B1 blogcsalád



Kilopták az anyagot, megsüllyedt az út

2015. január 30. - nickgrabowszki

Mindamellett az is lehet, hogy épp a kelleténél többet tettek a két szélére Budapest Főutcáján. Vagy eleve vizesárkot terveztek, csak nem mondták.

Megsüllyedt Budapest Főutcája, vagy legalábbis annak a közepe, az V. kerületi önkormányzat előtt. Mindezt annak dacára, hogy néhány éve újították föl, és évszakonként javítgatják.

Így ránézésre van ötletetek, hogy mit kifogásolhatott az EU csalás elleni hivatala?  Nehéz eldönteni, hogy középről lopták ki az anyagot és azért süllyed, vagy társadalmi munkában a vélt közjó érdekében a szükségesnél sokkal többet építettek be a szélekre, és ettől tűnik besüllyedtnek középen

- írta erről Juhász Péter, az Együtt önkormányzati képviselője, aki Polt Péter legfőbb ügyésznél érdeklődött, mit lehet tudni az Európai Unió Csalás elleni Hivatala (OLAF) még tavaly év végén az magyar Legfőbb Ügyészségnek írt leveléről, amelyben eljárások indítását javasolja az irányított közbeszerzések kivizsgálására.

vizesarok.jpg(Kép: Juhász Péter, Facebook)

Polt egy hete ismerte el, hogy valóban létezik az OLAF-levél, de még fordítják. Azóta újabb hét telt el, összesen egy hónapjuk volt rá.

Juhász azt kérdezte Polttól, hogy

  • Mit kifogásolt az OLAF a Budapest Szíve projekt kapcsán?
  • Milyen lépéseket tett a legfőbb ügyészség az ügy felderítése érdekében az elmúlt egy hónapban?

Az ún. Város Szive projekt 15 milliárd forintba került, amelyből a Szabadság tér és Kálvin tér közötti utcákat újították föl. Mivel ennek jelentős részét az EU finanszírozta, az OLAF valószínűleg azt kéri majd az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatóságától, hogy a fejlesztéshez adott pénz egy részét követelje vissza. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr927123905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak egy néző 2015.01.30. 16:19:43

Az is egy barom volt, aki magyarországon a buszforgalom alá díszburkolatot tervezett.

2015.01.30. 16:47:44

Nem az út süllyedt meg hanem,csak deformálódtak a kockák amit valamely tízen- valahányadik alvállalkozó alulfizetett munkása rakott le .

2015.01.30. 16:51:04

Ugyanez a jelenség látható a Várkert Bazárnál is.

pancel 2015.01.30. 17:38:21

nickgrabowszki:

Hülye vagy fiam mint szódás a lovát!
Gondolom, az fel sem tűnt mielőtt lopást kiabáltál, hogy a közmű pont a süllyedés vonalában van, ergo azért süllyedt meg a térkő, mert nem volt megfelelően letömörítve a cső körül és ahogy beigazodott a föld, megsüllyedt az egész.

Ha blogolni tudsz, ennyi eszed is lehetne, nem tudatlanul kiabálok lopást, hanem utána olvasok, utána érdeklődök!

kuki123 2015.01.30. 18:58:13

Most komolyan... ez a legnagyobb gond?

A sétáló utcában megsüllyedta térkő?

Ajánlom figyelmetekbe az ország keleti felét.
Vagy elég csak lekanyarondi az M3-asról a 32-re
Ott nincs megsülyedt térkő...
ott út sincs, gránátvetővel kátyúzott gödörhegyek.
De a többi is ugyan így néz ki bármerre mész

Cs 2015.01.30. 21:31:59

Értem én, hogy laikusoknak, valami vizuális élményt is kell adni, de a kép (ami jó eséllyel valóban rosszul tömörített talaj miatt lehet, ami kiviteleséi hiba, garanciális kötelezettség keretében megcsinálandó) szóval a kép, meg az irányított közbeszerzés totálisan nem passzol egymáshoz,

siriq111 2015.01.31. 02:13:13

Peticio a bena blogolok ellene. Nem, hogy "fozni" nem tudnak de baromi ............ irnak. Kaja ugyben egyszeruen sznalmas amit a blogerek csinalnak.

Göntér László 2015.01.31. 07:56:45

@pancel: A lopásról való kiabálás jogos. Természetesen nem a cement kilopásáról ,hanem a pénz ellopásáról van szó. Az EU nyilván átutalta azt a pénzt, ami a munka tisztességes elvégzéséhez szükséges volt. Az átutalt pénz felhasználásáról a magyar félnek kellett gondoskodnia. Ez a gondoskodás magába foglalta azt is, hogy ellenőrizni kell azt a céget is, akit egy-egy részmunka elvégzésével megbíznak. Mivel a megfelelő tömörítés elvégzését a magyar fél elmulasztotta ellenőrizni, ezért a gondjaira bízott pénz felhasználását nem ellenőrizte megfelelően. Az ellenőrzés elmulasztásának a következményét mutatja a látható fénykép.

SpaSzhely 2015.01.31. 09:34:41

Szerintem ez legyen a legnagyobb baj, a kivitelező kijavítja, arra van a garanciális visszatartás. A közmű nyomvonalakat általában egy télre ideiglenes burkolatattal szokták fedni, majd utána ellátni a véglegessel. Az viszont magyar szokás, hogy megerőszakoljuk a határidőket, mert az előkészítéssel elszórakozzuk az időt, meg elköltjük a pénz jelentős részét, a végén meg szerencsétlen kivitelező csináljon csodát...

Netuddki. 2015.01.31. 09:40:29

A szakszerű kivitelezés hiánya ami miatt ilyenek megtörténnek. De ez ugyanúgy megfigyelhető ha egy utat újítanak fel, vagy újat építenek.
Legjobb példa erre egy határátkelőnél lévő út. Az osztrák oldalon még mindig egyenletes és sima, A magyar oldalon pedig a teteje már erodálódik és hepehupás. A forgalom ugyanaz.
Ami meg a lopást illeti. Tuti, hogy a magyar drágább volt kilométerenként...

Netuddki. 2015.01.31. 09:43:26

@pancel: "ergo azért süllyedt meg a térkő, mert nem volt megfelelően letömörítve a cső körül"

Balfasz troll! Aztán miért is nem volt "megfelelően" tömörítve?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.01.31. 10:37:40

@pancel: Ha nincsen megfelelően megcsinálva, és nem lopás, akkor kontárkodás?
süti beállítások módosítása