B1 blogcsalád



Úgy tudni, Orbán a képébe mondta Vonának, hogy kicsinálja

Szelestey Lajos összeállítása

2017. december 14. - Szelestey

• Soros, mint döglött disznó, nem a mélypont, még jön rosszabb is

• A V4-ek hatalmas pénzt adnak, hogy Líbia tartóztassa fel a migránsokat, de menedékkérők befogadása kapcsán továbbra is elutasítják a szolidaritást, csakhogy ez visszaüthet anyagi oldalon  

• Trump és a magyar kormány is korlátozni igyekszik a sajtószabadságot, nem tehetnek egymásnak szemrehányást

Deutsche Welle

 deutsche_wellw.jpg

Gyűlöletbeszéd a magyar választási kampányban: Sorost döglött disznóként ábrázolják. A fényképet egy Fidesz képviselő közzétette, de az egész ügy azt igazolja, milyen mérgezett a légkör Magyarországon. Pócs János viccesnek találta a felvételt, ám a tréfa rettenetes. A fotó és a hozzáfűzött megjegyzés hatalmas felháborodást keltett. A honatya mosta kezeit, ám ez csak még jobban felhergelte a nyilvánosság egy részét, köztük sok mérsékelt konzervatívot. Pócs János nem reagált, amikor a Deutsche Welle telefonon is, levélben is próbálta megkeresni. Mindenesetre a kormánytöbbség részéről a szélsőjobbos beütésű retorika már jó ideje egyre inkább része a magyar mindennapoknak. A választások közeledtével pedig még rosszabbra kell felkészülni.

Az idén már két kampány zajlott Soros ellen, ott is felbukkantak antiszemita elemek. Orbán két évvel ezelőtt választotta ki meghitt ellenségeként az üzletembert és azóta jóformán egyetlen lehetőséget sem hagy ki, hogy nekimenjen. Ezen túlmenően a miniszterelnök többször is követelte a halálbüntetés visszaállítását, melegellenes kijelentéseket tett - lásd Vona Gábort, és alig leplezetten megbélyegezte a romákat, jó pár politikustársável egyetemben. A Fidesz nagyrészt átveszi a szélsőjobbos szerepet a Jobbiktól. Utóbbi viszont középre igyekszik és kerüli a rasszista megnyilvánulásokat. A radikális szárny azonban nem ért egyet az irányváltással. Vona Gábor azt mondta a német közszolgálati rádiónak, hogy korábban voltak ugyan kétségei a liberális demokráciával kapcsolatban, de nagy tanulság neki, ahogyan Orbán, antidemokratikus módon átalakítja az országot. A jogállamiság leépítését a párt a saját bőrén érzi, miközben a Számvevőszék azt nem vizsgálja, hogy a Fidesz mennyiért vett hirdetési helyeket, noha a két eset szinte megszólalásig hasonló.

Die Presse

resse.jpg

Orbán Viktor igyekszik kíméletlenül felmorzsolni a Jobbikot, miután az veszélyessé vált számára. A párt a korábbiakhoz képest mérsékeltebbnek mutatkozik, és ellenzéki szövetséget akar. Pedig annak idején szélsőjobbos csoportként, félkatonai szervezettel megerősítve került be a hírekbe. Jelenleg viszont úgy lép fel, mint ártatlan áldozati bárány a demokrácia oltárán. Közben persze történt egy s más. Először is összeveszett Orbán és Simicska, azután pedig Vona Gábor bejelentette, hogy középre kívánja vinni pártját. A kettő szorosan összefügg. Az üzletember sajtóbirodalma nagy teret enged a Jobbiknak, nem kizárt, hogy a párt éppen az ő tanácsára vagy ösztönzésére hajtott végre középre-át-ot. Ám ez nem jelenik meg a közvélemény kutatási értékekben. A szélsőjobbos, illetve rasszista bázis ugyanakkor soha nem tudott barátkozni az új kurzussal.

Figyelemre méltó váltás, hogy baloldaliak és liberálisok hirtelen a Jobbikban látják az erőt, amely megszabadítja őket Orbántól, akinek idáig folyton a szemére hányták, hogy nem határolódik el megfelelőképpen Vonáéktól. Most meg ugyanők kapcsolatot keresnek a párttal. Teljes ellenzéki összefogás, ez a dramaturgia. Török Gábor szerint sikerülhet is a próbálkozás, ha hivatalos szövetség nélkül, de arra bíztatják híveiket, hogy az egyéni körzetekben a legesélyesebb ellenzéki jelölt nevét ikszeljék be. A gond ott van, hogy ez a három erő sosem tudna közösen kormányozni. A balliberálisok egymást jobban gyűlölik, mint Orbánt, ők, illetve a Jobbik nem illenek össze. Azaz ha a kormányfő megy, jön a káosz. Viszont a forgatókönyv rejt veszélyt a miniszterelnök számára. A hatalom közeli sajtó módszeresen próbálkozik a karaktergyilkossággal Vona ellen. Ezek után jött a hatalmas bírság. Budapesten az a hír járja, hogy Orbán személyesen közölte riválisával: ki fogja csinálni, mert nem tetszett neki a korrupcióellenes plakátkampány.

NZZ

nzz.jpg

Kemény csapás érte a Jobbikot, a Számvevőszék által kivetett büntetés a párt választási részvételét veszélyezteti. A közvélemény kutatások közben azt igazolják, hogy Orbán Viktor győzelmének semmi sem áll útjában. Egyedül azt nem lehet tudni, hogy megszerzi-e ismét a kétharmados többséget. A kormánynak azonban van egy gyenge pontja, nevezetesen hogy a miniszterelnök közelében többen is mesés módon meggazdagodtak. A Jobbik tavaszi plakátkampánya éppen erre irányította rá a figyelmet és Simicska is a párt mellé állt. A hadjárat érzékeny ponton találta el a Fideszt, amely hevesen reagált. Vitatott törvénnyel megakadályozta a plakáthelyek kedvezményes bérbeadását és fokozta a támadásokat Vona Gábor ellen. A múlt héten jött azután a döntő ütés, a Számvevőszék, amelyet szintén egy kormány közeli valaki vezet. A Jobbik és ellenzéki ellenzők nem kétlik, hogy a lépésre a politika adott utasítást. Az sem véletlen, hogy pont most emeltek vádat Kovács Béla ellen. A fejlemények azt tanúsítják, hogy Orbán Vonáékban látja a fő kihívót. Ugyanakkor az ellenzék tehetetlenségét mutatja, hogy olyan értelmiségiek, mint Heller Ágnes a baloldal és a Jobbik összefogását szorgalmazza, bár arra nincs reális esély.

Financial Times

financial_times.jpg

A négy közép-európai állam több tízmillió eurót kíván adni, hogy Líbia állítsa meg a menekülteket, jóllehet sűrűn érkeznek hírek arról, hogy a líbiai hatóságok visszaélnek a megbízatással. Az összegből az intézményeket korszerűsítenék, valamint a partvédelmi, illetve rendőri és katonai erőket fejlesztenék. Ezt a terveket vitatják ma meg a brüsszeli uniós csúcskonferencián. A négyek elutasítják a kötelező kvótákat, viszont azért pénzelnék a líbiai vállalkozást, mert úgy vélik, hogy az játszott igen nagy szerepet a bevándorlási hullám feltartóztatásában. Emberi jogi szervezetek azonban azt jelentették, hog az arab ország szervei bántalmazzák a migránsokat. Az EU viszont arra hivatkozik, hogy sikerült már Afrikában megállítani a tömegeket. Az olasz kormányfő közben bírálta a V4-eket. Paradoxnak nevezte, hogy a visegrádiak pénzelnék a líbiai rendőrséget, miután szerintük az eredményesen dolgozik, de a menedékkérők elosztásából nem kérnek. Úgy vélte, hogy itt kompromisszumra van szükség, ám az nem azt jelenti, hogy az egyik fél nem csinál semmit a menekültek befogadása ügyében.

