B1 blogcsalád



Karácsony Gergely lesz az MSZP javaslata a miniszterelnöki posztra

2017. december 06. - nickgrabowszki

A Párbeszéd is azért kampányol, hogy az ő jelöltje vezesse a közös listát.karacsony.jpg

Bár az LMP és a Momentum mellett a DK és az Együtt is elutasítja, úgy tűnik, az MSZP nem tett le arról, hogy összehozzon egy baloldali-centrista ellenzéki listát a 2018-as választásra. A szocialisták arról beszélnek, van jelöltjük a miniszterelnöki posztra is.

A párt erős emberének tartott Mesterházy Attila, korábbi pártelnök és miniszterelnök-jelölt például ezt mondta egy szerdai interjújában, és bár a nevet nem árulta el, Balázs Pétert (akinek jelöltségét először a B1 blog írta meg) kizárta a lehetőségek közül.

Felesleges rá várni - ezt mondta Mesterházy, amiből van okunk arra gyanakodni, hogy a Bajnai-kormány külügyminisztere részleges ellenzéki összefogás élére nem állna, márpedig még erre is csak kevés az esély.

Az MSZP mellett jelenleg csak Fodor Gábor pártja, az MLP támogatna egy ilyen összefogást, (szinte) mindenki más elutasítja, amiből különösen a DK álláspontja meglepő, mivel ők 2013-14 nagyon hangosan követelték a közös listát, és idén szeptemberben is csak arról tartottak pártszavazást, hogy külön induljanak-e akkor, ha az MSZP ragaszkodik Gyurcsány lehagyásához a listáról.

Azóta az ehhez ragaszkodó Botka már rég nem kormányfő-jelölt (október 2-án lemondott), a DK és az MSZP mégsem tudott megegyezni még az egyéni jelöltek koordinálásában sem: Gyurcsányt nem sürgeti az idő, sőt, neki dolgozik, ráadásul úgy látja, akár teljesen külön indulással, közös egyéni jelöltekkel is be tud jutni a Házba, nem kell megállapodnia, ha

át tudja hárítani a felelősséget ezért az MSZP-re.

A közös listát követelő és elutasító pártok között valahol félúton áll a Párbeszéd, nem is ellenzi, nem is támogatja, de semmiképpen nem zárja ki. Sőt, Szabó Tímea társelnök azt mondta,

ha nincs közös lista, nincs kormányváltás sem.

Ez azért meglepő, mert MSZP Botka lemondása után először (mindjárt másnap) a Párbeszédnek tett ajánlatot, ami helyett azonban (mindjárt másnap) az Együttét fogadták el, hogy legyenek részei az ún. Új Pólusnak.

Volt közvéleménykutató, amelyik ennek a hipotetikus formációnak 16 százalékot is mért, de a terv kútba esett, amikor az elképzelt résztvevők közül se az LMP, se a Momentum nem volt hajlandó csatlakozni hozzá. Innen nézve egyáltalán nem volna meglepő, ha a Párbeszéd megvizsgálná a korábbi lehetőséget is., amit nem vetettek el végleg.

Erre mutatkoznak is jelek, mert szerdán a Párbeszéd olyan szöveggel osztott meg egy, a miniszterelnök-jelöltjét, Karácsony Gergelyt fényező Kéri László-interjúrészletet, hogy

Még most sem késő: legyen Karácsony Gergely az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje!

kg_3.jpg

Kézenfekvő értelmezés, hogy mivel a miniszterelnök-jelölt jogilag nem létező fogalom, viszont a választás előtt az országos lista vezetőjét szokás rajta érteni, hogy a közös miniszterelnök-jelölthöz közös lista is kell, tehát a Párbeszéd csatlakozna (illetve inkább létrehozná) az baloldali-liberális-centrista ellenzék összefogását.

Ezért megkérdeztük erről Juhász Péter, a MSZP-DK-val közös listát elutasító Együtt elnökét, aki a B1 blognak azt mondta,

  • a közös miniszterelnök-jelölthöz nem szükséges a közös lista,
  • nem tud arról, hogy megváltozott volna a Párbeszéd álláspontja, és az MSZP-vel akarna indulni listán.

