B1 blogcsalád



Valami van Amerikával, de senki se tudja, mi

2015. november 06. - nickgrabowszki

Illetve mindenki máshogy tudja.

Néhány napja írtunk már arról, hogy az összesküvés-elméletek a magyar kormányt is elérték, annak apropóján, hogy a kormánytévé Bogár Professzor Lászlót használta föl arra, hogy támogassa a magyar külügy álláspontját az amerikaiakkal szemben. Amit aztán a propagandaminisztérium hárombetűs leágazása is hírértékűnek talált.

6m4d2roxvymokedgs.jpegSzijjártó akkor azt állította, hogy

az Amerikai Egyesült Államok szeretne minél több bevándorlót látni Európában.

De mi lehet ennek az oka? Miért akarják ezt?

Ezt Professzor László - aki természetesen egyetért Szijjártó tézisével - el is magyarázza:

Európa, Oroszország és Kína között az utóbbi egy-két évtizedben kialakult együttműködés megmutatta, hogy ezek az országok jól kiegészítik egymást gazdasági, társadalmi és kulturális téren, és az Egyesült Államok ezáltal több területen is „feleslegessé és értelmetlenné” vált.

Minden tiszta és világos tehát. Tiszta összeesküvés-elmélet ez persze, de legalább konzisztens; a konteókat nem az inkonzisztenciájuk leplezi le (nehéz is volna, ha egyszer szerintük minden mindennel összefügg), hanem a cáfolhatatlanságuk.

Erre valami zavar keletkezhetett az Erőben, mert a Szijjártó nevű külügyminiszter pénteken Luxemburgban már azzal állt elő, hogy 

globális verseny zajlik kereskedelmi és gazdasági téren. Ebben a versenyben Európa lemaradt, mivel az Egyesül Államok és másik tizenegy ország aláírta a Csendes-óceáni Partnerségi megállapodást.

Most akkor mi van?

Sikeres Amerika vagy az összeomlás szélén áll? Mi ez a diszharmónia a hivatalosságok és ideológusaik között? Bomlik a szövetség a mentális egészségüket már elveszített emberek és a cinikus hatalomtechnológusok között?

De kinek áll ez érdekében?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr258055598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2015.11.06. 22:07:38

jobb helyeken bogárt -és nem csak ez az egy bogár van errefelé...- már régen a zárt osztályon kezelnék, de minimum erősen gyógyszereznék.

szabadság elvtársak! 2015.11.07. 18:45:23

@nandras01:
Nem az volt a kérdés, hogy Bogárral mit tennének jobb helyeken/ mondjuk "jobb" helyeken semmit, de a "bal" helyeken! Amerikáról szólt a kérdés! Egyes! leülhetsz!
Amúgy a kérdésre kérdés, Na! Vajon kiknek? Ne tégy úgy mintha nem tudnád. Miért is Sorosék látták el őket telefonokkal meg úti kalauzokkal és pénzel? Na akkor nézd meg ezt a videót hátha okosodsz! Hogy működik Amerika!
docs.google.com/file/d/0B_PDh_9PpNp5Q0NFemtZYnotX3c/edit?usp=drive_web

szabadság elvtársak! 2015.11.07. 19:04:37

Na? Megnéztétek?Nem meritek mi? Hátha fel kell köpnötök!

Siger 2015.11.07. 19:46:15

a szerencsétlen naív cionistaballib, mint ez a bloger is vagy nagyon hülye, amire kis esély van, vagy sok pénzt kap érte hogy leírja amit leír - ha tanulnának a történelem ismétlődéseiből rájönnének hogy ez nem összeesk.elmélet hanem a demokrácia ruhájába öltözött kapzsi profitéhség ami a világ megrontója - ezt a ny-london-brüsszel-telaviv tengely produkálja - mindig ugyan az de mindig egy kicsit más genyóság van a receptúrában - pl.most a migráció az új fűszer - és ha ezeken a ballib szarokon múlik akkor be is nyaljuk, mert ezeknek nincs értékrendjük és semmi nem szent - ha valaki fizet az anyjukat is eladják - hát ez van drága elvtársak, hazaárulók vagytok de sajnos még azt sem tudjátok hogy mi az - ébresztő!!!

Virágh elvtárs 2015.11.07. 20:02:44

A torkánál ragadta meg a kérdést az elvtárs !

Alick 2015.11.07. 20:18:02

"Most akkor mi van?"

Tulajdonképpen Szíjjártó kijelentése Bogárt erősíti, mert a TPP az USA (gazdasági oligarchiáinak) érdekérvényesítése, potenciálisan Kínával (a BRICS országokkal) szemben. Európa helyzete kritikus, mert a TTIP-vel szemben elég nagy az ellenállás, ugyanakkor a BRICS/Eurázsiai együttműködés lassan, de biztosan növekedésnek indult.
És itt jön a képbe a konteo, hogy az USA mindezt az Ukrajnai kavarással és a menekültválsággal (vagy éppen a diesel VW botránnyal) próbálja megtorpedózni...

Quentin vagyok Montargis-ból ! 2015.11.07. 20:26:49

Már a Wikileaks iratokban is látható volt, hogy mennyire irritálja az amerikaiakat az egyre szorosabbá váló orosz-európai kapcsolat.
Pár éve tehát úgy döntöttek, hogy bedobják a nagykalapácsot a pocsolyába, és kicsit megkavarják a kártyapaklit.
Ennek a következménye a mostanra előálló világpolitikai helyzet. Persze sok mindent ők sem láthattak előre. Például biztosan meglepte őket, hogy az oroszok milyen simán, szinte puskalövés nélkül szállták meg a Krímet. Vagy ahogy a szíriai konfliktusban pofátlanul átvették a kezdeményezést..

