B1 blogcsalád



Fellázadtak a bírók a fideszes nyomulás ellen

2017. október 16. - nickgrabowszki

Robbanás közeli helyzet van a bíróságokon, az eddig csendben lévő vezetők is nyíltan felemelik a hangjukat.hando_1.jpg

Erről Szepesházi Péter, a Budai Központi Kerületi Bíróság egyik bírája beszélt egy interjúban.

Félelem van, önkény, a császár meztelen

- ilyeneket mond Szepesházi, aki szerint a bírósági felső vezetés ne örül a kritikus véleményeknek, és annak sem, ha azok sok emberhez eljutnak.

Ha az ember megnézni az Országos Bírói Tanács legutóbbi pár ülésének a jegyzőkönyvét, akkor azt látja, hogy nagyon elszaporodtak a kritikus hangok, már-már úgy működik a tanács, mint a bírák parlamentje, egyébként nagyon helyesen. Lehet, hogy az ott felszólaló vezetők pozitív motivációja más, mint az enyém, vagy éppen velem szemben is kritikusak, de szerintem most robbanás közeli a helyzet. Handó Tünde 2012-ben beígért egy csomó dolgot, például munkateher kiegyenlítést, jobb körülményeket, ezek nem valósultak meg. A vezetők egy részét ez őszintén zavarja, de akit nem, már annak is fel kell szólalnia, mert alulról, a bíróktól jön a nyomás, hogy csináljatok, mondjatok már valamit, és akkor fel kell mutatni, hogy nézzétek, hát én itt szóltam, hogy nincsenek rendben a dolgok. Sajnos azt látom az ülések jegyzőkönyveiből, hogy

Handó Tünde ezen meg van sértődve.

Szepesházi szerint 3 eszköz van a miniszterelnök felesége barátnőjének kezében, amivel az elvileg független bírákat befolyásolhatja a kormánynak, illetve a Fidesznek kedvező ítéletek érdekében:

  • alkalmassági vizsgálatokon próbálja kiszórni a neki nem tetsző bírókat,
  • eredménytelennek nyilvánítja azokat a vezetői pályázatokat, ahol nem a kiválasztottak nyernének,
  • ideiglenesen mégis a hatalom által kijelölteket bízza meg az állásbetöltésével.

Ez azért fontos, mert bár a bírák függetlenek és ítéletükben nem befolyásolhatók, a túlterheltség (és a megfelelni akarás) miatt olyan sorvezetőket használnak, amik a bonyolultabb ügyekben segítenek döntést hozni.

És ezeket Handó emberei állítják össze.

Az OBH-elnökről amúgy az a megszólaló bíró véleménye, hogy

Handó Tünde nagyon tehetséges ember, bíró, vezető, de az a centralizáció és önkény, amit megvalósított, minden erényét, és kezdeti eredményét lerombolta. (...) 2012-ben Handó Tündét úgy fogadtuk, hogy ő belsős, szakmabeli, nagyon jó bírósági elnök, modern, igazi reformer alkat. Az ígéreteiből, elképzeléseiből semmi sem lett.

Mindig minden lehet rosszabb, de ezt most belülről nagyon nehéz elképzelni.

Úgy tűnik, ha 2018-ban győz a Fidesz, és marad a NER, akkor neki fognak állni a bíróságok megregulázásának. Mert ha nyernek, akkor - legalább - kétharmaddal nyernek.

É akkor ami eddig önkény volt, törvénytelen és illegitim, annak jogszabályi alapja lesz, és törvény kötelezi majd a bírókat a kormánynak megfelelő ítéletekre.

