B1 blogcsaládNem elég, hogy korruptnak látszanak, de még boldogan vállalják is

2018. február 15. - ashwood

korrupcio-800x533.jpgÁllítólag Európa legszigorúbb vagyonbevallási rendszere a magyar – mert például semmiféle retorzió nincs, ha valaki rosszul tölti ki. De nem ez az egyetlen oka annak, hogy ténylegesen semmi értelme az egésznek.

A választott politikusok nyilvános vagyonbevallásának értelme nem az, hogy a zsebükben turkálhassunk, lássuk, mennyi földjük, házuk, lakásuk, autójuk, festményük, töltőtoll gyűjteményük van. Ennél azért sokkal többről van szó: azt lehet(ne) így ellenőrizni, hogy bevételeik, kiadásaik, gyarapodásuk összhangban van-e igazolt, törvényes és bevallott jövedelmeikkel? Ha igen, semmi gond. Akkor sincs, ha a bevallott jövedelem ezer milliárd, és akkor sem, ha alig a létminimum. Ha mindez törvényes.

Ha azonban megbomlik az egység: jelentősen több a kiadás, vagy nagyobb a gyarapodás, mint ami kijön a bevételekből, felmerül néhány jogos kérdés és kétely. Honnan futja pompás házra, telekre, felújításra, erre-arra a delikvensnek, ha bevételeiből ez még akkor sem jönne ki, ha egész évben fénnyel táplálkozva ő maga és kedves családja minden leágazása is. Esetleg nem a köz szolgálatában eltöltött idő alatt magánérdekeket szolgált – aminek aztán felvette a jussát? Korruptnak tetszike-e lenni?

A világtörténelemben erre a kérdésre még soha, senki nem válaszolt igennel. Még az égbekiálltóan korruptak sem. Nem szokás ezt bevallani, elismerni.

Persze, Magyarországon nem is kell. Bőséggel elég beleírni a senki által nem ellenőrzött ívbe, hogy ennyi meg annyi tízmilliókat kapott kölcsön ismeretlen magánszemélyektől. Az ismeretlen magánszemélyt pedig természetesen nem szabad megnevezni, elvégre az ismeretlen magánszemélynek is vannak személyiségi jogai, attól függetlenül, hány politikust finanszíroz épp tíz és százmilliókkal.

Olcsó trükk, mégis rengetegen élnek vele a parlamenti patkóban. Sőt, egyre többen. E kimutatás szerint 2016-ban 341 milliónyi magánkölcsönnel rendelkeztek a parlamenti képviselők, miközben pénzintézeteknek – vagyis a bankrendszernek, amelyhez az átlagpolgár általában kölcsönért fordul – 42 millióval tartoztak. Tavaly már 352 millióra nőtt a magánadósság. Egyeseknek ilyen jó magánembereknek tartozni. A nem parlamenti képviselőknek erről az uzsora ugrik be elsőre, de itt bizonyosan nem erről lehet szó.

Elvégre például Szatmáry Kristóf vagy Lázár János nem épp tűnik olyannak, akik uzsorás hálójába keveredtek. Pedig ők ketten a legnagyobb magánadósok: Szatmáry 34, Lázár 32 millióval lóg ismeretleneknek. (A top 10-es listából kilenc fideszes, az egyetlen ellenzéki a szocialista Velez Árpád, aki nemrég jelentette be, hogy kiszáll a politikából.)

E snájdig kormányzati fiúkról nehezen hiszi el bárki is, hogy nem hitelképesek. Akad-e olyan magyar bank, amelyik elutasítja, pontosabban, elutasíthatja, ha ekkora emberek kérnek tőlük kölcsön. Ám e jóravaló urak mégsem kérnek. Nem kell nekik a tiszta, jogi viszony, az átlátható pénzmozgás. Jobb ismeretleneknek, magánszemélyeknek tartozni.

