B1 blogcsalád



A Fidesz 4 legnagyobb hazugsága menekültügyben

2015. június 13. - nickgrabowszki

 

Mivel ebben a nyitott és barátságos országban egyre több a hazugság az ügyben, különösen az országot vezető nyitott és barátságos kormány, az azt uraló pártok és politikusok, illetve kifejezetten a nyitott  és barátságos miniszterelnök részéről,

ideje hát, hogy rendet vágjunk a dologban.

migr_1.jpg

Légi úton érkező migránsok

1. A plakátkampány az embercsempészekhez szól.

Erről Orbán beszélt pénteki szokásos interjújában. Az nyilvánvaló volt, hogy a kampány nem a migránsokat célozza meg, hiszen azok jellemzően nem beszélnek, nem értenek magyarul. Nem túl hatékony tehát éppen ezen a nyelven megszólítani őket. (És most a megszólítás stílusától elegánsan tekintsünk el.) Hacsak nem éppen a határontúli magyarokhoz szól a plakát. De a kontextust tekintve ez nem túl valószínű. Mint ahogy a nyelvi problémák okán az sem, hogy a közel-keletiek lennének a célcsoport.

Kell tehát valami magyarázat, amelyik elfedi, hogy a megszólítottak áttételesen a magyarországi választók, akik jellemzően ezen a nyelven értenek.

Az értelmetlenséget Orbán azzal próbálta feloldani, hogy az embercsempészeknek szól. Akikre szintén nem nagyon jellemző a magyar nyelvtudás. De mégha értenék is a nyelvet, akkor meg az nem világos, hogy

miért aggódik a kormány a magyar embercsempészek munkájáért?

Emellett, tekintve, hogy a plakátkampány 400 millió forintba kerül, nem lett volna olcsóbb ennél még az is, ha az embercsempészeket személyesen keresi meg Pintér Sándor?

2. Nincs semmi probléma a plakátok hangnemével.

Ezzel többen is érveltek kormányoldalról, leginkább Lázár a csütörtöki KormányinfónAusztriában, Spanyolországban, Dániában, Svájcban és Nagy-Britanniában is indult hasonló kampány - ez igaz. Azonban Svájcban például nem a kormány, hanem egy populista-jobboldali párt, az SVP, a helyi MIÉP indította (bár az igaz, hogy Magyarországon mára a Fidesz vált a MIÉP-pé), Dániában meg nem azt írták a plakátra, hogy nem vehetik el a helyiek munkáját, hanem ellenkezőleg, azt hogy dolgozniuk kell.

Tőlünk nyugatabbra, a valódi célországokban a szociális ellátótrendszerre nagy nyomást helyez a további migráció; Magyarország viszont konzultációnak nevezett

hecckampányra is többet költ, mint menekült-ellátásra.

3. Több 100 ezer bevándorló érkezik Magyarországra.

Orbán szerint ha egy baloldali kormány lenne most hatalmon, akkor már menekültek százezrei lennének az országban.

“Három év múlva már nem tudnánk, hogy Párizsban, Londonban, vagy Budapesten vagyunk.”

Ez orbitális hazugság. Három év alatt akkor sem érkezne Magyarországra több százezer migráns, ha kifejezetten ide invitálnánk őket. Egyszerűen azért, mert csak tranzitország vagyunk:

nem itt keresik a boldogulásukat.

A menekülthullám már tavaly megháromszorozódott, csak akkor a magyar rendőrség akadály nélkül átengedte őket Ausztria felé. Ezt december óta a - német-osztrák tiltakozás miatt - már nem lehet megtenni, ezért a jelennek meg a Magyarországon menekültstátuszért folyamodók között. Mivel azonban őrizetbe venni és bezárni a vonatkozó szabályok szerint nem lehet őket, az eljárás megindítása után 1-3 napon belül, úgyszólván tehát azonnal továbbindulnak a valódi célországok felé.

Ha ezekből fizikailag vissza is lehetne zsuppolni őket, mint ahogy ez nem lehetséges, akkor sem maradnának tovább Magyarországon, hanem

ismét visszamennének Berlin vagy Stockholm felé.

Addig nem lehet őket megállítani, amíg Ausztria föl nem épít egy vasfüggönyt a nyugati magyar határon. Ezért a probléma megoldása összeurópai elképzeléseket igényel. Magyarország önállóan nem tud lépni az ügyben, de nem is kell neki. Nem megoldás se az őrizetbe vétel, se egy szerb-magyar határzár, se a visszatoloncolás Szerbiába. Ugyanazért, amit már fejtegettünk. Mi akadályozná meg őket, hogy ismét átkeljenek?

De Magyarországon csak akkor lenne több százezer menekült egyszerre, ha a Fidesz-kormány őrizetbe venné őket, és táborokba koncentrálná. De az biztosan nem emlékeztetne se Londonra, se Párizsra.

4. Akinek nem tetszenek az idegenellenes plakátok, és nem akarja látatlanban megbélyegezni a migránsokat, az mindjárt egy óriási menekülttábort szeretne Magyarországból, ahol szomáliai, iraki, afgán és albán milliók élnek néhány magyar mellett.

Ez eddig csak implicit volt, nehéz lett volna azzal érvelni, hogy az ellenzék menekültek százezreit akarja Magyarországra hozni (noha a gazdasági bevándorlók szervezett betelepítése nem volna példa nélküli a magyar történelemben). Orbán viszont a föntebb említett interjújában explicitté tette, most már könnyebb rá azt mondani, hogy

ez egyszerűen hazugság.

Kétségtelen, vannak (és nem kis számban) a nemjobboldalon moralisták és szépségkirálynő-választára készülő jelöltek (tudják, világbéke, meg a szegénység fölszámolása), itt van egy különösen szép példányuk, de korántsem ez a jellemző.

Aki Steiner-módra érvel, ugyanazt a logikai hibát, az általánosítást, az elsietett következtetést követi el, mint a jobboldal, csak inverz módon. Utóbbiak egyes emberek vétkeit terjesztik ki teljes csoportokra, Steiner szerint meg minden nagyon jó lesz, mert javul a streetfood-választék.

De az ilyenek kevesen vannak, a Fidesz ismét logikátlan, mikor a nirvána-világban élő, ködszurkáló idealistákat összekeveri a menekültkérdésben folytatott politikáját ellenzők egészével (bár az kétségtelen, hogy a moralista-idealisták is ebbe a csoportba tartoznak).

Azonban jóval erősebb érvek szólnak az orbáni fasisztoid, "Magyarország a magyaroké"-kampány és politika ellen, mint az emberjogi virággyerekeké.

  1. Először is az, hogy ez összeurópai probléma, Magyarországnak mint tranzitnak, és nem célpontnak van dolga vele.
  2. Másodszor, félnivalónk nincs: nem akarják elvenni a munkánkat. Kb. azért, mert nekünk sincs.
  3. Harmadszor. Mégha az előző kettő nem is lenne igaz, idegengyűlölő hecckampányra és konzultációnak álcázott uszításra akkor sincs szükség: a helyzetet a kormánynak kell kezelnie diplomáciai-adminisztratív úton. 

Konzultációra legfeljebb akkor lenne szükség, ha a helyzet változása mellett dönt a kormány, és ahhoz keresne támogatást. De az meg nem nagyon valószínű.

Pedig, ha az ET a jövő héten kiáll a kvóta-rendszer mellett, és Magyarországnak be kell fogadnia néhány száz, néhány ezer bevándorlót, még az is igen messze áll az Orbán vizionálta néptömegektől és százezrektől. Még az se a világvége: attól még Magyarország a magyaroké maradna.

Mivel se munkát, se megélhetést nem tud biztosítani Magyarország jelenlegi polgárainak sem, az esetleg befogadott migránsok is hamarosan továbbállnának London és Berlin felé,

követve a magyarokat, csak akkor már legálisan, magyar útlevéllel tehetnék.

A helyzet csak akkor változna érdemben, ha Magyarország vonzó célpontot jelentene, ha normális ország volnánk. Például egy érdekcsoport nem foglalta volna el az államot, és nem fölöznék le oligarchák a gazdasági hasznot. Ha ez megváltozna.

