B1 blogcsalád



Handó Tünde hazaárulónak nevezte azokat, akiknek nem tetszik, hogy a Fidesz-pártkatonái ítélkeznek majd az államot érintő ügyekben

2018. június 17. - nickgrabowszki

Aki nem ért egyet a Fidesszel, az hazaáruló. hando-tunde.jpg

A dolog úgy kezdődött, hogy Handó Tünde átállt. Pedig 2 éve még az Országis Bírói Hivatal vezetője is keményen küzdött az ellen, hogy a kormány a jelenlegi igazságszolgáltatási szervezettől független testületeke elé utalja az olyan ügyeket, amelyek az államot is érintik.

Az ún. közigazgatási bíróságok felállítását az indokolta, hogy a Polt-féle ügyészség csak büntetőügyekben tud kontrollt gyakorolni afölött, milyen ügyek kerüljenek bíróság elé. Ha azonban nem vádemelésről, hanem keresetről van szó, akkor az érintettek bíróság elé vihetik egy ügyeket, és nem minden esetben sikerült eddig kijelölni olyan bírót, aki a jog helyett a pártállamhoz volt lojális, így előfordult, hogy

a kormánynak nem tetsző ítéletek születettek.

Ezt megakadályozandó akart a Fidesz létrehozni egy új szervezetet, ahová már új, a kormányból érkező és általuk kijelölt, bírósági gyakorlattal nem rendelkező embereket neveznének ki, Gyakorlatilag független szervezetnek álcázva a kormány és

az állam maga dönthetné el, hogy ő maga törvénysértést követett-e el.

Volt idő, amikor maga Handó is keményen bírálta az ötletet (hiszen az igazságszolgáltatás függetlenségén túl az jelentősen csorbította volna az ő hatalmát és jelentőségét is), megnyugvással fogadta, amikor egy időre lekerült as napirendről, mostanra viszont megváltozott a véleménye. Az állami rádióban vasárnap azt nyilatkozta, hogy megdöbbenve olvasta, hogy magyar bírák egy Brüsszel által finanszírozott testülethez fordultak.

Sajnálatosnak tartom, hogy néhány bírótársunk magáról és a kötelességeiről, a közösség iránti felelősségről megfeledkezve külföldre szalad, és elárulja a hazánkat.

Handó szerint tehát

  • az igazságszolgáltatás függetlensége ellen tiltakozni = hazaárulás,
  • a Fidesz pártbíróságai ellen tiltakozni = hazaárulás,
  • és egyáltalán, aki nem ért egyet a Fidesszel, a kormánypártok hatalmának és vagyonszerzésének biztosításával az hazaáruló.

A hatályos Btk. a hazaárulást így írja le:

Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Handó tehát - aki maga is bíró - azt állítja, hogy a közigazgatási különbíróságok felállítása ellen tiltakozó bírók Magyarország függetlenségét, területi épségét és alkotmányos rendjét veszélyeztetik.

Ami annyira nyilvánvalóan nem igaz, hogy az érintettek nagyon jó eséllyel perelhetnek majd rágalmazásért.

Ha már itt tartunk, érdemes emlékeztetni rá, hogy Magyarország alkotmányos rendjét éppen a Fidesz veszélyezteti. És nem is kizárólag

  • a személyre szabott CEU-törvénnyel,
  • a civil szervezetek vegzálásával
  • vagy azzal a plakáttörvénnyel, amelyiket először kétharmaddal próbáltak elfogadni, majd mivel nem ment, beleillesztettek a sima feles településképvédelmi törvénybe,

hanem a közigazgatási felsőbíróság felállításáról felállításáról szóló törvénnyel, amit még a kormány törekvéseit meglehetős elnézéssel szemlélő Alkotmánybíróság is alkotmányellenesnek mondott ki, mert kétharmad helyett csak feles támogatással fogadták el.

Szemben Handó állításával tehát

a kormánynak és a fideszes kormánytöbbségnek bizonyítéka van arról, hogy a közigazgatási bíróságok felállításának tervével megpróbálta megsérteni Magyarország alkotmányos rendjét.

Szemben azokkal a bírókkal, akik szerint igazán az csorbítaná Magyarország alkotmányosságát, ha kormányzati tisztviselők és fideszes pártkatonák, az állam saját emberei dönthetnének az állam saját peres ügyeiben, és ezzel megszűnne a jogegyenlőség Magyarországon.

A fideszes alkotmány ugyanis hiába mondja ki, hogy

XXVIII. cikk (1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy az ellene emelt bármely vádat vagy valamely perben a jogait és kötelezettségeit törvény által felállított, független és pártatlan bíróság tisztességes és nyilvános tárgyaláson, ésszerű határidőn belül bírálja el.

Ha egyszer éppen most akarnak felállítani egy nem független és nem pártatlan bíróságot, és az ellene tiltakozókat, vele szemben érvelőket meg hazaárulónak nevezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8314053382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2018.06.17. 20:59:10

@különvélemény: „Pl. akkor még csak 2 gender volt, de hála a CEU-hoz hasonló kamuegyetemek fáradhatatlan munkájának, mára számtalan gender lett.”. Te fel tudod fogni, hogy mi a különbség a gender, és a gender megnevezése között? ( a gender csak annyit jelent, hogy társadalmi nem, azaz, nem kötelező, hogy az anyaság kizárja a vezérigazgatói posztot. Márt más a fiziológiai és a társadalmi szerep).
Hugonnai Vilma még egyedül volt, mint orvonő. Akkor csak egy gender létezett, aki kilépett a standardból? Most hogy több kilépést neveznek meg, az azt jelenti, hogy több a deviáns, vagy mi? Mert a saját korában ő is deviánsnak minősíttetett. Tudod te, miről beszélsz? Nem vagyok benne biztos. És nincs gender szak a CEU-n legfeljebb kutatás, ami a társadalmat érinti.

2018.06.17. 21:18:24

@különvélemény:

Melyik listáról beszélsz, ha nem értetted volna meg ezt az egyszerű kérdést?

élhetetlen 2018.06.17. 21:28:58

@bölcsbagoly: Jaj! A csak Magyarországon akkreditált képzéseket nem fogadják el Amerikában, és a diplomák jól megkülönböztethetők. Azzal nem vagyok hajlandó foglalkozni, hogy egyes magyarok szerint minden amerikai hülye, mert ez nem igaz, te meg ebből indulsz ki. Csak azok hiszik azt, hogy a CEU-nak nincs két tagozata, akik soha rá sem néztek, elég volt nekik, hogy a FIDESZ azt mondja, fúj CEU. „A magyar kormány aláírja, ahogy meggyőződik róla hogy a Bard College keretén belül a NY-i CEU-nak campusa van és képzést végez!” Ez komoly. Én megértem, csak nem tudom elfogadni, hogy a magyar kormány, aki naponta hazudik, (nem jöhet betelepült, csak 20000, ha kölcsönt ad), annak joga van megkérdőjelezni New York kormányzójának a szavát, és garanciáját.
„jó ember, és hány olyan intézmény van amelynek nincs alapképzése?„. Sok, „különvéleménynek” már mellékeltem egy rangsort, amire felkerült több, mint ezer. Az unokahúgom Manchesterben hat milláért csinált meg egy hat hónapos mesterképzést, egy olyan egyetemen, ami még azon a listán sincs fenn, ahol a CEU, de a saját szakmájában ér annyit, hogy rögtön kapott jól fizető állami állást. Az, hogy te miről nem tudsz, az nem számít, ugye.

2018.06.17. 21:29:51

@Mr. Neutron:

" hanem azt kifogásolta szerző, hogy az állam fog dönteni arról, hogy az állam törvénysértést követett el."

Ami egy hülyeség.
Nem értem, mit erőlködsz.
A cikkben rosszul fogalmaznak illetve pontatlanul. Ettől még vagy érted, miről van szó vagy nem.

De akármelyik is az igazság, ettől még ez a kérdésed:
"Ezért kérem, legyetek szívesek lehatőleg arcoskodás és trágárságok nélkül megírni, hogy véleményrtek szerint a mindenkori bíróság az állam része-e, vagy sem. Beérem annyival is, hogy "igen" vagy "nem"."
Nyilván erre az a válasz, hogy igen.
Se ennek semmi jelentősége itt és most ebben a kérdésben.