Az utolsó, már megroggyant, de még létező akadály is eltűnik majd a kormányzati önkény útjából.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5812991988

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bírói Önkény Ellen mozgalom indult 2017.10.16. 17:00:38

Magyarországon nem demokrácia, hanem többpárti diktatúra, és nem jogállam, hanem bírói önkényesség van. Bírói Önkény Ellen Mozgalom indult a faszbukon. Oldal elérhető: https://www.facebook.com/BiroiOnkenyEllen

Trackback: Bírói önkényuralom kialakulása 2017.10.16. 17:00:24

Ha a hatalomnak nincs semmilyen kontrollja, illetve csak is saját maga, akkor a rendszer törvényszerűen önkényuralomba torkollik. - Bírói Önkény Ellen mozgalom

Trackback: Bírók megfigyelése? 2017.10.16. 16:59:59

Végül is, ha ezt a bírói bűncselekmények felszámolása miatt született az új megfigyelési törvény, akkor még megbocsátható és érthető is. Persze a kameráktól a bírók félnek a legjobban, mert úgy nem tudnának jegyzőkönyveket hamisítani.

Trackback: Bírók bizalmi indexe meredeken zuhan 2017.10.16. 16:59:41

A bírói bűnözés külön bűnözői ággá nőtte ki magát napjainkra. Sokkal veszélyesebb a politikusi és egyházi személyek bűnözésénél is. Több közösségi mozgalom is indult a bírói bűnözések visszafogására. A bírók bizalmi indexe 2008-ben még 67%, 2013-ban má...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK10 2017.10.16. 11:55:25

mind össze annyi történik, hogy az évtizedes betonokhoz hozzányúlnak, helyesen. kezd hullani a selejt :)
Handó jól dolgozik, és mer is dolgozni.

2017.10.16. 13:14:20

"É akkor ami eddig önkény volt, törvénytelen és illegitim, annak jogszabályi alapja lesz, és törvény kötelezi majd a bírókat a kormánynak megfelelő ítéletekre."

Hűűű..ezt így séróból? Vagy valami pszichoaktív szer hatására? Aztán ha a nagy jóslat nem jön be, lesz mea culpa a B1-en és az index is promótálni fogja? Vagy csak (egyelőre) alaptalanul vádaskodunk, sejtetünk, sugallunk, .... uszítunk?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.16. 14:32:51

Ez azért valahol röhejes.

A több ezer bíró közül egy Soros csicska, aki fényesre nyalta Gyurcsányék seggét, és folyamatosan ott tesz be ahol tud, panaszkodik.

MAjd ezt az MSZP házi blogja úgy állítja be, mint általánbos elégedetlenkedés..

Szánalmas.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.16. 14:34:48

Persze ez nem csak B1 sajátosság.

A ballib hírhamisító csürhe egyként vetette rá magát a koncra az Index, 444, hvg, 24, rtl féle mocksokkal együtt.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.16. 14:36:23

Megjegyzem Szepesáhzi nevű féreg 2010-től kezdve évente kétszer előadja a siránkozását, és beszél marhaságokat.
Néha talál 1 másik balekot, de általában egyedül tolja az ökörségeket.

BéLóg 2017.10.16. 14:41:29

Ha ellenségeid szidnak, akkor valamit jól csinálsz.
Lám a pápát mindenki dícséri a katolikusokon KÍVÜL.

Állítsuk meg a ......... 2017.10.16. 15:01:23

ez volt az a hülye nő, aki fővárosi munkaügyi bíróságon úgy hozatott ítéletet,
hogy a delikvenseket meg sem hallgatták
megtépném ezt a hülye tyúkot!
vérfideszes idióta

Tom66 2017.10.16. 15:02:08

Már réges-régen meg kellett volna regulázni a bírókat, elég csak visszagondolni az elmúlt évek bírói döntéseire.

Állítsuk meg a ......... 2017.10.16. 15:03:56

ez a szállj el jocó felesége?
ugyebár?
családban marad
.

.
az egész fidesz
groupenben nyomatja
.
az egész fidesz egy nagy WC csésze

csobi2011 2017.10.16. 15:51:48

Szóval egyetlen barom, sértődött bíró miatt azt lehet írni, hogy lázadnak a bírók, meg robbanás közeli a hangulat. Tényleg annyira jól mennek ebben az országban a dolgok, hogy az unatkozó b1 blog ilyen hülye cikkeket ír? Már sokadszor érzem azt, hogy itt azon dolgoznak az emberek, hogy a fidesz minél nagyobb győzelmet arasson. További kitartást kívánok.

Bolshevik 2017.10.16. 16:07:57

elftársak ma még csak hétfő van keden bukik orbán nefelegyétek!