Nekik biztos tényleg jobb. NEkünk biztos, hogy rosszabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9313671826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brix 2018.02.17. 11:08:06

A magànkölcsön intézményéről és a csalàdtagok vagyonosodásàról törvényt kellene hozni, mert rengeteg a visszàssàg. De, fontos lenne, hogy a vezető politikusok csalàdtagjait kizàrjàk a közbeszerzésekből. Érdekes , valahogy soha nem azt hallom, hogy Orbàn- , Matolcsy-, Làzàr-, Rogàn rokonainak cégei meghódítottàk a német piacot, hanem hogy àllami és EU-s forràsból gazdagodnak...Kósa Lajos is persze, de őt nem bàntanàm...

közép dunántúli régió 2018.02.17. 11:08:10

Mindjárt jön Motherfcuker2018, védeni a védhetetlent.

VáradiJános 2018.02.17. 11:16:26

@Peter Götz: az Isten szerelmére, ha már ez az egyetlen mondandód és ezt minden blogon meg szeretnéd osztani, akkor legalább cseréld már le azt az ü betűt!

morph on deer 2018.02.17. 11:27:12

Ezért is ilyen hihetetlenül jó egy eféle pártállami berendezkedés, mert nincs ideológiai ellentmondás a résztvevők között: mindegyik ugyanúgy gondolkodik.

“Bűntársaságban, szervezetten elkövetett” kormányzás eredményeit élvezzük már hosszú évek óta, eközben a lakosság nem ezt az aljadék bagázst utálja, hanem a sosem látott migránsokat, meg a hallomásból ismert Sorost!

Elég jó?
“Hogyan kell hülyének lenni: - a magyar módszer”
És még meg is magyarázza a szerencsétlenje, hogy “hát mindig is loptak” meg “mert a szocik is”, de a legjobb: “inkább az orbán meg a Mészáros lopjon, mint hogy a multik kivigyék!”

Az, hogy SENKI ne lopjon már fel sem merül! Tényleg sikerült a magyarnak tolvaj-nemzetté válnia? Mert nagyon úgy fest...

Állítom, hogy ennél még egy olyan tarkabarka koalíció is jobb lenne, amelyiknen az összes maradék párt részt vesz, hiszen kizárt, hogy ennyire egyhangúan tudnának lopni egymás orra előtt! Ha meg a törvényeket is sikerülne végre tisztába tenni, és kőkemény büntetéseket adni mindenfajta visszaélés, korrupció meg lopás esetén, akkor még talán arra is lenne esély, hogy sikerüljön levakarni magunkról ezt a mocskot, a mocskokkal együtt, akik ide juttatták a “magyar” erkölcsiséget!
Szégyen, gyalázat, hogy ilyen vezetőink vannak!

Brix 2018.02.17. 11:45:21

@morph on deer: Pont azért akarnak arànyos vàlasztàsi rendszert, hogy többet ne jöhessen létre egy pàrt ilyen szintű túlhatalma. A korrupciót csak szívós munkàval lehet visszaszorítani, antikorrupciós törvényekkel, amelyek kizàrjàk a politikusokat és szűk csalàdi körüket, bizonyos gazasàgi tevékenységekből. És fontos lenne a transzparencia, amelyet szintén törvényekkel lehet előírni. Milyen vilàg az, ahol politikusi munkàval milliàrdos vagyonra lehet szert tenni? De, nagy reményem nincs: az elit összezàr, mert a gazdasàgi és politikai elit össze van fonódva. Nem érdekük , hogy boruljon a bili...Az àtlag magyar így is örül a 10 ezer ft-os nyugdíjprémiumnak, meg hogy " nem jöhetnek a migrànsok.."

