B1 blogcsalád



A szegények meg dögöljenek meg valahol másutt

2015. április 06. - Egyenlítő blog

[…] a legtöbb, amit egyik ember a másiknak adhat, az a szolidaritás

– írta annak idején Örkény István.

Kriza Ákos (és Miskolc város vezetése) vagy buta, vagy gonosz. Nyilván, buta nem lehet, ha felküzdötte magát a polgármesteri székig. A másik jelző sem túl hízelgő. (Vagy a Bibiliát nem olvasta, vagy Örkényt nem olvasott. Az is lehet, hogy olvasta őket, csak nem értette meg.)

Mindezekből egyértelműen kiolvasható, hogy Kriza – és Magyarország többsége, élén a miskolci polgárokkal - úgy gondolja, hogy a szegénységet, a társadalmi feszültségeket erőszakszervezet felállításával és gettósítással lehet eltüntetni. Megszüntetni nem akarják, enyhíteni nem akarják. A szegények dögöljenek meg valahol máshol, szép csendben. Fagyjanak meg otthon. Ne álljanak sorban a Blahán kajáért. Zavarják el őket a rendőrök. A sheriffek. Bárki, csak ne nekem kelljen őket szagolni.

etel.jpg

A fenti, nyilvánvalóan nem keresztényi cselekedeteket Miskolc első embere két dolog miatt teheti meg: mert a miskolci szavazópolgárok egyik része – a szegényebbik – hagyja, hogy bármi történjen vele, és nem szavaz a választásokon, vagyis politikailag passzív; a másik része – a kevésbé szegényebbik – pedig boldogan tapsol Kriza Ákos gonoszságához.

Magyarország szegényebbik felével – mivel politikailag passzív – bárki bármit megtehet, hiszen nem képesek fellármázni a médiát, az önkormányzatból elzavarják őket a biztonsági őrök, párt pedig nincsen, aki ezeket a szavazókat aktivizálni tudná. Megszervezni magukat, a saját érdekeiket képviselni nem képesek: se eszközeik, se tudásuk nincs hozzá.

Magyarország gazdagabbik fele persze nem azért baszik ki még jobban a szegényebbikkel, mert igazából ők gonoszak lennének. De nekik se jutott sok, és ami jutott, azt is irigylik másoktól. Kicsi ez az ország és elég sok a baj. Kell a pénz a stadionra. Ráadásul a szegények lopnak. A cigányok lopnak. A szegények általában cigányok. Vagy műveletlenek. Koszosak. Büdösek. Mindegy, csak ne üljenek mellénk a misén, vagy a villamoson.

Így ahelyett, hogy a város vezetése (vagy akár: az ország vezetése) képviselné a város (ország) minden polgárának – igen, a szegényeknek, hajléktalanoknak, cigányoknak, sőt: zsidóknak és a melegnek is - az érdekeit, inkább sheriffeket küld rájuk és igazi, kósalajosi értelemben vett módon igyekszik eltüntetni a szegénység jeleit: Nem tudna valami olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni?

Nem lehetne, hogy inkább ne legyetek itt? – teszi fel a kérdést Kriza Ákos a szegényeknek (romáknak, stb.) és vele együtt Magyarország azon része, aki még nem teljesen szegényedett el, vagyis még van valamije, amit félthet. (Ezek az emberek biztosan hallottak már a Közgépről. Összehasonlítva a két paradicsom ellopását a kertből és a Közgép milliárdos nyereségét, nyilvánvaló, hogy kitől kellene inkább vagyont félteni. Mellékszál.)

Aztán a gondolatot tettek követik és láss csodát: a budapesti belváros szintén elveti a keresztény értékeket, milliókért inkább rácsot húznak fel a hajléktalanok alvóhelye körül, mintsem jutna az eszükbe ugyanebből a milliókból segíteni nekik. Csak a szándékon, a jóindulaton múlott volna. Mert láthatóan pénz lenne rá. Csak (jó)szándék nincs.