Spiegel

der_spiegel_1.jpg

Nagy vita várható ma Brüsszelben, miután Tusk – magyar és a lengyel kormány nagy örömére - kinyilvánította, hogy semmi értelme az áttelepítési programnak. Az unió jó része fel van háborodva, lásd a nem éppen heves természetéről ismert Avramopulosz kirohanását. EU-diplomaták szerint a hétfői egyeztető értekezleten főként a németek, az olaszok és a svédek voltak kiakadva. Egyöntetűen úgy értékelték, hogy a Tanács elnöke mélyütést vitt be mindazon államoknak, amelyek szolidárisak egymással. Ellenben jutalmazza azokat a kelet-európaiakat, akik nem hajlandók segíteni a migráció ügyében, viszont más területeken igencsak profitálnak a tagságból. A magyarok, a lengyelek és a szlovákok az Európai Bíróság ítélete ellenére sem hajtják végre a közös döntést.

A vihar láttán Tusk újabb levelet küldött szét, és ebben már az áll, hogy az illegális bevándorlásnak csakis a tagállamok teljes körű közreműködésével lehet véget vetni. De a kvótákat továbbra is megosztónak és hatástalannak tartja. Ám lehet, hogy Magyarországnak és Lengyelországnak nem kellene túl korán örvendeznie. A Tanácsból ugyanis olyan hírek szivárogtak ki, miszerint a migráció kapcsán átalakítanák a brüsszeli támogatási rendszert, arról nem beszélve, hogy a keleti tagok az elutasító magatartásért megkaphatják a számlát, amikor a következő időszak közös költségvetéséről születik határozat.

Reuters

 unnamed_9.png

Az unióban újra indul a viszály a menekültek befogadása ügyében. Brüsszelben ma a jóindulat jeleként leülnek egymással az ellenérdekű felek képviselői: az egyik oldalon az olasz kormányfő, a másik oldalon a visegrádi négyek képviselői, majd ezt követi a plenáris vita, fehér asztal mellett. A célországok az európai szolidaritás kérdésének tekintik a kötelező kvóták teljesítését, ám a keleti tagok simán elutasítják azokat a biztonsági kockázatokra hivatkozva. Ehelyett a négyek mintegy 35 millió eurót ajánlanak Gentiloninak olyan programokra, amelyek olasz vezetéssel Líbiában zajlanak a népvándorlás meghiúsítására. Az EU-n belül idáig képtelenek voltak dűlőre jutni az áttelepítések kapcsán, egy brüsszeli diplomata azt mondta, hogy a helyzet olyan, mintha állóháború folyna, amely jól aláásta a bizalmat az érintett államok között. Így azután bizonytalan, hogy a 27-ek jutnak-e bármire is a jövő júniusi határidőig a menedékpolitikai megújítására.

Die Welt

die_welt_1.jpg

Éles elutasítás fogadta a Bizottság, illetve az Európai Parlament részéről Tusk javaslatát, hogy adják fel a menedékkérők kötelező átvételét. A politikus arra hivatkozott, hogy csakis a tagállamok tudnak megoldást találni a gondra, nem pedig az unió. Timmermans alelnök ezzel szemben kifejtette, hogy vagy közösen megtalálják a kiutat, amihez minden országnak hozzá kell járulnia, vagy nem jutnak egy lépést sem előbbre. Verhofstadt, a liberálisok strasbourgi frakciófőnöke úgy nyilatkozott, hogy Tusk aláássa az európai politikát. A német kormány szintén visszautasította a kezedeményezést. Berlinben azt hangsúlyozzák, hogy a szolidaritás az EU központi építőeleme. A németek, Brüsszellel együtt azon vannak, hogy olyan mechanizmus jöjjön létre, amelynek keretében egy újabb nagy roham esetén át kellene venni a migránsokat.

New York Times/Washington Post/AP

new_york_times.jpg

A valaha volt egyik legmegosztóbb kérdéssel, a kvótákkal foglalkoznak ma kezdődő, kétnapos értekezletükön az EU-tagállamok vezetői, ám ez az egységet veszélyezteti. Leginkább a négy visegrádi ország ellenzi, hogy átvegyenek menedékkérőket és így enyhítsék a görögökre és az olaszokra háruló terheket. Az EU számára létkérdésről van szó, noha a menekültek száma az idén drámaian zuhant. Jó két éve, a válság csúcsán, egyes országok kerítést emeltek, rendőröket vezényeltek a határra, így terelték a migránsokat a szomszédjuk felé. Ez azután felhozta a bevándorlás ellenes pártokat, a szélsőjobb egyre sikeresebb lett. A viszály központi eleme a menedékkérők elosztása, és Tusk éppen ezt igyekszik tisztázni a mostani csúcson. Ám mivel hatástalannak minősítette a korábbi tervet, magára haragította az uniós vezetőit, illetve azokat a törvényhozókat, akik bábáskodtak a program megszületésénél. Az egyik zöld EP-képviselő úgy világította meg a lényeget, hogy az Európai Tanács elnöke aláássa a szolidaritáson alapuló menekültpolitikát, ám ha nincs tisztességes rendszer a migránsok elosztására, akkor a közös menedékpolitika válság idején sérülékeny marad.

Financial Times

financial_times.jpg

Régi ellentétekre világított rá az Európai Bizottság elnöke, amikor bírálta, hogy a tagállamok kötelesek volnának átvenni menedékkérőket. Ez ügyben vége az unióban a tűzszünetnek, noha a ma kezdődő legfelső szintű tanácskozás éppen a menedékpolitika megújításának herkulesi feladatát vitatják meg. Hogy az ellentétek éppen most robbantak ki újra, az nem véletlen. Tusk levele, amelyben leszólta a kvótákat, éles reakciókat váltott ki német részről, miután Berlin azt akarja, hogy minden tagállam vegye ki a részét a terhek megosztásából. A másik oldal ezzel szemben azt mondja, hogy az Európai Tanács elnöke csupán nyilvánvaló igazságokat tett közzé a közös politika kudarcáról. Véleményét támogatja Budapest, Varsó és Prága. Viszont a helyzetet jól jellemzi, hogy nemigen válik be Tusk terve, hogy ti. a leginkább vitatott ügyekről a legmagasabb szinten döntsenek. Így lehet, hogy csupán most kezdődik a harc egy olyan politikáról, amely megosztással fenyegeti az EU-t.  

Bloomberg

bloomberg.jpg

Következményei vannak annak, ha elvész a szólásszabadságba vetett hit, márpedig Kelet-Európában nyomás nehezedik amerikai kézben lévő sajtóérdekeltségekre, miközben Washington harcot vív a külföldi befolyás ellen. A támadások a liberális demokrácia elleni nyugtalanító fellépésbe illeszkednek bele. De arra is rámutatnak, hogy sokba kerül, ha az Egyesült Államok hátrébb lép a világban a szabad beszéd szószólójaként. A héten Lengyelországban szabtak nagy büntetést egy amerikai tulajdonban lévő tévére, miután az korábban beszámolt egy kormányellenes tüntetésről, amelyet éppen a sajtószabadság korlátozása ellen tartottak. Korábban a magyar kormány azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy az beleavatkozik a választásokba. Amit Szíjjártó Péter ezzel kapcsolatban mondott, az ugyanaz, amit az USA hangoztat az országban működő orosz állami sajtóról. Úgy hogy nem lehet csodálkozni azon: egyes országokban már beindult a láncreakció a tengerentúlhoz kapcsolódó szerkesztőségek ellen.

