B1 blogcsalád



Orbán házhoz hívta Merkel pofonját

2015. február 03. - nickgrabowszki

Olyan már volt, hogy valaki házhoz menjen a (khm) pofonért, de hogy házhoz hívja - hát, az ritka.

Pedig a Merkel-látogatás Orbán nemzetközi presztízsét volt hivatva emelni, illetve inkább elszigeteltségét enyhíteni. Szeptember óta könyörögtek a német kancellárért, noha bármit el akart vele intézni Orbán, lehetett volna vele találkozni Brüsszelben; használni a külügyi csatornákat; neadj'isten, fölhívni telefonon.

orbmerk.jpg

(Kép: MTI)

Merkel hasonlóan nem volt rászorulva a budapesti vizitre, nem is közvetlenül a magyar kormány meghívását fogadta el. Feltételeket támasztott, mint az ukrajnai gázszállítás újraindítását vagy a német cégekkel való kiegyezést. Jóllehet, ha már itt volt, akkor nyilván nem mulasztotta el fenntartásait megismételni, de a diplomácia szokás- és illemrendje szerint ezt szigorúan zárt körben tette volna.

Szokásos esetben a sajtótájékoztató a tárgyalások után szigorúan udvarias és semmitmondó, az esetleges problémákra csak homályosan utalnak, a meghívó a vendégét, az meg a házigazdát nem akarná megsérteni, azzal úgyse viszi előre az ügyeket.

Ehhez képest.

A demokrácia nem lehet illiberális, támogatja a civileket és a független médiát, az ellenzékkel konszenzust kell keresni, csökkenteni kell az orosz függést - Merkel a fagyos hangulatú sajtótájékoztatón és az Andrássy egyetemen mondott beszédében is megemlítette a kínos ügyeket.

Mindezt nehéz máshogyan értékelni, hogy a két kormányfő között a szűkkörű tárgyalás még ennél is dermesztőbb légkörben zajlott.

Pedig, ha ezeket valamelyik nyugati lap vagy magyar ellenzéki politikus mondja, akkor a jobboldal hajlamos elintézni a balliberális világösszeesküvés befolyásával, vagy - mint az amerikai külügyminisztérium esetében teszik - az alulinformáltsággal.

Viszont Merkel esetében egyik se működik.

A német kancellár idejött, de nem Orbán meghívására, másokkal is találkozott, mint a súlytalan államfővel és a zsidó szervezetekkel (ha már az ellenzékkel nem tudott). A sajtótájékoztatóan egészen nyíltan, a beszédében finoman és burkoltan ment szembe az orbánizmussal.

Leváltani ugyan nem tudta a magyar kormányfőt, de ameddig el tudott menni, elment. És ez egészen biztosan nem emelte Orbán nemzetközi presztízsét. Ha eddig nem lett volna, mostantól nyilvánvaló: elszigeteltebb, mint valaha.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr557133921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.03. 07:56:42

Nem éppen. Orbán sikeresen megvédte a nem-liberális demokráciát, ezt nyíltan kijelentette Merkel szemébe, az pedig nem reagált rá a kötelező liberális tiszteletkörökön túl. Ez hatalmas siker Orbán számára és minden kisebb EU-tagállam számára: ki lett mondva, hogy a nagy EU-tagállamok nem parancsolhatnak.

Persze, hozzá kell tenni, Orbánnak szerencséje is volt: jelenleg a görög kormány rendszerkritikusabb a magyarnál, így a magyar "ügy" háttérbe szorult Brüsszelben. Ezt használta ki ügyesen Orbán.

empoftla 2015.02.03. 08:36:30

@maxval bircaman szerkesztő: Így van, a kíváló külpolitikát folytató Orbán újabb sikert aratott - kár, hogy túl sokan olvassák még a balliberális sajtót ahogy nem így lett ez beállítva.

nnnnnnnn 2015.02.03. 11:35:45

szegény ballibsik. rossz lehet hogy a ti kormányaitok ideje alatt a kutya nem volt kíváncsi rátok és jött ide látogatóba. nehéz lehet ezt megemészteni.

nnnnnnnn 2015.02.03. 11:40:14

az sem lehet könnyű hogy a tüntetésre se sikerült 200 embert se összeszedni, valamint hogy a kutya nem kíváncsi már az ellenzéki megmozdulásokra se. nagy bajok lesznek így 2018-ban, mikor könnyedén nyer újra a fidesz.

igazi Ténytár 2015.02.03. 11:52:56

@maxval bircaman szerkesztő: " Ez hatalmas siker Orbán számára és minden kisebb EU-tagállam számára: ki lett mondva, hogy a nagy EU-tagállamok nem parancsolhatnak"

- Ugye milyen jól dübörgünk?!
- mondta az egér a hídon az elefántnak.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.03. 11:59:55

@igazi Ténytár:

Rossz példa. Ha igazad lenne, akkor azonnal ki kellene lépni az EU-ból.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2015.02.03. 12:03:09

elég izgalmas szemüvege lehet a poszt írójának.

Csaba121 2015.02.03. 12:27:53

Az amit Merkel művelt, az nagyon durva volt, már egyáltalán nem finom diplomáciával osztotta ki Orbánt, a diplomáciában Merkelnek ezen mondatai olyanok voltak, mintha a focimeccsen már nem a labdát, hanem egymást rúgták volna a játékosok.

De úgy látszik a sok fideszes birka még ezt sem érti...

Furusina 2015.02.03. 12:30:16

Nem értem, mivel védte meg Viktor Viszarionovics a fából vaskarika demokráciát? De igen..., de nem... ez hangzott el, amellett, hogy Merkel ÉRVET is képes volt mondani: Az illiberális kifejezés értelmezhetetlen, ha demokráciáról van szó. Nem vagyok ballibsi, csak 1990. óta rászoktam a demokráciára mint az ópiumra.

♔batyu♔ 2015.02.03. 12:32:48

Az ellenzékkel vajon miért "nem tudott" találkozni, nem értetek rá?

"Leváltani ugyan nem tudta a magyar kormányfőt..."

Még szép. Mit csinált volna? Beküld benneteket a parlamentbe? Már aznap ki lettetek volna rugdosva.

Új választásokat írat ki? Azt megint Orbán nyeri és nem a ballibsik.

Na ezért nem találkozott az ellenzékkel Merkel.

Az pedig külön kínos rátok "demokratákra" nézve, hogy ti simán benne lennétek abban, hogy egy külföldi hatalom leváltsa Orbánt. Még akkor is, ha pontosan tudjátok, csakis külföldi tankok árnyákában lennétek képesek a parlamentben megmaradni.

csababácsi 2015.02.03. 12:33:47

Sajnos a birka meg a dolláros csávó is értelmezhetetlen, mint az illiberális demokrácia!!

♔batyu♔ 2015.02.03. 12:34:03

@Csaba121: Azért ha te viszont érted, jó lenne kifejtened, Orbán hol sértette meg a demokráciát?

csababácsi 2015.02.03. 12:35:25

Illiberális demokrácis= nemzetiszocializmus

fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció 2015.02.03. 12:41:11

@$$$=$$$: azokon a tüntetéseken ahová bekülditek trójai elvtársaitokat nem is lesznek sokan. De előbb utóbb szét fogják ütni őket is, és akkor nehezen tudtok majd ballibezni, persze tudom hogy erre az esetre be van készítve a CIA-zás.

@♔batyu♔: ha orbán nyer, a "ballibsik" is nyernek, és fordítva. Lásd a kerületi mutyikat amiből a "ballibsik" is megkapják a részüket, és a ballibsi kormány esetén a fideszesek is megkapták a részüket. Továbbá így biztosítják hogy az őskomcsi koalíció kezében maradjon a hatalom, tulajdonképpen "barátok közt" :)

Ezt küldöm nektek, tudom hogy kedvelitek: www.youtube.com/watch?v=4eTVaPyrH-I

Furusina 2015.02.03. 12:58:42

Valóban az egész magyar közélet romlott, és korrupt, a társadalom pedig a politika velejárójának tekinti. Sajnos, mi magyarok vagyunk olyanok, hogy nem tudunk kitermelni a sorainkból, egy hatékony, és tisztességes vezetőt. Persze, sajnos sokkal bonyolultabb, összetettebb a kép ha figyelembe vesszük azokat a gazdasági erőket, és a társadalomba, gazdaságba beépült szervezett bűnözői csoportokat, akinek érdekeivel, szinte semmilyen vezető nem tud szembe menni.

Trackers 2015.02.03. 13:02:55

Merkel egy aza egyben ugyanazt mondta a bevándorlókról amit Orbánék mondtak, nevezetesen, hogy a valódi menekülteket kéne csak feltétel nélkül befogadni, és a gazdasági menekültekre egy új modellt kell kidolgozni.

index.hu/belfold/2015/02/02/angela_merkel_eltolt_nehany_orat_budapesten/merkel_nem_reagalt_orban_parizsi_bevandorlasellenes_nyilatkozatara/
Merkel egyáltalán nem reagált a kérdés Orbánnal kapcsolatos részére. Csak arról beszélt, hogy a bevándorlás összeurópai jelenség. A bevándorlókra munkaerejére szükség van, de mivel többen jönnek, mint amennyit Németország elbír, gyakorlatias, irányított bevándorlási modellre van szükség, ahol elsősorban a valódi politikai menekültek vannak előnyben.

Trackers 2015.02.03. 13:05:29

Mehgjegyzem Orbánról is kérdezték, és válaszolt:

index.hu/belfold/2015/02/02/angela_merkel_eltolt_nehany_orat_budapesten/merkel_van_amiben_orbannal_nem_ertunk_egyet/

Egy hallgató Orbánról kérdezte Merkelt. A kancellár nyíltan, de nagyon diplomatikusan válaszolt. Orbán Viktor miniszterelnökként kollégája Európában, akivel sok kérdésben egyetértenek, egyes kérdésekben pedig nem, de mindent meg lehet beszélni, mindenről érdemes vitatkozni.

mikka 2015.02.03. 13:09:05

Szerintem nincs elszigetelve. Itt volt Merkel, jön Putyin, én kedvelem, oda is szavazok, és nem akarok liberális demokráciát. Illiberális demokráciát akarok. Ha ez nem tetszik valakinek hát kinyalhatja a seggem. Majd lesz választás 2018 ban is.

$pi$ 2015.02.03. 13:09:31

Nem értem. Ha az "illiberális" demokrácia értelmezhetetlen, akkor mindazokban az országokban, ahol nem a helyi liberális párt van hatalmon megszűnt a demokrácia?

Ha az illiberális demokrácia értelmezhetetlen, akkor kötelező az szdsz-re szavazni? De az meg már milyen demokrácia? Jah, tudom, liberális! :D

korupisti 2015.02.03. 13:14:57

Ostobaság zsurnaliszta uram!
Majdnem hajszálra ugyanolyan érdekek kelet felé(gáz,nyersanyagok stb.),csak éppen Deutschland jóval nagyobb, az érdekérvényesítő képessége meg még nagyon-nagyon-nagyobb!

konrada 2015.02.03. 13:17:16

@csababácsi: Illiberális demokrácis= nemzetiszocializmus

Aham. És ezt te teljesen magadtól jöttél rá! Gratula!!!

MACISAJT 2015.02.03. 13:17:38

Orbán "elszigetelt"?:P

Akkor viszont milyenek azok akikkel még csak nem is volt Merkel hajlandó találkozni, pedig gyurcsánytól tóbiásig emiatt hónapokig szétrúgták Berlinben és Budapesten a német államminiszterséget és a nagykövetséget, hátha legalább egy közös fotó összejön...
( még Martin Schluz eftárs közbejárását is kérték. Mindhiába.)