élhetetlen 2018.06.17. 21:37:28

@bkkzol: „Nehéz nem hazaárulónak gondolni azokat akik külföldi bíróságokon, szervezeteknél jelentik fel hazájukat. Lehet ez bíró vagy EU-s képviselő vagy akár "civil" szervezet.”. Igazad van, itthon kell feljelenteni őket, mert akkor biztosan nem történik semmi, a haza rendben van, akármi történik. Csak kérdezem. Ha hazád ellen itthon tesznek valami egészen durvát, és nemzetközi segítséget kérsz, biztos, hogy te vagy a hazaáruló?

colonel Tigh 2018.06.17. 21:43:15

@Happy Hepar: Jól látod. A ballibsizésnek pedig pont ez az értelme, hogy ne a valós problémáról beszéljenek az emberek. Akik Orbánt kritizálják, azoknak több mint 90%-ban semmi közük semmilyen balliberális társuláshoz, egyszerűen csak egy normális országban akarnak élni. Olyan országban, ahol börtönbe megy a ki lop, hívják Gyurcsánynak, vagy Orbánnak, tök mindegy, olyan országban, ahol a törvény mindenkire vonatkozik, jogállamban, parlamentáris demokráciában. A magukat jobboldalinak beállító -azonban minden ízükben kommunista- igazi, vérfideszes jóemberek pedig csak ballibsiznek. Végülis mit csináljanak szerencsétlenek, ha pont az eszményített, piedesztálra emelt cigány fővezérük lopja szét az országot. Alig várom mi lesz 2-3év múlva. Most még van lóvé, még '19-ben is elröcögnek, de aztán... az biztos, hogy 20-21-ben újabb nagy látomása lesz a fővezérnek. Eddig elfogyasztott, hány ideológiát is? Nézzük: kezdetben, indult a fidesz mint liberális, demokrata párt. Aztán jött a polgáriasodás, a konzervatív nagypolgári figura. Aztán ahogy erősödött a Jobbik, egyre tolultak a jobbszélre, majd megszületett ez az illiberális őrület. Ja, és közben pedig nagyon keresztény a lelkem -igaz megosztotta a saját országát, és gyűlöletet szít, ez inkább sátáni, mint keresztényi húzás, de hát a valóság már jó ideje nem játszik- főleg mostanában, hogy az eus párttársak csúnyán kezdtek nézni, most nagyon a keresztény-demokrata képet próbálja tolni. Ez mennyi is eddig? Ja és ugye indultunk a KISZ-ből, igazi kommunista párttag volt az összes, mert ugye akkoriban azzal lehetett a kondér közelébe kerülni. És ez utóbbi mondatban van a lényeg. A fidesznél, Orbánnál az ideológia csak eszköz, úgy váltogatja mint a zokniját. Ezt próbálják meg sokszor politikusi zseniként beállítani, felénk ezt csak simán jellemtelennek, köpönyegforgatónak hívják.

élhetetlen 2018.06.17. 21:51:14

@csobi2011: Igen, növekvő gdp a stadion építésekből, minimális munkanélküliség, mert a közmunka ugyan sokba kerül, de nem hoz mást, csak statisztikát, nincs infláció, csak a napi élelmiszer ár emelkedik, de a lapos tv ára biztosan csökken de azt nem veszek naponta. A stabil államháztartást meg nézd meg, mikor el kell kezdeni visszafizetni a letelepedési kötvényeket, és ez már hamarosan jön. Aztán a kínai vasúthitel, meg a Paks 2. A hosszú távú jólétet mire alapozod?

AveCaesarVavan 2018.06.17. 22:01:48

@élhetetlen: A "gender" kifejezés Magyarországon szitokszó, mert nem tudjuk, hogy mi a fenét jelent, és a végén még az is kiderülhet, hogy Anyut úgy rendesen szájon se vághatom, ha valami bajom van, mert jönnek azok a rohadt jogvédők!

élhetetlen 2018.06.17. 22:12:02

@csobi2011: Elég hülye vagy. Gyurcsány nem lenézi a határon túli magyarokat, legfeljebb az mondja, amit én is, ha nem itt élnek, akkor ne szavazzanak arról, hogy én hogyan éljek. Jogos? A honfitársai közé lövet duma meg nagyon szar, mert ezek a honfitársak gyújtogattak, törtek zúztak, és ne ragozzuk, hogy kinek a hívására, honnét jöttek. Persze, ez szerinted a fellázadt nép volt. Érdekes, mióta a FIDESZ van kormányon, nincs gyújtogató fellázadt nép. Eljut ez az agyadig? „Megdolgozom én a pénzemért és elégedett is vagyok vele.”. Mert veled még nem történt meg, hogy ott maradtál legelő nélkül 500 birkával, mert lejárt a szerződés, és nem veled hosszabbítottak, hanem valami műkörmössel, akinek jól jött a föld alapú támogatás. Te meg ezt nem érted, amig a te kis világod kerek, addig nem érdeket, hogy hány trafikost, hány kisgazdát, hány kisboltost csinálnak ki. Gratulálok.

élhetetlen 2018.06.17. 22:25:44

@Hilda kisfia: „Ugyanis kétharmada van ha nem tudnád. Hogy ez tetszik e Fülig libbant Józsefnek vagy sem, mellékes! :D Értede szerencsétlen ártány? :P”. És mi van ha téged ásnak be valami miatt nyakig a szarba, mert kétharmaddal megtehetik? Elég a kétharmad, nem kell az igazság? Ja, úgy gondolod, hogy amíg elég intenzíven nyalsz, addig nem lehet bajod? Ez nem garantált.

élhetetlen 2018.06.17. 23:08:46

@bölcsbagoly: Ja, ja. „- tavaly a magyar kormányküldöttség látogatást tett NY államban és megtekintette a Bard College-ben szerződés alapján létesitendő CEU campus és képzés helyszínét, de nyilvánvalóvá tette, hogy csak akkor lesz aláírva a magyar kormány által is a szerződés, ha a képzés valóságosan is beindul ott! Ez nyilvánvalóan csak ez év őszétől lehetséges, ergo csak azután lehet vizsgálni is, bármennyire is aprehendálnak Ignatieff elvtársúrék! Capisci?”. Ja, a magyar kormány teljesen normálisan megkérdőjelezi New York kormányzójának a szavát, és garanciáját. Majd valaki beiratkozik oda, és fél év múlva jelenti, hogy működik-e, vagy hogy? Lesz egy diák szava NY állam kormányzó szava ellen, ha úgy adódik? Hogy közben az van, hogy te beiratkoznál-e egy olyan egyetemre, aminek a következő évéről majd ötletszerűen dönt a kormány, ez nem számít, ugye? A bizonytalanságba már tönkremehet egy egyetem, de ti ennek csak örültök. Csak azt nem értem, hogy miért. Kinek lesz jobb, ha a CEU amerikai képzést adó része átmegy Bécsbe? Szebbek lesztek, okosabbak, gazdagabbak, vagy büszkék, hogy nem nálunk működik, nem itt hoz bevételt, hírnevet, vagy mi van?

élhetetlen 2018.06.17. 23:38:09

@AveCaesarVavan: Hát ez nehéz kérdés. Ha Anyu aláírt egy olyan szerződést, hogy neki csak takarítani, és főzni kell, és te eltartod, és az eltartás fejében vállalja, hogy időnként szájon vágod, akkor szerintem nem tudnak mit kezdeni veled a jogvédők. Persze, még játszik, hogy felvilágosítják, esetleg semmissé teszi a szerződést, akkor buktad, nem vághatod szájon. A gender, azaz társadalmi szerep. Ha Anyu dolgozik is, amellet, hogy takarít, és főz, és haza is visz valamennyit, esetleg többet, mint te, akkor milyen jogon vágod szájon? Mert te vagy az erősebb? Ez nem jogalap. Ilyen egyszerű. Gender, társadalmi szerep, elkülönülve az ivaritól. Mi a baj akkor, ha egy nő hét éven keresztül visz egy országos projectet, előtte már szült két gyereket, és ez alatt a hét év alatt ő megy haza éjfélkor, nem a férj, a férj meg főzött a gyerekeknek, megetette, megfürdette, és lefektette őket. Mi a baj ezzel? Van anya is, apa is, különböző időelosztásban. Na, ezt magyarázd el mindenkinek, akinek a gender szitokszó.

Énmégújvagyok 2018.06.18. 02:04:27

@Mr. Neutron: Hát, b@szd meg Kadhafi nevét ezer féleképpen láttam már leírva, de amit te írtál az mindent visz!
" Moammer Kadhafi[1] (arabul: معمر القذافـي), (Szurt, 1942. június 19. – Szurt, 2011. október 20.[2][3]) líbiai..."
"Más magyar átiratban Moammer al-Kaddzáfi. A budapesti líbiai nagykövetség szerint a helyes átírás: Muammar al-Kaddáfi. Tudományos átírással: Muʿammar al-Qaḏḏāfī. Átírásához l. OH. 879. és 272. o., KNMH. 141. és 848. o."
Lásd: Wikipédia

Mr. Neutron 2018.06.18. 02:11:38

@Énmégújvagyok: Nyugi, csak egy szimpla elütés volt. Természetesen én is tudom, hogy helyesen معمر القذافـي, eredetileg én is pont ezt akartam írni!

