B1 blogcsalád



Lázár pontosan elmondta, milyen lesz Orbán új uralkodása

2018. április 12. - ashwood

lazar-lead-1024x576.jpgSzerénység, elvtárak, szerénység! – adta ki a jelszót a győzelem pillanatában Orbán Viktor. Majd egy nappal később Lázár még hozzá tette: mértéktartás, méltóság és alázat. Aztán olyat adott visszakézből mindegyiknek, hogy a újabb ciklus adja a másikat.

"…most kell szerénynek lenni, mert most van mire." mondta Orbán a zsinórban harmadik, kétharmados győzelme pillanatában. Ha ehhez még hozzávesszük utolsó mondatát is: "Soli deo gloria" – vagyis csak istené a dicsőség – csak egyet tudunk érteni Orbánnal. Nem "szimpla" kiütéses győzelmet aratott, hanem lényegében lesöpörte az ellenfeleit, majd a hűlt helyüket is beszántotta sóval. Olyan helyzetben van, hogy még a döglött oroszlánt is nagyítóval kell keresni. Magára valamit is adó ember ilyen győzelem után valóban nem keresgéli az ellen maradékát, hogy még abba is beletörölje a lábát.

Igaz, némileg árnyalja a képet az elhíresült, március 15-i beszéde, amelyben még megtorlással fenyegetett mindenkit. De – mondhatnánk – fátylat rá, az már a múlt, a kampány csatazajába talán ez is beleférhet.

Azt azonban pontosan tudjuk: Orbán szótárában nem szerepel a "konszolidáció" kifejezés. Vagyis: aki arra számít, hogy a "szerénység" győz az "elégtétel" felett, sajnos téved.

Lázár János, aki a kampányban totálisan betagozódott a Fidesz kommunikációs stratégiájába, egy tegnapi interjújában nem hagyott kétséget afelől, mi is várható a következő ciklusban.

(Az interjú egyik mondata csupán azért érdekes, mert Lázár egyértelművé tette benne: nem vállal szerepet az új kormányban. "Parlamenti képviselőként szívesen veszek részt a munkában." Elképzelhető, hogy Orbán nem is tartana rá igényt, miként az is, hogy például Rogán Antallal meglévő, személyes konfliktusa miatt valóban ő hozta meg az erről szóló döntést.)

Az interjú íve és szóhasználata önmagáért beszél:

– "Minden magyar ember győzött április 8-án. Visszafelé sült el az Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben hónapok óta tartó intenzív nemzetközi és hazai lejáratókampány.

A választópolgárok megelégelték a gyűlölködést."

Amit ebből kiemelnénk, az az utolsó mondta: "A választópolgárok megelégelték a gyűlölködést." Érdemes megjegyezni.

A "gyűlölködés" elutasításának jegyében Lázár a következőket mondja:

– az ellenzékről: "Kisszerű emberek kisszerű politikája. … kisszerű és kisstílű emberekből állnak, akik kisszerű és kisstílű politikát folytatnak. … kisszerű és kisstílű az ellenzék."

– a sajtóról: "véleményterrort vezettek be az országban. … Zaklatták azokat, akik nem voltak hajlandóak azonosulni velük, brutális cenzúrát és ízlésterrort alkalmazta."

De ne feledjük a "gyűlölködés" elutasítását, no meg a kormányfői intelmet. Így aztán:

Nagyvonalúságra, mértékletességre, alázatra van szükség, valamint sokkal, de sokkal több humorra."

A fentiek – vagyis a gyűlölet elutasítása, nagyvonalúság, mértékletesség, alázat és nem utolsó sorban humor – szellemében Lázár a hódmezővásárhelyi polgármesterről, Marki-Zay Péterről:

– "… a városnak jelen pillanatban nincs felelős és cselekvő polgármestere."

– "… szégyent hozott a városra. … szégyent hozott a városra."

– "Márki-Zay Péter a választási kampányban elárulta a városát, és elárulta a hazáját. Ez megbocsáthatatlan bűn, a magyarok megbüntették Károlyit és a bolsevikokat, és ez a polgármester sem számíthat másra."

– "… elárulta a haza védelmének ügyét."

– "Márki-Zay Péter nem szereti Hódmezővásárhelyt, és nem szereti Magyarországot."

"Hódmezővásárhelyen … percemberkék dáridója zajlik."

Lázár János nem a kampány során adta ezt az interjút, hanem a kétharmados – és személyes – győzelem teljes tudatában. A szerénység és a gyűlölet elutasításának pillanatában.

