mint az eleted lippsi

Ménár Atya 2018.09.16. 19:33:34

@Én de genere Mi:
Édes fiam!
Milyen liberális demokrata vagy te, aki más hiányosságát kigúnyolja?!
A rokkanton is számon kéred, hogy miért nem fut a saját lábán?
Te fideszes fasiszta vagy!
Az úr segítsen a te hulye pocs gondolkodásodon :)
Ámen!

taga20 2018.09.16. 19:34:23

@balcán maxval bircaman: téged mit érdekel migráncs, ott bulgáriában?

KalmanBlog 2018.09.16. 19:34:40

Hehe, az EU szarrá alázta magát ezzel a jelentéssel, te meg próbálod kihozni belőle, hogy Orbán veszített vele :-) LOL

Ez az egész balhé csak arra jó, hogy aki kicsit is gondolkodik, az meggyűlöli az egész eukrata bagázst. A hozzá tartozó seggnyaló újságírókkal és "független" bloggerekkel együtt.

midnightcoder2 2018.09.16. 19:34:46

@Nincs közöttünk csicska: Fogalmazzunk inkább úgy, hogy többe került...

Emmett Brown 2018.09.16. 19:35:42

@Nincs közöttünk csicska: az hogy a külföldiek fizették a kezelési díjat, az igaz. Csakhogy ezt fizethették volna egy magyar állami cégnek is, vagy lehetett volna tendereztetni a cégeket, hogy kvázi koncessziós díjért cserébe nyerjék el a bizniszelés jogát. Ugyanúgy hiányzik a pénz mint a manyuopos kezelési, csak ott x helyett volt 0.95x, itt meg ugyan van y pénz, de lehetett volna 1.1y is.

Egy magáncégnél egyébként mindkettőért picsánrúgás jár.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 19:35:56

@midnightcoder2: de nem nekem.

amugy jo a hasznalt ara is eladom a kebabos ciganynak ha felbosszantanak a cegnel

mgdé 2018.09.16. 19:39:16

@Ménár Atya:
Atyám, a hasonlata sajnálatos módon ab ovo teljesen hibás.
Míg a rokkant nem tehet róla, az ön kis védence nagyon is.
Így aztán gyónnom sincs mit, s - tényleg kivételesen - ma adomány sem lesz. :)

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 19:39:34

@Emmett Brown: fizethettek volna az allamnak, de nem fizettek. Merthogy a fideszesek elott nem is volt kotveny. Azaz ok csinaltak egy businesst maguknak, amin az allampolgarok nem vesztettek semmit, mert nem volt kotvenyes terror vagy akarmi.

Moralizalni lehet ezen, de a Manyup business ennel sokkal rosszabb huzas volt az adofizetokre nezve.

mgdé 2018.09.16. 19:47:42

@Nincs közöttünk csicska:
Az jobb, mint egy 100 km-en 35 litert fogyasztó Lamborghini? :P

Ménár Atya 2018.09.16. 19:51:03

@Én de genere Mi:
Most tényleg az ékezeten akadsz ki?
Mi vagy te, nyelv náci? :D
Édes fiam, a hasonlat tökéletes, arra utaltam, hogy attól, hogy valaki valamiben hátrányos helyzetű, attól még a mondanivalója ,és érthetősége, egy 100-as IQ-tól, érthetőnek kell legyen.
Tehát te hulye búta vagy.
Meg ven kocsog is!
Na ezeket csak azért mertem leírni, mert amúgy nem stílusom, mert ezek szerint te úgy sem érted a mondat lényegét ,mert lemaradt az ékezet.
Tehát most nem küldhetsz el hivatalosan a picsaba, mert nem a tartalom a lényeg, hanem az ékezet :)
Remélem érted milyen nevelő szándékkal írtam hogy hulye vagy, nem bántásból, csak felesleges a téma szempontjából éjjel 3-ig anyázni, mint matyi szokta tenni :)
Az úr adjon néked lelki békét ehhez a bloghoz!
Ámen!

Ménár Atya 2018.09.16. 19:52:24

@taga20:
A mérvadó lap mi?
Dörmögő dömötörben mit írnak orbiról? :D:D
Mennyémá :D

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 19:53:42

@Én de genere Mi: Annyira biztos nem jo mint amennyibe kerul, mert semmilyen laptop nem er 3000 eurot.

De ha az arat nem nezem - ceges - akkor jo, sot nagyon jo, leszamitva az akksit ami 4-5 oranal nem bir tobbet ami ebben a kategoriaban szerintem gaz, de kb. minden apple termek akksija szar amihez eddig szerencsem volt.

taga20 2018.09.16. 19:54:46

@Ménár Atya: mi van veled ember, be vagy baszva?

Emmett Brown 2018.09.16. 19:54:52

@Nincs közöttünk csicska: mi az hogy nem volt előttük kötvény?

Az állam csinált egy bizniszt nekik, és mi elvesztettük a pénzt, ami a költségvetés helyett a spannokat gazdagitotta. Az állam önként lemondott erről a bevételről.

Kicsit hasonlít a sport Tao rendszerre, ahol azok akik az államnak kéne fizetniük (külföldiek-cégek) inkább valaki másnak (közvetítő cégek-sportegyesületek) adják a lóvét így az hiányzik a költségvetésből (ez megegyezik).

élhetetlen 2018.09.16. 19:55:31

@Nincs közöttünk csicska: Mi a szart akarsz a „valoszinuleg a tyurcsanyinak is meglesz majd a szakdolgozata a zod dosszieban” szöveggel? A tiéd megvan? A diploma munka csak egy feltétel a diplomázáshoz. A diplomája megvan. Az én diplomamunkám itthon megvan, de a kutya sem tudná elolvasni, mert akkor még nem számítógépen írtam, hanem írógépen, és alul, felül indexelt számokból álló emeletes törtekkel volt tele. Amit beadtam, abba beírtam kézzel, amit nem tudtam begépelni, de nincs egységes szabály, hogy a diplomamunkákat meddig kell megőrizni. Leviszik egy irattárba, és az beázik? Kit érdekel. Ha az enyém sincs meg az ELTE-n, akkor nem érvényes a diplomám?

mgdé 2018.09.16. 19:57:21

@Ménár Atya:
Nem, én az ékírás mibenléte ismeretének hiányán szomorodtam el, de azon nagyon!
S elnézést, nem tudtam, hogy falusi kispappal van dolgom, ha tudom, az ártatlan mezei virágok kis növényhatározójából citáltam volna példát.

élhetetlen 2018.09.16. 19:58:28

@Nincs közöttünk csicska: Megpróbálom egyszerűen, hátha megérted. Összehozott a FIDESZ egy rezsicsökkentést, ami egyik családnak 300 ft spórolás, a másiknak 30 000 ft spórolás havonta. Na, most ezt lehetett volna úgy is, hogy adott mennyiségig, mivel mindent mérnek, mindenkinek, szegénynek, gazdagnak olcsóbb a szolgáltatás adott mennyiségig, és akinek ez nem elég, az fizet többet a többért, mert megengedheti magának. Hát, ezt nem sikerült összehozni a gazdasági zseniknek a kormányban (Bocs, ez vicc volt, nekik nem ez volt az érdekük), Kapják a 10 % kedvezményt, és amelyik cégnek ez nem fér bele, az kapja a támogatást az adódból, ami mehetne másra is, nem csak a teniszpálya, vagy uszoda fűtésének a támogatására. „Lippsik barmit hazudnak egy kis aproert”. Hát igen, a FIDESZesek nem apróért hazudnak, ez tény, de te miért nem látod ezeket a nyilvánvalóan látható dolgokat?

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 19:59:16

@Emmett Brown: a kotvenyt a fidesz kormany csinalta, elotte nem volt, igy ertettem

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 20:00:55

@élhetetlen: igen, csinalhattak volna mashogy, de a fidesz nem a kommunista gazdasagpolitika hive

s a valasztasok eredmenye alapjan a rezsicsoki mukodott

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 20:02:24

@élhetetlen: miert nem nezed meg mire irtam valaszt?

