B1 blogcsalád



Így vert át mindenkit Orbán és Habony

2015. május 03. - nickgrabowszki

Bevalljuk, eszközökké váltunk. Az internet politizáló népével, a sajtóval és a magyar választók jelentős részével együtt mi is bedőltünk a kormánypropagandának.

Javunkra írandó, hogy nem abban, mit gondoljunk egy adott ügyben, de abban igen, hogy mely ügyekről gondolkodjunk egyáltalán.

A halálbüntetésről például több cikket is írtunk, noha

  1. a vita akadémikus és meddő, mert az Unióból való kilépés nélkül megvalósíthatatlan az állami gyilkolás visszaállítása,
  2. emellett bármilyen jól érveltünk, esélyünk sem volt meggyőzni az olvasókat.

De nem tehettünk mást: ez volt a kurrens téma a közéletben, ami érdekelte az olvasókat, és nekünk volt róla véleményünk.

Ezt használta ki a Habony-dirigálta kormánykommunikáció. A Fidesz 2014-ben három választást nyert meg, azóta viszont merő vesszőfutás az élete. Szimpatizánsaik közül egymillió ember tűnt el, és elveszítettek három választást is (a megismételt ózdi polgármester-választással négyet).

Az elnöki embereiből azonnal előtört a mentőötlet: új médiát teremteni, amellyel pótolható a Simicska-birodalom kiválásával elveszített harci sajtó. És addig: agenda setting, priming és framing. Ami a köznyelvben annyit tesz:

gumicsont és terelés.

Négy ilyen témát is bedobtak eddig, melyek közös jellemzője, hogy nem tartoznak Magyarország pillanatnyi 100 legfontosabb problémája közé, megvalósíthatatlanok és érdektelenek, mégis tematizálták a közbeszédet.

Drogteszt. Az újságírók, a politikusok, fiatal- és kiskorúak kötelező drogtesztje olyan hamar süllyedt el, mint amilyen gyorsan Kocsis Máté Facebook-oldalán megjelent. Hiába övezi közutálat a drogosokat, azt a Fidesz-szavazók, sőt, a -képviselők se fogadták el, hogy saját unokáiknak is kötelező legyen rendszeres vizeletmintát adni.

Megélhetési bevándorlás. A polgárháborús Közel-Kelet mellé tavaly nyár óta becsatlakozott Koszovó is, és tavaly nyár óta megnőtt a Magyarországon át Ausztriába és Németországba áramló migrációs tranzitforgalom.

  • A németek és az osztrákok persze sérelmezték a magyar engedékenységet,
  • Orbán pedig jobb híján politikát épített rá.
  • A Charlie Hebdo-merénylet után dobta föl a migránsok kriminalizációját,
  • de február közepén már eltűntek a nyilvánosságból a "megélhetési bevándorlók".
  • Talán azért, mert aki akarta, már elhagyta Koszovót.

A Földközi-tengeri hajókatasztrófa viszont újabb ürügyet jelentett Orbánnak, aki Nemzeti Konzultációnak nevezett propagandakampányt indított az egyszer már elhalt ügyben.

akasztofa.jpg

Halálbüntetés. A kaposvári trafikoslány kegyetlen meggyilkolása adott alkalmat Orbánnak a téma bedobására. A népszerűség garantált, a felmérések szerint az állami kivégzések támogatottsága átütő. Erről a Fidesz is meggyőződhetett, amikor az alkotmányozásról konzultáltak (pl. népszavazás helyett). Az alaptörvényhez kapcsolódó kérdőív lényegtelen és érdektelen kérdések mellett tartalmazott egy opciót, amelyen az állampolgár a számára fontos kérdés beemelését javasolhatta. A halálbüntetést a visszaküldők 80 százaléka ajánlotta az alkotmányba. Ezt végül a tényleges életfogytiglannal pótolták.

És bármilyen meglepő, ebbe a sorba illik a vasárnapi vásárlás tilalma is, amelynek magyarázatára számtalan teória született az szatellitpárt zsarolásától a piacátrendezés szándékán át az importfogyasztás állampapírokba tereléséig. Azonban egyik sem illik maradéktalanul a tényekre:

  • a KDNP eredetileg jóval liberálisabb javaslatot nyújtott be (12 vasárnapon engedték volna az Úr akaratának semmibevételét),
  • a frakció ellenállásán elbukott a CBA-nak, Coopnak és Realnak kedvező indítvány,
  • végül Orbán a szinte teljes tilalom mellett döntött.