De ilyen illúzióink rövidtávon azért ne legyenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr467539218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emzé Periksz 2015.06.14. 14:15:47

A kormány kampánya az emberek 99,99%-át nem zavarja. A blogíró a maradékhoz tartozik. Megoldást persze nem javasol.

♔batyu♔ 2015.06.14. 14:25:08

Észre sem veszitek ballibsik, hogy Orbán azt csinál veletek amit akar.
A plakátok arra voltak jók, hogy felhívja a figyelmet Orbánék lépéseire.
Erre pedig ti ballibsik, pedig még jól rá is erősítettetek.

Eredmény? Már mindenki tud a bevándorlókról és koncentrál Orbánra mit fog csinálni. A nyugati országokkal kár jönni, az MTV tele van az onnan szóló híradásokkal, miszerint ide akarják visszapasszolni a bevándorlók tízezreit. Most mindenki Orbánt figyeli ebben az ügyben és elvárja, hogy Orbán akár az EU ellenében is rekessze ki a bevándorlókat.

Ti pedig még mélyebbre ástátok magatokat. Ugyanúgy elkúrtátok, ahogy a rezsicsökkentésnél is.

Röhejes ahogy azt hiszitek, ti méltó ellenfelei vagytok Orbánék kommunikációjának.

szamok embere 2015.06.14. 14:47:58

“HÁROM ÉV MÚLVA MÁR NEM TUDNÁNK, HOGY PÁRIZSBAN, LONDONBAN, VAGY BUDAPESTEN VAGYUNK.”

Repesve várom.

athumra 2015.06.14. 14:55:22

Isten Barmai!
Miért akarjátok összemosni a menekülteket az illegális bevándorlókkal???
A menekült, jelentkezik a határon és bár nincs vízuma, de olyan országból érkezik ahol az élete veszélyben van!
Velük nincs semmi gond!
Az illegális bevándorló a zöld határon jön, és hiába csak "tranzit országnak" tekintenek bennünket és tovább is szöknek. A Schengeni Egyezmény értelmében a mi - Magyarország - felelőssége, hogy beengedtük az EU-ba. Vagyis, amint lebuknak a "cél országban" visszatoloncolják őket hozzánk! Sajnos becsülni sem lehet a számukat pontosan, csak közelíteni, szerintem a 100.000 még szerény becslés is.
Megpróbálom megvilágítani a setét elméteket: haza érve a nappaliban találsz egy muszlim fickót, aki ül a kedven foteledben és a tv-n az Al Jazirat nézi. Amikor kérdőre vonód, mit keres itt azt feleli, hogy jaj de jó, hogy haza értél, mert így ő már mehet is tovább a hetedikre, mert ő oda készült eredetileg is, csak nem engedték be a kapun, és hozzád a földszintre könnyebb volt bemászni. Mit teszel??? Megeteted? Megitatod? Adsz neki egy kis költő pénzt? Aztán elengeded had menjen útjára? Vagy felháborodottan kidobod, esetleg rendőrt is hívsz?

paraszthajszal 2015.06.14. 14:55:34

@♔batyu♔: "A nyugati országokkal kár jönni, az MTV tele van az onnan szóló híradásokkal, miszerint ide akarják visszapasszolni a bevándorlók tízezreit. "

Húha, az MTV is tele van az onnan szóló híradásokkal? Akkor ez már majdnem annyi emberhez jut majd el, mint a Vidám Vasárnap! ;) m.parameter.sk/rovat/kultura/2015/06/12/m1-hirado-rohamosan-csokken-nezettseg-mar-az-atv-megelozte-oket

Orbánékkal amúg nem az a baj, hogy a menekültkérdést kezelni szeretnék, hanem hogy ezt egy primitív és drága plakátkampánnyal és kérdőíves felméréssel akarják megvalósítani.

Ez arra jó, hogy Nyugaton rossz hírünket kelti, de ettől az Európai Bizottság vagy a nyugati kormányok még aligha hallgatnak majd a kormány álláspontjára.

Pipas 2015.06.14. 14:57:34

"Másodszor, félnivalónk nincs: nem akarják elvenni a munkánkat. Kb. azért, mert nekünk sincs."

Hogy a te szavaiddal éljek "ez egyszerűen hazugság". Nekem van munkám.

Nicktolvaj 2015.06.14. 14:57:35

10 újabb ötlet az ellenzéki hisztihez, plakátszöveg ügyben:

1. Ha Magyarországra jössz, hozd magaddal az útleveledet és a vízumodat.

2. Ha Magyarországra jössz, a susnyás helyett a kiépített határátkelő helyeket válaszd.

3. Ha Magyarországra jössz, benyaltad az USA propagandát a tejjel-mézzel folyó Európáról.

4. Ha Magyarországra jössz, akkor téged csúnyán átbaszott az embercsempészed.

5. Ha Magyarországra jössz, ne gondold, hogy a bevándorlók ingyenes all inclusive nyaraltatást kapnak.

6. Ha Magyarországra jössz, és hozzányúlsz a csajokhoz, összetöröm a pofádat.

7. Ha Magyarországra jössz, hagyd otthon a rühatkáidat.

8. Ha Magyarországra jössz, tanulj meg KÉRNI, ahelyett, hogy vered az asztalt.

9. Ha Magyarországra jössz, akkor téged kidobtak a sógorok :)

10. Ha Magyarországra jössz, innen is ki leszel rakva.

Nicktolvaj 2015.06.14. 14:59:54

"Mivel ebben a nyitott és barátságos országban egyre több a hazugság az ügyben"

Így igaz.

A zsidóbérenc baloldal egyre jobban belelovallja magát a hazugságaiba. Ezeknek SEMMI nem drága, ha arról van szó, hogy felforgassák a viszonylag nyugodt és békés Magyarországot.

Nicktolvaj 2015.06.14. 15:01:12

"Nincs semmi probléma a plakátok hangnemével."

Miért?

Szerinted van valami probléma a plakátok hangnemével?

Hallja Menjeninnen_ 2015.06.14. 15:02:24

@Emzé Periksz:

Ez hogy jött ki neked?
Meginterjúvoltad az emberek 99,99%-át? :)

Ha javaslatot szeretnél itt van egy csak most csak neked:
Javaslom, hogy a kormány ne költsön giga összegeket az állampolgárok pénzéből hecckampányra és propagandára, aminek a célja nem a megoldás, csupán a Jobbikhoz átpártoló szavazóinak a visszaszerzése

Nicktolvaj 2015.06.14. 15:02:52

"Tőlünk nyugatabbra, a valódi célországokban a szociális ellátótrendszerre nagy nyomást helyez a további migráció;"

Valóban.

Akkor a nyomás rajtuk, hogy

- a németek
- a franciák
- a spanyolok

már le is zárták a határaikat

- az osztrákok

pedig most készítik elő a határzárat.

Pipas 2015.06.14. 15:05:52

"Addig nem lehet őket megállítani, amíg Ausztria föl nem épít egy vasfüggönyt a nyugati magyar határon. Ezért a probléma megoldása összeurópai elképzeléseket igényel. Magyarország önállóan nem tud lépni az ügyben, de nem is kell neki."

Hogy lehet, hogy Ausztria tud tenni valamit az ügyben, Magyarország viszont nem? Ha valamit Ausztria meg tud tenni, azt mi is meg tudjuk tenni, ha valamit Ausztria megtesz, azt nekünk is meg kell tennünk.

♔batyu♔ 2015.06.14. 15:07:27

@paraszthajszal: na akkor itt van pár külföldi plakát neked:

A brit KORMÁNY plakátjának felirata így hangzik:
„Illegálisan vagy az Egyesült Királyságban? Menj haza, vagy nézz szembe a letartóztatással!”

A spanyol kormányzó Néppárt a következő szövegű óriásplakátokat helyezte ki a bevándorlástól leginkább sújtott tartományaiban:

„Megtisztítjuk Badalonát! A Raval nem válhat iszlám gettóvá!”

Az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pedig így üzent, szintén óriásplakátokon:
„Vége a hamis toleranciának! A német kötelező! Nincs török tolmács! Nincs minaret!”