Ménár Atya 2018.09.16. 20:03:08

@taga20:
Ugyan fiam, minőségi a misebor már.
Kulturált alkoholfogyasztás van a pléh.bániánis, nálatok is, amikor összejössz a sok pléh,boyal :D

Ménár Atya 2018.09.16. 20:10:28

@Én de genere Mi:
Látod fiam, tudsz te emberséget tanulni a mi kis zsákfalunk szülöttétől is.
Mi vidéki tudatlanok azért legalább az rtl-ből megtudjuk milyen rossz nekünk :)
Most nem tudjuk kit várjunk, eddig itt álltunk kapával kaszával az egész gyülekezettel, és vártuk a migráns betolakodókat, de a Szar,gentini jelentésből megtudtuk, hogy fasiszta jobbikosok masíroznak fel,s alá mindenhol, de mi itt csak borjúkat,meg megtévedt komcsi bárányokat látunk, de már ők is az első sorban imádkoznak, hamar elfelejtették lenint.......... :)
Most meg össze is zavarodtunk, mert itt nincs internet, és a gonosz kormány csak jó híreket közöl.
Hallottad, hogy 16% az szja? :)
Az isten áldja meg a kormányt ezért!
Ámen!
:D

Emmett Brown 2018.09.16. 20:12:18

@Nincs közöttünk csicska: ez nem érv. Az Antall kormány előtt még nem volt privatizáció, akkor az meg az ő bizniszük volt, és ne bolygassuk? Nanemá.

Fánkevő Fáncsi 2018.09.16. 20:12:34

@dare: "tiszteletben tartja saját kulturális és nyelvi sokszínűségét;
gazdasági és monetáris uniót hoz létre, amelynek pénzneme az euró."

Az utolsó előtti az mintha manapság kezdene picit sérülni. "

Igen így van jól látod. Vannak akik szerint az Európa gyökere a keresztény vallás, ezért az a jó, ha nem vagy se buddhista, se mohamedán sem semmi más mint keresztény. Vagyis rá akarnak téged és a gyerekeidet nevelni arra, hogy mit gondolj a világról. Milyen vallást célszerű választanod, ha ebben az országban könnyebben akarsz boldogulni. Miközben a római pápa az egy idióta szerintük, egy gazember, bizonyára azért mert nem európai, nem itt született. Vajon így kell tiszteletben tartani a sokszínűséget ahogy Orbán gondolja ? Ez egy igencsak hülye érv Orbán védelmében, hiszen a multikulti az egy egyértelműen pejoratív jelző ebben az országban. Meg a migráncs. Akkor most szerinted jó a multikulti vagy nem ? Azt a sort pedig Magyarország is aláírta mikor belépett.
Nyugat-Európában ez másképp megy ott komolyan gondolják (legalábbis a többség), hogy az államnak nem dolga a nép erkölcsi átnevelése, és a vallás/hit az a személyes szabadság része. A kormánynak nem az a dolg, hogy etikát erkölcsöt morált tanítson az embereknek, ezek a lépések a szabadságot korlátozzák. Ezt tették a szocialista kormányok is, Kádár is, arra nevelte, hogyan lehetsz jó szocialisa elvtárs, hasznos tagja a Magyar Népköztársaságnak. Az a Magyar Filmhíradó részlet zseniális, nagyon találó, a múlt tényleg ilyen volt. Akármi történt az népünk fényes győzelme és vezérünk diadala volt. Nézd meg A Tanú című filmet sokat tanulhatsz belőle.
Magyarországon megverhetnek azért ha, cigánykinézetű vagy, arabul beszélsz. Ez nem valami túlzás, hanem napi probléma és többször előfordult már az utóbbí időkben.
Az hogy a multikulti jó vagy nem az, hogy az emberek hogyan viszonyulnak az migráncsokhoz, idegenekhez, ez mind nevelés kérdése.
Az egy dolog, ha valaki az európai bevándorlás-politikát elhibázottnak tartja, meg megint más, ha ezt kihasználva gerjeszti a gyűlöletet és megosztja a saját országát is. Propagandát folytat, a propaganda eszközeit használja, hogy befolyásolja a szavazókat. Ez megint csak nem lipsi túlzás, az hogy mi tekinthető propagandának az egy jól definiálható dolog. Utána tudsz nézni, ha tényleg akarod tudni. Tulajdonképp ,még Orbán szavaszói között is van nem kevés aki szerint egy picit mintha sok lenne már a Soros plakát, tehát ők is sejtenek valamit.

taga20 2018.09.16. 20:13:08

@Ménár Atya: ennek örülök atyám, me ahogy itt olvastam néhány kommentjét, majdnem hánytam:)

na de dicsérjük az urat!:)))

coub.com/view/xw0qc

mgdé 2018.09.16. 20:19:01

@Ménár Atya:
Az egyházak 16% SZJA-t fizetnek a kapott adományok után? Ezt tényleg nem tudtam, ez valóban igen méltányos, Isten áldja a törvényhozót!

S kérem Atyám, nyugtasson meg:
Ha net nincs is, de füstjelekkel, harangszóval azért csak-csak kommunikálnak egymással a szomszéd falvak? Azért csak van némi összefogás, szolidaritás arrafelé? Esetleg valami segélyszervezeten keresztül közvetítsek ki Önöknek néhány navajo tanítómestert?

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 20:21:12

@Emmett Brown: Se nagysagrendileg, se moralisan nem hasonlithato ossze a privatizacios lopas meg a kotvenyeken elmaradt haszon, mar megbocsassal.

Senki nem lett megroviditve a kotvenyekkel, csak a kulfoldi vevok, mig a manyupnal es a privatizacional is letezo kozvagyon valt maganvagyonna. Lopni csak okosan.

Orbán veje 2018.09.16. 20:28:35

@Nincs közöttünk csicska: Énszerintem te egy betanított orbáncsimpánz vagy. Itt töltöd az egész vasárnapot és mondod fel amire beidomítottak. Mos kicsit pihenhetnél és körbesétálhatnál a ketrecben.

Ménár Atya 2018.09.16. 20:30:17

@taga20:
Édes fiam , mindenki másképp éli meg a hitét, te fletóban hiszel, én meg a pénztárcámban, az utóbbi azt mutatja, hogy az előbbi miatt az utóbbi veszélybe tud kerülni, ezért az előbbit nem szeretném tömni a jóindulatommal, inkább az utóbbit tömöm hogy az előbbi még véletlenül sem tudjon megint turkálni az utóbbiban, hát ez meg pont egybe esik a jelenlegi kormány szemléletével.
Úgy hogy dícsérjük!
Ó uram teremtőm, te ,aki minden előzetes konzultáció nélkül kényszerítettél erre a világra, hálát adunk néked az alacsony adókért, az ingyen tankönyvért, és az emelkedő fizetésekért!
De ne vigyél minket a kísértésbe, még a végén templomot építünk te néked.
És bálványt imádunk, orbán képében :D

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 20:30:47

@Fánkevő Fáncsi: A sokszinuseg nem vedendo ertek, ahogy a multikulti se. A lippsik probalkoztak ezzel mon nem aratott nagy sikert.

Nemetorszagban, Angliaban, Franciaorszagban, Hollandiaban mas a helyzet, hisz semmi kedvuk a helyieknek taxit vezetni, wc-t pucolni meg a teszko penztarban ulni arra vannak a migrik. Ezt legfeljebb a csoro feherek szopjak meg akik egy kornyeken elnek a vadakkal, de hat a csorok mindenhol le vannak szarva.

Erre a rabszolgaigenyre elegans szo a multikulti. A gond az hogy a multikulti az europai feher kereszteny embernek CSAK azt jelentheti hogy nala alacsonyabb rendu kulturaval es emberekkel kell felhigitania magat....mondjuk soros meg a csucskapitalistak aztan pont lefossak mi lesz Europa jovoje a lenyeg a profit volt mar soros naci kollaborans, angol meg amerikai is, o nem fog a csocselekkel egy keruletben lakni az tuti

Ménár Atya 2018.09.16. 20:32:41

@Én de genere Mi:
Fiam!
Dakotát, ha már lehet kérni!
Amíg itt a purgyénak ingyen tankönyv van, addig itt mindenki fideszre szavaz, pedig sokkal jobb volt fizetni érte :), mint a szocik alatt..........

élhetetlen 2018.09.16. 20:34:11

@Nincs közöttünk csicska: Ez jó! „miert nem nezed meg mire irtam valaszt?”. Tudod, ha azt akarom, hogy tudják, hogy mire írtam választ, akkor bevágok egy szövegdarabot, amiből rá lehet jönni. Olvassak el újra 217 kommentet, hogy rájöjjek, hogy te mire válaszoltál? Hülye-e vagy? Most sem tudom, hogy miről írsz.

morph on deer 2018.09.16. 20:38:17

@Nincs közöttünk csicska:
“Azaz ok csinaltak egy businesst maguknak, amin az allampolgarok nem vesztettek semmit,”

Csak hogy tudd: a kötvény az kölcsön, amit vissza kell fizetni, kamatostól!
A kibocsátó vállalja, hogy a lejárat napján X kamattal együtt visszafizeti a névértéket.

