B1 blogcsaládPutyin az Észak Áramlat 2-vel dupla nelsonba fogja Európát, hogy visszaállítsa érdekszféráját a földrész keleti részén

Nemzetközi sajtószemle

2018. augusztus 26. - Szelestey
  • Putyin nagy bajba sodorhatja Európát, mert ha érdekei úgy kívánják, bármikor kiprovokálhat egy újabb nagy menekültáradatot.
  • Madarat tolláról: az Osztrák Szabadságpárt elnöke igen közeli barátjának nevezte az olasz belügyminisztert, aki ellen odahaza éppen most indult ügyészségi vizsgálat a menekültekkel szembeni embertelen bánásmód miatt, de Strache jóban van Orbán Viktorral is.
  • Az európai jobboldal nagy reményeket fűz az EP-választáshoz, miközben az elemzések azt tanúsítják, hogy a világnak kapva kellene kapnia a migráción.

FT

financial_times.jpg

A brit Alsóház Külügyi Bizottságának elnöke arra figyelmeztet, hogy Moszkva politikai eszközként használja fel az energiaszállításokat és az Északi Áramlat-2-vel kifejezetten szeretné két vállra fektetni a Nyugatot.  Tugendhat szerint hogy Merkel a minap Ukrajna részleges megszállása, a demokrácia aláásása, valamint a Nato megsemmisítését célzó törekvések ellenére találkozott Putyinnal, továbbá, hogy az osztrák külügyminiszter meghívta az elnököt az esküvőjére, annak egyetlen oka van: az energia. Ám Moszkva az ellátás miatt kulcsszerephez jutott és lehet, hogy a szorítás csak erősödik a részéről.

Az említett gázvezeték elvileg arra szolgál, hogy enyhítsen Kelet-Európa bonyolult helyzetén, csakhogy ha megépül, akkor Magyarország és a többi állam, amelynek területén keresztülhalad a jelenlegi csőrendszer, még kiszolgáltatottabb lesz. Mármint hogy Oroszország vagy éppen a másik fő érintett, Németország leszedi őket, anélkül azonban, hogy veszélyeztetnék a gázban érdekelt oligarchák profitját. A mostani helyzet ellenben stabilitást kényszerít ki mind Moszkva, mind Berlin részéről.

Merkel nem annyira naiv, hogy ne látná, mi a tét, hiszen érzékeli, mit művelnek az oroszok Európában, lásd Szkripal megmérgezését. Az is pontosan tudja, hogy ha egyedül van, az áremelések fenyegetése esetén kénytelen volna gyorsan befogni a száját, de akár az Északi Áramlat 2-n át érkező szállítások leállításával is. Ezért bármelyik következő német kancellár kemény döntés elé kerül: vagy kockáztatja az energiaháborút, vagy lép, hogy megakadályozza a Kremlt, amely vissza akarja állítani a Varsói Szerződés idején fennállt befolyási övezetet a térségben. Ám a németeknek szükségük van ezekre az országokra. Hogy Merkel mégis hagyja, hogy leválasszák a saját hinterlandjáról, annak legfőbb oka az, hogy az atomenergia feladása után nemigen akad más választása. A legközelebbi gázmezők orosz kézben vannak. Putyin pedig fegyverként használja az energiát és most kezdi szorosra fonni a hálót. Emellett diktál Szíria kapcsán is, hiszen bármikor elérheti, hogy ismét elinduljanak a menekültek a régióból. Az pedig súlyos volna Európában bármelyik vezető számára. Összefogással meg lehetne állítani, ám erre kevés az esély.

Die Presse

die_presse.jpg

A szélsőséges orosz Szabadságpárt vezére igen szeretetre méltó és szívélyes embernek tartja Putyint,  viszont ha most lenne az esküvője arra a radikális olasz belügyminisztert, valamint Orbán Viktort hívná meg. Utóbbit azonban csak esetleg, mert Strache őt nem annyira tekinti a barátjának, mint Salvinit. Ugyanakkor igen nagy megtiszteltetésnek tartja Ausztria szemszögéből, hogy az orosz elnök ott volt az FPÖ-közeli osztrák külügyminiszter lakodalmán. Szerinte a közösségi médiában tapasztalható elítélő hang torzít, a lakosság egészen másként áll hozzá az eseményhez. Strache azt is helyénvalónak tartja, hogy az olasz belügyi tárca vezetője nem enged kikötni egyetlen menekülthajót sem, mert szerinte azokon csakis gazdasági migránsok érkeznek. Márpedig az európai embereket meg kell védeni tőlük, teszi hozzá. A politikus szerint a migránskérdésre az a megoldás, ha Európa helyett más kontinenseken a szomszédállamok veszik át a menekülőket.