Siger 2015.11.07. 20:28:04

@Alick: egyik oldalról így igaz - másik oldalról pedig ahogy az usa 1918-ban elveszítette nemzeti függetlenségét /azaz megalakult a FED magán pénznyomtató egylet ami máig is működik/ az EU-val is ez a cél - homogenizálni - mivel az eu ember még relatíve gondolkodó ezért higítani kell hogy az identítása csorbuljon - és akkor az eu is irányíthatóbbá válik és akkor beállítható az usa mellé....stb. - mocskos meccs

naszoszo 2015.11.07. 20:30:49

Jópofi konteók, csak éppen az USA a II. Világháborúban megmentette Európát, és a Marshall-segéllyel talpra is segítette Nyugat-Európát. Szóval?

Köldök_szösz 2015.11.07. 20:46:48

hát mi lenne? hanyatlik természetesen a többi nyugati országgal együtt!
De azért még arra van ereje hogy rettentően kacifántos ármányos módon támadja a világ többi részét (főleg magyarországot) ráadásul a gyíkembereket beállítva bűnbaknak.

Siger 2015.11.07. 20:54:11

@naszoszo: óvatosan az usa méltatásával - a sztálini kommunizmust és a hitleri nácizmust is ők, azaz a cionista pénzhatalmi politika, NY-ban találta ki és pénzelte - vagyis a II.vh okozóinak vádlotti kispadján az usa ül. Ők a világ legnagyobb szarkeverői demokratikus ruhába öltözve "békefenntartó" felirattal a homlokukon - gyarmatosítanak és igába döntenek - és hol voltak amikor az 56-os balhé volt? Ja, hogy leosztották Európát Stálinnal? Most is bajt kevernek!

cybericius 2015.11.07. 20:58:51

1. Az, hogy az USA haldoklik, mert pl. a FED továbbra is fújja a lufit, az nem jelenti azt, hogy már nem erősek.

2. Konteo ide, konteo oda:
a) Soros a menekültek babusgatására szólított fel.
b) Az USA külügye is a menekültek cirógatására utasított minket.
c) A belföldi politikájuknak ez szöges ellentéte, azaz: valami bűzlik az USA EU politikájával kapcsolatban.
d) Egy-két EU-s vezető valószínűsíthetően a zsebükben van. Erre viszont nincs bizonyíték, az tény, de gyanús, hogy német lehallgatási botrány óta táncol Merkel úgy, ahogy az USA-nak érdeke.

naszoszo 2015.11.07. 21:12:10

@Siger: állításaid lélegzetelállítóak, az enyém is elállt.

Siger 2015.11.07. 21:18:01

@naszoszo: ha ez irónia akkor tied a hangszóró

Virágh elvtárs 2015.11.07. 21:43:23

Nem lennék a kapitalisták helyében..

Alick 2015.11.07. 21:49:38

@naszoszo: "a Marshall-segéllyel talpra is segítette Nyugat-Európát"

Régi történet... és ha jobban megpiszkáljuk, az európai csihi-puhiból az USA elég szépen profitált. Utána már nem volt rossz befektetés felhizlalni a harcban lefogyott fejősteheneket, különösen hogy ezek a megszelidített kérődzők tartották a kerítést a vörösökkel szemben...

Alick 2015.11.07. 21:53:13

@Virágh elvtárs: hát igen, fokozódik a nemzetközi helyzet... :) ha a németeknél elszabadul a menekülthelyzet, Merkel repül és a német nacionalizmus felébred csipkerózsika-álmából... akkor az is benne van a pakliban, hogy egyúttal Uncle Sam-nek is beintenek, ha túl sokat pattog.

jágör68 2015.11.07. 21:55:15

humansarefree.com/2014/05/cold-war-2-has-begun-us-and-nato-are.html

Erről van szó, nagyokos. A Birodalmak mindig is a folyamatos terjeszkedésre épültek.
De hiába a 9/11-es önmerénylet é Közel- Kelet leigázása- most Szíriában végleg beletört a bicska.
Márpedig közel- keleti olaj nélkül az USA- nak annyi. Legalábbis a mai "fogyasszunk, amennyit csak bírunk" formájában.
Ezt nyilván senki nem akarja- és ráadásul Oroszországnak rengeteg földgáz- és olajtartaléka van még a föld alatt.
A Közel- kelet megszállásával a NATO gyakorlatilag bekerítette Oroszországot és Kínát.
A migráncsok itt csak eszköz: feladatuk a káosz, minél több NATO katona állomásoztatása az orosz határokon.
Magyarország itt köpött bele a levesbe.
Bár a migráncs- invázió az oroszok érdeke is valamennyire, hogy addig is ezek kössék le a NATO európai vazallusainak erejét.
Szóval, a helyzet bonyolult- de az biztos, hogy nagyon sz@r.

Ricordo 2015.11.07. 22:07:15

@naszoszo: Persze, _akkor_ ez volt az USA érdeke. Több mint fél évszázada. De ebből semmilyen következtetést nem lehet levonni arra nézvést, hogy _most_ milyen helyzetben van az USA és mik az érdekei.