Ez annyira nem hangzott meggyőzően, ezért megkérdeztük magát Karácsonyt is, hogy miként kell értelmezni a szöveget. A zuglói polgármester azt mondta, beszélgetések nyilván vannak, de

sem én, sem a Párbeszéd nem folytat hivatalos tárgyalást a miniszterelnök-jelöltségről és a közös listáról.

Ez azért nem úgy tűnik, mint valami határozott és kategorikus elutasítás.

Valamint azt sem magyarázza meg, hogy akkor a pártja miért posztolt ilyen szöveget. Mert az Karácsony is úgy értelmezte, ahogy az nyilvánvaló, tehát közös miniszterelnök-jelölt = közös lista. Szerinte egy olyan párttársa tehette ki a szöveget, aki azt szeretné, ha más pártok is beállnának mögé.

Amiben van is ráció,

  • mert közös lista nélkül a Párbeszéd nem tud képviselőket delegálni a parlamentbe,
  • mert Karácsonyt leszámítva elfogytak a listavezetésre szóbajöhető aspiránsok,
  • és mert a szocialisták egyáltalán nem zárkóznak el a Párbeszéd társelnökének támogatásától.

A B1 blognak azt mondták, Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje lehet az MSZP jelöltje is a posztra, 

Karácsony Gergely a titkos név a kalapban.

Ennek deklarálására alkalmas terep lehet például a hétvégi, nyilvános választmányi ülésük, bár az kétséges, meg lehet-e tenni ezt anélkül, hogy bírnák ehhez a formális beleegyezését. Amihez kellene talán tárgyalni vele formálisan is.

Arra mondjuk nincs válasz, hogy ha 1. ha Karácsonyban van hajlandóság arra, hogy közös listára menjen a szocikkal, akkor mire várt mostanáig, 2. ha az MSZP-ben úgy gondolják, el fogja fogadni a támogatásukat, akkor miért nem kérték fel a jelöltségre.

Ugyanakkor a zugló polgármester nyilvánvalóan logikus választás lehetne a szerepre, főként azért, mert pillanatnyilag Magyarország legnépszerűbb politikusa, megelőz minden kormánypártit, Orbánt is beleértve:

politikusok_nepszerusege.png

Ráadásul különös lenne a kontraszt aközött, hogy az MSZP-Párbeszéd-MLP lista vezetője a népszerűségi rangsor élén áll, a DK-é meg a tökutolsó. Karácsony miniszterelnöki jelölésével a szocialisták

nyomást tudnának gyakorolni Gyurcsányra:

már ő lenne az, aki elnapolta a megállapodást az egyéni jelöltek koordinációjáról, és ugyancsak ő gátolja a szavazók által remélt ellenzéki összefogást is.

Ha jól számoljuk, akkor Lattmann Tamás, Botka László és Balázs Péter után Karácsony lesz az MSZP idei negyedik miniszterelnök-jelöltje, de más választásuk nem nagyon van, mert ha nem találnak külső szövetségeseket, akkor áprilisban a katasztrofális vereség vár rájuk. Nemcsak Orbántól, de Gyurcsánytól is.

Karácsony szocialisták általi támogatása rég a levegőben lóg, és innen nézve értelmet nyer az is, hogy miért Kunhalmi Ágnest akarják megtenni a kampány szocialista arcának: ha tudják, hogy a listavezető nem MSZP-s lesz, akkor kell valaki közülük is, akit fel lehet tenni a plakátra. 

Csak így van értelme.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7213450589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalapácstollú 2017.12.06. 18:29:00

Azt hiszem, ettől a pillanattól kezdve Győzikének vagy Baukó Évának is nagyobb az esélye a miniszterelnöki posztra, mint Karácsonynak.

Okos Tóbiás 2017.12.06. 18:40:18

Nickgrabowszki, szokásához híven, megint féligazságok és csúsztatások összemosásával kavarja a sz@rt. Ha nincs a biliben semmi, akkor pottyant bele, aztán könyékig! Ezt a posztot biztosan korábban írta, mert különben bele vette volna az ÁSZ-jelentés miatt előállható új helyzetet, hogy a Jobbik esetleg nem indulhat a választáson.