A svájci SVP óriásplakátja így üzen:
„Állítsuk meg a tömeges bevándorlást!”

A dán szociáldemokratáké pedig így:
„Ha Dániába jössz, dolgoznod kell!”

Ausztrália:
„Esélytelen, hogy Ausztrália legyen az otthonod!”

Ehhez képest a mi plakátjaink kifejezetten visszafogottak.

Chris Lamb 2015.06.14. 15:09:21

@Emzé Periksz: A kormány kampánya az emberek 99,99%-át nem zavarja. A blogíró a maradékhoz tartozik. Megoldást persze nem javasol. Csak ez a 00.01% visít a legjobban mint malac a szúrás előtt. És visítás közben habzó szájjal bizonygatja hogy a többségnek mi a legjobb. Az amit ők csinálnának.

Chris Lamb 2015.06.14. 15:11:32

@Pipas: "Másodszor, félnivalónk nincs: nem akarják elvenni a munkánkat. Kb. azért, mert nekünk sincs." Előbb fogsz munkára egy cigányt mint egy feka vagy muszlim migránst!

♔batyu♔ 2015.06.14. 15:11:34

@Chris Lamb: Nem hogy nem zavarja, hanem kifejezetten egyet ért vele. Ezt Orbánék nagyon is jól tudják.

Pipas 2015.06.14. 15:12:31

"Ez orbitális hazugság. Három év alatt akkor sem érkezne Magyarországra több százezer migráns, ha kifejezetten ide invitálnánk őket. Egyszerűen azért, mert csak tranzitország vagyunk."

Ha nálunk befogadnánk őket és Franciaországban meg Angliában nem, akkor nem tranzitosrszág lennénk, hanem célország. Onnan nézve, ahonnan ezek az emberek jönnek Magyarország is igencsak vonzó és ha elterjedne, hogy nálunk befogadjuk őket, akkor rohamosan nőne is a beszökdösők száma.

Az ellenzék döbbenetesen alulbecsüli ennek a problémának a volumenét, mégpedig kizárólag politikai okból. Minden alap nélkül tesznek ilyen lekicsinylő kijelentéseket. Körülbelül olyan szinten vanna ezzel is, mint amikor kitalálták, hogy atomerőmű helyett éjszaka használjunk aksikat amiket nappal napelemek töltenek.

Az ok egyszerű: mindegy mit csinálunk, de az pontosan az ellenkezője legyen annak, amit Orbán Viktor mond. :(

Nicktolvaj 2015.06.14. 15:12:59

"Három év alatt akkor sem érkezne Magyarországra több százezer migráns, ha kifejezetten ide invitálnánk őket. "

Számoljunk naponta ÁTLAG nyolcszáz határsértővel. Ez egy reális szám, minden nap belógnak ennyien a zöld határon, a susnyáson át - kb. a felét tudja az idegenrendészet lekapcsolni, vagy maguktól jelentkeznek, mert kaja meg gyógyszer kell nekik, vagy elfogyott a pénzük, és el akarják tartatni magukat.

Ez havonta 24 ezer ember. (30x800=24000)

Ez negyedévente 72800 ember (91x800=72800)

Ez félévente 145.600 ember (182x800=145.600)

Ez évente 291.200 ember.

Ez három év alatt 873.600 ember.

♔batyu♔ 2015.06.14. 15:13:09

@Chris Lamb: Igen, kis naívak. Ezeket el kell tartani, évtizedekig ráadásul úgy, hogy akár több száz évre is problémás gócok maradnak mint a cigányok.

Nem véletlenül menekülnek tőlük az osztrákok, németek, angolok.

♔batyu♔ 2015.06.14. 15:15:13

Ajánlom a bevándorláspártiak figyelmében, főleg ha zsidók is:

Az arabok európai fővárosa: Rotterdam
nemzeti.net/az-arabok-europai-fovarosa-rotterdam-3165585.html

Azt hiszem, nagyon vissza sírnák a mi állapotokat.

László Brandt 2015.06.14. 15:16:10

@♔batyu♔: Így igaz!! Csak mi ellenzéki pártjaink nem látnak odáig...:)

♔batyu♔ 2015.06.14. 15:16:56

Ezt akarjátok:

"Egy évvel ezelőtt az egész város Bouchra Ismaili, rotterdami városi képviselő egy újságnak írott leveléről beszélt: “Figyusz, ti hülye ostobák (crazy freaks), mi itt maradunk. Ti vagytok itt az idegenek, és Allahhal az oldalamon, semmitől sem félek. Fogadjátok el a tanácsomat: vegyétek fel az Iszlámot, és békében fogtok élni.” Elég csak sétálni a város utcáin, és rögtön nyilvánvalóvá válik, hogy sok környék már nem Hollandiában van, hanem olyan, mint a Közel-Kelet."

Chris Lamb 2015.06.14. 15:17:02

@Pipas: Hogy lehet, hogy Ausztria tud tenni valamit az ügyben, Magyarország viszont nem? Ha valamit Ausztria meg tud tenni, azt mi is meg tudjuk tenni, ha valamit Ausztria megtesz, azt nekünk is meg kell tennünk. Szeretnék tenni de jön Brüsszelből az ukáz hogy no,no semmi ugra bugra. Lsd mit csinálnak az ország vezetőjével.

Nicktolvaj 2015.06.14. 15:17:13

"Egyszerűen azért, mert csak tranzitország vagyunk:
nem itt keresik a boldogulásukat."

A ló nemi szervét neked a szádba.

Az ökör szerbek is így gondolták, hogy ŐK NEM tranzitország, és eresztették csőstül a szarháziakat keresztül a határaikon.

Most meg ajvékolnak, hogy Orbán le akarja záratni a szerb határszakaszunkat, mert akkor NEKIK kell kezdeni azzal a sok szarházival valamit, akit odaszoktattak az országukba.

Mellesleg Szerbiában ÖSSZESEN valami 400 ember van táborokban, olyanok, akik útközben betegek lettek, vagy kirabolták őket, "hála" annak, hogy a köcsög szerbek maguk kalauzolják végig a szarházi határsértőket keresztül az országon, a magyar határhoz.

Nicktolvaj 2015.06.14. 15:18:05

@Nicktolvaj:

ők nem tranzitország HELYETT = ők nem CÉLORSZÁG

Pipas 2015.06.14. 15:19:48

@Chris Lamb: "A kormány kampánya az emberek 99,99%-át nem zavarja."

A szélsőséges ballibeláris demagógia és a józan ész sokszor nincs összhangban egymással, mondhatnánk úgy is, hogy az elborultabb ideológusok sokszor álomvilágban élnek. Afrikai jószándékú orvosok, mérnökök, tanárok és ápolónök tömegei, ingyen termelő napelemek, igazmondó és velejéig becsületes cigány kisebbség és így tovább.

A baloldalt támogató választók többsége azonban nem teljesen elborult, nem ebben az álomvilágban élnek, hanem nagyjából azért tudják mi a helyzet.

Ahányszor egy-egy elborult kampányba belekényszeríti a fidesz a ballibeket választók tízezrei fordulnak el tőlük. Egyzserűen belementek egy olyan utcába, hogy minden héten nagyobbat kell kamuzniuk, előbb a napelemekről, aztán a rezsicsökkentésről, a gázárakról, most a bevándorlókról. MIndig az ellenkezőjét kell mondaniuk annak, amit a fidesz mond és ez eleve vesztes pozíció.

Nicktolvaj 2015.06.14. 15:20:04

"akkor sem maradnának tovább Magyarországon, hanem
ismét visszamennének Berlin vagy Stockholm felé."

Papírok nélkül, egy magyar regisztrációval és a célországban begyűjtött ÉRVÉNYES kiutasítási határozattal a kezükben ezt mégis hogyan???

♔batyu♔ 2015.06.14. 15:22:55

@Nicktolvaj: Pontosan így van, mindenki úgy volt vele, ha már ilyen ostoba az az EU, hogy nem védeti a határait menjenek csak.

Viszont most a probléma, kié a 15.000 bevándorló. Orbánék helyében eleve le sem engedném őket szállni Mo-n. Ha a szerbek nem képesek őket befogadni, addig a mi határainkon sem jöhetnek be.

