B1 blogcsalád



Összeomló egészségügy: már az újszülötteken spórolna az Orbán-kormány

2017. június 26. - Mr Flynn Rider

Pár napja felröppent a hír: már szülés után akár 24 órával elbocsáthatnák a kórházból az anyákat újszülött babájukkal. Közben a kormány demográfiai katasztrófát vizionál és szeretné a születések számát drasztikusan felemelni. ujszulott.jpg

Valószínűleg szakember- és pénzhiány állhat amögött a tervezet mögött, ami a Magyar Nemzetben jelent meg: a szülő nők saját kérésükre, komplikációmentes szülés és az orvos jóváhagyása esetén már 24 óra után újszülöttjükkel együtt elhagyhatnák a kórházat. A kormány magyarázata szerint ez a gyakorlat nyugati mintát követne, és szó sincs arról, hogy ágyhiány miatt vezetnék be. Sőt az eddigi gyakorlattal ellentétben, amikor a kórházak minimum 72 órás kezelés esetén kapták meg a teljes tb-finanszírozást a szülés után, a jövőben a 24 órás kezelés után is megkaphatnák a térítést. 

Orbán: Középpontban a családok

Az erős családok erős és versenyképes gazdaságot és társadalmat, ezáltal Európát hoznak létre - mondta a kormányfő még májusban, egy a családdal foglalkozó konferencián. 

"A célunk az, hogy Magyarországon minél több gyermek szülessen. Szeretném elmondani önöknek, hogy Magyarország ma osztozik Európa népességfogyási gondjában, mi is rosszul állunk, nekünk is óriási fordulatot kell tennünk" - ismerte el a kormányfő, két tényt ide idézve:

  • 1980-ban 10 millió 790 ezer ember élt Magyarországon
  • 2017-ben 9 millió 799 ezer ember él. Eltűnt közel egymillió ember.

"Amikor a hajó kapitánya meg akar fordítani egy óceánjárót, a hajótest csak lassan veszi fel az irány. Ilyen folyamat a népesedési és családpolitikai fordulat. A legfontosabb a cél kijelölése és a kormány irányba állítása" - mondta.

"Ez a nemzeti ügy és nem egy európai ügy, hanem az európai ügy" - emelte ki.

A természetes reprodukciós rátát a kormány szeretné 2030-ra 2,1-re emelni a jelenlegi 1,5-ról - mutatta be Orbán Viktor a célt. Ezt az irányt azonban kormányzati ciklusokon át fent kell tartani.

A Magyar Nemzet megtudta, hogy a rendeletmódosítás tervezete szerint ezt csak problémamentes terhesség és szülés után tehetnék meg, normális diagnózisú, legalább 2500 grammos csecsemőknél, ha a szülés a 37-41. terhességi hét között történt. 

Ezt erősítette meg ma az M1-en Csákány György is, aki szerint rendkívül szigorú feltételekhez kötnék, mely esetekben mehet haza 24 órával a szülés után az anya és az újszülött a kórházból. A főorvos elmondta, nem lehetne például hazaengedni az első gyermekét világra hozó nőt, a császármetszéssel szülőket, valamint azokat, akiknél komplikáció lépett fel szülés közben.

Az M1-en elhangzó interjú kulcsmondata: „az eddig megszokott három nap benntartózkodásra a finanszírozás miatt volt szükség, nem szakmai szempontok miatt.”

"Aki megfelel az előírásoknak és haza akar menni, az mehet, aki viszont maradni szeretne, annak nem kell mennie" - jelentette ki Csákány György.

A Magyar Nemzet ugyanakkor megírta: félő, hogy szakember- és helyhiány miatt a kórházak javasolják majd a nőknek, hogy menjenek haza, netán el is küldik őket.

Eközben a kormány nemzeti ügyként aposztrofálja a születések számának növelését.  

Szülész-nőgyógyászok véleménye 

Herczegh Szabolcs szülész-nőgyógyász azt mondta: nagy dolog, hogy Magyarországon 3 napot a kórházban lehet tölteni, Nyugat-Európában a költségek miatt akár már 12 órával a gyerek világra jötte után menni kell. Magánintézményekben már nálunk is létezik az „ambuláns szülés”, ezt az opciót viszont csak a kismamák nagyjából öt százaléka választja.

A nőgyógyász szerint viszont érdemes kihasználni a három napot, nem jó előbb hazamenni. Hihetetlen nagy segítség lehet például, hogy az első napokban mellre teszik a babát és megmutatják az anyának, hogyan szoptasson, már ha van erre elég idő és szakember. Az esetenként kialakuló sárgaság pedig a második-harmadik napon jelenik meg.

A 24.hu-nak nyilatkozó másik nőgyógyász mindezzel nem ért egyet: A kormány ötletét nem feltétlenül tartotta ördögtől valónak, ugyanakkor kétségesnek ítélte, hogy a romokban heverő magyar egészségügyben zökkenőmentesen meg tudna valósulni.

Ezen a véleményen volt az egyik nagynevű budapesti klinika nőgyógyásza is, aki a 24.hu-nak elmondta, nagyon szimpatikusnak tartja a rendeletmódosítás-tervezetet, mert szerinte a terhesgondozást és a szülést itthon „túlmedikalizálják”. A jelenlegi finanszírozás miatt teljesen egészséges anyukákat 3-4 napig a kórházban tartanak, amit általában semmi sem indokol.

Úgy véli, összességében jó dolog, ha hamarabb hazatérhetnek a kismamák, de a magyar intézményrendszert korántsem tartja késznek erre a döntésre.

 

Nem veszélytelen a gyors hazamenetel

A 24 órás elbocsátás csak akkor lehet veszélytelen, ha olyan erős a védőnői rendszer, és jó a gyermekorvosi ellátottság, hogy a szakemberek naponta meg tudják látogatni az anyukákat az otthonaikban. Ha nincs meg a megfelelő utógondozás, akkor ez megint csak egy elhamarkodott döntés lesz, egy meggondolatlan intézkedés, aminek nem ismert a hosszú távú kimenetele. Jelenleg a védőnők – főleg a kis településeken – nagyon túlterheltek, az idejük jó része adminisztrációval telik, és nincs kapacitásuk arra, hogy ennyi nőt látogassanak – írta a 24.hu.

Egy másik nőgyógyász arra hívta fel a figyelmet: rengeteg veszélyt rejthet magában, ha, mondjuk, szakemberhiány miatt kilökik az anyákat a kórházból. Lehet bármennyire problémamentes egy szülés, a következő napokban felléphetnek váratlan problémák, például vérzés, légzészavar, de a baba akár be is sárgulhat, ami súlyos idegrendszeri károsodásokat okozhat, ha nem kezelik időben.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4612621761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sinus67 2017.06.26. 16:21:54

Hát a metrós posztoknál a narancshibbantak még azt nyomatták, hogy nem is a kormány, annak semmi köze hozzá, nem szól bele semmi szakmai kérdésbe, blablabla...

