B1 blogcsalád



A nokiás doboz tündöklése és bukása

2015. március 16. - Egyenlítő blog

Visszavonta a korrupciós pénzzel tömött nokiás doboz létezését és minden terhelő állítását a BKV-per csütörtöki tárgyalásán Balogh Zsolt. A BKV akkori vezérigazgatója bocsánatot kért Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettestől, aki 9 hónapot töltött embertelen körülmények közt előzetes letartóztatásban a kamu vádak miatt.

1.jpg

De honnan indult egyáltalán a nokiás doboz legendája, kik, mikor és miért miért kapták fel a történetet? Hogyan jutott el 5 év alatt az ügy odáig, hogy végül bíróság előtt is kimondták: a nokiás doboz csak kitaláció volt? Íme a kulcsmozzanatai annak a hazugságnak, illetve karaktergyilkosságnak, ami nagy szerepet játszott abban, hogy 2010-ben kétharmados Fidesz-uralom szakadjon az országra.

A 2010-es országgyűlési választás előtt

  • Időzített médianyilatkozat - 2010. március. 6.

A Magyar Nemzetben megjelent az első Balogh-interjú

Nokia-dobozban adtam át a pénzt Hagyónak…

címmel. Lényeges részlet azonban, hogy egyes információk szerint az interjú már februárban elkészült. Mégis csak egy hónappal az országgyűlési választások előtt robbantotta a hírt a jobboldali napilap.

  • A nyilatkozatturné folytatódik - 2010. március 7.

2010. március 7. - A Hír TV interjúban Balogh szintén azt bizonygatta, hogy az akkori MSZP-s főpolgármester-helyettesnek több alkalommal juttatott el pénzt. A jobboldali média tehát felkapta a hírt, és az már történelem, milyen hatással lett ez a 2010-es választásokra.

  • Ellentmondásba keveredik - 2010. március 16.

Balogh gyanúsítotti meghallgatásán a rendőrségen is megerősítette, hogy pénzzel tömött nokiás dobozokat juttatott el Hagyónak. Ám a pénz eredetét és az átadás körülményeit illetően ellentmondásba keveredett korábbi médianyilatkozataival. A rendőrségnek azonban ez nem tűnt fel. Holott a jegyzőkönyvekből is kitűnik, hogy Balogh kérdések nélkül és csapongva mond másokra nézve terhelő dolgokat.

A 2010-es önkormányzati választások előtt

  • “Időben” gyanúsítják meg Hagyót - 2010. augusztus 30.

Egy nyár is eltelt, mire a volt főpolgármester-helyettest meggyanúsították a nokiás dobozokkal. Ez indokolatlanul hosszú idő az után, hogy Balogh vallomást tett, és Hagyót letartóztatták. Pontosabban annyira nem is indokolatlatlan, hiszen akkor már közelegtek az önkormányzati választások.

  • Kiszivárgott szembesítés - 2010. szeptember 14.

Balogh és Hagyó szembesítésére is elég későn, vagyis inkább választásokhoz elég közel került sor. (Annak ellenére, hogy Hagyó védője már májusban kérte ezt.) Bár Balogh korábban sokféleképpen emlékezett a pénz útjára, ez alkalommal fideszes ügyvédje, Szabó Iván tanácsára nemes egyszerűséggel megtagadta a választ. A szembesítés anyaga pedig szintén nem sokkal az önkormányzati választások előtt kiszivárgott.

A 2010-es megnyert választások után

  • Hiányos vádirat - 2012. február 21.

Megtörtént a vádemelés is. A hiányosan és pongyolán fogalmazott vádirat bár tartalmazza a nokiás dobozok ügyét, azonban „nokiás dobozokról” nem is esik szó. Továbbá az sem derül ki a szövegből, hogy az állítólagos átadására hol, hogyan, mikor és milyen körülmények között kerülhetett sor.

  • Nem tartja fönt - 2012. október 9.

Elképesztő fordulat történt a BKV-per bírósági tárgyalásán, több mint 2 évvel a választások után. Balogh bírósági vallomásában már “nem tartotta fönt” korábbi terhelő állításait. Ezzel gyakorlatilag visszavonta a nokiás dobozról szóló történetet. Vallomásában azt mondta, csak azért mondott másokra terhelő dolgokat, hogy elkerülje a börtönt. A nyomozók ugyanis megfenyegették azzal, hogy ha nem vall valamit Hagyó ellen, előzetesbe rakják.

A 2014-es választások előtt

  • Időzített ítélet

A nokiás doboz témát a 2014-es választások előtt újra fel akarták használni. Az eredeti terv az volt, hogy az elsőfokú ítéletet a 2014-es kampányhajrában hirdetik ki. Ez azonban nem jött össze. Hiszen a per nemzetközi jogokat sértő áthelyezése miatt elhúzódtak a tárgyalások, és nem tudták az ítéletet “időben” kihirdetni.

  • Újra kampánytéma

A vezető politikusok egy részét nem zavarta azonban, hogy Balogh nem tartotta fönn terhelő állításait. A korrupció szimbólumává vált nokiás dobozt ismét kampánytémává tették. Tarlós és Selmeczi Gabriella is szóba hozta. Sőt a Fidesz civil szervezete az emlékezetes bohócos óriásplakáton bűnözőnek állította be Hagyó Miklóst.

2014-es megnyert választások után

  • Visszavonva - 2015. március 12.

Elérkeztünk a jelenhez. Öt évvel első médianyilatkozata után Balogh a csütörtöki tárgyalási nap végén visszavonta a nokiás dobozról szóló mesét. Bocsánatot kért, és bevallotta, hogy Hagyó semmilyen törvénytelenségre nem utasította, illetve semmilyen pénzt nem adott át neki.