;)

babbaba 2018.06.18. 07:36:30

Mikor a hazaáruló hazaárulózik. A bolsik ugyanezt tették kádár alatt. Az volt a hazaáruló, akiknek nem tetszett az önkényes uralkodásuk.

Nem hiába voltak ezek a szarládák, ifjúkommunisták.

Toportyán Zsóti 2018.06.18. 08:05:39

Baksisért terrorista bankárt is betelepítő hazaárulózik...bolsi tempó.Ezektől lejjeb csak holnapi tenmaguk van.Se önkontroll se erkölcs,ez a régivágású kereszténydemokrácia szerintük.

Helga Beauty Salon2 2018.06.18. 08:35:55

@élhetetlen: ." És mi van ha téged ásnak be valami miatt nyakig a szarba, mert kétharmaddal megtehetik? "

A kétharmadra akkor hivatkozom, ha nagyon megy a sírás, mert nem a ti elképzelésetek szerint cselekszik a kormány. Ők győztek, mit adjátok itt a sértődöttet? A világon sehol sem a vesztesek diktálnak, mi ebben a meglepő? Arról nem is beszélve hogy az ellenzék megnyilvánulásai kizárnak minden együttműködést.
Mint ahogy most te is egyből nyakig szarba ásásról beszélsz, és ugyanabban a bekezdésben kifogásolod a modoromat. Érted amit itt írok?

Unavailable 2018.06.18. 09:27:18

@különvélemény:

Jobban tennéd, ha utánanéznél annak, amit leírsz.

Még, hogy a CEU sincs rajta a listán?

De igen, ott van:

www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/central-european-university

AvéCézárVavan 2018.06.18. 10:46:43

@élhetetlen: Tudod, én vagyok... izé én voltam a Zanyu. Vittem a kölyköket ezerrel háromfelé... És a szociológus férj megkapta, hogy "csak nem állsz neki férfi létedre...."

Gleccsertetű 2018.06.18. 10:59:48

@exterminador: már voltunk 2002-1010 között. lúzer fejetek el is lett hajtva

bölcsbagoly 2018.06.18. 11:03:56

@élhetetlen: összevissza dumálsz!
1. Ha nem tévedek végig azt állítottam, hogy a Sorosék csalása/megtévesztő művelete pont az hogy két CEU van! És kétféle diplomát adnak, egyiket ösztöndíjasoknak itthon, a másikat jó pénzért az USA-ba vágyóknak.
2. A kutyát sem érdekel senki szava, manapság nem szégyen hazudozni (pláne ha jól meg is fizetik érte!). Ha a magyar kormányküldöttség látja majd, hogy a Bard Collegeben van CEU campus és folyik tényleges képzés, akkor a szerződés alá lesz írva!
3. Tehát szerinted az jó és szép ha valaki csal? Menjen a CEU Bécsbe és boldogítsa a sógorokat a csalásával.
4. No sok ezer alapképzés nélküli egyetem nincs a világon, az meg hogy egyes MSC-ket és PhD-kat elfogadnak, még nem jelenti azt, hogy ezek a képzések a valós egyetemekével egyenlő értékűek lennének (lemásolt kütyüket is megveszel, pedig tudod, hogy nem márkás holmik, de olcsók). Azok fizetnek ilyen képzésekért, akik a valósokat nem tudják megfizetni, vagy nem jutnak oda. A CEU-ra is főleg ázsiai, kelet-európai, balkáni hallgatók jönnek, meg olyan nyugateurópaiak, akik az ottani díjakat nem tudják megfizetni, viszont jól feltudják használni az amerikai diplomát!
5. Megpróbálnál válaszolni arra a kérdésre, hogy miért nincs egy természettudományos/műszaki/művészeti képzés sem a KEE/CEU-n? A matek képzés sem az.

bölcsbagoly 2018.06.18. 11:08:22

@Unavailable: sokféle lista van. Mivel a KEE/CEU-nak nincs alapképzése, csak az olyan intézményekkel versenghet, ahol szintén nincs ilyen! A neves külföldi és hazai egyetemek esetében mindegyiknél van! Ti csak dicsekedjetek a helyezéseitekkel a bóvli kategóriákban!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.18. 11:12:20

@bölcsbagoly: "MSC-ket és PhD-kat elfogadnak, még nem jelenti azt, hogy ezek a képzések a valós egyetemekével egyenlő értékűek lennének"

Nem, az értékük magasabb, legalábbis a többi magyar egyetemmel összevetve.

"A CEU-ra is főleg ázsiai, kelet-európai, balkáni hallgatók jönnek, meg olyan nyugateurópaiak, akik az ottani díjakat nem tudják megfizetni, viszont jól feltudják használni az amerikai diplomát!"

Te most miért dicséred a CEU-t? Kubatov nem trollkodni küldött ide? Ezért nem kapsz fizetést.

"miért nincs egy természettudományos/műszaki/művészeti képzés sem a KEE/CEU-n?"

Nem a profiljuk. Most azt szeretnéd, hogy bővítsék a CEU-t, vagy hogy megszüntessék-elköltöztessék? Döntsd már el! Csak szólok, hogy az évi tízmilliárd forint adót, és a hallgatók, tanárok költéseit is vinni fogják, az se marad.

Bölcs bagoly a faszom, hülye varjú vagy. :))

bölcsbagoly 2018.06.18. 11:17:29

@élhetetlen: a gender mit is jelent szó szerint? A gender=társadalmi nem a társadalom által elvárt szereprepertoár. Ezt a szereprepertoárt a nevelődés során sajátítjuk el.
Ergo, a genderizmus fából vaskarika! Normális körülmények közt , normális családban/közösségben a szocializálódás, nevelés az ivari nemnek megfelelően történik. Ennek sok ezer éves hagyományai vannak.
A genderizmusnak a devianciák (homoszexualitás, transzszexualitás, stb) és a szélsőségességek (feminizmus) elfogadtatása és a hagyományos családmodell, a társadalmi szerepek megváltoztatása a célja.

2018.06.18. 11:17:41

@bölcsbagoly:

Rossz nézni, ahogy erőlködsz.

bölcsbagoly 2018.06.18. 11:23:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
1. valszeg neked is bóvli diplomád lehet; (ha van egyáltalán ilyesmid),.
2. ha ez neked dicséret....
3. érdekes, a valós egyetemeknek miért a profiljuk?
Azért nem, mert nem kel hozzá labor, műhely, gyakorlati terület, felszerelés, anyagok, stb.
Csak terem és könyvtár! Ergo, sokkal olcsóbb mint egy valós egyetem létrehozása.
4. Kibírjuk, csak már menjetek mind a francba! DE a janicsárképző KEE itt marad sajnos.

bölcsbagoly 2018.06.18. 11:24:29

@MikeBoy: persze, persze, fáj a valóság, nemde? Valami érdemi cáfolat esetleg? Élvezem a vicsorgásotokat!

2018.06.18. 11:30:24

Csak egy példa Emese!

"5. Megpróbálnál válaszolni arra a kérdésre, hogy miért nincs egy természettudományos/műszaki/művészeti képzés sem a KEE/CEU-n? A matek képzés sem az. "

"Nem a profiljuk."

" érdekes, a valós egyetemeknek miért a profiljuk? "

Tehát! Szerinted a "valós" egyetemeken mindegyiken tanítanak természettudományokat? Csak mert ez az állításod ezt jelenti.

bölcsbagoly 2018.06.18. 11:32:27

@élhetetlen: hazudsz mint a vízfolyás!
1. a szavazati jog az állampolgársággal jár (nincs kétféle: szavazó és nem szavazó!) s nem a lakcimkártyával! A nyugaton dolgozó, állandó lakhellyel itthon már nem rendelkezőktől meg kellene vonni az állampolgárságot?
2. 2006-ban a Tv székház ostromát szeptemberben a széljobb (Toroczkai és Köményesi vezetésével) szervezte, október 23-án viszont a Fidesz nagygyűlés résztvevőit és mindenkit aki a környéken mozgott/vendéglőben ült stb. támadta meg Fletód bandája!