Pedig itt nincs szó beavatkozásról. Nehezen lehet azt hinni, hogy a lengyelek a tévéközvetítés hatására alakítanák ki véleményüket a tiltakozásokról. Vagy hogy a magyarok azért szavaznának a Fidesz ellen, mert egy amerikai támogatást élvező vidéki lap ezt tanácsolja nekik. Itt inkább az a gond, hogy a külföldi propagandára vonatkozó amerikai álláspont túl nagy mozgásteret hagy az illiberális államoknak, így azok úgy kezelik az USÁ-ban bejegyzett tulajdonosok érdekeltségeit, mintha azok külföldi ügynökök volnának. Ám amit a magyar és a lengyel kormány üzen Washingtonnak, az ugyanaz, amit az Egyesült Államok tudat Oroszországgal. Aggasztó egybeesés ez minden ország számára, amelynek fontos a szólásszabadság.

Der Standard

der_standard.jpg

A bécsi Egyetem egyik doktorandusza levezeti, hogy a nyilvános vita alaptételével ellentétben Ausztria egyáltalán nem látja kárát a kelet-európai munkaerő bevándorlásának, sőt a legnagyobb hasznot húzza abból. Ezzel együtt igencsak valószínű, hogy a leendő kormánykoalíció lépéseket tesz az osztrák munkaerőpiac védelmében. Az biztos, hogy egyre többen érkeznek, négy év alatt számuk már majdnem 300 ezerre nőtt. A legtöbben, 90 ezren a magyarok vannak. Csak éppen leginkább azokban az ágazatokban helyezkednek el, ahol nincs elég munkáskéz, vagy ahol eleve nyomottak a bérek. Ezért azután sok osztrák nem is igen akar ott dolgozni. És akkor arról még nem is esett szó, hogy a belső migráció alapértéknek számít az EU-ban. Ha korlátoznák, az sértené az alapszerződéseket. Amúgy pedig az osztrákok 62 %-a örül a vendégmunkásoknak, akárcsak nyugaton a polgárok csaknem kétharmada.

Meg kell azt is említeni, hogy az osztrák cégek igencsak masszívan jelen vannak Közép- és Kelet-Európában, kihasználva a jelentős bérkülönbséget. Ausztriában minden 10. állás a keleti exportnak köszönhető, a vállalkozások jövedelmének negyede a térségben jön létre. A szomszédállamokat ugyanakkor sújtja a nagyarányú kivándorlás, főként a kiművelt emberfő távozása okoz komoly gondokat. Pótlása nagyon nehézkes. Ugyanakkor szinte elképzelhetetlen, hogy az unió hozzájárulna az osztrák munkaerőpiac szűkítéséhez, mert ahhoz egyhangú döntés szükséges. De ha a leendő kabinet mégis kitalálna valamit, biztosra lehet venni, hogy a keleti államok retorzióval válaszolnának, ami károkat okozna az osztrák gazdaságnak, és az európai tervnek is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4613499187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyadmajma 2017.12.14. 20:46:50

@Behaton: á, biztos a Soros, hát ki más, he?

2017.12.14. 20:53:44

@libsi nóta bárki unja: "Vona és Heller most mind a ketten liberális demokraták, egy igazi álompár"

Na és ezzel van valamilyen problémád, fidesztetű?

2017.12.14. 20:56:50

@VaradiJanos: Ugye, a hangok mondják neked, hogy mit firkálj ide, büdösgyökér?

taga20 2017.12.14. 20:59:28

@Behaton: és sem tudom. szerintem vannak olyan dolgok, amik megtörténnek.

ez kábé olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy ki a felelős a honfoglalásért.

inkább avval kéne foglalkoznunk, hogy józan ésszel mit kezdjünk a migrációval. természetesen kurva nagy gond, de olyan állat módra, ahogy a fityeszmaffia és a geci csinálja, az sehová se vezet.

Behaton 2017.12.14. 21:01:26

@kutyás majmok népe: Szerintem ő csak aggódik, mert a Jobbik szavazótáborában bizony sokan vannak olyanok, akiknek Hellerről egy mobil nemzetszocialista építőtábor telepítése ugrik be elsőre. Nehéz bízni olyanokban, akik használták a cigánybűnözés fogalmát, aki zsindexnek hívják az Indexet, zsidesznek a Fideszt és árpádsávos zászló alatt vonulva rendeznek ellentüntetést a az Élet menetének napján.

2017.12.14. 21:03:08

@nemecsekerno_007: "talán lassan sikerül végleg lebontani a Kádár-rendszer maradványait és eltűnnek a féltudású elit oszlopos tagjai a méiából, közéletből. Elmehetnének pl. melózni, bár nem tudom milyen piacképes tudással rendelkeznek."

Ha segíteni szeretnél ebben, akkor gyere ki holnap tüntetni a fideszkommunisták ellen. Egész jól felvázoltad a helyzetet.

Behaton 2017.12.14. 21:05:58

@taga20: A németek így csinálnák:

"Az SPD 2015 elején vette elő azt a régi javaslatát, hogy Németország ne csupán elviselje, hanem a munkaerő-piaci szükségletek alapján irányítsa a bevándorlást egy kanadai mintájú pontrendszer segítségével.
......
Thomas Oppermann a Bild am Sonntag című lapban megjelent interjúban a menekültügytől független – nem a menedékkérőkre vonatkozó – javaslatról elmondta, hogy kanadai mintára egy pontrendszerrel kell szabályozni a bevándorlást.
A bevándorlásra jelentkező nem uniós állampolgárokat a többi között az életkor, az iskolai végzettség, a szakmai képzettség, a munkatapasztalat és a német nyelvtudás alapján kell pontozni. A jelentkezőnek az elérhető 100 pontból legalább 65-öt kell megszereznie ahhoz, hogy lehetőséget kapjon a bevándorlásra – tette hozzá Karamba Diaby SPD-s Bundestag-képviselő.
Az elképzelés szerint az első évben 25 ezer bevándorlót kellene befogadni, utána pedig a Bundestagnak kellene meghatároznia a bevándorlási kvótát minden évben, a munkaerő-piaci igények alapján.
Ha sokan jönnek az EU-ból, akkor alacsony a kvóta, ha sok szakemberre van szükség, akkor magasabb – mondta Thomas Oppermann.
Az állásajánlattal rendelkező jelentkezők három évre kapnának vízumot, aki pedig munkakeresőként jelentkezik, egy évre szóló vízumot kapna, és távoznia kellene, ha nem talál állást.
Ha valaki eleget keres ahhoz, hogy eltartsa a családját, akkor hozhatja házastársát és gyermekeit is, “de csak akkor”, mert “nem akarunk a szociális ellátórendszerbe irányuló bevándorlást” – húzta alá Thomas Oppermann. A bevándorlók az első öt évben nem is kaphatnának szociális támogatást, kivéve, ha már befizettek annyi járulékot, amennyiből fedezni lehet támogatásukat – tette hozzá."

www.breuerpress.com/2016/11/06/a-nemet-szocialdemokratak-bevandorlasi-torveny-elfogadasat-surgetik-a-2017-es-valasztasok-elott/

Ezt és így használnák most a németek az EU-n kívülről érkezettek esetében is.

