B1 blogcsalád



Orbán Tusványoson hadat üzent a hagyományos, nagy, európai pártoknak

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. július 30. - Szelestey

• Az "Illiberális Internacionálé", Orbánnal, Kurz-cal és Salvinivel az élen, az EU ellen, annak megbuktatására szervezkedik és ehhez Putyin minden támogatást megad neki

• Bannon azt szeretné, ha Európában ismét szalonképessé válna a nacionalizmus, csak éppen nem törődik azzal, hogy milyen ellentétek vannak az itteni jobboldali populisták között és ez betehet a próbálkozásának

• A magyar miniszterelnök kívánja levezényelni küzdelmet, hogy visszakerüljön jogaiba a régifajta konzervatív politika, azaz a populista nacionalizmus

Washington Post

washington_post.jpg

A kommentár szerint egyáltalán nem meglepő, hogy Trump, a Republikánus Párt és az amerikai konzervatív mozgalom meghitt viszonyt ápol Putyinnal, hiszen az a nacionalizmusra, a korszerűség elutasítására, valamint a liberális demokrácia megvetésére építve éppen létrehozza a Reakciós Internacionálét. Az orosz államfő elsődleges törekvése, hogy lerombolja a nyugati szövetséget, illetve az uniót, mégpedig oly módon, hogy aláássa azok elkötelezettségét a demokratikus értékek iránt. Ehhez mindenütt a szélsőjobbra támaszkodik leginkább. Európában nem ő találta ki az új radikális jobbot, de boldogan segít annak. Az „Illiberális Internacionálé” próbálja korlátozni a bevándorlást, valamint gyengíteni, illetve elpusztítani az EU-t. Idetartozik Kurz, Orbán és Salvini.

Hogy a kapcsolatok elmélyülnek az orosz elnök és a szélsőjobb között, azon el kellene gondolkodnia minden konzervatívnak, aki számára fontos a demokrácia. Mert a két oldalt összeköti a liberalizmus gyűlölete. A republikánusoknak pedig azt kellene szem előtt tartaniuk, hogy ha leállítják a különleges ügyész vizsgálatát Trump ellen, azzal nem csupán a Fehér Ház, hanem Putyin érdekeit is szolgálják. Ha valaki szembeszáll az Kremllel, az elvi, ésszerű és szükséges, mivel Moszkva a demokrácia ellen folytat hadjáratot. Azon fáradozik, hogy megrendítse az alapot jelentő pluralizmust és türelmet. Bármilyen fura, de a globalizáció önjelölt ellenfelei a szélsőjobbot próbálják globalizálni. A demokrácia híveinek mindenütt szolidaritást kell tanúsítaniuk és ellent kell állniuk annak, hogy a világ a tekintélyelvűségbe sodródjon.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A konzervatív újság kommentárja úgy véli: nem szabad megengedni, hogy Bannon Európában kalózkodjon, azaz hogy alapítványával Brüsszelben telepedjen le, és onnan tegye teljesen szalonképessé a nacionalista gondolkodásmódot.  Arra törekszik, hogy megadja a végső döfést az EU-nak, ehhez fel akarja venni a verseny a Soros-féle Nyílt Társadalom alapítvánnyal. Németországban persze nem sokra jutna, mert az ottani törvények kimondják, hogy egyetlen közhasznú alapítvány sem támogathat pártokat, még közvetve sem. Ám Belgiumban nincsenek ilyen korlátok, ezért onnan bátran hirdetheti az unilateralizmust, a bezárkózást, a kisállamiságot, ami hatalmas kihívás az unió részére.

A szerző, aki a hamburgi Zeit-alapítvány vezetője, rámutat, hogy Németországban manapság virágzanak a polgárok által létesített alapok, amelyek a Karl Popper-féle nyíl társadalmat testesítik meg. Csakhogy most megjelentek olyan képződmények ezen a területen, lásd az AfD próbálkozását, vagy Magyarországot, Lengyelországot és Törökországot, amelyek nem a közös jó előmozdítására hivatottak. A történelem azt mutatja, hogy a bezárkózás és a jobboldali-populista nacionalizmus tévút, ideértve, hogy a totalitárius rendszerekben betiltották az közhasznú alapítványokat, mondván, hogy azok beavatkozást jelentenek a magánszféra oldaláról. Megfontolandó, hogy német és hasonló gondolkodású európai alapítványoknak nem kellene-e elemző intézetet létrehozniuk, a demokrácia, a liberális jogállam érdekében?

Spiegel

der_spiegel.jpg

Kemény diónak bizonyulhat, hogy Bannon egyesítse a jobboldali Európai populistákat Brüsszel ellen. Trump egykori tanácsadója bevallottan lázadást szeretne elérni, ám az első elutasítás máris megérkezett, mégpedig Lengyelországból. A jobboldali-nemzeti PiS egyik illetékese úgy nyilatkozott, hogy ők nem gondolkodnak ilyesfajta lehetőségben. Az ok az, hogy Bannont támogatja Oroszország, ez pedig a lengyelek szemében kizáró ok. Azon kívül nem szeretnék lebontani az EU-t. Valószínűleg hasonlóképpen vélekedik Orbán Viktor is, akinek az ellenségképe ugyan szintén Soros, akárcsak a Fehér Ház korábbi tanácsadójáé, ám a magyarok – Varsóval egyetemben – rá vannak utalva a közösségi támogatásokra. Az olasz jobboldal és Le Pen pártja hallgat a „Mozgalom” ügyében. A dolog úgy áll, hogy alighanem túlságosan is különböznek egymástól a jobboldali populisták Varsó és Párizs között, ezért cseppet sem könnyű egy zászló alá terelni őket. Egy francia politikus úgy látja, hogy Bannon mindenek előtt amerikai nacionalista, ezért alábecsüli, hogy Európa történelmi okok folytán milyen bonyolult.

The Times

the_times_1.jpg

A konzervatív újság azt emeli ki Orbán Viktor tusványosi beszédéből, hogy a következő európai választás véget vet a liberális elit uralmának a földrészen. Vagyis a politikus szerint a harc a liberális demokrácia ellen folyik majd, és a bevándorlás elutasítása, illetve a nacionalista jobboldal felemelkedése folytán vereséget mér az EU jelenlegi vezetőire. A miniszterelnök ily módon kesztyűt dobott a hagyományos politikai pártoknak. A választást döntőnek minősítette a keresztény Európa jövője szempontjából. A lap hozzáteszi, hogy a szélsőjobb ausztriai és olaszországi győzelme után a földrész a populisták megerősödésével néz szembe. Orbán kívánja vezetni az európai kampányt a hagyományos konzervatív politika visszaállítására.

A magyar választást már megnyerte, az EU-t és a migránsokat támadva. Azóta jogszabályokban korlátozta azoknak a civil szervezeteknek a tevékenységét, amelyeket az illegális bevándorlás bátorításával vádol. Ördögnek állítja be Soros Györgyöt. Lengyelországgal az oldalán azt ígéri, hogy kulturális ellenforradalmat vezet Brüsszel ellen. Szövetségesre talált az osztrák kancellárban. Merkelt zavarba hozta azzal, hogy újraértelmezte a keresztény demokráciát, és azt a populista nacionalizmus felé viszi. Orbán úgy véli, hogy az EP-választás a 68-ashoz hasonló politikai földrengést hozhat.  

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

A szélsőjobbos pártok előretörése nyomán felbátorodott magyar miniszterelnök maga köré igyekszik gyűjteni az illiberális erőket a jövőre esedékes európai választásokra. Tusványoson egységes frontra szólította fel ezeket a pártokat, hogy Strasbourgban ők legyenek a befutók 2019-ben. Miután az eltelt 8 évben megszilárdította hatalmát Magyarországon, most azon van, hogy szélesebb keretekben is győzedelmeskedjen az általa szorgalmazott „keresztény demokrácia”, ami elveti a multikulturalizmust és a liberális értékeket. Lendületet adott neki a jobboldal sikere Olaszországban és Ausztriában. Ezúttal is támadta a Bizottságot, bár úgy gondolja: hamarosan érdektelen lesz, hogy Brüsszel aggódik a migrációval és a civil szervezetekkel kapcsolatos politika miatt, mivel lejár a testület mandátuma.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8014149527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 06:15:43

A 3 nagy liberális pártcsalád eleve a szakadék felé halad: a liberálisok, a szocik, s a néppártiak. Mindegyik futóhomokra épített tákolmány.

2018.07.30. 07:18:16

@maxval balcán bircaman:

Így igaz. A magukat jobboldalinak, konzervatívnak valló nyugati pártok kivétel nélkül liberálisok. Gyakorlatilag semmi közük a jobboldalisághoz, vagy a kereszténydemokráciához. Márpedig az európai demokrácia keresztény alapokra épült.

A demokrácia a többség akaratának érvényesülését, elfogadását jelenti. Egy demokráciában a választások eredményét, a nép akaratát mindenki kötelezőnek fogadja el magára nézve, akkor is, ha azzal nem ért egyet.
A liberálisok nem demokraták. Azért nem, mert megkérdőjelezik a demokratikus választások eredményét, nem csak Magyarországon, de bárhol a világon, ha az nem az ő elvárásaiknak megfelelő eredményt hoz. Mindezt mondvacsinált kisebbségi jogokra hivatkozva, mely kisebbségi "jogokat" előbbre valónak tartanak a többségi akaratnál. A liberálisok a demokrácia alapját, a szabad, demokratikus választások intézményét támadják, amely az európai demokrácia alappillére, és amelyért az európai nemzetek, népek évszázadokon keresztül, harcoltak, és adták akár az életüket is.

A liberalizmus nem ideológia, nem politikai irányzat, hanem vallási rend, szekta. Nem hajlandó elfogadni a többségi akaratot, nem hajlandó párbeszédet folytatni semmilyen kérdésről. hanem úgy viselkedik, mint az általa gyűlölt klérus. Kinyilatkozik "isteni igazságokat", és elvárja, hogy ezeket senki ne kérdőjelezze meg. Lenézi, megveti a népet, a választókat, tudatlan barmoknak tartja őket, akiket irányítani kell.

A liberálisok azzal, hogy megkérdőjelezik a választói akaratot, megkérdőjelezik a népakaratot, gyakorlatilag megkérdőjelezik a kormányok legitimitását. Azzal, hogy egy demokratikusan megválasztott kormányt külső segítséggel(EU, NATO), vagy külső forrásokból pénzelt álcivil szervezetekkel próbálnak megdönteni, és nem demokratikus választásokon, leváltani egyértelműen bizonyítják, hogy nem demokraták, hanem fasiszták.

Ezért nincs olyan, hogy liberális demokrácia. Liberofasizmus van.

Európai téridő 2018.07.30. 09:16:05

A nyugatnémet újjáépítést levezénylő ottani politikai keresztény pártok ezt a lehetőséget a győztes Szövetségesektől kapták meg, miután a náci pártok, politikai szervezetek be lettek tiltva. Sajnos a keletnémet kereszténydemokrácia az újraegyesülés után tévútra (Irrweg) vitte őket. A keresztényszociálisoknak nem volt keletnémet testvérpártjuk, így ők immunisabbak maradtak. Mellesleg, a "Rerum novarum (1891)" és a "Quadragesimo anno (1931)" pápai enciklikákat elolvasva a kereszténydemokrata/keresztényszociális eszme munkásmozgalmi vonatkozásai sem érdektelenek. Ettől lehet teljesebb a kép(let).

neko1967 2018.07.30. 11:35:00

A polgári demokrata államok, melyek olyan szívesen oktatnak ki bennünket a demokrácia, »az igazi demokrácia« alapelemeire, ebben a tekintetben is vizet prédikálnak és bort isznak. Ezekben az államokban a törvényben lefektetett egyenlőség legtöbbször papíron marad.

A kérdés! Ki mondta és mikor?

Bryan élete 2018.07.30. 12:50:29

@Quercus erdész: " Nem hajlandó elfogadni a többségi akaratot, nem hajlandó párbeszédet folytatni semmilyen kérdésről. hanem úgy viselkedik, mint az általa gyűlölt klérus. Kinyilatkozik "isteni igazságokat", és elvárja, hogy ezeket senki ne kérdőjelezze meg. Lenézi, megveti a népet, a választókat, tudatlan barmoknak tartja őket, akiket irányítani kell."
Pontosan. Mintha a geciről írtad volna.

Orochimaru 2018.07.30. 14:22:35

Ha a hagyományos alatt a túltolt liberális értékeket valló pártokról van szó, akkor érthető a dolog. Orbán nem hülye, látja, hogy milyen politikai szelek fognak fújni, aztán meglovagolja őket. Egy igazi szélkakas, de borzalmasan tehetséges politikus, ezt el kell ismerni.

Fülig José 2018.07.31. 08:43:20

@Quercus erdész: "A demokrácia a többség akaratának érvényesülését, elfogadását jelenti."
így van. a többség elutasítja a csúti cigányt. akkor most mi a f@sz van..?

Cycmen 2018.07.31. 08:54:35

@Fülig José: így van. a többség elutasítja a csúti cigányt. akkor most mi a f@sz van..?

Kétharmad! :DDDDDDDDDDDD
Még mindig itt tartasz? Meg kell nyerni a választásokat! Tudooood? :P

Fülig José 2018.07.31. 08:58:10

@Cycmen: jaj, faszfej, még mindig itt tartasz... matek megy? 2.8 millió fideSs-birka minek a 2/3-a? magyarázd már meg, nyomorult! megnyerték, naná (...) de ne hivatkozzatok már többségre, kutyák ! ti a KISEBBSÉG VAGYTOK AKIK RÁERŐSZAKOLJÁK AZ AKARATUKAT A TÖBBSÉGRE!

Cycmen 2018.07.31. 08:59:49

@Orochimaru: " Orbán nem hülye, látja, hogy milyen politikai szelek fognak fújni, aztán meglovagolja őket. Egy igazi szélkakas, "

Milyen szélkakasról beszélsz? Nem olyan régen, még nagyon is széllel szemben pisált.

Fülig José 2018.07.31. 09:04:03

@Cycmen: ma sem csinál mást... van 2,8 mio zombi követője, ebből 700 ezer a határon túl... hehe, zorbán, az agyhalottak királya, zorbán, a zombiszelidítő, zorbán, az első bohóc.... amikor talppal felfele fog lógni, se felejtsd el hirdetni feltétlen hűséged.. tökfilkó

2018.07.31. 09:08:05

@Cycmen:

"Milyen szélkakasról beszélsz?"

"Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely […] nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés – legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről – csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül… Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen… Egy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az… idegengyűlölettel…[5]"

Cycmen 2018.07.31. 09:09:26

@Fülig José: KISEBBSÉG VAGYTOK AKIK RÁERŐSZAKOLJÁK AZ AKARATUKAT A TÖBBSÉGRE!

Látom nehezen viseled! Persze volt nyolc év, most újabb négy és ki tudja mennyi lesz még! Szerintem szélütést fogsz kapni! Háháháháhá!

szepipiktor 2018.07.31. 09:11:18

@maxval balcán bircaman:
És ennek meg semmi köze a csútihoz, hiszen ő nem ideológiai, hanem anyagi oldalról építi hatalmát. Leegyszerűsítve: az EU pénzcsapok felett szeretné a felügyeletet átvenni, miután itthon már minden ő ellenőriz.
A neoliberalizmust nem orbán fogja eltakarítani, az ahogy a lenini bolsevizmus is, eltűnik majd magától a semmibe, a különböző kamu aktivista mozgalmakkal együtt.
De neked jó ürügy az égész a copy/paste véleményed szórására.

Fülig José 2018.07.31. 09:15:14

@Cycmen: ne reménykedj....megvárom a fordulatot, amikor a gazdád elűzetik, és téged, mint odaadó hívét személyesen foglak a budai vár fokán az egybegyűltek előtt felpofozni! ..hátha helyrezökken a kiugrott fogaskerék az ostoba fejedben?