Akkor most mi van? Ha makkegészséges az anya és a gyerek akkor is kell némi felügyelet. Gondolom eddig sem véletlen volt a mostani rendszer?
Ennyi erővel nyomhatnák az otthon szülést. Az meg kevesebbe kerülne a kórházaknak! Rövidtávon!

Ennyi mindenhez értő Isten barmát! Miért nem lehet a szakmára bízni az ilyen döntéseket? Ezek tényleg azt hiszik, hogy mindenhez (is) értenek.

Nzoltan 2017.06.26. 17:39:48

Az áhított nyugaton már többnyire ez a modell van.

Bambano 2017.06.26. 18:19:20

azt úgy nem lehet, hogy szeretnék a születések számát emelni, miközben dajcsot meg eldugják brüsszelben...

BAZINGA2 2017.06.26. 21:54:34

Szuper lesz! Amennyiben makkegészségesek haza mennek. A problémásak - Tajgetosz!

Dinkainka 2017.06.27. 06:24:05

Ha szegény csecsemőnek valami szemproblémája van, akkor nagy valószínűséggel vak lesz! Ugyanis a várólista szemészetre 2 hónap!

Nzoltan 2017.06.27. 07:18:56

A linerálisok meg otthon akarnak szülni...
Egyeztessetek velük, mert így a fideszre fognak szavani!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2017.06.27. 08:08:13

Jó az irány.
A kórház kezd nem börtön lenni.
Persze még jobb lenne, ha támogatnák az otthonszülést, TB támogatott lenne a homeopátia, és nem kötelezőek a védőoltások, mint a fejlett nyugaton, ahol vasárnap zárva vannak a boltok.
Persze a libbantak szokás szerint elkezdenek sivalkodni, nekik az a jó, ha Románia felé közelednénk....
Sok sikert 2018hoz elvtársak...

Doryyka 2017.06.27. 08:10:24

@Nzoltan: és nincs is semmi gond vele. Minek dekkolkon ott, akinek nincs ra szuksege? Szemely szerint remekul el tudtam latni az ujszulottjeimet meg csaszarsebbel is-tudom, az kizaro ok, raadasul kicsik voltak, bar nekem a varratot (a ket veget, a tobbi felszivodos volt) itthon vettek ki. Aki teheti, menjen haza, kevesebb fertozes, jobb kornyezet-remelem).De aki akar, maradhasson.

Doryyka 2017.06.27. 08:11:56

@Bambano: inkabb, mint hogy tuleljek, nezd meg most a parlamentet, a ketharmada tajgetosz-pozitiv...

putris72 2017.06.27. 08:32:45

Gondolom az már kimaradt,hogy ez kérheti a kismama,és nem kötelező! Valamint csak akkor engedélyezik,ha nincs semmi komplikáció!Amúgy sok a baloldal által fejlett demokráciának hívott helyeken is ez van!Akkor most,hogy is van ez???A 4-es metró,meg a kombinó hányszor rohadt le amikor átadták,vagy még azóta is!!Szánalmasak vagytok!!!

nemecsekerno_007 2017.06.27. 09:00:22

Bármit csinál a kormány, az csak szar lehet! Ezt bele lehetne írni az Alkotmányba.

Jajj de jó, hogy ez a gondolkodás most ellenzékben van.

igazi hős 2017.06.27. 09:03:52

@putris72: Szerintem meg az erőlködés, amivel a kormányt próbálod védeni, az szánalmas. A Combino meg egy sikersztori az M3 felújításhoz képest, de sorolhatod az eseteket, amikor lerohadt. (De lehetőleg ne az azonos nevű, de más konstrukciójú külföldieket sorold, mert azzal csak még jobban lejáratod magad.) Jut eszembe, a Combino bevezetésekor tesztelték, hogy kell-e klíma, megkérdezték az embereket is, és a végén lett. Az új metrókocsikban meg puhára főlsz.

Ballib Cenzúrázók Réme 27 2017.06.27. 09:59:50

A sok semmirekellő Soros bérenc csicskák már megint sírnak rínak, csak mert nem kapnak még 3 napig ingyen ebédet a kórházakban. Ezt a herdálást pedig meg kell állítani, különben a liberálisok visszahoznák a költségvetési hiányt.

Egy nap után minden gyerek hazamehet, nem lesz semmi baja, ha meg igen, akkor jön a mentő meg az orvos meg az ápoló házhoz.
Orbán Viktor és Kövér László is hazamentek egy nappal a születésük után, aztán mondja már rájuk valaki hogy akármi tartós torzulásuk származott volna belőle.

putris72 2017.06.27. 10:09:12

@igazi hős: Volt probléma a 4-es metróval igen!Lerohadt párszor ?Igen!Volt probléma combinoval?Igen lerohad párszor?Igen!Kötelezőleg hazaküldik a kismamákat egy nap után?Nem !Mert ez csak egy választható lehetőség!Ha nem akarnak nem mennek!Szerintem tájékozódj!

metal · http://electric.blog.hu 2017.06.27. 10:20:26

@igazi hős: "A Combino meg egy sikersztori az M3 felújításhoz képest, de sorolhatod az eseteket, amikor lerohadt."
Most komolyan le akarod tagadni azt a cirka fél évet, amikor nem volt olyan nap, hogy nem rohadt le valahol? Ja és véletlenül annak is szinte mindig az ajtajával volt gond.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.06.27. 10:21:09

@Nzoltan: El kellene dönteni, hogy akkor most a nyugat az követendő példa, vagy hanyatló ugar, nem?

Az ilyen témákban tudod nem gúnyolódni kéne, ám...

Egyébként pedig bosszantó, hogy stadionokra ezermilliárd Ft jut, hogy a túlárazott beruházásokon keresztül a strómanok gyüjtögethessék a pénzt a politikusoknak. Eközben engem folyamatosan "zaklatnak" a kórházak, mert nincs pénzük inkubátorra és lélegeztetőgépre, ami nélkül veszélybe kerül az ellátás. Pedig ezek max pár milliós készülékek. Eközben az óvodába én viszem a gyümölcsöt és a wc papírt. Ezalatt Mészáros Lőrinc óránként 8 millió Ft-ot keres a túlárazott közbeszerzésekkel, melyet Viktor ráhatására tud megnyerni (és persze nyilván nem juttat vissza belőle), de mondhatnék még számos hasonló politikus- "vállalkozó" / stróman párost. Szerinted ez rendben van? Szerinted ez okot ad a gúnyoldásra?