VáradiJános 2018.02.17. 11:55:04

@morph on deer: hát persze, mert a tarkabarkaság megakadályozza a lopást. Egyébként ez nem magyar jellegzetesség, mindenhol lopnak, nem is kevesebbet, csak van ahol már kialakult ennek az eleganciája és kevesebb a lőrinckedés

VáradiJános 2018.02.17. 11:57:42

@okostojas007: így van, mert a kórházakra szanyi tibi vagy juhász peti az orvosság

morph on deer 2018.02.17. 12:01:48

@okostojas007:
“míg be nem kerülnek egy kórházba, és meg nem lepődnek”

De csak addig, amíg meg nem tudják, hogy arról is a Gyurcsány meg a zeemúttnyócév a hibás, és Soros miatt nincs vécépapír... Onnantól harsányan óbégat tovább, és örül, hogy mindenkinek az összes családtagja is a mi saját lábunkon fog állni!

És helyükre fognak kerülni a dolgog: már megint más tehet mindenről, ami rossz.

Midnight Run 2018.02.17. 12:04:22

Ugyan már, ez tiszta írígység! A helyzet az, hogy ők szeretnek jól élni, szeretik a minőségi italokat és ételeket, a jó kábszert, a szép szőke ukrán bárisnyákat.

A többségviszont megelégszik az otthoni kisüstivel meg a lyukas kenyérrel.

Akkor miért is baj, ha az előbbi csoportot pénzeljük?

BiG74 Bodri 2018.02.17. 12:40:55

De kibebaszottul unalmas már, hogy lopnak. Igen lopnak! És ? Demokratikus rendszerünk tud választ adni rá? Ellenzéki pártjaink tudják képviselni a csendes többséget, felnőve a helyzethez? Nem ! Akkor jelenleg milyen választási lehetőségeink vannak?
Baszódjon meg minden önös érdekű ellenzéki és kormánypárti politikus !

BiG74 Bodri 2018.02.17. 12:54:16

@rabelais:
Most, hogy felvetette a csávó a a juhászt, miért ne?

@Látens Inszinuáció:

Hogy vagy ?

BiG74 Bodri 2018.02.17. 13:08:56

@Látens Inszinuáció:
Nem tudom mivel dobhatnám fel a kedved, voltam hasonló helyzetben, ez nagyon sok erőt, akaratot kíván. Kitartás !

moloy 2018.02.17. 13:27:02

@rabelais:
Számtan: 1 stadion cca. 5 mrd.
167 mrd = 33,4 stadion
ha lopás 1 mrd/stadion, az összesen 33,4 mrd lopás
ez 5-öd része a 167 mrd-nak.

moloy 2018.02.17. 13:29:12

@rabelais: Ellenben újabb 167 mrd-ról vitatkozhatnánk!

Épüljön stadion a CEU helyére 2018.02.17. 13:35:39

Nem eleg, hogy a libsik aljas mocskos SOROSBERENCEK, akkor meg boldogan valaljak is.

Tizenötmillió Magyarok 2018.02.17. 13:53:43

Leszarom mit hazudoznak a libsik. A libsiknek minden lopasnak szamit, ha nem Soros Gyorgynek utaljak a penzt, kecskebaszo simogatasra.
Az orszag SOSEM LATOTT MERTEKBEN FEJLODIK, es libbantakat az zavarja, hogy az orszag a sajat penzet az orszag fejlesztesere az emberek segitesere hasznalja, es nem Soros bankszamlajan landol, mint 2010 elott.

Tizenötmillió Magyarok 2018.02.17. 13:54:19

Leszarom mit hazudoznak a libsik. A libsiknek minden lopasnak szamit, ha nem Soros Gyorgynek utaljak a penzt, kecskebaszo simogatasra.
Az orszag SOSEM LATOTT MERTEKBEN FEJLODIK, es libbantakat az zavarja, hogy az orszag a sajat penzet az orszag fejlesztesere az emberek segitesere hasznalja, es nem Soros bankszamlajan landol, mint 2010 elott.

nemecsekerno_007 2018.02.17. 13:57:29

@rabelais: Ezek tipikus álmegoldások voltak, noha az elképzelés jó volt. Toljunk még egy sarcot mindenkire, az 50%-os adószint mellé. Egyébként előbb-utóbb be kell vonni a magántőkét, de nem ártana 5 párti konsznzus. És még ott van a nyugdíjrendszer is, ami szintén nehezen finanszírozható. Adókat meg nem kéne emelni, ha erős magyar kkv szektort szeretnénk, meg versenyképes gazdaságot. Ha nem akarunk akkor lehet emelni, aztán lehet osztogatni az inaktívaknak.

