B1 blogcsalád



A nagy Belgrád-Budapest átverés

2017. november 27. - nickgrabowszki

A naiv álmodozó Orbánt lehúzzák a kínaiak. kin.jpeg

Pillanatnyilag ott tartunk, hogy Kína épít egy vasutat Belgrád és Budapest között, amelynek a magyar adófizetőkre jutó költsége 750 milliárd forint + kamatok, és ezt

  • a magyar miniszterelnök nagy eredménynek tartja,
  • a kínai miniszterelnök pedig udvariasan win-win szituációnak nevezi.

És ez jól is el is mondja, ki nyer valójában az üzlettel.

Magyarországnak és Szerbiának lesz egy, a két fővárost összekötő vasútja, ami most is van, és ami nincs összekötve semmivel, mert nem is lehet. Tekintetbe véve, hogy a vasút nem folytatódik egyik végpontból sem, mert nem is lenne értelme, mert tengeren hatodannyiba kerül az áruszállítás, mint szárazföldön, továbbá hogy mind Belgrád, mint Budapest áruáteresztő-képessége és a térség árufelvételi kapacitása világgazdasági mércével mérve jelentéktelen, elmondható, hogy

építünk egy vasutat a semmiből a semmibe, de legalább drágán.

Ez a viszonylat soha nem fogja visszahozni az árát, teljes illúzió tőle valamiféle kolosszális fejlődést, a GDP megduplázását várni. Új Selyemút nem lesz, nem lehet, mert már a középkorban is csak a luxusárút érte meg szárazföldön szállítani. Jelentőségét a Selyemút akkor veszítette el, amikor a portugálok megkerülték Afrikát. Amíg a Szuezi- vagy a Panama-csatorna hajózható, és Afrika megkerülhető marad, addig nem is fogja visszanyerni.

De ettől függetlenül a kínaiaknak ez a vasútépítés jól jön, mert lassul a gazdaságuk, és ezzel egyszerre fektetik be a hatalmas tőkefeleslegük egy részét, valamint a jórészt feleslegessé vált építőipari kapacitás egy szeletét. Ez a vasút nem az övék lesz, ők csak felépítik és piaci áron, piaci kamatokkal kifizettetik.

És ezt nevezik ők win-win szituációnak.

Ez nem az új, a kínai Marshall-segély. Az uniós kohéziós pénzekkel összevetve ez rendkívül előnytelen üzlet Magyarországnak, az előbbivel ellentétben mégcsak Orbán Viktor saját cégei a kormánypártok klientúrája se nyer a bolton.

A biznisz olyan rossznak és illuzórikusnak tűnik, hogy a nemzetközi sajtó rögtön geopolitikai konstellációkat, hódítási, gyarmatosítási célokat sejt mögötte. Talán vannak is ilyenek, de csak abban a tekintetben, hogy Kína egyszerűen piacot keres a beruházásainak. Jellemzően olyan területeken, amit a világgazdaság elhanyagol, mert nem rendelkeznek érdemleges felvevőpiaccal vagy a szállítási lehetőségekkel (a világóceánokhoz közvetlenül kapcsolódó tengerrel).

Kelet-Közép Európa kétségtelenül ilyen hely.

Kínának ez tisztán üzlet, a magyar (és a szerb) kormánynak viszont nem lenne kötelező rábólintani a semmiféle hasznot nem hozó ajánlatra. De rábólintanak, mert olyan nagyon szeretnének kitörni a jelentéktelenségből.

Adott egy kicsi, kövér felcsúti fiú, aki világpolitikai jelentőséget álmodik magának.

Vagy legalább a látszatát annak, ezért fizet rengeteget (közpénzből) a sportvilágbajnokságok megrendezéséért, és ezért akar olimpiát magának. (Meg a cégeinek, persze.)

De valódi nemzetközi politikai súlynak a kicsi, nyitott, gyenge gazdaság a legfőbb gátja (többek között).

  • Ezért szeretné olcsó villamos energiával idecsalogatni beruházásokat. Paks2 azonban minden lesz, csak nem olcsó.
  • Ezért szeretné a kínai áruk átrakodóállomását megszerezni. De itt átrakodóállomás nem lesz: nincs tenger hozzá ugyanis.

A magyar miniszterelnök azonban nem vesz tudomást a gazdaságföldrajzi realitásról. Ő voluntarista. Azt hiszi, elég akarni, meg nagyot álmodni. Talán még a Mikulásban is hisz. Orbán nem kőkemény realista vagy dörzsölt üzletember, hanem egy álmodozó, naiv idealista. El akarja hinni, hogy ez tényleg win-win, a kínaiak (ahogy Putyin is az orosz nukleáris iparnak) pedig kíméletlenül kihasználják ezt a gyengeséget:

nem hozzák, hanem viszik a pénzt.

Orbán bízik a csodában, hogy majd egyszer biztos hozzák is. Építtet vasutat, hátha majd azon jön a tőke. Pont, mint a magyar fociban: ha van tó, lesz béka is. De eddig nem lett, és nincs okunk úgy gondolni, hogy ez megváltozik.

