B1 blogcsalád



Húsz éve ugyanaz a cég kátyúz a II. kerületben

2015. október 06. - pelikanjozsef

A Puhi-Tárnok út- és hídépítő Kft. most egy 120 milliós megbízást kapott a Láng Zsolt vezette kerülettől. 

oreskuvo.jpgA Puhi-Tárnok Út- és Hídépítő Kft több mint húsz éve az egyetlen olyan társaság, amelyik a II. kerületi önkormányzat útjain kátyúzást végez. A cég neve akkor lett híres, amikor

az egyenruhájába öltözött munkások aszfaltozták újra annak a II. kerületi templomnak a környékét, ahol Orbán Ráhel esküvője zajlott.

A II. kerületi önkormányzat akkor tagadta, hogy ők állnának a felújítás mögött, a cég pedig nem szólalt meg arról, ki bízta meg őket a munkákkal. Egyes sajtóorgánumok tudni vélték, hogy valójában a cég egyik alvállalkozója dolgozik a terepen, de azóta se derült ki,  ki rendelte meg a munkát. 

A legfrissebb Közbeszerzési Értesítőből kiderült, hogy most egy 120 milliós keretösszegű szerződést kötött velük a fideszes Láng zsolt vezette önkormányzat.

A Puhi-Tárnok Kft-ről már 1997-ben úgy írt a Magyar Narancs, mint a kerületben évek óta kátyuzási munkákat végző cégről. Annak ellenére maradt a cég a kerület főkátyúzója, hogy már akkoriban arról számolt be a Narancs, egyes információk szerint Balogi Gyula,

az akkori jobboldali alpolgármester nagymarosi nyaralójához éppen ez a cég épített utat.

Balogi az értesülést tagadta, az ismeretlen magánszemélyek tulajdonában álló cég pedig nem szólalt meg abban az ügyben sem.

(Kép: 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr847894950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.10.06. 15:12:13

Szánalmas. Igen, ez a poszt a szánalmas.

Cifu78 2015.10.06. 15:29:24

LoL. Ez nem egyenlítő.blog, hanem szánalmas.blog.
Csak úgy érdekességként: az elmúlt húsz évben volt szocialista polgármestere is a kerületnek (Horváth Csaba). Ha a cég ennek ellenére megőrizte a megbízásokat, akkor lehet, hogy esetleg jól végezte a munkát, és esetleg ezért nem cserélte le az önkormányzat? Már ha ezt sugalja a fenti iromány, de ugyebár mint tudjuk, a komolyabb munkákra amúgy is közbeszerzést kell kiírni.

Azért örvendetes, hogy bármire rá lehet húzni a botrány jelzőt, és ezzel kattintást generálni.

A kedves cikk(?) írónak pedig javaslom legközelebb alaposabban nézzen utána annak, amiről ír, mert botrányosan ostobaságokat tud összehozni. Az "ismeretlen magánszemélyek" ugyanis ott van e-cégjegyzékben. Egy kicsit esetleg nem ártott volna utánanézni a fröcsögés előtt? :D

Cifu78 2015.10.06. 15:53:28

Ja, most nézem, pelikanjozsef felhasználó létrehozva: 2015.08.16.
Hát hiába, az egyenlito.blog is akkor ért valamit, amikor még indult, és lelkes emberek alkották. Mostanra ez is lezüllött... :(

ubul2000 2015.10.06. 18:28:32

Ilyen nevű alpolgármestere nem volt a II. kerületnek.

fifibá55 2015.10.06. 21:34:00

Az lenne az igazi leleplezés, hogy egy másik fityiszes cég _csinálja_ a kátyúkat, hogy ez meg eltüntethesse. Hol marad a fantázia?

bonebear · http://cinca.blog.hu 2015.10.06. 21:35:29

Most akkor ll. kerület, vagy II. kerület? (kis el vagy nagy i) A egyik betűtípus furán szedte.
süti beállítások módosítása