Cycmen 2018.07.31. 09:16:37

@MikeBoy: Amit itt leírtál azt próbálták és nagyon nem ment. Fel sem tűnt neked? Ki lettetek baszva, nem kicsit, nagyon!
Az idegengyűlöletről meg csak annyit, hogy van már itt elég "idegen" azoktól is meg kéne szabadulni.
A liberalizmus leszerepelt.

2018.07.31. 09:21:52

@Cycmen:

Jó trollhoz méltóan beszélsz mellé.
Orbán egy szélkakas politikus. Az az idézet tőle van.

szepipiktor 2018.07.31. 09:22:20

@Quercus erdész:
Úgy egészében te normális vagy?
A "liberálisok" támadják az UE-t vagy a NATO-t?????????????????
1) ami ma libaralizmus, az nem liberalizmus - olvass már utána!!! -, hanem a bolsevista alapú neoliberalizmus... A klasszikus libaralizmus ma nincs, talán egyedül az USÁban, de ott az ország alapját jelenti, az alkotmányuk alapja.
2) minden általad jelzett támadást a populisták és a szélsőjobbosok végzik, ha a nyeved ezek seggében van, attól még nem válik a hazugságod igazzá.
3) az általad itt hazudott halmazokhoz köthető mind az EU, mind a NATO népszavazás és csatlakozás, ma a csúti gazdád tagadja, gátolja ezeket.
4) az általam is károsnak tartott nemzetközi neoliberális aktivistákat a globalizált világ pénzeli, a neten, a médián keresztül támadnak, de ők például az EU mellett kampányolnak, mert az ő torzult világukat a nemzeteknélküli egyetégla emberhalmaz jelenti, az egységes fogyasztó, a irányítható szavazók "társadalma".
.
Tehát kedves kommenttárs, a elfogul torzulásod valójában magyar ellenes, hazaáruló viselkedés, hiszen alapját az ostoba gyűlölet táplálja, amit a csúti tervei szerint gerjesztik hazánkban.
Az emberek nem csak két csoportba sorolhatók, aki nem a te gazdád seggét nyalja, az nem mind libsi-bolsi, sőt! A többséget képviselő passzív halmaz, akik ma menekítik a családjukat, a passzív túlélésre rendezkednek be. Olvass utána, mi is történt az 1930-as években! Ma itt tartunk...

Cycmen 2018.07.31. 09:22:56

@Fülig José: ".megvárom a fordulatot, amikor a gazdád elűzetik, és téged, mint odaadó hívét személyesen foglak a budai vár fokán az egybegyűltek előtt felpofozni! "

Szerintem keress valami reálisabb célt, mondjuk törődj a kondícióddal, vegyél 2Rule mezt és focizz hétvégenként! :D

élveteg 2018.07.31. 09:22:56

Az „Illiberális Internacionálé” próbálja korlátozni a bevándorlást,.....

És ezzel ugyan mi a gond ? A bevándorlás az valami elementáris korlátozhatatlan jog ?

Fülig José 2018.07.31. 09:23:05

@Cycmen:
"A liberalizmus leszerepelt."
...na de majd a nacionalizmus! Sieg Heil!

Fülig José 2018.07.31. 09:25:31

@Cycmen: hát bazmeg, ha az enbéeggyel fogok focizni, akár minden nap, hát nem nagyon lesz kondim...(kettűrule lesz, az tuti)

m.t. 2018.07.31. 09:26:14

@Quercus erdész:
Ferditesz, a tobbseg szukseges a donteshozatalhoz de a lenyeg az hogy minden erdekcsoport kepviseltetve legyen. Hogy igy olyan konszenzus alakuljon ki amiben optimalisan ervenyesul az "elni es elni hagyni" elve. Utkozo erdekek eseteben a tobbseg elvileg nincs erkolcsileg felhatalmazva hogy raeroltesse az erdekeit a kisebbsegre, ha az utobbi aranytalan mertekben serul.
(Pl. LGBT kisebbseg eletre szolo erzelmi megnyomoritasa es magalazasa vs. hetero tobbseg szeperzetenek csorbulasa)

Amikor mindenki feltetel nelkul alaveti magat a tobbseg akaratanak azt inkabb ugy hivjak hogy proletardiktatura, vagy nemzetszocializmus (attol fuggoen ki az aktualis tobbseg.) A "bolsevik" szo is ugye szo szerint tobbseget jelent.

A liberalizmusrol folytatott ertekezesedhez labjegyzet:
hu.wikipedia.org/wiki/Szalmab%C3%A1b%C3%A9rvel%C3%A9s

high up! 2018.07.31. 09:29:38

Azért ez a Tusványos arra kurva jó, hogy a világ élőben röhögjön rajta, ahogy Orbaneszku illib vezéreftárs kóros elmeállapota évről évre jobban teljesít a megroggyanában. Mára Orbaneszku illib vezéreftárs elmeállopta kétségeejtőbb mint amilyen Sztálin eftársé volt az utolsó napjaiban. De hát a féleszű és gátlástalan diktároknál ez történelmi hagyomány hogy az elméjük a permanens hazudozástól és a bukástól való páni félelmükben lassan de biztosan pusztul lefele. Aztán egyszer sebességet vált és onnantól aztán nagyon. Orbaneszku eftárs már ez utóbbi szkaszban van és ezt az üzenetet már Brüsszel is megérti.

Az is kurva nagy röhej, ahogy Orbaneszku illib vezéreftárs állandóan nyugati szövetségesekről álmodozik egy nagy Illib Birodalmért, aztán a szerencsétlen manifeszt elmebetegje észre se veszi, hogy a kiszemeltjei egyáltalán nem akarnak illib országot maguknak, nekik elég annyi hogy migráns kérdésben megtartják maguknak Orbaneszkut a hasznos hülyéjüknek.

FOLYTASSUK!

2018.07.31. 09:30:50

@szepipiktor:

A neoliberalizmus alapvetően egy gazdasági fogalom.
hu.wikipedia.org/wiki/Neoliberalizmus

citrix 2018.07.31. 09:32:10

Éljen a szovjet-magyar megbonthatatlan konzerv!

Cycmen 2018.07.31. 09:32:14

@Fülig José: ...na de majd a nacionalizmus! Sieg Heil!

A nacionalizmus csak a ti hülye fejetekben egyenlő Hitlerrel.

sas70 2018.07.31. 09:34:55

@Quercus erdész: Ennyi ökörséget régen olvastam. Szinte soronként tudnám cáfolni, csak teljesen fölösleges, mert amit leírtál az egy az egyben nettó baromság.

Cycmen 2018.07.31. 09:41:02

@m.t.:" (Pl. LGBT kisebbseg eletre szolo erzelmi megnyomoritasa es magalazasa vs. hetero tobbseg szeperzetenek csorbulasa)"

Ezt a fos dumát! Egy önmagát megbaszó pedofil kentaur lelkébe miképpen lehet belegázolni? Milyen érzelmei lehetnek egy olyan lénynek, aki még azt sem képes tudomásul venni hogy melyik nemhez tartozik? Na ez a libbant szar világ amiből nem kérünk, hogy minden deviáns szar mondvacsinált problémája fontosabb legyen az igazi bajoknál.

nemecsekerno_007 2018.07.31. 09:42:30

Korábban meghatározó, állítólag értelmiségi megmondóembereknek mára már csak az maradt, hogy Orbán árnyékára pisáljanak. Esetleg hasznosabb elfoglaltságot is kereshetnének.

Willkommenskultur 2018.07.31. 09:42:57

Helyes. A megvert ellenseget a vegkimerulesig kell uldozni, osi magyar harcmodor.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.07.31. 09:46:06

Osi magyar harcmodor, hogy a megvert ellenseget a vegkimerulesig kell uldozni.

Orban olvasta az intelmeket.

n3spr3ss0 2018.07.31. 09:54:10

@maxval balcán bircaman: Akkor éljenek a fasiszták, az oroszok támogatásával?

2018.07.31. 09:56:05

@Cycmen: cicafiú, a 2rule az a kínai gagyi?

n3spr3ss0 2018.07.31. 09:56:13

@Quercus erdész: Te meg amikro népakaratról, választói akaratról beszélsz, akkor valójában az idiótistákat támogatod.

élveteg 2018.07.31. 09:57:20

"Arra törekszik, hogy megadja a végső döfést az EU-nak, ehhez fel akarja venni a verseny a Soros-féle Nyílt Társadalom alapítvánnyal."

Akkor rendben is van ugye ? Mert a liberálisok egyik főatyaúristne a verseny Hát akkor lássuk csak azt a versenyt azt majd meglátjuk ki nyer

2018.07.31. 09:59:09

@Willkommenskultur: sosem hallottam róla, hogy ősi magyar harcmodor lenne az ellenséget addig üldözni, amíg el nem fáradunk.

2018.07.31. 10:04:23

Már nem ugatnak a libsi kutyák, hanem vonyítanak.

Cycmen 2018.07.31. 10:04:51

@Könnyen elkaptuk, uram!: a 2rule az a kínai gagyi?

Hatalmas támadási felületet találtál. Az AUDI meg magyar gagyi, mert Győrben gyártják! :D

Cycmen 2018.07.31. 10:08:18

@Könnyen elkaptuk, uram!: "sosem hallottam róla, hogy ősi magyar harcmodor lenne az ellenséget addig üldözni, amíg el nem fáradunk."

Ezt az őszinte szívből jövő hülyeséget bírom bennetek! Ha valamit félre lehet érteni, azt ti félreértitek!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 10:16:52

@n3spr3ss0:

Milyen fasiszták?

Manapság a fasizmus egy marginális eszme, komoly támogatottság nélkül.

Minden ballib bérretteg 2018.07.31. 10:17:24

@Quercus erdész:

+1

Tökéletes összefoglalása a liberalizmusnak.

A liberalizmus és a demokrácia egymást kizáró fogalmak.
Pontosan csak addig nevezhető demokráciának a liberális rendszer, amíg a többség támogatja.
Ha nem támogatja, akkor beindul a liberálfasizmus, cenzúra, és hírhamisítás. Lásd, Facebook, Index, Hvg, Rtl, ....

6.Lenin 2018.07.31. 10:17:39

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Az amerikai farmert meg Pakisztánban (is).

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.07.31. 10:19:41

@nemecsekerno_007: Hát jobb lenne ha az árnyéka helyett a sírjára pisálnának....
de hát nem lehet mindent egyszerre :)

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.07.31. 10:21:39

@maxval balcán bircaman: Te rohadt geci orosz bérenc hazaáruló vagy, ezt mindenki tudja
Egy gödörben fogod végezni, szögesdróttel összekötözve pofáddal a föld felé....
Ezt meg mindenki reméli :)

Fülig José 2018.07.31. 10:29:51

@Minden ballib bérretteg: abba ne hagyd: origó, mtv, kurvafiúk, magyar idők...

Homyak 2018.07.31. 10:29:56

@maxval balcán bircaman:
"A 3 nagy liberális pártcsalád eleve a szakadék felé halad: a liberálisok, a szocik, s a néppártiak. Mindegyik futóhomokra épített tákolmány. "

Szevasz Birka! Jöttél a mai pofonért is? :)
Tegnap már burkoltan kifejtetted, hogy kommunizmust szeretnél, ezt ma tovább erősíted. Ez a nyugati demokrácia a "szakadék felé halad" a kádárizmusból ismerős már. Azt tudtad, hogy a fidesz is néppárti? Szóval a fidesz is a szakadék felé halad?
Amúgy nagy pofon lesz a fidesznek az EU-s választásokon, amikor majd nem az illiberális erők fognak győzni.

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.07.31. 10:33:14

@maxval balcán bircaman: TE hülye állat te.... ÉN senkitől nem kapok pénzt semmiért
ÉS főleg nem ugatok Bulgáriából, mint nyomorult migráns és mint putyin rosszul fizetett bábja.... Te szarabb vagy az utolsó fidess csicskánál, mert ő mégiscsak egy magyar geci faszát szopja, de Te.... undorító féreg-takony hazaáruló rongy fosláda vagy !

Homyak 2018.07.31. 10:33:50

@maxval balcán bircaman:
"A 3 nagy liberális pártcsalád eleve a szakadék felé halad: a liberálisok, a szocik, s a néppártiak. Mindegyik futóhomokra épített tákolmány. "
Szia Birka! Jöttél a mai pofonért is? :)
Tegnap már burkoltan kifejtetted, hogy kommunizmust szeretnél, ezt ma megint megerősítetted. Ez a nyugati demokrácia a "szadék felé halad" a kádári szocializmusból ismerős. Azt tudtad, hogy a fidesz is néppárti? Szóval akkor ők is mennek a szakadékba. Nagy pofon lesz az EU-s választás a fidesznek, ahol majd nem az "illiberális" erők fognak EU szerte győzedelmeskedni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 10:37:07

@Homyak:

Mind a 3 liberális pártcsaládban vannak az antiliberalizmus felé tapogatózó pártok. Ezen nem homogén pártcsaládok. Mind a Néppártban, mind a szociknál hatalmas eltérések vannak a tagpártok között.

Pl. a német CDU a Néppártban van, de sokkal közelebb áll a magyar DK-hoz, mely a szoci pátrtcsaládban van, mint a néppárti Fideszhez. S a Fidesz is sokkal közelebb áll a szoci pártcsaládban lévő szlovák Smerhez, mint a CDU-hoz.

Fülig José 2018.07.31. 10:39:21

@Cycmen: szerencsétlen hülye...az én fejemben a nacionalizmus az ostobaság csúcsa, pláne ahogy a fideSS csinálja... idegen-és fajgyűlölet, kirekesztés, rettegés minden "másságtól" (mentális, fizikai, külső, belső..), a "megoldás" csak az Endlösung lehet... rettegtek az iszlámtól de a csúti cézár erdogán szultán faszát szopkodja (szerinted mikor fog az orrotokra koppintani?!), döngetitek a "független" (nép)nemzeti melleteket, de putyin papa oltalmába ajánljátok magatokat (szerintetek mikor jönnek vissza?!)... szánalmas pojácák vagytok!

Homyak 2018.07.31. 10:41:27

@Minden ballib bérretteg:
"A liberalizmus és a demokrácia egymást kizáró fogalmak.
Pontosan csak addig nevezhető demokráciának a liberális rendszer, amíg a többség támogatja.
Ha nem támogatja, akkor beindul a liberálfasizmus, cenzúra, és hírhamisítás. Lásd, Facebook, Index, Hvg, Rtl, .... "

Nagyon szépen kérlek, hogy definiáld nekem a "liberálfasizmust", mert nekem ez egy szép oximoron. Érdekes módon a történelem folyamán fenn álló diktatúrák egyike sem a liberalizmusra épült (ha egyáltalán tanultál történelmet).
A hírhamisításról: valamiért mégis az állami tv-ről, tv2-ről, stb derült ki, hogy tele vannak hamis hírrel, nem az általad említett médiák. A facebookon, meg akárki megoszthat akárhonnan akármit, ide tartoznak a fidesz médiák is, ergo akkor szerinted azok is hírhamisítók.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 10:43:56

@Homyak:

A tagállamok kb. 80 %-ában már vannak erős populista pártok, akár bal-, akár jobboldali verzióban. Azaz biztos, hogy a hagyományos pártok zuhanni fognak.

Plusz van egy rakás formailag hagyományos párt, mely a gyakorlatban sok mindenben populista, pl. éppen a Fidesz az egyik.

Homyak 2018.07.31. 10:44:21

@maxval balcán bircaman:
"Mind a 3 liberális pártcsaládban vannak az antiliberalizmus felé tapogatózó pártok. Ezen nem homogén pártcsaládok. Mind a Néppártban, mind a szociknál hatalmas eltérések vannak a tagpártok között.

Pl. a német CDU a Néppártban van, de sokkal közelebb áll a magyar DK-hoz, mely a szoci pátrtcsaládban van, mint a néppárti Fideszhez. S a Fidesz is sokkal közelebb áll a szoci pártcsaládban lévő szlovák Smerhez, mint a CDU-hoz. "

Tök jó, hogy te valahogy mindig próbálsz valami zagyvaságot kreálni válaszként bármire, aminek se füle se farka.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 10:55:00

@Homyak:

Leírtam tényeket.