Semmi nem drága neki. Nemcsak csinálja, de meg is mondja, hogy korlátozza demokratikus alapértékeket, a szólás- és véleményszabadságot, amikor néhány, a diktatúra ellen vagy Tibet mellett tüntető állampolgárt megfoszt tőle.

Semmilyen politikai akadály nem hátráltathatja a Kínával való együttműködést, mert a most a Kelet csillaga áll magasan.

Már önmagában ezzel az egy mondattal is kiírta Magyarországot a nyugati demokráciák köréből.

Abban természetesen igaza van, hogy Kína - szemben a Nyugattal - nem akarja folyton a demokráciára okítani a Fideszt. Miért is akarná? Nekik pont jó így, ahogy van. Viszont nem veszi észre, hogy amikor a pénzért puncsolva - a diplomáciában rendkívüli módon - a reptérre is kimegy a kínai kolléga elé alázatosan, az ugyan valóban nem tanár-diák viszonyt jelez, de nem is egyenrangú partnereket.

Ez a kliens-patrónus viszonya. Magyarul az úré, meg a szolgáé.

Az az egészen rendkívüli a dologban, hogy Orbán még fizet is azért, hogy megalázhassa magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8713398049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etniez 2017.11.28. 17:32:11

A fidesztrollok hogy erőlködnek, hogy valami fogást találjanak az íráson :D

Cycmen 2017.11.28. 17:40:24

@Etniez: "A fidesztrollok hogy erőlködnek, hogy valami fogást találjanak az íráson :D"

Ja! A szarnak sose volt jó fogása! :DDDDDDDDDDDDD

Cycmen 2017.11.28. 17:41:55

Na hülye buznyákok, most legalább látjátok hogy a kisvasút volt a bemelegítés!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.11.28. 17:43:19

Drága vasút lesz és sajna
Rá lesz írva: Made in China.
:)

paveway 2017.11.28. 17:45:46

@Superuser: Jó, hát neked legyen igazad, dőljön a lé. Én messze nem vagyok ilyen optimista.

Lémusz 2017.11.28. 17:51:43

@paveway:
Éppen arról beszélek, hogy már az MSZP-SZDSZ koalíció megkezdte az előkészítést, és emlékeim szerint a parlamentben a FIDESZ is mellette szavazott. Egyébként a feltételeinknek (amelyek a maximális biztonságot szolgálják) csak az a típus felel meg, amit az oroszok építenek. Ezt már 2009-ben is lehetett tudni. Az MSZP be is vallotta, hogy csak azért nem támogatják már az atomerőmű építését, mert nem a saját mezőgazdasági egyetemett végzett szakértőjük kezében van az ügylet.
Attól pedig, hogy neked nincsenek információid a 2009 és a szerződés aláírása közti szakértői tárgyalásokról, az nem azt jelenti, hogy nem voltak, csak annyit, hogy nem érdeklődtél utána.
Miközben alig rendelkezel információval az ügyben, a véleményedet tévedhetetlennek gondolod, ugyanúgy mint a blogíró a vasúti fejlesztés ügyében.
A poén az egészben, hogy még be is ismeritek az információk hiányát, amikor a titkosítás ellen tiltakoztok.

paveway 2017.11.28. 17:58:13

@Lémusz: Nem gondolom magam tévedhetetlennek. Szemben veled, aki lököd itt a süket dumát az általánosításokkal meg az "azthiszemekkel". A biztonsági dolgokra való hivatkozás utólagos magyarázat, nem tálaltak más kibúvót az uniós eljárás alól. A finnek valóban a biztonságra mennek, ezt a ruszkik nem értik, meg is akadt a projekt. Nálunk meg már a végtelenségig egyszerűsítik az eljárást, csak nehogy valahol döccenő legyen. Azt hiszel, amit akarsz. De az én szemszögemből az egésznek a kommunikációja meg a levezetése bűzlik.

Cycmen 2017.11.28. 18:00:01

Ráb.sztok még erre a vasútra mocskos sorosista bérkommentelők, mert a választások után kirúg benneteket a gazdátok és mehettek közmunkásként vasutat építeni!

taga20 2017.11.28. 18:01:16

@Lémusz: "A poén az egészben, hogy még be is ismeritek az információk hiányát, amikor a titkosítás ellen tiltakoztok."

komolyan mondom, a belem kifordul tőled és a kibaszott fityeszmaffiádtól!

te tényleg ekkora tróger vagy?

taga20 2017.11.28. 18:05:09

@Cycmen: mirr-murr, dugd fel a geci kisvasútadat!

