B1 blogcsalád



Hogyan nyírhatja ki a Fidesz az olimpiai népszavazást?

2017. február 12. - ashwood

d_kos20170119008.jpgA Fidesz és személyesen Orbán Viktor körülbelül annyira szeretne népszavazást az olimpiáról, mint Habony Árpád egy Tesco gazdaságos öltönyt. Az, hogy nem ágálnak ellene hangosan, még nem azt jelenti, hogy nincs kész terv a kezdeményezés elgáncsolására.

Nem véletlenül hallgat mélyen a kormányzati elit a Momentum Mozgalom népszavazási kezdeményezéséről. Ha pedig mégis megszólal, inkább csak sunnyog. Ugyanis valódi érvük nincs az olimpiáról szóló népszavazás ellen.

Lássuk, miket mondanak:

  • néhány hónappal a döntés már nem lehet népszavazást tartani,
  • a magyar emberek az olimpia mellett állnak,
  • nem is az olimpiáról szól a kezdeményezés, ezek valójában politizálnak.

És az ostoba kijelentések cáfolatát:

  • – először 2015 végén, majd 2016 szeptemberében kezdeményeztek népszavazást civilek az olimpiával kapcsolatban, ám mindkettőt – az elsőt a Kúria, a másodikat a Nemzeti Választási Bizottság – jogászkodva elkaszálta,
  • – a budapestiek többsége nem szeretne olimpiát a városában
  • – amennyiben 770 milliárd forintnyi közpénz elköltése politikai kérdés – márpedig az –, akkor igen, politizálnak. Mi ezzel a gond?

Hiszen nem olyan régen maga a kedves vezető is megmondta:

A népszavazás útja egy európai dolog, az európai politika része, ezért jó szívvel ajánljuk másoknak is.nem hozhatunk az emberek feje fölött, emberek akarata ellenére az életüket súlyosan megváltoztató, a jövő nemzedékek életét is meghatározó döntéseket. 

Azt pedig nem nehéz belátni, hogy elnézve a vizes vébé költségnövekedését, az olimpia megrendezése sem állna meg 1000 milliárd alatt. Ennyi pénz elköltése pedig bizony befolyásolja a következő nemzedékek életét is.

Orbán személyesen mindössze annyit mondott a népszavazási kezdeményezésről, hogy: „a kormány tudomásul veszi, hogy olyan formában hozza meg a döntést, amilyen formában az emberek ezt akarják.” Ennek ellenére a kormány – majdnem – mindent elkövet a népszavazás sikerének megakadályozása érdekében. (Majdnem, hisz ezúttal nem küldtek kopaszokat a választási bizottsághoz.)

A Fidesz stratégiájának főbb elemei:

  • hivatalos szinten agyonhallgatni a kezdeményezést, így nem kerülhet bele a napi hírfolyamba, már ami az általuk uralt nyilvánosságot jelenti;
  • a csahos sajtó indulatokat szít és – az előbb megcáfolt – érvkészlettel látja el híveit;
  • „adminisztratív” eszközökkel nehezítik az aláírásgyűjtést;
  • ha meg is lenne a szükséges aláírás, még át kell jutni a Fidesz uralta Fővárosi Választási Bizottságon, amely bármilyen indokkal, de meg akarja majd tizedelni a szignókat, ahogy ezt próbálták a vasárnapi boltzár elleni kezdeményezéskor is;
  • kormányhű „civiljeik” már jelezték: jogi úton fogják megtámadni, ha hitelesítik az aláírásokat;
  • húzzák az időt, hisz csak szeptember közepéig kell várni, hogy Nemzetközi Olimpiai Bizottság kihirdesse a döntését;
  • ha pedig minden kötél szakad és ki kell írni a népszavazást, akkor azt július végére teszik, hogy még véletlenül se legyen érvényes.

Abban pedig biztosak lehetünk, hogy ha az olimpiai népszavazáson elsöprő számban nyernének a nem-ek, de jogilag nem születne érvényes döntés, akkor azt Orbán nem tartaná

„politikailag érvényesnek”.

A legvégső esetben mér arra is lehetőség van, hogy a budapestiek – már most sem létező – támogatása nélkül nyújtsák be a pályázatot, hisz bár egy város aspirál a rendezési jogra, mégis a nemzeti olimpiai bizottság nyújtja be a pályamunkát. Vagyis akkor is lehet Budapesten olimpia, ha ezt az itt élők elutasítják.

Kizárólag azért, hogy Garancsi és Mészáros urak még felhúzassanak egy-két, kormányzati megrendelésre épülő, százmilliárdos stadiont.

(fotó: hvg.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5112251568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pamut 2017.02.13. 17:21:54

@élveteg:

Nézzél már erre a grafikonra nagyeszű, FÉL EURÓPA hitelfelvétellel védte ki a világválságot :D Még a nagy Németország is hitelt vett fel (amúgy teljesen jogosan):

http://www.google.hu/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:lv:at:ie:hu:de:es&ifdim=country&hl=hu&dl=hu&ind=false

Istenem, fideszes vagy te is ugye? :D

2017.02.13. 17:23:36

@Ballib cenzúrázók réme 24: Tévedésben vagy, nem az én kedvenc elkúróim. De a 700 ezer akkor se igaz, ahogy magad is belátod. A foglalkoztatottság aránya még így is siralmas.

