B1 blogcsalád



Trócsányi bejelentette: megnyirbálják a jogállam utolsó bástyái, a bíróságok jogköreit

2018. május 14. - Mr Flynn Rider

Itt van Orbán és Trócsányi veszélyes terve: ez felháborító! (Direkt idéztünk az önmaga paródiájává váló kormánypropagandából.) Ha ezt az tervet megvalósítják, jogállami eszközökkel nem lehet majd a Fideszt felelősségre vonni, sem leváltani. trocsanyi_laszlo_igazsagugyi_miniszter.jpg

Ha a fideszes ügyészség nem lenne elég, a Fidesz újabb gátat épít a rendszerbe, hogy legitimálja a maffiarendszerű lopást és megerősítse saját hatalmát. (Ugyanezért az intézkedésért áll a szőnyeg szélén Lengyelország az EU-ban: a független hatalmi ág, a bíróságok beszántása miatt.) 

Nem elég, hogy Magyarország ellen rengeteg kötelezettségszegési eljárás folyik, ráadásul mind az Európai Parlament, mind a Bizottság belengette a 7-es cikkely érvénybe léptetését, ma miniszteri meghallgatásán Trócsányi László, leendő igazságügy miniszter  belengette:

a magyar kormány a 2017-ben megtorpedózott új közigazgatási felsőbbíróság létrehozását tervezi.

Azt is bejelentette, hogy a Kúrián is várhatók változások, mert

„a legfőbb bírói fórum átalakítása befejezetlen munka volt”.

Nemrég itt írtunk arról, hogyan esett neki a Fidesz a Kúriának, mert „elvettek tőlük egy mandátumot” – ez valójában nem volt igaz, egyszerűen a Kúria nem a Fidesz szája íze szerint értelmezte a törvényt.

Hogy Trócsányinak mennyi sok bőr van a képén, azt mi sem illusztrálja jobban, hogy mindezek után megígérte: garantálják az igazságszolgáltatás függetlenségét.

Az elmúltnyolcévben ugyanis a Polt Péter-féle ügyészség védte meg a Fideszt a börtöntől: soha, semmilyen ügyben nem emeltek vádat semelyik korrupciós bűncselekményért, szabad volt a rablás. (Ahogy mi is megírtuk: Polt Péter tartotta a Fideszt hatalomban.)

Mindezek miatt az ügyészségre iszonyatos nyomás került, hiszen minden nyomozást visszautasítottak, amiben fideszest kellett volna gyanúsítani. Emiatt múlt év februárjában került elő az a javaslat, hogy segítsenek be a bíróságok is a fideszesek felmentésébe. Mindezt úgy oldották volna meg, hogy a hatalom számára kényes ügyeket tárgyaló, úgynevezett közigazgatási bíróságokat hoztak volna létre, párhuzamosan a jelenlegi bírósági rendszerrel. (Bővebben Trócsányi javaslata a HVG-n olvasható.)

Az eredeti tervek szerint a politikai indíttatású különbíróságok hatásköröket vonnának el már meglévőktől. Itt határozhatnának

  • az állami szervek, például az MNB, a Közbeszerzési Döntőbizottság vagy éppen a Médiatanács intézkedéseinek jogszerűségéről;
  • a közérdekű adatok kiadásáról (mennyit lopott valaki a közpénzből);
  • a választási ügyeket is oda vinnék.

Mindez azt jelenti a gyakorlatban, hogy az állampártot (és a pártállamot) hiábavaló lesz beperelni bármiért is:

eltitkolhatják, mennyit loptak, szabadkezet kapnak majd a médiában és legitimálhatják majd a választási csalásokat is.

Ezzel a húzással a Fidesz hatalma teljessé válik: jogállami eszközökkel nem lehet majd felelősségre vonni és ha úgy akarja, leváltani sem. Gyakorlagilag a jogállam utolsó bástyáját számolja fel a Fidesz. 

Mindezt a Fidesz az előző parlamenti ciklusban azért nem tudta meglépni, mert menet közben elolvadt kétharmados parlamenti többsége. Megpróbálták egyszerű többséggel is átnyomni a javaslatot, de ezt az államfői vétó nyomán az Alkotmánybíróság akadályozta meg. Ugyancsak kútba esett Handó Tünde totális hatalomátvétele a bíróságok felett. (Erről itt írtunk bővebben.)

Most, a kétharmad birtokában az állampártnak csupán arra kell ügyelnie, hogy ne kerülhessen Lengyelország mellé ebben a kérdésben is az EU-s szégyenpadra, azaz ne kerüljenek nyílt konfliktusba az Unióval. Trócsányinak ezért kellett már az elején leszögeznie, hogy nem avatkoznak be a bíróságok ügyeibe, nem sérül a bróságok függetlensége - csak éppen leválasztják róluk a kényes ügyeket.

Vagyis, mégis beavatkoznak; mégis sérül a bróságok függetlensége. 

