B1 blogcsalád



Huxit – van-e Magyarország számára élet az EU-n kívül?

2018. május 07. - ashwood

depositphotos_117730898-stock-illustration-huxit-hungary-exit-from-european.jpgAz újabb kétharmados Orbán-győzelem és az "Állítsuk meg Brüsszelt!" típousú kampányok árnyékában egyre inkább napirendre kerül a kérdés: kivezeti-e az országot az EU-ból Orbán Viktor? Van e számunkra élet a keleti nyitás kapujában?

A rövid és egyértelmű válasz a címbéli kérdésre: nincs. Magyarország az Európai Unión kívüli államként végérvényesen leszakadna, évtizedekre eltűnne a keleti süllyesztőben.

Akkor mégis, mi szól – Orbán fejében – a kilépés mellett?

– A jelenleginél sokkal szabadabb országlás – elvégre nem lenne Brüsszel, az EU különöző testületei, amelyek ilyen-olyan jogi eszközzel szólnának bele a kedves vezető döntéseibe.

– Kivonná magát, családját, rokonait és üzletfeleit az uniós pénzek lenyúlásának következményei alól.

– Az uniós tagállamokban dolgozó, közel 600 ezer magyar elsöprő része kénytelen lenne hazatérni, csökkentve az itthon tapasztalható és a gazdaságot erősen visszahúzó munkaerőhiányt.

És nagyjából ki is merült az EU-ból menekülés számlájára írható pozitívumok (???) listája – már ha ezeket az ország szempontjából is előnyösnek tartjuk.

A hátrányok felsorolása ennél sokkal tovább tartana, ezért csak a legjelentősebbeket vesszük sorra:

– elszakadnánk az egységes, európai piactól, vagyis minden magyar vagy Magyarországon gyártott terméket, szolgáltatást komoly vámok súlytanának. Ezzel a jelenleg is elhanyagolható versenyelőnyünket is elvesztenénk.

– Az előző pontban felsoroltak hatására számos, nyugat-európai beruházó, munkaadó távozna az országból - ennek hatását felesleges is részletezni.

– Magyarország elbukná a 2020-2027 közötti uniós költségvetésből származó bevételektől. Itt természetesen nem csupán a felzárkóztatási alapok milliárdjaira, de például a föld alapú támogatásokra is érdemes gondolni. Ha a tolvajlást nem is vesszük is, a narancsos földesuraknak ez is komoly érvágás lenne.

És a végére két, akár személyesnek is tekinthető érv a maradás mellett:

– Orbán régóta hangoztatja zárt körben, hogy számára szűk és ellenfél nélküli a magyar politikai élet. Régóta dédelgetett álma, hogy komoly szerepet vindikáljon magának a világ-, de legalább az európai politika színpadán. Kívülállóként ez semmiképp nem sikerülhet neki.

– Putyin kiemelt figyelmét azonnal elvesztené egy Unión kívüli ország miniszterelnökeként. Az orosz nagyhatalmi tervekhez ugyanis semmit nem tenne hozzá egy nem EU-s, 10 milliós ország vezetőcskéje. Ellenben az EU-ban vétójoggal rendelkező Orbán már komoly jelentőséggel és befolyással bír. Addig érdekes Orbán Viktor az oroszok és a kínaiak számára, míg trójai falóként képes viselkedni az uniós, döntéshozó szervekben. Kívül nem lenne érdekesebb, mind Tadzsikisztán.

Mivel nem gondoljuk, hogy Orbán számára bármit is jelent a magyar polgárok tényleges életszínvonala, ezért nem is vettünk számításba olyasmiket, mint például a szabad utazás, esetleg költözés lehetősége – amelyet azonnal a régről ismert vízumrendszer váltana fel.

Mindebből arra a következtetésre lehet jutni, hogy józan ésszel belátható: még Orbán számára sem lenne egyértelműen pozitív a Huxit. Kivéve, ha saját és kegyeltjei börtönbe jutásától akar megmenekülni. Ezért pedig bármilyen árat megfizettetne velünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3113897282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brix 2018.05.07. 23:20:39

@Hollandexxonvaldez: Maguk az Egyesült Királyság lakói is már megbánták a Brexiitet...Az elmúlt 5 év leggyengébb növekedését mutatta 2017-ben a brit gazdaság (1,8%) és 2018-ra még rosszabb évet várnak... Az infláció megugrott a font gyengült....Mi lenne Magyarországon?
-Elvesztenénk a GNI 4-6%-át kitevő EU transzfereket... A vám lófaszt sem pótolna...
-A euro/huf 500 ft-ig gyengülne.. az infláció és a kamatok is megugranának...A dolgozók fizetése rövid távon leértékelődne...
-Kitennének minket a " szabad piacról " így minden magyar terméket nehezebb lenne eladni... az összeszerelő üzemek elmenekülnének...
-A nyugati munkaerőpiacon beállnánk a legutolsó sorba az ukránok és az albánok közzé..
-Kitennének a Schengeni-övezetből...
Tényleg " jó " lenne kilépni az EU-ból, idióta!

Krisz11 2018.05.07. 23:53:34

"Magyarország az Európai Unión kívüli államként végérvényesen leszakadna, évtizedekre eltűnne a keleti süllyesztőben"

Hülyeség, Kína a másik világhatalmi pólus, legkésőbb 2025-re technológiailag is vezető hatalom lesz, mi szükségünk lesz akkor az EU-ra? Ja, semmi

Brix 2018.05.08. 00:15:26

@Krisz11: Kína nem fog a Marshall-segélyhez fogható, vissza nem térítendő felzárkózási támogatást adni Közép-Európának. Másrészt, dolgozni mindig is Nyugat-Európában fognak a magyarok... Nekünk Németország a természetes szövetségesünk és " szomszédunk " Kína soha nem lesz az..

Szarazinda 2018.05.08. 01:02:56

@László Fucskó: valami érv is lesz, vagy n+1edik trollként te is leírod, hogy a ballibek rettegnek, meg nem gondolkodnak, meg mittomén. Értem én, hogy a jobboldali kommentelők szellemi szintje a jobboldal általános intellektuális képességeit hozza, de olyan jó volna, ha legalább egyikőtök konkrétan érvelne is. Mondjuk te. De ez a hülye vagy, bérretegsz duma nem elég (már 100 as iq felett). Orbán politikai stílusát, az elmebeteg autoriter rendszerét, gátlástalan rablást, a hülye és veszélyes uszítást ismerjük. Oroszország, Kína, az egész keleti nyitás bullshitet is ismerjük (no meg aki gondolkodik, nem László, nem rólad van szó), az például tudja, hogy az egész kamu. A ruszkik is, a kínaiak is leszarják Magyarországot, a mai Nyugat Európa megcsinálta a keleti nyitást, mi kurvára nem. Ezt a keleti nyitás porhintést tényleg elhiszitek? Ja, elfelejtettem, jobberek vagytok, agy nulla.