Muhaha.

U.I. A zsinagógába meg elment Merkel hogy megérdeklődje, hogyan loptak ki százmilliókat a beléptető rendszerrel és hogyan rúgták ki az ezt is leleplező Scherzoffot...

Baszkikám 2015.02.03. 13:18:10

@maxval bircaman szerkesztő:
Merkel amiatt jött ide, mert az USA háborúra készül.
Amit meg is fog nyerni, ezért ha a győztes oldalon akarjuk befejezni azt a háborút, akkor melléjük kell állni, nincs mese.

ostvan2 2015.02.03. 13:20:54

Úgy tűnik, hogy a fideszkommandónak rendkívül fontos, hogy erről a találkozóról többnyire az ő véleményük uralkodjon a fórumon. Szinte minden fontos megmondójuk teljes erőbedobással próbálja uralni ezt a fórumot. A véleményük összehangolt és nagyon hangosak.
Valahol zavarja a főnökeiket, ha más gondolatok is megjelennek a neten. Ha rajtuk múlna, mi nem beszélhetnénk.

$pi$ 2015.02.03. 13:23:42

@ostvan2: "Ha rajtuk múlna, mi nem beszélhetnénk. "

Ne légy beképzelt. Ha nem beszélnétek a fidesz elbukná a következő választásokat. :D

Fhmen 2015.02.03. 13:24:41

@$$$=$$$: te is lógni fogsz. megtalálunk!

konrada 2015.02.03. 13:25:21

@ostvan2:
...engem ugyan nem érint, de mintha az index-címlapokon pont az ellenkezője lenne látható, és mintha pont egy "liberális" blogbejegyzés fórumán zavarna téged azt, ha más vélemény is van, nem csak a blogolói és az azzal egyetértőké...,))

Trackers 2015.02.03. 13:27:29

@Fhmen:
Én a helyetekben az ÁVH kedvenc szófordulatait mellőzném, miközben demokratának aposztrofálom magam.

nnnnnnnn 2015.02.03. 13:27:56

@Fhmen: telefonszámodat írd le ide ha olyan bátor vagy. esetleg facebook profilod. köszi.

apanna 2015.02.03. 13:29:47

@fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció: azokon a tüntetéseken ahová bekülditek trójai elvtársaitokat nem is lesznek sokan" egyszerűen idióták vagytok, még egy normális tüntetést sem vagytok képesek megszervezni. Az első tüntetésen, a fiatalok azért voltak többségben, és rengetegen, mert féltették az anyuci apuci által finanszírozott internetes előfizetést. A legutóbbin a meghírdetett 14000 ember helyett megint pár ezer nyugdíjas lézengett, ugyan olyan gyűlölködő és véresszájúak voltak, mint a jobboldalon amikor ők voltak ellenzékben. Felesleges itt a CIA-t emlegetni, ti vagytok a gyengék. Az emberek mér nem vevők az uszításra, lásd facebook 100 ezren az internetadó ellen, ahol egyre kevesebben vannak, és azok is csak akasztani, meg fegyverkezni akarnak, nosztalgiából. Nem gyűlölködni kell a kormány ellen, és lázítani, hanem példákkal előhozakodni, mit csinálnátok jobban, konkrét tervekkel. Na ez a nehezebb, nem a tüntetések.

Sir Galahad 2015.02.03. 13:30:36

Én megnéztem a közvetítést. Nekem úgy tűnt, hogy a két fél közt ugyan van néhány vitás kérdés, ezekben mindketten el is mondták a maguk álláspontját, de nagyrészt inkább egyetértettek. Szerintem ennyi nézeteltérés belefér, ennyi van mondjuk Obama és Merkel között is, legfeljebb más ügyekben. Figyelemre méltó viszont, hogy Merkel nem találkozott egyetlen ellenzéki vagy civlil(nek mondott) vezetővel sem, pedig ha nagyon akarta volna, biztosan megtehette volna.

meiname (törölt) 2015.02.03. 13:31:09

Nekem az egészben az tetszett a legjobban, amikor bejövetelkor a kormány tagjai viccelődve és felszabadultan ültek a jobb oldali székeken. Na az sajtál közbeni fotókat nézzétek meg, elképesztő döbbenet lett úrrá rajtuk :) És mindnek az arcára kiült.
www.origo.hu/itthon/20150202-merkelnek-az-illiberalizmus-osszeegyeztethetetlen-a-demokraciaval.html

2. képen

Trackers 2015.02.03. 13:33:56

@mikka:
Én speciel az illiberális szót ugyanolyan erőltetett marhaságnak tartom, mint a liberálist, a demokrácia előtagjaként.
Nem lehetne simán csak demokráciaként aposztrofálni azt ami a jelenkor választási rendszereit jellemzi EU szerte ?

Leginkább azért, mert hazánkban a "liberális" szó jelentéstartalmát eőrsen errodálták azon ballib megmondóemberek, akikre ezen jelző valódi tartalma jellemző legkevésbé.

nnnnnnnn 2015.02.03. 13:34:14

amúgy aki halálosan fenyeget (pl. akasztással) kommentben, azt nem lehet feljelenteni? volt már ilyenre példa ha jól sejtem. megnézném a csávó fejét a bíróságon.

apanna 2015.02.03. 13:34:18

@Fhmen: Gondolom, az első sorban nyomulsz,és követeled a demokratikus értékrendeket. Elmebeteg lúzer..

apanna 2015.02.03. 13:37:09

@$$$=$$$: dehogy nem. feljelented, és a szolgáltatónak kötelessége kiadni az adatokat. meg is érdemelné. Az ilyenek miatt szűntek meg a fórumok. Egyébként nem értem, a poszt írója miért nem tiltja le az ilyen alakokat, az ő kötelessége lenne. De nyilván akkor egyet is ért vele.

Ms Diane Choksondik 2015.02.03. 13:37:30

@Furusina: 2015.02.03. 12:30:16

ez érv?

azt kell megértetni a nyugattal, h minálunk mást jelent a liberalizmus (köszönhetően az itthoni hülyeliberálisoknak), mint náluk.

Trackers 2015.02.03. 13:37:42

@Sir Galahad:

Egyetértek.. A hallgatók provokatív kérdéseire, rendre inkább Orbánt védő mintsem támadó, de leginkább semleges, konfliktusokat, nézeteltéréseket Európai módon rendező válaszokat adott Merkel.

$pi$ 2015.02.03. 13:39:17

@meiname: "elképesztő döbbenet lett úrrá rajtuk"

Ki mit akar látni ugye.. :)

De komolyan, el tudod képzelni, hogy a kormány legbelső körei ugyanúgy minden előzetes információ nélkül ültek ott mint az átlagos állampolgárok, hogy nekik tök váratlan volt bármi? Egy ilyen sajtótájékoztatón a századát nem mondják el annak, ami az előző tárgyalások közben előkerült!

nnnnnnnn 2015.02.03. 13:52:51

@apanna: áh, ilyen balliberális blogokból? ezeket nem tiltják ki. én már nagyrészéből ki vagyok tiltva pedig még egy anyázás se hangzott el tőlem sosem.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.03. 13:54:24

@maxval bircaman szerkesztő: "Ez hatalmas siker Orbán számára és minden kisebb EU-tagállam számára: ki lett mondva, hogy a nagy EU-tagállamok nem parancsolhatnak."

Mi lett kimondva te félkegyelmű? Mi az hogy nem parancsolhatnak? Az történt, hogy Viktor szokása szerint odacsulázott egyet az asztal közepére, amire Merkel egy visszafogott szemforgatással reagált. Hogy ebből te milyen következtetéseket vonsz le Orbán istenítése végett, az már a te dolgod, de jó lenne, ha nem fertőznéd vele az étert...

meiname (törölt) 2015.02.03. 13:56:52

@$pi$: Igen, váratlan volt számukra. Mert ezt nem lehet elhallgatni, csak - ahogy az mtv tette azóta - megmásítani.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.03. 13:58:34

@Sir Galahad: Minek akart volna találkozni velük?

Trackers 2015.02.03. 14:03:09

@meiname:

Aham.. a szemét MTV és a szociáldemokrata Spiegel is kb ugyanúgy kihagyta a kínos részleteket, és csak a szépre, dícséeretekre emlékszik.
index.hu/kulfold/2015/02/02/a_nemet_lapok_elso_hirei_az_orban-merkel_talalkozorol/
A szociáldemokrata Spiegel szerint Orbán megnyugodhat: Merkel magyarországi látogatásán lemondott az éles kritikáról, sőt még dicséretet is kiosztott. A Spiegel szerint a kétharmaddal kormányzó Orbán autoriter vezetési stílusa nemcsak Magyarországon, de az egész EU-ban vitatott. Orbán ráadásul szorosabb gazdasági kapcsolatokat akar Oroszországgal, amivel a súlyos ukrán válság közepén még jobban eljátszotta hitelét, írja Spiegel. A lap szerint Merkel Budapesten csak utalt arra Orbánnak, hogy a demokráciában az ellenzéket, a médiát és a civil társadalmat tiszteletben kell tartani. Orbán nem zavartatta magát attól sem, amikor Merkel azt mondta: nem is értelmezhető számára az illiberális demokrácia fogalma. A kancellár ugyanakkor méltatta a jó német-magyar gazdasági kapcsolatokat, a különadókra finoman utalva kiszámítható gazdasági és jogi környezetről beszélt, és visszafogottan reagált arra is, hogy Magyarország erősen függ az orosz gáztól.

Sir Galahad 2015.02.03. 14:07:47

@Simlicske: Igazad van, semmi oka nem volt rá. De ha kormányképes ellenzék volna, ami mögött van valós támogatottság, és az Orbán-kormány olyan elviselhetetlen volna az Unióban, mint ahogy az ellenzék sugallja, bizonyára akart volna velük találkozni. Ezért mondom, hogy figyelemre méltó, hogy nem találkozott velük.

Anselmo 2015.02.03. 14:08:32

Merkel és Putyin látogatása a legékesebb bizonyíték arra, hogy Orbán elszigetelődött :)

A balliberális írások hogy születnek? Előbb be kell tépni? Ez a mai már kezdi megközelíteni a Jókai utcás írások színvonalát. Ami jó hír, mert akkor jöhetek vissza trollkodni :)

qtyasorsu 2015.02.03. 14:09:25

Ha jól értem akkor ez a jóasszony azt mondta a mi apácskánknak hogy : egy ?

ex-dr. vuk 2015.02.03. 14:15:48

@maxval bircaman szerkesztő: "Orbán sikeresen megvédte a nem-liberális demokráciát" - eppen ettol lett meg elszigeteltebb. Mert szembemegy az europai ertekeknek. Kvazi kikialtotta, hogy "nem volt tevedes, TENYLEG hulyek vagyunk! Es buszkek is vagyunk ra!"
Oriasi siker :D

ex-dr. vuk 2015.02.03. 14:20:21

@♔batyu♔: " rátok "demokratákra" "

Ez most beismerese annak, hogy te (es a fiDEsz) - mar - nem demokrata?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.03. 14:20:33

@ex-dr. vuk:

A liberalizmus megbukott, keresni kell a kiutat. Orbán szerepe előkészíteni a kiugrást. Tanulva Horthy rossz példájából.

vNHM 2015.02.03. 14:20:51

Te mekkora debil vagy poszter. Szar lehet így élned...

ex-dr. vuk 2015.02.03. 14:23:05

Kedves narancsosok. Maig torom a fejem, hogy vajon mit is ert viktorka azon, hogy "illiberalis demokracia", miben kulonbozik ez a liberalistol es mivel jobb?

batyu? birca? ti biztosan tudjatok, hisz erveltek mellette minden nap minden forumon.

ex-dr. vuk 2015.02.03. 14:23:53

@maxval bircaman szerkesztő: pontosan mit ertesz "liberalizmus" alatt? (en tudom mi az, de te mit ertesz alatta), es mit jelent, hogy megbukott?
Valamint egy kerdes fentebb rad is vonatkozik.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.03. 14:24:43

@Sir Galahad: Miért lenne figyelemreméltó. Természetes, hogy nem találkozott velük, mivel mindketten tudjuk, hogy ma nincs kormányképes ellenzék. Csodálom, hogy te ezen meglepődtél.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.03. 14:26:14

@ex-dr. vuk: Szar ügy. Nem fiatalok, nem demokraták. Mondjuk a szövetség ok, talán csak a "bűn" szó hiányzik előle. :-)

♔batyu♔ 2015.02.03. 14:27:40

Na itt van miért jött Merkel. Mert az nyilvánvaló, hogy nem a ballibsik miatt, ahogy itt egyesek hiszik.