2018.06.18. 11:32:51

@bölcsbagoly:

vagy:

3. Tehát szerinted az jó és szép ha valaki csal? Menjen a CEU Bécsbe és boldogítsa a sógorokat a csalásával.

Bármit is jelentsen Emese szótárában a "csalás" kifejezés itt. Ha a CEU csal, akkor miért kellett csakis kizárólag az ellenében törvényt hozni?

élhetetlen 2018.06.18. 11:33:23

@Hilda kisfia: Úgy tűnik, összekeversz valakivel, mert a modorodról egy szót sem írtam. „Mint ahogy most te is egyből nyakig szarba ásásról beszélsz”. Lehetne máshogy is fogalmazni, de azt az ember, aki a trafikjából élt, netán a családtagja is, és elvették az árusítási jogát egy tollvonással, azt igenis nyakig ásták a szarba. Aztán próbáljon kimászni, tanuljon másik szakmát, nyisson pékséget vagy menjen el éjszakás árufeltöltőnek. Ha nem érted, hát nem érted. Ahogy, úgy tűnik azt sem érted, mi a különbség az élni a hatalommal, és a visszaélni a hatalommal között.

2018.06.18. 11:39:49

@bölcsbagoly:

"A nyugaton dolgozó, állandó lakhellyel itthon már nem rendelkezőktől meg kellene vonni az állampolgárságot? "

Emese!
Mi köze ahhoz a nyugaton dolgozóknak, akik életükben nem élnek Magyarországon?

"a szavazati jog az állampolgársággal jár (nincs kétféle: szavazó és nem szavazó!) "

Emese!
Kérdezz már meg erről egy tízéves gyereket vagy olyat, akit eltiltottak a közügyektől.
Eztán gyere vissza és csodálkozz, hogy állampolgár és még sincs szavazati joga.

bölcsbagoly 2018.06.18. 11:41:55

@MikeBoy: mondj egy olyan itthonit vagy külföldit ahol nincs természettudományos/alkalmazott termtud. oktatás!
Van tudományegyetem és van alkalmazott tudományok egyeteme (orvosi, műszaki, mezőgazdasági, művészeti, stb) kategória.
Tehát: ELTE, Debrecen, Péc s, Szeged, stb, Semmelweis, BME, Szt. István, stb. A Corvinus sem kivétel, mert alkalmazott tudományterületen képez hallgatókat. A Pázmány pl. régészetet is oktat.
Oxford, Cambridge, Edinburg, Harvard, Yale, Stanford, stb.
DE a KEE/CEU nem egyetem amúgy sem, mivel hiányzik az alapképzés (BSc)!

bölcsbagoly 2018.06.18. 11:44:07

@MikeBoy: te hülye vagy? 18 éven alulinak és közügyektől eltiltottnak nincs, minden más állampolgárnak van!
Nickedben a "boy" az infantilizmusodat jelzi?

2018.06.18. 11:44:46

@bölcsbagoly:

Igen vagy nem?
Egyébként meg PPKE. Gyakorlatilag semmilyen természettudományos oktatásuk nincsen.

2018.06.18. 11:50:32

@bölcsbagoly:

Te figyel ide! Ezt írtad!

"a szavazati jog az állampolgársággal jár (nincs kétféle: szavazó és nem szavazó!) "

EZ NEM IGAZ! NEM JÁR AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL SZAVAZATI JOG!
Nem mondom, hogy hazudtál Emese! Csak buta vagy és okoskodsz.

Az állampolgárság szükséges, de nem elégséges feltétele a szavazásnak.
Ha nem aludtál minden matek órán, talán tudod ez mit jelent.
Ezt tudjuk, hiszen majd 10 millióan vagyunk, de csak 8 millió a szavazó.
Innentől fogva pedig csak az a kérdés, ki nem szavazhat.
Tehát szépen megdőlt a lakcímkártyás hülyeséged!
Főleg azért, mert a nyugatra kiment dolgozók tárbora teljesen más halmaz ahhoz képest, akik SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN NEM LAKTAK ITT!

élhetetlen 2018.06.18. 11:51:36

@AvéCézárVavan: Amint a válaszomból láthattad, nem vettem komolyan a szájon vágós kérdésedet. Ugyan nem sokra mész vele, de én becsüllek, amiért bevállaltad a Zanyu szerepet, ahogy becsülöm azokat a férfi kollégákat is, akik sütnek, főznek, kitakarítanak, ha ők érnek haza előbb.

bölcsbagoly 2018.06.18. 11:52:16

@MikeBoy: az előbb írtam, hogy van régészet, s az valójában termtud. szakterület! Amúgy, egyházi felsőoktatási intézmény:
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem államilag elismert egyházi egyetem. Jog- és Államtudományi, Információs Technológiai valamint Hittudományi Kara Budapesten található.
Az információs technológia kar az szerinted bölcsészeti?

bölcsbagoly 2018.06.18. 11:54:56

@MikeBoy: okoska, a 18 éven aluliaknak és a közügyektől eltiltottaknak nincs szavazati joga, mindenki másnak aki magyar állampolgár van!
Abban tökéletesen igazad lehet, hogy nektek, a hazaáruló ellenzéknek nem kellene legyen! Aláírnám rögtön!

2018.06.18. 11:56:58

@bölcsbagoly:

Csakugyan! Van régészet!? :D Mindjárt berosálok.
Innentől fogva ez a suli echte természettudományos lesz, ugye?
Vagyis a CEU csak azért lop csal hazudik, mert nem oktat régészetet.
De, ha oktatna, neked már rendben is lenne. :D

2018.06.18. 12:01:01

@bölcsbagoly:

Emese!
Még leírhatod ezt 25*, attól amit írtál hülyeség marad.

"okoska, a 18 éven aluliaknak és a közügyektől eltiltottaknak nincs szavazati joga, "

Ez mit jelent Emse? NEM MINDEN ÁLLAMPOLGÁRNAK VAN SZAVAZATI JOGA!

És te mit is írtál Emese?

"a szavazati jog az állampolgársággal jár (nincs kétféle: szavazó és nem szavazó!) "

NEM JÁR! HISZ NEM MINDEN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR SZAVAZHAT!

És akkor most csillagok közé rakom, hogy ne tudj elsiklani felette
**************
"a szavazati jog az állampolgársággal jár (nincs kétféle: szavazó és nem szavazó!) "
**************
Ez ott a csillagok között HÜLYESÉG!

bölcsbagoly 2018.06.18. 12:05:57

@MikeBoy: mivel volt tanitványom oktatta ott, nyilván van ilyesmi, de van informatikai technológia, a CEU-nak is van? S mivel a Pázmány nem állami egyetem, hanem a katolikus egyházé miért kellene legyen természettudományos képzése? Viszont minden karán van alapképzés!
A KEE/CEU-n sem kötelező a term.tud. csak kérdeztem, hogy mi az oka a hiányának, amit nem okoltál meg, hanem elkezdtél terelni. Mindketten jól tudjuk, hogy mi az ok: nem lehet janicsárképzést végezni fizikán/kémián/biológián, stb. annál inkább a bölcsészeten, jogon, közgazdaságon , szociológián, filozófián, s hasonlókon! S Sorosnak janicsárokra van szüksége az alapitványához és NGO-ihoz s nem természettudósokra!

bölcsbagoly 2018.06.18. 12:09:03

@MikeBoy: te tényleg hülye vagy! Minden jognál vannak kivételek! Ilyen a szavazati jognál, a kor, a szellemi állapot és a büntetőjogi eltiltás. Te is valszeg valamelyikbe tartozhatsz, szerintem a másodikba vagy a harmadikba!

2018.06.18. 12:09:34

@bölcsbagoly:

"hanem a katolikus egyházé miért kellene legyen természettudományos képzése? "

Azért, mert egy BÖLCS BAGOLY EZT ÍRTA BASZOD! :D

"3. érdekes, a valós egyetemeknek miért a profiljuk? "

Vagyis Bölcsbagoly szerint az egyházi egyetemek nem "valós" egyetemek jelentsen ez bármit is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.18. 12:09:49

@hülyevarjú: "1. valszeg neked is bóvli diplomád lehet; (ha van egyáltalán ilyesmid)"

ELTE TTK. De hogy jön ez ide? 8 általánossal csak a fideSSfasszopók kommentelhetnek?

"egyetemeknek miért a profiljuk?"

Mert így határoztak. Van még ilyen hülye kérdésed? :))

"menjetek mind a francba!"

Sajnálom, hazaáruló fideSSfasszopókám, mi magyar hazafiak maradunk. Inkább ti takarodhatnátok a hazámból.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.18. 12:12:31

@bölcsbagoly: "Az információs technológia"

Az nem természettudomány. (Eleve nem is tudomány.) De hasonlóan a matematikához, hagyományosan a TTK-n oktatják.