Superuser 2017.11.28. 18:05:46

@paveway: dől a lé keményen, higyjed csak el.

csak nem írja meg a triplanégy-index-24.hu szentháromság, max. makrójelentés formájában :D

paveway 2017.11.28. 18:07:45

@Lémusz: Az M6-os autópálya fő európai gyorsforgalmi út. Ezért támogatta az unió. Vityáék pedig megépítik a határig, azt miért nem hülyézed le? Kicsit kettős a mérce nálad.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.28. 18:18:27

@Cycmen: Sajnos anyád és apád pettingje is csak bemelegítés volt. :-((

vackor1 2017.11.28. 18:19:31

Na, "barátom" , higyjed ( sic! ) csak el , hogy ennek a kommentnek a tartalmától - és fogalmazásától/helyességétől is - úgy érzem, hogy ez a mai nap csúcspontja, ami azért nem semmi.. :)))
Aztaqwa.. :))))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.28. 18:19:39

@Superuser:

Superuser
1 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2008.12.01. óta tag.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.28. 18:22:06

@Cycmen: te csak tudod, aki Viktor szarát markolászod egész nap.

Cycmen 2017.11.28. 18:23:10

@taga20: " mirr-murr, dugd fel a geci kisvasútadat!"

Beajánljalak bakternak 2018 után? A Soros tuti kirúg benneteket, kelleni fog valami munka!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.28. 18:25:28

@Superuser: "a magyar adófizető jelentős pluszban van, úgy 6 éve."

Aha. Na és mennyi volt a GDP arányos adó a szocik és a fizess alatt? Nézz utána!
Hiába kaptad elő a tartalék nickedet, nem hisszük el a hazugságaid.

taga20 2017.11.28. 18:25:38

@Cycmen: te fityesznyugger, dobok egy farhátot, elkapod?:)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.28. 18:26:48

@Cycmen: Bárki szívesen vállal bakter melót ha integethetünk annak a vonatnak amelyik elvisz téged jó messze.

taga20 2017.11.28. 18:27:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: sőt a lémusz droid is ilyen alvó ügynök lehet.

ezek képesek hibernálni nickneveket, aztán ha leszólnak a központból, akkor előveszik?
vagy hogy?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.28. 18:29:51

@ursus artos: Hazudsz.

24.hu/fn/penzugy/2017/02/17/25-922-milliard-forint-az-allamadossag/

"Az államháztartás adóssága 2016 végén 25 922 milliárd forint, a GDP 73,9 százaléka volt, jelentette a pénzügyi számlák előzetes adatai alapján a Magyar Nemzeti Bank."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.28. 18:32:04

@Willkommenskultur: Hazudsz
Államadósság
2010 április 19330 milliárd
2016 december 25922 milliárd

Cycmen 2017.11.28. 18:33:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Sajnos anyád és apád pettingje is csak bemelegítés volt. :-((

A te anyádat viszont többen is bemelegítették, (de mégsem lettél sokoldalú), aztán folytatta az ipart terhesen is, attól vagy lökött!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.28. 18:34:35

@Cycmen: Az is lehet hogy apád csak lerejszolta a gumicsizmáját és picsán rúgta anyádat.

kkn 2017.11.28. 18:39:08

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Ki az aki ezerrel riogat Soros -fantazmagóriával? Ki rettegtet itt milliárdokért?
A terrorista öl, hogy félj, megalkudj. A FIDESZ a terroristát felhasználva riogat, hogy félj, megalkudj.
A maffiózó fenyeget, hogy bajod lesz, ha nem egyezel ki vele. A FIDESZ szintén riogat, hogy bajod lesz, ha nem egyezel ki vele. terrosista és maffiamódszereket használ, hogy megtartsa az uralmát.

Mert itthon nem fogja senki Szabolcsban Mari nénit felrobbantani, de szegény ezerrel retteg, mert a FIDESZ ezt mondja neki. Közben bemegy a magyar kórházba, ahol két év alatt ezerrel nőtt az éves fertőzési halálozási ráta ( tessék utánanézni a statisztikai adatoknak, nem fáradtság ). mert pénz van beruházásokra, csak pl. kórházak fenntartásra nem, mert kell focira, vasútra, Sorosozásra, stb.
Két év alatt Európában nem halt meg ezer ember terrorista cselekményekben. Itt már négyezer ember azért, mert nem jut takarítóra, takarítószerekre, személyzetre, odafigyelésre, stb.
De a pazarlása felemlegetése a riogatás ugye, nem az, hogy a semmitől rettegünk. Ha lenne itt pár ezer bevándorló, és elgurul a gyógyszer, akkor is több magyar fog háromszáz forintért kinyírni egy kisnyugdíjast, mint muszlim a vallásért. Több magyar döglik meg a kórházakban a FIDESZ miatt az onnan máshová lenyúlt pénzekért.
De attól nem fél Mari néni, mert a valóságot tagadni kell, tagadd te is, hazudd magadnak azt, hogy egy gazdag országban élünk, ahol minden szupi szupi szuper, hehehe

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.11.28. 18:41:32

Én egyszer rendeltem az alibaba nevezetű szutyokról mobiltartozékot. Hát még azt a pár ezres tételt se tudták normálisan házhoz szállítani. Előre kifizettem két termék árát, sikerült nekik egyet idebaszni. No ez volt az első és utolsó hogy ezektől a bantunégerektől valamit is rendeltem. Majd ha vonaton baszakszik ez a buzi ország, attól jobb lesz? Ugyanmár. Kína mindig egy szutyok marad, ling-long márkájú málló autógumikkal, sang yong nevezetű autónak nevezett rozsdásvas-szarkupaccal, adidos nevezetű lemálló talpú cipőkkel, huawei nevezetű csili-vilinek kinéző belül szétrothadó mobilnak látszó féltéglákkal, derékben 2 méteres nagyságú alsógatyákkal. Kína gyártja a sok szutykot a hülegyerekek meg megveszik, mert a csóringerjeinek csak arra futja.

taga20 2017.11.28. 18:42:02

@Cycmen: mi az a szád szélén cica? csak nem geci?