Pöff 2015.11.07. 23:51:17

@Siger:
egyenlítő blog
kettősmérce blog
444.hu
index meg még vagy tucatnyi szarházi balos libsi blog

káoszt okoznak zűrzavrt, sajátosan kiforgatják a szavakat...
mocsadék banda nem több

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.11.08. 00:19:37

@naszoszo: Maradjunk annyiban, hogy az USA vastagon felelős a második vikágháborúért.
Kezdve azzal, hogy akkor avatkozott be az I. világháborúba, amikor a felek már megegyezéses békét kötöttek volna, amelynek következménye az aljas versailles-i békediktátum volt, melynek következtében Németországban a revanspolitikára építő nácik kerlütek hatalomra.
A Második Világháborúban pedig Németország mellett az angolok és a franciák is elvesztették addigi nagyhatalmi státuszukat, és gyarmatbirodalmukat. Helyüket az USA vette át, és még a megmentő szerepében is tetszeleghetett. Zseniális.
Ennek az időszaknak (pax americana) a végéhez közeledünk, ami láthatóan nagyon nem tetszik az USA-nak, és ágál ellene minden lehetséges eszközzel, fortéllyal, erővel.
De a történelem folyásának ő sem tud megálljt parancsolni. Egyszer ő is a nagy birodalmak sorsára jut..

Tudományos libsizmus 2015.11.08. 00:33:41

Jó lenne észrevenni, hogy az USA háborút vív az egész világ ellen. Európa ellen is. Az egész világot pedig nem lehet legyőzni. Megkérdezhetnék a németeket, ők mesélhetnének nekik.

totalnick 2015.11.08. 00:45:52

a helyzet az, hogy az önveszélyes Bogárnak most igaza van.

we dont want arabs here..So what 2015.11.08. 01:23:11

Én tudom hogy mi van Ámerikával.
A vezetői faszkalapok. Az van Ámerikával.

we dont want arabs here..So what 2015.11.08. 01:26:35

@naszoszo: akarod hogy megmentselek, olyan áron amit pl az angolok fizettek érte?

midnight coder 2015.11.08. 07:27:18

@naszoszo: Az USA a II világháborúban a két egymással szemben álló csapat náci közül a rosszabbat támogatta. Az eredmény nálunk 40 év szocializmus. Köszönjük!

midnight coder 2015.11.08. 07:35:52

@we dont want arabs here..So what: Ennyire nem lehettek hülyék. Vannak nekik direkt erre a célra kitenyésztett Közel-Kelet szakértőik. Pontosan tudniuk kellett, hogy mi lesz a vége ha Szaddámot megbuktatják. És pláne tudniuk kellett, hogy mi lesz a vége az Arab Tavasznak.

A cél nem hiszem hogy Európa lenne - mi már régen nem vagyunk jelentős gazdasági vagy katonai tényező. Ők szerintem az orosz-indiai-kínai tengelytől tartottak, aminek a végén Európa max. egy pamacs lett volna. Ehhez pedig Putyint kellett megbuktatni.
Erre volt jó az ukrajnai konfliktus, és a szíriai is.

A menekültekkel való elárasztás pedig igazából csak füstfüggöny. Ha a világ azzal van elfoglalva, hogy Orbán kerítést épít szegény menekült kisgyerekek elé, akkor nem látja hogy ezt a sok millió embert az USA tette földönfutóvá.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.11.08. 08:54:33

Bogár leegyszerűsíti a dolgokat, de alapvetően jó irányban taoogatózik.

Gour 2015.11.08. 08:59:36

Biztosan igazsága van a magyar újnáciknak is de én azért szívesebben élnék az USA-ban mint az Oroszoknál. :)

Hundert Meters 2015.11.08. 09:10:10

www.youtube.com/watch?v=gGdcQMaLinE Jobb lenne, ha T. szerző informálódna a TÉNYEK-ről, mielőtt megpróbálja megvezetni a nagyérdeműt....

Siger 2015.11.08. 09:39:03

@totalnick: összességében mikor nincs igaza?

Siger 2015.11.08. 09:45:27

van írástávolságban, cionista politikát valló bárki? jelentkezzen be és meséljen már arról hogy mi van Amerikával, meg Izraellel meg............igazán érdekelne

jágör68 2015.11.08. 14:17:14

Ez van, gyerekek- minden vonzatával együtt:

www.worldometers.info/hu/

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.11.08. 14:18:22

@jágör68: Hol van jelenleg megszállva a Közel-Kelet a Nato által?

chepunk 2015.11.08. 15:34:04

És akkor mért is a ruszkik utaztatták át Szerbián a migránsokat?

midnight coder 2015.11.08. 16:26:40

@Gour: Anno az 1800-as években én is inkább fehér telepes lettem volna az USA-ban mint indián. De ez még nem igazolja erkölcsileg az indiánok kiirtását.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.11.08. 16:28:18

faszt sem érdekel az amerikai álláspont, ahogy őket se érdekli a magyar álláspont a latino-kerítésről

midnight coder 2015.11.08. 16:33:14

@jágör68: Ebből a rendelkezésre álló olaj és gáz mennyiségét nem tudja pontosan senki.

jágör68 2015.11.08. 16:57:33

humansarefree.com/2014/05/cold-war-2-has-begun-us-and-nato-are.html

Nemcsak az orosz olaj/ földgáz a cél.
De most nem lövöm le a (2) poént.
Az egyéni gondolkodás sosem árt.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.11.08. 16:59:46

Felszólítom jingle Bell kiszasszonyt, hogy országa ne korlátozza a mexikói bevádorlók bejutását a saját területére !