2017.12.14. 21:07:47

@Behaton: Lehet, de most talán lehetne tenni valamit közösen a fideszbűnözés ellen. Utána lehetne politizálni is, amikor már vége lesz a fideszpestisnek.

Behaton 2017.12.14. 21:12:15

@kutyás majmok népe: Demokratáknak össze lehet fogni a nácikkal?
Ha az összefogás sikeres lenne, akkor az kinek a sikere? A demokratáké vagy a náciké?
Ha az összefogás nyer és kimutathatóan a Jobbik szavazótáborának segítségével, akkor a megalakuló kormányban milyen posztokat kapna egy rasszista, idegengyűlölő, náci párt?

taga20 2017.12.14. 21:14:26

@Behaton: akkor azért azt leszögezhetjük, hogy a geci és bandája mindent csinál, csak a megoldást nem keresi?!

VaradiJanos 2017.12.14. 21:14:52

@Janossz: “Évente egy hozzászólása van 2013 óta.”
Ja, mekkora egy lúzer barom, hogy nem itt éli az életét mint janossz elvtájsam

morph on deer 2017.12.14. 21:15:35

nemecsekerno_007
“így biztos kialakul egy erős polgári középréteg.”

Ami érdekel - kit is?
Mi az, hogy “polgári?”

A kikupált felcsúti paraszt?
De ők most az “arisztokrácia,” a gázcsaptól a disznószaron át a focipálya zöld fűvéig..! A MAI magyar arisztokrácia!
Zsebredugott kézzel, jelenleg zöld nyakkendőt igazgatva, és az evőeszközök - úgy mint kés, villa - használatának nélkülözésével...
De “ö... boldog karácsonyt..!” - válaszolja, ha kérdeznéd a körözött fegyverkereskedővel való kérdéses kapcsolatáról...

Viccelsz ugye?
Mert remélem, nem arra gondolsz, hogy ettől a tahótól lefelé még a “középréteg” következik, ugye nem?

Akkor meg..?

VaradiJanos 2017.12.14. 21:16:43

@kutyás majmok népe: “Ugye, a hangok mondják neked, hogy mit firkálj ide, büdösgyökér?”
Igen, szégyellem is, hogy nem az ópenszoszájetifándésön diktálja mint neked és taga kedvesednek

taga20 2017.12.14. 21:17:26

@VaradiJanos: neked is.

mi a stájsz haver? disznós cuccnak örültél? vagy a pécsi dolognak? vagy csak már átadtátok magatokat a szeretet ünnepének?

VaradiJanos 2017.12.14. 21:18:55

@taga20: ki nem kakálja le a disznós baromságot? Ti kaptatok görcsöt mert egy barom ezt a gyenge poént megejtette a szentetek nevével.

VaradiJanos 2017.12.14. 21:20:03

@taga20: mi a pécsi dolog? Bereczbuci diktafonozása? Bár biztos nem arra célzol, az szentségtörés libejális körökben

taga20 2017.12.14. 21:20:50

@VaradiJanos: jani, ha gondod van szemből, ne hátulról.

Behaton 2017.12.14. 21:21:58

@taga20: Azt is leszögezhetjük, hogy Németország, ismerve a bevándorlók jelenlegi számát, ezzel a megoldási javaslattal sem tudja megoldani a problémát. A kvótarendszer célja egyértelműen a bevándorlás célországainak tehermentesítése, de nem vesz tudomást arról a kérlelhetetlen és megkerülhetetlen tényről, hogy a migránsok nem véletlenül választják azokat a célországokat. A kvótarendszerben szétosztott és kevésbé tehetős országokba exportált menekültek vissza fognak "szökni". Helyben tartásuk emberjogi kérdéseket vet fel.

VaradiJanos 2017.12.14. 21:23:58

@taga20: ja, mer még sosem diskuráltál rólam az elvtájsaiddal itt a jó kis meleg fészekben, ugye, nagyfiú?

2017.12.14. 21:24:17

@Behaton: A döglött lóról ráérünk leszállni a híd előtt is.

@VaradiJanos: Ok, de miért itt vinnyogsz? elfogytak a fideszes blogok?

Lamlam 2017.12.14. 21:25:18

@Nátloz Aszoj:
A "disznó" -s vicc azért is aktuális mivel most van ideje . Komolyra fordítva : egyet értek véleményeddel . Amit Én látok a paraszti eszemmel , az Európa meggyengítése bármi áron , hogy aztán USA felkarolhassa Európát . Azt gondolom , a menekültek zöme kalandvágyból jön-jött Európába , persze németországba , némi municióval a zsebükbe . De ezek az emberek nem igazodnak hozzánk , sőt , követelöznek ! Merkel muti a háttér akaratát szónokolja (saját kárára) az idő majd meghozza a választ .
Vona és a többiek ..... hatalomba maradás , blablablabla és semmi más .

Sokszor elgondolkodom , miért azokat tolják a hatalomba akik ártanak saját , vagy más nemzet népeinek !

VaradiJanos 2017.12.14. 21:25:24

@kutyás majmok népe: mert itt lehet érdekes állatokat nézegetni

libsi nóta bárki unja 2017.12.14. 21:25:55

@kutyás majmok népe:
""Vona és Heller most mind a ketten liberális demokraták, egy igazi álompár"

Na és ezzel van valamilyen problémád, ...?"

Tőlem aztán lehetsz majd a gyertyatartó a nászéjszakájukon. Csak vigyázz nehogy elcsoppenjél Ha Ágica ledobja a hacukát

morph on deer 2017.12.14. 21:26:03

@Behaton:
“akkor a megalakuló kormányban milyen posztokat kapna”

A szerepek természetesen ideiglenesek lennének, legfeljebb pár hónapra szóló mandátummal.
A fő feladat ennek a mocsoknak eltakarítása lenne, ami minden épeszű embernek érdeke!

Az orbánhitűek természetesen kivételek, hiszen “épeszű” emberekről van szó!

Aztán, ha a törvényi hátteret rendbe rakták, lehetne szó egy “valódi” választásról, - az orbánmentes Nagyarország szabályai szerint, azaz demokratikus, európai emberhez méltó módon!

Aki AKKOR győz, az kormányozhat!
Ennek a szemét csürhének eltakarítása után!

Ez a lényeg, csak hogy tudd.

taga20 2017.12.14. 21:27:09

@VaradiJanos: nem szoktam rólad beszélni, bármennyire is furcsa a lelkivilágodnak.

taga20 2017.12.14. 21:28:49

@VaradiJanos: haver, az a velenceitükör volt, amit nézegettetek:)))

VaradiJanos 2017.12.14. 21:29:38

@taga20: ha most ilyen janossz-féle lelki nyomoronc lennék, belinkelgetbém az összes hozzászólásodat ahol a degenerált elvtájsaidnak rólam próbálsz poénkodni, de nem teszem, mert kár az időmért

VaradiJanos 2017.12.14. 21:30:52

@taga20: oh, szégyellem, hogy lemaradtam egy ilyen világeseményről, pedig még a hvgbibliátok is lehozta

taga20 2017.12.14. 21:31:35

@Behaton: azt is leszögezhetjük, hogy több tízmilliárd forintért kirakott óriás plakátok és tévés hirdetések végkép nem fognak megoldani semmit.