De bizony, az állampolgárok veszítenek, mert fizetik a kamatokat, ezzel szemben a haszon kizárólag magánzsebekbe került!

A lényeg: így veszíti el egy újabb nagyadag adóforint közpénz jellegét!

Emmett Brown 2018.09.16. 20:40:24

@Nincs közöttünk csicska: nem mondtam, hogy arányos, annyit mondtam, hogy ez egy analógia. És de, a nép lett megrövidítve. Az hogy létező közvagyon válik magánvagyonná, meg az hogy valami aminek közvagyonná kellene válnia abból inkább maganvagyon lesz, aközött nincs érdemi különbség.

Nem a szádból veszik ki a falatot, hanem a villádról.

2018.09.16. 20:44:59

Europa kétharmda. Röhögnöm kell az erölködéseteken. Magatoktól írtok ennyi hülyeséget vagy előre fizetnek érte?

Emmett Brown 2018.09.16. 20:45:54

@morph on deer: igazából nincs kamat, és különben is ez a legkisebb gond az egésszel.

Bogyó 2 2018.09.16. 20:47:06

@Ménár Atya: No, de nem jöttek a migránsok se atyám? pedig az m1-en hallhatják, hogy micsoda életveszély van itt 3 éve. De csak nem jönnek. Adjuk azért hálát a 27%-os áfáért is, a tranzakciós adóért és még sorolhatnánk, de hagyjuk. És ugye a minimálbéreseknek óriási segítség a 16%-os Szja, de még inkább fontos segíteni a 2-3 milliós keresetűeket, nehogy 30-40 %-kal adózzanak, mert még segélyre szorulnak.

Orbán veje 2018.09.16. 20:49:03

@Ménár Atya: De jó hogy itt vagy haver. Már csak te segíthetsz. Képzeld a héten kiderült hogy a viktor nem Európa erős embere hanem csak hülye gyereke. Még ki is röhögték a Strassbourgban.

Bogyó 2 2018.09.16. 20:53:29

@valaki nagyon más: "Europa kétharmda." Ez olyan mint a tiétek. De az kicsit se gondolkodtat el benneteket, hogy a jobboldali Néppárt kétharmada miért szavazta meg? És hogy kik voltak a támogatók? Oda tartoztok. Az euroszkeptikus kalandor félfasisztákhoz, el kellene már fogadni. Egy demokratikus párt nem akar egyedül alkotmányozni, választási törvényt átírni és mindent erőből átnyomni. Ilyet csak ti akartok, ezért lesz kívül tágasabb. Európa nagy része még a konszenzusban és nem a másik legyűrésében gondolkodik. Ezt csak azokkal teszi meg, akik az egész rendszert veszélyeztetik, mert kizárólagosak akarnak lenni. Veletek.

Ménár Atya 2018.09.16. 20:58:05

@Bogyó 2:
Hála fiam, jól működik a határzár, nincs több iszlám sereg a végeken, inkább kerülnek :)
A 27 % os áfát köszönd meg az úrnak, ez csak 2 % emelés hála istennek, nem úgy,mint amikor a szocik 20 ról 25 re emelték vissza, mert nem működött a gazdaság, és csak megszorítások jöttek.meg gázáremelés :)
Úgy sincs pénzed fiam, hiszen éhező szoci vagy, nem érint téged a tranzakciós adó, de ha mégis, akkor az SZJA -ból meg is spóroltad.
Az a kormány, és kormányfő,aki azzal kampányol, hogy a minimálbér adómentes volt náluk, és ezt mennyien kitudták használni az idejükben, hát találkozzon belzebúbbal minél előbb, és pörgessék az ő testét nyárson , és locsolgasság állott vizelettel az ő szájukat!
Mert éljen az ő jó édes anyja aki pénzért árulta a bájait az oroszoknak, minimálbérből! :D
Áldassék a kormány aki néked ingyen étket ad az iskolában :)
Ámen!

Ménár Atya 2018.09.16. 20:59:26

@Orbán veje:
Édes fiam, az nevet, aki utoljára nevet :)
Nem tanultok sohasem :)

mgdé 2018.09.16. 21:06:48

@Ménár Atya:
Khm! Ha az USA hadseregének jók voltak a navajok a II. vh.-ban, akkor talán ne tessenek itten holmi faluvégi Gábor Zsazsa módjára riszálni magukat. Pláne, hogy nem megvásárolt áru, hanem segély, abból viszont hiteles referenciával bíró ...

Mondom ezt Őrült Ló nagy tisztelőjeként.

élhetetlen 2018.09.16. 21:10:36

@Nincs közöttünk csicska: „robbantott mar kotvenyes? Nem. Akkor mit makogsz?„ Miért robbantana, miért veszélyeztetné magát. Tudod, hogy egy kötvényes sem robbanttatott, pl. az EU-ban, vagy nem pénzelt terrorista csoportokat? Nem tudod, akkor mit makogsz?
„de a fidesz nem a kommunista gazdasagpolitika hive„ Meg tudnád határozni pontosan, hogy az milyen gazdaságpolitika, ahol a jól kereső a csóróbb adójából fűti az 500 nm-ét? Mert még a kapitalista is a megtermelt, megtermeltetett hasznából él jól, nem abból, hogy a kicsik által befizetett adóból kér még magának. Lehet, hogy te a kedvezményezettek körébe tartozol, de, ha ennyi ésszel vagy az elitben, az már katasztrófa az ország állapotára nézve. Ha csak a havi pár ezer győzött meg, akkor meg nincs mit mondanom.

Orbán veje 2018.09.16. 21:14:54

@Ménár Atya: De jó hogy még mindig itt vagy haver! Képzeld láttam strassbourban a tónit. Tudod a Rogánt! Hát mit mondjak elég szarul nézett ki, gyorsan fel kéne neki adni az utolsó kenetet. Bár te nem pap vagy hanem orbán faszán egy masni. De a tóninak igy is megteszi.

Ménár Atya 2018.09.16. 21:17:36

@Én de genere Mi:
Pedig a te nagy vezetőd a dakota nyelvet érti :)
Nem segély az, mert ezt minden gyermek kapja,mert gyermek.
A segély az a cuclisták vívmánya, előbb elszegényítenek, aztán adómentes minimálbéren,és segélyen tartanak,mint a jótevők......
Akkor mi itt a zsákfaluban, maradunk a tisztes fizetésnél, meg a keresztény isten szolgálatában :)

élhetetlen 2018.09.16. 21:26:20

@Nincs közöttünk csicska: „Senki nem lett megroviditve a kotvenyekkel, csak a kulfoldi vevok”. Na, ez az utolsó, amit megpróbálok megmagyarázni, aztán maradj úgy. Névértéken kibocsátott kötvény, ahol a névérték nem jön be az államkasszába, mert egy jó része a közvetítőknél landol. Lejáratkor az állam a teljes összeget fizeti vissza, tehát többet, mint amennyit kapott. (a kamatviszonyokat még csak nem is tudom). Hol veszít ezen a külföldi vevő? Nálad hülyébbel csak eggyel találkoztam itt a kommentekben, aki azt írta ezzel kapcsolatban, hogy, de, hát a kötvény az befektetés! Csak azt nem tudta, hogy annak befektetés, aki veszi, aki kibocsátja, az hitelt vesz fel. Na, nem hiszem, hogy ennyi idő alatt megokosodtál, de azért megköszönhetnéd a releváns információkat, ha rendes lennél, de az sem vagy.

Ménár Atya 2018.09.16. 21:27:14

@Orbán veje:
És alacsony is meg vézna is szegény.
Csak hogy én is politikailag olyan korrekt legyek mint te :)
Azért egy igazi liberális demokrata az már csak ilyen igaz e ?
A csúnya beszéd fiam, az elméd gyengesége csak, betudom a tudatlanságodnak, és a tanulatlanságodnak.
Na olvasgasd a SZar.gentini jelentést, neked is kell valami élvezet, ha már elfogyott a viagra a dk-ban :D:D
Ámen!

mgdé 2018.09.16. 21:38:36

@Ménár Atya:
Mit nem mond, Atyám, a vörösiszap katasztrófát a mi nagyszerű kormányunk csinálta volna, hogy utána kedvére segélyezhesse a vagyon nélkül maradt szegény falusiakat? Hiába, hogy szószékről, nem hiszem én ezt, nem, ők nem ilyenek ...

(Viszont nem ártana valóban kiköttetni végre azt a fránya netet a faluban, hogy miseborosan ne írhasson ilyen zöldségeket a nagyvilág szépséges falára. Vagy legalább egy szondát szereltetni a klavi fölé.)

