B1 blogcsalád



Fényképen, ahogy a hadsereg teherautókonvojjal szállítja el a holttesteket az olaszországi Bergamóból

2020. március 19. - nickgrabowszki

Mert nem győzik a helyi krematóriumok. berg.jpg

Csak emlékeztetőül: a kormánypropaganda hírhedt megmondóembere, Bencsik András még a múlt héten is azt írta

  • nem a koronavírus jelenti az igazi fenyegetést,
  • és valójában nincs is semmiféle járvány.

Csak valamiféle médiaösszeesküvés van:

Rohadt nagy járvány. Legalábbis ami a médiában végigszaladt. Mintha egy világméretű kísérletet futtattak volna le, amely révén azt akarták kideríteni, hogy megfelelően kiépített propagandával el lehet-e hitetni az emberekkel egy rettenetes világjárvány fenyegetését úgy, hogy

a valóságban nincs semmiféle járvány,

annak halvány nyoma sem? A válasz: igen. Ma a világmédia bárkivel bármit el tud hitetni, semmit sem számít a valóság, semmit sem ér a józan ész. A koronavírus-kampány valójában egy háború volt a józan ész ellen, és ebben a háborúban a józan ész vereséget szenvedett. 

Hát, most itt egy "halvány nyom". Valamint igazán kár, hogy a járvány nemlétezéséről nem tudnak Olaszországban, ahol elérte a 3 ezret a halálos áldozatok száma, és csak szerdán közel 500-an haltak bele a nem valódi fenyegetésbe.

(Kép forrása)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6015536050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK29 2020.03.19. 15:53:02

Az, hogy a hazai ellenzékre még szavaz bárki, hogy Fletó csicskásainak 10 %-a lehet, hogy a b1 firkászai még nem ülnek, maga igazolja Bencsik szavait: "semmit sem számít a valóság, semmit sem ér a józan ész"

morpho 2020.03.19. 16:08:17

@FCUK29: Te elmeroggyant vagy ugye? Nem látod a képet? Hogy jön ide az ellenzék? Majd amikor a rokonodat viszik dobozban egy teherautóval, akkor is ezt fogod írni? Szerencsétlen ember.

Lehet, hogy Bencsik kivételesen tévedett...

havrilla 2020.03.19. 16:10:29

Hazug cikk, hazug firkász és gazember szarházi ellenzéki gyűlölők.

havrilla 2020.03.19. 16:11:17

@morpho:
Bencsik nem írt ilyet.
Elmeroggyant az te vagy.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.19. 16:19:12

forrás: noname twitter
aztán a gradlopwky meg leszen lepődve mikor rémhír terjesztésért lecsukják

Grimbusz Makszimusz 2020.03.19. 16:28:27

Höhö! Ez jó! Twitteres "forrás" -ú kép mezei teherautókról, amik tele vannak hullákkal, a poszter szerint!
Nálunk eddig egy halott van, tehát ez így ebben a formában rémhírterjesztés és közveszéllyel riogatás! Grabó te a sitten foksz kikötni, amit ugyan megérdemelsz, de mi posztok nélkül maradunk!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.19. 16:31:55

@Grimbusz Makszimusz: képes voltál elémhöhözni
mocsadék feljelentelek szóbitorlásért

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.19. 16:35:44

amúgy a poszt törölhető, valószínűleg élelmiszert és orvosi eszközöket vittek be a karanténba

Muhammad Balfas 2020.03.19. 16:39:34

Az über fejlett, über progresszív svédek a mai napig nem veszik igazán komolyan a járványt..

Grimbusz Makszimusz 2020.03.19. 16:39:55

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Bocs visszaadom, itt van -höhö.-....kaparjad le oszt vigyed! Höhö! ...izé...már megint...na mindegy.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.19. 16:46:30

Basszus Grabovszky a kis herceg csak itt nem elefánt van a kígyóban, hanem hulla a teherautóban, mondjuk egyik sem látszik, de ez benne a jó!

morpho 2020.03.19. 17:09:46

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Meg a Sky News is megy a rács mögé te idióta!
news.sky.com/story/coronavirus-italian-army-called-in-to-carry-away-corpses-as-citys-crematorium-is-overwhelmed-11959994?dcmp=snt-sf-twitter

Tényleg, hányszor van kint a koronavírus az index címoldalán? Hol tart most a ballib rémhírterjesztés? Te mindig naprakész vagy.