Hol vannak most azok, akik korábban nokiás dobozoztak? Miért nem nyilatkoznak most azok, akik felhasználták ezt a hazugságot a választási kampányokhoz? Talán ideje lenne nekik is bocsánatot kérni. De persze tudjuk, hogy nem fogják megtenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr897270821

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Viktor a barikádokra vezetné a népet 2015.03.17. 11:37:15

Már látom is magam előtt patyolat ruhában, csapzott hajjal, kilógó csöcsökkel. "El kell söpörni Orbán rendszerét!" - mondta Szigetvári Viktor az Origo szerint, és forradalmat hirdetett a nemzeti ünnepen. Azt nem írja az Origo, hogy mivel alapozott a m...

Trackback: Tóbiás befőtt megpróbálta eltenni Orbán nagymamát 2015.03.17. 11:33:48

De a nagyi résen volt, és odacsapott a fakanállal a szemtelen befőtt kezére. Az MSZP ma nem ünnepelt. Szégyellték volna a várhatóan 200 fős ünneplő tömeget, amit mozgósítani tudtak volna, ezért nem tartottak március 15-én központi megemlékezést? Vagy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pokesz70 2015.03.17. 02:14:48

A Nokiás doboznak van két tulajdonsága, ami mára elavult. Egyrészt viszonylag kevés pénz fér bele (ha jól emlékszem 15 miilió). Másrészt nem látszik át. Ma már vagonok kellenének és az se baj, ha mindenki pontosan látja, hogy lapátolják bele az ellopott vagyonokat. Felcsúton már rakják le a síneket, hogy az ilyen üvegvagonok gond nélkül meg tudjanak állni és akadálytalanul lehessen kipakolni a szajrét.

midnight coder 2015.03.17. 06:40:14

@pokesz70: Nem valószínű hogy csak egy nokiás doboz létezett.
Amúgy persze ez tényleg kis tétel volt - egy km háromszoros áron épült autópályán milliárdos tételt lehetett fogni. És nem egy km épült, és nem ez volt az egyetlen disznóság. Anno a szocik utolsó évében egymást buktatták le az elvtársak, minden héten volt valami buli a kakaóbiztos számítógépektől a 300 ezres postásbiciklikig. És ami kiderült az még mindig csak a jéghegy csúcsa volt.

A nokiás ügyben pedig benne lehet az is, hogy esetleg a Baloghnak is felkínáltak egy dobozkát. Vagy a családja életét kínálta neki egy haveri kutya...

Niebur 2015.03.17. 06:48:47

@midnight coder: Ugye Te még a húsvéti nyuszit is elhiszed?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.03.17. 07:23:48

Mindenki tudja hogy Hagyó egy gerinctelen tolvaj,

Viszont érdekes, hogy az MSZP ügynökhálózata még ennyi évvel rendszerváltás után is el bírja érni, hogy emberek ,megfélemlítve visszavonják a minden kényszer nélkül adott vallomásukat.

Félelmetes ez az MSZP-s hálózat, amit a tolvajok védelme mellett tesznek.
És bizonyíték arra, hogy egy tolvaj se fog soha itt Magyarorszgáon sittre kerülni, soha.

vanRob 2015.03.17. 08:15:16

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Csak a neveket és a pártokat kell kicserélni a kommentedben, és akkor 3 év múlva is jó lesz még.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2015.03.17. 08:30:49

csak annyit kérdeznék..akkor
elvtársak
hol a lé?

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2015.03.17. 09:29:05

Azt sosem tudjuk meg, melyik változat az igaz.

(Ki a pöcsöm találta ki ezt a világosszürke betűszínt a beíráshoz? Nem lehetne inkább fehéret, észlénykém?)

igazi hős 2015.03.17. 09:35:08

A "Kövér kötele" trükk működött az egy oldalon, a Nokiás doboz a másikon. 23 millió románozás az egy oldalon, megélhetési bevándorlózás a másikon. Most az a nagyobb baj, ha egy párt/kormány nem tanul az elődeitől, vagy ha az összes mocskos trükköt megtanulja és gátlásoktól teljesen mentesen továbbfejleszti?

vakapad 2015.03.17. 10:56:59

@Mityu "aljanép" MG:

Úgy gondolom, hogy Balogh nem a saját pénzét adta Hagyónak, azaz, ha már a nyomozás némileg "elhúzódott", csak meg lehetett volna kérdezni, hogy ő kitől kapta, aztán meg azt, akire rávallott. Mindez nem történt meg. Érdeklődnék, hogy ez melyik változatot valószínűsíti?

vakapad 2015.03.17. 11:12:10

@igazi hős:

1./ Kövér tényleg azt mondta, hogy az ellenoldal tagjai akasszák fel magukat, és akkor nélkülük jobb lesz.

2./ Orbán szerződése elméletileg tényleg lehetővé tette, hogy minden román idejöhessen.

Ezek fölött persze elegánsan át lehetett volna siklani, nemdebár, ahogy az a politikában szok (hibáztak, hát istenem), de a gonosz Gyurcsány nem egy átsiklós típus. A szemét mindenit nekije!

3./ A megélhetési bevándorlózás nem az ellenfél lejáratását szolgálja, hanem a saját tábor erősítését, miszerint mi nem hagyjuk, hogy mindenféle pirézek elárasszák az országot.

Hogy a fizikailag, lelkileg, politikailag és egzisztenciálisan tönkretett Hagyó hogy kerül ide, azt nem sikerült megfejtenem.
süti beállítások módosítása