B1 blogcsalád



Tölgyessy: Orbánt csak egy újabb rendszerváltással lehet elkergetni

2017. január 06. - B1blog

Névre szóló törvények, a jogbiztonság csorbítása, a tulajdonhoz való jog elvének semmibe vétele, felszámolt alkotmánybíráskodás – ezek jellemzik Orbán rendszerét Tölgyessy Péter szerint. A végeredmény egy alig leváltható vezérdemokrácia, amelynek a vége csak egy új rendszerváltás lehet.tp.jpg

Ezúttal a Magyar Tudomány Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontja tett kísérletet az orbáni rombolás tudományos összefoglalására. A közel ezer oldalas tanulmánykötet első esszéjét jegyzi Tölgyessy. Elemzésének legfontosabb megállapítása:

  • A Fidesz-politika, ahol csak teheti, centralizál és az erő pozíciójából kívánja egybefogni az országot.
  • A normaalkotást többnyire a politikai akaratátvitel instrumentumaként használó Orbán-rendszer törvényei, más jogszabályai rendszeresen egyénre, vállalatra és intézményre szólóan próbálják megvalósítani a központi akaratot.
  • A kormányzat magától értetődő elszánással csorbítja a jogbiztonság, valamint a tulajdonszabadság régi jogi elveit.
  • A hatalom tartalmi igazságosságelvárása állandóan változékony céljaihoz igazítja a jogszabályokat, ami elkerülhetetlenül kiszámíthatatlanná és eszközjellegűvé teszi a jogalkotást.
  • A kétharmados hatalom közvetlenül főként nem a tartalmi demokráciaigénnyel, hanem a hagyományos joguralom-követelménnyel ütközik.
  • A materiális tartalmi igazságosságot követelő kormányzati magatartással rendszerszerűen összeférhetetlen a következetes alkotmánybíráskodás.

Némileg érthetőbben:

  • Orbán szótárában nem szerepel a „konszolidáció” szó, nem tárgyal, mindent erőből visz végig, nem törődve sem a következményekkel, sem az áldozatokkal – kizárólag a pillanatnyi érdekeit és az azonnali nyereséget tartja szem előtt.
  • A Nemzeti Együttműködés Rendszerében a törvények nem a közösségi normák rendszerbe foglalását jelentik, hanem az éppen aktuális hatalmi logika/akarat végrehajtói, gyakran egy konkrét cimbora érdekei védelmében hozzák meg a jogszabályokat. (Egy plasztikus példa: a KRESZ mindaddig tiltotta a lámpákról lelógó hirdetéseket, amíg az ezzel foglalkozó cég tönkre nem ment. Amint Garancsi István, Orbán viszonylag új liblingje felvásárolta a konkurenciát, azonnal visszavonták a korábban megszavazott tilalmat.)
  • A fenti példa jól jelzi: magasról tesznek a jogbiztonságra, a kiszámítható társadalmi és gazdálkodási környezetre. Bármikor hoznak olyan törvényeket, amelyeket néhány héttel korábban még bőszen letagadtak. Könnyedén számolnak fel teljes, magánkézben lévő iparágakat 24 óra leforgása alatt.

A fentiekből következik, hogy nem a demokrácia elemei vannak veszélyben, hiszen jogi eszközökkel nem csorbítják a szabadságjogokat, viszont a joguralmat, vagyis az egyenlő pályák, egyenlő esélyek törvények által védett elvét rég kikukázták.

Bárkit bedarál a rendszer, aki ellent mer mondani, vagy csak lehetősége van érdemben kifejteni a véleményét. Az alkotmánybíróságot úgy darálta be a NER, mintha soha nem is lett volna.

Tölgyessy elemzése szerint Orbán szakított a nyugati demokrácia- és gazdaságmodellel, ezeket okolva a magyar társadalom problémáiért.

Az állítólagos magyar útról, a világ számára hamarosan követendő például szolgáló vezérdemokráciáról azonban

nehéz elgondolni, hogy a Nyugat évszázados tapasztalatai, történelmi civilizációs vívmányai ellenében tartósan előrejuthat az ország. A joguralom és a hatalommegosztás, a piaci és a politikai verseny kikapcsolásának szándéka a magyarok többsége számára kiismerhetőbb, otthonosabb világot ígér. Ám félő, minden kétségtelen előrehaladás egy történelmileg újra veszélyes zsákutcának bizonyuló rendszerben történik. A számos részsiker után valamikor elfogy a Fidesz-hatalom ma még számottevő felhajtó ereje, és a módszeresen mozdíthatatlannak felépített Orbán-rendszer végül újabb nemzeti újrakezdés szükségességével zárul. Ez lenne alkalmasint a tizenegyedik rezsimváltás az utolsó magyar évszázadban.

ashwood

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6712104653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.06. 14:06:11

Rendszerváltás kellene?

A ballibek több szavazatot kapnak jövőre, s már le is lesz váltva Orbán. Minden rendszerváltás nélkül.

Tölgyessy demagóg.

lippsi vagy? 2017.01.06. 14:39:47

Tanulságos végignézni, mivé lett az egykori libsi élcsapat politikusai. Legtöbbjüknek már a nevére is alig emléxünk, ha pedig megjelennek a pódiumon felettébb szánalmas benyomást keltenek

Tölgyessy ráadásul a libsizmus egy viszonylag kezelhetőbb figurája volt, szívatták is érte a pártján belül. Most mégis alig fedezhető fel különbség a legvérmesebb hittársaihoz képest, ebbl láccik milyen mély örvényt vet ez a téveszme. Aki belekerül, azt feneketlen mélységbe rántja a fanatikus idealizmus

lippsi vagy? 2017.01.06. 14:43:48

"az egyenlő pályák, egyenlő esélyek törvények által védett elvét rég kikukázták."

Mikor volt ilyen világ Magyarországon? Csak az Antall kormány idején volt átmenetileg talán ilyen, de az nagyon lúzer politikának bizonyult

imres 2017.01.06. 15:07:02

Tölgyessy is végigkuncsorogta a teljes politikai palettát. Hitelessége innentől erősen kétséges.

2017.01.06. 15:48:51

Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenntartsa saját uralmát!" Tolsztoj Leo 1802! beszoptuk!
Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb. Szabó Dezső 1921!
Nincs nekem a tabuval semmi bajom... csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a tabu Márai Sándor
"A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a „nemzeti” jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali." (Márai Sándor)
„Mi felakasztjuk a kis tolvajokat, a nagyokat kinevezzük politikai posztokra!” Mondta volt Esopus!

Reichart Kornél 2017.01.06. 15:57:50

@maxval bircaman elemző: Te kis naív :-) De nem csak naív ....:-)

kuszkusz1 2017.01.06. 15:59:08

".. A számos részsiker után valamikor elfogy a Fidesz-hatalom ma még számottevő felhajtó ereje, és a módszeresen mozdíthatatlannak felépített Orbán-rendszer végül újabb nemzeti újrakezdés szükségességével zárul."

Kitűnő gondolat. Csak azt nem tudni, hogy amikor a fidesz felhajtó ereje fogy akkor kinek/minek a felhajtó ereje növekszik. És mikor jön el ez a remekbeszabott pillanat. Mert pillanatnyilag a kormányoldalnál csak egy rémesebb társaságot látok az ő ellenzékét.

ogli dzsí 2017.01.06. 16:21:08

'Orbán-rendszer végül újabb nemzeti újrakezdés szükségességével zárul. Ez lenne alkalmasint a tizenegyedik rezsimváltás az utolsó magyar évszázadban.'

- s mi a gond? Az a baj hogy le lehet váltani a rezsimet?

ogli dzsí 2017.01.06. 16:25:35

@imres: @lippsi vagy?: @maxval bircaman elemző:

Tölgyessy egész jól írt, nemrég az Index lehozta egy hosszú cikkét. Nem volt sem seggnyaló, sem elutasító az Orbánizmussal szemben, maga is elismerte, h nincs jobb alternatíva.

Ebből csemegézett ki 2 mondatot a B1, az összes többit a poszter szerint írta Tgy., a valóságban nem.

ogli dzsí 2017.01.06. 16:49:01

@maxval bircaman elemző: Hellyel közzel voltak benne dolgok amikkel kevésbé, voltak olyanok amikkel jobban egyet lehetett érteni.

De azért emléxem rá egyáltalán, mert az utsó 2 (de lehet hogy 6) évben ez volt az első Index által propagált rendszerkritika, amiben nem a szokásos 8-10 (igaztalan) panel bukkant fel.

voltak benne új gondolatok

ogli dzsí 2017.01.06. 16:50:34

@ogli dzsí:
igaztalan....:) qrvajó ez a Feri, unalmas már nélküle az élet kicsit

lippsi vagy? 2017.01.06. 17:07:16

@ogli dzsí:
Aki ilyen fogalomra fűzi fel a mondanivalóját mint "nyugat" arra azt tudom mondani (magától TöP-től idézve):

- "A normaalkotást többnyire a politikai akaratátvitel instrumentumaként használó"

Ez az elképzelt, a hidegháború vasfüggönyén keresztül felderengő Nyugat folyamatosan lengetett politikai bunkósbot, azon kívül meg egy üres lózung. Mert most éppen az derült ki, hogy nyugatabbra vagyunk Amerikánál

De félretéve a viccet: TöP esszéjében már az első fejezetcím is botlás:
"POLITIKAI VÁLTÓGAZDASÁG NÉLKÜLI PARLAMENTARIZMUS"

Hát nem épp ez van Németországban, Ausztriában a nagykoalíció miatt?

Most hadd ne vegyem végig az egészet, de jól meg van rakva bullshittel

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2017.01.06. 17:11:07

Rosszul emlékszem? Nem ez az úriember volt az, aki a szadeszből átült a fideSSbe, benyalva a meleg szarig orbán keresztapának?

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2017.01.06. 19:19:13

@maxval bircaman elemző: tévedés, csak undorodom a gerinctelen disszidens söpredéktől.

Hórukk 2017.01.06. 20:36:33

Tölgyesi az egyik főbűnös, aki elkezdte szétverni a saját pártját, majd átállt. Jobban tenné ha k.ssolna.

Zollerbá 2017.01.06. 20:55:10

Még egy kamu rendszerváltás nem kő!
Egy valódira várunk, az ügynök listák, a privatizáció, az olaj szőkítés a teljes magyar adósság felülvizsgálatára, a 2400 milliárd offshore pénzek hazahozatalára, a bűnösök bezárására!!!

1ghost 2017.01.06. 22:42:41

Tölgyessy nagyon jól mutatja be a helyzetet. A fideszmaffia elzvarása után rendszerváltásra van szükség. Vissza kell térni a fejlett, demokratikus világba.

Nem szabad azonban a fideszes gengsztereket futni hagyni. Példát kell statuálni a következő száz év politikusainak, hogy olyan gané módon szétlopni, szétrabolni az országot, ahogyan azt orbánék tették, büntetlenül nem lehet, ezért a sitten tölti a következő évtizedeket minden fideszes.

Mert mind tolvaj, korrupt gazember. Aki nem volt az, az már nincs köztük.

Magyaur 2017.01.06. 22:44:51

Tölgyessy igazat írt (A Fidesz-trollok még Tölgyessy nevének magyar nemesi jellegét is elhazudnák, hiszen azt akarják sugallni, hogy csak a fanatikus Orbán-hívő lehet igazán magyar). Orbán alatt Magyarország az Európai Unió parazitájává vált, a Rajk-kollégiumi fiúbanda szétrabolta az országot és viszavezette a putyini szovjet-uralom alá. Ráadásul álszent módon a nemzettel és a kereszténységgel takaróznak, undorító!

dunántúli gyerek 2017.01.06. 22:57:22

@Magyaur: tölgyessy azt írta, hogy orbán a legkisebb rossz - gondolom erre értetted h igazat írt..:)

Magyaur 2017.01.06. 23:05:32

Erre értettem: "...magasról tesznek a jogbiztonságra, a kiszámítható társadalmi és gazdálkodási környezetre. Bármikor hoznak olyan törvényeket, amelyeket néhány héttel korábban még bőszen letagadtak. Könnyedén számolnak fel teljes, magánkézben lévő iparágakat 24 óra leforgása alatt." Nemhogy nincs demokrácia, hanem jogállam sincs. A magyar gazdaság elveszti a versenyképességét és a társadalom fiatal és kevésbé fiatal mobil tagjai kivándorolnak (nagyobb számban, mint 1956 után). Mit ad cserében a nemzetronbtó Orbán politika? Ájtatosságot és futballszurkolói nemzeti "büszkeséget":)

dunántúli gyerek 2017.01.06. 23:11:53

@Magyaur: kérdezem tölgyessytől (meg mindenkitől aki szereti) hogy a kivándorlás mítoszt vmi adat is alátámasztja, mint az ellenkezőjét?

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2112rank.html

Magyaur 2017.01.06. 23:29:46

A munakerő gondok bizonyítják; például az ellátás nélkül maradó családorvosi körzetek, a pincérek elvándorlása még a Balaton mellől is, kamionsofőr és internetes szakember hiány stb. De nem értem, miért ebbe a gondolatba kapaszkodik bele, hiszen a modern magyar jogállam és jogbiztonság előre megfontolt szétrombolása a lényeg. Ebben a vonatkozásban Orbán és tettestársai nemzetellenes bűnt követtek el.

Magyaur 2017.01.06. 23:31:09

Ennyi, többet nem vitatkozom, rögzítettem az álláspontomat.

dunántúli gyerek 2017.01.06. 23:40:20

@Magyaur: múltkor volt felmérés hogy érdekel e valakit a jogállam. Vagyis hogy jobban érdekel-e bárkit mint a saját+családja anyagi előmenetele. Senkit se érdekelt.

Orbán azt árulja amit kér a nép.

toportyánzsóti 2017.01.07. 06:48:19

Tölgyessy szép példa arra hogy selejt az egész magyar értelmiségi kaszt a csuti pocakmutyival az élén,semmit nem tanultak az átkosból.

toportyánzsóti 2017.01.07. 06:49:26

@maxval bircaman elemző: Putingazda orálmuzsikja rájöttél már miért döglött a blogod?

NemodaBuda 2017.01.07. 07:51:56

Persze, hiteltelen ez a Tölgyessy. De az hiteles, hogy az ellenzéket, úgy en bloc nemlétezőnek, gyengének, rosszabbnak mint orbán, stb. tartja a fizetett vagy örökáron megvett, történelmileg tényleg leszerepelt jobboldal ? A legrosszabb liberális demokrácia is ki tud termelni remek államférfiakat, és ha nem válnak be el is távolítja őket. Ettől mozog a Föld ! Az orbánista, trumpista, putyinista mozgalmak a" most jó, ne mozogj" elvére épülnek, naná, hogy nem maradnak hatalmon túl sokáig !

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.07. 07:57:42

@NemodaBuda: 'De az hiteles, hogy az ellenzéket, úgy en bloc nemlétezőnek, gyengének, rosszabbnak mint orbán, stb. tartja a fizetett vagy örökáron megvett, történelmileg tényleg leszerepelt jobboldal ?'

- a libsik előtt szerepelt le? Mert tudod, igazából a választóközönség, ami számít.

Csaba Szikora 2017.01.07. 08:03:04

Miért kell elkergetni?

conchita wurst 2017.01.07. 08:32:16

@Csaba Szikora: mer ha marad akkor nem lesz haszon őszire....a gyuri bácsiéknál

vajdasagi 2017.01.07. 10:10:05

@Parasztlengő az imperialistáknak: A Nemzet jövője az, ami számít. A választóközönség sajnos nagyon könnyen megvezethető. Ez történt a Brexitnél és Trumpnál. Ez történt Orbánnál de ezt történt annó Milosevicsnél is.

És nem Milosevics az egyetlen künöse a szerb népet ért kataklizmának, de ő a legnagyobb bűnöse.

Hasonlóképp nem Orbán az egyetlen bűnöse annak a kataklitzmának, ami velünk itt magyarországon történik/történni fog, de ő a legnagyobb bűnös.

Tölgyessy meglátásai sajnos mind pontosak. Csupán ő optimistább, mint én. ő azt hiszi, hogy majd egy "újabb nemzeti újrakezdés" történhet. Én attól tartok, hogy a nálunk gyorsabban fejlődő országokban a technológia fejlődése és a tudásalapú társadalom annyira elhúz majd a miénktől, hogy már nem lesz időnk behozni a lemaradást.

Én emiatt azt hisze, hogy pl. a szerbek sohasem fognak már felállni az őket ért kataklizma után. Mi pedig nem tudunk majd felállni a ránk váró csapás után.

A jövő csupán a kínai-amerikai-(és talán) német háromszögben alakul majd jól.

vajdasagi 2017.01.07. 10:16:59

@vajdasagi: Pár sajtóhibáért elnézést kérem - nagyon korán van még. A lényeg azonban: a mostani károkozás hazánkat a legrosszabb pillanatban - egy elképesztő mélységű ipari-technológiai forradalom kezdetén éri, és ezért a károk sokkal nagyobbak lesznek, mint amekkora károkat a múlt ilyen-olyan dolgai okoztak nekünk. Mohács? Abból fel lehetett állni, felállt a nemzet, még ha kellett is több évszázad. Félek: ebből most nem lehet majd.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.07. 10:24:57

@vajdasagi: Naná hogy az számít.

Ezért választották Trumpot meg a Brexitet. Hogy jól választottak-e majd elválik, rump még nem elnök a britek még az EUban vannak. A lényeg hogy elegük volt.

Az USAban nem tudom miből, de a UK-t tudom. Ott az elmúlt 20 évben 10%-ot csökkent a reálbér. Ehhez nem kell sokat hozzáfüzni, mi úgy is picsogunk, hogy minden évben emelkedik jóformán 20 éve.

Ránk nem vár semmi csapás, legfeljebb az ha az EU szétesik, vagy a nyugati piacaink bedőlnek.

miketbeszéltek 2017.01.07. 10:28:17

@maxval bircaman elemző: @lippsi vagy?: A napi rendszerességgel megismétlődő, a cikkben példaképp szereplő személyre szabott törvénymódosítás tényével szemben egy dühödt, és eszetlen libsizést komolyan érdemi cáfolatnak éreztek. -Konzervatívként a félreértések elkerülése végett nekem ép az a legfőbb panaszom Orbán ellen, hogy a történelmi lehetőségét eltékozolva nem egy modern, polgári jobboldali rendszert hozott létre....

2017.01.07. 10:28:47

@vajdasagi: A centrumországokban, melyeket tudásalapú társadalmaknak nevezel, ugyanaz fog lejátszódni mint nálunk, csak lassabban és időeltolódással. Mivel megvannak a fékek és működnek. A neoliberális gazdasági modell olyan országokban, ahol nincsenek meg a civil önvédelmi mechanizmusok, mint a centrumországokban, a neoliberális rendszer gátlástalanul tud működni. Hosszasan lehetne kifejteni ennek az okait, többek között maga a rendszer hibás ebben, a polarizáció amelyet Orbán és Gyurcsány kéz a kézben folytat, az ország komp jellege stb... A centrumországokban az első gazdasági sikert a szociáldemokrata gazdasági rendszer hozta el a Keynesian system, ezután a neoliberális modell, ezután is lesz majd egy újabb lehetőség, de az szinte biztos nem a hátraarc lesz a siker útja, nem a konzervatív lehetőség.

miketbeszéltek 2017.01.07. 10:33:52

@toportyánzsóti: @maxval bircaman elemző: :-) Nem azt tartottad szükségesnek megcáfolni, hogy Putyin a gazdád, hanem azt, hogy döglött a topicod:-) Nem az első ilyen megnyilvánulásod:-)

Le Orme 2 2017.01.07. 10:37:12

Tölgyesinek ez a jellemzése a Gyurcsótányi időszakra érvényes.
Egyébként pedig nevetséges, gyűlőlködő és önlejárató duma, de károkat okoz az országnak, mert néhány proletárt megtéveszt. Soha nem csorbult a tulajdonszabadság például.

Brix 2017.01.07. 10:38:48

Ok, de kire vàltsunk redszert? Az ellenzék nem tűnik kormànyképesnek...Orbán legalàbb megvédi az orszàgot a migrànsoktól...Mi lenne itt, ha baloldali kormàny lenne? Migràns-kàosz, erőszak, bizonytalansàg...A korrupció sem lenne kisebb, mint most...Nem szabad elfelejteni , Orbànt a zemberek tartjàk hatalomban, mert tetszik nekik a kissé autoriter politika...

vajdasagi 2017.01.07. 10:43:23

@Parasztlengő az imperialistáknak: "Ránk nem vár semmi csapás, legfeljebb az ha az EU szétesik, vagy a nyugati piacaink bedőlnek." - ezt vagy lenéző kacagással, vagy szörnyűlködéssel tudom fogadni.

Ez olyan, mint amikor egykor kijelentették a bölcs politikusok, hogy hazánkba az olajválság nem fog begyűrűzni. Vagy még annál is dilettánsabb ez most.

A tech-szektorban dolgozom. Biztosíthatlak, hogy végünk, ha nem lesz több kreatív és jól képzett honfitársunk. Márpedig az iskolarendszerünkből kiveszünk pénzt, és nem betolunk, centralizálunk és nem hagyjuk a kreatív tanárokat szárnyalni, engedelmességre és nem kreativitásra nevelünk. A mai munkahelyek több mint fele fog eltűnni, mert automatizálunk és robotizálunk. Az új munkahelyek meg magasan képzett embereket igényelnek majd és ha itt olyan nincs, elmennek a munkahelyek Indiába. Szerintem a távlatokat nem látod.

Egy hasonlattal élve: úszunk lefelé a folyón, és jön a folyókanyar. A kanyar után ott a vízesés, és mi csak úszni tudunk, repülni meg nem. Meg kéne gyorsan tanítanunk a nemzetünk minél több tagját repülni is, nemcsak úszni. De a mi kormányunk ezzel a kérdéssel alig is foglalkozik. Ehelyett megoszt, agymosást végez és közben lop. Az a fránya vízesés meg egyre közelebb van már.

2017.01.07. 10:44:38

@Brix: A megosztó rendszert kell eltávolítani. Annak érdekében, hogy az alulról építkezésnek ne álljon semmi útjában. A jelenlegi korrupt rendszert valós demokrata rendszerre kell leváltani, valódi népuralomra.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.07. 10:51:55

@vajdasagi: 'A tech-szektorban dolgozom. ' - én is.

'Biztosíthatlak, hogy végünk, ha nem lesz több kreatív és jól képzett honfitársunk.' - és ezt ki is fejted?

'Márpedig az iskolarendszerünkből kiveszünk pénzt, és nem betolunk, centralizálunk és nem hagyjuk a kreatív tanárokat szárnyalni, engedelmességre és nem kreativitásra nevelünk. ' - lárifári. Téged talán az iskola tanított kreativitásra? Mert engem nem.

'A mai munkahelyek több mint fele fog eltűnni, mert automatizálunk és robotizálunk. Az új munkahelyek meg magasan képzett embereket igényelnek majd és ha itt olyan nincs, elmennek a munkahelyek Indiába.'

- haverom meg szörpöt szerel össze Tirolban. Az hogyhogy nem Indiában készül?

lippsi vagy? 2017.01.07. 10:52:58

@je suis chauve:
"A megosztó rendszert kell eltávolítani."

... ami csak egy újabb módja a megosztásnak, ráadásul még tovább polarizál

lippsi vagy? 2017.01.07. 10:55:15

@je suis chauve:
"valódi népuralomra"

Nemár, az nálad mit jelent? Merthogy nálam a nép én vagyok

rasztaszív 2017.01.07. 10:55:58

orbánt elkergetni kevés.azoknak kell az orrára koppintani,akik mögötte állnak,a világi hatalomra ácsingózó politikai katolicizmusnak.orbán csak egy kesztyűbáb,találnak másikat.

toportyánzsóti 2017.01.07. 10:56:00

@maxval bircaman elemző: 0 hozzászólás szerinted azt jelenti hogy él és virul?ÍMekkora kérődző állat vagyol.

toportyánzsóti 2017.01.07. 10:57:21

@maxval bircaman elemző: Nemcsak a blogod a bucid is döglődik.

lippsi vagy? 2017.01.07. 10:59:01

@vajdasagi:
"Meg kéne gyorsan tanítanunk a nemzetünk minél több tagját repülni is, nemcsak úszni. "

OKJ-s boszorkánytanfolyamot!

2017.01.07. 10:59:26

@lippsi vagy?: Ugyan, hogy lenne az... A neoliberális gazdasági elit, a multinacionális cégek vezetői főként, és elhanyagolható mértékben a nemzeti újburzsoázia ellenében csak egy önrendelkezési erőt felmutatni képes nép léphet fel. Orbán és Gyurcsány (és Vona is) is a megosztást katalizálja, mivel ez a gazdasági elit érdeke. Aki azt hiszi hogy Orbán harcol a neoliberális rendszer ellen, az vagy hülye, vagy hazudik. Amennyiben a nép mozdítja el ezt a rendszert, nyilvánvalóvá válhat, hogy nagy arányban megszűnt a megosztottság, mert csak ez nélkül valósulhatna meg a rendszer megszüntetése. Az is nyilvánvaló, hogy csak kavarni akarsz ezzel a dumával.

2017.01.07. 11:01:37

@lippsi vagy?: Kétlem, hogy tudnád mit jelent. Nem írnád azt amit.

lobaszopiatej 2017.01.07. 11:02:54

M.o.-on nem érdemes rendszert váltani, itt ui. a feudalizmusszerű nemzetszocializmusnak (Fidesz-KDNP) és a demagóg szocializmusnak (Mszp) van szavazóbázisa. A Jobbik csak az oroszok által dezinformált néptömegek pártja, nagy átfedéssel Fidesz szavazókkal, akiknek mindegy hogy ki a vezető csak őt lehessen okolni a saját bajukért.

Itt ha nyomna valaki egy "reset"-et, a köv. történne:
- megjelennek a demagók osztogatáspártiak, fosszuk ki a kasszát amíg csak nem üres ("hazudtunk éjjel" stb...) mert ezeket a szavazókat csak így lehet megtartani!
- a másik, a feudalisztikus bázis, a vallásos tömegektől jön, akik kívánják a nagy és erős vezetőt (= Orbán) aki mindent megmond nekik hogy mi a jó, mert különben nem tekintik alfahímnek = ergo erős vezérnek.
Itt viszont dühöng a szervilizmus, mindegy valaki érte-e valamihez csak hűséges legyen.
Sajnos M.o.-n a vékony gondolkodásra képes középosztály kevés egy normális párt tömegbázisához.

Szóval hiába lenne rendszerváltás, ugyanaz megismétlődne. Ehhez az erős kezű diktátorhoz ragasztkodó szervilizmus - szocializmus párosát kellene látni az embereknek magugnak hogy buknak meg ezek az ideák, saját kárunkon megtanulva milyen káros ez a gondolkodás.

lippsi vagy? 2017.01.07. 11:09:07

@je suis chauve:
"A centrumországokban az első gazdasági sikert a szociáldemokrata gazdasági rendszer hozta el "

Egy fenét

A gazdasági felemelkedés időszakában (Németországban Gründerzeit) kőkemény konzervatív keresztény patriarchális kapitalizmus volt. A szociáldemokráciának még a fogalma sem létezett akkoriban, csak 1890-ben találták ki ezt a nevet a ballerek

Le Orme 2 2017.01.07. 11:09:34

@vajdasagi: "Márpedig az iskolarendszerünkből kiveszünk pénzt, és nem betolunk, centralizálunk és nem hagyjuk a kreatív tanárokat szárnyalni, engedelmességre és nem kreativitásra nevelünk."
Ostoba és hazug közhelyeket jól tudsz pufogtatni, írásod többi részében is, brávó. Elég pénz van az oktatásra, nem kell több. A centralizálás a gyengébbeknek jó, a jobbaknak mindegy. A kreativitás nem tanítható.

conchita wurst 2017.01.07. 11:10:12

@lobaszopiatej: S miért lenne ez baj?

Kínában sincs demokrácia, de piacgzdaság van, és pár év múlva a világ legnagyobb gazdaságává válik. Tüntetnek a kínaiak? Nem, külföldre is utazhatnak, ha van rá pénzük. Nincs demokrácia, de diktatúra sincs.

E.Katolnai 2017.01.07. 11:13:06

ti vagytok kb. kétszázezren (főleg a BP. belvárosában) ehhez jön a cigányság alja, kb. félmillió, és néhány százezer húgyagyú libsi-bolsi. Ez kb. 10-12% a magyar állampolgároknak. Ha ez a 10-12% elkopna a jó édes anyjába mindjárt felvirágozhaatna az ország. Élősködők, purdégyártók holo-izék sokasága szipolyozza a magyar népet, ugatnak és beugatnak, fenyegetőznek és félelembe próbálják tartani a fajtájukért aggódó magyarokat. Van megoldás és lesz megoldás!

lippsi vagy? 2017.01.07. 11:13:12

@lobaszopiatej:
"akiknek mindegy hogy ki a vezető csak őt lehessen okolni a saját bajukért."

Ez egy találó megfogalmazás, csak pont azokra nem illik, akikre alkalmazod, sokkal inkább a szoccant és a dekkant nyuggerekre, akik még a hasfájásuk is orbán miatt van

vajdasagi 2017.01.07. 11:17:01

@Parasztlengő az imperialistáknak: Ha Te tényleg a tech-szektorban dolgozol, és mégsem látod a negyedik ipari forradalom következményeit, akkor nagyon alacsonyan helyezkedsz el a tudás-ranglétrán. Persze a tech-szektor kb. 200.000 dolgozójából sem lehet mindenki éleslátó és széles látókörű. Akkor viszont csak sajnálni tudlak.

Igen: nekem az iskola rendszer sokat nyújtott. Sajnálom, hogy Neked nem. Vagy tényleg nem kaptál eleget, és akkor nem is lehet csodálkozni a vakságodon, vagy Te itt nem is saját gondolatokat írsz le, hanem a Habony-művek még egy katonája vagy.
Mindegy is: én befejezném a beszélgetést. Nem látok esélyt arra, hogy egymásnak bármilyen irányban hasznára legyünk.

Le Orme 2 2017.01.07. 11:17:39

@lobaszopiatej: "Sajnos M.o.-n a vékony gondolkodásra képes középosztály kevés egy normális párt tömegbázisához."

Megbélyegezni az emberek többségét és az elitbe tartozónak képzelni magad, azt tudsz, de valójában mondandód alapján egyértelmű, hogy te nem tartozol a gondolkodásra képes emberek közé.
Magyarországon sokkal egészségesebb, normálisabb gondolkodású a középosztály, mint Nyugat-Európában. Ott az évtizedek óta sulykolt politikai korrektizmus révén eljutottak oda, hogy lehetetlenné vált a normális gondolkodás és az értelmes párbeszéd. Aki pedig értelmes gondolatot merészel mégis kifejteni, azt egyből valamilyen negativ jelzővel (rasszista, homofób, idegengyűlőlő, náci, fasiszta és hasonlók) stigmatizálják.

lippsi vagy? 2017.01.07. 11:18:03

@je suis chauve:
Te állítottad, hogy valódi népuralomra van szükség. Erre én kérdeztem hogy mit jelent? Hol van ilyen a világon Mao Ce Tung hamvaiba holt álmain kívül?

2017.01.07. 11:19:56

@lippsi vagy?: Az NSZK-ban az volt amit az USA és az IMF előírt. A Keynesian gazdasági modellt alkalmazták, ez gazdaságtörténeti tény. Embedded liberalism-nak nevezték, némi állami beleszólással működött. Az hogy a pártokat hogyan nevezték és milyen ideológiát határoztak meg, az kb a lári-fári kategória. Tessék David Harvey-t vagy Szalai Erzsébetet olvasni, ez normális gazdasági vagy társadalomtudományi egyetemi szakokon tananyag.

lippsi vagy? 2017.01.07. 11:20:58

@vajdasagi:
A hozzászólásaid alapján egyáltalán nem tűnsz egy kreatív gondolkodású valakinek, csak ismételgetsz olyan lózungokat, amiket ezer más szoccant és libbant fórumon olvashat a zember

Andy73 2017.01.07. 11:22:00

Szerintem T.-nek nagyon jó ez a rendszer, amíg közpénzekből ilyeneket írhat. Kíváncsi vagyok, mennyire őszinte, vagy csak színjáték ez az egész, mert eléggé komolytalan bohóckodásnak tűnik, nem éppen tudományos igényű kutatásnak.
A szavazók majd döntenek, hogy kit választanak a pártokból és a jelöltjeikből, és hogy el akarnak-e kergetni bárkit. Meg azt is, hogy akarnak-e egyáltalán rendszerváltást. Ennek egyelőre semmi jele, legfeljebb néhány foteltudós meg blogger vágyálmaiban.

vajdasagi 2017.01.07. 11:23:54

@Le Orme 2: Nincs elég pénz az oktatásban.

A kreativitás igenis fejleszthető.

A centralizálás hosszú távon senkinek sem jó. Rövid távon látszólag valóban jó a gyöngébbeknek.

Én nem közhelyeket puffogtatok. Ezeket a dolgokat én a saját szememmel láttam/látom, a saját bőrömön éreztem és érzem. Én a negyedik ipari forradalomban jól fizetett munkát végzek., Én a meggyőződésem szerint próbálok segíteni a Nemzeten. (Miután a saját családom jövőjét már igyekeztem biztosítani.)

De te nem is törődsz a Nemzettel: neked elég, ha a mostani rendszer megetet moslékkal. Gondolom trafikokat kaptál.

2017.01.07. 11:25:32

@lippsi vagy?: Népuralom annyit jelent, hogy működik a tömeg önvédelmi mechanizmusa, a gazdasági rendszert vezető elit képtelen kihasználni a tömeg, illetve a nép érdekeit sújtó, túlzó mértékű kizsákmányoló lehetőségeket. Ezek működnek a centrumországokban, egyenlőre. A jelek azt mutatják, hogy ott is a gazdasági elit javára billen a mérleg.

lobaszopiatej 2017.01.07. 11:26:49

@Le Orme 2: "Ott az évtizedek óta sulykolt politikai korrektizmus révén eljutottak oda, hogy lehetetlenné vált a normális gondolkodás és az értelmes párbeszéd."

Ja, a hanyatló nyugat.
Képzeld el, ott bizony párbeszéd van. Nem a Gyurcsány-a-hibás-Merazorbánmegmondta háromzögben mozog a szűk gondolkodásmódjuk, hanem tudják hogy a jólét megtartásához és növeléséhez a kultúrált és átpolitizálatlan (fair) apró és bonyolult alkukon keresztül vezet az út, nem pedig a sakkbábukat lesöpörve (meragyurcsányelkúrta, merasoros sorsunk rontója) módon, lényegi gondolkodást félredobva.

lippsi vagy? 2017.01.07. 11:26:59

@je suis chauve:
Éppen azt a hibát követed el, mint a bolsi ideológusok akartak ránk tukmálni 1945 után. Hogy a történelem a szovjet felszabadítással kezdődött, ami előtte volt az vagy nem létezett vagy rossz volt

Nyugodj bele: Németország gazdaságtörténete sem a megszállással vette kezdetét. Azért lényeges ezt kimondani, mert rengeteg olyan illúzió keletkezett ebből a téveseszméből, mintha a szociáldemokrácia és a liberális piacgazdaság bárhová tetszés szerint exportálható volna ugyanolyan sikerrel, mint Németországba. Például az iszlám világba, meg a többi mostani célországba

vajdasagi 2017.01.07. 11:30:51

@lippsi vagy?: Talán azért ismételgetem ezeket, mert fontosnak tartom, hogy minél több hazámfia feleszméljen végre. "Ceterum censeo Carthaginem esse delendam".

Az én meglévő vagy hiányzó kreativitásomat nem itt, hanem a munkámban kell mérni. Itt valaki:

a) okosat kommentel, vagy ostobaságot
b) a maga önző érdekében beszél, vagy szélesebb érdekek tart szeme előtt
c) meggyőzősdésbő kommentel, vagy azt írja, amit a kenyéradó gazda elvár tőle
d) szerete vagy gyűlölködés van a szívében, miközben kommentel

Nobel díjat nem ezekért osztanak.

2017.01.07. 11:31:02

@lippsi vagy?: Ez nem ideológia, hanem megtörtént eseménysorozat. A megszállók írták elő a rendszer működését. Bakker ez nem tudom hogy lehet az én hibám... Azért olvasd el még egyszer amit írtál, rohadtul nincs értelme. És még egyszer írom, illene művelődni, ha egy adott témába ártod magad.

lippsi vagy? 2017.01.07. 11:31:40

@je suis chauve:
"túlzó mértékű kizsákmányoló lehetőségeket."