Magyarországra jöhet a BMW
index.hu/gazdasag/energia/2015/02/03/a_siemens_is_beszall_a_paks_2-be/

Ja és lehet ballibsiknek Merkel kapcsán is azt mondani, hogy Putyin faszát szopja, ugyanis:

"A Siemens beszáll a Paksi Atomerőmű menedzsmentjébe, és részt vesz Paks 2 megépítésében"

ex-dr. vuk 2015.02.03. 14:28:57

De mondjuk gond egy szal sem az M1 hirado siman kiretusalta a kinos reszeket szoval a nep a szeretett vezeto sikereit hallja csak.

travelo.hu/tavol/2015/02/02/karafiath_orsolyat_alaposan_kiboritotta_eszak-korea/

ex-dr. vuk 2015.02.03. 14:29:58

@♔batyu♔: valaki allitotta, hogy az ellenzek miatt jott merkel? Elolvastad te a cikket egyaltalan amire kommentelsz?

♔batyu♔ 2015.02.03. 14:30:19

@ex-dr. vuk: Ezen kár lovagolni, Orbán nagyon is jól tudja, hogy Mo-n undorodnak a libsiktől. Ha Orbán elkezd liberális államról beszélni, akkor nagyon hamar kuka.

És most ez független attól, hogy valójában a liberális mit jelent. Maga a dolog ugyanis nem a liberalizmusnak, hanem a magukat liberálisoknak nevezőknek köszönhető.

ex-dr. vuk 2015.02.03. 14:37:14

@♔batyu♔: tehat azt akarod mondani, hogy Orban csupan nepszeruseghajhaszasbol beszel hulyesegeket anelkul, hogy barmit is komolyan gondolna ebbol? Es meg azt is vallalja, hogy emiatt kulfoldon is hulyet csinal magabol (mert ugye ott kepesek ertelmezni a szavait, es - joggal - meg vannak rokonyodve, hogy egy komplett idiota miert vezet egy EUs orszagot.
Akkor most szamit az, hogy mit jelent a liberalizmus vagy sem?.. Ha eszak korea fele vezeto utra akarunk lepni, akkor igazad van, nem szamit :)

rasztaszív 2015.02.03. 14:37:57

illiberális demokrácia az,ami az olaszoknál volt a húszas évektől,és a spanyoloknál a harmincas évektől.sajnálatos,hogy az ún. "ellenzék" nem tud mit kezdeni a jelzővel.pedig ideje lenne nevén nevezni a gyereket.még ha kínos is...

♔batyu♔ 2015.02.03. 14:43:07

@ex-dr. vuk: Én azt akarom mondani, hogyha Orbán elkezd liberálisozni, akkor a szemétdombon találja magát Gyurcsány mellett.

Igen, ez benne van a zsákban, de Orbánra nem külföldön szavaznak.

Tökmindegy mit jelent, mert ebből a szempontból nem releváns, másrészt az előző garnitúra olyan értelemben, ahogy egy átlagember gondolja, nem volt liberális.

Végül is az átlagember nem az egyes kormányok által magukra aggatott lózungok szerint választ, hanem ahogy ő megítéli.

Sir Galahad 2015.02.03. 14:43:29

@Simlicske: Félreértettél. Nem lepődtem meg, hanem figyelemre méltónak találtam. Ez azt jelzi, hogy az Unióban is úgy gondolják, Orbánnak pillanatnyilag nincs alternatívája. Ezt azért sokan próbálják másként láttatni.

Ssipak 2015.02.03. 14:45:25

@$pi$: istenem de hülye vagy, a liberális demokrácia nem azt jelenti hogy SZDSZ-es, nézd meg a wikipédián vazzeg.

♔batyu♔ 2015.02.03. 14:46:58

@Ssipak: Nem hülye, ugyanis itthon ezt jelenti.

Persze nyilván nem azt jelenti.

Ms Diane Choksondik 2015.02.03. 14:48:03

@ex-dr. vuk: 2015.02.03. 14:28:57

ki a fszom az a karaforsolya ne izélj már inkább olvasd a legfrissebb híreket abból kiderül minden, h Merkel miért volt itt. legalább nem kell többet találgatni az ellenzéknek.

♔batyu♔ 2015.02.03. 14:51:44

@Ms Diane Choksondik: Ja, Karafiat Orsolya mint külpolitikai elemző. Ez valami extrém lila libsi lehet, amely próbálja a megdöbbenést pénzre váltani mint a többi. Aztán eljön az idő amikor már hiába vetkőzik, az indexen is kuka.

csak egy néző 2015.02.03. 14:52:34

@maxval bircaman szerkesztő:
"Orbán sikeresen megvédte a nem-liberális demokráciát, ezt nyíltan kijelentette Merkel szemébe, az pedig nem reagált rá a kötelező liberális tiszteletkörökön túl."
Mert mire reagálhatott volna, közbevágott a szőrős baromarcú Kovács Zoltán, hogy vége a sajtótájékoztatónak. Nézd vissza, idióta birka.

ex-dr. vuk 2015.02.03. 14:53:43

@♔batyu♔: "ha Orbán elkezd liberálisozni" - azt csinalja :D meg te is.

Szoval nem beszelni kell rola, hanem megvalositani. Ha annyira tudja viktorka, hogy mi az, es szeretne megcsinalni, akkor csinalja meg. De nem akarja, mert nem akar liberlaliznust, autokraciat akar, teljhatalmat. Az, hogy kimondta meg rendben is van, mert a magyarok nem ertik, de az EU igen... es joggal aggodnak.

"Orbánra nem külföldön szavaznak."

Gondolom az EU tagsag szamodra irrelevans :D De, igenis szamit a kulfoldi megiteles, ha nem akarsz eszak korea sorsara jutni. Oket se erdekelte, hogy a kulfold letezik-e vagy sem. Fentebb linkeltem egy irast eszak korearol, izlelgesd.

ex-dr. vuk 2015.02.03. 14:54:54

@♔batyu♔: ahah gondolom te semmit nem hiszel el, csak amit a diktator mond, szoval neked eszak korea a jolet etalonja. gratulalok hozza.

Ms Diane Choksondik 2015.02.03. 14:56:00

@♔batyu♔: 2015.02.03. 14:51:44

engem tényleg idegesítenek az ilyen emberek, orsi is, a vácpáörös lány is, papprékakinga meg a többi ilyen nulla, baszatlan idióta

ex-dr. vuk 2015.02.03. 14:56:20

@Ms Diane Choksondik: lenyegtelen, hogy miert volt itt. az szamit, hogy mirol volt szo a sajtotajekoztaton. Merkel talan azert volt itt, hogy miert nincsen politikai-jogi stabilitas, ami akadalyozza a nemet uzleteket. Es nincs igaza? De.

Ms Diane Choksondik 2015.02.03. 14:56:54

@csak egy néző: emlékeim szerint lehetett volna még kérdezni de nem volt több kérdés.

ex-dr. vuk 2015.02.03. 14:57:20

@Ms Diane Choksondik: jaja ha nem tetszik amit leir akkor "baszatlan idiota"... szoval eszak koreaban tuti minden szep es jo csak azert, mert neked nem tetszik aki irja vagy ahogy irja ;)
igy is lehet ervelni csak akkor hulyenek neznek. azzal sincs baj.

ex-dr. vuk 2015.02.03. 14:58:15

@Ms Diane Choksondik: meg esely valaszolni, az se volt ;D

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:00:15

@ex-dr. vuk: Jól van, hát te aztán biztos kibaszott nagymenő vagy, pontosan tudod mit kellene tennie Orbánnak.

Miért nem szólsz, a ballibsiknél, hogy lennél miniszterelnök?

Külföldi megítélés okoska? Tele vagyunk turistával, az EU átlag duplája a növekmény, a németek tovább bővítik a Mercédes gyárat, az Audi új gyár építését kezdi el.

Most akkor mi van? Szerinted Gyurcsány külföldi megítélése az IMF hitel felvétele után milyen volt? Olvasgass külföldi fórumokat, mert az Index elég egyoldalú.

budaörsi 2015.02.03. 15:00:33

Szegény blogger. Három választási vereség után és teljesen alkalmatlan ballibeláris ellenzékkel már csak ilyen örömök keresése maradt.

Ms Diane Choksondik 2015.02.03. 15:00:54

@ex-dr. vuk: 2015.02.03. 14:56:20

a gazdasági részhez nem értek, de ha igaz amit a mai sajtó ír akkor nincs gond. a politikai-jogi stabilitással meg semmi gond nincs. én pont fordítva látom, mint te, tökmindegy mi hangzott el nyilvánosan, a lényeg az, ami a zárt ajtók mögött történt. (akkor is ezt mondanám, ha ovi levágott fejjel mosolygott volna a sajtótájékoztatón). egészen komolyan mondom neked: a politikai játszmák mindig a pórnép elől elzárva zajlódnak, akárki van kormányon meg akármilyen rendszer van.

chepunk 2015.02.03. 15:01:20

Lehet pofázni de nem tudom hol bukott meg a liberalizmus. Sehol! A az illiberális példakép épp megy a szemétbe az energiehordozó árak csökkenésével, ugyanis másra nem képesek mint eladni amit kikapirgálnak a gyarmatok földjéből... Számunkra nem lehet példakép! Még akkor sem, ha van amelyik az emebereket is csupán energiahordozónak vagy nyersanyagnak tekinti mint Kína meg a többi ázsiai hulladék! Szomorú, hogy az illeberálisok nagy birodalomról álmodnak, meg fáraó, félisten, pártitkárok hatalmáról, hangya társadalomról, én inkább élek egy kis liberális demokráciában emberként!

$pi$ 2015.02.03. 15:01:58

@Ssipak: "istenem de hülye vagy, a liberális demokrácia nem azt jelenti hogy SZDSZ-es, nézd meg a wikipédián vazzeg. "

Ne verd magad, nem csak te olvastad a wikin a cikket.

Látom amúgy nem értetted, de megpróbálhatom egyszerűbben is megfogalmazni a dolgot:

Ha az illiberális demokrácia értelmezhetetlen, akkor milyen demokrácia az, ahol nem liberális párt került hatalomra?