MACISAJT 2017.10.16. 16:16:44

Annyi történt pl. a közelmúltban hogy a Molnár Gyula-Lakos párost másodfokon börtönre ítélték és a Kúria meg felmentette( jut eszembe, ki volt a felmentő tanácsvezető bíró, csak nem Meszár Róza, aki 2010-ben az MSZP alkotmánybíró-jelöltje volt?
hir3.hu/magazin/1/43000/meszar_roza_az_mszp_alkotmanybiro_jeloltje

A Cászi-Tátrai ügyben pedig fordított pályát jártak be, másodfokon még megúszták Szegeden a börtönt, a Kúrián viszont már nem.

Az első esetben felmentettek azt mondják, a Kúrián hogy az ő esetükben győzött a jogállam.
A másodikban elítéltek és a ballibák komplet médiumai szerint ugyanott a Kúrián pedig tombolt az orbáni (i)gazságszolgáltatás és a diktatúra.

Ezt tényleg nem lehet röhögés nélkül megállni.
Gyurcsány szerint koncepciós per áldozata lett Tátrai és Császy, szerinte az elmarasztaló ítéletet hozó bírák a bűnösök. Gyurcsány pártja kormányra kerülés után börtönbe záratná a 2008-as telekcsere ügyében eljáró ügyészeket, bírákat, a legfőbb ügyészt és az Országos Bírósági Hivatal elnökét.

A 24.hu viszont kiderítette, a Kúrián elmarasztaló döntést hozó bírói tanácsot elnöklő Molnár Gábor a Gyurcsány-kormány alatt vezető pozíciót töltött be az Igazságügyi Minisztériumban. Molnár a Büntetőjogi és kegyelmi ügyekért felelős főcsoportfőnöke volt 2006-tól, előtte ügyészként dolgozott. A lap szerint a főcsoportfőnöki beosztás helyettes államtitkári besorolásnak felelt meg. Molnárt 2007-ben nevezték ki bírónak, mikor a főcsoportfőnöki beosztás lehetősége megszűnt, tekintélyét jelzi, hogy rögtön a Legfelsőbb Bíróságra mehetett ítélkezni.

Muhaha

Párhuzamos 2017.10.16. 16:21:14

Ezért a posztért tényleg kár volt, egy nagyon összetett bonyolult rendszerről hallhattunk pár felháborodott, de teljesen inadekvát mondatot. Persze, Handó megítélése vitatott - Szepesházyé is.

(@Állítsuk meg a .........: hallottátok, WC-csészét mondott?)

Beáta Rigóné Szilágyi 2017.10.16. 16:48:31

@FCUK10: Szepesházi Péter bíró évtizedes beton??? Nézze már meg fotóját! A bírók lefejezése már 2011-ben megtörtént a hírhedt "62 éves korban nyugdíjba mész, mert azt mondtam" törvénytelen törvénykezéssel. Láthatóan minden fideszes jogtalanság, rombolás, bekebelezés, szétverés kedves a szívének. Az ilyen hülye trollokat is utol fogja érni az embertelen fideszes gőzhenger. Akár hiszi, akár nem. Mert ha egy hatalom mindent megtehet a legcsekélyebb kontroll nélkül, akkor meg is teszi. És egy ilyen FCUK 10 troll agyontaposása (ha már nem lesz szüksége a kritikátlan imádatára), meg se fog kottyanni ennek a rablóbandának. Mindenki azt hiszi, hogy megússza! Pedig nem!

Merlot 2017.10.16. 16:49:35

Hűha!
De gyorsan idesereglettek a mocskos fidesz-bérenc trollok.
Kinek a seggéből húztak ki benneteket ilyen hamar?

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.10.16. 17:00:21

@Merlot: "De gyorsan idesereglettek a mocskos fidesz-bérenc trollok."
Örülj neki, a te pénzedből csinálják, dolgozzanak meg érte!

