B1 blogcsalád



Tölgyessy: Orbánt csak egy újabb rendszerváltással lehet elkergetni

2017. január 06. - B1blog

Névre szóló törvények, a jogbiztonság csorbítása, a tulajdonhoz való jog elvének semmibe vétele, felszámolt alkotmánybíráskodás – ezek jellemzik Orbán rendszerét Tölgyessy Péter szerint. A végeredmény egy alig leváltható vezérdemokrácia, amelynek a vége csak egy új rendszerváltás lehet.tp.jpg

Ezúttal a Magyar Tudomány Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontja tett kísérletet az orbáni rombolás tudományos összefoglalására. A közel ezer oldalas tanulmánykötet első esszéjét jegyzi Tölgyessy. Elemzésének legfontosabb megállapítása:

  • A Fidesz-politika, ahol csak teheti, centralizál és az erő pozíciójából kívánja egybefogni az országot.
  • A normaalkotást többnyire a politikai akaratátvitel instrumentumaként használó Orbán-rendszer törvényei, más jogszabályai rendszeresen egyénre, vállalatra és intézményre szólóan próbálják megvalósítani a központi akaratot.
  • A kormányzat magától értetődő elszánással csorbítja a jogbiztonság, valamint a tulajdonszabadság régi jogi elveit.
  • A hatalom tartalmi igazságosságelvárása állandóan változékony céljaihoz igazítja a jogszabályokat, ami elkerülhetetlenül kiszámíthatatlanná és eszközjellegűvé teszi a jogalkotást.
  • A kétharmados hatalom közvetlenül főként nem a tartalmi demokráciaigénnyel, hanem a hagyományos joguralom-követelménnyel ütközik.
  • A materiális tartalmi igazságosságot követelő kormányzati magatartással rendszerszerűen összeférhetetlen a következetes alkotmánybíráskodás.

Némileg érthetőbben:

  • Orbán szótárában nem szerepel a „konszolidáció” szó, nem tárgyal, mindent erőből visz végig, nem törődve sem a következményekkel, sem az áldozatokkal – kizárólag a pillanatnyi érdekeit és az azonnali nyereséget tartja szem előtt.
  • A Nemzeti Együttműködés Rendszerében a törvények nem a közösségi normák rendszerbe foglalását jelentik, hanem az éppen aktuális hatalmi logika/akarat végrehajtói, gyakran egy konkrét cimbora érdekei védelmében hozzák meg a jogszabályokat. (Egy plasztikus példa: a KRESZ mindaddig tiltotta a lámpákról lelógó hirdetéseket, amíg az ezzel foglalkozó cég tönkre nem ment. Amint Garancsi István, Orbán viszonylag új liblingje felvásárolta a konkurenciát, azonnal visszavonták a korábban megszavazott tilalmat.)
  • A fenti példa jól jelzi: magasról tesznek a jogbiztonságra, a kiszámítható társadalmi és gazdálkodási környezetre. Bármikor hoznak olyan törvényeket, amelyeket néhány héttel korábban még bőszen letagadtak. Könnyedén számolnak fel teljes, magánkézben lévő iparágakat 24 óra leforgása alatt.

A fentiekből következik, hogy nem a demokrácia elemei vannak veszélyben, hiszen jogi eszközökkel nem csorbítják a szabadságjogokat, viszont a joguralmat, vagyis az egyenlő pályák, egyenlő esélyek törvények által védett elvét rég kikukázták.

Bárkit bedarál a rendszer, aki ellent mer mondani, vagy csak lehetősége van érdemben kifejteni a véleményét. Az alkotmánybíróságot úgy darálta be a NER, mintha soha nem is lett volna.

Tölgyessy elemzése szerint Orbán szakított a nyugati demokrácia- és gazdaságmodellel, ezeket okolva a magyar társadalom problémáiért.

Az állítólagos magyar útról, a világ számára hamarosan követendő például szolgáló vezérdemokráciáról azonban

nehéz elgondolni, hogy a Nyugat évszázados tapasztalatai, történelmi civilizációs vívmányai ellenében tartósan előrejuthat az ország. A joguralom és a hatalommegosztás, a piaci és a politikai verseny kikapcsolásának szándéka a magyarok többsége számára kiismerhetőbb, otthonosabb világot ígér. Ám félő, minden kétségtelen előrehaladás egy történelmileg újra veszélyes zsákutcának bizonyuló rendszerben történik. A számos részsiker után valamikor elfogy a Fidesz-hatalom ma még számottevő felhajtó ereje, és a módszeresen mozdíthatatlannak felépített Orbán-rendszer végül újabb nemzeti újrakezdés szükségességével zárul. Ez lenne alkalmasint a tizenegyedik rezsimváltás az utolsó magyar évszázadban.

ashwood

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7712104653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1ghost 2017.01.08. 10:09:35

@6.Lenin:

Na tessék, az orbánista bérhazudozó már tolja is a száján, ami orbán seggén jön.

Hazudik mint a vízfolyás, hazudik mint a gazdája. Abban bízik ez a fizetett fideszgané, hogy még négy évig fosztogathatja orbán, rogán, mészáros, andy vajna, meg a többi tolvaj szaralak Magyarországot.
De nem. Mert a magyarok kiismerték a senkiházi országkirabló, helikopterező, korrupt, rabló fideszbanditákat.

6.Lenin 2017.01.08. 10:19:17

@1ghost:

Ezt cáfolatnak szántad?
Gyenge vagy.

HALAL A KOMCSIKRA 2017.01.08. 10:34:16

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "És ha a repedt reaktortartály miatt Paks 200 km-es körzete sugárszennyezett lesz, hova megyünk? "

Leszarom. Ha mindket atomeromu egyszerre robbanna fel, akkor is gondolkodas nelkul Orban Viktorra szavaznek, mert a komcsilibsiket meg akkor is jobban utalnam.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.08. 10:34:42

@NagyVonalakban:

Jelenleg is az elektromos aram nagy reszet Oroszorszagból kapjuk. Az új atomerőművi projektek esetén az Európai Bizottsag nagyon szigorúan ellenőrzteti az üzemanyag-ellátás diverzifikálásának lehetőségeit. A szerződesnek meg kell felenie az uniós jognak. Az üzemanyag szállítási szerződést az Euratom egyezmény értelmében az eladón és a vevőn kìvül az Euratom Ellátási Ügynökségnek is ala kell írnia, amely figyelembe veszi azt, hogy kapcsolódhat be alternativ gyarto az ellatasba. Emiatt módosítani is kellett a szerződest úgy, hogy meglegyen a lehetösege az alternatív üzemanyag biztosítasanak. A szerzódes lehetőve teszi az orosz hitel kivaltasat kedvezőbb piaci kamatozasúra. Paks magyar tulajdonban van és lesz, a finn atomeröműben az orosz allami atomipari vallaltatnak 34% a tulajdona.

vajdasagi 2017.01.08. 13:15:21

@atomic power 1986DucaDuca: Köszönjük, hogy idézted a "hazaárulás" jogi definicióját.
Már többen rámutattak, hogy az oroszok érdekeinek a kiszolgálása "Paks 2" pontosan beleesik ebbe a definicióba. Tehát öngól ez részedről.

