B1 blogcsaládOrbán rátolja a válság kezelését a polgármesterekre

2020. április 10. - nickgrabowszki

Politikusként viselkedett, mert államférfiként nem tudott. orkor.jpg

Orbán Viktor pénteki rádiószózatában (nehéz volna interjúnak nevezni, mivel nem kap valódi kérdéseket, nem szembesítik ellentétes álláspontokkal, csak a szája elé tartják a mikrofont) azt mondta, tudja, hogy a tömeges fertőzések időszaka jön, de 

nem is próbálja megelőzni azokat.

Azért vártak a kijárási korlátozásnak nevezett kijárási engedély meghosszabbításával, mert abban bízott, hogy lehetséges enyhíteni rajtuk.

Tehát annak ellenére, hogy arra számít, néhány hét múlva több ezren szorulnak majd Magyarországon is lélegeztetőgépre, nemhogy szigorítani akarta volna a kijárási korlátozásokat, és a 4 fal között tartani az embereket, hanem - saját állítása szerint - kiengedni onnan őket, és mérsékelni a már eddig is csak jórészt névleges szigoron.

Ami rámutat arra, Orbánnak fontosabb a népszerűség, el akarja kerülni, hogy őt hibáztassák azért, mert nem mehetnek a szabadba még a húsvéti jó időben sem. A támogatottsága megtartása mögött pedig másod- vagy sokadrangú a járványveszély kezelése, emberéletek ezreinek megmentése.

Orbán el akarta kerülni, hogy ő legyen a rossz rendőr.

Rátolta inkább a helyzet kezelését a polgármesterekre: zárják be ők a közparkokat, ha akarják. Vezessenek be kijárási tilalmat, ha mernek.

Ha meg merik kockáztatni, hogy őket hibáztassák majd ezért a választók.

Pedig lett volna (vagy talán még mindig lenne) mód a koronavírus-járvány magyarországi terjedésének megállítására. (Ha már megvolt az a szerencsénk, hogy Kínával meglévő kereskedelmi kapcsolataink jóval alacsonyabb szintűek, mint az Egyesült Államoknak vagy Nyugat-Európának - ami jórészt Orbán ún. keleti nyitása kudarcának tudható be.)

  • Szigorú kezdeti karatén -> a nem létfontosságú gazdasági tevékenységek teljes leállítása -> a fertőzöttek felkutatása (tesztelés!), elszigetelése, a járvány megállítása. Majd néhány hét(!) múlva a karantén fokozatos feloldása, a gazdaság újraindítása.
  • Magyarországon azonban minden fordítva történt. Az emberek jórésze már március elején önként(!) karanténba helyezte magát, a kormány azonban az iskolákat is csak tömegnyomásra zárta be, a miséket vagy a sportrendezvényeket se tiltotta be, és kijárási korlátozásokat is csak hetekkel(!) az emberek önkorlátozása után vezetett be.

A fertőzést pláne meg se próbálta izolálni, és tömeges tesztekkel elejét venni a szétterjedésének. Sőt, inkább elősegítette azt a közterületi parkolás kötelező ingyenessé tételével, mert

a népszerűség mindenekelőtt.

Pedig lett volna minta: ha a koronavírus megfékezése lett volna cél, ezúttal érdemesebb lett volna a Távol-Keletre, mint Nyugat-Európára vetni a vigyázó szemeket. A szigornak emberéletekben mérhető haszna lett volna, viszont százalékokban mérhető politikai ára.

Ezért a Fidesz-elnök számára nem volt kérdés, mit választ. Pedig ha bevállal némi népszerűségvesztést, akkor már szinte túl lennénk az egészen. Fokozatosan enyhíteni lehetne a korlátozásokat, a gazdasági visszaesés is kisebb lenne. (A megmentett emberélekről nem is beszélve.)

Ezzel szemben - és ez ugyan rémhír, de nem álhír, mert épp Orbántól magától tudjuk - a java csak most jön. A járvány elhúzódik, a korlátozások szigorodnak, emberek ezrei kerülnek kórházba, és egy komoly hányaduk bele is hal.

Ráadásul a gazdasági visszaesés is sokkal komolyabb lesz.

És mindezt csak azért, mert Orbán Viktor nem vállalt politikai kockázatot, és elsősorban a saját népszerűségét tartotta szem előtt.

Politikusként viselkedett most is, mert államférfiként megint nem tudott.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr10015602470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2020.04.10. 15:36:57

Az már most látszik, hogy Orbán orbitális hibát követ el azzal, hogy a Karácsony kategóriába sorolható vezetőknek bármilyen hatalmat ad a kezébe járvány idején!
A jelek szerint Orbán tényleg nem szereti a fővárosiakat, mert ha szeretné, akkor Karácsonyt a stábjával együtt berakná az öregotthon megüresedett szobáiba....

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.10. 15:46:54

orban megállíthatta volna a vírust
de nem állította meg
ezért nép szerű
köszönjük a tudósságosságos firkát, lyó tudni
a mta megállította vajon a vírust-e

Grimbusz Makszimusz 2020.04.10. 15:59:54

"Politikusként viselkedett, mert államférfiként nem tudott. "

Ellenetek? Sorozatosan jelentitek fel Brüsszelben az országot és most a járvány alatt is egyfolytában alantasan viselkedtetek!
Egyébként úgy látom, hogy kezd derengeni, hogy politikusként is legyőzött benneteket és a nyakatokba rakta az eddig követelt döntési jogkört, csak hát most jöttök rá, hogy az felelősséggel jár, amit már nem ízlik felvállalni! Visszanyalt a fagyi! Ugye mennyivel másabb dönteni valamiben úgy, hogy az mindenkinek jó legyen, kiszámolni a következményeket, mint kívülről kritizálni mindent? Hogy akarjátok átvenni a hatalmat, ahogy azt a faszverő Gréczytek nagy pofával hangoztatta! Most nem működik, hogy ha szigorít Orbán, akkor diktatúráztok, ha enyhít, akkor kitesz mindenkit a járványnak, ha meg úgy hagyja, akkor nem csinál semmit! Itt lenne a lehetőség, hogy bizonyítsátok, államférfiak vagytok, vagy politikusok, de azonnal bebizonyítjátok, hogy csak egy nagy rakás szarok vagytok, akik csak pofázni tudnak!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.10. 16:06:12

Lippsikéim, látom megint kint van az új cikk, és már megint sikerült megtalálni egy újabb ál problémát !!!!

Miért nem a Karácsony Gergely, az ellenzéki vezetésű fővárosi önkormányzat által a tömegközlekedési járatritkítás, valamint a pesti úti idősek otthona fenntartói kötelezettségek elmulasztása körében elkövetett, folytatólagos, többrendbeli halált okozó gondatlan veszélyeztetéssel foglalkoztok ?!!!!!!

Szerintem éppen ideje lenne, hogy a "tisztelt főpolgármester úr" csuklóján ezért végre kattanjon a bilincs !!!!!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.10. 16:06:49

@rallus: A jelek szerint Orbán tényleg nem szereti a fővárosiakat, mert ha szeretné, akkor Karácsonyt a stábjával együtt berakná az öregotthon megüresedett szobáiba....

Orbán nagy demokrata, a fővárosiak döntöttek úgy, hogy Tarlós nem kell nekik, hanem Karácsony (gyurcsány) és ami ezzel jár!
Itt a nagy lehetőség, Karácsonynak felelősen dönteni, van rá elég tanácsadója, a fővárosiaknak, meg élvezni ennek minden gyönyörét!
Orbán tetemre hívta a bűnös Budapestet! :DDDDDDDD

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.10. 16:08:18

@Hova fogják elásni KariGerit?!: DRÁMAI KÉPEK A BUDAPESTI IDŐSOTTHONBÓL !!!!!!

NAGYON VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA, MERT KARÁCSONY ÉS BANDÁJA NEM FOG !!!!!!!!!

"A Civitas Et Fidelitate új anyaggal jelentkezett. A videó készítői annyira felháborodtak a Pesti úti idősotthon esetén, hogy egy összeállítást készítettek az eseményről."
www.youtube.com/watch?v=TSUovlvNtXY

GYILKOSOK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.10. 16:11:05

KARÁCSONY GERGELYNEK EZÉRT A BÍRÓSÁGON KELL FELELNIE !!!!!!!!!!!!!!!

IDEJE, HOGY BÍRÓSÁG ELÉ ÁLLJON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Ami a Pesti úti idősotthonban történik, az maga a tragédia. A felelősség egyértelmű, természetesen Karácsony Gergely hárít, pedig a fővároshoz tartozott az otthon irányítása egészen a mai napig, mert a kormány megelégelte a helyzetet, és átvette az irányítást.

Az elmúlt két hét “eredménye” az idősotthonban:

több mint 100 fertőzött
eddig 5 halott

Nem kell a dolgot szépíteni: reméljük hamarosan Karácsony Gergely ezért bíróság elé áll!"
mindenszo.hu/karacsony-gergelynek-ezert-a-birosagon-kell-felelnie/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ITT BÜNTETŐ JOGI FELLÉPÉSRE LESZ SZÜKSÉG !!!!!!!!!!!!!!!

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2020.04.10. 17:04:14

Karácsony megbukothh. ____ Nem kicsith ____ nagyon.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.10. 17:28:22

Régóta nem járt orvos a Pesti úti idősek otthonában, rossz és lejárt szerekkel takarítottak.

trógery végre élőben is láthat cigányt
a börtönben!

Európai téridő 2020.04.10. 17:32:59

Internáci balfax hülyelvtárs csicskafirkász Grabovszki, nagyon meghülyültél.

István Tamasi 2020.04.10. 17:57:45

@Hova fogják elásni KariGerit?!:
NAGYON VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA, MERT AZ ELMEBETEG, SUTTYÓ HAZAÁRULÓ NEM FOG!
Az elmebeteg suttyó vezette operett törzs protokolljának megfelelően vírusteszt nálkül küldték vissza a kórházból az otthonba az időseket.
Az operett törzs magához vonta a járvány elleni védekezést. Az elmebeteg suttyó pénzt vonrt el a fővárostól és inkább külföldre ajándékozta a védőeszközöket és nem adott az idősotthonok dolgozóinak.
Ideje, hogy népbíróság elé álljon az elmebeteg hazaáruló suttyó!

alöksz róz 2020.04.10. 18:00:31

@István Tamasi: "Ideje, hogy népbíróság elé álljon az elmebeteg hazaáruló suttyó!" - :D
60 éve ezt nyomod

alöksz róz 2020.04.10. 18:02:22

csak gondolom régebben jobban bejött

morpho 2020.04.10. 18:04:57

Ezt a sok fasz narancskullancsot ugyanazzal a géppel gyártják! Orbán nagyon rá fog baszni arra, amit művel. Csak mondom. Aztán majd lesz nagy sivalkodás, meg szaladgálás. Tis is rá fogtok baszni kullancsok, meg mindenki! Az egész ország. De ti csak zsidózzatok, meg Karigerizzetek nyugodtan. Az sokat segít.

10 év fegyházat minden indexes újságírónak !!! 2020.04.10. 18:16:18

"Orbán rátolja a válság kezelését a polgármesterekre"

Kamugeri ezt nem uszhatja meg egy siman lemondassal, ebbol letoltendo lesz.

Semper Fidelis 2020.04.10. 18:24:04

Nektek sose jó semmi, komolyan mondom. Legalább egyik firkálmányotokkal ne üssétek a másijat.

István Tamasi 2020.04.10. 18:29:22

@alöksz róz: Hazudsz mint mindig.
Azt, hogy o1g suttyó valóban évek óta nyomom, mert suttyó az aki trottyos, gyűrött nadrágban, könyékig zsebre dugott kézzel képes megjelenni VIP eseményeken, fotózásokon.
Azt, hogy elmebeteg alighanem idén kezdtem. Egyébként 1. ő maga mondta magáról, hogy skizofrén (az elmebetegség egy fajtája) és valóban gyakran látni a kényszeres, nyelv, száj és kézmozgásait amik erős pszichiátriai gyógyszerek mellékhatása.
Azt, hogy hazaáruló az e heti akciója - óriási mennyiségű védőeszköz külföldre ajándékozása járványügyi vészhelyzetben, amikor itthon sem kapnak elegendőt orvosok, eü és közfeladatot ellátó dolgozók, idősotthon dolgozói - tette napnál is világosabbá.

István Tamasi 2020.04.10. 18:31:11

@10 év fegyházat minden indexes újságírónak !!!:
A fideszmaffia médiacsahosai és bértollnokai ezerrel nyomják a hazugságot Karácsonyról az idősotthonban történtekkel kapcsolatban azért, hogy eltereljék a figyelmet az elmebeteg és hazaáruló suttyó bűneiről.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.10. 19:01:26

Orbán a fonos törvények szavazásáról is sokszor hiányzott., ezért nincs ebben semmi meglepő.

Azárt a kijelölt pálya eléggé sikamlós, mert fideszes polgármester is beszólt már neki, hogy ők sem kapnak a fertőzés mértékéről adatot, csak általánossságban. Az pedig nem elég ahhoz, hogy a polgármesterek helyben el tudják dönteni mi a szükséges és elégséges korlátozás.

Az írás nem tét ki arra, hogy minden üzlettel ellentétben a dohányboltok mindeddig nyitva tarthattak. Nyilván nem a dohányosok, hanem a dohánykeresekedők érdekében. Pedig a tüdőgyulladásal járó fertőzésnek a dohányzás nem tett eddig sem jót. Elég sokára jöttek rá, és sorolták be oda, ahová a többi üzletet már régen besorolták, a három órakor történő bezárásba.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.10. 19:05:37

@10 év fegyházat minden indexes újságírónak !!!:

Nanebaszd már! Akkor Orbánnak mi jár azért, hogy több ezer lélegeztető gépről beszélt? Hiszen még nincs is csak ezeregynéhány fertőzött. Vagy ez csak olyan Orbáni beszólás volt, mint szokta?

élveteg 2020.04.10. 19:08:39

"A járvány elhúzódik, a korlátozások szigorodnak, emberek ezrei kerülnek kórházba, és egy komoly hányaduk bele is hal."

Azt a kurva hogy mik vannak az a pokolnak ebben az orbáni bugyrában? Egy dolog vigasztalhat hogy máshol csupa móka kacagás van Emberek kórházban? A fenét Még aki bentvolt az is felpattant aztán lefutotta a maraton Meghalni ? Na azt aztán meg aztán végkép nem

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.10. 19:08:52

@Hova fogják elásni KariGerit?!:

Obán meg már több ezer lélegeztető gép szükségességéről beszél, oszt mindössze csak ezeregynéhány fertőzöttről beszéltek eddig. Valami nem kóser a nyilvánosságnak kiadott számokkal. Ez nem SZÉGYEN?

rallus 2020.04.10. 19:23:39

@látjátok feleim szümtükkel: Orbán bekalkulálta az ellenzéki polgármesterek és kiemelten Karácsony várható teljesítményét.... Nem SZÉGYEN, ismeri a ballibeket....

havrilla 2020.04.10. 19:28:27

@István Tamasi:
Ne hazudj, te gané anyabaszó!

havrilla 2020.04.10. 19:30:07

@látjátok feleim szümtükkel:
Te tényleg ilyen hazug szarházi vagy? Barom, a készlet az többszöröse kell legyen a biztonság miatt.

havrilla 2020.04.10. 19:31:43

Ha Orbán intézkedik: diktátor.
Ha átadja az intézkedési jögkört, akkor az baj?
Ne menjetek ti az anyátok picsájába!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.10. 19:36:32

@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem nincs ellentmondás aközött, hogy jelenleg 1100 fertőzöttet tartanak nyilván, és ezzel szemben úgy gondolják, hogy a járványcsúcson akár 8000 lélegeztetőgép is kellhet majd. A járvány terjedésével is számolni kell.

Bár a vészhelyzetben bevezetett korlátozó intézkedések segítenek a járvány terjedését lassítani (ezek sikeressége esetén elnyúlhat a diagnosztizált ill. kritikus esetek duplázódásához szükséges idő), de a a terjedés jellege ettől még exponenciális, csak időben elnyúltabb.

Ha minden fertőzött csak 1,6 másiknak adja át a vírust (ami már sokkal lassabb, mint a terjedési mutatója normál körülmények között, óvintézkedések nélkül), mondjuk tíz nap alatt, akkor egy mostani betegből száz nap alatt 110 lesz, és ha 120 000+ beteg lesz, akiknek 6%-a kritikus, akkor 7000 feletti számú lélegeztetőgépre lesz szükség.

Persze jöhetnek új korlátozások, tiltások, hogy a terjedést még inkább korlátok közé szorítsák, de azoknak az árát a gazdaság fizeti meg, és ezeket annak összeroppanása nélkül nem lehet a végtelenségig fenntartani... Spanyolországban vagy Angliában a miénknél szigorúbb kijárási korlázozás van, és ezzel tudják azt elérni, hogy a fertőzöttek száma inkább stagnál, kismértékben csökken, és nem nő; de pl. az utóbbi esetében a közvélemény részéről nyomás is van a döntéshozókon, hogy mikor jöhet már az enyhítés – pedig csak két hete szigorítottak, és a halálesetek száma még enyhén növekszik.

morph on deer 2020.04.10. 20:01:06

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
“ legjob kép a zsindexen”

“Love Is Love!”
:)))

AngeI 2020.04.10. 20:06:18

Persze ha ő rendelte volna el, akkor azért őrjöngene a B1, ha nem biztosítana szabad mozgásteret a polgármesterek számára, akkor meg azért. Csak a nyuszi meg a sapka jól ismert B1-es hozzáállása. Miért nem keresztelitek át magatokat "átlátszó.hu"-ra: Ja, hogy az már foglalt: :D

morph on deer 2020.04.10. 20:06:21

@Grimbusz Makszimusz:
“ Orbán tetemre hívta a bűnös Budapestet! :DDDDDDDD”

Előbb-utóbb meg orbán tetemére lehet hívni őket, ez nem vitás!
És ha még nem láttál igazi utcabált, akkor majd fogsz!:)))

morpho 2020.04.10. 20:06:48

@havrilla: "Ha Orbán intézkedik: diktátor.
Ha átadja az intézkedési jögkört, akkor az baj?"

Minek neki az intézkedési jogkör, ha átadja? Ez itten a kérdés. De anyázni egyszerűbb buta kullancs.

morpho 2020.04.10. 20:07:33

@/\ngel: Az előző neked is ment!

AngeI 2020.04.10. 20:09:40

@morpho: Tök mindegy mit csinál , ti bármelyik esetben őrjöngeni kezdenétek. Ezen azért én mélyen elgondolkodnék a helyedben..

illaim 2020.04.10. 20:13:39

A fidess SA csürhéjének az összes egy barma itt veri a nyálát az öt-hat nicknéven, hogy tömegnek látszódjon! LOL Így Húsvét idejére szól neki Máté evangéliumának a rá vonatkozó sora. " S boldogok a lelki szegények, mert övék leszen a Menyeknek országa"
Mindenki maradjon egészséges, még a köcsög fidesses troll is!

morph on deer 2020.04.10. 20:19:30

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ és ezzel szemben úgy gondolják, hogy a járványcsúcson akár 8000 lélegeztetőgép is kellhet majd”

Ez tudod mit jelent?
Kábé 150 000 fertőzöttet, egyidejűleg!
Szerinted erre tippelt orbán?

Vagy csak jön pár repülőgépnyi lélegeztetőgép, amit azért meg kell előre magyarázni, mert úgy is kiszivárog a híre, mielőtt azokkal is el lehet kezdeni a seftet. Ahogy a védőfelszerelésekkel történik.
Aztán majd mindenki örül, hogy nem is kellett 8000, de jó.

Sir Bates dö Hól 2020.04.10. 20:22:55

orbán beöltözött gletteléshez?;-)...

AngeI 2020.04.10. 20:28:08

@morph on deer:

www.valaszonline.hu/2020/04/01/koronavirus-svedorszag-szakos-attila-orvos-interju/

" Svédországban kevés az aktív (gyógyító) fekvőbetegágy, kevesebb mint egyharmada a magyar kapacitásnak. Ez vonatkozik az intenzív osztályokra, a lélegeztetőgépek számára is. Az európai listák végén vagyunk."

illaim 2020.04.10. 20:32:42

Csak emlékeztetőül a fidesses SA csürhéjének! Budapesten az első Covid-19 fertőzést azokon az iráni diákokon mutatták ki, akik az Orbán által kötött nemzetközi megállapodás keretében tanulnak Budapesten! A belügyminiszter Pintér Sándor Budapesten parolázott a Covid-19 fertőzött marokkói miniszterrel! A kormány szánt szándékkal nem rendelte el a szűrést, növelve a kockázatot! Ez a mocskos propaganda amit a kormány folytat már egyszer megbukott Nürnbergben! Most sem lesz kivétel! LOL

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.10. 20:35:45

@morph on deer: "Kábé 150 000 fertőzöttet, egyidejűleg!"

A becslések (hány % a kritikus eset, ahol lélegeztetőgép kell) különbözőek, de – függően attól, hogy 4% v. 5%-ra teszik ezt az arányt, ez valóban 120-150 000 esetet jelentene.

Persze ez egy modellszámításban a "pesszimista forgatókönyv" lenne, de nem elképzelhetetlen.

És ahogy más is megjegyezte fentebb, tartalékkal is kell számolni, hiszen nem biztos, hogy a gépek területi eloszlása egybeesik a fertőzöttekével, és mondjuk Budapestről Zalaegerszegre szállítani súlyos betegeket, vagy akár a gépeket az ellenkező irányba (mert a beteg a fővárosban van, a szabad gépek meg amott), logisztikai kihívásokat von maga után.

"azokkal is el lehet kezdeni a seftet. Ahogy a védőfelszerelésekkel történik.
Aztán majd mindenki örül, hogy nem is kellett 8000, de jó."

Nyilvánvalóan mindenki örülne, ha "holnap" kijönne egy tényleg hatásos csodagyógyszer, védőoltás, vagy valami hasonló csoda történne (pl. olcsó, otthon is használható csoda-gyorsteszt jelenne meg), és nem kellene ennyi lélegeztetőgép. De a szomorú helyzet az, hogy erre min. 2021-ig várni kell, addig anélkül kell megoldani a dolgot valahogy.

Ha a kapacitások és a fertőzöttek várható száma között ellentmondás feszül, akkor vagy utóbbit kell szigorú korlátozásokkal megpróbálni alacsonyan tartani, vagy előbbit kell növelni – de a legjobb, ha mindkettőt megtesszük egyszerre.

Nyilván ebben a helyzetben komoly ára van a lélegeztetőgépeknek, és senki sem szeretné, hogy ezeket használni kelljen (hiszen a betegek jelentős részén sajnos ez sem tud segíteni), de ugyanúgy komoly, munkahelyekben, GDP-ben, az emberek mentális egészségében mérhető ára van a legszigorúbb intézkedések, korlátozások fenntartásának (és betartatásának is).

Mégsincs nagyon más választás, mint ezekkel valahogy kihúzni addig, amíg valamilyen "jobb" eszköz nem áll rendelkezésünkre a kezeléshez (de lényegében ugyanezt mondhatják el a gazdag nyugati országok is).

Sir Bates dö Hól 2020.04.10. 20:35:59

Látom, a kommandót kivezényelte kubatov;-)...

a sorok között olvasva: orbán tudja, hogy mo kkeuban abszolút értékben is, és nem csak lakosságarányosan fogja nyerni a versenyt az elhunytak száma tekintetében... varga már jelezte, hogy 2-3%-os gazdasági visszaesés lesz (faszom, annál jóval magasabb!;-)), nem kancsalgyurka bedelirált 2-3%-os növekedése... nem lesz pénz, az epp-ből is kibasszák őket sanszosan, a következő EU-büdzsétől sokat nem várhat, munkanélküliek tömege fog furcsán pingvinezni, mikor azt látják majd, hogy 3 hónap a járadék... erre mit lép? átutal 30Mrd-t a rendvédelmieknek;-)...

Remélem nem bukik addig, amíg nem látjuk miként ugranak egymásnak a médiakurvák;-)...

AngeI 2020.04.10. 20:37:24

@illaim: Tehát akkor senkinek nem kellett volna iráni egyetemistákat hallgatói státuszba fogadni a világ országai közül. Ezt akarod mondani..

illaim 2020.04.10. 20:59:51

@/\ngel: A beírásomat a fidess SA csürhéjének címeztem. Találva érzed magad? LOL

sZulamith 2020.04.10. 21:07:15

Ha szabad kezet kap az önkormányzat az a baj, ha központi irányitást kap - mert erről is volt szó - az a baj. Nagyon helyes, döntsön a helyi önkormányzat. Budapesten az összefogás ne csak propaganda szinten menjen, hanem ténylegesen.