Ha az Alkotmánybíróság, vagy Áder János ismét keresztbe tenne a Fideszt minden bűne alól felmentő bíróságoknak, akkor valószínűleg újra módosítanák a „gránitszilárdságú” Alaptörvényt – hogy mindez legálissá válhasson.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3413935368

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bírók megfigyelése? 2018.05.16. 07:59:06

Végül is, ha ezt a bírói bűncselekmények felszámolása miatt született az új megfigyelési törvény, akkor még megbocsátható és érthető is. Persze a kameráktól a bírók félnek a legjobban, mert úgy nem tudnának jegyzőkönyveket hamisítani.

Trackback: Tisztességes Bírói Magatartásért mozgalom megalakult 2018.05.16. 07:54:06

Képen lévő személyek balról jobbra haladva: Iván Gábor IGe a Bírói Önkény Ellen mozgalom alapítója, vezetője. Szepesházi Péter reformbíró, Ravasz László nyugdíjazott reformbíró. Utóbbiak az Egyéni Bírói Függetlenség és Felelősség mozgalom alapítói és...

Trackback: Fazekas Sándor bíró végre megbukott, mint Fővárosi Törvényszéki elnök 2018.05.16. 07:53:43

Egy újság írása alatti vitába becsatlakoztam a napokban ahol valaki úgy nyilatkozik Fazekasról, hogy szerinte mindig is becsületes és tisztességes ember volt és most is az. Ezt persze túl sokan vitatják, hogy igaz lehessen. Főként a tények és mára má...

Trackback: Handó Tünde férje és az elhagyott sunyi pártiratok 2018.05.16. 07:53:24

Nem városi legenda: - Szájer József elhagyta, az ellenzék olvasta és választási beszédtaktikát váltott. Hangyaf.szny.val bukott a zorbán és összetörte az irodáját mérgében majd évekig nem az Országházba, hanem kezelésre járt :-) Minek kellene a zorbá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LKerekes 2018.05.14. 15:42:57

Már megint hazudva nyalogatjátok a sebeiteket?

Punxsutawney Mormota 2018.05.14. 18:43:48

@LKerekes: Már megint hazudva nyalsz segget? Ja, másképp nem is tudsz :D

aquaticus 2018.05.14. 20:08:07

Az igazságszolgáltatás valóságos sikerágazat volt, kár hozzányúlni... Tocsik, Kulcsár, móri mészárlás, vörösiszap.... A gonoszok elnyerték méltó büntetésüket! Mórért már a harmadik turnus....

azigaziraptor 2018.05.14. 20:30:51

@LKerekes:
Te ostoba!
Neked ez tetszik, te zigóta!
Anyád inkább az InterCitynek tette volna szét a lábát!

legeslegujabbkor 2018.05.14. 23:01:09

Az ügyészség már lefeküdt.

Az idős bírókat nyugdíjazták.

Mindenhol a haverok vannak többségben

Mitől félnek még?

werecke 2018.05.15. 07:24:07

@legeslegujabbkor: Az idős vörösbírókat visszavernyákolták Brüsszelből. A hálózat részei voltak , a vörös blokk béna volt nélkülük. Majd most megint megbénulnak.

NemodaBuda 2018.05.15. 08:08:32

Itt is előbújnak a kisfasiszták ! De mi visz rá valakit arra, hogy nyilvánvaló disznóságot fedezzen ? Ez a Kerekes, vagy az a Werecke - írástudók. Hogy a fenébe áll rá a szájuk ennek a merényletnek a takargatására ? Tényleg csak a pusztulásuk lenne a megoldás ?

azigaziraptor 2018.05.15. 09:59:34

@NemodaBuda: Werecke egy hivatásos troll, már régóta!
A (megboldogult) NolBlog-on több nickje volt, mint Ságvárinak!
Egyszer próbáltuk összeszámolni, kb. 50-60-ig jutottunk! :-)

werecke 2018.05.15. 10:17:26

@azigaziraptor: Na az egy másik Werecke volt ! Nekem ennyi írogatás is éppen elég. :)

werecke 2018.05.15. 10:23:47

@NemodaBuda: Nem nagyobb disznóság mint amikor Brüsszeli nyomásra visszatették őket a helyükre. Ugye törvényben van hogy nyugdíjas nem lehet közalkalmazott. De egy bíró nagy úr ám ! Egy -egy ítéletével cégek hullhatnak szét. Ezért szépen be vannak építve a RÉGI RENDSZERBE már csak koruknál fogva is. Na ezért volt a visítás hiszen évtizedekig tart amíg megint a megfelelő bíróbábu a megfelelő helyre kerül. És ez a szabadkőműves szférában nem kóser . Vissza az öregeket . és mehet minden tovább , majd ő kiképzi az utódját. Mint a jedik.

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.15. 10:50:40

@legeslegujabbkor:" Mitől félnek még?"

Saját maguktól. Arra meg "Grácban" sincs orvosság.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.15. 14:15:06

Vazze..
Ha annyiszor bontottál volna már le a jogállam utolsó bástyáját, ahányszor azt a B1 blog megírta, akkor sima guinness rekord lenne bontásban.

De most komolyan. Nem unalmas 8 és fél éve ugyanazon az utolsó bástyán, a diktatúra végérvényes kiteljesedésén, és más marhaságokon bérrettegni nap mint nap ?