A politikus nem tekintetné problematikusnak, ha a Fidesz a jövő évi EP-választások után csatlakozna ahhoz a strasbourgi frakcióhoz, amelynek a Szabadságpárt és a Salvini-féle Liga is a tagja. Feltételezve, hogy Orbánékat kizárják az Európai Néppártból. De ettől még Strache nagyra becsüli a magyar miniszterelnök munkáját. Mint mondta, az sem kizárt, hogy a lengyel PiS is átigazol hozzájuk. Mindenesetre arra számít, hogy a „Nemzetek és Szabadság” parlamenti csoportja megkétszerezi, de esetleg megháromszorozza, sőt megnégyszerezi mandátumainak számát.  

Der Standard

der_standard.jpg

A kommentár arra figyelmeztet, hogy aláásná az EU-t, ha a jobboldal nagy sikert aratna jövő májusban, amikor az Európai Parlament képviselői helyeiről dönt a tagállamok lakossága. Márpedig a jelenlegi előrejelzések arról szólnak, hogy a jobboldali populisták, a szélsőjobbosok és az unió ellenségei javítanak eddigi eredményükön, a konzervatívok valamelyest visszaesnek, viszont a szociáldemokraták kudarcnak néznek elébe. A francia elnök ezt már felismerte, így kifejezetten az Európa-ellenes jobboldal visszaszorításának jelszavával száll ringbe. Tudatosan Orbán Viktort, a tekintélyelvű vezért választja ellenfelül, merthogy az „hallatlan erőszakot alkalmaz Európa és annak értékei ellen”. Továbbá a nacionalizmust nyomatja. Nem sokkal később a német kancellár is közölte, hogy itt az EU híveinek és ellenségeinek harcáról van szó, ám a bezárkózás nyomorhoz vezet.

A jobboldal hátszelet érez, mivel több jobboldali-populista, illetve szélsőséges párt is hatalomra került, pl. Ausztriában és Olaszországban. Így most azon van, hogy nagy szélsőjobbos frakciót hozzon össze Strasbourgban, egyesítve az eddig megosztott erőket. Igazából a Fidesz is idetartozna, de egyelőre marad az EPP-ben. Ha a földrész visszazuhanna  nemzetállamok vitatott szintjére, az alaposan megrendítené a jólétet és a stabilitást. Szóval most éppenséggel lesz tét a választáson.

Economist

economist_1.jpg

A kormányoknak az eddiginél jobb eszközöket kell találniuk a migráció kezelésére, mert az érkező tömegek javíthatják a jólétet a világban, csak éppen erről meg kell győzni a választókat. Ám ennyi embert egyszerre nem tud befogadni a gazdag Nyugat, ez az egyik oka, hogy annyira sikeresek azok a politikusok, akik a leghangosabban jajonganak a feltorlódott tömegek miatt, amint az pl. Magyarország esete mutatja. Persze akik homogén társadalmat akarnak, azoknak kevés menekült is túl sok. Ugyanakkor számítások bizonyítják, hogy ha mindenkinek engednék a bevándorlást, az csaknem megkétszerezné a gazdagságot a Földön. Ám a politikusok rövid távú megoldásokra törekszenek, ennélfogva nemigen törődnek ezzel.

Van azonban négy olyan politikai módszer, amellyel maximalizálni lehet a hasznot, illetve minimalizálni lehet a költségeket, méghozzá a tömegtámogatás megnövelése mellett. Először is bevándorlásnak rendezettnek, törvényesnek kell lennie, emellett humánusan kell lebonyolítani. A fejetlenség ugyanis gerjeszti az ellenérzéseket. A másik három a beilleszkedést érinti, azaz engedni kell, hogy ezek az emberek dolgozzanak, segíteni kell nekik, hogy megtalálják a helyüket, ugyanakkor nem lehet, hogy ingyen kapják mindezt, meg kell fizetniük az árát.