BiG74 Bodri 2018.02.17. 14:03:02

@Tizenötmillió Magyarok:
Nem fárasztó a nickek között ugrálni? Mert amúgy tök felesleges!

metax 2018.02.17. 14:04:21

@okostojas007: "Egészen addig megy a tapsikolás, míg be nem kerülnek egy kórházba, és meg nem lepődnek, de akkorra már későbánat. "

Nyugodj bele, ezek még 5-10-15 év múlva is Gyurcsányt hibáztatnák az egészségügy helyzetéért, mert "8 évnyi szoclib ámokfutást 10-20- és 30 év alatt sem lehet rendberakni"...

Pop40 2018.02.17. 15:17:00

@Tizenötmillió Magyarok:

"Az orszag SOSEM LATOTT MERTEKBEN FEJLODIK"

Melyik ország, kismajom?
Ahová a magyarok milliói emigrálnak a vajdád maffiaállamából?

"es nem Soros bankszamlajan landol, mint 2010 elott"

Az biztos, a gazdád meg a maffiája minden pénzt ellop, lásd poszt.
A magadfajta hülye meg 3 éve azt se tudta, ki az a Soros.

Remélem, legalább dupla pénzt fizet a gazdád a hétvégi műszakért, pláne váltott nickeken.

VáradiJános 2018.02.17. 16:05:28

@Látens Inszinuáció: nem cserèbe, mert nincs összefüggés a kettő között, de nem védem az egészségüly helyzetét, mert valóban siralmas, de szerintem összességében javul a helyzet ott is

VáradiJános 2018.02.17. 16:07:13

@Pop40: milliói? Ja, meg ide 23m román, meg egymillióan tüntetünk a sajtószabadságért, meg agysebészek a határon

VáradiJános 2018.02.17. 16:08:13

@BiG74 Bodri: akkor miért ugrálsz közöttük?

VáradiJános 2018.02.17. 16:11:29

@okostojas007: pont annyira értetted meg az általam írtakat, mint amire számítottam, trollocskám. Nem számonkértem juhászkádon a kórházak helyzetét, csak kételkedtem benne, hogy a bandàja meg tudná oldani ha helyzetbe kerülnének .... bár ez csak erős fikció, hiszen a nemzet immunrendszere nem engedi be ezeket a parazitákat

VáradiJános 2018.02.17. 16:13:54

@BiG74 Bodri: ejnye, tudja azt maga, négynevű honfitárs

VáradiJános 2018.02.17. 16:17:56

@rabelais: nagyon rá vagytok gyógyulva a stadionokra, de csak azért, mert látványosak. Balfácán barátaitok tudtak sunyibban lopni.

Pop40 2018.02.17. 16:18:11

@VáradiJános:

Mit gondolsz, ostoba bolsi, mitől van Mo-n munkaerőhiány? Attól, hogy az Orbán&Mészáros Maffia Rt alatt virágzik a gazdaság, és olyan hatékonyan termelnek a cégek, hogy nem bírják munkaerő nélkül?

Vagy attól, hogy fél Mo kiment külföldre, a vajdád által nagy büszkén "álláshoz" juttatott közmunkások meg nem átképezhetőek?

VáradiJános 2018.02.17. 16:21:24

@Pop40: visszaváltottál ghosti? Nem a munkaerőhiány okát vitatom, te idült alkoholista, hanem az általad írt számot nevettem ki. Buta proli.

Pop40 2018.02.17. 16:24:04

@VáradiJános: Nem vagyok ghosti, elvtárs.

A fidesz bérkommentelőivel ellentétben nekem csak ez az egy nickem van.
Ne mindig magatokból induljatok ki.