Nicktolvaj 2015.06.14. 15:23:55

"követve a magyarokat, csak akkor már legálisan, magyar útlevéllel tehetnék."

Úgy érted, hogy ha a nyugati országoknak az ELSŐ KÖRBEN nem kellett ez a csürhe, akkor majd a magyarok ADJANAK nekik ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT, és magyar álalmpolgársággal majd nem basszák ki ezt a csürhét a célországokból?

Édesem, neked teljesen elment az eszed!

Ha Magyarország ezt tenné, akkor nem csak a kedvenc háziállataidat, de Magyarországot is kibasznák az Unióból, vagy ha mégse, akkor KVÓTÁT vezetnének be a magyar állampolgárságú munkavállalókkal szemben.

Nicktolvaj 2015.06.14. 15:25:55

@Emzé Periksz:
"A kormány kampánya az emberek 99,99%-át nem zavarja. A blogíró a maradékhoz tartozik. Megoldást persze nem javasol."

Én tudok megoldást a libsik problémájára :)

Egy megfelelő kötél és egy erős gerenda, ha nem tudják elviselni, hogy nem ők verik a tamtamot.

eßemfaßom meg áll 2015.06.14. 15:33:55

"egyre több a hazugság az ügyben"

itt van rögtön példának ez a poszt.

Folytassátok :)

Chris Lamb 2015.06.14. 15:36:36

@Pipas: Ahányszor egy-egy elborult kampányba belekényszeríti a fidesz a ballibeket választók tízezrei fordulnak el tőlük. :) Olyan eszeveszett Orbán fóbiájuk van hogy ilyen esztelen kampányba is bele fognak nem törődve azzal hogy választóik esetleg mennek a Jobbikhoz akik ezt köszönik szépen. Még az őket nagy ívben kiszolgáló ATV betelefonálós műsorában is egyre több balos fejezi ki felháborodását a bevándorlás pártiság miatt.

Sir Galahad 2015.06.14. 15:37:43

A poszt ismét egy példa arra, hogy a baloldali ellenzék ostobák gyülekezete. Nem látják át, hogy a hisztijükkel csak még jobban fókuszba állítják Orbán bevándorlási kampányát, ami nettó figyelemelterelés és szavazatszerzés. Ha normális ellenzék lenne, ez nem működne, így viszont működik.

randomuser1 2015.06.14. 15:41:35

már a fidesz is a gyúrcsány kottájából jáccik!

libsi nóta bárki unja 2015.06.14. 15:53:43

A poszthoz betett kép ornitológiai szürreál, ráadásul kontraproduktív az agitáció szempontjából

Különböző madárfajok nem repülnek együtt, a képen szereplők nagy része még a saját fajtársaival sem. Ragadozó madár és préda együtt, ez még nagyobb melléfogás. A jégmadár és a papagáj ráadásul nem is vándormadár, nagyjából ugyanott él egész évben

Az igazi vándormadaraknak, mint például a gólya és a fecske (ezek nincsenek a képen) számára meg az a rossz hír, hogy módszeresen vadásznak rájuk azokban az országokban, ahonnan a menekültek nagy része mostanában jön. Részben pont az ember iránti bizalmukat kihasználva lövik le a gólyákat az arabok meg a négerek. Még örühetünk, ha - részben a kormányplakátoknak köszönhetően - nem akarják ezt nálunk is tovább csinálni

wolves84lb 2015.06.14. 15:57:25

@athumra:
"Sajnos becsülni sem lehet a számukat pontosan, csak közelíteni, szerintem a 100.000 még szerény becslés is."

de bezzeg annó a 23M román elhitted, mi, te faszkalap?

Nicktolvaj 2015.06.14. 15:59:08

@libsi nóta bárki unja:

A kép arra utal, hogy a libsik húzzanak el, mint a vadliba, és a határsértő kiskedvenceiket is vigyék magukkal.

wolves84lb 2015.06.14. 15:59:22

@Pipas:
"Ahányszor egy-egy elborult kampányba belekényszeríti a fidesz a ballibeket választók tízezrei fordulnak el tőlük. Egyzserűen belementek egy olyan utcába, hogy minden héten nagyobbat kell kamuzniuk, előbb a napelemekről, aztán a rezsicsökkentésről, a gázárakról, most a bevándorlókról. MIndig az ellenkezőjét kell mondaniuk annak, amit a fidesz mond és ez eleve vesztes pozíció."

Igen, ez látszik abból, hogy a fideszt elhagyta min 1M biztos szavazója...de ettől persze igazad van, csak ismételgesd elég hangosan.

wolves84lb 2015.06.14. 16:01:31

Azért gyönyörű, ahogy ideömlik a sok fideszbérenc nick, és egymás alá adja a lovat, hogy milyen ócska az ellenzék. Kát, hogy összesen 2-en vagytok a 10 nick alatt...:)

Sir Galahad 2015.06.14. 16:17:37

@wolvgen, "ez látszik abból, hogy a fideszt elhagyta min 1M biztos szavazója" Ja, és a baloldalhoz ebből mennyi ment?

midnight coder 2015.06.14. 16:21:46

Orbán kampánya valóban szar volt. Alapvetően hülyeség volt azzal riogatni a népet, hogy a bevándorlók elveszik a munkáját. Nem veszik el. Az ideérkező írástudatlan, nyelvet nem beszélő, egy szem Al-Kaidás csőbombakészítő gyorstalpalót végett muzulmán kecskepásztor nem fogja elvenni a munkáját senkinek. Nem. Ugyanúgy a szociális rendszert fogja terhelni mint a cigányok nagy része.

Abban igaza van a balfékeknek, hogy igen, a bevándorlók nagy része _pillanatnyilag_ valóban nem minket tekint célországnak. De nekünk az sem annyira jó, ha a németek vagy a franciák lesznek teli bevándorlóval. Ugyanis ők még kevésbé tudnak állást biztosítani ezeknek az embereknek mint mi. Aminek a vége vagy az lesz, hogy gazdaságilag még sokkal hamarabb omlanak össze mint egyébként fognak, vagy az hogy megtalálják a módot arra, hogy ezt a rakás bevándorlót a gyarmatokra (P.I.G.S és a keletiek) száműzzék. Pl. egy belső EU-val aminek saját határai lennének a csórók felé.
Ráadásul ezek a menekültek szaporák mint a nyuszika, és bármennyire is mantrázzák ezt a liberósok, bizony nem integrálódnak. Nem is akarnak, elvégre ők Isten felkent katonái akik a hitetlenek ellen harcolni vannak itt.

Ezt az egészet pedig előbb-utóbb a liberósok és a zsidók fogják a leginkább megszívni. Egy iszlamizált Európa nemigen fogja majd támogatni Izraelt, és egy Saria alapján irányított állam nemigen fogja tolerálni a liberósokat. Csúnya világ lesz itt még ultrakonzervetív szemmel nézve is pár évtized múlva, hacsak Orbán és a többi jobboldai európai politikus megálljt nem parancsol ennek a folyamatnak.

midnight coder 2015.06.14. 16:23:36

@wolves84lb: Ennék kínosabb, hogy az ellenzék szavazótáborának az épeszűbb része is Orbán véleményét osztja ebben a kérdésben. Az ellenzék pedig ahelyett, hogy szép csöndben ülne, szépen beáll a pofozógép elé.

libsi nóta bárki unja 2015.06.14. 16:29:06

@Nicktolvaj:
"A kép arra utal, hogy a libsik húzzanak el, mint a vadliba, és a határsértő kiskedvenceiket is vigyék magukkal."

Ezekre a madarakra én még kilövési engedélyt is adnék

hanta boy 2015.06.14. 16:33:07

@midnight coder:

Éjfél után!

Mind a mellett, hogy teljesen igazad van, jobb lenne, ha hallgatnál!

Hagyd, hadd csinálják a ballibsik....
(nekem pl. az összes kommentem arról szól, hogy "hajrá ballibsik, csak így tovább!!!" minél több hasonló cikket várok...)