Akkor nézd meg mennyi az adó ezekben az országokban, és hogyan szórják ki az ablakon migrincspátyolgatásra, miközben a többség a migrincsbefogadás ellen van. Vagy hogyan vezette be a buziházasságot Hollande, miközben a franciák 3/4-e helytelennek tartotta azt

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.01.07. 11:34:13

az orbán banda leváltása csak akkor lehetséges és érdemes, ha olyan párt indul 2018-ban, amelyik BÖRTÖNBE FOGJA VÁGNI A FIDESZT.

Ha ilyen nincs, akkor Botkára kell szavazni.

Ha Botka nem indul, akkor meg orrbefogással vagy a Jobbikra vagy LMP-re kell szavazni, nehogy már a fideszes rablóbandának újra több legyen 50%-nál. Rohadjon csak meg valakivel egy koalícióban, vagy menjen ellenzékbe és nézze tátott szájjal, hogy egy LMP-Jobbik-Maszop bagázs sokkal jobban kormányoz és még feleannyit se lop mint az Orbán-Rogán tolbvaj kormány.

lippsi vagy? 2017.01.07. 11:35:17

@je suis chauve:
Hallottál valamit pár évtizedre visszamenőleg, és most azt hiszed akkor kezdődött a történelem. Menj el a következő történelemórára, és majd rájössz hogy volt már korábban is valami izé

vajdasagi 2017.01.07. 11:35:54

@Andy73: Ez a Magyar Tudományos Akadémia egyik csoportjának a kutatása. De mivel kritizálja a Vezért, persze hogy neked nem tetszik. Nem te vagy az Andy Vajna esetleg? Meg is nézem mindjárt, hány éves a magyar kaszinókirály, a TV2 "tulajdonosa" éllami pénzből és a Timike szerencsés férje.

altona 2017.01.07. 11:37:55

Tölgyesi: Strekken du Hure!!
/Archer Maggott/

www.imdb.com/media/rm3799192064/ch0031202

Anna Kisfaludiné Baán 2017.01.07. 11:39:49

A köpönyegforgató mit képzel?

2017.01.07. 11:40:14

@lippsi vagy?: A jelenlegi gazdasági viszonyoknak a 20 század második feléhez van közük, a neoliberális gazdasági modell gyökereit Chilében, Kínában, Nagy Britanniában és főként az USA-ban kell keresni. Nem értem mit rugózol általad homályosan leírt eseményekre, amit nem is részletezel, vagy ha részleteznél kiderülne, hogy teljesen logikátlan a felemlegetésük. Javaslatokat pedig ne tegyél, látszik pár sorodból, hogy teljesen laikus vagy.

$pi$ 2017.01.07. 11:40:33

@Magyaur: "kamionsofőr és internetes szakember hiány stb"

Ha-ha, mi a fene az az "internetes szakember" b+?

Elárulok neked egy titkot. Egész európában hiány van sofőrökből meg informatikusokból. Ott is, ahova a magyarok kimennek dolgozni. Ott is, ahova befogadtak másfél millió muszlim érsebészt meg atomfizikust. Speciel gyurcsány feri alatt is hiány volt ezekben.

De mondjuk téged ne zavarjon, neked kamionsofőrre és programozóra sincs szükséged.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.01.07. 11:42:42

@lippsi vagy?: "Akkor nézd meg mennyi az adó ezekben az országokban, és hogyan szórják ki az ablakon migrincspátyolgatásra, miközben a többség a migrincsbefogadás ellen van. "

Fideszbuzika, a nyugati népek egyike sem nem olyan ostoba mint ti orbán szolgák, hanem a többség megérti és támogatja, hogy akit üldöznek a hazájában az megérdemli a menedékjogot. Aki meg nem, az meg mehet haza. A többség csupán nagyobb kontrollt akar a migrációban. Ennyike.

Amúgy fideszes közmédia már EGY HETE TITKOLJA az évvégi felmérést, miszerint Merkel és a CDU népszerüsége a 2016-os hullámvölgy után 2016 decemberébe újra visszajött a rekord 39%-ra, az emberek továbbra is őt akarják kancellárnak, az összes többi párt a fasorban sincs.

Ti bebolondított orbán szolgák itt veritek magatokat a migránsok meg Merkel miatt, miközben a németek már rég túllléptek ezen, náluk ez már nem téma. De csak verjétek magatokat, addig is orbánék újabb napi milliárdokat lopnak el tőletek PISA fogyetékos néptől a saját zsebükre. Ennyi eszetek van nektek, dél-korei testvérnépnek.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.07. 11:43:30

@vajdasagi: Változik a gazdaság, de nincs semmi dráma.

Nem lesz SOHA a lakosság 50%-a még értelmiségi se, nemhogy tech mérnök. Nem az iskolákon múlik. Dániában talán nincs postás, pék meg utcaseprő? De van, pedig 40 évvel vannak előttünk.
A kisipar is teljesen tönkrement az elmúlt 30 évben, nincs cipész, szabó, mindent kidobunk. Ezek az emberek már máshol dolgoznak, de fingjuk sincs hogy ez most hányadik ipari forradalom volt.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.01.07. 11:47:50

@$pi$: "Ott is, ahova befogadtak másfél millió muszlim érsebészt meg atomfizikust. "

És 600 ezer magyar edény elmosogatót.

Mert mosogató személyzetből is hiány van, de pl. a britek úgy döntöttek, hogy a kelet-európaik (gy-k: magyarok, lengyelek) húzzanak haza mert ők integrálhatatlan népségek, miközben a muszlim, hindu meg maradhatnak mert ők legalább lojálisak és ezerszer jobban integrálódnak a brit társadalomba.

salamander 2017.01.07. 12:00:35

Tölgyessy a liberalizmust kéri számon a kormányon. Úgy tesz, mintha a globális érdek teljes és maradéktalan kiszolgálása lenne az egyetlen lehetőség a magyar fejlődésre. Érthetetlen, hogy az MTA számos olyan személyt támogat és hagy meg pozícióban, aki nyíltan vállalja, a teljes magyar érdek lebontását egyes nemzetközi társaságok érdekcsoportok akaratának megfelelően. Azért beszél egy újabb és teljes rendszer váltás szükségességéről. Fel kell ismernünk, hogy a magyar elit egy része erőteljesen magyarellenes. Hagyományosan a közigazgatás kisurai királyai, illetve a nagy közintézmények azok az ellenálló bázisok, amiben a "túlélés" számukra biztosított. Rzek az intézmények azonban közpénzből finanszírozottak, s ezt a közpénzt azok adózzák, akik érdekei ellen ma Tölgyessy és társai dolgozatokat ír és írt régebben is. Úgy gondolom, a szabad demokratáknak és erőszakos destruktív eszméinek soha nem volt, és nem lesz valódi létjogosultsága magyarországon.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.07. 12:06:29

@conchita wurst: "Kínában sincs demokrácia, de piacgzdaság van, és pár év múlva a világ legnagyobb gazdaságává válik. "

Kína erejét a 70-es években történt népességrobbanás adja, amit azért történt mert megszüntették az éhínséget. Született majd 1 milliárd munkás. Azonban ezek 10-20 év múlva kenyeret, egészségügyi ellátást kérő idősek lesznek.
Kína vállalati adóssága jelenleg a GP 250 százaléka.
Szóval nézzük majd meg Kínát 10-15-20 év múlva!

$pi$ 2017.01.07. 12:08:38

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: "a muszlim, hindu meg maradhatnak mert ők legalább lojálisak és ezerszer jobban integrálódnak a brit társadalomba. "

Ó, igen, a muszlimok például híresek arról, hogy milyen jól indegrálódnak a brit társadalomba. Mesélj még ilyeneket! :D

Domoka1 2017.01.07. 12:09:51

Éljen a magyar liberalizmus és megjelenítői: Kuncze G, Kiss J, Pethö I, Kulka J Fodor G, Tölgyessy P, mint elnök urak! Tamás Gáspár M, Bauer T, Horn G, Demszky G, mint élharcosok. Köszönjük Nektek, hogy munkásságotok megalapozta a jobboldali hatalmat. Bár politikai eszmétek még döglődik az eu-ban, de egyre kevesebb helyen éli túl a krízist. Úgy örülök, mikor osztjátok az észt, mint annak, mikor a civil bajuszosok, filozófusok, karácsonyok mutatják az utat az elvetélt balosoknak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.07. 12:10:06

@salamander: "Tölgyessy a liberalizmust kéri számon a kormányon. Úgy tesz, mintha a globális érdek teljes és maradéktalan kiszolgálása lenne az egyetlen lehetőség a magyar fejlődésre."

Seggfej vagy. Te is kevered a liberalizmus és a neoliberalizmust, mint a legtöbb idióta.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.07. 12:11:01

@$pi$: Mi van bukott devizahiteleske? Tudod már mi a devizatartalék szerepe az importban?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.07. 12:14:32

@E.Katolnai: Látom megint gyűlölködsz, burkoltan fenyegetőzől, és még te vallod magad hívő embernek? Az csak egy álca a mocskos lelkeden, nem valódi hit.

kodacx 2017.01.07. 12:15:24

@lippsi vagy?:
"Tanulságos végignézni, mivé lett az egykori libsi élcsapat politikusai. Legtöbbjüknek már a nevére is alig emléxünk..."

Ebből inkább az jön le, hogy a mostani ellenzékből az évek során eltűntek, kikoptak a tehetségtelen, erőtlen figurák, az idióták, a színtisztán seggnyalók...na és akkor most nézzük meg a FideSS-t!

conchita wurst 2017.01.07. 12:22:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Kínában nincs TB, úgyhogy az állam nem fog becsődölni. A vállalati adósság tulajdonosai is kínaiak.

De persze fontos ok, hogy sokan vannak. Szerintem előny a diktatúra is ami tulképp ugyanaz mint a nemzetiszoci sikerrecept. Nyugodtan vállalkozhatsz, meggazdagodhatsz, amíg nem politizálsz a párt ellen és kínát szolgálod, exportálsz addig sztár vagy. És állami politika az ipari kémkedés és a technológialopás. Szóval nagyon pragmatikusak a sárgák.

És persze úgy hogy már nem teljesen meztelen seggüek, a növekedés is lassul, de még mindig a nyugati 4xese, tavaly 6.6 volt azt hiszem.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.07. 12:23:39

@E.Katolnai: Neked orvos kell. Legjobb a patológus lenne! :-))

E.Katolnai 2016.12.22 08:34:38
"egyre komolyabban el kell merengenünk ..."
nem merengeni kell, hanem felvenni a vallásköntösbe bújt undoritó ideológia (mahmutizmus) és elmebeteg gén-hulladék követőivel a harcot. Kiszórni őket Európából, vissza ahova valók. Mocskos, alantas banda: "gyilkolom a fattya!"

E.Katolnai 2016.12.22 08:19:49
Mocskos szajha! Ha a hülye, agymosott német nép nem zavarja el, akkor megérdemli sorsát.

E.Katolnai 2016.12.05 13:40:36
Nem baj, majd legközelebb ... kárpótlásul azonban megszabadultunk a magyargyűlölő dögevő digótól. Ez a dögevő kb, 8 hónappal ezelött beállitott 6 néger 'menekültel' anyja 9 szobás luxus, XIX. századi tuszkán házába, mondván_ "mutassunk jó példát mama a szegény menekültekkel" Az öregasszony idegrohamot kapott és megfenyegette fiát, ha nem kotródik el a négerekkel együtt, akkor kihivja a rendőrséget.
És most ez a jellemtelen néger-imádó tróger megy a jó büdös p.-ba ...

E.Katolnai 2016.10.13 08:29:10
Amerikában négyszer annyi hülye esik négyzetkilóméterekként, mint romániában és nyolcszor annyi, mint nálunk ... egy ilyen ostoba népség nem is érdemel különb vezetőt a szajha clintonnénál.

E.Katolnai 2016.10.09 13:39:43
nehéz az ilyen mocskos szájú undormányt olvasni, miért nem mosod ki a fostos pofádat mielőtt leülsz egy cikket összehozni?

E.Katolnai 2016.10.08 14:27:30
Fáj a hazaáruló labancoknak az újabb nyakas, nem kell félni jön még néhány.
Kevesen vagytok, nincs mögöttetek a magyar nép, és a magyar nép mégegyszer nem engedi fajtátokat közel a hatalomhoz. Levehetitek a bőröndöket a szekrény tetejéről, nem fogtok hiányozni!

E.Katolnai 2016.09.10 04:28:49
Egy kurd portál leközölte és fényképpel bizonyitotta, h ez a mohamedán féreg az al-nuszra front tagja volt: nem megrugni, hanem megtaposni kellett volna. A lefejezett, megcsonkitott embereket kell sajnálgatni és nem a szunnita-vahabi féreg terroristákat, mint az al-nuszra vagy az isis tetveit.
Ezek nem "menekültek", hanem agressziv betolakodók, akiket el kéne zavarni a francba. Sajna azért jönnek még mindig, mert gyengék vagyunk, kihasználják mulyaságunkat, pont ütni-vágni-rugdalni kéne ezeket, mert másképp ők fognak minket elintézni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.07. 12:25:16

@conchita wurst: Áh! Nem lesz semmilyen probléma 500 millió éhező, orvosi ellátás nélküli nyugdíjasból.

SJobs 2017.01.07. 12:27:01

Nyolc eve megy a rugo a naci Orbanrol es a legendajarol. Hogy a faszba nem untatok ezt meg meg.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.07. 12:31:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "500 millió éhező, orvosi ellátás nélküli nyugdíjasból."

Mese 2050-ből:
- Áhh, nem szívesen lennék most a kínaiak helyében! - mondta a magyar nyugdíjas, és csendben éhenhalt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.07. 12:34:51

@miketbeszéltek:

Na látod, én éppen azt tisztelem Orbánban, hogy NEM épít modern, konzervatív, jobboldali rendszert.

alfacharlybravo 2017.01.07. 12:35:43

@Magyaur: Furcsa ez a szét rablás, a becsületes libsik idején, amikor minden csodálatosan működöt, nem volt korrupció sem állami pénzek lenyúlása, dübörgött a gazdaság száguldott a pannon puma, az állam adósság 56% ról 84% ra nőtt, csak egy 30 milliárdos IMF EU kölcsön mentette meg az országot a csődtől. Ez gonosz Fidesz meg nem győzi elkölteni az állami bevételeket, hogy ne legyen null szaldós a költségvetés. Hogy van ez?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.07. 12:35:45

@miketbeszéltek:

Mivel nyilvánvaló, hogy nincs gazdám, ezt felesleges volt cáfolnom.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.07. 12:36:31

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Ez nézőpont kérdése. Liberális szempontból ez kétségtelenül így van. De én nem vagyok liberális.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.07. 12:38:11

@alfacharlybravo: "Ez gonosz Fidesz meg nem győzi elkölteni az állami bevételeket"

... amiket az oktatásból, egészségügyből és a szegényektől rabolt. Igazi anti-robinhúd.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.07. 12:38:32

@toportyánzsóti:

Több helyen szerepel a médiánk. Hozzászólás azért nincs, mert pár hónapja feketelistára tett az Index szerkesztősége.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.07. 12:39:20

@maxval bircaman elemző: Soros hazafi nézőpontból patrióta. Készséggel elhiszem, hogy nem vagy hazafi, nem kell bizonygatnod.

miketbeszéltek 2017.01.07. 12:42:35

@maxval bircaman elemző: " én éppen azt tisztelem Orbánban, hogy NEM épít modern, konzervatív, jobboldali rendszert." Hanem azt a keleti modellt utánozza, amely Oroszországban több száz évre konzerválta a feudalizmus válságát:-)

alfacharlybravo 2017.01.07. 12:44:13

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Bizonyára egy becsületes liberális államcsőd sokat segítene az oktatáson, az egészségügyön és a szegényeken,mert a liberális intézményesített ország kifosztás az igen az legalább a költséges világuralom fenntartásához járul hozzá.

conchita wurst 2017.01.07. 12:44:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Persze hogy nem lesz. Az lesz ami nálunk volt 100 éve. Halálukig melóznak aztán egy nap felkelnek, és meghalnak. Probléma annyiban lesz, hogy ott tradicionálisan a család segít az időseken.

Szalay Miklós 2017.01.07. 12:48:57

Nem. Egy épkézláb baloldal elég volna hozzá.

Amúgy akit kicsit közelebbről érdekelne a politikai (és gazdasági) bal- és jobboldal mibenléte, az ezt nézze meg:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid073

(A legfelső sor a kép tetején, "Bal oldal - Jobb oldal". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

toportyánzsóti 2017.01.07. 12:52:41

@maxval bircaman elemző: Fekete lista előtt sem volt csak pár agyhalált lábon hordó a fajtádbul,pedig évek óta erőlködtök ohrana bérencek.

2017.01.07. 13:16:48

@lippsi vagy?:

2017.01.01. óta tag. 0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2017.01.07. 13:20:09

@Brix: "Mi lenne itt, ha baloldali kormàny lenne? Migràns-kàosz, erőszak, bizonytalansàg...A korrupció sem lenne kisebb, mint most..."

Hazudsz, újfent. Ki vagy te, az új Nostradamus? Szerintem, nem: csak egy egyszerű Orbán-csicska, aki szerencsent mosdat mindennap. Egy véglény, aki igazolni próbálja, hogy jó dolog, ha a fityeszes maffia tovább lop.

@SJobs: "Nyolc eve megy a rugo a naci Orbanrol es a legendajarol. Hogy a faszba nem untatok ezt meg meg."

Valahogy ti sem unjátok még az ország kirablását.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2017.01.07. 13:24:08

@SJobs: legenda? Nézz utána Hitlerék hatalomra kerülésének és azt követő működésüknek! Csak a führerednek (most épp) nem a zsidók vannak útjában, hanem a menekültek és a betegek, öregek.

2017.01.07. 13:27:34

@SJobs:

SJobs 0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2009.02.23. óta tag.

gaston 2017.01.07. 13:30:32

@SJobs: Hát ezt nem ertem én sem. Minél inkább módosítanák a balosok a fennálló dolgokat, annál inkább nehezebb nekik. Az emberek érzik a különbséget. Az egy dolog, hogy sokaknak jobb most, biztosan van nagyon sok vesztes is. De az a letargikus, agyhalott, korrupt állapot, ami itt a baloldali kormányok alatt volt, senkinek nem hiányzik.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.07. 13:34:45

@miketbeszéltek:

Orbánt azóta támogatom, mióta elindult populista irányba. Ameddig szimpla konzlib jobbközép volt, ellen voltam.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.07. 13:38:23

@Larry Silverstein:

Еgyszerű proletár vagyok, nincs pénzem repülős luxusutakra. Busszal közlekedem.

2017.01.07. 13:38:27

@Larry Silverstein: 'Szóval, el tudnád nekem mondani, hogy mi az újságírás és a fizetett kormánypropaganda közötti különbség?'

- majd a most kirúgott szabotőrök, meg a Népszabi ex-gárdája bemutatja a saját pénzén. "

Retardált barom. Nem az volt a kérdés, hogy kik tudják, hanem hogy te tudod-e?
Ismered azt a szót, hogy "te"? Nos, menni fog? Akkor halljuk!

2017.01.07. 13:42:20

@maxval bircaman elemző: "Еgyszerű proletár vagyok, nincs pénzem repülős luxusutakra. Busszal közlekedem."

Halottas kocsival mikor fogsz? Egyébként is már megint azt hittem, hogy megdöglöttél. Az egyszerűségedhez valóban nincs mit hozzátenni, pont olyan, mint a kétharmad. Nem lehet, hogy te is ott bégettél a békamenetben?

vajdasagi 2017.01.07. 13:45:32

@Parasztlengő az imperialistáknak: "Változik a gazdaság, de nincs semmi dráma."

Nem is most van dráma. Az a kanyar után jön, mondjuk 10-20 év múlva, de most kéne rá készülni.
Én nem is kell 50%, talán 20% is elég volna. A többiek meg ezek farvizén megvolnának. De az a baj, hogy nem felfelé haladunk ezzel a számmal, hanem éppen lefelé.

Attl, hogy Te nem látod, hogy baj közeleg, az még tény marad.

bioLarzen 2017.01.07. 13:47:44

Ez ugyanaz a Tölgyessy, aki úgy jó 15 éve, az SZDSZ-es kaland után még azt vezette le matematikusi precizitással, hogy orbán az egyetlen reális megoldás, ugye?

bioLarzen 2017.01.07. 13:51:48

" vagyis az egyenlő pályák, egyenlő esélyek törvények által védett elvét rég kikukázták."

Tisztelettel: a "kikukázás" azt jelenti, hogy a kukából szedték ki - vagyis kiguberálták. Azt hiszem, a szerző pont ennek ellentétére gondolt.

Larry Silverstein 2017.01.07. 13:54:38

@maxval bircaman elemző: Görögbe sokszor olcsóbb a repülés, te meg nem vagy onnan messze. A balkáni fővárosokba eddig nem mentek Bp-ről fapadosok, azért gondoltam.

pamut 2017.01.07. 13:58:52

Lényegében az Orbán-rendszer az új Kádár-rendszer, teljesen természetes hogy csak rendszerváltás lehet a vége. Csak a seggnyalók tagadják.

Larry Silverstein 2017.01.07. 14:05:04

@pamut: Igazad van! Ha a 2010est rendszerváltásnak fogjuk fel, akkor Orbán vége is az lesz. Csak még nem látszik, mikor.

lippsi vagy? 2017.01.07. 14:09:25

@je suis chauve:
Te tényleg nagyon retardált lehetsz, ha még saját magadhoz sem bírsz következetes maradni

Elkezdtél beszélni a nyugat-európai erős gazdaságú országokról, aztán nem bírod felfogni hogy ezek az államok nem 1945 után tettek szert a gazdasági potenciáljukra. Azért jobbak gazdaságilag nálunk, mert mindig is azok voltak úgy 3-400 évre visszamenően. És mert a kőkemény kapitalista (nem libsi, nem szocdem) időszak gazdaggá tette őket, van miből osztogatni olyan módon, ami tékozlás lett volna az egykori kapitalisták szemében

Nálunk meg fordítva, az osztogatással kezdené az összes zakkant agyú kommancs és libbant, na persze hitelből, mint ahogy Horn, Medgyessy, Gyurcsány, sőt részben Bajnai is tette. Most meg ráadásul a migrincseknek osztanák a zsét, hadd hordják szét a világ minden tájára, itt meg csak a leharcolt ország marad

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.07. 14:10:48

@lippsi vagy?:

Államadósság
2010 április 19330 milliárd
2016 október 25000 milliárd

GDP arányos államadósság
2010 április 82,5% - 11,5% manyup =71%
2016 október 75%

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.07. 14:11:51

@conchita wurst: " Probléma annyiban lesz, hogy ott tradicionálisan a család segít az időseken."
Aha. Amikor ott egy gyerekes a családmodell.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.07. 14:12:54

@alfacharlybravo: Neked is.

Államadósság
2010 április 19330 milliárd
2016 október 25000 milliárd

GDP arányos államadósság
2010 április 82,5% - 11,5% manyup =71%
2016 október 75%

dunántúli gyerek 2017.01.07. 14:15:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az államadósság bruttó száma mellé tedd oda a GDP bruttó mennyiségét is.

Ez a kivonósdi se rossz. Miért nem vonunk le 20%-ot a 2010es államadósságból? Akkor még hülyébb az Orbán.

pamut 2017.01.07. 14:19:28

@Larry Silverstein:

szia te kollaboráns magyargyűlölő fideszmaffiózó, ma hány kamunikkeddel trollkodod szét a blogokat, ahogy azt Göbbelsz Viktor megbízod előírta neked?

2017.01.07. 14:19:53

@lippsi vagy?: A neoliberális gazdasági modell válságáról volt szó elsősorban, a tőkefelhalmozásról egyáltalán nem esett említés. Most próbálsz olyasmit előadni mintha én valamiről írtam volna, amiről nem esett szó. Meglehetősen értelmetlen és felesleges kavarás ez. A jelenlegi globális gazdasági elit a neoliberális gazdasági rendszer alapjain termeli, szerzi a gazdasági erejét és nem a 200 év előtt működő eszközök segítségével. Vagy úgy gondolod, hogy a BP például gőzmozdonnyal szállíttatja az olajat? A személyeskedő megjegyzéseiddel, logikátlan és érvnek álcázott homályos sztereotípiákkal pedig nem tudsz kizökkenteni. Ezzel a tudással még uv-zni sem engednének pubi, sehol.

pamut 2017.01.07. 14:21:34

@dunántúli gyerek: :DDD és a lenyúlt manyup vagyon hány %-a volt a GDP-nek? és most hol van az a 3 billió ft? HOL A PÉNZ? Hol van a magyarok megtakarítása? Mert az államadósság abból nem csökkent?

és a GDP hány %-át kitevő segélyt zúdított az országra az EU, csak tavaly? hát még az elmúlt években? Miért nincs már rég 50%- alatt az adósság, ha egyszer azt hazudta az orbánmaffia hogy az a fő ellenség, azt kell leküzdeni, és lett volna bőven is rá pénz az EU-segélyek meg a manyup miatt?

lippsi vagy? 2017.01.07. 14:21:52

@kodacx:
"a mostani ellenzékből az évek során eltűntek, kikoptak a tehetségtelen, erőtlen figurák, az idióták, a színtisztán seggnyalók..."

Egyetlen markáns figurája van a zellenzéknek: Gyurcsányi. Schiffer volt még egy önálló gondolkodású vezető, de kiszállt, és jó oka volt rá

A szocik között a dörzsölt öreg vezető gárda nyuggernek vonult, az újakra pedig tökéletesen ráillik amit írtál: tehetségtelen, erőtlen figurák, idióták, színtisztán seggnyalók. Vonát tartom még egy jó adottságokkal rendelkező politikusnak (ezzel együtt is szinte biztos kudarc a jövője), de alatta nagy űr tátong, amibe talán jobb is nem belenézni

pamut 2017.01.07. 14:24:18

Kollaboráns fideszbűnözők, mit szóltok hozzá egy őrült olajsejt 4 milliárdot költ a dolgozószobájára?

ja nem is egy olajsejt, hanem egy utolsó afrikai diktátor játszik fáraót és szórja a picsába szét az alattvalói pénzét!

ja nem is egy afrikai diktátor, hanem orbán teszi ezt!

ugye ti magyargyűlölők ennek is örültök hisz pocsékolják a magyarok pénzét őrült megalomán luxusra, nektek ez biztos nagyon tetszik!

lippsi vagy? 2017.01.07. 14:25:22

@je suis chauve:
Szerintem leragadtál valahol a cargo cult szintjén, és annyit értesz a fehér ember jólétéről mint a kőkorszaki kultúrában rekedt bennszülöttek

pamut 2017.01.07. 14:28:40

@dunántúli gyerek:
:DDD te tényleg ennyire hülye vagy? :D azt sem fogod fel, hogy ha az adósságcsökkentésre fordították volna a pénzt, akkor csökkent volna az adósság? :D
és mi van az EU-pénzekkel, arra már egy ostoba választ sem mersz adni?

dunántúli gyerek 2017.01.07. 14:29:43

@je suis chauve: Ez teljes hülyeség.

Az USA 1890 óta a világ 1. pénzügyi hatalma. És még utána sem volt sokáig liberális demokrácia. Azóta a súlyából fokozatosan veszít.

Németország 1900ban a világ 2. pénzügyi hatalma lett, császárság volt, ma az 5-6.

Anglia, Fra, szintén nem voltak demokráciák amikor még a mainál nagyobb súlyuk volt a világgazdaságban.

2017.01.07. 14:30:34

@lippsi vagy?: Nem hiszem, hogy a leírtak alapján ez derülne ki. Sajnálom ezt nem tudom elfogadni érvként, a legkevesebb hogy nem túl cizellált a megfogalmazásod és akár csak a pár éves múltamra is visszatekintve ennek az ellenkezőjét tapasztaltam.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2017.01.07. 14:30:46

"Orbánt csak egy újabb rendszerváltással lehet elkergetni"

Évek óta ezt pofázom. De persze, ha egy ismert ember nyilatkozza, arra jobban felfigyelnek.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 14:35:14

@pamut: Tévedsz.

Nem egyzserre használták fel adósssáőgcsökkentésre, hanem 2015ig.

Ami ugyanis kimaradt a számításodból, mielőtt nicket cseréltél

'GDP arányos államadósság
2010 április 82,5% - 11,5% manyup =71%
2016 október 75%'

Az az éves deficit, ami 2011 után átlag 2,8% lett a korábbi 8 éves átlag 5,3%-ról........x2012,2013,2014,2015 és hopp meg is van a Manyup-pénz.

2017.01.07. 14:37:55

@dunántúli gyerek: Próbálj meg utánajárni mi az a neoliberális gazdasági modell, nem ideológiáról van szó. Ez egyetemi tananyag. Laikusként szerintem nem kéne kioktatnotok tényeket közlő forrásokat, mivel csak forrásanyagot használtam főként és nem légből kapott ismereteket. Te itt megtörtént folyamatokat próbálsz semmisé tenni, főként az a vicc ebben, hogy liberális demokrácia megfogalmazásról nem is volt szó. Láthatóan nem érted mi az amiről írtam. Látható hogy fogalmad sincs a hétfői klubról, a "Chicago Boys"-ról, miért volt Chile anno kísérleti terep, stb. Sejtem, hogy jól esik névtelenül és vagdalkozva bárkit kioktatni, valami homályos, félművelt és sztereotip ismeretanyagra hivatkozva, de azért jobb végigseggelni egy egy félévet az előadóteremben mint a tévét nézni és rohadt okosnak érezni magadat.

lippsi vagy? 2017.01.07. 14:42:16

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:
"a nyugati népek egyike sem nem olyan ostoba mint ti orbán szolgák, hanem a többség megérti és támogatja, hogy akit üldöznek a hazájában az megérdemli a menedékjogot. "

Ilyen az, amikor a libsi elhiszi a saját hazugságait. De itt van egy reálisabb adatsor, böngészgesd ha olvasni bírod

www.google.hu/search?

pamut 2017.01.07. 14:49:47

@dunántúli gyerek:
:DDD te komolyan ennyire ostoba vagy fidesztroll? :DDD Először is azt akarod bemesélni hogy direkt elhúzták évekre a törlesztést, hogy még a kamatokat is jó sokáig fizetssék a magyarokkal, utána meg azt hogy az egészet kifizették törlesztésre, noha még a MAI NAPIG sem éri el az adósság azt a szintet, amennyi akkor lenne ha a mqnyupot levonnánk a 80%-ból? :DDDD

Miközben még arra is gyáva vagy hogy akár csak említsd azt a több 10%-nyi EU-segélyt amit az elmúlt években zúdult az országra?

HOL VAN A PÉNZ????
Hová basztátok el, mert az adósságra nem!!!

ja és ne csak a 3 billió manyup 11,5%-kával számolja, hanem azzal a további sok száz milliárddal, amit azóta azzal spórolt meg a maffikormányod hogy beszántotta manyupot, így a havi 30, évi 360 milliárdos befizetés is megmaradt!

HOL A PÉNZ, KOLLABORÁNS, hol van?
Miért nincs már régen 50% alatt az államadósság?

MENNYI? 98 MI 98? A NÉPSZAVAZÁS EREDMÉNYE 2017.01.07. 14:51:16

"Tölgyessy: Orbánt csak egy újabb rendszerváltással lehet elkergetni"

Ez marhasag. A baloldalanak bizony bele kell torodnie, hogy Orban halalaig vagyis akar meg 30-40 evig miniszterelnok marad.
A kovetkezo 40 evben nem rugnak labdaba, valasztani is feleseges elmeniuk.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 15:00:34

@pamut: 'noha még a MAI NAPIG sem éri el az adósság azt a szintet, amennyi akkor lenne ha a mqnyupot levonnánk a 80%-ból? '

Nincs olyan ország a világon ahol a nominális adósság lefelé menne, s ez nem is cél.

+ nem 80ból, nem is 82,5ből hanem + a szoci deficit felezése x 4 év (ha nem ezt csinálták volna kiadásokat kellett volna vágni) + nem mind ment adóssságcsökkentésre: gazdasagtv.hu/makrogazdasag/2015-03-13/es-akkor-vegleg-eltunt-a-manyup-os-alapbol-a-penz

Mi az hogy EU segély? Először ezt fogd fel aztán továbbléphetünk arra.

kodacx 2017.01.07. 15:07:14

@lippsi vagy?:
Hogy a Schiffert mivel zsarolták, vagy mivel kenték meg, azt nem tudom...
De ennek az egésznek én egyetlen olvasatát látom:
Ma, ebben az országban tisztességes, hozzáértő ember NEM MEGY és NEM AKAR, vagy ha akarna, nem IS JUTHAT a politika közelébe!
Mert a fent lévő csúcsragadozók kinyírják...féltik a posztjukat...vagy egyenesen a szabadságukat!

Halibuli 2017.01.07. 15:12:15

Minél elébb látni szeretném ahogy az ország egyik fele imádkozni, a másik fele lehugyozni jár az Orbán emlékműhöz.

Visceroid 2017.01.07. 15:12:48

Jó, ok, értem én, hogy Orbán lesz az örökös uralkodó, mert Fletó 10 évvel ezelőtt elkúrta. Rendben van. De az embereket nem érdekli a saját jövőjük? Szeretnek diktatúrában élni? Vagy mát tényleg csak a fideszesek maradtak itthon, a többiek meg szép csendben elhúztak a világ boldogabbik felére, és akkor ezzel ezt a magyar népet le is tudhatjuk, az utolsó kapcsolja le a villanyt.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 15:12:50

@kodacx: Melyik másik országokban próbáltad?

lippsi vagy? 2017.01.07. 15:12:57

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:
Itt van még egy érdekes felmérés ami még akkor készült, amikor a német felső vezetés döntött a migrincsek tömeges beengedéséről. 61%-a németeknek ellenezte az európán kívülről érkező bevándorlást, 81% pedig az illegálisan érkezők beengedését. Ez a szám azóta még nagyobbra növekedett, nem véletlen, hogy titkolják vagy ügyesen becsomagolják a felmérések eredményeit

www.pi-news.net/2015/02/mehrheit-der-deutschen-lehnt-zuwanderung-ab/

Ennyit ér a demokráciáról akotott felfogásotok

A német demokrácia

pamut 2017.01.07. 15:17:21

@dunántúli gyerek:
:DDDD
bazdmeg ott van az általad idézett szöveben hogy "%", erre nominális hablattyal jössz? :D
vagy nem beszélsz magyarul?

EZT kérdeztem:
hogy lehet hogy a mai napig nem süllyedt 70% alá az adósság, noha már sok éve elloptátok a magyarok nyugdíjmegtakarítását? és ne hazudj nekem 82,5-et bazdmeg ezt csak a nyuggereknek add elő a fórumon, ők talán beveszik. persze értem hogy direkt hazudsz hogy addig se arról legyen szó hogy HOL VAN A PÉNZ??? mert államdósságra nem fizette ki a maffia, tehát HOL VAN???

És pláne hogy hogy nincs 50% alatt aza dósság, figyelmebe véve a sok euró-milliárd EU-segélyt? Ne menekülj abba hogy nem beszélsz magyarul, te gyáva kollaboráns!

HOL A MANYUP PÉNZ?????????????

pamut 2017.01.07. 15:18:39

Hé, komcsik,

Az milyen már hogy még Kádár se költött milliárdokat a dolgozószobájára, még ő sem baszta el ilyen provokatívan a magyarok pénzét, de a ti gazdátok igen? :D

Ugye élvezitek a magyarok megalázását?

lippsi vagy? 2017.01.07. 15:18:48

@kodacx:
"Hogy a Schiffert mivel zsarolták, vagy mivel kenték meg, azt nem tudom..."

MIndig is zsarolták, még a családja is, nem beszélve a hitsorsosairól, meg a baloldali gyűlölködőkről

hvg.hu/itthon/20161130_schiffer_andras_demokrata_interju

Jakab.gipsz 2017.01.07. 15:20:37

Ezeket a Tölgyessy féle politológus (Mekk Elekeket-mestereket) kellenen elzavarni a jó búbánatba.
Itt lebzselt a parlamentbe, hallgatott mint szamóca a fűbe, és aztán hirtelen megvilágosodott.
A Fidesz nem eléggé pluralista, kezd megtelni a kassza, ideje ismét kifosztani.
Nehogy egy kicsit is lélegzetvételhez jussanak a magyarok.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 15:21:05

@pamut: Ti loptátok el a magyarok nyugdíjmegtakarítását, Orbán pedig, talán elsőként, megvédte.