1ghost 2017.06.27. 10:47:50

Persze, hogy kiteszik a szülő nőket 24 óra után! Nincs lóvé orbánék alatt semmire!

Szegény Pénztáros Lőrinc is csak 100 milliárdot keresett tavaly, a Puskás stadion 190 milliárdba kerül, a vizes VB meg már tízszeresére drágult és 120 milliárd körül jár, meg a kormányzati hazugságpropaganda (plakátok, köztévé) is viszi ám a milliádokat zsákszámra!

Hogy jutna akkor lóvé olyan baromságokra, mint oktatás, egészségügy, vagy a megszületett csecsemők gondozása?

Mindebből eredően biztosan tudhatjuk, hogy orbánékhoz hasonló gané kormánya Rákosiék óta nem volt a hazának.

ben2 2017.06.27. 10:50:27

@Sörös Mérenc:

Úgy látszik nem érted, mert nem akarod megérteni, hogy akármilyen állapotban is van jelenleg az egészségügy, a szülés utáni korábbi hazamenetel _lehetőségének_ semmi köze az egészségügy finanszírozásához.
A komplikáció nélküli szülés nem betegség és ha az anya haza szeretne menni, akkor engedik hazamenni.
Ennyi.
Ez az, ami nyugaton bevett szokás.

Ez az írás a klasszikus "van rajta sapka - nincs rajta sapka" sémára épülő, primitív hisztériakeltés.
Ha ugyanezt az ötletet egy szakmai szervezet vetette volna fel, most azon hörögne a post, hogy ebben is hogy le vagyunk maradva a fejlett nyugattól, hogy a kormány cselekvőképtelen véglényeknek nézi a nőket és megfosztja őket a szabad választás jogától, és ami tőlünk nyugatabbra olyan természetes, mint a levegővétel, azt nálunk a sötét balkánon a hatóság még mindig fasiszta szigorral képes csak kezelni.
Aztán jöhet a rinyálás, hogy ez az elnyomás, hát ez már elviselhetetlen, aki teheti az a zorbán elől nyugatra menekül a szabadságba, meg egyébként is mészároslőrinc, meg stadionok, meg simicska ... ja nem... bocsi, ő már haver.

Lényeg a lényeg: ha már nem bírtok ki fél órát mészároslőricezés és stadionozás nélkül, akkor legalább keressetek olyan témát, aminél értelme is van, mert ez így öngól.

tip 2017.06.27. 10:59:49

Túllépve azon, hogy mit gondolunk a kormányról (mert hogyan másképp lehetne véleményt formálni egy konkrét ügyben), ez a változás teljesen rendben van. Kifejezetten nyugatos, modern; az egyéni szabadságot és felelős döntést támogató rendelkezés.

sdani 2017.06.27. 11:11:04

Ki szeret kórházban lenni? Ha nincs semmi indikációja, mi a francnak bennmaradni? 24 órával a császáros szülés után már alig vártuk, hogy húzzunk haza, és simán (a kórház protokoljának megfelelően) mehettünk is, mert minden rendben volt.

NBarbieReloaded 2017.06.27. 11:11:57

Balliba1, ez a szintu hiszteriakeltes mar nagyon gaz.
Hiaba a nyugati minta kovetesenek felvetese, a ballibak maris karognak. Dontsuk mar akkor el, hogy a nyugati mintakat mindig sztarolni kell, vagy szemezgetni kell, attol fuggoen, hogy belefer-e a ballib mantrakba?

Azt ala tudom tamasztani, hogy a nyugaton (London) csaszarral szulo asszonynak mar masnap del korul celozgattak ra, hogy hat estere jo lenne elhagyni a korhazat. A siman szulo noket pedig menetrendszeruen kuldtek haza masnap. Es megse hinnem, hogy rosszabbak lennenek a komplikacios statisztikaik. Egyetertek azzal a dokival aki, azt mondta, hogy nincs szakmai szempontja a rutinszeru 3 napos benntartasnak. Nincs bizony, az semmi mas, mint 3 napi allami tamogatas felvetele az 1 helyett.

A baba besargulasa is riogatas. A sargasag pont nem az a betegseg, ami roved tavon kart tudna okozni. Egyreszt napok, hetek (a legritkabb eset a szuletestol 3 napon beluli megjelenes) mire kialakul es csak akkor okoz kart, ha a teljesen besargult gyerek huzamosabb ideig nincs kezelve.

1ghost 2017.06.27. 11:15:59

@ben2: "Lényeg a lényeg: ha már nem bírtok ki fél órát mészároslőricezés és stadionozás nélkül"

Na, látod, te hitvány orbánista bérhazudozó ebből tudni, hogy te egy szarházi fidesztroll vagy, a mocskos fideszbűnszövetkezet része, aki lopja a magyarok verejtékkel megkeresett pénzét!

sdani 2017.06.27. 11:17:46

@ben2: "a szülés utáni korábbi hazamenetel _lehetőségének_ semmi köze az egészségügy finanszírozásához."
Dehogynem. A születések után, ha nincs semmi indikáció, szinte minden rendben van, a nő és a gyerek benntartása minimális extra terhet ró a kórházra, de az ellátás miatt jár érte a pénz. Ha az ebből befolyó pénz több, mint amit a kórház ilyenkor költ, akkor ebből a kórház finanszírozni tudja a "veszteségeit". Ezért a kórházak kvázi érdekeltek abban, hogy a kismama a gyerekkel bennttöltsön még egy-két napot, akkor is, ha erre semmi szüksége. A kormány, azzal, hogy kapacitálja a kórház korai elhagyását, tulajdonképpen megvágja az egészségügyi ellátórendszert. Nem azzal van tehát a baj, hogy a család hazamehet korábban, hanem az ezáltal keletkezett költségvetési deficit, amit a kormány baszik kipótolni. És ezáltal válik a kérdés szakmaiból politikaivá.

nemecsekerno_007 2017.06.27. 11:28:05

@Sörös Mérenc: Hisztériázzatok csak, majd megunjátok. Én már kurvára unom.

NBarbieReloaded 2017.06.27. 11:38:31

@wmiki: "Persze még jobb lenne, ha támogatnák az otthonszülést, TB támogatott lenne a homeopátia, és nem kötelezőek a védőoltások, mint a fejlett nyugaton,"
Ez gondolom (remelem) csak valami vicc akart lenni.

2017.06.27. 11:49:22

Szerintem az a probléma, hogy megint egy idősödő férfi akarja fentről előírni az anyáknak, hogy nekik mi a jó.
Mi a bánatért kell erre központi előírás?
Mért nem az anya, a gyerekorvos és a nőgyógyász közös döntése ez, eseti és szakmai alapon?