2017.12.14. 21:31:50

@VaradiJanos: Nézegetheted őket kussolva is, bár nincs rád igény. Szóval a fideszesek nem érdekesek számodra, hanem annál inkább a libsik, ezért vagy itt. Jó, értem: a melegség nem szégyen, de tényleg rossz ajtón kopogsz, mert ez nem az a blog.

@Lamlam: És akkor mit javasolsz? Csatlakozzunk az Orosz Föderációhoz? Csecsen-e vagy, esetleg egybites fideszes?

anyadmajma 2017.12.14. 21:32:03

@VaradiJanos: hát, nem is a hazaáruló bolsevik geci pogromszórásotok írta:)

Janossz 2017.12.14. 21:32:37

@VaradiJanos: Elvtársad az öreg halál.

Behaton 2017.12.14. 21:33:13

@morph on deer: A választások után a győztes összefogás négy évre kap mandátumot, még akkor is, ha a koalíciós pártok kijelentik, hogy a takarítás után új választást írnak ki. A szabály az szabály.
Mennyi az esélye annak, hogy a koalíciós partnerek, látva egyikük-másikuk megerősödését, tartják magukat az adott szóhoz? Mit szól a szavazó ahhoz, hogy a támogatott koalíció emberei egyik napról a másikra rohadt kommunisták, büdös zsidók, tetves nácik lesznek? Egy ilyen káosznak lehet jó vége, jó kimenetele?

taga20 2017.12.14. 21:33:21

@VaradiJanos: jani, te akkora fasz vagy, hogy minden kommentedben egy harmadik felet fikázol. te normális vagy?

2017.12.14. 21:36:36

@libsi nóta bárki unja: Ha már válaszolsz, akkor tedd értelmesen. A kérdésemet pontosan idézted, de a válaszod retardált szintű. Próbáld meg még egyszer, mert így fideszesnek is szar vagy.

libsi nóta bárki unja 2017.12.14. 21:37:22

@taga20:
"szerinted azok a hibásak, akik próbáltak emberségesek maradni, amikor megjelentek a menekültek?"

Ne keverd össze az emberséget a balekséggel. Amikor a 17 éves afganisztáni menekültről kiderül hogy 33 éves iráni gazdasági migráns, akkor valaki nagyot balekeskedett. És utólag sem derült volna ki,ha nem erőszakol meg és nyír ki egy német nőt

en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_Maria_Ladenburger

VaradiJanos 2017.12.14. 21:37:32

@kutyás majmok népe: és mi a bajod, velünk melegekkel? Egyébként pont az index miatt lettem az, amikor az itt megismert taga lepippantott. De azóta szakítottunk, azért a civakodás. Viszont inkább hagyjuk ki őt ebből, mert nem szereti hátulról!

Lamlam 2017.12.14. 21:38:24

@taga20: Kedves taga20 !
Miért van az hogy nem magárol a cikkről mondunk véleményt , hanem egy a cikkről véleményt íróról . Sajnos nem TE vagy az egyedüli , hosszú évek óta olvasója vagyok különböző fórumoknak ahol szintén ilyen megjegyzések hangzanak el . Lehet mondani .. (magyar mentalitás) , de az ilyen modor nem vezet sehova , sőt hátráltat .

VaradiJanos 2017.12.14. 21:38:29

@Janossz: nem elvtárs, elvtájs, csak hűen a brancshoz

libsi nóta bárki unja 2017.12.14. 21:40:06

@kutyás majmok népe:
Nekem aztán mindegy hogy oldátok meg a partit, ki a fiú és ki a lány,fő hogy szeressétk egymást Vonával meg Hellerrel

Behaton 2017.12.14. 21:40:55

@taga20: A menekült kérdésnek nincs jó, fájdalommentes megoldása. Ismerve az érkezettek és a befogadhatók számai közötti különbséget, csak idő kérdése, hogy mikor borul a bili és mikor fordul visszafordíthatatlanná a katasztrófális helyzet. Hogy toloncol ki Európa több százezer "menekültet"? A menekültek és migránsok emberpiac szerű válogatása mikorra válik vállalhatatlanná? A visszafordítottak és kitoloncoltak gyűlölete mikor, hol és hogy fordul Európa ellen?

VaradiJanos 2017.12.14. 21:41:53

@taga20: oh, itt leskelődnek azok a harmadik felek, nyugi, janossz már masszírozza is a kicsikukit, ahogy anyadmajmakönnyenelkaptukuram is pöcögteti magát, hogy megint leírhassa, hogy gecigecigeci orbánorbánorbán. Fura, hogy a mélybuta ghostod még nem böffentett ide egy sitteset .... valószínűleg elfelejtette a jelszavát és nem tud visszaváltani tagáról

VaradiJanos 2017.12.14. 21:43:50

@libsi nóta bárki unja: a wikipediat az orosz trollok írják, a német kurva pedig magát erőszakolta meg, de lehet, hogy grazból szökött át oda orbán és ő volt.

taga20 2017.12.14. 21:44:49

@Lamlam: igen tisztelt lamlam!

akartam egy durvát írni neked, de inkább aszt mondom, mint matocsi.

áldott ádventet kívánok.

2017.12.14. 21:47:39

@Behaton: Mit tolsz ma este? Van még belőle? Mi ez a nagy aggodalom az összefogás miatt? Mitől félsz, fideszes vagy? Mondtam már, hogy a döglött lóról még a híd után is le lehet szállni. A hülyék kedvéért: inkább hallgatom, hogy mi lesz a koalícióval, mint hogy mennyit lopnak naponta a fideszesek (vagy kit tesznek földönfutóvá). Inkább matekoljunk arról, hogy mennyi letöltendőt kapnak a kollaboránsok, akik támogatták az ország kirablását.

moonlight777 2017.12.14. 21:48:36

@Épüljön stadion a CEU helyére:

Te meg tartsd a segged Erdogánhoz, vagy a félkegyelmű észak koreai sertéshez kb. te elmebeteg....

taga20 2017.12.14. 21:49:33

@VaradiJanos: "valószínűleg elfelejtette a jelszavát és nem tud visszaváltani tagáról"

haver, nekem meg az az érzésem már régóta, hogy ezt a varadijani féle ribanc nicket többen használjátok. annyira különbözően toljátok, nap nap után.

libsi nóta bárki unja 2017.12.14. 21:50:39

@Behaton:
Ami engem illet, támogatok egy közös ellenzéki fáklyás tüntetést. Menjenek be együtt a sötétbe, oszt aki élve előjön, az lesz az ellenzéki összefogás vezetője

libsi nóta bárki unja 2017.12.14. 21:54:15

@VaradiJanos:
Az télleg kizárt, hogy egy életéért futó 17 éves atomtudós agysebész menekült hazudjon. Ilyet csak a zorbánék állítanak a gyűlöletkampányban

morph on deer 2017.12.14. 21:55:41

@Behaton:
“A szabály az szabály.”

Ja. Most.
Szerinted meddig tart egyrészt előzetes megállapodást kötni, - kötelezettség vállalás, közjegyző, stb, azaz jogilag érvényes, - másrészt módosítani a “szabályt” ami szabály, mint tudjuk?

A fidesz nevű bűnbanda egy komplett alkotmányt erőszakolt meg, ráadásul közel tucadszor, tehát miből gondolod, hogy akik leverik ezt a harácsoló rablóbandát, azok nem azzal kezdik, hogy átírják a fidesz saját érdekű szdnályait?

Rajtuk kívül ugyanis senkinek nem az az érdeke, hogy ne lehessen változratni!