De a helyzet súlyosabb: itt nem a Haza "eladása" ál lfenn csupán. Ennél komolyabb a dolog: a Haza és a Nemzet teljes elveszítése fog megtörténni kb. a 21. század végére, ha nem lesz több képzett és kreatív állampolgárunk. Én tehát azt tanultam meg Tőled, hogy a bűn. amelyet most elkövetnek a gazdáid súlyosabb, mint maga a hazaárulás. Ez a nemzetvesztés bűne. Persze egy ember nem elég ehhez. Többen kellenek, és pl. az elkúrónak is van része ebben, de a főbűnös a te gazdád. Ezért téged is megvetlek.

Willkommenskultur 2017.01.08. 14:03:18

@vajdasagi: Butaságokat beszélsz.

A szoci kérmány is az oroszokkal készítette elő Paksot. Addig nem volt ezzel semmi baj, amíg nem jött az ukrajnai feszkó, de azóta már az USAban is volt fülkeforradalom, és meglesz a kiegyezés is Putyinnal. A finnek sem dobták a projektet pedig ott is volt rajtuk nyomás hogy utálni kell az oroszokat (meg a finneknek is megvan a történelmi tapasztalatuk).

Paks2 meg lipi-lopi lesz a következő 7-8 kormánynak, akár szoci lesz akár náci akár Orbán.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 14:08:39

@Willkommenskultur: "Miért lenne az új Paks veszélyesebb, mint a régi paks vagy"

1. Nem öröm, ha Paks2 nem veszélyesebb, mint Paks1. Paks1 is túl veszélyes. Az ukránok simán megtehetik, hogy nem mennek Csernobil 200 km-es körzetébe. A magyarok nem tehetik meg, hogy kivonulnak Paks 200 km-es körzetéből. Akármilyen kicsi az atomkatasztrófa veszélye, egy ilyen kicsi ország számára végzetes.

2. Paks2 kiemelt beruházás, nem kellenek hozzá engedélyek, felelőtlenség.

3. Paks2 esetében az elsődlegs szempont, hogy minél több pénzt kiszedjenek belőle, a biztonság sokadrangú szempont.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 14:12:39

@alfacharlybravo: "Orbánra gondoltam aki kihúzta az országot a csődből."

:)) Kihúzta???

orbán, eltolcsi meg a kupakos 2010-ben mindent megtettek, hogy bedöntsék a forintot. Nem sikerült.

Willkommenskultur 2017.01.08. 14:14:24

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: A rizikót a mohi erőmü miatt mo. (+budapest)így is úgy is bevállalja, ha tetszik, ha nem. És akkor még nem lett áramunk.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.08. 14:31:31

@6.Lenin: mindenhonnan mennek, de vissza is jönnek, sőt többen jönnek mint mennek. Magyarországon alap, hogy egy fiatal külföldre készül tartósan, és hát rendesen fogy is a népesség emiatt is. Na meg normális helyeken nem is mennek ennyien...

Paks 2-vel meg csak az a baj, hogy versenyeztetés nélküli, háttérben megkötött elvtársi és orális paktumokra alapozó, titkosított mutyiberuházás.

@HALAL A KOMCSIKRA: ja igen, te csak a sima komcsikat szereted, a "geci" viktort :)

Willkommenskultur 2017.01.08. 14:40:41

@fidesz maszop dk egykutya: 'mindenhonnan mennek, de vissza is jönnek, sőt többen jönnek mint mennek.'

- Mo-n így igaz. www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2112rank.html

'Magyarországon alap, hogy egy fiatal külföldre készül tartósan, és hát rendesen fogy is a népesség emiatt is. Na meg normális helyeken nem is mennek ennyien...'

- emiatt nem fogy a népesség, a tények alapján. A népesség csak a természetes fogyás miatt fogy, amit a bevándorlás enyhít.

+ a mienknél nagyobb nettó bevándorlás a régióban csak a cseheknél van. Lásd. táblázat.

'Paks 2-vel meg csak az a baj, hogy versenyeztetés nélküli, háttérben megkötött elvtársi és orális paktumokra alapozó, titkosított mutyiberuházás.'

- nyilván mutyiberuházás, a következő 7 kormány mutyija. Nem titkosított atomprojektet meg senki nem látott, te sem, meg a magyar sajtó sem rántotta le a leplet egy nyilvános átlátszó projektről se.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 14:44:33

@Willkommenskultur: "A rizikót a mohi erőmü miatt mo. (+budapest)így is úgy is bevállalja"

Én nem vállaltam. Meg se kérdeztek.

Paks2 veszélyességét a mohi erőmü nem csökkenti vagy növeli.

Paks2 veszélyessége nem számít. Eleve nem kell megépíteni, mert a 12 milliárd Euró túl drága. Annak a négyszerese meg még annyira.

A megújulóra kell beruházni, mert 1. az ingyen van 2. nem veszélyes. 3. magyarországi munkahelyeket teremt. De nem dotálni kell, csak engedni, majd a magántőke beruház, ha megéri neki. Kurvaegyszerű.

Nekem nagyon tetszenek a szélkerekek Győr felé.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 14:47:32

@Willkommenskultur: "emiatt nem fogy a népesség"

De fogy. Amelyik fiatal megtalálja nyugaton a számítását, már nem jön haza.

Mikor a nyolcvvanas évek vége felé két évi külföldi munka után hazajöttünk, mindenki csodálkozott, hogy miért nem maradtunk kint. 95-ben ugyanez volt.

Willkommenskultur 2017.01.08. 14:54:52

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Mondom, az adatok szerint nem fogy.

A bevándorlás mérsékeli a halálozások/születések különbségéből adódó fogyásunkat.

Hitvitában nem kívánok részt venni, hisz éves adatok vannak a migrációnkról.

Willkommenskultur 2017.01.08. 14:56:16

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Megújuló is kell, mert Paks2 csak 40%-át fogja adni a teljes fogyasztásnak.

6.Lenin 2017.01.08. 15:08:50

@fidesz maszop dk egykutya:

Van néhány ismerősöm, akik kimentek, visszajöttek. Sikeres esetet nem ismerek, mindegyik sokkal rosszabb munkát végez kint, mint itthon. A kinti bérből meg itthon vagány, ott csóringer. Ismerem a mesét.

Paks2-vel az a baj, hogy ruszkik csinálják. Amennyiben nyugati cégek csinálnák, és nyugati bankok adnák rá a lóvét akkor se lenne baj.
Amikor nyugati cégek vertek át minket, senki nem kiabált, Kombi villamosok, 4-es metró kocsik stb. Ezt a mesét is ismerem.

Willkommenskultur 2017.01.08. 15:20:36

@6.Lenin: 'Paks2-vel az a baj, hogy ruszkik csinálják.' - de ez is csak az ukrán hepaj óta.