5perc 2017.02.13. 17:29:02

@Ballib cenzúrázók réme 24:
"Annak idején a határontúli honfitársaink ellen is majdnem sikerrel kampányoltak a ballib hazaárulók, de hosszú távon nem jöttek ki jól abból sem."
Elég, hogy az ország jól jött ki belőle, 3 millió elvágyó román most az olaszoknál, a spanyoloknál, meg itt-ott dekkol, de nem nálunk.
Hogy butuska emberek mit a nemzetieskednek, szart sem érdekel.

2017.02.13. 17:29:34

@Frady Endre: Az említett pártok számtalan, a tömegeket potenciálisan megmozgatni képes dolgokat szerveztek, magam is részvettem népszavazási kezdeményezésben, ami nem sikerült, pedig a saját pénzükről, életükről volt szó.

Nem igaz, ezekben a pártokban se szoci, se SZDSZ nincs a vezetők között, Orbán ügyvédjéről meg csak annyit, hogy a momentum vezetője 2010-ben a Fideszre szavazott...

A népszavazást tényleg ügyesen megcsinálták, de hogy mit akarnak, arról semmit nem tudni. A többi párt támogatása nélkül (amelyekbe azért bele-belerúgtak) sehol nem lennének.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 17:31:37

@pamut: "Bocs, hogy fideszesnek néztelek"

:))

Ahol fát vágnak, ott hullik a forgács, és ma alaposan szétcsaptál a fideSSfasszopók között.

Egyszer @torró: tőlem is kapott, nem emléxem már, hogy mennyire jogosan.

pamut 2017.02.13. 17:45:49

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Azért lefideszesezni valakit aki amúgy nem az, az tényleg brutálisan súlyos sértés, illendő volt elnézést kérnem :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 17:46:44

@torró: Régebben elkönyveltelek fideszesnek. Bár nem szoktam tévedni, de már nem vagyok benne biztos, hogy jogosan.

Aztán egyszer bántottalak is, akkor szóltál.

De mindegy, az vagy, ami most vagy.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.13. 17:50:25

@pamut: Figyelj te gyengeelméjű, attól hogy te százezer néven kommentelgetsz évek óta, és köztudott hogy rendszeresen önmagaddal beszélgetsz, még nem mindenki ezzel tölti az idejét. Egyébként meg ki a faszom az a batyu?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.13. 17:53:47

@Frady Endre: Én csak a tényeket közöltem,. Most is belelovaljátok magatokat ebbe a momentumba, hogy majd ez hozza el a megváltást, holott ezek az arcok már évekkel ezelőtt is jelen voltak, akkor épp a millában meg a 4k-ban. Bíztazok bennük de nagyon. Nincs új a nap alatt. Hol vannak ma már?

torró 2017.02.13. 17:57:52

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Szóval! Ha véletlenül! Valakinek más a meglátása, még nem biztos hogy az akinek gondolod! Nekem óriási ismeretségi köröm van, a vállalkozásomból kifolyólag. Csak gondold bele 75 óta hány emberrel kerültem kapcsolatba. Közöttük az élet minden területéről. Nekem nem lehet elköteleznem magam. És így higgyétek el mindenkivel megtalálom a hangot. Van egy nagyon komoly prof ismerősöm aki olyan tisztelettel beszél velem, hogy sokszor feszélyez. Neki persze nem mondok olyanokat mint itt néha, amit nem is szeretek, csak néha kihozzátok belőlem. Persze van köztük olyan is akivel meg csak ilyen stílusban lehet kommunikálni. Hozzám bejárnak a romák is. És velük is megtalálom a hangot. Szóval bennem nincs tüske, oké?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.13. 17:57:54

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Legalább megrovásban részeült görény úr, én biztos voltam benne, hogy felmentik. ellemesen csalódtam

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 18:03:24

@torró: "Ha véletlenül! Valakinek más a meglátása, még nem biztos hogy az akinek gondolod!"

Bármilyen világlátás jó, tök mindegy, hogy az enyémmel egyezik, vagy nem.

Az itteni Kubatovlistás fideSSfasszopó trollok egy más világ. Csak hazugságaik vannak, nincs meglátásuk, az a céljuk, hogy zavart okozzanak.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.13. 18:04:50

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Jobb ha tudod, hogy az őszödi beszédet a csótány tudtával hozták nyilvánosságra. A "szevedélyes igazságbeszéd" a Magyar Rádióban került a nyilvánosság elé, épp akkor, amikor Orbán Brüsszelben tartózkodott.
A csótány ezzel a provokációval akart kimenekülni a győztes választások utáni pangásból, a rendteremtő pózában tetszelegve. Nem jött be a számítása: az egyharmados zónába manőverezte a magyar "baloldalt", ő maga pedig egy marginális pártocska vezetője lett. A sors igazságot tett..:)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 18:05:39

@EU zászlót mindenhova!: "Legalább megrovásban részeült görény"

Első fokon. Másodfokon 200 nap vagy 400 eFt. De nem az atrocitásokért kapta.