Ez framing: kicseszés a shoppingoló városiakkal, hadd örüljön a templombajáró nyugdíjas, meg a falusi, amúgy sem vásárolgató plebejus is.

Nem feltétlenül tartható az az állítás, miszerint a Fidesz ezekkel a témákkal nem szerez szavazatot: a demagóg témák megváltoztathatják a párt politikusairól, Habonyról, Rogánról, Szijjártóról, Lázárról és Orbánról is kialakult urizáló képet.

Egyúttal viszont nyilván szőnyeget terítenek a Jobbik elé, amely az imídzse szerint még inkább a keményen dolgozó kisember pártja.

Orbán és a guccis, rolexes, pasaparkos, parasztbarokk villás kör azonban nem is szavazatot akar nyerni a közbeszéd tematizálásával, hanem az ideologikus-szimbolikus, populista-populáris ügyekkel

megakadályozni próbálja a törzstábor további amortizációját.

A drogteszt nyilvánvalóan csúnya bukás volt, a vasárnapi boltzár se tűnik sikersztorinak, így maradt az egyszer már elhalt migrációs téma, noha egyáltalán nincs relevanciája pillanatnyilag.

A halálbüntetés voltaképpen talált pénz;

egy személyes tragédiával élnek vissza a magas kormányzati pozíciót viselő keselyűk.

Hamar kiderül viszont őszintetlenségük, ha a Jobbik benyújt egy törvényjavaslatot a visszaállításról, és akkor Orbán dönthet:

vagy a frissen felbuzgatott közvéleménnyel fordul szembe, vagy kivezeti Magyarországot az Unióból.

Akárhogy is lesz, sokat nem fogunk nevetni.

(Kép: maszol.ro)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr567427278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brix 2015.05.04. 10:11:14

A Jobbikkal folytatott versenyben a Fidesz csak , veszíteni tud. Ha arra apellálnak, hogy még szélsőségesebb kommunikációval vissza lehet csábítani a szélsőjobb felé mozduló szavazókat, akkor nagyon tévednek
Elképesztő , mennyire ostoba , gyűlölködő propagandát nyomnak , hogy felébresszék az emberekben szunnyadó félelmeket , előhívják az alantas ösztönöket.
Ahelyett, hogy arról beszélnének , hogy mit akarnak tenni az oktatással , az egészségüggyel , vagy mikor emelnek bért, az évek óta szenvedő közszférában.
Semmi komoly életszínvonal-javító lépést nem tesznek, hiába a "nagy gazdasági" fejlődés. Nem is csoda , ha sok ember a Jobbiktól várja a megváltást...

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.04. 11:29:25

@Brix:

Valójában a "demokratikus" oldal tereli a megnyilvánulásaival a Fideszből kiábrándult választókat a Jobbik mögé.

László És Kriszti Bojt 2015.05.04. 12:36:37

Egyetértek az előttem szólókkal,maradéktalanul. Figyelem,meddig süllyednek még,mennyi haszontalan,de jól hangzó,a buta tömegeknek tetsző témát dobnak még fel,ahelyett,hogy valódi problémákat orvosolnának. Fontos lenne,hogy a média ne üljön fel ezekre a szenzációhajhász hírekre,jelezze,hogy átlát a terelésen.

Lívia Fenyves 2015.05.04. 13:18:06

Mindig égnek áll a hajam, ha nyílvánvaló ostobaságokra, mint ez a halál büntetés duma, rácsuppan a sajtó és napokig rágja!! Ez a technikájuk, most, hogy a Hir TV -böl kikoptak, mondanak valami marhaságot és minden média velük foglalkozik!!!

Szelid sunmalac 2015.05.04. 13:54:57

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Tudjuk. Gyurcsany meg a nyugati karvalytoke tehet arrol, hogy a kormany nem csinal semmi ertelmeset. Gyurcsany miatt abrandulnak ki az emberek a Fideszbol. Ertheto.
Gondolom nalad konstans, hogy mindig mindenert mas a hibas, meg veletlenul sem az, akinek valojaban a feladata lenne.

Shlomo a haIott zsidó terrorista 2015.05.04. 15:01:24

@Szelid sunmalac: Alapvetően mindig onnan eredezik a dolog ha az elődök elbasztak sok dolgot, és az utód halogatja a súlyos vágást.
A Likud is ezt csinálta itthon évekig, most meg az egész világ hörög amikor lecsapunk a terroristákra.