Amerikában a bevándorlók között mindössze 4 %-os a munkanélküliség, a csekély társadalmi juttatások arra ösztökélik ezeket az embereket, hogy mielőtt helyezkedjenek el. Az ottani Tudományos Akadémia kiszámolta, hogy az immigránsok többet fizetnek be a költségvetésbe, mint amennyit onnan kapnak, ha 25 éves koruk előtt érkeznek, még akkor is, ha nem tudják elvégezni a főiskolát. Viszont a migráció az innováció központjává tette az USÁ-t. Mert az érintetteknek megvan hozzá a képességük, a kapcsolati rendszerük és újféle módon gondolkodnak. Viszont az is igaz, hogy a tengerentúli zöld kártya szisztéma szokatlanul elfogult a tehetségek javára, már ha más tehetős államok gyakorlatával vetjük egybe.  Viszont semmi sem támasztja alá, hogy a mai menekültek ne integrálódnának legalább úgy, mint a korábbiak. És a gyerekeik nagyon azon vannak, hogy diplomát szerezzenek. Az esetek többségében nincs gond a kulturális beilleszkedéssel sem.

 Ám mivel sok szavazó mégis fél a kulturális következményektől, sokkal kevesebb migráns talál új hazára, mint amennyi optimális volna. A nyugati országok közül szinte mindegyik küzd az elöregedéssel és a munkaerőhiánnyal. Mégis, nagyon keveset tesznek, hogy külföldi jelentkezőket képezzenek ki. Az amerikai történelem azt bizonyítja, hogy az idők során sok embert is be lehet fogadni, minden további nélkül. Az intézmények erősek és vonzóak, egyáltalán nem kerül veszélybe a kultúra.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Politikus! Mondd meg, hol nyaralsz, és megmondom, mennyire vagy populista. Valahogy így lehet összegezni a lap elemzését, amely a politikai vezetők üdülési szokásait összegzi, külön kiemelve, hogy a demagóg kaszt számára ez igencsak kényes kérdés. Merthogy sokat elárul róluk, hol és hogyan pihennek. Egyrészt, hogy milyen emberek, tehát hogy a családjukkal utaznak-e el, sportolnak-e, másrészt pedig politikusként: azaz, hogy úgy élnek-e, ahogyan azt a polgároktól elvárják, meg lehet-e bízni bennük.

Különösen nagy figyelem övezi a jobboldali populistákat. Ők aztán mindenki másnál többet hajtogatják, hogy meg kell védeni a hazai lakosságot, illetve hogy milyen veszélyeket jelentenek az idegenek. A nyaralás ugyanis kiruccanás egy másik országba, éspedig abban a reményben, hogy ott barátságos lesz a fogadtatás. Vagyis kötéltánc ez számukra, amely félre is sikeredhet. A szabadság legbiztosabb eltöltési módja, ha valaki nem kikapcsolódni megy külföldre. Így tett Orbán Viktor Tusványoson, ahol kifejtette álmát a jobboldali Európáról és annak a politikai elitnek a kudarcáról, amely nem védte meg a földrészt a bevándorlóktól. Szó sem volt nyaralásról, egyértelműen szolgálatba helyezte magát.

E réteg számára az is bevett fogás, hogy odahaza tölti el szabadságát, mert ezzel mutatja, hogy nem ismer jobb helyet a saját országánál. Ezt a módszert követte Le Pen, Kaczynski, valamint Salvini is, igaz, nála belejátszhatott, hogy másutt nem kívánatos személynek nyilvánították. Mint Mallorcán, mert nem nézik jó szemmel, hogy mérgezi a nemzetközi légkört. Amire az osztrák FPÖ két prominens személyisége is meghívta Ausztriába. Ő azonban a végén otthon maradt.

A szélsőséges holland Wilders kismacskával fényképezkedett, mégpedig Szabolcsban, mert odavalósi a felesége. Nyírparasznyán találkozott a barátaival, köztük Bunyós Pityuval. Viszont a jobboldali-populista norvég Haladás Párt alelnöke, aki egyben halászati miniszter is volt, belebukott abba, hogy élettársával Iránba utazott, miután az asszony onnan származott el. Csakhogy megsértette a biztonsági előírásokat, mert nem szólt a kormányfőnek, ráadásul a szolgálati mobilt is magával vitte. Amúgy párt nagyon nem helyesli, ha a befogadott menedékkérők visszalátogatnak egykori hazájukba.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6414202825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.08.26. 07:31:15

Látom színezitek a gatyát gazdagon Laos. Helyes. Tudod Laos melyik a szélsőséges párt? A libbant pártok, akik még a bejutási küszöböt sem tudják megugrani.
Na de jövő májusban helyre áll a rend Európában. Ki lesznek söpörve a gazember liberofasiszták, és győzni fog a valódi demokrácia, ami természetesen illiberális.