Ballib vagyok rettegek 2018.05.15. 14:18:42

@werecke:

A komcsi bírókat már rég nyugdíjazni kellett volna.
Az oké hogy az ÁVH-s ex munkásőrök féltik őket, de az EU-t nem értem.

Minek nekik a komcsi diktatúrát fenntartó brigád ? Sorosnak benyaltak tövig, vagy mi más van a háttérben ?

Muad\\\'Dib 2018.05.15. 14:22:33

Nem a közigazgatási felsőbbíróság a gond, meg nem is az, hogy aközigazgatási bíróságot akár külön entitásként akarják kezelni (mert lássuk be sok köze nincs a munkaügyhöz amivel most egyben van), hanem az, hogy kikkel töltik fel. Azt pedig már a választás előtt elkezdték, hogy a közigazgatásból érkezők rengeteg pontot kapnak a bírói kinevezésekkor, így olyanok kerülnek oda bíróként akiknek fogalmuk nincs az egészről. Ráadásul olyanokat előzve meg, akik évekig dolgoztak bíróságokon, végigmentek a ranglétrán és készen állnak a bírói munkára.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.15. 14:33:53

"Ha ezt az tervet megvalósítják, jogállami eszközökkel nem lehet majd a Fideszt felelősségre vonni, sem leváltani. "

Eddig is ezt mondtatok.

"Ha a fideszes ügyészség nem lenne elég"

Mitol lenne fideszes az ugyeszseg? Az emberek nem a B1 blogbol tajekozodnak tobbnyire az orszagban.

Fülig José 2018.05.15. 14:52:27

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: felétek milyen a klíma? te nem ebben az országban laksz, ugye? mer' különben nem kérdeznél ilyen marhaságot... sajnos nem emiatt leválthatatlan a rabló banda- hanem a félnótás szavazóik miatt, akiknek a 80%-a a migráncsoktól retteg, 20%-a gyurcsánytól. de hát ez van, ők is itt élnek, ugyanúgy szopják a f.szt mint "mi" csak fel sem fogják...

Fülig José 2018.05.15. 15:01:52

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: bár tudnám vazze...kéne valami ellenzék a bukott komcsik és a bábok helyett? abba kéne fejezni a lopást / gigapénzek f@szságokra költését? mert 2022- ben elzárják a pénzcsapot, attól tartok nem lesz ilyen tolongás a kormányzásért, mint idén...

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.15. 15:05:07

@Fülig José: Lotojt zarnak le, nem a penzcsapot. Az EU csinovnyikok is szeretnek lopni, nem hulyek hogy ingyen dolgozzanak havi 10-20ezer euroert.

Penzcsap nelkul nem marad egy EU tag se.

A mi tervunk, hogy Polt legyen az Europai Fougyesz, s vessen veget a korrupcionak Brusszelbe. Voltakeppen, ha nem o lesz akkor mi biztos nem csatlakozunk a migrans ugyeszsegukhoz.

Zacskóstej 2018.05.15. 15:31:34

@Ballib vagyok rettegek: "Az oké hogy az ÁVH-s ex munkásőrök féltik őket,"

Mármint a fidesz és a kdnp 80%-a? Áruld már el nekem hogy miért nem hozzák nyilvánosságra azokat az aktákat....

Corvus69 2018.05.15. 16:55:45

Én csak azért drukkolok minél több fidesz szavazó csóró birka dögöljön éhen, kerüljön az utcára mert nem tudja fizetni a putrija hitelét. Ne jusson neki orvos. Szarok a bíróságokra.

Venesz 2018.05.15. 17:48:40

@Ballib vagyok rettegek: Milyen AVH-s ex munkásőrök? Az AVH több mint 60 éve bezárt. Aki ott dolgozott, az általában már el van temetve, vagy legalább 90 éves. Számolni nem árt!

Macur Kovacs 2018.05.15. 17:57:52

És mindezek a buta vénasszonyok És süt parasztok miatt akik életbe tartják a mocsok tolvaj fityes kormányt.@Ballib vagyok rettegek:

Macur Kovacs 2018.05.15. 17:57:52

És mindezek a buta vénasszonyok És süt parasztok miatt akik életbe tartják a mocsok tolvaj fityes kormányt.@Ballib vagyok rettegek:

FCUK22 2018.05.15. 18:50:17

a helyzet az, hogy amint kineveznek egy bírót, akkor ő az igazságszolgáltatási eljárás során már nem utasítható. tehát független. lehet ezt csűrni-csavarni, de akkor is ez a tény.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.15. 19:09:52

Az van srácok hogy a sok inkompetens bena aljas es alja bíró megy a picsaba.

morph on deer 2018.05.15. 19:21:04

@azigaziraptor:
“...inkább az InterCitynek...”

- Aztán tehetek én róla, hogy a bakter előbb jött, mint a vonat..?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.05.15. 19:26:43

@LKerekes: Nem hiszem el, hogy ekkora seggfej parasztok léteznek, mint te. Ez csak valami vicc lehet, komolyan...