Nicktolvaj 2015.06.14. 16:41:19

@midnight coder:

"Alapvetően hülyeség volt azzal riogatni a népet, hogy a bevándorlók elveszik a munkáját. Nem veszik el. "

kuruc.info/j/480/2012/bevandorlaskampany150614_01.jpg

"Nem vesszük el senki munkáját! Kötelességetek bennünket eltartani!"

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.14. 16:47:50

Pár plakátszöveg valóban demagóg, de alapvetően a cél helyes. Az ellenzők egy törpe kisebbség.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2015.06.14. 17:10:47

@♔batyu♔: Ja, menekülnek a nyugati-európaiak a bevándorlók elől. Köszönöm, ekkora marhaságot még senki nem mondott az idén.

anyadmajma 2015.06.14. 17:35:11

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: és ebben az a lényeg, hogy HOZZÁNK menekülnek a nyugat európaiak a bevándorlók elől:)

Amúgy meg ki a faszt érdekel? komolyan ott tartunk, hogy ennyire sivár a társadalom? érdekel még valakit a queatorból orbánnak kilopott pénz?
Mert ha nem, akkor itt megint ezek a hazaáruló bolsevik gecik nyernek, pont, mint a nyilasok horthyval az élen. vagy mint a komcsik rákosival az élen.
Ha ennyire telik tőlünk, ne reklamáljunk, ha arcon szarnak minket.
Gyáva népnek nincs hazája.

Le Orme 2 2015.06.14. 17:36:26

@maxval bircaman szerkesztő:
Igazad van, a munkát elvevő plakátszöveg hibás, nem jó. De a kampány helyes. A téma ilyen ostoba és hazug liberálfasiszta ellenkampány mellett újabb kétharmadot eredményezne a fidesznek, ha választás közelében lennénk.

Le Orme 2 2015.06.14. 17:40:03

Ki kell utasítani az országból azokat, akiknek nincs képzettségük, pénzük, nyelvtudásuk. El a kezekkel Magyarországtól!

Ortodox 2015.06.14. 17:41:01

A hangvétel náci, de a náci cél helyes.

A hangvétel meg azért náci, hogy mindenki ezen pörögjön éjjel-nappal.

ózdi cigány 2015.06.14. 17:52:24

Milyen átlátszó! A hivatásos bérnickek sora, a frissen regisztráltak és a néhány röfijű tartalék nickek. Látom ki van adva a meló a narancskommandónak.

ózdi cigány 2015.06.14. 17:53:05

@Ortodox: A Tiszteletem Brüsszelet után már érdeklődik a rendőrség, hogy nem használod?

randomuser1 2015.06.14. 17:53:14

@Le Orme 2: monnyuk ebben van valami, engem is zavar az a sok ostoba hazai lumpenproletár :)

anyadmajma 2015.06.14. 18:09:00

@wolves84lb: hát, ha az EU nem lenne libsi, ezek a hazaáruló bolsevik geci fideszesek már rég halottak lennének, vagy tömegsírba, vagy lefelé úszva a Dunán....
Ahogy elődeik, a horthy-féle nácik, úgy ők is el fognak tűnni. mindig vannak a fejlődésben hullámvölgyek is, a siker nem lehet töretlen, ezt egy igazi "libsi" tudja, mert van esze, és gondolkodik. Ezek a senki fideszseggnyalók meg most vannak a csúcson. csak azt nem látják, hogy ahogy mennek előre, a csúcsról már csak lefele vezet az út. Tervük, gondolatuk, vagy bármijük, ami IQ-ra utalna meg nincs. Ha az istenük is úgy akarja, akkor csak lecsúsznak a semmibe, de szerintem egy igaz isten nem hagyná, hogy ilyen mocskosságokat kövessenek a nevében.
Úgyhogy ha nem is máglyán, de az Andrássy úti lámpavasakon fognak kasztanyettázni a bokájukkal a keleti nyitás értelmében.

anyadmajma 2015.06.14. 18:10:38

@Le Orme 2: Igen? ki kell utasítani? és akkor te, csak azért mert beszéled a nyelvet, még ha nem érted, csak beszéled, maradhatnál?
Mert te is csak ennek az egy feltételnek felelsz meg, annak is csak félig.

NemNick 2015.06.14. 18:19:54

wazz, milyen klasszul összefújta a szemetet a szél.

Ez az egész kommenterdő egy dologra jó: felsorokoztak a narancsködbe burkolt bérencek.
Így innen lehet listázni a scriptekhez, hogy kinek a kommentje nem érdemes a megjelenítésre...

randomuser1 2015.06.14. 18:25:04

@anyadmajma: szerintem úgy értette, aki idehaza nem beszél legalább egy világnyelvet, nem ért semmihez és pénzt se tud félrerakni, az mehet isten hírével..
ez amúgy teljesen egybevág a fideszes lázárjánosúr bemondásával, szal nincs itt semmi hiba :)

Le Orme 2 2015.06.14. 18:25:07

@anyadmajma: Nem voltam pontos, de a kontextusból egyértelmű, hogy a gazdasági előjogokat követelő idemenekülőkre gondoltam (milyen alapon van joga mondjuk egy eritreinak arra, hogy a magyar állam fizesse az ellátását?), nem azokra, akiknek van magyar állampolgárságuk, azokat nem kell kiutasítani.

randomuser1 2015.06.14. 18:33:52

@Le Orme 2: és attól, hogy magyar állampolgi, de semmi munakaerőpiaci potenciálja nincs, miért kéne előnyt élvezzen?
egy átlagos multis rogramozó szempontjából édeskevés különbség van az eritreai bevándoló és a lakótelepi munkanélküli közt :)

Brix 2015.06.14. 18:39:21

Ti, baloldali bloggerek nagyon eszetlenek vagytok! Tudjátok egyáltalán mi folyik jelenleg Európában? Ha nem, akkor elárulom nektek! Európa határai éppen ostrom alatt vannak! Csak Líbiában 500 ezer afrikai/ázsiai vár arra hogy Európába jusson. A görög-szigetekra napontra ezrek érkeznek , csak Lesvos szigetén majd 9000 ezer menekült van. Olaszország már élhetetlen hely lett , mert köztereken mindent, de mindent menkültek foglalnak el!
Mit vártok TI, hogy a relatíve kicsiny európai jóléti államok fogadjáb be , a már lassan 150-200 milliós kibocsájtó országokból érkező menekülők millióinak hadait?
Azt gondoljátok , hogy Magyarország kimarad ebből a modern kori népvándorlási folyamatból? Nem! Ahogy telítődik Nyugat-Európa , ide is fog kerülni belőlük. Ha az idegen kultúrából érkező bevándorlók hada átlép egy küszöböt- ami nálunk az ország anyagi lehetőségeiből és az emberek konzervatív mentalitásából adódóan nem túl magas-, akkor nem lehet majd beintegrálni őket soha többé és eljön az a rámálom, ami egyes nyugat-európai városokat jellemez közbiztonság terén.
Azért vagytok most is 5%-on, mert most sem a magyar emberek érdekeit képviselitek, akik elutasítják az illegális bevándorlók tömegeit, még a baloldaliak is...

Punxsutawney Mormota 2015.06.14. 18:52:28

@♔batyu♔: Ja, az MTV meg még a Bibliánál is hitelesebb, ugye? Hol is dolgozik a hivatalosan, bíróságilag is hírhamisítónak hívható fickó?

Punxsutawney Mormota 2015.06.14. 19:03:42

@Brix: És ki mondja meg, hogy ki a magyar, ídes szíp testvérem? Te?
TE???
Ki vagy Te, hogy megítélj bárkit, hogy ex cathedra kinyilatkoztasd, hogy Ő magyar, de az a többi három nem magyar?
Hogy egy nagyon bölcs embert ídézzek:

- Ki vagyok én, hogy megítéljek egy embert???

zobod 2015.06.14. 19:05:20

A tranzitországságnak - egyelőre - az a veszélye, hogy nálunk lesz a lerakata azoknak, akiket a célországból kidobnak. A behurcolt egzotikus fertőzések, nálunk már rég kiirtott betegségek, a miénkkel összeférhetetlen szokások generálta konfliktusokat inkább hagyjuk ki. Egyébként meg bőven lehetünk az afgán, szomáli, csádi, stb menekülteknek vonzó célország.