Superuser 2017.11.28. 18:42:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nincs tartalék nikkem, uram :)))

Tudom, hogy fura lesz, de van, aki szórakozásból ír ide, nem hivatásos troll :D

Mindenkinek jobb lett, az elmúlt hat évben, akit csak ismerek.
Ahogy írtam fentebb: kiváznak, katáznak, babáznak.
Jobb az autójuk, nagyobb a házuk, gyarapodik a család.
Minőségibb ételeket és italokat fogyasztanak.

Még a semmirekellő link alak egykori osztálytársaim odahaza, a fatornyosba' is mind dolgoznak, kihúzott derékkal járnak.

Superuser 2017.11.28. 18:47:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: 83:72 van az én grafikonom.

a gdp növekedésnek meg hadd örüljünk mán, mi csináltuk, magunknak csináltuk

(igen, többes szám 1. személy, mert valamilyen szempontból egy csapatban fodbalozunk :D )

taga20 2017.11.28. 18:51:28

@Superuser: én azért mindig ledöbbenek az ilyen arcokon, mint amilyen te is vagy.

semmi bizonytalanság, semmi kicsi kérdés, hogy ez tényleg az világ itt ebben az országban, aminek lennie kell?

Superuser 2017.11.28. 18:57:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

látod, milyen csodás IT rendszereket fejlesztünk, mi HUNGAROGUYS? :P

pakoljuk is a gdp-t, meg az adót is. fussa reá.

te ilyen, házmesternek látszó nyomkövető vagy, mih? :D

Superuser 2017.11.28. 18:59:32

@taga20: nem, én pozitív vagyok.

meg keresztény.

meg demokrata.

Pizsera Kelemen 2017.11.28. 19:00:14

Nyilván Panama és Egyiptom is piszkosul ráfizet a csatornáira.Talán holnap már be is temetik őket...

taga20 2017.11.28. 19:05:29

@Superuser: de remélem nem hiv:))

haver, te annyira vagy keresztény, mint balogpáter, és annyira vagy demokrata, mint kövérlaca.

szerintem, aki a fityeszt tolja itt, az egy fasz. de semmi személyes!

A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok 2017.11.28. 19:06:42

@taga20: "semmi bizonytalanság, semmi kicsi kérdés, hogy ez tényleg az világ itt ebben az országban, aminek lennie kell? "

Azt kell hogy mondjam, az orszag fennallasa ota, most van a legjobb helyzetben az orszag. Gazdasagilag tarsadalmilag, moralisan, erkolcsileg, az elerheto legjobb allapotban vagyunk. Ha Orbanek, meg Erdelyt is visszaszereznek, akkor MINDEN TOKELETES VOLNA.

Superuser 2017.11.28. 19:08:15

@taga20:

a szájamra nem vettem a fideszt.

X

taga20 2017.11.28. 19:10:40

@A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok: most erre mit írjak te szerencsétlen barom?!

csak annyit, hogy a jézuskától kérjél ékezetet:)

taga20 2017.11.28. 19:13:21

@Superuser: "a szájamra nem vettem a fideszt."

kacsás hasonlatot ismered? na erről ugrott be rólad a fityesz.

Superuser 2017.11.28. 19:18:55

@taga20:

nincs mindenkinek ékezete, te szerencsétlen barom?!:D

k;a130pzeld el.

taga20 2017.11.28. 19:20:47

@Superuser: benned az a jó, hogy mindig másról kezdesz el pofázni, mint amit neked írok?!:)

Superuser 2017.11.28. 19:25:49

@taga20:

Nem ismerem a kacsás hasonlatot :)))

lőjj! :D

taga20 2017.11.28. 19:33:27

@Superuser: "Van ez a mondás:
“Ha úgy hápog mint egy kacsa, úgy jár mint egy kacsa, és úgy néz ki mint egy kacsa, akkor az egy kacsa.”"

ezt írtad fentebb:
"a szájamra nem vettem a fideszt."

ez ugrott be erről a dumádról:)

Pizsera Kelemen 2017.11.28. 19:38:01

Nyilván a szerb adófizetőket és a szerb kormányt is átvágja Orbán, hiszen ők már hozzá is fogtak a vonal korszerűsítéshez...Nyilván a maradék országok fütyülnek majd az egészre,esze ágában sem lesz Görögországnak vagy Macedóniának közreműködnie,minek nekik az a pénz amit a kínai vállalkozások fizetnek majd a szállításért.És a semmibe vezet hiszen a Bilk csak egy délibáb Soroksáron nem egyéb.

anyadmajma 2017.11.28. 19:42:08

@A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok: ne mondjál te semmit, úgysem érdfekel senkit, hogy mit pofáztok itt, ti hazaáruló bolsevik gecik bértrollként.
Máshoz meg úgysem értetek:)

Muzsikok közt 2017.11.28. 19:48:48

@A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok: En is Orbanra szavazok a köv. 20 evben ha minden ilyen fasza lesz mint most.