2018.08.26. 07:34:14

Ja és Laos, azt nem olvastad, hogy a degenerált öszödi böszme lemondta egy nyilvános beszédét? Az volt a baj, hogy a rendezők elé raktak egy táblát, amire az volt írva: A majmot etetni tilos! Mire gyurcsótány megsértődött, mert mint mondta, ő éhes.

Helga Beauty Salon. 2018.08.26. 07:50:02

"A brit Alsóház Külügyi Bizottságának elnöke arra figyelmeztet, hogy Moszkva politikai eszközként használja fel az energiaszállításokat és az Északi Áramlat-2-vel kifejezetten szeretné két vállra fektetni a Nyugatot. "

Az amcsik adnák el a palagázukat, arra fel ez a nagy "energiafüggők vagyunk az oroszoktól balhé". Eddig is azok voltunk, nem tűnt fel? Ha azt a brit alsóházi köcsögöt alaposan átvilágítanák, lebukna pár amcsi ügynök.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.26. 07:54:34

"az érkező tömegek javíthatják a jólétet a világban"

A valóság a fordítottja: csökken velük a jólét, mind a befogadó, mind a küldő országokban.

beflower 2018.08.26. 08:29:15

Egy sértődött,vén bolsevik szemlézi a lapokat?na ne....Én sok éve élek nyugaton,ezeknek az irásoknak semmi köze az átlag emberek gondolkodásához,főleg a migráció kérdésében!

Helga Beauty Salon. 2018.08.26. 08:30:06

@balcán maxval bircaman: "az érkező tömegek javíthatják a jólétet a világban"

Nem figyelsz a szavakra? A világban! Tényleg elképzelhető, hogy a migrik az itteni segélyek bezsebelésével emelkedő életszínvonaluk okán javítják a jóléti átlagot a világban, de hogy Európa megszívja az fix!

taga20 2018.08.26. 08:37:57

na látom befutott a putyin trollhdserege ide is!

hogy rohadnátok meg hazaáruló férgek!

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2018.08.26. 08:58:39

Azért a CIA- csicskamédia és operatív kollegái minden nap egyre hülyébbnek nézik az embereket.

A szegény meneküttek nagy része ugyanis Irak, Afganisztán, Pakisztánból érkezik az EU- ba.

Ebből az első kettő már kb másfél évtizede amerikai- nyugati jóléti demokrácia, Pakisztán pedig amerikai bábállam.
Ergo, Putyinnak nem sok befolyása van ezekre, CIA- kollega.

taga20 2018.08.26. 10:10:46

@pensament: te egyébként szerelmes vagy belém, vagy mi a fasz van veled?

Toportyán Zsóti 2018.08.26. 10:13:29

Szargentíniző szarospelenkásoknak riadólánc van...KGB mindíg támaszkodott ezekre az általuk hasznos idiótának tartottakra.

Toportyán Zsóti 2018.08.26. 10:17:54

@balcán maxval bircaman: Relatíve kevesebb lenne az alkesz putingazda illibsi paradicsomában....

Toportyán Zsóti 2018.08.26. 10:21:13

@Quercus a gondolkodó: Legnagyobb midráncsfoglalkoztatók tik vagytok,100 milliárdokat toltok zsebükbe a magyar emberek helyett focicsapataitokban több a migráncs mint a magyar!

Toportyán Zsóti 2018.08.26. 10:24:40

@beflower: Szelektíven érzékeled csak az ottani való világot,ott mosolyog az átlagember ha találkozik valakivel,nézz szét itthol...már ha van kedved katasztrófatúristáskodni....

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2018.08.26. 11:32:58

www.magyarmenedek.com/products/13431/NGO_-_Titkos_aktak_-_F__William_Engdahl.htm

• A látszatdemokráciák hogyan és milyen brutalitással hajtják végre a rendszerváltoztatásokat az emberi jogok nevében?

• Melyek a valódi okai ezen rendszerváltoztatásoknak?