Le Orme 2 2015.06.14. 19:21:55

@Punxsutawney Mormota:
Én megmondom, ki a magyar:
Akinek magyar az anyanyelve és a magyar kultúrában felnőve szocializálódott.
Akinek nem magyar az anyanyelve, az nem magyar, még ha meg is tanulta a nyelvet. Akinek magyar az anyanyelve, de nem a magyar kultúra alapján szocializálódott, az sem magyar (például: Konrád György, Landeszmann György, Farkasházy Tivadar nem magyarok, bár magyar anyanyelvúek). Az állampolgárság nem számít.

Le Orme 2 2015.06.14. 19:25:35

@Emmanuel Goldstein: "és attól, hogy magyar állampolgi, de semmi munakaerőpiaci potenciálja nincs, miért kéne előnyt élvezzen?" Sok előnyt nem élvez, csak annyit, hogy nincs kitoloncolva. De megvan az esélye, hogy dolgozzon, tudja a nyelvet, van helyismerete, lakása, ismerősei, nem úgy, mint egy eritreainak. Én se akarok eritreába menni, és nem akarom elvárni az eirtreai kormánytól, hogy etessen, lakasson.

Punxsutawney Mormota 2015.06.14. 19:28:27

@Le Orme 2: Vágom! Meccsoda szalonzsidózás ez kérem... További kérdések: Wigner, Szilárd, Neumann, Teller vagy éppen Szentgyörgyi?

Na, ők magyarok vagy sem, hiszen "máshogy" szocializálódtak.

Le Orme 2 2015.06.14. 19:49:48

@Punxsutawney Mormota: Nem kell név szerint végigmenni mindenkin, egyértelmű a válasz, nem tiszta identitásúak. Nem számít, hogy valamilyen felmenője révén valaki zsidó származású (vagy esetleg tót, rác, burkus, oláh is van a felmenői között), ha neveltetése és környezete révén asszimilálódott magyar. Konrád György meg akiket írtam, nem ilyen, ez látszik a viselkedéséből.

Nicktolvaj 2015.06.14. 19:57:43

@Emmanuel Goldstein:

"egy átlagos multis rogramozó szempontjából édeskevés különbség van az eritreai bevándoló és a lakótelepi munkanélküli közt :)"

Akkor nézd meg ezt:

i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/06/14/15/299BF8F000000578-3123392-Migrants_gather_at_the_Franco_Italian_border_near_Menton_southea-a-33_1434291009295.jpg

Írni nem tud a nyomorultja, szókincse kb annyi lehet, mint egy majomnak, de a "jogvédők" által a fejébe vert KÖVETELÉSEKET már böfögi vissza.

Punxsutawney Mormota 2015.06.14. 20:02:45

@Le Orme 2: Akkor gondolom, hogy szégyenkezve az arcodba temeted a kezed, majd örjöngve tiltakozol, amikor itt-ott-amott 15 magyar Nobel-díjast említik. Azért megnézném a genetikai markereidet, hogy hány százaléknyi zsidó marker típusod van.
Jajj, és szegény Puskás Öcsi, akit gyerekkorában még Purczeldnek hívtak. Hát Ő meg egy sváb proli volt csak, aki nem érhetettt fel olyan magasságokba, mint Te.
Nem vagyunk méltók hozzád.

Nicktolvaj 2015.06.14. 20:04:25

@Brix:

"Európa határai éppen ostrom alatt vannak! "

Tegnapi kép, Ventimiglia mellett rendőrökkel dulakodik az illegális bevándorló csürhe, azt KÖVETELVE, hogy eresszék be őket Franciaországba:

i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/06/14/15/2998584C00000578-3123392-Officers_in_riot_gear_with_shields_pushed_the_migrants_back_towa-a-43_1434291009629.jpg

Nicktolvaj 2015.06.14. 20:05:51

@Punxsutawney Mormota:

"amikor itt-ott-amott 15 magyar Nobel-díjast említik. "

Suerintem az atomfegyverek fejlesztőit szégyellni kellene, nem büszkének lenni rájuk.

Nicktolvaj 2015.06.14. 20:19:07

@Punxsutawney Mormota:

Arról van statisztikád, hogy EGY zsidó származású, az emberiség JAVÁÉRT dolgozó híres tudósra hány, az emberiség KÁRÁRA dolgozó hírhedt, zsidó származású ember - tudós, politikus, katona, stb - jut?

kuki123 2015.06.14. 20:19:18

Miért gondolja úgy a balliberális oldal és nagyon sok agymosott ember
hogy a bevándorlás egy humbuk, nem kell vele foglalkozni
sőt
Hogy csak tranzit ország vagyunk

EZ EGY SÚLYOS TÉVEDÉS
ugyan is annyian vannak mint a nyű.
sose dolgoztak, nem fehér 2 diplomás mérnök orvosokról beszélünk

Ausztria már fel is függesztette a bejövetelt. és a többi ország se lesz rest meghozni
A hócipőjük ki van a bevándorlókkal és a beilleszkedésre képtelen 3. világ menekülteivel.
Szóval addig tranzit amíg befogadják ott. de han em?
akkor szépen itt kötnek ki nálunk.bizony..az mind.

Úgy hogy aki a bevándorlók pártját fogja az egy komplett idióta.
Írástudatlan emberekről van szó...Gondolkozzatok már!

athumra 2015.06.14. 20:21:44

@wolves84lb: Örülök, hogy felfedted magad! Üdvözöllek!
Nem, szoptam be, hiszen összesen nem él ennyi magyar az egész Kárpát medencében....
Azonban ajánlanám, hogy gondolkodj el a menekült és az illegális bevándorló közti különbségen!
Amint megérted azt a hajszálnyinak nem nevezhető - kb. mint Makó Jeruzsálemtől - távolságot. Talán azt is megérted, hogy miről is beszélnek itt akik, egy Nemzetért és országért aggódnak, párt semlegesen!

Punxsutawney Mormota 2015.06.14. 20:23:35

@Nicktolvaj: Nézd meg jobban a névsort! Egyedül Wígner dolgozott a Manhatten-projektben. Szentgyörgyi szerinted mit csinálhatott volna? Üzemorvos volt?

Punxsutawney Mormota 2015.06.14. 20:25:09

@kuki123: Aha. Mert csak az az ember, aki:

1.) fehér,
2.) két diplomás (megyek, lehúzom magam, mert csak egy van)
3.) és mérnök. (ismételten lehúzom magam)

KUHULIN 2015.06.14. 20:31:36

@Punxsutawney Mormota: Van igazság abban amit írsz! :)
Az ember színe: fehér! ;)

Punxsutawney Mormota 2015.06.14. 20:34:42

@KUHULIN: Nsgyapám szerint is. Állítása szerint, amikor az orosz fronton előszőr láttak ázsiai katonákat még a a lovak is megbokrosodtak.

nniicckk 2015.06.14. 20:41:13

A mocskos hazaarulo baloldal, par eve meg a Magyarok ellen kampanyolt a kettos alampolgarsag kerdeseben, most meg millio szamra fogadna be az idegeneket.
Szoval az mszp szerint magyarorszagra johet barmilyen mocskos terrorista, csak Magyarok nem.

Tizenötmillió Magyarok 2015.06.14. 21:02:16

Menjen az anyjába az egész baloldal, dk-stól mszp-től. Leszarom, ki a menekült és ki nem. Nem érdekel, hogy jogosan vagy jogtalanul jön ide valaki. Örommel segítek valakinek pénzzel, fegyverrel, bárhogy, de nem úgy, hogy átadom nekik az országot. Legyen valaki bármilyen nyomorult, vagy üldözött, akkor sem akarom, hogy Magyarországon 10 év mulva, a Magyarok egy jelentéktelen kisebbség legyen, az arabokhoz, afrikaiakhoz képest.
SEGÍTÜNK, DE NEM AZ ORSZÁG FELADÁSÁVAL, AHOGY AZT A MAGYAR GYÜLÖLŐ BALOLDAL SZERETNÉ !!!!!!!

