B1 blogcsalád



Soros csak kifutófiú – összeesküvés-elméletek adóforintból

2018. július 02. - ashwood

6zryng94vuvx7k5os.jpegAz adófizetők pénzén kitartott propaganda terjeszti az állami szintű összeesküvés-elméleteket. A valódi fake news ismérve: tények, bizonyítékok nélküli vádakkal illetni meg nem nevezett, rejtélyes embereket.

Volt idő, amikor Boros Imre a magyar kormány minisztere volt – ha emlékszik még erre bárki. Az eredetileg kisgazdaként indult, magát közgazdaként definiáló politikus-közíró,hivatásos nyilatkozó az első Orbán kormány PHARE-programokért felelős tárca nélküli minisztere volt. Majd átült az MDF-be, ahonnan kivágták, amikor kiderült, hogy 1989-ben a III./II-es főcsoportfőnökség operatív tisztjévé nevezték ki D-8 számon. Ez az aprócska makula azonban nem zavarja a fidesznyik propagandát abban, hogy bármiről megkérdezzék.

Legutóbb a forint történelmi mélyrepüléséről fejtette ki véleményét. A lényeg: a tudjukkik spekulálnak a forint ellen, mert migránsok.

Kifejtve még viccesebb a dolog.

Boros ugyanis egyrészt kifejti a tényleges folyamatokat: az ingyen-pénzek korszakának lecsengése, valamint a FED kétszeri kamatemelése után a magyar államkötvény már nem vonzó befektetés a külföldi pénzalapok számára. Ezért a másodlagos piacokon szabadulnak a magyar, forint alapú papíroktól, majd a magyar fizetőeszközt euróra váltják - ez eredményezi a forint-felesleget, ami a leértékelődés alapja.

Miután ezt letudja, egyéb magyarázatokkal is előáll: a forint mélyrepülése bosszú. Mégpedig olyanok bosszúja, "akiket senki nem akar megnevezni", de hozzájuk képest "Soros György csak egy kifutófiú". Ezek a tudjukkik például azért büntetik Magyarországot, mert a múlt hét végi EU-csúcson a "V4-ek ültek diadalt". Azt az apróságot pedig, hogy a forint hanyatlása jóval előbb kezdődött, azzal a huszárvágással oldja meg: "Nyilvánvaló, hogy ezt az egyezséget ezek a pénzügyi körök már jó előre tudták." Tehát az egész felhajtás csak színjáték, mert a tudjukkik előre tudták, hogy Orbán győzni fog. Ezért támadják a forintot – amúgy, Boros szerint, a gyenge forint még jó is az országnak.

Összegezve: az előre mindent tudó tudjukkik úgy büntetik Magyarországot, hogy jót tesznek vele.

Logikus.

Végül mégis elárulja, kik is azok a tudjukkik: "elég pontos meghatározás, ha azt mondjuk, hogy pénzhatalmi világelit áll a dolgok mögött." Ezek a jólértesült világelitek aztán tényleg elég hülyék.

Nem úgy a magyar állam, amelyik adóforintok milliárdjait szórja el – nyilván az egyértelmű és erre kapott választói felhatalmazás alapján – ilyen és ehhez hasonló összeesküvés-elméletek terjesztésére.

Legyinthetnénk erre az egészre, hisz nincs olyan hatalom ma Magyarországon, amely megakadályozhatná a kormányt az adóforintjainkból történő klientúraépítésben. A valódi probléma persze az, hogy az ilyen zagyvaságok ellehetetlenítik egy valódi, szakmai kérdésben az érdemi vitát, és párthűség kérdéséve teszik a megoldás kiválasztását. Elvégre már magát a probléma létezését sem ismerik el, kizárólag orbánista hűségük miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7614088429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2018.07.03. 13:12:36

"A valódi fake news ismérve: tények, bizonyítékok nélküli vádakkal illetni "

b1.blog.hu/2018/06/29/a_fidesz_megprobalta_megvesztegetni_rokker_zsoltit_hogy_lepjen_vissza_a_kepviselojeloltsegtol
"Erdei állítását jelenleg semmilyen bizonyíték nem támasztja alá"

legeslegujabbkor 2018.07.03. 21:10:21

Boros Imre már akkor hülye volt. Most miért is érdekes a véleménye?

Hülyék helyett most már hallgassunk végre az értelmes emberekre

abcdefghijklmm (törölt) 2018.07.04. 10:26:54

A Forint meg elkezdett erősödni.... Oszoljanak kérem, nincs itt semmi látnivaló!

Sir Galahad 2018.07.04. 11:26:09

Boros Imre egy közgazdász a sok közül, aki elmondta a véleményét. Megteszik ezt nap mint nap a többiek is, mi ezen az érdekes? Az, hogy kinek van igaza, majd a végén kiderül.

Wildhunt 2018.07.04. 12:50:57

Várjávárjávárjá, én azt hittem, a zorbánc miatt esik a forint, lassul a világazdaság, és jön a halál, dögvész, és kőkoporsó. Most azt akarod mondani, hogy MÉGSEM?
süti beállítások módosítása