• A német politikusok miért támogatják az amerikai elit ezen stratégiáját?

• Milyen stratégia rejtőzik Merkel „nyílt határok” terve mögött és kik a valódi titkos mozgatók?

• Milyen hihetetlenül óriási összegekkel támogatja George Soros az NGO-kat (nem kormányzati szervezeteket) és miért?

• Vajon miért van az EU, sőt Németország társadalmi és politikai destabilizálása nagyon előkelő helyen az USA programjában?

• Hogyan irányítja és támogatja az USA a dzsihad háborút és a nemzetközi terrorizmust?

• Milyen titkos tervei vannak Donald Trumpnak a Közel-Keletre nézve és miként fest stratégiája egy jövőbeni amerikai nyersanyagháborút illetően?

Összefoglalva: Engdahl bemutatja, hogy az NGO-k működésének okai milyen emberbarátiaknak és nemeseknek tűnnek. Csakhogy a valóság egészen más.

Könyve azon pusztító és szuperhatékony hadműveleteknek a krónikája, amelyeket egy titkosszolgálat valaha is megvalósított.

„Az NGO-k békét, emberi jogokat és demokráciát ígérnek. Miközben az, amit magukkal hoznak, nem más, mint háború, erőszak és terror.”

paraszthajszal 2018.08.26. 11:48:14

„az elemzések azt tanúsítják, hogy a világnak kapva kellene kapnia a migráción.”

Ha nem értitek, miért jött ápr. 8-án az újabb kétharmad, akkor elég csak megnéznetek, hogyan reagál ezekre az „objektív”, „tényeken alapuló” elemzéseitekre a Magyar választók józan többsége. NEM, nem kell migráns! Egy sem! A Magyaroknak nem kell vérátömlesztés, mi csak a Hazánkat akarjuk a magunkénak megtartani.

Aki migránsokat akar, vándoroljon ki Francia-, Német- vagy Svédországba, ott találtok magatoknak elég migránst !!!

_atpijkamo_ 2018.08.26. 12:57:01

@paraszthajszal: "mi csak a Hazánkat akarjuk a magunkénak megtartani."

A lassan kiürülő Kárpát-medencét, vagy Londont és Berlint, ahova migrálnak az épkézláb magyarok?

És mit érsz a megtartásával, ha a geci gazdád úgyis tönkreteszi az országot? Egy méretes összeszerelő műhely mire jó? Amit a hazaáruló geci elad kilóra a ruszkiknak.

_atpijkamo_ 2018.08.26. 13:00:05

@zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt: "Milyen hihetetlenül óriási összegekkel támogatja George Soros az NGO-kat (nem kormányzati szervezeteket) és miért?"

Hihetetlen, de kevesebb pénzzel, mint amennyit a geci gazdád a gyűlöletkampányára költ. És apró töredékét annak, amennyi lopott pénzt a Mészarosba rak.

Helga Beauty Salon. 2018.08.26. 13:03:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A lassan kiürülő Kárpát-medencét, vagy Londont és Berlint, ahova migrálnak az épkézláb magyarok?

A mosogatni migrálókra gondolsz?

Helga Beauty Salon. 2018.08.26. 13:10:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Egy méretes összeszerelő műhely mire jó? Amit a hazaáruló geci elad kilóra a ruszkiknak.

Most az vizionálod, hogy a ruszkik majd leszerelik az új BMW gyárat, otthon összerakják és Ural néven gyártják majd az X5-öst?
Ezt csak azért írtam, hátha tudlak szembesíteni azzal, hogy elvakultságodban egyre nagyobb hülyeségekkel teszed magad nevetségesé!
Régi barátságunk okán én ennek nem tudok örülni.

elismert felhasználó 2018.08.26. 13:10:27

"A brit Alsóház Külügyi Bizottságának elnöke arra figyelmeztet, hogy Moszkva politikai eszközként használja fel az energiaszállításokat és az Északi Áramlat-2-vel kifejezetten szeretné két vállra fektetni a Nyugatot."

baszki, hát nem miszter bínék vótak azok aki brekszteltek egy nagyot? az nem vót kétválrafektetős, he? oszt most pofásztok, he?

"Az említett gázvezeték elvileg arra szolgál, hogy enyhítsen Kelet-Európa bonyolult helyzetén..."

mega nagy lúfaszt! azé épül, hogy a germánoknak jó legyen. mer szerinted merkelné miatunk tárgyalásozik a ruszkikkal? szarik az ránk, he!