Olyan nehéz megérteni, hogy nem mindenkinek ugyanaz a jó?
Ha egy pesti belvárosi lakos (aki egy utcára lakik a kórháztól) inkább hazamenne a lepukkadt mocskos épület és a bunkó nővérek/orvosok elől, aki meg világvégi tanyán él, ahol se víz se villany, az inkább maradna 3 napot a megyei súlyponti kórházban, akkor miért nem lehet ezt tolerálni, miért kell mindenkire ráerőltetni ugyanazt?
Komolyan olyan, mintha a boltban csak egyféle cipőméretet szabadna árulni.

fizetekmegegysort 2017.06.27. 11:49:25

Nem értek egyet a cikkel, ez egy jó döntés. Orbán első olyan döntése, amivel egyet tudok érteni. :)
Az biztos, hogy az anyák jó nagy százaláka örülni fog a döntésnek, különösen 2. 3. gyerek esetén az ember számolja a perceket, hogy mikor mehet már haza a családhoz. Egyáltalán nem olyan jó dolog egy kórházban lenni szülés után, a 2-6 ágyas szobában, ahova fél óránként jön valaki hogy megzavarjon (csecsemős, neonatológus, szülészorvos, szülésznő, ügyeletes orvos, az önkormányzat alkalmazottja az anyakönyvezéshez, fotós, hogy lehúzzon pár fényképre, látogatók, a szobatársak látogatói...stb), plusz a 2-6 ott lévő anyuka 2-6 csecsemője felváltva üvölt. Ez minden, csak nem pihenés és nyugodt adaptáció - és ezt minden egyes anya tudja, aki valaha szült kórházban.
Egyébként meg a döntés valóban követki a nemetközi trendeket. Másrészt tényleg nyugodtan utána lehet olvasni, hogy az anya gyógyulása, a csecsemő adaptációja otthoni körülmények között az esetek nagy részében sokkal gyorsabban és simábban megy végbe, mint kórházban. Harmadrészt tényleg eléggé leszűkítették annak a körét, aki egyáltalán kérheti (első gyerekes nem, császáros nem, ha komplikáció van a szülésnél - ami a magyar szülések nagy részénél van - akkor nem....stb). Szóval elég kis hányadot fog érinteni a szülő anyák közül. Egyébként a lehetőség SAJÁT FELELŐSSÉGRE eddig is fennált, egy anyát nem lehet erőszakkal bent tartani a kórházban. Három gyereket szültem, mindig volt olyan nő aki saját felelősségre hazament már a szülés után néhány órával. És már tíz éve is voltak olyan szülészek és szülésznők, akik ezért "tartották a hátukat" és az anya és a csecsemő érdekeit nézték (no meg tisztában voltak az újabb kutatási eredményekkel) nem a40 éve íródott kórházi szabályzatot. Ha ennek finanszírozott, hivatalos formáját megteremtjük, az szerintem csak jó lehet.
Ami nem lehet jó: ha nincs meg hozzá az ellátórendszer. Sok országban ugyan ez a szokás, de ezkben az országokban a kismamákat meghatározott ideig - néhány naptól akár két hét, egy hónapos távon is - minden nap meglátogatja szakember. Van ahol napi 8 órára biztosít a TB szaksegítségek az így hazakerült anyukának, két héten keresztül. Ez lesz itt inkább a gond. Hogy a rossz körülmények között élő anyák is hazakerülnek, ott, ahol nincs ellátás. Még a főváros ellátott kerületeiben is olyan leterheltek a gyerekorvosok és a védőnők, hogy gyakran csak a 2.-4. otthon töltött napon tudnak kijönni az újszülötthöz, gyanítom, a vidéki településeken még akkor sem.
Szóval én örülök az iránynak, de félek, megint olyan "magyaros" lesz: hozunk egy döntést, aminek nincs meg a szakmai és tárgyi háttere. Mint a napi testnevelés órák. Pedig maga az elképzelés mind az anyáknak, mind a babáknak jó lenne. Én örültem volna, ha a cikk is erről szól, és körbejárja, hogy mi hiányzik még ahhoz, hogy ez jól működhessen.

Medgar 2017.06.27. 11:56:38

@croc: Tájékozódj, mielőtt beleszólsz...

zizi77 2017.06.27. 12:00:51

@sdani: pont azt írta, hogy 24 órás ellátás után is megkapnák a teljes lóvét a kórházak.
Magam részéről elsőnél még féltem volna 1 nap után hazamenni. Másodiknál annyira rosszul voltam, hogy esélytelen lett volna. Harmadiknál már simán vállasztottam volna a 24 órás lehetőséget.

zizi77 2017.06.27. 12:07:22

@croc: merthogy nem előírás, hanem lehetőség. Max azt dönti el a kismama feje felett valaki, hogy nem mehet, vagy csak saját felelősségre. Kötelezően nem kell hazamenni.

2017.06.27. 12:17:18

@zizi77: volt szerencsém ilyen kórházi zsaroláshoz (nagyobb részt a szó büntetőjogi értelmében is megállt a zsarolás gyanúja), rajtam ugyan nem működött, de nem kellemes, különösen egy frissen szült kismamának, főleg ha az újszülöttel fenyegetik (vö: majd a rendőrrel tartjuk itt), úgyhogy nem tekintettem valós alternatívának a saját felelősségre hazamenést, mert nagyon esetleges, hogy mikor hol hogyan sikerül kiharcolni.

zizi77 2017.06.27. 12:22:02

@croc: akkor meg nem jobb, hogy már nagyobb lesz rá az esély a 24 órás lehetőséggel?

NBarbieReloaded 2017.06.27. 12:26:00

@fizetekmegegysort: "Sok országban ugyan ez a szokás, de ezkben az országokban a kismamákat meghatározott ideig - néhány naptól akár két hét, egy hónapos távon is - minden nap meglátogatja szakember. Van ahol napi 8 órára biztosít a TB szaksegítségek az így hazakerült anyukának, két héten keresztül"

Ezt mondjuk cafolom. Az a resze valoban igaz, hogy minel hamarabb kipenderitik az anyukat, de az mar nem, hogy minden nap meglatogatna valaki otthon, akar egy honapig, meg TB altal finanszirozott segitseg. Ilyen a mesekbe sincs.
Nalunk (London) jott egy vedono ugy az 5. napon, kb. a 10. napon es vegul kb. a 15. napon.
Fel-fel orara, kis tulzassal az ajtobol raneztek a gyerekre, OK, nem latszik rajta semmi gond, viszlat.
Illetve a masodik alkalomnal latott a vedono egy kis sargasagot, mondta, hogy napi ketszer fel orara menjunk ki vele setalni. Nem am, mint otthon, hogy rohanni a korhazba lampa ala tenni, aaa, semmi ilyesmi.
Es ennyi, tobbszor nem jottek. Ezt is csak azert, mert itt ennyit ir elo a torveny ujszulotteknel.
Most 8 honapos elvan a gyerek, azota se lattunk senkit, vedono, csaladgondozo, senki.