Levettette az azonosítszámot, és engedte a rendőri túlkapásokat. Minimum 20 évet adtam volna neki. Ezért még megrovást se kapott.

pamut 2017.02.13. 18:05:59

@EU zászlót mindenhova!: nyugodjál meg szépen, én nem vagyok kurtúrfi, de te batyuka vagy.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.13. 18:07:04

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Csakhogy neked mindenki " fideSSfasszopó troll" akinek a véleménye bizonyos pontokon nem egyezik a tiéddel. Bizonyos fokú véleménykülönbséget egyszerűen nem tolerálsz..

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 18:07:37

@EU zászlót mindenhova!: "az őszödi beszédet a csótány tudtával hozták nyilvánosságra"

Nem pontos. orbánnak odaadták, ő triumfálni akart vele, kénytelen volt gyurcsány megelőzni, nem volt más választása.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.13. 18:08:45

@pamut: Köztudott hogy te vagy Kúrt úrfi, és Belekotty is, meg még vagy ezer néven jelen vagy mindenhol. Betűre fizet Soros Gyurka?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 18:09:40

@EU zászlót mindenhova!: "neked mindenki " fideSSfasszopó troll" akinek a véleménye bizonyos pontokon nem egyezik a tiéddel"

Ez egy ordas hazugság.

"Bizonyos fokú véleménykülönbséget egyszerűen nem tolerálsz."

Tetszőleges véleménykülönbséget maximálisan tolerálok. A liberálisok hozzámképest puhapücsök, anarchista vagyok.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 18:11:41

@EU zászlót mindenhova!: "Betűre fizet Soros Gyurka?"

Ez nem olyan, mint Kubatovnál a fizetett trollkodás. Nem kell semmit teljesítened, csak kérned. Soros György a legnagyobb patrióta Széchenyi óta.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.02.13. 18:13:48

lopott közpénzek 2002-2016, eurostat:

Mszp: évi 300 milliárd forint
Fidesz: évi 1200 milliárd forint

A fidesz lopás jobban treljesít!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 18:17:01

@EU zászlót mindenhova!: "ki a faszom az a batyu?"

♔batyu♔ blog.hu/user/805885
Ballib Cenzúrázók Réme 1
Ballib Cenzúrázók Réme 2
Ballib Cenzúrázók Réme 3
...
Ballib Cenzúrázók Réme 99
Stb.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.02.13. 18:18:53

Eölemezzük a Fidesz történetét, amely megmutatja, hogy kommunisták voltak és azok is maradtak. Hiteles dokumentumok szerint az MSZMP tudatosan nevelte ki a Fideszt, hogy később ne legyen elszámoltatásuk a komcsiknak. Az idő ezt igazolta, az összes MSZMP tag meg 3/3-as ma ma már a Fideszben ül.

A fideszes besúgokról itt vannak a történetek. Orbán mindig is hü komcsi volt, azok voltak neki a családja.

kuruc.info/r/9/94946/

A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének Orbán Viktorról 1982. májusában készített környezettanulmányából: „…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai a szellemi foglalkozást gyakorlók, ezek közül is azok, akik nyilvánosan szerepelnek. Középiskolában KISZ-tag volt, társadalmi megbízatásait megelégedésre végezte. Intenzitása mindenkori érdekeinek függvénye. Tudati fejlődését pozitív irányban jelentősen elősegítette apja sokrétű társadalmi elfoglaltsága, MSZMP tagsága. Az iskolában szervezett nemzeti és nemzetközi ünnepekre tudatosan és rendszeresen készült, azokon részt vett. Összességében társadalmi rendszerünkhöz hű fiatalnak jellemzik.”

Janossz 2017.02.13. 18:19:13

@Nzoltan:" Eddig két értelmes mondatot nem mondtak. Pedig volt már velük pár riport."
Aha. Tehát az értelmes mondat ismérve az, hogy te is megérted....
Magyarország jobban teljesít! Meg: Magyarország erősödik!
Ezek feldolgozódnak a szürkeállományodban, bonyolultabb üzenetek visszapattannak onnan.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 18:20:06

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: Ez erősen kozmetikzot. 10-100-szoros a különbség. Nem mintha az bármelyik oldal dicsőségére lenne.

Úgy saccolom, az MSZP-SZDSZ 8 év alatt 300 Mrd-ot lovasított meg, a fideSS évente egy-két olimpiát (770 Mrd.).

ogli dzsí 2017.02.13. 18:27:38

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: teljesen mind1 ki mennyit lovasított meg.

- mármint az adófizetőknek, akik nemc azt fizetik, ki mennyit lovasít meg, hanem azt ki mennyi kárt okoz

JGDus 2017.02.13. 18:50:56

Nincs itt semmi látnivaló. Minden úgy lesz jó, ahogy lesz. Haza lehet menni, vagy "el innen, el ! El, Dániába!"