És mit ismerünk még? Az EU-n kívül is van élet dumán Viktortól. Na, ha ezt és a fentieket összerakva valóban jogosan merül fel a kérdés, hogy ki akar-e lépni az EU-ból, ha érdeke úgy kívánja. Ha ehhez hozzávesszük a már meglévő Brüsszelezést, az EU egyelőre meghatározó politikai erőinek totál elfordulását az orbáni rendszertől, akkor pláne legitm a kérdés.

Nem akarok túl sokat szófosni, de a debil jobbosok miatt muszáj kicsit szájbarágósnak lenni, szóval lassan mondom: nem mondja senki, hogy OV ki fog lépni. Csak annyit, hogy ez benne lehet a pakliban.

Nu, akkor a Soros által fizetett ballib bérretegős toposz felőlem jöhet továbbra is, de egy picit több intellektuális tartalmat, ha tetszenétek hozzátenni, az olyan jó vóna.

Szarazinda 2018.05.08. 01:49:04

@teéjesenmindegy: jaj, már megint ez az ütős érv, hogy Norvégia is eléldegél az EU-n kívül. Ócska közhely, teljesen más a helyzet. Norvégia egy kurva fejlett, civilizált ország, teljesen integrálva a nyugati világba, meg Skandináviába. Magyarország egy periférián lévő kelet európai ország, amely be akart kerülni az EU-ba. Norvégiánál épp az ellenkezője volt a helyzet, miután irtózatosan gazdag, és civilizációs értrelemben is közelebb áll a mag Európához. Ők nem akartak belépni, a halászatuk védelme miatt. Ahhoz, hogy az EU egyéb előnyeit azért élvezhessék pl. Schengen (amire amúgy semmi szükségük, mert Svédországba és Finnországba korábban is szabad volt az átjárás bilaterális megállapodáso alapján), vagy a munkaerő szabad áramlását, egy valag pénzt kell befizetniük az EU-nak (ez a Norvég Alap).

Szóval kedves idióták: lesz sorbanállás, lesz vízumkényszer, lesz minden, Magyarország nem Norvégia, az EU meg nem hülye, ha elkezdünk velünk szórakozni, nem lesznek kedvesek, az erő meg nem velnk van. Nem vagyunk Norvégia, csak egy ugribugri ország, amellyel nem fognak kesztyűs kézzel bánni, ha egyáltalán eljutunk odáig, hogy kilépjünk az EU-ból, szerintem amúgy nem fogunk. Ha ki akarunk lépni, akkor nem mi fogjuk diktálni a feltételeket. Ha kicsesznek, akkor sem. Kissé rosszabb az alkupozíciónk, mint Norvégiának, no meg arra sem emlékszem, hogy a norvégok folyamatosan ezt a debil brüsszelezést nyomatták volna, folyamatosan megsértették volna az összes létező alapértékét az Uniónak úgy, hogy még nekik állt feljebb.

Szarazinda 2018.05.08. 02:27:00

@conchita wurst: amíg megéri neki, nem is fog. Szerintem később sem fogunk kilépni. Lehet, hogy a balliperálisok irracionalisan rettegnek, de nem jobban, mint masok a sorosgyörgytől, a migráncsoktól, meg brüsszeltől. Nem kisebb baromságok ezek sem. Ami a külső hatalmakat illeti, ezt a faszságot meg honnan veszed. Horthy hitlerhez dörgölőzött, orbán putyinhoz, ne gyere már ezzel a szar dumával

Varsányi Endre 2018.05.08. 03:57:14

@FCUK21: Olyan országokhoz hasonlítod Magyarországot és a magyar piacot amilyen sosem lesz. Pl. Innen nézve a Brexit nagyjából öngyilkos vállalkozás lett. A világ egyik legnagyobb biztos tőkével és határozottan bonyolult rendszerével rendelkező (mivel ide beletartoznak a Brit birodalom egyedi kapcsolatai) már az első napon hatalmasat bukott. Azóta is drágulnak a kintről hozott áruk, zuhant a font (nem is keveset), a munkanélküliség is növekvőben van, a világ egyik legnagyobb bankszektora bejelentette, hogy amennyiben nem férünk hozzá az EU piachoz, kénytelenek átköltözni az EU-ba ami 20.000 munkavállaló elbocsájtásával jár és még be sem fejeződtek a tárgyalások. Félreértés ne essék. Az EU (azaz mi) a saját belső piacunkat nem adjuk ki külsősöknek, így az Egyesült Királyságnak sem (erről folynak a legvadabb tárgyalások, különben újra jönnek a vám kvóták, Észak-Írország és Írország között jelenleg kényelmesen át tudunk járni mi is és az áruk is. A tárgyaláson szó volt arról is, hogy ezt hogy lehetne megoldani úgy, hogy ne legyen túl zűrös a vámhatáron való átmenet). És ez nem Magyarország, hanem az Egyesült Királyság. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy össze lehet hasonlítani a két országot?

megamedve 2018.05.08. 06:05:37

@Brix: Ezt Orbán úgy fogja megjátszani, hogy a nép tapsolni fog hozzá. Méghozzá állva, és önként!
Sima ügy

megamedve 2018.05.08. 06:12:09

@nikkel odeon: tévedés, az ilyen alakok nem veszik észre, hogy a fasz rossz oldalán állnak. Elég, ha Viktor azt mondja nekik, hogy húsoskolbász.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.05.08. 06:14:37

Az EU-tagság eleve nem téma.

A keleti tagállamok kiállnak Brüsszel ellen, de kilépésről szó sincs.

Zionnépe 2018.05.08. 06:28:48

@conchita wurst: Jelenleg a belső piaci igényeket a magyar termelők még vagy 10 évig nem tudnák kielégíteni, ha nem tovább, és brutális drágulás következne be... Természetesen hozzá kapcsolódó béremelés nélkül.

Ezzel egyedül az EU-n kívüli "szuperolcsó" beszállítókat hoznák helyzetbe. Ugye nem pont Oroszország és Kína jutott erről neked is eszedbe?

Szóval ahogy az árak felszaladnak, meglincselik a kilépésért a mostani kormányt.

Zionnépe 2018.05.08. 06:29:59

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem állnak ki, ez csak Orbán és Habony fejében létező vízió.