Ma már sehol sincs kötelező állami-mutyi manyup.

Visceroid 2017.01.07. 15:22:40

@dunántúli gyerek: "jaj-jaj, mi lesz itt "

Mi lenne? Hosszú távú szívás az itthon maradottaknak. A béka szépen megfő a lassan forró vízben. Ha ez nektek jó, élvezzétek!

lippsi vagy? 2017.01.07. 15:22:57

@kodacx:
"Ma, ebben az országban tisztességes, hozzáértő ember NEM MEGY és NEM AKAR, vagy ha akarna, nem IS JUTHAT a politika közelébe!"

Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat, jobb is hogy nem jutnak ilyenek a hatalom közelébe. Fogalmuk nincs a demokratikus minimumról, nem értik meg a parlamentáris rendszer alapjait, a politikai sikert pedig az ellenfél bedutyizása jelenti

$pi$ 2017.01.07. 15:24:26

@Visceroid: "Szeretnek diktatúrában élni?"

Lehet. Az emberek szeretnek diktatúrában élni, azért szavaznak mindig az orbánra... vagy... csak egy ötlet, de mi van, ha igaz? Mi van, ha nincs is diktatúra b+, hanem az a pár elmebeteg blogger meg pamut féle hozzászóló, aki állandóan diktatúráról beszél simán csak idióta? Simán hazudnak? Lehet? Lehetséges, hogy nincs is kib.szott diktatúra csak próbálják páran hülyíteni az őstermelőket?

Gondolkodj b+!

$pi$ 2017.01.07. 15:27:22

@Visceroid: "Mi lenne? Hosszú távú szívás az itthon maradottaknak."

Jó nagy szívás, idén körülbelül 15% adót fizettem vállalkozóként, jövőre cirka 5%-ot fogok. hatalmas szívás, bárcsak visszajönnének a gyurcsányék, akkor újra lehetne 50% az adóm. Jajj, nagyon nagy a szívás nekem most, nem is tudom miért szavazok majd megint a fideszre, mikor világbajnok 5% adót fizetek. Európa segíts!

pamut 2017.01.07. 15:29:34

@dunántúli gyerek: :DDDD ha a szocik ellopták, te kretén degenerált idióta, hogy tudta orbán is ellopni?

már a látszatára sem bírsz adni hogy ne beszélsz totálisan összevissza? :DDD

HOL A PÉNZ?????

pamut 2017.01.07. 15:30:47

@Visceroid:
Az emberek áldozatai a totális göbbelszi manipulációnak, ne az áldozatokat hibáztasd hanem azokat akik széthülyítik őket, pont úgy egyébként ahogy a ruszkiknál is putyinék.

gesol 2017.01.07. 15:31:15

@dunántúli gyerek: Szvsz Orbán csak óvatosan álljon ehhez az "Orbán azt árulja amit kér a nép."-hez.
Ha a "népen" múlik, még mindig lennének nyilvános akasztások meg gladiátor-viadalok...és nehogy a végén a nép megint lámpavasat akarjon...

dunántúli gyerek 2017.01.07. 15:34:12

@gesol: Orbán az ország kiemelkedően legokosabb politikusa 90 óta, még arra is lesz gondja(illetve már van), hogy a feszültségelet kontrollált szelepeken vezessék le az emberek.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 15:36:15

@pamut: Épp ezt mondom, hogy nem lopta el, hanem megvédte.

Bár igaz, azoknak akik kölcsönadtak nekünk az államadósságra, akiknek ezért kamatot fizettünk, illetve akik a manyup pénzt magáncégekben kezelték, Orbán tette lopás.

pamut 2017.01.07. 15:42:42

@dunántúli gyerek:
vadbarom, ha megvédte akkor HOL VAN???

ezt kérdezem tőled mióta, HOL VAN A 3 BILLIÓ?

Hová kúrtátok el miután elloptátok?

És miért nincs még 50% alatt az államadósság, tekintettel az EU bődületes segélyeire, a sok ezer milliárdra??

2017.01.07. 15:52:26

@dunántúli gyerek: Hol a zsé, Pumukli? Ez volt a kérdés, vagy te sem tudsz magyarul értelmezni? Ne hadoválj az államadósságról, mert annak csak töredéke volt a manyup. A vezéred azért lopta el azt a pénzt, mert az öngondoskodást akarta felszámolni, ráadásul rájött, hogy a rendszerben szereplők között túnyomó részt potyautasok vannak, így mindenképpen azoktól kell elvenni, akik becsületesen tolták a rendszert, ha nyugdíjat akarnak fizetni a rengeteg zsebbe fizetett, be nem jelentett potyázónak. Márpedig a hatalom emberei, vállalkozói (akik közül sokan a törvényhozásban is aktívan részt vettek) kényszerítették ebbe a zsákutcába még az átlag fideszes prosztót is. Úgyhogy, ne maszatold itt a szart, mert nem esztétikus, ráadásul bűzlik is.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 15:53:11

@pamut: Mondtam, hogy hol van. Ott van a nagy szoci éves deficit helyén, minden évben.

Amiért kamatot fizettünk 1x a növekvő államadósság miatt, másszor a kezelő cégeknek a jutalékra. A nyugdíjpénz egy része évekig nem folyt be az államkasszába, a kifizetéseket viszont az állam állta.

Érted te ezt, nem vagy hülye gyerek.

Tizenötmillió Magyarok 2017.01.07. 15:53:30

@pamut: Nem latjatok mennyire nevetsegesek vagytok, hogy 6 ev alatt semmi mast nem tudtatok kitalalni, mint hogy a primitiv emberi irigysegre alapoztok.

De az emberek mar az irigyseget is leszarjak, mert az Orban sosem latott gazdagsagot es fejlodest hozott az orszagba. Es a gazdasagnal, csak az orszag politikai tekintelye, befolyasa emelkedett jobban. Az emberek buszkek az orszagukra es a miniszterelnokukre, aki mostanra Europa meghatarozo politikusava valt.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 15:54:50

@kopasz barmok mindenhol: Az öngondoskodásnak ehhez semmi köze. Az államnak meg pláne nincs hozzá köze. Bemész akármelyik nyugdíjbiztosítóhoz és öngondoskodsz.

pamut 2017.01.07. 15:57:59

@dunántúli gyerek: idióta, milyen szoci deficitről beszélsz amikor a fideszmaffia van kormányon mióta lenyúlta a manyupot?

HOL A PÉNZ, KOLLABORÁNS????

És hol az a sok milliárd, amit az EU öntött erre az országra? Miért nincs már rég 50% alatt az adósság????

pamut 2017.01.07. 15:59:14

@Tizenötmillió Magyarok:

:DDDD

Tehát aki szerint nem kell 4 milliárdot elbaszni a magyarok pénzéből Orbán dolgozószobájára, az "irigy" :D

Ennyire aljas és cinikus még Kádár sem volt, gratulálok faszfej :D

dunántúli gyerek 2017.01.07. 15:59:28

@pamut: Ja és azóta nincs is deficit.

6.Lenin 2017.01.07. 15:59:45

@pamut:

"Hová kúrtátok el miután elloptátok?"

Nálam van, Megvan, mindent elástam a kertem végében,csak közben nem találom a kertem, a végét meg végkép nem.

azt talán még te is tudhatnád, hogy kölcsönt kérni a könnyebb, visszafizetni a nehezebb, bár talán csak hosszabb idő vagy képes értelmesen is gondolkodni, ha egyáltalán...

az eu-s pénzből nem lehet államadósságot csökkenteni, meghatározták mire is lehet felhasználni. Ez is magas neked ?

Értesz te egyáltalán valamihez, az ordibáláson kívül?

2017.01.07. 16:05:51

@gesol: Ez a bűnöző orbánista banda nem érdemli meg, hogy lámpavasra húzza a nép (még az hiányzana, hogy mártírokat csináljunk az utonállókból), ezeket rács mögött kellene mutogatni életük végéig, minden vagyonukat elkobozni (haveroktól, rokonoktól egyaránt, sőt még azoknak a kiskutyáitól is), a többi kárt meg a Kubatov elvtárs listája szerinti fideszes szavazókkal megfizettetni. Aki közülük pedig bemártja a rejtőzködő tolvajokat, az ússza meg a börtönt, de dolgozhasson 47 ezer forintért, szabadon. Aki feladja az évekig trollkodó fidesz csicskákat (fideszes agitátor elvtársakat), az tarthassa meg emezek elkobzott vagyonát. A trollok kapjanak nyilvánosan 25 botütést, akasszanak a nyakukba "A tolvajok kollaboránsa voltam" táblát, és minden ütés után kiálthassák azt, hogy "imádtam a Viktort, bocsánatot kérek a magyaroktól".

dunántúli gyerek 2017.01.07. 16:08:05

@kopasz barmok mindenhol: Titeket látva valóban kedvem lenne imádni Viktort, pedig ő is csak egy halandó.

pamut 2017.01.07. 16:08:07

@dunántúli gyerek: ember, a deficit azért nincs mert az EU bődületes segélyt tol az országnak, a maffiavezér gazdád azonban saját maga mondta hogy az államadósság a fő ellenség, évekig hisztériáztatok hogy áááálamadssáá, jájájáj, akkor MIÉRT NINCS 50% alatt az államdósság, amikor csak manyupból 70% alá lehetett volna vinni, és akkor még ott van az évi 360 milliárd befizetés, ami 6 év alatt újabb 2000 milliárd + EU ezermilliárdok, szóval HOL A PÉNZ, fideszes hazaáruló???

pamut 2017.01.07. 16:08:46

@6.Lenin: istenem de szar troll vagy, a szakma legalja :(

6.Lenin 2017.01.07. 16:09:30

@kopasz barmok mindenhol:

Rendben.
Visszafizetik nekem a ballibák az elmúlt évtizedek lopásait, annak töredékéből szívesen fizetek a bizonyított lopásért a mostani köcsögöknek akár csak nehogy bepisiljenek éjszakánként.

1ghost 2017.01.07. 16:09:36

@6.Lenin: @dunántúli gyerek: @Tizenötmillió Magyarok: @$pi$: satöbbbi, satöbbi...

Hehehe orbán tetves, fizetett ezernickű bérhazudozója! Hány nicken csámcsogod még ide, amit a gazdád kifosott?
Hiába hazudsz a tolvaj, korrupt gazdáddal együtt elqúrtátok, szétloptátok a hazát, az átlag magyarnak ma sokkal szarabbul megy mint 2010 előtt, rühell titeket mindenki, az emberek csak köpnek a fidesz nevének hallatán.

Szar dolog a szabad világ mi? Pocsék az igazságot hallani mi? Hogy itt nem ömlik az orbáni hazugságszenny az emberre mint a köztévében. De te azért próbálod köztévésíteni a netet, de hiába, mert rád is csak köpünk egyet, még egy évig, mielőtt a sitten kötsz ki megrohadni.

a nemzet fogatlan provokátora 2017.01.07. 16:11:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: El teccik feletkezni a 14 mrd eurónyi EU-IMF hitelről, amit az utolsó fillérig Orbánék fizettek vissza. Valamint a szocik alatt úgy nőtt az államadósság, hogy jelentős mértékű állami vagyont is eladtak.

6.Lenin 2017.01.07. 16:11:35

@pamut:

Szerinted az eus pénzeket szabadon felhasználhatnánk? Bármire?

dunántúli gyerek 2017.01.07. 16:13:31

@pamut: Az Eu források céltámogatások. Nem lehet őket törlesztésre fordítani.

6.Lenin 2017.01.07. 16:13:38

@1ghost:

Még mindig nem voltál orvosnál? Mire vársz?
Ezen a néven írok közel 10. éve. Miért is váltogatnám?

inebhedj - szerintem 2017.01.07. 16:16:34

Az a gond, hogy az indokolt és jogos kritikák közül is csak azok jutnak nagy nyilvánossághoz, amelyek megfogalmazói demokrácia érzékből a gyakorlatban már rég levizsgáztak (és megbuktak) - ilyen pl. Tölgyessy is. (Tessenek csak megnézegetni a Parlamentben viselt nagyvonalú átüléseinek történetét.)

Mivel nincs objektív igazság, a társadalom jobbára hitelesség és ellenszenv alapján dönt. Ellenben a leghitelesebb gondolat is ellehetetlenül, ha annak kimondását hiteltelenekre bízzuk. Az elmúlt 26 év hazai gazdaságpolitikája erre épül (hiteltelen személyekre és gondolatokra), amit maguk a létrehozók és haszonélvezők kritizálgatnak időről időre (a saját szerepüket ki nem domborítva). Így aztán nincs érdemi különbség mindenkori kormány, mindenkori ellenzék, és mindenkori haszonélvezők között, a különbségtétel iránti igényünket pedig belső (ál-)cicaharcaikkal pótoljuk.

De maga, a proletáröntudat nevelte nép is ilyen, szóval amikor arról olvasok, hogy Gyurcsányt, Orbánt és a hozzájuk hasonlókat a nép majd lámpavasra húzza, akkor megjelenik előttem a kép, ahogy uszkve 10 millió ember lökdösődik a kandelláber alatt, hogy felköthesse magát.

1ghost 2017.01.07. 16:18:51

@6.Lenin: Hehehe.... elqurtad, hozzászóltál a blogon, és mindeközben nem szoptad le orbán gazdád farkincáját.
Na! Ma erre a nickedre ne reméld a fizetésed, te gennyes, gerinctelen, szarházi orbánista bérhazudozó.

2017.01.07. 16:20:33

@dunántúli gyerek: Tényleg hülye vagy? Nem kértelek rá, hogy ne kenegesd a szart? A manyup éppen az öngondoskodást akarta elősegíteni, az embereket tudatossá tenni. Csak hogy ki fog derülni, a maffiához tartózó vállalkozások nem (vagy csak a minimális részt) fizették be a szavazó állampolgárok utáni terheknek. Magyarul, hogy te is értsd, meg a hozzád hasonló hülyék: a rendszerből éppen a törvényalkotók hagyták kilopni a pénzt. Utána meg azt hazudva, hogy Gyurcsány el akarja lopni a manyupot, ők meg megvédik, utonálló módszerekkel meglopták a magyar dolgozókat, amint megszerezték a kétharmadot a sok ingyenélő hülyétől. Ne akarj engem meggyőzni arról, hogy nem vagytok az ország történelmében a legkártékonyabb rablóbanda. A mongolok meg a törökök kismiskák hozzátok képest. Az oroszokat meg nem is mondom, nehogy megbántsam a mimóza putyinista lelkivilágotokat.
:)

gesol 2017.01.07. 16:20:39

@Parasztlengő az imperialistáknak: kár hogy nem lehet belenézni alternatív valóság-jövőkbe, mert úgy talán lenne létjogosúltsága a Trump meg Brexit választásokba. Így viszont nem marad más, mint gondolkozni és értelmezni a világot. Na ez az, ami a "tömegek" számára egyre nehezebb (pedig sorvezetőnek ott lenne számukra a történelem), ők már csak akkor eszmélnek, amikor már kénytelenek, de akkor általában már túl késő. A fanatikusak előtt pedig még azt követően sem oszlik a köd.

pamut 2017.01.07. 16:24:26

@dunántúli gyerek:
persze hogy nem lehet, viszont így felszabadul az a pénz amit egyébként saját erőből költött volna az adott célra az ország, tehát az EU segélyekkel igenis lehet számolni, az a miatt felszabaduló pénzből mér rég csökkenteni lehetett volna az adósságot.
komolyan már a síkhülyét kell játszanod? :)

és HOL VAN A 3 EZER MILLIÁRD amit, igazi kommunistaként, elloptatok a magyaroktól?

6.Lenin 2017.01.07. 16:24:37

@inebhedj - szerintem:

"De maga, a proletáröntudat nevelte nép is ilyen, "

Ezek szerint te tudod , hogy miként is gondolkodik 10 millió magyar?
Szerintem tévedsz, de nem vagy egyedül.

Amennyiben a politikusok többsége ismerné, hogy miként is gondolkodnak az emberek, képesek lennének válaszokat is találni a kérdéseikre.
Csak azokat képesek megszólítani-esetleg-akik hasonlóképpen gondolkodhatnak.
Ezért annyi a támogatottságuk.

pamut 2017.01.07. 16:25:03

@a nemzet fogatlan provokátora:

szia géza, ma hány néven beszélgetsz magaddal?

dunántúli gyerek 2017.01.07. 16:25:30

@kopasz barmok mindenhol: Az emberek meg nem kértek abból, hogy a pénzügyileg eddig legidiótább szoci-libsi kormány tanítsa meg őket a pénzzel bánni.

2017.01.07. 16:26:15

@MENNYI? 98 MI 98? A NÉPSZAVAZÁS EREDMÉNYE: "bele kell torodnie, hogy Orban halalaig vagyis akar meg 30-40 evig miniszterelnok marad."

De hisz pont ez a lényeg, amit te is írsz. Hogy Orbán egy rendszert épített, nem csak kormányt, hanem pont mint Kádár, az egész politikát, társadalmat, médiát, gazdaságot uralma alá hajtotta, ma már minden mindennel összefügg. Közbeszerzések, közpénzek, trafikok, stadionok, civil szervezetek, népfront (cöf) minden egy helyre van bekötve, a nemzethy lenyúlás rendszerébe. Pont mint Kádárnál a párt és állam összefonódása, csak Kádár magának nem lopott.
Orbán egy rendszert épített, amiben haláláig trónolhat, ezért igaz a poszt címe, Orbán leváltása csak rendszerváltással lehetséges. Rendszereket csak rendszerváltás söpörhet el, sima kormányváltás nem. Az Orbán köré épített rendszert mindenképp le kell majd bontani, ha elhalálozik, akár akkor is problémák, zavarok lehetnek a rendszerben, ha egy fideszes utód jön, aki ma még nem világos, hogy ki lehetne. De hogy a rendszer működtetői, az erőszakszervezetek és a közpénzek eltüntetésében közreműködő oligarchák akkor már királycsinálók lehetnek, az valószínű. Orbánnak még kezet csókol Lőrinc és a többiek, de egyszer majd ha Orbán halála után az utódjára kell rábólintani, akkor ezek a megyényi területeket bitorló kiskirályok majd eldöntik, hogy kivel tudnak és akarnak együttműködni.

Vona ezért is esélytelen. Simicska pettingjén kívül nincsenek dúsgazdag, beágyazott támogatói.

pamut 2017.01.07. 16:30:18

@dunántúli gyerek:
jaja, az emberek azt kérték hogy orbán basszon el a pénzükből 4 milliárdot a dolgozószobájára!

ja meg hogy állandóan lopjon, ezt is az emberek akarják!

hogy nem sül a pofádról a bőr, propagandista :)

dunántúli gyerek 2017.01.07. 16:30:44

@kopasz barmok mindenhol: 'utonálló módszerekkel meglopták a magyar dolgozókat, amint megszerezték a kétharmadot a sok ingyenélő hülyétől.'@pamut: 'HOL VAN A 3 EZER MILLIÁRD amit, igazi kommunistaként, elloptatok a magyaroktól?'

Balszerencsédre ezt már a stassbourgi bírónak is elmeséltétek, de nem adott nektek igazat.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/fontos_dontes_szuletett_nyugdijugyben_strasbourgban.543781.html

dunántúli gyerek 2017.01.07. 16:31:39

@pamut:' jaja, az emberek azt kérték hogy orbán basszon el a pénzükből 4 milliárdot a dolgozószobájára!'

Ez egy igaztalan kijelentés, aminek nincs valóság alapja.

2017.01.07. 16:33:11

@6.Lenin: Milyen ballibákról, meg milyen lopásokról beszélsz? Részletezhetnéd, de most maradjunk az általad szolgált bűnbandánál. Utána visszamehetünk az időben a tatárokig, de most a jelen fontosabb, amit lopkodnak, az most van, tehát segíthetnél a magyar népnek abban, hogy legalább nem véded a tolvaj pártodat.

gesol 2017.01.07. 16:33:42

@dunántúli gyerek: Orbán beírhatta volna a nevét aranybetűkkel a magyarok történelem könyvébe évszázadokra! Hidd' el, én szurkoltam neki. Sajnálatomra és az ország sajnálatára nem nőtt fel a feladathoz. Ő és a Fidesz a szégyenlapokra kerül és én komolyan sajnálom :(

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.07. 16:34:31

@gesol: Magyarországon Orbán mérsékelte a szélsőségeket, ami bizakodásra ad okot.

Európában viszont veszélyes a helyzet, bármi megtörténhet.

6.Lenin 2017.01.07. 16:36:59

@1ghost:

Nem is lenne logikus több néven írogatni-mert ha igaz, hogy váltogatom a nevem, akkor mindegyiket sokkal többet kellene írni a lóvéért, mert gondolom akinek esetleg fizetnek, a mennyiségért fizetnek. így logikusabb 1 néven sokat írni, de...
Miért is ne írhatnék akárhány néven, ha a rendszer-regisztrációs- ezt befogadja?
Tiltja valamilyen törvény?

Mindenképpen logikátlan amit írsz, szerintem válts valami értelmesre. Igaz, nekem tök mind1, azt írsz, amit jónak látsz, akárhány néven.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 16:38:36

@gesol: Oldalfüggetlenül tisztelt politikusa nincs az országnak az elmúlt 100 évből, s nincs ebben semmi csuda.

A saját korában Mátyást és Széchenyit is utálták, de mit számít az ma már? Sok idő kell, hogy leüllepedjenek a dolgok. Orbán minimálisan Tisza Kálmáni szintü helyet bérel magának a történelemkönyvekben, mint nagy konszolidátor, ha ma befejezi. De még többre is viheti.

Ez a meglátásom.

2017.01.07. 16:39:20

@pamut: Nem azt kérdeztem, hogy nemtom milyen bíróság mit mondott, hanem hogy hova lett a pénz, amit elloptatok a magyar dolgozóktól. Meg miért loptátok el?
Érted a kérdéseket vagy hozzak szótárt?
Olyan nehéz bevallani, hogy loptok és kiraboljátok a magyarok országát? Gyerünk már, magunk között vagyunk...

pamut 2017.01.07. 16:40:23

@dunántúli gyerek:
te hivatkozol az emberekre hivatásos fidesz-propagandista, mi van, csak nem az emberek akarata ellenére basz el a pénzünkből 4 milliárdot Orbán a dolgozójára?

6.Lenin 2017.01.07. 16:40:56

@kopasz barmok mindenhol:

Mondjuk az 50-es évektől + 12 év 90 utáni évek.
elsőként ők, aztán én is akár hajlandó vagyok, nekem még így is maradna, hiszen ők sokkal több kárt okoztak ennek az országnak.

pamut 2017.01.07. 16:41:23

@kopasz barmok mindenhol:

ebben igazad van, de ezt tuti nem nekem akartad címezni, hanem valamelyik faszfej fideszes kollaboráns bűnözőnek :)

Zalancelot 2017.01.07. 16:42:31

@pamut: Alapvető dolgokkal nem vagy tisztába, ennek ellenére itt osztanád azt, amiben magad is hiányt szenvedsz!

Az Eu senkinek sem tol segélyt! Nekünk sem. Annak fejében, hogy megnyitottuk piacainkat a gazdag és sokkal fejlettebb országok előtt, amivel ők degeszre keresik magukat, kompenzácoó gyanánt visszaosztanak ebből a gigantikus nyereségből valamennyicskét felzárkóztatás címén.
Nagyon is + a szaldó számukra!

2017.01.07. 16:42:52

@pamut: Bocs, ez a dunántúli nevű troll csicskának ment.

pamut 2017.01.07. 16:43:13

@dunántúli gyerek:
ja és HOL VAN A 3 EZER MILLIÁRD amit, igazi kommunistaként, elloptatok a magyaroktól?

hol az a kurva sok pénz amit az EU adott, miért nincs már rég 50% alatt az adósság?

ja hogy az is csak propaganda-hörgés volt, csak az fájt neked hogy nem a fideszmaffia csinálja, pont ahogy a lopásokkal....

dunántúli gyerek 2017.01.07. 16:44:21

@pamut: Megtudhatnám, honnan vetted az információt?

a nemzet fogatlan provokátora 2017.01.07. 16:44:26

@kopasz barmok mindenhol: Gyurcsány nem a manyupot akarta ellopni. Épphogy a brutális működési költséggel dolgozó , minimális reálhozamokat produkáló manyupoknak tette lehetővé, hogy meglopják a lakosságot.

www.es.hu/?view=doc;22366

---

vajdasagi 2017.01.07. 16:45:35

@lippsi vagy?: "olyan lózungokat, amiket ezer más szoccant és libbant fórumon olvashat a zember " - én speciel jobboldalinak tartom magam. Mint pl. a Mellár Tamás, vagy a Chikán Attila, akiket igen nagyra tartok. Ők szokták ezeket mondogatni. De persze ha te egy egybites hülye vagy, akkor szerinted mindenki aki a Vezéredet báncsa, az "libsi", sőt egyenesen "lipsi". Ez a te szellemi színvonalad.

taga20 2017.01.07. 16:46:15

@Zalancelot: és ha így lenne- szerintem nem- ako a gecinek és bandájának, miért kell ellopni egy komoly részét?

dunántúli gyerek 2017.01.07. 16:47:46

@vajdasagi: Csak pragmatikus.

Chikán és Mellár ugyanis nem lesz a szavazólapon. És csak a tudjukkik maradnak...

6.Lenin 2017.01.07. 16:48:07

@Zalancelot:

Szerintem pamut is a Fidesz által fizetett "jómunkásember", aki nem hinné még el, hogy az ellenzék balfácánokból áll, a pamut és hozzá hasonlók hozzászólásain keresztül az 1xűbb emberek is lehiszik, és soha nem szavaznának a jelenlegi ellenzékre.
Pamut kiválóan végzi a munkáját, látszik az ellenzék megítélésén.
Hasznos munkát végez.

Zalancelot 2017.01.07. 16:48:49

@karandash: Ha a kiindulási tétel hibás ,akkor a következtetés sem lehet helyes!
Kádár a hatalmát az orosz tankoknak köszönhette és azok is tartották hatalomban ameddig tehették.
Ehhez képest mégiscsak szarul néz ki, hogy Orbánt már 3x megválasztották, és jelen helyzetben úgy néz ki van még lehetősége továbbiakra is.

pamut 2017.01.07. 16:48:56

@dunántúli gyerek: te írtad bazmdeg, már erre sem emlékszel?

miért kussolsz, kollaboráns? miért nem válaszolsz? miért fedezed a magyarok kirablását?hányszor kérdezzem még meg hogy HOL VAN A 3 EZER MILLIÁRD amit, igazi kommunistaként, elloptatok a magyaroktól?

pamut 2017.01.07. 16:50:35

@dunántúli gyerek:
Chikán és Mellár hozzám hasonlóan VALÓDI jobboldalinak, nem pedig egy magát pártnak, ráadásul jobboldali pártnak hazudó maffia tagjai.
És Chikán és Mellár ért is ahhoz amit mondd, meg nem is akarnak hazudni, amit te csinálsz, pont ezért utáljátok őket, ti, áljobboldalialk.

Jakab.gipsz 2017.01.07. 16:52:16

Orbán vagy Soros, + (Tölgyessy,tgm, Heller féle, politológus gitt egylet, ez utóbbiak sajnos csak a filozófiához hülyék) ez itt a kérdés.

Egyenlőre Orbán kormány a kisebbik rossz.

Ha egy pici jót akarunk magunknak, Sorost és a politológusait, kell elküldeni de jó messzire.

Zalancelot 2017.01.07. 16:52:40

@taga20: Nem kellene és hogy megtehetik az csak annak köszönhetik hogy arra gondosan ügyelnek hogy a plebsnek is hullassanak morzsákat, amivel betömhetik a szájukat.
Ügyesebben csinálják mint az elődeik, mert csak annyit lopnak el, hogy az utóbbira is jusson.

Zalancelot 2017.01.07. 16:54:12

@Jakab.gipsz: Nem jó ötlet!
Onnan visszajönnének első adandó alkalommal.
:-)))

2017.01.07. 16:55:39

@6.Lenin: Ne alkudozz, te faszkalap, mert a szerencsétlen komcsik egy háborúban szétbombázott országot építettek újjá. Sem utak, se villany nem volt, csak egy halálra vert ország, horthy apátoknak köszönhetően. Apád-anyád ebből él ma is, állami lakás tulajdonosai lettetek szarért-húgyért, ingyen tanulhattak, nyugdíjuk van és közben hazalopták a téeszt. Élveztétek a Kádár-féle gulyáskommunizmust, most meg arról visítoztok, hogy a "komcsik elloptak mindent". Biztosan loptak, ahogyan a magyar nép is ezerrel, és mindenki "jól járt". Az ország már nem. És akkor még ti pofáztok lopásról. A gyerekeitek megérdemlik ezt a pöcegödröt, amit rájuk hagytok, az orbánista bűnözőkkel együtt. Ja, és fejezd már be a hazudozást, mert nem szép.

6.Lenin 2017.01.07. 16:56:00

@Zalancelot:

Meg vissza is kell juttatni azoknak is akik adják. ezt se felejtsük ki. ezek a pénzek már csak ilyenek voltak is mindig és mindenhol. Lásd Görögország "megsegítése", de lehetne vég nélkül sorolni.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 16:56:20

Orbán aktív részese volt a régi kommmunista rezsim felbomlásának.

Orbán közjogilag újraegyesítette a magyar nemzetet, először, Trianon óta.

Orbán konszolidálta a válságban levő gazdaságot 2010 után (Bajnai segítségével).

Orbán, ha 2018ban megválasztják, rekordot dönt: a leghosszabb időre választott magyar miniszterelnök lesz 1848 óta (mióta van ilyen tisztség).

Orbán, szakmai csúcspontjaként, végleg eltakarította a szocialista-urbanista elit maradékát Magyarország elitjéből, miindörökre.

Orbán Magyarországot felhelyezte a világtérképre, ő az első magyar miniszterelnök akinek a nevét Európa szerte ismerik.

taga20 2017.01.07. 16:56:50

@Zalancelot: a lopást ügyesebben csinálják? mészaroslörinc az új gazdasági elit?

szarrá röhögöm magam. persze csak kínomban:)

dunántúli gyerek 2017.01.07. 16:57:32

@pamut: Ha valóban jobboldali lennél, Chikánnak segítenél pártot gründolni, nem a szocikért kampányolnál, Orbán ellen.

taga20 2017.01.07. 16:58:28

@dunántúli gyerek: mit tolsz haver?
jó cucc lehet, me ennyi baromságot rég olvastam!

pamut 2017.01.07. 16:58:50

@Jakab.gipsz:
:DDD
és megjött a sorosozó ügyeletes bohóc! :DD

akinek nem szégyen a pofájára hogy csörgős sipkás kretént csináljon magából, loooll! :DDDD

legalább pénzt kapsz a propagandádért, vagy akkora balek vagy hogy ingyen nyalod lucskosra a maffia seggét?

6.Lenin 2017.01.07. 16:59:07

@kopasz barmok mindenhol:

Tévedsz. mert 48-ban pont tőlünk elvettek mindent, mert állítólag a munkásosztály vérét szívtuk, én is 4 évesen, még az óvodából is kivágtak, mint osztályidegent.
Ismerem az azóta történteket

pamut 2017.01.07. 17:00:03

@dunántúli gyerek:

LOOOOOOOOL, nézzétek a fideszes porpganadistát, kurva nagy szarban lehet hogy ekkora bónuszra hajt!!!!

szegény orbán nem szól néha hogy már unja egész nap a seggében a nyelvedet?

Zalancelot 2017.01.07. 17:02:01

@taga20: Diszlexiás vagy?
Az osztogatást, mert annyival jobban csinálják, hogy nekik a lopás mellett is marad erre.
Megszünt az a szoc-lib hagyomány, hogy minden költségvetés készítésekor az a legnagyobb dilemma , hogy honnan , milyen sarcal lehetne zabrálni egy kevés lét a lyukak befoltozásához.

pamut 2017.01.07. 17:02:38

@dunántúli gyerek: :DDD hazudsz fideszes, hazudsz? :D te ne aggódjál miattam, én veled szemben nem maffiózó vagyok hanem becsületes magyar jobboldali, pont ez fáj neked, kollaboráns hazaárulónak.

látom GYÁVA vagy reagálni arra hová loptátok el a magyarok 3 ezer milliárdját.

akkor legalább erre reagálj, te gyáva fideszesszóvivő:

hogy volt POFÁJA a gazdádnak, orbánnak, illetve a strómanjainak lenyúlni 3 milliárdot egy garázseladás ürügyén?
hogy van bőr a pofádon ezt a magyarokat fosztogató maffiát védeni?

2017.01.07. 17:04:25

@Zalancelot: Orbánnak nem kellenek az orosz tankok. A 3,60-as kenyér bűvöletében élő (lásd rezsicsökkentés) szerencsétlen magyar nép megválasztja annyiszor, ahányszor indul. Ezért írtam, hogy haláláig marad majd. És egy rendszert épített maga köré, ahol nincs semmi, ami a párt látókörén kívül történhetne. Minden forintnak megvan a becsatornázott pályája a haveri zsebek felé, akik visszaosztanak. Plusz médiauralom. Plusz manyup lopás. Plusz EU-s pénzek elsíbolása. Az, hogy ezt a rendszert nem tankok tartják fenn, hanem a Kádár elvtárs iránti nosztalgia, az édesmindegy.

Kádárt is szerették már a hatvanas évek végére a magyarok. Voltak szovjet tankok, de a pártfőtitkár elvtársat kedvelték az emberek. Orbánnak van egy orosz tankoknál erősebb fegyvere: a nyitott európai piac. Amíg az elégedetlen magyar el tud menni Németországba dolgozni, élni, addig nem fog Magyarországon rendszert dönteni.

taga20 2017.01.07. 17:04:29

@6.Lenin: leninevtárs igazítson má el!
putyinkágébésevtárs jó evtárs, a mi fénylőtekintetű
gecink haverja vagy nem?

tessék vigyázni, me beugratós kérdés!:)

Zalancelot 2017.01.07. 17:04:32

@6.Lenin: Az Isten mentsen meg mindenkit olyan segítségtől, amilyet Görögország kapott és kap!

pamut 2017.01.07. 17:04:50

Egyébként rájöttem mi van:

Aki "újságíró", azaz fizetett patkány karaktergyilkos akar lenni a maffia sok pénzzel kitömött szennysajtójában, annak előtte azzal kell bizonyítani hogy képes egész nap hazudni, hogy 20 kamunikkel kell egész nap a neten trollkodnia.

ja, és azután is ezt kell csinálnia, miután felvették a TV2-höz vagy a pestri srácok nevű szennylapohoz....

dunántúli gyerek 2017.01.07. 17:04:56

@pamut:' látom GYÁVA vagy reagálni arra hová loptátok el a magyarok 3 ezer milliárdját'

- ajánlom figyelmedbe a belinkelt bírósági ítélet indokolását

Orbán eladta a garázsát? Nem tudok ilyesmiről.

Zalancelot 2017.01.07. 17:06:44

@karandash: Csak apró részletekben nem értünk egyet!

2017.01.07. 17:06:45

@Zalancelot: Hiába váltottál nick-et, Pumukli: ez nem változtat azon, hogy loptok, csaltok, raboltok.

@Jakab.gipsz: @dunántúli gyerek: @6.Lenin: @a nemzet fogatlan provokátora:
Vergődj még egy kicsit, Orbán-csicska, és hazudj tovább, ahogy szoktad eddig is. Válts nevet, ha kellemetlen válaszolni. Holnap mit fogtok lerabolni? Kit fogtok utcára tenni, mert rosszat ír a tolvaj bandáról?

taga20 2017.01.07. 17:06:48

@Zalancelot: ember, neked már az se mond semmit, hogy hülye vagy, mint a segg!

ha te, ezt a korrupt, undorító maffiarendszert szereted, akkor beteg vagy!

inebhedj - szerintem 2017.01.07. 17:09:21

@6.Lenin:

Nem vagyok tisztánérző meg -halló, stb. Tehát nem, nem tudom, "csak" következtetek a tapasztalatokból, tettekből.