BiG74 Bodri 2018.02.17. 16:40:59

@VáradiJános:
Ez új!
Csacsogj melyik az a négy?

VáradiJános 2018.02.17. 17:30:27

@BiG74 Bodri: tizenötmillió magyaroké melyik?

taga20 2018.02.17. 17:55:10

@VáradiJános: jani bakker, te szopni jársz ide?
má én szégyenlem magam miattad tezsvérem:))

BiG74 Bodri 2018.02.17. 18:16:29

@VáradiJános:
Nagyon belekeveredtél ebbe a dologba, pedig egyszerű kérdést tettem fel.
Megteszem újra! Szerinted, melyik az a négy(4) nicknév, melyeket nekem tulajdonítasz? Nyugodtan, cáfolni nem fogom, nekem nem kell, de kkiváncsi vagyok mit sütöttél ki, és főként mire alapozva?

Mr. Waszabi 2018.02.17. 18:17:24

Korruptnak látszanak? Szerintem aki ellopott egy csomó pénzt tény-szinten, az nem látszik tolvajnak, hanem az is. A látszik az arra vonatkozhatna, ha csak tervezték volna a lopást.
Itt viszont már az OLAF vizsgálat is megtörtént eseményekre vonatkozott, és a jelentés is tényekről szól. ELeve az a hivatal a már megtörtént beruházásokat vizsgálja, ez a dolga.

taga20 2018.02.17. 18:24:45

@BiG74 Bodri: szerintem te vagy sándorjózsefbenedek, meg tashubakuka, ja és a hetedik te magad légy!:)

és héccer szüljön meg az anyád!:)))

VáradiJános 2018.02.17. 18:37:45

@BiG74 Bodri: nem keveredtem bele. Ugye milyen idegesítő amikor valaki csak úgy megvádol valamivel? Mint te pár bekezdéssel feljebb tetted. Szállj magadba inkább!

VáradiJános 2018.02.17. 18:38:27

@taga20: veled szombat este nem kommunikàlok ... ilyenkor iszol ès gusztustalan leszel.

VáradiJános 2018.02.17. 18:39:54

@Mr. Waszabi: egy szabàlytalanul megnyert pàlyàzat mèg nem lopàs .... etikàtlan, de nem lopàs

taga20 2018.02.17. 18:45:23

@VáradiJános: te úgy csinálsz, mintha egész héten innál, és ennek ellenére dumálok veled:)))

zavar ha a szembe jón az igazság, és rájössz, hogy a maffia nem pálya az országnak?

BiG74 Bodri 2018.02.17. 18:55:23

@VáradiJános:
Nem az idegesítő, hogy megvádolsz, hanem maximum az, hogy azért vádolsz, hátha idegesít. Nem, nem idegesít. Igen, van még két nickem, melyek inaktívak, mert nem tudok már belépni rájuk. Nekem ennyi "takargatni valóm " van.

VáradiJános 2018.02.17. 19:03:22

@taga20: nem zavar ès a maffia bukàsa sem zavarna, de a kedvenceitek nyerèse nagyon

VáradiJános 2018.02.17. 19:04:14

@BiG74 Bodri: nem idegesíteni akartalak, csupàn szembesíteni a viselkedèseddel

taga20 2018.02.17. 19:12:34

@VáradiJános: neked senki sem jó? te neked ki a szíved csücske? szerinted kinek kéne nyernie?

taga20 2018.02.17. 19:13:27

@kolompa lole 1111: te még a jobbikosokat is lógatnád?:)

BiG74 Bodri 2018.02.17. 19:17:16

@VáradiJános:
Nem jött be. Többet olvasgatom és figyelem a kommenteket, mint amennyit én kommentelek. Megnézem néha kinek milyen adatlapja van, vagy hova mutat az ip címet, ha mód van rá. Nagy itt az őrültek háza, hányingert keltő ahogyan mintaszerűen széttrollkodják néhányan a témákat. Érdekes dolgok jönnek elő, érdekesen változnak kommentálók, és válnak hasonlóvá különböző nickek, élednek fel tetszhalott nickek adott időszakonként. De ez csak amolyan hobbi. Neked mi is fáj pontosan? Amúgy nagyon szépen finomodott a modorod,hogy sikerült? Önvizsgálat?

