B1 blogcsalád



Nemzeti inzultáció: a karlendítés olcsóbb lett volna

2015. április 27. - Csák Gergely

Ha becsukjuk a szemünket, a menekültek eltűnnek? Ha börtönbe zárjuk őket, vagy visszatoloncoljuk a pokolba, ahonnan jöttek, a probléma megoldódik?

(Ugyanezt a kérdést egyébként feltehetjük a hajléktalanokkal és szegényekkel kapcsolatban is. Attól megoldódik a szegénység, hogy a posztos rendőr rugdossa ki a hóba a Blaha aluljáróból a csöveseket?)

Költői kérdés volt. Elárulom: nem.

Igaz, hogy

Orbánék nem is akarják a menekültkérdést megoldani.

Ahogy nem akarják a szegénységkérdést, a cigánykérdést sem megoldani. Eszük ágában sincs az egészségügy, az oktatás vagy az ország millió problémájával foglalkozni. Orbánék még megpróbálnak annyit kiszívni a rendszerből, amennyit csak lehet, mint egy élősködő.

nemzeti_inzultacio.jpg

Elterelés-e az újabb inzultáció, vagy csupán idióta ötlet? Mindenesetre a kérdéseket végigolvasva ne legyen kétségünk: a magyar választópolgárokat sokadszorra nézik hülyének, vagy 3 éves kor alattinak. Ez az a kor ugyanis, amikor a gyerek a bújócskázás közben azt hiszi, ha becsukja a szemét, őt se látja senki. Vagyis a probléma megoldódott.

Hőböröghetünk, fakadhatunk ríva: 960 millió forintot költenek erre a fosra a pénzünkből. Igen, 960 millió forintunkba fáj. Kettő millióból lehetett volna reprezentatív mintával olyan közvéleménykutatást csinálni, amiből tényleg ki is derül a zemberek véleménye.

De lehetne ebből a rengeteg pénzből felszerelni egy adag szociális bérlakást, beiskolázni gyerekeket, kórházat felújítani, nyelvet tanítani, számítógépet beszerezni… menekülteket istápolni, akik félholtan érkeznek meg hozzánk és semmi mást nem akarnak, mint rendesen boldogulni az életben – tőlünk nyugatabbra. Mert ide nem azért jönnek, hogy itt telepedjenek le. Nem hülyék.

De a legjobb az egészben: ki is fizeti ki a 960 milkát? Mi, mindannyian, akik adót fizetünk.

Mire használja ezt Orbán Viktor, sokadszorra?

Hogy a saját, összeomló hatalmát hozza vissza a sírból.

Miért van erre szükség?

Mert az Orbán-kormánynak öt éve fogalma sincs, mit kezdjen az országgal.

Felépítettek egy rakás stadiont, ellopták az emberek pénzét, a kassza alján járunk, 4 millió ember a létminimum alatt, vagy annak közelében, a gazdaság döcög valahogy, az egészségügy, az oktatás és a szociális rendszer összeomlott, az EU néha-néha idepörköl nekik… a kormány teljesítménye a lopáson kívül: nulla. És? Mivel vagyunk elfoglalva?

Fasiszta-sovén kérdőíveket nyomtatunk ki közpénzen, amelyekből ugyan nem jutunk értelmes információhoz, de valamelyik Habony-szintű balfasz kitalálta,

hátha ezzel el lehet hozni pár szavazót a Jobbiktól.

Eleve, a digitális korban nyomtatni és postán bármit is küldeni: az abszurd netovábbja.

Ki kell-e mondjuk: igazából senki sem kíváncsi a választók véleményére, a kérdések blődségek, amelyek legfeljebb a szalonnácik szívét dobogtathatják meg, bár őket mindez nem fogja lázba hozni.

Viktorom, vezérem, egyszerűbb lenne megint Horthy-szobrot avatni, vagy egyenesen karlendíteni egyet. Hordhatnál karszalagot, vagy kicsi bajuszt. Olcsóbb is lenne, több szavazót is hozna. 

Csák Gergely

(Kép: dkp.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr487399788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KUHULIN 2015.04.27. 16:36:23

Olyan kérdés nem lesz, hogy tovább engedjük-e őket Ausztriába? Mert az is egy jó megoldás lenne, nem? :)

2015.04.27. 16:42:30

"a kassza alján járunk"
Szerintetek 2010 májusa óta ott járunk. 'Oszt mégse akar kifogyni már 5 éve.