6.Lenin 2020.03.19. 17:26:19

@morpho:

Látom nem esett le a cikk valódi, lényeges része. Itt nem a járvány a fő lényeg, hiszen a végén meg is jegyzi, ha olvastad egyáltalán cikket...

"Példának hozta, hogy a mostani influenzaszezonban csak az Egyesült Államokban 20 ezren haltak meg, míg a koronavírus áldozatainak száma az USA-ban 1 volt. Egy."

Most is alig több talán 100-nál. Hol van ez még a 20 ezerhez?

Természetesen nem szabadna komolytalannak nyilvánítani a jelenlegi helyzetet sem, de nem a médiának kellene irányítani, hanem a szakembereknek, ez volt inkább AKKOR a cikk lényege, nem az, amit MOST sugallni szeretne a poszt, vagy te.

2020.03.19. 17:54:13

Reménykedtem, hogy ha már, Orbán tegnapi bejelentésének tartalmát elvből nem hozták itt le, legalább a legújabb Tiborccal kapcsolatos hír itt is téma lesz, és leírják, hogy a Gyurcsány meg a Jakab kétszer annyit, mint ez a kiskölyök ...!
444.hu/2020/03/19/ket-uj-lelegeztetogep-arat-adomanyozta-tiborcz-istvan-az-uzsokinak

eszti..... 2020.03.19. 18:00:31

@morpho:

Az olaszok nem vették komolyan a járványügyi intézkedéseket. Vígan jártak síelni, bulizni az iskolabezárások után. Ez lett a vége.

Várom, mikor jelentik fel a Sky News -t a szorgos "kollégák".....

Grimbusz Makszimusz 2020.03.19. 18:04:30

@morpho: Persze buzi, mindent értünk mi, itt nincsenek hullák,de kell a pánik a libsiknek és emiatt a a hír az olasz hullák!

eszti..... 2020.03.19. 18:10:32

@Grimbusz Makszimusz:

A képek pont azért fontosak, hogy észhez térítsék az embereket. Maradjanak otthon, ne csoportosuljanak, vegyék komolyan a vészhelyzetet.
A járvány nem játék!

Ellenzéki szavazó 2020.03.19. 18:35:36

@eszti.....: "Az olaszok nem vették komolyan a járványügyi intézkedéseket. Vígan jártak síelni, bulizni az iskolabezárások után. Ez lett a vége."

Ez némileg igazságtalan az olaszokkal szemben; igazság szerint a folyamatok lényegében mindenhol Európában arrafelé tendálnak, ahol most ők vannak (sőt, a járványcsúcsot még ők sem érték el)

Az emberek egy része magától máshol sem [elég] fegyelmezett (különösen a gyerekek, fiatalok nem), lásd mondjuk nálunk is az egyszeri szóvivő "kifakadását":
"A szóvivő hangsúlyozta, még a veszélyeztetett korcsoportban lévők közül is sokan úgy döntenek, hogy elhagyják otthonaikat, pedig most nagyon fontos lenne, hogy betartsák az ajánlásokat, illetve intézkedéseket, és maradjanak otthon.

Még mindig többen vannak az utcán ahhoz képest, mint ahány embernek lennie kellene - értékelt, hozzátéve, sokan nem értették meg azt sem, hogy a gyerekeknek is otthon kell maradniuk. Mindenki maradjon otthon!"
www.kormany.hu/hu/miniszterelnoki-kabinetiroda/hirek/otthon-kell-maradni

Ahol igazán rossz a helyzet, mint Spanyolországban és Olaszországban, ott ezért van szükség kikényszerített kijárási tilalomra; de ez lényegében az utolsó mentsvár, ennél többet nem igazán lehet megtenni, és ezzel is csak annyit tudtak elérni, hogy a naponta megfertőzöttek száma lassuló ütemben nő (+13%/nap); de ez még így is az egészségügy túlterhelődését fokozza (kapacitásból nem lesz napi 13%-kal több, sőt a kapacitás a megbetegedett, elhalálozott orvosok miatt csökkenni fog).

Nekoashi2005 2020.03.19. 18:36:55

Gulyás Gergely szerint a 65 éven aluliak nyugodtan megfertőzhetik egymást.