Egyébkéntg a B1 Blog is gyakran beszámol a Néppárton belüli viszályról, a hagyományos konzetvatív-liberálisok és a populizmus felé nyitók közt.

flydomi 2018.07.31. 10:55:34

@Quercus erdész:
A demokrácia a többség akaratának érvényesülését, elfogadását jelenti

Bruahhahahahaha.akkor a csuti fasiszta apátok,aki elárulja a hazáját,ahogy ti is,nemhiába mondja,hogy egy igaz demokráciában a szavazók 44-48 százaléka az a 68 százalék. :D Ami a teljes demokráciát jelenti egypárt rendszerben. :D:D:D
Miért köpitek és xarjátok magatokat pofán folyamatosan? :D:D:D
Kicsit macohisták vagytok,de ha ezt akartátok,hát hajrá. :D
Öröm nézni,hogy a fidesses birkák a kórházban megdöglenek a kezelés -orvos hiány miatt,öröm nézni,ahogy a birkák tengetik nyomorban az életüket a nagy prérin,öröm nézni,ahogy a csút cigó apátok meglop titeket. :D:D:D És öröm nézni,ahogy épiti a nagy demokráciát,miközben a népét és hazáját elárulta,főleg a birka szavazoit. :D:D A gyerekeitek jövöjét is elintézte,akik többsége nyomorban fog élni. :D Csicskások vagytok az ő szemében. :D De minden tiszteletem az övé,mert képes a saját birkáit a vágóhídra vinni és beledöngölni őket a mocsokba. :D Ehhez nagyon ért. :D:D De a demokráciájában ez kellett a fideSS szavazoknak,hát megkapják. :D:D:D

Homo fideszbirkusz 2018.07.31. 10:55:48

@Cycmen: "Milyen érzelmei lehetnek egy olyan lénynek, aki még azt sem képes tudomásul venni hogy melyik nemhez tartozik? "

Kérdezi egy buzi, aki egész nap orbán faszát szopja. Hát eléggé tudatzavaros vagy te kis buzi Homo fideszbirkusz, hogy önmagad degenerációját máson kéred számon.

Illetve ha elvégezted volna a nyolc osztályt, akkor tudhatnád, hogy buzinak lenni nem elhatározás kérdése, hanem genetikai probléma. Amit megváltoztatni pont úgy nem lehet, mint ahogy azt se, hogy neked holnaptól 30-as IQ helyett 230-as legyen. Mert genetikailag a 30-as van beléd kódolva, de ettöl a világon senki se háborodik fel és nem írja az Alkotmányba, hogy a hozzád hasonló 30-as IQ-júak nem szavazhatnak.

Hanem még te is szavazhatsz a 30-as IQ-dal, mert a liberáli fasizmus tombol és nem engedi, hogy bárkinek is elvegyék a szavazati jogát, csupán azért mert funkcionális analfabéta.

Köszönjük meg tehát a kétharmadot a libero fasizmus tombolásának!

flydomi 2018.07.31. 11:03:12

@Minden ballib bérretteg:

A liberalizmus és a demokrácia egymást kizáró fogalmak.
Pontosan csak addig nevezhető demokráciának a liberális rendszer, amíg a többség támogatja.
Ha nem támogatja, akkor beindul a liberálfasizmus, cenzúra, és hírhamisítás. Lásd, Facebook, Index, Hvg, Rtl, ....

Bruahhahaahah.Csak a MTV1 az igazmondó juhász agymosott birkáknak,akik szeliden nyalják a vezírük xaros seggét,és mennek büszkén a vágóhídra..... :D:D:D

Homo fideszbirkusz 2018.07.31. 11:04:06

@Minden ballib bérretteg: "A liberalizmus és a demokrácia egymást kizáró fogalmak. "

Ércsük Homo fideszbirkusz. Orbán gazdád tehát azért volt a Liberális Internacionale alelnöke, mert már akkor is diktátori rendszert akart magának.

És mivel a gazdád mára összehozta magának a diktatórikus rendszert, akkor tehát megvalósította a totális liberális államot??? Akkor tehát orbán gazdád vérbeli libsi???

Homyak 2018.07.31. 11:04:10

@maxval balcán bircaman:

Mindenhol vannak viszályok, és akkor mi van? A lényeget nem.
Nekem az se világos, hogy mi a bajod a liberalizmus elvével.
Jah, tudom. Az, hogy az nem egyezik az általad képviselt kommunizmussal.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 11:09:26

@Homo fideszbirkusz: Melegnek lenni 50%-ig öröklött, 50% pedig környezeti hatás. Azt nem tudjuk, pontosan milyen környezeti hatás, és milyen gén. Természetesen nem akaratlagos. És természetesen nem befolyásolható a homofóbok "gyógyszerével".

Elég baj egy embernek, hogy látja magán, hogy nem olyan, mint a többség, még büntetik is érte. Ez ugyanígy érvényes a transzneműekre is.

Homo fideszbirkusz 2018.07.31. 11:09:28

@Homyak:

Te még kezdő vagy, nem tudod, hogy az a bulgár birka itt egy sárgaházi beutalt, aki nem mellékesen a Putyini internetes dezinformációs troll csapat tagja. Nem sok pénzt kap érte, de abból legalább összejön annyi, hogy a bulgár hazájában meglesz télire a fütésre való, nem fog megfagyni.

teéjesenmindegy 2018.07.31. 11:09:32

@Fülig José: " a többség elutasítja a csúti cigányt. akkor most mi a f@sz van.."
Te hülye barom, az van, hogy még mindig valakiRE és nem valaki ELLEN szavazol. Az van bazmeg. Ha az étlapról te csak annyit bírsz kihozni, hogy rántott húst nem akarsz, akkor éhendöglesz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 11:10:00

@Homyak:

Se liberális, se kommunista nem vagyok. De ha e 2 közül kellene választanom, a kommunizmust választanám.

Miért nem vagyok liberális? Lásd: bircahang.org/miert-nem-vagyok-liberalis/

Homo fideszbirkusz 2018.07.31. 11:18:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

buzinak lenni nem örökletes dolog, mert ugye a buzinak nincs utódja.

Hanem genetikai elváltozás, de hogy hogy mire fel változik el a kód, azt én nem tudom megmondani.

Mindenesetre, Conchita Wurst szülei se voltak buzik, a kis Thomas viszont már 4 éves korában is a lányos szerepeket akarta játszani az óvodában és a fiús dolgok nem érdekelték. Ez pedig 4 évesen nem személyes elhatározás vagy valahonnan követett "degenerált" divat követésének a kérdése.

Sir Galahad 2018.07.31. 11:19:13

"Az „Illiberális Internacionálé” próbálja ... gyengíteni, illetve elpusztítani az EU-t." - Gyakran olvasom a B' sajtószemléjét, de ekkora baromsággal még nem találkoztam. A cikkben említett illiberális vezetők nem elposztítani akarják az EU-t, hanem átvenni benne a hatalmat és megváltoztatni, például saját haderőt szervezni, lezárni a külső határokat a migránsok elől stb. Ez inkább erősítés, mint gyengítés, szerintem.

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.07.31. 11:19:46

@maxval balcán bircaman: Azért nem vagy liberális ( te rohadt fosarcú hazaáruló putyinbérenc) mert A gazdád azért nem fizetne, ha azt írnád ide! ennyi az oka....

Homo fideszbirkusz 2018.07.31. 11:19:57

@teéjesenmindegy: "Mivel vagytok büntetve ti szegény buzzancsok?"

Ezt aztán neked buzzancsnak kellene a legjobban tudnod, aki egész nap itt szopod egy orbán nevezetü farkát. Tényleg, mivel vagytok ti Homo fideszbirkusz buzzancsok büntetve?

Minden ballib bérretteg 2018.07.31. 11:23:16

@Sir Galahad:

Azért érdemes elolvasni a B1 sajtószemlét, mert gyakorlatilag a Soros féle pénzügyi kör által irányított lapok napi ukázát lehet belőle megtudni, amit kiadnak az agyhalott követőik számára, itthon és külföldön.

teéjesenmindegy 2018.07.31. 11:26:53

@Homo fideszbirkusz: Egész nap? Aztakurva. Volt két hozzászólásom?

Szóval, válaszolsz erre a bonyolult kérdésre, hogy szegény cicus, meg a langyifiúk mivel vannak büntetve?

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.07.31. 11:28:13

@Minden ballib bérretteg: Rossz duma, féreg! Ezt a rogán-kisbuzi-helikopterező majom csicskahada teszi nap-nap után. Te is tudod , fasszopó, hisz egy vagy a fidess bérenc troll állatok közül :)

Minden ballib bérretteg 2018.07.31. 11:30:32

@Homyak:

A liberalizmussal az a baj, hogy a liberálfasiszták találták ki az egész irányzatot, hogy megerőszakolják a demokráciát.

Ugyanis a szabadság utáni vágy, a mások iránti tolerancia, elfogadás az minden ember sajátja. Ilyen szempontból minden ember liberális. A jobboldaliak is.

A probléma ott kezdődik, hogy a magukat liberálisnak aposztrofáló fasiszták a többségre olyan életmódot, környezetet, életteret, migránsokat próbálnak ráerőszakolni, amit az nem választott, nem akar, és nem visel el.

Azaz pl a muszlimokkal szembeni tolerancia nem azt jelenti amit a liberálfasiszták sugallnak. Hogy komplett városrészeket telepítsünk be velük, és párhuzamos társadalmakban vagy jól megférünk vagy nem.
Hanem azt jelenti, hogy ki ki a saját életterében, kultúrájában élve, a másik szokásait tiszteletben tartva, elfér egymás mellett.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 11:30:40

@Homo fideszbirkusz: Nem jó a logikád. Testvérek és ikrek megfigyelésével belátták, hogy részben öröklődik a homoszexualitás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 11:32:01

@maxval bircaman szeredőci oroszbérenc:

Én nem vagyok te. Nem vagyok se álcivil, se bérkommentelő. Ne hidd, hogy mindenki a hatalmasok csicskása, mint amik ti vagytok.

Minden ballib bérretteg 2018.07.31. 11:32:32

@maxval bircaman szeredőci oroszbérenc:

Azt szeretem az agyhalott Soros bérencekben hogy saját nicken már nem is merik vállalni a kommnetjeiket, hanem nicket hamisítanak maguknak.

Ritka nagy féreg az összes magadfajta Gyurcsnyista pöcs.

invalid user name 2018.07.31. 11:35:31

Hát ha orbán meg tudja fúrni az EU-t ezzel a sületlenséggel, akkor az EU-nak már úgyis kampó.

invalid user name 2018.07.31. 11:36:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Mi az, hogy részben öröklődik?
Mint a szüzességi fogadalom?

Minden ballib bérretteg 2018.07.31. 11:36:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ez még lehet a nevelési környezet oka ugyanúgy. Azaz ha pl Svédországi gender oviba szocializálódik a gyereked, akkor jóval nagyobb eséllyel lesz homár:

mandiner.hu/cikk/20170726_igy_nevelik_nem_nelkulive_a_gyereket_svedorszagban

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 11:38:47

@teéjesenmindegy: "Volt két hozzászólásom? "

:))

"teéjesenmindegy
0 bejegyzést írt és 2328 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2017.04.09. óta tag."

Az olyan 7 komment naponta.

invalid user name 2018.07.31. 11:40:09

@Minden ballib bérretteg:

A mandinerre ne hivatkozzunk már, a magyaridők se hírforrás.

Aki nem járt még svédországban, ne hivatkozzon a svédekre

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 11:40:13

@Minden ballib bérretteg: "gender oviba szocializálódik a gyereked, akkor jóval nagyobb eséllyel lesz homár"

Közkeletű tévedés. Nem lehet a melegséget belenevelni vagy kinevelni.

invalid user name 2018.07.31. 11:41:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

A napi 7 még semmi. Persze ha van 20 nickje akkor már meg lehet élni belőle

Fülig José 2018.07.31. 11:41:10

@teéjesenmindegy: én értem, faszkalap, neked nem tiszta, hogy ETTŐL MÉG NEM VAGYTOK A TÖBBSÉG! sok korlátolt, kretén állat megszavazta a tolvajcigányt, rendben, oké, vágom, nincs ellenzék, pfúj cocikjobbikelempé... de attól még a fideSSkutyák kisebbségben vannak, bármekkora a pofájuk!

Minden ballib bérretteg 2018.07.31. 11:41:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Az a fura hogy ezt pont te mondod, aki már lebuktattatad kb 3 hamisított nickedet, egész nap 3-4 nikcen mosdatod a ballib elkúrókat.

Minden ballib bérretteg 2018.07.31. 11:42:21

@Fülig José:

A magadfajta DK-s, GYursnyista söpredéktől nagyobb kisebbségbe nincs senki, úgyhogy én a helyedben nem nagyon pofáznék.. :DDDD

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 11:43:13

@Minden ballib bérretteg: Viszont egy meleg pár által nevelt gyereknek jobb élete lesz. Magyarországon különösen függ az ember életminősége attól, hogy milyen vagyoni helyzetű családból jött, és a meleg szülőkből álló párok a tehetősebbek közé tartoznak.

invalid user name 2018.07.31. 11:43:13

@Minden ballib bérretteg:

Azt csak te hiszed, hogy ha te mosod a fidesz fütyijét akkor mások a szocik fütyijét mossák.

Nincs háború, nem mindenki katona.

Fülig José 2018.07.31. 11:44:03

@Minden ballib bérretteg: nem is értem miről zagyválsz narancszombi... még szerencse, hogy nem vagy a helyemben, mer' akkor én lennék akkora ostoba fasz, mint te most...

Minden ballib bérretteg 2018.07.31. 11:44:21

@invalid user name:

Ne szórakoztass már ezzel légyszives. Hogy te csak a ballibek által cenzúrázott szart olvasod, az csak téged minősít.

A hír valós.
Vannak gender óvodák Svédországban.
1 perc google-el megtalálod.

Hogy a ballib hírhamistíók, mint Index, HVG, RTL, meg a többi foskupac ezt nem köti az orrodra, az meg csak őket minősíti.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 11:44:25

@Minden ballib bérretteg: "mosdatod a ballib elkúrókat"

Mutass EGY hozzászólásomat, ahol mosdatom a faszokat.

invalid user name 2018.07.31. 11:44:45

@Minden ballib bérretteg:

A legnagyobb kisebbség az már szinte többség :)

Sir Galahad 2018.07.31. 11:46:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Bocsánat a beleszólásért, de pont az ikerkísérletek bizonyították, hogy a homoszexualitás kialakulása jelentős részben nem a genetikán, hanem külső hatásokon múlik. És bizony a nevelés is egy kívülről érkező impulzus...

invalid user name 2018.07.31. 11:46:56

@Minden ballib bérretteg:

Te se jártál még svedországban :)

Mindegy, nyomasd a szart, abból élsz.

Minden ballib bérretteg 2018.07.31. 11:47:36

@invalid user name:

Speciel Fülig José az egyik legismertebb Gyurcsány csicska a földön.
Megjegyzem te is gond nélkül lefideszesezed azt, aki esetleg csak jobbnak tartja őket, mint az elkúrókat.

Azaz ahoz képest hogy nem háborúzol, jó munkás embernek számítassz a ballibek hadseregében magad is.. :DDD

Már csak némi hitelességet kéne szereznetek, és akkor lehet lenne esélyetek.
Persze ez a szar minősítgetéssel, és ballib mosdatással, migránsseggnyalással nem fog összejönni.

invalid user name 2018.07.31. 11:48:17

@Sir Galahad:

Igen, a neveléa is külső hatás, meg a csirkepörkölt is, de nem ezeknek van hatása. Élettan 2. szemeszter, kb.

