B1 blogcsalád



Handó Tünde főnökévé válhat az őt beperelő bíró

2017. október 26. - Spectra

00302900.jpegHónapokon belül esedékessé válik az Országos Bírói Tanács (OBT) új tagjainak megválasztása. Ha az OBH elnököt beperelő Vasvári Csabát beválasztják, ő is Handó Tünde főnökévé válhat. Sőt, még az elnökasszony leváltását is kezdeményezheti.

Miért olyan fontos, kik lesznek az OBT tagjai?

Az OBT 2012-ben felállított testületének 6 évre szóló mandátuma tavasszal jár le. Egyelőre elég bizonytalan, kik lesznek jövőre az új tagok. Mindenesetre a tét nagy: a 15 főből álló tanács ugyanis felügyeletet gyakorol az OBH elnöke felett, vagyis elvileg Handó Tünde főnökei lesznek. Ráadásul a tanácsnak még arra is van hatásköre, hogy kezdeményezze az elnök leváltását, igaz, ebben a végső döntést a parlament hozza meg.

Múlt hét elején mintegy ötszáz fővárosi bíró választott küldötteket maguk közül, akik – az ország többi részéről delegált társaikkal együtt – várhatóan télen döntenek majd arról, kik legyenek közülük az OBT új tagjai. Az esemény egyik résztvevője szerint, amikor a zárt ajtós gyűlésen Vasvári neve elhangzott,

kollégái megtapsolták a Handó Tündét perbe fogó bírót.

(A több mint két tucat jelölt közül egyedül Vasvári kapott hangos tetszésnyilvánítást.)

Vasvári Csaba bíró azért jelentette fel Handó Tündét, mert az Orbán családdal jó kapcsolatot ápoló OBH-elnök, véleménye szerint, visszaél hatalmával.

Ahogy korábban megírtuk, Handó nem csak azt írja elő, mit gondolhatnak, és mit mondhatnak a bírák, hanem azt is, milyen színű bugyit hordjanak. Illetve összegyűjtöttünk már mi is jó néhány példát arra, ami egyértelműen megkérdőjelezi Handó OBH-úrnő pártatlanságát:

Vasvári egészen konkrétan azért perelte be Handót, mert az elnök két, általa megnyert pályázatot is jogellenesen érvénytelenné nyilvánított. Azt – írta keresetlevelében, 

Handó Tünde visszaél hatalmával, s csak abból lehet bíró, akit ő akar.

Ez egyébként azért is aggályos, mert bár kollégáitól tapsot kapott, Handó kiskapukkal simán megvétózhatja Vasvári OBT-tagságát. Elég egy fegyelmit kiosztania annak a bírónak, akit nem akar az őt felügyelő tanácsban látni, a fegyelmi eljárás ugyanis kizárja a pályázót a választásból. 

Ezek után jogos a kérdés, hogy 2018-ban vajon olyanok kerülnek-e az OBT székeibe, akik tényleges felügyeletet gyakorolnak Handó felett, vagy – ilyen-olyan trükkök révén – orbánhű bírákkal töltik fel a tanácsot?

(Kép: Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7013086582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kószák egyike 2017.10.26. 10:12:14

Orbánisztánban bármi megtörténhet, ne tessék csodálkozni. A hatalmi ágak szétválasztási úri huncutság manapság, a hanyatló nyugat mételye, a brüsszelikuszok kiváltsága. De hát mi nem akarunk azzá válni így nem is teszünk semmit az őrület ellen. A népnek meg jó ez így és hagyja.

FCUK10 2017.10.26. 11:10:46

ebben az esetben egy testület gyakorol jogokat, ergo egy tagja nem főnöke senkinek. magyarán a bejegyzés úgy szar, ahogy van :)

legeslegujabbkor 2017.10.26. 21:39:39

Vasvári Csaba pislákoló gyertyafény a sötétségben. Kellene még pár gyertya

apro_marosan_petergabor 2017.10.27. 05:33:16

Handó talán egy kicsit javított azon a gusztustalan összefonódáson, amely Rákosi óta jellemzi a magyar bíróságot, melynek tevékenységét a kommunista-libero(ávós) gyökerek, és az ebből fakadó törvénytelenségek jellemezték. Mi is volt ez? Kommunista-ávós érdekek alapján, "osztályelvek szerinti" elfogult döntések, vérbírói tevékenység (ártatlanok halálra ítélése pártkívánságoknak megfelelően), tízezrek börtönbe küldése - mindez koncepciós perek(koholt vádak) segítségével, kommunista-ávós bűnözők felmentése, mentegetése. Ez a tevékenységük a rendszerváltás után felerősödött másik céljuk a polgári kormányok tevékenységének akadályozása, ellehetetlenítése volt.
Ennek csökkentésére a FIDESZ-KDNP megpróbálta egy részüket nyugdíjba küldeni, ezt is megfúrták EU-s segítséggel...(!!!). Koruk miatt a legócskábbak már kidőltek, de a kommunista-ávós holdudvar, leszármazottak kitermeltek már egy II v III generációt, ezeket leginkább liberónak lehet nevezni, ezek ultra-neolibero levek illetve csoportérdekek mentén fejtik ki káros tevékenységüket, ezek ellen is megfelelő lehetett Handó tevékenysége (bár nem mindig volt gondmentes), nem véletlenül ajvékolnak annyit ellene.
Reméljük a cikkben leírt vágyálom vágyálom marad.

apro_marosan_petergabor 2017.10.27. 05:35:37

@legeslegujabbkor: Neked elég kevés lenne pár szál gyertya, egy légvédelmi reflektor fényénél se nagyon látnál világosan...