És amikor már azt gondoljuk, hogy ennél durvábban már tényleg nem lehet szembe köpni minden, percekkel korábban kimondott szót, gondolatot, elvet, akkor a tehetséges Lázár János utolsó mondatában kijelenti:

nekünk fideszeseknek kell okosan, visszafogottan, nagyvonalúan, együttműködésre törekedni."

Hmmm.

Tehát ilyen az, amikor a teljhatalom birtokában a Fidesz "okosan, visszafogottan, nagyvonalúan" együttműködésre törekszik. Nem szokásunk ilyet leírni, de ezek után valóban attól tartunk: mindenki, aki egy kicsit is mást gondol a világról, mint a kormány, jobban teszi, ha még idejében elkezd rettegni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1413827840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T.Jani 2018.04.12. 11:14:44

Bartus László, Kanadában élő szociológus tanár 2011-ben megmondta milyen lesz Orbán uralkodása!!
"Magyarországon a Fidesz fasiszta államot hoz létre, amit majd a Jobbik náci típusú diktatúrája követ. Fasiszta pártot demokratikus választások útján – amíg olyanokat tartanak – még soha nem váltottak le. Ez önellentmondás lenne, mert Mussolini meghatározása szerint „a fasiszta állam nem más, mint hatalom- és uralomakarás”. Tagadja a demokráciát, a parlamentarizmust. A fasizmus atyja úgy határozta meg a célt, hogy „egy párt, amely teljesen és kizárólagosan kormányoz egy nemzetet”. Egy másik idézet így szól: „egy olyan kormányzati rendszert próbálunk felépíteni, amely minimálisra csökkenti a duális erőtér visszaállásának esélyét, és helyette hosszú távon egy nagy centrális erőtérben rendezi el a politikai kérdéseket; vagy ellenkormányzásra készülünk, és akkor a duális erőtér vissza fog állni. Nem ellenkormányzást kell folytatni, hanem a nemzeti ügyek kormányzását kell megvalósítani. Az állandó harc helyett az állandó kormányzás politikáját folytassuk.” Ez utóbbi Orbán Viktor kötcsei programbeszédének részlete. Ha Mussolini definícióját vesszük alapul, akkor Orbán kötcsei beszéde egy fasiszta állam építésének programja. Orbán és Mussolini ugyanazt mondja. És mint alább majd kiderül, ugyanazt is csinálja.
Fasiszta és náci diktatúra még soha nem omlott össze belülről, minden esetben külső katonai beavatkozásra volt szükség. A fasizmus vezérelvű, akár a Fidesz. Az olasz fasiszták tízparancsolatának egyike az, hogy „Mussolininek mindig igaza van”. A fasiszta állam tartópillére a központi propagandagépezet, amely a többséget a vezér mellé állítja. Ez a propagandagépezet ma az MTI köré épített közmédia. Ezt egészíti ki a jobboldali pártsajtó, amely ezzel szimbiózisban működik. A hazugság, a propaganda minden fasiszta állam alapja, nincs semmi, amit jobban gyűlölnének, mint a szabad sajtó. A fasiszta vezért a nép szereti, ujjonganak érte. Bukása után az imádat gyűlöletbe fordul.Itt kell megjegyezni, hogy a fasizmus tömegbázisát mindig a lecsúszott társadalmi rétegek adják. Ez az egyik oka annak, hogy a legkönnyebben a gazdasági válság idején képesek hatalomra kerülni. A vezér részben állandó ellenségképpel és fenyegetettséggel, másrészt pozitív énképpel fanatizálja a tábort. A felsőbbrendűség a fasiszta államban a “nemzet” mítoszában ölt testet. A nép minden nehézséget elfogad a vezértől, mert a bajaikra hihető okot talál, ami mindig valaki másban testesül meg. Ez a tömegtámogatás alapja. A fasiszta államnak fontos a tömeg, a nagy tömegdemonstrációk, a kapcsolat a tömeggel, ha máshogy nem, állandó levelezés útján. A fasiszta állam nem tűri az egyéniséget, az individualizmust, ezért individualista értelmiségiekkel, filozófusokkal, művészekkel nincs jó viszonyban, csak azokat szereti, akik a fasizmus eszményét szolgálják, mint egy Mephisto. Az egyén alárendelődik a nemzetnek, az egyéni érdek a közjónak. A fasiszta állam legfőbb támogatói a nagytőkések. A vezér mindig jóban van a nagytőkésekkel, akik anyagi hasznot látnak a központosított állam által megregulázott munkaerőben és a szabályozott piacban."