"Azt is látjuk és tudjuk mondani, hogy valójában mi, akik itt a teremben jelen vagyunk, még ha a hölgyek kortalanok is, nyugodtan összevissza fertőzhetjük egymást, abból legfeljebb egy kellemetlen influenza tünetei következnek, ha valaki nem beteg egyébként" - közölte Gulyás Gergely a heti rendes kormányzati sajtótájékoztatón egybegyűlt újságírókkal"

Mert az ugyan igaz, hogy a 65 éven felüliek kiemelten veszélyeztetettek, sokkal nagyobb arányban okoz náluk súlyos tüneteket a betegség, mint a fiatalabbaknak. Ez azonbanmég véletlenül se jelenti azt, hogy a 65 éven aluliakra nem veszélyes a betegség.Sőt! Az amerikai Járványügyi Központ szerdán publikált tanulmánya szerint az Egyesült Államokban elsőként regisztrált 2449 fertőzöttnek a 31 százaléka volt 65 éven felüli, tehát 69 százalékuk ennél fiatalabb volt, 28 százalékuk a 20-44 éves korcsoportból került ki. A kórházi ápolásra szorulók 38 százaléka 20-54 éves, az ott intenzív gondozásra szoruló 121 betegnek csaknem a fele 65 éven aluli.

És ugyan a halálozási ráta is 65 éves kor felett ugrik meg, de Kínában 14 éves volt a legfiatalabb áldozat, arról nem is beszélve, hogy a betegség még egészséges fiataloknak is maradandó károsodást okozhat. A covid-19 súlyos, kétoldali tüdőgyulladást okozhat, az meg nem tréfadolog. Ahogy egy orvos forrásom fogalmazott: "a súlyos kétoldalú tüdőgyulladás olyan visszafordíthatatlan károsodással is járhat, hogy ha túlélik, életük végéig oxigénre szorulnak, vagy soha többet nem tudnak már futni a busz után. Megterhelődik a szívük, lecsökken a várható életévek száma. Lehet, hogy fél évet fognak azon dolgozni a rehabon, hogy a vécéig el tudjanak menni".

Hogy arról már ne is beszéljünk, hogy az egymást Gulyás tanácsa alapján "nyugodtan" összefertőző 65 éven aluliak robbanásszerű ütemben képesek elterjeszteni a járványt, és mert a miniszter állításaival szemben igenis súlyosan megbetegedhetnek, túlterhelni az egészségügyi ellátórendszert - amely nem azért omlana ettől össze, mert olyan állapotban van, amilyenben, hanem mert a világon sehol sincs olyan egészségügyi rendszer, amit tömeges megbetegedésekre optimalizáltak.

444.hu/2020/03/19/gulyas-gergely-szerint-a-65-even-aluliak-nyugodtan-megfertozhetik-egymast-ne-hallgassanak-ra

És ez a Gulyás a fidessek között még az értelmesebbnek számít!

Lehet pánikolni!

morpho 2020.03.19. 18:50:26

@eszti.....: A narancskullancsokat leszarom. Azt jelentenek fel akit akarnak. Úgysem megy át most semmilyen narancspropganda. Hiába minden.

A hülyeség nem érdekel lényeg meg ez:
- Követni kell az Egészségügyi Világszervezet ajánlásait
- Teljes nyíltság szükséges a döntések megalapozottságáról
- Nemzetközi együttműködés kell a járványellenes harcban

index.hu/techtud/2020/03/19/harom_tudomanyos_tanacs_amit_minden_kormanynak_meg_kell_fogadnia/

eszti..... 2020.03.19. 18:59:44

@Ellenzéki szavazó:

Ezt az olasz egészségügyi miniszter jelentette ki, mikor lezárták Lombardiát.
Jelenleg két forgatókönyv működik a járvány kezelésére.
Az egyik az, amelyikről írtál.
A másik az angoloké, akik null prevencióval próbálják elérni, hogy a lakosság minél gyorsabban és minél nagyobb számban essen át a fertőzésen. Reményeik szerint így kialakulna a közösségi immunitás és nem fertőződnek vissza az emberek.
Sok kritika éri Johnsont a feltehetően magas elhalálozási arány miatt.

eszti..... 2020.03.19. 19:05:04

@Nekoashi2005:

Megnéztem a Magyar Nemzet hogyan hozta le Gulyás tájékoztatóját.
Többek között ezt a mondatát emelték ki: Az ellenzék egy része a vírusnak szurkol...

.. OMG! ez most a legfontosabb????????