Európai téridő 2018.05.15. 19:27:56

@Muad\\\'Dib: A magyar közigazgatás a dzsentri gyökerektől a tanácsrendszeren máig toldozgatott-foltozgatott állapotában eléggé gáz. Annál még a bíróságok szokásos munkarendje is átláthatóbb.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.05.15. 19:28:22

@werecke: Miről beszélsz? Most már Brüsszelben "vörösök" vannak? Ugye tudod, hogy Orbánod egy Putyin nyaló... ha már vörösök. Narancslé lötyög a fejedben, ideig hallani.

taga20 2018.05.15. 19:30:03

@RBN 1 GCI: ebből a szutyokból van legalább kétmisi.

evan, ez a valóvilág itt ebben a szerencsétlen országban.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.05.15. 19:30:08

@Ballib vagyok rettegek: Egy fideszhívő farok csak ne komcsizzon! Több ex komcsi van a fideszben és körülötte, mint az ellenzékben összesen.

Etniez 2018.05.15. 19:31:42

Vége az országnak, megmondtam a választási eredmény után. Beszántják a bíróságokat is és a sok fidióta még most sem érti, miért baj ez.
Majd amikor ők kerülnek sorra és nem lesz hova futni.
Nem lesz rendőrség, nem lesz ügyészség, nem lesz bíróság és nem lesz civil sem, aki elviszi az ügyét külföldre. Akkor majd verheti a seggét a földhöz.

Isten óvjon titeket, hogy egy fideszes útjába kerüljetek 2019-től.

taga20 2018.05.15. 19:36:29

@Etniez: el vagy tévedve haver! mingyá jön fákk22 és elmagyarázza neked:))

morph on deer 2018.05.15. 19:40:57

@Ballib vagyok rettegek:
“akkor sima guinness rekord lenne bontásban”

Az is van! Nem tudtad?
“Ahogyan mi bontunk nem bont ám úgy senki!”
Bezonyám!
Mi vagyunk “A Nagy Európai Keresztény Bontások” utolsó védőbástyája, maga a zászlóshajók éllovasának legfényesebb csillaga, vezérünk egy az egyben egy Hunyady! (Nem, nem a László,- egyelőre..)

Mert ebben is mi vagyunk a legjobbak, miközbn a hanyatló nyugat a soros már megint..!

Mert szerinted az mennyire lenne hteles, hagy egy országos jelentőségű meccsen mondjuk az egyik csapat edzője lenne a bíró, mert ők azt tartanák jónak?

Csak azért, mert most pont ez lesz a helyzet: a (fidesz)kormány által fontosnak ítélt ügyekben a (fidesz) kormány által létrehozott saját bíróság fog dönteni, mert nekik az úgy lesz jobb!

Gondolom pár régi kedvecükkel kezdik, akiken eddig nem sikerült fogást találni.
Na majd most!

Ellenzéki Tüntető 2018.05.15. 20:38:05

@Etniez: Úgy van!
Én már megmondtam ugyanezt 2010-ben is! Vége a jogállamiságnak, csődbe megyünk!
Aztán megmondtam ugyanezt 2014-ben is! Oda a szabadság, az EU kirúg, vége az országnak!
És most megmondom ugyanezt 2018-ban is! Vége a jognak, jön a sötét diktatúra és a fájdalmas végállomás!

Etniez 2018.05.15. 21:03:51

@Ellenzéki Tüntető: Az az igazság, hogy te paródizálni akarsz engem, holott leírtad a lényeget.
Amióta Polt Petike felügyeli az ügyészséget, a fidesz sérthetetlen. Ez a jogállamiság felszámolása. Részben, nem teljesen.
Az EU-ból való kibaszás még nem jött el, az majd talán most kezdődik el, a lengyeleknek sem engedték a bíróságok szétbaszását, gondolom Viktornak sem fogják engedni.

Egyébként jogtalanul használt egy tüntető arcképét, tudod mekkora pert kapsz ezért a nyakadba? Le kell jönni a vadhajtásokról kiscsillag.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.15. 22:02:21

@Etniez: Mivan? Az egy ember?

Te jó ég én azt hittem valami zombifilmből van a kép.

Etniez 2018.05.15. 22:05:25

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: Nem az, hanem ő. Igen, egy nem túl szép, nem jól sikerült fotója.
Ez a fotó felkerült a vadhajtások fb csoportra, aztán ott híre ment, csomó mémet gyártottak belőle.
Vajon tudják-e ezek az emberek, hogy ez a hölgy nem járult ehhez hozzá és hogy mekkora összegre perelheti a képmásával élcelődő embereket.
Lehet megkeresem, hogy tudjon róla és indítsa el a pereket szépen.

zia77 2018.05.15. 23:09:38

Ha jól értem a dolgot, akkor ez a terv lényegében egy ÁVH jellegű intézmény létrehozása. Lesz egy olyan "közigazgatási bírói fórum", amely minden jogtól és bíróságtól független, és csak a hatalmat szolgálja. Törvényt mindenre lehet csinálni. Egy ilyen tervezetben nemcsak a bűnök eltusolására, hanem kreálására is van lehetőség. Ha valamiről a hatalom kijelenti, hogy nem bűn, az nem lesz bűn, ha valamit a hatalom bűnnek jelöl, az bűn lesz. Volt már itt ilyen úgy 65-70 éve. Ez az egész dolog független attól, hogy az EU-nak tetszik-e vagy nem.