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.07.31. 11:48:47

Az a baj veletek (meg a gazditokkal), hogy sokat voltatok vidéken... és nem fejlődött ki az agyatok...
De ezt úgysem értette senki közületek, mert humorérzéketek sincs, múveltségetek se,csak birkafejetek amivel bégetve mentek a vágóhídra cöf -ös barmok, de úgy kell nektek

Fülig José 2018.07.31. 11:49:05

@Minden ballib bérretteg: dehogy! ha kiderül, hogy máshogy gondolkodik, a pincébe vele oszt jól el kell verni a kis kukiját a kapanyéllel, 4 nap étlen-szomjan odakötve a bojlerhez oszt' majd jól megtanujja a kis gyökér, mi a divat az apja házában... te kőostoba náci, te, hogy a fejed nem szakadt anyádba mikor kiszart magából...

invalid user name 2018.07.31. 11:49:25

@Sir Galahad:

Mármint a homoszexualitás kialakulásának mechanizmusairól lehet megtudni sok mindent az élettan szemeszteren

Minden ballib bérretteg 2018.07.31. 11:49:55

@invalid user name:

Nem szereted a google-t ugye ?

Itt van a gender ovi, akár jártam ott akár nem.

www.google.hu/search?q=egalia+sweden&oq=Egalia+sweden&aqs=chrome.0.0l4.2455j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Ennyire zavar, hogy le akarod tagadni a létezését, mint ahogy a ballib hírhamisítók teszik ezt nap, mint nap ?

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.07.31. 11:51:15

@Minden ballib bérretteg: Én készséggel elismerem nekd, szartúró, hogy az ellenzék egy zsák fos! Mert azok mind (kivéve a 2farkú) DE ETTŐL még csúti cigó geci a legférgebb moslék állat ami azért is szomorú , mert én láttam honnan jött (ideológiailag) !
Csak aztán a vér szava (l. öröklés fenn) stb. :D :D :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 11:51:29

@invalid user name: "Mi az, hogy részben öröklődik?"

Egypetéjű ikrek egyik tagja néha meleg. Ha 100% öröklődne, akkor mind a ketten egyszerre lennének melegek.

Ha a testvéred meleg, akkor te is nagyobb eséllyel leszel meleg. (Akkor is, ha külön nevelkedtek.) Ha 0%-ban öröklődne, akkor nem lenne ilyen korreláció.

Ez persze túlegyszerűsítés, de talán érted a lényeget.

invalid user name 2018.07.31. 11:52:58

@Minden ballib bérretteg:

Én nem tartom jobbnak gyurcsányt vagy orbánt, kb ugyanaz a két karakter - nehéz gyerekkor, agresszív apa, magas IQ, kiszkarrier stb. Erősen nárcisztikus mindkettő, vagyis önnön dicsfényükben akarnak fürdeni (machiavellisztikus karakterek mint pl putyin számára ideális partnerek).

Az ilyen személycentrikus rendszerek mind összeomlanak hamar.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 11:53:49

@maxval bircaman szeredőci oroszbérenc: Mivan imposztor? Elloptad a Birka nickjét? :))

Teljesen megzavart, hogy értelmesen beszélsz. :))

invalid user name 2018.07.31. 11:53:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

De ez csupán korreláció. A mechanizmus ennél azért jobban feltárt.

Minden ballib bérretteg 2018.07.31. 11:54:26

@invalid user name:

Lófaszt nincs hatása..
Ha a gyerek el van tiltva attól hogy megélje a saját nemiségét, megtapasztalja a különbségeket, mint pl a Svéd gender nélküli ovikban, akkor bizony sokkal nagyobb esélyük van arra, hogy homárokká válljanak.

Megjegyzem pontosan ez a cél.

Az őslakosok elhülyítése, arabok betelepítése, szaporodás mesterséges gátlása, feminizmus erőltetése, gender marhaságok, mind ugyanazon terv részei.

2018.07.31. 11:56:32

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: "Osi magyar harcmodor, hogy a megvert ellenseget a vegkimerulesig kell uldozni."

Ja, 1920-ban nem csak Erdélyt, hanem az egész Magyarországot el kellett volna csatolni. Akkor a fideszes maffia nem tudott volna hatalomra kerülni és lopni, a vezérük meg polcpakoló lenne a madaras teszkóban (vagy mosóbenzines pidzafutár).

invalid user name 2018.07.31. 11:56:37

@Minden ballib bérretteg:

Én ugyan semmit nem tagadok, csak annyit mondtam, hogy svédországgal ne példálózzon, aki még nem töltött ott legalább pár hónapot (én töltöttem).

Tudom, hogy ezt nem értetted meg -- te harcolsz, én beszélgetek -- de ez nem az én bajim.

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.07.31. 11:56:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Bocsánat, igyekszem majd elhülyülni! :D Ez az "imposztor" egy olyan jóízű szó, nem ? :)

Minden ballib bérretteg 2018.07.31. 11:57:53

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:

Pontosan tudjuk, hogy a ballibek mennyire gyűlölnek mindent ami magyar, de azért néha meglep, hogy ezt mennyire nem is palástolják helyenként.

invalid user name 2018.07.31. 11:58:03

@Minden ballib bérretteg:

"Ez a cél" - szerintem nem is érted mekkora hülyeség ez :)

xenu célja netán? Vagy a gyíkembereké?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 11:58:10

@Minden ballib bérretteg: "Speciel Fülig José az egyik legismertebb Gyurcsány csicska a földön."

A gyúrcsányi fasszopóit a fideSSfasszopók között találni. 2006-ban még nagyban imádták, elhitték minden hazugságát, aztán az őszödi beszéd miatt kiábrándultak szerelmükből, és mint egy elhagyott szerető, féktelen gyűlöletbe csaptak át. Ők a legvéresszájúbb fideSSfasszopók. Illetve ti.

Minden ballib bérretteg 2018.07.31. 11:59:00

@invalid user name:

Egyenlőre ott tartunk, hogy letagadod a gender mentes ovik létét is Svédországban, csak mert a ballib hírhamisítók ezt a hírt nem osztják meg az elhülyített ballib olvasóikkal.

Minden ballib bérretteg 2018.07.31. 12:00:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Azt értem hogy az MSZP és DK fan ex-munkásőr ex-ÁVH-s és komcsi gittegyleteket próbáljátok kétségbeesetten a Fideszre tolni, de hogy Gyurcsány agyatlan csicskáit is az már azért közröhej kategória.

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.07.31. 12:01:52

Genderségről, buzikról stb. az alábbi szilárd és megingathatatlan elveket vallom ( és aki ellentmond azt megölöm ha képes vagyok rá!)
1. A gyermek megszülése vagy vag elvetetése kizárólag az anyja joga és nem szólhat bele senki ha csak ő meg nem engedi nekik, mert Ő HORDJA KI!!!

2. Mindenki megbaszhat bármit 2 kivétellel :
- gyermekkorúakat nem
- olyat aki/ami nem engedi azt sem
3. Aki életében csak segget kúr az kihal, tehát a rend nem sérül !

4. Végül a szocialista tábor régi jelszavával élve :
"Baszd a pinát ahol éred, azzal is a Békét véded!" :D :D

Sir Galahad 2018.07.31. 12:02:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ezt írjuk fel valahová: most egyetértek veled. Az egypetéjű ikrek megfigyelésekor, ha jól emlékszem, az derült ki, hogy 52 százalékban homoszexuális a testvérpár. Márpedig ha ez pusztán a genetikán múlna, csakugyan 100 százaléknak kéne lennie az aránynak. Az egy jó kérdés, hogy mik azok a külső hatások, amik a genetikán túl ezt a jelenséget magyarázzák. Ez tudtommal még vita tárgya.

Minden ballib bérretteg 2018.07.31. 12:02:54

@invalid user name:

Azt sugalltad, hogy a mandiner és magyar idők hazudik a témában.
(Svédországi gender ovik)
Pedig bebizonyítottam, hogy igazat írnak, most is.
Mitöbb a ballib hírhamisító szarok azok, akik ezeket cenzúrázzák.

invalid user name 2018.07.31. 12:04:23

@Minden ballib bérretteg:

Nem sugalltam, nem tagadtam.
Térdre, bocsánatkérést várok.

Minden ballib bérretteg 2018.07.31. 12:06:34

@invalid user name:

De igen. Sugalltad.

Tulajdonképp most is tereled a témát a Svédországi buzineveldékről, óvodákról, ahol szerencsétlen gyerekeket eltiltják attól hogy megéljék a nemiségük.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 12:07:32

@Minden ballib bérretteg: "az MSZP és DK fan ex-munkásőr ex-ÁVH-s és komcsi gittegyleteket próbáljátok kétségbeesetten a Fideszre tolni,"

A kétharmad miből van, ha nem ezekből? Marslakók is szavazhatnak? Az MSZP 10%-on, a DK 5%-on áll. Valahol lenniük kell a régi komcsiknak, és a fidesz szavazóknak lenniük kell valahonnan. Össze tudsz adni kettőt meg kettőt? Tudom, fáj, hogy a többiek sem hazafiak a fajtádból.

invalid user name 2018.07.31. 12:08:01

@Minden ballib bérretteg:

Nem sugalltam. Szövegértelmezést javaslok.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 12:11:43

Érdekes, hogy a fideSSfasszopók miért kapaszkodnak olyan kétségbeesetten abba a téveszmébe, hogy a buziságba bele lehet tanulni és ki lehet tanulni belőle. Ne reménykedjetek, ez véglegesen eldőlt, mire eszetekre (?) ébredtetek, most már ígymaradtok. :))

m.t. 2018.07.31. 12:13:53

@Cycmen:

Latod pontosan errol van szo. Amikor a tobbsegre hivatkozva onmagat megbaszo pedofil kentaurnak titulalsz embereket akik a sajat nemukhoz vonzodnak, emberi meltosaguktol megfosztod oket, erzeseiket semmibe veszed, kollektive megalazod oket.
Ha neked ez demokracia, akkor az etnikai tisztogatas is az. Mert ki a faszt erdekel a kisebbseg.

"Na ez a libbant szar világ amiből nem kérünk, hogy minden deviáns szar mondvacsinált problémája fontosabb legyen az igazi bajoknál."

Egy melegnek lehet nagyobb problema az eleteben hogy nem lehet gyereke, nem hazasodhat es rendszerszinten megalazzak, mint neked az hogy mennyibe kerul a benzin.
De az egesz szembeallitas hibas, mert kb semmibe nem kerulne atirni a torvenyeket hogy egyenlo jogaik legyenek. Az egesz arra megy ki hogy a tobbsegnek mi tetszik es mi nem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 12:14:15

Vannak 1. szegények és gazdagok, 2. okosak és buták, 3. hetero- és homoszexuálisok. Az első kettőn lehet segíteni, azon kéne a gecinek dolgoznia, pont nem a harmadikon, ami "megoldhatatlan" feladat.

BiG74 Bodri 2018.07.31. 12:15:20

Mi a farokért kell két dolgot keverni?
Egy. Van egy választási rendszerünk, amely lehetővé teszi, hogy a nyertes, a szavazónak számától jóval nagyobb képviseletet nyerjen. Ez elvileg könnyebb, hatásosabb kormányzást tesz lehetővé.
Kettő. Pont a választási rendszer miatt mondható az, hogy a kormány nem az ország kétharmadának támogatását bírja, csak a képviseletben bír kétharmados többséggel. Ezért nincs kétharmados felhatalmazása, csak kétharmados hatalma. Az ország szavazásra hajlandó másik fele, vagy valódi többsége így marad képviselet nélkül. Ez egy mensevik kormányzás, bolsevik gondolkodással. Aminek nagyon rossz vége lehet.

mgdé 2018.07.31. 12:16:23

@Willkommenskultur:
"A megvert ellenseget a vegkimerulesig kell uldozni, osi magyar harcmodor."

A megvert ellenségen a románokat érted?
A 2rule szelleme legyen veled, mi nagy-nagy Hősünk!

invalid user name 2018.07.31. 12:17:16

@Minden ballib bérretteg:

nem sugalltam.

1. csak annyit mondtam, hogy mandinert, magyaridőket (stb) ne hozzunk már forrásként. nem csak azért, mert komolytalan, hanem mert kész lebukás.

2. a mandiner propagandacikke azt állította, hogy ezek a furi óvodák meleggé nevelik a gyerekeket. ez sületlenség -- ha nem a propagandagépezet 3. hadoszlopa lennél, hátországba telepített troll, hanem valóban érdekelne, akkor pl. élettanból utánajárhatnál a szex differenciáció mechanizmusainak (amelyek meglehetősen régóta ismertek, nyolcvanas évek kb).

tudod én nem vagyok katona -- nem érdekel a harc :)
Néha jó beleolvasni ezekbe a fórumokba.
Megmerítkezem a választóim között :D
Csak hogy tudjam, mit kell mondanom, ha el akarom nyerni a kegyeiket.
Pont a hozzád hasonló buta trolloktól kaptam is már jó tippeket.

Homo fideszbirkusz 2018.07.31. 12:18:09

@Minden ballib bérretteg:

idióta orbán troll, legalább 18 nicken vagy jelen a blogszférában, úgyhogy tényleg igaz hogy egész nap itt szopod orbán farkát.

Vagy pedig van 18 különböző Homo fideszbirkusz, akik egész nap ugyanazt nyomják, ugyanolyan degeneráltak.

Mesélj birkusz, melyik változat fut itt és most?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 12:20:28

@BiG74 Bodri: "Van egy választási rendszerünk, amely lehetővé teszi, hogy a nyertes, a szavazónak számától jóval nagyobb képviseletet nyerjen."

Hazudsz.

A korábbi kétfordulós választási rendszerünk ilyen volt. A mostani egy olyan társadalomra való, ahol hagyományosan két párt küzd meg egymással, egy baloldali és egy jobboldali. És nem is ez a legnagyobb baj a fidesz választási rendszerével, hanem az, hogy a fidesz választási csalásainak tömkelegét teszi lehetővé. Értelmes ember nem szavaz a fideszre. Egy szabad választás esetén csak pár százalék hazaáruló szavazatát kapnák.

invalid user name 2018.07.31. 12:21:04

@m.t.:

"Az egesz arra megy ki hogy a tobbsegnek mi tetszik es mi nem."

Hát kb -- lényegében mindegy, ki a célpont, csak egy jól meghatározható kisebbség legyen, akit hibáztatni lehet. Mint törökök az örményeket (most a kurdokat), rákosiék a kulákokat, sztálin a trockistákat, orbán meg (most, hogy elfogytak a migránsok) próbálja felmérni az ideális célpontot, cigányok, tudósok, melegek.

A cigányozás kicsit rasszista, a tudósokat nem érdemes nagyon kóstolgatni, mert az összes diplomás közül a legmobilisabbak és tényleg pillanatok alatt elszelelnek, de a melegek az elég jó céltáblának tűnik -- amíg a Teremtő bele nem nyomja pár főfideszes orrát abba, hogy a saját családjában is vannak melegek.

2018.07.31. 12:22:59

@Cycmen: cicafiú, az Audi nem magyar acélból készül. Itt csak összeszerelik.
De a 2rule kínai alapanyagból készül, kínai gyártástechnológiával. A neve meg magyar szellemi termék. Olyan is. Nyelvtanilag helytelen...csak a magyarnak mond valamit, az angol furcsán néz...

Homo fideszbirkusz 2018.07.31. 12:26:43

@Minden ballib bérretteg: "Az őslakosok elhülyítése, arabok betelepítése, szaporodás mesterséges gátlása, feminizmus erőltetése, gender marhaságok, mind ugyanazon terv részei."

Igen ez ORBÁN TERV, rajtad remekül müködik!
Mint valamikor Ázsiából lovon idevándorolt "őslakos" teljesen el vagy hülyítve (NER tanterv és NER média!), az arabokat egyedül orbán gazdid telepíti be az országba (miközben nyilvános fellépésein szopja az arabok farkát), a szaporodás a fidesz korszakban negatív rekordot dönt, a feminizmus erősítése meg a gender marhaság az meg mind a meghibbant orbán gazdád bérretegése. Csakúgy mint a retegése Tavarestől, a brüsszelitáktól, Sorostól és lassan már attól is ha esik az eső vagy nem esik.