Ezen a képen olyan feje van Handónak mint egy travinak meló után.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.10.16. 17:02:17

"A bírói önkény és a bírói bűnözés társadalmunk legveszélyesebb problémája. / Hazánkban nem csak a papok, bankok, a politikusok, gázszolgáltatók, de a bírók és a bíróságok is nagyon elkurvultak. / Magyarországon a törvénykezés és a bírósági gyakorlat is a bűnelkövetés eszközévé is vált."

forrás:
www.facebook.com/BiroiOnkenyEllen/

morph on deer 2017.10.16. 17:26:43

@FCUK10:
“Handó jól dolgozik, és mer is dolgozni.”

Való igaz!
Igazi bátor lépés, hogy előírta a bíróság női dolgozóinak, a heti öt (5) bugyi viselését, és azt is, hogy az milyen legyen..!

Arra azért kiváncsi vagyok, honnan tudta, hogy erre szükség lehet? Valakit rajtakapott a tegnapi tangájában a bíróságon? Milyen alkalomból merült ez fel egyáltalán?
Megannyi kínzó kérdés...

Mindenesetre az látszik, hogy ez valóban a jó- és hozzáértő munka eredménye! ;)

b1.blog.hu/2017/08/27/hando_meg_azt_is_eloirja_milyen_szinu_bugyit_viseljenek_a_birosagi_dolgozok

És még fáradhatatlan is!
Mert alig csitult a vihar a bugyik körül, máris jött a következő “bátor” cselekedet:

m.hvg.hu/itthon/20170928_Iustitia_vak_de_Handonak_van_szeme_most_a_birok_oltozkodeset_irna_elo

Egy igazi szakember, vitathatatlanul!

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.10.16. 17:47:07

@Ballib cenzúrázók réme 25:

az F.MPSZ, azaz a volt Fidesz ne feledjük az SZDSZ ifjúsági tagozata volt. Tehát a cím szerintem megtévesztő, mert mindenféle pártnyomulás ellen lázadnak.

guvat 2017.10.16. 18:00:42

Az igazságszolgáltatás igazi sikerágazat, hiszen a móri bankrablás miatt már a 3. turnus ül a börtönben és a Kulcsár, Tocsik, stb ügyekben is megnyugtató ítéletek születtek...

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.10.16. 18:22:40

Érdemes Facebook bejelentkezéssel elolvasni.
www.facebook.com/notes/b%C3%ADr%C3%B3i-%C3%B6nk%C3%A9ny-ellen/hand%C3%B3-t%C5%B1nd%C3%A9nek-e-mail-a-b%C3%ADr%C3%B3i-%C3%B6nk%C3%A9ny-ellen-mozgalomt%C3%B3l/1579456135480447/

De inkább ide másolom:

"Handó Tűndének e-mail a Bírói Önkény Ellen mozgalomtól
Bírói Önkény Ellen·2017. október 16.
Handó Tünde Országos Bírósági Hivatal elnökének saját kezébe, gépére!

A mai napon felhívtam hivatalukat egy egyértelműen közérdekű és nyilvános adat pontosítása miatt, amelyre vonatkozóan a netre kitett anyagaikban nem leltem egyértelmű választ. A választ a Kommunikációs és Kapcsolattartási Főosztályuktól vártam megkapni. Fél órás össze vissza kapcsolgatás után az elnöki kabinet/titkárság tudott csak az adott helyre irányítani, Dédesi Laura osztályvezetőhöz. Ott viszont a főosztályvezetőhöz kapcsoltak. A kérdésem csak annyi volt:

Tartanak-e, tarthatnak-e fenn kapcsolatokat, egyeztetéseket társadalmi jogvédő szervezetekkel, vagy sem? (.... hogy ne tévéadások, tüntetések, demonstrációk, újságok, videók, blogok, fb oldalak által kelljen nyomást gyakorolnunk, ami által a bíróságok, bírók és az OBH elismertsége egyre mélyebb szintre zuhan)

Mert ha igen, akkor mi, mint a Bíró Önkény Ellen mozgalom, amelynek alapítója és vezetője vagyok szeretnénk egy ilyen kapcsolat, hogy ne a neten és újságok által "lázadással" kelljen építő kritikáinkat, a jelenlegi rendszerhibákat feltárni megfogalmazni, hanem azok normális demokratikus viszonyok közti mederben együttműködésben menjek. Tehát nem konkrét esetekre, mert azzal kapcsolatosan tudjuk, hogy van lehetőség, de csak jogi eljárás keretében, hanem a rendszerhibákra általánosságban és jogi eljáráson kívül. Mozgalmunknak mára már igen nagy társadalmi beépültsége lett és egyes volt és megkérdőjelezhetően eltávolított bírók, reformbírók is a szimpatizánsaink, segítőink. Több tízezres tagságú szervezetekkel is együttműködünk és közös stratégiáink is vannak.