Az idős otthon lakóinak védelme nem csak a főpolgármester feladata lenne. Egyáltalán hogyan történhetett a sok haláleset az otthonban amikor ők tényleg "otthon maradtak". A vezető felelőssége igencsak súlyos, és nem kellene a politikát belekeverni.

2020.04.10. 21:08:59

@morpho: "De ti csak zsidózzatok"
A gyakorlatban mi az a zsidózás, mert őszintén szólva elképzelni sem tudom?
Amikor volt zsidó barátnőm, az pl. zsidózásnak számított, .., mondjuk én simán csajozásnak, .., de ki tudja?

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.10. 21:49:30

@rallus:

A mi megyénkben először pont fideszes polgármester településén találtak fertőzöttet, aztán további fertőzöttek is lettek másik fideszes polgármester településén. Az a hüje vírus nem kinézte őket magának.

Szabó Miklós János 2020.04.10. 21:52:26

@látjátok feleim szümtükkel: Hiába mosdatjátok Trógeryt, ezt nem moshatjátok le róla.

A pesti úti idősek otthona a FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT által fenntartott intézmény, ahol a járvány elszabadulását a fenntartó BŰNÖSEN HANYAG, GONDATLAN magatartása okozta, amennyiben nem biztosította az intézményben a megfelelő ápolói létszámot, állandó orvosi személyzet jelenlétét, a higiéniai előírások magas fokú betartását.

Több mint 150, a legelesetebbek közé tartozó idős, rossz egészségű ember kapta meg a rájuk nézve rendkívűl veszélyes koronavírus-fertőzést. Ezért Trógerynek sajnos MEG KELL LAKOLNIA, de örüljetek annak, hogy ezért itt nálunk Magyarországon, a civilizált Európa közepén csak BÖRTÖN jár, nem pedig KÖTÉL.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.10. 22:00:39

@sZulamith:

Tudod az idősek otthonában általában ketten vagy többen vannak egy szobában ( após négyágyasba volt egy ideig ), így ha a kórházból visszaküldetek egy fertőzöttet, az tovább tudt(j)a adni a szobtársaknak, ápolóknak. De sajnos ahol após volt, onnan ha valaki kórházba került, általában már nem vitték vissza. Ezekben az otthonkban az embek többsége idős, vagy (és) beteg. A kettő együtt pedig végzetes.

A politikát tényleg nem kell belekeverni, de a vezető sem felős sem azért, mert az ápoltak öregek, sem azért, mert betegek. Ha megfertőződnek, azért meg különösen nem felelős.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.10. 22:05:04

@Szabó Miklós János:

Netán te vagy a tisztifőorvos, hogy ennyire konkrétan tudod, ki milyen hibát követet el? Jártál már egyáltalán ilyen otthonban?

Mellesleg elmehetnél ide ápolónak, ha már szerinted nem biztosítottak megfelelő létszámú személyzetet. Biztosan jól megfizetnének.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.10. 22:09:28

@havrilla:

Köpd már ki a kapanyelet, megakad a torkodban.

Szabó Miklós János 2020.04.10. 22:15:23

@látjátok feleim szümtükkel: Nem én vagyok a tisztifőorvos, ellenben az országos tisztifőorvos tartott helyszíni szemlét az intézményben, és ott derült fény a LEGFELHÁBORÍTÓBB, KIRÍVÓ hiányosságok özönére!

"A Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Pesti úti Idősek otthonában történt tömeges megbetegedések miatt azonnali intézkedések végrehajtására kötelezte az országos tisztifőorvos a Fővárosi Önkormányzatot. Az otthonban a péntek reggeli adatok szerint 151 fertőzöttet igazoltak, és 7 idős gondozott elhunyt. Dr. Müller Cecília csütörtökön személyesen látogatott el Budapest legnagyobb idősek otthonába, majd ezt követően kötelező határozatban rendelt el újabb intézkedéseket.

Az országos tisztifőorvos három azonnali intézkedést rendelt el, amelyek végrehajtására az intézményt fenntartó Fővárosi Önkormányzatot kötelezte. Eszerint a Fővárosi Önkormányzatnak kötelező az idősotthonban biztosítani a folyamatos orvosi ellátást. Erre azért van szükség, mert az intézményből érkezett információk alapján komoly gond van az intézmény orvosi ellátásával, a szerződött orvosok egy ideje nem látták el a betegeket, még csak az intézménybe se mentek be, ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy későn észlelték a fertőzéseket és tömeges lett a fertőzés.

A második azonnali intézkedést, amit végre kell hajtani a Fővárosi Önkormányzatnak, hogy azonnali és folyamatos oktatást kell szerveznie az ellátottakat gondozó és ápoló személyzetnek, hogy a további fertőzéseket megelőzzék.

A harmadik rendelkezés, hogy az előírt fertőtlenítőszereket kell használni, azokat az előírásoknak megfelelően kell tárolni és felhasználni az intézményben Erre azért van szükség, mert az országos tisztifőorvos a helyszíni szemle során tapasztalt szabálytalanságokat, lejárt illetve nem megfelelő takarítószereket is észlelt az intézményben.

Az idősotthon lakói között várhatóan még több fertőzött és beteg várható, mert jelenleg is zajlanak még laborvizsgálatok. Csütörtökön a mentők 126 idős gondozottat kórházba szállítottak, és ha további fertőzötteket igazolnak, akkor őket is kórházba fogják szállítani.

A Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Pesti úti idősek otthonából múlt héten érkezett jelzés a kormányhivatalhoz a megbetegedésekről és arról, hogy nincs megfelelő felszerelésük, védőeszközük, a szerződött háziorvosok nem látják el az intézményt. Budapest Főváros Kormányhivatalának Népegészségügyi Osztálya április 2-től karantént rendelt el az egész intézményre, határozatban kötelezte annak orvosát feladatainak ellátására, illetve a mentőszolgálaton keresztül megkezdte a mintavételeket a bentlakó idősektől és gondozóiktól. A Fővárosi Védelmi Bizottság a fenntartó Fővárosi Önkormányzat mulasztása miatti hiányosságok orvoslására azonnal 200 db FFP2-es maszkot, 25-25 liter kéz-, és felületfertőtlenítőt juttatott el az intézménynek."
koronavirus.gov.hu/cikkek/pesti-uti-idosotthon-azonnali-intezkedesek-vegrehajtasara-kotelezte-az-orszagos-tisztifoorvos

Karácsony gondatlansága már most EMBERÉLETEKBE KERÜLT, és sajnos a történet végére feltehetőleg még több tucat IDŐS, ELESETT honfitársunk élete szárad majd a lelkén. Én nem tudom, hogy ezek után hogyan fog elszámolni a saját lelkiismeretével, de én azt remélem, hogy őt magát a BÜNTETŐBÍRÓSÁG fogja elszámoltatni, és példásan szigorú, LETÖLTENDŐ fegyházbüntetéssel büntetni.

eszti..... 2020.04.10. 22:28:42

Borsodnádasd polgármester, Kormos Krisztián az önkormányzat weboldalán arról számolt be “nem hivatalos, de teljesen hiteles forrásra” hivatkozva, hogy a településükön lévő, de nem az önkormányzati fenntartású intézményben “újabb három fő ellátott tesztje lett pozitív, ezáltal az ott lakók közül már négyen fertőződtek meg koronavírussal”.

hvg.hu/itthon/20200410_koronavirus_fertozott_idosotthon_borsodnadasd

ezért vajon ki a felelős????

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.10. 22:35:16

Mi a f.sz van hogy az összes fideszgecit itt eszi a fene?!

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.10. 22:36:43

@Szabó Miklós János:

Álmodozz csak nyugodtan, biztosan van rá időd.

A hírek szerint most a borsodnádasdi idősotthonban fertőződött meg négy személy. Csongrád megyében a nagymágocsi otthonban jelent meg először a fertőzés. Egyik sem a polgármester és az intézményvezető hibája.

Tudtommal nincs kötelező előírás arra, hogy egy otthonban milyen fertőtlenító szert kell használni. Sok fajta van, és a költségkeretből kell gazdálkodni, nyilván nem a legdágábbat veszik. Arra azért kíváncsi lennék, a hivatal milyen fertőtlenítőszer használatát írta elő. Az egy kicsit érdekes, hogy a törzs sem ajánlott a lakosságnak kifejezetten egyetelen féle fertőtlenítőszert sem. Mindenki olyat használ, amilyet kap a boltokban.

Arról, hogy az orvos miért nem járt be az otthonba, nem írnak semmit, csak előírják neki, hogy mostantól járjon be. Hátha ő is fertőzést kap? Mondjuk azon elgondokodhatsz miért írta a levelet Karácsony arról, hogy a kórházba kerülő időseket szűrés után küldjék visza. Nyilván valaki beutalta azt az időt a kórházba, mert úgy mgától senkit nem visznek, és nem vesznek be, csak ha rendelési időn túl mentőt hívnak. Beutalót meg orvos szokott írni.

Sir Bates dö Hól 2020.04.10. 22:39:44

@Tényelek: életedben nem volt barátnőd, te tetves importált köcsög...
du-te dracului bulangiu...

Sir Bates dö Hól 2020.04.10. 22:42:05

@Szabó Miklós János: menj már te is a deszkán telibaszott retkes kurva anyádba ezzel a süket szövegeddel...

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.10. 22:43:06

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ne, hallottál még vezénylésről? Katonáéknál, ügynököknél, meg trolloknál szokás.

Világít a torony 2020.04.10. 22:44:23

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Húsvétkor elmebeteg módra Karácsonyozók mit mondanak azokra a dokumentumokra, melyeket a főpolgár a pacekjukba nyomott. Erre mit bírnak hazudni vajon az agyatlan fidiodroidok? Nem ég le a pacekjukról a bőr?

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.10. 22:45:12

@eszti.....:

"A Szociális Ágazati Portál adatai szerint az otthon 45 férőhelyes, és a fenntartója Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság." Magyarul az állam. Akkor itt most Orbán a felelős a fidesszel egyetemben?

index.hu/belfold/2020/04/10/borsodnadasd_idosotthon_koronavirus/

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.10. 22:52:16

Amúgy meg egyre szánalmasabbak ezek a fidesz trollok csökken az éberség lankad a figyelem romlik a minőség!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.10. 22:55:43

@Szabó Miklós János: Ócska propagandára hazaáruló féreg vagy ezen a neveden is!

morpho 2020.04.10. 23:01:21

@/\ngel: Nem a kérdésre válaszolsz. Mellébeszélsz. Szóra sem.

@Tényelek: "A gyakorlatban mi az a zsidózás+ Nézz utána. Idióta!

@Szabó Miklós János: "amennyiben nem biztosította az intézményben a megfelelő ápolói létszámot, állandó orvosi személyzet jelenlétét, a higiéniai előírások magas fokú betartását" A kórházakban a személyzet fertőzött meg több száz embert. Orbánt is zárd be Karácsony mellé. A kórházak hozzá tartoznak. A vakolat potyog, az orvos 65 feletti, potenciálisan halálraítélt, Orbán kesztyű nélkül látogat, miközben látogatási tilalom van. A saját szabályait szegi meg szakmányban. Börtönbe vele! Seggfej!

morpho 2020.04.10. 23:02:52

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem mindegy? A kutyaszart átlépni kell, nem elnevezni...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.10. 23:09:46

@morpho: Folyton kijavítja ez a gép amit írni szeretnék!Néha későn veszem észre.Amúgy a hülyéje hiába ír több néven ha lebuktatta magát.De biztos ami biztos én azért minden nevükön elküldöm ezeket a kurva anyjukba.

nincs1itt 2020.04.10. 23:11:45

@Szabó Miklós János: figyelj te kötschögh, magyar fidesz-jobbágy! azok az idős emberek azért kapták meg - a fideszesek szerint 2 héttel ezelőttig nem is létező - fertőzést, mert a kórházban, ahol ápolták őket, o.v. utasítására és a dakota törzsek és akcijós csoportok lelkes bólogatása közepette, SENKIT NEM TESZTELTEK! nem volt látogatási tilalom, nem volt és ma sincs elegendő védőfelszerelés. tehát a kormány a felelős. te kretén rabszolga.

eszti..... 2020.04.10. 23:25:09

@látjátok feleim szümtükkel:

akkor csatlakozom a háromnevűhöz:

"Én nem tudom, hogy ezek után hogyan fog elszámolni a saját lelkiismeretével, de én azt remélem, hogy őt magát a BÜNTETŐBÍRÓSÁG fogja elszámoltatni, és példásan szigorú, LETÖLTENDŐ fegyházbüntetéssel büntetni."

eszti..... 2020.04.10. 23:28:23

ide is áthoztam

elvégzett tesztek száma/ 1 mill. lakos

Luxemburg 45166
Málta 31100
Szlovénia 15896
Németo. 15730
Olaszo. 14999
Ausztria 14961
Lettország 14132
Portugália 14122
Ciprus 13507
Litvánia 13243
Dánia 11176
Írország 10734
Cseho. 10725
Spanyolo. 7593
Finno. 7436
Belgium 7269
Hollandia 5926
Svédo. 5416
Franciao. 5114
Szlovákia 4205
Horváto. 3559
Görögo. 3409
Lengyelo. 3126
Magyaro. 3100
Románia 2881
Bulgária 2663

nakit.cz/en/coronadata

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.10. 23:31:42

@eszti.....: Olyan annak nincsen és most is csak rombolni tud!

2020.04.10. 23:33:40

@morpho: ""A gyakorlatban mi az a zsidózás+ Nézz utána."
Próbáltam, de nem találtam semmit ezzel kapcsolatban csak elvont értelmetlen hülyeségeket, .., amit, ha magamra vetítek, akkor engem rendszeresen magyaroznak, .., de abban mi a rossz?!

morph on deer 2020.04.10. 23:33:59

@Szabó Miklós János:
” a járvány elszabadulását a fenntartó BŰNÖSEN HANYAG, GONDATLAN magatartása okozta”

Vagy valami más.

“Több kórház jelezte, hogy csak negatív SARS-CoV-2 teszttel bíró beteget vesz át egy másik intézménytől/kórháztól. Tájékoztatom, hogy ez az eljárás szakmailag megalapozatlan. A negatív teszt csupán azt jelenti, hogy a mintavétel időpontjában nem volt kimutatható a vírus. Ez az eljárás álbiztonságot adhat, ill. fölösleges laboratóriumi vizsgálatokat, költségeket generál. Kérem, hogy a betegek átvételét/átadását ne nehezítsék meg az amúgy is járványos időszakban

- írta Sára Botond kormánymegbízott megbízásából Vass Csaba helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvos a most megosztott dokumentum szerint.“

Ugyanis Karácsony nyilvánosságra hozta a levelezést, amiből egyértelműen kiderül, hogy már
“három hete kérték a kormány illetékeseit, a kormányhivatal vezetőjét, az egészségügyért felelős minisztert és a tisztifőorvost is, hogy ne küldhessenek vissza a kórházak idős embereket az idősotthonokba negatív koronavírus-teszt nélkül.”

- de ezt minden alkalommal elutasították, a kormányhivatal vezetőjének utasítására hivatkozva...

Szóval eléggé úgy néz ki, hogy visszafelé fog elsülni ez a kis történet, de te attól még nyugodtan csaholj tovább, mintha mi sem történt volna, hiszen nyilván ez a feladat, másra kell kenni a szart, amilyen gyorsan csak lehet..!
A tiszta kéz úgysem követelmény a fodeszben, ne idegeskedj.

index.hu/belfold/2020/04/10/karacsony_4_dokumentum_nyilvanossagra_hozasaval_reagalt_a_kormany_vadjaira/

eszti..... 2020.04.10. 23:36:52

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

nagy szarban van. ez nem az árvízvédelem, ahol felhúzza a gumicsimmát, aztén peckesen vonulgat a gáton.
itt percről-percre kellene súlyos döntéseket meghozni. mert az idővel futunk versenyt.
kiesett majdnem egy hét, a felhatalmazásra vártak. most kezd berobbanni a járvány.
ha Borsodban ott van, akkor mindenütt.
az idősotthonok fertőzöttsége azt jeleneti, hogy sajnos nagyon sokan fognak meghalni.

morph on deer 2020.04.10. 23:44:17

@eszti.....:
Gumicsimma!
:)
Gyönyörű!
Ráadásul nem is egy pár, nem tudom, feltűnt-e?
Na jó, hát a lábai sem egyformák, de ez azért talán túlzás.:)) De így biztosan könnyebb megkülönböztetni a jobbost a balostól...

dotoho.blog.hu/2013/06/08/gumicsizma_es_nagyarc

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.10. 23:46:48

@eszti.....: Viszont az aljasság meg a lopás az még mindig megy!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.10. 23:50:09

@morph on deer: Mondjuk pont ennek a fasszopó gyökérnek a blogját linkelni!A keresőbe nem vagyok hajlandó beírni a nevét!

morph on deer 2020.04.10. 23:56:27

Aha!
Nem is érdekelt, hogy milyen blog, én a képet kerestem, és ez volt az első.
De a kép tetszik, ne is tagadd!
:)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 00:04:34

@morph on deer: Az jó csak azt a két szép gumicsizmát elrontotta az a ronda valami!

alöksz róz 2020.04.11. 00:08:07

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: egész feljavult az autocorrected cigánygyerek

eszti..... 2020.04.11. 00:12:01

@morph on deer:

a kép szuper. tökéletesen jellemzi a ner propagandát. ))))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 00:17:49

@alöksz róz: Ha figyelek rá nem küldök el olyat amit nem akarok néha mást küld el mint amit akarok.De mondom, fideszbirkákat már megjegyezte.

Szabó Miklós János 2020.04.11. 00:18:02

@rasztaszív: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: @Sir Bates dö Hól: @morpho: @nincs1itt: @morph on deer: De szépen összefútta a szemetet a szél... Gyűlik a söpredék.

Nem tudom feltűnt-e néktek, de a fenntartó Fővárosi Önkormányzat államigazgatási jogi felelősség kérdése már nem kérdés, hiszen ez már megállapítást nyert az illetékes kormányhivatal mulasztást megállapító határozatában, illetve országos tisztifőorvos által is.

Ezzel az egyértelmű jogi felelősséggel természetesen együtt jár a politikai felelősség is, amely jelenleg a Fővárosi Önkormányzat irányítását a vészhelyzet biztosította jogokkal élő butapesti főbohóc, TróGery saját kezébe vonta.

De ez annyiban örömteli helyzet, hogy ez az egyszemélyi felelősség, együtt az emberi életekben és egészségben okozott felmérhetetlen kárral egyben jó alapot adhat TróGery büntetőjogi felelősségének megállapításához, és az ügy súlyának megfelelő szankciók (hivataltól megfosztás, letöltendő szabadságvesztés) kiszabásához az illetékes büntetőbíróságnak.

Remélem az OBH elnöke azt is el tudja intézni, hogy ezt az ügyet soron kívül, gyorsított eljárással tárgyalja a büntetőbíróság, hiszen amíg az elkövető szabadlábon van, addig a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 00:21:53

@alöksz róz: cigány létedre cigányozol komcsi létedre komcsizol .

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 00:23:32

@Szabó Miklós János: ezen a neveden is van bőr a pofádon!Ja persze fideszes vagy!

morph on deer 2020.04.11. 00:43:16

@Szabó Miklós János:
“ hiszen amíg az elkövető szabadlábon van, addig a bűnismétlés veszélye is fennáll.”

Az hagyján, hogy szabadlábon, de még álruhában is!
Eltakart arccal továbbra is meglepetésszerű “ellenőrzéseket” folytat, hol itt, hol ott, időnként szinte a felismerhetetlenségig megváltoztatni szándékozott külsővel!
Módjuk ezt meg tudom érteni...

Szóval igazad van, a felelős továbbra is szabadon garázdálkodik, és valóban minél hamarabb meg kéne állítani..!

De amilyen lassan mennek itt a dolgok, addig még talán olvasni is megtanulsz, ki tudja.
Ha ez netán megtörténne, akkor ajánlom ezt az olvasnivalót. A linkelt dokumentumokat is, mert sokat lehet belőlük tanulni!

koronavirus.budapest.hu/blog/2020/04/10/ontsunk-tiszta-vizet-a-poharba-4-level-amelybol-kiderul-hogy-mi-vezethetett-a-jarvany-terjedesehez-az-idosotthonokban/?fbclid=IwAR2lrK5fcNHj0dfTcluUuzEHAVrZkrm0RoJb8LBhwt_IxBw83ypf36HQUwI

illaim 2020.04.11. 00:51:37

A fidess SA csürhe papagájkommandójának új neve Szabó Miklós János! LOL

boborján20 2020.04.11. 00:56:56

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

a kép címe: két gátlástalan bűnöző találkozása.

rasztaszív 2020.04.11. 01:33:11

@Szabó Miklós János: arról nem jut eszedbe a felelősség,hogy a kormányod február elején még a kórházi beszállítók lerántásán fáradozott?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 01:33:43

@Szabó Miklós János: A gazdát embereket ölet meg egy kis politikai haszonszerzésért?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 01:42:31

Bassza meg ez a szövegszerkesztő!
Szóval már fáradok.

boborján20 2020.04.11. 01:47:24

@Sir Bates dö Hól: sír baszod! ne meny le má tagába, te annál nemesebb vagy:)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 01:50:39

@Sir Bates dö Hól: Hé várjunk!Én még rajta vagyok!Még kérek egy negyedórát!Nem akarok kellemetlen helyzetbe kerülni!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 01:53:45

@boborján20: Haggyad már öcse!Akkoriban a bőrön S. ,Közrabszolga meg én olyanok voltunk hogy ahhoz képest taga ministrásnak tűnik!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 01:56:27

Pont ma jutott eszembe mikor valamelyik kêrdezzte az egyik fideszgecit,hogy:Mi a volt munkásőr apád faszáért nem lettél még öngyilkos?

boborján20 2020.04.11. 01:58:52

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

hallod haver ne vagánykogymá! a hátad mögött villám kifordított nagyanyónak hívnak:)))

zenét szereted cigány? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=MiDREbOXTwM

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 02:05:39

@boborján20: Haver! Budapest klezmer bandot nem akarod belinkelni?

morpho 2020.04.11. 02:05:48

Ilyenkor a legkreatívabb ez a kommentsáv. Nem dolgozik a sok ócska narancssűrítmény!

boborján20 2020.04.11. 02:13:07

@morpho: ne igyá előre a medvére!:)))

zenét bírod te soroslibsi? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=OfUDsHtSv88

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 02:17:19

@boborján20: ezt talán pár éve találtam meg.
Amúgy közben a telón most a popcorn megy.meg volt Fankadeli csak együtt megy.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 02:24:44

@boborján20: eszt ismerem de a címét sose tudtam !
Most már tudom Nagy Lajos király útja 14.

boborján20 2020.04.11. 02:25:01

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

remélem most nem melózol, me te most súlyosabb vagy, mint a kínai vírus:)

zenével, hogy állsz norvég? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=L0dDnLWuzLg

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 02:27:48

@boborján20: Mostanába nagyon eltűntél!Mi van félsz a koronától?Neked szerencséd van,mert impotensekre az nem hat!

boborján20 2020.04.11. 02:35:01

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Mi van félsz a koronától?Neked szerencséd van,mert impotensekre az nem hat!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 02:38:34

@boborján20: szerencséd hogy én most nem tudok semmilyen szart belinkelni!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 02:41:33

@boborján20: én is csak azért jövök hogy elküldjem őket a kurva anyjukba az összes nevükön csak hogy emlékezzenek rá!

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 06:47:57

@morph on deer:" Eltakart arccal továbbra is meglepetésszerű “ellenőrzéseket” folytat, hol itt, hol ott, időnként szinte a felismerhetetlenségig megváltoztatni szándékozott külsővel!"

Meglepetésre a kórház igazgatója is pont a hivatalában tartózkodott, amikor egyébként nem is kellett volna ott lennie.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.11. 06:53:56

na most mi van sok buzi fideszes?

"A nyilvánosságra hozott 4 dokumentumból 3 azt mutatja Karácsony szerint, hogy

három hete kérték a kormány illetékeseit, a kormányhivatal vezetőjét, az egészségügyért felelős minisztert és a tisztifőorvost is, hogy ne küldhessenek vissza a kórházak idős embereket az idősotthonokba negatív koronavírus-teszt nélkül.

A negyedik dokumentum, ami Karácsony szerint a legfontosabb, az a levél, amire hivatkozva elutasították az idősotthon vezetőjének a kérését az intézményükbe visszakerülő emberek tesztelésekre vonatkozóan. A fővárosi kormányhivatal vezetője ugyanis írásba adta, hogy szakmailag nem indokolt a beteg tesztelése, ha másik intézménybe küldik őt, mint ebben az esetben, amikor kórházból idősotthonba kerül valaki vissza.