_atpijkamo_ 2018.08.26. 13:11:42

@Helga Beauty Salon: A magyar migránsokat jellemzően képzettségük alatt foglalkoztatják.

Na de a geci okos, összeszerelőmunkásokat képez a gyerekekből, az új generáció így már nem mehet nyugatra, itt kell (rab)szolgálnia a Kedves Vezetőt.

taga20 2018.08.26. 13:11:58

@Helga Beauty Salon: te csak a mosogatásra tucc gondolni zombi, mert semmi máshoz nem értesz az tuti!:)

_atpijkamo_ 2018.08.26. 13:14:09

@Helga Beauty Salon: "a ruszkik majd leszerelik"

Nem leszerelik. Felszerelnek egy atomerőművet, aranyárban, ami a nemzetközi áramárnál drágábban termel, és ezer évig fizetjük a kamatait.

Helga Beauty Salon. 2018.08.26. 13:31:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: : A magyar migránsokat jellemzően képzettségük alatt foglalkoztatják.
Na de a geci okos, összeszerelőmunkásokat képez a gyerekekből,

Nem migránsok, vendégmunkások, nem akarnak letelepedni. A fogléalkoztatást képzettsée válogatja, szakmunkás szinten inkább, diplomásoknál kevésbé jellemző hogy saját szakmában helyezkednek el.
Ez az összeszerelőmunkás dumád is döglesztő, aki akar az tud itt tanulni, mi a tökömről beszélsz vazze?

elismert felhasználó 2018.08.26. 13:31:57

"A kormányoknak az eddiginél jobb eszközöket kell találniuk a migráció kezelésére..."

multkor látam a rádioban egy műsort, ahul aszt monták , hogy az orvosi tudomány manapság már mindenre tud gyogyszert. szerintem ere is van, csak fel kel keresni a kezelőorvos mega gyogyszerésztet.

"Ám ennyi embert egyszerre nem tud befogadni a gazdag Nyugat..."

akó megkel mondani nekik, hogy vége a turistáskodásnak, oszt lehet meni hazafelé, de gyorsanám.

"... maximalizálni lehet a hasznot, illetve minimalizálni lehet a költségeket..."

azé ez pofátlanság, hogy ezek ott nyugatban, még a menekülősökben is a pénszt látyák. harácsolós népség lakik arafele...

Helga Beauty Salon. 2018.08.26. 13:35:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Csapongsz itt az összeszerelőüzem kilóra eladástól az aranyárú atomerőműig, elmész most már tényleg a faszba!

taga20 2018.08.26. 13:37:26

@elismert felhasználó: "multkor látam a rádioban egy műsort,"

haver, te már ne igyá többet, me mek fog ártani!:)

elismert felhasználó 2018.08.26. 13:44:10

@taga20: aszt majd én eldöntöm, hogy menyit iszok, mer demokratika van. azé csinyáltuk a demokráciás rendszerváltoztatástot, hogy ne pofászon sekise nem a dogunkba. te se pofászál bele. vagy fizes egy kört, oszt utána mekbeszéljyük...

NemodaBuda 2018.08.26. 14:57:16

@balcán maxval bircaman: Erre azért mondhatnál pár példát, vagy kérj elnézést és javítsd a mondatot ! Van határa a hazudozásnak - vagy nincs ?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.26. 14:58:34

@NemodaBuda:

Sorosék hazudozása határtalan, ez tény.

NemodaBuda 2018.08.26. 14:59:27

@Quercus a gondolkodó: @balcán maxval bircaman: Erre azért mondhatnál pár példát, vagy kérj elnézést és javítsd a mondatot ! Van határa a hazudozásnak - vagy nincs ?

NemodaBuda 2018.08.26. 15:01:49

@Quercus a gondolkodó: Hinnye, mintha pont Asszad miatt tört volna a felkelés - amit most orosz segítséggel levernek éppen. Akkor most lehetne hazamenni ? Neked kivánom azt a szép, teljes demokráciát, ami Asszadnál várja ezeket az embereket ! Egyébként meg, moderáld már magad - ha már más nem veszi a fáradságot !

taga20 2018.08.26. 15:04:28

@balcán maxval bircaman: hazucc rohatt putyinügynök! mint mindig!

remélem a bulgárok ismernek má annyira, hogy sehová nem vesznek fel egy olyan putyinügynököt, mint te!