élhetetlen 2018.09.16. 21:41:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: „Csak nézz rá az áremelkedésekre már most!”. Jaj, ne beszélj már hülyeséget! Az infláció 3 % alatt van. Csak gondold meg, az a 20 dkg-os vaj, ami tavaly 500ft volt, most csak 989 ft. A fehérrépa még nem éri el a 2000-et, az is legalább két forinttal alatta van. És a nagyon egészséges avokádó is csak az akciós 99-ről akciós 249-re ment fel.

Ménár Atya 2018.09.16. 21:47:19

@Én de genere Mi:
Ugyan fiam, megoldjuk mi a hírek közvetítését, ezért tudjuk, hogy most rossz nekünk, láttuk a DK tüntetést, ahol elmondták ,leépítették a demokratikus jogainkat. :)
Vártuk is a jelöletlen ma sem tudjuk kiket,mint fletó idejében, hogy szétverik a tömeget, de nem jöttek......
Most megint zavarban vagyunk, de látjuk, hogy megint csak fletó hazudozik, de tőle már ez megszokott :)

Ménár Atya 2018.09.16. 21:49:01

Az isten legyen veletek, az éjjeli anyázást kerüljétek !
Jó éjt!

élhetetlen 2018.09.16. 21:59:30

@Ménár Atya: „aki azzal kampányol, hogy a minimálbér adómentes volt náluk, és ezt mennyien kitudták használni az idejükben, hát találkozzon belzebúbbal minél előbb”. (ki tudták használni, de mindegy). Hát, ha van menny és pokol, te ezzel az érzéketlenséggel előbb találkozol Belzebúbbal, mint bárki más.
„Édes fiam, az nevet, aki utoljára nevet :)” Hát lehet vigyorogni a kényszerzubbonyban is, utoljára, sőt a végedig is nevethetsz, csak a megfelelő gyógyszert kapd, ez vigasztaljon.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 22:03:34

@morph on deer: nagyon okos vagy, a kotveny kolcson, es ha kotveny nem lenne akkor mashogy kene kolcsonkerni

azaz mirol beszelsz?

dare 2018.09.16. 22:03:39

@Fánkevő Fáncsi:"Nyugat-Európában ez másképp megy ott komolyan gondolják (legalábbis a többség), hogy az államnak nem dolga a nép erkölcsi átnevelése, és a vallás/hit az a személyes szabadság része. A kormánynak nem az a dolg, hogy etikát erkölcsöt morált tanítson az embereknek, ezek a lépések a szabadságot korlátozzák. Ezt tették a szocialista kormányok is"

Tényleg?
Akkor ez a gender-ideológia pontosan micsoda?

De hogy ne beszéljünk el egymás mellett, képzeljük el azt, hogy nincs kormányzat Magyarországon.
Se Mszp, se Fidesz, se Jobbik, egyszerűen nincs senki.
Elő akarja írni nekünk az Unió hogyan vélekedjünk bizonyos dolgokról, vagy nem?
Valószínűleg tőled a nem válasz fog érkezni, mert amik történnek, és amik történtek 2004 és 2010 között is, az teljesen vállalható a te értékrended szerint.
Viszont vannak emberek (köztük én is), akiknek nem.

"Az hogy a multikulti jó vagy nem az, hogy az emberek hogyan viszonyulnak az migráncsokhoz, idegenekhez, ez mind nevelés kérdése."

És ki fog megnevelni, az unió?
Mert én egészen másképp vélekedek a multikulturalizmusról pl, mint mondjuk kellene a mainstream szerint.
Nem hiszek benne, látom a buktatóit. Most akkor mit csináljak, hagyjam itt ezt a közösséget, mert itt bizony már ez lesz, vagy megszokok vagy megszökök?

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 22:04:43

@élhetetlen: aha, tehat az artatlansagot kene bizonyitani, mi, komcsi

mar nem azokat az idoket eljuk

élhetetlen 2018.09.16. 22:07:57

@Ménár Atya: „Vártuk is a jelöletlen ma sem tudjuk kiket,mint fletó idejében, hogy szétverik a tömeget, de nem jöttek......” És voltak jelöletlen tüntetők, akik támadták a rendőröket? Vagy azok sem voltak? Istenem, milyen hit kell ahhoz, hogy valaki ott tartson, hogy Fletó hazudott,de Orbán soha?

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 22:09:04

@élhetetlen: ez konkretan hazugsag, hogy nem a neverteket kapja meg az allamkassza, amit ugye a lippsi fakenews gyar talalt ki

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 22:11:21

@élhetetlen: nem akarsz felcsapni szardzsentininek, ha mar az inflaciot is jobban tudod kiszamolni a Vilagbanknal?

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.16. 22:17:39

@Nincs közöttünk csicska:

1957-ben viszont alakult egy EGK. No hhez mit szólsz koma?

élhetetlen 2018.09.16. 22:19:08

@Nincs közöttünk csicska:„aha, tehat az artatlansagot kene bizonyitani, mi, komcsi„ Milyen ártatlanságról beszélsz? Nem kértem számon senkinek a szüzességét. Nem tudnál egy érthető kommentet írni? Ha jól emlékszem, utoljára a letelepedési kötvényeket magyaráztam. Hogy jön ehhez az ártatlanság, vagy mi a francról beszélsz? Bár mindegy, mert annyira zakkant vagy, hogy úgy sem lehet követni.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 22:23:23

@élhetetlen: Ha a nevedre kattintasz a hozzaszolasomban, akkor oda visz az oldal pont ahhoz a kommenthez amire valaszoltam, igy mindig tudod mire irtam, amit.

élhetetlen 2018.09.16. 22:32:20

@Emmett Brown: Sajnálom 250 kommet van a sorban, nem tudom, mi a „nem így működik a dolog.”. Én szoktam bevágni utaló sorokat, hogy rá lehessen jönni, ki, miről beszél, de ezt nem tudom azonosítani.

apro_marosan_petergabor 2018.09.16. 22:51:25

Több gond van a cikkel, címmel.
"Európa nem vette be" - ezek a politikusok nem Európát, hanem annak egy libero irányítású érdekcsoportját képviselik, odatartozás, függőség vagy megvezetés okán.
Nagyobb baj, hogy nem meséről van szó, a bevándorlás kőkemény valóság. S e rövidlátó politikusok akarva vagy akaratlanul nem ismerik fel Európa valódi érdekeit.
Az is baj, hogy ezek a libero-bolsik,úgy viselkedhetnek egy EU ülésteremben, mint annó a bolsevikok a Kerenszkij kormány idején, vagy apolitkai kommisszárok a Tanács "köztárdsaság" idején...
Újabb baj, hogy bár tételesen cáfolták a diplomanates Sargentini jelentés minden negatív állítását, nem ennek alapján hoztak döntést, hanem azért mertMo-ot meg kellett büntetni,, fegyelmezni, el kellett rettenteni, fenyegetni kellett - inkvizíciós eszközökkel és módszerekkel, kb. mint Sztalin vagy Hitler csinálta annak idején azzal, aki útjában volt...
A kérdés ezután már csak az, mennyi ideje van még eennek a libero-bolsi jakobinus képviselő halmaznak az EU parlamentben. Ezúttal nem költői a kérdés, valóban jó lenne tudni, az EU-s választók kijózanodtak-e már, vagy még mindig a nürnbergi per szindróma mozgatja őket, vagy a gyarmatosítási ellen-reflex...
De végtére is mindegy, mi nem hurcoltunk ezrével négereket Amerikába rabszolgának. nem loptuk a gyémántott hegyszámra Belga-Kongóban, s nem bombáztuk szét Líbiát sem... Azaz nem elvárható, hogy önként a kardunkba dőljünk, s jeleztük ország-világ előtt, ezt nem is fogjuk megtenni!

élhetetlen 2018.09.16. 22:57:37

@Nincs közöttünk csicska: „Ha a nevedre kattintasz a hozzaszolasomban, akkor oda visz az oldal pont ahhoz a kommenthez amire valaszoltam, igy mindig tudod mire irtam, amit.” Nagyon praktikus, főleg, ha valaki csak úgy ír valamit, akkor biztosan minden tiszta lesz neked, bár a kattintás nem visz sehova. Mert te egy zseni vagy. De, ha össze-vissza akarok ugrálni a kommentek között a kedvedért, még mindig nem jön össze, hogy miből gondolod, hogy a határon átmászó migráns hozza a bugyijában a bombát, miért tartod abszurdbak, hogy a komoly tőkével rendelkezők szervezik a dolgokat. Nem igazán kérdeztem, ahogy azt sem várom el, hogy megértsd, hogy mit jelent az, hogy a közvetítőknek diszkont áron adták el a kötvényeket, és teljes árat fizet vissza az állam. Befejeztem veled.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 23:10:08

@élhetetlen: mi a nyavalyanak regisztralna magat, fizetne tobb szazezer eurot vagy utazna be legalisan az euba aki terrort szervez nyugger, szedd mar ossze magad - amikor a soros hajo ingyen behoz akarkit?