Több kórház jelezte, hogy csak negatív SARS-CoV-2 teszttel bíró beteget vesz át egy másik intézménytől/kórháztól. Tájékoztatom, hogy ez az eljárás szakmailag megalapozatlan. A negatív teszt csupán azt jelenti, hogy a mintavétel időpontjában nem volt kimutatható a vírus. Ez az eljárás álbiztonságot adhat, ill. fölösleges laboratóriumi vizsgálatokat, költségeket generál. Kérem, hogy a betegek átvételét/átadását ne nehezítsék meg az amúgy is járványos időszakban

- írta Sára Botond kormánymegbízott megbízásából Vass Csaba helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvos a most megosztott dokumentum szerint.

Karácsony Gergely posztját azzal zárta, hogy ezért kezdte el a főváros saját forrásból az idősotthonokban elő ellátottak és az ápoló személyzet tesztelését, és az eredmények nyilvánosságra hozását, és ezért is fontos, hogy a kormány haladéktalanul elkezdje az ország több mint 800 idősotthonában az ott élők és az őket ápolók tesztelését. "

chrisred 2020.04.11. 06:57:24

@havrilla: Hát ez az, hogy teljesen hasraütve csinálja, ahogy neki jólesik, ettől válik önkényessé és kiszámíthatatlanná a rendszer. Most például a teljesen okosan és érthetően elmagyarázta, hogy miért volt baromság országosan ingyenessé tenni a parkolást.

István Tamasi 2020.04.11. 07:00:11

@Szabó Miklós János:
Ha egy kicsit körülnéz a neten, akkor megtalálja Karácsony április 2-i levelét amiben jelzi, hogy súlyos gondok vannak az idősek otthonaival vírus ügyben.
Azt is megtalálhatja, hogy a fideszmaffia tagja/kinevezettje sára botond válaszában kijelenti: nem szükséges az otthonba kórházból visszakerülő időseket nem szükséges tesztelni.
Nagyjából ezzel egy időben azzal büszkélkedett az elmebeteg suttyó, hogy nagy mennyiségű védőfelszerelést ajándékozott külföldre noha az idősek otthonaiban dolgozóknak nem juttatott belőle.
Ezek után sunyi hazugság Karácsonyra kenni az elmebeteg suttyó és bandájának bűnét.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 07:06:25

@Szergej Szergejevics Szergejev: zergejev2020.04.10. 19:36:32
@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem nincs ellentmondás aközött, hogy jelenleg 1100 fertőzöttet tartanak nyilván, és ezzel szemben úgy gondolják, hogy a járványcsúcson akár 8000 lélegeztetőgép is kellhet majd. A járvány terjedésével is számolni kell...................

Minek magyarázgatod ennek a félkegyelműnek, amikor tudja ezt a büdös bunkó! Így tudja nyomni a baromságát csak, hogy ha sok gépet vesznek, akkor biztosan több a fertőzött, mint amit bevallanak, amikor meg esetleg berobban a járvány, akkor tolni fogja a "miért nem vettek elég gépet" dumát!
Ezek buzi libsik!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.11. 07:12:11

@Grimbusz Makszimusz: Na mi van az idősotthonokkal? Meséljél csak repedt seggű! Olvastad a Budapesti Kormányhivatal vezetőjének levelét, miszerint felesleges a kórházakból visszavitt időseket tesztelni? Mekkorát égtek hazudós fideszes gecik!

chrisred 2020.04.11. 07:13:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Láthatóan ez a "nem tesztelünk, mert a negatív teszt hamis biztonságérzetet ad" stratégia csúfosan megbukott, csak arra volt jó, hogy lehetőséget adjon a vírus továbbterjedésére a veszélyeztetett csoportokban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.11. 07:14:05

@István Tamasi: "Ezek után sunyi hazugság Karácsonyra kenni az elmebeteg suttyó és bandájának bűnét." - ami a grimbusz, uplius, nemecsek és többi fasz szokása. Ami most éppen szopása, mert a sok hazugság lelepleződött.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.11. 07:18:57

@chrisred: Most karácsonyéknak kellene ezerrel kampányolni ezzel.. orbán már meghátrált, mert azt nyilatkozta hogy nem bízik a kaslerék által adott számokban. Nocsak, a cár rádöbben hogy a bojárok esetleg hazudnak? Hát az volt a kinevezésük feltétele!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 07:19:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Karácsony Gergely posztját azzal zárta, hogy ezért kezdte el a főváros saját forrásból az idősotthonokban elő ellátottak és az ápoló személyzet tesztelését, és az eredmények nyilvánosságra hozását, és ezért is fontos, hogy a kormány haladéktalanul elkezdje az ország több mint 800 idősotthonában az ott élők és az őket ápolók tesztelését. "

Akkor nézzük csak! Karácsony posztol. Karácsony forrásokat emleget szokás szerint a teendők elvégzése helyett! Karácsony budapesti főpolgármester létére a kormánynak ad tanácsokat ahelyett, hogy a saját feladatával törődne és azt végezné, valamint országos idős otthoni problémákat emleget, amikor csak abban az egy idős otthonban ami hozzá tartozik, több a fertőzött, mint az ország összes otthonában!
Karácsony egy alkalmatlan hangember, egy szánalmas bohóc!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.11. 07:21:03

@Grimbusz Makszimusz: Hova lettél repedt seggű? A habony művek nem veszi fel a telefonos segítség vonalat?

chrisred 2020.04.11. 07:22:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Karácsony inkább ne keveredjen kampányháborúba, mert a kormány startégiája nyilvánvalóan az, hogy legyen egyre rosszabb a fővárosban a helyzet, hogy az ellenzékre lehessen kenni. És minden adu a kormány kezében van, amivel a vírus ellen lehet védekezni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.11. 07:23:10

@Grimbusz Makszimusz: Miért? és orbán mit csinál? Nyilatkozik és hazudozik, ahelyett hogy itézkedne. Zsinórban hazudtatok. Szóltak hogy teszteljék a kórházakból visszatérőket. Intézkedtek. csak a mocsok gazdáid ezt megtagadták!

fantázia dús nick 2020.04.11. 07:26:04

@Grimbusz Makszimusz: Te aztán komoly harcban állsz az értő olvasással. Te magad idézted mit intézkedett a Karácsony. Csak hazudozol itt, miközben óriásit buktatok vele és csak ismételgeted. Nem csoda hogy minden normális ember okád tőled.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 07:29:38

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az az idős otthon a főváros kezelésében van és az tartozik felelősséggel érte! Ha Karierinek nem tetszik ott valami, ha szerinte ott tenni kell valamit, akkor tegye meg és ne másoknak írogasson! Tudtommal alakított egy fővárosi operatív törzset, azok mi a kurva anyjukért vannak, abban is tv-s műsorvezetők, meg levitézlett kvízrabbik veszik fel a fizetésüket mindenféle hozzáértés és érdemi munka nélkül, pusztán ülésezésért és pogácsazabálásért?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 07:40:04

@fantázia dús nick: . Nem csoda hogy minden normális ember okád tőled......................

Ha tőlem, az a jobbik eset, de lehet, hogy felcsináltak és azért okádsz! Vegyél egy terhességi tesztet, aztán húzz el kaparásra, mert ha leellesz, akkor tarthatunk el még egy lumpenprolit, pedig így is van elég belőletek!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.11. 07:40:15

@Grimbusz Makszimusz: Még mindig nem érted, vagy ilyen gátlástalan vagy? Karácsonyék kérték hogy a kórházakból ne vigyék vissza az idősotthonokba az embereket teszt nélkül. Elment a maradék eszed? Mit csináltak volna? Nem engedik be őket? Tarlós 9 éves semmittevésének köszönhetően nincs hely az elkülönítésre!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 07:41:53

fantázia dús nick
0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2015.08.30. óta tag.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 07:44:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Tarlós 9 éves semmittevésének köszönhetően nincs hely az elkülönítésre!........................................

Akkor nem klíma vészhelyzetet kellett volna kihirdetni, színházakkal foglalkozni, meg a ligetprojektet baszogatni, meg a központi kórházat fúrni, meg fészbukon szelfizni, meg...................

boborján20 2020.04.11. 07:45:18

@Grimbusz Makszimusz: mi van köcsög? látom még mindig nagy a pofád.

hogy gyógyítson meg téged a dagattgeci, ha derékba kap a kínaivírus!:)))

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 07:50:17

@fantázia dús nick: Te aztán komoly harcban állsz az értő olvasással. Te magad idézted mit intézkedett a Karácsony. ..........................................

Egyenlőre 185 fertőzött és ha jól tudom, öt halott az intézkedés következménye, tehát nem tekinthető túl eredményesnek!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 07:53:09

@boborján20: Mi van samesz merre voltál így karantén idején? Nem fértél a géphez a 300kg. liszttől, meg a 80 karton klotyópapírtól? :D

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 08:04:27

@chrisred: " Karácsony inkább ne keveredjen kampányháborúba, mert a kormány startégiája nyilvánvalóan az, hogy legyen egyre rosszabb a fővárosban a helyzet, hogy az ellenzékre lehessen kenni."

Furcsa, hogy eddig az ellenzék nyíltan szopatta a kormányt minden szarsággal, hiába kérték őket, hogy ne most akarjanak politikai tőkét kovácsolni egy válságból is, amin mindenki csak veszíthet, leszarták! Most, hogy a megszerzett önkormányzatoknál, ahol az ellenzéknek van felelőssége és súlyos kötelezettségszegések egész sora miatt kiborult egy nagy adag szar, már más nótát fújtok és rákenésről ugattok? A főváros meg magának választotta szó szerint, "vegyük vissza a fővárost" ismerős ugye? Kié a főváros? Lehet melózni, nem sajtótájékoztatóktól halad a szekér!

chrisred 2020.04.11. 08:10:35

@Grimbusz Makszimusz: Ja, az ellenzék vette el a gépjárműadót, a színházakat és a parkolási díjakat a kormánytól, és vette tervbe az iparűzési adó csökkentését. Ja, nem. A cél nyilvánvaló, felszámolni az önkormányzatiságot Magyarországon. Csak így elég nehéz bűnbakot találni, ha elcsesznek valamit, ahogy most a vírus elleni védekezést elcseszték.

boborján20 2020.04.11. 08:11:33

@Grimbusz Makszimusz: próbáltam karanténba maradni az olyan retkektől, mint te, de ti nem pusztultok.

rosszabbak vagytok, mint a kínaivírus!:)))

chrisred 2020.04.11. 08:11:37

@Grimbusz Makszimusz: "Lehet melózni, nem sajtótájékoztatóktól halad a szekér!"

Nem, kórházlátogatásoktól halad a szekér... :)

sZulamith 2020.04.11. 08:15:16

@látjátok feleim szümtükkel: Idős otthonról van szó, és nem elfekvőről. Viszont úgy kezelik. Hol volt a teszt ha korházból került vissza az idős ember? A vezető nem kis pénzért dolgozott, ha én lennék Karácsony Gergely egyből meneszteném. Élet része, hogy megöregszünk, tessék tisztelni!

nincs1itt 2020.04.11. 08:24:56

ezt a sok mudzsahed ibn fidesz marhaságot! van mo.-nak egy "kormánya", aminek biztosítani kellene a megfelelő eszközöket a járvány elleni védekezéshez. ezzel szemben dakota-törzseket, meg ákcijós csoportokat hoz létre, pluszbónusz az ellenzéket hibáztatja.
a párt-direktíva szerint nem kell tesztelni, nem kell maszkot hordani, nem kell kijárási korlátozást bevezetni. de ha történik valami, akkor mindig valaki más a felelős. nézzetek már szét, ostoba fidesz-tálibok a környező országokban...

rallus 2020.04.11. 08:30:57

Ha a ballibek Gyurcsány "hazudtunk éjjel nappal.." bejelentését elfogadták "szenvedélyes igazságbeszédnek", akkor semmi akadálya, hogy Karácsony néhány évvel ezelőtti facebok bejegyzéséről megállapítsák, hogy már akkor felszólította Orbánt a Covid elleni megelőző intézkedésre.
Emellett jelentéktelen apróság, hogy még orvos sem volt az idősotthonban....

eszti..... 2020.04.11. 08:33:59

@nincs1itt:

dehogy néznek! majd megoldják unortodox módon, ahogy szokták...

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 08:36:01

@Grimbusz Makszimusz: Mirr-Murr!-)...
Az a helyzet, hogy az emberek otthon vannak, a királyi varázsdobozból nem jön a hír, nem mennek ki az utcára, most nem elég két-három troll, hogy teleszarják a posztokat;-)... A parasztokat megetethetitek ezzel a pesti úti kamuzással, de mindenki más, aki látja a doksikat pontos tudja, hogy sára hibázott, a közigazgatási hivatal hibázott, azaz orbán hibázott... lehet röhögni, hogy tejhatalom a maszopnak, de az egyszemélyi felelősséget keletkeztetett...
Mikor ugyanez a helyzet a többi idősotthonban, mert ugyanez, azt hogyan fogjátok karácsonyra kenni, ha azok berobbannak?

Arról nem beszélve, hogy kancsalgyurka faszszopója kapott 2×3Mrd-t hotel építésre, ráadásul milyen névvel! Igazi migráncs névvel! Ezt égettétek a nép agyába: mo a magyaroké! Három hónap a munkakeresési járadék (játék a szavakkal, valódi neve: munkanélküli segély!), szerinted mit szól a csóró nép, mikor ezt meglátja? Hát az EU gazdasági motorja mo! Hát 2Mrd ment kikötőre!
Lesz még baja a félművelt sunyi parasztnak...
Főleg, hogy a magországok hagyják a motort önállóan berregni, nagyon úgy néz ki;-)...

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 08:38:34

@chrisred: Ja, az ellenzék vette el a gépjárműadót, a színházakat és a parkolási díjakat a kormánytól, és vette tervbe az iparűzési adó csökkentését...............................................

Ez a kedvenc témám, köszi!
Az ellenzék nyomta az ócska demagóg szövegét az egészségügyi dolgozók 100%-os béremeléséről, a munkájukat elvesztők teljes bérpótlásáról, egészségügyi beszerzésekről! Közben nem titkoltan röhögtek, hogy miképpen keríti elő Orbán a rávalót! Így! Más faszával verték volna a csalánt, most meg nem akarnak közösséget vállalni az erőfeszítésekben? Ilyenkor az ő pénzük ugye? :D Lófaszt mama!
Milyen érdekes, hogy mindent forintosítanak a kis anyagias biboldók, el sem tudják képzelni, hogy rengeteg hasznos munkát lehet végezni, hasznos intézkedéseket lehet hozni pusztán tehetséggel, szorgalommal és ésszel is!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 08:47:17

@chrisred: Nem, kórházlátogatásoktól halad a szekér... :)..........................................

Ha már itt tartunk, akkor az hogy volt, hogy Karácsony kiment egy nem zsúfolt buszra szelfizni, bebizonyítva, hogy nincs rajta tömeg, de az idős otthon közelbe sem ment, mert az nem az ő felelőssége? Orbán ellenőrzött, vagy megmutatta magát, hogy ott van, ahogy tetszik, Karácsony meg ott se vótam-at játszik! Azon kívül érkeznek egyéb Viktoros tettekről is hírek folyamatosan, dolgozik is nem csak látogat, Karácsony meg eltűnt mint az a bizonyos szürkeszamár, amikor a parkolási rendeletről kérdezték volna az újságírók, hogy mit szól hozzá, pedig előtte be sem állt a pofája! :DDDDDDDDDD

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 08:49:54

Nagy lehet a pánik, mert az origo arról ír, " Így taszította megszorításokba az országot Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon".

Közben elfelejtik, hogy azóta felnőtt egy nemzedék, akinek ez már nem opció. Ők a mostani kormányzat hibáit látják, arról van véleményük. Különösen egy járvány, és annak gazdasági következményeinek a levezénylésével kapcsolatban.

Mellesleg az azóta megidősödötteket sem érdekli a tavalyi hó.

eszti..... 2020.04.11. 08:51:01

@Grimbusz Makszimusz:

Itt most kevés a tehetség, szorgalom, ész kombó. Pénzt kell előteremteni, nem keveset.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 08:55:52

@Sir Bates dö Hól: . A parasztokat megetethetitek ezzel a pesti úti kamuzással, de mindenki más, aki látja a doksikat pontos tudja, hogy sára hibázott, a közigazgatási hivatal hibázott, azaz orbán hibázott...

Nem jártak be az orvosok és szar volt a takarítás, meg rühesek is voltak! 185 fertőzött, 5 halott egy fővárosi kezelésű otthonban! Az meg nem hivatkozási alap, hogy mi lett volna, ha nem fővárosi otthonban történik, mi lesz ha máshol fog megtörténni ilyen tömeges és katasztrófális balfaszság és trógerség, mert itt történt és nem máshol, valamint lehetnénk elnézőek is valamennyire, de hogy Karácsony szokás szerint semmit sem tud, de ő már levelet írt, meg egyáltalán nem az ő felelőssége a legkisebb mértékben sem, az kizár minden jóindulatot és a kurva anyját annak a balfasz buzinak!

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 08:56:16

@rallus:

Nem kötelező az otthonokban orvosnak lenni, van mindnek saját körzeti háziorvosa. Annak meg rendelési ideje. Azon túl vannak ügyeletek, meg mentő és sbo.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 09:01:27

@sZulamith:

Apósom is idősek otthonában volt, ahol a bentlakók fele nem tudott járni. Nincsenek külön elfekvők, kórházakban ápolási osztályok vannak, ahol csak határozott ideig lehet az idős és beteg ember. Az után el kell helyezni idősek otthonában, vagy lehet hazavinni.

Tudod kik szüntették meg az "elfekvőket"? Hát nem a Gyurcsányék, hanem az elmúlttízben.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 09:02:15

@eszti.....: Itt most kevés a tehetség, szorgalom, ész kombó. Pénzt kell előteremteni, nem keveset....................

Az a baj, hogy nem kevés, hanem nincs is nekik egyikből sem! Mindenhol fizetéseket csökkentnek, meg elbocsájtanak, az ellenzéki önkormányzatok nézzenek körbe saját hatáskörben, csoportosítsanak át, oldják meg amit meg tudnak! Mi az hogy még pénz kell? Még adjanak is nekik pluszban, hogy méltóztassanak elvégezni amit vállaltak? Amikor a hatalom kellett nekik, akkor nem csak a húsosfazekat kellett volna nézni, hanem, hogy ez is benne van a pakliban, tudod, jóban, rosszban! :D

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 09:03:23

@Grimbusz Makszimusz:

Vajon talán együt vakaróztál a rühessel? Mert rajtad kívül sehol nem írtak ilyet.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 09:06:25

@Grimbusz Makszimusz:

Tudod, aki hülye, az is marad.;D

"Még adjanak is nekik pluszban, hogy méltóztassanak elvégezni amit vállaltak?"

Nem vállaltak azok semmit, a kormány törvényben, meg rendeletben adott, és vett el jogköröket, meg pénzt. Tudod, amikor már a székesfehérvári polgármester is kifakadt a kormány titkolódzása miatt, akkor valami nincs rendben az erőben.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 09:11:20

@Grimbusz Makszimusz:

Téged ki a f* tart el? Nem az adófizetők? Mert gondolom még egy lapátot sem tudsz megemelni, csak a billentyűt verni havi béréért. Azt meg az adófizetők pénzéből fizetik.

chrisred 2020.04.11. 09:13:26

@Grimbusz Makszimusz: Tudtommal az idősotthonokban már egy hónapja látogatási tilalom van, a buszokon meg nincs.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 09:14:08

Úgy látom reggel 7-kor kezdődik a trollműszak.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 09:15:56

@látjátok feleim szümtükkel: Nem vállaltak azok semmit, a kormány törvényben, meg rendeletben adott, és vett el jogköröket, meg pénzt. ......................

De vállaltak, ha tetszik, ha nem, megszerezték az önkormányzati hatalom egy részét és ezzel bizony kemény kötelezettségeket vállaltak, ami ezzel jár! Akkor mire kellett nekik a hatalom, parkolási pénzt szedni? Jogkörök? Visszakapták a kijárási korlátozásokkal kapcsolatos jogköröket és nem tetszett nekik! Pénzt vettek el tőlük? Nagyon fontos életmentő dolgokra kell most a pénz, nem lehet felfogni? Az nem önkormányzati zsebpénz, amivel ki vannak stafírozva aztán lehet eltapsolni, felélni, meg ellébecolni belőle, válságban van az ország!

eszti..... 2020.04.11. 09:19:09

@Grimbusz Makszimusz:

Nemcsak az ellenzéki önkormányzatok vannak bajban, hanem az összes.
Bakker! Úgy baromira nehéz előre tervezni, hogy a kormány nem hozza nyilvánosságra, mit fog tenni. Ami eddig kiderült, az enyhén szólva is hajmeresztő.
Részletek a pénteki Orbán interjúból:

"Van egy tervünk, egy nagy terv. Talán a magyar gazdaságtörténetben ekkora még nem is volt. Sok száz intézkedést tartalmaz. Ezeket napról napra mutatjuk be.

Biztos vagyok abban, hogy ez a terv működni fog, megoldja a bajokat, visszaadja a munkahelyeket, a magyar gazdaságot újra növekedési pályára állítja, és néhány hónap múlva, remélem, azt mondhatom, hogy ez a terv működött – mondta."

"Most ugyanez lesz, csak nem kell éveket várni, mert az én optimista forgatókönyvem szerint a gazdaság néhány hónapon belül visszatalál az egyenes ösvényre – tette hozzá.

Erről persze viták vannak, a legoptimistább a jegybank. Én talán odáig nem szaladnék el, amit ők mondanak, hogy itt az éves 2-3%-os növekedés is meglehet, de nem tartom szükségszerűnek azt a hatalmas méretű visszaesést, amiről általában vizionálni szoktak a közgazdászok. Inkább a szovjet tudósokból lett londoni pénzügyi elemzőkre támaszkodnék, akik azt mondják, hogy van Magyarországnak esélye arra, hogy jól jöjjön ki ebből az egészből – mondta.

Aki most ebben a helyzetben eladósodik – mert a költségvetési hiány magyarul azt jelenti, hogy eladósodni –, azt néhány hónap múlva, amikor túl leszünk a válság első nagy hullámain, dróton rángatják majd a hitelezők meg a spekulánsok. Ezért azt mondom, hogy a védelmi, a pénzügyi képességeinket nem szabad úgy meggyengíteni, hogy egy spekulációs támadás esetében ne tudjunk védekezni – emelte ki végezetül a miniszterelnök."
magyarnemzet.hu/belfold/orban-viktor-legerosebb-fegyverunk-az-onuralom-7989512/

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.11. 09:20:13

@látjátok feleim szümtükkel: "Vajon talán együt vakaróztál a rühessel? Mert rajtad kívül sehol nem írtak ilyet."

LIPPSIKÉM, A MANDINER MÁR EGY HETE MEGÍRTA A LELEPLEZŐ CIKKÉT ARRÓL, HOGY A PESTI ÚTI IDŐSOTTHONBÓL A KÓRHÁZAKRA ÁTLŐCSÖLT IDŐSEK HOGY TERJESZTIK A KORONAVÍRUST AZ UTÓBBIAKBAN !!!!!!!!!!

KÖSZÖNHETŐEN AZ ÓCSKA GAZDÁITOKNAK , EZ AZ INTÉZMÉNY MÁRA VESZÉLYES JÁRVÁNYGÓCCÁ VÁLT !!!!!!!!!

"Rühességtől a koronavírusig: hónapok óta terjed a rüh a fővárosi fenntartású intézményben

Ám az aggasztó történetnek itt még nincs vége, a sürgősségi ellátó-intézmény munkatársa arról számol be, hogy

a Pesti úti otthonból a sürgősségi intézménybe küldött betegek 70-80 százaléka rühfertőzésben szenved.
Kórházi informátorunk szerint sokhónapos jelenségről van szó; a sürgősségi kórházba küldött Pesti úti idősotthon-lakók esetében rendszerint nem tudják a vizsgálatokat vagy akár az életmentő műtéteket idejében elvégezni, mert előbb többször is le kell kezelni a betegeket rüh ellen."
mandiner.hu/cikk/20200405_koronavirus_es_ruhjarvany_egy_fovarosi_idosek_otthonaban

NA , TALÁN EZÉRT KELLETT VOLNA A FENNTARTÓ RÉSZÉRŐL A MEGFELELŐ LÉTSZÁMÚ ÁPOLÓI SZEMÉLYZET , A MEGFELELŐ HIGIÉNIA , AZ ORVOSI FELÜGYELET BIZTOSÍTÁSA AZ IDŐSOTTHONBAN , HOGY NE ALAKULJANAK KI OTT EZEK AZ ÁLLAPOTOK !!!!!