Tulajdonképpen nektek Homo fideszbirkuszokjn azért iszonyú szar a troll állásotok, mert egy köztudomásúan meghibbant gazdáról kellen egész nap azt hazudni, hogy a beteggel amúgy minden rendben van.

BiG74 Bodri 2018.07.31. 12:29:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Amúgy normálisnak tetszik lenni? Mi az, hogy hazudok? Pláne, hogy egyrészt ugyanazt fogalmazod meg amit én, egy olyan érzelmi felütéssel, hogy normális országban a fityisz lenne az 1-2%-os pártocska. Ne mond! Tényleg? Akkor ez egy nem normális ország. Az pedig normális hogy nem normálisnak mondunk 2,5 millió embert, honfitársainkat!

Homo fideszbirkusz 2018.07.31. 12:34:33

@Könnyen elkaptuk, uram!:

várjál már, ezek a Homo fideszbirkuszok azzal a 6 osztályukkal hogy értenének már külföldi nyelvet???

A 2rule valójában azt jelenti: Uralkodni.

Remek elnevezés ez mert nincs lacafaca hanem egyböl bemondja a mez, hogy mi is az orban meg a stróman gázszerelöjének a küldetése: Ualkodni rajtatok birkák!

A kétharmadnyi írástudatlan magyar NER alattvalóját meg azzal hülyítik, hogy a magyar botlábú hazafiak mélymagyar Turul madár áldásban vágnak neki a gyepnek.

2018.07.31. 12:37:12

@Minden ballib bérretteg: marhaság. A szexuális identitás nem nevelés kérdése. Vallásos, hetero párnak is lehet homokos gyereke. Biztos nem úgy nevelték. Azt elfogadom, hogy egy szabadabb környezetben hamarabb coming out-ol.

Homo fideszbirkusz 2018.07.31. 12:37:43

@Minden ballib bérretteg:

Nézd csak ostoba fideszes troll, itt a remek példa, hogy orbán gazdád hogy szopja le az arabok farkát:

Orbán Viktor: Aki bezárkózik, vesztes lesz
2015.06.09.

Budapesten rendezik az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlését. Az eseményen az arab bankárokat Orbán Viktor köszöntötte, és figyelmükbe ajánlotta Magyarországot.

A miniszeterelnök néhány fontosabb állítása:
Magyarország nyitott és barátságos ország, ahol barátságos emberek laknak. Nálunk örülnek a befektetőknek az emberek. Nem mindenhol mondható el, hogy ilyen nyitott és üdvözlő a szemlélet.

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa.
Itt hiányoznak azok a gettók, telepek, külvárosi részek, ahová az ember nem teheti be a lábát, az egész város biztonságos.

Magyarország biztonságos jogi értelmben is.

Magyarországon él a tisztelet kultúrája. Ez nem mondható el Európáról. A világnak ezen a sarkán nem tisztelik a jóistent, a családokat és a nemzetet, tőlünk nyugatra mindenki progresszív. De mi nem osztjuk ezt a vélekedést.

Minőségi életet csak ott lehet élni, ahol a tisztelet hangján beszélnek. Itt mindenki RENDKÍVÜL NAGYAR ÉRTÉKELI AZ ISZLÁMOT. Úgy tekintük az iszlámra, mint egy nagy építményre.
NEM TEKINTÜNK FENYEGETÉSKÉNT AZ ISZLÁM VILÁGBÓL ÉRKEZÖKRE.

Orbán a pápát idézte: "ÚJRA KELLENE OLVASNI A KORÁNT" Ha jobban figyelt volna az emberiség a Korán tanításaira, akkor nem tartana itt a világ.

Mi senkit nem oktatunk ki majd demokráciából, vagy ember jogokból.

Magyarország egy felemelkedő ország. HA FÉL ÉV MÚLVA JÖNNEK, MÉG JOBBKOR JÖNNEK.

A politikusok nem ismerik a jövőt, de ezt nem vallják be. Olyan változások vannak, amelyek hatásait lehetetlen felmérni. Hogy kik lesznek a sikeresek és vesztesek, azt senki nem tudja megmondani. Egy dolgot tudunk: aki bezárkózik A KERÍTÉS MÖGÉ, az vesztes lesz.

2018.07.31. 12:42:59

@Homo fideszbirkusz: lehetne Origobán. Az tényleg mindent elmond a centrális erőtérről.

invalid user name 2018.07.31. 13:02:20

@Homo fideszbirkusz:

ez az idézet tökéletesen bizonyítja, hogy akinek orbán körül forognak a gondolatai (akár szerelemmel, akár gyűlölettel), az biztosan rákefél.

önállóan kell gondolkodni és cselekedni.

csak az meg nehéz.

na ezért tart itt a magyar úgynevezett ellenzék. a fizetett semmittevés könnyebb.

csakférfi 2018.07.31. 13:05:43

@Sir Galahad:
"Márpedig ha ez pusztán a genetikán múlna, csakugyan 100 százaléknak kéne lennie az aránynak. Az egy jó kérdés, hogy mik azok a külső hatások, amik a genetikán túl ezt a jelenséget magyarázzák. Ez tudtommal még vita tárgya."

Kérdezd a "férfi buzikat"....

"Pszichoszociális elméletek Szerkesztés
A férfi szerepmodellek hiánya Szerkesztés
A felmérések szerint számos homoszexuális élettörténetében megtalálhatóak azok a körülmények amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a pozitív férfi szerepmodellel való azonosulás nem vált lehetővé a gyermek számára. A homoszeszuálisok gyermekkorában a családjában gyakori az apa hiánya vagy az olyan apa jelenléte, „aki lélektani szempontból távol volt a gyermektől”.[31]"

Wiki idézet.
Csak elmélet.
Még!
:)

nemecsekerno_007 2018.07.31. 13:10:01

Viccesek vagytok egyébként. Nyílván az ilyen mentalitás segít majd a magyar kkv szektornak átlépni a magasabb hozzáadott értéket termelők közé. Ti lesztek a motorja ennek (is) Ja nem!! Muhahaha!!!!

Fülig José 2018.07.31. 13:11:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: döntsétek már el basszameg, hogy a gyurcsótány faszát szopom vagy a csúti cigányét... kivan a tököm ettől a bizonytalanságtól...!

csakférfi 2018.07.31. 13:13:35

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Értelmes ember nem szavaz a fideszre. Egy szabad választás esetén csak pár százalék hazaáruló szavazatát kapnák."

Ezt írtad.
Bocs....a többség így szavazott.
Én nem.....de attól még látom a többségi akarat jogosságát.
Ezért van értelme a "demokráciának".
A kisebbség belenyugszik a többség akaratába.
"Belenyugszik"....ez értelmezhető?
Mert ha nem akkor....beleőrül.
Sorry.
:)

BiG74 Bodri 2018.07.31. 13:14:16

@nemecsekerno_007:
Mészáros és a többi hogyan illik a kkv fogalmába? A tisztes indulást pdeig meg se említsük!

csakférfi 2018.07.31. 13:15:37

@Fülig José:
:)
Mindenki szopik valami faszt.
Csak van aki hazudja....."nem".
Vagy merkeli csöcs?

Fülig José 2018.07.31. 13:16:28

@csakférfi: hűűűbazzzz...akkor inkább valami pöcs! :-)

BiG74 Bodri 2018.07.31. 13:17:39

@csakférfi:
Nem a többség, bár az is egy alapigazság, hogy amennyiben csak a pártokat vesszük alapul, nem a kormányzati/ellenzéki oldalt, akkor igaz. A fityiszre szavaztak a legtöbben, a többi párt meg sem közelítette.

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.07.31. 13:17:44

@BiG74 Bodri: Apropó :bolsevik gondolkodás....
Ki is hirdet permanens forradalmat ? Hoppááá hát orbi tesvér ! :)
Jól figyelt a kiscsákó a tud.szoc. előadásokon és most profitál is belőle !
Majd msot jön az a rész, hogx le kell számolni a belső ellenséggel : ellenzék (pipa)
civilek (lassan pipa) aztán jön a holdudvar.... :)

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.07.31. 13:19:22

@Fülig José: Eccerre szopod mindkettőt! Ez a megoldás :D :D

csakférfi 2018.07.31. 13:23:07

@BiG74 Bodri:
"Nem a többség, bár az is egy alapigazság, "

A "bár" szócskával igazat adtál.
Semmi hangulatom köpködni bárkit politikai meggyőződése miatt.
Így vagy úgy.....ez van.
A választások jó nagy pofon volt.
Kijózanodtam.
Ezt a megalázó vereséget az ellenzékre nézve ...nem gondoltam.
Ezért gondolom azt amit írtam.
"Belenyugszik..beleőrül"
Lehet választani.....4 év múlva.
:)

csakférfi 2018.07.31. 13:24:30

@Fülig José:
'Csöcs"
Nálam ez jön be.
Az asszonyé!
Merkel meg ......hagyjuk.
:)

csakférfi 2018.07.31. 13:30:32

@maxval bircaman szeredőci oroszbérenc:
Olyan nincs hogy "leépítjük az ellenzéket"....kiirtsuk.
Még hitlernek sem ment.
Pedig sokakat deportált.
A történelem ezt bebizonyította.
Orbánnak sem fog.
Épp csak a jelentőségük egyre kisebb lesz...tt.

Alick 2018.07.31. 13:48:14

@Könnyen elkaptuk, uram!: Terapeuta mesélte, hogy a srácot az anyja eléggé elutasította, hozzá sem akart érni gyermekkorában. Az első átölelést élménye kamaszkorában az volt, hogy egy szőrös férfimellkas szorította magához. Mivel erről a vonalról megkapja a szeretetet, ezen is lépett tovább, egyik pasas szerető karjaiból a másikba.
Igazából nyitott lenne a nők felé is, csak bizalmatlan hogy nőtöl kaphat-e szeretetet.
Nagyon sok látens biszexuális van, akik egyik vagy másik irányba belecsúsztak..

Alick 2018.07.31. 13:50:52

"Az orosz államfő elsődleges törekvése, hogy lerombolja a nyugati szövetséget, illetve az uniót"

Putyinnak nem lerombolni szeretné, hanem bebetonozni magát az európai szövetségi rendszerbe. És ez az, amit az amerikaiak mindenképpen meg akarnak akadályozni.

mandiner.hu/cikk/20180328_george_friedman_interju

mh1973 2018.07.31. 14:21:14

Nyugaton élek és tudom, hogy itt IS csak röhögnek a balga barmon, hiába erőlködik minden évben posványoson, mindig mond vmi nagy baromságot és nem történik semmi!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 14:24:42

@csakférfi: "a többség így szavazott."

Nem. A megfélemlített deprivált gyűlölködő falusi nyomorultak. Sajnos sok van belőlük.

"Ezért van értelme a "demokráciának"."

Annak lenne értelme. De a geci diktatúrájának nincs.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 14:28:19

@Fülig José: :)) Hülye.

A két kaszt ugyanaz. 2006-ban gyúrcsányfanok, mostanra 5%-ra apadtak, többségük átment a fideszhez. A fidesz meg elvesztette régi szavazóit, ma már csak ezek a depriváltak, meg pár meggyőződéses hazaáruló szavaz rájuk.

Fülig José 2018.07.31. 15:01:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: sztem. én vagyok az utolsó, aki emléxik, mikó' a gyurcsi kiállt oszt valami csöveket mutogatott, hogy így meg úgy, meg ez VILÁGÚJDONSÁG (eskü!) és hogy ebből millesedett meg... tuti így volt, akkor még nem ittam... szóval nem privatizálta a holdat is és gazdagodott meg abból, dehogy... na most a csúti szintén zenész..így hát azt kell gondolnom, ez az egész választósdi, kormányosdi meg ellenzékesdi csak pantomim...olcsó cirkusz hülyéknek. ebben az országban még egyik tróger politikust se csukták le mert ellopta a holnaputánt... (kivéve azt a hülye zusit, de azt se azé')

csakférfi 2018.07.31. 15:10:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Hm.......akor a "falusi barmok" irányítják mi legyen a "városi arisztokráciával".
Ez nem vezet sehová.
Anno '89 ben gondoltam Orbánt "felforgatónak".
Hittem hogy vége a "cocializmusnak" a "puha diktaturának".
Bakker fiatal és bohó voltam
Hja kerem teccetek volna forradalmat csinálni!
Csak "köröket" futunk.
Én meg öregszem......vénülök.....meghalok.
Nem változik semmi.
Csak hisszük!

Jakab.gipsz 2018.07.31. 15:17:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Úgy játszod azt a mindent tudó eszedet, mint a sátánfajzat gazdád a Soros.

Szép új világot akartok: megkapjátok.

nemecsekerno_007 2018.07.31. 15:23:25

@BiG74 Bodri: "Mészáros és a többi hogyan illik a kkv fogalmába?...."

Hát csak úgy, ahogy a mostani "ellenzék" egy valódi ellenzék fogalmába :D

2018.07.31. 15:40:03

@Jakab.gipsz: mindentudó. Vazze, mit szenvedsz a magyar nyelvvel!

2018.07.31. 15:40:41

@nemecsekerno_007: tehát sehogy. Elismerted.

Cycmen 2018.07.31. 15:49:46

@Könnyen elkaptuk, uram!:" a 2rule kínai alapanyagból készül, kínai gyártástechnológiával. A neve meg magyar szellemi termék. Olyan is. Nyelvtanilag helytelen...csak a magyarnak mond valamit, az angol furcsán néz..."

Az a legjobb, hogy kvázi kormányfanként leszarom ezt az egész mizériát, mert egy huszadrangú ügy.
De egyvalamit jól bemutat. Azt, hogy pitiáner szarrágó balfaszok vagytok, akik jobb híján ilyen dolgokba tudnak belekötni! Ezt a "turul" mezt meg keresni nem fogom, és más az öltözködési stílusom is de esküszöm veszek egyet, hogy messziről látszódjon, nem egy libbant buzernyák közeledik! :D

Cycmen 2018.07.31. 15:57:32

@Homo fideszbirkusz: Te meg fideszbirkusz fiam, ha valakit 30-as IQ-val gyanúsítasz, akkor azt ne olyan szövegkörnyezetben tedd ami azt valószínűsíti, hogy a tiéd még annál is kevesebb! :P

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 16:03:20

@Jakab.gipsz: "sátánfajzat gazdád a Soros"

:))

Mennyi agymosás kellett, hogy Soros Györgyöt - Magyarország legnagyobb patriótáját Széchenyi óta - negatív színben tüntessék fel az ilyen agyilag sérült falusi suttyók előtt.

Magadból meg a hazaáruló geci gazdádból indulsz ki. Sajnos Soros György filantróp nem a gazdám, de szívesen segítenék neki hazám jobbításában.

antiinternáci 2018.07.31. 16:05:19

Orbán semmit sem értelmezett újra, csak tartja magát a keteszténydemokrácia valós irányához.
Ezt újra a Merkelhez, Junckerhez hasonlók, meg a Néppártba befurakodott árulók akarták értelmezni. És ez annyira sikerült nekik, hogy semmi sem különbözeti meg őket a magukat eleve bolsevistának vallóktól, mint Schulz, Timmermans, Renzi, Kern, vagy az itt szemlézett szélsőséges sajtótermékektől, amelyek a hazugság és a gyűlölet fő terjesztői.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 16:08:35

@Cycmen: "egy huszadrangú ügy."

Csalás, lopás, sikkasztás, a versenyjog és média törvények sárba tiprása az egész ország szeme előtt nektek már csak egy huszadrangú ügy. Ezt teszi a geci 8 éves tolvajlása, ha csak egymilliárdot lop egy nap, az említésre se méltó már a leghívebb katonái szemében se. Mennyit kell lopnia, hány céget és emberéletet tönkretennie, hogy te is felkapd a fejed?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 16:11:15

@antiinternáci: "tartja magát a keteszténydemokrácia valós irányához."

:))

Ez a hazaáruló gyilkos maffiózó minden, csak nem keresztény. Hallottad már azt, hogy “Szeresd felebarátodat, mint magadat”? Vagy hogy "Ne lopj"? Tisztában vagy, mi az a kereszténység?