Beosztottja egy ilyen egyértelműen nyilvános közadatra, közinformációra sem mert egyértelmű választ adni. Írásban e-maiben kért, hogy tegyem fel. (Már tettünk ilyet, választ sem kaptunk.)

Ergó azt vonom le következtetésül, hogy az OBH beosztott vezetői is olyan félelemben élnek, hogy egy ilyen apró kérdésre sem mernek egyértelmű választ adni, hogy igen, vagy sem.
Kérem amennyiben ön egy normális jogállam (amit sokan és mi is megkérdőjelezünk, de cáfoljon ránk, örülnénk neki), egyik politikai intézményének a vezetőjének tartja magát, akkor az általam javasolt dolgok fontosságát átlátja, kérjük intézkedését az ügyben, hogy ha eddig esetlen nem is volt, akkor a jövőben legyen ilyen.

Iván Gábor IGe
Bírói Önkény Ellen mozgalom alapító, vezető
Magyar Erkölcsös Emberek Köre alapító, vezető
stb....."

Lajos Csánó 2017.10.16. 18:34:55

@guvat: Szerintem nem Tocsikot kellett volna elítélni,viszont akik ezt lehetővé tették,hogy ilyen szerződések szülessenek,azokat viszont igen!

MACISAJT 2017.10.16. 18:49:43

@Lajos Csánó: "Szerintem nem Tocsikot kellett volna elítélni,viszont akik ezt lehetővé tették,hogy ilyen szerződések szülessenek,azokat viszont igen! "

Például a Tocsik ügyben ítélkező Diós Erzsébet dr. elhitte a vádlottak ama életszerű történetét, miszerint Tocsik Márta egyszer, egy budai cukrászdában találkozott Boldvai László akkori MSZP pénztárnokkal valamint Budai György " SZDSZ-közeli üzletemberrel". E találkozás során oly heves szimpátia ébredt az említett úriemberek iránt, hogy rögvest megtudakolta a számlaszámaikat és átutalt nekik bagatell 804 milliót...
Csak úgy, mert megtetszettek neki.

És ismétlem, volt bíróság amelyik ezt benyelte.

Muhaha

1ghost 2017.10.16. 18:56:02

@MACISAJT: @Bolshevik: @BéLóg: @FCUK10: @Ballib cenzúrázók réme 25:

Ez a szarházi bérhazudozó szaralak, már megint itt mosdatja a diktatúraépítő tolvaj gazdáját.

Ez gerinctelen orbáncsicska, még embernek is hitvány, nemhogy magyarnak.

megamedve 2017.10.16. 19:39:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Igen, megjött az összes. Csak az a baj, hogy nagyon kilóg a lóláb.

postumus mumus 2017.10.16. 20:12:27

@Orbán Hazaáruló Viktor: Ez lenne az a handó nevezetű? Sose láttam még. Úgy néz ki mint egy repedtsarkú boszorkány. Szegény. Sajnálom hogy ilyen gnóm fejjel áldotta meg a sors. Gondolom ezt a traumáját érvényesíti szerencsétlenke a beosztásában. Mindenkinek nekimegy aki egy kicsit is jobban néz ki mint ő. Vagyis mindenkinek.

postumus mumus 2017.10.16. 20:13:53

@1ghost: No, azért lassan csak leugatjuk ennek a sok szarházinak a fejét. Hajrá, gyűljünk mi is emberek!!!!