Szerintem nyugodtan merengj el azon, hogy viktorka (vezetékneve: orbán) hátizsákja (!!!) 2.3 millió támogató véleményét tartalmazza! (Szerintem ez annyira nehéz, hogy bele fog rokkanni, de nem ez a lényeg.)

Hányan is lakunk itt?
Annak hányad része is 2,3 millió?
Talán az egynegyede?

Ezzel lehet 2/3-os kormányzást elkövetni, és az EU előtt villogni, mint “elsöprő többség?”

Elhiszem, hogy Felcsúton nem a matek volt a legfontosabb egy kis focibuzi porbafingónak ötven éve, de ez azért annyira nem nehéz, ugye?
Akár még fogadni is mernék, hogy akad legalább 10-15 fideszes is, aki képes pontosan kiszámolni az arányt.

Szóval lehet kalkulálni, amíg a hátizsák - végleg - ki nem ürül.

Behaton 2017.12.14. 21:55:54

@kutyás majmok népe: Csak arra próbáltam célozni, hogy egy ilyen rövid hatótávolságú és korlátozott hatóerejű koalíció felbomlásával járó sértett és megbántott politikai formációk, hajlandók visszahozni a gonoszt, csakhogy bosszút álljanak az őket átbaszó pártokon. Ha valamit csinálunk, csináljuk rendesen. Egy olyan összefogás tagjai, ahol az összefogók tudják, hogy záros határidőn belül hátba szúrhatják és hátba is szúrják őket, közel sem fognak olyan jól rendet rakni, tisztogatni és törvényt visszaállítani, mint azok akik egy teljes ciklusra rendesen megállapodnak.

VaradiJanos 2017.12.14. 21:56:18

@taga20: és melyikünk vàlaszoljon, szerelmem?

morph on deer 2017.12.14. 21:58:32

@libsi nóta bárki unja:
“ha nem erőszakol meg és nyír ki egy német nőt”

Az volt a valóvilágos madár?

2017.12.14. 21:58:39

@VaradiJanos: @libsi nóta bárki unja: Egyébként hülye vagy? Jóval a hagyományos ócska troll szinted alatt vagy. Nem mintha bármit is tudnál változtatni a világon... A világ változik, a fideszesek meg lemaradnak. A Harmadik birodalom sem tartott ezer évig, a fidesz sem fog. Most elmehetsz aludni, kiskancsó.

2017.12.14. 22:01:58

@Behaton: Értem, azt akarod kihámozni ebből, hogy maradjon hatalmon a Viktor? Miért nem ezzel kezdted, aranybogár?

Behaton 2017.12.14. 22:02:22

@morph on deer: A jelenlegi kalkulációk azt mutatják, hogy a hátzsákban lapuló kétmillió bizony többség, mert a zsákon kívüli 5 millió többsége vagy nem akar összefogni, vagy nem megy szavazni, vagy szarik az egészre, vagy jó neki minden úgy, ahogy most van. Bizony vannak szabályok, és ezen szabályok szerint, az ellenzék, ha megfelelő számban képviselteti magát és a 106 egyéni jelölt többségét fölényesen behúzza, akkor kétharmados többségre is szert tehet.( lásd 2014-es választási eredmények számait)
A matek most inkább az ellenzéket zavarja, mert túl sok az ismeretlen, és sehogy sem akar kijönni az áhított végeredmény.

VaradiJanos 2017.12.14. 22:04:31

@kutyás majmok népe: “ Mi ez a nagy aggodalom az összefogás miatt? Mitől félsz, fideszes vag”

Összefogás.
:)

Behaton 2017.12.14. 22:06:17

@kutyás majmok népe: Nem arra próbáltam célozni, hogy az összefogás egy teljes ciklusra szóljon. Vagy így, vagy sehogy. Egy fél vagy egy évre szóló megállapodás az aláírók kölcsönös bizalmatlansága és az így egymás ellen szükségszerűen alkalmazandó aknamunka miatt használhatatlan és működésképtelen.

VaradiJanos 2017.12.14. 22:06:26

@kutyás majmok népe: mi bajod a harmadik birodalommal? Azóta is abból élősködik a familiad

Behaton 2017.12.14. 22:09:27

@Behaton: Így akartam:
"Nem. Arra próbáltam célozni, hogy az összefogás egy teljes ciklusra szóljon. "

VaradiJanos 2017.12.14. 22:11:48

@Behaton: ez szemenszedett náci hazugság, mert az orrbán és a putyin csak akkor lenne demokjatikus ha az összes agyhalott zombi fideSSszavazót áttelepítené pld solymárra és akkor csak egy körzetet nyerne meg, a többit pedig megnyerné a demokjatikuscivillibejálisösszefosás

2017.12.14. 22:13:50

@Behaton: Rögtön kiszagoltam, hogy fideszes vagy. Na most ha olyan sokan vagytok, miért rettegtek itt állandóan? Mitől fostok folyamatosan, amikor tele a hátizsák?
Ja tudom, a vidéki tuskók nem fognak feljönni Pestre, hogy megvédjék a Pártot. Nyilván libsi blogokat sem olvasnak, mert nem tudnak értelmezni mást a "csak a fidesz"-en kívül. Ezért vagytok ti itt. És nyilván féltek, hogy egyszer ki lesztek adva a nyilvánosságnak.

2017.12.14. 22:17:30

@Behaton: Akkor magyarázd ezt el a másik énednek, itt feljebb, a Jankónak. Ha kérhetném privátban, mert senkit nem érdekel.

morph on deer 2017.12.14. 22:17:51

@Behaton:
“és sehogy sem akar kijönni az áhított végeredmény.”

Most.
Csak éppen nem most vannak a választások, hanem cirka négy hónap múlva.
Gondolom mersz álmodni a tuti eredményről, - jól gondolom?

Csaxólok, hogy az EU-t kábé annyira érdekli viktorka hátizsákja, mint a tied.

Nem csupán azért, mert oda amúgy civilizált emberek járnak hátizsák nélkül, hanem azért is, mert egy miniszterelnök MINDENKÉPPEN egy egész országot képvisel, akkor is, ha sem hátizsákja nincs, sem “nemzeti konzultáció” nevű kamu közvéleménykutatást nem végzett előtte!

Ugyanis ott a kutyát nem érdekli, hogy hányan támogatják valójában az orbán nevű félkegyelműt - ez a mi problémánk!

Ott attól a perctől kezdve, hogy viktorka szavaz, ugyanannyit ér a véleménye hátizsákkal, mint hátizsák nélkül!

Ez egy nektek szóló bullshit pár milliárdért, semmi több!
Ő a lovag, aki bezzeg qrvára megvéd a migránsoktól!
Addig jó nekünk :)

anyadmajma 2017.12.14. 22:18:46

@VaradiJanos: tökmindegy, te akkor is egy hazaáruló bolsevik geci maradsz:)

anyadmajma 2017.12.14. 22:20:16

@morph on deer: ja, és belefért a 2,2 millió inzultáció?:) vagy mind a 30ezer, amit valójában visszaküldtek?

2017.12.14. 22:23:07

@VaradiJanos: Feküdj le, bazmeg... már magaddal beszélsz, ha nem vetted volna észre. Már megint a hangok, mi? Kezelhető egyébként (ha nincs pénzed dokira, akkor használj jégcsákányt, azzal el tudod találni a hangokat a fejedben).