Kánikula 2018.05.15. 23:26:39

@Fülig José: S betüvel hol kezdenek mondatot?

Ellenzéki Tüntető 2018.05.16. 00:08:15

@Etniez: A képen én vagyok látható!!!

Ellenzéki Tüntető 2018.05.16. 00:13:04

@Etniez: Amúgy igazad van beperlek mindenkit a gecibe!!!

Magyarországon úgysincs jogállam, azért is kell pereskedni!!

Ellenzéki Tüntető 2018.05.16. 00:15:29

@Ellenzéki Tüntető: Én már megmondtam ugyanezt 2010-ben is! Vége a jogállamiságnak, csődbe megyünk!
Aztán megmondtam ugyanezt 2014-ben is! Oda a szabadság, az EU kirúg, vége az országnak!
És most megmondom ugyanezt 2018-ban is! Vége a jognak, jön a sötét diktatúra és a fájdalmas végállomás!
És ugyanezt meg fogom mondani 2022-ben is! Akkor is vége lesz a jognak, és akkor is tönkre fogunk menni!
Valamint megmondom majd ugyanezt 2026-ban is! Gondolom kitaláltátok mi fog akkor történni!
És végül 2030-ban is megmondom majd, hogy most már tényleg, de tényleg, igazából a csőd felé megyünk!!!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.05.16. 07:10:16

@azigaziraptor: Akkor sehol sincs a belekottyhoz. Annak 500 felett volt a bele kezdetű nickjeinek száma a megboldogult MNO-n.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.05.16. 07:13:51

@FCUK22: Ja. Te is hozzájucc 1 nickhez és onnan kezdve nem lehet beleszólni milyen faszságokat írogacc.

2018.05.16. 07:17:26

Tisztességes, gerinces, átlagos értelemmel bíró emberek rég tudjàk, hogy a fideSS egy újnyilas maffia diktatúrát épít, amit nem lenne szabad megengedni. Mégis sok a szavazójuk. Hogy mind agymosott birka lenne, azt kétlem. Egy példányukat ismerem elég jól, az folyton hangoztatja, hogy ő ugyan nem fideSSes, de azért minden alkalommal rájuk szavaz. Állítása szerint azért a havi pár tízezer forintért, amivel többet kap havonta az adórendszerük miatt. Na az ilyet tartom a legaljasabbnak az összes szavazók közül.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.16. 07:20:48

@hullajelölt88: havi pár százezerért még ballipsi is lennék

De basznak fizetni, ezért vagyok Fidexes.

2018.05.16. 07:27:02

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: ez az, mikor az egoizmus nem engedi, hogy észrevedd, felnőnek gyerekek, unokák és most veszel el tőlük mindent, anélkül, hogy észrevennéd. Más kérdés, hogy ez a söpredék már a saját bőrén is érezheti, amikor épp orvosra, villanyszerelőre, vízvezetékszerelőre van szüksége...

Visceroid 2018.05.16. 07:40:04

"Ha ezt az tervet megvalósítják, jogállami eszközökkel nem lehet majd a Fideszt felelősségre vonni, sem leváltani. "

Na és? Az ország most már így is-úgy is csődbe megy, csak nem ti viszitek csődbe.

LebensraumamOsten 2018.05.16. 07:53:47

@LKerekes: Hiába örülsz GECI, akkor is egy latifundiumon végzed. A seggnyalásod nem elég értékes, hogy megtartsanak.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.05.16. 07:54:50

Tisztességes Bírói Magatartásért mozgalom megalakult

Képen lévő személyek balról jobbra haladva: Iván Gábor IGe a Bírói Önkény Ellen mozgalom alapítója, vezetője. Szepesházi Péter reformbíró, Ravasz László nyugdíjazott reformbíró. Utóbbiak az Egyéni Bírói Függetlenség és Felelősség mozgalom alapítói és vezetői.

erkolcstan.blog.hu/2017/11/23/tisztesseges_biroi_magatartasert_mozgalom_megalakult

LebensraumamOsten 2018.05.16. 07:55:27

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: Neked a fidesz fizet mi, te féreg? De hidd el ki lesz még verve belőled a hűséged bére, mielőtt máshová kezdesz nyalni. Mert egy párszor már váltottál segget 89 óta. Micsoda egy jellemtelen féreg vagy te a fajtáddal.

LebensraumamOsten 2018.05.16. 07:56:14

@hullajelölt88: Nagyon helyes. Csak dögöljenek éhen, megérdemlik.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.16. 08:11:51

A kommunista diktatúra fenntartásában segédkező bírókat, épp ideje kirúgni rendszerváltás után 20 évvel.
Különösen úgy hogy nyugdíjas az összes.

Fel nem foghatom mi ebben a jogállamiság elleni erőszak !?