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:02:33

@Ms Diane Choksondik: Én örülök nekik, mert jól reklámozzák a libsiket. Látsz valami undorítót, - na itt egy libsi aztán mész tovább.

ex-dr. vuk 2015.02.03. 15:02:57

@♔batyu♔: talan erdemes lenne elolvasnod egyket kulfoldi ujsagok magyarorszagrol szolo cikkeinek osszefoglalojat. Tanulsagos lenne.

De talan az is eleg, hogy mennyi most az euro arfolyama? Mennyi is volt 2010-ben?

Ms Diane Choksondik 2015.02.03. 15:04:22

@ex-dr. vuk: 2015.02.03. 14:58:15

volt

2015.02.03. 14:57:20

nem azért amit mond, hanem ahogy mondja. nézd, nekem nagyon fura az olyan, aki pillanatok alatt bárminek a szakértőjévé válik (politika, atom, foci stb stb). é-kóreát meg leszarom, sajnálom az ottani embereket, de mégis mire számított ez a hülye mikor odament? csak aki nem totál hülye, az nem tudja, h mi zajlik ott. orsika elment, meglepődött azon, amit mindenki tud és ezt most tálalja nagy felfedezésként meg nagy újdonságként. holott csak egy katasztrófatúrista.

ex-dr. vuk 2015.02.03. 15:05:19

@Ms Diane Choksondik: "a politikai-jogi stabilitással meg semmi gond nincs" - oh, rly?
gondolom az, hogy a reklamado ugy ugral ahogy epp a fidesznek sikerul lepaktalnia az RTL-lel az jogi stabilitas? Az, hogy ad-hoc, uzletagakat kipicsazo torvenyek szuletnek - vonodnak vissza szinte naponta, az jogi stabilitas (gondolok itt pl. az italkereskedelemre)? Na ne rohogtess.

Ms Diane Choksondik 2015.02.03. 15:06:31

@♔batyu♔: 2015.02.03. 15:02:33

kábé pontosan

ex-dr. vuk 2015.02.03. 15:06:46

@Ms Diane Choksondik: "sajnálom az ottani embereket, de mégis mire számított ez a hülye mikor odament"

Asszem elsiklottal a lenyeg folott: igy nez ki egy orszag, amelyik leszarja, hogy milyen a viszonya a kulvilaggal, es a legfontosabb az, hogy a hatalmat megtarsa. Eleinte nepszeruseggel, kesobb mar az sem kell hozza, csak megfelelo eroszakszervezet. Ezt lathatod eszak koreaban. Az most tokmindegy, hogy ki ment oda es miert.

csak egy néző 2015.02.03. 15:07:02

@$$$=$$$:
"szegény ballibsik. rossz lehet hogy a ti kormányaitok ideje alatt a kutya nem volt kíváncsi rátok és jött ide látogatóba. nehéz lehet ezt megemészteni."

Baromarcú, hogy ne halj meg hülyén.

"Gyurcsány tartotta magát a hagyományokhoz, azaz Ausztriába vezetett az első útja. Nem sokkal hivatalba lépései után nagy vendégjárás volt Budapesten: a Haladó Kormányzás (Progressive Governance) konferenciára 11 balközép állam- és kormányfő érkezett Magyarországra. Tony Blair brit kormányfő mellett a chilei és a dél-afrikai elnök, az új-zélandi, a kanadai, a román, a spanyol, a svéd, a dél-koreai és az etióp miniszterelnök is részt vett a tanácskozáson.

Még októberben Gyurcsány bemutatkozó köröket futott Brüsszelben. Ezt követően elutazott Japánba, ahol fogadta a császár és Koidzumi kormányfővel is találkozott. 2004 október végén Gyurcsány és Kovács László írta alá Rómában az EU alkotmányos szerződését. November 1-én Berlinben tárgyalt Gerhard Schröder német kancellárral, s 2-án Budapest vendége volt Nicolas Sarkozy, akkor még miniszterként. A brüsszeli EU-csúcs margóján Gyurcsány az iraki ideiglenes kormányfővel találkozott. Londonban Tony Blairrel, Madridban Zapatero spanyol kormányfővel folytatott kétoldalú megbeszéléseket. Gyurcsány elutazott Irakba, s még decemberben magánkihallgatáson fogadta őt II. János Pál pápa. Itt járt Jean-Claude Juncker, Tom Lantos, George Pataki.

A 2005-ös évben Gyurcsány Ferenc 26 külföldi utazást tett. Ebből öt útja vezetett EU-csúcsra, négyszer Brüsszelbe, egyszer rendkívüli EU-csúcsra Nagy-Britanniába. Hivatalba lépése után egy évvel megkapta a minden kormányfő által áhított washingtoni meghívót: 2005. október 4-7. között látogatott az Egyesült Államokba, s George W. Bush elnök fogadta a Fehér Házban. 2005. februárjában járt először kormányfőként Moszkvában. Hét EU-tagállamban folytatott kétoldalú tárgyalásokat. Romániával és Ausztriával első alkalommal tartottak közös kormányülést. Gyurcsány részt vett II. János Pál pápa temetésén.

Több nagy utazást tett Ázsiában. Felkereste Dél-Koreát, még Panmindzsonba is eljutott. Délkelet-ázsiai körútja során Szingapúrban, Vietnamban és Indonéziában folytatott megbeszéléseket, 2005 szeptemberében Kínában és - első magyar miniszterelnökként - Hongkongban járt. A szocialista kormányfő 2005 májusában részt vett az Élet menetén Auschwitz-Birkenauban, ott Ariel Saron izraeli kormányfővel is találkozott. Gyurcsány a 2005 februári EU-USA csúcson kilenc másik "kiválasztott" kollégájával együtt tájékoztathatta Bush elnököt. Öt másik uniós kormányfővel közösen kezdeményezték az európai digitális könyvtár létrehozását. 2005-ben Budapesten járt Robert S. Mueller, az FBI főigazgatója, a ciprusi és a mongol államfő, Fradkov orosz, Erdogan török kormányfő."

Mesélj már kiskancsó a felcsutid focistádat, néhány diktátoron kivül ki látogatta meg most Merkelen kívül?

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:07:19

@chepunk: Szerintem te túldimenzionálod. Orbán egyszerűen jó megállapodást akar kötni Putyinnal, továbbá ha nekiáll magát liberlisozni, demokratázni, akkor azt mondja a választó, á a faszomba ez is csak egy olyan seggfej mint az előzőek, akkor inkább szavazok a jobbikra.

A liberális/illiberális vita pedig ott eldönthető, tüntetőként az utcán hol vagy nagyobb biztonságban, mert elsősorban az a mérvadó, hogy ha kinyitod a pofád milyen erőszakosan fogják be. Gyurcsányék a Jobbik szinte összes tüntetését előre betiltották, rendszeresen verték őket, sőt 2006 október 23-án a többieket is.

Most akkor ki is a liberális? Az SZDSZ mert annak nevezi magát? Nézd be mit tiltott be Demszky és miket Tarlós.

fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció 2015.02.03. 15:08:09

@apanna: én nem szervezek tüntetéseket "elvtárs".
Maximum elmegyek olyanra ahova nem külditek be a trolljaitokat, gyurcsányt, heller ágikát, meg a többi barátotokat.

Vigasztalgathatod magadat facebook tetszikek nézegetésével, de attól még nem változik meg az a tény, hogy a többségnek elege van belőletek kommerekből, lásd a választásokon sem szavazott a többség rátok kommerekre, és azóta is csak apad a népszerűségetek, mindegyik pártotoké a koalícióban, a fütyisztől a maszopig.
Bár ti kommerek az 50-es években is szerettétek azt hinni hogy a többség szeret titeket :)

A CIA-ról félreértettél, én azt írtam hogy ti fogjátok a CIA kártyát elővenni ha esetleg a többség elkergeti a tüntetéseiről a "ballibsiket", bár elhiszem hogy képesek lennétek akkor is gyurcsányozni a tüntetőket miközben magát gyurcsányt húzzák fel a lámpaoszlopra :)

Tessék itt egy neked való dal, erősítsen meg a hitedben, kommer: www.youtube.com/watch?v=BulFwGSi8bc

ex-dr. vuk 2015.02.03. 15:08:27

@♔batyu♔: na innentol vagy nevetseges :) (illetve mar sokkal sokkal regebbtol, de ujra a fejed folott magadra mutattal, hogy "nezzetek, en vagyok a hulye" :)
ha elfogytak az ervek, akkor "libsi". ez az igazi narancskod :)

Ms Diane Choksondik 2015.02.03. 15:09:21

@ex-dr. vuk: 2015.02.03. 15:05:19

Dzsínót tudom idézni: aki rossz, szenvedjen

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:10:23

@ex-dr. vuk: Én itt élek és elhiheted, meg tudom ítélni mi igazak ebből és mi nem. De mások is. Nehogy már külföldi újságokból derüljön ki számomra, hogy szanaszét vernek az utcán ha tüntetni merészelek.

ex-dr. vuk 2015.02.03. 15:10:46

@♔batyu♔: most azzal probalod igazolni, hogy a "nem-libarilzmus" jo, hogy azoknak a hulyesegevel jossz elo akik liberalisnak mondtak magukat? Most Orban nagyott kopott az asztalra, megszorozta kettovel az autokraciat es neven nevezte. Tisztessegesnek tisztesseges kimondani, de az ut eppenhogy az ellenkezo fele vezet: vagyis nem liberalisnak nevezni magat hanem annak is lenni.

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:11:10

@ex-dr. vuk: A libsit 20 éve libsinek nevezem, mi a gond?

Ms Diane Choksondik 2015.02.03. 15:11:23

@ex-dr. vuk: 2015.02.03. 15:06:46

igen, így néz ki. de ezt még én is tudom, pedig nem voltam ott. nem is megyek, mert bár pénzem lenne rá, de nem támogatom az ottani rezsimet. orsika támogatja (azzal, h odament valutát költeni meg álborzongani)

ex-dr. vuk 2015.02.03. 15:11:43

@Ms Diane Choksondik: orulok, hogy egy teljesen ertelmetlen hozzaszolassal probalod lerendezni ervek helyett. Akkor most johet egy jo kis "libsi"-zes, es mehetsz tovabb a kovetkezo forumra...

csak egy néző 2015.02.03. 15:11:57

@Ms Diane Choksondik:
Nézd vissza a videót, amikor a felcsuti elmondta a magáét Merkel kivette a fülest és épp szólni akart, amikor közbeugatott a Kovács, hogy vége.

ex-dr. vuk 2015.02.03. 15:12:38

@♔batyu♔: de ugy latszik nem erted, hogy az mit jelent.

De akkor itt egy keresztkerdes: szerinted a liberalis eszme jo-e vagy sem (nem az, amit az mszp kepviselt, hanem amit tenyleg jelent - amit mondjuk hollandia kepvisel?

ex-dr. vuk 2015.02.03. 15:13:20

@csak egy néző: ugy volt vele hogy ami innen jonne ugyis kivagjak a hiradobol felesleges tovabb eroltetni :)

fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció 2015.02.03. 15:13:30

@$$$=$$$: na igen megint csak előjön az őskomcsi virtus belőletek. Feljelenteni, betiltani ahogy a munkásőr és ÁVH-s családtagjaitok is tették.
Elvtársaitok nagyobb rombolást végeztek mint hittük, a kádári örökség még mindig kísért.

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:13:47

@ex-dr. vuk: Én nem próbálok semmit igazolni, mert már leírtam, hogy akik liberálisnak nevezik magukat, azok szerintem nem liberálisok.

Innentől pedig értelmetlen, hogy a liberalizmus jó vagy nem jó, mert az egy más kategória. A liberalizmus nyilván liberálisok nélkül jó.