150 LAKÓ NEM EGYSZERRE LESZ BETEG , DE HA NINCS OTT ORVOS , AKI LÁZAT MÉRJEN , VAGY FELFIGYELJEN A LAKÓK ROSSZABBODÓ ÁLLAPOTÁRA , AKKOR MÁR ÓRIÁSI BAJ LESZ , MIRE KIDERÜL AZ IGAZSÁG !!!!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 09:22:15

@chrisred: Tudtommal az idősotthonokban már egy hónapja látogatási tilalom van, a buszokon meg nincs.........................................

Rendkívül mulatságos, igazi cinikus lumpenprolihoz méltóan ostoba kifogás!
Karácsony azért nem ment oda, mert tilos loátogatni! Remek! Gy. Német azért tegnap elment Cecivel, tehát odamehet, valamint az ellenőrzés nem látogatás, már ha hajlandó vagy agytevékenység keretében fogalmakat értelmezni egyáltalán, a nagy kifogáskeresésben!

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 09:23:33

@Grimbusz Makszimusz:

Igen, visszakapták a kijárási korlátozási jogkört, és ebből akkora grimbusz lett, mint te vagy.

Honnan a faszból tudja meg a falusi ember egy éjszaka, hogy a tegnapi kijárási rend ma mire változott? A Közmédiából?

Szoktál te néha gondolkodni? Mert a kedvenc kormányod nem sokat.

morph on deer 2020.04.11. 09:27:22

@Grimbusz Makszimusz:
“ rengeteg hasznos munkát lehet végezni, hasznos intézkedéseket lehet hozni pusztán tehetséggel, szorgalommal és ésszel is!”

Ahogy például te is teszed... Ja.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 09:32:08

@Grimbusz Makszimusz: "...válságban van az ország!"

Ne tessék rémhíreket terjeszteni!

Orbán ilyet nem állított. Olvasd el, fentebb idézték!

chrisred 2020.04.11. 09:33:10

@Grimbusz Makszimusz: Az operatív törzs tagjai nyilvánvalóan beléphetnek lezárt intézményekbe is.

morph on deer 2020.04.11. 09:36:35

@Grimbusz Makszimusz:
“ Orbán ellenőrzött, ”

Mit, te faß! Mit?
Mert ért hozzá, mi?
Mint a lélegeztetőgépekhez:

"A BIZTOS AZ AZ, AMIKOR BEDUGJÁK A FALBA A KÓRHÁZBAN ÉS JÖN A LEVEGŐ"

Na most képzeld el, hogy mekkora szarban lennénk, ha ez a polihisztor nem nézne a körmükre, hogy jól csinálják-e a dolgukat!
Akkor még talán az is előfordulhatna, hogy nem a falba dugják be, ó borzalom!

index.hu/mindekozben/poszt/2020/04/10/a_beszerzesek_mellett_jutott_ido_egy_kis_dilizesre_mokazasra_is_orbannak_es_szijjartonak/

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 09:37:14

@Hova fogják elásni KariGerit?!:

Hát ha a mandiner íta, akkor biztosan úgy is van. Mellesleg ők talán személyesen látogatták meg az otthont? Esetleg velük ment egy kis vírus is? Egy hete ugyan is már bőven több hetes látogatási tilalom volt az otthonban.

Te sem szoktál gondolkodni, mint grimbusz kollégád?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 09:40:58

A sors fura fintora, de azért tanulságos figyelni, ahogy a libsi trógerek, akik azt hitték, hogy páholyból figyelhetik a kormány harcát és zavartalanul gúnyolódhatnak a felelősség legkisebb vállalásával is és akik eddig bármiből levezették Orbán bűnösségét, azok most részt kell, hogy vegyenek az anyagi és vezetési munkákban és mentegethetik a rendkívül balfasz Karigerikéjüket, az a tejbetök szelfihuszárt! :DDDDDDDDD

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 09:41:20

Kérdezük már meg a törzstől, meg a főnitől, hol van leírva, hogy a kijárási korlátozás, meg a látogatási tilalom alól ki, és hol kapott mentességet? Van valahol írás arról, hogy a kormányfő, meg a polgármester jogosult látogatni az otthonokat?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.11. 09:43:08

@Grimbusz Makszimusz: Segítsek értelmezni? Vagy még kábult vagy az ánusz repedésed összevarrása után? Humanista voltam, erősebb fájdalomcsillapító adagra utasítottam a medikusaim neked.

"A Pesti úti Idősek Otthona Szervezeti és Működési Szabályzatában járvány esetén az intézmény működését a 18/1998. (VI.3) NM rendelet szabályozza.
Ennek 3§.1. pontja: A fertőző betegségek megelőzésére és leküzdésére irányuló helyi egészségügyi hatósági tevékenység a népegészségügyi feladatkörében eljáró fővárosi és megyei kormányhivatal (a továbbiakban: kormányhivatal) és a fővárosi és megyei kormányhivatal népegészségügyi feladatkörében eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatala (a továbbiakban: járási hivatal) hatáskörébe tartozik."

Cycmen 2020.04.11. 09:43:26

I used to have these elements of dark magic. But they have all melted away.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.11. 09:45:24

@Grimbusz Makszimusz: Nem, hülyegyerek, ti égtetek bele a hazugságaitokba, de nagyon.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.11. 09:47:22

@Hova fogják elásni KariGerit?!: Faszfej vagy!

"A Pesti úti Idősek Otthona Szervezeti és Működési Szabályzatában járvány esetén az intézmény működését a 18/1998. (VI.3) NM rendelet szabályozza.
Ennek 3§.1. pontja: A fertőző betegségek megelőzésére és leküzdésére irányuló helyi egészségügyi hatósági tevékenység a népegészségügyi feladatkörében eljáró fővárosi és megyei kormányhivatal (a továbbiakban: kormányhivatal) és a fővárosi és megyei kormányhivatal népegészségügyi feladatkörében eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatala (a továbbiakban: járási hivatal) hatáskörébe tartozik."

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 09:49:39

@Grimbusz Makszimusz:

B+, a fideszes polgármestereknek is ugyan az a jog és kötelezettség, mint a nem fideszeseknek, és azok sem elégedettek a kormány egyes intézkedésével. Csak többet kéne olvasnod, és nem csak mandínerből, hanem úgy egyenesből.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 09:50:33

@eszti.....: Így van! Bízd Orbánra!
Most kezdem különben igazán becsülni, mivel nem szeretem az ostoba púposkodókat, ezért kurvára tetszik, ahogy szénné szopatja csak úgy mellékesen a tetves ballibeket!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.11. 09:50:54

@látjátok feleim szümtükkel: "Van valahol írás arról, hogy a kormányfő, meg a polgármester jogosult látogatni az otthonokat?"

NEM JOGOSULT LÁTOGATNI , JOGOSULT ELLENBEN ELLENŐRIZNI , A LÁTOGATÁSI TILALOM NEM JELENTI AZT , HOGY A FENNTARTÓ ÉS A HIVATALOS SZERVEK NE LENNÉNEK JOGOSULTAK ELLENŐRZÉSI JOGOSULTSÁGAIK GYAKORLÁSÁRA (A MEGFELELŐ ÓVINTÉZKEDÉSEK MEGTÉTELE, BETARTÁSA MELLETT). AZAZ EZ EGY NAGYON ÓCSKA KIFOGÁS VOLT ARRA, HOGY KARÁCSONY GERGELY ÉS A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT MIÉRT HANYAGOLTA EL A FENNTARTÓI KÖTELESSÉGEIT.

"Mellesleg ők talán személyesen látogatták meg az otthont? Esetleg velük ment egy kis vírus is? Egy hete ugyan is már bőven több hetes látogatási tilalom volt az otthonban."

A CIKKET NEM OLVASTAD, VAGY FUNKCIONÁLIS ANALFABÉTA VAGY , LIPPSIKÉM?!

OTT VAN A CIKKBEN , AMIT EGY TÉNYFENNTARTÓ ÚJSÁGÍRÓ ÍRT , HOGY AZ INFORMÁCIÓKAT EGY KÓRHÁZ SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLYÁRÓL KAPTÁK.

EBBEN A SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLY PANASZOLTA, HOGY NEM CSAK BETEG, HANEM ELHANYAGOLT ÁLLAPOTÚ IDŐSEKET KÜLD ÁT HOZZÁJUK KEZELÉSRE AZ IDŐSOTTHON, AKIK 70-80%-BAN RÜHESEK, EZÉRT A SZÜKSÉGES BEAVATKOZÁSOK ELVÉGZÉSE ELŐTT MÉG A RÜHTŐL IS MEG KELL ŐKET SZABADÍTANIUK - HOLOTT EZ NEM EGY KÓRHÁZI SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLY FELADATA LENNE, HANEM AZ IDŐSOTTHONÉ.

RÁADÁSUL MÁS FONTOS INFORMÁCIÓKAT SEM KAPTAK MEG:
"a XVII. kerületben, a Pesti úton található Idősek Otthona nem adott tájékoztatást a kiemelt sürgősségi ellátást végző kórháznak és más egészségügyi intézményeknek arról, hogy az idősotthonban koronavírus-fertőzés harapózott el"
mandiner.hu/cikk/20200405_koronavirus_es_ruhjarvany_egy_fovarosi_idosek_otthonaban

AZT HISZEM , EZT MÁR NEKED SEM KÉNE TOVÁBB MENTEGETNI , A BŰNÖSÖKET MOSDATNI...

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 09:52:11

Karácsonynak ideje feltenni a kérdést, hogy szopni jött ide, vagy politizálni? :DDDDDDDDD

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 09:56:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Semmi gond, a kormányhivatal már megy ellenőrizni saját semmittevését. Tegnap bejelentették. Miután Karigeri közölte, hogy a járvány kitörése óta járt ott a kormányhivatal, és tanácsokat adott az otthonnak, mit és hogy csináljanak. Úgy csinálták, ahogy mondták.

Sajnos azt a hülye törvényt a kormányhivatal részéről most elfelejtették elolvasni, így elmennek saját magukat ellenőrizni.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 09:56:41

@látjátok feleim szümtükkel: B+, a fideszes polgármestereknek is ugyan az a jog és kötelezettség, mint a nem fideszeseknek, és azok sem elégedettek a kormány egyes intézkedésével............................

És akkor mi van, ebből minek kellene következnie? Kurva érdekes, hogy ilyenkor mennyire szimpatikusak számotokra a kormánypárti szereplők! Szerintem most is annyit törődj velük, mint általában! Tetszik, nem tetszik csinálniuk kell! :D

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 10:03:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Tényleg ideírtad, hogy a hatósági tevékenység kihez tartozik a működési szabályzat szerint? Fasza! Elmondanám, hogy amit idéztél, az nem azt mondja, hogy átveszik a munkát az otthontól, mert a hatóság nem mások helyett dolgozik, hanem kurvára picsán rúg, ha te nem jól végzed a dolgodat!

eszti..... 2020.04.11. 10:05:23

@Grimbusz Makszimusz:

Lökött! Jó szórakozást! ))))
/különben megértelek, ebben a helyzetben nincs nagyon más lehetőséged.../

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 10:07:11

@Hova fogják elásni KariGerit?!:

Nem tudsz olvasni No akkor segtek.

"A Pesti úti Idősek Otthona Szervezeti és Működési Szabályzatában járvány esetén az intézmény működését a 18/1998. (VI.3) NM rendelet szabályozza.
Ennek 3§.1. pontja: A fertőző betegségek megelőzésére és leküzdésére irányuló helyi egészségügyi hatósági tevékenység a népegészségügyi feladatkörében eljáró fővárosi és megyei kormányhivatal (a továbbiakban: kormányhivatal) és a fővárosi és megyei kormányhivatal népegészségügyi feladatkörében eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatala (a továbbiakban: járási hivatal) hatáskörébe tartozik."

1. egészségügyi hatósági tevékenység = ( ez egyenlőség jel ) minden féle intézkedés, ellenőrzés elvégzése ami a járvány kezelésével kapcsolatos.
2. "hatáskörébe" = más ezekre járvány esetén nem jogosult még akkor sem, ha járványon kívül egyébként jogosult. Még Karigeri, meg a többi polgármester sem.

Tudtommal sem a törzs, sem Orbán ezt a rendeletet nem változtatta meg, és a hatáskört nem telepítette ( adta ) a polgármestereknek. Mert ugyé a hatóságnak van erre szakképzett dolgozója, a polgármester meg lehet, hogy korábban sertéstartásból diplomázott, vagy troll volt pl. ezen a blogon, vagy másikon.

Mellesleg amikor ez a rendelet készült - 18/1998. (VI.3) NM - akkor már mintha fidesz kormány működött volna, és a miniszerlenököt Orbánnak hívták.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 10:10:18

@Grimbusz Makszimusz:

Spciel nem kell, olvasd el a rendeletet. Nincs hozzá hatáskörük. Szakmai okokból. A járány szakmai kérdés, nem politikai.

rallus 2020.04.11. 10:13:22

@látjátok feleim szümtükkel: az intézményből érkezett információk alapján komoly gond van az intézmény orvosi ellátásával, a szerződött orvosok egy ideje nem látták el a betegeket, még csak az intézménybe se mentek be..."

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 10:18:31

@látjátok feleim szümtükkel: Látjuk és értjük! Járvány esetén átveszik az ellenőrzést és az intézkedés jogkörét attól a balfasz buzitól, akinek a keze alatt ide jutott az intézmény, majd a katasztrófa megszüntetése után felelősségre fogják vonni a hülye állatját!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.11. 10:19:52

@látjátok feleim szümtükkel: JOGI ANALFABÉTA NE KEZDJEN EL JOGSZABÁLYT MAGYARÁZNI !!!!!

A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT JÁRVÁNY IDEJÉN NEM JOGOSULT EGÉSZSÉGÜGYI HATÓSÁGKÉNT ELJÁRNI, EGÉSZSÉGÜGYI HATÓSÁGI ELLENŐRZÉST VÉGEZNI (ENNEK SENKI NEM ÁLLÍTOTTA AZ ELLENKEZŐJÉT), ELLENBEN A FENNTARTÓI KÖTELEZETTSÉGEINEK EKKOR IS KÖTELES ELEGET TENNI !!!!!!

E FENNTARTÓI KÖTELEZETTSÉGEI KÖRÉBEN KÖTELES AZ INTÉZMÉNY JOGSZABÁLYSZERŰ MŰKÖDÉSÉNEK FELTÉTELEIT FOLYAMATOSAN BIZTOSÍTANI (ÉS ENNEK ÉRDEKÉBEN TERMÉSZETESEN VÉGEZHET HELYSZÍNI ELLENŐRZÉST IS!), ÉS A KORMÁNYHIVATAL HATÁROZATA SZERINT E KÖTELEZETTSÉGEINEK NEM TETT ELEGET, SÚLYOS MULASZTÁSOKAT KÖVETETT EL !!!!!

SAJNOS KARÁCSONY GERGELY MÁR NYAKIG SZAROS LETT EBBEN AZ ÜGYBEN, EBBŐL MOST MÁR TI SEM TUDJÁTOK KIMOSDATNI !!!!

alöksz róz 2020.04.11. 10:30:09

@látjátok feleim szümtükkel: "Közben elfelejtik, hogy azóta felnőtt egy nemzedék, akinek ez már nem opció." "Mellesleg az azóta megidősödötteket sem érdekli a tavalyi hó."
hamar felejt a proli

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 10:35:39

@Hova fogják elásni KariGerit?!:

Netáncsak nem jgi profsszőr vagí? Mert akkor kissé rosszul tudod értelmezni a jogszabályokat.

A fenntartói jogkör járvány idején az intézmény tevékenységének ellenőrzésére nem terjed ki, csak az ahhoz szükséges anyagi források biztosítására. A járvány kivételes állapot, ezért adták az összes azzal kapcsolatos jogkört a szakhatóság - tiszti főorvos és hivatala - kezébe. Nagyon helyesen.

Mellesleg melyik az a hatóság, amelyik a saját felelősségét kellene megállapítani? Hát a fidesz tisztifőorvosi hivatala.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 10:42:35

@rallus:

Ezt is a kormányhivatalnak kellett volna észlelnie, pont az előbbiekben hivatkozott rendelet értelmében. Egészen a járvány állapot kihírdetésének kezdetétől.

Bár erről már futtattak gondolatot, hogy az országos tiszti főorvos járványt nem hírdetett ki a vírussal kapcsolatban, csak az influenzára. Orbán sem járványról, hanem vészhelyzetről beszél. De az elte docense kifejtette egy hossszú értekzésben, hogy az alaptörvényből levezethető, a vészhelyzet azonos a járvánnyal. Csak az a baj, hogy a járványt nem Orbán, hanem az országos tiszti főorvos jogosult kihírdetni. Fideszes törvény szerint.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 10:45:07

@Grimbusz Makszimusz:

Az a balfasz októbertől vette át a jogkört attól, aki elmúltnyolcban intézte az otthon sorsát.
Ugye nem várod, hogy öt hónap alatt olyan csodát tegyen, amit nyolc év alatt nem tudtak megtenni?

morph on deer 2020.04.11. 10:57:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Hát ha te azt hiszed, hogy ezek itt olvasnak, és még értik is...

Amit te idéztél, az pontosan megfelel annak, hogy miért kellett Karácsonynak egyáltalán kérni az idősotthon számára pl a felszereléseket, és miért nem egyből ők gondoskodtak róla: mivel ez az eljárásrend!

Ez már megint egy olyan történet, ahol a csinovnyikok úgy gondolták, hogy jó ötlet betartani a KariGerinek - csak éppen ezzel komolyan túllőttek a célon, mert sikerült elszabadítani a poklot!

Most persze ezerrel megy a maszatolás, és mivel már halottak is vannak, zajlanak a pánikreakciók... Csak abban tévednek, hogy ezt el lehet sikálni házon belül, olyan trükkökkel, mint hogy ugyanaz a kormányhivatal állapítja meg a főváros felelősségét, amelyik előtte keresztbe tett, és még meg is tiltotta azt a tesztelést, amely kiszűrhette volna a fertőzötteket hetekkel korábban..!
Ez a történet nem fog itt megállni, és már most szólok, hogy ebbe nem a Karácsony fog belebukni!

Tudatlan egy sunyi népség ez, akik még mindig nem fogták fel, hogy mivel szórakoznak!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 10:59:12

@látjátok feleim szümtükkel: "Az a balfasz októbertől vette át a jogkört attól, aki elmúltnyolcban intézte az otthon sorsát.
Ugye nem várod, hogy öt hónap alatt olyan csodát tegyen, amit nyolc év alatt nem tudtak megtenni?"

Elmagyarázhatnám máshogy is, de.......rávezetlek! Tarlós alatt ami egyébként 9 év, tehát ezt sem jól tudod, nem fertőződtek meg 185-en és haltak meg 8-an abban az idős otthonban! Mondhatnád, hogy akkor nem volt járvány, de azzal elismered a saját hülyeségedet, hogy rossz volt az érved! Különben milyen csodáról beszélsz, nem volt orvosuk és kosz volt! Vagy karitól már az is csoda, ha valami működik?

eszti..... 2020.04.11. 11:00:21

@alöksz róz:

olyan ez a prolizás, mint a balliberálisozás. mindenki az, aki nem azt mondja, amit te...

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.11. 11:02:21

Zakatol a szentcsalád,

Isten tömi Máriát,

József nem tud elaludni,

keres valami piát.

Nem lel, felkel. Pizsamára

húz fel inget és gatyát,

lemegy a Háromkirályba,

hogy egy fröccsöt legalább – – –

– – – „Megint Isten?”

– – – „Az hát, megint.”

Sóhajt, nagyot húz, és legyint:

– – – „Különben,

múltkor kivertem a huppot.

Ha az orrom előtt dugtok!

 – – – de így megmondtam a Marinak,

legalább tartsad a pofád,

úgyis szól mint a földrengés

mindig az a rohadt ágy,

közben – de komolyan! – ne halljak

több ha-ha-ha-halleluját!”

chrisred 2020.04.11. 11:04:56

@Hova fogják elásni KariGerit?!: Honnan veszed, hogy a polgármester jogosult ellenőrizni látogatási tilslom idején. Nemrégiben kiderült, hogy az országgyűlési képviselők sem tehetik be a lábukat a közmédia épületeibe ellenörzés céljából, pedig akkor veszélyhelyzet sem volt kihirdetve.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 11:10:09

@Grimbusz Makszimusz:

Mondtam már, aki hülye, az is marad.

Tarlós idején csak influenza járvány volt, de azt nem tudjuk, egy-egy időszakban mennyien haltak meg. Érdemes lenne meglapozni azt a statisztikát is. Ez a vírust nem Karácsony hozta. Azt meg már régebben megírták, hogy az oda járó orvosokkal a régi polgármester idején kötöttek szerződéseket. Talán ez a rövid idő, meg a beütött járvány nem volt elég új orvosok felfogadásához.

Mellesleg te tudsz több orvost csinálni? Mert szerintem Karácsony nem tud. Orbán viszont az elmúlt tízben tudott volna, ha akar.

eszti..... 2020.04.11. 11:11:35

@Hova fogják elásni KariGerit?! :

azért, a NER zászlóshajói is nagyot alkottak, igazi keresztény- nemzeti kultúra

pl. L. Simon

"vértócsában fekve találtak meg
éppen zenét hallgattam
tudatlan barmok öltek meg akik nem tudtak táncolni
és büdösek voltak
még nálam is büdösebbek (...)

büdös vagyok
meg kell fürdenem
kimosnom a seggemből az elmúlt három nap papírdarabjait (...)

bevizeltem
akár egy disznó
a perzselés előtt (...)

ondómban levő életenergiám
azonban nem tudtam rendesen szabályozni
állandóan ejakulációm volt (...)

fejem rothadó bőrdarabra hasonlít
hamarosan elpusztulok
bűzlök
akár egy csillag alakú dögvirág (...)

a szabványosítás veszélyeiről írtam tanulmányt
amikor találkoztunk
átfogott a lábával
megbasztam
a tanítója lettem
az lett belőle
amire vágyott (...)

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 11:16:06

@chrisred: " Nemrégiben kiderült, hogy az országgyűlési képviselők sem tehetik be a lábukat a közmédia épületeibe ellenörzés céljából, pedig akkor veszélyhelyzet sem volt kihirdetve."

Karácsonynak az irányítása alá tartozik! A képviselők, meg nem ellenőrizni mentek, hanem beolvastatni egy közleményt és még egyéb érdekes dolgokat csináltak visszaélve a tényleg meglévő belépési és tájékozódási jogkörükkel, mert hiszen a buta kis Kunhalmi, meg az állatorvos, meg a cigány Bangóné mit ellenőriz érdemben ott? :DDDD

alöksz róz 2020.04.11. 11:21:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "helyi egészségügyi hatósági tevékenység" - ez mit takar?

chrisred 2020.04.11. 11:25:42

@Grimbusz Makszimusz: Tudtommal a fenntartó egészségügyi ellenőrzés lefolytatására nem jogosult, csak a szakhatóság.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 11:25:59

@alöksz róz: Szerintem fingja sincs! Ő csak guglikirály, bemásol, linkel, a legjobban a sok számos hosszú statisztikákat kedveli! Kedvenc szófordulata a GDP!
Viszont a széndioxidhoz tényleg ért, szerintem szódás lehetett a nagyapja!

alöksz róz 2020.04.11. 11:28:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: teljesen rábízhatnád magad, úgy látszik jobb szöveget csinál, mint amilyet te szoktál :-)

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 11:31:12

@chrisred: Tudtommal a fenntartó egészségügyi ellenőrzés lefolytatására nem jogosult, csak a szakhatóság............

Ha nem jár hozzájuk orvos és kosz van, akkor ezt Karácsony ezek után leszarhatja! Értem!

2020.04.11. 11:33:48

@Grimbusz Makszimusz: Remélem ezzel sokáig fogsz együtt élni!Ezt kívánom neked és a seggtartódnak!

chrisred 2020.04.11. 11:43:00

@Grimbusz Makszimusz: Ezen valószínűleg akkor kellett volna elgondolkodni, amikor az állam elvette az egészségügyi hatásköröket az intézményekkel együtt az önkormányzatoktól. Mert onnantól, akinek gondoskodnia kellett volna róla, és leszarta, a kormány lett.