Az Ex-komcsi bírók képviselik a ballib marhák szerint a jogállamot egyes egyedül, és a 60 év alatti bírók diktatúra pártiak ?

Noormálisak ?

Ballib vagyok rettegek 2018.05.16. 08:14:10

@morph on deer:

Röhejes, hogy 30 év óta, mikor nem az elkúrók vannak hatalmon éppen, akkor oda a jogállam, és nácizmus miatt nyavajog az összes tetves exkomcsi ballib tetű.

Cycmen 2018.05.16. 08:55:01

Szerintetek mi az hogy jogállam? Gondolom a levezetésből kiderülne hogy hasonló, mint a demokrácia és a liberalizmus lózungjaitok.
Egy ködös, valami nagyot és jót sejtető fogalom, ami nevében tudtok kártékonykodni!

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.16. 09:18:51

@hullajelölt88: Bennem is ott motoszkalt a valasztaskor, hogy nem kene megfosztani a gyerekeket, unokakat egy ujabb jo kis BALlipsi fuggetlen demokratikus szakerto kormanytol, aztan inkabb 2Xeltem a Fideszre mintha nem lenne holnap.

6.Lenin 2018.05.16. 09:25:04

A románok már szeretnék megszüntetni a korrupció ellenes ügyészséget. Meg kell nézni, hogy mire is használják, használnák, bárhol.

ez a szervezet a nem tetsző politikusoktól tisztítaná meg a nem tetsző rezsimeket.
Ugyanis amíg két ember lesz a földön, korrupció is lesz. Csak nem mind1, hogy ki lop.
Ha én, az tiszta ügy, ha más, akkor az gazember.

Mellesleg az igazságszolgáltatásnak nevezet valami a legkorruptabb intézmény volt/van/lesz hiszen mindig is a hatalom része.

2018.05.16. 09:27:03

Azért van ebben valami. Túl sok a politikai per, sértődött politikusok már egy kis beszólásra is perelik egymást. Ezeket szerveznék ki ebbe a különálló bírósági rendszerbe, hogy ne terhelje agyon a "rendes" bíróságokat, ahol a rengeteg politikusper miatt nem marad kapacitás a nép "tyúkszaros" fülemüle-pereire. Ettől a bírák még mindig függetlenek maradnak. És az sem árt, ha begyakorolják magukat ezen a speciális területen azzal, hogy csak ilyen ügyeket visznek. Gyorsabban fog menni. Már hamarabb is kellett volna. HA tényleg erről van szó.
Szerintem. Józan ésszel végiggondolva.

agarik 2018.05.16. 09:44:59

Nem tehetnek keresztbe.
A közt. elnöknek semmiféle jogköre nincsen, maximum késleltetni tud ezt-azt.
Az alkotmánybíróság pedig alkotmánymódosításnál nem illetékes, erről maguk állítottak ki papírt.

zassz 2018.05.16. 10:02:45

@FCUK22: Papíron teljesen igazad van: "a helyzet az, hogy amint kineveznek egy bírót, akkor ő az igazságszolgáltatási eljárás során már nem utasítható. tehát független. lehet ezt csűrni-csavarni, de akkor is ez a tény."

Azt viszont csak igen ritkán tudja meg a közvélemény, hogy milyen "igazgatási eszközökkel" lehet egy bírót kicsinálni. Ennek ok lehet az, hogy nem tetszik a pofája, mert csak, lehet az, hogy nem tetsző ítéleteket hozott, stb. Egynéhány bíró elleni fegyelmi eljárást végignézve alappal állíthatom, hogy a függetlenségüket igencsak lehet korlátozni. Horror storykat reggelig mesélhetnék... És ez nagy baj.
Amúgy 2010 óta a Törvényszékek nagy részének vezetését szépen csendben lecserélték ifjú (ifjabb) titánokra, akikre életkoruknál fogva legfeljebb azért lehet mondani, hogy "komcsik" mert az egyetemi éveik végét még a rendszerváltás előtt élték. Államvizsgázni, később szakvizsgázni viszont már a '90 utáni jogszabályokból kellett, sőt a mindenkor hatályos jogszabályok alapján kell eljárniuk. Bárcsak tényleg független lehetne egy-egy adott bíró.....

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.05.16. 11:46:36

S mi a gond: a kérharmados meghatalmazás alkotmányozó hatalom.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.05.16. 11:47:09

@agarik:

"Az alkotmánybíróság pedig alkotmánymódosításnál nem illetékes"

Sose volt az, 2012 előtt se.

apro_marosan_petergabor 2018.05.16. 13:27:53

Ha hosszú a nap, az index és blogjai szerzői sok marhaságot össze tudnak hordani.
Inkább tanuljanak helyettük, nézzenek magukba, gondolkodjanak rajta, hogyan segíthetnék a FIDESZ-KDNP-t a még eredményesebb kormányzásban...