Behaton 2017.12.14. 22:25:20

@kutyás majmok népe: Nem igazán látom, hogy a Fidesz rettegne. Még a Jobbik ellen folytatott piszkos kampány is hideg fejjel, könyörtelenül és a kapkodás vagy pánik legkisebb jele nélkül zajlik. A probléma bizony az ellenzéki oldalon van.
Még mindig nincs közös miniszterelnök jelölt.
Még mindig szarnak a vidéki tuskókra, holott nélkülük nem nyerhetnek.
Még mindig nincs összefogás, nincs közös lista.
Még nincsenek választókerületi jelöltek.
Még mindig egymást marják az ellenzéki pártok.
Fogy az idő, és az idő a Fidesznek dolgozik. Nem látom, hogy rettegnének. A hátizsákos ember magabiztosan, szinte nagyképűen utazott a tárgyalássorozatra.

2017.12.14. 22:31:46

@Behaton: Nem csak rettegtek, hanem teljesen be vagytok szarva. Különben nem lennél itt bizonygatni az ellenkezőjét. Szerintem holnap is nagyon fogsz félni.

VaradiJanos 2017.12.14. 22:32:33

@kutyás majmok népe: igen, remeg a fidesz, remeg putyin, remegnek a trollok, én is remegek. Remegünk, hogy elromlik az xboxod és bepipulsz, felrántod a hónaljadba a nadrágodat, lemész vmelyik göthös szerencsétlen barátodhoz és leoltott lámpák mellett kikiabáljátok éjszaka az ablakon, hogy éljengulyásmancivesszenorbán

Behaton 2017.12.14. 22:32:51

@morph on deer: Pedig érdekli őket a hátitatyó tartalma, hisz a napok lezajlott eljárás indító meghallgatás egyik fontos témája volt a gonosz konzultáció, az aljas kampányfogás. Kérdés továbbá, ha Orbán senkit sem érdekel, akkor ez a blog miért szemezget kétnaponta a nyugati sajtótermékek cikkeiből, elrettentés céljából?

És már csak négy hónap van a választásokig. Én készséggel elhiszem, hogy az ellenzéki összefogás egy huszáros hajrával behozza azt a lemaradást, amit az elmúlt nyolc év alatt összeszedett, de azt is elismerem, hogy nagy összegben nem fogadnék erre.

meszena 2017.12.14. 22:33:20

@Behaton: Pontosan. A lényeg, hogy az a párt nyeri a választásokat, amelyikre a legtöbben szavaznak. Amelyik a legtöbb egyéni mandátumot meg tudja szerezni és jó a listás támogatottsága.

morph on deer 2017.12.14. 22:34:03

Hallom, hogy a V4-ek nem kevesebb, mint 34 millió eurót ajánlottak fel a menekültek befogadása helyett Olaszországnak.
A négy ország, együtt.

Ez alig valamivel több, mint tíz (10) milliárd forint.

Mészáros Lőrinc kétheti jövedelme.

Négy országtól, Olaszország támogatása és a menekültválság megoldásának elősegítése céljából.

A pofájukról azért nem sül le a bőr, bár csak orbánnak van hátizsákja...

Gondolom, a rohadt liberális nyugat el lesz ragadtatva a bőkezű ajánlattól!
Miért, ilyet még úgy sem kaptak, - meg kell becsülni..!

Nem?

anyadmajma 2017.12.14. 22:37:23

@morph on deer: ugyan már, hiszen orbán megszavazta a menekültkvótát.
A hátizsákba meg biztos a 34 millió EUR van valójában. Útközben beugrik Grácba, kifizeti a havi kezelést, a maradékot meg berakja a svájci bankba.:)
Itthon ez a sok gyökér meg tapsikol, hogy nézdmá, viszi a hátizsákot :)

meszena 2017.12.14. 22:39:36

@anyadmajma: Lehet, hogy a ballib vezetőknek is "Grácba" kellene járni kezelésre és sikeresebb lenne a politikájuk :)

Behaton 2017.12.14. 22:41:43

@morph on deer: Ez egyértelmű jelzés a bevándorlást támogató és bátorító államoknak. Ez az ő problémájuk, nekik is kell megoldaniuk és nem úgy, hogy a bevándorlók egy részét áttolják olyan országokba, ahová a bevándorlók amúgy sem akartak menni, és akik amúgy sem akartak bevándorlókat befogadni.
És ahogy már fentebb is írtam:
A menekült kérdésnek nincs jó, fájdalommentes megoldása. Ismerve az érkezettek és a befogadhatók számai közötti különbséget, csak idő kérdése, hogy mikor borul a bili és mikor fordul visszafordíthatatlanná a katasztrófális helyzet. Hogy toloncol ki Európa több százezer "menekültet"? A menekültek és migránsok emberpiac szerű válogatása mikorra válik vállalhatatlanná? A visszafordítottak és kitoloncoltak gyűlölete mikor, hol és hogy fordul Európa ellen?

morph on deer 2017.12.14. 22:44:43

@Behaton:
“az aljas kampányfogás”

Ó, hogyne!
Egyrészt, mert civilizált eirópai ember /ország nem indít személyes támadást egy 86 éves pénzügyi spekuláns ellen politikai okból, másrészt mert az a kis kérdőív explicite hazugságokat tartalmaz.
Rogán tóni szerint “véleményt” - bár nem látom, hogy egy véleményt miért kell ebben a formában megfogalmazni, de tóni nyilván tudja, mert mondta.

Gondolom pont akkor találta ki, amikor nem repült a helikopterrel, hiszen azt is mondta...

Az már csak szőrszálhasogatás, - ugye, - hogy a hatályos törvények szerint Magyarországon nincs kampányidőszak!

Aj de zsenánt..!
Akkor most ki is kampányolt törvénytelenül, és mivel is?

Behaton 2017.12.14. 22:51:41

@morph on deer: A politika egy közel sem elhanyagolható része folyamatos kampány, hisz nagyon amatőr az a párt, amelyik nem tervez hosszú távra, több ciklust megnyerve.

meszena 2017.12.14. 22:53:18

@Behaton: Sajnos az uniót tehetségtelen emberek irányítják. Vagy tehetségesek, de nem akarják irányítani.
Az "osszuk szét - osszuk szét" papagájkommandó nem képes (vagy nem akarja) a problémavalós kezelésére.

morph on deer 2017.12.14. 22:56:12

@Behaton:
“és mikor fordul visszafordíthatatlanná a katasztrófális helyzet.
...”

Innentől teljesen reális amit felvetsz, semmi kétség!
De ez nem egy olyan probléma, amit egx általános idkolásoknak való hátizsákkal és “kurucos” kötekedéssel lehet megoldani, ha hiszed, ha nem!

Rosszabb hírem is van: ha a helyzet valóban átbillen, akkor sem orbán hátizsákja, sem kerítése nem fog segíteni!
Ezt csak valódi kooperációval lehetne orvosolni, ha egyáltalán, a “magyarosch” módszer teljesen elhibázott!

Mi ugyanannak a klubnak vagyunk tagjai, az elemi szolidaritásin túl még a tagság is kötelez az egyenlő mértékű szerepvállslásra.
Ehlyett ez a nevetséges ajánlat egyszerűen szégyen.