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 11:44:29

Javaslom a pestieknek menjenek Eger be onnan nem tiltják ki őket, mert ott demokrácia van

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 11:46:58

Vagy Dunaújvárosba ott még tuncikezni is lehet

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 11:52:36

@a nagy hohohorgász: vagy menjetek ki a nepligetbe hátha a szopofantom megtalal titeket is.

eszti..... 2020.04.11. 11:55:20

Operatív törzs

Müller szerint azt nem lehet tudni, hogyan került be az otthonokba a fertőzés és hogyan terjedt el. Mindenhol ott van a vírus, bárki terjesztheti. A tisztifőorvos egy dolgozó pozitivitását említette, amire felfigyeltek a szakemberek, ettől függetlenül nem kizárt az sem, hogy máshogy került be a vírus az otthonba, akár már a zárlat előtt. Azóta minden szociális intézmény megkapta az eljárásrendet, amit folyamatosan és fokozatosan be kell tartania. Továbbá jogszabály írja elő, hogy a 200 fő feletti intézményekben főmunkaidőben dolgozó orvost és személyzetet kell biztosítani. Kisebb intézményekben heti 4-6 óra között kell orvosi ellátást nyújtani az idősotthonokban.

A tisztifőorvos visszamenőleg is ki fogja vizsgáltatni, hogy történt-e hiba, ellátási zavar, ami akadályozhatta a vírus felfedezését.

A dolgozók oktatását, továbbképzését is biztosítani kell, köztük a takarítókét is, ezek betartását ellenőrizni fogják és minden információt be fognak kérni, hogy értékelhessék a történteket.
hvg.hu/itthon/20200411_operativ_torzs_sajtotajekoztato

1. nem tudni hogyan került be a vírus
2. a vizsgálat végéig nem lehet megállapítani ki a felelős ezért

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.11. 11:57:15

@alöksz róz: Mit nem értesz ezen? Az hogy a helyi intézkedéseket a járási, megyei illetve a fővárosi kormányhivataloknak kell megtenniük. Megértem, hogy egy hosszabb bővített mondat értelmezése meghaladja a képességeidet, de akkor ne irkálj, hanem színezz Ablakzsiráfot!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.11. 12:01:34

@Grimbusz Makszimusz: Látom bonyolult neked ez a szöveg. Egészségügyi tekintetben a kormányhivatalok az illetékesek és nem az intézmény fenntartója. Hallottam a medikusoktól, hogy a kezelésed után eltűnt pár doboz fájdalomcsillapító. Mindet felszippantottad?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.11. 12:03:08

@eszti.....: Nohát! Nem kellett volna egy kicsit előbb észbe kapniuk?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.11. 12:12:13

Karácsony szépen csapdába csalta a fideszes hazugsággyárat. :-))

index.hu/belfold/2020/04/10/karacsony_4_dokumentum_nyilvanossagra_hozasaval_reagalt_a_kormany_vadjaira/

"Pesti úti idősotthon: Karácsony eddig titkos dokumentumokkal vág vissza a kormánynak"

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 12:22:06

@eszti.....: Szerintem azt se tudja mit jelent csak olyan jól hangzik!

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 12:32:53

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: kedves kommenttars, kiegyezhetunk abban politikai vezetőink alkalmatlanok baltol jobbig? Vagy tovább vitatkozunk azon hogy ki a nagyobb geci miközben feligazsagokat puffogtatunk anyazva egymást? Próbáljunk meg érdemben kommunikálni. Mit szólsz hozzá?

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 12:35:08

@Grimbusz Makszimusz: "Milyen érdekes, hogy mindent forintosítanak a kis anyagias biboldók, el sem tudják képzelni, hogy rengeteg hasznos munkát lehet végezni, hasznos intézkedéseket lehet hozni pusztán tehetséggel, szorgalommal és ésszel is!"

Az év kommentje!!! Az oximoron miatt, mert te írtad!!!;-DDDDDDDD...
ezért komázlak, hogy nyaljam a szád tesó;-)...

mgdé 2020.04.11. 12:36:11

@a nagy hohohorgász:

Te biztos Mirmurr és Alex Rózsi húsvétinyuszis szerelemgyereke vagy.
Tartsd ám a frontot keményen, míg apuci horgot reszelget, anyuci meg paprikás kenyeret gyúr! :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 12:37:56

@a nagy hohohorgász: Fussunk le felesleges köröket mire azzal jössz hogy dehát kétharmad van köcsögök?
Fura kérés ez egy rombolása építő párt hívétől!

mgdé 2020.04.11. 12:41:47

@a nagy hohohorgász:

Khm.

Tigeri, vigyázz! Ez csapda ...
Viktor kívül van a bal-jobb felosztáson. Ő maga mondta!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 12:43:32

@mgdé: Mondjuk Viki alkalmatlan volt libsiként is meg jobberként is!

mgdé 2020.04.11. 12:45:46

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ez azt jelenti, hogy csak a rendeletek kétharmada érvényes?
Szabadon eldönthetem, hogy rám vonatkozóan melyik egyharmad nem az? :)

(Ahogy Botond bácsi is megtette.)

AngeI 2020.04.11. 12:46:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Azt viszont nehéz lesz a kormányra kenni, hogy a kórházba szállítottak 70 %-as rühes volt.

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 12:46:18

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: én nyitott vagyok hogy megprobaljuk és igyekszem én is érvelni mindenre. De az alap amiből ki kell indulunk hogy az egyik párt sem jó ami ma választható. Ha ebben egyetértünk van értelme érdemben kommunikálni. Ha nem értünk egyet ebben akkor az valóban oda fog vezetni hogy én azt mondom hogy nekem a Fidesz a legkisebb rossz. Ettől neked még szar lesz nekem meg nem lesz jó. Én arra gondoltam mi lenne ha valamilyen szinten mindenkinek jó valamennyire. Hm?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.11. 12:50:34

@mgdé:
"Te biztos Mirmurr és Alex Rózsi húsvétinyuszis szerelemgyereke vagy"

Középfölde fentemlített trolljai a Zorbán dàkó-román cifraszürébe oltott párdúcbőrös szittyakacagányából bújtak elő!!
@a nagy hohohorgász még menthető lenne, mert benne még megvan a római kori Júdea minden fájdalma -csakúgy mint bennem. Ebből ered a mi neurózisra való hajlamunk.

mgdé 2020.04.11. 12:52:18

@/\ngel:

Lehet, Kásler helyett egy tapasztalt, bölcs juhászt kellett volna kinevezni miniszternek, még időben.

Hisz az a fontos, hogy értsen hozzá, nem a papír. Mint Zsófikánál.

morph on deer 2020.04.11. 12:54:07

@Grimbusz Makszimusz:
“ mert hiszen a buta kis Kunhalmi, meg az állatorvos, meg a cigány Bangóné mit ellenőriz érdemben ott? :DDDD”

Jaaa! És még fehér kezeslábas sem volt rajtuk az ellenőrzéshez, és az arcuk is tisztán látható volt, olyan hülyék! Igaaaaz!

Mert szerinted orbán mijjjafaszt is ellenőrzött érdemben ott a kórházban? Na mesélj!

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 12:58:24

@Grimbusz Makszimusz: 3×⅔ és felhatalmazási törvény;-)... a többi csak duma;-DDDDDDDD...

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 13:01:06

@Hova fogják elásni KariGerit?!: Nyugi, anyád most éppen szabad, rámászhatsz...

mgdé 2020.04.11. 13:06:07

@R.V.J.:

Ja-ja, erről a neurózis-hajlamról már Josephus Flavius is írt! :D

Ha az előrelátó* öreg pátriárka arany tyúktojásai még mind megvannak, szépséges majdnem_szűzünk, Vajna Timi ágyában most még könnyen gyógyítható. Lám, az Angyalok Városa is mennyivel védettebb a Vész Idején az Úr kegyelméből, nem csak egy bp.-i Idősek Otthonánál, de a kígyó nyújtotta Nagy Almánál is ...

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 13:12:33

@a nagy hohohorgász: ne fossál,még nincs itt a cím, meg már úgyis mindegy, erről a listáról nem kerülsz le;-)...

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 13:20:46

@Sir Bates dö Hól: nem akarok lekerulni. Csak érdemi kommunikációt akarok. Kituztem a fehér zászlót ha elfogadjatok azt hogy azon vitazunk hogy melyik a nagyobb fos a Fidesz vagy az ellenzék. De erre csak rvj nyitott baltol jobbig. Szomorú...

AngeI 2020.04.11. 13:22:43

@mgdé: Lehet, hogy tisztességes higiéniai viszonyokat kellett volna teremteni a Pesti úti idősek otthonában a fenntartó fővárosnak...

a nagy hohohohorgász 2020.04.11. 13:24:59

Szerintem egyébiránt a fidesz a nagyobb fos, de én így szeretem, habosan.

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 13:25:02

@a nagy hohohorgász: kend a hajadat, múltkor leírtam, reakció:⅔... akkor basszad anyád száját... fehér ember nem felejt, ez a busz elment kisköcsög...

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.11. 13:25:11

@mgdé:
"Ha az előrelátó* öreg pátriárka arany tyúktojásai még mind megvannak, szépséges majdnem_szűzünk, Vajna Timi ágyában most még könnyen gyógyítható."

Timi egy erős, tehettséges, okos, gyönyörű nő, aki minden állatvédő példaképe lehetne. Ahogy azt az élete alkonyán lévő hódot gondozta, a PETA elégedetten csettintett. Most már igazán megérdemli a pihenést a szeretett L.A. lepukkant rockzenészei között.

Visszatérve a lényegre, húsvét hétfő után egyből kedd!!! A Zorbán rezsim bukásának napja!!!!

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 13:26:42

@Sir Bates dö Hól: tudod egyszer egy tatai fib-es táborban beszélgettem 2006ban Lukács Zoltánnal a Ferenc akkori sameszaval. Aki azt mondta nekem hogy jó amit akarsz de az emberek kurvara nem kíváncsiak az igazságra ezért hazudik a politika baltol jobbig. Akkor nem értettem vele egyet. Ma sem tudok belenyugodni. De igaza volt.

a nagy hohohohorgász 2020.04.11. 13:26:45

@Sir Bates dö Hól: látod ezért nem nyertek sose, mer nem tanulsz semmiből. Ennyit a liberális mantráidról.

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 13:28:20

@/\ngel: lehet, hogy nem kellett volna elvonni majd minden forrást már tarlós alatt is, s akkor ma legalább rühesek nem lennének... megjegyzem, hogy a tarlós által kinevezett vezetője az otthonnak pont tarlós közvetlen embere volt...

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 13:29:28

@a nagy hohohohorgász: te koma mindig akkor jössz amikor békét akarok kötni. Ha a túloldalon nem látják hogy 1 "hó" val több van benned akkor nincs miről beszélni. A szandekod mindenesetre tiszta és nemes.

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 13:29:53

@a nagy hohohohorgász: én nem vagyok liberális... baloldali vagyok, s az nagyon nem ugyanaz;-)...

alöksz róz 2020.04.11. 13:31:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: de mi az a hatósági tevékenység, az a kérdés

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 13:31:32

@Sir Bates dö Hól: azért mert te még mindig azzal jössz hogy rohadt Orbán. Oké elfogadom de ne gyere azzal hogy majd az ellenzék.... Mert arra most is azt mondom hogy nekem inkább a patas

morph on deer 2020.04.11. 13:32:11

@eszti.....:
“ Müller szerint azt nem lehet tudni, hogyan került be az otthonokba a fertőzés és hogyan terjedt el.”

Mi van, hát már elfelejtette?
A Karácsony terjesztette direkt a buszon, a Soros utasítására!
Azért is kapta a pénzt, is!

Sőt, nemsokára még az is kiderül, hogy állítólag Wuhanban is látták Karácsonyt egy buszon szelfizni, még november körül..!

Nem lehetne ennyire felelőtlen azért Dr. M. Cecília, mikor itt zajlik a nagy összeesküvés!
És mi lesz így a gondosan felépített lejárató kampánnyal?!
Hát ezért izzadnak itt annyian, hülyénél hülyébb állítások kiagyalásán, hogy most ez mind füstbe menjen?
Nahát, elvtársnő..!

mgdé 2020.04.11. 13:32:26

@/\ngel:

Mert ott szerinted október előtt tisztességes higiéniai viszonyok voltak? Jártál te már ilyen helyen?

Ha meg csak trollkodni akarsz, figyelmedbe ajánlom, szegény Azja Tuhaj bejowicz sem hitt a vírus erejében, oszt' mi lett vele. Nem minden a karizom, Vagy karizma. Vagy tosz tudja.

mgdé 2020.04.11. 13:36:29

@a nagy hohohorgász:

Mindkettő fos. Mit javasolsz?

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 13:36:29

@a nagy hohohorgász: ja, csak itt nem "emberek" vannak, mint tömeg, hanem individuumok, sz'al itt lehetett volna eszmecserét folytatni... s sok mindent lehet felróni nekem, de azt nem, hogy nem lennék kíváncsi a másik indokaira, hogy miért gondolja úgy, ahogy... erről Mirr-Murr és Birca is tanúskodhat... S még megértő is vagyok...
aki propagandista, az viszont elmehet a kurva anyjába, mert '88 előtt volt az elvárva, azóta aki annak áll, az önként válassza azt...

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 13:36:55

@R.V.J.: mit szólsz hozzá hogy Gödön az osszefogas feljelentést tett a momentumos polgi ellen mert az inkább a Fidesszel működik együtt mit a demokratikus ellenzekkel????

AngeI 2020.04.11. 13:37:51

@mgdé: Azt tudom, hogy ki most a fenntartó, és milyen viszonyok uralkodnak az intézményben. Amit te sugallsz, az feltételezés.

morph on deer 2020.04.11. 13:40:05

@R.V.J.:
“ mert benne még megvan a római kori Júdea minden fájdalma -csakúgy mint bennem.”

Ha fáj, akkor bizony ki kell venni, mert nem lesz jó vége...Mindkettőtöknek síkosítót ajánlok, - bennfentesek szerint az segíthet...

mgdé 2020.04.11. 13:40:13

@R.V.J.:

Amennyiben a "Hrisztosz aneszti!" hétfőn valóban valósággá válik, ezen a kedden bizony tényleg meg. :D

6.Lenin 2020.04.11. 13:44:07

@a nagy hohohorgász:

"nekem hogy jó amit akarsz de az emberek kurvara nem kíváncsiak az igazságra ezért hazudik a politika baltol jobbig."

Milyen igazságról beszélsz? ami nem létezik, létezhet?

Ami neked igazság, az nagyon sok embernek semmit sem jelent, hiszen ők mást tartanak igazságnak, az ő saját igazságukat.

A jó politikus nem hazudik, hanem a nagyobb tömeg igényeit elégíti ki. A kis hülyék- a jelenlegi ellenzék is, de ő azt hazudja, hogy majd az ő igazságukat fogja megvalósítani, de nem, hanem a megbízóikét, ezért ők tényleg hazudnak is.

Ki lenne képes a sokféle "igazságnak" eleget tenni? Egyedül te, a saját igaznak véltedet lehetsz képes megvalósítani, ha nem vagy képes, beállsz egy sorba, ami neked jobban tetszik, és vehemensen anyázni kezded a másikat. Ez van, ezt kell szeretni.

A többi egy szép álom. Természetesen lehet kergetni, ha van hozzá kedved.
Szerintem.

Érdemi vitát vársz egy ilyen fórumon, ahol beteg emberek szeretnék kiélni a ferdüléseket? Nem vagy te túlságosan álmodozó?
Azt szeretnéd, hogy mások ismerjék el a te igazságodat, de te képes lennél elismerni az övékét?
Hány ezer éve kergeti ezt a lepkét az ember? Úgy érzed neked sikerülni fog? De hiszen mindenki ezt gondolja, hogy ez csak neki sikerülhet.

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 13:45:46

@a nagy hohohorgász: két nicket még meg tudok különböztetni egymástól...

attól, hogy undorodom orbántól, mint a hetes szartól, még a helyén kezelnék, ha valaha is kormányzati munkát végzett volna... de nem...
s gyurcsányt meg akkor kritizáltam, mikor ő volt a felelős kormányfő... s senkire sem szavaznék, csak arra, aki azzal kampányol, hogy lebontja a ner-t, visszaállítja az alkotmányt egy az egyben, a '10-es választási törvényt, és azonnal új választásokat tart... aki a ner-t akarja használni, arra nem szavazok... és állítsák vissza az önkormányzatiságot moon...

nem látom még mindig az érdemi reakciót a migrációs helyzettel kapcsolatos álláspontomra...

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 13:45:48

@mgdé: korrekt hibaztatast. Engem is bosszant a tao szipolyozas és csendben megcsinált fizetős eü stb... De az is bosszant hogy minden rakás szar. Mert 2010 előtt is volt szipolyozas és akkor is szar volt minden. És az is bosszant hogy az ellenzék nem a 4millio nem szavazot akarja megnyerni hanem puccsal akarja megdonteni a mini ducet. Miközben az ellenzéki politikusok is haszonelvezoi a mostani szarnak ahogy vikike sem szegenyedett 2002 és 2010 között.

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 13:45:57

@a nagy hohohorgász: azt hittem engem tartasz libsi trollnak. Hiába mondom, hogy baloldali vagyok...

6.Lenin 2020.04.11. 13:48:18

@a nagy hohohorgász: hozzáteszem én is betegember vagyok, de legalább öreg.

R. V. J. 2020.04.11. 13:50:46

@a nagy hohohohorgász: ez a vezércsel, csak még nem érted, mert sikerrel zavartunk össze.

@morph on deer: általában nem kell sikosító, csúszik eléggé.

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 13:54:03

@a nagy hohohorgász: egyébként meg kedvelem őt, akármelyik nickjén ír is... mint @R.V.J.: -t is, pedig ő is trollkodik csak...

mgdé 2020.04.11. 13:55:26

@/\ngel:

Kicsifiú, fociztam eleget Viktor ellen. Azon a szinten a jobbak közé tartozott. (Félreértés elkerülése végett: azon a szinten.) Az egyik fő jellemző tulajdonsága volt már akkor, hogy ha elb@cott valamit, mindig MÁS volt a HIBÁS. S abban akkor még semmi politika nem volt ... Szerinted változott bármennyit is?

Fociztam eleget Bajnai ellen is. Azon túl, hogy nagy ritkán megőrült - ezen nincs mit csodálkozni, érthető, kapus, azok meg ilyenek -, teljesen korrekt volt a pályán is, s a meccsek után a '3. félidő' alatt is. Pedig már volt CA meg Wallis.

Te meg ócska havi 60-ért, vagy mennyiért is, elregélnéd nekem, mit is kellene valóságnak hinnem?
Ugyan már ...

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 13:56:23

@/\ngel: egyébként pedig tudsz valamit a rühről?

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 13:56:59

@6.Lenin : én meg még csak 38 de kinottem a vesszen trianont és sosem voltam önző. Azt megtanultam hogy lehet több igazság de azt is hogy ha az ember akar kompromisszumot kötni akkor tud is. Én az élni és élni hagyni ban hiszek és párhuzamosan a tudás alapú társadalomban. Tudom hogy ez lehetetlen....

morph on deer 2020.04.11. 13:58:12

@/\ngel:
“ Azt viszont nehéz lesz a kormányra kenni, hogy a kórházba szállítottak 70 %-as rühes volt.”

Hát egyrészt a bőrgyógyász szerint “ Tévhit, hogy a rühesség megjelenése minden esetben összefügg a kosszal és az elhanyagoltsággal.”

- Másrészt pedig akkor itt már 2018-ban is Karácsony volt:

“ Betegek, ápolók és hozzátartozók is rühesek lettek a Margit kórházban”

index.hu/belfold/2018/01/08/betegek_apolok_es_hozzatartozok_is_ruhesek_lettek_a_margit_korhazban/amp

Aztán kérdeztek rá, hogy hogyan is van ez:

“ A kórház szerint nem igaz, amit a betegek állítanak, olvasónk azonban tudni szeretné, hogy hol találkozhat az ember a rühatkával, ezzel a kellemetlen élősködővel. Dr. Németh Réka, a szegedi Aranyklinika bőrgyógyásza válaszol.
– Tévhit, hogy a rühesség megjelenése minden esetben összefügg a kosszal és az elhanyagoltsággal. Láttam már olyan beteget, aki puccos szállodában szedte össze az élősködőt, és olyat is, aki valószínűleg zsúfolt buszon utazva fertőződött meg. Egyikőjük sem volt ápolatlan, a higiéniát csak távolról ismerő páciens.”

chrisred 2020.04.11. 13:58:58

@/\ngel: Ezt gondoltad akkor is, amikor elmúltnyolcéveztek?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.11. 13:59:16

trógery a tömlőcben fog megrohadni amint lesz idő foglalkozni ilyen kis sunyi férgekkel

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.11. 14:01:11

@a nagy hohohorgász:
"mit szólsz hozzá hogy Gödön az osszefogas feljelentést tett a momentumos polgi ellen "

Ez sajnos az un. nógrádigergely jelenség - aki inkább átírta a soviniszta magyarkodó regényeket ahelyett, hogy a betiltásukért harcolt volna!!! Sajnos ilyenek minden mozgalomban vannak. :(

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 14:03:44

@Sir Bates dö Hól: a migrikhez meg. Fel vagyunk rájuk készülve? Nem. Fel leszünk valaha készülve? Nem. Túl tolja a kormány? Igen. Valós veszély? Igen. Jó az ellenzék reakciója? Nem. Össze lehet mosni a mostani migraciot 56tal? Nem. Akar a magyar mosogatni mon? Nem. Ki kell találni vmit? Igen. Jó a kötvény biznisz? Nem. Stb.....

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.11. 14:04:27

@morph on deer:
"Ha fáj, akkor bizony ki kell venni, mert nem lesz jó vége"

Süt belőled az anti-szemitizmus. Mi viseljük a történelmünk fájdalmait, tanulságait...ez jól jön ugyanis a bosszúálláskor.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.11. 14:07:11

@mgdé:
Sajnos nem beszélek ógörögül. De élvezet olyan művelt kommentmunkásokkal együtt dolgozni mint te!!! :***

morph on deer 2020.04.11. 14:07:11

@R. V. J.:
“csúszik eléggé”

Megvigasztaltál! (Amúgy is a kedvenc figyelmeztetéseim közé tartozik a “slippery when wet”, mert tényleg! :)

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 14:14:58

@a nagy hohohorgász: sz'tem meg egyrészt nem lehetetlen, másrészt akkor is arra kell törekedni, hogy jobbítsuk... ehhez azonban felül kell emelkedni azon, hogy saját magunk értünk el mindent, a szociális környezet determináló faktorát figyelbe sem véve... a libertariánusok itt szoktak elvérezni...

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 14:17:29

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: ja, most anyádat tömik, s ott nem számít, hogy baribaszó ner-cseléd vagy ellenzéki, a SALE az SALE... du-te dracului bulangiu...

morph on deer 2020.04.11. 14:23:22

@R.V.J.:
“ Süt belőled az anti-szemitizmus.”

Nem mondod! Az gondolom fel sem merült, hogy mindössze rühellem (!) a patetikus önsajnálatot, legyen szó bárkiről vagy bármiről. Merthogy az a helyzet.
Ami a témát illeti, engem soha nem érdekelt sem a hite, sem a származása senkinek. Számításba sem vettem, míg az orrom alá nem tolták maguk az érdekeltek, és akkor is csak azért, hogy ok nélkül ne tapossak a lelkébe senkinek.
Viszont qrvára nem tartom érdemnek sem a vallást, sem a származást önmagában, legyen az bármilyen, ez többnyire egy objektív, az illetőtől független faktor következménye.
Ezért aztán ezek emlegetése sem ébreszt bennem szimpátiát, mert én ilyen háklis fasz vagyok, akinél csak az ember számít, a járulékos sallangok nélkül.
Ez van.

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 14:23:24

@Sir Bates dö Hól: Akkor Ugyanarról beszélünk. Miért nem lehet azt mondani hogy rossz az Orbán és rossz az ellenzék? Abban egyetértünk Leninnel hogy nem lehet mindenkinek jó. Valaki szívni fog. De ki dönti el hogy ki szívjon. Én 4 féle embertipust kulonboztetek meg.1 gerinctelen csaló 2 lelkes munkás aki halad is 3. Lelkes de használhatatlan 4. Használhatatlan és ezért mindenki mást okol.szerintem először a 4.szívjon utana az első utána a 3.es utana a 2.

6.Lenin 2020.04.11. 14:24:07

@a nagy hohohorgász:

Igen, élni, és élni hagyni lenne a működőképes, de.....
A hataloméhség (pénz utáni vágy) ezeket ma felülírja. Mindig is felülírta.

Pedig működnie kéne, hiszem szavakban minden oldal elfogadja, hogy az a demokrácia (élni, élni hagyni), hogy ezért vannak (lennének) a választások, aki a többség érvényes szavazatait elnyeri, az kormányozhat egy adott időig.

És?

Természetesen a győztes elfogadja, a vesztes meg elölről kezdi a kekeckedést. Pláne, ha képtelen meggyőzni a nyertesnél nagyobb tömeget.

Most is tulajdonképpen miről is megy a huzakodás? A vesztes, mivel képtelen meggyőzni nagyobb tömeget, visít, hiszen magát sokkal okosabbnak tartja a győztesnél. És, okosabb? Pont ezt nem tudják bizonyítani. Mivel is tudnák?