Ms Diane Choksondik 2015.02.03. 15:14:33

@ex-dr. vuk: 2015.02.03. 15:11:43

még nem tartok ott.

2015.02.03. 15:11:57

nem egyről beszélünk

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:15:52

@ex-dr. vuk: A liberális eszme egy baromság. A liberális ugyanis egy jelző. A kommunizmus, na az egy eszme.

Innen is látszik, hogy a liberalizmus mint jelző, nektek eszmeként lett eladva, különben nem álltok mellé, nem "értitek", így viszont simán elfogadtátok, hogy a liberalizmus érdekében kellett kilőni szemeket, kellett embereket áldozatul a bankoknak odavetni, stb.

ex-dr. vuk 2015.02.03. 15:18:15

@♔batyu♔: "akik liberálisnak nevezik magukat, azok szerintem nem liberálisok"

Ezt eddig is ertettem, reszben egyet is ertek.

"Innentől pedig értelmetlen, hogy a liberalizmus jó vagy nem jó"

Mar hogy a francba lenne ertelmetlen? Vegyuk a szo IGAZI ertelmet, es aszerint dontsuk el, hogy jo vagy nem.

"A liberalizmus nyilván liberálisok nélkül jó."

Ennek a mondatnak meg semmi ertelme.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.03. 15:19:08

@ex-dr. vuk:

A liberális demokráciában a liberalizmus alapértékei a rendszer alapjai.

A nem-liberálisban pedig nem.

A liberalizmus bukása gazdaságilag, társadalmilag is tapasztalható.

A gazdaságban a neoliberális modell nem képes hatékony fejlődést biztosítani, lásd bankcsődök, stb.

A társadalmi életben pedig a rendszer rohad, képtelen kezelni a problémákat, lásd bevándorlás, homoszexualizmus, drogok, stb.

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:21:33

@ex-dr. vuk: Ez a vita azért értelmetlen, mert azt, hogy valaki vagy valami mennyire liberális, azt önmaga dönti el. Sőt azt is hogy jó vagy rossz, mert az pedig az adott helyzettől és érdektől függ.

Én egész jól érzem magam liberálisok nélkül, sokkal jobban, mint amikor benne voltak a kormányban.

chepunk 2015.02.03. 15:22:31

@♔batyu♔:

Na ja de vajon az Fidesz ellen tüntetők is rendőrautókat gyujtogattak, kirakatokat törtek, fosztogattak, tomboltak, utcaköveket dobáltak stb.? Ja nem!

ex-dr. vuk 2015.02.03. 15:23:55

@♔batyu♔: ugyesen beszelsz melle. de ebbol levettem, hogy nem akarsz valaszolni a kerdesre (vagy nem tudsz). szoval ennyi.

chepunk 2015.02.03. 15:24:20

@maxval bircaman szerkesztő:

Nagy marhaságokat mondasz, olyanokat hozol fel poroblémának amik maximum csak egy csökött pártitikárnak okoznak megfejtehetelen problémát, normális országokban nem azok! Ezeket a "problémákat" pont orbán példakép országaiban képtelenek kezelni, de nagyon!

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:24:33

@maxval bircaman szerkesztő: Náluk az okozza a zavart, hogy szerintük a liberalizmushoz liberálisok kellenek, ahogy a kommunizmushoz kommunisták.

Eszmerendszer, aminek szakértője lehet lenni, tudományos liberalizmus, liberalizmusból doktoráltam és efféle faszságok.

$pi$ 2015.02.03. 15:24:59

@chepunk: A gyújtogatás egy másik napon, egy másik helyszínen, egy másik társaság volt. Amikor szétverték meg szétlőtték a tömeget, akkor nem volt gyújtogatás, kirakatok betörése és semmi ilyesmi.

chepunk 2015.02.03. 15:25:34

@♔batyu♔:

Embereket áldozatul a bankoknak a matolcsy politika maitt elszálló árfolyam vetette oda! Szemét meg annak lőtték ki aki elment gyujtogatni...

ex-dr. vuk 2015.02.03. 15:26:03

@maxval bircaman szerkesztő: "A liberalizmus bukása gazdaságilag, társadalmilag is tapasztalható."

Igen? Szegeny hollandok/danok/svedek, csoda hogy meg nem omlottak ossze teljesen.

"képtelen kezelni a problémákat, lásd bevándorlás, homoszexualizmus, drogok, stb."

Problema az, amit annak akarsz latni. A drogok valoban az, de a masik kettorol nem lennek meggyozodve a helyedben :) A nem-liberalizmusban persze barmire rafoghatod, hogy problema - akar a hazassag elotti szexre is.

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:27:04

@chepunk: Te direkt vagy hülye?

1. A Fidesz ellen tüntetők törtek - zúztak.

2. Október 23-án a rendőrség úgy támadta meg az Astoriánál éppen szétoszló tömeg nem is tudta, hogy támadás alatt áll.

ex-dr. vuk 2015.02.03. 15:27:07

@♔batyu♔: akkor mi kell, hogy liberalizmus legyen? Orban biztosan nem jo valasztas erre :)

chepunk 2015.02.03. 15:28:36

@$pi$:

10 pontos muahaha! Rövid az emlékezet! Másrészt mindegyik társaság mögött ugyanaz állt! Hoppá akkor ki is pénzelhette a tüntetőket? Honnan kitől volt pénzük? Ki akart vajon puccsot, Majdant Budapesten 2006-ban?

chepunk 2015.02.03. 15:33:05

@♔batyu♔:

Biztos más dimenzióban voltál épp, vagy csak jó anyagot sikerült szerezni! ÁÁÁ semmi nem történt csak tankkal mentek a rendőrségnek... Ja az onnan kerek 300 méterre van! Hú, de mások voltak mi? Kár hazudozni, bizony egy csapat volt, csak jó lett volna amikor már meleg volt a pite "békés" tüntetőnek látszani!

rasztaszív 2015.02.03. 15:33:11

@♔batyu♔: hány rendőr sérült meg 2006-ban,és mennyi most?

Bambano 2015.02.03. 15:34:33

@maxval bircaman szerkesztő: persze, csak a világ meg európa nem úgy működik, hogy a súlytalan ország még súlytalanabb stöpszli vezére kijelent valamit, és akkor az úgy van, meg majd a nagy európai államok ettől szemlesütve eltakarodnak.

merkel eltette a memóriája hátsó zugába, hogy adós maradt egy-két bazi nagy sallerrel, és majd úrinő módjára megfelelő időpontban emlékezni fog rá. merugye előfordulhat, hogy a retekklub megint szalad anyucihoz árulkodni, például akkor is lehet majd javaslatokat tenni, hogy orbán arrólkódul.

csak egy néző 2015.02.03. 15:35:26

@ex-dr. vuk:
Lehet benne valami, mert az M1 Híradó maga volt a kabaré.
Az M1 foshíradó úgy adta elő, hogy Merkel megemlítette, hogy a német befektetők szeretnek befektetni "jogilag kiszámítható, biztos környezetben" (persze arról mélyen kussoltak, hogy Merkel ezt kritikaként mondta a felcsutinak) és ezért jönnek és szeretnek minket a német befektetők és több, mint 6000 német cég van nálunk, így kommentálta a Nemzeti Balfasz Balázs.
a.disquscdn.com/uploads...

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:36:30

@ex-dr. vuk: Nem nagyon érted meg, hogy a liberalizmus nem egy eszme.

Egyébként az ellenzék liberális módon való kezelésének egyik ismérve, hogy nem veretem meg. De nem azért mert liberális vagyok, hanem azért, mert nem ellenség hanem ellenzék, joga van demonstrálni ez a társadalmi közmegegyezés része.

Nincs olyan, hogy liberális ember, legfeljebb olyan, aki tetteiben liberális megoldásokat részesít előnyben.

$pi$ 2015.02.03. 15:37:00

@chepunk: "Másrészt mindegyik társaság mögött ugyanaz állt!"

Szóval nem azért lőttek közéjük, mert gyújtogattak, hanem azért, merthogy kik álltak mögöttük? Szóval politikai okokból. Értem.

"Honnan kitől volt pénzük?"

Azért verték össze őket, mert valaki pénzelte őket? Hát ez tényleg piszokul demokratikus, igaz.

"Rövid az emlékezet!"

Tényleg nem emlékszel rá, hogy a gyújtogatáskor nem volt gumilövedék és a gumilövedékkor nem volt gyújtogatás? Érdekes, hogy ez a lényeges epizód milyen sokaknak elveszett.

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:37:16

@chepunk: Ostoba vagy b+, így szerintem ezt mással vitasd meg.

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:39:36

@rasztaszív: Elég hülye érv, hiszen nyilvánvaló, hogy a tömegre rátámadó rendőrség ellenállásba fog ütközni.

Bambano 2015.02.03. 15:39:37

@apanna: tévedés, a fórumok azért szűntek meg, mert a kedves kormány kitalálta, hogy a fórumozókért is felelősséget kell vállalnia a tartalomgyártónak.

csak egy néző 2015.02.03. 15:40:53

"Illiberális" Hungarikum sajtótájékoztató.

"Három külföldi újságírót szólított a protokollfőnök, akik többek között az ukrajnai fegyveres beavatkozás esélyeiről, illetve a német és a magyar diplomácia közti egyezésekről és különbségekről kérdezték Merkelt és Orbánt. Egy német újságíró rákérdezett, mi a helyzet az illiberális demokrácia orbáni elméletével, amire Merkel azt mondta, hogy ezzel ő speciel nem tud mit kezdeni.

Pedig épp most mutatjuk meg, milyen az!
Az egyetlen felszólított magyar újságíró az MTVA riportere volt, aki azzal a kérdéssel szorította sarokba a két politikust, hogy szóba került-e az Eurázsiai Gazdasági Unió? Ez Orbán egyik kedvenc témája, örült is a kérdésnek nagyon. Más magyar újságíró nem kérdezhetett.
Vajon a sajtó elől rendre gyáván megfutamodó Orbán Viktor maga utasította saját seggnyaló Kovács Zoltán protokollfőnökét, hogy csak a lakájmédia kérdezhet tőle, vagy Orbán stábja önszorgalomból, a főnök kiszámíthatatlan reakciói miatt védi Orbánt?"

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:41:46

@Bambano: Ja, aztán szólt a BMW-nek és a Mercinek, hogy ebben a diktatúrában bővíteni kellene.

Na meg akkor eladunk Orbánéknak 30 db. helikoptert. Sőt annyira negatívan fogjuk fel, Paks2-t, hogy a Siemens fog pár dolgot építeni.

fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció 2015.02.03. 15:42:18

@♔batyu♔: nem ellenség az ellenzék? Hmm kösz hogy bevallod végre ami eddig is nyilvánvaló volt. Az tényleg látszik hogy nem ellenség, hiszen a fidesz, és az "ellenzék" mindig egymást támogatják az akcióikkal, és mindig nagy egyetértésben csinálják a közös mutyikat.

fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció 2015.02.03. 15:44:22

@♔batyu♔: mit akarsz? diktatúrákban mindig is jól mentek a baráti országok összeszerelő üzemei. Alacsony bérek, nincsenek szakszervezetek, azt és annyiért csinálják a biorobotok amennyiért a megrendelő akarja. Orbán is erre "épít".

rasztaszív 2015.02.03. 15:44:32

@♔batyu♔: a tv székháznál a rendőrök támadtak a tömegre?hülye.