Exploiter 2018.05.08. 07:11:18

Ez ilyen gondolatolvasó poszt, zsír.
Legközelebb lehetne olyan, hogy vajon miért rúgdosna szívesen orbán kiskutyákat? Mert jól repülnek? Vagy tetszik neki a hang, amit kiadnak?

BillEvans 2018.05.08. 07:21:40

@morph on deer: Erről a hülyeségedről érdeklődj Gyurcsány elvtársnál! Aki azt hiszi, hogy itt nem törhet ki népfelkelés, az erősen téved, csak előbb kéne komoly ok is hozzá, nemcsak eszement szófosás és valótlan handabandázás. De ezzel együtt a Soros csapat azért rendületlenül tolja (és nemcsak itt!), mert a nagy "rulettasztalon" azért erre az egyébként kis valószínűségű, ámde felettébb kecsegtető szitura is tesznek pár garast.

2018.05.08. 07:23:09

Amikor majd az EU süllyedő hajóvá változik - történelmi léptékkel mérve holnap (bár az is lehet, hogy már tegnap) -, az jár jól, aki időben lelép.

A bloggernek arra hívnám fel a figyelmét, hogy nem minden a gazdaság.

Netuddki. 2018.05.08. 08:02:51

Egy nagyon fontos dolgot kihagytál ebből az egészből.

A kilépéssel a megtakarításaid fele köddé válna, mivel a forint rögtön bezuhanna. Utána meg jöhetne a jegyrendszer...

HaD 2018.05.08. 08:04:56

Az Àltalános Èrtékforgalmi Bank un. "rendszerváltáskor" és azóta betöltött szerepét tekintve talán egy jó iránymutató arra hogy hogyan is képzelhetö el egy kiválás az ejuból. A magyar elvtársi réteg elitesítése egy jól megtervezett "rendszerváltás" eredménye,melyhez egyrészt némi pénz kellett. Akkor még nem volt egyrészt fogható a jelenlegi állami kézben lévö banki háttér másrészt az orosz befolyás miatt kellett az ÀÈB. Ehhez járult egy kis olajszökítési pénz(mely ha az oroszok nem akarták volna akkor nem jött volna létre:)illeteve egy kis 40 %-os kamat a demján(aki a "zseniális" csányi mentora VOLT)féle "kereskedelmi" banki kihelyezéseknél amellyel le lehetett nullázni a szétlponadó vagyon könyv szerinti értékét...illetve az erre a célre kiképzett matócsigyuri mint privatizációs kormánybiztos aki lerakta a "gazdasági" alapjait a "nemzeti" elit vagyonszerzésének. Az hogy Mo. egy kiugrás után nem lenne kapós az oroszoknak az álom. Egyrészt mert ök állnak a "nemzeti" vagyonosodás mögött(lásd még csányi felemelkedését és kapcsolatát rahimkulovval) másrészt hogyapecsbe ne lenne nekik egy katonai szövetséges(illózió ne legyen hogy a NATO-ból is kiugranánk) az eju kellös közepén:) olyan mint egy falat kenyér. Az hogy jelenleg az idióta eju talán jóhiszemüen aszisztál ehhez a játszmához az már csak azt jelzi hogy bekajálták anno az oroszok "megtérését"...az orosz SOHA nem mond le arról békés úton amit egyszer már megkaparintott szó szerint vérrel verítékkel...miért is tenné:).Kilóra felvásárolják a "nemzeti" haverokkal az országot és ennyike...

Netuddki. 2018.05.08. 08:05:23

@Balango: "Amikor majd az EU süllyedő hajóvá változik"

Ti olyan hülyék vagytok mint az orbánotok valaga luka az alagútban holdtalan éjjelen!
Előbb válik semmivé Magyarország az ostoba vezetői miatt, mint az EU süllyedő hajóvá válna, ostobenkó fidelitasos hülyegyerekek.

Zalán Kéri 2018.05.08. 08:39:40

@FCUK21: Majd, ha elvégezted az általános iskolát, akkor osszad az észt. :D Tudatlan vagy, mint a többi fidesz rajongó!

chrisred 2018.05.08. 08:54:23

@conchita wurst: Horthy addig dörgölőzött Hitlerhez, amíg érdemes volt, 44 második felében viszont már nem igazán.

chrisred 2018.05.08. 09:54:34

@Rettegek mert ballib vagyok: Vagyis soha nem dörgölőzött Hitlerhez, de az összes közül, aki Hitlerhez dörgölőzött, ő állt ellen legtovább a deportálásokat illetően is. Értem.

Horthy a leggyávább és legkorlátoltabb államférfiak egyike volt. De 1944 szeptemberében még neki is feltűnt, hogy Hitler el fogja veszteni a háborút. Ezért, meg a béna kiugrási kísérlete miatt cserélték le Szálasira.

Evel Knievel 2018.05.08. 10:00:49

@conchita wurst: ma reggel voltak a Kossuth téren 27-en :) Ők a többség..

Evel Knievel 2018.05.08. 10:02:37

@chrisred: Horthynak az volt a dolga amit tett, minden eszközzel vissza szerezni az elcsatolt területeket. Bárcsak lenne ma olyan politikus aki meg tudja tenni. A köcsög ukránokat is helyre kellene tenni végre, Kárpátalja sosem volt ukrán föld.

chrisred 2018.05.08. 10:05:26

@conchita wurst: Nektek csak az a lényeges, amit a törikönyvbe írtok, hogy meghamisítsátok a múltat, így csináltatok a törikönyveitekben ellenforradalmat 56-ból.

chrisred 2018.05.08. 10:07:35

@Evel Knievel: És ezt olyan sikeresen tette, hogy huszonöt évvel a kormányzósága kezdete után Magyarország még kisebb lett, mint amekkorára Trianonban csinálták.

Armatúra 2018.05.08. 10:13:32

@chrisred: 1944 márc. 19-én jött a német megszállás. Május 14-én zárták a vidéki zsidókat gettóba, majd nem sokkal később deportálták őket, Wessenmayer fenyegetései után. Amúgy mamám márc elején még ötórai teára ment itt Budapesten. Erre nem volt példa egyetlen német szövetségesnél sem. Ha nincs a megszállás, akkor megmenekült volna mindenki. Nem tagadva, hogy nagy erők segítették a borzalmak megvalósulását, de Horthy -nál volt egy határ, amit nem lépett át. Ha csak Karsai-t -az öreget- elolvasod, láthatod, hogy bár utálta Horthy-t, de olyannal nem vádolta mag, amit nem követett el.

chrisred 2018.05.08. 10:38:00

@Armatúra: 1941. április 3-án lépte át azt a határt, amit felelős magyar állami vezetőnek soha nem szabad átlépnie, lásd Teleki búcsúlevele. Ennek következtében az ország fokozatosan vesztette el a szuverenitása fontos elemeit, az önálló külpolitika lehetőségt, a magyar katonák más állam hadseregébe beosztva, idegen célokért harcotak. A német megszállás nem ok, hanem következmény volt.