Muzsikok közt 2017.11.28. 19:50:12

@Pizsera Kelemen: Görögországot már megvették a Kínaiak, Pireusz kikötőjét legalábbis. Nem tegnap találták ki ezt az árufolyosót.

Superuser 2017.11.28. 19:57:10

@taga20:

nem ismertem a mondást. kacsáról így hirtelen a duckspeech (speak?), a rozé kacsamell és a ragacsos kacsacomb ugrik be :D
meg a treff kettes :D:D

amúgy meg csak a véleményemet meg a tapasztalataimat írtam le. erre értettem a "szájravételt" :))) illetve annak hiányát

volt egy ilyen barátom, aki ragaszkodott hozzá, hogy ő nem szkinhed

Pizsera Kelemen 2017.11.28. 19:58:47

@Muzsikok közt: Nyilván nem tegnap találták ki,és teljesen nyilvánvaló hogy Kína kívánsága a projekt. Csak a hülye próbálja úgy beállítani mintha Orbán személyes víziója lenne ez.

Superuser 2017.11.28. 20:03:22

@Pizsera Kelemen:

a szerbek nem hülyék.
be is kéne őket venni a "sniccelkoaliciónba" :D

## jednom, obleteće tice . . .

igaz, akadnak elvarratlan szálak, de legyünk pozitívak.

taga20 2017.11.28. 20:04:05

@Superuser: haver, te olyan értelmes fityeszesnek nézel ki. persze vágom, hogy ez egy okszimoron volt részemről!:)

de, hogy tucc pl. ilyeneket leírni?

"A csalók meg lebuknak. Köszönhetően, hogy immár nem kretének irányítják az adóhivatalt.
A böcsületesek meg nincsenek szivatva többé. Köszönhetően, hogy immár nem kretének irányítják az adóhivatalt.

de te csak mormoljad a libsi imákat: fékekellensúlyok-salytószabaccság-geciorbán-ajrópasegíccs :D"

te mit gondolsz, pl. tállaievtársról vagy mészaroslölöről?

Muzsikok közt 2017.11.28. 20:04:36

@Pizsera Kelemen: Nem tudom mikor mondta Orban hogy ez a szemelyes vizioja, de mint minden beruhazasnal, tobbfele alternatíva szokott lenni, ha ranezel a terkepre mo-t ki is lehet kerulni.

Muzsikok közt 2017.11.28. 20:14:21

Kínának eladósodni mo jelenlegi helyzeteben nem rossz 5let, mert jo ha sokfele tartozol, nem egyfele. Meg jobb ha inkabb befele, de Orr banek ebben mesterek, ezt mar reg megoldottak.

A bónusz hogyha esetleg az USA jó szokása szerint elkeni Kína száját vmi világháborúban mielőtt amaz végleg örökre megelőzné minden téren, akkor sose kell visszafizetni a zsetont sőt 100 évig olthatjuk őket hogy nácik vagy komcsik vagy ilyesmi.

taga20 2017.11.28. 20:18:56

@Muzsikok közt: "A bónusz hogyha esetleg az USA jó szokása szerint elkeni Kína száját vmi világháborúban mielőtt amaz végleg örökre megelőzné minden téren, akkor sose kell visszafizetni a zsetont sőt 100 évig olthatjuk őket hogy nácik vagy komcsik vagy ilyesmi."

ez valami vicc?

Muzsikok közt 2017.11.28. 20:24:26

@taga20: Miért te azt hitted h az É-koreai konfliktus a pufi frizujárálól szól?

Amerika erősen kezdi felvenni a csicskapózt 20 éven belül bukni fogja az összes csendes óceáni érdekeltségét, ha nem kezd atomháborúba qrva gyorsan.

taga20 2017.11.28. 20:29:49

@Muzsikok közt: én aszt hittem, hogy matocsi piros picsájáról szól.

mit fog elveszíteni? japán, dél-korea, ausztrália, kína mellé áll?

paveway 2017.11.28. 20:32:51

@A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok: Te el is hiszed azt a rengeteg baromságot, amit leírsz, vagy csak a végén döntöd el?

Muzsikok közt 2017.11.28. 20:39:11

@taga20: először Guamot, guam nem tetszik kínának, joggal

Aztán a filippínók fognak átállni, a csendes óceáni támaszpontokat leszerelni

Ha háború nélkül csicskulnak be, akkor itt meg is lehet állni, ha nem akkor Hawaii meg az összes többi. Az usa is tele van kínaival, de Kína nincs tele usákkal.

chrisred 2017.11.28. 20:40:29

@bluebear: A Ssangyong koreai autómárka.