FCUK20 2018.04.12. 12:03:10

az "okosan, visszafogottan, nagyvonalúan" nem jelenti, hogy ne mondanánk ki tényeket.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.04.12. 12:35:11

Engedelmet, de még nincsen vége a választásnak (1-2 százalék még feldolgozásra vár). Azok és az eddigiek érvényességét bizonyító jegyzőkönyveket sem láthattuk még.

Azt meg nagyon különösnek tartom, hogy Hódmezővásárhelyen ekkorát fordult a közhangulat 1-2 hónap alatt. Azt még különösebbnek hogy ennek okát egyik érdekelt szereplő - párt sem értékelte!

neko1967 2018.04.12. 12:35:23

@FCUK20:

A csuti csüngőhasú tolvaj és hazug, kosa lali hülye, tolvaj és hazug, lézer jani tolvaj de okos!

"az "okosan, visszafogottan, nagyvonalúan" nem jelenti, hogy ne mondanánk ki tényeket."

sZulamith 2018.04.12. 14:34:46

Ver a jó Isten bennünket:)

_most_ 2018.04.13. 09:00:54

Gondolom elég berágott, hogy miután Hódmezővásárhelyen nyert Márki-Zay, ki kellett költöznie a kastélyából, nehogy a prolik irigykedjenek mire megy a pénzük.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.04.13. 09:04:59

Ócska pitiáner stílustalan társaság.

Birkák merre vannak?

nemecsekerno_007 2018.04.13. 09:05:54

A ballib ellenzék elég hamar a hasznos hülyét csinált Márki-Zayból.
A cél szentesíti az eszközt :)

paráznabillegető 2018.04.13. 09:33:44

@T.Jani: igen.
tegyük még hozzá, hogy ez kívülről vakítóan szembetűnő, belülről majdhogynem láthatatlan.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.04.13. 09:37:05

@T.Jani: " ... Fasiszta és náci diktatúra még soha nem omlott össze belülről ... "
Franco tábornok simán meghalt, nem kellett hozzá háború, és hát azóta is sokan visszasírják azt a közbiztonságot, amit megteremtett "uralkodása" alatt.

@rdos: A "nagytudású" ellenzék egy helyi, személyekről szóló választás eredményéből extrapolálta a kormányváltó hangulatot, és még bele is lovalta magát, hogy ha összeönti az olajat meg a vizet, akkor abból stabil kormányváltásra alkalmas folyadék lesz. Mert hogy az 51% nem a fityiszre szavazott...

Hát, b@ssza meg, aki így kalkulál, és nem veszi figyelembe, hogy a szalonnácik nem fognak összebújni se az elkúró bandájával, se a 2006-os "szemkilövetős" párttal. A szalonnácik ez meg is mondták.

Amíg nem jön létre egy hiteles és vállalható "baloldali" tömörülés, addig marad a jelenlegi szétaprózott, cselekvésképtelen impotens ellenzék.

Jelenleg egyetlen vállalható és hiteles párt van, a MKKP, de ők nem politizálnak, csak trollkodnak. De azt legalább szimpatikusan teszik.

mh1973 2018.04.13. 09:41:20

A vásárhelyieket én sem értem, 2 hónapja nagyon elzavarták a mocskot, most meg 1-2 szavazókörtől eltekintve mindenhol jancsikára voksoltak többen. Nem mintha ezen bármi is múlt volna, mert a falusiakat megvette kilóra egy raffaello csokival meg egy pörkölttel.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.04.13. 09:46:32

@mh1973: Ott a polgiválasztás SZEMÉLYről szólt, nem a pártpreferencia dominált. Hidd el ha lézerjani lett volna kiállítva ellene, akkor megnyerte volna.

mh1973 2018.04.13. 09:50:13

@Magánvéleményem: el ne hidd, azért indította azt a balf.sz tanárt mert azt hitte elég lesz bárki narancs színben, ahogy a korábbi 20 évben mindig.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.13. 10:00:34

@rdos:

A közhangulat nem Vásárhelyen fordult nagyot, hanem a választókörzet szélein évő településeken. Ott, ahol az ellenzék meg sem ljelnt. Nem csak most, hanem az elmúlt négy évben.

kritizator 2018.04.13. 10:02:53

@T.Jani: jobboldali fidesz, jobboldali sajtó stb..
Mitol is jobboldali?

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.13. 10:03:46

Ashwood figyelmébe ajánlom a régi mondást, amit apámtól hallottam : kutyából nem lesz szalonna. Még akkor sem, ha Orbán azt mondja.