6.Lenin 2018.07.31. 16:15:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

A végeredmény a lényeg. az mindent megér, ha eltűntet benneteket a 3,14csába.
ezt pediglen nagyon jól teszi, bár valóban nem sokat görcsöl vele, hiszen alapjáraton is baszott nagy seggfejek vagytok.
Lassan itthon már végképpen nincs ellenfél, ideje, hogy Brüsszelt is kitakarítsa, bár még nem tudom-mert a Bálványoson (milyen találó név) nem beszélt róla--, hogy mi az isiász ellenszere.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 16:17:25

@Fülig José: :))

Egy dolgot tudok gyúrcsány védelmében fölvetni, hogy nem lopta halálra magát közpénzből. De ez még több, mint 9 millió honfitársunkról elmondható, ezzel nem magasodik ki a tömegből. 6 milliárd vagyonnal kezdte az országlását, és azt hiszem, kicsit kevesebbel fejezte be.

Egyébként én simán teljes vagyonelkobzást rendelnék neki, az általa okozott mérhetetlen károk részleges (hangyányi) jóvátételére. Mellesleg az a vagyon eleve lopott volt.

antiinternáci 2018.07.31. 16:17:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Nem. A megfélemlített deprivált gyűlölködő falusi nyomorultak. Sajnos sok van belőlük."

Ezt nem értem. A bolsevisták általában mi dig arról beszélnek, hogy ők szeretik a szegényeket. (Na jó, tudjuk...) Te meg itt fikázod őket amiért nem rátok szavaztak?
Pedig megígértétek korábban még azt is, hogy visszaadjátok a 28ezer ft segélyt az 50ezres közmunka helyett, és nem kell dolgozniuk, csak otthon feküdni. Aztán mégis ellenetek szavaztak... Szar érzés lehet, hogy évtizedek óta keményen dolgoztok a cigányság szegény sorban tartásán, azok meg nem értékelik ezt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 16:18:42

@6.Lenin: Csak te kapd meg a napi zsoldodat, öreg trollgeci, az ország pusztulhat, mi?

6.Lenin 2018.07.31. 16:23:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ti vagytok az ország? Beszarok rajtad.
Eddig az volt a tapasztalatom, hogy a macskák okos állatok.

Nagyon kérlek, legalább ezt ne rombold le bennem. Kérlek válts képet, bár nem hiszem, hogy találnák az állatok közt hozzád hasonlót.

Valami vicces fletós kép jobban kiemelne téged.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 16:23:16

@antiinternáci: "A bolsevisták általában mi dig arról beszélnek, hogy ők szeretik a szegényeket."

A csúti geci sose mondott ilyet. Még csak nem is gondolt, szerintem. Csinálni meg pont az ellenkezőjét csinálta, mélyítette a szakadékot a szegények és nemszegények között. Hiába bolsevik a geci, a gazdaságpolitikája neoliberális.

"Te meg itt fikázod őket amiért nem rátok szavaztak?"

Rám tuti nem szavazott senki, én nem indultam a választáson. MDF meg rég nincs. Bár lehet, hogy volt egy ilyen kamupárt is, a geci gazdád elég cinikus hozzá.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 16:24:31

@antiinternáci: "Pedig megígértétek korábban még azt is"

14. havi nyugdíjat, azt ígért a geci gazdád.

Cycmen 2018.07.31. 16:42:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 14. havi nyugdíjat, azt ígért a geci gazdád.

A te geci gazdád meg 14. havi rezsit.

csakférfi 2018.07.31. 16:45:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"A brit lap Soros György filozófiája és annak végzetes tévedése című cikkében kifejti: az értelmiségi milliárdos egy olyan kozmopolita világot szeretne, amelyben nincs rasszizmus és béregyenlőtlenség, az amerikai birodalom pedig éppúgy a múlté, mint a kapitalizmus árnyoldalai. Sikertelensége ezért nem csak róla szól, hanem egy egész osztály, egy egész világértelmezés sikertelenségét jelzi."
...
...Amíg azonban az emberek többsége az egyre kisebbedő torta utolsó szeletéért harcol, addig nehéz elképzelni egy ilyen világ létrejöttét. Lehet, hogy a nyílt társadalom csak egy olyan világban valósulhat meg, ahol senki sem lehet annyira gazdag, mint Soros, Gates, Zuckerberg és társai."

mfor.hu/cikkek/vallalatok/a-vegzetes-hiba-ebben-nagyot-tevedett-soros.html?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

Ez van.
:)

csakférfi 2018.07.31. 16:46:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"A brit lap Soros György filozófiája és annak végzetes tévedése című cikkében kifejti: az értelmiségi milliárdos egy olyan kozmopolita világot szeretne, amelyben nincs rasszizmus és béregyenlőtlenség, az amerikai birodalom pedig éppúgy a múlté, mint a kapitalizmus árnyoldalai. Sikertelensége ezért nem csak róla szól, hanem egy egész osztály, egy egész világértelmezés sikertelenségét jelzi."
...
...Amíg azonban az emberek többsége az egyre kisebbedő torta utolsó szeletéért harcol, addig nehéz elképzelni egy ilyen világ létrejöttét. Lehet, hogy a nyílt társadalom csak egy olyan világban valósulhat meg, ahol senki sem lehet annyira gazdag, mint Soros, Gates, Zuckerberg és társai."

mfor.hu/cikkek/vallalatok/a-vegzetes-hiba-ebben-nagyot-tevedett-soros.html?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

Ez van.
:)

nemecsekerno_007 2018.07.31. 17:00:24

@Könnyen elkaptuk, uram!: "tehát sehogy. Elismerted...."

Mészáros legalább pénzért csinálja. Ti meg ingyen bohóckodtok...

Na most akkor ki a h@lye :D

2018.07.31. 17:09:49

Mennyi jópofa liberofasiszta gyűlt ma itt össze! Mi történt, amnesztia volt a zárt osztályon?

2018.07.31. 17:35:12

@nemecsekerno_007: te vagy a hülye. Még örülsz is annak, hogy szopatnak.

2018.07.31. 17:43:34

@Cycmen: sajna a dolog nem innen indult. Arról volt szó,, hogy a hazai nagytőke kialakítása üdvös, és most ez folyik. A kínai occó alapanyag, amit törökök matricáznak föl olyan névvel, ami a világpiacon eleve az olcsóságot sejteti, nem fogja feltámasztani a könnyűipart...
Arra jó, hogy az locsót drágán eladva egy olyan piacon, amit Orbán diktál, profitra lehessen szert tenni maguknak...
Nem, nem az országnak, mert ahhoz külföldön kéne értékesíteni. Tehát a kínai alapanyag Kínát gazdagítja, nem minket. És most röhögd ki saját magad. Sőt, le is szarhatod.
Ne feledd hordani a 2rult, hogy lássák, hülye vagy, Kína érdekeit nézed, nem az országét.
Mondjuk nem hiszem, hogy önszántadból vennél ilyen pólót, hisz neked kötelező lesz.

nemecsekerno_007 2018.07.31. 17:58:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: "te vagy a hülye. Még örülsz is annak, hogy szopatnak...."

Hát persze. Minden hülye szembe jön az autópályán :)

mgdé 2018.07.31. 18:11:19

@nemecsekerno_007:
"Mészáros legalább pénzért csinálja."

S mennyivel több esze van, mint Simicskának, nem akar belepofázni sem.
S nem elég, hogy zseni, ráadásul még szép is ...

Jakab.gipsz 2018.07.31. 18:16:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Sajnos Soros György filantróp nem a gazdám, de szívesen segítenék neki hazám jobbításában."

Soros ez a politikailag korrekt gender diktátor, azért sátánfajzat mert Izraelt is tönkre tette, ne akard majmolni.

Ha pedig valóban szereted a hazádat, be fogod a szádat, és leülsz gondolkodni, mielőtt újra kinyitod.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 18:27:38

@Jakab.gipsz: "azért sátánfajzat mert Izraelt is tönkre tette"

Mesélnél erről, hogyan is ment tönkre Izrael?

És nektek rasszista zsidógyűlölő náciknak ez mit számít?

Az én hazámmal rengeteg jót tett, a magyarok fel se tudják sorolni Soros György jócselekedeteit.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 19:06:51

@Cycmen: "14. havi rezsit"

Dávid Ibolyka? Magadnál vagy? :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 19:20:27

@6.Lenin: :))

"a vezető megfogalmazása meglehetősen balszerencsésnek bizonyult. "Az OTP Bank átkapcsolt túlélőmódba, de megfelelő helyzetben van ahhoz, hogy átnavigáljon a jelenlegi pénzügyi krízishelyzeten"- mondta Urbán László egy pénzügyi konferencián. Pedig a vezérigazgató-helyettes a jelen lévő pénzügyi vezetőkkel próbálta csak megértetni, miért nem elégít ki minden indokolt hiteligényt az OTP. "

Megrendült a válságban az OTP. Nagykaland. Emögött is a zsidó háttérhatalom ármánykodása rejlik szerinted?

Urbán meg egy seggfej, erről is Soros György filantróp tehet?

"a Soros Fund egy kölcsön ügylet egyik lábaként shortolt, s ráadásul úgy, hogy tudhatta, hogy a zárószakasz előtti hatalmas megbízásával lerombolja a piacot. A spekuláns alapja másnap le is zárta a pozíciót, így a dolog mögött nem világmegváltó fundamentális gondolat állt, hanem egy egyszeri spekulatív szándék "

Igen. Az ördögi spekuláns befektet, a saját pénzét teszi fel kockára a haszon reményében. Nélküle nem működne a tőzsde. OTP részvényed van, vagy szerelmes vagy Csányiba?

taga20 2018.07.31. 19:20:54

@nemecsekerno_007: haver, te szopni jársz ide, az fiksz!

a mai teljesítményedért kapsz egy szaros 2rul gatyát, kb. ennyit ér a mai trollkodásod:)))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 19:22:01

@csakférfi: "az értelmiségi milliárdos egy olyan kozmopolita világot szeretne, amelyben nincs rasszizmus és béregyenlőtlenség"

Figyusz, te szereptévesztésben vagy. Neked nem dicsérned kell Soros György magyar patriótát. :))

6.Lenin 2018.07.31. 19:33:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

A filantróp bácsi a saját pénzét fekteti be, amit előtte másoktól vesz el. ezért büntették meg pár száz millió forintra, vagy ítélték el más országokban is, ahol büntetik a filantrópiát.

Te se fox már elhülyülni az tuti.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 19:37:13

@6.Lenin: "A filantróp bácsi a saját pénzét fekteti be, amit előtte másoktól vesz el."

Az a Mészaros (orbán) gazdád. Százmilliárdokat lop a költségvetésből, aztán elegánsan befekteti a közpénzjellegét elvesztett vagyont.

A befektető a SAJÁT pénzét kockáztatja, verd már be abba a tök fejedbe. :))

6.Lenin 2018.07.31. 19:48:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Az a Mészaros (orbán) gazdád. Százmilliárdokat lop a költségvetésből, aztán elegánsan befekteti a ....

A befektető a SAJÁT pénzét kockáztatja,"

csakférfi 2018.07.31. 20:20:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"
VÁLLALATOK SOROS GYÖRGY
2018. JÚLIUS 11. 14:11
A végzetes hiba: ebben nagyot tévedett Soros
mfor.hu
A milliárdosok többségével ellentétben Soros György nem elérhetetlen plutokrata, hanem a progresszív ideák iránt elkötelezett, provokatív gondolkodó - írja véleménycikkében a Guardian. Filozófiája azonban a valóságban nem vált be: nem tudta olyanná formálni a világot, amilyenné szerette volna.

A brit lap Soros György filozófiája és annak végzetes tévedése című cikkében kifejti: az értelmiségi milliárdos egy olyan kozmopolita világot szeretne, amelyben nincs rasszizmus és béregyenlőtlenség, az amerikai birodalom pedig éppúgy a múlté, mint a kapitalizmus árnyoldalai. Sikertelensége ezért nem csak róla szól, hanem egy egész osztály, egy egész világértelmezés sikertelenségét jelzi.

A cikk szerzője, Daniel Bessner szerint Soros hitt abban, hogy a kapitalizmus és kozmopolitizmus szükségszerűen kapcsolódik egymáshoz: a szabad társadalom a szabad (bár szabályozott) piacon alapszik. Kiderült azonban, hogy ez a kapcsolat nem megfelelő. A kapitalizmus ugyanis azáltal, hogy egy szűk réteg kezében koncentrálja a javakat, épp azt ássa alá, amitől Soros nyílt társadalma függ: a bizalmat, a szolidaritást és az empátiát.

Nyílt vs. zárt társadalmak

Soros filozófiája és filantróp tevékenysége a nyitott társadalom ideáján alapszik. Ezt a terminust Karl Popper filozófus alkotta meg. Eszerint míg a nyitott társadalmak lehetőséget teremtenek az értelmes párbeszédre, sőt egyenesen védik azt, addig a zárt társadalmak arra kényszerítik az embereket, hogy alávessék magukat egy (vallási, politikai vagy gazdasági) hatalomnak.

Bessner szerint Soros alapelve ezzel párhuzamosan az internacionalizmus: olyan világot szeretne, amely nem szuverén államokon, hanem egy globális közösségen alapszik, szabadsággal, egyenlőséggel, jóléttel. Szerinte az emberiség csak egy ilyen nyitott társadalomban képes jól kezelni a létét fenyegető kihívásokat: a klímaváltozást és az atomveszélyt. Ezért szeretné Soros átalakítani a politikát és társadalmat, nemzeti és nemzetközi szinten.

A keleti küldetés

Mindezt szem előtt tartva alkotta meg a Nyílt Társadalom Alapítványt, amely rövid idő alatt nemzetközi hálózattá nőtte ki magát. Az első külföldi alapítványt 1984-ben éppen Magyarországon hozta létre. Azt gondolta, hogy az akkori szocialista országok a zárt társadalmak utolsó modelljei. Demonstrálni akarta a világnak, hogy békés eszközökkel, pénzzel, katonai beavatkozás és politikai felfordulás nélkül meg lehet őket szabadítani az elnyomástól. Úgy vélte, hogy kulturális és társadalmi tevékenységek támogatásával, egy alternatív finanszírozási forrás megteremtésével maga is fontos szerepet játszott a kommunizmus összeomlásában.

Ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a keleti blokk csak akkor maradhat tartósan demokratikus, ha támogatást kap a Nyugattól. Nyugaton azonban nem volt erre politikai akarat, nem akartak plusz áldozatot vállalni a 90-es években. Habár a nyugati tőke beáramlott Kelet-Európába, valójában a kleptokrácia és az antidemokratikus hatalom megmaradását segítette. Soros képtelen volt felmérni, hogy a kapitalizmus, amelyben a profit az első, szükségszerűen aláássa a demokratikus folyamatokat.......

Az EU-ban is csalódott

Amerika hanyatlása miatt Soros azt remélte, hogy a nyílt társadalom majd az EU-ban valósul meg. Reményeit azonban aláásta a mélyülő recesszió, a menekültválság és Vlagyimir Putyin orosz elnök támadása a nemzetközi jog ellen. Csalódott amiatt, hogy ezekre a problémákra szerinte nem adott megfelelő választ az EU, ráadásul a jobboldali nacionalizmus is erősödni kezdett. Miután pedig a britek megszavazták a Brexitet, az EU széteseését gyakorlatilag visszafordíthatatlan folyamatnak nevezte. Az EU tehát nem lett az a modell, amit szeretett volna, hogy legyen."

Cikk linkje fentebb.
Mintha én írtam volna.
:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 20:21:32

@6.Lenin: Mivan trollgeci, átmentél papagájba? Kubatov már a kopipésztért is fizet??? :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 20:30:32

@csakférfi: "Mintha én írtam volna."

Igen, Soros György filantróp jót akar a világnak, leginkább Magyarországnak, és erre több, mint harminc éve nagyobb vagyonokat áldoz.