NemodaBuda 2017.12.06. 18:43:48

El nem tudom képzelni, hogy valaki két kézzel üti magát állon úgy, hogy knock out legyen !

gaboca41 2017.12.06. 18:58:11

Csak pontosítás kedvéért. A DK pártszavazásán a kérdés úgy kezdődött: "Amennyiben lesz közös lista...". Vagyis szó sem volt a DK márciusi kongresszusi határozatának megváltoztatásáról,amelyik kimondja, hogy nem akarnak közös listát, csak nyitva hagyta a lehetőséget.

Figy L M 1 ideYEeeah 2017.12.06. 23:56:42

Karácsony a valamikori LMP-s elveit rég a kukába dobva befeküdne az MSZP ágyába. Röhej.
Persze, közeledik a karácsony. :-)

2017.12.07. 06:55:03

@Figy L M 1 ideYEeeah:
Ennél már csak az a viccesebb, hogy Heller és Konrád is áldását adta egy, a Jobbikot is tartalmazó koalícióra. (Szükség esetén és csakis 'üzleti alapon' .) Ló nics, a szamár is jó lesz... csak valaki becipelje őket a hátán a Parlamentbe.
Fél évvel ezelőtt még csak viccből említettem, hogy nagy csodák éve lesz 2018.... tán még Jézus eljövetelére is sor kerül.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.12.07. 09:29:42

Tehát Karácsony tagadja, az egyetlen, valóban már bejelentette szövetségese szintén cáfolja, de azért szerintetek csakazértis igaz. Aha. Az fel se merül bennetek, hogy ez csak a szokásos szoci kapálózás része? Vagy esetleg ti is a részesei vagytok a kavarásnak?

apro_marosan_petergabor 2017.12.07. 10:47:11

Ez a súlytalan, butuska pasi ismét egy lúzer, baloldali jelölt a poszton, viccnek is gyenge.

Brix 2017.12.07. 11:00:51

@apro_marosan_petergabor: Súlytalan, de nem buta, egyetemi docens.. Mellette, egy jó szándékú politikus. A visszafogottsága akár meg is szólíthat egy nem politizáló réteget

exterminador 2017.12.07. 11:18:02

Csak leküzdi magát az MSZP 5 % alá tavaszra.

Töritanár_ 2017.12.07. 11:29:01

Ha Karácsony is tagadja meg a szocik is, akkor miről beszélünk? ... és minek? :-)

Han Solo. 2017.12.07. 11:37:44

Karácsony Gergely jelölése közös miniszterelnök jelöltnek az MSZP-Együtt-PM összefogásában annyira logikus, ravasz és bölcs húzás lenne, hogy garantáltan nem lépik meg a szocik. Holtbiztos, hogy nincs bennük ennyi előrelátás. :-)

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.07. 11:55:09

Esélytelen ember, ráadásul emiatt Gyurcsány is tombolni fog.

2017.12.07. 12:11:23

Eötvös Gábor híres cirkuszi száma lópikula ahhoz, ahogyan ez a brigád szórakoztatja a nagyérdeműt.
Van máááááásik!

Kivlov 2017.12.07. 12:12:24

Nem mindegy ki lesz? sz*ptok újra, "oszt jónapot..."

zoszil 2017.12.07. 12:17:53

Gyurcsány mindenkit "megront", mint egy cukorkás bácsi akivel szóba áll.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.07. 12:33:49

Karácsony már az MSZP-hez és Gyurcsányhoz dörgölődzésével, már az LMP-t egyszer majdnem taccsra tette.

Azóta kiderült hogy a PM került a partvonalra, így iigen csak pucsítania kell a Gyurcsány MSZP vonalon, hogy a megélhetási politikusi mivolta ne kerüljön veszélybe.

Ki emlékszik már arra, hogy 2010-ben éppen Gyurcsány és az MSZP elkúrása miatt lett politikus !?

satie · http://321.hu/sas 2017.12.07. 12:36:51

én nem ellenzem, hogy Karácsony Gergely legyen a (mostanihoz képest) demokratikus ellenzék miniszterelnök jelöltje, de szerintem előbb a FÉA-t kéne egyeztetni itt.

DFK 2017.12.07. 12:37:19

Hát, ha lesz PM-MSZP közös lista, akkor annak 10 % a küszöb (Ha meg az Együtt is rákerül, akkor 15%), amit már esélyes, hogy elbuknak. ÁÁÁÁ ez túl szép lenne...