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:45:40

@rasztaszív: Te vagy hülye, mintha nem tudnád, hogy 2006.okt.23-ról beszéltem.

fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció 2015.02.03. 15:46:32

@♔batyu♔: nono, a jobbik is nagyon sokban közösködik a fidesszel. Bár a jobbikban vannak értelmes emberek, de összességben a pártot ugyanúgy a putyin "elvtárs" terelgeti, úgy tűnik.

Ms Diane Choksondik 2015.02.03. 15:46:34

@csak egy néző: 2015.02.03. 15:40:53

Merkel is tudja, h az ellenzéki média szalonképtelen

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:47:28

@fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció: Ha diktatúra van, te mit keresel itt? Hogy, hogy ide írhatsz?

Ja értem, még csak építi.

Elmondanám, NEM EZÉRT vagytok szarok, nem ezért nincs esélyetek leváltani. Bár vigasztalhatod magad.

csak egy néző 2015.02.03. 15:47:53

@♔batyu♔: " Te direkt vagy hülye?

1. A Fidesz ellen tüntetők törtek - zúztak.

2. Október 23-án a rendőrség úgy támadta meg az Astoriánál éppen szétoszló tömeg nem is tudta, hogy támadás alatt áll."

"... Ezután D utasítást ad: kicsit hergeljétek a rendőröket, de úgy, hogy ne legyen összecsapás! És húzzátok magatokkal az Astoria felé!"

hvg.hu/gyurcsany/20061102_titkos

$pi$ 2015.02.03. 15:48:44

@fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció: "Alacsony bérek"

Aha! Mert a liberális baloldali demokratikus világban tetü magas bérek voltak. Mindannyian jól emlékszünk rá, ugye?

csak egy néző 2015.02.03. 15:49:16

@Ms Diane Choksondik:
"
Merkel is tudja, h az ellenzéki média szalonképtelen"

rewrite.origos.hu/s/img/i/1406/20140606facepalm.gif

Csak ti vagytok a helikopter ez köztudott, kiskancsó.

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:50:09

@fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció:

Az oroszoktól a gáz jön az USA-ből a libsi.

rasztaszív 2015.02.03. 15:51:36

@♔batyu♔: te össze-vissza beszélsz.én azt kérdeztem,mikor sérült meg több rendőr?2006-ban,vagy most?

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:51:51

@csak egy néző: Ezen el lehet vitatkozni, de az, hogy a ballibsi pártok a kukában vannak, ez egy elég lényeges ok.

Egyszerűen a többség nem gondolja azt, hogy ti lennétek a demokraták. Persze 2006 előtt sem nagyon gondolták.

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:53:10

@rasztaszív: Ne játszd már a hülyét. Most azért nem sérült meg több rendőr, mert Orbánék nem uszították rátok. Te ennyire ostoba vagy?

Ms Diane Choksondik 2015.02.03. 15:53:43

@csak egy néző: 2015.02.03. 15:49:16

kva jó gif :) :) :)

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:54:34

Ballibsik üljetek már le pár percre és gondolkodjatok el, MIÉRT BUKTUNK MEG?

Reálisan, vágyakat nem belekeverve. Nem nekünk kell elmagyarázni, hanem magatoknak.

rasztaszív 2015.02.03. 15:56:06

@♔batyu♔: anyád picsáját.a tv székháznál ki uszított kire kit?

fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció 2015.02.03. 15:56:17

@♔batyu♔: igen építi. Nem csak katonai alapon lehet diktatúrát építeni. Az elődeiteknek is eltartott pár évig mire eljutottak a kékcédulás trükkig, pedig ott fizikailag is meg voltak támogatva az orosz barátaitokkal.

Már hogy ne lenne esélyünk leváltani? Van egy erős többség akinek egyre jobban elege van belőletek kommerekből, akár nevezitek magatokat fidesznek, mszp-nek, vagy dk-nak.
Csak össze kell fognia, és annyi nektek kommereknek. Tudod nem szabad elbízni magatokat, 1956-ban megtanulhattátok volna már, és most már kevésbé valószínű az is, hogy orosz elvtársaitok tankokkal vonulnának be mint akkoriban :)

csak egy néző 2015.02.03. 15:57:12

@♔batyu♔:
Nem is kívánja vissza a többség a ballibsiket.
De 18-ig hátha összeáll valami normális társaság, mert ha nem akkor tényleg ez az idióta felcsuti fog uralkodni a szenilitás határáig.

♔batyu♔ 2015.02.03. 15:57:20

@rasztaszív: Te hülye vagy b+? Nem arról beszélünk, hanem 2006.október 23-ról.

Ms Diane Choksondik 2015.02.03. 15:58:08

@csak egy néző: 2015.02.03. 15:47:53

a lehallgatott beszélgetések mit bizonyítanak? azon kívül, h voltak provokátorok, akik miatt csatatérré vált a város egy része. végigolvastam, de nem jöttem rá, h ovi csinálta, se, h gyéef.

fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció 2015.02.03. 15:58:25

@♔batyu♔: meg minden más is az usából, köztük az a gép is amivel dolgozol most is. Az oroszoktól meg mindössze gáz jön, ami egyébként sok más helyről is jöhetne, hiszen az orosz mintaállamnak kb ez az egyetlen értékelhető terméket :)

Janos432 2015.02.03. 15:58:25

Már-már szívszorongató ahogy az index próbál minden szalmaszálat megragadni - még azt is ami nincs is - annak érdekében, hogy lejárassa a kormányt és a jobb oldalt. Ezt a találkozót csak a megrögzött index rajongók tudják a címben leírtak szerint értelmezni. Talán csak a vágyaikat próbálják megfogalmazni :)

rasztaszív 2015.02.03. 15:58:34

@♔batyu♔: csak te szeretnél másról beszélni,te féreg.

csak egy néző 2015.02.03. 15:59:53

@♔batyu♔:
"Üljetek már le pár percre és gondolkodjatok el, MIÉRT BUKTUNK MEG 2002-ben, pedig olyan kurva jól ment az országnak?

Reálisan, vágyakat nem belekeverve. Nem nekünk kell elmagyarázni, hanem magatoknak.

Ms Diane Choksondik 2015.02.03. 16:00:44

@Ms Diane Choksondik: sőt.. azon sopánkodnak, h a fideszhez jött a tömeg.

♔batyu♔ 2015.02.03. 16:00:51

@csak egy néző: Nem fog összeállni, eleve a ballibsik nem engedik. Elmondanám, hogy Orbán is csak úgy volt képes megszerezni a hatalmat, hogy Antall halálával a jobboldal nagyon meggyengült.

Ha valaki nem képes pártot alakítani, nem fogja megszerezni a hatalmat. Sőt, ez az ugra-bugra egyre nagyobb visszatetszést kelt, mert Mo-n az emberek döntő többsége demokrata és egyedül a választáson való győzelmet tekinti legitimnek. Bármi más lehetetlen, legalábbis tankok nélkül.

fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció 2015.02.03. 16:01:04

@Janos432: indexnek nem kell lejáratnia, lejáratja a kormány önmagát, és a jobb(bal)oldalt. Az indexnek mindössze meg kell írnia a kormány bűncselekményeit, és balfaszságait, amit ugye a kormány kezében lévő média olyan viccesen cenzúráz, és már az rtl-nek is be akar nyalni hogy hallgasson el :)

♔batyu♔ 2015.02.03. 16:01:29

@rasztaszív: Jól van takarodhatsz geci. Majd aról fogok beszélni amiről te akarsz, normális vagy b+?

♔batyu♔ 2015.02.03. 16:03:07

@Janos432: @csak egy néző: Most vigasztalod magad? 2015 van. Nincs ezzel semmi gond, az indexet pedig a kuruc és a többi járatja le:))

csak egy néző 2015.02.03. 16:03:15

@♔batyu♔:
De azért nyugtass meg, hogy a jövőbe még nem látsz?

♔batyu♔ 2015.02.03. 16:03:54

Első: @csak egy néző

Második: @Janos432

♔batyu♔ 2015.02.03. 16:05:23

@csak egy néző: Szerintem nulla az esélye Orbán leváltásának. Pedig én egy Jobbik+Fidesz koaliciónak örülnék. Esetleg liberális oldalról benne lehet az LMP, de csak kisebbségben és súly nélkül.

rasztaszív 2015.02.03. 16:05:31

@♔batyu♔: mikor sérült meg több rendőr?egyszerű a kérdés,patkánykám.

♔batyu♔ 2015.02.03. 16:07:00

@rasztaszív: Takarodjál már b+. te ennyire nem érted meg mit magyaráznak neked faszfej? Menjél panaszra b+.

Ms Diane Choksondik 2015.02.03. 16:10:37

@csak egy néző: 2015.02.03. 16:02:29

a sopánkodásból arra gondolok csak, h a fidesznek és a kormánypártnak nem.

csak egy néző 2015.02.03. 16:11:40

@♔batyu♔:
"Szerintem nulla az esélye Orbán leváltásának"
Akkor már kezdem érteni, hogy azt a kib..ott nagy mauzóleumot miért építette a háza mellé felcsuton. Remélem őt is bebalzsamozzák majd, mint a VI. Lenin apánkat. Lehet majd zarándokolni.

♔batyu♔ 2015.02.03. 16:14:04

@csak egy néző: Amíg nem kúrja el jelentősen ez senkit nem érdekel.

Szerintem neked a köv. sem fog tetszeni.

csak egy néző 2015.02.03. 16:15:57

@Ms Diane Choksondik:
Akkor már csak a "tudjuk kik" a gyíkembereknek állhatott érdekében.

♔batyu♔ 2015.02.03. 16:17:10

@Ms Diane Choksondik: Úgy néz ki, Orbán nagyon jól járt Merkel látogatásával. Eltelik még pár nap, míg ezt itt az indexen is megértik.

1. Német cégek bővítenek, továbbiak jönnek ide
2. A Siemenst Orbánék bevonják Paks2 építésébe.

Szép is lett volna, ha a ballibsi pártok pedig arról beszélnek, hogy miért nem demokratikus a Paks2, nem véletlenül nem akarta őket Merkel látni.

ex-dr. vuk 2015.02.03. 16:17:44

@♔batyu♔: "Nem nagyon érted meg, hogy a liberalizmus nem egy eszme."

Ezt mar egyszer irtam - egyetertek, eppenhogy az eszme ellentete: mindenki szabadon csinalhat amit akar, amig masok alapveto jogaiba nem utkozik - tehat az allam (feleslegesen) ne korlatozzon semmit. Not viktorkaek eppenhogy egyre tobb es tobb helyen avatkoznak be a maganeletunkbe.

"Egyébként az ellenzék liberális módon való kezelésének egyik ismérve, hogy nem veretem meg. De nem azért mert liberális vagyok, hanem azért, mert nem ellenség hanem ellenzék, joga van demonstrálni ez a társadalmi közmegegyezés része. "

Ja gondolom a fidesz ennek szellemeben hurcolta meg a bekesen uldogelo fidez szekhaznal tuntetoket es rabositotta oket, majd az M1 hiradoban vandalokkent hirdetve oket. Makes sense.

"Nincs olyan, hogy liberális ember, legfeljebb olyan, aki tetteiben liberális megoldásokat részesít előnyben."

Nincs olyan, hogy kedves ember - csak olyan, aki mindenkivel kedves. Mi a kulonbseg?

csak egy néző 2015.02.03. 16:18:08

@♔batyu♔:
Mesélj már ki lesz a következő?

$pi$ 2015.02.03. 16:19:05

@rasztaszív: "patkánykám"

Mindig a falra tudtam mászni az olyan emberektől, akik hatalmas nagy butaságukban azt sem képesek felfogni mekkora parasztok. Mert ha valaki paraszt, legalább tudja, hogy az, legalább gondolkodjon el azon néha, hogy milyen ostoba egy bunkó is.