2018.06.18. 12:14:14

@bölcsbagoly:

"te tényleg hülye vagy! Minden jognál vannak kivételek! Ilyen a szavazati jognál, a kor, a szellemi állapot és a büntetőjogi eltiltás. Te is valszeg valamelyikbe tartozhatsz, szerintem
a másodikba vagy a harmadikba! "

TÉNYLEG!? NEM MONDOD!?
Én tudom, hogy vannak kivételek Emese!
**************
"a szavazati jog az állampolgársággal jár (nincs kétféle: szavazó és nem szavazó!) "
**************
De a csillagos mondatod nem azt jelenti. És ezt te írtad le Emese és nem én!
És tudod, miért?
Mert ezzel akartad megmagyarázni, miért kellene szavazati jog a határon túl élő magyaroknak!

És most dupla csillaggal a lényeg:
**************
**************
Ha vannak kivételek, akkor miért ne legyenek azok kivételek, akik SOHA NEM ÉLTEK MAGYARORSZÁGON!??
**************
**************
Na most válaszoljunk erre Emese! Ha tudunk!

élhetetlen 2018.06.18. 12:17:47

@bölcsbagoly: „Ha nem tévedek végig azt állítottam, hogy a Sorosék csalása/megtévesztő művelete pont az hogy két CEU van! És kétféle diplomát adnak, egyiket ösztöndíjasoknak itthon, a másikat jó pénzért az USA-ba vágyóknak.”. Nincsen csalás. A CEU-n két féle diplomát adnak ki, és azt amelyiket a Magyarországon akkreditált képzésre adják, azt nem fogadják el az USA-ban, és az USA-ban akkreditált képzéssel járó diploma nem érvényes Magyarországon. A két dolog csak az agyadban keveredik. Nem megyek végig a szuper pontjaidon, mert a csal, meg a „manapság nem szégyen hazudozni”, miért hinnénk NY állam kormányzójának, az nem az a téma, amivel érdemes foglalkozni, és nem fogadom el, hogy egy PhD értékét te állapítod meg.
Az ötödik pontban feltett kérdésed („miért nincs egy természettudományos/műszaki/művészeti képzés sem a KEE/CEU-n?”) viszont tényleg nagyon ravasz, csőbe húzós, pedig a válasz egyszerű. Nem az a profiljuk. Neked még nem tűnt fel, hogy az orvosi, vagy jogi egyetemen sem tudsz fizikából doktorálni, és villamos mérnöki vagy művészeti képzés sincs egyiken sem? Vagy akkor azok sem igazi egyetemek? Ne kínlódj tovább. Egyre ostobábbak az "érveid".

bölcsbagoly 2018.06.18. 12:20:58

@MikeBoy: hát nem is nevezhetők sem tudományegyetemnek, sem alkalmazott tudományok egyetemének! Felekezeti képzési intézmények. Ezt a képzési színvonaluk is jelzi. Normális körülmények közt a teológiához kacsolódó témákon kívül nem is képezhetnének más területen hallgatókat, de a genszterváltás utáni zűrzavarban kiharcolták maguknak a + jogokat. Mégis hányan járnának pl. a Pázmányra ha csak pap és vallástanár képzése lenne?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.18. 12:21:20

@bölcsbagoly: "Hittudományi"

Nincs olyan, hogy hittudomány. Csak szemforgató papok vannak. Még ha oktatják is a szemforgatást, abból nem lesz az tudomány.

Helga Beauty Salon2 2018.06.18. 12:21:44

@élhetetlen: azt az ember, aki a trafikjából élt, netán a családtagja is, és elvették az árusítási jogát egy tollvonással, azt igenis nyakig ásták a szarba.

Sánta érv. Évtizedek óta nem volt klasszikus trafik ami csak cigit árult, a boltokban vették a cigit egyéb beszereznivalóval összekapcsolva, az nyírta ki őket nagyon régen. Ezzel a tiltással pont lehetőséget teremtettek. Persze a csúnya Orbán csinálta hogy a csicskásai megéljenek, meg én is ezért kommentelek, na megyek is bekasszírozom a bevételt mind a tíz dohányboltomból!
Neked meg minimum négy évet kell várni hogy a libsik üzlethez juttassanak, addig szerintem mosogass Londonban!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.18. 12:23:34

@Hilda kisfia: Te egy teljesen normális ember lennél, csak neked minden fordítva van bekötve. :))

2018.06.18. 12:24:07

@bölcsbagoly:

Figyelj már ide!
Bölcsészetet csak akkor lehet jól tanítani, ha tanítasz mellette fizikát valaki másnak!? :D

bölcsbagoly 2018.06.18. 12:27:31

@élhetetlen: mivel jó pár PhD-n voltam témavezető, opponens, bizottsági tag, ergo van némi fogalmam az értékrendről!
A kormánynak is vannak tapasztalatai a CEU-s vezetők (Ignatieff, Enyedi, stb) szavahihetőségéről s ergo, csak azt fogadnak el amiről meggyőződtek!
DE miért az a profiljuk ami? MI okolja meg a term.tud.-ok kizárását? Mint már írtam, mert Sorosnak nem áll érdekében ilyen képzéseket támogatni, hiszen a végzőseiket nem lehet NGO aktivistaként hasznosítani!
Hízelgő, amikor egy elfogult ostoba le ostobáz!

2018.06.18. 12:29:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Baszod ez a Hilda mekkora épületes baromságot hordott itt össze az utolsó trafikos hozzászólásában, te atya úr isten!
Komolyan mondom, ez a trollszint legalja!

bölcsbagoly 2018.06.18. 12:29:53

@MikeBoy: nem, de ne tartsunk egyetemnek olyan intézményt amely sem alapképzést nem végez , s a tudományok spektrumából meg csak az olcsó és neki hasznos területeket válogatja ki!

bölcsbagoly 2018.06.18. 12:35:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: igazad van részben, de pont ezért nem tudomány pl. a történelem (s benne a irodalom/szinház/sport, stb történet), a filozófia, a szociológia, a politológia, az esztétika, a kommunikáció és média"tudomány", s társaik, mivel csak szubjektív vélemények halmazai.
A tudomány új és eredeti szellemi értéket hoz létre. A véleményezés nem az.

2018.06.18. 12:37:24

@bölcsbagoly:

Minek hívjuk? :) Diplomát adhasson?
És most tegyük szívünkre a kezünket.
Ezért ez a törvény és a CEU kálváriája. Nem Soros György miatt.
Csal meg nem basic. :)

bölcsbagoly 2018.06.18. 12:42:32

@MikeBoy: továbbképző intézménynek! Hát ki miatt? Ki levelezte le 2004-ben Magyar Bálinttal, hogy a CEU-nak külön státusza lehessen Mo-on? Az volt a "lex Ceu" nem a 2011-es és 2017-es, mert az csak rá vonatkozott, előjogokkal a többi külföldivel szemben! Mig az utóbbiak mindenkire vonatkoznak kivétel nélkül. S miért csak a CEU tiltakozik kézzel -lábbal ellene, a többi 20 miért nem?

élhetetlen 2018.06.18. 12:43:57

@bölcsbagoly: Nehéz veled. „szocializálódás, nevelés az ivari nemnek megfelelően történik”. De tessék szíves észrevenni már, hogy változik a világ. Vannak, akik szerint egy nőnek csak szülnie kell, mert ez az ivari rendeltetése, és van aki szerint lehet kutatómérnök is, ez a társadalmi szerep (gender). „Ennek sok ezer éves hagyományai vannak.„. Ebből a sok ezer évből megérdemelnél egy kis matriarchátust, ahol annyi lenne a dolgod, hogy hozz kaját, időnként termékenyíts meg valakit, aztán kuss, belebeszélni a dolgokba nincs jogod. „A genderizmusnak a devianciák (homoszexualitás, transzszexualitás, stb.) és a szélsőségességek (feminizmus) elfogadtatása és a hagyományos családmodell, a társadalmi szerepek megváltoztatása a célja.„. Nem. Csak azt kéne elfogadni, hogy egy homoszexuális, vagy transzszexuális ember is lehet teljes értékű tagja a társadalomnak, lehet jó matematikus, építész, politikus stb., nem kizárandó egyetlen társadalmi szerepből sem ivari alapon. És, ha két férfi, vagy két nő nevelne fel együtt egy gyereket, az nem veszélyeztetné a hetero családokat. Csak ennyit kéne elfogadni.

bölcsbagoly 2018.06.18. 12:46:57

@MikeBoy: s a pénzügyi manőverekről már ne is szóljunk a két fióka keverésének kapcsán! (Külföldi előadók foglakoztatása engedély nélkül, akkreditálatlan képzések tartása, tandíjak támogatáskénti elkönyvelése, stb a rossznyelvek szerint).