Figy L M 1 ideYEeeah 2017.12.07. 12:52:10

A hétvégi szoci kongresszus után minden kiderül.

libsi nóta bárki unja 2017.12.07. 12:58:33

Ez a csávó még egy kerületet sem bír elvezetni, nemhogy az országot. A mostani pozíciójában teljesen súlytalan, kiröhögik megkerülik.

A Maszoppal való együttműködés pedig megbukott már amikor Lévai Katalinnal egy választókerületben indították. Papíron jól indult, de aztán végül csak civakodás lett belőle.

Ad hoc ötleteléssel nem lehet elvezetni egy országot, ahhoz pontosan tisztázott és bejáratott együttműködésre van szükség

libsi nóta bárki unja 2017.12.07. 13:03:31

@Womb Raider:
"Heller és Konrád is áldását adta egy, a Jobbikot is tartalmazó koalícióra"

Az lesz a nagy műsorszám, amikor becipeli ezeket a Jobbik a parlamentbe, a migrincseket pedig Magyarországra

2017.12.07. 13:19:58

Zsenge lánykoromban a tévében egymást érték a Karl May regények filmadaptációi. Winettou, Az Ezüst tó kincse, Utolsó mohikán... Mivel akkor nemhogy internet, de egésznapos tv adás sem létezett, folyton egy erdős területen játszottunk, indiánosdit (meg voltunk kopjások is amikor a Koppányi aga testamentuma ment... (Tenkes kapitánya kimaradt) Általában Nso Csi voltam, de utáltam, mert mindig hamar meghaltam. Igazából én Old Shatterhand szerettem volna lenni, de a férfisoviniszta ántivilágban csak fiúk lehettek Shatterhandok :(
Széll Bernadett örülhet, hogy egy boldogabb Magyarországra született, ő már játszhat Miniszterelnök Asszonyost, ahogyan teljesen természetes módon Karácsony Gergely is játszhat kedvére Miniszterelnököset, de akár még Holle Anyó is lehetne.

libsi nóta bárki unja 2017.12.07. 13:26:05

@Womb Raider:
Akkor lesz majd szabadság ebben a böszme országban, amikor a Bigfoot jeti Hamupipőkét játszhat

Willkommenskultur 2017.12.07. 13:28:59

tokmind1 kit javasolnak, remelem nem jutnak a parlamentbe se

amugy karacsony /jo hogy nem husvetnak hivjak a zsidajat/ nem a legundoritobb ballib akit talalhattak volna az mszmptol azert ez is szep - de a top10ben azert benne van a vege fele

Dinapol 2017.12.07. 13:46:16

Teljesen mindegy hogy ki hogy gondolkodik erről a dologról, az ÖRDÖGEL is össze kell fogni hogy ezt a Maffia szervezetett leváltsák. Nézzék én nem vagyok Jobbikos, de ha ezt megengedik ORSZÁGUNK-ba hogy egy pártott igy ki lehet csinálni, akkor itt mindenkire sor kerül. Tehát ez a mocsok kormány minden pártott elfog takaritani ha ők maradnak hatalmon. Mindent kifognak találni és mindenkire rá fognak valamit és védekezésre kényszeritik, ez egy régi dolog mert aki védekezésre kényszerűl arra azt fognak rá mit akarnak. Lásd Soros terv. Össze kel fogni mert hazánk egyre közelebb kerül Észak Koreához. EURÓPA IGAZI DIKTÁTORA A MAGYAR MINISZTER ELNÖK, TELJES ELGYOMÁST SZERETNE ORSZÁGUNKBA. SZEGÉNYSÉGBE ÉS ELBUTITÁSBA SZERETNÉ LÁTNI A CSALÁDOK NAGYON NAGY RÉSZÉT, EZ Ő ORBÁN VIKTOR:

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.12.07. 14:07:54

"Az Együtt egyik vezető politikusa kérdésünkre azt mondta: hallott már a szocialisták szándékáról Karácsony Gergely támogatásával kapcsolatban, de tőlük ennél cifrábbakat is hallott már.