Grimbusz Makszimusz 2020.03.19. 19:05:18

@morpho: Nekünk van kormányunk te csicska mentalitású libsi, nem újságok ajánlásaira hagyatkozunk! Milyen együttműködést akartok, kérjünk engedélyt meg iránymutatást Brüsszelből, ahol Juncker kaliberű félnótások tanácskoznak? Azok meg majd engedélyt kérnek Sorostól, akivel rendszeresen tárgyalni szoktak? Gondolom, a Nature szerzői Soros szervezetekhez tartoznak és a kör már be is zárult!

morpho 2020.03.19. 19:06:47

@eszti.....: A Nature és a WHO is azt írja, hogy az angolok teljes tévúton járnak ezzel.

morpho 2020.03.19. 19:09:38

@eszti.....: Már miért is szurkolna bárki a vírusnak? Mi ez az ócska hülyeség? Hiperprimitív a magyar kormányzati kommunikáció, minden téren.

Kunhallmi Agnes 2020.03.19. 19:11:15

Ha Orban beengedte volna az agysebeszeket, azok megoldottak volna a virus problemat, mert a ket alproblema kioltotta volna egymast.

Uristen mar megint itt egy ajto, most mi lesz ?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.19. 19:11:15

@eszti.....: A képek pont azért fontosak, hogy észhez térítsék az embereket. Maradjanak otthon, ne csoportosuljanak, vegyék komolyan a vészhelyzetet.............

A kormányinfón már napok óta ezt ugatják, minek ehhez egy kép katonai teherautókról, amin egyéb más nem látszik? Nevetséges magyarázat!

eszti..... 2020.03.19. 19:13:24

@morpho:

Igen. Ahogy látom a legtöbb kormány az ő útmutatásaikat követik.

Mirr-Murr azért meglátta a soros szálat ebben is.. :D :D

6.Lenin 2020.03.19. 19:13:32

@eszti.....:

Láttad a tájékoztatót?

eszti..... 2020.03.19. 19:17:05

@Grimbusz Makszimusz:

aha. és van valami hatása? mert még a Magyar Nemzetben Jeszenszky is az emberek felelőtlensége miatt jajong:
"Elkeserítő látvány azonban, ahogy rengetegen viselkednek felelőtlenül. Idősek krákognak a közértben, közben összetapicskolják a zsömléket; szülők játszótérre viszik a gyerekeiket, mintha a tavaszon kívül semmi más nem lenne a levegőben; fiatalok buliznak vadul, mintha 1999 lenne. Ócska perccelebek pedig direkt nyalogatják a kilincset, és ezt büszkén mutogatják a Facebookon, Instán. Emberek, megőrültetek?"

eszti..... 2020.03.19. 19:19:10

@6.Lenin:

a Magyar Nemzet összefoglalóját olvastam, szóval nem libsibolsi médiát.

Nekoashi2005 2020.03.19. 19:26:06

@6.Lenin:
Te metán szagú kommunista, a pénztáros lölö fiatalokat támogat?

privatbankar.hu/kotveny/rengeteg-penzert-vettek-ertekpapirt-meszaros-alapitvanyai-326823

"A napokban nyilvánosságra került mindkét alapítvány beszámolója és közhasznúságú jelentése, mely alapján megállapítható, baráti nagyvállalkozók biztosítják az anyagi hátteret, az évet pedig eredményesen zárhatták olyannyira, hogy mindkét alapítvány tetemes összeget tudott értékpapírba fektetni."

Vagyis úgy jótékonykodik, hogy aki nyerni akar valamilyen közbeszerzésen, átutal egy bizonyos összeget a lölő alapítványának! És még nyeresége is van belőle!

Ez beteges!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.19. 19:26:23

Nincs is semmiféle járvány, egy egy demokrata összeesküvés, a Trump is megmondta, az meg sose hazudik. :))

Ondó Viktor is megmondta, hogy tilos az iskolákat bezárni. Illetve kötelező bezárni. Mindegy, akármit is mondott a geci saját magának ellentmondva, akkor se hazudott. Sose hazudik, ő maga hazudta, :))

Muhammad Balfas 2020.03.19. 19:26:55

@morpho: Putyin nem követi ezt, mégis elég jól állnak az oroszok korona ügyben..

illaim 2020.03.19. 19:27:28

A fidess SA csürhéje nem tud leállni a goebbelsi propagandájával! Továbbra is az ellenzéket, az újságírókat vádolnak pártpolitizálással, propaganda gyártással, azzal, amit saját maguk követnek el! Lásd az eddigi beírásukat!
Nagyon remélem, nem csak írogatják a képtelenebbnél képtelenebb hülyeségeiket, hanem amit leírnak be is tarják! Majd mondok egy imát a lelki üdvükért. LOL