2018.06.18. 12:47:33

@bölcsbagoly:

Mondjuk azért, mert csak a CEU lehetetlenül el e miatt a törvény miatt.
Ez nagyon izzadtság szagú.
Oktatást akadályozni mondvacsinált módon az übergáz.
Van itt valami.
Egyetemnek hívj magát.
Nem az állam fizeti.
Diákjai vannak.
Oktat, diplomát ad, amit elfogadnak az USA-ban.
A működését törvényileg ellehetetleníteni úgy, hogy nincs rá semmilyen értelmes magyarázat, az übergáz.
És nem olyan világot idéz, amire szívesen gondolunk, amiben szívesen élünk.

Helga Beauty Salon2 2018.06.18. 12:48:01

@MikeBoy: Bölcsészetet csak akkor lehet jól tanítani, ha tanítasz mellette fizikát valaki másnak!? :D

A minőséget nem befolyásolja, viszont ha nem akarunk éhen dögleni akkor a pofázó pöcsök mellé nem árt képezni néhány gyakorlati embert is.
Tudom, úgy kellenek a világnak a filozófusok meg a kommunikációs szakemberek mint egy falat kenyér, mert őket lehet majd befogni közmunkára ha Soros már nem tartja el őket.

2018.06.18. 12:48:25

@bölcsbagoly:

"Rossz nyelvek szerint"
Na neeee!

bölcsbagoly 2018.06.18. 13:08:43

@élhetetlen: senki sem állítja, hogy a nőnek csak szülnie kell, de:
biológia tényszerűségek léteznek, amit semmiféle filozófálgatás nem tud megdönteni:
- csak a nő tud szülni;
- ő is csak adott korhatár kereteken belül;
- minél később annál nagyobb a genetikai ártalom az újszülöttre nézve.
Ezt a felelősséget a nők nem ruházhatják át sem a férfiakra, sem a társadalomra.
A homoszexuális, a transzszexuális, az aszexuális a meddő, a genetikai ártalmakat hordozó, az egoista, stb. pont azért nem lehet teljes értékű tagja a társadalomnak, mert nem teljesíti a fajfenntartás feladatát. Más szempontokból lehet hasznos tag, de azok a létfenntartáshoz tartoznak s nem a fajfenntartáshoz!
Biológusként azt vallom, hogy a szexuális devianciák veleszületettek, de mivel szexualitás szempontjából az emberek egyedenként a képzeletbeli tengely különböző részein helyezkednek el (a két végén az abszolut hetero illetve homo) túlnyomó többségük kisebb-nagyobb mértékben biszexuális és a szocializálódás , a körülmények határozzák meg, hogy ennek melyik oldala fog érvényesülni, vagy akár mindkettő! Minél erősebb hatások érik egyik oldalról, annál inkább befolyásolhatóvá válhat. Két apuka/anyuka s ami vele jár az biza befolyásoló tényező. még ha nem mis meghatározó jellegű!
Ellenérvként gyakran olvasom/hallom, hogy minden homo illetve transzszexuális hetero családban jön világra. Nyilván, mert homo családban lehetetlen lenne. DE javarészük az illető tengely homo végén helyezkedne el minden körülmények köztis! Ők ténylegesen homoszexuálisok s nem biszexuálisok! Mivel kutatási területem is a szexológia, elégé tájékozott vagyok a témában, s pont a CEU-n vettem részt számos olyan tevékenységen (meghívottként, vagy egyszerű résztvevőként), ami a homoszexualitással volt kapcsolatban!

bölcsbagoly 2018.06.18. 13:11:57

@MikeBoy: ezen az alapon a scientológusokról is ódát szavalhatsz el! S mégis rengeteg országból ki vannak tiltva! S horribile dictu, a CEU sem működhetne egy sor nyugati országban az ottani felsőoktatási törvények miatt! Többek közt Németországban sem!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.18. 13:33:41

@hülyevarjú: "nem teljesíti a fajfenntartás feladatát"

NINCS fajfenntartási feladat. Nem vagyunk állatok. (Általánosítottam, mondjuk rólad nem merem ezt kategorikusan kimondani. :)) )

élhetetlen 2018.06.18. 14:08:22

@Hilda kisfia: „Évtizedek óta nem volt klasszikus trafik ami csak cigit árult, a boltokban vették a cigit egyéb beszereznivalóval összekapcsolva, az nyírta ki őket nagyon régen.”. Látom, képben vagy. Egy klasszikus trafik volt itt a Karinthy és Budafoki sarkán. Igaz, nem csak cigit, hanem újságot is árult. És sokan bementek, akik nem akarták a sarki közértben végig állni a harminc fős sort, ha csak egy doboz cigit akartak. Itt legfeljebb két ember állt előtted, és aki cigiért ment be, esetleg vett újságot is. Aztán jött a „lehetőség”. Csak újságért kevesen mentek be, feladták, a következő megpróbált az újság mellet még csomagolt szendvicset is árulni, aztán feladta, és lett egy Fornetti a trafik helyett, én meg mehetek egy tv újságért a Körtérig. De ez nyilván nem igaz, mert te másképp tudod. És hiába poénkodsz „na megyek is bekasszírozom a bevételt mind a tíz dohányboltomból!”, mert te is tudod, hogy vannak, akik mennek, és bekasszírozzák a bevételt mind a tíz boltjukból. És azt is tudod, hogy a „lehetőség” felajánlása elég tisztességtelen volt, mert mást mondtak a pályázás előtt, és mást adtak utána. Előtte csak a költség látszott, beláthatatlanság biztosítása, stb., utána emelték az árrést 4 %-ról tízre, utána jött, hogy nem csak cigit, hanem piát is árusíthatnak, stb. És azért, mert nekem van erkölcsi érzékem, ami neked nincs, és felismerem, hogyha valami ugyan törvényes, de erkölcstelen, ettől még nem kell Londonban mosogatnom, nagyfiú.

Helga Beauty Salon2 2018.06.18. 14:38:15

@élhetetlen: Na tudtál mondani egy azaz 1 darab trafikot, ami újságos is volt tök jó. Még mindig jobb mint amikor 40000 embert emlegettetek akik éhen fognak halni, mert beleszámoltátok az ötven pénztáros szupermarketeket is pénztáranként ahol cigipolc volt. Amúgy mit tudsz arról az újságostrafikosról, éhenehalt a végén?
Trafik alig volt, ahol meg még cigit árultak az áruházlánchoz tartozott annak a tulaját meg nem sajnálom, azokat minek véded?

élhetetlen 2018.06.18. 14:46:00

@bölcsbagoly: Most kitettél magadért! „- csak a nő tud szülni;
- ő is csak adott korhatár kereteken belül;
- minél később annál nagyobb a genetikai ártalom az újszülöttre nézve.”. Ezeket mikor vitattam? Én csak azt mondtam, hogy a nő nem csak szülni tud. Ilyen tudományos felkészültséggel, amilyennel szerinted te rendelkezel, nem érted a különbséget? „Mivel kutatási területem is a szexológia, elégé tájékozott vagyok a témában”. Úgy látszik, nem eléggé vagy tájékozott. Azt sem tudod, hogy, ha két férfi él együtt, akár mindkettőnek lehet természetes gyermeke egy béranya közreműködésével, vagy akár két nő is szülhet egy spermabankból vett donorral, ha ezt engedélyezik? Nem tudod, hogy, ha engedélyezik, akkor a fajfenntartásban is részt vehetnek? „Szakember”. A környezet hatása. Nyilván azt sem tudod, hogy akit a nevelőotthonban megdug a nevelőtanár, legyen az áldozat fiú, vagy lány, az biztos, hogy sérül, de nem biztos, hogy homoszexuális lesz. Mint szakértő, meg tudnád mondani, hogy mi a különbség, ha egy gyerek apja lelép a csecsemő két hónapos korában és nem látják többet, és az anyja neveli fel a nővére segítségével, vagy egy mesterséges megtermékenyítéssel szül egy nő, és a barátnőjével, élettársával neveli fel a gyereket? Max annyi, hogy mondanak neki egy nevet, aztán, majd, ha nagykorú lesz, és arra vágyik, akkor Lilu megkeresi az apát. Ne röhögtesd ki magadat.

bölcsbagoly 2018.06.18. 15:03:23

@élhetetlen: de tudom, de egyiket sem tartom járható útnak, csak a szabályok kijátszásának! Pótcselekvés részükről az örökbefogadás is.
Az erőszaktól miért váltana valaki a szexuális orientációjában? Igen, ha az apa lelép/leléptetik (mert ilyen is van , nemde?) , akkor a gyerek apa/férfi minta nélkül nő fel és rosszul lesz szocializálódva!
Az érvelésed arra utal hogy egy feminista szőkeség lehetsz. Ti mindent zsigerből, érzelmek alapján ítéltek meg, a két agyféltekétek meg zavarják egymást, mivel egyszerre működnek!-:))

bölcsbagoly 2018.06.18. 15:06:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
bocsi, nem tudtam hogy biorobot vagy! A te fajtádat tényleg nem lenne szabad fenntartani, szaporítani, hiszen selejtjei vagytok az emberiségnek! Az állatok sokkal különb , minőségi lények hozzátok képest!