Pop40 2018.05.16. 14:54:22

Amikor a fideszes söpredék "garantál" meg "megvéd" valamit, arra kb keresztet lehet vetni. Mint mikor 2010 előtt megvédték a magánnyugdíjpénztárakat. Ilyenkor általában lopni akarnak (persze mikor nem.... )

Az meg nem csoda, hogy rettegnek. A retardált híveikkel ellentétben ők pontosan tudják, mennyit loptak, és hogy hozták össze a maffiaállamot. Azt is tudják, hogy ez nem tart örökké, és Ceausescu, meg a sleppje sorsa nem túl bíztató jövőkép nekik.

Lorlam 2018.05.16. 15:32:10

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: Úgy látszik, nem tudod, hogy az ügyészség Polt Pétertől fideszes. Fejétől bűzlik a hal...

Lorlam 2018.05.16. 15:33:29

@Ellenzéki Tüntető: Már itt a csőd, elég elolvasni téged...

apro_marosan_petergabor 2018.05.16. 15:46:03

@Pop40: Ez marhaság. A magánnyugdíjpénztárak rosszul(nagyon rosszul, lopó üzemmódban) működtek. A polgári kormány visszairányította azt a pénzt az állami nyugdíj kezelésbe, melyet a Horn-D209-Gyurcsány csapat privát zsebekbe tolt... A legjobb ütemben tette, a maradék péztárak ijedtükben elkezdték kezelni - és nem lefölözni a pénzt...

Lorlam 2018.05.16. 15:46:14

@Cycmen: Hatalmi ágak szétválasztásáról hallottál már? Fékek és ellensúlyok rendszeréről, független alkotmánybíróságról hallottál már? Független bíróságokról mesélt neked már valaki? Közszolgálati, elfogulatlan médiáról és hírszolgáltatásról van esetleg valami lövésed? Gondolkodj egy kicsit, és máris megvan konkrétan, ami neked ködös. De azt hiszem, nálad már nem fog feloszlani a köd sohasem.

Lorlam 2018.05.16. 15:49:09

@apro_marosan_petergabor: Nagyon jó helyen volt a privát számlámon (nem a zsebemben, oda a Fidesz tolta a reálhozamot), és sokkal nagyobb hozama volt, mint pl. a betéti kamatok. Nem feltételezem, hogy tudsz számolni, vagy hogy tag voltál, mert akkor nem írkálnál légből kapott baromságokat. Nagyon vigyázz, nehogy a valós számok a szemed elé kerüljenek, még megingatnának a szektás mantrázásban.

Lorlam 2018.05.16. 15:56:16

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Pontosan tudod, hogy a "kétharmados meghatalmazás" az csak 2010-ben volt igaz, utána már csak igazságtalan választási rendszer és kisebb-nagyobb csalások révén jött létre. Így valóságosan kétharmados hatalom van, de nincs kétharmados felhatalmazás.
Nagy tévedés, hogy te is a kétharmad része vagy. O1G uralkodik, feletted is. Ugyanolyan alattvaló vagy, mint bármelyikünk. Csak te élvezed az alattvalóságot, mazochista fizetett nyalógép. :)

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.05.16. 16:15:13

@Lorlam:

Nincs drasztikus eltérés a 2010-es és a 2018-as választási rendszer között.

Csalást nem tidtak találni az ellenzéki pártok.

Élvezem, hogy vesztettek a ballibek, mi ebben a gond?

Ha ballib kormány lenne, nem lennék alattvaló?

2018.05.16. 16:25:00

@Lorlam: nem mazochista, egyszerűen meggyőződésből ilyen féreg.

2018.05.16. 16:26:41

@apro_marosan_petergabor: ez hazugság, amivel te is tisztában vagy. Arról nem beszélve, hogy azzal a néhány ezermilliárddal a mai napig nem tudtatok elszámolni. Amit jobb helyeken sikkasztásnak, esetleg zsarolással egybekötött rablásnak neveznek.

Pop40 2018.05.16. 16:34:24

@apro_marosan_petergabor:

Ja, nagyon rosszul működtek, kitűnő reálhozamuk volt.
Mellesleg a fideszcsürhe ezt ígérgette 2010 előtt:

kep.cdn.indexvas.hu/1/0/181/1816/18161/1816119_e83e089152908e7e133622f6e3b6b4c1_wm.jpg

"A polgári kormány visszairányította azt a pénzt az állami nyugdíj kezelésbe"

Ez a fideszkompatibilis kifejezés arra, hogy szőröstől-bőröstül ellopták a 3000 milliárd ft manyup-pénzt?
Mellesleg milyen "polgári kormány"? Jó lenne már egy polgári kormány, pláne a narancsbolsi söpredék helyett.

Lorlam 2018.05.16. 16:39:12

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "nincs drasztikus eltérés a 2010-es és a 2018-as választási rendszer között"... hát ennél egyértelműbb pofátlan hazugságot már az előző bejegyzésed óta nem olvastam. Várom a következőt... nyilván lesz, többek szerint tudsz még ennél nagyobbakat is hazudni.
Nem az ellenzék által felvetett csalásokról beszéltem, hanem pl. arról a trükkről, amit Kövér "házelnök úr" maga hozott nyilvánosságra a választási körzethatárok megváltoztatásáról szólva. Már a saját, rajongott vezetőidnek sem hiszel? Dezertőr... :)

Cycmen 2018.05.16. 16:46:10

@Lorlam: Hatalmi ágak szétválasztásáról hallottál már? Fékek és ellensúlyok rendszeréről, .........