Aztán mi marad? Az anyázás.
Van egy réteg, akiknél az érdemi vita az jelentené, hogy feltétlen fogadd el az ő igazukat- amit képtelenek bizonyítani-, és ismerd be, hogy te csak egy mucsai lehetsz mellettük.

Erről szól itt minden, már évek óta. Volt valaha valami, ami ebben változott?

Pedig csak el kéne valóban fogadni azt, amit mindenki emleget, de a gyakorlatban leszarja, amit mindenki demokráciaként emleget, de nagy ívben ....., de mindig csak a másiktól várja el, hogy ő fogadjon el téged, mert demokrácia csak akkor van, ha ő gyakorolja a hatalmat.

alöksz róz 2020.04.11. 14:26:57

@a nagy hohohorgász: 4. egy szóban le lehet írni
proli

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 14:27:25

@a nagy hohohorgász: mintha megint más nick lenne, csak jelzem...

s meg tudjuk akadályozni ezzel a magatartással? nem
s kik miatt nem alakult ki erről párbeszéd és társadalmi vita? akik migrikről beszélnek bevándorlók-menekültek-vendégmunkások helyett

kellenének-e ugyanilyen társadalmi viták és párbeszédek a moi időzített bombák, a cigányság és a szegénység tárgykörében szintén? igen

s esetleg lehet-e ezeket konszenzus nélkül megoldani? nem

mgdé 2020.04.11. 14:31:15

@a nagy hohohorgász:

A szürkegazdaság jelentős kifehérítése (áfa, zsebbe fizetések) rendben.
Tőlem a játékautomaták kiszedése a kocsmákból is nagyon rendben. Már amennyiben egyes kegyeltek nem kapnak különengedélyt ... Mer' az úgy már csak monopolhelyzet gyártás.
Stb.

A kommunikációs polgárháborúsdi, meg a kontraszelekció viszont nagyon nincs rendben.
Stb.

A nemzeti tőkésosztály kialakítása módja véleményes. Egyes szegmenseinek, benne bizonyos konkrét személyekkel, viszont egyenesen bűn. Sose tanulnak meg nem_végtelenül_önzők lenni, sem nem_védett környezetben teljesíteni. Ahogy Sir nagyjából mondaná, ócska, járadékvadász banda. Zabraty, meg ilyesmi.

Az EU kicsinálására hajtani f@ssság. Nekünk az nem lehet jó. Nem lesz helyette sem V4 sem más (A csehek túlságosan beintegrálódtak a német gazdaságba, ők ahhoz vannak kötve, nem hozzánk. azon a járdán fognak maradni. A lengyelek oroszfóbiája meg erősebb, mint a Viktor iránti időleges szimpátia. Meg hát, vezetőnek se fogadnák el, lengyelt akarnának, sokkal többen vannak, a gazdaságuk is jelentősebb. Hány magyar férne be a 100 leggazdagabb orosz közé? S lengyel? S hanyadik helyeken? S persze Viktor meg nem akar maga fölé egy tényleges főnököt, nem olyan. S egy valóságos V4 - ha lenne - már csak a létszám miatt is szorosabb kapcsolatú lenne kénytelen lenni, mint most az EU szerveivel, már ha eredményt is akarnak. Közös haderő, közös gazdasági rendőrség pl. ... Csak szólamok szintjén semmi értelme. Azaz, végül maradnánk egyedül ...) Marad az EU normalizálása. Az meg nem fog menni csupa-csupa helyi vadnacionalistával. Mindenhol Meciarok, Milosevicsek? Qva jó ... Európai együttműködés nélkül pedig csak csúszunk lefelé a globális világban. Még a németek is. S persze, valamennyire más lesz a világ a virnyák és a válság után, de azért nem a VI.-VII sz.-i Frankföld vagy Anglia. Annyi igaz, ha mégis ez utóbbi lesz, mondjuk disznót tenyészteni mi is tudunk, nem csak az erdőikben makkoltató, önellátó hajdani anglo-saxonok. Kicsit később nyakon is baszták őket a világjáró, ha épp nem rabolgató, akkor mindenkivel kereskedő, s - még kardkészítésben is - fejlettebb vikingek. (oroszok, kínaiak, usa)

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 14:32:07

@6.Lenin: Igen ezt látom én is.főleg a vírus alatt hogy mennyire szarnak egymásra az emberek.Fideszes a fideszesre libsi a libsire gyerek a szülőre szülő a gyerekre. De én már belefáradtam az utalkozasba meg a csak egy maradhatba. Pedig nem csináltam rosszul csak kevesebb leszek tőle.megszűnik a szeretet csak harc van....

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 14:35:49

@a nagy hohohorgász: miért kellene ez ezer-egyedszer is elmondanom? az első ezer nem volt elég? vagy bárki tud a idézni egy kommentet tőlem, mikor nem ezt írtam?

a felosztásod milyen induló szociális helyzetre vagy környezetre vonatkozik? mert a minél nagyobb esélyegyenlőségre való össztársadalmi törekvés nélkül ez csak önbecsapás, a status quo konzerválása, semmi más...

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 14:38:15

@alöksz róz: az eredeti definíció szerint, a császárkori Rómában valóban;-)... de nem ma, ma ez csupán szándékos inszinuáció...

6.Lenin 2020.04.11. 14:41:39

@a nagy hohohorgász:

Talán ennyi haszna lesz a járványnak, vagy megtanuljuk egymást elfogadni olyannak, amilyen, vagy végleg eldől.....valami.
De ez újdonság lenne az emberiség történetében? Vagy "törvényszerű", hogy mindig eljön ennek az eldöntése?
Szerintem mindig voltak túlélők, és újrakezdték, de valahol, valamiért egy akadályt nem jól mértek fel, eddig.
Pedig erről érdemes lenne már egyszer komolyan beszélni, hogy hol, miért siklik félre az ember...

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 14:42:17

@mgdé: Szerintem monak a kpluszfet kellene tolni mert mi vagy értelmesek vagyunk vagy talpnyalok. Monak szellemi tőkéje lehetne de ezt senki sem akarja.se politikai elit se eu se usa se ruszkik. Szamomra legalább olyan szar a merjünk kicsik lenni mint az Orbán féle mi védjük meg az eut. Ezért hiszem azt hogy a dolgozni akaró középosztályt kell támogatni és ösztönözni és számonkérni!!!!

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 14:42:43

@a nagy hohohorgász: egyébként miért a 4-es szívjon elsőként? ezt kifejthetnéd...

(mert mi a helyzet akkor, ha -mint a cigányságot- ridegen tartott félállati létbe kényszerült egész életében? akkor mitől lenne más?)

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 14:43:58

@Sir Bates dö Hól: A mindenkori ember legalább Annyira tehet a sorsáról mint amennyire nem.

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 14:47:36

@Sir Bates dö Hól: Azért a 4es szívjon elsőként Mert nem tesz semmit a sorsa jobbra fordulasaert csak hőbörögnitud. Szamomra ez a legalja. Ha vki akar a letbiztonsagot meg tudja teremteni.

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 14:49:16

@Sir Bates dö Hól: Te is elmentél foba. Ő is eltudna de inkább sir.

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 14:49:45

@a nagy hohohorgász: nincs középosztály moon, legalábbis a fogalom eredeti értelmében, ma a középosztály vagyoni kategória, s nem társadalmi... ez így megint értelmezhetetlen... vagy sehova sem vezet...

amíg mo arra játszik, hogy megússza a polgári társadalom vs. feludalizmus polgárháborút, addig csak ez a szar marad...

mgdé 2020.04.11. 14:51:50

@Sir Bates dö Hól:

S még akkor sem volt ez 100 %-osan igaz.
A földjét elvesztett, városba menekülő 45 éves földműves kisbirtokos mit tegyen ott, akkor?
A 20 éves fia még beállhat a légióba, ő már nem.
Még aratónak se állhat be a nagybirtokoshoz, a rabszolga - akkor még - olcsóbb.
Az evezőt 50 évesen már nem bírja, a gályaevezősség is kizárva. (Meg ott is konkurencia a rabszolga.)
Kit szidjon hát?
Gürcölt egész életében, lehet, előtte még a "hazát is védte" a légióban, most meg várhatja az ingyenkenyér osztást, meg a cirkuszi játékot, hátha éppen lesz. S érezheti magát feleslegesnek.

(Pont ma nem ez van. De 90-től pár évig játszott ez is.
Még egy negyed trafikot se tudott venni a kuponjából, mint a cseh - de csak majdnem - sorstárs.)

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 14:54:06

@mgdé: az ilyesmi az az einstand;-)... a mohoz kötődő nagyvállalkozók rétege meg meritokrata alapon jöjjön létre, s ha lehet akkor se korrupció segítségével...

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 14:56:37

@a nagy hohohorgász: voltál te már cigánytelepen? vagy az ún. mélyszegénységben élők között? komolyan kérdem, nem szégyen az, ha nem, én sem szerettem oda járni...

mgdé 2020.04.11. 14:58:24

@Sir Bates dö Hól:

De hát mi ketten pont ismerünk egy teljesen meritokrata nagyvállalkozó hölgyet!!!!!
Akkor megy így megy! :D

6.Lenin 2020.04.11. 15:01:50

@mgdé:

Ballagva az úton mindig találsz egy rakás szart, elkezded körbejárni, 1000x, de soha nem jutsz el addig, hogyan is kéne átlépni rajta. Mint eddig szinte mindenki.
Vannak, akik átlépnek, de a következőnél ők is elakadnak.
Szerinted hányadiknál tarthatunk? De tulajdonképpen hová is tartunk? Mi is a célállomás?
Ha nem tudod, hogy mi is a célod, honnan tudod, hogy jól csinálod?

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 15:03:41

@a nagy hohohorgász: a történelmi hűség kedvéért, nekem el kellett menekülnöm moról... s én nem csak azért futottam be egy nagyívű pályát, mely az elitbe emelt (bár a nekem felkínált helyet köszöntem, nem kértem, s nem is foglaltam el, mert kényes vagyok a társaságra), mert olyan egyéni kvalitásokkal rendelkezem, amilyenekkel, hanem azért, mert még biztosítottak voltak a társadalmi mobilitás, ugyan egyre szűkülő, de akkor még létező lehetőségei...

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 15:05:47

@Sir Bates dö Hól: én középosztály vagyok, dolgozok és gyüjtök nem is szenvedek hiányt semmiben, viszont megdolgozok érte. NIncs almás telkóm, nincs hitelem nincs suvom, de van tartalékom és van gerincem. Szerintem vannak még ezzel igy egy páran. És igen jártam cigánytelepen és jártam magyar vidéken is ahol dolgozni senki nem akar csak a 80 éves néni meg bácsi ( nem cigány ). a magyar gyerekek is mennek marketing meg bölcsész karra faluból. A pénzt nem félrerakják hanem utazgatnak, meg almás teló most meg a rohadt orbán nem segíti őket. Az orbán rohadt de nem ezért. Az igazi középosztály lentről jött és tudja hogy nem az almás teló a lényeg, hanem a szabadság.

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 15:06:00

@mgdé: jó, nem cizelláltam eléggé, de nem kismonográfiának szántam;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 15:07:32

@mgdé: azt baszki, legalábbis szerinte ő az;-)...

én meg grál-lovag;-)...

6.Lenin 2020.04.11. 15:10:47

@Sir Bates dö Hól:

A nárcisztikus hajlam, az nem kvalitás, hanem betegség, és sajnos, ha a beteg ezzel nincs tisztában, nem is gyógyítható. A környezete számára elviselhetetlen is tud lenni.
Persze a valós diagnózis lehet eltérő is, hiszen ebben sincs egységes, esete válogatja, de a lényeg marad, az egyén, beteg.

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 15:12:18

@Sir Bates dö Hól: Nézd én nem hazudtam neked a 2 millióval, de én lentről jöttem, szabász anya meg lakatos apa. Annyi pénzt grundoltak össze hogy el tudjanak tartani amig elvégzem az egyetemet, de nem fizetőset. Én csak akkor mehettem játszani ha felmondtam a leckét. A munka mellett a szüleim kikérdeztek nem azt mondták mint most hogy bocsika de leszarom a gyerekem. Emellett anyám munkanélküli 2002 óta fater meg keres most 240 nettót. Ha akarsz ki tudsz jutni, ha nem akarsz nem. Az én szüleim a példa. Én meg ma is hálávsal tartozom neki és viszem nekik az 1000 forintos málnát ( emellett hust, tejet mindent), mert megdolgoztak érte.

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 15:15:11

@a nagy hohohorgász: a középosztály elsődleges jellemzője a saját és független egzisztencia, legalábbis, ha a klasszikus értelemben, társadalmi rétegként beszélünk róla...

ha cigánytelepre születsz, ugyanezt érted volna el, mint amit ezidáig?...

mert az én pályám már akkor is más lett volna, ha tíz évvel később vagy korábban születek, vagy, ha más lett volna az általános iskolai osztályfőnököm... s ezt szégyen nélkül vallom be, mert ezen nincs mit szégyellni;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 15:18:10

@6.Lenin: Lajos, kussolsz, mert elveszem a botod, vén vamzer... Azt akkor még esélyed sem lesz lekergetni a Morzsit a nejedről, szenilis barom...

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 15:20:17

@Sir Bates dö Hól: a gyerek a szülőtől függ első sorban, ha a szülő akarja akkor nagy esélyed van rá. Nem mindegy milyen mintát látsz. De nehéz mert én sem értek egyet azzal hogy a szülőtől el kell szakitani a gyereket. De amíg a szülő nem megélhetésre páyázik hanem cigire és piára addig baszhatod, legyen az magyar vagy cigány. Sajnos a tágabb családban nekem is van erre példa. 2 szülő két gyerekkel. szülők együtt 600 ezer nettót keresnek per hó

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 15:20:42

@/\ngel: "Azt viszont nehéz lesz a kormányra kenni, hogy a kórházba szállítottak 70 %-as rühes volt."

Igazad van, éppen ezért, azt letagadják! Bár én még mindig nem vágom, hogy miért nem a fenntartó a fő felelős, de azt még jobban nem értem, hogy viszont Orbán Viktor személyesen ludas szerintük! Csacska kis lippsik!

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 15:23:39

@Sir Bates dö Hól: az én anyám 10 éves koromban feltette nekem ezt a kérdést: neked attól jobb lesz ha a másiknak rosszabb? én 10 évesen jól válaszoltam rá. Te x évesen mit válaszolsz rá?

6.Lenin 2020.04.11. 15:27:17

@Sir Bates dö Hól:

Már megint előjött a kvalitásod?

B+, ti akkora seggfejek vagytok, hogy .....de, mind1, jól szórakozom a ........lényegtelen.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 15:28:47

@Sir Bates dö Hól: (mert mi a helyzet akkor, ha -mint a cigányságot- ridegen tartott félállati létbe kényszerült egész életében? akkor mitől lenne más?)

Hogy kényszerítik félállati létbe? Munka nélkül eltartották, házat kaptak, a gyerek ingyen kajál az iskolában, a tanszerek ingyen vannak! Ha ezek után félállati létben él, nem tanul, nem dolgozik, akkor csak annyiban vagyunk hibásak, hogy nem vertük szét a hülye pofájukat a szarháziaknak!

6.Lenin 2020.04.11. 15:30:43

@a nagy hohohorgász:

" szabász anya meg lakatos apa. "

Az ő életük nem lehet sikeres, boldog, tartalmas?
Mi a tartalmas, sikeres élet?

morph on deer 2020.04.11. 15:36:18

@Grimbusz Makszimusz:
Cica, szerintem fékezz egy cseppet légyszives!
A többiekben épp kezdi meghaladni az ember az “oldali” nézőpontokat, és körüljárni azt, ami tulajdonképpen mindannyiunk érdeke lenne, ha kinyitnánk a szemünket kicsit.
Szóval tartsd vissza kicsit, jó?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 15:38:26

@morph on deer: Mert szerinted orbán mijjjafaszt is ellenőrzött érdemben ott a kórházban? Na mesélj!........................

Ő a miniszterelnök, ő felel mindenért! Napoleon is ott volt a harctéren a katonákkal!
Kunhalmit, meg Hadházyt és Bunkónét viszont inkább hagyjuk, egyértelműen provokálni akartak a fetrengéssel meg az ajtónak szaladással, az műsor volt a proliknak és ahogy nézlek be is jött!

6.Lenin 2020.04.11. 15:39:46

@morph on deer:

Fogadjunk, hogy még ma belőled is előjön az oldalad. Mert elő kell jönnie, ha .....

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 15:48:32

@6.Lenin: tartalmas volt de sajnos nem szabad. Mert bár dolgoztak mint az állat de mivel nem voltak sem maszekok sem piros konyvesek így élték a sablon eletet. Nekem meg azt tanították hogy tanulj fiam talán akkor sima munkából is meglesz úgy hogy nem kell eladod a lelked (piros könyv) és nem kell lopnod (maszek). Igazuk volt.

mgdé 2020.04.11. 15:49:38

@6.Lenin:

Az én célom, amennyire csak tudok, függetlennek lenni.
Ezért kezdtem anno saját cégekbe is, féleszű, rangkóros csinovnyikok ne utasítgathassanak.
S ettől még az együttműködési szándék és a szolidaritás nem szenved csorbát, sőt.
A hazafisággal sincs semmi bajom - apám agyon is ütne, villámmal a menyből - , s ezerszer inkább Ariszteidész, mint Alkibiadész.
Eddig nagyjából összejött.

A prófétád társadalom modellje ezzel a szándékkal eléggé szembe megy, ő tekintélyuralmat, alattvalókat akar. (Már 2001-ben megjelent nálunk egy kisstílű f.-es "ajánlkozó". Hál'istennek megúsztuk.) No meg mindenhez ért. Ezzel nincs miért, s nincs miben egyetértenem. Ráadásul az állítólagos fáraók isteni származásában és csodatévő erejében sem hiszek, s - sajnos - eddig még egyik sem győzött meg tapasztalati úton sem.

De a jó MirrMurr sem hisz ám az élő isten fáraóknak, mert mint mindhárman tudjuk, az országegyesítő egyiptomi 25. dinasztia fáraói laposorrú, duzzadtajkú, kétésfélméteres niggák voltak, ilyeneknek meg ő nem hihet. (Na jó, ez némi túlzás, kusiták, azaz inkább a mostani etiópiaiak rokonai, tehát a félreértéseket elkerülendő, kimondhatjuk: sem Amin, sem Bokassa, sem Mobutu nem az ő leszármazottjuk, azaz a felsoroltak mind-mind nem_fáraó valának. Mint ahogy egyes mai mások sem.)

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 15:50:14

@a nagy hohohorgász: mert már akkor sem a munka hőse lett sztahanov hanem aki jól nyalt

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 15:55:18

@a nagy hohohorgász: (én nem kérdeztem, te hoztad fel érvként, hogy mennyi a jövedelmed... s gratulálok ehhez, szép... irigykedni azért nem irigykedem, mert ennek a két-három-négyszeresét csináltam már '97-ben is, de az én pályám más volt, s nem is a pénzért, hanem kihívásból, szórakozásból, játékból kerestem a lehetőséget, ha egy fillért sem hozott volna, akkor is megteszem, a pénz sosem érdekelt...)

én is proligyerek vagyok, s 18 éves korom óta önmagam kellett ellátni, de az nem volt gond, majd volt olyan, hogy 200 család egzisztenciája nyomta a vállam;-)...ellenben a köz erőfeszítésének köszönhetem az oktatáson, de ma mennyi esély lenne egy teljesen szétbaszott közoktatással, a minden gittegyletet egyetemnek nevező felsőoktatással? b+, az egyik exem egyetemen oktat, de ő is röhög ezen, tudja, hogy nonszensz...

írtad, hogy nem fizetős egyetemen... s mi a helyzet azzal, ha ma vagy fiatal, vagy akinek nem törekvők a szülei?

látod, itt már van egy áthidalhatatlannak tűnő különbség köztünk, mert én struktúrákról és az általános helyzetről, a szociókulturális környezet determináló hatásáról beszélek, te pedig ezeket egyéni és önkényesen kiragadott példákkal akarod cáfolni;-)...
nem gond, csak ez nem lehet az alapja egy struktúrának;-)...

pia és cigi;-)... olyan közhelyes, s nem ok, hanem okozat generálisan, s ez a fontos, ha társadalomról beszélünk, s nem egyénekről;-)... s igen, vannak gendertudományok is, hiába tagadja a ner és baribaszó cselédei...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 15:58:22

@a nagy hohohorgász: Nincs almás telód?Lúúúzeeer!Bibibííí nekem vaaaan!Mondjuk valszeg így is kevesebbet költöttem telóra mint te.

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 16:00:33

@a nagy hohohorgász: hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is!;-DDDDD...

én sosem foglalkoztam mással, ami baszta a csőröm mindig, mikor a nepotista vagy korrupt vagy előnyösebb szociókulturális környezetből érkező osztotta az észt, valódi tartalom nélkül;-)...
lehet őrizni a számára előnyös status quot, az is egy legitim érdek, de ennek vállalni kell ódiumát is... ha nem adsz, veszek! esetleg;-)...

6.Lenin 2020.04.11. 16:01:52

@mgdé:

"Az én célom, amennyire csak tudok, függetlennek lenni."

És sikerült? A jelek szerint nem. Nem is lehet 100 %-ban. Persze minden attól függ mit is jelent neked a függetlenség.
Nekem nincs prófétám. Miért is választanék, hiszen eddig mind megbuktak a szarrakásuk átlépésénél. Vagy körbejárták, vagy átlépték, de a következőnél, buktak.

A fáraók, görögök, rómaiak.....liberálisok, kommunisták, nácik, globalisták most buknak éppen. Miért is választanék közülük bárkit is?

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 16:03:31

@6.Lenin: papa, vedd be a Cavintont, már kihagysz! s húgyozás, szarás előtt gatya lehúz, nem becsinálsz abba!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 16:03:32

@a nagy hohohorgász: na azért ennyire ne legyél Superman!viszont most nem tudom megnézni melyikótökkel beszélek.

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 16:04:52

@Sir Bates dö Hól: de aki magától nem akar kitorni az sosem fog kitorni. Igen ebben nem értünk egyet én nem akarok olyannak segíteni aki kijelenti hogy bármit csinálok basszam meg, de rohadt Orbán.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 16:06:55

@a nagy hohohorgász: mondom hogy ti Supermannek születtek!
Mondjuk bármilyen hihetetlen gyereknek még én is eszesebb voltam.

6.Lenin 2020.04.11. 16:08:57

@Sir Bates dö Hól:

Mit is szeretnél még nekem bizonyítani? Bökd már ki végre. Gondolod, hogy meg tudnál lepni valamivel?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 16:08:58

@a nagy hohohorgász: Ha nem segít legalább ne tegyen keresztbe!De az meg nem ő lenne!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 16:10:46

@a nagy hohohorgász: hülye vagy bazzeg?!közmunkánál olyat nem adnak!

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 16:12:07

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: az egyik ügyfelem röhög hogy 1 6 éves Nokiát használok de havi 600k nettó huffot fizet hogy segítsek valsagkezelni havi 4 napert a válság alatt . Lehet így is meg úgy is.

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 16:13:00

@Grimbusz Makszimusz: hülye vagy;-)... lófaszt kaptak, semmi mást... ők kerültek elsőként az utcára, mindig csupán hivatkozási alap voltak, hogy rájuk hivatkozva lophassanak, hozzájuk már csak üveggyöngyök jutottak, s azok is leginkább korrupt és nepotista, s gyakran bűnöző képviselőik mocskos kezeiben vesztek el végleg...

s mindemellett persze igaz az a percepció is, amit leírtál, s ez nem ellentmondás, csak más szintje a kérdésnek, de ehhez komplex gondolkodásra képesnek kell lenni;-)...

persze, hogy büdösek, koszosak, lopnak-rabolnak, de én is azt tenném, ha oda születtek, s nem b+, én sem szeretnék cigány szomszédot (aki ilyen!)...

6.Lenin 2020.04.11. 16:18:18

@a nagy hohohorgász:

De nyilván te sem úszod meg, hogy ne köss-természetesen van rá magyarázatod, a miértre, felmentésedre-, valamilyen kompromisszumot, vagy kisebb, nagyobb megalkuvást. Másként nem mehet.
Még egy lakatlan szigeten se menne, egyedül, mert akkor magaddal kéne bizonyos kérdésekben alkudozni, hogy tedd, vagy nem.