élhetetlen 2018.06.18. 15:08:50

@Hilda kisfia: „Na tudtál mondani egy azaz 1 darab trafikot, ami újságos is volt tök jó.”. Igen a sarkit említettem. Biztosan ez volt az egyetlen az országban. Feleslegesen magyarázom, hogy egy csomó faluban, ahol tejet, kenyeret és cigit árultak, és csak a tej meg a kenyér maradt, bezárt a kisbolt, mert abból nem lehet megélni, aztán most sem tej, sem kenyér, sem cigi. Egy falusi kisbolt nem biztos, hogy áruházlánchoz tartozott. Esetleg jön egy mozgóbolt, de ahhoz akkor, és ott kell lenni. „Amúgy mit tudsz arról az újságostrafikosról, éhenehalt a végén?„. Biztosan nem, ahogy az ötszáz birkával legelő nélkül marad gazda sem, csak kezdhette nulláról. Tudod, csak Bajnai miatt lettek tömegesen öngyilkosok a libások. Egyébként komolyan hiszed, hogy a cinizmusod felment az érzéketlenséged súlya alól?

élhetetlen 2018.06.18. 15:35:36

@bölcsbagoly: Ajaj. „de tudom, de egyiket sem tartom járható útnak, csak a szabályok kijátszásának! Pótcselekvés részükről az örökbefogadás is.„. És biztosan azt is tudod, hogy jobb egy gyereknek állami gondozásban, mint egy homo párnál, ahol van szeretet, törődés, és pénz is az iskoláztatáshoz. Jobb egy gyereknek egy hetero családban, ahol minden este cirkusz van, verik egymást, esetleg a gyereket is, de teljes mintát mutatnak. A csonka családokat is be kéne tiltani, nincs válás, mindegy, hogy milyen a családi élet, lényeg, hogy a gyerek lásson apát, anyát, mindegy milyet, mert csak akkor képes megfelelően szocializálódni. Ez jó kérdés: „Az erőszaktól miért váltana valaki a szexuális orientációjában?”. Esetleg, ha egy tönkretett 10 éves kislány azután nem akar férfiakkal érintkezni? Ez nem ugyanolyan környezeti hatás, mint, ha két nő neveli fel? Ja, szerinted ez utóbbi a károsabb.
Ez meg egy igazi kutatóhoz, tudóshoz, bölcshöz illő szöveg lett. „a két agyféltekétek meg zavarják egymást, mivel egyszerre működnek!-:))”. Hogyne, kifejezetten káros, ha mindkét agyféltekénk egyszerre működik, és akár szinkronban. Bezzeg te, akit az érzelmek nem befolyásolnak, a másik agyféltekéd meg nem képes összehozni egy logikus gondolatot, te vagy a csúcs. Na, mostmár hagyjál, kezdelek unni.

bölcsbagoly 2018.06.18. 15:47:29

@élhetetlen: a szokásos mantrát adod elő! Ezerszer hallottam már feministáktól, leszbikusoktól.
1. a csonka családban az apa/anya helyett rendszerint van valaki, ugyanolyan nemű minta.
2. a legtöbb homo férfi dominánsan női jellegű családban nő fel, él s igen gyakran rendkivül ragaszkodnak az anyjukhoz;
3. az hogy valaki megcsömörölt a spenótfőzeléktől, nem jelenti azt,. hogy okvetlenül pörkölt imádóvá válik;
4. látom az elevenedre tapintottam, de nem árt némi idegélettant is tanulmányozni;
5. nem szép a futás, de hasznos, ugyebár?

Helga Beauty Salon2 2018.06.18. 17:20:00

@élhetetlen: Egyébként komolyan hiszed, hogy a cinizmusod felment az érzéketlenséged súlya alól?

Nem hiszem, viszont a te mentális állapotod büntethetőséget kizáró körülmény.

élhetetlen 2018.06.18. 17:23:04

@bölcsbagoly: Tényleg egyre hülyébb érvekkel jössz.
„1. a csonka családban az apa/anya helyett rendszerint van valaki, ugyanolyan nemű minta.”. Ezzel mit mondtál? Én csak azt vetettem fel, hogy mindegy, hogy egy anya, és a nővére neveli fel a gyereket, vagy két nő, akik szeretik egymást.
„2. a legtöbb homo férfi dominánsan női jellegű családban nő fel, él s igen gyakran rendkivül ragaszkodnak az anyjukhoz„ Ne zavarjon meg, hogy a válások aránya kb. negyven százalék, és zömmel az anyánál maradnak a gyerekek, mégsem lesz homoszexuális a népesség negyven százaléka.
„3. az hogy valaki megcsömörölt a spenótfőzeléktől, nem jelenti azt,. hogy okvetlenül pörkölt imádóvá válik;”. Ezt nem mondtam, csak azt, hogy ez ugyanúgy megtörténhet egy lelkileg tönkretett gyerekkel, mint az, visszatérve a képiről az igazi témára, ahogy szerinted megtörténhet, ha egy homo pár neveli a gyereket, az a környezeti hatásra homo lesz. Te jöttél a környezeti hatással, csak már magadat sem érted.
„4. látom az elevenedre tapintottam”. Nem, nem tapintottál az elevenemre, nem vagyok érintett a témában, csak én képes vagyok gondolkodni is, ami rólad azért nem igazán mondható el.
„5. nem szép a futás, de hasznos, ugyebár?„. Hát, ha te ezt az eszmecserét úgy éled meg, hogy megfutamodtam az érveid elől, az már tényleg szánalmas. Ehhez már nincs mit hozzáfűzni. Az, hogy unlak, nem megfutamodás, csak egy tény. Egyre bugyutább dolgokat írsz, válaszolgathatok is, de minek?

élhetetlen 2018.06.18. 17:28:09

@Hilda kisfia: „a te mentális állapotod büntethetőséget kizáró körülmény. „. Jó szöveg, de a saját elmeállapotodon kívül mi sugallja azt, hogy nekem mentális problémáim vannak?

bölcsbagoly 2018.06.18. 18:24:21

@élhetetlen: személyeskedés helyett esetleg gondolkodhatnál néha!
1. Tudtommal sem a nővér, sem a két anyuci nem pótolhatja az apuci mintát; tengernyi szeretet ellenére sem;
2. Már írtam arról, hogy kiből válik s miért homoszexuális. Az ismert vizsgálati anyagok alapján a meleg férfiak túlnyomó része női közegben nőt fel. Tehát: hajlam+ közeg.
Ha nincs hajlam hiába a közeg, pláne ha a közeg amúgy hetero nevelést/hatást ad.
3. ld. fentebb.
4. gondolkodni képes vagy, csak éppen a gondolatmeneted hibás.
5. te vállaltad fel a vitát, ami nemcsak a kettőnké, mivel az idetévedő elolvasókat is érdekelheti, lévén nyilvános.

bölcsbagoly 2018.06.18. 18:32:41

@Hilda kisfia: katasztrófális ennek a némbernek a vitakészsége! Egyrészt nem képes értelmezni azt amit írsz, másrészt olyan mint egy harci kutya (görcsbe mered az állkapcsa mikor rádharap)-:)) Semmiféle észérv nem hat rá! No a feminácikat mind ilyen fából faragták, sajna.

élhetetlen 2018.06.18. 19:13:07

@bölcsbagoly: Igaz, elkövettem azt a dőreséget, hogy válaszoltam egy agyatlan kommentedre, még szerencse, hogy te olyan jól tudod értelmezni a válaszaimat, még azt is érted, mikor rámutatok a logikátlanságodra. Hát nem, és ez biztosan az én hibám. Ez tényleg katasztrofális vitastílus. Te nem válaszolsz, csak leírod újra ugyanazt, mert attól majd igaz lesz.
@Hilda kisfia: Legyetek egymásé, és hess!

bölcsbagoly 2018.06.18. 19:22:47

@élhetetlen: tipikus femináci picsogás....nem hat meg! Adieu....