30 éves projekteket viszont nem lehet pillanatnyi elmebajok hatása alatt betervezni, mert különben soha nem épülne semmi.

A projektet meg közben is sokszor módosítani fogják, lásd. bős-nagymaros. Senki se tudja mi lesz 10-20-30 év múlva.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 15:21:54

@Willkommenskultur: Megújulók mellé nem alaperőmű kell, hanem gyorsan indítható és leállítható gázerőmű.

A valós ár négyszereséért semmilyen erőmű nem kell.

Olcsóbb most venni külföldről, mint beruházni. Az áram ára csak csökkenni fog.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.08. 15:32:27

@vajdasagi:

"Köszönjük, hogy idézted a "hazaárulás" jogi definicióját.
Már többen rámutattak, hogy az oroszok érdekeinek a kiszolgálása "Paks 2" pontosan beleesik ebbe a definicióba. Tehát öngól ez részedről."

Nem öngól! Ahhoz tudni kellene, hogy mi az a függetlenség. A paksi beruhazas nem serti Magyarorszag függetlenséget.
A függetlenség egy nemzet saját hataskörű kormányzását jelöli. A független kormanyzashoz való jog pedig nem serül egy atomerőmű szerződéssel. Ezaltal nem kerülünk Oroszorszag ellenőrzese alá, nem leszünk a gyarmata. Egyetlen birósag előtt sem állna meg ez a vád. Magyarorszag egyébkent a törtenelem folyaman csak nagyon ritkan es nagyon rövid ideig volt független. Jelenleg sem az es a jövőben sem tehető azzá.

Már az államalapításnál is megserült az önállóságunk, mivel István a pápától kapott koronát, amelyért cserébe el kellett ismerni a pápai felsőbbrendűséget, amely az eszmeiségen túl adófizetési kötelezettseggel jart.
A rendszerváltással jogi értelemben Magyarország szuverén, független országgá vált. Viszont a függetlenné válás pillanatában az új magyar kormány azonnal kinyilvánította a NATO-hoz és az Európai Unióhoz való csatlakozás igényét.
Ez tartalmilag a szuverenitás egy részéről való lemondást jelentette a magyar állam részéről. Hadügyekben a NATO a parancsnok Magyarország megvédésében.
Az oroszokkak kötött atomerőmű szerződes annyira "korlatozza a függetlensegünket", mint amennyire a finn-orosz atomerőmű szerződes vagy a nemet-orosz gazipari együttműködes. A te felfogasod szerint akkor a finn miniszerelnök és a német kancellar is "hazaaruló".

"Én tehát azt tanultam meg Tőled, hogy a bűn. amelyet most elkövetnek a gazdáid súlyosabb, mint maga a hazaárulás. Ez a nemzetvesztés bűne. Persze egy ember nem elég ehhez. Többen kellenek, és pl. az elkúrónak is van része ebben, de a főbűnös a te gazdád. Ezért téged is megvetlek."

Nemzetvesztés? Magyarorszag egy főre jutó villamosenergia fogyasztasa fele az osztrakokenak. Ha utol akarjuk erni őket, vagy legalabb megközelíteni, akkor szamottevően növelni kell az aramfejlesztő kapacitasunkat. Ők el vanak latva vízierőművekkel, mert a földrajzi adottsaguk ehhez kedező. Megtehetik azt is, hogy alternatív energiaforrasokra alapozzak az energiapolitikajukat, mert a varhato gazdasagi fejlődesük belatható időn belül ezekkel a kapacitasokkal biztosíthato lesz. Azonban a felzarkózó orszagokank ennel sokkak több energiara lesz szüksegük. Nem veletlen, hogy ezekben a gazdasagokban vannak a legnagyobb atomerőmű fejlesztesek. Kína szinte negyedevenkent ad at egy atomerőmüvet.
Paks 2-ről meg annyit, hogy a szerzödes szerint az orosz hitel kivalthato kedvezőb piaci hitellel.
A modosított szerződes figyelembe veszi az alternatív üzemanyagbeszerzes lehetöséget. A finn atomerőműben 34 % lesz az orosz tulajdon. A magyarban: 0%.
És ne felejtsük el, hogy az aram nagy reszet most is Oroszorszagtól kapjuk! Paks 2 ezt is kivaltja.

6.Lenin 2017.01.08. 15:40:15

@Willkommenskultur:

Megy itt a felesleges szájkarate mindenféle adatokkal-amiket most még megbecsülni se lehet -, hogy mi lesz 10-20-30 év múlva, ebben igazad van. A lényeg meg elsiklik.

A Nyugatnak nem érdeke, hogy Oroszország megerősödjön gazdaságilag, hadászatilag. Ahogy Magyarországnak sem szabadna. Amíg másoktól, főleg a nyugati barátainktól függ, hogy mit engedhetünk meg, és mit nem, addig nem is lesz probléma semmi. Nem akarnak ők minket megsemmisíteni, megszállni, minek, itt vannak, függünk tőlük, ennyi elég. Tulajdonképpen nekik ez az érdekük, és ez erősebb a miénktől.
Ezért kellene nekik olyan kormány, amelyik nem kekeckedik, hanem kiszolgálja őket.
A szocik mindig is másokat szolgáltak, a libsik is, ők jöhetnek. Nemzetiek nem, nácik meg a kutyának se kellenek, esetleg ideiglenesen, hogy aztán legyen miért átvenni a hatalmat.
Szerintem ez a lényeg, a többi mese.(inkább a pénz, arról szól minden)

Willkommenskultur 2017.01.08. 15:44:36

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: S honnan tudjam én, mennyi a valós ár?

S azt honnan tudjam, hogy a megújulót nem 4xesen árazza-e túl ugyanaz az Orbán?

Willkommenskultur 2017.01.08. 15:49:37

@6.Lenin: Putyin is elvolt a nyugattal, 15 évig. A barack-kormány lett a vége felé agresszívabb, nem tudom miért, de ez most változhat.

Energetikailag európa mindig a ruszkiktól függött, az atomerőmü a rövid távú függést szvsz még mérsékeli is.

Ennyi erővel a kínaiaktól is retteghet a nyugat sokkal erősebbek mint a ruszkik. Katonailag is.
Ja, és nem bírom a ruszkikat, csak a hisztériakeltés utálom náluk jobban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 16:00:12

@Willkommenskultur: Azt te is tudod, hogy a felét ellopja. Azt meg én mondom neked, hogy kétszeresére fognak nőni a költségek. 2x2=4

A 4-es metró és a vizes VB is a sokszorosába került.

lippsi vagy? 2017.01.08. 16:07:41

@Willkommenskultur:
A nagy törést USA-ruszki viszonylatban Snowden befogadása jelentette. Gondolhatod mekkora diplomáciai nyomás volt az oroszokon is, miután senki nem mert menedékjogot adni neki

Az Obama-Clintonova álompáros ezt egy akkora pofonként érte meg, hogy máig nem bírt feldolgozni. Az Obama kúrmányzás utolsó offenzív húzása nem véletlenül éppen egy olyan akció, ami egyszerre irányul Oroszország és Snowden ellen. Mintha kvázi Snowdent az oroszok felhasználnák hekkelésre, ergo egy hazaáruló és az ősellenség összefogásából született volna a vén picsa veresége az elnökválasztáson

Épp ideje hogy eltakarodnak a bús francba

ogli dzsí 2017.01.08. 16:10:08

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: De mit akarsz ezzel mondani?