TOPGUN 2018.04.13. 10:04:45

@sZulamith:
JÓISTEN! Jobb hogy maradtak, mert az igazi TESZT szerintem cca. 2-3 éven belül lesz, mikor hasonló világgazdasági válság lesz mint 2008 -ban.
Remélem nem lesz baj, nem állunk itt letolt gatyával, 320 Ft-os EUR árfolyammal.
Viszont ha csak egy kicsit esik vissza a növekedés nem csapja majd meg jobban a Magyar gazdaságot akkor tényleg jól dolgozott Varga és Matolcsy!!
egyelőre minden ok.

kritizator 2018.04.13. 10:06:35

@Magánvéleményem:
szalonnácik, szalonnácik

Gondolom a fityeszrol beszelsz.

paráznabillegető 2018.04.13. 10:31:49

@Magánvéleményem: "...Franco tábornok simán meghalt, nem kellett hozzá háború, és hát azóta is sokan visszasírják azt a közbiztonságot, amit megteremtett "uralkodása" alatt..."
aha... mennyire is hihető ez? pláne hogy akkor a spanyol gazdaság sehol sem volt a mostanihoz képest, még a jelenkori problémák ellenére sem. hol is volt a spanyol foci pl? sehol... aha.
szóval forrás?

a múltban nem lehet élni. a jelen most van. és ebben a mostani jelenben a régi lassú élethez képest meglehetősen gyorsan kell változni, reagálni. az meg nem kényelmes. az ember meg lusta. inkább sír, vissza. de jó is volt fiatalnak lenni. faszom ebbe a meredt derékamba. meg őszülök is...
meh.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.13. 10:38:56

@TOPGUN:

A teszt már folyik, hiszen a kormány kutatást fog végezni ( sok millióért ) az idősek közt. Ezt azért látja szükségesnek, mert 2006 óta több 65 év feletti ember él Magyarországon, mint 15 év alatti, és a helyzet nem javul. Állítólag 50 felettieket fognak megkérdezni. DE MIRŐL,? Hiszen paráznabillegető is at mondja, hogy már nem ott merev ahol kéne, így nem nagyon megy a billegetés.

paráznabillegető 2018.04.13. 10:42:28

@látjátok feleim szümtükkel: héhéhéh, nem azt mondom! vagyis nem úgy!
hanem azt mondom, hogy ott is merev, ahol nem kéne! nem pedig azt, hogy már nem ott merev... az a helyzet, hogy mindkettő most... na nem speciel éppen pont most, hanem úgy általában, teccikérteni...
billegni meg mindig lehet. :D

Jakab.gipsz 2018.04.13. 11:30:06

@T.Jani:

Bartus és Kertész Ákos, magyar gyűlölő össze-vissza hazudozó, banálisan gonosz, zsidó emberek.

Nekünk a magyaroknak mázlink van velük, (ostoba zsidó fűzfa poétáinkkal), ugyanis egy hazugság, bár mennyire is ügyesen van felépítve, soha sem válhat igazsággá.

konrada 2018.04.13. 11:39:24

@paráznabillegető:
...a Real pl. 6x-os BEK győztes volt abban a korban, ami azért nem a sehol kategória...

...s nem Franco-t védem, de minek hülyeséget írni ahhoz, hogy erősítse az ember a saját véleményét?

pánpéter 2018.04.13. 11:41:23

Hiába folytatja a B1 blog a bérretegést, és uszítást, Lázárnak tökéletesen igaza van. Márki-Zay egy percember, aki azt hiszi, mivel megnyert egy városi ki-mit-tud versenyt, már övé az Oscar is. Egy ostoba, tájékozatlan, a cselekdvés képtelen hőbörgő idióta.
A hivatal dől össze alatta, diktafonnal jár megbeszélésekre, fogalma sincs a közigazgatásról. Egy senki.

Orbán Viktor 2018.04.13. 11:41:26

Tisztelt Polgártársak, Határon túliak és innenik, mindenki, aki imádkozott értem! Anikó krumplis tésztát kérek majd este !

Köszönöm a cirkuszt, amit az eddigi és az április 8-i előadás után nyomtok. Tetszik és egyben bejön. Remélem osztályharc címén ki is nyírjátok legalább verbálisan egymást olyan szépen egymás torkának estetek. Mindezt miattam, értem és a családom boldogulásáért. A könnyem kicsordul olyan boldog vagyok. Hamarosan dobok majd valami koncot megint, mert lassan nincs új a nap alatt.