freestep 2015.11.08. 18:46:46

Az alapvető ellentét a BRICS államok és a nyugati (zsidó) tőke IMF között van. A FED egy magánbank ami a Rotschild birodalom tulajdona és az USA kormányának még ellenőrzési jogköre sincs felette. Vagyis, az USA úgy táncol ahogy Svájcban zenélnek nekik.
Afrika hamarosan lakhatatlanná válik a szárazság és a felmelegedés miatt... Etc etc etc.
A harc az erőforrásokért folyik és azért, hogy az IMF vagy a BRICS fog-e maradni a világban. Két zsarnok nem maradhat.
A hamarosan bekövetkező WW3 majd szépen megtizedeli az emberiséget. Ha nem teszi meg, akkor majd a természeti katasztrófák megteszik. Sokan vagyunk és a jelenlegi életstílusunk veszélyezteti az egész emberiség létét. Muszáj lesz visszalépni pár évtizedet és újragondolni a természethez való viszonyunkat. A tudományos fejlődést sajnos nem kísérte megfelelő morális fejlődés és most emiatt nézünk szembe természeti és társadalmi katasztrófákkal. Teljesen mindegy, hogy kiket okolunk bajainkért. A legfőbb probléma az összezevarodott emberi gondolkodás.
A természet még képes megújulni, még rendbe jöhetnek a dolgok. Ennek azonban sólyos ára van. Ez az ár pedig milliók halála. Fel kell végre ébredni a materialista álomból és megtalálni a helyünket a világban, a világegetemben. A másik választás a halál.

Exploiter 2015.11.08. 20:10:08

@freestep:

Logikus gondolat és attól tartok, egyre többen tartják majd logikusnak. Lehet ez egy önbeteljesítő jóslat is. De egy orosz-nato háború a globalizáció végét is jelentené.
Szerintem a ww3at a közgazdászok vezetik majd, drónok helyett excellel. Ja és ma már lehet, hogy zajlik is.

naszoszo 2015.11.08. 20:15:23

@Alick: Na ja, a háború mindig jó üzlet is azoknak az országoknak, amelyeknek a területét nem rombolja, és fegyverkészletét meg frissíteni tudja, kenyeret adva embereknek. Ez azonban mellékes előny volt. Ami meg a nyugat-európai fejősteheneket illeti, az államkapitalista blokk hatására olyan szociális piacgazdaság jött létre, ami talán példátlan az emberiség eddigi történelmében. A vasfüggöny lebontásával erőteljesebbé váló globalizmus azután kezdi lebontani ezt a mennyországot is.

naszoszo 2015.11.08. 20:27:35

@A megvalósult amerikai ólom..: Maradjunk annyiban, hogy az USA idealista elveket képviselt az I. vh-t lezáró békével kapcsolatban. A vesztes hatalmakat megalázó béke az európai hatalmak ostobasága volt. Az, hogy a II. vh-ban az európai hatalmak középhatalmakká degradálódtak, nem az USA műve volt, ahogy írtad, birodalmak emelkednek, majd süllyednek. Igen, biztos, hogy az USA is így jár majd, csak azt nem lehet tudni, hogy mikor.

naszoszo 2015.11.08. 20:33:39

@Siger: Nem árt az alapfogalmakat tisztázni. A cionizmus az a mozgalom, amely azt tűzte és tűzi ki célul, hogy a zsidók ne maradjanak a szétszóratásban, hanem menjenek vissza Izraelbe. Ennek alapján érdekelne, hogy mi érdekel?

naszoszo 2015.11.08. 20:41:02

@midnight coder: Lehet, hogy a mai nácik így gondolják, de azért nem árt figyelembe venni, hogy a németek a magyarokat is alacsonyabb rendűeknek tekintették.

naszoszo 2015.11.08. 21:03:49

@freestep: Felvilágosítanál arról, hogy a BRICS (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika) milyen eszmei, ideológiai, gazdasági közösség? Ezek feltörekvő, fejlődő országok, melyek a posztod második felében felvetettek tekintetében teljesen eltérő elvek alapján állnak. Hogy a nyugati tőke zsidó, ez bizonyos körökben alap, ez az egybítesek cumija. A nyugati tőke régóta részvénytársasági formában kisemberek pénzét fekteti be.
Hogy két hatalom nem élhet egymás mellett, ezt az 1945-89 közötti időszak cáfolja. Két hatalom nagyjából 44 évig harcolt, mire az egyik feladta.
Ami a világ sorsát illető pesszimizmusodat illeti, az anyagias világ remélhetően tudja magát nagyobb katasztrófa nélkül szabályozni. Ebbe most nem kezdek bele, mert hosszú.