2017.06.27. 12:33:30

@zizi77: Jobb lett persze, de ugyanennyi erőfeszítéssel lehetne végre tényleg _jó_ is, az ilyen toldozott-foldozott kicsit valamivel nagyjából általában jobb helyett.

Ballib Cenzúrázók Réme 27 2017.06.27. 12:36:28

@NBarbieReloaded:

hát ezt mondom én is te Soros pénzelte liberális álmagyar! Az elmúlt nyolc´évben úgy lepusztítottátok a kórházakat a mély mocsokba, annyira elmenekült innen már minden orvos meg nővér hogy Orbán Viktornak igaza van: meg kell menteni a magyar anyákat a kórházi fertőzésektől és az orvos hiánytól amit a liberálisok hagytak hátra és ezért mindnekinek haza kell mennie miután a gyereke megszületett. Különben nincs hely a következő anyára, még akor sem, ha ebben a Soros által minden nap lejáratott országban már anya sincs, akinek kedve lenne ideszülni.
Meg kell állítani, hogy a rendszeren 3 napig csüngjenek a Soros által felbujtott anyák, hogy így csapolják meg a költségvetés tartalékait, amik aztán hiányoznak más helyről. Hogy aztán kölcsönt keljen felvenni a sport épületek fejlesztésére vagy a metró szerelvények felújít´ására.

bontottcsirke 2017.06.27. 12:39:28

Én azon kevesek közé tartozom, akik végigolvasták a cikket. A dolog OPCIONÁLIS.

NBarbieReloaded 2017.06.27. 12:43:30

@Ballib Cenzúrázók Réme 27: Hagyjal beken a f@szsagaiddal, a kutya nem szolt hozzad, felejts el a kamunickes idiotasagaiddal. Manapsag mar vannak megfelelo lehetosegek, keress fel egy szakorvost kezeltetni a kenyszerkepzeteid.

Pop40 2017.06.27. 12:45:25

Sebaj. Míg stadionokra meg Mészárosokra van pénz, addig nincs gond.

Pop40 2017.06.27. 12:51:32

@nemecsekerno_007:

Kutyát nem érdekli, hogy te unod, vagy sem.
Ez a bérkommentelő szakma hátránya, kénytelen vagy olyan oldalakon hazudozni napi 24 órában, amik nem a vajdád valagát nyalják. Elismerem, tényleg szar lehet, ha Habony mindig ideküld, mert a maffiád lopott közpénzből fenntartott hírhamisító szemeteit a kutya nem olvassa, de hát ez van.

fizetekmegegysort 2017.06.27. 12:54:02

@NBarbieReloaded: nem nagyon értem mit cáfolsz ? Amit írsz, teljesen összhangban van azzal amit én állítottam. Vagy Londonországon kívül nincs a világon hely, vagy nem sikerült a szövegből a rád vonatkozó részt értelmezni magadra, és nem azt ami ott nincs? Amit írsz, az tökéletesen ugyanaz, mint amit én írtam, csak nálatok néhány napig néznek rá a gyerekre (mint írtad 3x, fél-fél órára, gondolom a kérdezést ez alatt a fél óra alatt nem tiltották meg neked). Más országokban (házi feladat, gugli a barátod, hogy melyikre gondolok), egész komoly otthon gondozói hálózat van, mert arra költik a pénzt nem kórházi szülésre, megint más országokban pedig megvan a lehetőség, amit kérhetsz, ha úgy érzed igényelnéd. VAn ahol tök ingyenes, van ahol némi alap hozzájárulást a tb-n felül kell fizetned, amolyan "viztitdíj" szerűt. Az meg végképp vicc, hogy az itthoni viszonyokról írsz, mikor nem tudsz róla semmit (ezek szerint). Nálunk hiány van gyerekorvosból, védőnőből, még a nagyobb településeken is, falun meg egyenesen nincs ilyen. Budapesten is egyszer jönnek csak és szaladnak is tovább. Igen, itt még a 3x fél-fél óra "szinte ajtóból" ránézés SINCS. És itthon sem feltétlen rohannak sárgasággal sehova, nekem például háromból kettő sárgult, egyik picit, másik jobban, aztán sehova nem pakolták, hanem szépen hazaküldtek vele, mert azt mondták, ez még belefér (meg mert a dokim eléggé természetesség-párti volt, és sok mindenben a nyugati normákat követte), szoptassam szorgalmasan, vigyem levegőre, elmúlik magától. Szóval ne haragudj, de igazán nem értem, hogy mit akartál cáfolni?

Pop40 2017.06.27. 12:54:23

@1ghost:

Te még meglepődsz a fideszes söpredék jellegzetességein?

Ennél a magyarellenes csürhénél a lopás nem hogy nem bűn, de kifejezetten érdem, nyíltan szurkolnak neki, hogy a maffiájuk minél többet tudjon lopni a magyaroktól.

fizetekmegegysort 2017.06.27. 12:58:00

@zizi77: szerintem azokat féltik ettől, akik - hogy is fogalmazzak finoman - alacsonyabb iskolázottság révén nem ismerik a lehetőségeiket. Szóval az a para tárgya, hogy majd a szegényeket, a társadalom perifériáin élőket, akiktől a sürgés-forgás kapcsán nem lehet hálaforintokat kicsikarni, jól hazaküldik, mondván ez az új szabály. És hát náluk még annyi ellátórendszer sincs, mint a nagyvárosokban. Ez a para viszont szerintem jogos, az más kérdés, hogy ez ellen nem úgy kéne "harcolni", hogy az egészre az mondjuk baromság. Sokkal inkább azt kéne forszírozni, hogy miért nincs ellátórendszerük.

sdani 2017.06.27. 13:02:10

@Ballib Cenzúrázók Réme 27: "Az elmúlt nyolc´évben úgy lepusztítottátok a kórházakat"
Nem tudom, hogy esetleg csak iróniának szántad-e, de az elmúlt 8 évből 7ben Orbánnak hívták a miniszterelnököt, és éppen kétharmados többséggel kormányzott.

@zizi77: "pont azt írta, hogy 24 órás ellátás után is megkapnák a teljes lóvét a kórházak."
Ja, ezt az a Rétvári Bence nyilatkozta, aki a következő mondatában azt állította, hogy "szó sincs kapacitáshiányról". :D Tényleg nagyon hihető.