Okosabbaknak: újabb források nyílnak meg hamarosan és a már kiküzdött Uniós pénzek és TAO források újra lophatóak lesznek. Csak okosba mert a 2022-ben a kampány során ezt a szép hozzáállást várom majd el megint. A túlárazások helyett kicsivel kreatívabbat várok el. Offshore-t is kicsit vegyük lejjebb valamivel újabb forradalmi lopási módszereket szeretnék látni.

Most pedig indulás a szállodabizniszben és a Paks2 egyéb beruházásaiból indul a lopás.

Hajrá Magyarország! Magyarország meglopva jó hely!

ja még valami: Soros, Brüsszel, migráns, Soros, migráns, Brüsszel, Soros, Brüsszel, migráns, Soros, Brüsszel, migráns. Kimaradt a kommunikációs panelemből.

paráznabillegető 2018.04.13. 12:00:45

@konrada: ugyan, ugyan. franco uralmának első fele egy nagy fos volt, totálisan szar gazdaság és mellé elszigetelődés, plusz a polgárháborús sebek nyalogatása. de aztán volt annyi esze, hogy nyisson, a világ (amerika legfőképp) is vevő volt rájuk a hidegháború közepén, tiszta mázli, és lám elindult felfelé az ország. az igazi boom pedig az utált eu-hoz csatlakozással következett be, kár is vitatni. és bár vannak problémáik, ilyen-olyan-amolyan, nagyságrenddel jobban élnek, mint negyven-ötven-hatvan éve. annyiban igazad lehet, hogy akkor több volt a remény meg a lehetőség fejlődni. de hát jó alulról is indultak, mi ebben a csoda?
a focijuk viszont jobbéra az elmúlt 30 évben van a topon. franco ideje alatt is jók voltak, de nem annyira mint most. össze se lehet hasonlítani a kettőt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.13. 12:02:00

@Orbán Viktor: :))

Veled vagyunk, viktor, csak te menthetsz meg minket a gyíkemberektől, akik meg akarják erőszakolni Magyarország teljes lakosságát, beleértve még a nőket is!

Hozzászólok 2018.04.13. 12:11:38

az elso mondatban gepelesi hiba.
ez kerem a szinvonal.

Hozzászólok 2018.04.13. 12:13:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ugy utalom ha a megeroszakolassal viccelodik valaki.

tenyleg megtortent.
egy
eset is tobb a kelletenel.
mit gunyolodsz ezen.

paráznabillegető 2018.04.13. 12:13:58

@Hozzászólok: és TÉNYLEG!!! :)))
neked viszont mindkettőben!!! :D :D :D

Hozzászólok 2018.04.13. 12:18:01

@paráznabillegető: olyan biztos voltam benne hogy ezt egy nagyon intelligens es vicces valaki megjegyzi.
de akkor se allitom at a billentyuzetet a telefonomon. igy is kivaloan megertetted.

TBone 2018.04.13. 12:29:30

Minden ellenzéki párt hazaáruló, amiért elindultak a választásokon, és ezzel befolyásolni akarták az eredményt.

Hozzászólok 2018.04.13. 12:35:41

@paráznabillegető: haaat. altalaban itt minden hozzaszolo meg van gyozodve rola hogy baromi okos.

nem mellesleg en is. :-)

paráznabillegető 2018.04.13. 12:38:18

@Hozzászólok: ugye? :)
egyébként ez is egy érdekes dolog. merthogy mindig az a helyzet, hogy valaki meg van győződve, vagy baromi okos.
nem pedig a kettő együtt... :D

vicc az egész.

konrada 2018.04.13. 13:21:22

@paráznabillegető:
...nem is írtam azt, hogy jó volt.
...csak olyan, mint máshol a mediterániumban Görögországtól kezdve Portugáliáig bezárólag.
...csak szerencséjére a korszakának második fel egybe esett a hidegháború felfutásával, így már a kutyát sem érdekelte, hogy milyen csúnya fasiszta volt 1940-ig (onnan már a nyugatiak szerint legfeljebb csak a csúnya diktátor, mert ahhoz képest, hogy Hitler-Mussolini segítette hatalomba, semleges lett;), így nagyjából együtt mozgott az országa a többi - alapokból elmaradott, de szerencsésen nyugati befolyásolás alatt maradt Dél-európai országgal.
...de tény: igazi bumm akkor érte el őket, mikor halála után az EGK tagság megnyitotta a piacukat a németeknek.
...de ez már egy másik történet.