Tisztességes Természettudomány 2017.11.28. 20:44:55

Érdekes, ha a 100 000 ember haláláért felelős iraki háború kirobbantóját, az Egyesült Államokat követed, akkor te vagy a szabadság és a demokrácia barátja, és minden hibád azonnal el van nézve.

Kissé képmutató ma a világpolitika.

Muzsikok közt 2017.11.28. 20:48:23

@Tisztességes Természettudomány: mikó nem? Ha Hitler lenyomtaa volna őket akkor ők lennének a gaz nácik. Ha a ruszkikat is lenyomta volna akkor ők meg a gaz komcsik. Jade őket le is nyomta amerika, azt ők lettek a gaz komcsik, ha érted hogy mondom.

Superuser 2017.11.28. 20:48:42

@taga20:

Nos, megmondom.

Tállai szemlátomást nem fotogén :D
Sőt, Kövesden hallani róla ezt-azt...

Viszont szolgáltató adóhivatal van, nem baß meg, hanem partner, mert végülis "egy csapatban fodbalozunk"

a gázoslőrincet a libsik "szimpatizálták" nekem :D

kell arisztokrácia, és az lehetőleg legyen nemezeti, Uram'bocsá keresztény elkötelezett.
pl. a franciák átlag százévente lanyakazzák az arisztokráciát, oszt' mire mennek vele?

Mostanában az motoszkál bennem, hogy a marxista-szoci-komcsi-libsi-gender vonal szimplán csak fogja a Hét Főbűnt, veszi a negáltját, oszt' tolja, ahogy a csövön kifér...

Javaslom a kezdést az Irigységgel, hogy ontopik legyek :D

taga20 2017.11.28. 20:48:45

@Tisztességes Természettudomány: érdekes, hogy te akkora fasz vagy, hogy képes vagy szaddamot imádni, aki vegyifegyvert vetett be saját állampolgárai ellen.

gratulálok fityeszes selejt!

Superuser 2017.11.28. 20:49:39

@Muzsikok közt:

tedd fel a DOMBORZAT layer-t, tesa' ;)

taga20 2017.11.28. 20:51:19

@Superuser: "a gázoslőrincet a libsik "szimpatizálták" nekem :D

kell arisztokrácia, és az lehetőleg legyen nemezeti, Uram'bocsá keresztény elkötelezett."

bazdmeg, ez annyira szép volt, hogy mekkönyeztem!:)

úgy látom, mi nem ugyanazt az adást nézzük:)

Muzsikok közt 2017.11.28. 20:52:56

@Superuser: Nem tudom miroll beszelsz nem tudsz matyarul?

Superuser 2017.11.28. 20:56:24

@Muzsikok közt:

>ha ranezel a terkepre mo-t ki is lehet kerulni.

ha ránézel a domborzatra, mindez nem olyh' könnyű :)))
no offense

Muzsikok közt 2017.11.28. 21:00:06

@Superuser: A Kínainak van vmi rejtélyes oka amiert a matyarokra bizza a rakomanyat.

Ha megfizetnek, megindokolom ugy hogy az jojjon ki hogy Or ban egy geci vagy a forditottja.

Ebbol elek, ebben vagyok a legjob.

Tisztességes Természettudomány 2017.11.28. 21:04:31

@taga20: "érdekes, hogy te akkora fasz vagy, hogy képes vagy szaddamot imádni, aki vegyifegyvert vetett be saját állampolgárai ellen."

Amikor Szaddam vegyifegyvert vetett be, akkor a nyugat barátja volt. 1989-ben még senki nem akarta elmozdítani. Aztán telt-múlt az idő, és egyszer csak 2003-ban, nulla bizonyítékra, bemondás alapján Bush és Blair hazugságai alapján lerohanták Irakot. Akkor már nem találtak vegyifegyvert.

Így a "fejlett nyugatnak" kétszeres felelőssége van: nem léptek, amikor lépni kellett volna, és léptek, amikor nem volt rá okuk.

Superuser 2017.11.28. 21:08:32

@taga20:

kibontom neked, drága :)))

meg lett mondva, hogy nemzet/polgári arisztokráciát kell fejleszteni.
pl. ezt a faken Mészáros Urat, aki nekem nem volt szimpatikus, de annyit ekézte a libsimédija, hogy megkedveltem.

az a helyzet feleim, hogy a megelőző arisztokrácia-csírák sem voltak szimpatikusak, pl. Kóka, Leisztinger, Csányi (most se!)

a mégmegelőző, és mai napig kb. érinthetetlen arisztokraták (pl. Apró-klán) mégannyira sem.

de a sikeres és hatékony társadalom háromosztatú. lehet proliskodni, meg nyakazni, de az senkit nem visz előrébb.

ami előrébb visz, az a KÖZÉPOSZTÁLY emelése.

és ebben bizony igencsak következetes (néha még nekem is túlzottan) a jelenlegi adminisztráció.

remélem érthető voltam.

én leírtam "számodra is érthető módon"

mert nem lakok elefántcsonttoronyban.
és rászántam az erőforrást :)))

Superuser 2017.11.28. 21:10:32

@Muzsikok közt:

valakinek ezt a munkát is el kell végeznie :)))

avagy

"fiatal voltam, és kellett a pénz"

:D

Muzsikok közt 2017.11.28. 21:16:58

@Superuser: En meg az eletembe ilyen buszke a matyarsagomra nem voltam.