Hogy jön az az atom-nem atom, ruszki-nem ruszki dilemmához?

lippsi vagy? 2017.01.08. 16:15:36

@atomic power 1986DucaDuca:
Vajdasági egy átlagos szinten moralizálgató nertárs, a hozzászólásai nagyjából 4-5 panelből állnak. Gondolod hogy képes lesz megérteni egy ilyen nagyívű történelmi okfejtést?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 16:16:47

@Willkommenskultur: "azt honnan tudjam, hogy a megújulót nem 4xesen árazza-e túl ugyanaz az Orbán?"

Nem szabad a közelébe se engedni. A megújulót csinálja csak a magántőke piaci alapon.

ogli dzsí 2017.01.08. 16:17:28

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: 'Nem szabad a közelébe se engedni. A megújulót csinálja csak a magántőke piaci alapon.'

S mi akadálya volt ennek eddig?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 16:19:00

@ogli dzsí: "mi akadálya"

Betiltották. Szélerőművet csak településhatártól 12 km-re szabad építeni. Tehát gyakorlatilag sehol.

ogli dzsí 2017.01.08. 16:25:43

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Ok, akkor szél pipa.

De előtte sem sok épült piaci alapon (se). Ami van, arra lehet hogy anno volt támogatás.

Meg van másféle megújuló is, bős-nagymaros memutatta hogy az sem feltétlen sikertörténet.

lippsi vagy? 2017.01.08. 16:30:07

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Bajnai éppen úgy cserben hagyta 2014-ben a választóit, mint korábban a Hajdú-Bét beszállítóit. Fűt-fát ígért nekik, aztán megpattant az első adandó alkalommal

"Ne féljetek" mondta többször is nyilvános gyűlésen. A teljes bibliai idézet így hangzik:"ne féljetek és ne rettegjetek tőlök, mert az Úr, a te Istened maga megy veled; nem marad el tőled, sem el nem hágy téged. "

Mondta ezt Bajnai akkor, amikor már zsebében volt a menedzserszerződés hogy a választás után otthagyja a francba az egészet

Ha akarad nevezheted úgy hogy nem bukott, hanem éppen feljebb került, de az én szememben morális bukás

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.08. 16:33:22

@Legeslegalja: történelmi pillanat! Értelmeset mondtál :D

@6.Lenin: az nem meglepő hogy te nem ismersz sikeres esetet. Én viszont igen, sőt több olyat aki csak pár évre akart ki menni keresni egy rakás pénzt, de úgy megtetszett neki (ottani mentalitás, normálisan működő állam, kiszámíthatóság), hogy inkább kint marad.

Igen az a baj paks2-vel, hogy oroszok építik verseny nélkül, sötét maffia háttéralkukkal, a magyar lakosságnak hátrányos hitellel, mutyiból. Csodálkoznék ha egyáltalán működő erőmű lenne belőle, de abban biztos vagyok, hogy költség duplázódás, triplázódás, és a többi az lesz.

ogli dzsí 2017.01.08. 16:34:27

@lippsi vagy?: Bajnainak nem volt közvetlen politikai felelőssége, és nem voltak választói. Merthogy kinevezte egy szük kör, végső kétségbeesésében.

- mint 'szakértőt', hogy csinálja amit az IMF mond. Ezt meg is tette, nem volt sok választása, meg az országnak se.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.08. 16:38:03

@alfacharlybravo: hova vissza vált? A Horthy rendszerbe?

"Orbánra gondoltam aki kihúzta az országot a csődből." Hahaha :D benne tartja, bár nehéz ilyen pozitív villággazdasági környezetben, de azért így is lent tartja a növekedést a környező országok alatt.

Willkommenskultur 2017.01.08. 16:41:43

@fidesz maszop dk egykutya: '"Orbánra gondoltam aki kihúzta az országot a csődből." Hahaha :D benne tartja, bár nehéz ilyen pozitív villággazdasági környezetben, de azért így is lent tartja a növekedést a környező országok alatt.'

- pozitívabb a környezet, mint a válság idején, de messze nem annyira, mint 2002-2008ban volt. Európa fele sebességgel nő ahhoz képest. Magyarország meg adósságcsökkentéssel együtt is gyorsabban, mint anno feriék idején adósságnöveléssel.

Erre semmilyen mentég nincs. A régióban mindenki másnak 40-50% államadóssága van, ezt nekünk még meg kell oldani.

6.Lenin 2017.01.08. 16:52:12

@Willkommenskultur:

Az , hogy ki, kit szeret, nem szeret, érdektelen. Gondolom a nagyhatalmakat, régi és új gyarmatosítókat se nagyon érdekli ez a része. Erről írtam, hiszen ez mozgatja a világot.
Nem hiszem, hogy Ukrajnában, Líbiában a kisemberek érdekei lettek volna az elsődleges szempontok, vagy Szíriában. Mert, ha igen, akkor Szaúd-Arábiában miért nem?
A régi gyarmattartók ma miért is gondolkodnának másként? Csak a módszereken változtattak a kornak megfelelően. Már nem feltétlen fegyverekkel kell valakit függőségbe taszítani, gazdaságilag sokkal 1xűbb.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 16:56:19

@ogli dzsí: "előtte sem sok épült"

Előtte se adott ki orbán engedélyt szélerőműre. Az ingyen energia lippsi találmány, a szélsőjobb által üldözendő. Szükségtelenül csökkentené az orosz befolyást.

ogli dzsí 2017.01.08. 17:02:14

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Milyen Orbán? 30 éve milyen megújuló energiaprojekt volt itt sikeres?

Szélből melyik ország veszi ki legalább a fogyasztása 1%-át? Semelyik.

6.Lenin 2017.01.08. 17:02:15

@fidesz maszop dk egykutya:

Lehet, de mondjuk itthon 1 menő zöldséges miért megy Írországba wc-t takarítani? Igaz, haza is jött. Miután Németországban és Ausztriában is átverték.
Vagy 1 tsz főkönyvelő kiment Ausztriába 1 motelbe takarítani, ő is hazajött.