Pedig sheriffek és rácsok helyett gondolhatnának rájuk úgy, mint felebarátaikra. Vagy lehetnének velük szolidárisak.

Csák Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr787343016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2015.04.06. 14:27:33

IDE SEM KOMMENTELHECC !

kvadrillio 2015.04.06. 14:31:19

4,4 MILLIÓAN DOLGOZNAK. 2,2 MILLIÓAN 87 EZER FT-OT KERESNEK. AZ ORSZÁG TÖBB MINT FELE A LÉTMINIMUM ALATT VAGY CSAK A LÉTMINIMUMON ÉL.
KRIZA HA NEM TÁJÉKOZÓDOTT ERRŐL , amit kétlek !, AKKOR MINEK IS AKAR ÖNKORMÁNYZATI VEZETŐ LENNI ???

scandalstone 2015.04.06. 14:59:54

Német Gábor! Bútorozzál össze a cigányaiddal.

midnight coder 2015.04.06. 15:00:59

@kvadrillio: Tetszettek volna nem Kínába, Indiába telepíteni az európai gyárakat, akkor talán magasabb lenne a fizuja annak a bizonyos 2.2 milliónak is. Illetve tetszettek volna nem aktív vállalkozásellenes politikát folytatni a gengszterváltás óta, és nem a progresszív adózással riogatni el az országból a képzett, nyelveket beszélő munkavállalókat, és a vállalkozókat. Ennek a bizonyos 2.2 milliónak a fizuja ugyanis leginkább az ő ittlétükön múlik.
A hazai cégeken kívül ugyanis csak a globális munkaerőpiac van, ahol a polgár az indiaival van bérversenyben. Minden egy forint amit állam bácsi erőszakkal csoportosít át a csórók zsebébe, kb. 2 forinttal csökkenti a jövedelmüket azáltal hogy rombolja a hazai munkaerőpiacot.

midnight coder 2015.04.06. 15:04:24

Amúgy pedig a nyomort konzerváló álbaloldali hozzáállás vezetett ide ami most van. A baloldalnak nem a kukázáshoz és az utcán alváshoz való jogért kellene harcolnia, hanem azért hogy egy-két stadion árából kulturált hajléktalanszállások épüljenek. A közmunkaprogramot pedig kimondottan támogatni kellene, mivel a cigányokat egyedül ez fogja kivezetni a segílykétől való függésből. Persze ehhez az is kellene, hogy a baloldal tényleg az illető csoportok érdekét nézze, és ne a sajátját.

taga20 2015.04.06. 15:20:54

@midnight coder: mesélj má az áljobboldalról is, me nagyon vágod a témát! de legyen benne gyurcsány, meg bajnai.

tisztapista 2015.04.06. 15:22:39

Örkény elavult. A csibó a legtöbb, mi adható.
A szegények megsegítésére pedig nyilvánvalóan a szoci megoldás az egyetlen út: szétoztogatni az állami bevételt segélyek, szociális juttatások formájában, aztán az IMF hitellel helyrebillenteni a költségvetés tetemes hiányát.

Kriza nyilván egy érzéketelen rohadék. De ez a kritikusait nem mentesíti a nemzetrontás alól, amit a balliberalizus nevében elkövettek.

taga20 2015.04.06. 15:47:14

@tisztapista: nem bazdmeg, stadiont kell építeni, meg brokerozni kell a közpénct, ja és récsölt svejcbe kell tanítatni!
te baszod, te hülye vagy?

Punxsutawney Mormota 2015.04.06. 16:00:02

@tisztapista: Jesszusom! Mekkora szavak! Balliberalizmus, mint nemzetrontás. Tudod, kik voltak nemzetrontók? Akik Firenzébe behurcolták a pestist baszki anno dacu, és a lakásosság 68%-a meghalt 5 hónapon belül. Na, az nemzetrontás volt! Azok a faszkalapok, akik ezt az országot belerángatták két világháborúba, nos az is nemzetrontás volt. Milyen kormányai voltak akkor az országnak? Jah, persze, tudom, nemzetközi komcsi-zsidó összeesküvés áldozata lett szegény Tisza és Teleki is.