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.16. 23:16:48

@Nincs közöttünk csicska:

Azt állítottad, hogy semmi küzük az unióhoz. Nos mind két politikus az EGK-ban jelentős szerepet játszott, ami ugyé az Európai Unió elődje volt.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 23:25:03

@látjátok feleim szümtükkel: csihadjal, nem hozzad szoltam, olvasgasd vegig a kommentlancot ha erdekel az a topic

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.09.16. 23:29:24

@apro_marosan_petergabor: "Újabb baj, hogy bár tételesen cáfolták a diplomanates Sargentini jelentés minden negatív állítását, nem ennek alapján hoztak döntést, hanem azért mertMo-ot meg kellett büntetni"

Jaj te köcsög fideszes, ezt a már rég ismerjük: Putyin meg Orbán alapvető propaganda eszköze, hogy éjjel nappal azt harsogja, hogy világösszeesküvés forog fenn ellenük.

Tudnám javasolni hogy utazzál el te is kezeltetni magad Grazba a gazdád elmegyógyászához, na de tudom hogy a NER fizetésedből még vonatjegyre se fussa nálatok.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.09.16. 23:32:36

@Nincs közöttünk csicska: " a soros hajo ingyen behoz akarkit"

Soros hajó, ez marha jó! A te elmegyógyászod csak belőled milliomosra keresi magát, annyi melója van veled!
Igaz, a gyógyulási végeredmény nulla lesz, de nem te vagy az utolsó illiberrált fidiótája akivel ez megesik.

élhetetlen 2018.09.16. 23:36:33

@Nincs közöttünk csicska: Nézd, az, hogy te hülye vagy, nem jogosít fel arra, hogy engem is annak nézz. Nem fizet, kölcsönad, és nem tudod, hogy kinek a pénzét adja kölcsön. Már bankok is berendezkedtek arra, hogy adnak kölcsönt erre az üzletre, mert a magyar állam garantálja a visszafizetést. És, hogy ki honnét küldi át az emberét, arról sincsen fogalmad sem. Miért jönne, akinek más útja is van, pl. a letelepedési kötvény, a Soros hajóval, ahol aztán várhatja, hogy mikor kap európai szabad bejárást, amit így viszont rögtön megkap. szóval fiacskám, mert ugye te nem vagy nyugger, kapd már össze magad, és gondold át, hogy aki az EU-ban balhét akar, az a Soros hajóval jön-e, vagy legálisan, kötvénnyel, és pénzeli a gyalogokat. Jó, ezt is leírtam, de egy percig sem gondolom komolyan, hogy eljut az agyadig.

Emmett Brown 2018.09.16. 23:46:35

@élhetetlen: leírnád, hogy szerinted hogy működik a kötvényes buli és mi a biznisz benne?

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 23:53:00

@élhetetlen: ossze vissza hablatyolsz, szerinted regisztralja az adatait es fizet aki terrorista ahelyett hogy behozatna magat egy csempesszel akarhol te isten barma
*mellekesen soha semmilyen migribuntenyrol nem derult ki hogy kotvenyes kovette el

DK gyulesre valo vagy

élhetetlen 2018.09.17. 00:15:06

@Emmett Brown: Sajnálom, nemvagyok bennfentes, csak az eddig olvasott információkat tudom megosztani. Letelepedési kötvény kibocsátátás, és csak megbízható terjesztők forgalamazhatták. A terjesztők kijelőlése talán Rogán hatásköre volt, nem tudom bizonyítani. Voltak offshore cégek is, ezt sem tudom bizonyítani. Ami tényként megjelent, az annyi, hogy a közvetítők diszkont áron kapták meg a kötvényeket, az államnak teljes áron kell majd kifizetni a hitelt, mert ez az. A különbözet a közvetítőké, és még kaszálhattak közvetítő díjakat is a vevőktől, tehát jól állnak, az állam meg fizeti az adónkból a diszkont ár, és a teljes ár különbözetét. Hogy ezen kívül fizetünk-e kamatot is, azt nem tudom. Ennek fejében a közvetítők nem igazán végeztek nemzetbiztonsági ellenőrzéseket, és akiket hoztak, azokat sem igazán nézte át a nemzetbiztonság illetékes hatósága. Ennyi, nem tudok többet.
És, ha erre azt válaszolod, mint Nincs köztünk csicska, hogy hülye vagyok, akkor ennyi. Félre ne érts, nem sértődtem meg előre, de az említett emberből kicsit sok volt.

Andy73 2018.09.17. 00:16:45

"A lényeges, hogy Orbánnak és sleppjének belemondták az arcába, hogy az alternatív univerzum, a migráncsokról, Sorosról, a lipsikről, a civilekről, stb., stb., stb. az csak egy gyenge hazugság."

A blogger ezt még vastaggal is kiemelte a végén, konklúzióként. Tehát, a lényeg, hogy nincsenek migránsok (egyébként s-sel, nem cs-vel). Sem az afrikai és az olasz partoknál, sem a Balkánon. Ezek szerint nyilván a kerítésre sincs szükség, meg az sem kérdéses, hogy mi legyen a Földközi tengeren. No migrants, no problem.
Szerintem meg ez az az alternatív univerzum, amiben a baloldal és a bloggerei élnek, és ezért is kaptak ki megint kétharmaddal itthon, és egyre több országban Európában is.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.17. 00:18:45

@élhetetlen: ez hayudozas ezt mar megbeszeltuk

linkeld hol talaltad ezt a sok marhasagot

Nincs közöttünk csicska 2018.09.17. 00:27:03

@Andy73: a normalisan gondolkodo emberek abban kulonboznek a vallasi fanatikusoktol, mint amilyen demszky, vago, gyurcsany, szardzsentina meg a tobbi buta lippsi hogy utasitas nelkul is tudjak, nem kell migrancs

a lippsik meg kertek utasitast hogy erre mit kell reagalni aztan szaros gyurka meg is mondta a tutit, hogy nem a migrancs hanem a kerites nem kell

orulok hogy az EUs lippsik is ugyanazon a szellemi nivon allnak mint a hazaiak, mar csak a zembereknek kene ott is elhajtani oket a nathas *csaba

élhetetlen 2018.09.17. 00:35:09

@Nincs közöttünk csicska: Azt hiszem, te vagy egy beszűkült agyú isten barma, de már unom a szövegedet. Persze, egy terrortámadást csak egy csóró kisember tud megszervezni. „mellekesen soha semmilyen migribuntenyrol nem derult ki hogy kotvenyes kovette el”. Sőt , nem is fog, ő tiszta, legálisan van Európában, de tudod, hogy kit pénzel, és miért? Egyébként hess a picsába! Elég a hülyeségeidből!

felső határ nincs 2018.09.17. 00:40:58

@élhetetlen: a terror penzelesenek mi koze van a letelepedesi kotvenyhez nyugger?

hogy lehet terrort szervezni olyan penzbol amit orbannak kolcson adott a migri?

2018.09.17. 00:43:40

A nagy különbség az, hogy amíg Orbán Magyarországon úgy lett király, hogy előtte egy senki volt, addig méltó volt ellenzékben lennie. Ám most királyként kell ellenzéki szerepben lennie, ami már nem méltó egy istenhez.

2018.09.17. 00:47:40

A migránsokhoz fűződő viszonya pedig fura, mert nélkülük már sehol sem lenne és ők az egyetlen ütőlapja is. Nem lennék meglepve, ha titokban már áttért volna az iszlámra.

felső határ nincs 2018.09.17. 00:49:50

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: nyilvan migrik nelkul Orban mar sehol mar sehol se lenne, ezert verte el az ellenzek 2015 elott 2x ketharmaddal

élhetetlen 2018.09.17. 01:21:13

@felső határ nincs: Nézd, én nem vagyok olyan hülye, hogy összesküvés elméleteket szőjek. Csak annyit mondtam, hogy, ha valaki komoly bajt akar okozni a EU-ban, az nem az, aki egy bombát hoz át gatyájában a határon. Ha ezt nem érted, nem magyarázom tovább. „hogy lehet terrort szervezni olyan penzbol amit orbannak kolcson adott a migri?”. Ennyi csak az eszed, az utolsó fityingjét adta kölcsön Orbánnak? Itt csak annyiról van szó, hogy én sem tudom, te sem tudod, hogy a Párizsi udvart megvevő üzletember, vagy bárki, mit csinál még. És, ha semmi rosszat nem csinál is, most ott tartunk, hogy én vagyok a hülye nyugger, te meg az okos nem tudom ki, aki boldogan nézi, hogy a Párisi udvar is arab, azaz iszlám kézbe került, a Klotild palota után. De azok, akik nem is vásárolják fel a várost, csak kölcsönért megkapják az EU-s bejárást, mert befektetniük nem kötelező, azokról tudod, hogy miért kellett nekik az EU szabad bejárás? Nem tudod. De én vagyok a semmit nem értő nyugger, te meg a mindent értő nem nyugger. Leállhatsz.

conchita wurst 2018.09.17. 01:25:52

@élhetetlen: De, pontosan azt teszed, osszeeskuves elmeleteket szosz, raadasul baromsagokat.