Bafana 2015.05.04. 15:26:40

Nem az emberek vannak a törvényekért, hanem a törvények az emberekért. Ha egy törvény rossz, azt meg kell változtatni. A vita mindenképpen kell, és ha a többség azt akarja, hogy legyen halálbüntetés, akkor legyen. Úgy tudom, hogy DEMOKRÁCIÁBAN élünk.
Egyébként én is ellene vagyok, de az enyém csak egy szavazat.

OSUDF 2015.05.04. 16:21:10

@Szelid sunmalac: Annyiban sajnos igaza van, hogy a baloldal töketlenkedése is aktívan hozzá járul ahhoz, hogy az elpártoló Fidesz-hívők az inaktívak, vagy a Jobbikosok közé vándoroljanak. Vagdalkoznak és játsszák a primadonnát, miközben nincsenek értelmes alternatíváik, nincsenek vonzó céljaik, csak lébecolnak és beállnak mindenki mögé, aki kicsit abban a pillanatban esélyesnek tűnik. Szerintem, ezt így nem lehet csinálni.
@Bafana: Demokráciában élünk, de azért ott sem lehet BÁRMIT megcsinálni, amit a többség akar. Mert ilyen alapon beszéljünk a tét nélküli alapjövedelemről, a teljes, 100%os adómentességről, de akár még azt is meg lehetne ilyen alapon szavaztatni, hogy a dekoratív nőknek kötelező legyen pucéran sétálniuk az utcán. Egyszerű okból tartom lehetetlenségnek a halálbüntetést: Ha egy társadalom szabályai szerint a gyilkosság bűn, akkor az mindenkire, egyformán vonatkozik - magára az államra is. Hiába kíván az ember minden rosszat az aktuális közellenségekre, attól még nem működhet a rendszer úgy, hogy egy bűnössel szemben minden bűnt engedélyezünk - mert ilyen alapon minden erőszaktevőt kötözzünk ki kalodába letolt gatyával, hogy visszakaphassa, minden zsebtolvaj teljes vagyonát szedjük el, és szórjuk szét mindenki más között, és még sorolhatnám. Tegyen az állam rendet, és igazságot, de ne úgy, hogy közben maga is bűnössé válik! (Na, persze, nem mintha az aktuális politika ne lenne így is velejéig bűnös....)

bobijub 2015.05.04. 17:08:31

@Bafana: csak "apró" bevezetésnek: elég érdekes az, ahogy a nagyvezír a népakaratot kezelteti. azt leszarta a nagyvezír, hogy akart-e a nép olyan új alkotmányt, amilyet a nagyvezír csináltatott. azt leszarta a nagyvezír, hogy akart-e a nép olyan oktatási rendszert, amiben azt hazudják hogy nincs tandíj, csak éppen a tandíjmentes lehetőséggel a hallgatók kevesebb mint a fele tanulhat, tehát lényegében tandíj van. azt leszarta a nagyvezír, hogy kérjük-e a magánnyugdíjpénztári vagyon lenyúlását és maradéktalan elköltését, azt leszarta a nagyvezír, hogy energiahatékonyságnövelés, energiatakarékosság satöbbi helyett inkább pakskettőt akarunk-e. azt is leszarta a nagyvezír, hogy akarunk-e olyan választási rendszert, aminek hatására kevesebb szavazattal is ugyanakkora hatalmat tarthatott meg magának. érdekes, hogy a nagyvezír sokmindent leszar, de a halálbüntetés kapcsán a nép akaratára hivatkozik.

ennyit az "apró" bevezetésről
a demokráciának csak az egyik feltétele az, hogy az emberek oda húzatják az ikxszjeiket, ahova akarják, egy további feltétel az, hogy az ikxszelési döntésüket valós ismeretek alapján hozzák meg. példul szíveskedjenek tudni azt, hogy a rendszeresen végre is hajtott halálbüntetések korában Magyarországon több volt az emberéletellenes cselekedet. jelentősen. legyen meg a halálbüntetésről mindenkinek a maga véleménye, de közben szíveskedjen tudni arról, hogy hányféle okból történik emberéletellenes cselekmény magyarországon, és azok közül mennyi az, ami esetén egyáltalán szóba jöhet a halálbüntetés elrettentő hatása. az a meggyőződésem, hogy nem a halálbüntetés eltörlése vezetett az emberéletellenes cselekedetek számának csökkenéséhez. de azok a tényezők amik a csökkenéshez vezetnek, "sajnos" "sokan vannak" és többségük olyan, hogy nem lehet őket kihasználni valamelyik politikus szavazótáborának erősítéséhez.