élhetetlen 2018.06.18. 19:37:49

@bölcsbagoly: Engem meg a náci picsogás nem hat meg, úgyhogy minden rendben. Pá…

bölcsbagoly 2018.06.18. 19:49:33

@élhetetlen: te én himsovén, náci, rasszista, antiszemita vagyok ...mi lehetnék még?
Szó se róla, ezzel feltetted a koronát a mai pofátlanságaidra! De hát, mi mást lehetne elvárni a fajtádtól?

Helga Beauty Salon2 2018.06.18. 20:16:01

@bölcsbagoly: Miért, ez csaj? Persze gondolhattam volna abból hogy ilyen gyepes.

bölcsbagoly 2018.06.18. 20:20:50

@Hilda kisfia: a zsigeri reakciói és értetlenkedése elárulták, bár manapság nem lehet tudni, hogy a 72 változatból hova is tartozik! De hogy "érzékenyítve" van az fix!-:))

élhetetlen 2018.06.18. 20:21:15

@bölcsbagoly: Helyben vagyunk. Én femináci vagyok, de te, aki leírtad, hogy a homoszexuális nem teljes jogú tagja a társadalomnak, mert csak létfenntartásra alkalmas, a fajfenntartásra nem (ami nem igaz, csak te nem helyesled), már nem keresem vissza az összes hülyeségedet, neked semmi náci beütésed sincs, megsértődsz. És még jössz a fajtámmal? Ah, ez sem jelent semmit, a te „logikus” gondolatmeneted mentén, mert szerinted valamelyik agyféltekéd működik, szerintem meg csak zavaros jeleket ad ki. Áh, dehogy vagy te hülye, te egy intellektuális elme vagy szerinted, és komoly tudós is, persze. Mit tudsz a fajtámról? Honnét tudod, hogy magyarabb vagy, mint én, csak annyi az alapod, hogy azt hiszed, attól vagy magyar, hogy nem vagy képes a logikus gondolkodásra, vagy mi van? És most már hagyj a hülyeségeiddel.

bölcsbagoly 2018.06.18. 20:32:04

@élhetetlen: okoska, a fajta =/= fajjal s pláne nem az etnikummal! Ahogy a termesztett növényeknél/tenyésztett állatoknál is, a fajta a jellegekre utal. A pincsi is meg a bernáthegyi is kutya, egy faj, de nem egy fajta! S mindkettő a fajtajellegeiről ismerhető fel. Nos, az esetedben a libsi feminista jelegeivel "büszkélkedhetsz"! S ezekről vagy felismerhető.
A nőknél tényleg egyszerre működik a két agyfélteke (ha nem hiszed , kérdezd meg Hámori József agykutató akadémikustól!), míg a férfiaknál egyszerre csak az egyik. Ez távoli elődeinknél alakult így, mivel a vadász/halász férfiaknál a koncentrálás volt a siker titka, míg a gyűjtögető nőknél a szórt figyelem! Ezt favorizálta a természetes szelekció is, ami nem jelenti azt, hogy ne lennének mindkét nem esetében kivételek is. Capisci?

élhetetlen 2018.06.18. 20:36:32

@Hilda kisfia: Hát igen, csak a hülye macsók érnek valamit a világban szerintetek, a gondolkodó nők, azok nem. Most azt kéne éreznem a bagoly, akár a te válaszaidból, hogy szellemi fölényben vagytok? Hát nem. De nem számít, tudom, hogy tele van a világ öntelt hülyékkel. Egyébként melyik válaszomat cáfoltad érdemben, hogy így odavagy magadtól, és engem nevezel gyepesnek? Hess!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.18. 21:01:58

@hülyevarjú: "én himsovén, náci, rasszista, antiszemita vagyok ...mi lehetnék még? "

Egy nagy fasz. :))

élhetetlen 2018.06.18. 21:21:20

@bölcsbagoly: Nos, ha a fajta csak egy embertfajon belüli meghatározás részedről, akkor ugyanott tartunk, hogy, ha én femináci fajta vagyok, akkor te a megnyilvánulásaid alapján náci fajta vagy. Min változtat az okoskodásod? „A nőknél tényleg egyszerre működik a két agyfélteke (ha nem hiszed , kérdezd meg Hámori József agykutató akadémikustól!), míg a férfiaknál egyszerre csak az egyik.” Most mit kérdezek meg? Ezt írtam én is, csak míg szerinted a két agyféltekém egymás ellen dolgozik, addig, én úgy vélem, hogy szinkronban. Ja, nem emlékszel? Nem baj, írj újra, kezd előről az érvelésedet, nem számít, hogy mit cáfoltam már, de erre már nem vagyok vevő. Capisci?

bölcsbagoly 2018.06.18. 21:33:20

@élhetetlen: persze hogy szinkronban, csak éppen zavarják egymást! innen az értetlenkedésed, a logikátlan vitastílusod.....szórt és összefüggéstelen gondolkodásod.
De ne búsulj, a legtöbb nőnél ez van, még ha nem is olyan súlyos mint a femináciknál!

bölcsbagoly 2018.06.18. 21:44:04

@élhetetlen: hát el kell szomorítsalak, tényleg szellemi fölényben vagyunk! Ezt bizonyítják a tudomány, a technika, a művészetek eddigi eredményei is. Civakodásban, kavarásban s hasonló magas szellemiségű tevékenységekben viszont verhetetlenek vagytok! Nem hiába a régi tanács: minden botrány/emberi katasztrófa után: "keresd a nőt"! Díszpéldányaitok újabban a nemzetközi és hazai politikában bizonyítják alkalmatlanságukat (Clintonné, Merkel, Sargentini, Lunacek, Reding, stb. illetve Göncz Kinga, Gurmai, Kunhalmi, Smuch, Bangóné, Szél, Szabó Timea és társaik).

élhetetlen 2018.06.18. 22:53:01

@bölcsbagoly: Ajaj, már megint a hülyeség. „innen az értetlenkedésed, a logikátlan vitastílusod.....szórt és összefüggéstelen gondolkodásod.”. Legalább próbálnád meg visszanézni a szövegeidet, hátha megértenéd, hogy nem én vagyok logikátlan, de erre esély sincs, feladtam.
Addig voltatok, ti férfiak szellemi fölényben, míg nem engedtétek tanulni a nőket, mert ti voltatok nem az okosabbak, hanem az erősebbek. Akkor gyere a szellemi fölényeddel, ha hozod, hogy a bool derivált mire alkalmazható a gyakorlatban, ez volt a diplomamunkám az akkor még főiskolának nevezett intézményben, wiki nélkül, esetleg a Fourier sorfejtést a diszkrét (nem folytonos) függvényekre. Ez volt a diplomamunkám az ELTE-n. A politikusokat meg hagyjuk, Rezsi Szilárd, vagy Rogán, aki az eszét csak arra használja, hogy tömje a zsebét, (letelepedési kötvény), Semjén Zsolt, aki háziállatokra vadászik, ettől kéne elájulni, mint szellemi fölénytől? Nem érdekel, hogy mennyire tartod felsőbb rendűnek magadat, ettől még nem leszel az, csak tényleg hagyjál már. Az, hogy a te csak egyik agyféltekéd működését, amit használsz, mi zavarja, azzal nem szándékozok foglalkozni, de sok logikus érv nem jön ki belőle. .

bölcsbagoly 2018.06.19. 05:01:46

@élhetetlen: egy szakdolgozatot könyvészetből írnak! A reprodukáláshoz kétségkívül jól értettek, csak újat tudtok nehezen előállítani! Ezért alig van jó zeneszerző, festőművész, író, tudós, feltaláló a nők közt! DE pl. a divatmarhaságaitokat, kozmetikumaitokat is főleg férfiak állítják elő, sőt a séf szakácsok vagy fodrászok többsége is férfi. . OK, hogy a múlt század elejéig nem igen engedtek tanulni, de azóta eltelt száz év, bepótolhattátok volna, de csak hülye feminista némbereket tudtatok rászabadítani a világra, tisztelet a ritka kivételnek! Rengeteg PhD végzett volt tanítványom van a lányok közt is, de sajna, egyik sem mutat valódi kreativitást tudományos téren, viszont kiváló reprodukáló, szorgalmas, megbízható szakemberek s egyesek már komoly karriert futottak be. . de újat képtelenek létrehozni/felfedezni a szakterületükön Véletlenül?
Ellenzéki fröcsögésed meg nem érdekel, hiszen láthatóan képtelen vagy disztingválni és minden marhaságot benyelsz a balliba médiából.
süti beállítások módosítása