DarthVader 2015.04.06. 16:02:36

@midnight coder:

Fideszpatkányokkal nem szoktam leállni vitatkozni, de most a egyszer kivételt teszek, főként a többiek miatt.

"nem a progresszív adózással riogatni el az országból a képzett, nyelveket beszélő munkavállalókat, és a vállalkozókat"

A képzett, nyelveket beszélő munkavállalókat és a vállalkozókat nem a progressziv adó riasztja ettől az országtól. Hanem a kiszámithatatlan gazdaságpolitika, az ilyen-olyan lex-ek, a visszamenőleges törvénykezés, az einstand, hogy akire a kormány rámutat, az földönfutó lehet egy pillanat alatt, ld trafikok és földpályázatok, a Mészáros Lőrincek, a Simicskák és Tiborczok pofátlan mérhetetlen gazdagodása, az ügyészség teljesitménye, stb, stb.

taga20 2015.04.06. 16:12:03

@DarthVader: te most a vizet gereblyézed. remélem tudod?:))

DarthVader 2015.04.06. 16:25:19

@taga20:

honne tudnám :) Nem is neki irtam, hanem azoknak, aki ingadoznak, mint középparaszt a téeszesitéskor :)

Advanced Flight 2015.04.06. 16:33:14

"Vagy lehetnének velük szolidárisak."

Sztem másokkal is lehet szolidárisnak lenni. Pl. azokkal az emberekkel, akik rendezett, tiszta porta mögött, akár nem túl jó anyagi helyzetben, mégis becsületesen élnek és nevelik a gyerekeiket. És csak reménykednek, hogy nem válnak a bűnügyi statisztika részévé - a szegényeitek által.
Hát úgy tűnik, Kriza most inkább velük szolidáris.
Van ilyen.

2015.04.06. 16:59:38

Ki vállalná, hogy a házban, ahol él, néhány üresen álló önkormányzati lakást arra a célra használnának, hogy megmutassák, milyen az, amikor egy felelős kormányzat nem a szőnyeg alá söpri a problémákat, hanem megoldja.

Csináljon mindenki listát a környéken levő üres, és önkormányzati tulajdonban levő lakásokról. Petíciózzunk, kezdeményezzünk népszavazást!

Nos?

Nem látom a kezeket... Talán taga20 vagy DarthVader kolléga? Lennének Önök az elsők?

És még ki?

Nos?

taga20 2015.04.06. 17:27:28

@A demokrácia leszakadó függönye: most megfogtál geci!

de az még nem jutott az eszedbe, hogy lehet nem stadiont kell a kertvégébe rettyinteni, az adonkból?

ha összeírtad, ako szóljál tróger!

Éhes ló 2015.04.06. 17:40:38

index.hu/urbanista/2015/04/05/erzsebetvarosi_idoutazas_zsido_lakasokban/
Ebből a 660.000.000 forintokból egy darabig ehetnének a kedvenceitek országszerte.
Vagy ebből a 6.600.000.000 forintokból.
magyarnarancs.hu/belpol/koszonet-nelkul-87950

Tiltakozzatok!
Vagy kussoljatok.

KUHULIN 2015.04.06. 17:46:42

"Aztán a gondolatot tettek követik és láss csodát: a budapesti belváros szintén elveti a keresztény értékeket, milliókért inkább rácsot húznak fel a hajléktalanok alvóhelye körül, mintsem jutna az eszükbe ugyanebből a milliókból segíteni nekik."
Jó, ne legyen rács, hanem a "milliókból"??? lássák el azokat a hajléktalanokat, akik odajártak szarni/hugyozni/aludni. Csak egy kérdés, mikor nem lesz ott büdös?