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2018.08.26. 15:07:24

@taga20:
Te melyik amerikai külügy/ CIA- szponzorált Dzsordzs bácsin keresztül fedett NGOnak dolgozol?

Open Society?
National Endowment for Democracy?
USAid?
ISIS?
Al- Kaida?
Al- Nuszra?
Mérsékelt fegyveres lázadók?

Mindnek ugyanaz a Gazdája: CIA, US State Department

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.26. 15:12:06

@taga20:

A múlt hé ten kezdtem új munkahelyen.

taga20 2018.08.26. 15:14:23

@balcán maxval bircaman: nem ezen a héten? ki volt az a fedett cég, aki téged felvett?

taga20 2018.08.26. 15:16:06

@balcán maxval bircaman: a te igazságod egy hazugság.

ahogy a gazdád a kágébésputyin, és a csútigeci is az!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.26. 15:16:26

@taga20:

Nem. A múlt héten.

Másik amerikai cég.

taga20 2018.08.26. 15:25:58

@balcán maxval bircaman: és aszt tugyák rólad, hogy kurvára nem melózol és egész nap a kágébés híreket teríted?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.26. 15:27:07

@taga20:

S tudod mi a valóság? Még sose rúgtak ki sehonnan rossz munkavégzés miatt.

taga20 2018.08.26. 15:32:07

@balcán maxval bircaman: még egyszer kérdem, beleírtad az önéletrajzodba, hogy egész nap a neten lógsz???

tudják rólad, hogy ruszkiügynök vagy?

leapyear 2018.08.26. 17:56:56

@balcán maxval bircaman: Azért ez nem ilyen egyszerű. Nagyban függ a bevándorlás minőségétől és szabályozottságától. A bevándorlás nem ördögtől való dolog, de nem így, ahogy itt az idióta "liberálisok" állnak hozzá. Ez a bevándorlás nagyon rossz minőségű, züllesztő, agresszív és veszélyezteti az emberi értékeket és szabadságjogokat.

leapyear 2018.08.26. 17:59:02

@taga20: befutnak putyin és soros bértrollnokai is. Akkor mi van? Egyforma kártékony mindkettő.

taga20 2018.08.26. 18:20:59

@leapyear: te szerencsétlen barom, sorosgyörgy melyik ország diktátora?

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2018.08.26. 18:51:50

@taga20:

Hát, az amerikai külügy és a CIA is pénzeli fedetten az ügynökeit, mert jó munkát végeznek külföldön:

Európa elárasztását ISIS- terroristákkal, mérsékelt fegyveres lázadókkal és az USA olajháborúinak egyéb mocskával.
Sok ilyen Dzsordzs bácsin keresztül fedett amerikai ügynök ücsörög az EP- ben (alkoholista Junker, pedofil Ferhófstatt, Szardzsentíni, Wikstöm, stb).
A megszámlálhatatlan CIA- ügynök/ Soros- ösztöndíjas amerikai báb kormányőkről/ államfőkről nem is beszélve. Svédország, Franciaország, Luxemburg...

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.26. 19:17:41

@taga20:

Sose kérdezték meg sehol, hogy mik a politikai meggyőződéseim.

Egyébként meg benne van a LinkEdin profilomban is, hogy a BircaHang Média szerkesztője vagyok civilként.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.26. 19:18:30

@taga20:

A legtöbb kólcenterben senkit se érdekel mit csinálsz a neten, ha a munkádat elvégezted.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.26. 19:19:13

@leapyear:

Így igaz. Semmi gond a migrációval, ha az a közösség érdekét szolgálja és mértéke nem túlzott.

Toportyán Zsóti 2018.08.27. 07:06:46

@pensament: Gyenge volt,ne magadból indulj ki lúzer.

Helga Beauty Salon. 2018.08.27. 07:47:11

@zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt: Európa elárasztását ISIS- terroristákkal, mérsékelt fegyveres lázadókkal és az USA olajháborúinak egyéb mocskával.

A mérsékelt fegyveres lázadó terminustól mindig vidám hangulatba kerülök! Azok milyenek? Sterilizált rozsdás szögeket tesznek a házi készítésű bombájukba?
A balfasz libsik a szóvirágaikkal utolérhetetlenek!
süti beállítások módosítása