Aurora86 2017.10.27. 06:25:51

az a bajom az ilyen cikkekkel, hogy a cikkíró elolvas két cikket, semminek nem néz utána, csak ír egy harmadikat. Így például benne marad az a hülyeség, hogy Handónak elég egy fegyelmit adnia, és ennyi az egész, miközben Handónak egész egyszerűen nincs jogköre fegyelmit adni mondjuk Vasvárinak...
Egyébként Vasvári harmadik lett, az első kettőről - akik vélhetően nagyobb eséllyel indulnak azért, hogy a tanácsba kerüljenek - miért nem ír senki?

bkkzol 2017.10.27. 07:13:55

Vasvári egy sértődött, kicsinyes bírócska. Jaj, de jó lesz ha beválasztják! Utána mindenhol keresztbe tehet mindenféle értelem nélkül.

igazi hős 2017.10.27. 08:28:15

@apro_marosan_petergabor: Te tényleg azzal próbálod meg a Fideszes pártkatonákat védeni, hogy a '60-as években voltak náluk rosszabbak? Ez az apák-fiúkozás már '90-ben is gusztustalan volt, most már szánalmas is. Orbán vagy Kövér nem azért gazemberek, mert pártitkár az apjuk/nagybátyjuk. Vagy szerinted igen?
Azt (még) nem írtad, hogy a Fidesz csak évi pár száz milliárdot lop el, bezzeg a törököt sokkal jobban lerabolták az országot.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.27. 09:35:22

A Vasvári féle Gyurcsány csicskákat olyan messze kell tartani a döntéshozataltól amilyen messze csak llehet.

Az állampárti diktatúrából öröklött bírói kar maradványa, eddig is felmentette rendre a szoci tolvajokat különböző trükkökkel, Princz, Kulcsár, Hagyó, Molnár, Hunvald, Fapál, ....

VAsváriék idjee lejárt, és nem szabad teret adni számukra újra, mint a diktatúrában !

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.27. 09:36:32

@apro_marosan_petergabor:

Handó kipicsázta végre a kommunista diktatúra maradványait a bírói döntéshozatalból.

Ezért fújnak iszonyú dühvel a ballibek ellene.

bnyuszi 2017.10.27. 10:22:25

Handó bukik, bukik Orbán is?
Ja nem, ma péntek van!

MACISAJT 2017.10.27. 10:50:34

Annyi történt pl. a közelmúltban hogy a Molnár Gyula-Lakos párost másodfokon börtönre ítélték és a Kúria meg felmentette( a felmentő tanácsvezető bíró véletlenül éppen Meszár Róza, aki 2010-ben az MSZP alkotmánybíró-jelöltje volt:
hir3.hu/magazin/1/43000/meszar_roza_az_mszp_alkotmanybiro_jeloltje

A Cászy-Tátrai ügyben pedig fordított pályát jártak be, másodfokon még megúszták Szegeden a börtönt, a Kúrián viszont már nem.

Az első esetben felmentettek azt mondják, a Kúrián hogy az ő esetükben győzött a jogállam.
A másodikban elítéltek és a ballibák komplet médiumai szerint ugyanott a Kúrián pedig tombolt az orbáni (i)gazságszolgáltatás és a diktatúra.

Ezt tényleg nem lehet röhögés nélkül megállni.
Gyurcsány szerint koncepciós per áldozata lett Tátrai és Császy, szerinte az elmarasztaló ítéletet hozó bírák a bűnösök. Gyurcsány pártja kormányra kerülés után börtönbe záratná a 2008-as telekcsere ügyében eljáró ügyészeket, bírákat, a legfőbb ügyészt és az Országos Bírósági Hivatal elnökét.

A 24.hu viszont kiderítette, a Kúrián elmarasztaló döntést hozó bírói tanácsot elnöklő Molnár Gábor a Gyurcsány-kormány alatt vezető pozíciót töltött be az Igazságügyi Minisztériumban. Molnár a Büntetőjogi és kegyelmi ügyekért felelős főcsoportfőnöke volt 2006-tól, előtte ügyészként dolgozott. A lap szerint a főcsoportfőnöki beosztás helyettes államtitkári besorolásnak felelt meg. Molnárt 2007-ben nevezték ki bírónak, mikor a főcsoportfőnöki beosztás lehetősége megszűnt, tekintélyét jelzi, hogy rögtön a Legfelsőbb Bíróságra mehetett ítélkezni.

Vagy pl. a Tocsik ügyben ítélkező Diós Erzsébet dr. elhitte a vádlottak ama életszerű történetét, miszerint Tocsik Márta egyszer, egy budai cukrászdában találkozott Boldvai László akkori MSZP pénztárnokkal valamint Budai György " SZDSZ-közeli üzletemberrel". E találkozás során oly heves szimpátia ébredt az említett úriemberek iránt, hogy rögvest megtudakolta a számlaszámaikat és átutalt nekik bagatell 804 milliót...
Csak úgy, mert megtetszettek neki.

És ismétlem, volt bíróság amelyik ezt benyelte.

totti1987 2017.10.27. 11:11:50

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Az állampárti diktatúrából öröklött bírói kar maradványa"
Orbán építi az új állampárti diktatúrát. Csak nem kedvezményezettje vagy?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.27. 11:19:27

@totti1987:

Marahaság.
A komcsik 89 óta diktatúráznak mikor a csinovnyikjaik nincsennek hatalmon.
Rendkívül unalmas.

(Ásít)

Merlot 2017.10.27. 13:03:08

Orbánhű bírákkal töltik fel a tanácsot.
Trükkök nélkül.
Már olyan fokú geciség uralkodott el az első számú vezető agyában, hogy MINDENT meg mer csinál(tat)ni.
Amíg úgy nem jár, mint Ceausescu...
süti beállítások módosítása