McZozo 2018.05.08. 10:41:23

@Brix: "Orbánt meg egy nèpfelkelès elzavarná... " A mostani valasztasok utan te meg hiszel a mesekben? A birkanyajnak akkor is be tudnak adni hogy az egesz nem azert van mert ok kileptek hanem azert mert emiatt bosszuol a Soros meg az unio megtamadta hazankat. Es jonne aharcra buzditas ujra.

McZozo 2018.05.08. 10:49:59

@czerka: CSak zt felejtitek el hogy igaz hogy eddig az EUS penzeket fosztogattak, de meg ok is tisztaban vannak azzal hogy ez nem mehet e vegtelensegig. Igy szerinted megis miert keszitik elo a PAks 2-t illetve a kinai vasutat? Pont azert mert tudjak hogy az EUs csapok elobb utobb elapadnak akkor pedig valamibol lopni kell. Igy sajnos tevedesben vannak azok akik azt hiszik hogy az eus penzek miatt nem lepnek ki. Egyre nagyobb a veszelye hogy ha benn maradnak akokr majd valamilyen uton felelniuk kell az ellopott eus penzekert. ha meg kilepnek akkornincs veszely. illetve lopni is tudnak majd ezekbol a giga beruhazasokbol 5-10 evig. Hosszabb tavra meg ok nem terveznek meg.

Alick 2018.05.08. 10:54:14

Orbán nem kilépni szeretne az EU-ból, hanem a szervezeten belül keményen érvényesíteni az érdekeit. Az EU jelenleg egy nyers, kiforratlan váz, döntéshozási problémákkal... ebbe sok mindent bele lehet pakolni (persze nem biztos, hogy lesz benne köszönet).

Alick 2018.05.08. 10:56:59

@McZozo: Hajjaj, amit az EU-ban már lenyúltak a korábbi támogatottak...

chrisred 2018.05.08. 11:00:58

@midnightcoder2: Szóval már nem ott tartunk, hogy bepucsított-e Hitlernek, hanem hogy milyen racionális okai voltak, hogy ezt tette. Pontosan ugyanolyan racionális okok, mint amik miatt Kádár a Kreml ölebe lett.

chrisred 2018.05.08. 11:02:27

@Alick: Ez pontos megfogalmazás: Orbán az EU-n belül érvényesíteni akarja a SAJÁT érdekeit.

Armatúra 2018.05.08. 11:05:35

@chrisred: Ne kavarj, gyönyörűm! Én csak a zsidó vonatkozást, és ebben a kormányzó szerepét néztem. Ami,a Hitler szövetséget illeti, ez kemény ügy. Azt azért számításba kell venni, hogy a trianoni sokk és ellen reakciója nem eccerű. Még anyai nagynéném is vágyakozva beszélt Erdély országról, ahol Kolozsvárott ment férjhez, pedig nem volt ipeg tiszta fajú árja, enyhén szólva. A hatvanas évek öregjei, bíz'a bibsik is nosztalgiával emlegették a szép Magyarországot. Bár volt a család oldalágán sogenannt haladó is, példul egy Klein nevű görény 19-es Lenin fiú féle., akit apámék nem kis utálattal emlegettek, penig igen pirinyó polgik voltak, amúgy. de ez más história. Szóval a dolog, ha sok borzalmat is tartalmaz, nem teljesen fekete-fehér. Sokféle interpretációja van a történelmi eseményeknek. Ahogy múlnak az évek, úgy változik a múlt. Ehhez hasonlít a partizánok szaporodása az idő függvényében, ill. a komcsi rendszer ellenállóié is. Az emberállat már csak ilyen féle. Üdv.

Armatúra 2018.05.08. 11:08:59

@McZozo: Azért a Paks2, plusz Kina, mint segítség EU tagság pótlásánál elég furcsa matekból jöhet ki. Ezen még kéne rugóznod kicsit. Üdv.

chrisred 2018.05.08. 11:09:29

@Armatúra: Látom, szeretsz írni, de ha olvasnál is, kiderülne, hogy ebben a témában csak saját magaddal vitatkozol. Viszont nyerésre állsz! :)

konrada 2018.05.08. 11:10:10

Na tényleg mi járhat zorbán fejében?

...s egyébként mi járhat a kedves blogger fejében?
Mosogatólé, dinnyelé...?

...tudom, kissé durva vagyok, de elvégre most hülyéskedünk ebben a blogban: próbálunk olyasmiket kitalálni másokról, amiket az nem mondott soha ki, és ráutaló magatartást sem tett...

Helmut von Offenburg 2018.05.08. 11:22:10

Szó sem volt és nincs most sem, kilépésről - idióták.
Azért riogassatok, mással se tudtok.
Mint tegnap a kuglifejű Rónai, hogy Mészáros a világ leggazdagabb embere lesz.
ENNYIRE hülyék nem lehettek .....

Andy73 2018.05.08. 11:23:36

"Akkor mégis, mi szól – Orbán fejében – a kilépés mellett?"

Semmi. Eddig sohasem nyilatkozta, hogy ki akarna lépni.
A blogger viszont érdekes területre tévedt, amikor olyasmiről ír, hogy ő mások fejébe lát.

chrisred 2018.05.08. 11:26:37

@Helmut von Offenburg: Elég szörnyű lehet humorérzék nélkül bolyongani a magyar közéletben.

McZozo 2018.05.08. 11:27:14

@Armatúra: Akkor te nem erted hogy mukodnek jelenleg is a lenyulasok. Szerinted Paks 2 hogy fog felepulni. Szepen Oda fogjak adni Meszaros Lorinceknek akik majd duplan arazzak es szarul epitik fel igy kb 75% majd zsebbe megy. (amugy ez majd felveti azt a kerdest is hogy milyen biztonsagos less paks 2. Mert ugye hogy nics feny egy izzotender utan aba keves ember hal bele de ha Paks 2 elpukkan abbol azert eleg sok gond lehet) A nagysagrend meg kozeli mert cask a Paks 2 re 4-5.000 milliard forintot mondanak a vasut meg 500-1000 milliard koruli ez kb az eus csatlakozas ota kapott penzek negyede nagysagrendileg

chrisred 2018.05.08. 11:37:04

@McZozo: A különbség, hogy a kapott uniós támogatásoknak csak a negyede volt az, amit az országnak be kellett fizetni az uniós költségvetésbe. Míg az orosz és kínai hitelt kamatokkal együtt ki kell termelnie a magyar adófizetőknek.

nemecsekerno_007 2018.05.08. 11:59:52

Rettegjetek... Bár inkább dolgoznátok, ilyen nyálveréssel sose érjük utol Ausztriát...