A legjobbat egy blogon olvastam...Itthon bíró, kimegy Angliába idősmozgatási menedzsernek (betegtologatónak), óriási karrier! 2000€-t kap, ott ez smafu.
Írtam, hogy ismerem a mesét. Ott tévednek, hogy átszámítják az €-t forintra. Aztán a végén szinte mindenki visszajön, ha van hová. Sokan azért nem jönnek, mert itthon felszámoltak mindent, és most nincs hová, vagy csak jóval rosszabb körülmények közé, mint előtte volt esetleg. Nyilván vannak sikerek is, de arányaiban biztos, hogy elenyészően.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 17:05:43

@ogli dzsí: "30 éve"

Haminc éve még nem nagyon volt megújuló. Mostanában értek el oda az árak, hogy nyereséges lehessen. Az elkövetkező 10 évben látunk hatalmas fejlődést. Mármint Abszurdisztánon kívül.

ogli dzsí 2017.01.08. 17:07:50

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Szóval ki alapoz a szélre? Most?

Vagy miért nincsenek napfarmok, geotermikus erőmüvek, duzzasztógátak magántőkéből mo-n? Ki akadályozza ebben a karvalytőkét?

Gondolom leginkább a piac, meg az hogy nem éri meg megcsinálni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 17:08:50

@ogli dzsí: Magyarországon 1 km-rel kevesebbet kell fúrni, mint máshol, hogy geotermikus energiát használjunk.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 17:09:59

@ogli dzsí: Az elkövetkező 10 évben látunk hatalmas fejlődést. Mármint azokban az országokban, ahol nem tiltják direkt be.

ogli dzsí 2017.01.08. 17:13:24

@6.Lenin: Én ismerek sikersztorikat. Meg egy csomó visszajövőt is.

Aki itthon minimálbéres, annak jó Németországban meg angliában az 1500 euró is. Jobb ott az annyi, mint itt az ennyi. És ez jó az országnak is hogy elmegy.

Aki friss diplomás nyelveket beszélő mérnök, nem köti semmi, naná hogy elmegy, legalább egy időre. Ez az EU előnye nekünk, pont ezt akartuk, s ez így jó. Csomó orvos is elment Skandináviába, családostól. Megértem, állami fizuból mo-n nem buli orvosnak lenni, nem mindenki kap hálapénzt (altatóorvos, ortopéd stb.)

És mo-ra is bejön a román, ukrán, szerb (magyar) dolgozni, nincs ezzel gond.

ogli dzsí 2017.01.08. 17:14:55

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: A vízenergiát 5000 éve használjuk.

Abba se fektetett senki itthon magántőkét. Nem hiszem hogy a Duna a köv. 10 évben máshogy fog folyni.

6.Lenin 2017.01.08. 17:24:01

@ogli dzsí:

Nem nekem volt gondom ezzel a témával. Nekem tök mind1 ki megy, ki jön vissza. Mindenki maga felelős a saját sorsáért.
Pamut írta, hogy lelépnek, egykutya is csak sikersztorikat ismer (vagy hazudik).

Én tegnap annyit írtam nekik, hogy ez eu-s jogunk, hogy szabadon vállalhatunk munkát az eu területén (de mehetünk már ahová csak jónak látjuk).
ezt a jogot nem lehet korlátozni, megszüntetni, nem is kellene. Lehet ellene olyan intézkedéseket hozni, hogy ne menjenek, de nem biztos, hogy azzal az ország is jól járna. Majd az emberek eldöntik. Szerintem ez így van jól. aki akar visszajön, aki nem, az úgysem jön. Majd lesz rá más megoldás.

Részemről ennyi a lényeg. A többit már leírtam.

ogli dzsí 2017.01.08. 17:30:25

@6.Lenin: Én is külföldön nyomom most, bár nem tipikus célországban, Prágában élek 2 éve. Otthon is lenne melóm, ugyanennyiért, Budapesten.

Csakhogy Budapest nem hazám nekem, és nem is szeretem. De pár év még és hazahúzok, vagyis ez a terv.

Mondjuk úgy, kultúrális kirándulás, meg persze meló.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 17:32:30

@ogli dzsí: "A vízenergiát 5000 éve használjuk."

Az Alföldön nem igazán. :)) Tisztában vagy a Trianon utáni Magyarország föld- és vízrajzával? Most komolyan, miért trollkodsz?

Kisebb mátrai vízierőművek vannak magánkézben.

vajdasagi 2017.01.08. 17:33:29

@atomic power 1986DucaDuca: "Nemzetvesztés? Magyarorszag egy főre jutó villamosenergia fogyasztasa fele az osztrakokenak. Ha utol akarjuk erni őket, vagy legalabb megközelíteni, akkor szamottevően növelni kell az aramfejlesztő kapacitasunkat. "

Tudod, amikor az első majmok lejöttek a fáról, akkor aki előbb jött le, helyzeti előnybe került a többivel szemben. Lehet, hogy a több azt hitte, hogy más dolog számít: pl. hogy milyen nagyot tud a majom ugrani az egyik ágról a másikra, de valójában egy forradalmi változás történt: az számított, ki mikor jön le a fáról.

Most is: száz évvel ezelőtt még elektromos energia termelés meg fogyasztás mérte egy nemzet esélyeit. Azóta azonban - hogy úgy mondjam - "lejöttünk a fáról". Most automatizálunk, robotizálunk, kiváltjuk az egyszerű emberi munkát gépekkel. És CSAKIS ez számít. A sok tudatlan azt fogja erre is mondani, hogy pár liberális toposzt ismételgetek, de akkor is így van: TANULNI KELL! Ez a megmaradás egyetlen esélye.
És aki ezt nem segíti, miközben hatalmon van, az nemzetvesztő politikát folytat.

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

ogli dzsí 2017.01.08. 17:34:35

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Általában értettem, nem a magyarok használnak 5000 éve vízienergiát, hanem a sumérok meg azok a kampós orrúak, ogyishíjjákcsak, na.

ogli dzsí 2017.01.08. 17:39:42

@vajdasagi: Ez egy büdös nagy lózung.

Tanulni kell, persze. Mondja most az MSZP, akinek minden felmérés szerint a 8 általánost végzett nyuggerek a legfőbb bázisa.

Ja, kellett vóna, ugye.

Egyébként kell ebbe fektetni de a ballenzék sem tudja hogy kell meg mit kell tanítani, csak trollkodik össze-vissza.

vajdasagi 2017.01.08. 17:45:06

@ogli dzsí: TANULNI KELL. Ez nem lózung. A kormánynak meg segítenie ezt és nem pénzt kivonni belőle. Gondolom te sem árkot ásol Prágában.

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.08. 18:45:21

@6.Lenin: 2000? Annál már évek óta többet kapnak. Ráadásul abból is jobban él ott, mint az itteni hasonló kategóriájú fizetésből, ugyan is az árak hasonlóak mint itt(van ami még olcsóbb is, mert pl áfa...), lassan budapest be is éri a külföldet az ingatlanárakkal úgy elszálltak...

Ki nem szarja le a karriert? Több pénz és kész. Ráadásul egy felelősség nélküli melóval is jóval többet keres mint itthon egy nagy felelősséggel járóval...