Lajos Csánó 2017.02.13. 19:06:34

@Ballib cenzúrázók réme 24: Ügyes! Nem kell mást tenni,mint beszámolni a külföldön dolgozókat,az egy hónapban párnapot,dolgozókat,+ a közmunkásokat,akiknek nem jár érte nyugdíj,sem szabadság!

dunántúli gyerek 2017.02.13. 19:11:58

@Lajos Csánó: ezek mindig bele voltak számolva előtte is

martineden 2017.02.13. 19:12:06

@Ballib cenzúrázók réme 24: Bár a miniszterelnök úton-útfélen a liberalizmus bukásáról, hanyatlásáról és az ellene történő lázadásról beszél, a kutatás szerint ez egyben azt is jelenti, hogy Orbán Viktornak a magyar fiatalok jelentős része ellen is küzdenie kell.
A korábbi nagy mintás ifjúsági vizsgálatok során megállapítottuk, hogy a magyarországi 15–29 évesek inkább jobboldaliak, határozottan liberálisak, és egyértelműen mérsékelt orientációjúak
– írják a kutatásban, majd megjegyzik, hogy „nincs ez másképp 2016-ban sem". Ami igazán fájhat a miniszterelnöknek, hogy 2008-hoz képest nőtt a magukat liberálisnak valló fiatalok száma. Szintén beszédes, hogy a fiatalok között ugrásszerűen nőtt a demokrácia mellett elkötelezettek aránya. Amíg 2008-ban 40, majd 2012-ben 41 százalék mondta azt, hogy „a demokrácia minden létező politikai rendszernél jobb”, addig 2016-ban már a fiatalok 55 százaléka ragaszkodik foggal-körömmel a demokráciához.

Lajos Csánó 2017.02.13. 19:12:53

Amint sikerül összegyűjteni az aláírásokat,a kormány rögtön országos népszavazásról fog beszélni!

dunántúli gyerek 2017.02.13. 19:15:13

@martineden: 'nincs ez másképp 2016-ban sem". Ami igazán fájhat a miniszterelnöknek, hogy 2008-hoz képest nőtt a magukat liberálisnak valló fiatalok száma. '

- azóta a fideszre is többen szavaztak. Mindenkinek világos hogy a liberális fiataljaink fideszesek, nem ótvaros libsik.

pamut 2017.02.13. 19:17:42

@EU zászlót mindenhova!: nyugi batyuka, voltál olyan debil és lebuktattad magad :)

"Larry Silverstein
Végigpergetem a 12 nikkemet, lezsibbad a kezem mire találok egyet ami nincs kitiltva erről a fosblogról. És ez sir a sajtószabi miatt."

comment.blog.hu/2016/12/25/meg_a_fideszes_frakciovezeto-helyettes_is_gusztustalan_amit_a_habony-media_muvel/full_commentlist/1#c32024419

Mondjuk e nélkül is lehet tudni rólad hogy kamunikkel szórakozol, te szánalmas bértroll.

dunántúli gyerek 2017.02.13. 19:18:10

alakul az összefosás is, a liberálisok nem hajlandók összefogni a lipsikkel

pestisracok.hu/visszautasitotta-az-lmp-botka-laszlot/

martineden 2017.02.13. 19:21:24

,,azóta a fideszre is többen szavaztak. Mindenkinek világos hogy a liberális fiataljaink fideszesek, nem ótvaros libsik."...hulye fidesztroll, szovegertesi problemaid vannak latom. 2016-rol van szo. Es igen, a nagy tobbseguk liberalis, nem olyan begyoposodott tolvaj faszszopo mint a fiedessesek és te.

pamut 2017.02.13. 19:22:56

@Lajos Csánó:

"Amint sikerül összegyűjteni az aláírásokat,a kormány rögtön országos népszavazásról fog beszélni!"

Igen, erre én is gondoltam, valahogy nyilván meg fogják hekkelni a szavazást, hisz fideszesek, csalnak-lopnak-hazudnak egyfolytában.

Ezzel együtt úgy néz ki már egy országos szavazást is elbukna ez a kibaszott pénztemetős projekt, bár tény hogyha megint elbasznak 15 milliárdot kampányra akkor még lehet egy kis esélyük.

pamut 2017.02.13. 19:25:16

@dunántúli gyerek:
looool, te pesti srácokat olvasol? :DDDD az orbánmaffia kurucinfóját? :DD akkor már érthető miért írsz folyamatosan eszeveszett hülyeségeket, neked aztán minden hazugságot és hergelést lenyom a torkodon a maffia :D fogadok szó szerint beveszed a fidesz összes hazugságát :D

Janossz 2017.02.13. 19:28:18

@dunántúli gyerek: " Mindenkinek világos hogy a liberális fiataljaink fideszesek, nem ótvaros libsik. "
Gratulálok, vén bolond, most hülyéztél le egy egész nemzedéket. Tényleg azt gondolod, hogy nem érik fel ésszel, miféle csapat a FIdeszed?

dunántúli gyerek 2017.02.13. 19:32:31

@martineden: ja, 2016ban folyamatosan erősödött a fidesz és gyengültek a lipsik

valóságérzékelési problémáid vannak? akkor nyisd ki a szemed, mert idén is ez marad a trend!

pamut 2017.02.13. 19:35:06

Azt tudja valaki hogy milyen mocskos fideszes kavarás folyik már megint, ezúttal a lehallgatott MTV-s irodák ügyében? Mekkora pofa kell már ahhoz hogy az ügyészség közölje hogy ez nem törvénytelen, nincs mit nyomozni? :DD

Mondjuk azon túl milyen mocskos keverés és hazudozás folyik, hogy ez beismerése annak hogy Orbán hallgattatja le az embereit....

martineden 2017.02.13. 19:49:56

@dunántúli gyerek: Volt olyan valasztas amit a fidessmaffia megnyert 2016-ban, hulye fidesztroll? ! 4 faiskolaval is alkalmaz a habony? Bar neki sincs tobb tudtommal.

martineden 2017.02.13. 19:55:44

@dunántúli gyerek: Hat hulye fidesztroll, hiaba vartyogsz, olvasd és orulj, meg egyszer ide masolom, talan felfogod.