Most megszavaznam a meg 10 ev mutyit a kommendatorenak, ha nem kene meg tavaszig ez a melo.
Kiveve, ha elvallalna az EU csaszarsagot, ami nagyon idoszeru lenne, meg aztan, a szemelyes ambiciokat mindig tiszteltem. Nepi jellegu csaszar, pont az hianyzik az elpuhult nyugatiaknak mar.

Superuser 2017.11.28. 21:25:30

@Muzsikok közt:

> En meg az eletembe ilyen buszke a matyarsagomra nem voltam.
En meg az eletembe ilyen buszke a matyarsagomra nem voltam.

Ha meló kell, legyél jávás 2x annyiért. tavaszig meg lehet tanulni, ha okos vagy.
ha nem, akkor a végtelen is kevés.. :D

egy százas napi még a gyakornoknak is leesik. €.

Muzsikok közt 2017.11.28. 21:33:48

@Superuser: nem ertek en csak a zemberek nyelven, abba van a pez

de mos komolyan mindenki jon a fassaggal tanujjak sql-t meg javat eloszor is eletembe nem irtan egy pogramot se, es nem is szorakoztat h gepekkel beszelgessek

van rendes munkam csak troLkodok iten, de teny koll vmi sajat mutyi is hat tolom Amazonon Ebayn a cuccot ja napi 100as mellekesbe sose rossz

De komolyan enek mi koze van remellemm nem abol akartal viccet csinalni a matyarsagombol? mert azt komolyan veszem am

1ghost 2017.11.28. 22:06:46

Hát ez kurva! A Narancsos Tolvaj Böszme akkora üzletet kötött, hogy vasút projekt 2800 év alatt térül meg. Ehhez képest Paks bombaüzlet: az már 1800 év alatt visszahozná a pénzt, kár hogy a reaktorok csak 30 évig bírják. :)))

Ez van, ha a hazát egy félhülye tolvajra bízzuk. Szétbassza nem csak az ország jelenét, de gőzerővel a jövőjét is. Fasza, mi?

LallyPop 2017.11.28. 22:10:49

@1ghost: Akkor mire legközelebb hatalomra kerüütök, addigra meg is térül.

postumus mumus 2017.11.28. 22:13:18

@chrisred: Akkor bocs, tévedtem. Helyettesítsd be valami kínai szutyokra. Lehet a neve mondjuk tsing tseng autó. Én mondjuk koreaira se szoktam a pénzem költeni. Ha ferde szem, akkor a japánra esküszöm.

postumus mumus 2017.11.28. 22:18:17

@1ghost: Amihez ez a félkegyelmű csuti geci nyúl szarrá válik. Meglátogatta Mubarakot, meg Kadhafit mindkettőt másnap megdöntötték. Most kínán a sor, lassan bedől az a lufi is. Kíváncsi leszek, a csuti szarházi hogyan fogja magyarázni putyin meg kína összeomlását. Vagy már akkor ő is dutyiban lesz?

LallyPop 2017.11.28. 22:19:35

@postumus mumus: Hát a kínai kocsik még elég szutykok, de alkatrész már mindenben van kínai, a merciben is. Meg a kínai nagyvárosokban bicikliről robogóról egyből elektromos kocsiba ülnek átugornak 1-2 korszakot, sokkal több elektronyos fut ott mint az EUban.

Korea már legalább olyan jó mint japán a kocsik amik egyik fele rohad, másik fele - a dízelek - lerohad. Nekem is volt qrvajó Mazdám de régen minden jobb vót, a japán legalábbis.

postumus mumus 2017.11.28. 22:31:13

Ez a vasúti sín olyan lesz, mint a kerítés.Megy a semmiből a semmibe. Előtte utána a nagy semmi, likak tömkelege. Kína leszarja mi értelme van, csak építi a semmit. Szerintem ha a geci 500-al robogó mágnesgyorsvasutra kötött volna egyezményt, kína azt is megépíti.

LallyPop 2017.11.28. 22:35:39

@postumus mumus: a szerbek mar most ujitjak a vonalat te debil

Superuser 2017.11.28. 23:20:48

@Muzsikok közt:
"minden magyar felelős minden magyarért"
én e szerint élek :))))

Superuser 2017.11.28. 23:21:48

@1ghost:

ez eléggé SZALACSI-ZÜSZTÉM :D :D :D

Kővárépítő Orbán a király a házban 2017.11.28. 23:26:11

Nemkellkerítés, nemkellpaks, nemkellolompia, nemkellsín, nemkellLiget, nemkellVárbazár, mi nem kéne parasztok?