2015.04.06. 17:51:44

@taga20: "most megfogtál geci!"
Csak úgy sugárzik a kultúra.. Íme a felvilágosult és kulturált másik oldal :)

A Stadionok árát képzeletben már legalább százszor elköltöttétek.De oké, fordítsuk a szegényekre azt a pénzt. De akkor ne álljunk itt meg!

A Stadionokra szánt pénz mellé csapjuk szépen csak oda a különböző színházak, civil szervezetek, független-liberális művészek, stb. támogatását is. Meg azokat a pénzeket is, amiből például az egyik egyetem vezetősége + HÖK kiruccan Afrikába leforgatni az évnyitó videó néhány jelenetét. Elvégre szép dolog a művészet és a civil élet, na de amíg emberek fagynak meg az utcán!

Chalky White jr 2015.04.06. 18:02:54

@DarthVader: Annak azért eléggé riasztó hatása van, ha alig valamivel az átlagjövedelem másfélszere felett 40%-os SZJA terheli a jövedelmeket.

Fekete Pestis 2015.04.06. 18:04:32

@DarthVader:
1. Mióta "fideszpatkány" az, aki jobboldali liberális elveket vall?

2. Nézd, a "kiszámít6tatlan ex lex" -be p.l. az is beletartozik, hogy ha a baloldal kerül kormányozni, akkor legelöször rajtunk (= "gazdagok", akik multiknál melózunk, sem nem fidesz sem nem kommancshaverok nem vagyunk) áll bosszút, és felemeli az adóéket 5X%-ba (ahol a gyurcsány alatt volt), és a gyerekek után járó támogatásokat is megszünteti (mert a kommerek alatt a nyúltartás koltségei leír6óak voltak az adóalapból, de a gyerektartáséi nem).

Ez (= a fideszes és a kommer adórendszer közötti különbség) nekem kb. éves szinten 1.8--2 mió Ft (nettót) jelent.

3. Ja, és aki baloldal ellenes az nem feltétlenül fideszes. Aki a fidesz adópolitikáját támogatja, az sem fideszes, mint ahogy az sem, aki a fideszre szavaz.
Tessék absztrakt módon, nem pedig fekete-fehérben gondolkodni.

Chalky White jr 2015.04.06. 18:26:47

@Chalky White jr: Azt még azért hozzátenném, hogy a jelenlegi parlamenti politikai palettán nincsenek jobboldaliak, a skála a narancskomcsitól a vereskomcsin és a zöldkomcsin át a barnakomcsiig tart.

DarthVader 2015.04.06. 18:33:50

@Fekete Pestis:

1, Fideszpatkány az, aki tevőlegesen vagy passzivitásával hozzájárul a csüngőhasú uralmához, egyéb meggyőződésétől függetlenül. Igy, ahogy látom, te is. Sajnálom, evvan.

2, Az, hogy a "kommerek" progressziv adót akarnak, nem kiszámithatatlan. Most is azt mondják. Az adóék most 49 % , a "kommerek alatt volt 53, de a kissebb jövedelműek alatt kisebb volt, a nagyobb jövedelműek alatt nagyobb. Te meg vastagon le vagy fosva az éves kétmilliós megtakaritásoddal, mivel neked kurva jó, nagyjából négymillió ember meg hagy szívjon az egykulcsos adóval.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.06. 18:37:46

@A demokrácia leszakadó függönye:

"Ki vállalná, hogy a házban, ahol él, néhány üresen álló önkormányzati lakást arra a célra használnának"

A demokratikus baloldali szimpatizánsok a saját magántulajdonú ingatlanjaikat is felajánlhatnák.