Orbán Viktor szomorúsága
Bár a miniszterelnök úton-útfélen a liberalizmus bukásáról, hanyatlásáról és az ellene történő lázadásról beszél, a kutatás szerint ez egyben azt is jelenti, hogy Orbán Viktornak a magyar fiatalok jelentős része ellen is küzdenie kell.
A korábbi nagy mintás ifjúsági vizsgálatok során megállapítottuk, hogy a magyarországi 15–29 évesek inkább jobboldaliak, határozottan liberálisak, és egyértelműen mérsékelt orientációjúak
– írják a kutatásban, majd megjegyzik, hogy „nincs ez másképp 2016-ban sem". Ami igazán fájhat a miniszterelnöknek, hogy 2008-hoz képest nőtt a magukat liberálisnak valló fiatalok száma.
Szintén beszédes, hogy a fiatalok között ugrásszerűen nőtt a demokrácia mellett elkötelezettek aránya. Amíg 2008-ban 40, majd 2012-ben 41 százalék mondta azt, hogy „a demokrácia minden létező politikai rendszernél jobb”, addig 2016-ban már a fiatalok 55 százaléka ragaszkodik foggal-körömmel a demokráciához.
Viszont hozzátartozik, hogy rendkívül alacsony a fiatalok politikai érdeklődése: 44 százalékukat egyáltalán nem, 20 százalékukat pedig alig érdekli a politika

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 19:57:06

@Lajos Csánó: "az egy hónapban párnapot,dolgozókat"

Meg munkanélküli is csak 90 napig lehet valaki, nemhogy másfél évig.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 20:03:03

@dunántúli gyerek: "a liberálisok nem hajlandók összefogni a lipsikkel"

Nagy a zavar a te fejedben! :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 20:06:44

@ogli dzsí: Legalább a fideSsmaffia hatékonyabb, kevesebb megy kárba. Illetve sokkal több megy kárba, de még sokkal több a zsebükbe. ... Bár ez mégse hangzik olyan jól. :(

dunántúli gyerek 2017.02.13. 20:06:59

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Nem annyira. Az index próbált reménykeltően fogalmazni a hogy a hazai ballibsik is kattintsanak, de az hogy a fiatalok jobboldaliak és liberálisok, azt jelenti, hogy bárkire szavaznak - Jobbik, Fidesz - csakk a lipsikre nem.

teccikérteni

$pi$ 2017.02.13. 20:22:53

@Lajos Csánó: "+ a közmunkásokat,akiknek nem jár érte nyugdíj,sem szabadság!"

Hazudsz, a közmunkásoknak nyugdíj is és szabadság is jár!

martineden 2017.02.13. 20:29:03

@dunántúli gyerek: Szintén beszédes, hogy a fiatalok között ugrásszerűen nőtt a demokrácia mellett elkötelezettek aránya. Amíg 2008-ban 40, majd 2012-ben 41 százalék mondta azt, hogy „a demokrácia minden létező politikai rendszernél jobb”, addig 2016-ban már a fiatalok 55 százaléka ragaszkodik foggal-körömmel a demokráciához.

A te stilusodban: teccikerteni?

martineden 2017.02.13. 20:29:03

@dunántúli gyerek: Szintén beszédes, hogy a fiatalok között ugrásszerűen nőtt a demokrácia mellett elkötelezettek aránya. Amíg 2008-ban 40, majd 2012-ben 41 százalék mondta azt, hogy „a demokrácia minden létező politikai rendszernél jobb”, addig 2016-ban már a fiatalok 55 százaléka ragaszkodik foggal-körömmel a demokráciához.

A te stilusodban: teccikerteni?

Trackers 2017.02.13. 21:08:50

@martineden:

Nagyon helyes...

Reméltem is, hogy Gyurcsány azonsoító nélkül ellenzékieket verő, szemkilövetős rendőrei nem fognak tetszeni a fiataloknak.

martineden 2017.02.13. 21:21:53

@Trackers: ,,Reméltem is, hogy Gyurcsány azonsoító nélkül ellenzékieket verő, szemkilövetős rendőrei nem fognak tetszeni a fiataloknak."...igen hulye fidesztroll 2017 van.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.02.13. 21:33:05

@dunántúli gyerek: @Trackers: @J.R. Ewing: @ogli dzsí:

meséljél ezernicken futó tömegtroll, hogy mi is van azzal, hogy az LMP leleplezte hogy Lopbán gazditok 1 millió német márkát vett át a német bombagyáros gengszertől? Már akkor is tudott lopni a kretén vezéretek. Ifi MSZMP -s volt a gazdid már akkor arra készült hogy csak a lopásból és hazudozásból akar majd megélni

Trackers 2017.02.13. 21:39:58

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:

Mókás..