"a gazdaság döcög valahogy"
Ja, az EU-ban is a felső átlagba tartozó 3,8%-os GDP növekedéssel döcögünk :)

A foglalkoztatottságra vonatkozó adatok sem éppen téged támasztanak alá:

www.liganet.hu/news/7623/950-foglalkoztatas3havi-20140103.png

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.27. 16:51:45

A menekültkérdés megoldása nem Mo. feladata.

Advanced Flight 2015.04.27. 16:55:36

@maxval bircaman szerkesztő: pontosan. Akkor is ment a rinya, amikor a Kanadába "menekült" magyar cigányokat úgy baszták vissza, mint a macskát? Kanada is egy szemét náci ország, mert nem akarta megoldani a menekültkérdést? jóhogy.

♔bаtyu♔ 2015.04.27. 17:02:10

Nem is értem ezt a ballib hisztit. Orbán MEGKÉRDEZI a néptől szeretnének e bevándorlást.

Abszolut demokrata. Ezek a ballibsik pedig már a végeredményt is tudják:)))

♔bаtyu♔ 2015.04.27. 17:05:18

"Mert ide nem azért jönnek, hogy itt telepedjenek le. Nem hülyék."

Fogd már fel, a németek, osztrákok NEM akarják befogadni a menekülteket. Ide toloncolják őket vissza.

" a gazdaság döcög valahogy"

Ha kedvenceid alatt is így "döcögött" volna a gazdaság, ma valószínűleg nem Orbánnak hívnák a miniszterelnököt.

brumeszkosz 2015.04.27. 17:39:04

A korházak roskadoznak az adóságteher alatt, ez a geci cigány meg megint ellop egy miliárdot!!! Hát dögöljön meg minden fid-ss nyik!!

Killary Fucking Clingon 2015.04.27. 18:05:36

Menekült kérdés megoldva. NEM lehet jönni, se ide se máshova RAJTUNK keresztül. HA nem tetszik próbáld ki Ausztrália szabályait, de az USA se fog faszkodni veled. Bebasznak a sittre és az első alkalommal röpülsz amerről érkeztél. Mire ez a nagy emberiességi hullám a baloldalon? Mert lehet vele ütni Orbánt? Benézték a balosok, a magyarok több mint 80 % egyet ért az erős menekültpolitikával. Amikor a romániai magyarokról volt szó kedves faszfej balosok akkor is ellenük volt az ország többsége, most hogy potenciális terroristákról még többen ellenzik az engedékenységet. Kapjátok be, többségi demokrácia van :) és többen vagyunk.

turista a saját országában 2015.04.27. 18:10:07

1. Az országba belépő menekültek > 90%-nak nem hazánk a célállomása. Tovább kívánnak menni Nyugatra. Csak erről valahogy mindig szívesen megfelejtkezik a hivatalos propaganda, na de ugye akkor hogyan lehetne velük riogatni??

2. Orbán, a basi megkonzultálná a lakosságot többek között arról, hogy ledolgozzák-e a menekültek a tartózkodási idejük alatt rájuk jutó költségeket?

Csak szólok, hogy a számára pozitív végkimenetel esélye nélkül, kiutasítása, visszatoloncolása biztos tudatában dolgoztatni valakit simán rabszolgamunka, ami a 21. sz.-ban meglehetősen morbidnak tűnik. Arról nem is beszélve, mennyire elvetemült, lelketlen dolog.

batyuné Helyesi Imola (törölt) 2015.04.27. 18:12:21

@♔bаtyu♔: geciputtony, inkább örökbefogadunk három afgán takarítót, csak te takarodnál már ki ebből az országból a retkes picsába. Mérgezhetnéd a levegőt pl. a törzsi területeken. Vagy jól álna neked az IS fekete kendője. Elfödné azt a rapcsos nagy pofádat.

dunántúli gyerek 2015.04.27. 18:18:07

'Ha becsukjuk a szemünket, a menekültek eltűnnek? Ha börtönbe zárjuk őket, vagy visszatoloncoljuk a pokolba, ahonnan jöttek, a probléma megoldódik?'

Igen, meg. Oda fognak menni ahonnan nem basszák ki őket, ez csak világos.

'a hajléktalanokkal és szegényekkel kapcsolatban is. Attól megoldódik a szegénység, hogy a posztos rendőr rugdossa ki a hóba a Blaha aluljáróból a csöveseket?'

Az aluljárók máris tiszták.