Siger 2015.11.08. 21:07:01

@naszoszo: a mozgalomnál azért jóval több, de folytasd - minden érdekel amit a "mozgalom" magáénak vall mint nézet

naszoszo 2015.11.08. 21:11:26

@jágör68: Ne zavarjon, hogy az USÁ-nak bőven van olaja és földgáza.

naszoszo 2015.11.08. 21:16:17

@Siger: A cionizmus névadója a Cion/Sion-hegy, és semmi mást nem jelent, mint a zsidók visszatelepülését Izraelbe. Azt, hogy fűzfák mit értenek még bele ebbe a fogalomba, azt inkább Te meséld el.

freestep 2015.11.08. 21:30:45

@naszoszo: A BRICS államok éppen úgy meghatározó világbankot szeretnének mint az IMF, tehát konkurrencia az IMF-nek. A kommunista hatalom nem állt teljesen szemben a nyugati tőke törekvéseivel, sőt. A kommunizmus szükséges volt megakadályozandó egy polgári Oroszország létrejöttét. A kommunista gazdaság sohasem volt a nyugati tőke konkurrenciája. Amitől ők félnek, ill. az USA fél leginkább, az egy Németország- Oroszország gazdasági szövetség. Az USA gazdasága a petrodolláron alapul már jó ideje, amióta megszűnt a dollár aranyfedezete. Ha az olaj árát elválasztanák a dollártól, az az USA gazdaságára végzetes lenne. Szaddam Euróért akarta adni -> halott. Kadhafi egy közös afrikai valutához szerette volna kötni -> halott. Putyin a rubelhez és a juanhoz akarja kötni, nos, ő még nem halott, mert ugye az oroszokkal nem lehet csak úgy büntetlenül baszakodni. Az USA fő gondja a petrodollár, BRICS államok pedig nem szeretnék dollárért adni az olajat. Szóval, a dollár jó ideje már hitelvaluta, ha ki akarunk helyezni pénzt, csak nyomtatni kell mindig. Ezt csinálja a FED. Viszont a hitelnek kamata van, ami nem áll rendelkezésre a rendszerben, ezért a hitelpénz a gazdaság állandó növekedését igényli, ami nem tartható a végtelenségig, már csak a nyersanyagok véges készlete miatt sem. A dollár addig erős valuta, amíg az olajra kereslet van. Ha bármi sérül a rendszerben, az USA gazdasága összeomlik, éppen a fedezetlenség miatt.
Ezekről a dolgokról talán egy pénzügyi szakember jobb leírást tudna adni, de naggyából ez a lényeg. Az USA-nak semmi sem drága, csak hogy megvédje a petrodollárt.
Az, hogy az egyik nagyhatalom (Oroszország) feladta, a legsúlyosabb tévedések egyike. A kommunista uralom vége egyáltalán nem jelentett semmiféle feladást, sőt.
A pesszimizmusom pedig súlyos realizmus, ezt hamarosan te is látni fogod. Egy egoista, túlfogyasztáson alapuló rendszer soha sem lesz önszabályozó. A szabályozás esetleg úgy valósulhat meg, hogy mindig súlyos katasztrófák állítják meg a hülyeséget. Az egyiknek éppen előtte állunk.

Siger 2015.11.08. 21:39:56

@naszoszo: a cionista mozgalomnak van politikai hitvallása, irányvonala, felfogása?

freestep 2015.11.08. 21:44:56

@naszoszo: "A cionizmus névadója a Cion/Sion-hegy, és semmi mást nem jelent, mint a zsidók visszatelepülését Izraelbe"
Ez pontosan így van. Mindenekelőtt szükség volt egy Izraelre.
Hogy is lett Izrael?
Ehhez persze az USA-t bele kellet rángatni a háborúba. Az USA nélkül sokkal tovább tartott volna a világháború, kétséges kimenettel, a nácik eléggé közel voltak az atomfegyver kifejlesztéséhez. Az USA-t nem biztos, hogy érintette volna a háború egyébként.
Ne értsd félre, semmi bajom Izrael létével, sőt, szerintem minden nemzet megérdemel egy országot ahol élhet és nem kell kisebbségként szétszórva lennie. Mondjuk a Kurdok is megérdemelnének egy országot mellesleg...

Siger 2015.11.08. 21:51:31

@freestep: ja, miközben hátba döfték németországot, vagyis elárulták azért hogy a vh. kimenetét megfordítsák, cserébe kérték palesztínát - ez a cion politika - miközben: ny.-ban a normális zsidó rabbik tüntetnek izrael megszüntetéséért

freestep 2015.11.08. 21:58:36

@Siger: Nem döfték hátba Németországot. Németországot a kezdetektől fogva felhasználták és a tőkés körök feláldozták inkább zsidók ezreit - akik mellesleg teljesen ártatlanok voltak Németország bajait illetően - csakhogy a céljaikat megvalósíthassák. Gyakorlatilag a háború mindkét oldalát ugyanazok pénzelték.
Való igaz, a nagyon vallásos zsidók egyébként tényleg anticionisták, nem tudom hogy miért, nem igazán értek hozzá, hogy mik a zsidó vallás alapelvei és miért ez a szembeállás.

A 2. világháború tulajdonképpen már az első után be volt tervezve, méghozzá Németország ismételt felhasználásával. Az 1. világháború után direkt teljesíthetetlenül súlyos jóvátételt róttak a németekre csak azért, hogy megágyazzanak egy újabb háborúnak.