Pop40 2017.06.27. 13:06:25

@sdani:

Az első kérdésedhez: iróniának szánta :-)

Egész jó paródiái vannak.

NBarbieReloaded 2017.06.27. 13:14:23

@fizetekmegegysort: Huha, szerintem egy picit tulreagaltad.
Te irtad, hogy "sok orszagban" van ugy, akkor ezekszerint megsincs sok orszagban, hanem csak van, ahol. Elvetve. Nem mindegy. Most ezert ne engem okolj.
Szoval ha nem esett volna le, azt akartam cafolni, hogy "sok orszagban" bevett szokas lenne, hogy igaz, hogy hamar hazakuldik az anyukat, de cserebe akar 1 honapig is naponta raneznek, vagy allando, TB altali segitseg van, mint ahogy irtad. Ezt egyszeruen nem hiszem el.
Ugy mar inkabb, ahogy most pontositottad, hogy hat nem sok orszagban, hanem van ahol, tehat elvetve.

"Az meg végképp vicc, hogy az itthoni viszonyokról írsz, mikor nem tudsz róla semmit "
Az nagyobb vicc, hogy azt hiszed, hogy attol, mert kulfoldon elek, nincs otthoniakkal kapcsolatom, helyesebben nincs otthoni kismamaval kapcsolatom. De, van.
Igy peldaul azt is tudom toluk, hogy otthon nincs olyan, mint ami itt szokas, hogy ha a terhesseg alatt nincs nagyobb baj, akkor nem latsz orvost. Egyszer sem. Ha nincs komplikacio a szules alatt, akkor a szulesnel sem.
Ahogy otthon az is mas, hogy itt van 1, azaz egy darab ultrahang a terhesseg alatt. Ha nagyon indokolt, akkor csinalnak megegyet. Es ennyi. Ezen kivul ketszer vagy haromszor nez rad egy vedono (ami annyibol all, hogy megnezi a szivhangot es mehetsz). Egyebkent barmilyen panaszt emlitesz a vedononek, minden normalis, semmit nem vizsgalnak ki. Fatorzs mereture dagadt lab, allando alhasi szuro fajdalom es meg sorolhatnam. Semmi gond, normalis, mehetsz haza.
Ezek otthon is igy mukodnek? Ugye, hogy nem.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy mindenki az otthoni egeszsegugyet sajnalja le, holott peldaul a terhesgondozas otthon sokkal jobb, amit itt annak hivnak, az egy vicc.

1ghost 2017.06.27. 13:15:56

@Pop40: Egyáltalán nem lepedők meg! Sőt kifejezetten élvezem, hogy a bukásuk következtében egyre veszettebben rángatóznak.

Főleg ezen a bérhazudozó bohócon röhögök jókat, aki most az alábbi nickjein nyalja a tróger, korrupt gazdája valagát éjjel-nappal, minden blogon: @NBarbieReloaded: @ben2: @nemecsekerno_007: @Nzoltan:
Persze van még ennek a tetűnek jó néhány nickje de hiába, mert jövőre megy az egész fideszes bűnszövetkezet a lecsóba, s jön az elszámoltatás.

morph on deer 2017.06.27. 13:19:51

@NBarbieReloaded:
Én is remélem!
Tekintve, hogy a védőoltások jó része "nyugaton" is kötelező!

Egyébként az otthonszülés levezetését ügyesebb közmunkásokra is lehetne bízni, úgy még olcsóbb lenne...
Képzeld csak el, ahogy a vidám parkfenntartó eldobja a gereblyét és világra segíti a 2510 gramm élősúlyú "Döncikét", majd folytatja a "hasznos" tevékenységét..

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.06.27. 13:22:18

@ben2: Te úgy gondolod, hogy én írtam a postot?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.06.27. 13:24:36

@nemecsekerno_007: Unod? Mégis megjelensz minden post alatt. Vajon miért? Hogy is van ez?

ben2 2017.06.27. 13:28:29

@sdani:

A kormány nem kapacitálja a kórház elhagyását, hanem _lehetővé teszi_.
Ha viszont az állam nem fizetné ki minden esetben a teljes 72 órás ellátást, akkor a kórházak az orvosokat presszionálnák, hogy különböző kifogásokkal tartsák bent az anyákat a teljes ellátás idejére. Akkor meg azon menne a hiszti, hogy ez így nesze semmi fogd meg jól, hiszen a gyakorlatban senki sem mehetne előbb haza.
A jelenlegi koncepció szerint viszont a kórháznak nem érdeke visszatartani az anyákat, ha nincs rá nyomós oka. Persze a kórház megtehetné, hogy pénzügyi okokból a veszélyeztetett anyákat is jól hazaküldi, de azt most is megtehetnék más súlyos és gazdaságilag veszteséges betegekkel, az ilyen esetek kivédésére pedig eddig is voltak orvosetikai és büntetőjogi garanciák.

NBarbieReloaded 2017.06.27. 13:33:16

@1ghost: Felejts el az orban meg fideszfobiaddal te elmebeteg. Egy szot sem irtam egyikrol se, ma se, a terhesgondozas kulonbsegeirol irtam, de teged ez nem zavar a kenyszeres gazdadozasban. Ugyanazt tudom ajanlani, mint a kamunickes haverodnak, kezeltesd magad, mielott beleorulsz a fobiaidba. Habar, ahogy elnezem a bofogeseid, mar tul keso.
Idiota seggarc. A jelzoidet meg kedves edesanyadnak tartsd meg.

ben2 2017.06.27. 13:36:09

@1ghost:

Ha szerinted minden veled egyet nem értő ember valójában ugyanaz a személy, akkor hogy nem tűnt még fel, hogy nem egyedül rovod az utcákat?
Vagy hogy megy ez skizoéknál? Egész életedben Orbán klónjai üldöznek?

Amúgy ha már most ezen a szinten hányod az epét, mihez fogsz kezdeni ha a fidesz megnyeri a következő kétharmadját nem kis részben pont a hozzád hasonló fröcsögőknek köszönhetően?