Ez alapján viszont nem hivatásunk van, hanem munkánk, nem értelmiségiek vagyunk, hanem proletárok. Próbálunk mindent okosba' csinálni, ha valamit magunknak tudunk kikaparni sutyiban a közösből, azt megtesszük, igyekszünk minél több pénzt szerezni és minél kevesebbet tenni érte, fájrontnál eldobni kaszát-kapát, ahogy nagyban, úgy kicsiben. Példaképeink, összehasonlítási alapunk, mintáink és mércéink azok, akik mindezt minél látványosabban teszik (mondhatni facebook, instagram, bulvár kompatibilisek vagyunk).

De én ezt nem
magyar, hanem proletár sajátosságnak tartom, a munkás nem érdekelt a munkában, nem szívügye a tevékenysége, hanem tehetlenség. Ez pedig bő két generáció masszív baloldali ill. marxista átnevelésének gyümölcse.

De hiszen nézd csak meg, nálunk a jobboldali pártok is baloldaliak.

Zalancelot 2017.01.07. 17:10:46

@taga20: Jól éreztem, hogy nem érted azt, amit olvasol!

Janossz 2017.01.07. 17:11:31

@kopasz barmok mindenhol: Azért is kellett szétbarmolni a manyup-rendszert, mert kezdett volna egy kis tisztulást hozni ebbe a jó magyar elhazudjuk, nem valljuk be, megoldjuk okosba rendszerbe.
Valami tiszta, tisztább viszonyokat eredményezett volna, + az öregkorod biztonsága nem a pillanatnyi rendszer jóindulatától tett volna lehetővé.
Ráadásul a rezsim kis kedvencei sem kapták volna meg a szokásos kockacukrot....
Azonnal fel kellett számolni!
Ezek meg itt úgy tesznek, mintha nem értenék.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 17:12:32

@karandash: 'Minden forintnak megvan a becsatornázott pályája a haveri zsebek felé, akik visszaosztanak. Plusz médiauralom. Plusz manyup lopás. Plusz EU-s pénzek elsíbolása. '

- ezt viszont zöld dossziékkal nehéz lesz eladni az egyre tollasodó polgárságnak

- MANYUP lopásról nk-i bíróság mondta ki hogy nem lopás www.napi.hu/magyar_gazdasag/fontos_dontes_szuletett_nyugdijugyben_strasbourgban.543781.html

- mindenki a maga médiáját uralja, ilyen a demokrácia

'Amíg az elégedetlen magyar el tud menni Németországba dolgozni, élni, addig nem fog Magyarországon rendszert dönteni.'

Kár hogy nem csak Kolozsváron, de Berlinben, Bécsben és Londonban is mindenki Orbánra szavazott 2014ben. Csak nagyobb arányban, mint itthon.

taga20 2017.01.07. 17:12:36

@kopasz barmok mindenhol: haver, nem mondod, hogy ez csak egy arc 10 nick névvel:))

6.Lenin 2017.01.07. 17:13:19

@taga20:

Olvasom, hogy Putyin meghekkelte az amerikai választásokat. Oltári nagy spíler a pacák.
A bunkó ruszkik megvezették a Föld legokosabb , legdemokratikusabb polgárait, akik így kénytelen voltak 1 bunkót választani elnöknek. Még atomot se kellett bevetni.

Putyin a legnagyobb, és nagyon örülnék, ha Orbán is ekkora spíler lenne, bár jól halad, mert ellenzékben is ő kormányozta az országot, most is.
Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyeli, hogy miről nem mond semmit egy román pocsolya mellett nyár végén.
Putyin a legnagyobb, Orbán a 2. Imádom őket.

2017.01.07. 17:15:32

@6.Lenin: "még az óvodából is kivágtak, mint osztályidegent"

Ja, mint az erdélyi újságírókat. Viszont te nem osztályidegen voltál, hanem retardált. Azóta sem változtál.

taga20 2017.01.07. 17:17:14

@Zalancelot: aszt vágom, hogy te úgy csinálsz fityeszfan létedre, hogy te kívülről objektíven vizsgálod a dolgokat.

erre ilyet tolsz másnak: "Nem jó ötlet!
Onnan visszajönnének első adandó alkalommal.
:-)))"

szerintem a gecikezét csókolgató öregembernek emberkegy, ne nekem!

Zalancelot 2017.01.07. 17:21:01

@kopasz barmok mindenhol: Te tényleg kopasz vagy még, ezen a nicken negyed század írok, és csakis ezen.

2017.01.07. 17:21:23

@dunántúli gyerek: "Kár hogy nem csak Kolozsváron, de Berlinben, Bécsben és Londonban is mindenki Orbánra szavazott 2014ben. Csak nagyobb arányban, mint itthon."

Ok, értem én, hiszen ti számoltátok össze. Igazándiból három harmaddal nyertetek, de ezt gázos lett volna leközölni nemzetközi szinten (a birka magyarnak meg mindegy).
Szóval, meddig raboljátok még a nemzetet?

dunántúli gyerek 2017.01.07. 17:21:40

@6.Lenin: Orbán nagyobb spíler. 1 hónap múlva nem ő járul Putyinhoz, hanem a ravasz KGBs járul Viktor színe elé. Sajnos, még nem az új dolgozószobájában fogadja majd a 'világ legbefolyásosabb emberét'.

taga20 2017.01.07. 17:22:19

@6.Lenin: leninevtárs, maga akkora spíler, hogy irkuck alsóra kéne költöznie, me ott tombol putyinevtárs demokráciája.

árulj má el egy titkot barátom(ha meg nem sértelek), te ezé pénz kapsz, vagy csak kajakból nyomod?:)

6.Lenin 2017.01.07. 17:22:54

@inebhedj - szerintem:

"De hiszen nézd csak meg, nálunk a jobboldali pártok is baloldaliak. "

tulajdonképpen erre akartam (szerettem volna) rákérdezni, hogy elképzelhető, az emberek ideológiák mentén rendezik az életüket?
Szerintem még a valóban "gondolkodók" sem, vannak saját érdekeik amelyek mentén és a "belső" értékek mentén besorolnak valamelyik párt mögé (őket sem elsősorban a világnézetük vezeti). az emberek nagy részét pedig csak a saját érdekei érdeklik minden ideológiai magyarázkodás nélkül, és aki ezt biztosítani tudja, rá szavaz.
szerintem.

2017.01.07. 17:24:03

@Zalancelot: Én nem hinni neket, hogy negyet szászad nick írsz baromság, hanem te lenni orbán segg nyalni. Csakis.

taga20 2017.01.07. 17:24:10

@dunántúli gyerek: sajnos nem a rácsosablakos kecójában fogadja a gazdáját:)

pamut 2017.01.07. 17:24:27

@dunántúli gyerek:

nem tudok róla hogy az orbán zsebében lévő ügyészség beperlete volna orbán lopásért, akár bármilyen lopásért, akár a 3 billiós manyuplopásért. már csak azért sem mert szintén maffiatag bűntárs.

"nem tudsz" az aktutális orbánlopásról? :DDD de éééédes, a kis propagandista játsza a hülyét! :DDDD
ő nem tud semmit, ő ott sem volt, neki fogalma sincs mi ez a legújabb lopás amit a gazdija és klánja követett el! :DDDD

6.Lenin 2017.01.07. 17:25:30

@taga20:

Milyen irkutszk? B+ megvezette egész Amerikát. Kik élnek ott?
Bedőltek egy bunkó ruszkinak?
Nem érted ?

Zalancelot 2017.01.07. 17:25:47

@Janossz:Valami tisztulást biztosan hozott volna, ha megmarad a Manyup, de hogy hasznot nem az tuti.-Ezt mint volt Manyuptag állítom.
Kinek jó. ha az állam Manyup néven kistafíroz jónéhány bankot?

6.Lenin 2017.01.07. 17:28:09

@kopasz barmok mindenhol:

Tudsz te valamit is arról a rendszerről?

dunántúli gyerek 2017.01.07. 17:28:27

@pamut: Ki tiltja meg, hogy újabb perre menjetek a MANYUP miatt? Meglehet, új bizonyítékok merültek fel, és a bírók biztosan örülnének neki.

De a papagájkodás kevés a strassbourgi potentátok törvényerejü szava ellen.

Zalancelot 2017.01.07. 17:29:43

@kopasz barmok mindenhol: Ez nem negyed százados, de sokkal régebbi.

" Minden nap gyarapszik azon sokaság, akik abban a kegyben részesülnek hogy kinyalhatják a seggemet!
Tisztelt uram üdvözlöm a sokaságban!"
:-)))

dunántúli gyerek 2017.01.07. 17:30:36

@Zalancelot: Megmaradt a MANYUP. Bemész bármelyik bankba, biztosítóba, és veszel. Mint a füszeresnél, vagy mint a fejlett kapitalizmusokban szokás.

2017.01.07. 17:31:40

@Zalancelot: "Kinek jó. ha az állam Manyup néven kistafíroz jónéhány bankot?"

Ezt te kérdezed, mint a tolvajok védelmezője? Gondolom, ha a szokásos fideszes maffiát kellene kistafírozni vele, a manyup lenne a világ legjobb találmánya? Ugyebár, elvtárs? Rákosi is így söpörte le a padlásokat, kérdezd 6. Lenin nevű idióta alteregódat.

pamut 2017.01.07. 17:32:14

Lássuk orbán bűnlistáját (nyilván csak egy kis részét, nincs időm hetekig írni):

- A hazaáruló elárulván a magyarokat keletre tolja az országot

- A hazaáruló megölte a magyar nemzeti jogállamot

- A hazaáruló kinyírta a független nemzeti magyar sajtó 90%-át, sok ember csak a propagandához fér hozzá.

- A hazaáruló ellopta és elverte a 3 billiós manyupot

- A hazaáruló visszahozta a félelem és megtörlés légkörét, kedvenc kinyíró-eszközét a karaktergyilkosságot általános, intézményesített eszközzé téve

- A hazaáruló államosította a korrupciót, maffiaállamot csinált Magyarországból

- A hazaáruló az egész országot, a parlamentet, a kormányt, mindent a saját és klánja lopási céljának rendel alá, kivéve a focit, ugyanis:

- A hazaáruló fociőrült kretén, nemhogy Magyarországnál, de még a saját családjánál is ezerszer jobban szereti a focit, ezért a magyarságot megalázva fáraót játszik a pénzünkből, csal ő nem piramisokat építtet, hanem stadionokat, miközben pusztítja le az egészségügyet, oktatást, hosszútávon is tönkretéve az országot, a magyar fiatalok életét, jövőjét.

taga20 2017.01.07. 17:33:38

@6.Lenin: te anyaszomorító, nem az egészet csak az olyan barmokat, mint amilyen te is vagy!

index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2017/01/06/hekkertamadas_usa_titkosszolgalati_vizsgalat/

Visceroid 2017.01.07. 17:33:48

@karandash: "Amíg az elégedetlen magyar el tud menni Németországba dolgozni, élni, addig nem fog Magyarországon rendszert dönteni. "

Jó, és adót fizetni ki fog? Vagy akkor lesz az, hogy az EU (azaz Németország) nyert, a munkaképes lakosság elhúz, és majd a németek eldöntik, hogy mennyi alamizsnát csorgatnak vissza a csonka-hazába EU-támogatás formájában. Igen, ez tényleg igazi nemzeti lépés a "nemzeti" oldaltól. Üldözzünk el mindenkit, aki nem minket támogat.

pamut 2017.01.07. 17:34:09

@dunántúli gyerek:
:DDD
azt az álszent mocskos pofádat, hogy lehetne perre menni, amikor a parlament is a maffiáé volt, és a lopáshoz igazították a törvényeket? épp olyan legalizált lopás volt ez mint Kádár idejében a padlássöprés, az akkori mocskos törvények szerint az is jogos volt :)

iszonyú hévvel véded a magyargyűlölő maffiát, tuti sok nagy részesedést kapsz a mocskos melódért a tőlünk ellopott szajréból.

6.Lenin 2017.01.07. 17:35:12

@dunántúli gyerek:

Szerintem ez a legnagyobb problémája a jelenlegi ellenzéknek, hogy még azt sem értik, amit ők írnak, mondanak.
Miként értenék amit a másik mond,ír, ha saját magukat sem?

Orosz + valamilyen macedon fiatal hekkerek megvezetik a Nagy Demokrata Amerikát, a legliberálisabb, legokosabb + ilyenek polgárokat.
Akkor tulajdonképpen mi a lópisztolyt csinálnak?
Ha a demokráciában ennyire el lehet hülyülni, akkor inkább jöjjön a diktatúra, ha ott ekkora spílerek a vezetők.

taga20 2017.01.07. 17:35:36

@pamut: ember, ma túl megengedő vagy! ez a csóka bűneinek, csak a tizede:))

Zalancelot 2017.01.07. 17:35:40

@taga20: Megint tévedsz, mert kívülről nem lehet ezt vizsgálni, hiszen benne vagyunk, minden mozzanata még, ha áttételesen de érint.
Ha valaki úgy érzi, hogy Orbán alatt a z élet feltételei + irányban változtak, az Orbán fan?

ob.szerver 2017.01.07. 17:36:04

@Zalancelot:

Tájékoztatnálak, hogy a manyup kirablása óta eltelt 5 év alatt a reálhozam kb 60% volt. Az átlagos állománnyal rendelkező manyup tag közel 2 millió Ft-ot keresett reálhozamban ezalatt, ami még akkor is az övé, ha egyszer úgy dönt, hogy visszalép. Te vajon mennyit a visszalépéssel? Ahelyett, hogy még mindig a kormányzati propagandát fújod, számold ki, hogy mennyit vesztettél, és tedd fel a kérdést az illetékeseknek, hogy miért basztak át ilyen csúnyán.

2017.01.07. 17:36:38

@dunántúli gyerek: Még mindig nem válaszoltál arra, hogy miért loptok? Vagy pont nem te voltál akkor a gép előtt? Nem kellene ezt megbeszélni egymással, amikor kimentek cigizni? Troll banda.

Zalancelot 2017.01.07. 17:37:51

@dunántúli gyerek: Ez igaz, avval a nem lényegtelen különbséggel, hogy ebbe már egy kanyit sem tol az állam.

6.Lenin 2017.01.07. 17:38:58

@taga20:
De mi nyertünk Amerikában is, a bunkók, és ti okosok mehettek a sunyiba. Itt is, 6. éve csúszik le az ország, az ellenzék meg a béka seggénél, pedig 20 millió éhező gyerek szédeleg naponta az M1-es autópályán Bécs felé.
Érted te ezt?
Nem (és még én vagyok a ....mind1)

dunántúli gyerek 2017.01.07. 17:39:38

@Visceroid:' Jó, és adót fizetni ki fog?'

S miközben üveges szemmel pánikolsz, mit szólsz ahhoz hogy Magyarországon ugyanolyan arányú nettó BEvándorlás van, mint Némethonban?

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2112rank.html

inebhedj - szerintem 2017.01.07. 17:39:43

@6.Lenin:

Ebben igazad van, alapvetően minden egyes "kliens" saját módján viszonyul a rendszerhez, tehát vegytiszta bal vagy jobb stb. nem létezik, de ez kézenfekvő, egészen egyszerűen akkora adatmennyiségről lenne szó minden esetben (plusz az egyes adatok egymáshoz fűződő viszonyáról, ami szintén adatot alkot), ráadásul folyamatosan változó és növekvő adatokról, hogy az erőforrások lehetőségeinek figyelembevételével mire sikerülne feldolgozni és képet kialakítani, már elmúlna az alany.

Ezért egyszerűsítünk, átlagolunk, és persze önkényesen számításba veszünk (vagy nem épp kihagyunk) adatokat, súlyozunk és így tovább. Ugyanakkor az emberek jellemzően a saját érdekeikkel is legfeljebb rövidtávon vannak tisztában (mondjuk iderángatom példának a fülénél fogva a hazai cukorrépa-termelést, majd annak folyományaként a cukorgyártást), a protest-szavazást (ami a realitás) nehéz érdekérvényesítési módként elkönyvelni.

Ami a hazai politikai közízlésről alkotott képet illeti, nem tudom nem baloldali frázisként értelmezni azt a mozgatórugót, ami a választók elmúlt 26 éves igényeit foglalja össze anekdotikus formában "Mondjon le és több pénzt!". Valahogy mindenki "felülről" vár valamit és "felülre" mutogat, legyen az kétkezi államtitkár, vagy pallérozott kőműves segéd, teszem azt, az egészségügy, társadalombiztosítás, oktatás helyzetében is ezt érzem a legkomolyabb és legkevésbé orvosolható problémának, maga a "szakma" is a "kormány" mostohagyermekének tartja magát. Valamiféle felelősségmentesség utáni vágy lehet ez, amiért az egzisztenciális és szociális viszonyainkból is simán engedünk (max "behozzuk" okosba') - ezt megint nehéz jobboldali hozzáállásként abszolválnom.

pamut 2017.01.07. 17:40:32

@taga20:

jól van na, nem akartam elkoptatni a billentyűzetem, még új! :)

@dunántúli gyerek:
:DDD
játszid kitartóan, izomból a hülyét? :DDDD teszed mintha nem beszélnél magyarul? látod ha ekkora hülyénekmtetted magad a maffiózó gazdád kedvéért, akkor tuti nagyok szakítasz a szajréból! :D

EZT ÍRTAM:
"amikor a parlament is a maffiáé volt, és a lopáshoz igazították a törvényeket? épp olyan legalizált lopás volt ez mint Kádár idejében a padlássöprés, az akkori mocskos törvények szerint az is jogos volt :)"

pamut 2017.01.07. 17:41:22

@dunántúli gyerek:

ja és HOL VAN A 3000 MILLIÁRD???

HOVÁ KÚRTÁTOK EL A MAGYAROK PÉNZÉT, MOCSKOS TOLVAJOK??????

dunántúli gyerek 2017.01.07. 17:41:43

@Zalancelot: Előtte is a te pénzedet tolták bele, az államnak nincs pénze.

Csak a demokratikusok meghatározták, kinél helyezheted el.

taga20 2017.01.07. 17:42:14

@ob.szerver: ne zavard össze a droidot. egyébként is, a szakértelem bolsevikk trükk:)

2017.01.07. 17:44:24

@dunántúli gyerek: Ne linkelgess, te húgyagyú, hanem meséld el, hogy miért loptok és meddig fogjátok ezt csinálni?

Zalancelot 2017.01.07. 17:44:35

@ob.szerver: Azóta nem figyelem a manyupok hozamszámait amióta már nem érint.
Addig viszont igen is figyelemmel követtem, és sajnálattal azt tapasztaltam, hogy annyi hozamot magam is , mint kisbefektető is vígan összehoztam volna, mint a manyupom.
Én örülök annak, hogy azok, akik voltak olyan bátrak és bent maradtak, legalább azóta gyarapodnak, mióta az állam kiszállt.
Kérdem én, előtte miért nem lehetett tisztességesen gazdálkodni a vagyonkánkkal? Mert nem az volt a cél, hanem az állami csöcsön való lógás?

dunántúli gyerek 2017.01.07. 17:44:37

@pamut: A strassbourgi bírósághoz mi köze a parlamentünknek?

De ha nem tetszik, más nk-i bíróságokhoz is fordulhattok. Ott van pl. a hágai.

6.Lenin 2017.01.07. 17:46:15

@ob.szerver:

Az egész világon virágzik az a fajta magánnyugdíj rendszer, csak nálunk szüntették meg és lopták el a maradék vagyonát?

Zalancelot 2017.01.07. 17:46:32

@ob.szerver: Azóta nem figyelem a manyupok hozamszámait amióta már nem érint.
Addig viszont igen is figyelemmel követtem, és sajnálattal azt tapasztaltam, hogy annyi hozamot magam is , mint kisbefektető is vígan összehoztam volna, mint a manyupom.
Én örülök annak, hogy azok, akik voltak olyan bátrak és bent maradtak, legalább azóta gyarapodnak, mióta az állam kiszállt.
Kérdem én, előtte miért nem lehetett tisztességesen gazdálkodni a vagyonkánkkal? Mert nem az volt a cél, hanem az állami csöcsön való lógás?

taga20 2017.01.07. 17:49:01

@Zalancelot: "Ha valaki úgy érzi, hogy Orbán alatt a z élet feltételei + irányban változtak, az Orbán fan?"

szerintem az vagy barom, vagy fizetett ügynök:)

te értelmesnek tűnsz(néha), neked rendben van az, hogy mészaroslörinc a legnagyobb bizniszmen, vagy hogy a vizes vébé 10csillárdról indult most meg 100 csilliárdnál jár, vagy

egy csomó ilyen olyan kormánybiztos és egyéb vérszívó szopja a közöst, pedig arról volt szó, hogy olcsóbb lesz?

vagy a vár 3.9 csilliárd, vagy a kisvasút?

ember, nekem ne mond, hogy reggel belenézel a borotválkozótükörbe és neked ez teccik!

a nemzet fogatlan provokátora 2017.01.07. 17:49:28

@dunántúli gyerek: Aki akart, maradhatott a manyupban. Volt is aki maradt

Zalancelot 2017.01.07. 17:50:32

@dunántúli gyerek: Nem állítottam evvel ellenkezőt.

taga20 2017.01.07. 17:51:33

@Zalancelot: "Mert nem az volt a cél, hanem az állami csöcsön való lógás?"

ez olyan mókás egy fityeszfantól hallani:)))

Parajpuding 2017.01.07. 17:52:25

Bárhogyan lehet ragozni, Orbán és a maffiája kimerítik a köztörvényes, szervezett bűnözés fogalmát. Eddig ez rendben, hiszen mindenhol próbál ilyesmi gyökeret verni. A gond egyrészt az, hogy ez maga a jogot alakító kormány, amely a kjogot ennek megfelelően tákolja, ennélfogva - egyenlőre - érinthetetlen, másrészt pedig az, hogy egy gyáva és hitvány nemzet ezt nem elzavarással és felelősségre vonással jutalmazza, hanem behódolással. Nincs az a gazember ebben a beteg világban, akinek ne lenne kisebb-nagyobb rajongótábora. Egy része persze inkább csak haszonélvezetből tartozik ezen körbe, ők tartják hatalmon, amint azonban csökken a hasznuk, vagy látóközelbe kerül a felelősségrevonás, ők fogják a gödör aljára taposni.

taga20 2017.01.07. 17:52:48

@Zalancelot: bunyó! csak a fejét, hogy meg ne sántuljon!:)))

dunántúli gyerek 2017.01.07. 17:53:46

Orbán aktív részese volt a régi kommmunista rezsim felbomlásának.

Orbán közjogilag újraegyesítette a magyar nemzetet, először, Trianon óta.

Orbán konszolidálta a válságban levő gazdaságot 2010 után (Bajnai segítségével).

Orbán, ha 2018ban megválasztják, rekordot dönt: a leghosszabb időre választott magyar miniszterelnök lesz 1848 óta (mióta van ilyen tisztség).

Orbán, szakmai csúcspontjaként, végleg eltakarította a szocialista-urbanista elit maradékát Magyarország elitjéből, miindörökre.

Orbán Magyarországot felhelyezte a világtérképre, ő az első magyar miniszterelnök akinek a nevét Európa szerte ismerik.

Janossz 2017.01.07. 17:54:07

@Zalancelot: "Kinek jó. ha az állam Manyup néven kistafíroz jónéhány bankot? "
Kinek jó, ha mondjuk 50 éves korodban megüt a guta (ez még rendes emberrel is előfordul, téged sem biztos, hogy elkerül) és az addigi befizetéseid semmivé válnak, ahelyett, hogy gyermekeid megörököljék azt?
Kinek jó, ha kontrollálatlan módon oszt az állam nyugdíjat olyanoknak akik nem (vagy nem annyira jogosultak? Pedig hát eredetileg biztosításnak hívták, de rég nem az.
Neked jó. Te a kedvezményezettek táborához tartozol nyilván. Vagy csak potyautas vagy.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 17:56:16

@Parajpuding: Kár hogy még a strassbourgi bíró is befosott Orbántól, és a MANYUP lopásról hallucináló libsiket elküldte az anyjukba: www.napi.hu/magyar_gazdasag/fontos_dontes_szuletett_nyugdijugyben_strasbourgban.543781.html

Mivé lesz így a demokrácia?

taga20 2017.01.07. 17:56:28

@a nemzet fogatlan provokátora: aha, januárban sorban állhattál, ha maradni akartál. kurva anyját az összes fityesz gecinek, plusz selmeci kurvaanyját!
plusz belengették a tetvek, hogy ha maracc nem lesz állami nyugdíjad, függetlenül attól, hogy fizeted a járulékot.

6.Lenin 2017.01.07. 17:57:57

@inebhedj - szerintem:

Az emberek (polgárok )gondolkodásmódja és a pártok gondolkodásmódja ritkán találkozik, bár mindkettőt a saját érdekei mozgatják elsődlegesen.
Annyi a különbség, hogy a pártok-ha életben szeretnének maradni- figyelembe kéne venni a polgárok érdekeit is. aki ezt nem teszi, elbukik, elbukott.
Az oldalakra felosztás ma már szerintem nem érvényes. Működő rendszerek kellenek, különböző kérdésekre különböző válaszokkal. ezek lehetnek a hagyományos felfogásban akár baloldali, de jobboldali is, netán liberális.
Egyetlen jelentősége, hogy a gyakorlatban működjön is.
Az egyén érdekei lehetnek szintén besorolhatóak a hagyományos felfogásba is, hiszen a "belső" érték oda kényszerít, de szinte a gyakorlatban érdektelen, hiszen alapjában baloldalinak is lehet érdeke jobboldalinak vallott megoldás is.
Mellesleg a "belső" értékek szerint lehet konzervatív, vagy liberális felfogású az ember a génjei és a befutott életútja szerint, akár megosztva mindkét "értékkel" is.

Zalancelot 2017.01.07. 17:59:21

@taga20: Szerintem meg aki nem így érzi az tehetségtelen, de legalább is impotens!
:-)))
Nem gondolom, hogy nem tudnád, hogy a gazdag emberek többsége úgy kezdte, hogy ha az első milliói, milliárdjairól nem kellene elszámolni még tisztességes embernek is érezhetné magát.
Bizony ez egy kézi vezérelt burzsoázia kialakítása. Lehet berzenkedni emiatt, talán kell is, de megint csak azt tudom leírni, addig a széles tömegek nem igen foglalkoznak ezzel, amíg azt tapasztalják, hogy ha nagyon keveset, de mindig egyet ők is léphetnek előre.

ob.szerver 2017.01.07. 18:00:14

@Zalancelot:

Próbálj meg lejönni a hazug és aljas kormányzati propagandáról és a tények alapján saját magadnak kialakítani a véleményed. Az meg mi, hogy állami csöcsön lógtak? (Tudom, hogy mit értesz ez alatt, csakhogy ez kurvára nem jelenti azt.) Miért nem gazdálkodtak előtte is tisztességesen, ha még közvetlenül egy brutális világválság után és portfoliók értékének súlyos visszaesését követően is ki tudtak fizetni a visszalépőknek több száz milliárd reálhozamot? Hazudtak neked a manyupot illetően, hogy kirabolhassák, ahogy hazudnak minden másban is.

pamut 2017.01.07. 18:00:22

@dunántúli gyerek: :DDDD hogy mi közeb bazdmeg? mégis milyen törvények alapján kéne megítélni egy Magyarország területén elkövetett legalizált lopást, idióta bértroll?

különben is mit hivatkozol külföldi bíróságra, ha hozok neked egy külföldi bíróság által elítélt fideszbűnözést, abban a pillanatban másról fogsz kezdeni beszélni, rohadék! :D

HOL A 3 EZER MILLIÁRD?
HOVÁ LOPTÁTOK EL?

És miért nincs még 50% alatt az adósság miközben tenger pénzt öntött ránk az EU????????????????????

Janossz 2017.01.07. 18:03:04

@Zalancelot:" Én örülök annak, hogy azok, akik voltak olyan bátrak és bent maradtak, legalább azóta gyarapodnak, mióta az állam kiszállt."

Kiszállok, mondta Joe, és lelőtte kártyapartnereit. All in. Te ezt így élted meg? Kiszállt???

pamut 2017.01.07. 18:03:07

@dunántúli gyerek:

Orbán üzeni hogy legalább addig húzd ki nyelved a seggéből amíg szarik egyet, már majd kipukkad a végbele a torlódástól!
Üzeni azt is a hogy béred így is megkapod, nem kell aggódnod, már ellopták a magyaroktól és utalják neked

A hazaáruló mocskos tolvaj putyinbérnec gazdád bűnei 8csak pár a sokból):

- A hazaáruló elárulván a magyarokat keletre tolja az országot

- A hazaáruló megölte a magyar nemzeti jogállamot

- A hazaáruló kinyírta a független nemzeti magyar sajtó 90%-át, sok ember csak a propagandához fér hozzá.

- A hazaáruló ellopta és elverte a 3 billiós manyupot

- A hazaáruló visszahozta a félelem és megtörlés légkörét, kedvenc kinyíró-eszközét a karaktergyilkosságot általános, intézményesített eszközzé téve

- A hazaáruló államosította a korrupciót, maffiaállamot csinált Magyarországból

- A hazaáruló az egész országot, a parlamentet, a kormányt, mindent a saját és klánja lopási céljának rendel alá, kivéve a focit, ugyanis:

- A hazaáruló fociőrült kretén, nemhogy Magyarországnál, de még a saját családjánál is ezerszer jobban szereti a focit, ezért a magyarságot megalázva fáraót játszik a pénzünkből, csal ő nem piramisokat építtet, hanem stadionokat, miközben pusztítja le az egészségügyet, oktatást, hosszútávon is tönkretéve az országot, a magyar fiatalok életét, jövőjét.

taga20 2017.01.07. 18:04:09

@dunántúli gyerek:
aha, kisz titkár volt.
aha, szétverte.
aha, nézz át a tótokhóz.
aha, a hülyeség lesz csúcson.
aha, mészaroslörinc, és endivajda.
aha, az a miniszterelnök, aki kapott egy lángost junkersztől.

te mekkora egy talpnyaló vagy!

Ingyen védem az Orbán kormányt 2017.01.07. 18:04:13

@dunántúli gyerek: "Orbán Magyarországot felhelyezte a világtérképre, ő az első magyar miniszterelnök akinek a nevét Európa szerte ismerik. "

Pontossan, Orban tenyezove valt a nemzetkozi politikaban.
Orban osszefogta a V4 -eket, es megallitotta az amokfuto nemeteket. Ki gondolta, hogy Merkel is meghatral Orban akarata elott ? A nemetek megkoszonhetik Orbannak, hogy most nincs naluk meg nagyobb migrans orulet.

pamut 2017.01.07. 18:04:55

@dunántúli gyerek:

te, ugye akkor is pillanatnyi megingás nélkül támogatnád tovább orbánt, ha a saját anyád halna meg egy sima kórházi fertőzésben, ahogy százak meg is halnak, mert gazdádnak fontosabb a foci mint a magyarok egészsége és a fertőtlenített kórházak?

dunántúli gyerek 2017.01.07. 18:05:17

@pamut: Nem tudom, kérdezd a strassbourgi bírót, mi alapján ítélt. Szerencsédre már 6x belinkeltem.

pamut 2017.01.07. 18:07:35

@dunántúli gyerek: te nem nem tudod, hanem pontosan tudod hogy minden bűnesetre azok a törvények vonatkoznak, amely ország területén követték azt el, és annak az országnak a hatályos törvényei.

pont úgy ahogy Kádár korában a padlássöprések is legálisak voltak az akkori időkben.

Mocskos magyargyűlölő geci, te, hogy röhögsz a lúzer mayyarokon akiket kiraboltok, még élvezed is.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 18:08:02

@taga20: Na és, ki lesz 2 év múlva a helyén? A brüsszeli alkesz vagy az Admirális Generális?

dunántúli gyerek 2017.01.07. 18:09:21

@pamut: Dehogy, Orbánnak fontos az egészség. Ezért épít kórházakat és stadionokat, minduntalan.

taga20 2017.01.07. 18:09:32

@Zalancelot: haver látom a szemedben az értelem kicsi fényét, és te is vágod, hogy a negatív növekedés nem az. és récsöl nem sziszi, és a fityesz egy rabló banda.
tónival, tiborccal, habonnyal és a gecivel, csak még nem mered bevallani:)

dunántúli gyerek 2017.01.07. 18:10:59

@pamut: Ha így lenne, akkor a strassbourgi bíró illetékesség hiányában az illetékességgel rendelkező bíróságra tette volna át a beadványt.

Ő viszont ítéletet hozott, és az ítélete törvény.

pamut 2017.01.07. 18:11:29

@dunántúli gyerek:

na lkássuk te mocsok hazaáruló, mit hazudsz akkor ha már a kedvenc Strasbourgod az orbánmaffia ellen ítél:

"Trafikügyben nyertek pert a magyar állam ellen Strasbourgban"
www.portfolio.hu/gazdasag/trafikugyben_nyertek_pert_a_magyar_allam_ellen_strasbourgban.215052.html

Na, hazaáruló maffiabérenc, HOL A KÁRTÉRÍTÉS, A TÖBB TÍZEZER KIRABOLT TRAFIKOSNAK?

ÉS HOL A BÜNTETÉS AZ ORBÁNMAFFIÁNAK A TRAFIKRABLÁSÉRT???

Azt is élvezted ugye, amikor szegény családokat kiforgattatok a trafikjukból pont mint régen Kádárék, te hány trafikot loptál el a magyaroktól újkomcsi kollaboráns?

pamut 2017.01.07. 18:12:44

@dunántúli gyerek: Mert EU van te balfasz, ettől még a magyar jogrendet kell követnie magyar állami ügyben, idióta.

HOL A 3 EZER MILLIÁRD?
HOVÁ LOPTÁTOK EL?

És miért nincs még 50% alatt az adósság miközben tenger pénzt öntött ránk az EU????????????????????

taga20 2017.01.07. 18:13:46

@dunántúli gyerek: haver, kérdezd meg a gráci orvosokat!:))

szerintem, a geci és putyin nélkül egy kicsit szebb lenne a világ.

de lásd milyen nagyvonalú vagyok, egy ágyútalpast megszavazok a gecinek, köszpénzből, ha brüsszel fizeti:)
persze másnap, szántás és só felcsútra, hogy ne szórjuk a lovét!

pamut 2017.01.07. 18:14:04

@dunántúli gyerek:
Különben is mióta vagy te ilyen érzékeny a jogra, és ha az vagy, miért nyalod a seggét a rabló maffiának? most lopott a gazdád klánja 3 milliárdot bazdmeg, abból neked mennyi csurgott le hogy hazudj a neten?

dunántúli gyerek 2017.01.07. 18:17:16

@pamut: Mielőtt válaszolok,elolvasnám a cikket. A link alatt nem jön elő.

Zalancelot 2017.01.07. 18:17:59

@Janossz: Na, erről már lekéstem!
:-))
Bármennyire is szépen hangzik a manyupba is az állam nyomta a lét, nem mi, még ha kismilliószor ennek az ellenkezőjét állítjuk.
Nem mondom jobb, ha a nyugdijbefizetések örökölhetők, de mire megyek vele, ha az jóval kevesebb mint amennyinek lennie kellene.
Nem vitatom a jelenlegi nyugdíjrendszer igazságtalan, és sok potyautast cipel.
Azt gondolom egyáltalán nem vagyok az állami nyugdíjrendszer kedvezményezettje, még ha az átlagnál a pályafutásom alatt rendszeresen jóval többel hizlaltam a kasszát, ráadásul lesz vagy 48 év szolgálati évem, ha megérem a nyugdíjkorhatárt.
Ezért hízlalom az önkéntes pénztárat, hogy soha ne legyek rászorulva semmilyen állami kegyre.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 18:18:59

@pamut: Ha te mondod, akkor a magyar jogrendet kell követnie. A magyar jogrend meg EU konform. Ezért a bíró ítélete törvény.

pamut 2017.01.07. 18:20:00

@dunántúli gyerek: :DDD mit hazudgálsz bazmdeg, úgy akarsz tenni mintha nem tudnád hogy felnyalták a maffiáddal padlót trafikügyben? :DDD ez már egy tök régi hír, és most úgy teszel mintha nem is hallottál volna róla? :DDD

pamut 2017.01.07. 18:20:48

@dunántúli gyerek: ja bazdmeg, csak éppen megzsaroltátok a magyarokat te geciláda, gyerünk tagadd ezt is le magyargyűlölő hazaáruló!

dunántúli gyerek 2017.01.07. 18:21:43

@pamut: Nos, lesz ennek valami olvasható bizonyítéka?

lippsi vagy? 2017.01.07. 18:21:54

@vajdasagi:
"- én speciel jobboldalinak tartom magam.'