HaD 2018.05.08. 12:18:29

@McZozo: jelenleg a "selyemút" vége Kassánál van...ezt fogják megtoldani 15 éven belül Parnorf térségéig...tehát a vasút egy mezei patyomkin trükk..kizárólag lenyúlási célokból;)

Armatúra 2018.05.08. 12:30:23

@chrisred: Talán mégis csak írtál valamit a 41-esről, amire agáltam reá. De eliminálhatod. Ez egy szabad ország-bocs- szabad média oldala. Üdv.

Armatúra 2018.05.08. 12:36:12

@McZozo: Paks2-nél az elektronikus szabályozó rendszer túlnyomó része nyugati -német- lesz. A Mészár muneka az bíz beton lesz, ami nem semmi, de nyomokban sem a lényeges kőtség ám. Ráadásul Paks pont a gázfüggés oldására születi magát. Kína, meg a Júnióba szánja cuccait, aminek esélyét igen csak rontaná kilépésünk. De azért van ez olyan jó téma, hogy gyakorta be lehet dobni. Egészségedre! üdv.

chrisred 2018.05.08. 12:43:02

@Armatúra: Ja, reagáltál: "Én csak a zsidó vonatkozást, és ebben a kormányzó szerepét néztem." Most végülis ki eminált el és mit?

McZozo 2018.05.08. 12:45:14

@chrisred: Es az szerinted erdekli oket? A cel cask az hogy legyen annyi forgo penz amit le lehet sapolni. Hogy aztan abba az orszag beleroppan az senkit nem erdekel.

zokogjatok 2018.05.08. 12:46:15

@Toportyán Zsóti: "szépen le lett adva vezető poziciónk azelmúltnyócévben"

LOL Mo a térségben vezető pozícióban 2002 körül volt utoljára. A szocik szépen lerohasztották 2010-re, most meg óbégatnak, hogy miért csak ilyen lassan kapaszkodunk vissza. Szarfaszúak.

Szarazinda 2018.05.08. 12:47:09

@chrisred: Hitler 1933-ban került hatalomra. Ti pedig 1944-ről beszéltek. Csak ennek a szerencsétlen Conchitának írtam, aki jó fidesztrollhoz méltó módon semmi a témához kapcsolódó érvet nem hozott, csak jelzőket dobált valamiféle egységes, képzelt, virtuáls ballibsi emberekről, meg hozzátette, hogy ők -esküszöm nem tudom kikre gondolt, kádári káderekre, szadeszos libsikre, mérsékelt mdf-es konzervatívokra - mindig külföldi hatalmakhoz dörhölőznek. Csak felhívtam a figyelmét, hogy ezt a jobboldal és a komcsik is pontosan ugyanígy csinálták, Horthy a náci Németország szövetségse volt, Szálasi pláne, Rákosi meg Kádár a Szovjetunióé. De mindegy is, ezeknek a Conchita féléken egyszerűen nem futja mésra, mint erre a Hülyeballibsik meg rettegők, meg elvesztettétek a választást, meg Norvégia, meg nem mondott ilyet a zorbán (még). Szerintem már magát a posztot sem értik. Dehát jobbosok ergo kicsit visszább maradottak szellemileg.

zokogjatok 2018.05.08. 12:47:50

Mellesleg a poszt egy faszság, se orbán, se a fideszesek nem akarnak kilépni, maximum nem nyalnak be tövig az "unijjónak", ahogy a baloskák az együttműködést képzelik.

zokogjatok 2018.05.08. 12:49:05

@Szarazinda: "csak jelzőket dobált valamiféle egységes, képzelt, virtuáls ballibsi emberekről, "

Loál, ezen nyüszítesz miközben pont ezt csinálod :D

"Dehát jobbosok ergo kicsit visszább maradottak szellemileg. "

Retardált majom :D

Szarazinda 2018.05.08. 12:49:42

@zokogjatok: akkor csak egy poszttal olvass feljebb. Magadra ismersz?

Ballib vagyok rettegek 2018.05.08. 12:56:45

@chrisred:

Marhaság. Horthy a legnagyobb államférfiak egyike volt, akit a kommunista diktatúrában szükségszerűen lejárattak, és megsemmisítettek. Az 1990 előtti oktatási rendszerben sajnos a történelem hamisítás áldozatává vállt, a kommunista diktatúrának köszönhetően.
Idővel helyre áll a státusza, és több Horthy szobor lesz mint amennyit a hazaáruló Károlyi kapott pl.

Szarazinda 2018.05.08. 12:57:54

@zokogjatok: talán olvasd vissza a korábbi hozzászólásaimat. Ja, hogy azok már a részletek, amelyekben persze a lényeg van, de hát a szellemileg kissé visszamaradt jobbosokat pont ez nem szokta érdekelni. Kiosztja nektek a Habony művek a gondolatmankókat, nehogy mlg tényleg el kezdjenek gondolkodni. Pl. ilyeneket,hogy Norvégia jól elvan az Unión kívül, tehát van ott élet (mintha nem lenne mindegy, hiszen ki se akar senki lépni, ugyebár), eg nem akar Orbán kilépni (mintha Orbánt pont érdekelné n+1-edik napon, hogy az n-ediken mit mondott, vagy ígért, ugyan már). Szóval ez itt egy gondolatkísérlet arról, hogy vajon mi lesz, vagy lehet. Hiszen olyat is mondott, hogy van kívül is élet, folyamatosan démonizálja és hangolja a lakosságot az EU ellen, hülye, infantilis és demagóg brüsszeles propagandát, és felrakja leginkább rég lejárt, minket fasza, szuperönálló magyarokat nem fog megregulázni senki hőbörgő, komplexusos lemezt.

Ezzel együtt nem állítja senki, hogy ki fog vezetni minket az EU-ból, különösen, hogy azt sem tudjuk, hogy nem az EU rak-e minket így vagy úgy ki a francba, vagy, hogy egyáltalán mi lesz az EU-val néhány év múlva, mert töketlen idióták és álszentek, az biztos. Ennek a biztos jele, hogy még nem baszták ki ezt az országnak nevezett szánalmas kuplerájt a faszba.

Szóval részletek ismerete+gondolkodás. Esetleg erre a jbberidióták is tlaán képesek lesznek úgy 500 év múlva.