2015.05.04. 17:14:11

@OSUDF: "Ha egy társadalom szabályai szerint a gyilkosság bűn, akkor az mindenkire, egyformán vonatkozik - magára az államra is."

Érdekes felfogásod van, de nem is ezzel van a gond, hanem az értelmezési problémáiddal, ugyanis a halálbüntetés végrehajtásánál az állam büntet vagy megtorol, szemben a gyilkossal, aki ezt szabadon és kedvtelésből teszi. Amikor te egy kalap alá vonod az államot (magát a társadalmat) egy gyilkossal, a saját értelmi képességeidről állítasz ki bizonyítványt (jó szart).

" Tegyen az állam rendet, és igazságot, de ne úgy, hogy közben maga is bűnössé válik!"

Szóval, ha az állam felköt egy gyerekgyilkost, akkor bűnös... Jó, akkor megkérjük a gyilkost, hogy többé ne tegyen ilyet, különben újra kénytelenek leszünk megkérni ugyanerre. El vagy te tévedve, barátom, de az is lehet, hogy szimplán hülye vagy.

2015.05.04. 17:17:10

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Mikor lesz az akasztásod, takony? Szeretnék benevezni azok közé, akik örömmel kirúgnák a sámlit alólad.

Ants Group · http://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/ 2015.05.04. 17:18:36

A fidesz jó példája annak, hogy ígértekkel messzire el lehet jutni.
De ha nincs teljesítmény, ráadásul az emberek átverése folyik tovább és csak további kamu igéretek jönnek és az emberek álproblémákkal etetése, miután az emberek megbíztak bennük, akkor nagy zakó lesz a vége...

2015.05.04. 17:24:59

@OSUDF: "attól még nem működhet a rendszer úgy, hogy egy bűnössel szemben minden bűnt engedélyezünk"

A hülye elméleted akkor lenne igaz, ha előtte meggyőznél minden bűnözőt, hogy ne öljön vagy ne raboljon. Ha ők erre fogékonyak lennének és betartanák, akkor az államnak nem kellene talán léteznie sem. Tudod, az ösközösség sem azért maradhatott fenn, mert nem volt benne demokrácia, hanem azért, mert a közösség tagjai egymást gyilkolászták. A Pannon-síkságon letelepedett magyar nomád törzsekre is azért kényszerítették rá az államot, mert különban ma is egymás rokonságát hágnák meg a pustában gyilkolásznák egymást. Nem mintha ez kicsiben nem lenne meg ma is...

Andy73 2015.05.04. 17:31:33

Úgy látszik, a blogger is szereti a gumicsontot. És szeret eszköz lenni, még azután is, hogy erre rájött.

2015.05.04. 17:35:31

@Ants Group: "A fidesz jó példája annak, hogy ígértekkel messzire el lehet jutni. "

Nem jól látod. A magyarok azért imádják a fideszt, mert önmagukat fedezik fel benne, gyakorlatilag a társadalmunk tükre.
Nézd meg a maszopos balekokat: ők csak addig tudtak hatalmon maradni, ameddig két kézzel szórták a pénzt a "magyaroknak". Amíg volt pénzosztás, kormányzott a maszop, a Viktort meg leszarták. Amikor azt mondták, hogy a zsé elfogyott, világválság válság tört ki, vizítdíjat kell fizetni stb., egyből seggberúgták a szocikat.
Ugyan a narancsos banditák teljesen lerabolták az országot és 300 forint helyett ötvenszer háromszázat szednek be különféle sarcokkal, a nép szereti őket, mint ahogy most a náci fideszeseket fogja újabban. Egy a titok, mondd azt, hogy hajrá magyarok és a nép a szarodat is megeszi.

Shlomo a haIott zsidó terrorista 2015.05.04. 17:41:16

@Jules Verne: Csak jönnél el Tel-Avivba! Majd tudnám mivel fogadjalak!

2015.05.04. 17:42:32

"Hamar kiderül viszont őszintetlenségük, ha a Jobbik benyújt egy törvényjavaslatot a visszaállításról, és akkor Orbán dönthet:
vagy a frissen felbuzgatott közvéleménnyel fordul szembe, vagy kivezeti Magyarországot az Unióból."