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 16:18:47

@Grimbusz Makszimusz: "akkor csak annyiban vagyunk hibásak, hogy nem vertük szét a hülye pofájukat a szarháziaknak!"

s igen, ez a közelgő helyzetre az egyetlen megoldás, ha valóban nem tesz a többségi társadalom semmit sem...
s megértem az indulataidat is, de téged is átbasztak;-)... azok nem jó helyre fókuszálnak;-)...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 16:18:56

@a nagy hohohorgász: haver ha te tényleg 16 éves nokiát használsz (működik az még egyáltalán?) és tényleg fizetnek neked annyit akkor gratula de én ezeket fenntartással olvasom!
Mondjuk nekem meg ez az első telefon amit én vettem mert azelőtt mindig kaptam.
Már két éve kint volt aztán jobb melót találtam meg jôtt a mix úgyhogy megvettem.

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 16:20:00

@mgdé: ja, csak a hazafiság az nem etnicizmus;-)... sz'al neki, mint a borsó a falra;-)...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.11. 16:21:38

Fővárosi Önkormányzat Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona
60 fertőzött

görény gerynek érik az életfogy.

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 16:23:56

@a nagy hohohorgász: neked beakadt ez az orbán?!? velem beszélsz, nem mással;-)... tárd már ki az elméd!;-)...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 16:26:41

@Sir Bates dö Hól: Mészáros papa cège ad mobilt is.
Mi nem érthető ezen?

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 16:27:21

@6.Lenin: neked semmit, másnak sem, ellenben te még hülye is vagy alapból, te nem is értenéd...

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.11. 16:28:04

@morph on deer:
"Viszont qrvára nem tartom érdemnek sem a vallást, sem a származást önmagában"

Ez idáig rendben van, de akkor miért pont csak azokra fújsz, akik égő áldozatot vállaltak a te bűneidért is, a világon egyedülállóan borzasztó, semmihez sem hasonlítható népirtásában?

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 16:30:01

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: egy hatéves lesz az szerintem;-)...

ja, bizsereg neked is a talpad, máris keresed a gárda mellényt!-))))))....

6.Lenin 2020.04.11. 16:32:16

@Sir Bates dö Hól:

Bökd már ki, hogy mit is kéne értenem! Hogy beteg vagy? Azt naponta bizonyítod.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 16:33:46

www.atv.hu/kulfold/20200411-sorra-fertozodnek-meg-a-lakok-es-a-dolgozok-a-horvat-es-szloven-idosotthonokban/hirkereso

"A koronavírussal fertőzöttek nagy része továbbra is az idősotthonok lakói és az ott dolgozó személyzet, valamint az egészségügyben dolgozó orvosok és nővérek közül kerül ki. A megfertőzöttek felét ők teszik ki."

Amindenit, biztosan Karigeri delejezte meg az idősotthonokat!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.11. 16:33:50

@a nagy hohohorgász:
"Tudsz őszintén beszélni?"
Beszélnék, de nem ismerem a részleteket. Felületesen vizsgálva az ügyet, azt mondanám fegyelmit a polginak.
Amúgy most a főpolgármesteri hivatalban vagyok nagyon elfoglalva, mert a Gergő ötleteit gáncsolja a fideSS, pedig azokkal már régen megnyithattuk volna a bulinegyedet a turistáknak!!!!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.11. 16:36:06

@6.Lenin: ez inkább kevert tudatállapot
nárcisztikus + túlkompenzált önértékelési személyiség zavar

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 16:36:36

@6.Lenin: csak nem mindegy hogy egy alkuban mi van mögötted. Nekem már több van mint a szüleimnek és mivel ők még mindig mellettem vannak plusz a párom meg a gyerekem így azért kevés alkuban vagyok alarendelve.

6.Lenin 2020.04.11. 16:39:33

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

A lényeg a lényeg, beteg a pacák. Naponta bizonyítja. Kell ennél több?

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 16:40:55

@Sir Bates dö Hól: úgy vagyok önálló hogy ha minden leall akkor is 2 évnyi tarcsi van meló nélkül, de mivel nem leszek meló nélkül nem fosok még annyira sem.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 16:44:10

@a nagy hohohorgász: igen így meg hogy megint elolvastam az előzőt már látom!

6.Lenin 2020.04.11. 16:44:25

@a nagy hohohorgász:

" csak nem mindegy hogy egy alkuban mi van mögötted."

Na, erről írtam. Magyarázat mindig, mindenre van. Az ember ebben legyőzhetetlen.
Te így érzed, természetesen minden jogos a részedről.

alöksz róz 2020.04.11. 16:45:12

@Sir Bates dö Hól: dehogynem, ugyanúgy hőbörög
neki ingyen mindent adjanak :D

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 16:45:22

@R.V.J.: de ha ez így van pont ki kéne tárni és nem politikai erdekekre felhasznalni hanem most az emberek érdekében kiteregetni. Magyarul ugyanazt csináljátok mint a Fidesz.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 16:47:42

444.hu/2020/04/11/karacsony-a-rozsa-utcai-idosotthon-94-lakojabol-60-an-koronavirusosak?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=karacsony-a-rozsa-utcai-idosotthon-94-lakojabol-60-an-koronavirusosak

"Karácsony szerint a kormány jelenleg tiltja a kiterjedt szűrést, és az idősotthonokban ennek elvégzését felesleges költségnek tartja, Budapest jelenleg saját költségén végzi a szűrést az idősotthonokban."

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 16:50:53

@a nagy hohohorgász: hál istennek nekem sem volt sok.ezzel is elleszek még remélem egy darabig.

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 16:53:52

@6.Lenin: ne haragudj de sztem nem ugyanarról beszélünk. Ha a család segíti egymást akkor nem kell 20 forintért eladnod a lelked. És cserébe te is tamogatod hogy más csaladtagod se agyja lejjebb. Mert mindig van vki aki segít de a szeretet és kommunikáció legyen a közös nevező

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.11. 16:54:27

@a nagy hohohorgász:
"Magyarul ugyanazt csináljátok mint a Fidesz"

Ez értelmetlen, nekünk nincs reppergatyás, Jean-Claude pofozózsák, vezénylő zsebdiktátorunk, R-GO mi nem csinálhatjuk ugyanazt, mint a fideSS.

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 16:55:44

@a nagy hohohorgász: nem értünk mindig egyet de ha akarjuk a közös nevező mindig meg kell hogy legyen. Ha akarjuk. Nálunk akarjuk.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 16:56:28

@látjátok feleim szümtükkel: te meg ne a négyszáz negyvennégyet olvasd hanem a Pravdát!
Munkahelyen a rádióban:"a fővárosi önkormányzat által fenntartott idősotthonban"
A többiek meg nézték hogy miért beszélek csúnyán.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 16:59:46

Mondgyuk én is csak 4-gyes voltam belőle!

morpho 2020.04.11. 17:01:42

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "Fővárosi Önkormányzat Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona 60 fertőzött"

Na nebasz! 1310 igazolt fertőzött van Magyarországon!

Ha 200 fertőzöttért, 2 önkormányzati fenntartású intézményben görény gerynek érik az életfogy, akkor enyveskezű "antiteszt" vikinek mi érik a maradék 1110-ért az országban? Kilövik a Marsra? Ővé a teljhatalom és minden feleősség, úgyhogy ne mutogasson másokra, vagy adja vissza a felhatalmazását, ha nem képes élni vele!

Nagyon szoros versenyben vagytok helgácskával a nap hülyéje címért! Most kell belehúzni pubi! Én neked drukkolok! Te értelmesebb idióta vagy, mint helgácskacicmengrimbusz!

(juteszembe, hogy áll most az inex a koronavírussal kapcsolatos címek terén? Mennyi az aktuális szám? Ezt te szoktad követni.)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 17:02:17

@a nagy hohohorgász: lenyinefftárs ingyen adta!
Mihez kezdet volna ő 20 forinttal?

6.Lenin 2020.04.11. 17:03:17

@a nagy hohohorgász:

Persze, hogy nem arról, én nem a családról beszéltem, hanem a tevékenységedről. Olyan nincs, hogy nem kell időnként megalkudni.

A családról...

-Tisztelt bíró úr, miért mondja a fiamra, hogy bűnöző? Az én fiam egy áldott jó gyerek, nem nőzik, nem kártyázik, amit lop, azt mind hazaadja. A családért van a lelkem kincse.

(nem rólad szól, ne vedd magadra)

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 17:07:58

@R.V.J.: figyelj én múltkor vegigszenvedtem a momentum 18as programját. 80 százalékkal egyetértek. Viszont 1 kurva nagy dolgot nem írtatok le. honnan lesz rá lóvé????? Ez kicsit nehezebb mint a nolimpia.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 17:08:05

@morpho: figyejjémán öccse!tudhatnád hogy tíz év és 3x kétharmad után a zellenzék mennyire képes gáncsolni orbánék világmegváltó intézkedéseit!
Naugyehogy!

Nekoashi2005 2020.04.11. 17:11:10

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

"Fővárosi Önkormányzat Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona
60 fertőzött

görény gerynek érik az életfogy."

Nem Sára Botond fidesses kormánymegbízottra gondoltál?

Mert ő megbízásából írták ezt a levelet, melyben az van, hogy a kórházakból idősotthonokba visszakerülteket nem kell tesztelni...

"Több kórház jelezte, hogy csak negatív SARS-CoV-2 teszttel bíró beteget vesz át egy másik intézménytől/kórháztól. Tájékoztatom, hogy ez az eljárás szakmailag megalapozatlan. A negatív teszt csupán azt jelenti, hogy a mintavétel időpontjában nem volt kimutatható a vírus. Ez az eljárás álbiztonságot adhat, ill. fölösleges laboratóriumi vizsgálatokat, költségeket generál. Kérem, hogy a betegek átvételét/átadását ne nehezítsék meg az amúgy is járványos időszakban"

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.11. 17:14:55

@a nagy hohohorgász:
"Viszont 1 kurva nagy dolgot nem írtatok le. honnan lesz rá lóvé?????"

Pénzbőség volt 18-ban, a valutaalap finanszírozott volna minket 0 vagy negatív kamattal.

boborján20 2020.04.11. 17:15:12

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

haver, ahogy látom te nagyon ott vagy a szeren:)

mondd má meg, hogy a poszt elején ki az a dagattretek, aki a fóliában van?!

nem jön át a karizmája:)))

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 17:16:27

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: na de azt el kéne fogadni hogy ha alternatívát kínál akkor azt alá is kéne támasztani. Na ez nem megy azon az oldalon. A másikon sem de jelenleg nem nekik kell basszus hanem az ellenzéknek. Hiába igazságtalan akkor is ez van.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.11. 17:19:50

@látjátok feleim szümtükkel: Budapest jelenleg saját költségén végzi a szűrést az idősotthonokban."..............................

Most, hogy az egyikben szinte mindenki megfertőződött? Zseniális!

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 17:19:59

@R.V.J.: az imfbol nem kérünk köszönjük. Ezért kaptatok annyit amennyit. Ember ez komoly, hogy a hatalomért eladositanal mindent külföldinek? Mert legalább magyar bibsinek.....

boborján20 2020.04.11. 17:20:25

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

haver, ahogy látom te nagyon ott vagy a szeren:)

mondd má meg, hogy a poszt elején ki az a dagattretek, aki a fóliában van?!

nem jön át a karizmája:)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 17:21:11

@boborján20: háát lehetne már fóliában!
Jujj most elhatárolódok magamtól!

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 17:22:42

@a nagy hohohorgász: aztán imf parancsra kibasznad az emberek 30%at mint Bajnai meg Ferkó. Nagy ész vagy. Hitel nélkül próbáljátok meg! Az nem megy?

eszti..... 2020.04.11. 17:22:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Cecília asszonyt ki kell rúgni az operettörzsből. Két napja lövik Karácsonyt a fertőzés miatt, ő meg kirúgja a sámlit alóluk azzal, hogy nem lehet tudni, hogy került be a vírus...
Bár én már akkor felmentettem volna, mikor Wass Albertet összekeverte Máraival.
Mert a mi sok az sok...

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 17:25:07

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ezt senki nem vitatja. De nekik működik. Akik kormány valtast akarnak annak nem megy, főleg nem anélkül hogy miből lesz pénz a sok szegíny testvírre????? Mert ha a tobbkulcsos adóból akkor baszhatod!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.11. 17:27:09

@a nagy hohohorgász:
"Hitel nélkül próbáljátok meg! Az nem megy?"

Menne, de minek??? Te sem gyűjtögetsz 10 évig hogy autót vegyél, hanem finanszíroztatod, mert akkor azonnal megvan. Legalább nem játszol rá az előítéletekre, és nem vagy jó pénzügyekben.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 17:27:53

@a nagy hohohorgász: Azért ne ess ki az új szerepedből!
Eddig egész jól nyomtad!

eszti..... 2020.04.11. 17:30:26

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

nem ketten vannak a nick mögött? egyik a mocskosszájú, másik a szeressük egymást gyerekeket nyomja

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 17:30:42

@eszti.....: igen egy orvosnál az fő bűn hogy nem tudja kitől idéz független attól Hogy én is hányingert kaptam amikor meghallottam. Amúgy meg akkor basszuk ki ha orvosnak szar. De valóban mi a fasznak idéz meg Wass Albert amikor ez csak olaj a tűzre. Az a fő bűne hogy amikor egy országot kell egyben tartani akkor nem Wass Albert tezunk és nem fasisztazunk.

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 17:32:32

@a nagy hohohorgász: mert leszarom hogy mit gondolsz az automrol.

eszti..... 2020.04.11. 17:37:34

@a nagy hohohorgász:

mondtam már. fő bűne, hogy elcseszte a kormánypropagandát.

aztán hagy lehessen, ha megengeded, saját véleményem... innen a partvonal széléről. amennyiben nem horzsolja fel a bioritmusod...

boborján20 2020.04.11. 17:38:48

@eszti.....: te milyen vagy totlány!

te aszt akarod, hogy ne vacsizzak?:)))

boborján20 2020.04.11. 17:40:47

@a nagy hohohorgász:

bakker fityeszretek! te magaddal vitatkozol?

LOL! LOL! LOL!:)))))))))))))))))))9

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.11. 17:41:16

@a nagy hohohorgász:
"én gyűjtök. Bocs"
Mersz kicsi lenni. Nem szégyen az. Nem lehet mindenki mágnás, kell a helyi szatócs is, ha érted mire gondolok...

eszti..... 2020.04.11. 17:43:10

@boborján20:

dehogy! azt hittem egy hétig kell simogatnom az önérzeted, hogy kiengeszteljelek a tegnapi sárkánykodás miatt. ))))

Nekoashi2005 2020.04.11. 17:43:15

@Grimbusz Makszimusz:
Budapest jelenleg saját költségén végzi a szűrést az idősotthonokban."..............................

Most, hogy az egyikben szinte mindenki megfertőződött? Zseniális!"

Inkább szomorú, mert az állami apparátus helyet végzik... De ők legalább csinálják!

És Karácsony irányít, nem pedig farsangosdit játszik óvszerbe került ondósejtként!

boborján20 2020.04.11. 17:52:00

@eszti.....: ha valakit szeretek az te vagy.

persze nem bontottam ki, hogy mit szeretnék veled csinálni boszorkány:)))

zenét szereted, te égetni való! nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=oMXznC8laT8

morph on deer 2020.04.11. 17:52:02

@R.V.J.:
“ de akkor miért pont csak azokra fújsz”

Téves. Én semelyik vallás követőjével nem szimpatizálok, és ezen belül a fundamentalista keresztény, a fundamentalista zsidó, és a fundamentalista muszlim között a szememben SEMMI különbség nincs, amíg nem keveri bele a saját nyűgét a mindennapi életbe, amihez nekem, vagy bármelyik - szerintem - normális embernek köze lehet.

Magyarul: katolikusnak indult, ámbár több mint fél évszázada vallásmentes ateista, aki abban a tudatban nőtt fel, hogy csak kétféle ember létezik: jó és rossz, és semmilyen más szempont nem létezik.
Akinek a nagyapját kis híján kivégezték, mert kilopta barátját, a zsidó gyógyszerészt a deportálásra összeszedettek közül, (a sztorit párszor már elmeséltem) egyúttal megmentve a családját is, tehát nálunk az soha nem volt kérdés, hogy mi a hozzáállás a kérdéshez!

Viszont senkinek nincs privilegizált státusza ab ovo, nincs birthright csak azért, mert!
A tisztelet kizárólag az egyénnek szól, és nem az egyén valahova tartozásának. Nagyapám nem azért döntött úgy, hogy segít a gyógyszerész barátjának és családjának, mert zsidók voltak, hanem azért, mert jó emberek, akik semmilyen módon nem szolgáltak rá arra, hogy eltüzeljék őket.

Szóval nyugodtan (elhiheted) elképzelheted, hogy az esetenkénti megjegyzéseim az általános hülyeség(eme)t tükrözik, és nem vallás/etnikum/rassz specifikusak, legalább is a szándék semmiképpen nem az.
Ugyanakkor megértem a szuper-szenzitivitást is, - igen, van miért, - de én nem az ellenség vagyok. Sem most, sem máskor.
(A pártpolitikai csipkelődés megint más dolog, de szerintem azt re is tudod.:))
Na jó, ennyit erről. Utoljára.

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 17:52:31

@R.V.J.: te szerinted attól több lennék ha mercivel járnék? Én inkább ingatlanra költök és kiadom

eszti..... 2020.04.11. 17:55:03

@boborján20:

szintúgy.))))
na, tessék dolgozni! ne trollkodjuk szét érzelmekkel a blogot! főleg pozitívakkal!!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 18:02:15

@eszti.....: Van egy aki talán csak ma született 5 hozzá szólása volt mikor ránéztem.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.11. 18:02:32

@morph on deer:
"vallásmentes ateista, aki abban a tudatban nőtt fel, hogy csak kétféle ember létezik: jó és rossz, és semmilyen más szempont nem létezik."

Aham, gondolom akkor még mindíg fekete-fehér tévéd van, mert színesben zavarnának színárnyalatok.
Mellesleg egyetértünk vallásügyekben, a Judaizmuson kívül mindent meg kellene szüntetni.

morpho 2020.04.11. 18:06:36

@Grimbusz Makszimusz: Egyenlőre te állsz nyerésre az agitprop osztályról, a nap hülyéje címért, de húzzál bele cica, mer a kézcsókolgatós másik idióta bármikor villanthat valamit!

(Jó nyálasan, buzizva küldj el a picsába! Azért pluszpont jár!)

morpho 2020.04.11. 18:08:42

@Nekoashi2005: "farsangosdit játszik óvszerbe került ondósejtként"

Csak a szokásos O1G. Semmi extra.

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 18:09:19

@boborján20: próbálok veletek kommunikálni de nem tartotok ellenfélnek mert nem vagyok nincstelen proli....

morph on deer 2020.04.11. 18:16:56

@a nagy hohohorgász:
“ Hitel nélkül próbáljátok meg! Az nem megy?”

Figyelj már oda: orbánnak sem megy!
Csak éppen ő orosz meg kínai lóvékkal zsonglőrködik, meg a különféle kötvényeket nyomja.
Ha megnézed, ez mind jóval többe kerül, mint az IMF, de legalább lehet a mellkast döngetni, - én is, én is!- de attól az még mind “kölcsön”.

Amúgy a tipikus piramisjáték, avagy a “Ponzi scheme” - amikor egyik befektető pénzéből fizeted ki a másikat, és így tovább, miközben egyre csak nő a mínusz, - aztán megbuksz, és utánad a vízözön.

Ami mindezt megkülönbözteti az IMF hiteltől az az, hogy jóval többe kerül, viszont nem kell elszámolni azzal, hogy mire/kire költöd. Ami - valljuk be,- orbán esetében az egyetlen mérvadó szempont.

Aztán hogy te, mint állampolgár, ezen mennyit veszítesz, az a te problémád. Ráadásul vagy bevallod ezt magadnak, vagy nem, netán épp tagadod, - ez a világon semmin nem változtat.

De legalább a piripócsi szűzmária majd mist vigyáz tánk, nem úgy, mint Gyurcsány idején.
What a fucking difference, isn’t it?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.11. 18:19:48

@a nagy hohohorgász:
"Én inkább ingatlanra költök és kiadom"

AHAAAM! Most már vágom!!! Minden tiszteletem a fineszes ingatlannepperé!! 20 éves Nissan Micrából kiszállva macskaszőrös, kikönyökölt barna köttöttpulcsiban érkezni az áralkuhoz az évszázad trükkje!! Legjobb benne amikor a paraszt azt hiszi, hogy "na, most jól átbaszom a biboldóját", pedig fizeti a tanulópénzt, mint az egyszeri scientológus, aki kikotyogta az auditon, hogy nem díjugratni jár zárás után a lovardába.

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 18:20:07

@morph on deer: a szovegkornyezetet is idezd. Ne legyél m. Cecília.

eszti..... 2020.04.11. 18:21:42

@a nagy hohohorgász:

csak szólok.. akkor sem tartanánk ellenfélnek, ha nincstelen proli lennél. ....

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 18:23:19

@R.V.J.: figyelj nekem a bibsi mondja hogy selfmarketing... Erre én mondom hogy kell vagy sem. Erre ő persze hogy kell. Te meg le vagy szarva. Tudod a tudás érték... Dehogy tudod...

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 18:24:49

@eszti.....: vigyázz magadra terpEszti. Mert más nem fog.

eszti..... 2020.04.11. 18:26:27

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

talán a népességnövekedésbe be kellene számolni a kamunickkeket is. akkor sokkal jobb lenne az arány..

morph on deer 2020.04.11. 18:26:29

@a nagy hohohorgász:
“ ha rám néznél azt hinnéd ugyanolyan proli vagyok mint te.... De nem”
:)!!!
Most te azt mondod, hogy esetleg prolibb is lehetsz?
Csak mert ez ugyanolyan opció, ezt gondolom tudod! :)

morph on deer 2020.04.11. 18:27:34

@eszti.....:
“ be kellene számolni a kamunickkeket ”
:DDD)))!!!
Hatalmas!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 18:28:05

@a nagy hohohorgász: na ott a pont jó morp nél hogy Viki is hitelből meg eu-s pénzből nyomja

6.Lenin 2020.04.11. 18:28:26

@morph on deer:

"Aztán hogy te, mint állampolgár, ezen mennyit veszítesz, az a te problémád."

Biztos, hogy veszít? És, ha az IMF pont olyasmit kér cserébe, ami az állampolgárnak eleve veszteség, mondjuk leépítésként kirúgják, aztán még fizetnie is kell érte a kamatokat. De közben a kormány meg elveszti a függetlenségét, mert egy külső feladatot kénytelen végrehajtani, amibe bele is bukhat.

Mit is veszített eddig Mo, hogy nem kell IMF hitel?

eszti..... 2020.04.11. 18:29:11

@a nagy hohohorgász:

mi van, kicsi? fenyegetőzünk??? ))))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 18:29:46

@eszti.....: Az biztos mert azok osztódással szaporodnak!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 18:34:59

@6.Lenin: Amúgy meg sokkal jobb ha Putyin szorongatja a golyóinkat nem?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.11. 18:36:21

@a nagy hohohorgász:
"figyelj nekem a bibsi mondja hogy selfmarketing... Erre én mondom hogy kell vagy sem. Erre ő persze hogy kell."

Neked ezután mindent elhiszek, még az annak ellekezőjét is!!!
2009-ben szegény apukám bevásárolt 3 bedőlthiteles panellakást Újbudán, de a bérlőkkel azóta is csak a bajvan. Segítesz? Írok privátba!

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 18:40:46

@R.V.J.: nem segítek mert nem vagy őszinte. Rettegjetek tovább és fogjátok Orbánra. Ja és vegyetek fel jó sok hitelt és képzeljétek úgy hogy az a tiétek. Agyament brigád.

Nekoashi2005 2020.04.11. 18:55:44

Ez a fotó a csutiról pontosan megmutatja, hogy mennyire kisszerű ripacs!

Folyamatosan katonai szlenget használ, seregeit csatába vezető hadvezérnek képzeli magát, de nagyjából leragadt a napóleoni háborúk idejében.... Nagyjából ennél a jelenetnél:

hu.wikipedia.org/wiki/Egyiptomi_hadj%C3%A1rat#/media/F%C3%A1jl:Antoine-Jean_Gros_-_Bonaparte_visitant_les_pestif%C3%A9r%C3%A9s_de_Jaffa.jpg

Csak azóta kicsit fejlődött a hadtudomány és a haditechnika, és a huzagolt csövű fegyverek megjelenésével könnyedén le lehetett szedni a vezéreket...

Egyszer olvastam valahol, hogy egy tábornokról akkor lehet tudni hogy inkompetens, hogy elvesztette a befolyását a csata menetére, ha beáll egy szakaszt vezetni, vagy löveget irányozni. Ez lehet hogy bátor tett, de nem ez a dolga! Irányítania kell és fontos döntéseket hozni.

Hogy egy másik történelmi példát hozzak!