...s ettől nem lesz igaz az a tételed, hogy sehol nem volt fociban, amit nem csak a Real 6 BEK győzelme, de a Barca 3 VVK (EL-UEFA kupa elődje), az az Atletico európai kupadöntői, elődöntők bizonyítanak ellened...
...de ez most mellékes, csak jeleztem, hogy hülyeség egy diktatúrát úgy leírni, hogy amiatt nem voltak foci-sikerek, lásd: a magyarok is pont akkor voltak a legjobbak, mert "panem et circus...";)

paráznabillegető 2018.04.13. 13:28:21

@konrada: meglehet, rosszul fogalmaztam, elnézést.
a mostanihon képest nem voltak sehol.
a magyar helyzet az más. teljesen más a világ. a spanyol foci ma alakít, formál. a magyar a múltban ragadt, de nem a jó értelemben, az akkori újítás szakaszában...

dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ 2018.04.13. 13:35:20

addig amíg az ellenzék itt tud rinyálni meg fröcsögni addig nem vagyok teljsen boldog hogy megszopattuk őket 2/3-al, majd akkor kezdek örülni amikor végre elkezdik Recskre, Gulágra, meg Aucviccbe deportálni őket.

Unom már ezt a sok rinyálós geci libsit.

pioneer2016 2018.04.13. 13:46:41

Vége a veszélynek, előbújtak a patkányok is. Élükön rogán, lázár, semjén, kósa és a többiek.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.13. 13:52:55

Lázárnak teljesen igaza van.

A ballib gyűlöletkeltés és véleménydiktatúra korszakában csak ésszel lehet cselekedni a hazát féltő jobboldali polgároknak !

konrada 2018.04.13. 13:57:18

@paráznabillegető:
Oksi.;)
...csak azért azt se hidd, hogy valóban van összefüggés aközött, hogy most derék EU-s állam, vagy csúf diktatúra volt, s hogy az EU miatti nagy fejlődés az oka a spanyol football-boom-nak.
...mert ha így gondolnánk, akkor az hihetnénk, hogy sokkal jobb ott a gazdasági helyzet, mint a 30 évvel ezelőtt a fociban topon lévő nyugat-európában...;)

Hozzászólok 2018.04.13. 14:05:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
ki? vajdam?

ezt gondolom sertesnek szantad.

raadasul ratettel meg egy lapattal a megeroszakolassal kapcsolatos gunyolodasra.

ennel jobb szegenysegi bizonyitvanyt nehezen allithattal volna ki magadrol.

paráznabillegető 2018.04.13. 14:10:17

@konrada: relatív jobb pedig. de rohadt mélyről jöttek.
abszolút nem még. de ott már voltak 500 éve...

Orbán Viktor 2018.04.13. 14:13:41

Tisztelt Polgártársak, Proletárok, Kisgazdák, Úton Zötykölődők, Sürgősségin Várakozók, NER Lovagok és Lovaginák! Anikó, nem tudom levágni ma a füvet a tuják körül! Későn érek haza.

Én is megettem a vajas zsömlémet a parlamenti büfében. Egészségünkre! Kávézni nem szoktam. Úri huncutság az!

Az új kormány lassan megalakul és a lopás új dimenziókat ölt. Szeretném ha közösen sikerülne mindenkinek kicsit. Az adótörvények kijátszása, kiskapuk keresése ne csak az én feladatom legyen. Lopjuk szét közösen ezt a kócerájt! Hamarosan csöpög az orosz hitel is mint energizáló szérum intravénásan az ereinkbe.

4 év múlva nem akarok elégedetlen embereket látni, "carpe diem, ami ma ellophatsz azt ne hagyd holnapra" mottóval meg lehet kezdeni az államháztartási egyenleg negatívba fordítását.

Tudomásomra jutott, hogy meg akarják alapítani az "50 %-al kevesebbet lopunk" nevű pártot. Lógni fognak! Mit képzelnek!

Hétvégén is amit lehet lopjátok el, emberek! Vigyétek továbbra az utakra ezt az agressziót és toljátok le egymást, boltban is nyomjátok egymást, szóljatok be egymásnak, ahol lehet. Sose szerettem a békét!