Siger 2015.11.08. 22:14:29

@freestep: a cárizmusból elmenekült zsidók többségét németország fogadta be és biztosított életet számukra - az I.vh-ban a németek álltak nyerésre - a zsidók végig támogatták a német államot - aztán jött az üzlet: átálltak a másik oldalra azzal hogy behozták az usa-t, cserébe palesztínáért - ezt árulásnak nevezik..........és ilyenekből volt és van néhány húzásuk
szóval a cionistákról ennyit

Siger 2015.11.08. 22:21:33

@naszoszo: olvasgass a cionistákról kicsit többet mert nem csak az izraelbe költözésről szól amit művelnek

freestep 2015.11.08. 22:48:10

@Siger: Nagyon úgy tűnik, hogy az elejétől fogva tervezve voltak a dolgok és Izrael megalapítása volt egyfajta cél. Az, hogy zsidók települtek Németországba, szinte még kapóra is jött a későbbiekben...
Sajnos a mostani események is eléggé tervezettnek tűnnek.
pl. Az USA belháborúkat kezdeményez az iszlám világon belül, szítva a síita-szunnita ellentétet. Amikor eléggé meggyengültek és megtámadják Izraelt, akkor fog az USA nyíltan belépni.
A NATO számára nagyon is kapóra jött Oroszország jelenléte a közel-keleten. Az oroszok nyitottak egy frontot Asszad oldalán, és a NATO éppen ezt akarta, azért bombázgatott csak immel-ámmal, hogy az oroszok belépjenek a háborúba Irán oldalán. Ezzel meggyengítik oroszországot, ami hamarosan kénytelen lesz egy második frontot nyitni Ukrajna térségében. Így sokkal kevesebbenergiája marad majd az Európai frontra.
Egyelőre Kínának nem érdeke egyik térségben sem beavatkozni, ezért nehéz lesz az oroszoknak számítani rájuk, mint szövetségesekre.
És hamarosan kezdetét veszi a háború Európában. Oroszország várhatóan nem fogja bírni a kétfrontos háborút, miközben a NATO kipihenten néz elébe egy konfliktusnak.
Igen erős háborús aktivitás várható Németország és Franciaország területén. Valószínűleg Magyarországon csak átrohannak a hadak mindent kifosztva, de valószínűleg nem leszünk kifejetten konfliktus zóna.

jágör68 2015.11.09. 07:46:43

@naszoszo:
A pala- bizniszre gondolsz?
Mert az bedőlt- csak elfelejtettek szólni...

Siger 2015.11.09. 09:13:17

@freestep: abszolút egyetértek! - jó lenne ezekről társadalmi szinten beszélni de erre valahogy nincs megfelelő ÁLLANDÓ fórum - és főleg a ballib oldalnak lenne szüksége a tisztánlátásra - bár ott szerintem nem tisztánlátás probléma van, hanem érdek - sajnos

naszoszo 2015.11.09. 21:02:31

@jágör68: Ha elég idős lennél, akkor emlékeznél a 73-as olajválságra. Az iráni sah bejelentette, hogy a világ nyersolaj-készlete csak 2-3 évtizedre elég, ezért sokkal drágábban kell adni. Az amerikai elnök pulóverben hirdette meg az energiatakarékosságot. Ma 100-150 évre becsülik az olajtartalékot. Szóval ennyire vedd biztosra, hogy a palaolaj/gáz-biznisz bedőlt. Hacsak Neked nem szóltak valamilyen mértékadó helyről.

naszoszo 2015.11.09. 21:16:18

@Siger: Nem, mert félrevezetett emberek a zsidó összeesküvésnek tulajdonítják sikertelenségüket a gazdasági életben, szerelmi életükben stb. És ezt nevezik cionizmusnak, mert a hozzád hasonló jobb érzésű embereknek a zsidózás mégis csak ciki.
Azért nem ártana számolni is egy kicsit. A világ népessége ma kb. 7,5 milliárd ember. A világon élő zsidók száma talán eléri a 15 milliót, és nagyjából a magyarok lélekszámával egyenlő. Ha elfogadjuk azt az állítást, hogy a világ lakosainak 1%-a a világ vagyonának kb. 20%-ával rendelkezik, akkor a 0,2%-nyi zsidóság hogy uralhatná a világot?

naszoszo 2015.11.09. 21:42:29

@freestep: Állításaid számomra, aki nem vagyok közgazda kicsit zűrösek. A BRICS tudomásom szerint valóban törekednek IMF-szerű szervezet létre hozására és a dollárelszámolásról való függetlenedésre. A BRICS-államok közül egyedül Oroszország rendelkezik számottevő olaj- és gázvagyonnal, tehát nem állítható, hogy a BRICS-országok nem akarnak dollárért szállítani olajat. Gazdaságuk egyébként sem rongyol már olyan nagy sebességgel.
Az, hogy Oroszország polgári fejlődését a bolsevizmus akadályozta meg, inkább vicc. Hogy a német-orosz szövetségtől olyan nagyon félne az USA, nem hiszem. Egy ilyen szövetségben Oroszország csak a nyersanyagszállító gyarmat lehetne,
A dollár aranyalapról való leszállítása tény, az új alap a gazdasági teljesítmény lett. Az USA egyre kevésbé van rászorulva az olajimportra, a petrodollár fogalmát nem értettem, valami összekeveredett.

naszoszo 2015.11.09. 21:49:57

@freestep: Palesztina angol fennhatóság alatt állt, Izrael létrejöttéhez nem kellett az USÁ-t belerángatni a 2. vh-ba. Gondolom, hogy nem gondolod azt, hogy a zsidók vették rá a japánokat a támadásra, vagy pl. Magyarországot, hogy hadat üzenjen az USÁ-nak.

naszoszo 2015.11.09. 21:54:15

@Siger: Az 1. vh. idején a cionizmus periférikus jelentőségű volt. A német zsidók emancipálódtak, és eszükben sem volt elárulni Németországot azért, hogy egy sivatagi országba vándoroljanak.