VáradiJános 2018.02.17. 19:28:15

@taga20: egyik sem a szívem csücske, de ha választanom kéne, akkor fidesz, jobbik és sok tekintetben tetszett még a schiffee féle lmp is. Amitől hányok, az a dk, együtt, mszp

taga20 2018.02.17. 20:02:49

@VáradiJános: fidesz? hát szerintem, aki a maffiára voksol az romlott.

ogli dzsí 2018.02.17. 20:24:01

A vagyonbevallási rendszer nevetséges, ahogy az Orbán kormány előtt is az volt. Így ez nem szempont, nem veszem figyelembe, amikor az ElQró elhárítókra szavazok.

VáradiJános 2018.02.17. 20:25:17

@taga20: te így gondolod, én pedig úgy gondolom, hogy ha csak velük lehet egy gyurcsótány - juhászpondró kormányt megakadályozni, akkor legyen

taga20 2018.02.17. 20:43:11

@VáradiJános: haver, neked pl. juhász mit ártott?

szerinted a geci jobb, mint feri?

szerintem sokkal romlottabb a te portékád, mint a milyenk!

taga20 2018.02.17. 21:01:01

@VáradiJános: gyenge érv, és látom, már te is látod, csak nem mered bevallani.

én már korábban is mondtam, hogy az a kurva tükör nem felesleges.

zene! me hétvége van és szerinted részeg vagyok:)

de az átok, nem kegyelmez senkinek sem:))

www.youtube.com/watch?v=j1wgaFJ0750&list=RDrPkNf_U92i8&index=7

morph on deer 2018.02.17. 21:07:40

@VáradiJános:
“már kialakult ennek az eleganciája és kevesebb a lőrinckedés”

Ha hiszed, ha nem, van olyan hely, ahol ez már/még nem OK. Vagy/és soha nem is volt az.
Az igaz, hogy szeretett, helyzetben levő hazánkfiai ritka tahó módon csinálják.
Úgy látszik, hogy némi kultura a tolvajoknak sem ártana, hogy legalább emészthetővé tudják tenni az elkerülhetetlent.

Nehezen tudom elképzelni, hogy az úgynevezett ‘nemzeti’ oldalon ne lenne tisztességes ember, a kérdés csak az, hogy akkor ők miért nem kaphatnak lehetőséget?

Tőlem politikailag lehet bárki bármilyen, - legfeljebb vitatkozni fogok vele, - de a tisztességtelen embereknek nem jár “még egy esély”, egyik oldalon sem!
Főleg nem úgy, hogy ők határozzák meg az ország jövőjét, egyúttal meghüjítsenek pár millió szerencsétlent csak azért, hogy az ő személyes gyarapodásuk biztosítva legyen.
Én ezt tisztességtelennek tartom, még akkor is, ha a “nemzet felemelkedését” igérik cserébe, ugyanis ez ilyen módon lehetetlen.
Arról már nem id beszélve, hogy akinek valaha is a köz ügye volt a legfontosabb, az nem a saját családtagjai meggazdagodását tűzte ki célul, de még a sajátját sem! Gandhi, például, de még Kádár is meglehetősen puritán életet élt. Vagy hallottál te valaha is valamit Antall József rokonainak milliárdossá válásáról?
Horn Gyula nagyságrenddkkel tisztességesebb ember volt mint orbán..!

Szóval én nem hiszem, hogy ez törvényszerű és elkerülhetetlen. Ez csak a jellemtelen tolvajok esetében van így, akinen van szemernyi tisztesség is, az nem lop, legyen akár kommunista!