Ehhez képest a hozzászólásaid egytől egyig a ballibbant frazeológia nyelvén vannak megírva, és ugyanazt az értékvilágot követik (feltéve hogy van bármi más gyöngyszem a tarsolyotokban azon kívül hogy "hüjeazorbán"). Mint például ez:

"Az sajnos igaz, hogy a Vajdaságban élő magyar állampolgárok többsége kevésbé tudatos, és a személyes hála miatt Orbánra is szavaznak. De majd ez idővel elmúlik."

Akkor magyarázd már el nekünk, hogy egy olyan jobboldali mint te vagy, kire szavazik?

pamut 2017.01.07. 18:22:51

@dunántúli gyerek: A cinikus büdös kurvaanyádat, még képes vagy azt hazudni te pofátlan féreg hogy az egészséget szolgálja hogy lopjátok a pénzt stadionra :DDDDD

te akkor is ezt mondanád ha a saját anyád vagy gyereked halna meg kórházi fertőzésben, mert neked, te utolsó hazaáruló patkány, neked még orbán a saját családod halálát is megérné.

pamut 2017.01.07. 18:23:54

@dunántúli gyerek: mi van bazdmeg játszod a hülyét mint aki nem tudja pontosan? : Tán nem tudsz rákereni se , ennyire kretént játszol? :D

mondtam már, orbán üzeni hogy szarni akar, legalább 2 percre húzd ki a nyelved a seggéből!

dunántúli gyerek 2017.01.07. 18:25:45

@pamut: Most miért vagy ilyen?

Orbán meghallgatta a népe jogos igényét arra, hogy világklasszis kórházakba járjon, európa legolcsübb TB járulékáért. Zöldet adott a projektre, és amire ő zöldet ad, az úgy is lesz.

www.origo.hu/itthon/20160705-negyvenmilliardbol-startolnak-a-szuperkorhazak.html

pamut 2017.01.07. 18:25:46

@dunántúli gyerek:

há, te féreg faszfej, ebből mennyi akasztottál le magadnak?:

"Tiborcz üzlettársa állhat az ötszörös áron eladott mélygarázs mögött"
index.hu/gazdasag/2017/01/05/tiborcz_uzlettarsa_allhat_az_otszoros_aron_vett_melygarazs_mogott/

700 millióért vették, az állam 3,7 milliárdért vette vissza, 3 milliárdot loptatok el gecik!

te mennyit kaptál belőle kollaboráns?

Traktoros lány 2017.01.07. 18:26:56

@pamut: Neked nem az Orbán a legnagyobb bajod. Ideje lenne szembenézni a gondjaiddal és felkeresni egy szakembert, pl.

pamut 2017.01.07. 18:27:20

@dunántúli gyerek: az EU-s pénzből van te faszfej, miközben üresen konganak a kórházak mert éhbéren tartja a nővéreket, és közben még fertőtlenítésre sincs pénz!! azt képzeled az EU érdemeit Orbánnak tudod hazudni? :DD

mondom, te a saját anyád halálát e bánnád, akkor is orbánt támogatnád, te rühes hazaáruló.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 18:27:23

@pamut: illik neked rákeresni, ez a tisztelet jele irányomban.

Azt az infót majd összevetem az eredeti állításoddal.

Zalancelot 2017.01.07. 18:27:30

@ob.szerver: Úgy észlelem a tények nem nagyon érdekelnek, ha nem téged igazolnak.
Bizony a kilépőkkel elszámoltak a pénztárak, és hozamot ki is számolták.
Mint aki a kezdetektől tagja volt egyik Manyupnak, bizony állítom hogy amint írtam, ha mint kisbefektető annyit nem hoztam volna össze mint az inkriminált intézményi befektető, akkor a szerszámomat nyugodt szívvel raknám a gilotinra.

pamut 2017.01.07. 18:28:54

@Traktoros lány:
hagyd már a géza a kamunikkjied, senki nem veszi be :D

a te anyád ugye még nem halt meg kórházi fertőzésben, mások anyjára meg te is szarsz magasról?

Az oktatás tönkrebaszását sem bánod ugye, hisz azzal csak Magyarország jövőjét tettétek tönkre, nem orbánét, ti addig is nyugodtan loptok ugye?

pamut 2017.01.07. 18:29:48

@dunántúli gyerek: :DDDDD tisztelet, feléd, te magyargyűlölő patkány? :DDD börtönben lenne a helyed a maffiád többi tagjával együtt.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 18:29:49

@pamut: Ne vergődj ide-oda. Egyszerre egy esettel tudok foglalkozni.

pamut 2017.01.07. 18:31:16

@dunántúli gyerek:

hé, hazaáruló féreg,
ugye pezsgőt bonotottál, amikor a PISA kihozta az eredményt, hogy a sok éves magyarellenes rombolásotok meghozta a gyümölcsét?

dunántúli gyerek 2017.01.07. 18:32:03

@pamut: EUs pénzből már derogál gyógyulni a magyarnak? Én más véleményen vagyok, én akár EUs pénzből is hajlandó vagyok gyógyulni.

pamut 2017.01.07. 18:32:06

@dunántúli gyerek:

ne menekülj a bűneitek elől maffiatag!

te mennyit kaptál a szajréól, tolvaj féreg?

Gabor Ventilla 2017.01.07. 18:32:55

Tudományos szocializmus: A dolgok rendszerint egyetlen tényező, a DÖNTŐ MOMENTUM hatására változnak meg.
Marx: A kapitalizmus árúinak olcsósága az az ágyú, amely ledönt minden Kínai Falat.
Persze, hogy kihajintották a szobrát a KÖZGÁZ aulájából...(ki szereti a nála okosabbakat?).

És ezzel már 2 döntő momentumot írtam le (mintha 1 nem lenne elég...).
Annyit segítek, hogy az olcsóságot a tisztességes verseny hozza.

pamut 2017.01.07. 18:33:25

@dunántúli gyerek: nem ezt írtam patkány, ennyire gyáva vagy hogy már a kiforgatásba menekülsz? :D tudod aki félrebeszél az beismeri hogy nincs válasza!

anyád tudja hogy azt se bánnád ha ő meghalna kórházi fertőzésben, akkor is orbán pártján lennél?

lippsi vagy? 2017.01.07. 18:33:59

@pamut:
"én ... nem maffiózó vagyok hanem becsületes magyar jobboldali, "

Pamut meg Vajdasági a két jobboldali ezen a vitafórumon, na ezért megérte idejönni. Ehhez képest még Vona Gábor se tud meglepeést szerezni a Hanuka alkalmából elküldött jókívánságaival

dunántúli gyerek 2017.01.07. 18:34:10

@pamut: Éppenhogy látok reményt, hogy ezek a szegény PISA-vesztes diákok, akik még a demokráciában tanultak írni-olvasni, talán még megmenthetőek Magyarországnak.

Traktoros lány 2017.01.07. 18:34:44

@pamut: "mások anyjára meg te is szarsz magasról?"
Ez nagyon igaz. Baj? :D

dunántúli gyerek 2017.01.07. 18:36:12

@Gabor Ventilla: 'Annyit segítek, hogy az olcsóságot a tisztességes verseny hozza.'

Akkor az EUban magyarországon az egyik legtisztességesebb a verseny. Ennél már csak ukrajna és gabon tisztességesebb.

pamut 2017.01.07. 18:37:16

@dunántúli gyerek:

Tudtam hogy te örülsz annak hogy a magyaroknak rossz. Hisz magyargyűlölő vagy.

@Traktoros lány:
Szívtelen, embertelen féreg vagy, de szerintem ez téged nem zavar.

Traktoros lány 2017.01.07. 18:37:57

@pamut: Jobb ha itt dühöngsz, mint az utcán...

dunántúli gyerek 2017.01.07. 18:38:38

Kis türelmet, amigók, odateszem a pörköltet, 20-30 perc és jövök!

Nagyon izgi!

pamut 2017.01.07. 18:38:39

@dunántúli gyerek:

Nagyon kussolsz a mélygarázsos lopásotokról, azért mert kihagytak belőle, vagy ellenkezőleg, túlzottan is benne voltál?

Ugye élvezed is hogy elloptatok a magyaroktól 3 milliárdot, egy sima mozdulattal?

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.07. 18:39:04

@pamut:

"HOL A 3 EZER MILLIÁRD?
HOVÁ LOPTÁTOK EL?"

A MANYUP pénzből közvetlen allamadósag csökkentesre 2130 milliard forint lett felhasznalva, teljesen törvenyesen, amit az
Europai Bírósag itelete viszaigazolt.

2010-ben a bruttó allamadóssagunk: 78426,9 millio euro

2011 vegen a brutto allamadossagunk:72225,7 millio euro

Forrás: www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

Különbseg: 6201,2 millio euro, ez kb. 8%-os csökkenes.

Adóssagspiralban voltunk a kamatos kamat törvenye szerint. Jellemző, hogy a Bajnai kormany 900 milliardos megszorítasa ellenere is nőtt a GDP aranyos allamadóssag 2009 -ről 2010-re 77,8%-rol 80,5%-ra. A MANYUP pénz csak azt tette lehetőve, hogy ne szalljon el a GDP aranyos allamadóssag 85-90%-ig.

Kérdés: Ha a MANYUP pénztől 10% államadóssag csökkenest varsz, akkor a 900 milliardos megszorítastól aranyosan mennyit kellene elvarnod?

900:2130=x:10, azaz 4,2%. A te logikad szerint a Bajnai-fele 900 milliardos megszoritócsomagnak 4,2 szazalekkal kellett volna csökkenteni az allamadossagot! Ezt a penzt a sajatos logikad alapjan miert nem keresed? Mert az allamadossag csókkenesben nem mutatkozik meg:

2009-ben: 75 700,3 millió euró, 2010-ben: 78 426,9 millió euró az allamadossag. Ez 2726,6 millió euro növekmeny!
Akkor a te logikad szerint mi lett ezzel a penzzel?

pamut 2017.01.07. 18:39:29

@Traktoros lány: jól van géza, ügyes voltál, nesze egy kockacukor :)

Traktoros lány 2017.01.07. 18:40:06

@atomic power 1986DucaDuca: Túlértékeled, csak szólok. Nem fogja érteni.

Traktoros lány 2017.01.07. 18:41:17

@pamut: Ez a kényszeres Gézázás a homofóbiádból ered?

taga20 2017.01.07. 18:43:06

@lippsi vagy?: pedig a hanuka bassza a csőröd, valld be!:)))

Zalancelot 2017.01.07. 18:43:52

@Janossz: All in, te ezt így éled meg?
Most már csak az a kérdés hogy ki mondta be?

Talán emléxel rá, hogy miután a szoc- lib bagázs a csőd szélére navigálta az országot, a "minél rosszabb annál jobb" elvén csak hogy Orbánékon rúghason egyet kibulizta a brüsszelita elvtársainál, hogy deficitszámításba bele kelljen számítani azt az összeget, amit az állam a manyupokba befizetett.
Kvázi kibulizták, hogy ne maradjon más választása a regnáló kormánynak, hogy lenyúlja a manyup vagyont.
Bravó!
Gratula!

taga20 2017.01.07. 18:44:44

@atomic power 1986DucaDuca: szerintem te ne mennyél a piacra, me kurvára át fognak baszni!:))

pamut 2017.01.07. 18:45:25

@atomic power 1986DucaDuca:
:DDDDDDDDDD

mi van, riasztot a gazdád hogy erősítés kell az egyik blogba? :DDD
PONT AKKOR maikor a kollégád bejelnti hogy feladja és elkullog? :DD

és ennyi hazudni, te szegény troll :DDD
először is az év végi számok hamisak, mert év végén direkt kifizet orbán egy kis adósságot mait januárban gyorsan visszapótol, csak hogy jól nézzenek ki a számok, és a hivatásos hazudozói, mint te is, hivatkozhassanak a hamis számokra. másodszor a GDP-arányos számokat kell nézni, a manyup bő 11%-át tette ki a GDP-nek, miközben arról ment a hisztéria, a jajongás örökké hogy jájájájájájáj államdósság, az a fő ellenség, de majd legyőzzük.

lement 70% alá 2011-ben, a lopás évében az adósság??? LEMENT VAGY NEM???
És azóta?

azóta ehhez még hozzájön évi 360 milliárd, mert már az államhoz megy a teljes járulék, az már több mint 2000 milliárd 2011 óta, azaz 3000 milliárd + 2000 milliárd (lefelé kerekítve...), az 5000 milliárd, csak ebből már 60% körül kéne lenni az adósságnak, szóval HOL VAN AZ ÖTEZER MILLIÁRD????????

és akkor még nem is említettük az EU-segélyek sokezer milliárdját!!!!!

MIÉRT NINCS 50% ALATT AZ ÁLLAMDÓSSÁG???????

HOL A PÉNZ, HAZAÁRULÓK????

pamut 2017.01.07. 18:46:10

@Traktoros lány: de szarul rágalmazol géza a kamunikkeddel, kicsit még menj vissza tanulni habonytól :)

Fehérlapos 2017.01.07. 18:46:49

...mindent erőből visz végig, nem törődve sem a következményekkel...
A felvidéki magyarok voltak, akik először szembesülhettek vele, amikor az MKP elnökének kérése ellenére nem várt az állampolgársági törvény megszavazásával két hetet (a szlovákiai választásokig), így Fico az utolsó pillanatban még megszavazhatta az ellentörvényt, az MKP pedig kiesett a parlamentből, és azóta sem tudta elérni az 5%-ot, és úgy néz ki, hogy már nem is fogja. A vicc az egészben, hogy ennek ellenére ki sem látszanak Orbán seggéből.

pamut 2017.01.07. 18:47:48

@dunántúli gyerek:

mi van, csak nem nehezdre esik tovább hazudozni és nyalni a maffia seggét?

á, az kizárt, valszeg tényleg kajálni mégy, mert a hazugság neked nem munka, hanem élvezet.

taga20 2017.01.07. 18:49:09

@pamut: ne basz má fel, hogy a traktoros bige is kamunick.

pedig, hogy beleéltem magam:)

egyébként, ha rád hallgatok, ako én tök naiv vagyok:)))

Traktoros lány 2017.01.07. 18:51:11

@pamut: Van egy rossz hírem. Az életed ennyi. Itt "ordibálsz", de nem jutsz sehova. Ideje lenne felébredni, nem? Nem szégyen segítséget kérni, amíg nem késő!

pamut 2017.01.07. 18:54:45

@Traktoros lány: na gézuka, látom már egész jól alkalmazod a habonyi képzésen tanultakat, terelni orbán bűneiről bárhogy, bármi áron - a sorosozást mikor fogod bedobni, gyurcsányozás előtt vagy után?

Janossz 2017.01.07. 18:56:30

@Zalancelot: Ugyan már, mindjárt kiderül, hogy az EU rabolta le a pénztárt...
Sorossal még nem jöttél, az lesz a következő?

Traktoros lány 2017.01.07. 18:56:55

@pamut: Forogsz körbe. Habony->Orbán->Habony->Orbán...
A mentális egészséged már ráment, a családod jól látja!

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.01.07. 18:58:24

@$pi$: "Ó, igen, a muszlimok például híresek arról, hogy milyen jól indegrálódnak a brit társadalomba. Mesélj még ilyeneket! :D_"

te kőbuta fideszes, London polgármestere is muszlim!

Nálatok fidsezbirkáknál ostobább népet Európában nem is lehet találni, ti vagytok a magyarázat arra. hogy ez az pország miertz marad örökre szopó sorsban.

pamut 2017.01.07. 19:00:12

@Traktoros lány:
na, látom most a sulykolást veted be te kis papagáj :)
pedig amikor habzó szájjal sorosoztok, az sokkal viccessebb :)
na sorosozzál már kicsit, ígérem ha nagy átéléssel tolod a hisztérikus hörgést, dobok utána egy kockacukrot ;)

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.01.07. 19:05:14

@E.Katolnai: "ti vagytok kb. kétszázezren (főleg a BP. belvárosában) ehhez jön a cigányság alja, kb. félmillió, és néhány százezer húgyagyú libsi-bolsi. Ez kb. 10-12% a magyar állampolgároknak. Ha ez a 10-12% elkopna a jó édes anyjába mindjárt felvirágozhaatna az ország"

na itt a másik kőostoba fideszbirka. Tehát Magyarország azért csúszik egyre lejjebb, mert egy 88%-nyi többséget megakadályoz egy 12%-nyi nem orbán fasszszopó réteg.
Hát öcsém, te is a csőcselék legalja vagy , nem pasnaszkodhatsz, hogy ne lennél alkalmas fideszbirka!

Visceroid 2017.01.07. 19:07:30

@dunántúli gyerek: "
S miközben üveges szemmel pánikolsz, mit szólsz ahhoz hogy Magyarországon ugyanolyan arányú nettó BEvándorlás van, mint Némethonban?"

Akkor a Fidesz is azt várja el, mint Merkel, hogy majd a bevándorlók növelik a dzsídípít? Meg én mondjuk magyarokról írtam, nem bevándorlókról. Magyar GDP-t azért a magyar ember növelje már, ne a külföldi.

6.Lenin 2017.01.07. 19:08:52

@Traktoros lány:

Pamut 1 fideszbérenc, meg szeretné utáltatni az ellenzéket, eddig jól tolja, bár nélküle is hihető,hogy mekkora köcsögök.

pamut 2017.01.07. 19:14:22

@6.Lenin: hehe, ez jó, úgy látszik 2017-re új sablonokat osztottak ki nektek :D

tehát ha jól értem bevallottad hogy te szocibérenc vagy a kormány megutáltatásának szándékával, egész jól csinálod ;)

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.01.07. 19:14:52

@Visceroid: "Magyar GDP-t azért a magyar ember növelje már, ne a külföldi."

Hú mekkora felhozatal van itt ma a fidióta trollokból! Már csak azt kell hozzátenni, hogy< csakis magyar alapanyagokból, magyar gyárakból, és aztán már kész a teljes magyar GDP: a turulmadár, a nádi hegedü meg a bugyli bicska.

A fél világ akarja majd a rendszeredet lemásolni! Élükön Észak-Koreával.

vajdasagi 2017.01.07. 19:17:55

@lippsi vagy?: Tudod, attól hogy onnan származom, és még nem ott szavazok. Egyébként valóban nem volt kire szavaznom, mert nincs jobboldali polgári párt. De amit a gazdád művel, az lassan oda vezet engem, hogy a Jobbikra fogok szavazni. Ettől több kárt Vona nem tudna okozni az országunknak, mint amit most ezek okoznak.

De nem is tudom, miért veszítem az időmet egy olyannal, aki a hazáját romlásba döntő rezsimet szolgálja. Tudod mit, ezentúl nem válaszolok neked, hanem inkább megvetlek.

taga20 2017.01.07. 19:19:44

@6.Lenin: leninevtárs nálad nagyobb köcsögöt még nem láttam, ráadásul te még büszke is vagy rá, hogy análba tolják beléd!:)))

Traktoros lány 2017.01.07. 19:20:45

@pamut: Most 2017 eleje van. Figyelmeztettelek (mint jó tündéred), hogy a szánalmas életed, nem a politikusok miatt szar. Többször nem szólok.

pamut 2017.01.07. 19:20:58

@Visceroid:

1. @dunántúli gyerek: széthazudta az agyadat, ez a dolga, ezért fizeti orbán. semmiféle bevándorlás nincs, ellenkezőleg, olyan kivándorlás van mintha háború lenne az országban. ennek egyébként orbánék nagyon örülnek, mert tudják hogy az értelmesebb, igényesebb, okosabb emberek mennek el, így a maradékot könnyebben betörik.

2. Magyarországot az EU pénze és a tagság ténye adta bizalmi tőke tartja fent a víz felett, nélkülük is már rég csőd lenne.

pamut 2017.01.07. 19:22:08

@Traktoros lány: jaja, sulykolásos karaktergyilkosság olyan uncsi, miért sorosozol kicsit, hát nincs szíved? :( ja, az nincs, előbb te magad vallottad be....

6.Lenin 2017.01.07. 19:23:10

@taga20:

Inkább válaszoljál, hogy kik is laknak Amerikában, ha bunkók simán megvezetik őket?
Nem megy a logikus gondolkodás?

pamut 2017.01.07. 19:23:25

@pamut:
amúgy tetszik hogy ismered a számokat, meg le tudod olvasni a naptárt.
azt is tudod tavaly milyen évet írtunk? annyira izgi, szerintem erre is tudsz helyesen válaszolni! :D

taga20 2017.01.07. 19:24:06

@Traktoros lány: aki a fityeszcsürhét imádja az mé beszél mentális egészségről?

hülye vagy?:)

6.Lenin 2017.01.07. 19:26:06

@pamut:

Ahá, Orbánt a világ 2. legnagyobb spílerének tartom, és mindezt azért, hogy megutáltassam a kormányt.
Logikus.

pamut 2017.01.07. 19:29:13

@6.Lenin: annyira érdekes amit írsz, de igazából szarok rád, bocsi :(

dunántúli gyerek 2017.01.07. 19:31:05

@Fehérlapos: 'mindent erőből visz végig, nem törődve sem a következményekkel...
A felvidéki magyarok voltak, akik először szembesülhettek vele, amikor az MKP elnökének kérése ellenére nem várt az állampolgársági törvény megszavazásával két hetet (a szlovákiai választásokig), így Fico az utolsó pillanatban még megszavazhatta az ellentörvényt'

- majd a választásokon Fico győzött, mint ez előre tudott volt, így amit mondasz annak sok értelme nincs

taga20 2017.01.07. 19:31:29

@6.Lenin: meséjj má, hogy a ruszkiknál kik laknak?

látom ez a spíler dolog nagyon teccik neked:)))

dunántúli gyerek 2017.01.07. 19:32:55

@pamut: Nem kajálni, főzni. Rotyog már a finom pöresz......

HaD 2017.01.07. 19:33:00

Lófszt új rendszerváltás...a határakat lezáratni vele egyidőbenaz emút 27 év politikusait egyidőben lefogni és az újranyitott recskre vinni(legalább megismerik a nagypapik papik módszereit:). a családtagok ehetnek az Alföldre táborba(stadionba)aztán azt ígérni hgy ha megmondják ki hol és hogyan lopott akkor elengendjük a családot...persze hogy nem de,de ezt is tőlük tanulhattuk:). Majd ezután az összes olyan álampógár aki mondjuk 100millánál nagyobb vagyonnal rendelkezik el kellene hogy mesélje gy héten belül hogy miből vette,pontosan hogyan adózta le,és hogy tisztességes versenyfeltételekkel szerezte amilye van a szabad picról. Ha nem a bizonyítás akkor vissza a közösbe a cuccott(kuláklista:)).Az offshore tulajdonú vagyonelemek tulakdonosai szintén Mo.-on személyesen megjelenve a fenti bizonyítási eljárást lefolytathatják(egy hét nem több,ha a papirok szerződések a páncélban vannak akkor könnyen megy nem:)) ha nem megy akkor szintén vissza a közösbe...az így szépen összegyűlt vagyont nemzetközi nyílt egykörös pályázaton eladni..marad a nulla államadósság:). Már csak egy a kérdés mindezt hogyan:)?...de biztso hogy nem rendszerváltásnak hívnám:)

pamut 2017.01.07. 19:33:16

@dunántúli gyerek: senki nem vándorol be, ez a szokásos hazudozásod kollaboráns, innen lelép egy csomó ember, aminek te és a magyarellenes maffiád is örültök.

6.Lenin 2017.01.07. 19:36:36

@taga20:

Látom nem érted (nem csodálkozom)

akkor, hogy esetleg...

Van egy 4 szobás lakásom + minden benne, röviden nem panaszkodom.
Jön 1 pacák és felajánlott nekem 1 alsó ágyat a hajléktalanszállón.

Szerinted miként kellene nekem döntenem?
Amennyiben az utóbbit választanám, miért a pacák a felelős érte?

dunántúli gyerek 2017.01.07. 19:38:17

@pamut: De sajna annak amit mondasz, nincs sem valóság alapja, sem bizonyítéka.

Ellenben itt a bizonyíték a BEvándorlásra: www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2112rank.html

pamut 2017.01.07. 19:40:21

@dunántúli gyerek: loooo, annyira tudtam hogy valami statisztikával jössz, istenem de kiszámítható kis troll vagy te az összes kamunikkeden, amikkel szintén ezt a linket szoktad szórni! :DDD

ezt a barom hazugságot már a múltkor is megcáfoltam,d e persze te sulykolod, te kis bérencke :)

az orbán-klán mélygarázsos lopásából mennyi csurgott le neked?

AGalaxisElnöke 2017.01.07. 19:41:38

Hé puncik ahelyett hogy egymást Sorosozátok/Fideszbirkázzátok elég lenne szépen lassan szervezkedni. Ha meg van a kritikus tömeg akkor vége tud lenni Orbán uralmának sima vértelen módon.

6.Lenin 2017.01.07. 19:41:59

@pamut:

Korlátozni szeretnéd az uniós jogainkat, a szabad munkavállalás lehetőségét?
Talán a kilépést is szeretnéd?

pamut 2017.01.07. 19:43:05

@6.Lenin:
nocsak, a szavaim kiforgatásával próbálkozol, magadtól vagy ilyen aljas, vagy csak teszed amire a gazdád utasít?

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.07. 19:45:54

@6.Lenin: miért kéne korlátozni? Egyszerűen egy fejlődő, jövővel rendelkező ország kéne, a hanyatló, jövőtlen helyett, és akkor maguktól maradnának...

6.Lenin 2017.01.07. 19:46:41

@pamut:

Nem, csak szeretnék segíteni rajtad.
Mielőtt leírsz valamit, próbálj meg elgondolkodni, nehogy marhaságot írjál, mint eddig.
Nem kérek érte semmit, csak úgy, ingyér.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 19:46:59

@pamut: Nem cáfoltad meg, így nem léphetsz tovább a következő topikra. Vagy legalábbis, nem velem.

6.Lenin 2017.01.07. 19:47:47

@fidesz maszop dk egykutya:

Neked meg a szövegértés nem megy?
Segíthetek neked is?

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.07. 19:47:47

@pamut:

Kedves kommentelő!

Először is nem riasztott senki. Ez legutoljara akkor törtent meg velem, amikor katona voltam, de ez mar jó regen volt.

"először is az év végi számok hamisak, mert év végén direkt kifizet orbán egy kis adósságot mait januárban gyorsan visszapótol, csak hogy jól nézzenek ki a számok, és a hivatásos hazudozói, mint te is, hivatkozhassanak a hamis számokra."

Ezzel azt akarod mondani, hogy a 2010. év vegi adóssag meg a 78426,809 millio eurónal is több volt? Azaz meg 2726,6 millió euronal is nagyobb mertekben növekedett az allamadóssag? Akkor ez azt jelenti, hogy meg több penzt keresünk. Akkor ismet megkerdezem, hogy miert nem jelentkezik az allamadóssagban a 4,2 %-os csökknenes. Sem a gdp aranyos, sem az euróban szamított allamadóssag nem csökkent, hanem nőtt. Mégpedig elég szepen. Én megtudom magyarazni, de elvarom tőled is, hogy megmagyarazd, mielőtt feltennél egy olyan kerdest, hogy "HOVA LOPTATOK EL A MANYUP 3000 milliardjat."

Mi lett a 900 milliarddal, figyelembe veve az adossag hatranyos alakulasat?

"másodszor a GDP-arányos számokat kell nézni, a manyup bő 11%-át tette ki a GDP-nek, miközben arról ment a hisztéria, a jajongás örökké hogy jájájájájájáj államdósság, az a fő ellenség, de majd legyőzzük."

Megmosolyagtató, hogy a GDP aranyos szamokra hivatkozol. Mindig mondtuk, hogy ez szamít a befektetöknek, a hitelminositőknek és ez van a maastrichti kriteriumokban. Bezzeg, ha az euróban szamolt allamadossag nő, akkor rögtön ezzel erveltek, meg akkor is, ha a gdp aranyos csökken. Csakhogy 2009 ről 2010 re mindket modon szamított allamadóssag nőtt. Nem kicsit, nagyon!

Akkor ismetelten kerdezem, mit tudsz a 900 milliard sorsaról?

"lement 70% alá 2011-ben, a lopás évében az adósság??? LEMENT VAGY NEM???
És azóta?"

Ne aggódj az allamadossag miatt, csökkenő palyan van.

Szerencsés esetben az év végére a 70 százalék körüli ráta is összejöhet, amire 2007 óta nem volt példa.

Forrás: www.portfolio.hu/gazdasag/donto_csapast_is_merhet_magyarorszag_az_allamadossagra.5.242185.html

"azóta ehhez még hozzájön évi 360 milliárd, mert már az államhoz megy a teljes járulék, az már több mint 2000 milliárd 2011 óta, azaz 3000 milliárd + 2000 milliárd (lefelé kerekítve...), az 5000 milliárd, csak ebből már 60% körül kéne lenni az adósságnak, szóval HOL VAN AZ ÖTEZER MILLIÁRD????????"

Van fogalmad arról, hogy magyarorszag eves kamatfizetesi kötelezettsege - kószónhetően a 2010 előtti gazdasagpolitikanak - haromszorosa a szlovakenak? Nagyjaból a NAV-hoz befolyt SZJA teljes egeszeben megy a kamattörlesztesre.

"és akkor még nem is említettük az EU-segélyek sokezer milliárdját!!!!!"

Ezt ne keverjük ide! Jobban mondva, ha mar megemlitetted, annyit lehet hozza füzni, hogy közgazdasagi teny, amíg a felvett hitelek elköltése GDP növelő, addig a hitelek visszafizetése recessziós hatású, hiszen a gazdaság szereplői fogyasztás és beruházás helyett törlesztésre használják jövedelmüket.

Tehat egyidejűleg kell irdatlan adóssagot visszafizetnünk és növekednünk. Ez rendkívül nehez. Magyarorszagon kívül csak kevés ország próbálkozott meg ezzel. Nem véletlen, hogy a világ nagy részén ma magasabb adósságállományokkal találkozunk, mint 2008-ban.
Mi is csak azert tudjuk megtenni, mert eu transzfereket kapunk. Az alacsony kamatok és az EU-források pozitív, illetve a durva mértékű hitel-visszafizetés negatív hatása nagyrészt kioltja egymást. Ezért lehet azt mondani, hogy a növekedésünk elfogadható. Köszönhetően a 2010 előtti gazdasagpolitikanak, nem tudtunk egyelöre nagyobb növekedest elerni. Ez annak függvenyeben fog valtozni, ahogy csökkenni fog az allamadóssag. Gdp aranyosan legalabb 2%-ra a kamatfizetesi kotelezettsegunk. Ezert vagyunk versenyfutasban az idővel, hogy amennyiben az eu transzferek csökkennek, addigra önjarókka valjunk.

Bíztató az a teny, hogy ma már a magyar lakosság nemzeti össztermék arányos adóssága az EU-n belül az egyik legalacsonyabb és az, hogy a csökkenő nemzeti adósságon belül a devizahitelek egy jelentős részét forintadósság váltotta fel, jelentősen csökkenti az ország pénzügyi sérülékenységét.

"HOL A PÉNZ, HAZAÁRULÓK????"

Vigyazz a hazaarulozassal, mert ez büntetöjogi katefória. Ha nem tudod bizonyítani, kellemetlen helyzetbe kerülhetsz adott esetben! Ez csak egy jóindulatú figyelmeztetes!

pamut 2017.01.07. 19:47:53

@6.Lenin: tehát akkor magadtól voltál olyan aljas hogy kiforgasd a szavaim vagy utasításra?

@fidesz maszop dk egykutya: ezt ő is pontosan tudja, be ne vedd már hogy nem tudja, csak direkt trollkodik.

Janossz 2017.01.07. 19:49:48

@pamut: Ne beszélj ilyeneket. Őt is szalajtották valahonnan, néhány kollégájával egyetemben. Figyeld csak a helyesírásuk, fogalmazásuk, sokat elmond.

taga20 2017.01.07. 19:50:47

@6.Lenin: leninevtárs, én azé a zabrálásodra nem lennék büszke!
persze nem vagyunk egyformánk, te fityesztetű:)

taga20 2017.01.07. 19:52:10

@atomic power 1986DucaDuca: te tróger fityeszgeci, hol a lové! beszéjj!

6.Lenin 2017.01.07. 19:53:20

@pamut:

"innen lelép egy csomó ember, aminek te és a magyarellenes maffiád is örültök. "

Nem lelépnek, hanem élnek a jogukkal. Nyilván nem jó, de nem lehet korlátozni sem.
Megakadályozni meg végképpen nem lenne ildomos.

lippsi vagy? 2017.01.07. 19:53:36

@vajdasagi:
"oda vezet engem, hogy a Jobbikra fogok szavazni"

Légy erős, a Jobbik egyre kevésbé számít jobboldali pártnak. Szociális demagógia terén már kezdettől hozzák bármelyik balos párt szintjét, újabban pedig már akármi kitelik tőlük. Vona jövőjére semmilyen összegben nem fogadnék, nélküle viszont az EU-ból való kilépés evidens programnak számít

pamut 2017.01.07. 19:55:34

@atomic power 1986DucaDuca:

dehogynem riasztottak téged fideszes, máskor legalább a halvány látszatra ügyelj hogy nem pont akkor jössz amikor a kollégád lelép.

"Ezzel azt akarod mondani, hogy a 2010. év vegi adóssag"
:DDDDDDD
és egyből a kiforgatással kezded te is, na akkor vajon van béármi hitele a szokásos kamuzásodnak vagy nincs? :DD ha lenne bármi komolyan vehető érved nem kiforgatnád a másik szavait, ráaásul ilyen primkón :D

ismét kérdem, lassan, mert csak tolod a blablablablablablablablablabla-át, de választ azt persze nem bírsz adni:
HOVA LOPTATOK EL A MANYUP 3000 milliardjat???

És nyugodtan számolj ne is 3000 milliárddal, hanem 5000 milliárddal, ugyanis azóta is gyűlt az évi 360 milliárd!
HOL A PÉNZ?????

"Ne aggódj az allamadossag miatt"
:DDDD
ennyit bírsz kinyögni fideszes? :DDD

HOL A PÉNZ??
HOVA BASZTATOK EL 50000 MILLIÁRDOT????

MIÉRT NINCS MÉG 50% alatt az adósság???

"Van fogalmad arról, hogy magyarorszag eves kamatfizetesi kötelezettsege - kószónhetően a 2010 előtti gazdasagpolitikanak - haromszorosa a szlovakenak?"
De sazrul hazudsz már megint :D 1. ha nem elloptátok volna, hanem kifizettétek volna az adósságot, nem lenne kamatja sem, 2., smmiéfle 3x különbség nincs, 3. a drága adósságot le szokáés cserélni olcsóra, ha ezt sem bírta megtenni a maffiakormény akkor az is az ő sara. kérsz még, lúzer? :D

"Ezt ne keverjük ide!"
aztán miért ne balfasz? :D

és istenem bazdmeg a hülyéje még mindig 2010-re mutogat 2017ben! :DDDDDDD

mondd szépen balfasz kollaboráns: gyurcsáááány. de jó erősen, habzó szájjal, gyerünk! :D

ja és HOL A PÉNZ MOCSKOS TOLVAJOK????

sírjatok 2017.01.07. 19:55:43

@pamut: "semmiféle bevándorlás nincs"

Fenéket nincs, google: "migration rate of hungary", ha a szám pozitív, akkor a bevándolrás nagyobb mint a kivándorlás.
www.indexmundi.com/hungary/net_migration_rate.html

Net migration rate: 1.3 migrant(s)/1,000 population (2016 est.)

taga20 2017.01.07. 19:55:53

@lippsi vagy?: a fityesz milyen pártnak számít?

pamut 2017.01.07. 19:56:32

@6.Lenin: szóval aki lelép, az nem is lép le? :DDD istenem bazdmeg de hülye vagy.

dunántúli gyerek 2017.01.07. 19:56:54

@lippsi vagy?: Tegyük hozzá, a fidesz akkorát terpeszt most középen, hogy ha én lennék az ellenzék, és is szociális demagógiával próbálkoznék. Vonának a ballerekkel szemben még lehet valami hitele, hisz még nem qrt el.

taga20 2017.01.07. 19:57:03

@sírjatok: fuss meneküjj, jönnek a migráncsok!:))))

pamut 2017.01.07. 19:57:29

@lippsi vagy?:

"Szociális demagógia terén már kezdettől hozzák bármelyik balos párt szintjét"

Nem mondod, már a fideszmaffia szintjét is közelítik?