Ezzel szembenáll a hazaáruló maffiózó csúti geci, aki kifosztja, és eladja az országot az oroszoknak.

Magyarország jótevőjét gyűlölik, a haza elárulóját pedig imádják a deprivált falusi, mélyszegénységben tartott tömegek. Felfordult világ.

6.Lenin 2018.07.31. 20:32:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nem, csak hülyeséget írtál, mint mindig. Csak szóltam.

csakférfi 2018.07.31. 20:41:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Nem igazán!
Orbán is meg Soros is kifosztja a szegényeket.
A "falusi bunkókat" azaz benünket.
Lényegtelen számomra milyen megfontolás alapján.
Sot az is hogy a lopott pénzből mennyit és milyen "jó dologra" költenek.
Mint már írtam "ez van".
Semmi kedvem...sem hangulatom ezért polituksi nézeteket ütköztetni.vagy mást ez miatt negatív jelzővel illetni.
:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 20:50:08

@csakférfi: "Soros is kifosztja a szegényeket."

Ezt részletezd, lécci. Orbán volt, aki ellopott egymilliárdot a kolontári/devecseri áldozatoktól, Soros György adományozott nekik egymilliárdot.

Soros György a szegregált szegény gyerekek tanulmányait támogatta, ma már mindegyikük orvos, ügyvéd...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 20:50:55

@6.Lenin: Trollgeci, olyan hülye vagy, hogy még a kopipésztet is elrontod. :))

2018.07.31. 21:15:44

A helyzet az, minden fideszes troll bánatára, aki idejár libsiket szopni, hogy a fideszhitler egy senki. Ugyan a saját választói meg az összes cigány rá szavaz és bármikor tud kétharmadot csalni, Európában egy nimand. Annyit ér, mint kisgyerek fingása a tusnádi tó hugyos pancsolójában. Szóval Trump rögtön leszarta és azóta sem vakarta le róla, Putyin folyamatosan szopatja, Európában koldus cigány, aki az adományokat ellopja. A hívei inkult büdös kádárista parasztok, szolgálói bűnözők.
Az ország gazdaságilag és katonailag egy nagy nulla, semmire sem jó népessége fogyóban, az EU-ba bevándorolt népek legrosszabb példája. Na most mit is akar egy jelentéktelen, nevetséges cigányhitler az EU-ban irányítani vagy parancsolni? Valamelyik fasznyelő orbán-troll el tudja magyarázni ezt két szopás között?

csakférfi 2018.07.31. 21:55:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Soros lop.
Ma ezt úgy hívják....őőő.....tőzsdézik.
Ja hogy ez törvényes?
Nem mondod?
Valaki bukik ott valaki msg nyer.
Hidd el effektív munka nincs mögötte.
Úri huncutság.
Mondja a vidéki paraszt.
Azaz én.
Na jó éjt!
Politikai vagy vallási hovatartozásra tekintet nélkül.

csakférfi 2018.07.31. 22:01:44

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
Ezek után már csak a kollektív öngyilkosságban találhatjuk meg a megnyugvást.
Gratula.
Szépen fényezed a magyarságunkat.
Ja, kihagytad....elhízott disznók vagyunk és cigivel a szánkban alszunk.Nem sportolunk,nem mozgunk,nem tudunk idegen nyelveket.....bla....bla...bla....
Na cső! :)

2018.07.31. 22:33:00

@csakférfi: Eszerint míg a nyitott társadalmak lehetőséget teremtenek az értelmes párbeszédre, sőt egyenesen védik azt, addig a zárt társadalmak arra kényszerítik az embereket, hogy alávessék magukat egy (vallási, politikai vagy gazdasági) hatalomnak."

Mintha te írtad volna? Meg ne tudja Orbán, hogy az illiberalizmust, a nacionalista berendezkedést támadod!

2018.07.31. 22:35:08

@6.Lenin:
A filantróp bácsi a saját pénzét fekteti be, amit előtte másoktól vesz el"

Hogyan???
Te tényleg nem látsz a nerszemüvegedtől?

2018.07.31. 22:39:23

@nemecsekerno_007: nem, csak a hülyék jönnek szembe, mint te. De a lényeget szépen átlépted. Ja, hisz neked az a jó, ha nem te, hanem Mészáros gazdagodik...mert nem vagy te hülye! Megmondták a hangok is a fejedben!

2018.07.31. 22:42:10

@csakférfi: hidd el, fogalmad sincs a tőzsdéről. Attól, hogy vidéki vagy, még olvasgathatnál...

csakférfi 2018.07.31. 23:00:00

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Sorry öregem!
Párbeszéddel még egyetlen konfliktust sem oldott meg az ember.
Háboru......na az igen!
Az megoldotta. Nézd meg az emberiség történelmét.
Háborúk és békés időszakok váltják egymást.
Mivel elméletek vannak. A gyakorlat meg.......az más.

csakférfi 2018.07.31. 23:04:24

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Valóban?

Nincs a tőzsdéről fogalmam?
Olvasgathatnék vidéki létemre?

"Soros György az elmélet megalapozása kapcsán megkülönbözteti a világ megértésére, megismerésére irányuló észlelő (kognitív) és a világ befolyásolására, megváltoztatására irányuló cselekvő (manipulatív) funkciót. Fontos meglátása szerint a két funkció elszigeteltségéből nem indulhatunk ki. A megfigyelt társadalmi jelenségek – így a pénzpiacokon részt vevők – személyére semmiképpen sem érvényes a két funkció elszigeteltsége.
...Soros hangsúlyozza, hogy a pénzpiacon domináns szerepet játszó szintetikus eszközök és értékelési modellek a racionális elvárások téves elméletén alapulnak. A reflexivitás elméletének alkalmazása elől elzárkózó, a tudományos kutatás egységességét valló közgazdaságtan azonban lehetetlenné teszi a társadalmi események természeti eseményektől lényegükben eltérő jellegzetességeinek kutatását.

...
z alapvető gyarlóság posztulátuma Szerkesztés
Soros tétele szerint a tévedés elkerülhetetlen. A végső igazság az emberi elme számára elérhetetlen, azok az ideológiák, amelyek ilyet ígérnek törvényszerűen tévednek.

Wiki idézet.
Köszi . Én jól alszom.
Ez így is marad.
:)

2018.07.31. 23:15:05

@csakférfi: értelmezni képes vagy? Sorosnak az a véleménye, hogy a tőzsdei szereplők közgazdasági törvények mentén gondolkodnak, de a tőzsde nem logikus, hanem érzelmi mintát mutat. Ezért eleve be van építve a bukás esélye.

Nem cáfoltál engem, fingod sincs a tőzsdéről.

2018.07.31. 23:27:20

@csakférfi: az emberiség története a kereskedelemről szól. A komparatív előnyök kihasználása visz előbbre, a háborúk konzerválnak egy állapotot. A háború utáni újraosztás hozza a fellendülést.
Oroszország szinte állandó harcban áll, sikerült is kivéreztetnie magát...most ott tart, hogy nem képes megvásárolni saját magától a saját maga gyártott szupertankot.
Ezzel szemben, ha Trump tényleg nem beszélt félre, ami azèrt kétséges, az EU amerikai palagázt fog vásárolni, cserébe az amerikai védővámok eltörléséért.
A sikertelen EU az elmúlt két évben kereskedelmi megállapodást kötött Ausztráliával, Japánnal, Kínával, A dél-amerikai kereskedelmi szervezettel...

Ha Trump palagázt szállít, mi lesz az orosz gázzal? Déli áramlat? Elfújta a szél?
Ja, nem. Majd az oroszok katonailag megoldják az egészet, hisz szerinted a háború hoz megoldást...
Te lemaradtál a középkorban...bár az Aranybullát is tanulmányozhatnád...

2018.07.31. 23:28:50

@csakférfi: elhiszem, hogy jól alszol, a gondolataid nem akadályoznak ebben.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 23:31:49

@csakférfi: "lop.
Ma ezt úgy hívják....őőő.....tőzsdézik."

:))

Meglepően buta vagy. Te hogy maradsz így életben?

"effektív munka nincs mögötte."

:))

Na mindegy. Valaki véletlenül megmutatta neked, hogy kell internetre felkapcsolódni. Használd ki, guglizz rá, hogy működik a világgazdaság.

Guglizz rá a munka és a tőke hozadékára.

De mondok egy egyszerű példát, hátha azt megérted. Te kiadod a lakásodat. Pénzért. Effektív munka nincs mögötte. Akkor te lopsz?

2018.07.31. 23:33:10

@csakférfi: sorry, de párbeszéddel rengeteg konfliktust oldottak már meg...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 23:33:40

@csakférfi: "Nincs a tőzsdéről fogalmam?"

Nincs. De nem csak a tőzsdéről. A Világról nincs fogalmad, amekkora butaságokat beszélsz. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.31. 23:38:05

@csakférfi: "Párbeszéddel még egyetlen konfliktust sem oldott meg az ember."

:))

Pedig erről szól a diplomácia. Vannak olyan országok, ahol egész minisztérium foglalkozik a külüggyel. És az tele van hozzáértő diplomatákkal. Mondjuk pont Magyarországon nincs, de szinte a világ összes országában van ilyen.

Az Európai Unió a párbeszédről szól. Lehet, hogy neked nem tűnt fel, de HETVEN éve nem volt az EU területén háború.

2018.07.31. 23:40:35

@csakférfi: tehát miután a Soros idézettel is ellentmondtál Orbánnak, szerintem ne aludj oly nyugodtan.
A tőzsde alapvető szerepe, hogy a vállalatokat tőkéhez juttassa .
Tehát, ha úgy tetszik, pont a bankárok ellen működik.

Ha nem lenne tőzsde, nem tudná Varga és Matolcsy finanszírozni az országot. Hol adná el az államkötvényt? A Józsefvárosin?
Kici, de occó?
Ez nagyon lebutított verzió, de attól félek, így is meghaladja NERszintedet.

2018.07.31. 23:48:01

@csakférfi: Good Friday Agreement.
Egy véres, háborús időszak megegyezéses lezárása.
Avagy a kubai konfliktus.

2018.07.31. 23:58:20

@csakférfi: Mátyás király kontra Griska?
Egy háborús időszak megegyezéses lezárása, melynek végén Griska ellenségből csatlós lett?
Legalább a magyar történelmet ismernéd, hamár oly büszkén vagy orbánnacionalista.

2018.08.01. 00:03:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Sajnos ettől lesz valaki NER kompatibilis. Megmondják, mit gondoljon. Sajátja nincs neki, így nem tesz fel fölösleges kérdéseket, és minden esetben támogatja-hevesen bólogat- a párt elképzeléseit, Orbán nyilatkozatait, akkor is, ha előző nap még épp az ellenkezője volt az aktuális.

csakférfi 2018.08.01. 11:32:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: @Könnyen elkaptuk, uram!:
Értem.
Tehát a tőzsde azért van hogy hitelezzen a bankok helyett pénzt a tőkeszegény vállalkozóknak.
Azaz bevesz az üzletbe társnak az érték papír tulajdonosát.
Ezért neki időnként osztalékot fizet a nyereségből.
Ezen a Soroshoz hasonló emberek....akiknek joguk van a papírokat adni venni a tőzsdén....igen jól keresnek.
A bankárok meg a kihelyezett hitel kamatából.Mivel a betétért kevesebbet....ez a kamatrés,ha jólemlékszem. Anno vállalkozó koromból
Ezt hívod te munkának és hasznos dolognak.
Én csak simán lopásnak.
Mivel a termeléshez semmi közük.
Csak parazitaként kicsipnek egy morzsányit a tortából.
Amúgy ha türelmesen várna a vállalkozó ......ahigyan én tettem....összetudná a vállalkozásáhiz a pénzt spórolni.
Aztán a nyereség egy részét félretéve....céltartalék....jutna a fejlesztésre.
Nekem 10 évembe telt hitel nélkül 750m2-ről.....3500m2növelnem a termelő területet.
A bevételeimet pedig 5szöröznöm.
Ezek kis számok. Aki nagyobb volumenre törekszik kénytelen parazitákat tartani.
Ez ma a "normális".
Nektek.

A másik.
Tárgyalásos konfliktus megoldás.
Ha majd ezt a hírt hallom a tv-ben vagy más médiában
"A világon most ünnepli az emberiség az 50. évforduloját annak hogy sehol nincs háboru és nem halt meg senki azóta gyilkosságban"
Na akkor gyerekek elhiszem hogy az ember képes konfliktusokat megbeszéléssel oldani.
Addi csak az "illékony" béke időszakát éljük.
Utána jön a feszültség oldására a .....terrorizmus,gyilkosság ,robbantás.....stb.
Ne éljetek illúziókban. Az emberek csak elfolytják az indulataikat.
Mivel beszélgetnek és most ez a "divat".
Itt meg a kommentszekcióban igazán látványosan tubózzuk egymás gyülöletét.
Átkozódtok....alázzátok....kicsinyelitek egymást.
Engem is.
Ezt hívjátok beszélgetéses konszenzusos feszültség oldásmak.
Nevetséges az álszenteskedésetek.
Komolyan.
:)

csakférfi 2018.08.01. 11:39:37

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Még valami.
Rühellem az orbáni diktátorokat.
Rühellem a soros-féle bankár maffiát.
Nem függök tőlük.
Tőletek sem.
Ha lesz egy újabb pénzügyi összeomlás (ujabban mindenki naponta ezt jósolgatja) tolem éhen is veszhettek......ha a pénzetek nem fog érni annyit sem mint a papír amire rányomtatták.
Remélem nem érem meg

6.Lenin 2018.08.01. 11:52:59

@csakférfi:

Nem kell őket ennyire komolyan venni, a macska csak a blogot szeretné életben tartani a kattintások növelésével, szerintem direkt provokál, valószínűleg több nicken is.
Nincs párbeszéd, pontosan miattuk.
Buktak, és más nem maradt a többieknek, mint az értelmetlen acsarkodás. Valamikor, valamiért bedumálták maguknak, hogy mindenhez jobban értenek, ők tudják, mit szeretnének mások, de ez sehogy nem jött össze, sőt kezd kiderülni, mások sokkal sikeresebbek.
Meg kell érteni, hogy ezt nagyon nehéz lehet feldolgozniuk. Mind1. Rájuk kell hagyni, vagy bebizonyítani, hogy most éppen robognak lefelé a szakadék felé, de ezt úgysem fogják megérteni. Majd az idő a helyükre teszi őket.
Szerintem.

csakférfi 2018.08.01. 12:42:11

@6.Lenin:
Ravasz!
Figyelsz és hallgatsz.Olvasgatsz és véleményt formálsz............és milyen jól!
:) :)
Köszönöm!
Emlékszem már egyszer véleményt cseréltünk ,mi ketten anno ,valahol egy poszt kapcsán.
Nem becsméreltük egymást.
Rendes embernek ismertelek meg akkor.
Most is ezt gondolom!
Mégegyszer.
Köszönöm!
:)

6.Lenin 2018.08.01. 12:52:59

@csakférfi:

Azért írtam, mert emléxem rád. Nem kell azonos véleményen lenni a jóízű beszélgetésekhez, sőt, akkor tanul igazán az ember, ha kiderül, hogy más esetleg mást, másként lát, és lehet, neki van igaza. Miattad voltam kénytelen Platón műveit olvasgatni, kicsit elmélyültebben, de gyerek-apa-nevelőapa kapcsoltban is kénytelen voltam korrigálni az eddigi véleményem.

csakférfi 2018.08.01. 13:06:48

@6.Lenin:
Barátom!
Nagyra tartalak!
Ha személyesen ülnénk szemtől szemben.....meghajolnék előtted!
Most vedd ugy hogy ezt teszem itt a buszon zötykölődve a melóba menet.
Tiszteletem jeléül!
Ha ez segített (tudtomon kívül) örömmel tölt el.
:) :)

6.Lenin 2018.08.01. 13:11:25

@csakférfi:

"Ha ez segített (tudtomon kívül) örömmel tölt el."