Az Együttben nem hallottak sem Összefogás 2.0-ról, sem arról, hogy Karácsony Gergely lenne az MSZP listavezetője, pedig egy ideje már közös elnökségi üléseket tart az Együtt és a Párbeszéd, ugyanis ennyire tartósra szánják az együttműködést.

„Bármit is próbál hekkelni az MSZP”, biztosan nem megyünk velük közös listára,

csak az egyéni kerületekben koordinálunk – tette hozzá forrásunk."

azonnali.hu/cikk/20171207_mszp-karacsonyra-var

Bolshevik 2017.12.07. 14:14:42

@Dinapol: Lyól mondod BÁRKIVEL ösze kel fogni a fidesz ellen én pl. a natóval fognék ösze ha indulnának a választáson! De ha máshoty nem megy akor remélem bevonulnak az europai vagy a német csapatok hogy ismét demokráciát hozanak magyarországra mint történelmünk fojamán olysoxor!

2017.12.07. 14:51:48

@Bolshevik: Nnna, ezért az egyért érdemes lenne játszásiból a Jobbikot megbízni kormányalakítással... és számolni a perceket, míg megjönnek az usa drónok a demokráciával ;)

libsi nóta bárki unja 2017.12.07. 14:54:03

@Dinapol:
Fegyverbe, fegyverbe! Ideje mán az Ajróra pukkancson egy natyot

Duplaxiii 2017.12.07. 17:41:03

Jó olvasni ezeket az írásokat.
Megtudtam, hogy:
- Konrád és Heller parlamenti képviselők akarnak lenni és a jobbik cipeli be őket...
- Hogy a német megszállásnál sokkal jobb a szovjet megszállás.
Ezeken az igazi fideszes lázálmokon elhal a sokadik kamu terv, hiszen akikről szó van, azok ugye nem is akarnak kormányváltást.

Ekrü 2017.12.07. 17:44:15

" a DK álláspontja meglepő, mivel ők 2013-14 nagyon hangosan követelték a közös listát,"-Ebben nincs semmi meglepő.2014-ben egyáltalán nem volt biztos,hogy megugorják az 5%-os küszöböt,ezért szépen megzsarolták az MSZP-t,hogy vigye be őket a hátukon a parlamentbe.Most azért a közvélemény kutatók szerint meglesz az 5%,már nincs szükségük az MSZP-re,ráadásul az MSZP nagyon összezuhant,így van remény arra,hogy a széteső pártból elszipkázhassanak szavazókat.

torró 2017.12.07. 17:49:21

Na! Le lesz váltva a fidesz, Havas most csinál Vonából balos vezetőt. Most éneklik, hogy "Ördögből angyal lehetnél, lehetnél" Mert Heller is megmondta! Vona már jó fiú. Lehet hogy logót és nevet is változtatnak! Na! Nem tudom ez a miniszter elnök állítást nem kéne megelőzni egy látható összefogásnak? Csak kérdezem! Amúgy nem tudom szólnak e a többi 400 körüli pártnak akik már feliratkoztak a választási listára. Tehát Megállapodás nincs , de biztosak benne, hogy megnyerik a választást. Hm. Hát jó dolog az optimizmus!

libsi nóta bárki unja 2017.12.07. 17:51:49

@Duplaxiii:
A hatalmat pedig nem csak parlamenti képviselőként lehet gyakorolni, hiszen akkor hiába dolgozna sokezer lobbista Amerikában és máshol

Politikában nincs olyan hogy ingyenleves. Ha Konrád és Heller a Jobbikot támogatja, azért ellenszolgáltatást kell adni. Meglehet nem ma, de előbb-utóbb vagy pedig jön a baxogatás, mint Orbán ellen

rasztaszív 2017.12.07. 17:59:29

@libsi nóta bárki unja: "Ha Konrád és Heller a Jobbikot támogatja, azért ellenszolgáltatást kell adni."ennek fényében,ha egy egyház csinálja ezt egy párttal,akkor mi van...?mintha hangyányival veszélyesebb lenne...

2017.12.07. 19:42:12

A tolvaj maffia csak akkor győzhető le, ha mindenki beáll az LMP mögé, feltételek nélkül (főleg a maszop). A vergődés azért megy a szockóknál, mert nem fognak bejutni a kupolás állatkertbe, ami igazságos lenne, miután Fletót 2006-ban eladták 30 ezüstpénzért a fideszes gazemberek szervezetének. Csak akkor élhetik túl a fideszpestist, ha feltételek nélkül alkalmazkodnak, különben mehetnek dolgozni: őket nem fogja eltartani Simi bácsi nyolc évig, mint Viktor bandáját.