Siger 2015.11.10. 09:36:15

@naszoszo: nálad komoly hiányosságok vannak - előrebocsátom hogy bújjál ki az összeesküvés vád alkalmazása mögül és történelem tényeire alapozva próbálj meg gondolkodni és írogatni - ha időm engedi az összes megjegyzésedre válaszolok - remélem segítek felébredni

Siger 2015.11.10. 12:51:34

@naszoszo: a sikertelenség indoka mögül is ki kellene bújni mert jómagam is meglehetősen az vagyok /teszek is érte/ mégis tisztán látom ami művelnek - ha annyi könyöklést és átverést csinálna a keresztény világ mint legfőképp a cion, akkor valós képet kapnál az állásról - nagy eséllyel nem kellene szégyenkeznünk

Siger 2015.11.10. 13:04:39

@naszoszo: a petrodollárról egyszerűen: egy termék árfolyamát a keresettsége határozza meg /tőzsde/ - az usa elintézte hogy minden usd-ben legyen működtetve, elszámolva - pl. ha te utalsz akár 1usd-t is a világba, azon az usa "keres" - szóval ha a világ másik pólusa készül amire készül pl.juan elszámolás, akkor az olaj kereskedelem és egyéb kereskedelem súlyos %-a nem dollárban fog zajlani - na ez az a pillanat amikor az usd nem lesz keresett, és az árfolyamával súlyos gond lesz. Ettől valóban lehet félnie, mert elveszti vezeti szarkavaró pozícióját. Ezért fontos számára az eu-t is a gazdasági irányítása alatt tartani - ha tudja! És így már az is érthetővé válik hogy nagyon is fél a német orosz kooperációtól, mert amerre mennek a németek arra megy az eu - és ez gáz az usa-nak.

Siger 2015.11.10. 13:19:19

@naszoszo: Izraeli gondolatok: figyelmedbe ajánlanám a Balfour egyezményt /már elérhető a szöveg/ amiről a cionzsidó és ballib vonalak mélyen hallgatnak - sajnos az oktatás is. De ami késik nem múlik. A Balfour egyezmény az amikor a amerikai és német cion vezetők felajánlják /titokban/ az angol kormánynak hogy megfordítható a háború állása, ha az usa belépne a háborúba - ezt az akkor már ny-ban székelő cion politikai befolyás simán le tudta mutyizni - cserébe kérik Palesztínát - vagyis ha a háború úgy ér véget ahogy sunyiban megállapodtak, akkor anglia levonul a Paleszt. földről és átadja - ez történt?
A Balfour egyezményt ki generálta? a rothschild és a warburg bankház az angol zsidó külügyminiszterrel - szép csapat!

Siger 2015.11.10. 13:31:57

@naszoszo: I.vh cion árulása = a világ egyik legnagyobb átverése - a Balfour egyezmény csak a világháború után a párizsi békeegyezménykor derült ki a Német vezetés számára, amikor a lényegében győztes Németország mégis csak veszített /ehhez kellett az usa belépés, különben a Németek tarolnak velünk együtt!!!/ - a zsidókat befogadta a német állam és felnevelte, majd jött a hazaárulás zsidó módra - ezután TE mit tennél? perzse hogy utálat indult és zsidó kirekesztések, amit a cion zsidó politika megtorlással vett tudomásul - a társadalom kiéheztetése és a márka árfolyamának mesterséges meggyengítése következett - ez volt a gazdasági mélypont a németeknél + a területek elvesztése......ebből kanyarodik a II.vh. ahol ezek a szép emberek újra szerepelnek....

Siger 2015.11.10. 13:48:35

@naszoszo: tehát nem antiszemita vagyok, és a társadalom többsége sem az, de a valóságról és a tényekről beszélni kell - ezt nem szeretik az elvtársak és váddal illetik az embereket, meg összeesk.elmélettel - a baj az, hogy szemita viselkedés és stratégia folyik, amiről pedig nincs említés - a cion zsidó mentalitás nem mindig azonos a zsidó emberek véleményével, de mégis hatással van a teljes zsidóságra - nagy baj még az is hogy a cion politika beáldozza a sajátját is ha kell pl. hitlert a cionzsidó pénz finanszírozta, 1913-1919 között a nácikat brutálisan megerősítették, miközben tudták jól hogy hitlen antiszemita és súlyos üldöztetés lesz - mégis beáldozták a tömegeket /holokauszt/ és most pedig ráküldik a muszlimokat az eu társadalmakra, nem törődve hogy újra üldöztetés lesz - még mindig olyan frankó minden?

Siger 2015.11.10. 18:17:01

@naszoszo: még egy kis összeesk.elmélet: az I.vh. sunyi befolyásolása után a zsidóságnak papírjuk volt arról hogy Palesztínába betegyék a seggüket - a nyilatkozat azonban előírta azt is hogy csak a Palesztín nép teljes autonómiájának biztosításával élhetnek ott - ha egy gyorsított felvételen néznénk a Palesztin területek alakulását akkor láthatjuk hogy mára már teljes az izraeli fölény és elnyomás - mindezek után olvasd a mai híreket - adom a linket: index.hu/kulfold/2015/11/10/izraeli_miniszter_nincsen_szukseg_palesztinara/
Korrekt ugye?
Na ez az a politika amivel az egész világot provokálják. Agresszívek és sunyik. Izrael az usa-val együtt a világ legkeményebb agresszorai.