Brix 2015.04.27. 18:18:53

@A demokrácia leszakadó függönye: "Ja, az EU-ban is a felső átlagba tartozó 3,8%-os GDP növekedéssel" Egyelőre még a válság előtti reál GDP szintet sem értül el, úgy hogy megváltoztatta a KSH a GDP számítás módszertanát közben..
Az, hogy mennyire csökken a munkanélküliség leginkább a trendszerűen növekvő kivándorlás jelzi. Ja , és az EU-ban, a 2008-2014 ig terjedő időszakban , Görögországot és Ciprust kivéve , csak nálunk icsökkent a dolgozók euróban számított órabére ...

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.27. 18:23:04

"Orbánék nem is akarják a menekültkérdést megoldani."

NEM Orbánék dolgaa menekültkérdést megoldani.

Orbánék dolga az, hogy NE engedjék, hogy a menekültek ellepjenek minket.

A menekültek kérdését oldják meg azok, akik addig "terjesztették a demokráciát", amíg sikerült felszámolniuk az államszervezetet, sikerült proig rombolni a lakásokat, sikerült felfegyverezniük a félkatonai szervezeteket, na és sikerült életre hívniuk, kistafírozniuk és a lakosságra uszítaniuk az ISIS és más terrorszervezeteket azokban az országokban, ahonnan a menekültek özönlenek.

dunántúli gyerek 2015.04.27. 18:26:02

@Brix: "Ja, az EU-ban is a felső átlagba tartozó 3,8%-os GDP növekedéssel" Egyelőre még a válság előtti reál GDP szintet sem értül el, úgy hogy megváltoztatta a KSH a GDP számítás módszertanát közben..

- valójában EU első. Mikor volt EU első? Soha.
- a válság előtti GDP szintet nem értük el, és? Hogy jön ez ide?
- A KSH nem változtatta meg a GDP számítási módszerét hanem az EUSTAT kényszerítette ki, mert hogy nézett már ki hogy az EU GDP-je nullával nőtt?

Brix 2015.04.27. 18:27:50

@Shabby Bear: A menekültkérdés megoldásához minden mandátum megvan a kormánynak. MI a fészkes fenéért kell ehhez nemzeti konzultáció , 1 milliárdért , ha csak nem a kormány ezzel is tematizálni akarja a z aktuálpolitikát és kifogni a Jobbik vitorlájából a szelet..
A kérdések szinte a náci időket idézik. Megpróbálják felnagyítani a veszélyeket, az emberek negatív ösztöneire hatnak, félelmet generálnak. A kispolgár, eddig elfojtotta xenofób , rasszista érzületét , mert úgy érezte , ez nem szalonképes Magyarországon. Orbán most előhívja a sötét ösztönöket , kormányszintre emeli a nácizmust!

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.27. 18:29:25

@turista a saját országában:

"Az országba belépő menekültek > 90%-nak nem hazánk a célállomása. Tovább kívánnak menni Nyugatra."

1. Magyarország NEM akar tranzitország lenni.

2. A többi EU-s tagállam meg NEM akar célország lenni.

Mit nem értesz azon, hogy NEM ???

Szólj, segítek elmagyarázni.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.27. 18:32:03

@Shabby Bear:

"Mire ez a nagy emberiességi hullám a baloldalon?"

Az USA sok más trükk mellett azzal akarja az EU-t destabilizálni, hogy megpróbálja rászabadítani azt a menekültáradatot, ami ÉPPEN az USA "demokrácia terjesztése" miatt akar a hazájából elmenekülni.

dunántúli gyerek 2015.04.27. 18:39:21

@Brix: 'MI a fészkes fenéért kell ehhez nemzeti konzultáció , 1 milliárdért , ha csak nem a kormány ezzel is tematizálni akarja a z aktuálpolitikát és kifogni a Jobbik vitorlájából a szelet..'

Pont ezért. PROBLEM?

'A kérdések szinte a náci időket idézik. Megpróbálják felnagyítani a veszélyeket, az emberek negatív ösztöneire hatnak, félelmet generálnak. A kispolgár, eddig elfojtotta xenofób , rasszista érzületét , mert úgy érezte , ez nem szalonképes Magyarországon.'

Emléxünk a 23 millió románra.

Nna. Orbán úgy gondolja, hogy a bevándorlókat kell démonizálni.

A ballib meg azt gondolta, hogy a határon túli magyarokat kell démonizálni.

Melyik oldal esett szét? Gondolom amelyik nem értette meg a magyarokat.