Ennyi pofázás után az lenne a tőlük elvárható alap, hogy a saját ingatlanjaikat ajánlják fel ingyen a Miskolcról családonként átlag 2 millió forinttal a zsebükben elüldözött romáknak.

taga20 2015.04.06. 18:39:02

@A demokrácia leszakadó függönye: nektek mi a bajotok avval, ahogy egymást hívja a két maffiafőnök? és én vagyok alul művelt:)

egyébként remélem voltál a hétvégén a kertvégében a budin túl a páncsóban:))

taga20 2015.04.06. 18:44:17

@DarthVader: ezek hol a faszban élnek? ezek nem hallottak a szappanadóról, a tranzakciósadóról, a kiverem a faszomadóról?
itt minden fityeszes a közöst dézsmálja? itt minden nagyarcú lézerdzsoninak képzeli magát?

tisztapista 2015.04.06. 19:05:15

@Punxsutawney Mormota: "esszusom! Mekkora szavak! Balliberalizmus, mint nemzetrontás. Tudod, kik voltak nemzetrontók?"

Tudom. Azok, akik vadkapitalista haverjaikkal összeesküdve belekergették az országot az államadósság növelésbe, amely 2002 és 2010 között ötvenvalahány százalékról nyolcvanvalahány százalékra nőtt... Ezek miatt éheznek az emberek, mert a szociális kiadásokra költhető pénzek mennek az adósságszolgálatba. Tudod, a tartozást fizetni kell. A nagyobb tartozás kamatai pedig több pénzt nyelnek el.

Nem Kriza éhezteti az embereket, hanem Medgyessy D209 és Gyurcsány.

Blogger Géza 2015.04.06. 19:10:03

@taga20: Én se hallottam szappanadóról, merthogy nincs is ilyen. Attól, hogy a szappan értékesítése után kell pár adót fizetni (pl áfát, IPÁ-t, termékdíjat stb.), attól még nincs szappanadó. Ennyi erővel az összes termék neve után odateheted, hogy "-adó", ha kell utána fizetni mondjuk áfát.

Egyébként az infláció 0% körül van, szóval ne próbáld kitalálni, hogy elszálltak az árak a nemlétező "szappanadó" miatt.

Zolisef 2015.04.06. 19:10:31

Jó, hogy befogadtuk! Mármint Krizát!

taga20 2015.04.06. 19:18:13

@Blogger Géza: sőt, még az áfa se 27. csipszadó, giziadó?

remélem pótlékot kapsz a mai napra, me ünnepnap melózni:)))

Blogger Géza 2015.04.06. 19:23:29

@taga20: Mi a halál az a "giziadó"?

sterimar 2015.04.06. 19:36:49

Demagógiából csillagos ötös

♔bаtyu♔ 2015.04.06. 20:19:44

Igyekeznie kell, különben 2019-től már ott is jobbikos fog ülni.

Amúgy a fővárosban simán mehet a hajléktalan szállóba. Tehát a főváros már segít neki. Vagy hogy gondoltad, ahol aludni akar szállítsanak oda egy ágyat?

lombozódó 2015.04.06. 21:12:10

Szerintem meg húzzon haza oda ahonnan jött. Lenne feladata ott bőven!!
A wikiről egy link:
hu.wikipedia.org/wiki/Kriza_%C3%81kos

wolves84lb 2015.04.06. 22:34:00

@tisztapista: de kibaszott unalmasak vagytok...ócska szarfaszú fideszpatkány vagy.

igazi Ténytár 2015.04.07. 04:39:24

@ Nem is lehet csodalkozni a legujabb felmeresen, az ilyen at ette ide a fene illetők után.

__________
"Jellemző adat még, hogy inkább egy amerikait látnának a szomszédjukban a megkérdezettek, mint erdélyi magyar bevándorlót."

index.hu/belfold/2015/03/31/megdobbentoen_nott_budapest_antiszemitizmusa/
__________

igazi Ténytár 2015.04.07. 04:41:30

@sterimar: Igen Kriza a nagy demagog!