2017.12.07. 19:49:45

@Willkommenskultur: Látom, téged kicsi korodban nagyon megvert a faterod, de leginkább megdugott a rabbi.

2017.12.07. 19:54:55

@libsi nóta bárki unja: "Ad hoc ötleteléssel nem lehet elvezetni egy országot, ahhoz pontosan tisztázott és bejáratott együttműködésre van szükség "

Mondod te, aki hülye az egészhez (ráadásul fideszes tolvaj is). Csak hogy értsd: most sem vezeti senki az országot, csak kirabolják.

2017.12.08. 06:15:14

@Duplaxiii: "Megtudtam, hogy:
- Konrád és Heller parlamenti képviselők akarnak lenni és a jobbik cipeli be őket..."

Csúnya kis csúsztatás. Nem ez volt leírva. Se Heller, se Konrád neve nem merült fel mint képviselő jelölt. Nem ezt állítottam. Hanem azt, hogy azt javasolják a ballib tábornak, hogy a cél érdekében (névleg a kormányváltás, valójában a hatalom , ha érted a különbséget..) kössenek szövetséget, mert így, megborotválkozva, kiskutyás-kötött pulcsis sztájlban nyomva az ördög is szalonképes. Már nem náci, már nem lövet zsidókat a Dunába, míg lefutja a sziget-körét, nem fog kardélre hányni cigányokat... jó haver. A bukéja, amikor leírja, hogy "Üzleti alapon!" Ezen negyed óráig röhögtem... a vér nem válik vízzé...

eßemfaßom még áll 2017.12.08. 10:00:30

@Fedor:" Tehát Karácsony tagadja, az egyetlen, valóban már bejelentette szövetségese szintén cáfolja, de azért szerintetek csakazértis igaz."

Fedor, diktálnál nekem 85 számot 1-90 között?

Szeretnék nyerni egy lottóötöst :)

index.hu/belfold/2017/12/07/karacsony_gergely_pofara_ejtette_az_egyuttet_es_lepaktalt_az_mszp-vel/

kalapácstollú 2017.12.08. 11:26:39

index.hu/belfold/2017/12/08/egyutt_pm_mszp/

Tehát az összefogás kb annyit jelent, hogy Karácsony összefogott az mszp-vel.

Csak gratulálni tudok!

:))))

2017.12.08. 12:50:00

@kalapácstollú: Már majdnem olyan, mint az építőtábor záró estéjén a tábortűznél... mindenki fogja meg a mellette állóét...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.12.08. 20:57:11

@eßemfaßom még áll: Jó, hát veled ellentétben én nem vagyok jós, és feltételeztem, hogy Karácsony tartja az adott szavát. De úgy látszik neki sincs gerince, és az egója nagyobb az eszénél.

eßemfaßom még áll 2017.12.09. 20:49:29

@Fedor: Szerintem neked nem politikai témákkal kellene foglalkoznod ha ennyire naiv vagy. Meg ugye esetleg kicsit kisebb mellénnyel előadni a dolgaidat és kevesebbszer futnál bele a felköpsz és aláállsz szituba

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.12.09. 22:41:23

@eßemfaßom még áll: Hát szerintem ha egy politikus, akit eddig tisztességesnek ismertem, és aki egy hónapja lépett szövetségre egy párttal, hirtelen átáll egy másikhoz, cserben hagyva a korábbi szövetségesét, azért talán elég váratlan ahhoz, hogy az első pletykát még nem higgye el az ember kapásból, ebben az álhírekkel terhes világban.

eßemfaßom még áll 2017.12.10. 09:38:43

@Fedor: te is tudod, hogy a politikus csak akkor nem hazudik ha néma. Mindemellett ez nem egyedi eset, olyan lelkesen tudsz kiállni szánalmas baromságok mellett (ez, kamuvideók bajáról-kislétáról, voks14reprezentatív stb) hogy az már tényleg minősített esete az öntököndöfésnek.
süti beállítások módosítása