Szarazinda 2018.05.08. 13:09:13

@Ballib vagyok rettegek: ja, persze. Bár a történettudomány ezt kicsit összetettebben látja, de te biztos jobban tudod, hisz leírtad 3 sorban, hogy történelemhamisítás áldozatává vált, meg mindnki kapja be.

De persze az szerinted változatlanul abszlút igazság, hogy a ballibák dörgölőznek Brüsszelhez, meg benyalnak, meg hazaárulnak, ugye? De érv az már megint nincs. Olyan jó lenne, ha egyszer, de csak egyszer egy jobbos kommentelő az ex katedra kijelentéseknél (vagy mérhetetlenül leegyszerúsítő, a részleteket nem ismerő, érvelésnek éátszó taxisközhelyeknél) valamivel összetettebben érvelne. De hát nem megy.

Szarazinda 2018.05.08. 13:39:02

@Halál kamionja mindenkit elgázol: jaja, bocs. Hitlernek is többsége volt, oszt milyen jó világ lett belőle

chrisred 2018.05.08. 13:39:30

@Ballib vagyok rettegek: Az nem érv, hogy a kommunisták nem szerették, mert ezzel az erővel Szálasi is nagy államférfinak kellene lennie.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.08. 13:45:35

@Szarazinda:
Márhogy mire nincs érv ?

Először is van a Soros által megbízhatónak titulált EP képvielők listája, amit az Open Society nevű szervezete állított össze:
legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

Aztán az ezen szereplő arcok folyamatosan az országot lejárató jelentéseket hoznak, és a migrációt támogató intézkedéseket.
Pl migráció legalizálása kapcsán:
www.europarl.europa.eu/news/hu/press-room/20171115IPR88120/dublini-reform-kezdodhetnek-a-targyalasok

A szintén listán szereplő Sargentini jelentés pedig hazug ellenzéki vádak alapján mószerolja a kormányt. És ellenzéki közreműködéssel próbálják elérni hogy az ország kevesebb EU-s támogatást kapjon.

Milyen bizonyítékot szeretnél még az arcodba tolt linkeken kívül ?

VT Man 2018.05.08. 14:03:31

@Andy73:
"A blogger viszont érdekes területre tévedt, amikor olyasmiről ír, hogy ő mások fejébe lát."

Hat, van aki azt irja a blogjaban, amit Putyin parancsol.

Ilyen is van.

chrisred 2018.05.08. 14:39:48

@Ballib vagyok rettegek: Mi az, hogy a migráció legalizálása? Most is létezik legális migráció, többszázezer nyugatra költözött magyar a bizonyíték rá.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.08. 14:46:47

@chrisred: Korlátlan kvóta, és korlátlan beengedés.

chrisred 2018.05.08. 14:50:57

@Ballib vagyok rettegek: Nekem a korlátlan kvóta oximoronnak tűnik.

ben2 2018.05.08. 14:56:45

Na megint a szokásos B1 post, amiben megpróbálnak valami agyrém hülyeséget Orbán szájába adni, vagy a cselekedetei motívációjának vizionálni, hogy később, amikor kiderül, hogy semmi sem igaz belőle előadhassák, hogy Orbán "megfutamodott" vagy "hazudott" meg persze "megbukott".
Tehát ha valamikor Orbán esetleg azt nyilatkozza, hogy esze ágában sincs kiléptetni az országot az EU-ból és a B1 megpróbálja úgy előadni, mintha Orbán viszakozna az eredeti álláspontjából, akkor jusson eszünkbe, hogy ez a post egy ordenáré hazugság és mindössze a B1 blogírók hagymázas képzelgéseiben merült fel egyáltalán, hogy Orbán az EU-ból kilépésen gondolkodna.

Armatúra 2018.05.08. 14:59:08

@chrisred: Bocs, mostanáig lekötöttek vevőszerűségek. Szóval, a '41-es megjegyzésedet tettem picit highlight-ba. De, ha más a véleményed, semmi baj. Virágozzék száz virág, ahogy egy nagy marxista mondta anno decembál. Üdv.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.08. 15:00:01

@Szarazinda: "a szellemileg kissé visszamaradt jobbosokat pont ez nem szokta érdekelni. Kiosztja nektek a Habony művek a gondolatmankókat,"

Jobbos vagyok, mégse fideSSfasszopó. A fideSSnek semmi köze a jobboldalhoz, populista bolsevik rasszista náci párt.

ben2 2018.05.08. 15:03:07

@Szarazinda:

" Hitlernek is többsége volt, oszt milyen jó világ lett belőle "

Tehát minden országban, ahol a többség alkot kormányt valójában fasizmus van?

Ha nem a választók többségének támogatása alapján alakul kormány, akkor mégis hogy?
Talán külföldről finanszírozott NGO-k vagy ballib médiamunkások mondják meg, hogy ki alakítson kormányt?
Vagy az a párt legyen a kormánytöbbség, amelyik a legjobban hisztizik, hogy ha nem ő nyer, mert akkor nincs demokrácia?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.08. 15:04:54

@Ballib vagyok rettegek: "Horthy a legnagyobb államférfiak egyike volt"

Úgy érted, a csúti gecinél magasabb? az lehet. :))

Sokszázezer magyar állampolgárt küldött a halálba. Sima háborús bűnös, lógnia kellett volna.

Akkora államférfi volt, hogy a fiával tudták zsarolni a hazája ellen.

Állaférfi, annyiban, hogy nagy álla volt. :))

Armatúra 2018.05.08. 15:06:26

@chrisred: In order to be precise, a kvóta korlátlansága nem az illető arányszám naggyá válását jelenti, hanem a vele szorzott kvóta alap végén kapott szám változását. Mintegy. Amúgy, objektíve nézve a mi kvótánk cca 1%, a francúzoké 20 egynehány ázalék, german-oké cca 30%. i tak dalse. A dolog lényege nem is itt leledzi magát, de erről majd máskor Pistukám -hogy idétlenül idézzek -. Üdv.

Armatúra 2018.05.08. 15:09:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Bár szépe jelzősort használtál, de megmondanád, hogy milyen kritérium szerinti a rasszista jelző itten? Csak, hogy kiművelődjek valamelyest. üdv.

Gleccsertetű 2018.05.08. 15:12:23

@chrisred: te ismered a jugó történelmet?? a puccsról hallottál?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.08. 15:18:16

@Armatúra: A geci: cigányellenes, zsidóellenes, menekültellenes, magyarellenes, mindenkiellenes. Csak a ruszkikat szereti, de nagyon.

konrada 2018.05.08. 15:20:41

@Ballib vagyok rettegek:
Olyan tényleg nincs, legfeljebb felső határ nélküli...

chrisred 2018.05.08. 15:29:33

@Gleccsertetű: Fogjuk rá. És te a puccsot kiváltó okokról, Mussolini felsüléséről Görögországban?