Mindről hallottam kedves libsi barátom! Ezek azok a lózungok amiket minduntalan szajkóztok. Ennek segítségével, a "soha semmi nem elég tökéletes elv alapján" átvennétek az irányítást a kormánytól anélkül hogy megválasztottak benneteket! Átlátszóan hülyék vagytok!

Cycmen 2018.05.16. 16:49:20

@Lorlam: " utána már csak igazságtalan választási rendszer és kisebb-nagyobb csalások révén jött létre. "

Igen, csalás volt, nincs is kétharmad, tán még győztetek is!
SZENVEDJ MERT MEGÉRDEMLED!

Lorlam 2018.05.16. 17:05:00

@Cycmen: Ezek egyáltalán nem lózungok, csak nem érted, hogy ezektől miért működne jobban a társadalom és a kormányzás. Sajnos, nem is fogod megérteni, de ez legyen a te bajod.
Nem mondtam, hogy nincs két harmad, és főleg nem, hogy "győztünk". Tisztában vagyok a realitásokkal. De a realitások - már írtam - igazságtalan választási szabályok és trükkök alapján jöttek létre. Úgyhogy nem vall túl nagy jellemre, ilyen győzelem felett örömködni, de mindegy, rád is vonatkozik, amit birkának írtam: ugyanolyan alattvaló vagy, mint én, csak legfeljebb nem vetted még észre, hogy O1G seggében.
Én meg éltem már ilyen rendszerben, úgyhogy "alámerülök, és kibekkelem", ha már hallottál erről a taktikáról. Mivel képes vagyok a realitások között élni, ezért nem szenvedek, bármennyire is tetszene neked.

Lorlam 2018.05.16. 17:12:09

@Cycmen: Kérdeznék valamit arról, amit kívánsz nekem, hogy szenvedjek. Miért érdemlem meg? Kíváncsi lennék a konkrét okokra, amit szerinted elkövettem/elkövetek, miért "jár" nekem szerinted a szenvedés?
Esetleg csak azért, mert másképpen gondolkodom, mint te? Ezt a motivációt még nem tudtam megérteni, pedig más komment-társ is írt már hasonlót nekem. Miért lenne jó neked, ha én szenvedek? Van ebben valami perverz, ahogy ezt kinyilvánítod, de nyilván nem vagy az, vagy csak én vagyok túl pozitív veled?
Tényleg őszintén érdekelne, hogy miért és milyen rosszat kívánsz nekem úgy, hogy legfeljebb a véleményemet látod itt valamiről, más információd nincs rólam.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.05.16. 17:55:54

@Lorlam:

Pedig ezek a tények. Még az is lehet, hogy a 2010-es rendszerben a Fidesznek ma TÖBB mandátuma lenne.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.05.16. 17:56:37

@Lorlam:

A trükk nem csalás. Minden kormányzó erő nyilván olytan szabályokat hoz, mely jó neki.

tpl 2018.05.21. 06:00:50

Jogámlami eszközökkel leváltani a Fideszt?? Bamm, választást kéne nyerni.

tpl 2018.05.21. 06:14:32

@Lorlam: független bíróság magyarorszon??! Ezt most komolyan mondod?! Valószínűleg semmilyen peres ügyed nem volt még kishazánkban,bogy személyesen is megtapasztald a magyar bíróság "függetlenségét". A mai Magyarországon egy közel 60 éves baloldali (benne korabban komcsi, majd posztkomcsi és libsi) háló működik, tele politikailag elfogult és anyagilag érdekelt, korruot szereplőkkel. A baloldal egyedüli megmaradt bástyája ez olyan jó Bástya elvtársos szerveződés, amit a lengyelek törvényileg próbálnak lefegyverezni, a magyar kormány eddig nem mert lépni, de talán a mostani ciklusban meglépi. Ott kell kezdeni, hogy a vén komcsibérenc bírókat, akik 30 éve még a Kádár-rendszer szolgálatában álltak, nyugdijazzák.

2018.05.21. 07:16:49

@tpl: kibasztak a jogi karról? Tudod, a bíróság általában az egyre átláthatatlanabb, egyre mocskosabb törvényeket kell, hogy betartsa, ami sok esetben a vesztes oldalról korrupciónak is tűnhet. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy komplett baromság a hisztid. Legalábbis azon a szinten, ahol vagy.

apro_marosan_petergabor 2018.05.21. 08:45:51

Trócsányi értelmes ember, nem foglya az anno marxista paraván mögé bujó kommunista-libero, (MSZP-AVO) holdudvar által irányított, 89 után korrumpálódott haveri gittegyletnek, melyből még igen sokan (szerencsére egyre kevesebben) ülnek a bírói karban.
Sok dolga lesz még ennek ellenére, mert védekezni kell az NGO "szűrő és kiválasztó rendszer" által injektált új ejtőernyősök ellen is...
süti beállítások módosítása