Hajrá Magyarország! A mi országunk, mi lophatjuk csak el!

szani12inda 2018.04.13. 14:17:16

@pioneer2016:
Ahogy a legundorítóbb fideszes trollok, napok óta teljesen fékjüket vesztve tobzódnak az összes blogon és fórumon, ugyanaz kezdődött el a politikusoknál legalsó szinttől a legmagasabbig. Tudják, hogy most már végképp bármit megtehetnek , bármit ellophatnak, bárkit eltaposhatnak - és meg is teszik.
Tisztában vannak vele , hogy ez a választás valóban nem négy évre szólt hanem legalább 10-15 -re , hatásaiban pedig évtizedekre.

konrada 2018.04.13. 14:19:13

@paráznabillegető:
...mármint az angoloknál, németeknél jobb relatíve a helyzet???

...végül is igaz. Ha nem a Pireneusokban, vagy belső-Andaluziában él, úgy mi problémája lehet nekik? Mediterrán tengerpart, nem kell téli ruhatár, fütés is alig, autójukat se eszi meg a só, és akár minden nap órákat el lehet ülni a kávéház-kocsma kerthelységében (mert tény ami tény, tellik rá nekik;), kell ennél több???;))

paráznabillegető 2018.04.13. 14:31:01

@konrada: biza. az angol, az képes és oda is költözik. a német is ott tapsolja el a pénzit. jó hely a spanyol. jó az idő, jó a pia, nagyon jó a kaja, hangulatos a zene, elsőosztályú a foci, gyönyörűek a nők, macsók a férfiak... a nyelvük sem olyan bonyolult...
ez ám az élet.

n3spr3ss0 2018.04.13. 14:50:58

Újfent bebizonyosodott, geciből sem lesz szalonna.

sZulamith 2018.04.13. 15:09:23

@TOPGUN: Nem ártana kicsit más országtól is tanulni. Például Ausztria nem érezte meg a legutóbbi válságot. Annyi kutató, elemző meg semmi értéket nem teremtő intézet van, felturbózza létszámmal, volna rá idejük tanulmányozni a hogyant.
Nem, mi gondolkodásunkban még félfeudális, harcias nép vagyunk. "Fenn az ernyő nincsen kas" jellemző ránk.

tisztviselőként dolgozó arcszörzet szakállamtitkár 2018.04.13. 16:31:45

"Tehát ilyen az, amikor a teljhatalom birtokában a Fidesz "okosan, visszafogottan, nagyvonalúan" együttműködésre törekszik."

Szerintem pedig kifejezetten, higgadtan, mertektato modon kezeltek a gyozelmuket.
Talan tulzottan is szerenyek voltak. Amit ez a video is bizonyit.
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiyzZX9ubfaAhXMXhQKHd63ADsQtwIIKDAA&url=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhirtv%2Fvideos%2F1877453815606506%2F&usg=AOvVaw1hA41CoPlBXI3OZEDhYLTq

Opi87 2018.04.13. 16:47:36

Soros Gyorgy hadsegere egyre vonzobb, hol lehet belepni?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.13. 17:04:51

@Opi87: :))

Csinálj valami, a társadalomnak hasznos dolgot. Garantáltan sorosbérencnek leszel bélyegezve. :(

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.13. 17:29:11

@pánpéter: "fogalma sincs a közigazgatásról."

Mivan? A választási törvényben nem előírás, hogy csak az lehet polgármester, aki ért a közigazgatáshoz. A jegyzőnek kell érteni, teccik tudni?

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.13. 17:33:18

@Rettegek mert ballib vagyok:" A ballib gyűlöletkeltés és véleménydiktatúra korszakában csak ésszel lehet cselekedni a hazát féltő jobboldali polgároknak !"

Gondolom ezért közbeszereznek mindent mások orra előtt, nehogy nekik kevesebb jusson a saját lábon álláshoz. + meg nem zavar, hogy a tieden is állnak?

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.13. 17:34:47

@konrada:

Nálunk is elüldögélnek/álldogálnak a kocsmában még akkor is, ha nem is tellik rá.;D

monddazigazatmar 2018.04.13. 18:38:40

Na, majd holnap a gigatüntiteken, amit Erzsi macska tulajdonosa szervez (áááá, bazmeg, és tényleg van még lejjebb a ballibnek) majd kormányt buktattok.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.13. 20:27:13

@monddazigazatmar:

Ha nem olyan lenne a törvény, hogy a második hely különbözetét nem kellene hozzáadni, akkor nem lenne ekkora szád. Tudod ha én határozom meg a játék szabályait, akkor a kezem magam felé hajlik. A fideszé nagyon erősen hajlott. DE!