6.Lenin 2017.01.07. 19:57:48

@taga20:

A kérdésemre válaszolj. Miféle zabrálásról hablatyolsz?
Nem megy a gondolkodás?
annyit engedek, hogy elsőként nem muszáj logikusan gondolkodnod, csak valamilyen jelét mutatni, hogy úgy 1xűen próbálkozol, kezdésnek.

sírjatok 2017.01.07. 19:57:56

@taga20: Szemben a buta balosokkal, én tök jól különbséget tudok tenni az engedéllyel rendelkező migráns meg a zöldhatár alatt átkúszó migráns közt :)

1ghost 2017.01.07. 19:57:59

@atomic power 1986DucaDuca:

Imádni való, amikor egy bérhazudozó segghülye okoskodik!

"Tehat egyidejűleg kell irdatlan adóssagot visszafizetnünk és növekednünk."

Hehe., ezeken a meséken már rég túl vagyunk 2017-et írunk, így hát az orbánista kurva bérhazuganyádnak hazuggyá ne minekünk.

Az államadósságot ugyanis nem visszafizetjük, hanem görgetjük. Azaz az államadósság lehet ezer év múlva is 80,70, 60, 50 vagy akárhány százalék!

pamut 2017.01.07. 19:58:16

@dunántúli gyerek:

mi van gyáva hazaáruló, mennyit kaptál a garázsos lopásból, gyáva vagy beismerni?

KurucInfo Főszerkesztő 2017.01.07. 19:58:40

@taga20: Eloszor a libbant bandadnak kene elszamolni az 1945-tol, a 2010-es rendszervaltasig ellopott 100 ezer milliardokkal. Meg az 1956-os es 2006-os gyilkosagokkal.

6.Lenin 2017.01.07. 20:00:25

@pamut:

Nem lelép, te köcsög, hanem él az uniós jogával és szabadon választ másik munkahelyet valamilyen okból.
Mit nem értesz ezen?

taga20 2017.01.07. 20:00:26

@KurucInfo Főszerkesztő: jó, és utána jöhet a geci elszámoltatása?

pamut 2017.01.07. 20:02:06

@6.Lenin: :DDD tehát lelép. ezt így mondják magyarul. hogy be vagy szarva az igazságtól :DDD

sírjatok 2017.01.07. 20:02:21

@1ghost: Nem egészen tiszta az álláspontod, szerinted akkor tök mindegy az államadósság összetétele és mértéke, vagy éppen ellenkezőleg, minden erőnkkel a visszafizetésén kellene munkálkodnunk?

Göntér László 2017.01.07. 20:03:32

A rendőrség mindig azt mondja, hogy ne vezessünk rutinból! Egy párt vezetőjét valakinek figyelmeztetni kell erre a rendőrségi felhívásra. Az új táblákat is a rendőrség teszi ki. A behajtani tilos, vagy az elsőbbség adás kötelező táblák figyelmen kívül hagyása, komoly következményekkel járhat.

taga20 2017.01.07. 20:03:50

@sírjatok: és okos balossal, és buta jobbossal még nem találkoztál? egy fityeszes jobbos? azok akik mindent államosítanak?

te /ti értitek aszt, hogy konzervatív?

egyébként, jó látni egy fityeszest, aki tud nevetni, és nem vicsorog:)))

KurucInfo Főszerkesztő 2017.01.07. 20:06:14

@taga20: Nem tudom pontossan mire gondolsz. 2010-ben megtortent a rendszervaltas, azota van egy jol mukodo orszagunk nincs kit mit miert elszamoltatni.
Illetve gondolom a Soros altal fizetett az orszagunkat folyamatosan tamado hazaarulo libsikre gondoltal. Azokat tenyleg a Dunaba kene loni.

6.Lenin 2017.01.07. 20:07:20

@pamut:

Elég gyenge, de már védekezés. Jó úton haladunk. Jól gondoltam, hogy talán még menthető lehetnél, csak rossz társaságba keveredtél, vagy sokat vertek gyerekként és még nem tudtad teljesen feldolgozni.
Segíthetek.

sírjatok 2017.01.07. 20:07:28

@taga20: hát amit itt pamut haverod előad, az nem erősített meg benne, hogy olyan sok okos balos lenne :D

"aszt" aszta bebaszta

" aki tud nevetni, "
de most mit tegyek, annyira viccesek vagytok :D

pamut 2017.01.07. 20:08:13

egyébként nem mintha nem utálnám a szocikat is, de azt meg kell adni nekik, hogy 2010 előtt amikor a szocik loptak, akkor az ő híveik legalább nem hörögtek, sőt kussoltak, lapítottak, most viszont a fidesz hívei még büszkék is a gigantikus lopás-hegyekre.... undorító faszfejek.....

pamut 2017.01.07. 20:09:59

@6.Lenin: mi van faszfej, kezdesz megtanulni magyarul?
betűzzem a hülye fejednek? nesze: l-e-l-é-p. ez a magyar szó ami leírja a kivándorlókat.

és ha agyvérzést kapsz sem tudod átírni a magyar nyelvet.

taga20 2017.01.07. 20:10:40

@KurucInfo Főszerkesztő: nincs több kérdésem. remélem pénzért csinálod.

szerintem rejtőjenőt, meg radnótit kéne belelőni. ja, sikerült nektek barátom.

egy kérdés drága honfitársam, engem mikor akarsz a dunába lőni, onnan angliából?

taga20 2017.01.07. 20:12:58

@sírjatok: ezek szerint, neked leninevtárs, kurucinfoevtárs, dunántulievtárs a nonplusultra:)

egészségedre, ha ilyen országra vágysz!

6.Lenin 2017.01.07. 20:15:30

@pamut:

Nem kivándorol, hanem máshol vállal munkát. Nem mindenki hagyja el végleg az országot, csak esetleg néhány évre, de ha kivándorol ahhoz is joga van.

A Lajos lépett le miután kiderült, hogy felcsinálta szomszéd lányát, és nem szeretné elvenni, meg az apósjelöltet utálja, az anyósjelöltet nem, mert őt hamarább dugta, mint a lányát. Ő tényleg lelépet, nem a jog alapján, mert jogilag vállalni kellett volna a gyerkőcöt.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.01.07. 20:16:31

@KurucInfo Főszerkesztő: "Illetve gondolom a Soros altal fizetett az orszagunkat folyamatosan tamado hazaarulo libsikre gondoltal. Azokat tenyleg a Dunaba kene loni."

Hihi, egy újabb segghülye fideszese kertén. Te észkombájn, azért ennyire sikertelen Magyarország, mert van 50 darab Soros által kisebb-nagyobb összeggel támogatott fazon (közte pl. ez a kőbuta fidesz szóvivő, bruhahaha!) azután ezek nem mindegyike orbán faszszopó, mint te?

Hát ti fajtiszta magyarok ilyen fos gyengék vagytok, hogy egy pár tucat nem orbán faszszopó liberálius így legyür titeket, hogy csak gurultok országostul lefelé a lejtőn?

Én a helyedben nem hangoztatnám, hogy egy 86 éves öreg magyar nyugger ennyire elbánik Árpád vére 10 millió szittya harcosával. Fos gyenge nép ez, még egy öreg nyuggertól se tudja megvédeni magát, hihi!

dunántúli gyerek 2017.01.07. 20:16:39

@pamut: 'nem mintha nem utálnám a szocikat is, de azt meg kell adni nekik, hogy 2010 előtt amikor a szocik loptak, akkor az ő híveik legalább nem hörögtek, sőt kussoltak, lapítottak'

- hisz tudták, veszteni fognak. Ahogyan most is.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.01.07. 20:21:44

@6.Lenin: "Nem kivándorol, hanem máshol vállal munkát."

te Lenin elvtárs , ez magyarul azt jelenti, HOGY ELMENÜLNEK ORBÁN RENDSZERÉBÖL. Nem olyan sötéthülyék mint ti, hogy inkább vegetálnak mint a kecskék, meg csúsznak kifele Európából, de vannak olyan hülyék, hogy örüljenek neki, mert orbán diktátor a kommunisták ellen harcoil, aztán ez mindennélk fontosabb.

Te Lenin, amikor jót röhögök néhány híren hogy a világon milyen ostoba népek léteznek, most már rendre az derül ki, hogy ezek az ostoba népek nem is észak-koreaiak, vagy a ruszki muzsikok, hanem a MAGYAROK!
Benne vagytok a TV-ben, ti röhögtetiktek a világot!

taga20 2017.01.07. 20:24:00

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:
ne szívd mellre!

szerintem csak viccelt, ez a retardált, szarfaszú, agyatlan fityeszdroid:))

pamut 2017.01.07. 20:26:02

@dunántúli gyerek:
Ennek semmi köze ehhez, a konkrét lopási botrányok reakciójáról beszéltem.
Neked az fáj hogy nálad még a nyomorult szocik nyomorult hívei is különbek....

Mit is mondtál, mennyi a részesedésed a garázsos, 3 milliárdos lopásból, kollaboráns hazaáruló?

taga20 2017.01.07. 20:26:04

@dunántúli gyerek: te anyaszomorító, elárulok egy titkot! az a segg, amit naponta fényesre nyalsz is meg fog dögleni.

ha szerencséje lesz, ako úgy végzi, mint csau:)

pamut 2017.01.07. 20:26:53

@6.Lenin: nem is vagy kibaszott uncsi, á nem - ugye hallod ahogy röhögök közben? :D

6.Lenin 2017.01.07. 20:28:11

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:

jogunk a szabad munkavállalás az unión belül. Nemcsak nekünk magyaroknak, Nem csak mi élünk is ezzel a jogunkkal. Tájékozódhatnál.

Nyilván nem jó, de nem lehet megakadályozni, sem korlátozni.

A ruszkikat meg hagyd békén, most baszták át az amcsikat nem is kicsit.

6.Lenin 2017.01.07. 20:29:56

@pamut:

A saját hülyeségeden? Nyugodtan.
Védekezésnek elég gyenge.

pamut 2017.01.07. 20:37:23

@6.Lenin: komolyan bazdmeg te tényleg annyira szánalmas vagy hogy csak sajnálni tudlak :D

NagyVonalakban 2017.01.07. 20:42:34

@Le Orme 2: "...Soha nem csorbult a tulajdonszabadság például...."

????
Manyup? Trafikok? Földbèrleti jogok?

6.Lenin 2017.01.07. 20:47:15

@pamut:

És? Most kétségbe kéne esnem?
Próbálj gondolkodni inkább, mielőtt marhaságokat írsz.
(gondolod, hogy érdekel a rólam alkotott véleményed? )

NagyVonalakban 2017.01.07. 20:47:17

@pamut: "...most viszont a fidesz hívei még büszkék is a gigantikus lopás-hegyekre.... undorító faszfejek....."

És közben még hülyének is néznek minket....

NagyVonalakban 2017.01.07. 20:51:26

@KurucInfo Főszerkesztő: "....gondolom a Soros altal fizetett az orszagunkat folyamatosan tamado hazaarulo libsikre gondoltal. Azokat tenyleg a Dunaba kene loni...."

Orbánra gondoltàl? Őt is támogatta Gyuri bácsi...meg hát Orbàn is hazaáruló...

$pi$ 2017.01.07. 20:51:42

@NagyVonalakban: "Földbèrleti jogok? "

Gondolom ha kiadod a lakásodat albérletbe, akkor már soha nem adhatod el, mert a bérlőnek joga van, ugye?

"Trafikok?"

És a trafikokkal mi a baj? Árulhattak dohányárut, utána már nem árulhattak. Megváltozott a törvény. Néha megváltozik. Gondolom neked most is van jogod közlegelőn legeltetni a marhát mikor hajtod erdélyből bécsbe, ugye? :D

"Manyup?"

Nyilatkoztál, hogy te nem lépsz ki, tied maradt. Ha jól emlékszem.

NagyVonalakban 2017.01.07. 20:56:59

@$pi$: Nicknevet váltottál, Fidesz-troll?....
Nagyon ráèrsz, mi van, bezárt a trafikod? :):):)

taga20 2017.01.07. 20:57:34

@$pi$: "Nyilatkoztál, hogy te nem lépsz ki, tied maradt. Ha jól emlékszem."

ROSSZUL GECI!

Merlot 2017.01.07. 20:57:59

@Fehérlapos: "A vicc az egészben, hogy ennek ellenére ki sem látszanak Orbán seggéből."

Mer' a büdöslábú , valaha magyarságát megtagadó, drótos tóttal szövetkező felvidékinek mindig kell egy segg, amit nyalhat. Egykor a Benes, ma az anyaországot bitorló Orr Bán. :))

6.Lenin 2017.01.07. 20:59:15

@NagyVonalakban:

"És közben még hülyének is néznek minket.... "

kizárólag a saját nevemben...

6. éve figyelem komolyabban az ellenzéket. Szinte naponta komoly erőket latba vetve mindent elkövetnek, hogy ez a kép alakuljon ki bennem. Bevallom sokat töprengtem rajta, hogy jogom van-é ezt az igyekezetüket figyelmen kívül hagyni, és fogadjam el amit magukról bemutatnak. Néha, mintha, de aztán mégis.
Hidd el nehéz döntés, de...

NagyVonalakban 2017.01.07. 21:00:14

@$pi$: "....És a trafikokkal mi a baj? Árulhattak dohányárut, utána már nem árulhattak. Megváltozott a törvény...."

Megváltozott a törvény.....erről a szekszárdi polgármester tudna mesélni.....:(

pamut 2017.01.07. 21:06:54

@$pi$:
"És a trafikokkal mi a baj?"

Kollaboráns faszfej, remélem egyszer téged is kirabolnak, megérdemled.
Élvezed is amikor lop az orbánmaffia a magyaroktól, vagy csak simán szarsz rá?

Merlot 2017.01.07. 21:07:14

@atomic power 1986DucaDuca: "Vigyazz a hazaarulozassal, mert ez büntetöjogi katefória. Ha nem tudod bizonyítani, kellemetlen helyzetbe kerülhetsz adott esetben! Ez csak egy jóindulatú figyelmeztetes"

Húúú, most mindenki besz@rt itt, aki joggal nevez téged hazaárulónak! :)))
Senkiházi törpe vagy, kb. akkora kompetenciával ezen a téren, mint a bolhaszar.

Ja, nem kéne még néhány szóval kiegészítened a nikkedet, idióta?
Úgy jobban emlékeztetsz a Horthy idők urainak vitézi neveire. :DD

NagyVonalakban 2017.01.07. 21:11:06

@6.Lenin:
Ez a mai ellenzèk a NER része a lefizetett MSZP-vel, a putyinista Jobbikkal, és az Orbàn-klón Gyurcsànnyal.....

Ez van. Most még...

6.Lenin 2017.01.07. 21:21:28

@NagyVonalakban:

"Ez van. Most még... "
Sajnos.
Gondolod, hogy lesz jobb is?
Néhány perc múlva választások lesznek. Hatalmas-megszólítható- elégedetlen tömegeket nem látok. Külső beavatkozás netán? NATO nem jöhet szóba, tagjai vagyunk. Szlovákok, vagy a Románok lerohannának minket? Bocs, a szlovákok nem, tagjai a V4-nek, bár (adj a tótnak szállást kiver a házadból még érvényben lenne?)

Te tudsz valamit?

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.07. 21:25:07

@6.Lenin: De megy, tudom merre akartad kiforgatni, ezért írtam azt ;)

lippsi vagy? 2017.01.07. 21:28:40

@dunántúli gyerek:
Majd meglátjuk a Jobbik mire jut. De libbantaktól, szoccantaktól nincs mit várni, és ők is tudják hogy épeszű nem vár tőlük semmi jót. Azért is tagadják le hogy ballerek, mert még ők is szégyellik, lásd @pamut: és @vajdasagi:

6.Lenin 2017.01.07. 21:32:07

@fidesz maszop dk egykutya:

Visszanéztem. Vagyis ilyen ország nincs, hiszen mindenhonnan mennek, igaz talán más-más okok miatt, de mennek. A legjobb, legbiztonságosabb fészekből is kirepülnek a fiókák. Különben nem akartam kiforgatni semmit, hiszen tévesen írta pamut, amit, igaz nem meglepetés a részéről.

illaim 2017.01.07. 21:37:09

@$pi$: Ezt a baromságodat meg a digitális tolómérővel mérted be mi?
Na figyelj te szarkupac! csak azért hogy ne halj meg hülyén!
hu.wikipedia.org/wiki/Tol%C3%B3m%C3%A9rce

dunántúli gyerek 2017.01.07. 21:44:17

@lippsi vagy?: Gyengébben fognak szerepelni, mint 2014ben. Szerintem mind3 erő kevesebb szavazatot fog kapni. Emléxem még az utsó választás előtti netes trollkodásokra, akkor is elkeseredettek voltak a balosok de nem ennyire. S Orbán még ki sem nyitotta a pénzcsapot.

taga20 2017.01.07. 21:51:52

@dunántúli gyerek:" S Orbán még ki sem nyitotta a pénzcsapot."

és várod mi? és a gecinek van lovéja? a gecinek van pénzcsapja? honnan szerezte?

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.07. 21:52:15

@pamut:

"dehogynem riasztottak téged fideszes, máskor legalább a halvány látszatra ügyelj hogy nem pont akkor jössz amikor a kollégád lelép."

Kedves kommentelő! Nagyon fantaziálgatsz. Óva intelek tőle! Azt mondjak, az elet megrontója.

"ismét kérdem, lassan, mert csak tolod a blablablablablablablablablabla-át, de választ azt persze nem bírsz adni:
HOVA LOPTATOK EL A MANYUP 3000 milliardjat???"

Na, akkor fussunk neki mégegyszer:

Bajnai l-ll. csomag: 900 milliardos megszorítás.
GDP arányos államadossag: 2008-ban 71,6%, 2009-ben 77,8%, 2010-ben 80,5%
Látszik, hogy adóssagspiralba kerültünk, ezert a megszoritas csak csökkenteni tudta az allamadóssag növekedesi utemet.
A Lehman Brothers bedőlése után a piacok teljesen kiszámíthatatlanná váltak és a befektetők semmibe nem akartak befektetni. Föleg nem az eladósodott Magyarorszagon, ahol az alapkamat 10% volt es elméletileg 7-8% felett nem is volt kigazdálkodható a befektetes. Megszűnt a pénzcsap, a Ft rohamszerűen vesztett a lebegtetett értékéből és ahogy minden hasonló esetben nem az értékén állt meg hanem túl lengett a piaci és befektetői folyamatok tehetetlensége miatt.
Ha a magyar kormany akkor nem nyúl valami azonnal mobilizálható, likviddé tehető eszközt, ami a várható (a deviza ingadozás miatt) bekövetkező GDP arányos államadósság emelkedése előtt nem húzza le az adósság szintjét, akkor 85-90% között találtuk volna magunkat, ami államcsőd. Hiszen még az IMF/EU tartozást el sem kezdtük kifizetni. A MANYUP penz felhasznalasa az allamcsőd elkerüleseben jatszott szerepet elsősorban és stabilizalta az allamadóssagot. Mindamellett segítsegevel visszanyertük gazdasagi önallósagunkat.

"És nyugodtan számolj ne is 3000 milliárddal, hanem 5000 milliárddal, ugyanis azóta is gyűlt az évi 360 milliárd!
HOL A PÉNZ?????"

Nem fogom neked több evre visszamenöleg ismertetni a magyar kóltsegvetes kiadasi-bevételi oldalat. Ezt te is meg tudod tenni, ha akarod. Annyi segítseg, hogy 2015-ben az orszag kamatfizetesi kötelezettsege: 1 205 808 millió ft, SZJA bevetele: 1 688 600 millió ft. Ez egy pelda arra, hogy mire megy el a penz.

"MIÉRT NINCS MÉG 50% alatt az adósság???"

Azert, mert nem lehet minden erőforrast az adossag sökkentesre fordítani.
20 éven keresztül a GDP 4-5 %-át fordítottuk az evenkénti kamattörlesztésre. Ez a lengyeleknél 2%, a szlovákok esetében 1%. Jelenleg Magayarorszag eves kamattörlesztesi kötelezettsege kb. 3,5 % a gdp aranyaban. Ezt 2% ala kell vinni, hogy több pénz jusson a kis-es középvallalkozasok tamogatasara, gazdasagserkentő intezkedesekre, versenyképesseg fokozasara az adók es jarulekok csökkentése utjan. Meg kell talani a közeputat, tul gyors adósagcsökkentes megölne a növekedest. Nem veletlen, hogy sok orszagban nehezen megy az allamadossag csókkentes.
Az euróban mert, nem gdp aranyos allamadóssag majdnem minden kelet-európai orszagban nőtt 2015-ben. Lengyelorszage 6,7%-al. Van, akiknél a gdp aranyos is!
Eleg sok orszagnak nem sikerült az EU-ban csökkenteni a GDP aranyos allamadóssagot 2015-ig. Ilyen Nagy -Britannia, Finnorszag, Szlovénia, Lengyelorszag, Ausztria, Litvánia, Ciprus, Olaszorszag, Horvatorszag, Franciaorszag.
Csehorszag gdp aranyos allamadóssaga a 2010-es 38,2%-ról 40,3%-ra nőtt 2015-re.
Szlovákia gdp aranyos allamadossaga 41,2%-ról 52,5%-ra nőtt ugyanabbben az időszakban.
Magyarorszag gdp aranyos allamadossaga 80,5%-ról 74,7% ra csökkent a fenti időszakban.
Ismetlem: az unios ranszferek es az adofizetsi kótelezettsegünk kioltjak egysmast. Ha túl gyorsan csökkentenenk az allamadossagot, nem lenne meg ekkora növekedes sem.

"aztán miért ne balfasz? :D"

Ennyi az összes erved?

"és istenem bazdmeg a hülyéje még mindig 2010-re mutogat 2017ben! :DDDDDDD"

Sőt meg az 1990 előtti kormanyokra is mutogatok, ha olyan hibakat követtek el, amelyek negtív hatasa ma is ranyomja a belyeget a gazdasagra, tarsadalomra. Ez nem azt jelenti, hogy a problémat nem ennek a kormanynak kell megoldani!

"Mondd szépen balfasz kollaboráns: gyurcsáááány. de jó erősen, habzó szájjal, gyerünk! :D"

Figyelj! En ide vitatkozni jöttem, nem a masikat szidni! Abban akarsz velem versenyezni, hogy ki tud a masikra ocsmanyabb kifejezest kiosztani? Eben nem vagyok partner. Gyavasagnak tartom az internet nevtelensege möge bujva a masikat ordenare modon szidalmazni. Legyel mar ferfi!

"ja és HOL A PÉNZ MOCSKOS TOLVAJOK????"

Én megirtam, de te nem valaszoltal nekem, hogy a 900 milliard miert nem csökkentette az allamadóssagot!?

Örülök, hogy mar a hazaarulózast nem alkalmaztad!

taga20 2017.01.07. 22:04:09

@atomic power 1986DucaDuca:
fityesz dzsuva, mikor kérsz bocsánatot a magyaroktól, hogy egy gecit szolgáltál?

NagyVonalakban 2017.01.07. 22:11:52

@atomic power 1986DucaDuca:
Mennyit kapsz te ezèrt?
Geci egy meló a bérkommentelés....

pamut 2017.01.07. 22:12:18

@atomic power 1986DucaDuca:

azt még tovább tolod a gagyi hazudozásodat :DDD

semmiféle spirál nem volt, a németeknek is ennyi volt az adósságuk, az amcsiknak még több, és még egy csomó másik országnak is, komolyan ilyen primitív hazudozással jössz? :D

az hogy válasz helyett terelésül mániákusan tolod a hazudozásodat, az csak az bizonyítja hogy nincs válaszod. és milyen lelkesen írod le a 2009-2010-es számokat közben végig kussolva a világgazdasági válságról, istenem de átlátszó vagy te szerencsétlen :DDD

az mekkora átlátszó lebukás már bazdmeg hogy valahányszor a manyupról kérdelek elkezdesz bajnairól hadoválni? :DDDD

semmiféle csődhelyzet nem volt, ezt maga Orbán is elismerte, sőt, egyből adócsökkentéssel kezdte, évi 500 milliárdniy adócsökkentést hozott be már 2011-től, szerinted ez nem cáfolja hogy bármi baj lett volna? :DDDD
ja és hogy 250 milliárdot meg MOLra baszott el, az szerinted mit igazol, hogy nem volt pénz? :DDD engem nézel olyan hülyének hogy le akarod tolni ezt a süket baromságot, vagy te voltál akkora marha hogy ezeket bevetted?
500+250=750 milliárd, és ez csak két tétel a sokból, kit akarsz hülyíteni? :DDD

istenem de szar a kamu dumád, váltóemberke :D

lassan kérdem, hogy felfogd:
HOL A PÉNZ?????

HOL VAN????

Nem a 3000 milliárd, hanem az ÖTEZER MILLIÁRD!!
HOOOL????

milyen süket kamatról hablatyolsz, egyrészt 30 éve van az adósságon kamat azt mindig is ki kellett gazdálkodni ahogy ma is, másrészt ha VISSZAFIZETTÉK VOLNA, AKKOR KAMAT SE LENNE RAJTA, ezt fel bírod fogni idióta? :D vagy te fizeted a kamatokat a visszafizetett adósságaid után is? DDD

És kurvára nem ajánlom neked hogy régiós adatokkal gyere, mert ABBAN IS TOTÁLIS KUDARC MINDEN TÉRDEN, mutassak rá forrásokat? :DDD

És akkor ismét:
HOL A PÉNZ MOCSKOS TOLVAJOK???

HOL VAN????????????????????????????????????????????????

A manyup + 2e milliárd + EU-segély-milliárdok után miért nem 50% alatt az adósság?????????????????

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.07. 22:13:22

@Merlot:

BTK különös rész: Államellenes bűncslekmények

Csak azért, hogy legyetek tisztában a fogalmakkal, ha már naponta használjatok:

Hazaárulás:

144.§. (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást
a) súlyos hátrányt okozva
állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával
c) háború idején
d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el.
(3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A bűncselekmény jogi tárgya a Magyar Köztársaság alkotmányos rendje, függetlensége, területi épsége. Alkotmányos rend alatt értjük az alkotmányt, az alkotmányban foglalt elveket és intézményeket, valamint az azok zavartalan működéséhez fűződő érdeket.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.01.07. 22:33:08

Tölgyessynek igaza van.

Orbánt csak úgy lehet leváltani, ha leváltjuk a Gyurcsány féle ballib elkúrókat vele együtt.
Enélkül nem megy.

pamut 2017.01.07. 22:34:42

@atomic power 1986DucaDuca:

"144.§. (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Igen, pont ez alapján hazaáruló a Putyinbérenc geci, és minden bűntársa és kollaboránsa is.

lippsi vagy? 2017.01.07. 22:36:39

@pamut:
A csődközeli állapotból Bajnai az IMF hitellel tudott kimenekülni, ezzel gyakorlatilag átpöckölte a bajt 2011-re, az akkor már borítékolhatóan elvesztett választás utánra. Az IMF pedig egy előre megfogalmazott kívánságlistával készült és a lista összeállítói dörzsölték a markukat hogyan ejtik csapdába Orbánt

Orbán viszont most is készült: bankok és multik megadóztatása volt a tarsolyában, utána pedig páros lábbal kirúgta az IMF-et, most már kíbicként is alig mernek belepofázni

taga20 2017.01.07. 22:38:11

@lippsi vagy?: orbán a király a ganéban! örülhecc ember a szarnak!

pamut 2017.01.07. 22:39:57

@lippsi vagy?:

még jó hogy felvett hitelt hogy ne döntse be a világválság az országot, csak a fideszes magyargyűlölő hazaárulók sírnak a mai napig hogy bajnai nem hagyta hogy bedőljön az ország, ők azt szerettek volna egy jó kis összeomlást, minél szarabb a magyaroknak ők annál boldogabbak.

ha már ilyen kurva okos vagy, meséld már el nekem hol van a manyup 3000 milliárdja?
és miért nincs még 50% alatt az államadósság annyi ezer milliárdnyi EU-segély és a manyup ellopása után? micsoda dáridó megy itt, hová bírk ennyi pénzt ellopni az orbánmaffia?

taga20 2017.01.07. 22:39:57

@Legeslegalja: tölgyesi egy kibaszott fasz, aki a geci cerkáját szopta éveken keresztül!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.07. 22:43:56

@atomic power 1986DucaDuca: "Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el"

magyar állampolgár: orbán és a fideSS tagjai és a fasszopóik, akik kritikátlanul támogatják ebben.
abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét: Paks2 miatt az oroszoktól fogunk függni
külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn: Putyinnal és az oroszokkal

Tehát orbán és a fideSS és a fasszopóik mind hazaáruló.

lippsi vagy? 2017.01.07. 22:44:10

@pamut:
De a teljes igazság Bajnai ügyében inkább az lehet, hogy ő is csak egy eszköz volt ahhoz, hogy a Maszoppancs átmencse magát a jobb időkre. Gyurcsányinak már nem adtak volna kölcsönt, Bajnai volt a kapcsolt áru, a Maszp pedig mindent rávert volna, de már ehhez is túl bénák voltak. Bajnai már önállóan ment a süllyesztőbe 2014-ben, miután kiderült hogy politikusnak éppen annyira annyira alkalmatlan, mint Gyurcsány pénzügyesnek. Ketten együtt meg arra, ami 2006 és 2008 között történt: Együtt az államcsőd felé

lippsi vagy? 2017.01.07. 22:48:14

@pamut:
Orbán a választás után odalökött néhány elismerő szót Bajnainak, mert sikerült elkerülnie az államcsődöt. Ez is érdem ahhoz képest, amit az Elquró és a Maszoppancs művelt

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.07. 22:53:44

@atomic power 1986DucaDuca: ""MIÉRT NINCS MÉG 50% alatt az adósság???"
Azert, mert nem lehet minden erőforrast az adossag sökkentesre fordítani."

A Széll Kálmán terv idején még lehetett? Benne van, hogy 2018-ra a GDP 50%-a alá megy az államadósság. eltolcsi szénné adóztatta a magyarokat, hogy teljesítse a Széll Kálmán tervet. Az adózási rész MARDÉKTALANUL teljesült. HOL AZ EREDMÉNY?

pamut 2017.01.07. 22:54:52

@lippsi vagy?:
csak nem fideszes vagy, gyönyörűen tolod a propagandát :D

taga20 2017.01.07. 22:55:57

@lippsi vagy?: te egy fasz vagy, vagy csak titkolod?

pamut 2017.01.07. 22:56:13

@lippsi vagy?: szegénykém, ennyire fáj hogy az ostoba lúzer orbán elszólta magát, és ezzel saját hazug propganadáját cáfolta meg?

apropó, látom fideszes kollaboráns vagy, te mit szólsz a maffiád legújabb, 3 milliárdos rablásához, büszke vagy rá?

lippsi vagy? 2017.01.07. 22:57:11

@pamut:
Ha jól értem a kérdésedet, azt kifogásolod, miért nem csökken 2010 óta az államadósság ugyanolyan gyorsan, mint ahogy nőtt 2010-ig?

A válasz 1szerű: pénzt elherdálni sokkal gyorsabban lehet, mint felhalmozni. Pláne ha közben meg kell tartani a szavazóbázist meg az üzleti klientúrát is etetni kell mert enélkül fellázadnának, lásd Simicska esetét

taga20 2017.01.07. 22:57:45

@lippsi vagy?: egy kibaszott féreg vagy! remélem nincs melletted ember!

lippsi vagy? 2017.01.07. 22:58:47

@pamut:
"lúzer orbán"

Próbálj megbarátkozni a realitással, mert így csak kinevetteted magad

pamut 2017.01.07. 23:00:54

@lippsi vagy?:
miért, nem szólta el magát mégsem? az a hivatalos propagandátok hogy bajnai rendbeszedte az országot és milyen jó hogy így adta át?

orbán egy lúzer aki állandóan elszólja magát, csak a leghülyébbek istenítik, mások csak röhögnek rajta.

pamut 2017.01.07. 23:02:05

@lippsi vagy?:

Oké, akkor HOL VAN A 3000 MILLIÁRD?

Tudod, amit nehéz volt felhalmozni, de a hazaáruló mocsok maffiád elvert seperc alatt?

pamut 2017.01.07. 23:02:52

@lippsi vagy?:

loooool,. most látom hogy beismerted hogy orbán maffiállamot épített a közpénzből lefizetett oligarcháival! :DDD

taga20 2017.01.07. 23:03:47

@lippsi vagy?: SZAR SZEMÉT A GECI GAZDÁD!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.07. 23:04:12

@lippsi vagy?: "Bajnai az IMF hitellel tudott kimenekülni, ezzel gyakorlatilag átpöckölte a bajt 2011-re"

A libajnai nem "átpöckölte a bajt", hanem krományozta egy évig az országot. Közben semmi botrányt nem csinált, nem hízlalta a kebelbarátait százmilliárdokkal, nem adta el az országot az oroszoknak, nem építette le a demokráciát, stb. Nem szerettem meg a pufajkást és libanjanit, de el kell ismerni, hogy ők ketten vezették a legjobban az országot az elmúlt 27 évben.

Egyébként meg ha a libajnai "átpöckölte a bajt" a hitelfelvétellell, orbán is csak átpöcköli, mert folyamatosan csak egyre nagyobb hiteleket vesz fel.

NagyVonalakban 2017.01.07. 23:05:46

@lippsi vagy?:
"...A válasz 1szerű: pénzt elherdálni sokkal gyorsabban lehet, mint felhalmozni. Pláne ha közben meg kell tartani a szavazóbázist meg az üzleti klientúrát is etetni kell mert enélkül fellázadnának, lásd Simicska esetét..."

A klientúrát etetni:
ez azt jelenti magyarul, hogy a pènzt ellopjàk...,

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.07. 23:06:49

@taga20: "disszidálni kéne"

Már mér?

A kommentek alapján Pamut a legnagyobb hazafi itt a kommentelők közt. Ő aggódik leghangosabban M.o. jelenéért és jövőjéért.

Behajtó70 2017.01.07. 23:08:49

Az SZDSZ-es tölgyessy kisebbségből anarchiára szólít fel! Ha demokratikus módon nem tudnak nyerni, akkor majd erőszakkal!

Tölgyessynek üzenjük: ha hadat üzentek, meg fogjuk védeni magunkat és demokráciánkat az orrfacsaró bűzt árasztó náci hordáitokkal szemben!

Willkommenskultur 2017.01.07. 23:09:02

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Csak végigminiszterkedte az elqrást. Miniszterelnökként már nem csinálhatott bajt, az IMF megmondta mit csináljon.

pamut 2017.01.07. 23:09:29

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
És ez pontosan így van, köszönöm.
Kár hogy kevesen vagyunk igaz hazafiak :(

lippsi vagy? 2017.01.07. 23:10:11

@NagyVonalakban:
"A klientúrát etetni:
ez azt jelenti magyarul, hogy a pènzt ellopjàk...,"

A klientúra leszedi a sápot, előtte is leszedte (egy másik klientúra) és a jövőben is le fogja szedni, akárki lesz kormányon. És ez nagyjából minden hasonló orrszágban így megy, ezt minden felnőtt tuggya

lippsi vagy? 2017.01.07. 23:15:30

@Willkommenskultur:
Magyarország 2008-ban gyakorlatilag lélegeztetőgépre került, és azon is maradt, amikor Bajnai kénytelen volt leköszönni 2010-ben

Annyiban érdemel elismerést, hogy a lélegeztetőgép működését nem akadályozta, sőt még bele is tüsszentett egyet-kettőt. De a megszorításon túl éppen úgy nem volt már koncepciója, mint Bokros Lajcsinak annak idején. Ezért ha marad, aligha sikerült volna kiszabadulni a zsugorpályáról, amit mindenki ismer a görög példa alapján

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.07. 23:16:22

@lippsi vagy?: "Bajnai ügyében inkább az lehet, hogy ő is csak egy eszköz volt ahhoz, hogy a Maszoppancs átmencse magát a jobb időkre"

Hát nagy faszok lennének ha ebben hittek. Egyébként is nagy faszok, szóval mindegy.

A gyurcsány helyzete végképp tarthatatlan lett, mint a smittpalié. Kellett valaki, aki egy évig korményozza az országot, és nem csinál közbe fasságot. A libajnai erre alkalmas ember volt.