Sajnos azonban igen sokan vannak olyanok mint te is, aki annyire földbuta, annyira primitív, hogy fel sem fogja, hogy mennyire surmó, hogy a körülötte lévők közt mennyi ember van, akinek ő a nyomába sem ér.

A primitívség önmaga büntetése, de rád sajnos ez nem hat, neked nem buntetés ez.

ex-dr. vuk 2015.02.03. 16:20:15

@♔batyu♔: "egyedül a választáson való győzelmet tekinti legitimnek"

Kerdes az, hogy legkozelebb mennyit kell csavarni a valasztasi torvenyeken es a matekon, hogy megint ugyanez jojjon ki egesz mas szavazati arannyal :)
Asszem ossze kell hivni valami nagyobb brainstormingot majd ehhez.

empoftla 2015.02.03. 16:20:32

@maxval bircaman szerkesztő: Így van. Így van. A liberális rendszer bukik. Az imperialista USA és Nyugat európa hanyatlik, Oroszország pedig egyre erősebb, nyerésre állnak. Ez tény, az életszínvonalon és az utak állapotán mérhető le a legjobban.

rasztaszív 2015.02.03. 16:20:44

@♔batyu♔: a német cégek a szörnyűséges nyolc év infrastrukturális beruházásai nélkül sosem jönnének most ide.

ex-dr. vuk 2015.02.03. 16:21:48

@♔batyu♔: igfen paks2 egy szintiszta atlathato project, lol

meg a napelemekre es egyeb zoldenergia technologiakra is ki kellett vetni extra adot, hogy a paks2 jojjon ki jobban arban. Semmi sem lehetetlen.

♔batyu♔ 2015.02.03. 16:21:58

@$pi$: Az ilyen gyökerek épp azért gyökerek, mert valójában szar nekik. Persze ez sokszor tényleg csak kívülről látszik.

apanna 2015.02.03. 16:22:26

@Bambano: Bizony felnőtt emberek vagyunk, mindenki vállalja a felelősséget. Mit gondoltál, a szolgáltató tartsa a hátát azért mert egyeseknek nem fér bele a kulturált vita? Szerinted mennyibe kerül egy nagyobb fórum fenntartása? Mennyi az az összeg, amiért a szolgáltató akár még sittre is megy érted? na ezért szűntek meg a fórumok. Mert nem volt új tartalom, csak a politika, ott is csak az ehhez hasonló stílus. Saját magatokat nyírtátok ki.

rasztaszív 2015.02.03. 16:22:29

@$pi$: nézz tükörbe,és borzadj.

♔batyu♔ 2015.02.03. 16:23:27

@ex-dr. vuk: Nagyon egyszerű. A választási törvényben nincsen olyan kitétel, hogy fideszes, így nagyon simán nagyot nyerhet a balliberális oldal.

2018-ban meglátjuk sikerül e.

♔batyu♔ 2015.02.03. 16:24:03

@ex-dr. vuk: A Siemens-el mi a problémád?

csak egy néző 2015.02.03. 16:25:52

@♔batyu♔:
Mondom én, hogy a parasztot a várból viszik majd egyenesen felcsutra a pancsó mauzóleumba.
Hajrá.

chepunk 2015.02.03. 16:28:20

@csak egy néző:

1, Hol mikor? Nehogy a focidrukkerekkel gyere, akik addig voltak jók a Fidesznek amig az MSZP ellen tüntettek, aztán kaptak véna szkennert...

2, Nem volt 2 tömeg egy összeérő volt!

Bizony a TV székháznál meglett az alaphangulat!

♔batyu♔ 2015.02.03. 16:29:21

@csak egy néző: Szerintem köszönd meg a ballibsi társaságnak.

chepunk 2015.02.03. 16:30:06

Ja és ahol nem volt törés-zúzás ott nem volt gumibot sem. Jópár ilyen MSZP elleni tüntetés is volt ám...

Ms Diane Choksondik 2015.02.03. 16:32:43

@csak egy néző: 2015.02.03. 16:15:57

najó, valójában akkor te se tudsz semmit erről

@♔batyu♔: 2015.02.03. 16:17:10

mindenki jól járt, aki ezért az országért akar tenni. ezért is nyifog az ellenzék, ők nem azt kapták amit vártak. épp nézem az atv valamelyik műsorát, sírva ismerik el, h ovi meg junker mekkora haverok, félreértelmezte a "nép" a szavazás körüli cicaharcukat

csak egy néző 2015.02.03. 16:36:11

@chepunk:
Én nem jövök semmivel, leírtad a válaszokat)))

csak egy néző 2015.02.03. 16:37:24

@Ms Diane Choksondik:
"najó, valójában akkor te se tudsz semmit erről"
Sőt mindent a GHH irányít. Már Bogár idióta Laci bácsi és a Stanyecli elvtárs is megmondta.

♔batyu♔ 2015.02.03. 16:43:42

@Ms Diane Choksondik: Élvezem, ahogy ez az izzadságszagú balliberális garnitúra mindenféle színekben próbál visszatérni. Na meg azt is ahogy kibasznak egymással. Kis csapat próbál érvényesülni, aztán megdöbbenve látják, hogy Heller, Vágó, Gyurcsány DK-sai, Kovács, Lendvai vigyorog. Mindenki jópofa, pedig pontosan tudják, hogy na megint kibasztunk veletek, nélkülünk akartok ti a parlamentbe jutni?

Ms Diane Choksondik 2015.02.03. 16:45:39

@♔batyu♔: 2015.02.03. 16:43:42

:)))

@csak egy néző: 2015.02.03. 16:37:24

nézd, én nem haragszom rád. nem tudom mi az a ghh

csak egy néző 2015.02.03. 16:50:31

@Ms Diane Choksondik:
Nem tudod mi az a GHH????
Akkor semmit sem tudsz, semmit sem értesz.
Bogár idióta Laci bácsi neve mond valamit?

rasztaszív 2015.02.03. 16:55:06

@♔batyu♔: neked az az élvezet,ha másnak rossz.jellemző.

♔batyu♔ 2015.02.03. 16:58:39

Amennyire elszigetelte magát Orbán, talán még a franciák és az oroszok is idehoznak egy autógyárat.

ex-dr. vuk 2015.02.03. 16:59:00

@♔batyu♔: nem a siemens-szel van bajom. ezt mondtam volna? vagy ez csak a szokasos tema terelese? :)

a titkositott paks2 szerzodesekkel van bajom. meg a diktatorikusan eldontesehez, hogy marpedig ez lesz. se egyeztetes, se szakmai korokkel valo vita, sesemmi. Ezzel van a baj. Most megint talalhatod ki, hogy tereld el a temat...

ex-dr. vuk 2015.02.03. 17:00:20

@♔batyu♔: termeszetesen az aktualis eroviszonyokra lesz szabva a torveny es a terluetek, ahogyan most is igy volt. mint a kozbeszerzesek, ott sincs leirva, hogy ki fog nyerni, csak minden bele van irva ugy, hogy mas nem nyerhet :)

chepunk 2015.02.03. 17:03:59

Igen a Jobbik volt az igazi orosz párt az országban csak a ruszkik időközben vettek szebbet, nagyobbat ez a Fidesz. Volt az a pénz... És nem csak a Fideszt adta el OV a ruszkiknak, hanem az országot és a népét is málenykíj robotra! Aki nem akar szibériában kikötni valami ólom vagy uránérc bányában étlen-szomjan, halálra dolgoztatva, a nagy birodalom építésében, és a nyugati "sátán" legyőzésében, részt venni, az minnél előbb tiplizzen nyugatra! Aztán az új komisszárok vagnírozgassák csak a fideszbirkákat, még örülnének is a "rendnek"...

Nzoltan 2015.02.03. 17:04:45

Ne vessük már a szemére orbánnak, hogy a második kétharmad után kb azt csinál amit akar. Nem kérdezi meg az ellenzéket. Na es? Demokráciában a többség dönt. A kár liberális, akár illibirális.

Nzoltan 2015.02.03. 17:07:35

Merkel biztosan olyan dolog miatt volt itt, ami neki is érdekében állt. Bizniszelnek és nem kérik ki az USA vélemenyét. Helyesen.

Aztán volt egy kis műsor a tömegnek.

♔batyu♔ 2015.02.03. 17:07:57

@ex-dr. vuk: Szerintem azért nincs jelentősége, mert Paks2-t csak az oroszok építhetik fel. Más egyszerűen nem képes rá.

Egyébként nem értem, ha egyszer nemzetközi csoport fogja irányítani a munkálatokat, akkor az miért titkos?

♔batyu♔ 2015.02.03. 17:09:39

@Nzoltan: Ilyen alapon akkor már jogosabban kérdezhetné a 14%-os jobbikot. Az MSZP, az ellenzék legnagyobb pártja csak valami 8%.

A többi pedig nem érdekes, nagyon kevesen vannak.

chepunk 2015.02.03. 17:14:39

@empoftla:

"Oroszország pedig egyre erősebb, nyerésre állnak. Ez tény, az életszínvonalon és az utak állapotán mérhető le a legjobban."

10 pontos muhahaha hülye nagy magyaroknak akik hisznek az ezeregyéjszaka keleti meséiben! Ez csak a patyomkin városokra volt igaz ez is csak az olajár emelkedés miatt, ahol elszórták a gyarmataikról ellopott olajból származó hasznot, Moszkva, Szetpétervár, Szocsi, egy.két kisebb de a többi nyomor, sőt már Moszkvában is csökkentették a béreket...

martineden 2015.02.03. 17:26:15

@♔batyu♔:,, Amennyire elszigetelte magát Orbán, talán még a franciák és az oroszok is idehoznak egy autógyárat."....es evvel akarsz felvagni,Gyurcsany a mercit hozta ide.Ne gyere ,avval ,hogy majd jon a bomos,mert ez mar regi szoveg,10 eve egyfolytaban jon ,aztan Mexikoban epitkezik.SZOVAL HAJRA ,JON A LADA,UJRA BOLDOG MINDENKI,MUHAHA.

♔batyu♔ 2015.02.03. 17:27:13

@martineden: Na de kérlek???? Feri nem volt elszigetelve.

martineden 2015.02.03. 17:34:31

@♔batyu♔: ,,Na de kérlek???? Feri nem volt elszigetelve."...Ezert hozta a Mercit,szemben a mutyi csatarral,aki a Ladat probalja kifekudni,fogy is a vazelin rendesen,meg szerencse ,hogy nemzeti patikak lesznek .muhaha

ex-dr. vuk 2015.02.03. 17:45:06

@Nzoltan: azert a masodik ketharmadhoz meg kellett gorbiteni a teret (es a torvenyeket) "kicsit" ;)

ex-dr. vuk 2015.02.03. 17:46:15

@♔batyu♔: "Más egyszerűen nem képes rá." - kiket kerdeztek? Nem emlekszem palyaztatasra..

"miért titkos?" - ezt nem ertem en sem. Az oroszokkal valo megallapodas miert titkos?

apanna 2015.02.03. 18:21:16

@fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció: Ritkán találkozik az ember ekkora sötétséggel... veregesd meg a válladat, remekeltél.

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.02.03. 18:54:54

@fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció: tényleg ritka nagy barom vagy, de legalább nem vagy egyedül, akad még egy pár a batyuba...