Az áttelepült farizeusa nyomja a honlapjan, hogy "gondolkodására a keresztény (!), konzervatív, szociális értékrend (!) hármasa jellemző".

De azért a gyerekek éhezzenek mert nem mutatna jól a hírekben.

Persze a 2 milliós luxus óra hamisítványaval villog a felkapaszkodottja, az jól mutat a 20 ezer forintos ingjeben, az nem hoz szégyent Miskolc fejlődésére!

____________
www.eszakonline.hu/miskolc/56-ez-toertent/19465-olymp-ingben-dicsekszik-a-hamis-orajaval

Meglehetősen szürreális, amikor dr. Kriza Ákos 15-18 ezer forintos ingben beszél arról, hogy hamisítvány az 1,8 millió forintos órája, s az 20 ezer forintnál nemigen ér többet (de igen, az oranepper.hu szerint még a hamisítvány is 40-50 ezer forint között mozog)
____________

igazi Ténytár 2015.04.07. 04:43:59

@tisztapista: "Nem Kriza éhezteti az embereket, hanem Medgyessy D209 és Gyurcsány. "

Hazudjal mar!

______
35 országból csak Mexikóban és Törökországban rosszabb a helyzet, mint Magyarországon. Mindenhol máshol kevesebbeket sújt az élelmiszerszegénység.

A rohamosan romló magyarországi állapotokat mutatja, hogy a két felmérés között ELTELT ÖT ÉVBEN (=> Orbán kormány dedósok kedvéért) MAGYARORSZÁGON NÖVEKEDETT A LEGGYORSABBAN azoknak az aránya (több mint 13 százalékponttal, vagyis 1,3 millió emberrel), akik alkalmanként nem engedhetik meg maguknak, hogy elég élelmiszert vásároljanak maguknak és családjuknak.

kettosmerce.blog.hu/2015/04/06/ehezes_magyarorszagon_es_akik_tesznek_ellene
______

Nzoltan 2015.04.07. 06:37:21

@igazi Ténytár: Ës akkor az a megoldás, hogy vegyük el azokról, akiknek több van? Nem inkább ösztönözni kellene a lecsúszottakat?

moszkvicssluszkulcs 2015.04.07. 08:42:08

A kommentelők között van amúgy miskolci, vagy mindenki a Rózsadombról osztja az észt...

elektromosgyalogos 2015.04.07. 09:45:56

@géza 31: ezüstért lennél balos bolsi?

nicktolvajmentesítő kovi1970 2015.04.07. 09:55:15

@igazi Ténytár:
Ez 100% ban a gyűlölködő ballibsik munkájának a gyümölcse (igen, te is, mint független ökocivil ilyen vagy). Ugye az okos demokrata szerint az erdélyi magyarok a fideszre szavaztak, ezért ők ellenségek.

nicktolvajmentesítő kovi1970 2015.04.07. 09:58:06

@nicktolvajmentesítő kovi1970:
Jah, és ugye eddig az ment, hogy aki nem szereti a kiválasztott népet az szegény és képzetlen.

Occam beretvája 2015.04.07. 10:14:17

@moszkvicssluszkulcs: Nem mindenki. Van aki újlipóciából.:-)

drover(fanyul társa) 2015.04.07. 10:47:16

Ez a Kriza nem valami Romániából ideszabadult zsigerből rosszindulatú erdélyi tahó? Mint az a másik, az a Potápi vagy mi a franc? nem tagadják meg a fajtájukat.

nicktolvajmentesítő kovi1970 2015.04.07. 11:03:01

@drover(fanyul társa):
"nem tagadják meg a fajtájukat. "
Valóban nem, ehhez a kérdéshez teljesen jól viszonyulnak. Ez a kiválasztott népet, a cigányokat és a ballibsi söpredéket nyilván zavarja és ezért gyűlölködnek. Csak a szokásos.
süti beállítások módosítása