Brix 2015.04.27. 18:40:26

@dunántúli gyerek: " - a válság előtti GDP szintet nem értük el, és? Hogy jön ez ide?" Úgy, hogy a kibocsájtási rést töltjük most be, a válság előtti reál GDP szintet sem értük még el! ( kb 1-2-3 év még ) 2014 szeptemberétől a kutatást is a GDP-hez számítja a KSH, illetve , jó ütemben hívták le az EU-s forrásokat.

maxval bircaman szerkeztő (törölt) 2015.04.27. 18:41:27

@dunántúli gyerek: szóval a magyar az ilyen gyűlölkodő korcs nép lenne, amit a legaljább ösztöneivel lehet pórázon vezetni?

Brix 2015.04.27. 18:49:39

@dunántúli gyerek: A 23 millió románnal Gyurcsány fenyegetett, eredményesen. Akkor éppen hogy meglett a többség, 51,5-49,4 % de a szavazás érvénytelen volt. Ma már elbukna egy ilyen szavazás.
A magyarok többsége nem akarta az erdélyi magyarokat sem állampolgári jogokkal felruházni. Aki ide költözik, annak igen, de aki otthon marad , az ne pofázzon bele, az itteni dolgokba!
Nyilván az afrikai -ázsiai bevándorlót sem akarja a kispolgár Magyarországon látni...

dunántúli gyerek 2015.04.27. 18:54:31

'Úgy, hogy a kibocsájtási rést töltjük most be, a válság előtti reál GDP szintet sem értük még el!'

Nem is szavaz senki a szocikra, libsikre. Meg nem is fog.

dunántúli gyerek 2015.04.27. 18:56:46

@Brix: 'A magyarok többsége nem akarta az erdélyi magyarokat sem állampolgári jogokkal felruházni.'

- ilyesmiről szó sincs. Csak az kapja vissza az állampolgárságát aki egyénileg kéri.

'Aki ide költözik, annak igen, de aki otthon marad , az ne pofázzon bele, az itteni dolgokba!'

- viszont ma már a magyarok döntik el, mibe pofáznak bele, nem a libsik.

Tudományos libsizmus 2015.04.27. 19:10:27

Szét kell lőni a menekültek hajóit. Nincs ebben semmi. A '40-es években az angolok ugyanezt tették a Palesztinába bevándorolni kívánó zsidók hajóival.

Ezt követően az USA-t kell letörölni a Föld színéről.

midnight coder 2015.04.27. 19:28:11

Mert a liberósbolsik olyan remekül megoldották a cigánykérdést. Ezért erősebb egyre inkább a Jobbik.

♔bаtyu♔ 2015.04.27. 19:30:26

@batyuné Helyesi Imola: Szopjál le Imola, tudom, hogy vágysz rá:)

midnight coder 2015.04.27. 19:30:57

A menekültkérdést pedig úgy lehet megoldani, hogy szépen visszeküldik a polgárokat a hazájukba ahonnan jöttek. Esetleg lehet adni nekik fegyvert. Elvégre életerős fiatalokról van szó. Nem tetszik az ISIS ? Tessék harcolni ellene. Nem azt várni, hogy az európaiak menjenek oda megvívni az ő harcukat. Elvégre Afrika az afrikaiaké. Európa viszont az európaiaké.

dunántúli gyerek 2015.04.27. 19:40:28

@midnight coder: Ez az EU nagy tesztje. A bevándorlókérdés.

Az USA megoldja fallal kitekinto.hu/latin-amerika/2011/12/03/az_amerikai-mexikoi_vasfuggony_elerte_az_oceant/#.VT5zD9Kqqko

Az oroszok gépágyúval www.youtube.com/watch?v=uTYkcnJdDio

Na európa se libsikkel fogja megoldani..:)) Be lehet nyomni minden afrikai TV csatornára hogy aki átlépi a szahara vonalat azt keresztre feszítik + megsütik stb. /közszolg. reklámok eu pénzből/

Tudományos libsizmus 2015.04.27. 19:55:51

Az egész bevándorlás a "nyugat" öröksége. Kezdve ott, hogy az egykori gyarmatosító országok valamiféle megkésett lelkiismeret furdalástól vezérelve orrba-szájba beengedtek mindenféle népeket Európába és folytatva ott, hogy a "nyugat" által kitalált "liberalizmus" egyenesen ösztönözte a bevándorlást. Ehhez nekünk mi a ferde fasz közünk van?

Tudományos libsizmus 2015.04.27. 19:57:01

@F1LTOL:
Ne lopj nicket libsipatkány. Hányszor kell még elmondani, a kurva anyádat?

F1LTOL (törölt) 2015.04.27. 20:00:01

@Tudományos libsizmus: a tiédet te parasztállat. Más? Esetleg egy KISZ-es emléked?
süti beállítások módosítása