Hát B+ a dinnye ettől még pont olyan nehéz-amit épp cipelek-, mint előtte volt, de kösz, hogy próbáltál segíteni.

csakférfi 2018.08.01. 13:19:39

@6.Lenin:
Ki a "tököm" mondta hogy az élet könnyű?
A nagyobb gyerekem ....19 éves az Audinál robotkezelő.....belengette hogy 11 napig itthon lesz leállás miatt.
A kisebbik meg most heveri ki a motoros találkozó okozta "sokkot' 17 évesen.
Viszlát intim együttlét az asszonnyal.
Anyósomtól most ment el a kőműves...takarítani ,festeni...
stb.
A fizum meg 3 műszskban.....
Stb.
:)

csakférfi 2018.08.01. 13:21:46

@Cycmen:
:)
Ez csak egy baráti gesztus!
Ma már ezeket is össze mossuk.
Mintahogy az agyunkat az Index.
Egyre nehezebb tisztázni ezeket.
:)

Cycmen 2018.08.01. 13:49:48

@csakférfi: Látom érted a tréfát. Amúgy nekem is jobban tetszik egy egyet nem értő, de korrekt vitapartner mint ezek itt!
Ha provokációként elkezdesz valami hasonló betokosodott dumát nyomni nekik akkor van ám hiszti. Néha akkorákat röhögök!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.01. 14:25:44

@csakférfi: "Értem.
Tehát a tőzsde azért van hogy hitelezzen a bankok helyett pénzt a tőkeszegény vállalkozóknak."

Nem érted. Amit most mondtál, az a kötvény. A bank biztosítékot kap, a kötvényes nem.

"Azaz bevesz az üzletbe társnak az érték papír tulajdonosát."

Ez pedig a részvény. A kettőnek semmi köze egymáshoz.

"Ezért neki időnként osztalékot fizet a nyereségből."

A részvényes társtulajdonos, ha osztalékfizetés van, abból neki is jár.

"Ezen a Soroshoz hasonló emberek....akiknek joguk van a papírokat adni venni a tőzsdén..."

Mindenkinek van joga tőzsdézni. neked is, nekem is.

"igen jól keresnek."

Az ember a munkája után kap keresetet. A tőkések a befektetéseiket elvesztik, vagy nyernek rajta.

"A bankárok meg a kihelyezett hitel kamatából.Mivel a betétért kevesebbet....ez a kamatrés,ha jólemlékszem. Anno vállalkozó koromból
Ezt hívod te munkának és hasznos dolognak."

Mikor mondtam akár hasonlót is?

Mit számít egy bankrablás egy bankalapítással szemben?

Nagyon nem érted. Kevered a tőzsdét a bankkal, a kötvényt a részvénnyel, nagy zavar van a te fejedben.

De mondok egy egyszerű példát, hátha azt megérted. Te kiadod a lakásodat. Pénzért. Effektív munka nincs mögötte. Akkor te lopsz?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.01. 14:28:17

Huh, látom, bár semmit nem értenek, de egymás között nagy egyetértés van a fideSSfasszopók között. Nem tudnátok ezt máshol csinálni? Egészen belepirultam. :))

6.Lenin 2018.08.01. 15:11:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

gervaiandras.hu/koenyvekm/emigrans-/51-soros-gyoergy-.html

"– Az üzleti-, tőzsdei sikereinek mi volt a filozófiája?
– A tőzsdét történelmi folyamatnak tekintem. Tulajdonképpen ugyanaz a történelemteória alkalmazható a tőzsdére, mint a kelet-európai forradalmi változásokra. Ugyanaz a meggyorsulás, a tempó gyorsulása, a valóság és a dogma közötti elválasztódás, a reform és a bomlás közötti öngyorsító folyamat jellemzi.
– De hogy lehetett ebből pénzt csinálni a tőzsdén?
– Azt könnyebb, mint a történelmi folyamatot befolyásolni. Ha az ember felismeri és elkapja a folyamat kezdetét és végét, akkor ezzel nagyon sokat lehet keresni.

Ha olyan filozófus lennék, aki befolyásolni tudja a világ sorsát, akkor inkább lennék filozófus, mint pénzember. Most, hogy elég közel kerültem ahhoz, hogy befolyásoljam az események.."

Ezért kell neki a pénz, mert messiásnak képzeli magát, és elhiszi, hogy pénzzel befolyásolni is tudja a világot, mert azt is tudja-hiszen erről szólt az élete-, pénzért bárki megvehető. Az elvek nem számítanak, hiszen, ha van elég pénzed, bármit megtehetsz.

Ebben téved egy kurva nagyot az öreg, ezért utálhatja Orbánt is, rossz befektetésnek számított. Te meg itt nyalod a seggét 1000-el.

6.Lenin 2018.08.01. 15:18:21

@6.Lenin:

"Ha az ember felismeri és elkapja a folyamat kezdetét és végét, akkor ezzel nagyon sokat lehet keresni."

Időközben arra is rájött, hogy ezeket elő is lehet idézni, csak lefizetett ügynökök kellenek.

"Most, hogy elég közel kerültem ahhoz, hogy befolyásoljam az események.."

Vagyis már azt képzeli, hogy elég pénze van, elég lefizetett ügynöke, a dolgok simán mehetnének a filozófiai rögeszméjének a megvalósításához.

szerintem rövidesen koppanni fog az öreg.

Cycmen 2018.08.01. 15:36:26

@6.Lenin:
Vagyis már azt képzeli, hogy elég pénze van, elég lefizetett ügynöke, a dolgok simán mehetnének a filozófiai rögeszméjének a megvalósításához.

Soros CIA ügynök. Egy magánembert kinyírnának ha kormányokat döntögetne saját szakállára.

6.Lenin 2018.08.01. 15:54:50

@Cycmen:

Ő a kis Bandi (Gyurika), a pénztáros.

2018.08.01. 15:57:17

@csakférfi: kevered. Attól, hogy valaki játszik a tőzsdén, kockáztatja a pénzét és nyer vagy veszít, a tőzsde alapvetően nem rossz dolog. A Lehmann brothers egy világszintű pénzügy összeomlást idézett elő. Attól még a lakáshitelezést nem kell eltörölni.

6.Lenin 2018.08.01. 16:06:23

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Időnként az államnak"kötelessége" megmenteni ( az adófizetők pénzéből) a baráti bankokat, a konkurens meg simán beledöglik (magukkal viszik a kisemberek megtakarításait). Ezek mind nagyon jó dolgok, olyan igazi baloldali, liberális dolgok, tulajdonképen kajálniuk kéne a haladó embereknek. Kajálják is, hogy időnként a mindent megoldó piacgazdaságon végigsöpör egy válság, mint a nyári zápor, vagy a lakodalomban az okádás, ezek természetes velejárói a fejlett világnak.

2018.08.01. 16:07:33

@6.Lenin: ne éld bele magad, nem állítottam ilyet.

6.Lenin 2018.08.01. 16:08:27

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Csak próbálkozol, igaz elég gyengén.

2018.08.01. 16:10:18

@6.Lenin: látom, frusztrált vagy. Vagy csak unatkozol?

2018.08.01. 16:12:17

@csakférfi: azt állítottad, hogy a háború a végső megoldása a konfliktusoknak. Pusztán ezt cáfoltam.

6.Lenin 2018.08.01. 16:12:35

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Unatkozom, és teccik ahogy erőlködtök.

2018.08.01. 16:13:36

@6.Lenin: akkor szopogasd inkább cicafiú farkát, úgyis most coming outolt a napokban.

6.Lenin 2018.08.01. 16:29:39

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ezt az 1et nem sikerült még megértenem. Elolvas az ember tőletek néhány hozzászólást, és mint az isiász belenyilal, hogy seggfejek, akik írták. Meg is írja, aztán mégis nap, mint nap erőlködtök, hogy igazoljátok ezt.
Az első 2 után világos volt!

csakférfi 2018.08.01. 18:39:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Öcsém ! !
Nem unod még?
"
Ha kiadom a lakásom akkor munka nélkül keresek pénzt.
Azaz lopok attól akinek nincs.
Mi az érthetetlen ebben?
Az most az "okosság".
Munka nélkül pénzt keresni.....sokat.
Ez nem jó.
Mintahogy az sem hogy a brókerek pénzt kapnak azért hogy te munka nélkül pénzt kereshess a kötvényeid....részvényeid....kincstárjegyeid...stb. után.
Mi ezen olyan érthetetlen?

csakférfi 2018.08.01. 18:43:20

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Ferdítesz.
Nincs megoldva semmilyen konfliktus emberek között.
Ezt pedig köszönd meg a pénznek.
Meg az abból fakadó hatalommániás pszichopatáknak.
Ezért nem lesz a hírekben az amit "vizionáltam".
Érthető?

2018.08.01. 19:16:26

@csakférfi: így igen. De ezzel nem is vitatkoztam.

csakférfi 2018.08.01. 19:55:36

@Cycmen:
"Látom érted a tréfát. Amúgy nekem is jobban tetszik egy egyet nem értő, de korrekt vitapartner mint ezek itt!"

Ezt írtad!
Tény hogy "szélsőséges" idealista vagyok.

Minden jót Neked is!
:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.02. 10:01:19

@csakférfi: "Ha kiadom a lakásom akkor munka nélkül keresek pénzt.
Azaz lopok"

De gondolom, te nem lopnál, tehát ingyen adod ki a lakásodat. :))

Vegyünk egy embert, egész életében minden hónapban nyugdíjjárulék fizetés helyett félretett egy összeget, hogy vegyen egy lakást, amit majd öreg korában kiad. Meg is öregedett, ki is adná a lakást, de te meggyőzöd, hogy az lopás, adja ki ingyen, és haljon éhen. Szerinted így helyes.

Tehát minden nyugdíjas haljon éhen, hisz munka nélkül nem kaphatnak pénzt, dolgozni meg ugye már nem tudnak.

Csak szólok, hogy te is megöregedsz, és éhen fogsz halni, ha tartod magad az elveidhez. :))

attól akinek nincs.
Mi az érthetetlen ebben?
Az most az "okosság".
Munka nélkül pénzt keresni.....sokat.
Ez nem jó.
Mintahogy az sem hogy a brókerek pénzt kapnak azért hogy te munka nélkül pénzt kereshess a kötvényeid....részvényeid....kincstárjegyeid...stb. után.
Mi ezen olyan érthetetlen? "

6.Lenin 2018.08.02. 10:26:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Ha az ember felismeri és elkapja a folyamat kezdetét és végét, akkor ezzel nagyon sokat lehet keresni."

Időközben arra is rájött, hogy ezeket elő is lehet idézni, csak lefizetett ügynökök kellenek.

"Most, hogy elég közel kerültem ahhoz, hogy befolyásoljam az események.."

Vagyis már azt képzeli, hogy elég pénze van, elég lefizetett ügynöke, a dolgok simán mehetnének a filozófiai rögeszméjének a megvalósításához.

Belekötsz marhaságokba. ezt miért nem kommentáltad?

Nem az a baj, hogy van tőzsde, hanem amire egyesek használják. Mint mindent, lehet jó célra, és rosszra is használni.

Aki országokat, embereket tesz tönkre, hogy hatalmas vagyont szerezzen, az ............., még akkor is, ha ennek nagyon kis részét-hogy lelkiismeretét megnyugtassa-látszólag jótékony célja használja, azért látszólag, mert szeretné az olyan faszokat félrevezetni, mint amilyen te is vagy.
A lényeg sok esetben a háttérben húzódik meg.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.02. 10:48:24

@6.Lenin: Csak szólok, hogy véletlenül nekem címezted ezt az értelmetlen agymenésedet.

6.Lenin 2018.08.02. 11:02:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nem véletlenül. És látod, pontosan bemutatod, hogy miért is nincs normális párbeszéd.
Nem tudjátok elviselni, hogy mások gondolkodnak is.

Ha neked értelmetlen, akkor vagy nem érted, vagy érted, de nincs ellene semmi komoly cáfolatod.

Tudod az nem ellenérv, hogy milliárdokat keresek más országok lebombázásával, gazdasági tönkretételével, aztán odalökök a menekülteknek valami csekély alamizsnát.

Nincs saját pénz, hiszen neki nincs joga fedezet nélkül pénz nyomtatni. Soros a pénzét előtte elvette másoktól, vagy mások elől, soxor olyan körülményeket teremtett, amit rajta , és a mögötte állókon kívül nem sokan szerettek volna, olyat biztos nem, ami a végeredménye lett lásd Ukrajna, vagy sok-sok más ország.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.02. 11:04:54

@6.Lenin: "Nem véletlenül. "

Akkor pár szóban össze tudnád foglalni, hogy mire akarsz kilyukadni?

6.Lenin 2018.08.02. 11:18:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Soros+a tőzsde+ spekulatív pénzcsinálás=munka?
Országok, valuták, emberek tönkretétele=filantróp tevékenység?

Te tartod magad ezekben a kérdésekben az egyedüli hozzáértőnek, szerinted mindenki más rosszul látja ezeket.
Röviden, és szerintem miért címeztem neked.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.02. 11:38:05

@6.Lenin: "Soros+a tőzsde+ spekulatív pénzcsinálás=munka?"

Senki se mondott ilyet. Legalábbis én nem.

A tőzsdén a cégek és a befektetők találkoznak, mindkettőjük örömére. Szeretnél a tőzsdéről kérdezni?

"Országok, valuták, emberek tönkretétele=filantróp tevékenység?

Szeretnél beszélni Soros György és az ukránok konfliktusáról? Kérdezz inkább a vietnami háborúról, arról többet tudok. Az ukránok úgyis feketeseggűek most a gazdád szemében, nem fog örülni, ha nagyon pártolod őket. :))

6.Lenin 2018.08.02. 11:46:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Senki se mondott ilyet. Legalábbis én nem.

"A tőzsdén a cégek és a befektetők találkoznak, mindkettőjük örömére. " mondod te, újra és újra.

Akkor vagy nem érted továbbra sem, vagy szeretnéd a másikat hülyére venni.
Látod, pontosan ezt a dumát nem veszik be az emberek, ezért vagytok a béka seggénél, Orbánnak ehhez semmi köze, legfeljebb kihasználja, de nem az okozója a másik hülyeségének.
azt is már régen megértettem, hogy mindig másról szeretnél beszélni, mint amiről szó van.
Szerintem tisztáztuk ezeket, azt is , hogy valószínűleg a blog életben tartása érdekében játszod néha a hülyét, növelni a kattintás számot, hiszen ebből él a blog is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.02. 15:49:49

@6.Lenin: ""A tőzsdén a cégek és a befektetők találkoznak, mindkettőjük örömére. " mondod te, újra és újra."

Mindig mást kéne mondanom?

6.Lenin 2018.08.02. 15:55:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Te mindig mást mondasz, mint amit kérdeznek tőled, és amit előzőleg válaszoltál.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.02. 16:24:46

@6.Lenin: Kérdezz nyugodtan, tudásom szinte végtelen tárháza nyitva áll a szűkagyúak előtt is. :))

6.Lenin 2018.08.02. 16:32:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Kérdeztelek már néhányszor, vagy elsunnyogtál, vagy másra válaszoltál, vagy semmitmondóan, mint most is.
Tudásod végtelen tárháza= rendkívül primitív, és 1xű. Sőt nagyon átlátszó is, de semmi gond, azt teszed, ami neked jó. Csak szóltam.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.02. 16:46:21

@6.Lenin: Próbálj meg egyszer a kérdésre fókuszálni, és nem csupa mellékes értelmetlen hülyeséget írni. Használd ki, hogy most kivételesen türelmes vagyok egy ekkora trollhoz.

6.Lenin 2018.08.02. 17:18:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Mit szeretnél elmagyarázni a mérhetetlen nagyságú tudásoddal? Hogy a béka seggénél vagytok a Sorossal együtt?
Látom B+!
És nem csak én 1edül. 1re többen.

6.Lenin 2018.08.02. 17:21:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Lassan már nekem is jár valami jutalék a B1-től, vagy az már jutalom, hogy mostanában már nem zártok ki?
Ennyire hiányoznak a kattintások?
süti beállítások módosítása