Még most sem a szavazók többségének az akaratából lett első. Persze ettől a végeredményt mindenkinek el kell fogadni, annak is, aki magának csinál törvényt, meg annak is, akinek csinálják. Azért senki nem él örökké, még a fidesz sem. Kádár Jani bácsi is belehülyült a hatalomba, ezért jó azzal vigyázni. A természet a hatalmasokat is a kiszolgáltatottakkal egyformán kezeli.

pizo 2018.04.13. 20:33:51

@rdos: A másik furcsaság Kósa kiváló szereplése, holott nem is látszódott az elmúlt hetekben, bujkált.

Zoli

monddazigazatmar 2018.04.13. 22:19:08

@látjátok feleim szümtükkel: Mit kell hozzáadni mihez?

"most sem a szavazók többségének az akaratából lett első. "
Na, mesélj, akkor kire SZAVAZTAK a legtöbben. Tudod, olyan nincs, hogy valaki ellen, hanem olyan van, hogy valakire. Szóval, mesélj, szerinted mi a választók akarata, hogy ki legyen a miniszterelnök? Mert lehet, hogy 52% nem Orbánt akarja, de hogy Vonát nem akarja 75% az is biztos, Fletót meg 90% nem akarja.

ankica 2018.04.13. 23:42:10

@sZulamith: Ezt bizony jól látod, de Isten a szabadakaratunkat adta nekünk, és mi azzal vissza éltünk, mert eladtuk lelkünket a sátánnak. Itt kezdődött a baj, ha vissza térnénk Istenhez, ő segítene nekünk, abban is hogy tiszteljük és szeressük egymást. Egy ilyen kicsi nemzet mint a miénk darabjaira hullott egymásnak esett a semmiért. Mi jó születik nekünk abból hogy a jobb vagy a bal oldalt támogatjuk, semmi. Végtelenül szomorú.

Wod Meselo 2018.04.14. 02:30:32

"is beszántotta sóval. "
Azt meg ,hogy? Szantani ekevel lehet. Vagy amit egy magadfajta bunko akarhatott irni :
Beszantotta es behintette soval.

Zoltán Rádi 2018.04.14. 08:09:35

@Hozzászólok: Akkor te miért pattogsz, hogy gépelési hiba van az első mondatban? Igy is kiválóan megérted, nem? :)

Zoltán Rádi 2018.04.14. 08:11:06

@monddazigazatmar: A Colát is sokan vedelik, pedig tudják, hogy árt nekik. Viszont sok pénzük van reklámra...

Zoltán Rádi 2018.04.14. 08:16:05

@ankica: Én is igy gondolom. Jobb vagy bal, mind a kettő ugyan az a tolvaj, semmirekellő banda, akik még életükben nem dolgoztak meg semmiért.
Akinek volt esze, az a Fidesz ellen szavazott. Nem az egyik vagy a másik pártra, csak ellenük, hogy ne tudjanak 2/3-al azt csinálni amit akarnak. Sajnos nem jött össze.

2018.04.14. 08:33:04

A blogger hülye. Nem csak ő, hanem az összes hozzá hasonló félkegyelmű, aki felületet biztosít az orbánista propagandának, pontosabban az itt kommentelő, évek óta jól ismert orbánista bérkommentelőknek. Tiszta vizet kellene önteni a pohárba: a média túlnyomó többsége már a fideszes maffia kezében van, de ha a szabad médiában is teret hagytok a kormánypropagandát toló férgeknek, akkor nincs értelme olvasni titeket. Mivel ezek a véglények visszaélnek a demokráciával, simán ki lehetne őket cenzúrázni. Ott van nekik a saját felületük, amit edddig zsákmányoltak: ott lehet észt osztani, sőt a legalantasabb ígényeket is ki tudják elégíteni. Vagy megóvjátok tőlük a szabad médiát, vagy elmentek a büdös picsába.

monddazigazatmar 2018.04.14. 11:18:06

@Zoltán Rádi: Ritka hülye embernek kell ahhoz lenni, hogy azt hidd, hogy azért isszák a kólát, mert sokat reklámoz. Alapvetően azért isszák mert ízlik nekik. Próbálj meg híg fost reklámozni és eladni levesként.

A választáson pedig, ha nem vetted volna észre, valakire szavazunk, nem valaki ellen.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 12:04:02

Megvan a mégtöbb% Orbánnak, most számolják a levélszavazatokat és a követségi szavazatokat!

Hozzászólok 2018.04.14. 18:28:45

@Zoltán Rádi: hat ha te nem erted,miert ciki mar az elso mondatban hibat bennehagyni egy kozerdekunek szant szovegben...
süti beállítások módosítása