Dwight D. Eisenhower írt egy levelet, amit a partraszállás kudarca esetén kellett felbontani. A tábornok ebben így fogalmaz: “A Cherbourg-Havre térségében végrehajtott partraszállás sikertelen volt, ezért visszarendeltem csapatainkat. A támadásról szóló döntésemet a rendelkezésemre álló legpontosabb információk alapján hoztam. A légi és a földi egységek, illetve a haditengerészet katonái a legnagyobb bátorsággal és odaadással tették a dolgukat. Ha bármilyen hiba vagy felelősség felmerül az akcióval kapcsolatban, akkor az egyedül az enyém”.

Ő hozta meg a végső döntéseket, hol és mikor támadjanak, mekkora erővel, milyen felszereléssel stb. A felkészülés során sorban látogatta az egységeket, de a csatába már nem ment, hogy ellenőrizze, hogyan harcolnak!

Nem kente a felelősséget az esetleges kudarc miatt a britekre, a kanadaiakra, az időjárásra, Karácsonyra stb....

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 18:58:50

A járványügyi hatóság ellenőrzést tartott a Pesti úti idősotthonban (Origo - bf)
A kormányhivatal dolgozói újabb védőeszközöket, sebészi maszkot és fertőtlenítőszereket is vittek a helyszínre.

No akkor tessék mondani, hogy mi is az a járványügyi hatóság, mi a dolga, feladata? Meg aztán miért is vittek védőeszközöket, sebészi ,maszkokat, fertőtlenítószert, ha azt a fenntartó önkormányzatnak kell biztosítani? Vagy talán mégsem annak kell, hanem a járványügyi hatóságnak? Hiszen ők járatosak a járványok egészségügyi kezelésében, ők értenek ahhoz, hogy adott esetben milyen maszkra, fertőtlenítőre van szükség, nem a polgármesterek.

Lehet, hogy időközben elolvasták a vonatkozó rendeletet, ami leírja, hogy mi a dolguk?

morph on deer 2020.04.11. 19:04:59

@R.V.J.:
“ Mellesleg egyetértünk ”

Majdnem. Nálam ugyan nincs kivétel, de a többi stimmel!
:)
Amúgy most éppen egy LG The Frame tévém van, de az idén még csak a galéria funkcióját használtam. Jópofa poén, hogy van egy 55 collos kép a falon, amelyik ha akarom Matisse, ha akarom Mondrian, stb.
Na ez a tévé nálunk.
Én teljesen immunis vagyok, a nejem néz ezt azt online, de én hálistennek azt sem tudom, hogy ki kicsoda a mai médiavilágban. Annál is inkább, mert többnyire mindenki ugyanúgy néz ki: ugyanaz a sebész, ugyanaz a kacsaszáj a fején, ugyanaz a felpuffasztott járomcsont, és még a fejükben is kábé ugyanaz van.
Én meg olvasok inkább, ha nem itt unatkozom éppen.

Ja. Ezzel jár, ha válogatós az ember, miután már látott ezt-azt.
De neked ehhez még van vagy ötven éved, szóval csak türelem és kitartás kell! :)))

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.11. 19:06:53

@a nagy hohohorgász: "...próbálok veletek kommunikálni de nem tartotok ellenfélnek mert nem vagyok nincstelen proli...."

Táncsak nem egy nemzeti gázszerelő vagy te is? ;D

Bár akkor nem is szarnád a gyöpet órabérben, úgyhogy kár nagyzolni.

morph on deer 2020.04.11. 19:08:25

@R.V.J.:
“ macskaszőrös, kikönyökölt barna köttöttpulcsiban”

Love Ya! A macskáké a jövő, csak még sokan nem látják át!
:)))

boborján20 2020.04.11. 19:09:23

@a nagy hohohorgász: nigger, igazad van. csak azé nem válaszolok neked, me a hatos mazdámra 19colos gumit keresek.

na mi van fityeszfarhátzabálóproli, meséjj!:)))

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 19:11:20

@Sir Bates dö Hól: ha te olyan kurva nagy császár voltál a 90es években akkor miért kellett kitantorognod és mi a szakmad? Hm?

morph on deer 2020.04.11. 19:11:51

@a nagy hohohorgász:
“ a szovegkornyezetet is idezd”

De nem az a lényeg!
Amúgy semmi olyasmit nem mondtam, ami önmagában nem állna meg a lábán, nézz utána!
:)

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 19:12:28

@boborján20: minőségi kajára költők te paraszt

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 19:12:51

@Nekoashi2005: bocsi régen láttam leírva!szóval az amit írtál!

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 19:13:21

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: tudom én azt;-)...

@a nagy hohohorgász: ez nem önállóság, ez csupán az anyagi tartalék mértéke;-)...

@alöksz róz: ha majd adtak neki, s nem változik, akkor lesz helyes a Mirr-Murr egyenlete;-)...

S igen, a momentum ugyanolyan érdekvezérelt, mint a fidesz; fekete-győr nem tudta meghatározni magát/magukat, csupán akkor, ha azzal indított, hogy "nem olyan, mint..."... erre ki kíváncsi... ideológiai nélkül nincs érték csak érdek...

@boborján20: orbán beöltözött gletteléshez;-)))

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 19:15:30

@a nagy hohohorgász: a fidesz is abból tette;-)... ez megint lózung és bullshit;-)...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 19:18:36

@Sir Bates dö Hól: ez az önállóság tényleg anyagi kérdés.
Ha meg baj van akkor anyúúú vagy szervusz kedves bátyám de rég láttalak hogy vagy?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 19:20:39

@Sir Bates dö Hól: dehoooogy!ők a piacról finanszírozzák!
Jobb fideszes szerint a kötvény az meg nem is hitel!

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 19:22:28

@a nagy hohohorgász: nem, te kispolgár vagy... azért az jóval cikibb;-DDDDDDDD...

boborján20 2020.04.11. 19:25:48

@a nagy hohohorgász: mire? ürgepörire, vagy denevérpörire?:))

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 19:26:26

@a nagy hohohorgász: ;-)))) a tudás;-)... mondom, rendpárti kispolgári vagy, ezért szavazol mindig a tőkére;-)...

rallus 2020.04.11. 19:28:32

Eközben: "..A járványügyi hatóság emberei a korábban előírt járványügyi utasítások és a fenntartó számára előírt intézkedések végrehajtásának ellenőrzését kezdték meg a mai nap, helyszíni ellenőrzéssel, és a dokumentációk begyűjtésével. .."
Csak remélni tudom, hogy erre is elő tud húzni Karácsony egy facebok bejegyzést, amiben keményebb munkára utasítja a WHO vezetését!

a nagy hohohorgász 2020.04.11. 19:28:59

@Sir Bates dö Hól: szeretne minden kispolgár ilyen lenni

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 19:34:52

@a nagy hohohorgász: menjél te!;-)...

tudod, hogy mi a szakmám;-)... büfé-ruhatár... s nem csak a 90-es években;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 19:39:19

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: vagy, mint most: a piac az fontos, a cégeket mentjük csak, nem az embereket... a veszteségeket kommunizáljuk, a nyereséget privatizáljuk;-)... nincs ezzel a gondolkodással gondom, ha bevallják, de mindig sumákolnak, képmutatás az egész;-)...

boborján20 2020.04.11. 19:39:45

@Sir Bates dö Hól: mi van veled te bölcsész? má a glettelést is kitanultad?

nálunk nerisztánban nem szeretjük, az ilyen mozgékony, tanulékony, deviáns alakokat, mint amilyen te is vagy:)

zenével, hogy állsz bozgor? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=mBqNKW5ZDDg&list=RDmBqNKW5ZDDg&start_radio=1

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 19:41:44

@a nagy hohohorgász: most semmit... van még vagy három évre való tartalékok, ha lecsúsznék hispániába, akkor talán négy és fél évre való...

kedvellek, de anyádat sértegesd;-)...

boborján20 2020.04.11. 19:41:59

@rallus: baszod, te mé nem baszod meg a macskádat?

szerintem arra felkapnák a népek a fejüket, me csak itt égeted magad hónapok óta!:)))

morph on deer 2020.04.11. 19:44:04

@6.Lenin:
“ De közben a kormány meg elveszti a függetlenségét, mert egy külső feladatot kénytelen végrehajtani, amibe bele is bukhat.”

Mit is veszíthet el?
A lehetőséget, hogy ellenőrizetlenül támogassa a pártját meg a kiccsaládot?

Mert mi másban is gátolt minket az IMF?

Egyébként igen, az állampolgár fizeti, mert az ő általa befizetett adót pancsolja szerteszét ez a mi drága jó nemzetvezetőnk.

Amúgy, ha belegondolsz, az IMF feltételei egytől egyig racionálisak voltak, csak éppen egyik sem volt népszerű!
Azaz: a populizmus nem szempont.

Ehelyett most látszattevékenységek és színtiszta kamuk - lásd tizenharmadik havi lófasz, - színesítik a hétköznapokat, és bár semmi érdemi nem történik, de azt legalább mind nemzetthy csomagolásban kapjuk a pofánkba...

Ne viccelj Aljosa. Mindketten tudjuk, hogy miről van szó, csak éppen mást gondolunk róla.
Azaz: szerinted ez így helyes, vagy legalább is elfogadható, szerintem pedig ugyanaz csalás, árulás, nemzetellenes cselekedet, stb.

És akkor mi is van?
Ugyan már...

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 19:45:45

@a nagy hohohorgász: mert több van a számládon egy tíz millával? pontosan ez mutatja, hogy sóvárgó kispolgári vagy, s az egyéni szabadságot sem érted;-)... vagyoni osztály vagy nem társadalmi réteg... s veletek polgári társadalmat;-DDDDDDDD....

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 19:47:51

@boborján20: a modorodnál csak a zenei ízlésed támadhatóbb;-)..

mgdé 2020.04.11. 19:48:18

@R.V.J.:

Ejnye! De hát Mao elvtárs nem ezt mondta, hanem azt, hogy: Tessék, itt egy virágcsokor!

Meg persze azt is mondta - hisz ember volt, de még milyen!, hibázhatott ő is -, vesszenek a verebek!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 19:49:21

@Sir Bates dö Hól: jaaj máár ne legyél már te is fideszes!meg millióid vannak a bankba!

boborján20 2020.04.11. 19:49:24

@rallus: baszod, te mé nem baszod meg a macskádat?

szerintem arra felkapnák a népek a fejüket, me csak itt égeted magad hónapok óta!:)))

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 19:49:26

@a nagy hohohorgász: vagy csak ismerek pár kifejezést bulangiu;-)...

rallus 2020.04.11. 19:51:26

@boborján20: Nem sokat fejlődtél taga korod óta.....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 19:52:32

@a nagy hohohorgász: azért egy 5-6 órán keresztül milyen jól játszottad a szerepedet! Kitartó voltál gratula!

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 19:52:57

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: írtam, ragad hozzám a pénz;-)... pedig én valóban egy szál ruhában léptem.... s még a nyelvet sem beszéltem, azt látod... na, ez tudás;-)...

boborján20 2020.04.11. 19:53:26

@Sir Bates dö Hól: ha most olyan lennék, mint te, akkor szétszednélek.

de én én vagyok, ezé eszt küldöm neked retek!:)))

www.youtube.com/watch?v=6Dnv5L59eSo

boborján20 2020.04.11. 19:57:31

@Sir Bates dö Hól:
"kedvellek, de anyádat sértegesd;-)..."

nigger, nekem ilyet miért nem írtál az elmúlt 10 évben?

na zene, me én igen:)))

www.youtube.com/watch?v=Fum3g86zUPc&list=RDSCKcULlEydo&index=1

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.11. 20:00:46

EZ MÁR NEM A POLITIKÁRÓL SZÓL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KARÁCSONY GERGELLYEL A FŐVÁROS EZT A HARCOT ELVESZÍTETTE A VÍRUSSAL SZEMBEN !!!!!!!!!!!!!

LEHET SZÉPÍTENI, DE EZ MÁR RÉG NEM A POLITIKÁRÓL SZÓL, HANEM EMBERÉLETEKRŐL !!!!!!!!!!!!!!!!

"7 halott. Már ennyien haltak meg a Pesti úti idősotthonban. Hiába magyarázza Karácsony Gergely, hogy erről ő nem tehet, de a fenntartó bizony a főváros, tehát ez a 7 halott az ő felelőssége! Nem akármilyen felelőssége, ugyanis az otthonban mulasztás, súlyos mulasztások sorozata történt! Az orvos pl. be sem járt az otthonba. A rühösségről nem is beszélve.

Kezdődött a

a BKK járatok ritkításával. Tömve voltak a buszok, metrók, villamosok. Be is robbant a járvány Budapesten, amire az idősotthon adja a bizonyítékot. Több mint 150 fertőzött egyetlen (!) idősotthonban.
a mérgező fertőtlenítők használatával, amit fővárosszerte alkalmaztak. A Greenpeace is tiltakozott a mérgező anyagok használata ellen!
Pesti úti idősotthonnal. Egyelőre 7 halott, és több mint 150 fertőzött a súlyos mulasztások miatt.
És mi jön még? Minden egyes nap, minden egyes óra, minden egyes perc, amit Karácsony Gergely a főpolgármesteri székben eltölt, egyenlő a budapestiek legyilkolásával! Kemény szavak? Akkor nézzék meg az eddigi “eredményeket”! Meddig hagyjuk ezt az őrületet?"

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6.Lenin 2020.04.11. 20:01:22

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ha arra gondolsz, hogy az IMF hatására került a mo-i ellenzék a helyére, a pöcegödörbe, akkor igazad van. A helyükre tették őket. Tovább már nem is volt rájuk szükség (az IMF-re).
Néha véletlenül (?) írsz jókat is.

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 20:01:29

@boborján20: most emlegessem anyádat?;-)... mert az maradt ki;-)...

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.11. 20:02:11

KOCSIS MÁTÉ A FÖLDBE DÖNGÖLTE KARÁCSONY GERGELYT !!!!!!!!!!!!!!!!

FELELŐSSÉGHÁRÍTÁS, DÖNTÉSKÉPTELENSÉG, BEFOLYÁSOLHATÓSÁG ÉS IDÉTLEN VIGYOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EZEK A KARÁCSONYI VEZETÉS TÜNETEI !!!!!!!!!!!!!

"Egészen ízléstelen, ahogy a főpolgármester menekül az egyenes kiállás és a felelősség elől. Az is egészen ízléstelen, ahogyan a balliberális média napok óta szerecsen-mosdatja. Hiába zsonglőrködnek a szavakkal, hiába törik komplett szerkesztőségek a fejüket hangzatos címeken, amik elkenik Karácsony felelősségét, attól a tény még tény marad: ha egy intézménynek az önkormányzat a fenntartója, akkor az ott történtekért az önkormányzat a felelős. Ez esetben a fővárosi. Ilyen egyszerű. Ez az a felelősség, amit Karácsony Gergely nagyon szeretett volna tavaly megkapni, és meg is kapott a budapestiektől. Hát, tessék vállalni, főpolgármester úr! Nemcsak akkor kell főpolgármesternek lenni, amikor kinevezésekről lehet dönteni, vagy amikor Gyurcsány embereinek milliós szerződéseit lehet aláírni, vagy amikor Soros utal egymillió eurót, hanem akkor is főpolgármesternek kell lenni, amikor idősek fertőződnek meg egy FŐVÁROSI FENNTARTÁSÚ otthonban! A Pesti úti idősekhez a fővárosi vezetők közül a lábát se tette be senki hetekig. Elsőként azt is a tiszti főorvos tette meg, és azonnali intézkedésekre kötelezte a fővárosi önkormányzatot, miközben a kormányhivatal védőfelszereléseket adott. De a döbbenetes mégis csak az, hogy a főpolgármester még mindig nem cselekszik, hanem interjúkat ad arról, hogy már megint nem tehet semmiről.

Főpolgármester úr! Ez most nem a Lackner-ügy, akit elég volt nem felismerni, és nem a zuglói parkolási mutyi, amit elég volt agyonhallgatni, majd elfelejtik. Itt emberéletekről van szó, főpolgármester úr, kezdjen már el dolgozni, és hagyja abba a másra mutogatást! Ne arról beszéljen, hogy ön szerint ki mit nem csinált, hanem arról, hogy ön, akinek a dolga, mit tett! Kérem!"
mindenszo.hu/kocsis-mate-a-foldbe-dongolte-karacsony-gergely/

BÖRTÖNT NEKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eszti..... 2020.04.11. 20:02:48

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

nem tudom, kiféle-miféle. azt viszont látom, hogy mindig a 2 misit emlegeti. gondolom, nagy újdonság neki, ha mindig ezzel foglalkozik.
egy netes fórumon!!!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 20:04:01

@Hova fogják elásni KariGerit?!: Na ez a nicked már hiányzott mint egy falat kenyér!
Nem baj legalább színesíted a palettát!
A fos szín is egy szín!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.11. 20:04:02

KARÁCSONY BUDAPESTJE !!!!!!!!!

ÚJABB FŐVÁROSI FENNTARTÁSÚ IDŐSOTTHONBAN BUKKANT FEL A VÍRUS, ITT HATVANAN FERTŐZŐDTEK MEG A 94-BŐL !!!!!!!

A BUDAPESTI RÓZSA UTCAI OTTHON 94 LAKÓJÁBÓL 60 IDŐS EMBERNEK LETT POZITÍV A KORONAVÍRUS-TESZTJE !!!!!!!

"Karácsony Gergely főpolgármester szokás szerint a kormányt vádolja késlekedéssel és találgat, hogy hogyan jutott be a fertőzés az otthonba."
mindenszo.hu/karacsony-budapestje-ujabb-fovarosi-fenntartasu-idosotthonban-bukkant-fel-a-virus-itt-hatvanan-fertozodtek-meg-a-94-bol/

MEDDIG HAGYJÁK MÉG EZT A PESTIEK ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

boborján20 2020.04.11. 20:04:30

@rallus: és te mennyit fejlődtél?

sehol egy kritikai komment. csak az ostoba dagattgeci ajnározás.

pedig belőled többet vártam, mert te egy kicsit okosabbnak tűntél, mint az átlag faszszopó
rohadék fityeszjobbágy:)

zenét szereted nyugger? nesze!:))

www.youtube.com/watch?v=UJdfC4LoKl4

Nekoashi2005 2020.04.11. 20:06:23

@6.Lenin:
Mond egy alkalmat, amikor a csuti törpenapóleon elismerte hogy hibázott....

eszti..... 2020.04.11. 20:06:31

@Hova fogják elásni KariGerit?!:

kocsis máténak, vagy karácsony gergelynek?
legyen már annyi eszed, hogy egyértelművé teszed az utolsó kijelentést, mert valamelyik funkcionális analfabéta feljelent. tudhatod magadról, csak az első és az utolsó mondatot olvassátok el.
szívesen! :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 20:07:17

@6.Lenin: ja meg Bajnai segített még az országon.
Viki meg már beleült a készbe szokása szerint.

boborján20 2020.04.11. 20:08:41

@Sir Bates dö Hól: cigány, te valahogy zsigerből tolod a tutit, a kurvaanyádat!:)))

zenével, hogy állsz, te mindenhol csak idegen?:)))

www.youtube.com/watch?v=h41YqUFMZ_I

Nekoashi2005 2020.04.11. 20:09:04

@Hova fogják elásni KariGerit?!:
"MEDDIG HAGYJÁK MÉG EZT A PESTIEK ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "

Ha nem lennének mozgáskorlátozások, talán már meg is rohamozták volna a Karmelita kolostort...

6.Lenin 2020.04.11. 20:11:16

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

bocs, hogy azt hittem , hogy néha értelmes dolgokat is írsz. Bajnai, mint zseni.

Nekoashi2005 2020.04.11. 20:16:54

@6.Lenin:
Nem zseni, csak nagyon okos ember!

"A 2011-es szemeszterben az Egyesült Államokban, a Columbia, valamint a Johns Hopkins Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Iskolájában vendégprofesszorként oktat, de bekapcsolódik a Transzatlanti Kapcsolatok Központja munkájába is."

A Columbia és a Johns Hopkins a világ tíz legjobb egyeteme között van... Mondjuk a ti szemetekben nem számít, mert egyik sem fociakadémia!

boborján20 2020.04.11. 20:19:28

@6.Lenin: öreg, a te létezésed egy kibaszott nagy bulsit.

akkor miről pofázol szarházi? zenét szereted te pokolfajzat? nesze a kurvaanyádat!:)))

lehet, hogy votmá, de akkor is jó!

www.youtube.com/watch?v=VcGruMAIzRs&list=RDVcGruMAIzRs&index=1

6.Lenin 2020.04.11. 20:20:18

@Nekoashi2005:

Köcsög, nyugaton így fizetik ki a gazembereket, akik kiárusítják a hazájukat.

Az a zseni 2012 elején meg bukott, mint egy falusi klozetajtó.

Nekoashi2005 2020.04.11. 20:22:26

@6.Lenin:
"Köcsög, nyugaton így fizetik ki a gazembereket, akik kiárusítják a hazájukat."

Na mi van, ahogy meghallod a neked "kellemetlen" igazságot, felülkerekednek a munkásőr gének?

eszti..... 2020.04.11. 20:23:36

@a nagy hohohorgász:

ezt csak a miheztartás végett:

"vigyázz magadra terpEszti. Mert más nem fog." - régi motorosként roppantul bosszantana, ha bárki is meg akarna védeni. először őt küldeném a fenébe, aztán eljátszadoznék veled kicsit. hidd el, eléggé kreatív vagyok.
olyankor /ápr.11 van/... a kultura ugy hull le rólam, mint ruha másról a boldog szerelemben...

6.Lenin 2020.04.11. 20:26:43

@boborján20:

Olvastam, hogy a pecás szeretett volna itt valami értelmes párbeszéd félét, írtam neki, hogy reménytelen, gyogyósokkal. Be is jött.
Megjelentetek, mint a gyogyósok asszonykórusa, és szétbasztatok mindent, a szokásotok szerint. Ti csak erre vagytok képesek.

eszti..... 2020.04.11. 20:31:10

@6.Lenin:

ugyan'má öreg!
én akkor léptem ki, mikor elkezdtetek beszélgetni. és akkor léptem vissza, mikor taga megjött. 150 komment. ennyit mutatott a blog.hu radar.
vagyis 150 kommenten át beszélgettetek, amit nagyon jó volt olvasni.
végre eszmecsere zajlott.
da ne mond azt, hogy mindent szétbasztak/tunk. mert volt idő beszélgetnetek.

6.Lenin 2020.04.11. 20:32:49

@Nekoashi2005:

Nekem miért lenne kellemetlen mások hülyesége?
Hány ballib gazember volt nyugati bankokban 1-2 évig vécés néni menager az elmúlt 30 évben, miután leváltották?
Vagy oktattak nyugati bukott politikusok jó pénzekét neves egyetemeken?
Ott így fizetik a hazaárulást.

eszti..... 2020.04.11. 20:35:06

@boborján20:

egy kicsit kevesebb zenével és szarházizással élhetőbb lenne a blog. vegyél kicsit vissza! )
ne várd meg, míg Sír elkezdi emlegetni a csavarlazítót.

6.Lenin 2020.04.11. 20:36:03

@eszti.....:

És azóta mi megy? Pont ezt írtam én is. Vezényszóra jön a gyogyós kórus, nekiestek a pecásnak. A főgyogyós vezénylete alatt.

Nekoashi2005 2020.04.11. 20:39:02

@6.Lenin:
"Nekem miért lenne kellemetlen mások hülyesége?
Hány ballib gazember volt nyugati bankokban 1-2 évig vécés néni menager az elmúlt 30 évben, miután leváltották?
Vagy oktattak nyugati bukott politikusok jó pénzekét neves egyetemeken?
Ott így fizetik a hazaárulást. "

Nagyobb a baj a fejedben, mint gondoltam... Vagy túl sokat piálsz - akkor csökkentsd az adagodat- vagy már régen ittál, akkor meg dobj le vagy fél litert - gondolom ilyen elmeállapotnál ennyi tömény a beugró - hátha segít!

Az megvan, hogy a csuti dicsérte a Bajnai-kormányt?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 20:41:41

@6.Lenin: gazdád is elismerte Medgyessy is kapott tőlük kitüntetést....mi kell még...?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 20:42:43

@6.Lenin: pecás csak egy szerepet játszott mert ma ilyen napja van!

6.Lenin 2020.04.11. 20:43:13

@eszti.....:

Hmm! Nem vetted még észre, hogy ezek a gyogyósok pont sirnek akarnak megfelelni?
Már régen ez megy ezen a blogon. Mikkor kezdene valami kialakulni, megjelennek.

boborján20 2020.04.11. 20:44:49

@6.Lenin: hallod haver, neked má az se mond semmit, hogy hülye vagy, mint a segg!:))