Szarazinda 2018.05.08. 15:45:17

@ben2: bmeg, olvasd már el, hogy mire válaszoltam, amikor ezt írtam.

Szarazinda 2018.05.08. 15:47:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Jogos, igazad van (különösen, hogy alapvetően én sem vagyok egy baloldali ember), maradjunk a jelenlegi kormánypárt támogatóinál.

Armatúra 2018.05.08. 15:53:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Miben nyilvánul meg a cigány ellenesség, valamint a zsidó ellenesség? Ez utóbbit mint érintett kérdezem, mert valahogyan nem jön le. A rasszizmus a migráció ellenességből gyün? Mer' mondjuk én se találom jó megoldásnak, hogy a Szahara alatti és feletti országokból, valamint a Közép Kelet más régióiból,egészen Afganisztánig, a válságra hajlamos övezetekből a következő időkben igen-igen-igen sokan induljanak el. Direkte nem írok számokat, de lehet elég jól becsülni a következő évtizedekben potenciális indulók mennyiségét. A népszaporulati problémánknak a 21. sz-ban talán van más alternatív kezelési módja itt Ajrópában és másutt mint egy népvándorlás. Az a helyzet, hogy ez nem rövid távú politikai kérdés és legkevésbé sem csak magyar. Ez nem a 18.sz. USA-ja , ahol 3 milliónyi fehér és cca 5-7 millió őslakós élt, vagy a népvándorlások kora kontinensünkön. Nem tartom lehetetlennek, ha nem is orbáni módszerrel, de máshogyan kezelni a népszaporulati ügyet. Azon kívül, a szolidaritásnak a fejlett világ részéről a helyszínen kéne különböző fejlesztési, oktatási , egészségügyi programokkal egy élhetőbb világot kialakítani. Mindenki, aki bajba kerül nem tud, vagy nem is akar eljönni. Ők dögöljenek meg egy ilyen helyzetben? És ők lennének a többség. Ha pedig azt mondják, hogy nekik is lenne megoldás, akkor az egészre is állhat a dolog. Szóval az orbáni interpretációt nem fogadom el, de a probléma megoldása sokkal közelebb van a kormány változatához, mint a másik -kétségtelenül -európai többségihez. Mármint a média és a politikum oldaláról Üdv.

Szarazinda 2018.05.08. 15:56:07

@Ballib vagyok rettegek: megnéztem, semmi problémásat nem látok benne. Minden nemzetközi lobbiszervezet csinál ilyen listákat, az európai parlamenti oldalla sem értem, mi a probléma.

Amúgy meg azért jó enne tudni, hogy mi ez a legacy.gscdn.nl/ nem biztos, hogy a leghitelesebb forrás. De, ha tök autentikus a doksi, akkor sincs semmi baj vele, legfeljeb te, meg a hozzád hasonlók nem értik a nemzetközi politikai lobbizás működését, csak hisztiznek, meg, ja azaaaaz, rettegnek.

chrisred 2018.05.08. 16:00:18

@Armatúra: Szerintem is jól meg lehet becsülni azoknak a számát, akik egy válságövezetből ki tudnak jutni az erőforrásaikra támaszkodva. Lényegében elhanyagolható mennyiség.

Szarazinda 2018.05.08. 16:03:58

@Armatúra: miért, mi a többségi megoldási javaslat?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.08. 16:10:27

@Armatúra: "A rasszizmus a migráció ellenességből gyün?"

Biztos nem. A geci nem migráció ellenes, pl. semmit nem tesz az ellen, hogy sokszázezer magyar migráljon Londonba, Berlinbe.

Szerintem csak sima gyűlöletből jön, mindenkit gyűlöl, aki nem orosz.

Szarazinda 2018.05.08. 16:13:39

A másik nagy fideszfan kedvencem, ez a ilyet nem mondott, hiszti, rettegés duma. Én is évek óta várom a bizonyítékokat arra, hogy a nagy sátán, a soros, meg a brüsszel, meg a magyar ballib ellenzék pontosan mit akar. Merthogy a büdös életben nem mondott, vagy írt le semmi olyat, amit Viktorunk a szájukba ad, az biztos. Az interpretációnak jó lesz, majd eladjuk a parasztnak a köztévén keresztül. Soros terv? Ugyanmár. Most akkor ki bérretteg itt?

ben2 2018.05.08. 16:59:55

@Szarazinda:

Semmi gond nincs a nemzetközi politikai lobbizással, amíg az átlátható. Azaz pontosan lehet tudni, hogy ki kinek a tenyeréből eszik és valójában miért mondja, amit mond.
Csakhogy a magukat civilnek hazudó politikacsináló NGO-k most pont amiatt hörögik a világvégét, mert kötelezik őket, hogy tegyék nyivánossá mindenki számára jól látható módon, hogy kik pénzelik őket. Miközben - tegyük hozzá - a szabadság etalonjának kikiáltott USA-ban már rég bevezették ugyanezt a gyakorlatot pontosan azért, hogy ne lehessen fű alatt külföldről manipulálni a belpolitikájukat.

Gleccsertetű 2018.05.08. 17:02:46

@chrisred: mussolini? h jön ez ide? a britek megpuccsolták a Cvetkovic kormányt, miután aláírták a német-jugó egyezményt. majd ezután volt pofájuk a briteknek ultimátumot intézni Telekinek.

Gleccsertetű 2018.05.08. 17:03:26

@Gleccsertetű: ráadásul jugoszlávia sehol nem volt amikor a magyarok támadtak.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2018.05.08. 17:57:08

Egy írni sem tudó szalonidióta ír egy teljesen fiktív posztot, a sok hülye meg elhörög rajta. Bravó. Súlytanának, ahogy az írástudatlan blogger írta.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.08. 18:38:20

@ben2: "magukat civilnek hazudó politikacsináló NGO-k"

Tudnál néhány példát mondani? Nem hiszem, hogy a Vakok és gyengénlátók országos szövetsége meg akarná változtatni az államformát.

"kötelezik őket, hogy tegyék nyilvánossá mindenki számára jól látható módon, hogy kik pénzelik őket."

Eddig is kötelezték, eddig is nyilvános volt, nincs ezzel probléma.

Egyedül az fideszmaffia álciviljei, a CÖF titkolja a lopott pénz eredetét.