Ez nem a politika velejárója, ez az ‘emberi minőség’ következménye!
És ebből a szempontból bizony orbán az aljanép szintjén teljesít, mint ember mindenképpen.

taga20 2018.02.17. 21:12:10

@morph on deer:

vagy nézd meg merkel asszonyt. az egyik legpotensebb ország kancellárja, és beéri egy kis parasztházzal. semmi stadion a kertvégébe.

édesfaszom, nekünk mikor lesz ilyen elitünk?!

szegény madzsarországunk!

morph on deer 2018.02.17. 21:25:39

@VáradiJános:
Ne aggódj, egyikük sem lesz kormányon!
Még akkor sem, ha az orbán veszítene valami csoda folytán. A Juhász ismeri a határait, a Gyurcsány meg tisztában van azzal, hogy a fideszes karaktergyilkosság túl mélyre ivódott a köztudatban.

Ez így tovább az ország azerbaidzsáni poziciójának megerősítéséhez jó csak, meg újabb abnormális ötletek megvalósításához.
Mibe fogadsz, hogy a budai vár rövidesen a pereputty és az udvartartás birtokában lesz?

Még merje mondani valaki valaki is, hogy Magyarországon nincs lehetőség a felemelkedésre! Tán a felcsúti trágyadomb mellől a palotába jutni talán smafu? :)

De erről is a Soros tehet, mint tudjuk!
Nem csupán az ösztöndíjjal, de ha nem lenne, akkor most mivel lehetne riogatni az egységnyi, azaz kétbites fidesz szavazót?

Tehát: Stop Soros! - otherwise the mafia wins!

morph on deer 2018.02.17. 21:45:27

@taga20:
Love it.
Ne csodálkozt, negyven éve King Crimsont, hatminc éve Laurie Anderssont hallgatok, az igazán heavy rock meg az örök blues mellett.
Amúgy nálam ma megint veterán zene megy, mint pl. ezek az őrültek, bár az ebeknek itt csak egy farka van per kopf:
youtu.be/Bh95Z_Kkdfs

morph on deer 2018.02.17. 21:49:57

@morph on deer:
Rosszul számoltam: 43 és 33!
Észre se vettem, már megint kijjebb vagyok pár évvel! :))

ogli dzsí 2018.02.17. 22:03:28

@morph on deer: nincs olyan hely ahol nem lopnak

a bevándorló néger ukrán nálunk se tiborccal foglalkozik, mert van nagyobb problémája, nem érti a nyelvet, s nem is állnak vele szóba a helyiek

a nyugati cseléd magyarok ugyanaz - nem ért semmit, helyivel életében nem beszélt, de osztya az észt a bezzegnyugati politikáról

orbán pont azért népszerü mint a nyugati politikusok, ilyen jól soha nem ment az embereknek úgyhogy leszarják a lopást, sőt örülnek hogy nem kell elQrás miatt szégyenkezniük, s csupasz seggel segélyért meg IMF pénzért könyörögniük

Zsíros Bödön 2018.02.17. 22:12:39

@Brix: az lenne baszod pont a szomoru ha a semmire meg az arcukra kapnak 30 milla hitelt. Hol elunk hogy neked az termeszetes h egy bank majd hajlandobb lesz adni neki hitelt csak azert mert "nagy ember"? Amugy kivancsi vagyok hogy vagyonosodtak ugyan. Nekem aztan van mit a tejbe apritani de boven kibaszott sok ido lesz mire ebbol kacsalabon fogok forogni. Kurva tolvaj geci anyjukat

ogli dzsí 2018.02.17. 22:21:00

@Zsíros Bödön: Ez természetes.

Ha nekem bankom van, én is hamarabb adok pénzt egy Lázárnak, vagy valakinek aki már bizonyította, hogy tud vele bánni, mint vmi random zsellérnek.

Neked sosem volt/lesz pénzed, hisz még annyit sem tudsz hogy müxik egy bank.

morph on deer 2018.02.18. 00:22:14

@ogli dzsí:
“ilyen jól soha nem ment az embereknek úgyhogy leszarják a lopást, sőt örülnek hogy nem kell elQrás miatt szégyenkezniük,”

Ó, hogyne.
Most “csak” amiatt kell szégyenkezni, hogy az ország első embere egy olyan sötét tapló, hogy még az evőeszközök rendeltetés szerű használata is problémát jelent neki, ez tényleg egészen más...