Ballib Cenzúrázók Réme 27 2017.06.27. 13:37:14

@NBarbieReloaded:

Mindig élvezem ahogy a magadfajta Soros bérencei vinnyognak amikor lelepleződnek! Próbálod nyomni a megtévesztő dumát mintha magyar lennél, de csak bebuksz te liberális. Hallom, a gyerekedet nem Orbán Viktor országába hagytad megszületni, hanem külföldre, te álmagyar?! Aztán miért? Magyarország talán nem jó hely neked meg a gyerekednek? Mert nem elég liberális? Mert Magyarország csak a magyarokért van? Te meg nem vagy az??
Aztán itt reklámozod hogy minden liberális álmagyar szüljön külföldre? Ahol le se szarják a gyereket a szülés után? Nem lehet, hogy te az árvaházi élményeidről beszélsz?
Köszönd meg Orbán Viktornak ha nem hoz olyan törvényt, hogy minden külfölön született álmagyar gyereket meg kell jelölni, hogy tudjuk, hogy kik állnak mögötte.

ben2 2017.06.27. 13:40:11

@Sörös Mérenc:

Nem állítottam, hogy Te írtad a postot. De érdekelne, hogy Te írtad-e. Annyira egy kaptafára íródnak ezek a hőbörgések, hogy nehéz különbséget tenni köztük.

ben2 2017.06.27. 13:45:42

@croc:

"Mért nem az anya, a gyerekorvos és a nőgyógyász közös döntése ez, eseti és szakmai alapon?"

Éppen ez az, hogy eddig nem volt választási lehetőség: bent kellett maradni 72 órát függetlenül az anya és a gyerek állapotától.
Most pont azt akarják megvalósítani, amit Te is javasolsz: az anya, a gyerekorvos és a nőgyógyász közösen eldönthetik, hogy van-e értelme bent tartani az anyát és a gyereket a kórházban, vagy előbb hazamehetnek-e, a kórház pedig megkapja a teljes ellátás költségét, hogy gazdasági indokok ne befolyásolják a döntést.

zizi77 2017.06.27. 13:47:45

@croc: olyan, ami mindenki szája íze szerint lenne, soha nem lesz sajnos, mert nem létezik.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.06.27. 13:51:34

Ezt írtad: "Lényeg a lényeg: ha már nem bírtok ki fél órát mészároslőricezés és stadionozás nélkül, akkor legalább keressetek olyan témát, aminél értelme is van, mert ez így öngól."

Tehát leírtad, hogy szerinted mi a lényeg. Ám valamiért a végén átváltottál többes számba (itt: nem bírtok, keressetek) mintha a fideszt kritizáló kommentelő, és a fideszt kritizáló blogíró valamiféle kollektív egység lenne. Ezt elég sokszor tapasztalom a fideszt védő álláspontok végén. Próbálom megfejteni, hogy ez miért lehet.

1.: a fideszes magából idul ki, és azt hiszi, hogy aki nem fideszes az is egy habonyi jellegű mindent megmondó csecsből szívja a propagandát. Pedig ez a fajta egyközpontú vélemény dominancia pont a fideszkommunikációra jellemző.
2.: Ezt tanítják a habony kommandóban, hiszen az ilyen "egy kalap alá vétel" természetesen megalázó, a fideszre pedig általában jellemző, hogy jól meg kell alázi a más véleményen lévőt és azt sugallni, hogy aki nem tapsol a fidesznek, az nyilván csakis a "tuggyukkik" közé tartozhat.

Szívesen meghallgatok más indokot is. Vajon miért érezted úgy, hogy így kell fogalmaznod a kommented végén?

zizi77 2017.06.27. 13:54:45

@fizetekmegegysort: abban egyetértünk, hogy jobb védőnői szolgálat kéne, még akkor us, ha sok anyukának ez "terhet" jelent. A többi része meg már spekuláció. Nem a 3 napért fizeted az orvost vagy a szülésznőt. A kórházi gyerekorvosnak meg nem nagyon adnak pénzt.

zizi77 2017.06.27. 13:56:30

@sdani: mivel még az egész csak tervezet, kár előre meghazudtolni,szvsz.

NBarbieReloaded 2017.06.27. 14:00:06

@Ballib Cenzúrázók Réme 27: Mondtam mar, hogy hagyjal beken elmebeteg, 1ghost haverodnak irogassal, o vevo az ilyenekre. Ugy legalabb kez a kezben, nagy egyetertesben orbanozhattok napestig, mindkettotok boldog lesz.

1ghost 2017.06.27. 14:11:34

@NBarbieReloaded: @ben2:

Viselkedjél! Több tiszteletet a magyaroknak, te naplopó, bérhazudozó orbáncsicska!

ben2 2017.06.27. 14:16:51

@Sörös Mérenc:

Ha végigolvasod az ellenzéki blogbejegyzéseket és a hozzászólásokat, rendeszerint témától függetlenül ugyanaz a mantra bukkan fel mindenhol: mészároslőrinc, stadionok, putyinpincsi, stb.
A többesszám használatát tehát az indokolja, hogy ne kelljen ugyannak az ismétlődő panelnek az összes előfordulására külön válaszolni.

Kétségtelen amúgy, hogy a jobbosok is előszeretettel dobálóznak unalomig ismert panelekkel, viszont az ezekre adott válaszokban is gyakori a többesszám.
Talán ezért ajánlatos kerülni a kettős mércét, ha elméleteket gyártasz, mert így az általános megállapításaid önmagukat cáfolják.

fizetekmegegysort 2017.06.27. 14:18:46

@NBarbieReloaded: Én azt írtam, hogy sok országban NÉHÁNY NAPTÓL akár két hétig, van ahol egy hónapig is. Te meg valamiért rácuppantál a két hét/egy hónapra, és a néhány nap mintha ott se lenne. A magyar szülészeti és terhesgondozási protokoll évtizedes elmaradásban van. A sok uh nem feltétlen jó, nem a mennyiség, orvos-beteg találkozás alapján állíthatjuk, hogy egy rendszer jó vagy nem. Az angol meg legendásan szar, nem véletlen járnak haza sokan szülni onnan. De én nem említettem orazágot, még csak azt sem kapcsoltam össze, hogy mindenhol, ahol ambulánsan szülnek, feltétlen jobb a rendszer. Ezzel együtt csak Európában van számtalan ország, ahol az működik amit írtam, tól-ig határokkal, különböző variációkban.

ben2 2017.06.27. 14:21:50

@1ghost:

Tourette szindrómára vizsgáltak már?

NBarbieReloaded 2017.06.27. 14:25:00

@1ghost: En a magyarokat tisztelem, ellenben a hozzad hasonlo pedofil, anyagyilkos, a sajat gyerekeivel fajtalankodo sz@rhaziakat egy kicsit sem.

nemecsekerno_007 2017.06.27. 15:20:14

@Pop40: "Kutyát nem érdekli, hogy te unod, vagy sem...."