Ez a cél, nem? A "nép" is ezt akarja, az összes fideszes szavazó. Mit adott nekünk az Únió? A lehetőséget, hogy Orbánok és Vonák kormányozhassanak. Akkor meg menjenek a francba. Már akkor, amikor győztek a jelenlegi rablók, elköszönhetett volna az EU, de nem tették.

"Akárhogy is lesz, sokat nem fogunk nevetni."

A fideszesek igen.

Bafana 2015.05.04. 17:43:35

Nem engem kell meggyőzni a halálbüntetés hiányáról. Nekem is van ez a véleményem, igaz más nézetből.
Én a vitát magát hiányolom. Vagyis, hogy úgy szünt meg, hogy a magyar embereket nem kérdezték meg róla. Olyan ez, mint a demokratikusnak hazudott egykori Csehszlovákia: sem a (többszöri) megalakulását, sem a (többszöri) megszűnését nem kötötték az emberek orrára, de demokratikusnak hazudták.

dunántúli gyerek 2015.05.04. 18:19:06

télleg gumicsont

jól rá is haraptatok

Jules Verne (törölt) 2015.05.04. 18:30:59

@dunántúli gyerek: "jól rá is haraptatok"

Mint te a szaromra, batyufasz.

OSUDF 2015.05.04. 19:35:53

@Jules Verne: Attól, hogy engem lehülyézel, még nem lesz igazad. Az államnak jogalkotói és végrehajtói jogai vannak, nem pedig megtorlói és bosszúállói. A bosszú és a megtorlás egy érthető érzelmi válasz, de nem véletlenül mondják és mondták azt, hogy a jognak nem szabad érzelmeken alapulni. Igen, ha az állam gyilkol, akkor bizonyos értelemben bűnös, mert ugyanúgy öl, mint az, akit elítél, és ez azt jelenti, hogy ölni szabad, csak megfelelő indok kell hozzá. Az állam megkéri, hogy ne tegye, erről szól a társadalomhoz tartozás, és az, aki ezt megszegi, büntetést kap érte - a te példádban szereplő esetben legtöbbször ténylegesen letöltendő életfogytiglanit, amivel a társadalom nem gyilkol, mégis egy életre kivonja a forgalomból az illetőt.

"A hülye elméleted akkor lenne igaz, ha előtte meggyőznél minden bűnözőt, hogy ne öljön vagy ne raboljon. Ha ők erre fogékonyak lennének és betartanák, akkor az államnak nem kellene talán léteznie sem."
A hülye elméletem pont arról szól, hogy az állam azért (is) kell, mert nyilván vannak, akik nem tartják be a törvényeket. De én nem is azt mondtam, hogy ne legyenek adott esetben súlyos büntetései a bűnelkövetőknek, hanem azt, hogy az állam ne >gyilkoljon<. Azért itt van egy apró részlet, amit nem vettél figyelembe.
Ráadásul a törzsközösségi példádnál maradva: igen, pont az volt a gond, hogy ott mindenki gyilkolt szabályok és törvények nélkül, és emiatt kellett helyette állam, megfelelő formákkal és szabályokkal. De te mégis a törzsközösségi vérbosszút isteníted, az állam kontrolláló szerepe helyett.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.04. 20:17:57

@Jules Verne:

"Mikor lesz az akasztásod, takony? Szeretnék benevezni azok közé, akik örömmel kirúgnák a sámlit alólad."

nem kell állandóan bizonygatnod, hogy hithű gyurcsányista demokrata vagy :D

Jules Verne (törölt) 2015.05.04. 20:19:55

@OSUDF: Az, hogy véded a gyilkos élethez való jogát, lenullázod az ártatlan áldozat életét, álmait, társadalmi értékét és a meg nem született gyerekeit.

Jules Verne (törölt) 2015.05.04. 20:26:04

" Az internet politizáló népével, a sajtóval és a magyar választók jelentős részével együtt mi is bedőltünk a kormánypropagandának."

A blogger téved. Attól, hogy valaki rühelli a nemzetrontó fideszes bandát, még lehet halálbüntetés párti. Ebben az ügyben is látszik, mennyire nem értenek a baloldali pártok a szavazók nyelvén.

flort 2015.05.04. 20:28:00

A poszthoz: engem az nyűgöz le, hogy sok hülye nem veszi észre, hogy ezek a seggfejek a 2/3-os felhatalmazást nem az ország jobbítására használják, hanem inkább rezsicsökkenttéssel kilóra veszik meg a befolyásolhatókat és a legaljasabb indulatokra apellálva a frusztrált idiótákat. Sajnos e két csoport a jelek szerint a többséget jelenti.

zobod 2015.05.04. 20:36:18

Az ügyről írt posztok alapján hullarablók vagytok ti is.