Persze nem 2009-ben, hanem 2006-ban kellett volna a gyurcsányt leváltani.

És nem leváltani kellett volna a gyurcsányt 2009-ben (méginkább 2006-ban), hanem választásokat kiírni.

És legesleginkább 2006-ban nem hazudozni kellett volna, hanem emelt fővel elveszteni a választásokat. Az az MSZMP és a fasz gyurcsányi igazi bűne, hogy tízkörömmel kapaszkodott a hatalomba, és úgy megutáltatta magát, hogy az orbán karjába lökte kétharmaddal az országot, lehetőséget adva neki az ország tönkretétetlére. Orbán sehol se lenne az MSZMP és gyurcsány hathatós közreműködése nélkül. Mind el kell zavarni a faszba. Vasgy lámpavasra velük, ha nem mennek maguktól.

feketeesfeher 2017.01.07. 23:20:26

@Behajtó70:
Tölgyessy speciel inkább fideszes volt mint szdsz-es.
De ez mindegy is, a fontosabb az, amit mondd.

lippsi vagy? 2017.01.07. 23:23:12

@pamut:
Még jó hogy ilyen kevesen vagytok, máskülönben túl sokba kerülne Soros bácsinak a libsirezervátum fenntartása

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.07. 23:24:41

@Willkommenskultur: "Miniszterelnökként már nem csinálhatott bajt, az IMF megmondta mit csináljon."

Szerintem egyébként is azt csinálta volna, az IMF követelményei a mi célunkat szolgáltaák, hogy a kölcsön fisszafizetésére legyen esélyünk. Az orbénnak is az kellene, akkor csökkenhetne az államadósság.

Miniszterelnökként bárki csinálhat bajt, lásd meggyesi, gyurcsány, orbán. Sose fogjuk már megtudni, hogy a libajnai hogy vezette volna az országot, ha kellő időt kap rá. A fenti három elkúrónál százor jobban, az biztos. Egy hazaszerető becsületes random hajléktalan is jobban.

pamut 2017.01.07. 23:25:42

@lippsi vagy?:
bingó! :DD te is akkora barom vagy hogy sorosozol :DDD
az ilyeneket szereti nagyon orbán, titeket manipulál a legkönnyebben, miközben pont ezért titeket vet is meg a legjobban :)

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.07. 23:28:00

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"A Széll Kálmán terv idején még lehetett? Benne van, hogy 2018-ra a GDP 50%-a alá megy az államadósság. eltolcsi szénné adóztatta a magyarokat, hogy teljesítse a Széll Kálmán tervet. Az adózási rész MARDÉKTALANUL teljesült. HOL AZ EREDMÉNY?

A potencialis gdp növekedes az első Széll Kálman tervben felül volt becsülve, ezert kellet az adóssagpalyat módosítani. A vartnál jóval kedvezőtlenebb külső környezet, eurozona elhúzódo adossagvalsaga, a csökkenő export és csókkenő közóssegi fogyasztas, valamint beruhazasok nem tettek lehetövé az allamadossag eredeti tervek szerinti csókkenteset. A kiigazitas megfelet az Európai Bizottsag elvarasainak, amely 555 milliardos pótlolagos egyenleg javulast vart el. Nem csak a lakossagot adoztattak, hanem a nagy szolgaltatokat is.

lippsi vagy? 2017.01.07. 23:28:29

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"A gyurcsány helyzete végképp tarthatatlan lett, mint a smittpalié. "

Smiccpali közt elnök volt, ami nem jár döntési jogkörrel, míg Kúrcsány miniszterelnök. Egyébként valóban mind2 alkalmatlan volt, de az egyiken nevetni lehetett, a másikon meg sírni. De így utólag már min2-n nevetni lehet

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.07. 23:32:36

@feketeesfeher: "Tölgyessy speciel inkább fideszes volt mint szdsz-es.
De ez mindegy is, a fontosabb az, amit mondd."

Tölgyessy inkább lett volna akkor nagy hazafi, mikor a Parlamentben volt. Most faszt kiabál a partvonalon kívülről.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.07. 23:34:26

@atomic power 1986DucaDuca: Persze, mindenki hibás, a Párhuzamos, a zsidó háttérhatalom meg a négy évszak, csak az elkúró orbán nem.

Willkommenskultur 2017.01.07. 23:36:19

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: 'Szerintem egyébként is azt csinálta volna, az IMF követelményei a mi célunkat szolgáltaák, hogy a kölcsön fisszafizetésére legyen esélyünk.'

Az IMF a görögöknek is ezt mondta.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.07. 23:36:29

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

" Sose fogjuk már megtudni, hogy a libajnai hogy vezette volna az országot, ha kellő időt kap rá. A fenti három elkúrónál százor jobban, az biztos"

Miben volt a Bajnai jobb, mint a Bokros, akiről nagyon rossz velemenyed van!

lippsi vagy? 2017.01.07. 23:37:09

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
" az IMF követelményei a mi célunkat szolgáltaák, "

Te még valahol a politikai óvoda környékén járhatsz

Az IMF-et a nagybankok és a nemzetközi pénzvilág egyéb szereplői tartják fenn (értsd: az ő pénzüket helyezi ki az IMF egy sajátos konstrukcióban). Ezek után azt hinni, hogy a mi érdekeinkért tolják be a súlyos milliárdokat több mint naívitás

De segítek: money makes the world go around. Ez a Kabaréból van, aki hisz az IMF jóságában az meg egy másik kabaré

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.07. 23:38:16

@feketeesfeher: "Hát miért nem váltottad le Gyurcsányt 2006-ban?"

Én leváltottam, csak nem voltam elegen.

Mikor a választás előtt hazudozott összevissza, és eltitkolta a gazdaság helyzetét, miért nem kiabált a fideSS, miért hagyta?

Mikor a választás után azonnal kukázta a választaás előtt hozott 5 éves addócsökkentési törvényt, és adót emelt, hol volt a fideSS, miért nem hallatta a hangját? Kussoltak a szarcsimbókok.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.07. 23:41:42

@atomic power 1986DucaDuca: "Miben volt a Bajnai jobb, mint a Bokros"

Ne viccelj. Bokros teljességgel alkalmatlan. Nem emlékszel mekkora fasz volt, mindenkivel feleslegesen konfrontálódott. Bank konszolidációra költött 30 feleslegesen milliárdot, és a gyerekektől elvett ugyanennyit. Semmi koncepciója nem volt, szépen mindenhol levágott 10%-ot a költségvetésből, oszt jónapot. Ez fűnyírás, ezt egy kertész is tud.

feketeesfeher 2017.01.07. 23:46:55

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Mikor a választás előtt hazudozott összevissza, és eltitkolta a gazdaság helyzetét"

Ne röhögtess már. Mégis mi a jóistent tudott volna eltitkolni?

lippsi vagy? 2017.01.07. 23:50:12

@atomic power 1986DucaDuca:
Tényleg nehéz megérteni a Bajnaj-kultuszt annak alapján, hogy az ő pénzügyérsége meg a miniszterelnöksége alatt felment az államadósság 65%-ról 80%-ra. De legalább jóképű srác volt, Kunhalmi Ágnessel egy álompárt alakíthatnának valamelyik valóságsóban. Mondjuk ő lökné a szöveget a bejáratott fontoskodó mimikával, Ágica meg jókat vihogna rajta

feketeesfeher 2017.01.07. 23:53:17

@lippsi vagy?:
Bajnai sose volt "pénzügyér"
Mondjuk a többi butaságodból ez annyira nem lóg ki.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.07. 23:59:21

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"magyar állampolgár: orbán és a fideSS tagjai és a fasszopóik, akik kritikátlanul támogatják ebben.
abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét: Paks2 miatt az oroszoktól fogunk függni
külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn: Putyinnal és az oroszokkal

Tehát orbán és a fideSS és a fasszopóik mind hazaáruló."

A finn miniszterelnök is hazaaruló? Ott is atomerőművet épít a Rosszatom, radasul meg tuljadonosa is lesz!
A német kancellar hazaarulo az oroszokkal folytatott gazipari együttmüködes kapcsan? /Északi Aramlat/

lippsi vagy? 2017.01.07. 23:59:45

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"A libajnai nem "átpöckölte a bajt", hanem krományozta egy évig az országot. Közben semmi botrányt nem csinált, nem hízlalta a kebelbarátait százmilliárdokkal,"

Bajnai egy légüres térben átsuhanó üstökös volt a magyar politika egén, semmi olyan erőteret nem bírt kialakítani, ami akár csak átmenetileg is megmentette volna a lezuhanástól. Így nem lehet politikai hatalmat kiépíteni és megtartani, ő sem ezt csinálta, hanem egy rajta kívül álló erőrendszer dobta a magasba, nem számolva azzal hogy létezik a világon gravitáció

Galilei a hibás Bajnai bukásáért

lippsi vagy? 2017.01.08. 00:03:13

@feketeesfeher:
Bajnai "Felügyelete alá tartozott az uniós pénzek elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség."

hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai_Gordon

feketeesfeher 2017.01.08. 00:11:22

@lippsi vagy?:

Az nem pénzügyérség.
Minden miniszternek van/volt befolyása az alá tartozó területek forráselosztásának felügyeletére.

De az ország pénzügyeiért általánosságban a pénzügyminiszter és a jegybankelnök felel.

Bajnai egyik sem volt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 00:13:03

@lippsi vagy?: A libajnai nem megbukott, hanem jöttek a választások. Az MSZMP nem 2010-ben vesztette el a választásokat, hanem 2006 őszén.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 00:15:16

@feketeesfeher: "az ország pénzügyeiért általánosságban a pénzügyminiszter és a jegybankelnök felel."

Kivéve a gyevibírót. Az orbán mindent egymaga határoz meg. Amikor éppen nem, akkor is a csatlósainak potosan ki van adva, mi legyen. Kádár alatt se kellet cenzort alkalmazni, működött az öncsnzúra.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 00:18:58

@atomic power 1986DucaDuca: "Ott is atomerőművet épít a Rosszatom"

Bazmeg, te teljesen fogalmatlan vagy. A finnek a kezükben tartják az ellenőrzést, ha túlfutják a költségvetést, a többletet az oroszok fizetik. Paks2-nél a magyarok fizetik a négyszeres árat, az unokáinkat is eladjuk az oroszoknak. Mit gondolsz, miért kellett 30 évre titkosítani ezt a disznóságot.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 00:21:06

@feketeesfeher: "mi a jóistent tudott volna eltitkolni?"

Ja, te nem éltél még 2006-ban? Előlem nem tudta eltitkolni, de a nagy tömegek előtt igen, megtiltotta az MNB-nek, hogy publikálja a gazdasági adatokat.

feketeesfeher 2017.01.08. 00:23:03

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Orbán pénzügyileg segghülye. Mondjuk az a szerencse, hogy ezt ő is tudja. Orbán politikai célokat határoz meg, és politikai kegyeket oszt, vagy von meg.
De a pénzügyekért Varga és Matolcsy felel.
Nekik az a feladatuk, hogy a politikai célok mellé biztosítsák a forrásokat.

feketeesfeher 2017.01.08. 00:26:42

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
" megtiltotta az MNB-nek, hogy publikálja a gazdasági adatokat."

Nem, nem tiltotta meg. Főleg nem az MNB-nek.
A Pénzügyminisztérium negyedéves jelentésének publikálását tolták el pár nappal a szokásoshoz képest.

Amúgy pedig a nagy tömegek nem szoktak MNB-s és PM-es negyedéves jelentéseket olvasgatni ráérő idejükben.
Szóval úgy hülyeség ez a "nagy tömegek elől eltitkolta" baromság, ahogy van.
A gazdasági újságírók egészen pontosan megírták, mi a helyzet.
Aki akarta, az tudott róla.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 00:29:13

@feketeesfeher: "szerencse, hogy ezt ő is tudja."

Akkor miért a segghülye eltolcsira bízta???

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.08. 00:29:57

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Semmi koncepciója nem volt, szépen mindenhol levágott 10%-ot a költségvetésből, oszt jónapot. Ez fűnyírás, ezt egy kertész is tud."

Azert a Bajnai csomag is tartalmazott nehany brutalis intezkedest!

Megszorítják a közszolgákat, Nyugdíjkorhatár gyors megemelése, A 13. havi nyugdíj elvétele, Vége a svájci indexálásnak, Elhalasztott nyugdíjkorrekció, Csökkentett táppénz, A családi pótlék befagyasztása, Gyes, gyed, Lakástámogatások felfüggesztés, Vége a gáz- és távhőár-támogatásnak, Közösségi közlekedéshez kapcsolódó támogatások csökkentése, Agrártámogatások és közmédiának nyújtott támogatások csökkentése.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 00:32:13

@feketeesfeher: "publikálását tolták el pár nappal"

Vagyis megtiltotta, hogy a választások előtt publikálják. Pont ezt mondom.

"a nagy tömegek nem szoktak MNB-s és PM-es negyedéves jelentéseket olvasgatni"

Akkor még volt sajtószabadság, és lehetőségük volt az újságíróknak ezeket értelmezni a nagy tömegek számára.

"Aki akarta, az tudott róla."

Aki akarja, az most is tud az orbán patkányságairól. A nagy tömegek nem.

Willkommenskultur 2017.01.08. 00:35:45

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: 'Paks2-nél a magyarok fizetik a négyszeres árat, az unokáinkat is eladjuk az oroszoknak. Mit gondolsz, miért kellett 30 évre titkosítani ezt a disznóságot.'

Mert 30 éves projekt. Az hogy drága-e azt nem tudod, mert olcsóbb ajánlatot nem látott senki. Mert titkos az összes atomprojekt, a finn is.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 00:38:03

@atomic power 1986DucaDuca: Nem vagyok egy gazdasági szakértő, de úgy tudom, a libajnainak nem volt sok választása. A kellő lépéseket tette meg. Sokunknak fájt.

A bokros ész nélkül csinálta, és felesleges és rossz harcokba ment bele.

Bokros kergeti az anyját az asztal körül.
- Megőrultél fiam? Ezt nem szabad!
- Tudom anyám, de ha az egész ország ezt akarja!

Na, ez a vicc az elmúlt évtizedekben csak a bokrossal ment és a gyurcsányal. Nem véletlenül.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 00:39:30

@Willkommenskultur: "Mert titkos az összes atomprojekt, a finn is."

Ezt hazudja neked a habonymédia? Akkor higgy benne! Biztos jobban alszol.

feketeesfeher 2017.01.08. 00:40:44

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Egy negyedéves PM jelentés az csepp a tengerben. Alapvetően nem befolyásol semmit.

cardiobascuralis 2 2017.01.08. 00:46:14

"a KRESZ mindaddig tiltotta a lámpákról lelógó hirdetéseket, amíg az ezzel foglalkozó cég tönkre nem ment"

A KRESZ biztosan nem, mert nem foglalkozik azzal, hogy honnan mi lóg le.
A közlekedéssel foglalkozik (a KRESZ rövidítés a közlekedésrendészeti előírások és szabályok volt eredetileg).

feketeesfeher 2017.01.08. 00:46:30

@Willkommenskultur:
"Mert titkos az összes atomprojekt, a finn is."

Hát, a finn az azért nem annyira titkos. A finanszírozási oldala meg annyira nem titkos, hogy könyvtárnyi az irodalma.

cardiobascuralis 2 2017.01.08. 00:48:58

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Mondjuk megmentette a csődtől az országot, de ahogy látom, számodra ez mellékes.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.08. 00:53:42

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Egy bármikor elzárható orosz földgáz helyett alternatívaként az orosz segítséggel épülő atomerőmű inkabb a függetlenedest jelenti, mert az energia forrás egy reszet legalább a saját területünkre helyezzük at. A szerzödesben benne van, hogy barmikor kivalthatjuk az orosz hitelt szamunkra kedvezőbbre.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 00:57:41

@cardiobascuralis 2: "megmentette a csődtől az országot"

Ha nem is mentette meg a csődtől, de a kiigazitás szükséges volt. Egy félanalfabéta kertészlegény is meg tudta volna csinálni ilyen szarul. A pufajkásnak az egész ország hálás kell legyen, főleg orbán, hogy az intézkedéssel megalapozta a következő 10 év fejlődését. De a bokros kurvaszarul csinálta.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 01:00:21

@atomic power 1986DucaDuca: Megújuló energia kell, egyre olcsóbb, mire twinpaks megépül, az atomnál határozottan olcsóbb lesz. És magyarok tudják építeni, nem az oroszoknál csainálunk vele új munkahelyeket.

És majd megkapjuk a repedt reaktortartályt, amit leejtettek. Ha Paks 200 km-es körzete atomfertőzött lesz, Ukrajnába emigrál az ország, vagy hova?

feketeesfeher 2017.01.08. 01:02:39

@atomic power 1986DucaDuca:
Magának az atomerőműnek az építése kérdéses gazdaságilag.
Momentán nincs rá olyan gazdaságossági számítás, ami azt mutatná, hogy megéri egy ilyen új alaperőművet építeni, arra meg főleg nincs, hogy ezt pont most kéne kezdeni.

Arról a mellékes dologról, hogy a magyar állami beruházásokban mekkora a korrupciós kockázat, ne is beszéljünk.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 01:04:41

@Willkommenskultur: :)) Nincs a világon olyan, hogy mindent 30 évre titkosítanak.

Persze Abszurdisztánon kívül.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 01:06:32

@feketeesfeher: "korrupciós kockázat"

Igen. Csak két projektet említenék, 4-es metró és vizes VB.

De említhetnén az ÖSSZESET!!!

Willkommenskultur 2017.01.08. 01:20:16

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Jó, ok, de spec ha most nekiállsz guglizni, nemigen fogsz atomprojekt-tervdokumentációkat találni a neten, csavarig szétírva, gondolom. Én nem találtam.

Willkommenskultur 2017.01.08. 01:21:43

@feketeesfeher: És, olcsóbb, mint a mienk? Mármint, a kapacitással arányosan?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 01:24:14

@Willkommenskultur: "csavarig szétírva"

Ugye nem akarod azt hazudni, hogy a civilek ezt hiányolják?

feketeesfeher 2017.01.08. 01:25:53

@Willkommenskultur:
A miénkről még fingunk sincs mennyibe kerül majd.
Szóval értelmetlen a kérdés.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 01:33:53

@feketeesfeher: "fingunk sincs mennyibe kerül"

Könnyedén megmondom. Négyszer 12 milliárd Euróba kerül majd: dupla áron készül, és a felét ellopják.

Plusz-mínusz 5%.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 01:37:17

Az tizenötezer milliárd mai forint.

5x MANYUP.

A nyugdíjatok 125%-a. Tehát -25% nyugdíjat kaptok. Ha keményen dolgoztok 80 évesen, akkor nem kell befizetni. Én addigra elpatkolok.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 02:02:55

@alfacharlybravo: "egy becsületes liberális államcsőd sokat segítene"

Nemtom mit segítene, ha csődbevinné orbán az országot. Képes rá, azt nem viatatom. De hogy becsületes vagy liberális lenne, azt kétlem. Semmi értelme, amit mondasz.

feketeesfeher 2017.01.08. 02:31:25

@Willkommenskultur:
"Nem lesz az túl olcsó?"

Nem. Még az optimista becslés is kurva drága.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 02:31:57

@Willkommenskultur: Az valami 50% GDP. Ha 6%-ra kapunk kölcsönt, akkor az évi 3% GDP kamat. A tőkét 30 évre elosztva 1,7% GDP. Tehát ha 30 év alatt akarod visszafizetni, évi 4-5% GDP megy rá. Ez hányszorosa is a mostani EU támogatásnak? Hangsúlyozom, ezt nem kapjuk, hanem mi FIZETJÜK!!! És EU támogatás se lesz. Most EU támogatás nélkül évi 0,2% a "fejlődésünk". Tehát 30 évig évi 4-5% GDP-vel fogunk visszafejlődni. Az több, mint a rendszerváltás óta eltelt idő.

És 10 Eurocent/kWH alatti nemzetközi díjjal körbe fognak röhögni a többi országok. És ha a repedt reaktortartály miatt Paks 200 km-es körzete sugárszennyezett lesz, hova megyünk? 80 éves nyuggerek Londonba mosogatni?

Willkommenskultur 2017.01.08. 02:46:49

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Ez túl hipotetikus. Nem tudjuk mennyi pénz megy el most a Paks2 által kiváltott energiára, nem tudjuk a kamatot és annak jövőbeli alakulását és azt sem, hogy ebből mennyit fizetünk ki magyar vállalkozóknak az építésre (és az ezzel kapcsolatos adóbevételek).

Miért lenne az új Paks veszélyesebb, mint a régi paks vagy a Mohi erőmü? Van persze egy minimál kockázat, de csak nem lesz cunami.

alfacharlybravo 2017.01.08. 08:33:50

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Nem éppen Orbánra gondoltam aki kihúzta az országot a csődből. A tölgy féle rendszerváltás utánra gondoltam, amit inkább rendszer visszaváltásnak neveznék.

NagyVonalakban 2017.01.08. 08:53:42

@lippsi vagy?: "...A klientúra leszedi a sápot, előtte is leszedte (egy másik klientúra) és a jövőben is le fogja szedni, akárki lesz kormányon. És ez nagyjából minden hasonló orrszágban így megy..."

És ezzel te mint fideszes bérkommentelő egyet is értesz, hiszen a mèzesbödön alját te is nyalod....

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.08. 08:59:10

@Larry Silverstein:

Ismered ezt a rendszert? Az úgy van, hogy ha most megveszed a jegyet 2019. február 29-re, akkor valóban 10 euró, de ha a jövő héten akarsz utazni, akkor a 30-szorosa. Szóval nem használható a rendszer.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.08. 09:02:33

@kutyás majmok népe:

Nem, igyekszem nem részt venni szervezetekben, ez sértené függetlenségemet. Csak végszükség esetében támogatok idegen akciókat. Az utóbbi időben csak a citizengo.org/hu egyes akcióiban vettem részet.

NagyVonalakban 2017.01.08. 09:09:13

@atomic power 198
"...,orosz segítséggel épülő atomerőmű inkabb a függetlenedest jelenti.."

Ezt most komolyan elhiszed?

De tényleg őszintén: orosz giga hitellel, orosz fűtőanyagot használva, orosz szervízháttèrrel ès orosz nukleàris hulladéktárolóval felèpített atomerőmű csökkenti Magyarország függősègét az oroszoktól????

Vagy hazudsz, vagy hülye,
vagy pedig hazaáruló vagy....

NagyVonalakban 2017.01.08. 09:17:52

@Willkommenskultur:
"...Miért lenne az új Paks veszélyesebb, mint a régi paks vagy a Mohi erőmü? Van persze egy minimál kockázat, de csak nem lesz cunami...."

Csernobilban is azt gondoltàk, hogy itt aztán cunami biztos nem lesz....

6.Lenin 2017.01.08. 09:54:44

Drága Ballib + Natzi Honfitársaim!

Paks2-vel csak az a baj, hogy nem amerikai,német, francia cégek csinálják, és nem az előbbi országok bankjai adják a kölcsönt.
Amint ez így alakulna, abban a pillanatban minden fordulna.
Eddig is mindig az volt a baj, ha őket kihagyták valahol a pénzosztásból.
Lebombázunk, újraépítjük, kölcsönt adunk, örökre eladósítunk.
Ez a helyes és demokratikus sorrend.
Szerintem.

1ghost 2017.01.08. 10:09:35

@6.Lenin:

Na tessék, az orbánista bérhazudozó már tolja is a száján, ami orbán seggén jön.

Hazudik mint a vízfolyás, hazudik mint a gazdája. Abban bízik ez a fizetett fideszgané, hogy még négy évig fosztogathatja orbán, rogán, mészáros, andy vajna, meg a többi tolvaj szaralak Magyarországot.
De nem. Mert a magyarok kiismerték a senkiházi országkirabló, helikopterező, korrupt, rabló fideszbanditákat.

6.Lenin 2017.01.08. 10:19:17

@1ghost:

Ezt cáfolatnak szántad?
Gyenge vagy.

HALAL A KOMCSIKRA 2017.01.08. 10:34:16

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "És ha a repedt reaktortartály miatt Paks 200 km-es körzete sugárszennyezett lesz, hova megyünk? "

Leszarom. Ha mindket atomeromu egyszerre robbanna fel, akkor is gondolkodas nelkul Orban Viktorra szavaznek, mert a komcsilibsiket meg akkor is jobban utalnam.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.08. 10:34:42

@NagyVonalakban:

Jelenleg is az elektromos aram nagy reszet Oroszorszagból kapjuk. Az új atomerőművi projektek esetén az Európai Bizottsag nagyon szigorúan ellenőrzteti az üzemanyag-ellátás diverzifikálásának lehetőségeit. A szerződesnek meg kell felenie az uniós jognak. Az üzemanyag szállítási szerződést az Euratom egyezmény értelmében az eladón és a vevőn kìvül az Euratom Ellátási Ügynökségnek is ala kell írnia, amely figyelembe veszi azt, hogy kapcsolódhat be alternativ gyarto az ellatasba. Emiatt módosítani is kellett a szerződest úgy, hogy meglegyen a lehetösege az alternatív üzemanyag biztosítasanak. A szerzódes lehetőve teszi az orosz hitel kivaltasat kedvezőbb piaci kamatozasúra. Paks magyar tulajdonban van és lesz, a finn atomeröműben az orosz allami atomipari vallaltatnak 34% a tulajdona.

vajdasagi 2017.01.08. 13:15:21

@atomic power 1986DucaDuca: Köszönjük, hogy idézted a "hazaárulás" jogi definicióját.
Már többen rámutattak, hogy az oroszok érdekeinek a kiszolgálása "Paks 2" pontosan beleesik ebbe a definicióba. Tehát öngól ez részedről.

De a helyzet súlyosabb: itt nem a Haza "eladása" ál lfenn csupán. Ennél komolyabb a dolog: a Haza és a Nemzet teljes elveszítése fog megtörténni kb. a 21. század végére, ha nem lesz több képzett és kreatív állampolgárunk. Én tehát azt tanultam meg Tőled, hogy a bűn. amelyet most elkövetnek a gazdáid súlyosabb, mint maga a hazaárulás. Ez a nemzetvesztés bűne. Persze egy ember nem elég ehhez. Többen kellenek, és pl. az elkúrónak is van része ebben, de a főbűnös a te gazdád. Ezért téged is megvetlek.

Willkommenskultur 2017.01.08. 14:03:18

@vajdasagi: Butaságokat beszélsz.

A szoci kérmány is az oroszokkal készítette elő Paksot. Addig nem volt ezzel semmi baj, amíg nem jött az ukrajnai feszkó, de azóta már az USAban is volt fülkeforradalom, és meglesz a kiegyezés is Putyinnal. A finnek sem dobták a projektet pedig ott is volt rajtuk nyomás hogy utálni kell az oroszokat (meg a finneknek is megvan a történelmi tapasztalatuk).

Paks2 meg lipi-lopi lesz a következő 7-8 kormánynak, akár szoci lesz akár náci akár Orbán.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 14:08:39

@Willkommenskultur: "Miért lenne az új Paks veszélyesebb, mint a régi paks vagy"

1. Nem öröm, ha Paks2 nem veszélyesebb, mint Paks1. Paks1 is túl veszélyes. Az ukránok simán megtehetik, hogy nem mennek Csernobil 200 km-es körzetébe. A magyarok nem tehetik meg, hogy kivonulnak Paks 200 km-es körzetéből. Akármilyen kicsi az atomkatasztrófa veszélye, egy ilyen kicsi ország számára végzetes.

2. Paks2 kiemelt beruházás, nem kellenek hozzá engedélyek, felelőtlenség.

3. Paks2 esetében az elsődlegs szempont, hogy minél több pénzt kiszedjenek belőle, a biztonság sokadrangú szempont.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 14:12:39

@alfacharlybravo: "Orbánra gondoltam aki kihúzta az országot a csődből."

:)) Kihúzta???

orbán, eltolcsi meg a kupakos 2010-ben mindent megtettek, hogy bedöntsék a forintot. Nem sikerült.

Willkommenskultur 2017.01.08. 14:14:24

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: A rizikót a mohi erőmü miatt mo. (+budapest)így is úgy is bevállalja, ha tetszik, ha nem. És akkor még nem lett áramunk.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.08. 14:31:31

@6.Lenin: mindenhonnan mennek, de vissza is jönnek, sőt többen jönnek mint mennek. Magyarországon alap, hogy egy fiatal külföldre készül tartósan, és hát rendesen fogy is a népesség emiatt is. Na meg normális helyeken nem is mennek ennyien...

Paks 2-vel meg csak az a baj, hogy versenyeztetés nélküli, háttérben megkötött elvtársi és orális paktumokra alapozó, titkosított mutyiberuházás.

@HALAL A KOMCSIKRA: ja igen, te csak a sima komcsikat szereted, a "geci" viktort :)

Willkommenskultur 2017.01.08. 14:40:41

@fidesz maszop dk egykutya: 'mindenhonnan mennek, de vissza is jönnek, sőt többen jönnek mint mennek.'

- Mo-n így igaz. www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2112rank.html

'Magyarországon alap, hogy egy fiatal külföldre készül tartósan, és hát rendesen fogy is a népesség emiatt is. Na meg normális helyeken nem is mennek ennyien...'

- emiatt nem fogy a népesség, a tények alapján. A népesség csak a természetes fogyás miatt fogy, amit a bevándorlás enyhít.

+ a mienknél nagyobb nettó bevándorlás a régióban csak a cseheknél van. Lásd. táblázat.

'Paks 2-vel meg csak az a baj, hogy versenyeztetés nélküli, háttérben megkötött elvtársi és orális paktumokra alapozó, titkosított mutyiberuházás.'

- nyilván mutyiberuházás, a következő 7 kormány mutyija. Nem titkosított atomprojektet meg senki nem látott, te sem, meg a magyar sajtó sem rántotta le a leplet egy nyilvános átlátszó projektről se.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 14:44:33

@Willkommenskultur: "A rizikót a mohi erőmü miatt mo. (+budapest)így is úgy is bevállalja"

Én nem vállaltam. Meg se kérdeztek.

Paks2 veszélyességét a mohi erőmü nem csökkenti vagy növeli.

Paks2 veszélyessége nem számít. Eleve nem kell megépíteni, mert a 12 milliárd Euró túl drága. Annak a négyszerese meg még annyira.

A megújulóra kell beruházni, mert 1. az ingyen van 2. nem veszélyes. 3. magyarországi munkahelyeket teremt. De nem dotálni kell, csak engedni, majd a magántőke beruház, ha megéri neki. Kurvaegyszerű.

Nekem nagyon tetszenek a szélkerekek Győr felé.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 14:47:32

@Willkommenskultur: "emiatt nem fogy a népesség"

De fogy. Amelyik fiatal megtalálja nyugaton a számítását, már nem jön haza.

Mikor a nyolcvvanas évek vége felé két évi külföldi munka után hazajöttünk, mindenki csodálkozott, hogy miért nem maradtunk kint. 95-ben ugyanez volt.

Willkommenskultur 2017.01.08. 14:54:52

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Mondom, az adatok szerint nem fogy.

A bevándorlás mérsékeli a halálozások/születések különbségéből adódó fogyásunkat.

Hitvitában nem kívánok részt venni, hisz éves adatok vannak a migrációnkról.

Willkommenskultur 2017.01.08. 14:56:16

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Megújuló is kell, mert Paks2 csak 40%-át fogja adni a teljes fogyasztásnak.

6.Lenin 2017.01.08. 15:08:50

@fidesz maszop dk egykutya:

Van néhány ismerősöm, akik kimentek, visszajöttek. Sikeres esetet nem ismerek, mindegyik sokkal rosszabb munkát végez kint, mint itthon. A kinti bérből meg itthon vagány, ott csóringer. Ismerem a mesét.

Paks2-vel az a baj, hogy ruszkik csinálják. Amennyiben nyugati cégek csinálnák, és nyugati bankok adnák rá a lóvét akkor se lenne baj.
Amikor nyugati cégek vertek át minket, senki nem kiabált, Kombi villamosok, 4-es metró kocsik stb. Ezt a mesét is ismerem.

Willkommenskultur 2017.01.08. 15:20:36

@6.Lenin: 'Paks2-vel az a baj, hogy ruszkik csinálják.' - de ez is csak az ukrán hepaj óta.

30 éves projekteket viszont nem lehet pillanatnyi elmebajok hatása alatt betervezni, mert különben soha nem épülne semmi.

A projektet meg közben is sokszor módosítani fogják, lásd. bős-nagymaros. Senki se tudja mi lesz 10-20-30 év múlva.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 15:21:54

@Willkommenskultur: Megújulók mellé nem alaperőmű kell, hanem gyorsan indítható és leállítható gázerőmű.

A valós ár négyszereséért semmilyen erőmű nem kell.

Olcsóbb most venni külföldről, mint beruházni. Az áram ára csak csökkenni fog.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.08. 15:32:27

@vajdasagi:

"Köszönjük, hogy idézted a "hazaárulás" jogi definicióját.
Már többen rámutattak, hogy az oroszok érdekeinek a kiszolgálása "Paks 2" pontosan beleesik ebbe a definicióba. Tehát öngól ez részedről."

Nem öngól! Ahhoz tudni kellene, hogy mi az a függetlenség. A paksi beruhazas nem serti Magyarorszag függetlenséget.
A függetlenség egy nemzet saját hataskörű kormányzását jelöli. A független kormanyzashoz való jog pedig nem serül egy atomerőmű szerződéssel. Ezaltal nem kerülünk Oroszorszag ellenőrzese alá, nem leszünk a gyarmata. Egyetlen birósag előtt sem állna meg ez a vád. Magyarorszag egyébkent a törtenelem folyaman csak nagyon ritkan es nagyon rövid ideig volt független. Jelenleg sem az es a jövőben sem tehető azzá.

Már az államalapításnál is megserült az önállóságunk, mivel István a pápától kapott koronát, amelyért cserébe el kellett ismerni a pápai felsőbbrendűséget, amely az eszmeiségen túl adófizetési kötelezettseggel jart.
A rendszerváltással jogi értelemben Magyarország szuverén, független országgá vált. Viszont a függetlenné válás pillanatában az új magyar kormány azonnal kinyilvánította a NATO-hoz és az Európai Unióhoz való csatlakozás igényét.
Ez tartalmilag a szuverenitás egy részéről való lemondást jelentette a magyar állam részéről. Hadügyekben a NATO a parancsnok Magyarország megvédésében.
Az oroszokkak kötött atomerőmű szerződes annyira "korlatozza a függetlensegünket", mint amennyire a finn-orosz atomerőmű szerződes vagy a nemet-orosz gazipari együttműködes. A te felfogasod szerint akkor a finn miniszerelnök és a német kancellar is "hazaaruló".

"Én tehát azt tanultam meg Tőled, hogy a bűn. amelyet most elkövetnek a gazdáid súlyosabb, mint maga a hazaárulás. Ez a nemzetvesztés bűne. Persze egy ember nem elég ehhez. Többen kellenek, és pl. az elkúrónak is van része ebben, de a főbűnös a te gazdád. Ezért téged is megvetlek."

Nemzetvesztés? Magyarorszag egy főre jutó villamosenergia fogyasztasa fele az osztrakokenak. Ha utol akarjuk erni őket, vagy legalabb megközelíteni, akkor szamottevően növelni kell az aramfejlesztő kapacitasunkat. Ők el vanak latva vízierőművekkel, mert a földrajzi adottsaguk ehhez kedező. Megtehetik azt is, hogy alternatív energiaforrasokra alapozzak az energiapolitikajukat, mert a varhato gazdasagi fejlődesük belatható időn belül ezekkel a kapacitasokkal biztosíthato lesz. Azonban a felzarkózó orszagokank ennel sokkak több energiara lesz szüksegük. Nem veletlen, hogy ezekben a gazdasagokban vannak a legnagyobb atomerőmű fejlesztesek. Kína szinte negyedevenkent ad at egy atomerőmüvet.
Paks 2-ről meg annyit, hogy a szerzödes szerint az orosz hitel kivalthato kedvezőb piaci hitellel.
A modosított szerződes figyelembe veszi az alternatív üzemanyagbeszerzes lehetöséget. A finn atomerőműben 34 % lesz az orosz tulajdon. A magyarban: 0%.
És ne felejtsük el, hogy az aram nagy reszet most is Oroszorszagtól kapjuk! Paks 2 ezt is kivaltja.