Muhahahahha. Két dolog miatt járok a blog-térben:

- röhögni a hülyéken. (ezekből van több)
- 1-2 értelmes emberrel, normális beszélgetést folytatni. (ebből van nagyon kevés)

Egyébként senki nem küld ide, meg sehova. De ha jobban belegondolok akár pénzt is kereshetnék ezzel, legalább lenne valami haszna, szóval akár lehetnék bérkommentelő is. Mer' így csak szánalmas v. vicces.
Amikor épp elegem van a melóból, akkor szoktam blogokba benézni.

Ennyi.

nemecsekerno_007 2017.06.27. 15:22:11

@1ghost: "Persze van még ennek a tetűnek jó néhány nickje de hiába...."

Éhes makkal disznókat álmodsz. :) Pár év és az ilyenek mint te robotokkal fognak vitatkozni a blogokon. :D Fel se fog tűnni.

nemecsekerno_007 2017.06.27. 15:23:43

@Sörös Mérenc:

Két dolog miatt járok a blog-térbe:

- röhögni a hülyéken. (ezekből van több)
- 1-2 értelmes emberrel, normális beszélgetést folytatni. (ebből van nagyon kevés)

Meg van amikor ráérek v. épp elegem van a melóból aztán egy kicsit kikapcsolok.

vénkujon 2017.06.27. 15:40:02

az nb1be megy az adó. de értsétek meg, hogy ez fontos!

Tamás Paitz 2017.06.27. 15:41:01

@wmiki: Ó hogy a tüdőgyulladásodat kezeljék homeopátiával 50-50%. De azt se bánnám ha egy veszett állat megharapna, kíváncsi lennék mennyire ragaszkodnál a homeopátiához.

gyurmicsek 2017.06.27. 16:08:01

Szerintem meg kórházak helyett stadiont kell építeni. Besüt a nap jó a levegő, lehet szaladgálni. Lőrinc már kezd érteni hozzá, hagy gyakoroljon szegényke.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.06.27. 16:23:20

@ben2: Mi az,hogy ne KELLJEN válaszolni. Miért, neked KELL válaszolni?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.06.27. 16:26:11

@ben2: Egyébként szerinted nem probléma, hogy minden helyett stadion épül? Hogy Lőrinc 1 év alatt 100 milliárd Ft-tal gazdagodott valahogy (mikor beszélni is alig tud, olyan buta)? Hogy Viktor az EU ellen agitál és furamód Putyin agitprop-ját nyomja? Ezek csak panelek?

1ghost 2017.06.27. 16:39:30

@nemecsekerno_007: @ben2: @NBarbieReloaded:

Na mi van te orbánista bérhazudozó? Még mindig itt rohadsz a neten? Ahelyett, hogy csobbanál a medencében.
Szóljál már a gazdádnak, hogy emeljen néhány fityinget, ne kelljen ennyit gürizned, bár azt hiszem neki pont ilyen gyagyásokra van szüksége.

Nerevaryne 2017.06.27. 16:42:44

@sdani: Tudod milyen könnyű kórházban fertőzést kapni? Nehogy már egy komplikáció nélküli szülés után azért maradjon a betegségek megyei szintű gócpontjában az anyuka hogy a kórháznak lejöjjön egy kis pénz! Nem itt kéne spórolni!

sutyerák 2017.06.27. 16:56:14

hajó kapitánya,mi? egy pestis,egy góc. az.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.27. 16:58:11

@1ghost: Tanulatlanok, a legaljább munkát végezték egész életükben. A főnökük mindig is a szájukba hugyozott, a csúti gecitől is elfogadják, ez nekik a természetes állapot. Plusz Kubatovtól kis pénzt kapnak a trollkodásért, mégse az árokpartot kell tisztogatniuk.

zokogjatok 2017.06.27. 17:59:48

@bontottcsirke: "Én azon kevesek közé tartozom, akik végigolvasták a cikket. A dolog OPCIONÁLIS. "

szerintem ezt a cikket az írója sem olvasta végig

zokogjatok 2017.06.27. 18:04:10

Tehát összefoglalva a sírásokat:

"jaaj elküldik a kórházakból az anyákat"
->
a dolog OPCIONÁLIS, eddig kötelező volt a 3 nap akkor is ha semmi baj nem volt, ami indokolatlan

"jaaj de emiatt kevesebb pénzük lesz a kórházaknak"
->
nem lesz, mindenképp a 3 napi díjat kapják

Érdekes módon az ilyenkor nem jön elő, hogy kevésbé zsúfoltak lesznek a kórházak, több idejük lesz a nővéreknek, illetve kisebbek lesznek a kiadásaik, az ilyenkor mágikusan elfelejtődik, csak a zokogás meg a nyüszögés megy.

Annyira száni :/

BéLóg 2017.06.27. 18:13:45

Te eEszeknek nagy Kombájnja!
Léccilécci, tegyél már ide a világ BÁRMELY országából egy "választási igéretcsomagot", amiben nem szerepel a "MEGJAVÍTJUK AZ EGÉSZSÉGÜGYET", szlogen.
Léccilécci!

NBarbieReloaded 2017.06.27. 18:22:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Na a masik szellemi oriast is ide ette a fene. Szepen leirtad a sajat elettorteneted, kicsit sajnallak is. Ja, nem is. :)
De azert mert neked ilyen sanyaru sorsod volt, azert azt tudod, hogy ebbol nem kovetkezik, hogy mindenki masnak is? :DD

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.27. 18:47:01

@NBarbieReloaded: Kettőn közül te vagy a csicskalelkű, aki beletörődik, hogy orbán a szájába hugyozzon. Q.E.D.

NBarbieReloaded 2017.06.28. 10:22:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "beletorodik"
Ugye nem baj ha csak szanakozva kinevetlek? :))
Lehet lemaradtam rola, de akkor te nem torodsz bele, hanem minden nap tuntizel orban hazanal vagy mi? Es ha nem akkor te nem ugyanugy "beletorodsz"?
Vigyazz, bonyolult, beugratos kerdes, nem valoszinu, hogy felfogod elsore. :D

eßemfaßom meg áll 2017.06.29. 07:37:27

2013 az indexes csaj haza akar mennyi szülés után azonnal, geciorbnánmonnyonle

divany.hu/szuloseg/2013/08/11/szules_utan_egybol_haza/

"hanem mert hamar haza akarok jönni. És ebben az esetben a hamar nem azt jelenti, hogy minimum három nap után a szülést követően, hanem tényleg hamar: lehetőleg 24 órán belül.
Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy nemcsak Katalin hercegné és a legtöbb nyugati nő kiváltsága az ambuláns szülés, hanem igazából itthon is mindenkinek jogában áll, hogy a gyerek születése után néhány órán belül elhagyhassák a kórházat. . Egy komplikációmentes szülés esetében ugyanis nincsen egészségügyi kockázata a dolognak."
süti beállítások módosítása