Nicktolvaj 2015.06.14. 21:10:02

@Punxsutawney Mormota:

Wigner = bár meggyőződéses politikai amatőrnek tartotta magát, 1939-ben és 1940-ben nagy szerepe volt a Manhattan terv melletti agitációban, ami az első atombomba megépítéséhez vezetett. Szilárd Leó és Wigner Jenő a maghasadás 1939-ben bejelentett felfedezése után Albert Einsteinnel közösen elküldik híres, a Manhattan-tervhez vezető levelüket Roosevelt elnöknek. Céljuk az volt, hogy a Hitleri németország előtt fejlesszék ki az atombombát, s ehhez az elnök segítségét kérték.

Szilárd = A második világháború közeledtével Szilárd egyre intenzívebben foglalkozott az atomelmélet fegyverként való megvalósításával. {...} Szilárd, kollégáival, Wigner Jenővel és Teller Edével remélték, hogy pénzügyi támogatást kapnak az Amerikai Egyesült Államok kormányától és finanszírozzák a kutatás teljes költségét

Neumann = Neumann 1943-tól csatlakozik az akkor már Los Alamosban dolgozó tudóstársaihoz, és kivette részét a Manhattan-projekt munkálataiból. Matematikusként végzett számításokat és oldotta meg a problémát annak érdekében, hogy miként lehet a kritikus tömeget gyorsan elérni. A gömb alakú lökéshullám létrehozása volt a fő probléma, amelyre Neumann és Tuck találta meg a szellemes megoldást egy lencse alakú nagy erejű robbanóanyag formájában.

Teller = Legismertebb a hidrogénbomba-kutatásokban való aktív részvétele, emiatt mint „a hidrogénbomba atyja” vált közismertté. A hirosimai bomba ledobása után, a Nagaszakira ledobott bombát feleslegesnek tartotta. Ennek már nem urán, hanem plutónium volt a hasadóanyaga, amit Amerika hadvezetése feltétlenül ki akart próbálni. 1952-ben a Los Alamosszal elégedetlen Teller kezdeményezésére is létrehozták a kaliforniai Lawrence Livermore Nemzeti Laboratóriumot, aminek egy időre igazgatója lett. Stanislav Ulam módosításával (deutérium helyett deutérium és trícium keveréke), 1952-ben végrehajtották az első sikeres hidrogénbomba-kísérletet.

Hát enynit a tudós zsidókról, akikre a magyaroknak fel kéne nézni.

Nicktolvaj 2015.06.14. 21:14:34

@Punxsutawney Mormota:

"Nézd meg jobban a névsort! Egyedül Wígner dolgozott a Manhatten-projektben. Szentgyörgyi szerinted mit csinálhatott volna? Üzemorvos volt?"

Helyesen:

Egyedül Szentgyörgyi NEM dolgozott a dísz-zsidóid közül atombomba fejlesztésén.

Wugner, Szilárd, Neumann, Teller MIND benne voltak.

Punxsutawney Mormota 2015.06.14. 21:15:03

@Nicktolvaj: Sokáig tartott, amíg összeollóztad. De mivel a 15 Nobel-díjasról írtam, illetve Te arra hivatkoztál, így továbbra is azt tudom írni, hogy egyedül Wígner dolgozott az atombombán.

De, a felsoroltak szimplán zsenik, aki életük egy néhány évében az atombombán dolgoztak, mert az volt a meggyőződésük, hogy ez segít megállítani a fasisztákat. Igazuk lett.

De mondjuk Neumann nélkül egy keveset csúszott volna a számítógép és a többiek kutatása is segített az atom békés felhasználásában is.
Tudod, egy pengével ölni is lehet és életet menteni is.

Punxsutawney Mormota 2015.06.14. 21:19:41

@Nicktolvaj: Te pöcsödbe gondolom turult metszettek, nem?
Próbáld meg értelmezni, amit írtam, főemlős.
A magyar vagy magyar származású Nobel-díjasok közül egyedül Wígner dolgozott a Manhatan - projekten.

Hogy érthetőbb legyek: sem Szilárd, sem Neumann, sem Teller NEM KAPOTT Nobel-díjat.

Egy kis puskázási lehetőség:

www.nobel-szeged.hu/index.php/2013-05-25-20-05-21/magyar-nobel-dijasok

Kandabula 2015.06.14. 21:28:51

Akárhogy is van, nem is olyan messze tőlünk emberek milliói kerültek különböző okok miatt embertelen helyzetbe. Ebből az embertelen helyzetből igyekszik kitörni mindenki a maga módján. Van, aki saját erőből, van aki drága és sunyi embercsempészek segítségét kérve. (Egyébként nem hiszem, hogy hatóságaink abban a helyzetben vannak, hogy megtudnák különböztetni a gazdasági és a politikai menekülteket bemondás alapján, netán papírok nélkül... de ez egy másik kérdés) Megoldást kell találni, nem vitás. De nem ezekkel a primitív plakátokkal. Ezért a pénzért én inkább fizetett hirdetéseket adnék fel a tranzit-országokban, kötelezném az érintett magyar követségeket megfelelő propaganda kifejtésére, támogatnám a déli államok határőrizetének erősítését akár emberrel, akár technikával, vagyis tőlünk minél távolabbra tolnám a lehetséges megoldás keresését. Ugyan mit ér - a cirkuszon kívül - egy óriásplakát valahol Budapesten? Arra számítunk, hogy egy embercsempész véletlenül arra jár és megtér? Vagy az a cél, hogy a nép ezeket a szerencsétleneket megutálja? Oszt má' mé'? Elég sok külföldi orvos dolgozik Magyarországon. Mostantól ne bízzunk bennük? Hova vezet ez? Akárhogy nézem, gennyes a történet. Erre az országnak semmi szüksége. Ha már kampányban és plakátokban gondolkozik a kormány és pártja, akkor ajánlom a riasztó közlekedési baleseteket, az ittasságot, a tanulás és művelődés fontosságát, környezetünk védelmét, az adócsalások, sikkasztások társadalmat romboló hatását, meg még sok ilyesmit.

Pipas 2015.06.14. 21:29:57

@Punxsutawney Mormota:
"Hogy érthetőbb legyek: sem Szilárd, sem Neumann, sem Teller NEM KAPOTT Nobel-díjat."

Neumann például kapott.

Nicktolvaj 2015.06.14. 21:30:18

@Punxsutawney Mormota:

Ja, hogyha a tömegpusztító fegyver fejlesztője NEM kapott Nobel-díjat, akkor nem is olyan nagy tömeggyilkos? Akkor megbocsátható, amit csinált?

Nicktolvaj 2015.06.14. 21:32:14

@Kandabula:

"Akárhogy is van, nem is olyan messze tőlünk emberek milliói kerültek különböző okok miatt embertelen helyzetbe"

Miattunk?

Nem miattunk.

Akkor mi közünk van a szarlapátoláshoz?

Lapátolja el a szart az, aki összehordta.

Kandabula 2015.06.14. 21:36:18

@Tizenötmillió Magyarok: hát ilyen hülyeséget régen olvastam. Elképzeltem. Köszi, megnevettél!

Punxsutawney Mormota 2015.06.14. 21:37:14

@Nicktolvaj: Te hülye vagy? Ennél jobb nem jutott eszedbe. Szánalmas.

Valaki attól magyar, hogy annak vallja magát. Lásd Enrico Fermi - anekdotáját az "idegenekről", de ezt már szerintem írtam neked, de ha valami nem illik a dogmatikus gondolkoázodba, akkor nem veszünk róla tudomást.
Vagy, ha valamit nem tudsz feldolgozni a dongónyi agyaddal, akkor sem.

Ezen emberek magyarnak vallották magukat és megalapozták azt, hogy pl. 56-ban oly' szívesen látták a magyarokat Nyugat-Európán, Kanadában és USA-ban.
Amikor Wígner az atomelméleten kezdett dolgozni, még szó nem volt bombáról. De akkor vegyük fel a sorba Bohrt is, hiszen Ő az atomszerkezetét modellezte le, amiből aztán ki lehetett indulni.

Pipas 2015.06.14. 21:37:24

@Punxsutawney Mormota: Hm... úgy emlékeztem Neumann kapott egy közgazdasági Nobel díjat, de valóban nem.