Minden ballib ilyen paranoiás, vagy csak akit óránként háromnál többen vesznek semmibe ? :DDDD

ubu1a 2017.02.13. 21:52:03

Nem hinném, hogy a döntés után már ne lehetne visszalépni. Pont így kaptuk meg a vizes VB-t Mexikótól az utolsó utáni pillanatban. Tehát az időhúzás nem hiszem, hogy eredményre vezet.
Helyszínek nélkül pedig hiába pályázik a MOB, nincs az az idióta a NOB-nál, aki ezek után ránk szavazna. Ők nem akarnak az egész világ előtt beégni, már így is egyre gázabb nekik ez az egész.
Ha pedig Tarlós érvényes (vagy legalább "politikai értelemben érvényes" - visszanyal a fagyi ugye) népszavazás után helyszínt biztosítana, azzal biztosan elássa magát egy életre. Ezt a rendezvényt még a narancs hívők jelentős rész sem akarja, úgyhogy ezt a sztorit nem lenne könnyű feledtetni.

megamedve 2017.02.13. 21:54:26

@Balázsné Berkec:
Kedves Balázsné! ( mi az hogy balázsné? )
Megpróbálom rád villantani a fényt egy pillanatra, vigyázz nehogy elvakulj!
Nincs olyan, hogy gecibb csapat. A felcsúti focista parasztgyereken kívül még nem geciztek le nyilvánosan Magyarországon regnáló miniszterelnököt , büntetlenül meg pláne nem. (még csak azt se mondta, hogy én nem vagyok geci :-)) )

Elég súlyos mondataid vannak, de nem okozol csalódást. Az az elvakult vérgecibáb vagy, mint a többi ilyen majomivadék.
Először is ha a vezérgeciteket valaki megszólja, ti egyből elkúrgyucsányra tudtok csak asszociálni. Ez azért van, mert eddig tart a gondolatfonalatok, amit a vezérgeci belétek ültetett, saját gondolataid meg nincsenek, mert az önálló agyi tevékenységet kellene, hogy feltételezzen.
Másodszor, a falatot kilophatják a szádból, te akkor is tapsolni fogsz a főgecinek, meg a sleppjének, s jól is teszed, mert ez a dolgod, az ilyen emberek szellemi begyűrésére hajt a geci, legyen belőle jó kis szavazó. Aztán majd ha rákos leszel, és 8 hónap alatt jutsz el a diagnózistól a műtétig, akkor is a dolgod teszed majd: nem terheled a nyugdíjkasszát sokáig.
Javaslom eredj vissza az ezotv-d elé, és kérj magadnak valami tisztító áldást, vagy ilyesmit.

Trackers 2017.02.13. 21:59:03

@megamedve:

Adj neki tanácsot.
Áruld el kire szavazzon !

Persze ilyenkor mondja az okos, hogy bárkire csak ne a Fideszre.

Csakhát az a bibi, hogy jelenleg éppen többen gondolják azt, hogy bárkire szavaznak csak nem a ballibekre. Mert azt már láttuk. Ettük és rosszabb volt.
TÖbb embernek volt az rosszabb, mint most.
Ezért áll nyerésre a Fidesz.

És ezen az se változtat ha lehülyézed azokat, akik nem azt tartják a legszarabbnak, akit mondjuk te.

Sterbinszky Tivald 2017.02.14. 06:01:57

Ha bp-nek nem kell az olimpia, akkor miért nem felcsút pályázik???
A közlekedés kiváló, hiszen van kisvasút, van olimpia stadion, és a gázellátás is megoldott...

Sterbinszky Tivald 2017.02.14. 06:06:11

@Trackers: "bárkire csak ne a Fideszre."
"Momentán" ott az lmp!

andrásúr 2017.02.14. 06:28:03

Szeretném megérni, hogy országunkban nem valami ellen, hanem valamiért fogunk össze !

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.14. 06:37:18

@andrásúr: Valamiért fogunk össze. Azért hogy nem basszunk ki egy csomó pénzt két hét csillogásért, amikor a seggünk kilóg a nadrágból.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.14. 06:43:48

@Skankhunt42: Nem adták el. De a 3 százalékos éves osztalék kifizetés szerintem bukó.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.14. 06:44:45

@dunántúli gyerek: Most már el szoktad olvasni a posztokat, miután a múltkor annyira beégtél?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.14. 08:15:47

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:

"Hiteles dokumentumok szerint az MSZMP tudatosan nevelte ki a Fideszt, hogy később ne legyen elszámoltatásuk a komcsiknak. "

Te is tudod, hogy ez ökörség.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.14. 08:16:27

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:

"az összes MSZMP tag meg 3/3-as ma ma már a Fideszben ül"

Az MSZMP-tagok 95 %-a sehol sincs, egyik pártban sem.

Kivlov 2017.02.14. 08:17:30

röhögnék, ha 137ezer érvényes aláírással pofára esne a momentumos gittegylet. :D

fidesz maszop dk egykutya 2017.02.14. 08:29:00

@Kivlov: ez nem új "elvtárs" jól ismert kommer vagy, nyilván már apád is hűen szolgálta rákosit meg kádárt a szentedet :)

VaradiJanos 2017.02.14. 08:40:38

Az egyik fő érv a budapesti olimpia mellett, hogy az ilyen pamut-félék belehülyülnek.

nnnnnnnn 2017.02.14. 08:43:44

még mindig kintvan ez a blog? már most arra játszanak a lipsik, hogy nem lesz meg a kellő számú aláírás, elkezdődött a "kinyírta az orbán a kezdeményezést" mantrázása :D

Kivlov 2017.02.14. 08:50:58

@fidesz maszop dk egykutya:
jaja, őket is, meg anyucidat hátulról. :D

$pi$ 2017.02.14. 09:03:42

@nnnnnnnn: Nos igen, nyerni azt nem tudnak, de megmagyarázni azt rohadtul meg tudnak bármit.