A köv. ciklusban hadseregfejlesztés lesz el lehetne kezdeni oltani most a zselléreket mi nem fog kölleni, hogy ideológiailag kiképezvén magukat öntudatosan óbégathassanak jövőre is.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2017.11.29. 04:30:29

Egy kicsit részletesebb cikk vasutas - logisztikus szempontból járja körbe a témát. Röviden, ha a vasúti szállítás fejlesztése a cél, ma a leromlott állapota ellenére sem a Kelebia - Ferencváros vonal a szűk keresztmetszet!

iho.hu/hir/szazhatvanra-alkalmas-evezredek-alatt-terul-meg-mi-az-171128

Kicsit könnyedebbre véve a témát. És mi lesz ha támadják? Meghosszabbítom Pekingig. :-(

nepszava.hu/cikk/1146731-keleti

postumus mumus 2017.11.29. 06:57:19

Ez a sín azért készül, hogy 500- al robogó mágnesvasúton lehessen a pakisztáni menekültet 10 perc alatt pireuszból münchenbe repíteni, és ha ott nem kell, akkor visszatoloncolni. Vagy esetleg a magyar csóringernek pillanatok alatt megérkezzen az alibabáról fillérekért rendelt ling long autógumi, vagy a telefonjára rendelt pikatsuval díszített mobilhátlap. Szükség is lesz rá, mert ezeket a málló szutykokat évente cserélni kell. Én maradok a jól bevált 10 évente cserélt michelin autógumimnál.

postumus mumus 2017.11.29. 07:05:14

Mit fog szólni ezt a mágnesvasutat üzemeltető kínai nagyfőnök, ha eza szélsebes járat a dicső kerítés vonalában megáll, és 3 órát vesztegel, mert dicső migánskopók fognak rajta menekültet szaglászni?

postumus mumus 2017.11.29. 07:16:09

@LallyPop:" alkatrész már mindenben van kínai, a merciben is"
" de régen minden jobb vót"
No látod, most leírtad a tutit, régen minden jobb volt, mert akkor még nem árasztott el minket a kínai szemét. Én ezért kerülöm a kínai szutykot, módszeresen kerülöm az ott gyártott szemetet, nincs is problémám semmivel.

LallyPop 2017.11.29. 07:25:20

@postumus mumus: Azt kapod amiért fizettél, semmit se számít ki gyártja, hol. Merci, Bmw, iPhone mindent gyártanak kínában, szutykot is meg csúcs cuccokat is.

1ghost 2017.11.29. 07:25:55

@LallyPop:

Nem talált. Ugyanis ebben az a klassz, hogy mire megtérül, a korrupt tolvaj fideszgazemberek még mindig a sitten rohadnak.

:)))))

postumus mumus 2017.11.29. 09:52:59

@LallyPop: Épp ezért írtam, hogy amit kínában gyártanak az szutyok. Egyébként meg nem mindent kínában gyártanak. Máshol is van termelés, és azok a termékek sokkal jobbak. Azokat kell venni. Például az én vaillant gázkazánom is made in germany vagy a 3-as bmw-m is made in münchen, de a lidl- ben is vannak nagyon jó német cuccok, a kínai szemetet nagyívben kerülöm, nem is volt soha semmi problémám az évtizedekig használt dolgaimmal. Most vettem makita ágaprítót és micsoda véletlen, az van ráírva made in japan. De sorolhatnám.A lényeg, hogy a jobb és drágább cuccokat nem kínában gyártják. Az a8 -as audit és i8- as bmw-t sem szuyokföldjén, hanem a civilizáció hazájában gyártják. Vehetsz te kínai sony rádiót, bosch fúrógépet occsón kínában tákoltat, de én azokra rá se nézek. Ez egy téveszme, hogy mindent kínában gyártanak, igaz hogy a minőséget meg kell fizetni, azoat a termékeket azonban ne kínában keresd.

Cycmen 2017.11.29. 10:42:48

@postumus mumus: Sznob vagyol é? :D Életvezetési tanácsok egy tipikus ősprolitól!

LallyPop 2017.11.29. 19:27:12

@postumus mumus: Hát én nem azt mondtam hogy nem szeretem a német cuccokat, hanem azt h nem minden szutyok ami kínai. Én nem szeretem, de minőséginek minőségi az iPhone és mind kínai, máshol nem gyártat az Apple.

paveway 2017.11.29. 21:32:05

Tudja bárki, hány évtizedig fogjuk fizetni ezt a hagymázas álmot? De olyat várok, aki őszintén és számon kérhetően meri vállalni. Nincs?

postumus mumus 2017.11.29. 23:41:03

@LallyPop: A kínai szemét elárasztja az egész világot. Van pár kivétel, de nem az van többségben.

postumus mumus 2017.11.29. 23:49:45

@LallyPop: És van világ a mobilokon túl is. Én egy iphoneért nem adnék több százezret, de egy telefonért se. A telefonok max százezret érnek, de én még azt is sokallom. A célnak tökéletesen megfelel egy 30 ezres lumia 640 vagy egy új xperia z 40-ért.

Hozzászólok 2017.11.30. 13:57:20

@1ghost: igazad van. Nevezd meg, ki az a szemely vagy part aki majd megcsinalja a tutit. Jol is uzletel, nem is csap be senkit, nem lop, es nem telepit a nyakunkra csadoros es pastu, meg eritreai nepeket. Na ki az?
süti beállítások módosítása