Kandabula 2015.06.14. 21:38:28

@Nicktolvaj: látom, érted a lényeget.

Punxsutawney Mormota 2015.06.14. 21:40:54

@Nicktolvaj: Miattunk is. Hogy neked, Iphone-od, vagy Samsung fasz tudja, hogy milyen telefonod lehessen, hogy lcd tévén nézhess és hogy baszottul biztonságos autóba ülhess.

igazi hős 2015.06.14. 21:54:53

Volt egyszer ennek az országnak egy miniszterelnöke, aki hányingert keltő módon riogatott 23 millió románnal. És méltó utódja ebben is simán veri őt. Tényleg kéne egy már egy -akár bevándorló- normális miniszterelnök nekünk. Vagy (Aranyosi után szabadon) kimenni a német nagykövetség elé egy transzparenssel: "Bitte Anschluss!"

Ortodox 2015.06.14. 22:24:02

@igazi hős: Nektek télleg kéne már vki, ha már itt hagytak az oroszok meg Gúdfrend is magatokra...:)

Kandabula 2015.06.14. 22:32:27

@igazi hős: nagy ping-pong történet ez az egész. Emlékszem, egy időben irigyeltük a Jugoszláviában élő magyarokat, aztán meg ők irigyeltek minket, aztán meg... De voltunk így a lengyelekkel, szlovénekkel, szlovákokkal. Mostanában lassacskán a románokkal is. A lényeg, mindig elbasztuk. Szerény véleményem, amíg nem lesz Eurónk, folyamatosan a fosban maradunk nyakig és azért izgulunk, hogy ne hullámozzon.

Kandabula 2015.06.14. 22:50:50

@Kandabula: márpedig Orbán szerint még 20 évig nem lesz Eurónk. Teljesen érthető. Ő és holdudvara igazából Forinttal tudja megszedni magát, amit aztán átvált és csá! Az ország és népe pedig le van szarva. Addig mi jut nekünk? A folyamatos primitív összehasonlítás a többi szerencsétlennel. Lassacskán már annak is örülni kéne, hogy az idetévedt szerencsétleneknek mi vagyunk a Kánaán! Talán példa mégse... Itten egy ország egyszerűen be van csapva!

Ortodox 2015.06.14. 23:05:22

@Kandabula: A csehek tosznak az euróra. Szar ország pénzneme nem menő.

Zoli Weber Kettle 2015.06.14. 23:31:37

Hagyjátok szegény Nicktolvajt! Még nem dolgozta fel a kis szentem, hogy meleg!

Ugye bugyi buci? Itt már kértél orákis fixálást te kis egybites náci utánzat?

Zoli Weber Kettle 2015.06.14. 23:34:24

@Ortodox: "Szar ország pénzneme nem menő."

A monetáris unióra gondolsz, mint országra? Mert hogy az euró nem "egy ország pénzneme".

Kandabula 2015.06.14. 23:37:31

@Ortodox: a csehek Európa kedvencei. Más kategória.

Ortodox 2015.06.14. 23:53:39

@Kandabula: Azt mindjárt gondoltam hogy más kategória.

Sandor Akarki 2015.06.15. 03:30:33

Lázár szerint 20 éven belül nem lesznek itt európai bérek. Politikai ellenfelei sem ígérik, tehát marad a szar.
Emiatt fölösleges nagyon nyalni az EU-nak, simán kiléphetünk a Schengeni Egyezményből és az Ottawai Egyezményből, lezárhatjuk a határokat és lehetünk akár orosz megye is; mentalitást megvan hozzá és az oroszok legalább még fehérek, nem indiaiak, afrikaiak meg pakisztáni-bangladesiek.
Szerintem ez a járandó út.

Nzoltan 2015.06.15. 05:24:48

@Punxsutawney Mormota: Hát, nem tudom hogy van a ti családotokban, de mifelénk egy néger bármekkora magyarnak mondhatja magát, max kiröhögik.

Nzoltan 2015.06.15. 05:27:21

@Sandor Akarki: Nyugaton sem fog sokat érni az átlagfizetés. Ahol nincs termelés, azok alól könnyen ki lehet rántani a talajt. Itt van illusztrációnak Magyarország esete.

Nzoltan 2015.06.15. 05:32:45

@Kandabula: A forint ad egyfajta mozgàsteret a monetáris politikában, amit euróval nem lehetne megtenni. Egyébként ha eurónk lenne, akkor már eddig is forintban ezermilliárdokat kellett volna tolni a görögök szekerét. És akkor hol van még a válság szélén billegō Olasz- vagy Spanyolorszàg?

Nzoltan 2015.06.15. 05:45:42

Egyébként még hány plakátosbevåndorlós cikk fog mostanában megjelenni?
Ez a napi 4-5 már nagyon kezd unalmassá válni. Pedig téma biztosan akad bōven.

2015.06.15. 10:36:36

@Le Orme 2: Mi az a magyar kultúra? Definiálnád? (hú vazze, nem magyar szót használtam!)

2015.06.15. 10:37:43

@Nzoltan: És egy örmény? Egy sváb? Egy tót?

2015.06.15. 10:45:00

@Nicktolvaj: Az atomfegyverek fejlesztése nem fegyverfejlesztésnek indult. Lásd Einstein esete.
De nyilván ugyanígy utasítod el az atomerőműveket is. Ja, azt nem. Az fideszes .

Köldök_szösz 2015.06.15. 10:48:21

@Sir Galahad: ezzel egyet értek. Le kéne szarni ezt az egészet és a lehető legkevesebb médiafigyelmet fordítani rá.

Le Orme 2 2015.06.15. 10:50:12

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem kell definiálni ahhoz, hogy tudjuk, hogy miről van szó. A legfontosabb fogalmak egy része definiálatlan alapfogalom a matematikában és a fizikában is. De segítek: a magyarországi sváb, zsidó stb kultúra nem tartozik bele a magyarba, csak a magyarországiba.

Köldök_szösz 2015.06.15. 11:01:00

@kuki123: oké függesszék fel, de ezek a kretén plakátok akkor sem kellenek.

♔batyu♔ 2015.06.15. 11:32:18

Itt vajon mikor lesz ilyen jelenet?

Afrikaiak Calaisnál hiénaként rohanják meg a megállni kényszerülő kamionokat, figyeljétek, a szirénázva érkező rendőr meg sem áll.

nemzeti.net/l.php?u=3169580

bkkzol 2015.06.15. 12:03:22

Az is gond,hogy a magyar ellenzek "csak azert is" ellenzek. Teljesen mindegy, hogy mit mnd, csinal a kormany akkor pont az ellenkezojeert kell veres szajjal tiltakozni. Senki nem gondol bele, hogy 1 arab kecskepasztorral par even belul bekerul a csaladja is. Plussz 4-5 fo minimum. Azutan beindul a szaporulat. Evente minimum 1 gyerek. Hova rakjuk oket? Magyar hontalanoknak se tudunk megoldast. Egeszsegugyi elletas most is gyenge pont mikor eleg a TBC-vel, influenzaval kardoskodni. Mit kezdjenek az orvosok az afrikai, azsiai betegsegekkel? Milyen nyelven folyik majd a konzultacio?

libsi nóta bárki unja 2015.06.15. 12:43:41

@♔batyu♔: Ez már olyan, mint a szúnyoginvázió nyáron, vagy inkább mint a betegséget terjesztő cecelegyek rajzása. Persze biztos vannak olyan "természetvédők", akik ilyenkor is ellenzik a rovarspray használatát

Pedig nem nehéz megjósolni, hogy nemsokára elkerülhetetlen lesz tűzparancs kiadása Európa leginkább fenyegetett pontjain. Hiszen milliók vannak úton, vagy várakoznak az átkelésre Líbiában és másutt

na4 2018.03.07. 16:48:34

Hú bakker beleolvastam ebbe a remekműbe. Bár ne tettem volna. Azért szörnyű lehet ilyen mentális sötétségben leélni egy életet, mint a posztoló. Amikor látszik, hogy valakinek fingja sincs, hogy valójában mi történik a környezetében. OMG.
süti beállítások módosítása