Tényleg döbbenetes, most éppen a Demszkáj nyomja projektoros prezentáción, hogy főpolgármesterként mennyire nem is volt benne a négyes metró leosztásban. Zseniális, ezek nem ismernek lehetetlent. :D

megamedve 2017.02.14. 09:58:29

@Trackers:
Nem én kezdtem a hülyézést, de ha már engemet "Csipetagyú, alul iskolázott, a hatalomnak "csakazértis" nemet mondó proli banda vagytok." -nak neveznek, azért had mondjam el én is a véleményemet.
Nem dolgom tanácsot adni senkinek, nem is akarok, nem ezért szóltam eredetileg hozzá a témához.

Az viszont meggyőződésem, hogy a jelenlegi rendszer nagyon veszélyes , a putyinizálódás, az elszigetelődés irányába vezet (az értelmesebbje menekül innen), és nagyon-nagyon rossz vége lesz ennek.

A jelenlegi kormány gondolkodásmódját tökéletesen kifejezi az, amit decemberben csináltak: nehogy szufficites legyen már a büdzsé, inkább gyorsan szórjunk el feleslegesen ezermilliárdokat (lehetőleg olyan helyekre, ahonnan viszonylag egyszerű azt átjátszani a szerelőkhöz, és még véletlenül se konszolidáljuk a kórházakat, stb), hiszen ha van lóvé, akkor azt el lehet lopni. Ne csökkentsük már az államadósságot, amikor már elfogadtattuk a hiány! Akkor hiánynak kell lenni!
Na ezt hívom én rablóbandának.
Amit az üzemanyagok jövedéki adójával csináltak az is a mentalitásukat tükrözi:
olcsó a benzin?, nehogy már hagyjuk! A magyar már megszokta a drága benzint, hát tegyünk rá az adóra egy lapáttal, így több jut a lophatóba! Jelenleg Ausztriában 30Ft-al olcsóbb az üzemanyag, mint itthon, köszönjük!

És mielőtt még bárki rákezdené, nem nem gyurcsánt sírom vissza, de esélyt sem adunk senki másnak, mert eleve bevesszük a dumát, hogy itt aztán senki nem lenne különb!
Hát szerintem pedig Shakespeare után: inkább tűri a jelen gonoszt, mint ismeretlenek felé sietne.
Hát ez van most, meg a gecibábnyáj.

fidesz maszop dk egykutya 2017.02.14. 10:33:38

@Kivlov: áh azt nem hiszem, nem akarta megcsalni apád az elvtársait, így csak az övéké volt, nyilván anyád is egy jóelvtársné volt, azért lettél te is "elvtárs".

@$pi$: hát igen, itt is jól látszik a szoros rokonság köztetek :)

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.14. 11:39:45

@nnnnnnnn:

"elkezdődött a "kinyírta az orbán a kezdeményezést" mantrázása"
Pontosan így van.

Most hozott az index egy cikket, hogy eddig minden aláírásgyűjtésnél 20% érvénytelen volt.
Azaz borítékolható, hogy most is.

Azaz a ballibeknek kell a bérrettegő mantra, miszerint a hatalom akadályozta meg.
Holott csak keveset gyűjtöttek.

index.hu/belfold/2017/02/14/ervenytelensegi_aranyok_a_korabbi_nepszavazasi_alairasgyujteseknel/
Az eddig népszavazási aláírásgyűjtések tapasztalatai alapján az aláírások negyede-ötöde ilyen-olyan okok miatt érvénytelen szokott lenni.

Weißkopf 2017.02.14. 12:02:27

@Ballib cenzúrázók réme 24: Naná, mert Takony Árpád budapesti kisdobosai 5-10 helyen is aláírnak, így növelve az érvénytelen aláírások számát. Tanultak a kék cédulás választások tapasztalatából...

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.14. 12:09:46

@Weißkopf:

Téged se az eszedért szeretnek ugye ?

Ha bárki (legyen az elvakult Gyurcsnyista, vagy Fideszes) 11-szer írta alá az ívet, az 1-nek számít.
Nincs emiatt levonás.
Azaz ha lenne ilyen Habony aktivista, az a Momentumnak segítség, de csak egy aláírás erejéig.

Ha teszem azt marahságot ír alá, nem valós nevet, az persze érvénytelen. De az meg olyan mintha alá se írta volna.
Nincs levonás.

Viszont van stabilan 20-25% érvénytelen szavazat.

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.02.14. 12:17:53

A liberális nihilisták direkt 20-szor is aláírták a népszavazási cetlit csak hogy majd elmondhassák hogy azért nincs népszavazás mert a fideszesek csaltak az aláírással. Ilyen megátalkodott hazudozók ezek a liberálisok. Semmit nem akarnak támogatni ami a nemzet felemelkedését hozná, semmi mást nem csináltak, csak tönkre tették az országot az elmúlt nyolcévvel.

SZAVAZZ ORBÁN VIKTORRA HOGY AKKOR IS LEGYEN OLIMPIA HA A LIBERÁLISOK ÁLTAL MEGVEZETETT NÉP NEM AKARNÁ!