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.08. 19:03:58

@vajdasagi:

Na, ez mar kulturaltabb hangvetel. Nincsen benne hazaarulozas, megvetes. Igy mar lehet tisztessegesen eszmet cserelni!

"az számított, ki mikor jön le a fáról."

Ez csak részben igaz. Helyzeti előny, de nem behozhatatlan. Nehany orszagnak sikerült mar a periferiarol felzarkozni a centrumhoz. A piacok lecsökkent kockázattűrő képessége, az Európai Unió is adósságleépítésre kényszerít minket, vagyis arra, hogy export-többletet elıállítva csökkentsük az ország eladósodottságát. Mint minden kisméretű nyitott gazdaságnak, Magyarországnak export-vezérelt gazdaságpolitikát kell folytatnia, mert a belső piac soha nem lesz képes felvenni a szükséges áru- és szolgáltatás mennyiséget. Ha azt feltételezzük, hogy export-növekményünk túlnyomó része a következı két évtizedben is az EU felé irányul, akkor azt is feltételeznünk kell, hogy legnagyobb EU piacaink gyors ütemben bıvülnek. Ha ez történik, akkor nem tudunk hozzajuk közelíteni. Csak akkor, ha feltetelezzük, hogy a belathato időben Nyugat-Európa csak nagyon lassan fejlődik, Magyarországnak viszont a GDP növekedési ütemét is jóval meghaladó ütemben kell növelni exportját túlnyomó részt az Európán kívüli országokba.

Ezert fontos a keleti nyitas a külkereskedelemben és a gazdasagi kapcsolatokban. Ezert fontosak az orosz gazdasagi kapcsolatok is.

"Most is: száz évvel ezelőtt még elektromos energia termelés meg fogyasztás mérte egy nemzet esélyeit. Azóta azonban - hogy úgy mondjam - "lejöttünk a fáról". Most automatizálunk, robotizálunk, kiváltjuk az egyszerű emberi munkát gépekkel."

Tehat egyre több elektromos energiara lesz szükseg a fejlödésünkhöz. Hiszen nő a gépesítettség foka. A robbanómotort felfogja valtani az elektromotor. Olvasd el a Duncan-féle Olduvai elmeletet! Nagy alapigazsagokról szól, ami a civillizacio jövőbeli energiaszüksegletet illeti. Ha nem tudjuk növelni az energiafelhasznalasunkat, akar a kőkorszakba is visszakerülhetünk. Mindennek az alapja a tiszta elektromos energia!

"TANULNI KELL! Ez a megmaradás egyetlen esélye."

Egyetertek! A fentiek figyelembe vételevel.

"És aki ezt nem segíti, miközben hatalmon van, az nemzetvesztő politikát folytat."

Egyetertek! "Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

6.Lenin 2017.01.08. 19:04:21

@fidesz maszop dk egykutya:

Ne akarj már meggyőzni itt mesékkel. Írtam, hogy ismerem a mesét.
Azért nem minden a pénz, nekem legalább is. Másnak mit jelent, nem érdekel, az ő dolga. az egyik barátom lánya főiskolai végzettséggel kiment Londonba 1 internet kávézóba dolgozni. 1 hét múlva sírva hívta a szüleit, hogy szeretne hazajönni, mert ahogy ott kezelik, ahhoz ő nincs hozzászokva. Neki se csak a pénz volt fontos.

Biztos, hogy ahány kint lévő, annyi eset. Különösebben egyik sem érdekel. Én is dolgoztam 6,5 évet, a feleségem is külföldi (igaz, már magyar állampolgár) a gyerekeim is kint születtek. Én itthon teremtettem meg, amit magamnak szántam, meg nekik.
Mindenki döntse el, hogy miként szeretne élni, és hol. Szerencsére ma már választhat és ez a lényeg, nem szabad(na) megszüntetni, korlátozni.

1ghost 2017.01.08. 20:17:00

@atomic power 1986DucaDuca:

"Magyarországnak export-vezérelt gazdaságpolitikát kell folytatnia, mert a belső piac soha nem lesz képes felvenni a szükséges áru- és szolgáltatás mennyiséget."

Nagyon jóóóóóóó! Halálra röhögtem magam! Ezt az oltári narancsmarhát! Hiába na! Az orbánista trollokat már tényleg csak a hülyék hülyéi alkotják.

Nehogy véletlenül beülj egy közgazdasági érettségi vizsgára (nem felsőoktatásról beszélek!!!! ) mert onnan úgy kibasznak mint macskát szarni!

lippsi vagy? 2017.01.08. 21:01:41

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Kurva hidegen hagy a libajnai."

Igen, azt látom hogy téged csak Orbán hoz el nem hamvadó tűzbe

lippsi vagy? 2017.01.08. 21:13:32

@ogli dzsí:
Jobban járt volna a fickó, ha kihagyja a 2014-es vergődést. Mert az tényleg szánalmas volt

Attila752 2017.01.09. 10:23:47

Rohadjon meg az átkozott HAZUG SZARHÁZI, ÉS BANDÁI! őket kell elkergetni a közéletből egytől egyig! TAKARODJANAK DOLGOZNI! SEMMI KERESNIVALÓJUK A KÖZÉLETBE! TAKARODÓ!!!!!!!!

Ballib cenzúrázók réme 20 2017.01.09. 13:57:07

@atomic power 1986DucaDuca: " a belső piac soha nem lesz képes felvenni a szükséges áru- és szolgáltatás mennyiséget."

Nem képes felvenni azt ami szükséges? e fogalmazni sem tudsz!

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.09. 15:45:45

@Ballib cenzúrázók réme 20: Jogos az észrevétel. Kimaradt egy kózgazdasagi fogalom a mojdantból. A mondat helyesen:

........mert a belsö piac soha nem lesz képes felvenni a MÉRETGAZDASAGOSSAGHOZ szükséges áru- és szolgáltatás mennyiséget.

A gazdasagos termeleshez növelni kell a mennyiseget, hogy az egysegar csökkenjen. A belsö piacunk viszont kicsi, hogy felvegye ezt az aru-és szolgaltatas mennyiseget.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.09. 15:48:28

@atomic power 1986DucaDuca: Elnezest, nagyon sietek. Termeszetesen: "mondatból".

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.09. 16:15:34

@Willkommenskultur: "elvtárs" hát az cia az egy globálcionista soros által fizetett ellenséges szervezet! Vagy most épp nem? :D Amikor nektek megfelelőt ír minden forrás jó, akkor is ha 1 perccel előtte hiteltelennek nyilvánítottátok :)

De mindegy, nem igaz a dolog, magyarországra nem jönnek többen mint mennek, ezért gyorsult fel a fogyás az elkúró koalíciónak köszönhetően.

De látott mindenki nem titkosított atomprojektet, csak nyugatra kell nézni. Az ilyen titkosítgatás csak a keleti blokkra jellemző.