1ghost 2017.10.16. 21:11:14

@postumus mumus: Bocsi, de az a sok szarházi, valójában nem sok, csak kurva sok nicket fizetnek nekik rogán propagandaosztályáról.
Példának okáért az általam fentebb felsorolt nickek mindegyike ugyanazt az ótvar bérhazudozót takarja.

Na üdv, polgártárs!

odysszeusz 2017.10.16. 21:21:24

Valaki nagyon helytelenül!! megjegyzést tett a hölgyemény külsejére...az itt láthatóvá tett arckoponyája alapján. Csak annyit lett volna helyes megjegyezni...hogy a "kuszaszeműt" alulmúlja!...igen. azt.

Bolshevik 2017.10.16. 21:29:47

@1ghost: "Ez gerinctelen orbáncsicska, még embernek is hitvány, nemhogy magyarnak. "

Hát nem is örülnék, ha te jó embernek tartanál :D

Bolshevik 2017.10.16. 21:30:23

@1ghost: "Példának okáért az általam fentebb felsorolt nickek mindegyike ugyanazt az ótvar bérhazudozót takarja."

Sőt igazából 1ghost is én vagyok.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.10.16. 21:42:55

2 Gyurcsány csicska panaszkodik, akik történetesen bírók.

Más ?

a nemzet fogatlan provokátora 2017.10.16. 22:07:48

Handó Tünde valamit nagyon jól csinál. A Bayer- féle sajtóklubban is állandóan anyázzák, és a libsik is. Lehet, hogy tisztességesen végzi a munkáját? :)

libsi nóta bárki unja 2017.10.16. 22:19:03

@MACISAJT:
Szegeden már csak így megy, a röszkei zavargás hangadója, Ahmed H. eleni ítéletet is megsemmisítették. Mi mást várhatnánk Botkatowntól

libsi nóta bárki unja 2017.10.16. 22:43:05

Ez a Szepesházi évek óta minden alkalommal kitálalvalami nyafit, amit aztán vastagon tereget a hazai ballib

Ilyen komoly problémákat ad elő például:

„Az etikai beadványunkra született OBT- állásfoglalás nem tiltotta meg a Pride-ra elmenetelt, pusztán nem volt hajlandó definiálni a a bírák számára tiltott és nem tiltott rendezvényeket, mondván ezt nem lehet előre eldönteni egyik esemény tekintetében sem”
– mondta el a VS.hu-nak Szepesházi Péter.

“csak a bátor bírók mernek elmenni a Pride-ra” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy idén ő is részt vesz a melegfelvonuláson.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.10.16. 22:58:34

@libsi nóta bárki unja: Szegeden enyhítették drasztikusan Sztojkáék ítéletét is, ha jól emlékszem..Iván már kint van. No comment..

2017.10.17. 07:48:17

@postumus mumus: "Sajnálom hogy ilyen gnóm fejjel áldotta meg a sors. "

Ha nem tetszik, nézegesd Sipánkát, vagy Heller Ágnest...
Szánalmas, amikor valakit a külső jegyei alapján igyekeztek minősíteni...

postumus mumus 2017.10.17. 13:06:48

@Womb Raider: Igazad van, én sem szeretem, ha a külső alapján ítélnek. Azonban azt még jobban utálom ha egy gnómfejű a testi flusztrációját az általa vezetett szervezet szivatásában éli ki. A gnóm jelzőt tőlem valójában azért kapta, mert patkánykodik. Ha normálisan vezetné a rábízott szervezetet még meg is dícsérném. ÍGy azonban csak egy gnóm marad. Mindenki azt kapja tőlem amit érdemel.

Katalin Buzásné 2017.10.17. 15:35:54

Már éppen ideje ,hogy felébredjenek a jog képviselői !!!

2017.10.17. 17:23:11

@postumus mumus: "Ha normálisan vezetné a rábízott szervezetet még meg is dícsérném. ÍGy azonban csak egy gnóm marad. Mindenki azt kapja tőlem amit érdemel."

Miért nem állsz bírónak? (Azé' kíváncsi lennék a te daliás megjelenésedre...)

2017.10.17. 20:45:42

@Bolshevik: és milyen jól dolgozol 1ghost-ként
süti beállítások módosítása