Varnyú mongya a szemednek, csecse golyó 2018.05.08. 19:27:47

Tetszettek volna megnyerni a választást. Ja, hogy még erre sem volt képes a drága, magát "kormányváltó" ellenzéknek tituláló csőcselék. Megértem az összes "https://index.hu/galeria/index/belfold/2018/05/08/kordonok_nelkuli_par_szazas_tuntetes_kiserte_vegig_az_alakulo_ulest/10"-t , aki frusztrált, de ezt tessenek számon kérni a kedves "kormányt nem váltó", megélhetési seggfejektől, akik hülyére vették a választóikat. A tudatlanok meg beszopták. Szar lehet ezzel az élménnyel élni, de van kiút. Nem a kormányt kell elzavarni, hanem ezt a tehetségtelen csőcseléket és újraépíteni az ellenzéki oldalt. Van négy év (aza már csak 3 év 11 hónap). Pofázással nem megyünk semmire. Lehet ordibálni, meg tüntetni (nagy gondolkodónk GY.F. mondta vala: "Egyszer úgy is megunják és haza mennek."), de ez csak az újabb 2/3-ot hozza meg a Fidesz-nek 2022-ben. Ébresztő!
(Ja és nem kérem az azértvesztettünkmertelcsaltákaválasztásokat süket dumákat, mert a számok magukért beszélnek. Ma nincs ellenfele a Fidesz-nek, sem együtt, sem egyenként. Na ezen tessék dolgozni.) Hajrá elvtársak!

chrisred 2018.05.08. 19:42:56

@Gleccsertetű: Francokat. A németek rövidre akarták zárni a balkáni háborút a Barbarossa előtt, ezért felszólították Jugoszláviát a háromhatalmi egyezményhez való csatlakozásra, lényegében szabad kezet adva a németeknek, hogy Jugoszlávián keresztül rohanják le Görögországot.

Gleccsertetű 2018.05.08. 19:52:23

@chrisred: igen, és? csapkodsz az időben.

midnightcoder3 2018.05.08. 19:57:50

@chrisred: Ha bepucsított volna, akkor már a megszállás előtt tömegesen vitték volna el a zsidókat. Elég sok konfliktusa volt ebből, anno volt a natgeo-n erről egy sorozat. Hitler nagyon el akarta volna vinni őket.

Amúgy kurvára kíváncsi lennék, hogy vajon szegény midnightcoder2 vajon mi olyat is mondhatott ebben a topicban, amiért kitiltották. Különösen annak fényében, hogy az olyan közismert kultúrlények mint a kutyás majmok népe, vagy az anyadmajma zavartalanul kommentelnek.

chrisred 2018.05.08. 21:03:14

@Gleccsertetű: Szó sincs róla, csak az ok-okozati láncolatot próbáltam megvilágítani. Mivel a németellenes puccsot a semmiből jött eseményként próbáltad beállítani. A németek számára a Balkán megszállása rögtönzésszerű esemény volt, és az segítette elő a viszonylag problémamentes megoldást, hogy sorra ki tudták egymás ellen játszani az érintett országok rövidlátó vezetését. Köztük a magyarét is.

Szarazinda 2018.05.08. 21:07:16

@ben2: először is, nem hörög senki semmit, tényleg elegem van abból, hogy a fideszfan kommentelők csak ebben a lekezelő, kioktató, lényegi tartalmat, vagy érvelést nem, vagy csak nyomokban tartalmazó stílusban képesek kommunikálni.

De a lényeg: semmi különös nincs abban, ha egy NGO, szervezet, lobbicsoport, advocacy group, ésatöbbi, ésatöbbi nyilván tartja, hogy a politikában kik azok, akik az ő értékrendjüket osztják. Egy nőjogi csoportnak is lesz ilyen listája azokról a képviselőkről, akiknek fontosak a női jogok, egy gyerekjoginak a gyerekjogok, egy melegjoginak a melegjogok, ésatöbbi.

Kettő: hány embernek kell még leírni, elmondani, hogy felfogd: ezek a szervezetek eddig is átláthatók voltak, semmit nem titkoltak el, ejj, ha Mészáros Lőrinc, bármelyik politikus, vagy a CÖF, ahogy fent írta is valaki, ilyen átlétható volna.

Három: eleve beteg, paranoid, demagóg és ostoba az a feltételezés, hogy valami háttérhatalom itten a magyarság életére tör, valami titkos terv van a háttérben, és ehhez egy csapat, titokban nyilvántartott zsoldos, alvóügynök áll csatasorban (ha így lenne, nyilván nem pdf-ben tartanák őket nyilván. Meg hogy ide be akarnak telepíteni tízmilliárd a kilencenbilliódikon muszlim nőgyalázó terroristát, akiknek fejenként 9 millió forintot adnának, mert ez a heppjük. Ez teljsesen beteg, fideszes agyszülemény. És nem, az ellenzék sem akarja ezt, sem semmi hasonlót, soha nem is akarta, még akkor sem, ha maga a csúcsintellektus és kifinomultság és összetett gondolkodás bajnoka, Németh Szilárd állítja ennek az ellenkezőjét.

Teljesen normális dolog, hogy civil szervezetek vannak, azoknak vannak politikai céljaik, ilyeneket támogat a Soros is, másokat meg mások. Ennyi erővel Magyarország Istentőleredőszentmáriakoronalófasz önállóságát ugyanígy veszélyezteti a CDU Konrad Adenauer/Hanns Seidel Stiftung, vagy az Andrássy Egyetemet finanszírozó német, meg osztrák állami donorok (meg a kisebb privát donorok).

Szóval lehet itt hőbörögni, leginkább csak azt lehet, ez a célja a folyamatos agymosásnak is, csak hát ez a némethszilárdi színvonal demonstrálásán kívül nem jó semmire, de, ha nektek ez elég...

Gleccsertetű 2018.05.08. 21:37:23

@chrisred: tehát megpuccsolták a britek a hivatalos jugó kormányt miután kiegyeztek a németekkel.

chrisred 2018.05.09. 05:46:03

@Gleccsertetű: Tehát a britek meg akarták akadályozni, hogy a németek Görögország lerohanásával megszüntessenek egy olyan frontot a Földközi-tenger medencéjében, ami Hitler hosszútávú terveire nézve súlyos gondot jelentett volna. Amire minden esély meglett volna, ha a németek és a görögök közötti ütközőállamok nem támogatják aktívan a német felvonulást, amivel lényegében saját állami szuverenitásukat dobták sutba.

Gleccsertetű 2018.05.09. 08:55:04

@chrisred: nem tudom miért mondod ezt. a britek itt annyira számítanak, h MIT tettek. a MIÉRT lényegtelen.
süti beállítások módosítása