Volt, van migribunozes? Igen. Ebbol ki volt kotvenyes? Ja senki.

Hany orszagban lehet kotvenyt venni? Csomoban. Sivalkodott az EU hogy fejezzuk abba a kotvenyt mert terrorizmus? Nem. Akkor mi a fenerol fantazialsz?

élhetetlen 2018.09.17. 01:43:17

@conchita wurst: Sajnálom, hogy nem értetted meg, amit mondtam. Csak azt mondtam, hogy komoly zűröket nem az illegális bevándorlók okozzák, a gatyájukba behozott bombával. Azt már kapják valakitől. Ez összeesküvés elmélet, és baromság? Igen, letelepedési kötvényt sok országban lehet venni, és te megesküszöl, hogy sehol sincs komoly ellenőrzés, elég a pénz? Egy szóval sem mondtam, hogy a terrorizmust a magyar letelepedési kötvény okozza, csak azt, hogy ez is egy út. Miért, nem az?

ami szabad 2018.09.17. 04:33:42

@Nincs közöttünk csicska: Kicsit tájékozódj! Nézz utána i is a kötvény. Arra bizony, az állam vállal kamatostól visszafizetési garanciát. Másrészt beengedtünk ez EU-ba néhány vegytisztán körözött terroristát ( a leghíresebb Pharon volt, 2001! óta körözte az FBI mint a terroristák bankárját!!!) meg volt legalább még egy de annak nem jegyeztem meg a nevét, + egy halom orosz maffiózó, kurva, valamint kém. Most ezen a héten derült ki hogy a legfőbb orosz kém egész családját mi segítjük bejutni az EU-ba hát nem bájos! Ilyenkor hol vannak a magyar szolgálatok? Milyen átvilágításra kerül ezeknél a kötvényeseknél sor?Mert jó ha tudod, arab plázákban is árulták a kötvényünket! Na valszeg, ez sem kicsit hatott közre abban, hogy az EU úgy döntött, meglépi, hogy szavaz egyet rólunk, még ha az a jelentés nem is a legalaposabb!

Etniez 2018.09.17. 06:49:45

@taga20: Tényleg ekkora, ezért nem is foglalkozom vele.
Droid kategória.

Emmett Brown 2018.09.17. 07:07:57

@Nincs közöttünk csicska: hát az államkassza nem kapja meg a névértéket, ebben speciel pont igaza van.

szepipiktor 2018.09.17. 07:59:25

@KalmanBlog:
"aki kicsit is gondolkodik, az meggyűlöli az egész eukrata bagázst."
Ez a célja... Szét kell rombolni mindazt, amit korábban felépítettek.
Csak azt nem értem, ha ennyire gyűlöli Európát, miért nem írnak ki egy népszavazást a kilépésről? Most ugy az a terv, hogy nem kilépünk és megyünk tagállamnak a putyinhoz, hanem bentről szétrombolni azt, ami más országok évtizedekig felépítettek.
Tudod ez olyan, mintha heteroként direkt belépnék egy melegklubba és bentről basztatnám őket, amíg feloszlanak vagy ők is heterok lesznek.
A gondolkodók viszont nem mennek olyan helyre, ami nem kell nekik.
A magyarok népszavazással döntöttek az EU mellett, orbán nem akarja ezt, így csak népszavazással léphetünk ki.
De azt elbukná, így terveszerűen bentről bomlaszt...

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 08:21:10

Az EU szavazási rend megsértésével, csalással keresztülvert erőszakosan diktatórikusan egy hazugság gyűjteményt, amit Soros egyik fő csicskása írt saját kezűleg.

Az EU lejáratta magát, és elkövette azokat a dolgokat amivel Magyarországot vádolják.
Semmibe veszik a törvényeket az eljárási rendet, és ballib diktatúra kiépítésén dolgoznak.

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.17. 08:22:40

@Nincs közöttünk csicska:

Képzeld végig szoktam olvasni. Egyébként meg az anyukádnak mond, hogy csihadjon, nem vagyok én senki kutyája, mint te a fideszé.

Ha nem teccik, hogy szól hozzád valaki, ne járt ide! Nem tilthatod meg senkinek a hozzád szólás jogát, hiába is szeretnéd. No, látod ez az a jog, amit te és láncot fogó gazdáid elvitatnak a "néptől". Az meg valahogy nem szereti ha be akarják kötni a száját.:D

bontottcsirke 2018.09.17. 08:22:56

Sajnos az a baj, hogy az ilyen orbán-féle viselkedést kezdik elsajátítani az aurópai kontraszelektáltak is. MErthogy ugye alkesz Junckerré meg nem akar válni senki.

Etniez 2018.09.17. 08:23:19

@Rettegek mert ballib vagyok: mindez annyira vicces egy fidesz droid tollából :D
Viktor ki is röhögték érte, veled is megtesszük.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 08:24:03

@ami szabad:

Akkor a demokrata párt az USA-ban nagy szarban van, mert Phareon velük pacsizott le leginkább, meg a CIA-val.

444.hu/2016/11/24/orbanek-amerikai-csapdaba-setalhattak-bele-amikor-beengedtek-pharaont-magyarorszagra

Abedi és Pharaon közel kerültek a Carter-adminisztráció több fontos hivatalnokához is, lényegében akkor kezdték el teljesen behálózni a Demokrata Pártot.
Carter elnökhöz köthető szervezetek összesen több mint 10 millió dollárt kaptak a BCCI-től, és ebből 1,5 millió már egészen biztosan a bank elleni floridai vizsgálat után érkezet

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 08:25:54

@Etniez:

A magadfajta hazaáruló Gyurcsány csicskák véleménye magasról leszarható.
Le is szarjuk. :DDDD

Az a 2000 elembeteg hétvégén megint megszopta, és a Fidesz megint előrehozott választást nyert. Nem kellenek a hazaáruló ballib elkúrók már a kutyának se.

Etniez 2018.09.17. 08:31:45

@whatisevenworse: ja, csak akkor kezdték el a hazudozást ipari szinten űzni.
Emlékszem még az "eltőzsdéztékre" meg az összes mocskos kampányfogásra.
Az pedig kamu, hogy ez lesz majd a te nyugdíjad, mivel már régen elvették.
Pénz pedig lett volna enélkül is, már kb. 700 milliárd forint Tao-pénz ment el a sportra.

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.17. 08:34:15

@Rettegek mert ballib vagyok: "...lejáratta magát, és elkövette azokat a dolgokat amivel Magyarországot vádolják."

Na ne már! Talán nem igaz, hogy a fideszes képviselők által este megálmodott törvénymódosításokat reggelre meg is szavazták? Mert ugye az demokratikus, ha egy módosítást rátukmálnak valamelyik képviselőre, és a maguknak szabott törvényhozási rendeddel kizárják még azt is, hogy az ellenzék megsimerhesse azt tisztességesen a szavazás előtt?

Minden hasonló "törvényes" megoldást most nem akarok neked felsorolni, volt bőven elég, többek közt a nemzet ( pontosabban a fidesz ) alaptörvényének Szájer általi megírása. Egy alaptörvényt nem a néppel - benne az ellenzékiekkel - kéne megbeszélni, hogy tényleg gránit szilárdságú legyen?

Azért megemlítem még a választási törvénmyünket is, amelyik a külföldön dologzó magyaroknak egdrágítja a szavazási lehetőséget, míg a magyar államnak semmit nem adó kettős állapolgárású magyarok úgy szavazhatnak ( tényleg ők szavaznak?????) ahogy akarnak? Meg egyes szavazatok kétszeres értékeléséről nem is beszélve?

Talán nem kéne úgy csinálni, mint az egyszeri költségvetési üzem vezetője, aki a törvényt csak addig olvasta, ameddig az neki jó volt. Talán neked sem ártana ezt a jelentést végig olvasni, és nem leragadni ott, ahol a fidesz és kormánya kijelölte.