Krisz11 2015.02.03. 19:14:12

Felesleges a további ballib erőlködés, Szanyi Tibor is megmondta, hogy merkel baráti hangvételű és visszafogott volt. Az eu-ban ennél sokkal jobban oda mondanak egymásnak ha valami gixer van. Pedig szanyi tudtommal nem szélsőjobboldali.
Ennyit a ballib hülyékről ...

martineden 2015.02.03. 19:20:08

@♔batyu♔: ,,hogy a liberalizmus érdekében kellett kilőni szemeket,"...nem annak az erdekeben,hanem az embereket kellett ,megvedeni az aljanepseg jobbikos csurhhetol.Szerinted az a liberalis aki hagyja ,hogy felgyujtsak a fel varost?

Darth_Vader 2015.02.03. 19:51:54

Agyvérzést kapott a sok liberál-zsidrák.
Hónapok óta azt hajtogatták, hogy "selyemzsinórral" jön ige Merkel. Most meg pofára estek, 147-edszerre is.

ex-dr. vuk 2015.02.03. 20:34:19

Nincs diktatura, mert szabad tuntetni nem?

Kiveve hogy ha aznap reggel szolnak hogy megse (nem am elore hogy at lehessen szervezni mashova), aztan ez

magyarinfo.blog.hu/2015/02/03/flashmobbal_uzentek_volna_merkelnek_de_egy_oran_at_igazoltattak_oket_hogy_ne_erjenek_oda

De SZABAD tuntetni. Meg szabad. Lehetni mar kevesbe.

$pi$ 2015.02.03. 21:19:11

@csak egy néző: Arról volt szó, hogy a rendőrök a jobbikus huligánokat verték szét. A te általad belinkelt képen béke van, és senkinek sem véres a képe.

De ha véresre lennének verve akkor semmi jelentene semmit, én soha nem mondtam, hogy az erőszakos, huligán kinázetű embereket nem verték meg, én azt akartam bizonyítani, hogy akiket szétvertek azok közt volt egy csomó békés, sőt idős, konszolidált ember is.

csak egy néző 2015.02.03. 21:46:37

@$pi$:
Mivel még a rendőrség még addig nem került ilyen felfokozott helyzetbe, szinte kikerülhetetlen volt, hogy legyen túlkapás.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.02.03. 21:53:12

A poszt jól mutatja a magyar ballib gyökerek totálisan irreális valóságértelmezését. Mindenből azt olvassák ki,hogy Orbán bukik, aki aztán rendszeresen rommá veri őket, és köszöni szépen jól van.
Rögzítsük a tényt. Merkel nem találkozott a magyar ellenzék képviselőivel... Ez pedig igen beszédes tény. Ezenkívül két órát tárgyalt négyszemközt a magyar kormányfővel.
Ha valóban az lenne a helyzet, ami a szerző hagymázas vágyálmaiban van, akkor Merkel egyáltalán nem, vagy csak jóval rövedebb ideig marad négyszem közt Orbánnal, és látványosan hosszasan értekezik a baloldali ellenzék képviselőivel. Ez utóbbi viszont elmaradt. Ezenkívül a nyilvánosság előtt sem elégedett volna meg azzal a kis polémiával az illiberalizmusról, hanem vastagabb bírálatokra ragadtatta volna magát.
Azt se felejtsük el ,hogy a németek igen közel hozták látogatásukat Putyin látogatásához. Ez se véletlen.. Sajnálom hogy a szerző inkább nem ennek a ténynek a fejtegetését mutatta be posztjában, hanem saját vágyálmait próbálta valóságként tálalni..

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.02.03. 21:55:01

@Krisz11: Viszont olyan jó látni, amikor ismételten pofára esnek, és új légvárakat kezdhetnek építeni..:)))

fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció 2015.02.03. 22:12:13

@apanna: miért lenne sötétség ha leírom az igazat kommerkém? A sötétség az a ti fejetekben uralkodik. Csak nem fáj az igazság? Hát persze hogy fáj és a nem tetsző igazság mindig "hülyeség", "marhaság" stb :) főleg ha megcáfolni sem tudjátok, annyira nyilvánvaló.

fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció 2015.02.03. 22:17:40

@♔batyu♔: hát amilyen adókedvezményeket ad nekik (és amit az átlagemberre kirótt adóemelésekből pótolnak) simán jöhetnek. Csak az nem lesz jó az embereknek, csak a pártközeli embereknek.
De ez nem új módi, ez régi kommer módi :)

$pi$ 2015.02.03. 22:26:47

@csak egy néző: "Mivel még a rendőrség még addig nem került ilyen felfokozott helyzetbe, szinte kikerülhetetlen volt, hogy legyen túlkapás."

A rendőrök parancsuralmi rendszerben szocializálódtak. Köznyelven úgy is mondhatnánk, hogy azt csinálják, amit mondanak nekik. Elképzelhetetlen, hogy tömegesen mennének az utcára megkülönböztető jelzés nélkül, maszkban és órákon keresztül ütlegeljék és lőjék a civizeleket, ha nem *pontosan* ezt a parancsot kapják.

Ilyen "túlkapás" nincs. Kimentek és viperával végigverték az embereket, folyamatosan lőtték a tömeget nem rendszeresített gumilövedékkel. Olyan "túlkapás" nincs 1. amire fel kell készülni, fegyvert, viperát kell beszerezni, össze kell beszélni és le kell szedni az azonosítójeleket és 2. ami órákon keresztül tart. A "túlkapás" a pillanat hevében meghozott rossz döntés, ez pedig nem az volt.

Nyilván.

na4 2015.02.03. 22:30:53

Remélem a színfalak mögött Merkel mégjobban lecseszte Orbánt és a seggnyalókat. Nem Orbán osztja itt a lapokat.

zobod 2015.02.03. 22:36:02

Ha a belpolitikai fejleményeket is ennyire torzan látjátok, nem csoda hogy egy erősen baloldali országban is csupán csak a szélsőjobb mögötti harmadik helyet tudjátok megcsípni...

Tudományos libsizmus 2015.02.03. 22:48:37

Áprilisban halál biztosak voltatok benne, hogy simán győztök. Esetleg ezúttal is az ellenkezője történik, mint vélitek.

csak egy néző 2015.02.03. 23:01:34

@$pi$:
A barrikádok építése, autók gyújtogatása, rendőrök dobálása kövekkel, molotov koktéllal órákon keresztül valószinüleg csak pillanatnyi túlkapás volt.
Nyílván.
Vajon ma mit csinálnának a rendőrök, hasonló helyzetben?

De vitatkozzon veled a nyári villám, úgysem tudjuk meggyőzni egymást.

dr kíváncsivagyok 2015.02.03. 23:07:18

"Olyan már volt, hogy valaki házhoz menjen a (khm) pofonért, de hogy házhoz hívja - hát, az ritka."

Egy apró tévedés :
NEM ORVBÁN HÍVTA MERKELT !
Egyetlen híradásban sem szerepelt , hogy meghívta volna , MERT AZ SZOKTÁK KOZOLNI !!!

dr kíváncsivagyok 2015.02.03. 23:09:02

@♔batyu♔:
"Az oroszoktól a gáz jön az USA-ből a libsi. "

A szádból meg szar...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2015.02.03. 23:11:43

@martineden: és ha mégis idejön a bmw akkor mi lesz? elnézést kérsz?

_most_ 2015.02.03. 23:24:14

szerintem Merkel világos üzeneteket fogalmazott meg: német cégeket ne basztassák, illiberális baromságot lehet elfelejteni, civilek vegzálását abba kéne hagyni, Putyint lehetőség szerint nem leszopni, mert jelenleg az EU és Oroszország ellenségek, és senki se szereti az árulókat.

konrada 2015.02.04. 08:38:12

@csak egy néző:
...hát nem tudom. Ezek szerint a tüntetőknek is külön iskolákat kell kijárniuk, pszichológiai teszteken átmenniük, eskűt tenni arra, hogy a parancsnak megfelelve járnak el, erre tréningezniük....

...mert ha te egyenlőséget teszel egy rendőr-rendőri egység, és egy handabandázó esetleg még be is piált balhés és csűrhéje közé, az szvsz. még rosszabb, mert ezek szerint te a 2006-os rendőrséget egy anarchista csűrhének tartod. Hát te tudod, de ne csodálkozz, ha mások is ezt a tanulságot vonták le, éws nem akarják azt, hogy azok legyenek hatalmon, akik alatt ilyen volt.;))

apanna 2015.02.04. 09:35:14

@fidesz maszop dk az őskomcsi koalíció: " miért lenne sötétség ha leírom az igazat kommerkém?"- Milyen igazat? Ez a te igazadat. nem tudod kivel vitázol, nem ismered, semmit nem tudsz róla. Milyen igazságról beszélsz? " főleg ha megcáfolni sem tudjátok, annyira nyilvánvaló."- Te egyszerűen hülyeségeket írsz, és büszke vagy arra, hogy "igazad" van. Milyen ötvenes évek, meg a többség nem szavazott rátok, és hasonló idiótaság? Azt kell írnom, hogy te egy megkeseredett ember vagy, aki naponta ontja magából ezt a semmitmondó hülyeséget. Ember, azért leírom neked, nehogy tudatlanul halj majd meg: napközben dolgozom, emberekkel foglalkozom, nekem nincs időm fórumozni, ez egy kivételes helyzet, hogy beteg lettem, és épp ágynyugalomban sínylődöm, és még csak meg sem születtem az ötvenes években, sőt, azt sem tudom milyen népszerűségről beszélsz, ha csak nem a magadéról, amire módfelett büszke vagy. pedig ha tudnád, hogy gyűlölik az olyan semmit mondó fröcsögő lúzereket, akik a taknyos orruknál messzebb nem látnak, és azt hiszik, hogy ők szarták a spanyol viaszt. Értsd meg, az ész nélküli gyűlöleten nincs mit megcáfolni....

igazi Ténytár 2015.02.04. 10:52:47

Orban az Europeer ;-)) De az a koki mi lesz amit majd Putyintol kap, ha nem ugy ugral ahogy eddig neki!

www.youtube.com/watch?v=wQqdcDEQ3FA

csak egy néző 2015.02.04. 11:46:54

@konrada:
Tudod, ha félre akarod érteni, akkor sikerült, de azt hiszem te is tudod, hogy nem erre gondoltam.
De, ha már így kéretlen bekapcsolódtál, akkor válaszolj már arra, hogy hasonló esetben ma hogy járna el a rendőrség? Netán egy kávé mellett megbeszélnék?

martineden 2015.02.04. 11:58:06

@FILTOL: Igen,persze csak akkor ha nekem van igazam,te kijelented,hogy a vezered hazudik reggel delben ,este,sot ,mikor kerdez is.HAZUG MUTYI CSATAR MEGINT LEBUKOTT A HAZUDOZASSAL,MUHAHA.

martineden 2015.02.04. 12:00:09

@FILTOL: lATOD FIDESZTROLL,EN MAR TEGNAP TUDTAM ,HOGY HAZUDIK A MUTYI FOCISTA.

csak egy néző 2015.02.04. 12:17:02

@FILTOL:
" és ha mégis idejön a bmw akkor mi lesz? elnézést kérsz?"

"A BMW-csoportnak nincsenek arra vonatkozó tervei, hogy gyárat építsen Magyarországon"- így reagált a Napi Gazdaság kérdésére a BMW sajtóosztálya."

Akkor most ki is hazudik macskajancsi?

Fhmen 2015.02.08. 14:13:23

@$$$=$$$: minek írnám te bolsevik köcsög? lógni fogsz, megtalálunk. nem kell a számod meg profilod...megtalálunk anélkül is.
süti beállítások módosítása