Balt 2017.01.10. 15:14:26

Más megfogalmazásban: "A korábbi kormányok általában az elitek igazáról kívánták meggyőzni a közvéleményt. Valamilyen távoli, a közemberek számára bajosan megfogható célok kedvéért: a piacgazdaság, az európai uniós csatlakozás, az államháztartási egyensúly érdekében többnyire újabb terheket és fájdalmas alkalmazkodási kényszert próbáltak elfogadtatni választóikkal. Orbán Viktor viszont inkább az »emberek« reményeit vágja oda az eliteknek. A Fidesz régóta sulykolja: a hétköznapi világlátásnak van igaza, végre »az emberek akarata« határozza meg a kormányzást. A magyarok érdemesek a jóra, ám állítása szerint: idáig a baloldali hatalom és a külföldiek túlereje akadályozta boldogulásukat. Az előrehaladáshoz az ügyesen mozgékony feltörekvő csoportok és a hagyományos magyar jobboldal meglátásai alapján szükséges berendezni az országot. Orbán Viktor retorikájában a választók igényeinek megfelelően ajánlja átalakítani a társadalmat. Ebben az értelemben a miniszterelnök a leginkább demokrata vezető a hazai politikában. Csak az a kérdés: eredményessé lehet-e tenni a magyarok jelenlegi értékvilága és vágyai alapján a gazdaságot?” (Tölgyessy Péter)

Balt 2017.01.10. 15:16:49

@lippsi vagy?: Szó se róla, most nekem igy nagy csalódás Tőgyessy, pedig mindig kedveltem a derüs pesszimizmusát. :)

Balt 2017.01.10. 15:22:20

@ogli dzsí: Csak az, hogy Tölgyessy látja: Orbán elébe megy a változásoknak. Egyébkén én sem értettem mindenben egyet az Indexben (eddig)hozottakkal, csalódás Tölgyessy szokásos tárgyilagosságához képest. Lás fentebb!

Balt 2017.01.10. 15:26:39

@lippsi vagy?: Pontosan! Nyugat, nagybetűvel, pfff. Mint az Isten. Uram bocsá': KB. Vakhit. De most látszik, hogy Tőgyben is összetört valami, már csak utolsó remény a Nyugat. :) (Sic!)

Balt 2017.01.10. 15:28:47

@Hórukk: Ezt rosszul tudod: Tölgyessyt konkrétan megpuccsolták az SZDSZ-ben, később Orbán nyújtott neki segítő kezet.

Balt 2017.01.10. 15:36:20

@Parasztlengő az imperialistáknak: "Ott az elmúlt 20 évben 10%-ot csökkent a reálbér"

Ez amúgy banális, de lényeges felismerése Tölgyessynek. :) Most nem azért, de Bogár László vagy 15 éve mondogatja.

Balt 2017.01.10. 15:46:20

@vajdasagi: Nyitott NOR-kapukat döngetsz. :) Ezek az iparágak már régen zömmel a Távol-Keleten vannak, és itt harap a kígyó (Hillary a Trump) farkába. Ahogy egy másik messzire jutott exliberlális :)) mondotta volt: Hol van az amerikai munkásosztály? Kínában.

Balt 2017.01.10. 16:07:03

@Balt: Ja, ez TGM volt.

@je suis chauve: Khmm, fentebb hoztam Tölgyessytől éppen: "Orbán Viktor retorikájában a választók igényeinek megfelelően ajánlja átalakítani a társadalmat. Ebben az értelemben a miniszterelnök a leginkább demokrata vezető a hazai politikában." :))

Balt 2017.01.10. 16:13:32

@lippsi vagy?: Az a vicc, hogy Tölgyessy épp a posztban implicit hozott párhuzamos Index cikkben vezeti le, hogy Adenauertől de Gaulle-ig a Nyugat (sic!) háború utáni viharos felemelkedését pont a jobboldali politika vezette.

kodacx 2017.01.10. 17:27:40

@Balt: Mondjuk nem igazán fájlalom a távozását... az LMP-t is alibi, de ha nem az, akkor is erőtlen dolognak gondolom ma már.

Balt 2017.01.10. 19:04:38

@6.Lenin: Azért ez a blog tanulmány. Az összes maradék szociopatát felvonultatták a saját oldalukon, még ha gyaníthatóan van is személyi átfedés. :))

6.Lenin 2017.01.10. 19:17:51

@Balt:

Ezért kedvelem ezeket a blogokat. Kincsesbánya.

Balt 2017.01.10. 19:27:09

@dunántúli gyerek: Nagyot röhögnék, ha az XXL böszmefogás (2014+Jobbik) kapna aztán pártszövetségként össz 14,9%-ot. :)) Ezeket két dolog nem érdekelt soha: a választók és az ország.

Balt 2017.01.10. 19:43:54

@lippsi vagy?: :)) És még ostani is kell a nickeket 2-3-mal. De határozottan élvezem, hogy így habzik a szájuk. (szája?) :)))

Balt 2017.01.10. 20:25:30

@feketeesfeher: Van gazdaságossági számítás:
atomenergiainfo.hu/magyar-atomenergetika/paks-ii-gazdasagosnak-igerkezik-a-rothschild-szerint

Jó, ha megépül addigra, mire a meglévő blokkokat le kell állítani.

Balt 2017.01.10. 20:31:17

@Willkommenskultur: Azt se tudják, miről beszélnek. Paks I. is átlagon felül biztonságos (nemzetközi besorolás szerint), pedig itt nincs is containment, csak lok.torony.

Balt 2017.01.10. 20:37:39

@vajdasagi: Tudjuk, "az a baj, hogy továbbmennek". Mármint a 1,5 millió agysebész és sivatagi IT mérnök.

Balt 2017.01.10. 20:43:05

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Paks2 kiemelt beruházás, nem kellenek hozzá engedélyek, felelőtlenség."

:))) Azon túl, hogy az OAH és a NAÜ minden hasonló beruházást kiemelten figyel és minden nukleáris biztonságot érintő mozzanat engedélyköteles, jelenleg sem engednek be semmit Paksra, aminek nincs atomerőművi referenciája.

Balt 2017.01.11. 03:59:43

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Én idén fogok napkollektorokat felszerelni állami támogatással. (Mindenkinek adott a lehetőség, függetlenül attól, hova szavaz.)

Balt 2017.01.11. 04:05:49

@lippsi vagy?: Dehogynem, akkorát bukott, mint az ólajtó. Becsületére legyen mondva, hogy ő legalább elismerte. Onnantól persze már sejthette, mikor egykori elv- és harcostársa, majd főnöke felkerült a lista igen előkelő helyére.

Ludas Feri 2017.01.11. 08:22:35

Bezzeg az mszp-szdsz rezsimek idején!
Akkor lehetett a rádió udvarán kínozni embereket, az álhírekkel feltüzelt rendőrség által véresre veretni járókelőket.
No akkor még működött a fékek, és ellensúlyok zseniális, ősdemokrata rendszere, ami azt jelentette, hogy a jogtudósok elitjének, legjelesebbje, vagyis
a sólyom mondja meg, ki legyen főbíró, de leginkább ő maga, és azt is, hogy mi legyen az Alkotmányban.
Tehát a Parlament hajtsa végre azt, amit ő mond!!!! Itt ugranak a foxi-maxik, … a sunyi tölgyessy és az MTA, valamint az ELTE Jogi Kara a vízbe.