Amúgy most szólok, hogy az “emberek” kategória - akiknek olyan qrva jól megy - az nem csupán 2,2 millió orbánhitű fidesz-zombi, még van legalább másik hét (7) millió, aki igenis zokon veszi, ha meglopják!

Amúgy kiváncsi lennék, hogy mi a KDMP nevű szabad szemmel nem érzékelhető politikai formáció véleménye az ötödik parancsolat ilyetén semmibe vételéről!

Netán pártunk és kormányunk nrm eléggé keresztény?
Létezik, hogy orbán meghazudtolja saját állításait, és semmibe veszi a keresztényi oarancsot, mely szerint “ne lopj!” ?

És ehhez képest Gyurcsány az, aki hazudott? Halló!

Vagy valóban azt akarod mondani, hogy az úgynevezett “jobboldal” csak tolvajokból áll, de az sokkal jobb, mint a nem tolvaj úgy nevezett elQrók?

Ehhez azért legalább altalaj szintű sötétség kell, már ne is haragudj!
Miért ne lehetne egy fideszes kormány egyúttal tisztességes és becsületes is?
Tiltja valami?
Netán a vallásuk?

Vagy mi a faszért kell tolvajokat ajnározni?
Szerinted nem lehet valaki nemzeti konzervatív, ha egyúttal nem tolvaj?

Tényleg nem?
Tehát tisztességes és becsületes ember nem lehet fideszes?
Mit nem mondasz..!

morph on deer 2018.02.18. 00:26:58

Most az igazi fideszesektől kérdem: miért nem követelitek meg a vezetőitektől, hogy becsületesek legyenek?

A becsületesség nemzetellenes lenne?
Valóban?

A tolvaj geciket miért nem hajtjátok el magatok közük? Miért vállaljátok a sunyi tolvajokat?

Vagy minden fideszes sunyi tolvaj lenne, mint orbán?
Komlyan?

ogli dzsí 2018.02.18. 01:06:12

@morph on deer: senkit se érdekel mit gondolsz erről, a választások mutatják a valóságot

az emberek soha nem voltak ilyen elégedettek egy kormánnyal se

ogli dzsí 2018.02.18. 01:07:17

@morph on deer: marhaság

csak a fidesz mentheti meg az országot az elQróktól, így lophatnak amennyit csak akarnak, nem lényeges

szopjátok le a arabjaitokat tetű sorosbérencek 2018.02.18. 02:06:14

"Nem elég, hogy korrupt­nak látszanak, de még boldogan vállalják is"

Nem eleg a lipsiknek, hogy az annyuk egy mocskos kurva, de meg boldogan meg is basszak.

nemecsekerno_007 2018.02.18. 10:11:32

@rabelais: Jaja, az ellenzék és az ő megmondóemberei ugyanezt csinálják most.

Épp azt próbáltam írni, hogy nem ilyen baromságokkal kéne foglalkozni. De mindegy, úgy látom marad itt minden a régiben, akár nyer a Fidesz, akár nem...

VáradiJános 2018.02.18. 12:55:01

@okostojas007: az az állítás, hogy semmit nem ért el még válaszra sem érdemes, akkora hülyeség, de ha csak annyit értek volna el, hogy a parazita
pereputtyod szarul érzi magát, már megérte a kormányzásuk

VáradiJános 2018.02.18. 14:14:30

@okostojas007: nem normális, szégyen, de akkor sem kell a bűzös rágcsáló fajtád. Nincs olyan a környezetemben akinek egy hètnél többet kellett volna várnia bármilyen műtétre és nem telefonált oda viktor

VáradiJános 2018.02.18. 22:48:19

@okostojas007: nem szoktak végbélnyílás-tágulatba belehalni, kibírod májusig
süti beállítások módosítása