6.Lenin 2017.01.08. 15:40:15

@Willkommenskultur:

Megy itt a felesleges szájkarate mindenféle adatokkal-amiket most még megbecsülni se lehet -, hogy mi lesz 10-20-30 év múlva, ebben igazad van. A lényeg meg elsiklik.

A Nyugatnak nem érdeke, hogy Oroszország megerősödjön gazdaságilag, hadászatilag. Ahogy Magyarországnak sem szabadna. Amíg másoktól, főleg a nyugati barátainktól függ, hogy mit engedhetünk meg, és mit nem, addig nem is lesz probléma semmi. Nem akarnak ők minket megsemmisíteni, megszállni, minek, itt vannak, függünk tőlük, ennyi elég. Tulajdonképpen nekik ez az érdekük, és ez erősebb a miénktől.
Ezért kellene nekik olyan kormány, amelyik nem kekeckedik, hanem kiszolgálja őket.
A szocik mindig is másokat szolgáltak, a libsik is, ők jöhetnek. Nemzetiek nem, nácik meg a kutyának se kellenek, esetleg ideiglenesen, hogy aztán legyen miért átvenni a hatalmat.
Szerintem ez a lényeg, a többi mese.(inkább a pénz, arról szól minden)

Willkommenskultur 2017.01.08. 15:44:36

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: S honnan tudjam én, mennyi a valós ár?

S azt honnan tudjam, hogy a megújulót nem 4xesen árazza-e túl ugyanaz az Orbán?

Willkommenskultur 2017.01.08. 15:49:37

@6.Lenin: Putyin is elvolt a nyugattal, 15 évig. A barack-kormány lett a vége felé agresszívabb, nem tudom miért, de ez most változhat.

Energetikailag európa mindig a ruszkiktól függött, az atomerőmü a rövid távú függést szvsz még mérsékeli is.

Ennyi erővel a kínaiaktól is retteghet a nyugat sokkal erősebbek mint a ruszkik. Katonailag is.
Ja, és nem bírom a ruszkikat, csak a hisztériakeltés utálom náluk jobban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 16:00:12

@Willkommenskultur: Azt te is tudod, hogy a felét ellopja. Azt meg én mondom neked, hogy kétszeresére fognak nőni a költségek. 2x2=4

A 4-es metró és a vizes VB is a sokszorosába került.

lippsi vagy? 2017.01.08. 16:07:41

@Willkommenskultur:
A nagy törést USA-ruszki viszonylatban Snowden befogadása jelentette. Gondolhatod mekkora diplomáciai nyomás volt az oroszokon is, miután senki nem mert menedékjogot adni neki

Az Obama-Clintonova álompáros ezt egy akkora pofonként érte meg, hogy máig nem bírt feldolgozni. Az Obama kúrmányzás utolsó offenzív húzása nem véletlenül éppen egy olyan akció, ami egyszerre irányul Oroszország és Snowden ellen. Mintha kvázi Snowdent az oroszok felhasználnák hekkelésre, ergo egy hazaáruló és az ősellenség összefogásából született volna a vén picsa veresége az elnökválasztáson

Épp ideje hogy eltakarodnak a bús francba

ogli dzsí 2017.01.08. 16:10:08

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: De mit akarsz ezzel mondani?

Hogy jön az az atom-nem atom, ruszki-nem ruszki dilemmához?

lippsi vagy? 2017.01.08. 16:15:36

@atomic power 1986DucaDuca:
Vajdasági egy átlagos szinten moralizálgató nertárs, a hozzászólásai nagyjából 4-5 panelből állnak. Gondolod hogy képes lesz megérteni egy ilyen nagyívű történelmi okfejtést?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 16:16:47

@Willkommenskultur: "azt honnan tudjam, hogy a megújulót nem 4xesen árazza-e túl ugyanaz az Orbán?"

Nem szabad a közelébe se engedni. A megújulót csinálja csak a magántőke piaci alapon.

ogli dzsí 2017.01.08. 16:17:28

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: 'Nem szabad a közelébe se engedni. A megújulót csinálja csak a magántőke piaci alapon.'

S mi akadálya volt ennek eddig?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 16:19:00

@ogli dzsí: "mi akadálya"

Betiltották. Szélerőművet csak településhatártól 12 km-re szabad építeni. Tehát gyakorlatilag sehol.

ogli dzsí 2017.01.08. 16:25:43

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Ok, akkor szél pipa.

De előtte sem sok épült piaci alapon (se). Ami van, arra lehet hogy anno volt támogatás.

Meg van másféle megújuló is, bős-nagymaros memutatta hogy az sem feltétlen sikertörténet.

lippsi vagy? 2017.01.08. 16:30:07

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Bajnai éppen úgy cserben hagyta 2014-ben a választóit, mint korábban a Hajdú-Bét beszállítóit. Fűt-fát ígért nekik, aztán megpattant az első adandó alkalommal

"Ne féljetek" mondta többször is nyilvános gyűlésen. A teljes bibliai idézet így hangzik:"ne féljetek és ne rettegjetek tőlök, mert az Úr, a te Istened maga megy veled; nem marad el tőled, sem el nem hágy téged. "

Mondta ezt Bajnai akkor, amikor már zsebében volt a menedzserszerződés hogy a választás után otthagyja a francba az egészet

Ha akarad nevezheted úgy hogy nem bukott, hanem éppen feljebb került, de az én szememben morális bukás

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.08. 16:33:22

@Legeslegalja: történelmi pillanat! Értelmeset mondtál :D

@6.Lenin: az nem meglepő hogy te nem ismersz sikeres esetet. Én viszont igen, sőt több olyat aki csak pár évre akart ki menni keresni egy rakás pénzt, de úgy megtetszett neki (ottani mentalitás, normálisan működő állam, kiszámíthatóság), hogy inkább kint marad.

Igen az a baj paks2-vel, hogy oroszok építik verseny nélkül, sötét maffia háttéralkukkal, a magyar lakosságnak hátrányos hitellel, mutyiból. Csodálkoznék ha egyáltalán működő erőmű lenne belőle, de abban biztos vagyok, hogy költség duplázódás, triplázódás, és a többi az lesz.

ogli dzsí 2017.01.08. 16:34:27

@lippsi vagy?: Bajnainak nem volt közvetlen politikai felelőssége, és nem voltak választói. Merthogy kinevezte egy szük kör, végső kétségbeesésében.

- mint 'szakértőt', hogy csinálja amit az IMF mond. Ezt meg is tette, nem volt sok választása, meg az országnak se.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.08. 16:38:03

@alfacharlybravo: hova vissza vált? A Horthy rendszerbe?

"Orbánra gondoltam aki kihúzta az országot a csődből." Hahaha :D benne tartja, bár nehéz ilyen pozitív villággazdasági környezetben, de azért így is lent tartja a növekedést a környező országok alatt.

Willkommenskultur 2017.01.08. 16:41:43

@fidesz maszop dk egykutya: '"Orbánra gondoltam aki kihúzta az országot a csődből." Hahaha :D benne tartja, bár nehéz ilyen pozitív villággazdasági környezetben, de azért így is lent tartja a növekedést a környező országok alatt.'

- pozitívabb a környezet, mint a válság idején, de messze nem annyira, mint 2002-2008ban volt. Európa fele sebességgel nő ahhoz képest. Magyarország meg adósságcsökkentéssel együtt is gyorsabban, mint anno feriék idején adósságnöveléssel.

Erre semmilyen mentég nincs. A régióban mindenki másnak 40-50% államadóssága van, ezt nekünk még meg kell oldani.

6.Lenin 2017.01.08. 16:52:12

@Willkommenskultur:

Az , hogy ki, kit szeret, nem szeret, érdektelen. Gondolom a nagyhatalmakat, régi és új gyarmatosítókat se nagyon érdekli ez a része. Erről írtam, hiszen ez mozgatja a világot.
Nem hiszem, hogy Ukrajnában, Líbiában a kisemberek érdekei lettek volna az elsődleges szempontok, vagy Szíriában. Mert, ha igen, akkor Szaúd-Arábiában miért nem?
A régi gyarmattartók ma miért is gondolkodnának másként? Csak a módszereken változtattak a kornak megfelelően. Már nem feltétlen fegyverekkel kell valakit függőségbe taszítani, gazdaságilag sokkal 1xűbb.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 16:56:19

@ogli dzsí: "előtte sem sok épült"

Előtte se adott ki orbán engedélyt szélerőműre. Az ingyen energia lippsi találmány, a szélsőjobb által üldözendő. Szükségtelenül csökkentené az orosz befolyást.

ogli dzsí 2017.01.08. 17:02:14

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Milyen Orbán? 30 éve milyen megújuló energiaprojekt volt itt sikeres?

Szélből melyik ország veszi ki legalább a fogyasztása 1%-át? Semelyik.

6.Lenin 2017.01.08. 17:02:15

@fidesz maszop dk egykutya:

Lehet, de mondjuk itthon 1 menő zöldséges miért megy Írországba wc-t takarítani? Igaz, haza is jött. Miután Németországban és Ausztriában is átverték.
Vagy 1 tsz főkönyvelő kiment Ausztriába 1 motelbe takarítani, ő is hazajött.

A legjobbat egy blogon olvastam...Itthon bíró, kimegy Angliába idősmozgatási menedzsernek (betegtologatónak), óriási karrier! 2000€-t kap, ott ez smafu.
Írtam, hogy ismerem a mesét. Ott tévednek, hogy átszámítják az €-t forintra. Aztán a végén szinte mindenki visszajön, ha van hová. Sokan azért nem jönnek, mert itthon felszámoltak mindent, és most nincs hová, vagy csak jóval rosszabb körülmények közé, mint előtte volt esetleg. Nyilván vannak sikerek is, de arányaiban biztos, hogy elenyészően.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 17:05:43

@ogli dzsí: "30 éve"

Haminc éve még nem nagyon volt megújuló. Mostanában értek el oda az árak, hogy nyereséges lehessen. Az elkövetkező 10 évben látunk hatalmas fejlődést. Mármint Abszurdisztánon kívül.

ogli dzsí 2017.01.08. 17:07:50

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Szóval ki alapoz a szélre? Most?

Vagy miért nincsenek napfarmok, geotermikus erőmüvek, duzzasztógátak magántőkéből mo-n? Ki akadályozza ebben a karvalytőkét?

Gondolom leginkább a piac, meg az hogy nem éri meg megcsinálni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 17:08:50

@ogli dzsí: Magyarországon 1 km-rel kevesebbet kell fúrni, mint máshol, hogy geotermikus energiát használjunk.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 17:09:59

@ogli dzsí: Az elkövetkező 10 évben látunk hatalmas fejlődést. Mármint azokban az országokban, ahol nem tiltják direkt be.

ogli dzsí 2017.01.08. 17:13:24

@6.Lenin: Én ismerek sikersztorikat. Meg egy csomó visszajövőt is.

Aki itthon minimálbéres, annak jó Németországban meg angliában az 1500 euró is. Jobb ott az annyi, mint itt az ennyi. És ez jó az országnak is hogy elmegy.

Aki friss diplomás nyelveket beszélő mérnök, nem köti semmi, naná hogy elmegy, legalább egy időre. Ez az EU előnye nekünk, pont ezt akartuk, s ez így jó. Csomó orvos is elment Skandináviába, családostól. Megértem, állami fizuból mo-n nem buli orvosnak lenni, nem mindenki kap hálapénzt (altatóorvos, ortopéd stb.)

És mo-ra is bejön a román, ukrán, szerb (magyar) dolgozni, nincs ezzel gond.

ogli dzsí 2017.01.08. 17:14:55

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: A vízenergiát 5000 éve használjuk.

Abba se fektetett senki itthon magántőkét. Nem hiszem hogy a Duna a köv. 10 évben máshogy fog folyni.

6.Lenin 2017.01.08. 17:24:01

@ogli dzsí:

Nem nekem volt gondom ezzel a témával. Nekem tök mind1 ki megy, ki jön vissza. Mindenki maga felelős a saját sorsáért.
Pamut írta, hogy lelépnek, egykutya is csak sikersztorikat ismer (vagy hazudik).

Én tegnap annyit írtam nekik, hogy ez eu-s jogunk, hogy szabadon vállalhatunk munkát az eu területén (de mehetünk már ahová csak jónak látjuk).
ezt a jogot nem lehet korlátozni, megszüntetni, nem is kellene. Lehet ellene olyan intézkedéseket hozni, hogy ne menjenek, de nem biztos, hogy azzal az ország is jól járna. Majd az emberek eldöntik. Szerintem ez így van jól. aki akar visszajön, aki nem, az úgysem jön. Majd lesz rá más megoldás.

Részemről ennyi a lényeg. A többit már leírtam.

ogli dzsí 2017.01.08. 17:30:25

@6.Lenin: Én is külföldön nyomom most, bár nem tipikus célországban, Prágában élek 2 éve. Otthon is lenne melóm, ugyanennyiért, Budapesten.

Csakhogy Budapest nem hazám nekem, és nem is szeretem. De pár év még és hazahúzok, vagyis ez a terv.

Mondjuk úgy, kultúrális kirándulás, meg persze meló.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 17:32:30

@ogli dzsí: "A vízenergiát 5000 éve használjuk."

Az Alföldön nem igazán. :)) Tisztában vagy a Trianon utáni Magyarország föld- és vízrajzával? Most komolyan, miért trollkodsz?

Kisebb mátrai vízierőművek vannak magánkézben.

vajdasagi 2017.01.08. 17:33:29

@atomic power 1986DucaDuca: "Nemzetvesztés? Magyarorszag egy főre jutó villamosenergia fogyasztasa fele az osztrakokenak. Ha utol akarjuk erni őket, vagy legalabb megközelíteni, akkor szamottevően növelni kell az aramfejlesztő kapacitasunkat. "

Tudod, amikor az első majmok lejöttek a fáról, akkor aki előbb jött le, helyzeti előnybe került a többivel szemben. Lehet, hogy a több azt hitte, hogy más dolog számít: pl. hogy milyen nagyot tud a majom ugrani az egyik ágról a másikra, de valójában egy forradalmi változás történt: az számított, ki mikor jön le a fáról.

Most is: száz évvel ezelőtt még elektromos energia termelés meg fogyasztás mérte egy nemzet esélyeit. Azóta azonban - hogy úgy mondjam - "lejöttünk a fáról". Most automatizálunk, robotizálunk, kiváltjuk az egyszerű emberi munkát gépekkel. És CSAKIS ez számít. A sok tudatlan azt fogja erre is mondani, hogy pár liberális toposzt ismételgetek, de akkor is így van: TANULNI KELL! Ez a megmaradás egyetlen esélye.
És aki ezt nem segíti, miközben hatalmon van, az nemzetvesztő politikát folytat.

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

ogli dzsí 2017.01.08. 17:34:35

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Általában értettem, nem a magyarok használnak 5000 éve vízienergiát, hanem a sumérok meg azok a kampós orrúak, ogyishíjjákcsak, na.

ogli dzsí 2017.01.08. 17:39:42

@vajdasagi: Ez egy büdös nagy lózung.

Tanulni kell, persze. Mondja most az MSZP, akinek minden felmérés szerint a 8 általánost végzett nyuggerek a legfőbb bázisa.

Ja, kellett vóna, ugye.

Egyébként kell ebbe fektetni de a ballenzék sem tudja hogy kell meg mit kell tanítani, csak trollkodik össze-vissza.

vajdasagi 2017.01.08. 17:45:06

@ogli dzsí: TANULNI KELL. Ez nem lózung. A kormánynak meg segítenie ezt és nem pénzt kivonni belőle. Gondolom te sem árkot ásol Prágában.

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.08. 18:45:21

@6.Lenin: 2000? Annál már évek óta többet kapnak. Ráadásul abból is jobban él ott, mint az itteni hasonló kategóriájú fizetésből, ugyan is az árak hasonlóak mint itt(van ami még olcsóbb is, mert pl áfa...), lassan budapest be is éri a külföldet az ingatlanárakkal úgy elszálltak...

Ki nem szarja le a karriert? Több pénz és kész. Ráadásul egy felelősség nélküli melóval is jóval többet keres mint itthon egy nagy felelősséggel járóval...

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.08. 19:03:58

@vajdasagi:

Na, ez mar kulturaltabb hangvetel. Nincsen benne hazaarulozas, megvetes. Igy mar lehet tisztessegesen eszmet cserelni!

"az számított, ki mikor jön le a fáról."

Ez csak részben igaz. Helyzeti előny, de nem behozhatatlan. Nehany orszagnak sikerült mar a periferiarol felzarkozni a centrumhoz. A piacok lecsökkent kockázattűrő képessége, az Európai Unió is adósságleépítésre kényszerít minket, vagyis arra, hogy export-többletet elıállítva csökkentsük az ország eladósodottságát. Mint minden kisméretű nyitott gazdaságnak, Magyarországnak export-vezérelt gazdaságpolitikát kell folytatnia, mert a belső piac soha nem lesz képes felvenni a szükséges áru- és szolgáltatás mennyiséget. Ha azt feltételezzük, hogy export-növekményünk túlnyomó része a következı két évtizedben is az EU felé irányul, akkor azt is feltételeznünk kell, hogy legnagyobb EU piacaink gyors ütemben bıvülnek. Ha ez történik, akkor nem tudunk hozzajuk közelíteni. Csak akkor, ha feltetelezzük, hogy a belathato időben Nyugat-Európa csak nagyon lassan fejlődik, Magyarországnak viszont a GDP növekedési ütemét is jóval meghaladó ütemben kell növelni exportját túlnyomó részt az Európán kívüli országokba.

Ezert fontos a keleti nyitas a külkereskedelemben és a gazdasagi kapcsolatokban. Ezert fontosak az orosz gazdasagi kapcsolatok is.

"Most is: száz évvel ezelőtt még elektromos energia termelés meg fogyasztás mérte egy nemzet esélyeit. Azóta azonban - hogy úgy mondjam - "lejöttünk a fáról". Most automatizálunk, robotizálunk, kiváltjuk az egyszerű emberi munkát gépekkel."

Tehat egyre több elektromos energiara lesz szükseg a fejlödésünkhöz. Hiszen nő a gépesítettség foka. A robbanómotort felfogja valtani az elektromotor. Olvasd el a Duncan-féle Olduvai elmeletet! Nagy alapigazsagokról szól, ami a civillizacio jövőbeli energiaszüksegletet illeti. Ha nem tudjuk növelni az energiafelhasznalasunkat, akar a kőkorszakba is visszakerülhetünk. Mindennek az alapja a tiszta elektromos energia!

"TANULNI KELL! Ez a megmaradás egyetlen esélye."

Egyetertek! A fentiek figyelembe vételevel.

"És aki ezt nem segíti, miközben hatalmon van, az nemzetvesztő politikát folytat."

Egyetertek! "Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

6.Lenin 2017.01.08. 19:04:21

@fidesz maszop dk egykutya:

Ne akarj már meggyőzni itt mesékkel. Írtam, hogy ismerem a mesét.
Azért nem minden a pénz, nekem legalább is. Másnak mit jelent, nem érdekel, az ő dolga. az egyik barátom lánya főiskolai végzettséggel kiment Londonba 1 internet kávézóba dolgozni. 1 hét múlva sírva hívta a szüleit, hogy szeretne hazajönni, mert ahogy ott kezelik, ahhoz ő nincs hozzászokva. Neki se csak a pénz volt fontos.

Biztos, hogy ahány kint lévő, annyi eset. Különösebben egyik sem érdekel. Én is dolgoztam 6,5 évet, a feleségem is külföldi (igaz, már magyar állampolgár) a gyerekeim is kint születtek. Én itthon teremtettem meg, amit magamnak szántam, meg nekik.
Mindenki döntse el, hogy miként szeretne élni, és hol. Szerencsére ma már választhat és ez a lényeg, nem szabad(na) megszüntetni, korlátozni.

1ghost 2017.01.08. 20:17:00

@atomic power 1986DucaDuca:

"Magyarországnak export-vezérelt gazdaságpolitikát kell folytatnia, mert a belső piac soha nem lesz képes felvenni a szükséges áru- és szolgáltatás mennyiséget."

Nagyon jóóóóóóó! Halálra röhögtem magam! Ezt az oltári narancsmarhát! Hiába na! Az orbánista trollokat már tényleg csak a hülyék hülyéi alkotják.

Nehogy véletlenül beülj egy közgazdasági érettségi vizsgára (nem felsőoktatásról beszélek!!!! ) mert onnan úgy kibasznak mint macskát szarni!

lippsi vagy? 2017.01.08. 21:01:41

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Kurva hidegen hagy a libajnai."

Igen, azt látom hogy téged csak Orbán hoz el nem hamvadó tűzbe

lippsi vagy? 2017.01.08. 21:13:32

@ogli dzsí:
Jobban járt volna a fickó, ha kihagyja a 2014-es vergődést. Mert az tényleg szánalmas volt

Attila752 2017.01.09. 10:23:47

Rohadjon meg az átkozott HAZUG SZARHÁZI, ÉS BANDÁI! őket kell elkergetni a közéletből egytől egyig! TAKARODJANAK DOLGOZNI! SEMMI KERESNIVALÓJUK A KÖZÉLETBE! TAKARODÓ!!!!!!!!

Ballib cenzúrázók réme 20 2017.01.09. 13:57:07

@atomic power 1986DucaDuca: " a belső piac soha nem lesz képes felvenni a szükséges áru- és szolgáltatás mennyiséget."

Nem képes felvenni azt ami szükséges? e fogalmazni sem tudsz!

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.09. 15:45:45

@Ballib cenzúrázók réme 20: Jogos az észrevétel. Kimaradt egy kózgazdasagi fogalom a mojdantból. A mondat helyesen:

........mert a belsö piac soha nem lesz képes felvenni a MÉRETGAZDASAGOSSAGHOZ szükséges áru- és szolgáltatás mennyiséget.

A gazdasagos termeleshez növelni kell a mennyiseget, hogy az egysegar csökkenjen. A belsö piacunk viszont kicsi, hogy felvegye ezt az aru-és szolgaltatas mennyiseget.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.09. 15:48:28

@atomic power 1986DucaDuca: Elnezest, nagyon sietek. Termeszetesen: "mondatból".

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.09. 16:15:34

@Willkommenskultur: "elvtárs" hát az cia az egy globálcionista soros által fizetett ellenséges szervezet! Vagy most épp nem? :D Amikor nektek megfelelőt ír minden forrás jó, akkor is ha 1 perccel előtte hiteltelennek nyilvánítottátok :)

De mindegy, nem igaz a dolog, magyarországra nem jönnek többen mint mennek, ezért gyorsult fel a fogyás az elkúró koalíciónak köszönhetően.

De látott mindenki nem titkosított atomprojektet, csak nyugatra kell nézni. Az ilyen titkosítgatás csak a keleti blokkra jellemző.

Balt 2017.01.10. 15:14:26

Más megfogalmazásban: "A korábbi kormányok általában az elitek igazáról kívánták meggyőzni a közvéleményt. Valamilyen távoli, a közemberek számára bajosan megfogható célok kedvéért: a piacgazdaság, az európai uniós csatlakozás, az államháztartási egyensúly érdekében többnyire újabb terheket és fájdalmas alkalmazkodási kényszert próbáltak elfogadtatni választóikkal. Orbán Viktor viszont inkább az »emberek« reményeit vágja oda az eliteknek. A Fidesz régóta sulykolja: a hétköznapi világlátásnak van igaza, végre »az emberek akarata« határozza meg a kormányzást. A magyarok érdemesek a jóra, ám állítása szerint: idáig a baloldali hatalom és a külföldiek túlereje akadályozta boldogulásukat. Az előrehaladáshoz az ügyesen mozgékony feltörekvő csoportok és a hagyományos magyar jobboldal meglátásai alapján szükséges berendezni az országot. Orbán Viktor retorikájában a választók igényeinek megfelelően ajánlja átalakítani a társadalmat. Ebben az értelemben a miniszterelnök a leginkább demokrata vezető a hazai politikában. Csak az a kérdés: eredményessé lehet-e tenni a magyarok jelenlegi értékvilága és vágyai alapján a gazdaságot?” (Tölgyessy Péter)

Balt 2017.01.10. 15:16:49

@lippsi vagy?: Szó se róla, most nekem igy nagy csalódás Tőgyessy, pedig mindig kedveltem a derüs pesszimizmusát. :)

Balt 2017.01.10. 15:22:20

@ogli dzsí: Csak az, hogy Tölgyessy látja: Orbán elébe megy a változásoknak. Egyébkén én sem értettem mindenben egyet az Indexben (eddig)hozottakkal, csalódás Tölgyessy szokásos tárgyilagosságához képest. Lás fentebb!

Balt 2017.01.10. 15:26:39

@lippsi vagy?: Pontosan! Nyugat, nagybetűvel, pfff. Mint az Isten. Uram bocsá': KB. Vakhit. De most látszik, hogy Tőgyben is összetört valami, már csak utolsó remény a Nyugat. :) (Sic!)

Balt 2017.01.10. 15:28:47

@Hórukk: Ezt rosszul tudod: Tölgyessyt konkrétan megpuccsolták az SZDSZ-ben, később Orbán nyújtott neki segítő kezet.

Balt 2017.01.10. 15:36:20

@Parasztlengő az imperialistáknak: "Ott az elmúlt 20 évben 10%-ot csökkent a reálbér"

Ez amúgy banális, de lényeges felismerése Tölgyessynek. :) Most nem azért, de Bogár László vagy 15 éve mondogatja.

Balt 2017.01.10. 15:46:20

@vajdasagi: Nyitott NOR-kapukat döngetsz. :) Ezek az iparágak már régen zömmel a Távol-Keleten vannak, és itt harap a kígyó (Hillary a Trump) farkába. Ahogy egy másik messzire jutott exliberlális :)) mondotta volt: Hol van az amerikai munkásosztály? Kínában.

Balt 2017.01.10. 16:07:03

@Balt: Ja, ez TGM volt.

@je suis chauve: Khmm, fentebb hoztam Tölgyessytől éppen: "Orbán Viktor retorikájában a választók igényeinek megfelelően ajánlja átalakítani a társadalmat. Ebben az értelemben a miniszterelnök a leginkább demokrata vezető a hazai politikában." :))

Balt 2017.01.10. 16:13:32

@lippsi vagy?: Az a vicc, hogy Tölgyessy épp a posztban implicit hozott párhuzamos Index cikkben vezeti le, hogy Adenauertől de Gaulle-ig a Nyugat (sic!) háború utáni viharos felemelkedését pont a jobboldali politika vezette.

kodacx 2017.01.10. 17:27:40

@Balt: Mondjuk nem igazán fájlalom a távozását... az LMP-t is alibi, de ha nem az, akkor is erőtlen dolognak gondolom ma már.

Balt 2017.01.10. 19:04:38

@6.Lenin: Azért ez a blog tanulmány. Az összes maradék szociopatát felvonultatták a saját oldalukon, még ha gyaníthatóan van is személyi átfedés. :))

6.Lenin 2017.01.10. 19:17:51

@Balt:

Ezért kedvelem ezeket a blogokat. Kincsesbánya.

Balt 2017.01.10. 19:27:09

@dunántúli gyerek: Nagyot röhögnék, ha az XXL böszmefogás (2014+Jobbik) kapna aztán pártszövetségként össz 14,9%-ot. :)) Ezeket két dolog nem érdekelt soha: a választók és az ország.

Balt 2017.01.10. 19:43:54

@lippsi vagy?: :)) És még ostani is kell a nickeket 2-3-mal. De határozottan élvezem, hogy így habzik a szájuk. (szája?) :)))

Balt 2017.01.10. 20:25:30

@feketeesfeher: Van gazdaságossági számítás:
atomenergiainfo.hu/magyar-atomenergetika/paks-ii-gazdasagosnak-igerkezik-a-rothschild-szerint

Jó, ha megépül addigra, mire a meglévő blokkokat le kell állítani.

Balt 2017.01.10. 20:31:17

@Willkommenskultur: Azt se tudják, miről beszélnek. Paks I. is átlagon felül biztonságos (nemzetközi besorolás szerint), pedig itt nincs is containment, csak lok.torony.

Balt 2017.01.10. 20:37:39

@vajdasagi: Tudjuk, "az a baj, hogy továbbmennek". Mármint a 1,5 millió agysebész és sivatagi IT mérnök.

Balt 2017.01.10. 20:43:05

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Paks2 kiemelt beruházás, nem kellenek hozzá engedélyek, felelőtlenség."

:))) Azon túl, hogy az OAH és a NAÜ minden hasonló beruházást kiemelten figyel és minden nukleáris biztonságot érintő mozzanat engedélyköteles, jelenleg sem engednek be semmit Paksra, aminek nincs atomerőművi referenciája.

Balt 2017.01.11. 03:59:43

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Én idén fogok napkollektorokat felszerelni állami támogatással. (Mindenkinek adott a lehetőség, függetlenül attól, hova szavaz.)

Balt 2017.01.11. 04:05:49

@lippsi vagy?: Dehogynem, akkorát bukott, mint az ólajtó. Becsületére legyen mondva, hogy ő legalább elismerte. Onnantól persze már sejthette, mikor egykori elv- és harcostársa, majd főnöke felkerült a lista igen előkelő helyére.

Ludas Feri 2017.01.11. 08:22:35

Bezzeg az mszp-szdsz rezsimek idején!
Akkor lehetett a rádió udvarán kínozni embereket, az álhírekkel feltüzelt rendőrség által véresre veretni járókelőket.
No akkor még működött a fékek, és ellensúlyok zseniális, ősdemokrata rendszere, ami azt jelentette, hogy a jogtudósok elitjének, legjelesebbje, vagyis
a sólyom mondja meg, ki legyen főbíró, de leginkább ő maga, és azt is, hogy mi legyen az Alkotmányban.
Tehát a Parlament hajtsa végre azt, amit ő mond!!!! Itt ugranak a foxi-maxik, … a sunyi tölgyessy és az MTA, valamint az ELTE Jogi Kara a vízbe.

Ludas Feri 2017.01.11. 08:34:46

@Willkommenskultur: Pénzügyi, gazdasági szakértők: a magyarok milliói által választott kormány 2010-ben, Óriási munkát vállalt fel hisz, az álbaloldali, álliberális, áldemokrata kormányok és a bűntársaik alatt működő ”demokrácia”, ”szólásszabadság”, ”emberi jog”, alapján,
... 1945-2010 közti évtizedeik alatt okozott óriási károk, elmaradások pótlásához, felszámolásához, ... annyi évre is szükséges lehet, mint amennyi alatt keletkeztek!!
… így aztán sajnos még igen sokáig azzal és abból kell „főznünk”, ami az álbaloldalt hatalomban tartókra, és a magyarokra maradt, - a nagy a jólét,
- a száguldó pannon-puma,
- a dübörgő gazdaság idejéből örököltekből, és abból kell... kihozni mindenkinek a saját maga számára is, a legtöbbet...

Ludas Feri 2017.01.11. 08:37:29

az álbaloldali, az álliberális, az áldemokrata, jobbikos banda, és cinkostársaik a magyarok ellenségei
2010-től, … amikor is a magyarok milliói elzavarták őket,
azóta folyamatosan aljas hazug hadjáratot folytatnak, a magyarok milliói által választott magyar kormány ellen!
Az álbaloldaliak, az álliberálisok, az áldemokraták azok, akik évtizedeken keresztül mindig csak az elvételben,
a padlás lesöprésében jeleskedtek, ám SOHA NEM jeleskedtek az adakozásban, SEM a nyugdíjasok, SEM a magyar családok, SEM a magyar emberek segítésében…
Mi, Magyarok p.coldline.hu/2017/01/11/2441904-20170111-tDqELL.jpg

vajdasagi 2017.01.11. 11:26:54

@Balt: "Tudjuk ..."

Az a baj, hogy te olyasmiket tudsz, amik tévedések és a nemzetünk vesztét fogják okozni. De hát ezt majd te is egyszer belátod, csak akkor már zuhanni fogsz te is meg főként a leszármazottaid a szakadékba.

Én szóltam.

Nem is tudom, hogy az-e a nagyobb baj, ha tudatlanságból teszed, amit teszel, vagy ha pénzért hajtasz végre nemzetárulást.

vajdasagi 2017.01.11. 11:29:59

@Ludas Feri: Gondolom, ha még 30 évig tart a NER, és egyre jobban lemaradunk a szlovákoktól, lengyelektől, és már a románok is előttünk járnak fejlettségben, te még akkor is a gyurcsányt fogot kárhoztatni az országunk lemaradásáért.

lippsi vagy? 2017.01.11. 18:06:03

@vajdasagi:
Miért, ki adósította el az országot, te bolsilájkoló? Amíg nem sikerül megbírkózni ezzel az örökséggel, addig lesúlyozva lehet csak versenyt futni. És ez jópár évig eltart

vajdasagi 2017.01.13. 13:00:26

@lippsi vagy?: Az országot sokan együtt adósították el. Kezdték a Kádárék, majd folytatták sokan mások. Most épp a Fidesz folytatja. Hiszen visszavették a magánnyugdíjpénzeket, majd ennek ellenére abszolút értékben mégsem csökkent az adósság. De még ha ezt nem nézném, akkor is megismétlem a kérdést: most hány évtizedig lesz a mostani maffiának ez a kifogása? Értsd már meg: a gazdáid tovább lökik az országot a szakadék széle felé, pedig a megyó is meg a gyurcsány is sokat tett a tönkretételünk ügyében.

Te tényleg agyatlan vagy, ha ezt két csapat közötti drukkolásként éled meg. Hát nem érted: mindkét csapat kártékony. Mindkettőt félre kéne állítani, mert beledöglünk mindannyian.

Fehérlapos 2017.01.14. 21:18:26

@dunántúli gyerek: Fico győzött, de nem tudott kormány alakítani és az MKP pedig kiesett a parlamentből.

2017.03.19. 05:59:44

@NagyVonalakban:

Tovább a lenini úton:

Trockíj jövőképe! Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903
Ön a pártot a proletáriátus helyébe foglya tenni, aztán a központi bizottságot a párt helyébe, a párt főtitkárát a központi bizottság helyébe, így a proletáriátus nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!
Ön a FIDESZT az egy párt helyébe foglya tenni, majd a kollégiumi brancsot a párt helyébe, a pártelnököt a kollégiumi brancs helyébe, így a FIDESZ nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!

Széchenyi aranyköpése: „Az önkény, mint a tapasztalás bizonyítja, rendszerint karöltve jár az ostobasággal!”
Megölték érte, igazsága meg Ferenc Jóskát, Hitlert, Sztálint, proletár diktátorokat! A jelen, jövő diktátorait is megfogja

„Aki el akarja nyomni a kritikát: annak vagy becstelen szándékai vannak, vagy érzi a maga szellemi silányságát.” Szabó Dezső:
"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." Voltaire

Megteremtették az antiszemitizmust, mint védő tabut. Ez a tabu jól bevált arra, hogy minden kritikát, minden jogos emberi felháborodást torkon fojtsanak vele! Szabó Dezső!
Az új próféták szája, úgy tele van kollektivitással, mint görény szája tyúkvérrel! Szabó Dezső!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.01.10. 09:01:33

Arra felhívnám a figyelmet, hogy mindez egy államilag szponzorált intézmény kiadványában kap helyet. Ami egyből azt jelenti, hogy minden kijelentést nyugodtan el lehet osztani kettővel. Sajnos. Pedig sok mindenben ugye közismerten igaza van...

öcsi333 2019.01.03. 19:18:45

@atomic power 1986DucaDuca: 2017.01.08.15.37.27.Aprócska gond,hogy villany áramról nincs szó..Óriási erőmű épült itt a szomszédban..A bicskei hőerőmű.Eocén.meg minden..Hatalmas csarnokok vázai rozsdásodnak a gazban..Aztán a 2. a nagymarosi. kicsit vitatkoztak..aztán a Dunába temették..Most ez a 3. Mert 3 a Magyar igazság..Most így majd lesz 3db. félig épített erőművünk..A villany áram ára, az terv szerint kell majd fizetni..
Itt a közvetlen közelünkben 2db bezárt atomerőmű van. (A mohi,és a budejovicei.stb) Olyan olcsó az áram,hogy nem éri meg üzemeltetni..(Részletek a Szlovák hírekben lehet olvasni) Németo bontani kezdte atomerőművét..Mi akkor is építeni fogunk..Érthetetlen? De különleges oka van a paksi bővítésnek..üdv!bazsi
süti beállítások módosítása