Helga Beauty Salon. 2018.09.17. 08:34:58

@Rettegek mert ballib vagyok:" Az a 2000 elembeteg hétvégén megint megszopta, "

Ne legyél gonosz, tőlük ez is szép volt, kiment az összes szavazója Ferencnek.
Viktor ilyenre nem lenne képes. Mikor tudná egyszerre gyűlésre hívni az minden szavazóját, mind a három milliót? :DDDDDDD

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 08:37:50

Soros csicskái muszlim gyilkosokat erőltetnek az országra.

www.origo.hu/itthon/20180916-europai-birosag-dontes-bunozo-afgan-migrans.html
Bűnöző migráns mellé állt a magyar állammal szemben az Európai Bíróság
Egy közveszélyes, emberölés kísérlete miatt elítélt migráns menekültstátusza ügyében hozott Magyarországgal szembeni döntést az Európai Bíróság a napokban. A még a magyar bíróságok által is közveszélyesnek, egyértelműen súlyos bűncselekmény miatt elítéltnek tartott afgán migránst menteget az Európai Bíróság. Az afgán bűnözőt természetesen a Soros-féle Helsinki Bizottság képviselte Magyarországgal szemben az Európai Bíróságon.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 08:39:17

@látjátok feleim szümtükkel:

Én is éppen erről beszélek. Hogy az EP-ben éppen ugyanazt csinálják, amivel Magyarországot vádolják.

Etniez 2018.09.17. 08:41:13

@Rettegek mert ballib vagyok: miért lennék Gyurcsányista?
Mert unom, hogy hazudtok? :D

Elég fogalmatlan vagy, mert összemosod az EU véleményét a belpolitikai helyzettel.
Viktorral felmosták a padlót odakint, mivel már nem demokrata, hanem fasiszta.
Ezt igazolja a választási eredmény, átvettek egy körzetet a másik fasiszta párttól. Semmi nem történt igazából.

Már leírtam, teljesen mindegy hogy lesz-e jogi következménye a jelentésnek, nem ez a lényeg.
A lényeg hogy végre kimondták a nyilvánvalót: Orbán nem való az Eu-ba. Mostantól szopóágon lesz, lásd csorgatják az Uniós pénzeket a sok csalás miatt, ezért ezekben a költségvetési hiány. Már törvényt is hoztak Vargáék, hogy mégsem fizetnek időben.
Elkezdték fingatni ezt a Patyomkin gazdasági növekedést. Majd megy ez szépen tovább, meglátod :D

Etniez 2018.09.17. 08:42:55

@Rettegek mert ballib vagyok: ide hiába linkeled a fos Origót, nem olvassa senki.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 08:44:37

@Etniez:

:) Sokan olvassák hidd el.
Sokan tudják hogy Soros fizetett ügynökei gyilkos és bűnöző muszlimok ezreit erőltetnék az országra, ha hagynánk.
De nem. A maghadfajta hazaáruló ballib férgeket csak leköpjük ha látjuk.

Etniez 2018.09.17. 08:49:32

@midnightcoder2: tehát kevesebbe, mint az Orbán-család.

Etniez 2018.09.17. 08:54:47

@Rettegek mert ballib vagyok: tizedére esett az olvasottsága, már nem is auditáltatja magát.
Csomó "hírükről" kiderült, hogy full kamu, maguk gyártják azokat.
Igazi game neked gyár.
De te csak olvasgasd, te szinted.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 09:07:54

@Etniez: Szerinted igaz vagy nem a hír, miszerint a Helsinki bizottság egy köztörvényes muszlim országba hozatalán ügyködik ?

Elég ha igennel vagy nemmel válaszolsz. Aztán meg nézz magadba, és gondold végig a hírhamisító index és 444 féle szarok miért nem írnak erről.

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.17. 09:11:37

@Rettegek mert ballib vagyok:

Nem az a lényeg, hogy vádolják, hanem az, hogy igaz-e a vád vagy sem. Nekem legalább is ez a fontos, mert én, ja meg te is(?), itt élünk. Migráncsot meg már vagy 8 éve nem láttam. Akkor is azért volt, mert családostól költöztek a volt lakásunkba.:D

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 09:14:57

@látjátok feleim szümtükkel:

Hála a kerítésnek és a kormánynak akik felépítették, valóban nincs migráns.

Pontosan ezért nem szabad a ballib hazaárulókat soha a büdös életbe megválasztani, mert 4 év alatt visszafordíthatatlanul telepakolják migránsokkal az országot.

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.17. 09:19:21

@Rettegek mert ballib vagyok: " A maghadfajta hazaáruló ballib férgeket csak leköpjük ha látjuk."

Kitőrt belőleg az intelligencia? Ja, nem is tudod mi az, akkor lefordítom, kitőrt belőled a felebaráti szeretet?

Azért a ballib férgek nem szoktak köpni sem rátok, sem mellétek, ha titeket, igaz népnemzeti nerhazafiakat látnak.

Tudod szar dolog látni, hogy az adófizetők pénzén ilyen embereket fizetnek, mint te. Érvek helyett fröcsögsz. Ja, azt ugyé nem mondhatod, hogy az origo az igazmondó juhász. A pénzért meg dolgozni kell, és meg is kell felelni?;D

Etniez 2018.09.17. 09:27:32

@Etniez: fake news. Imádom az automata javítást :)

Etniez 2018.09.17. 09:31:06

@Rettegek mert ballib vagyok: miért ne lehetne igaz? A fidesz meg terroristáknak ad letelepedési engedélyt pénzért, az sem jobb.
Miből gondolod, hogy aki nem Fideszes, az támogatja a korlátlan bevándorlást?
Olyan nincs, hogy valaki nem Gyurcsányista, meg bevándorláspárti, csak szimplán nem Fideszes?
Nálatok minden fekete vagy fehér?

Helga Beauty Salon. 2018.09.17. 09:41:22

@látjátok feleim szümtükkel:
" B+!
Te már erre is élvezel?"

Többszörösen is! Ha már te másra nem vagy képes, csak a testnedvek aspektusából szemlélni a világot.
Az EP megszavazta a Sargentini jelentést! Igaz?
Ezt már az itthoni libbantak teljes győzelemként értékelték a maguk szokásos irreális gondolkodásmódján. Lázadjunk, itt az idő! Mondták.
Össze is jött a forradalmi tömeg, 2000, 90%-ban nyugdíjasokból álló elit alakulata.
És akkor színre lépett Gyurcsány Ferenc, az egyetemes ellenzék elpuisztíhatatlan vezére és felmutatja a véres kardot! :DDDDDDDDDDDD
Az, hogy kedden ötkor ebből a "tömegből" mennyien nem tudnak elmenni ostromra, külön talány, hiszen a fele demensnek biztosan kiújult a farideg zsábája a mostani ácsorgástól! :P

Emmett Brown 2018.09.17. 09:43:48

@Rettegek mert ballib vagyok: érdekes ez a hazaárulás kifejezés. Olyan kicsengése van, mintha valaki a haza egy részéről fizetség fejében lemondana, vagy itthon külföldieknek fizetség fejében extra jogokat biztosítana. Namármost miként nevezzük azokat, akik ezt úgy teszik meg, hogy még fizetséget sem kérnek? Hazaajándékozóknak?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.17. 09:44:01

@Etniez: " ... Orbán nem való az Eu-ba. Mostantól szopóágon lesz, lásd csorgatják az Uniós pénzeket a sok csalás miatt, ... "

Ajjaj, ez a szavazás nem érinti a piszkos anyagiakat, ennek semmiféle hatása nem lesz arra, hogy Orbán mennyit lophat. Ennek a cécónak a végén egyetlen büntető opció van, hogy megvonhatják az Európa Tanácsbeli szavazatát a Csuti Napóleonnak. Ennyi, nem több. Hogy utána mi lesz, az érdekes, DE egyelőre még ez is messze van, valszleg a választások előtt nem lesz vége ennek az egésznek, utána meg ki tudja mi lesz.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 09:57:22

@Emmett Brown:

Pósa Lajos: Verje meg az Isten

Verje meg az Isten,
Veretlen ne hagyja,
Ki magyar létére
Magát megtagadja.
Szabadságunk fáját
Fosztja-fosztogatja,
Leveleit, virágait
A viharnak adja.

Verje meg az Isten
Nem egyszer, de százszor
Ki magyar létére
Idegenhez pártol.
Ősi jussát önként
Idegennek dobja,
Kincseinket egy más fajnak
Kincstárába hordja.

Verje meg az Isten,
Minden kis dolgába;
Ki magyar létére
Egy más faj szolgája.
Mást érez s mást mond
Talpnyaló nyelvével.
Háromszínű lobogónkat
Ronggyá tépi széjjel.