A halálbüntetés támogatottsága pedig lényegesen nagyobb, mint amilyen támogatottsága a fidesznek akár fénykorában volt.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.04. 20:47:45

@flort:

"ezek a seggfejek a 2/3-os felhatalmazást nem az ország jobbítására használják"

Sorojjadmá, hogy Horngyulátok, Medgyesitek, Gyurcsányotok meg Bajnaitok mivel jobbította az ország sorsát a rendelkezésükre álló 12 év alatt?

Éhes Ió (törölt) 2015.05.04. 20:48:18

@Shlomo a halott zsidó terrorista (User ID 984106): baszkikám, úgy élsz te tel-avivba, mint adolf hitler, na shalom.

OSUDF 2015.05.04. 20:51:30

@Jules Verne: Tévedés. Azzal, hogy az életet védem, pont, hogy kiemelem a gyilkos embertelen tettét. Én egy gyilkossal szemben sem lennék képes arra, amire ő képes volt egy ártatlannal szemben. Te viszont csak indokot keresel, hogy ugyan azt megtehesd.

flort 2015.05.04. 21:02:02

@Shlomo a halott zsidó terrorista (User ID 984106): bár nem vagy szalonképes, de van egy sor dolog, pont azok, amiket Orbánék többé-kevésbé leromboltak. Mondjuk elsőre legyen a magánnyugdíj-rendszer, ami elsőre egy racionális válasz volt létező problémákra.

Sajnos úgy tettek tönkre mindent, hogy nem állítottak helyette semmit, csak a saját zsebük gyarapodott.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.04. 21:18:34

@Éhes Ió:

Éhes ió :DDD

Már a Jupiter holdjai is nicket lopkodnak?

Weißkopf 2015.05.04. 22:06:34

@Shlomo a halott zsidó terrorista (User 984106): Azért a mai ellenzék a kormányzása 12 éve alatt töredékét sikította el a közpénznek ahhoz képest, amit Orbán és bandája 5 év óta!

Weißkopf 2015.05.04. 22:12:32

@Jules Verne: Római jogi alapelv: nemo punit quia peccatum est sed ut ne peccetur, vagyis senki sem azért büntet, mert bűn követett el, hanem hogy ne követtessék el. Sajnos megrögzött (visszaeső) gyilkos esetében lehetséges, hogy ez az egyetlen megoldás. A 60-as években volt egy gyilkos, aki leülte a kiszabott 15 vagy 20 évét. Szabadulása után 1 hónapon belül újra gyilkolt. Felakasztották. Ha első bűntette után ez történik, a másik áldozat megúszta volna.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.04. 22:46:25

@Weißkopf:

"Azért a mai ellenzék a kormányzása 12 éve alatt töredékét sikította el a közpénznek ahhoz képest"

Hehe.

Surányi elvtárs elszámolt már, hogy hová sikította el a jegybank elnökeként Magyarország 62 tonnányi aranytartalékát rögtön a rendszerváltás ELSŐ évében?

És az még csak a kezdet volt, nem a végösszeg.

DR. Smit Pal 2015.05.05. 00:47:54

Engem nem erdekel ez a sok hulyeseg, minden korulmenyek kozott Orban Viktorra fogok szavazni, 18-ban.

átlátó 2015.05.05. 09:22:54

Cigányútra szaladtak , oszt jónapot.

vadi3 2015.05.05. 09:59:37

Azt az egy dolgot egyetlen egy hozzáaszóló sem vette figyelembe, hogy létezik olyan is mint hanyag vagy elsietett rendőri felderítés, téves bírói döntés. Legjobb példa erre az USA, ahol kiderült, hogy nem is bűnös az X éve halálraítélt szerencsétlen.
A halálbüntetésről akkor lesz értelme vitázni, ha ki lehet zárni a téves ítéleteket, az X év múlva előbukkanó felmentő bizonyítékokat és ide lehet sorolni "a politikai elítéltek" esetleg ismét megjelenő csoportját is.

osi 2015.05.05. 13:32:36

Engem nem érdekel ez a sok hülyeség. Semmilyen körülmények között nem fogok szavazni a fideszre, maszopra, dkra, lmpre, jobbikra.

osi 2015.05.05. 13:36:53

Ja még valami: aki összetéveszti a büntetést a bosszúval az ostoba fajankó!
süti beállítások módosítása