Ludas Feri 2017.01.11. 08:34:46

@Willkommenskultur: Pénzügyi, gazdasági szakértők: a magyarok milliói által választott kormány 2010-ben, Óriási munkát vállalt fel hisz, az álbaloldali, álliberális, áldemokrata kormányok és a bűntársaik alatt működő ”demokrácia”, ”szólásszabadság”, ”emberi jog”, alapján,
... 1945-2010 közti évtizedeik alatt okozott óriási károk, elmaradások pótlásához, felszámolásához, ... annyi évre is szükséges lehet, mint amennyi alatt keletkeztek!!
… így aztán sajnos még igen sokáig azzal és abból kell „főznünk”, ami az álbaloldalt hatalomban tartókra, és a magyarokra maradt, - a nagy a jólét,
- a száguldó pannon-puma,
- a dübörgő gazdaság idejéből örököltekből, és abból kell... kihozni mindenkinek a saját maga számára is, a legtöbbet...

Ludas Feri 2017.01.11. 08:37:29

az álbaloldali, az álliberális, az áldemokrata, jobbikos banda, és cinkostársaik a magyarok ellenségei
2010-től, … amikor is a magyarok milliói elzavarták őket,
azóta folyamatosan aljas hazug hadjáratot folytatnak, a magyarok milliói által választott magyar kormány ellen!
Az álbaloldaliak, az álliberálisok, az áldemokraták azok, akik évtizedeken keresztül mindig csak az elvételben,
a padlás lesöprésében jeleskedtek, ám SOHA NEM jeleskedtek az adakozásban, SEM a nyugdíjasok, SEM a magyar családok, SEM a magyar emberek segítésében…
Mi, Magyarok p.coldline.hu/2017/01/11/2441904-20170111-tDqELL.jpg

vajdasagi 2017.01.11. 11:26:54

@Balt: "Tudjuk ..."

Az a baj, hogy te olyasmiket tudsz, amik tévedések és a nemzetünk vesztét fogják okozni. De hát ezt majd te is egyszer belátod, csak akkor már zuhanni fogsz te is meg főként a leszármazottaid a szakadékba.

Én szóltam.

Nem is tudom, hogy az-e a nagyobb baj, ha tudatlanságból teszed, amit teszel, vagy ha pénzért hajtasz végre nemzetárulást.

vajdasagi 2017.01.11. 11:29:59

@Ludas Feri: Gondolom, ha még 30 évig tart a NER, és egyre jobban lemaradunk a szlovákoktól, lengyelektől, és már a románok is előttünk járnak fejlettségben, te még akkor is a gyurcsányt fogot kárhoztatni az országunk lemaradásáért.

lippsi vagy? 2017.01.11. 18:06:03

@vajdasagi:
Miért, ki adósította el az országot, te bolsilájkoló? Amíg nem sikerül megbírkózni ezzel az örökséggel, addig lesúlyozva lehet csak versenyt futni. És ez jópár évig eltart

vajdasagi 2017.01.13. 13:00:26

@lippsi vagy?: Az országot sokan együtt adósították el. Kezdték a Kádárék, majd folytatták sokan mások. Most épp a Fidesz folytatja. Hiszen visszavették a magánnyugdíjpénzeket, majd ennek ellenére abszolút értékben mégsem csökkent az adósság. De még ha ezt nem nézném, akkor is megismétlem a kérdést: most hány évtizedig lesz a mostani maffiának ez a kifogása? Értsd már meg: a gazdáid tovább lökik az országot a szakadék széle felé, pedig a megyó is meg a gyurcsány is sokat tett a tönkretételünk ügyében.

Te tényleg agyatlan vagy, ha ezt két csapat közötti drukkolásként éled meg. Hát nem érted: mindkét csapat kártékony. Mindkettőt félre kéne állítani, mert beledöglünk mindannyian.

Fehérlapos 2017.01.14. 21:18:26

@dunántúli gyerek: Fico győzött, de nem tudott kormány alakítani és az MKP pedig kiesett a parlamentből.

2017.03.19. 05:59:44

@NagyVonalakban:

Tovább a lenini úton:

Trockíj jövőképe! Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903
Ön a pártot a proletáriátus helyébe foglya tenni, aztán a központi bizottságot a párt helyébe, a párt főtitkárát a központi bizottság helyébe, így a proletáriátus nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!
Ön a FIDESZT az egy párt helyébe foglya tenni, majd a kollégiumi brancsot a párt helyébe, a pártelnököt a kollégiumi brancs helyébe, így a FIDESZ nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!

Széchenyi aranyköpése: „Az önkény, mint a tapasztalás bizonyítja, rendszerint karöltve jár az ostobasággal!”
Megölték érte, igazsága meg Ferenc Jóskát, Hitlert, Sztálint, proletár diktátorokat! A jelen, jövő diktátorait is megfogja

„Aki el akarja nyomni a kritikát: annak vagy becstelen szándékai vannak, vagy érzi a maga szellemi silányságát.” Szabó Dezső:
"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." Voltaire

Megteremtették az antiszemitizmust, mint védő tabut. Ez a tabu jól bevált arra, hogy minden kritikát, minden jogos emberi felháborodást torkon fojtsanak vele! Szabó Dezső!
Az új próféták szája, úgy tele van kollektivitással, mint görény szája tyúkvérrel! Szabó Dezső!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.01.10. 09:01:33

Arra felhívnám a figyelmet, hogy mindez egy államilag szponzorált intézmény kiadványában kap helyet. Ami egyből azt jelenti, hogy minden kijelentést nyugodtan el lehet osztani kettővel. Sajnos. Pedig sok mindenben ugye közismerten igaza van...

öcsi333 2019.01.03. 19:18:45

@atomic power 1986DucaDuca: 2017.01.08.15.37.27.Aprócska gond,hogy villany áramról nincs szó..Óriási erőmű épült itt a szomszédban..A bicskei hőerőmű.Eocén.meg minden..Hatalmas csarnokok vázai rozsdásodnak a gazban..Aztán a 2. a nagymarosi. kicsit vitatkoztak..aztán a Dunába temették..Most ez a 3. Mert 3 a Magyar igazság..Most így majd lesz 3db. félig épített erőművünk..A villany áram ára, az terv szerint kell majd fizetni..
Itt a közvetlen közelünkben 2db bezárt atomerőmű van. (A mohi,és a budejovicei.stb) Olyan olcsó az áram,hogy nem éri meg üzemeltetni..(Részletek a Szlovák hírekben lehet olvasni) Németo bontani kezdte atomerőművét..Mi akkor is építeni fogunk..Érthetetlen? De különleges oka van a paksi bővítésnek..üdv!bazsi
süti beállítások módosítása