Verje meg az Isten
Ki a magyart bántja,
Ki magyar létére
Száz örvénybe rántja.
Verje meg, verje meg
Minden haragjával!
Judásszerű két kezének
Tüzes ostorával!

Emmett Brown 2018.09.17. 10:06:20

@Rettegek mert ballib vagyok: 20180424_A_magyar_ceg_mely_majdnem_elnyert_egy_nagy_uzletet_de_Orbanek_osszealltak_ellene_az_orosz_rivalissal

werinter 2018.09.17. 10:33:12

" Politicót és a BBC-t ugyanis nem lehet felvásárolni és megszüntetni, mint a Népszabadságot" Ó dehogynem! Lőrinc és Orbán többi kispajtása ha ilyen ütemben gazdagodik, ráadásul az Unióból (!!!), nem lesz majd nehéz ezeket a médiumokat is megszerezni, de legalábbis részesedést szerezni bennük!
Az EU gyakorlatilag saját maga teremtette Orbánt, aki valljuk be hihetetlen figura, zseniálisan ki tudta/tudja használni az adódó lehetőségeket.
Persze ettől még visszaüt majd a sok hazugság, csalás, lopás, amikor Magyarország egy kis elszigetelt "karanténzóna" lesz Európa közepén, Szomália szintű életszínvonallal.

BéLóg 2018.09.17. 10:43:40

@Etniez: Aztat kell az embernek mondani, hogy ha egy BÁRMILYEN jelentés akár EGYETLEN pontja is hazug, az egész jelentés az.
De itt a migráncsosok tizenkét pontjából minimum hat hazug, és akkor az ilyen balliberális megmondóblogok, mint te is fanyalognak és ajvékolnak és megpróbálják a lehetetlent, MEGMAGYARÁZNI hogy de, mégis, és igen, meg nemis, meg a többi.

Orbán Viktort MOST ragasztották a következő 120 évre a kormányfői székbe, mit is nmpondjak, köszönjük szépen.

BéLóg 2018.09.17. 10:46:21

@Etniez: Léccilécci MUTASS már egyetlen terroristát akinek a fidesz letelepedési kötvényt ad el! De komolyan. Szeretnék már látni egyet, annyira pattogtok itten, hát nosza nyilván van valaki, akit elő tudtok húzni a zsebből....
és azt is mutasd meg, hol, mikor, kit terroritált kifelé az illető, meg a többi, ami ugye HOZZÁTARTOZIK a terrorista léthez.

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.17. 10:46:49

@BéLóg:

Mellik az a minimum hat pont? Felsorolnád?

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.17. 10:49:46

@Rettegek mert ballib vagyok:

Hát ez a vers bezony a fideszre meg Orbánra is ráfogható. Mert az elmúltkilenc bezony az ő saruk. És osztogatják is a magyar vagyont szépen. Idegeneknek. Is.

Ballib vagyok mert rettegek 2018.09.17. 12:11:40

Nesze nektek hazaáruló, Soros által irányított álcivilek, itt a mi Hiszekegy versünk a hazánkról Orbán Viktorról. Vonyítsatok csak a fájdalomtól hogy mi ennyire szeretjük a mi Orbán Viktorunkat és csapatát, nektek meg se hazátok, se vezéretek akit tudnátok követni mindenhova.

Hiszekegy

Hiszek az Orbánban
Hiszek minden szavában,
Hiszem, hogy Orbán Viktor országa
A legboldogabb kontinens az egész világban

Hiszek a Matolcsiban,
Hiszem hogy kétszer-kettő öt,
Hiszem hogy a magyar gazdaság
Fényévekkel száguld az egész világ előtt

Hiszek a Rogánban,
Hogy megmérhetetlen a lakása,
Hogy az Ötkert saját zsebre el nem privatizálta,
Letelepedési kötvények offshore cégeibe a milliárdokat sose átjátszotta

Hiszek a Lázárban,
A családi összefogásban,
Még szép, hogy a dohányból jött dohányból
Egész Csongrád-megyét felvásárolta

Hiszek a Szíjjártóban,
Hogy a futsalosok hatalomra születtek,
A Tarsoly féle nemzeti keresztapák
Börtönbe nem mehetnek!

Hiszek a Kósában,
Minden makogásában,
Hogy neki is az égből pottyantak
A luxusingatlanok, a disznótelepek, az ezer milliárodos örökségek jutalékai a két karjába

Hiszek a röghözkötésben,
Hiszek a tandíjban,
Hiszem hogy a magyar iskolás
a PISA tesztek koronázatlan királya!
(csak a Soros meghamisítja)

Hiszek a Századvégnek,
Hogy ők nem is pénzmosoda,
Hiszem hogy 5 milliárd kell hozzá,
hogy a Fidesz népszerűséget kimutassa.

Hiszek a Ráhelban,
Hiszek a Tiborcban,
A Flieres haverokban,
Az önálló lábon álló nem is családi strómanokban.

Hiszek a Gázszerelőben,
Hogy keze-lába tiszta,
Akárcsak a műkörmösnek,
És az egész fidesz nagycsaládnak

Az utolsó leheletemig hiszek az Orbánban!
A kommunisták, az EU, az EP, az ellenforradalmárok, a CNN, a Tavares, a Velencei Bizottság, a Soros, a Simicska, a norvégok, a liberálisok, a Kun Bélák, a migránsok, az álcivilek, a háttérhatalmak, a külső erők, a szoft púderek, a kvóták, a CEU, a brüsszeliták, a Soros Terv, a Soros Párt, az ENSZ, az idegen ügynökök, a Sargentini jelentés elleni harcában,
Hiszem hogy sose fog elfáradni,
Még a mennybe menetele előtti órákban.
Sem.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 12:34:08

@Ballib vagyok mert rettegek:

Saját nicken is megpróbálhatnád..

Értem hogy a nickhamisító ballib pöcsök frusztráltak, és vérciki saját névvel, nickel Gyurcsány seggét nyalni, de attól még vállald csak fel magad nyugodtan.
:DDD

Etniez 2018.09.17. 12:41:46

@BéLóg: ekkora hülyeséget :D

Etniez 2018.09.17. 12:45:39

@Magánvéleményem: hivatalosan nem, de az Olaf miatt gondban lehet a Fidesz, kíváncsi vagyok hogyan fogja kimosdatni Polt Petike a herceget.

Etniez 2018.09.17. 12:47:52

@BéLóg: megbízók az FBI munkájában. Továbbá osztogattak orosz hírszerzőknek is, meg bűnözőknek is. Állampolgárságot is.
Fidesz pénzért mindent.

inreallife 2018.09.17. 13:28:52

itt nem arrol volt szavazas, hogy orban szereti-e a migransokat vagy sem, hanem arrol, hogy magyarorszagon diktatorikus elmekkel van atszove az alkotmany vagy sem. europabol nezve magyarorszag nem demokracia. pontosabban szolva a szelsojobb az demokracianak latja, szelsobalos kommunistak is, a brexites idiotak is, meg par v4-es minipart. meg a sajt partcsaladja is arra szavazott, hogy orban nem valo europaba. hmhm, ezt kene valahogy eladni a szavazoknak...

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 13:43:08

Érdemes megnézni az Indexes hírhamisítók alkotásait:

index.hu/kulfold/2018/09/17/kessel_tamadt_egy_brusszeli_rendorre/
A történet szerint a rendőrök kivonuló egységei a parkban alvó illegális bevándorlókat fel akarták ébreszteni hétfőn kora reggel.
Az egyikük megtagadta személyazonosságának ellenőrzését, és ijedtében egy rendőrre támadt késével és az arcán megsebesítette.

----

Érted ugye ?

Szegény megijedt. Nagyon félt. Ezért késsel rátámadt a rendőrre ! Remélem minden világos.. :)

Hihetetlen mélységekben a migránsseggnyalás az Indexnél.

BéLóg 2018.09.17. 15:34:28

@látjátok feleim szümtükkel: 1, 2, 3, 4, 5 és 6. De csak a te kedvedért. Esetleg a 7. 8. 9. 10. 11. 12. nem tudom igazán.
Mondok párat:
Nincs vallásszabadság.
Nincs szabad egyesülés.
Nincs demokrácia.
Üldözik a zsidókat.
Baj van a szólásszabadsággal.
Jogtalan az igazságügyi reform.
Az illegális migráncsoknak JOGAIK vannak.
A 4-es metró korrupciója a fideszé.
Gond van a tudományos élet szabadságával.
A 692 képviselő kétharmada 442.

Ez már több is, mint hat.
süti beállítások módosítása