Ez nem politikai “oldal” hanem tisztesség kérdése. És abban maradunk alul, szégyenletesen.

morph on deer 2017.12.14. 23:00:46

@Behaton:
“folyamatos kampány”

Csak éppen törvénytelen, - jelenleg Magyarországon.
Tudom,: “majd az ügyvédek elintézik, oszt jónapot!” - de mégis!
Legalább a saját törvényeiket illene betartani, már csak a látszat kedvéért is, nem?

anyadmajma 2017.12.14. 23:00:57

@morph on deer: index.hu/gazdasag/2017/12/14/erzsebetvaros_parkolas/
és ez is rendben van:)

ezeknek az agyhalottaknak mindegy, csak nagy kanállal tolják le a torkukon a szart, csak az számít. igazán balfaszok.
És amúgy is, az inzultáción volt választási lehetőség: 1.Igen, 2.egyetértek, 3.önnek van igaza.
:) ezek ebben értik jól magukat. Egyre jobban hiszem, hogy ennél még a gyurcsány is jobb volt sokkal.

morph on deer 2017.12.14. 23:58:26

@anyadmajma:
“"Az a következtetés tűnik levonhatónak, hogy a felek – más jogviszony hiányában – a jogalap nélküli gazdagodás szabályai alapján felelnek egymással szemben"

Ez valóban fenomenális!
De ‘legalább’ nem zavar senkit, aki illetékes lehetne...

A legvadabb banánköztársaság Uganda Alsón... vagy mittudomén hol, de ‘hasonlóan civilizált’ közigazgatási normákkal.
Ennek a kitakarítása el fog tartani pár évtizedig,még akkor is, ha valóban lesz hozzá akarat.
Meg lehetőség.
Jééézus...

VaradiJanos 2017.12.15. 06:07:26

@morph on deer: “Hallom, hogy a V4-ek nem kevesebb, mint 34 millió eurót ajánlottak fel a menekültek befogadása helyett Olaszországnak.
A négy ország, együtt. ”
Ez pont 34 millióval több mint amit az olaszok ajànlottak fel a kerítèsünkre.
Egyébként Mo. is fizeti a költségeit a Frontexnek, amelynek hajóit niggerhalászatra használják

2017.12.15. 06:14:51

@morph on deer: Azt mondod, a folyamatos kampány törvénytelen??? Ez tutti? Mert nekem úgy tűnik, a Soros Univerzum "civil" szervezetei mást sem tesznek, csak romboló tevékenységet folytatnak minden ellen, ami nem a szájuk íze szerint való. Tolják magukat előtérbe és konstans ellenkampánnyal igyekeznek szétzilálni, elhitelteleníteni, legitimációját erodálni azon politikai erőknek, akikkel szemben állnak.
Mondjuk most betyár világ lehet nálunk, mert nincs más, be kell pucsítani a barnainges nácikoknak, mert ha most ők nem veszik a hátukra a liberálbolsevik bandát, hát a Parlamentet többé csak turistaként látogathatják. (Mondjuk én bízom az utóbbiban és abban, hogy Vona végre legalább egyszer gerinces emlősként tud viselkedni és a cipőjét se törli ezekbe a csúszómászókba. Hosszú távon szerintem messze nagyobb haszna lenne a pártja számára.. még ha most ki is maradnának a kormyányból..

2017.12.15. 06:15:56

@VaradiJanos: Semmi baj a halászattal. Tisztes megélhetési forma. Csak a kifogott árut célszerű lenne feldolgozni.. az értéknövelő..

2017.12.15. 06:19:50

@kutyás majmok népe: Ne igyál többet, folyamatosan hallucinálsz így is... vagy tedd le a herbált (állj át a krakagyílra;) )
Nem fél itt senki, legkevésbé a fidesz. Nem tudnak veszíteni, mert nincs ellenfél.. de nyugodtan mantrázd a csacsiságod, ha az neked megnyugvás. Vagy tudsz valamit, ami mégis félelemre ad okot? Szerződtettétek Oswaldot? Esetleg klónoztátok Gavrilo Principet?

VaradiJanos 2017.12.15. 07:29:44

@Womb Raider: ne feltételezd erről a majmos kisbuciról, hogy ilyesmibe beavatnák! .... bár az elvakult gyűlölete és a kirívó butasága alkalmassá tenné az említett bábszerepre, de szerencsére a fotelbátorsága nem elég rá

libsi nóta bárki unja 2017.12.15. 08:41:05

@morph on deer:
"Ez nem politikai “oldal” hanem tisztesség kérdése. És abban maradunk alul, szégyenletesen'

"A magyar genetikailag alattvaló" mondá Kertész Ákos. És nem elég hogy alsóbbrendű hanem még tisztátalan is. Itt az ideje hogy beélesítsék a zatomot Brüsszelben

libsi nóta bárki unja 2017.12.15. 08:50:36

@meszena:
A belpolitika fogja felzabálni a migrincspátyolgatók koalícióját, mivel EU szinten nem működik az öntisztulás, lévén hogy az EU még látszatra se demokratikus

A német belpolitikában Merkel mutti lehet hogy nemsoká egyedül marad az eltévedt anyás ösztöneivel, az ottani libsik már nem követik a vonalát, és a szocdemek is tartogatnak még egy nagy valagbarúgást

Csak az itteni libsicsicskák rohannak tovább az üresen maradt zászlónyéllel

Európai téridő 2017.12.15. 09:54:47

Brexitország médiája, most, hogy angolosan távoznak az EU-ból, jobban tenné, ha befogná a bagólesőjét. Az amcsi média pedig ne intrikáljon, megteszik azt az európaiak nélkülük is.

NBarbieReloaded 2017.12.15. 11:05:31

@Behaton:
"Nehéz bízni olyanokban, akik használták a cigánybűnözés fogalmát, aki zsindexnek hívják az Indexet, zsidesznek a Fideszt és árpádsávos zászló alatt vonulva rendeznek ellentüntetést a az Élet menetének napján. "

"akik használták a cigánybűnözés fogalmát"
faj az igazsag jobarat? Ne a fogalmon lovagolj, hanem a tartalman. Van tipikusan ciganyokra jellemzo bunelkovetes? De meg mennyire. En elhiszem, hogy a liberalis szeplelkeknek nem tetszik, de ez a durva valosag. De ti meg mindig ott jartok, hogy juj jaj ne hivjuk igy, a fogalom tartalmarol meg kussoltok, nyilvan, mert azt felesleges is lenne tagadni.

"aki zsindexnek hívják az Indexet" "zsidesznek a Fideszt "
Ismet faj az igazsag? Csak nezd vegig az indexesek fotoit, aztan mondd, hogy nem igaz...

" árpádsávos zászló alatt vonulva rendeznek ellentüntetést a az Élet menetének napján"
En ilyenrol nem hallottam, de a google sem. Hacsak nem arra gondolsz, hogy Magyar Elet Menete-t szerveztek Veszpremben, amin nyilvan megjelentek a szokasos minden bokorba naci bakancsokat almodo megelhetesi rettegok es tuntikeztek kicsit, meg kieltek a napi nacizasi kenyszeruket.

Alick 2017.12.16. 15:57:44

@Janossz: "minden keleti diktatúrával kokettáló"

Németország fű alatt sokkal intenzívebb kapcsolatokat ápol Oroszországgal vagy Törökországgal. A mi Viktorunkkal az a probléma, hogy ő botrányosan a trambulinról pisál a medencébe (ld. azeri baltás), de azért a többiek is beleengedik a tartalmat szép csendben.

Alick 2017.12.16. 16:00:48

@Európai téridő: A briteknek mindig is púp volt a hátukon az összeurópai gittegylet, elég nekik a sajátjuk, a Nemzetközösség.

Európai téridő 2017.12.16. 19:30:43

@Alick: Hát akkor most már ebbe se szóljanak bele.
süti beállítások módosítása