B1 blogcsalád



Matolcsy nem lophat következmények nélkül

2016. március 31. - nickgrabowszki

Zavar az Erőben, hiba a Mátrixban: időnként működnek a jogállamiság szilánkjai Magyarországon.mgy.jpeg

Áder előterjesztésére az AB például megállapította, hogy a közpénz nem veszíti el a közpénz jellegét csak attól, hogy egy alapítványhoz kerül.

Hiába pumpálta át alapítványokhoz Matolcsy az MNB pénzét, attól még nyilvánosságra kell hoznia, hogy azok pontosan mit is csináltak vele.

  • Például, hogy az államadósságot finanszírozzák-e a törvényi tiltás ellenére.
  • Vagy hogy miért költött milliárdokkal többet az Eiffel-palotára annak valós értékénél.

Hogy az ezoterikus vonzalmú jegybankelnöknek

titkolnivalója van,

azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy maga intézte el Orbán Viktornál a jegybanki alapítványok pénzét titkosító törvény elfogadását (amit most megsemmisített az AB).

Hogy Orbán szerint is

megalapozott Matolcsy félelme

a 250 milliárd forintos alapítványi vagyon sorsának nyilvánosságra kerülésétől, arra meg az utal, hogy 

  • belement a törvényjavaslatba,
  • de a kormánytól minél messzebbre helyezte, Bánki Erik nyújtotta be a gazdasági tárca helyett.

Most a Fideszen és a kormányon, meg Matolcsyn a sor, hogy valamilyen megoldást ötöljenek ki az új helyzetre.

  • Esetleg átnevezhetnék a MNB-t Postának. (a Posta adatszolgáltatási kötelezettségét korlátozó törvényt nem meszelte el az AB.)
  • Ha az nem megy, akkor a Postához csatolhatnák a jegybankot.

Nagyon kreatívak tudnak lenni ilyen esetekben. Elég csak a most megsemmisített törvényre emlékezni, amely szerint van az úgy, hogy a közvagyon elveszíti közvagyon jellegét.

Az már nem megy, hogy utólag elveszik az Alkotmánybíróság jogköreit az ügyvizsgálatára (ilyet is láttunk már), mert nincs meg a minősített többségük a Parlamentben. Mostanra valószínűleg azt is bánják, hogy nem számolták fel az egész testületet anno.

A tanulság: nem szabad hagyni a Fidesztől, a kormánytól, Orbántól független szereplőket a színen. Minden csapatban nekik kell játszaniuk, mert a végén még kikapnak.

A politikai kár most már megtörténik, ezzel nincs mit tenni. A büntetőjogi részt viszont

a Polt majd megoldja.

Az ügyészség ennél egyértelműbb ügyeket és nehezebb problémákat is kezelt már. Az ő önállósodásától például nem kell tartania Orbán Viktornak.

Csak azon szoktak elhasalni, ha ők viszik bíróságra az ügyeket, mert a bírák még mindig hajlamosak önállóskodni, még a NER 6. évének végén se paríroznak mindig.

De ha nem is viszik bíróság elé az ügyet, akkor nem lehet baj.

(Kép: Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr58549032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legeslegujabbkor 2016.03.31. 19:40:14

Hát ezt kénytelenek voltak elmeszelni, különben holnaptól 10000 új alapítvány kezdte volna meg tevékenységét.

2016.10.17. 14:27:55

„ A törvényről :Gyűjtemény

A törvény olyan, mint a pókháló, amely megfogja a kisebb állatokat, a nagyobbak azonban átjutnak rajta. A dongó beléje jutva széttépi, s kirepül belőle, a kis légy azonban fennakad benne.” Temesvári Pelbárt
.
„hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve! Ókor Óta tudott!
„Ha hitvány gazemberek kerülnek magas polcra, amennyivel méltatlanabbak erre, ugyanannyival gondatlanabbak és felelőtlenebbek lesznek, s eltelnek esztelen hetykeséggel és vakmerőséggel” (Demokritosz — 41/48) I. e. valamennyi! Lásd Moszkva/ Brüsszel/ TelAviv helytartói!
Szent Ágostonnak az a sokszor idézett mondása, hogy igazságosság nélkül az állam is csak egy rablóbanda,
„Fejedelmeid megátalkodottak és lopóknak társai, mind szereti az ajándékot, és vesztegetést hajhász” (Ézsaiás próféta 23. – privatizáció)

Amely országban a gonosztevők büntetés nélkül maradnak, gyilkosságok, ragadozások, minden Istentelenségek eláradnak, melyekért veszedelemre bocsátja Isten az országot…Mivel sokszor a kis lopót a nagy lopók felakasztják: sokszor aki sokat lop, aranyláncot visel, aki keveset, kenderkötélen függ. Pázmány Péter (Ma annyira szégyentelenek, vagy tudatlanok, mesterségük címerként hordják!) Sólyom elvtárs tiltja meg a privatizáció, ügyészségi felülvizsgálatát!

Aki száz, meg százezret rabol, bírája lészen annak, kit a szükség tyúkot rabolni kényszerített! Tiborc a Bánk Bánban!

Világít a torony 2017.01.24. 14:57:56

Akinek nincs egy MNB-és alapítványa, az annyit is ér.
süti beállítások módosítása