naszoszo 2015.11.10. 22:41:43

@Siger: Sikerült összehozni az antiszemita irodalom nagyjainak, Drábiktól Freefmannig koholmányait. Csak hát, a cionizmus a náci őrületig jelentéktelen gondolat volt. A Balfour-nyilatkozat (nem egyezmény, mert annak nyomára nem sikerült rátalálnom) pontosan megmutatja ennek akkori súlyát.
Amerikát a német tengeralattjárók akciói vitték a háborúba, véleményem l. előbb.
Izrael mérete nagyjából a Dunántúlé, méreteinek változása vihar a biliben, a palesztinok földje Jordániára is kiterjed.
Ha egy izraeli miniszter a palesztin terrortámadások hatására azt mondja, hogy ha a palesztinok szerint Izraelnek nincs joga a létezésre, akkor az fordítva is igaz lehet, akkor hülyeséget beszél.

naszoszo 2015.11.10. 22:45:12

@Siger: Sajnos tovább már nincs időm - és más szakmám miatt felkészültségem sincs - az antiszemita irodalom általad ide szajkózott állításaival foglalkozni és vitatkozni, társalgásunkat befejezem.

Siger 2015.11.11. 09:55:06

@naszoszo: www.icsresources.org/content/primarysourcedocs/BalfourDeclaration.pdf
Persze lehet mindenre azt mondani hogy antisz.irodalom, csak a történelem mégiscsak tele van konkrétumokkal ami ma szimpla üzleti logikával világosan összeáll. A mindennapok eseményei is a mai pénzügyi lobbi érdekeit kíséri - miért probléma ha az ember ezt átlátja mint a saját cégének az eseményeit, és megnevezi azokat akik ezt ugyan palástolva de véghezviszik. A baj az hogy az üzleti logika haszonra van kiélezve és vannak azok akik betegesen profit hajhászok - ha ezt magukkal csinálnák nem lenne baj, de hogy a világ népességével megy a kísérletezés és a sunyi üzletelés az a gáz - és mindent a demokratikus emberi létezés biztosítása miatt teszik - hogy oda ne rohanjak!
Ezt nevezik szemita politikának és ez nem összeesk.elmélet - maximum vak vagy.
élmény volt - üdv.

freestep 2015.11.11. 22:26:16

@naszoszo: Természetesen nem a zsidók vették rá Magyarországot és Japánt a támadásra. Nem állítottam ilyet.
Nos az, hogy hogyan is uralhatják (akarják uralni) a zsidó tőkések a világot, elég egyszerű: Nézzük meg, hány jegybank van a Rotschild család tulajdonában. Egy ország pénzügyi helyzetét éppen a jegybank az, ami meghatározza. Mindemellett a Rotschild (és velük szövetséges) családok vagyona messze felette áll a világ összes tőkés tulajdonosának a vagyona felett. Hát így.
Egy lehetséges Orosz-Német együttműködés során Oroszország nyilván nem csak nyersanyagszállító lenne. Éppen fordítva, Németország lenne az, ami technológiát szállít és gyártást helyez ki Oroszországba, ahol rendelkezésre áll a nyersanyag, az energia és az olcsó munkaerő szinte korlátlanul.És még egy nagyon fontos dolog: Oroszország közel van! Ez nagyon fontos. Éppen ezért lehetne ez egy világszinten legerősebb gazdasági szövetség. Ha ehhez pl. euro elszámolás társul, az USA szinte teljes egészében kiszorul Európából gazdaságilag, és persze katonailag is, hiszen általában a gazdasági szövetségeket katonai szövetséget támogatják: EU-NATO, BRICS államok, régebben KGST-Varsói szerződés.
Az pedig nem lényegtelen momentum, hogy a meghatározó tőke zsidó tőke, mert ez a tőke a zsidó érdekeket szolgálja. Nincs ebben semmi antiszemitizmus, puszta tények.
Nagyon érdekes dolog, hogy a zsidók egyre inkább (különösen a cionisták) eltávolodnak a vallási alapoktól, egyre inkább ateisták. Tehát a vallás, mint a zsidó identitás alapja egyre inkább háttérbe szorul. Kell helyette valami más, és ez a holokausztbiznisz. Az áldozatidentitás. Ez folyik nálunk is a vízcsapból és rögtön antiszemita, aki szólni mer, hogy talán elég lenne már belőle. A holokausztot mesterségesen plántálják a köztudatba és akarnak gerjeszteni egyfajta bűntudatot a magyarokban és a németekben annak érdekében, hogy "bűnösként" "jóvátételként" támogassák ezen országok a törekvéseiket.
Ezennel és sokadszor ismét kijelentem, a holokauszt miatt nem vagyok hajlandó szikrányi bűntudatot sem érezni. Nem vettem benne részt és nem is tennék ilyet sem zsidókkal, sem másokkal. Az áldozatok és az elkövetők is meghaltak már. Abba kellene végre hagyni. Örökre. Nem beszélni többet róla. Ahogyan nem beszélnek a japánok által elkövetett bűnökről amiket a kínai hadifogjok ellen elkövettek (élve boncolták fel az "orvosi" kísérletek során stb). Nem hiszem, hogy valaha lettek volna a japánoknál kegyetlenebbek a világon.

Siger 2015.11.12. 17:22:01

@freestep: szerintem a holokauszt kialakulásához elég sok közük volt a zsidó tőkéseknek - mondhatnám azt is hogy ők okozták a kialakulás alapjait - majd hagyták beáldozni saját népüket - mindezek után hitler és az egész európa a mai napig óriás rekflektorok közepette szégyenkezik - mi vagyunk antiszemiták miközben ők a szemiták - súlyos - ezt nem szabad hagyni
süti beállítások módosítása