Weißkopf 2017.02.14. 12:21:12

@Ballib cenzúrázók réme 24: Szerinted. Szerintem meg ha Gipsz Jakab aláírja az ívet az Astoriánál, 2 nap múlva meg a Blaha Lujza téren, azt csak a lakcímkártyák számítógépes összefésülése mutathatja ki. Ekkor lesz 2 aláírásból 1.

270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk 2017.02.14. 12:30:49

Nehogy mar a Demszkit hibaztasak a 4-es metro szetlopasaban. Igazsagtalan volna pont Ot vadolni, hiszen O csak a polgarmester volt 20 even at aki gyakran nyilatkozta, hogy a 4-es metrot tekinti elete fo muvenek, igazan nem felelhet minden csipcsup ugyert.

270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk 2017.02.14. 12:36:25

Szoval a Demszki mint fopolgarmester biztos, hogy nem felelos a visszaelesek miatt. Viszont alapossan megvizsgalnam az akkoriban, a nyariszunetekben alkalmi ejszakai portaskent alkalmazott egyetemistakat, mert ha valakik, akkor ok egesz biztossan felelossek lehetnek a szaz milliardok eltuneseben, mert a Demszki biztossan nem.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.14. 12:39:22

@Weißkopf:

Meg kéne tanulni olvasni:

index.hu/belfold/2017/02/14/ervenytelensegi_aranyok_a_korabbi_nepszavazasi_alairasgyujteseknel/

Az összes aláírást 2013 óta, az új népszavazási törvény elfogadása óta ellenőrzi a Nemzeti Választási Iroda.

---

A statisztika pedig azt mutatja 20-25% érvénytelen.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.14. 12:41:11

@270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk:

Azért az meglehetősen sokat sejtet, hogy a Demszky azt a 4-es metrót tekinti a főművének,

- amivel 20 éven keresztül kampányolt úgy hogy 18 éven keresztül egy kapavágás sem történt
- ami alatt szétlopták magukat az MSZP-s SZDSZ-es elkúrók,
- és amit Tarlós fejez be.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.14. 12:42:50

@Ballib Cenzúrázók Réme 26:

Már hiányoltalak..

Megijedtem hogy a ballib nickhamisítókat már nem is érdeklem.

Weißkopf 2017.02.14. 13:11:57

@Ballib cenzúrázók réme 24: Értem. Szóval az Orbán vezérelte Nemzeti akármi fogja ellenőrizni az aláírásokat. Akkor a bukta borítékolható.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.14. 13:39:19

@Weißkopf:

vagy inkább Scheißkopf:

"Takony Árpád budapesti kisdobosai 5-10 helyen is aláírnak, így növelve az érvénytelen aláírások számát. Tanultak a kék cédulás választások tapasztalatából..."

Senkit nem ér hátrány, mert azokból egy mindenképp érvényes aláírás lesz.

Weißkopf 2017.02.14. 16:30:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: vagy inkább Dreckhäuser néni:
"Senkit nem ér hátrány, mert azokból egy mindenképp érvényes aláírás lesz."
Persze, ha a 150 ezerből 20 ezer érvénytelen, akkor senkit nem ér hátrány, csupán a kezdeményezés lesz érvénytelen. Orvos látott már?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.14. 17:24:51

@Weißkopf:

"ha a 150 ezerből 20 ezer érvénytelen, akkor senkit nem ér hátrány, csupán a kezdeményezés lesz érvénytelen."

Tehát pontosan az lesz, mint lenne, ha a kisdobosok is csak egyszer írnak alá. Az meg már ne a túlbuzgó kisdobosok hibája legyen, ha nem sikerül a szükséges számú érvényes aláírást összegyűjtenetek. Du hast nicht alle Tassen im Schrank, mein Freund.

De kívánom, hogy sikerüljön az aláírásgyűjtás és legyen népszavazás. Bár nem egészen értem, miért csak a budapestiek dönthetnek, amikor az egész ország fizetné majd az olimpia költségeit. De hát nektek már nagy gyakorlatotok van abban, hogy más faszával veritek a csalánt.

"Orvos látott már?"

Dein Arzt läßt dich grüßen. Er vermißt dich in deiner Gummizelle.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.14. 17:51:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "nem egészen értem, miért csak a budapestiek dönthetnek, amikor az egész ország fizetné majd az olimpia költségeit"

Mert orbán semmiről nem enged országos szavazást.

A budapestit csak a második körben kaszálja el, hogy a momentumosok úgy érezzék, mintha még lenne demokrácia.

Weißkopf 2017.02.14. 18:13:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "ha a kisdobosok is csak egyszer írnak alá", akkor az az érvényes szavazatok számát növeli (sz.v.sz.). Vagyis ez nem lehet céljuk az Orbán-híveknek.
Hast du Komputer in deiner Gummizelle? Was für ein Komfort!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.14. 18:54:42

@Weißkopf:

Ha többször írnak alá, az is ugyanannyival növeli az érvényes aláírások - és nem szavazatok - számát. Egyáltalán honnan vizionálsz máris szavazatokat, amikor még csak az aláírásgyűjtés zajlik. Du bist nicht ganz dicht im Kopf. Außerdem kannst du mich mal kreuzweise. :)
süti beállítások módosítása