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.19. 19:28:37

@eszti.....: "Magyar Nemzetben Jeszenszky"

A mekkmester vagy a félbolond fia?

eszti..... 2020.03.19. 19:29:46

@morpho:

Vannak gyöngyszemek... pl Bayer írása, aki a koronavírus járvány kapcsán temeti az uniót. :D

6.Lenin 2020.03.19. 19:29:52

@eszti.....:

Nem azt kérdeztem. Nézd meg a sajtótájékoztatót és utána olvasd el a róla készült cikkeket. Meg fox lepődni, vagy nem azt mondta Gulyás, vagy nem értette a választ a kérdező, vagy szándékosan csavarják ki a válasz.
A másik...
előtte a szakemberek elmondanak mindent, részletesen, ami a laikus közönséget érdekelheti, és amit képes is feldolgozni, értelmezni.
Aztán jönnek az újságot írók, ugyanazt a kérdést, hülyébbnél , hülyébb megfogalmazásban, ha meg tudja fogalmazni, mit is szeretne tudni, aztán teljesen másként írja meg, amit válaszoltak neki. azt írja le, amit hallani SZERETETT volna, és nem azt, amit hallott.
Ugyanazt a kérdést 1000x felteszik. Mégis másként jelenik meg, minden oldalon más.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.19. 19:31:59

@Kunhallmi Agnes: "Ha Orban beengedte volna az agysebeszeket"

Mi az, hogy beengedte! Egyenesen behívta! Azok terjesztették el a kórt. A geci gazdádra panaszkodj.

eszti..... 2020.03.19. 19:33:17

@6.Lenin:

Bakker! Már a kormány vezető lapjának sem hihet az ember?
.. hogy mik vannak!

eszti..... 2020.03.19. 19:34:47

@6.Lenin:

ha lehet ma már nem nézek meg semmit. 10 órán át tartott a home office.....

Muhammad Balfas 2020.03.19. 19:35:15

@illaim: Te magad vagy a goebbelsi propaganda élő megtestesülése..

nincs1itt 2020.03.19. 19:35:45

éééés igen!!! a sok agyhalott fidesz-tálib. baz+!!! ennyire hülye alakok nincsenek is. több száz halál és ezek az ember alatti fidesz-tálibok meg itt röhörésznek, hogy ez csak vicc, nem is igaz... az ember esze megáll! csodálkoztok, gyökér, sötét magyar bunkók, hogy nem vesznek titeket ember számba?!

6.Lenin 2020.03.19. 19:36:13

@eszti.....:

Ne maszatolj. Néha igen csak lemégy hülyébe. Élvezed?

Muhammad Balfas 2020.03.19. 19:37:56

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Valamit félre olvashattál..Nem Furcsányékról volt szó..:)

6.Lenin 2020.03.19. 19:39:35

@nincs1itt:

Szepi, amit ettél ma vacsorára, az török, vagy arab szar volt? Benézted?
Igyál ricinust, hamarább átmegy rajtad.

Nekoashi2005 2020.03.19. 19:40:17

@eszti.....:

Mielőtt ezzel 6. Lenin nevű kommunistával szóba állnál, néhány "aranyköpés" tőle:

6. lenin
Eszmevilága és felfogása:

"Van egy jó ismerősöm-kommunista beállítottságú-, és néha jókat vitatkoztunk erről a témáról. Ő állította váltig, hogy a kommunizmus megbukott.

Én azt mondtam, hogy egy eszme nem tud megbukni, hanem azok, akik félreértik, félremagyarázzák, szándékosan, vagy butaságból."

"Ha közelebb laknék, (felcsúthoz) oda járnék meccsekre, és állandóan a kisvasúton lógnék. Mindkettő nagyon tetszik, én szívesen használnám a stadiont , és a kisvasutat is."

"Orbán V. Mo MEnöke, már 10. éve. Hatalmas munkát végeztek,"

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.19. 19:41:32

@morpho: "- Követni kell az Egészségügyi Világszervezet ajánlásait"

Soros György patrióta irányítása alatt áll. Az ellenkezőjét csináljuk.

"- Teljes nyíltság szükséges a döntések megalapozottságáról"

Mindent titkolunk, nehogy a vírus megtudja a terveinket, ami nincs.

"- Nemzetközi együttműködés kell a járványellenes harcban"

A szuverenitásból nem adunk.

6.Lenin 2020.03.19. 19:44:59

@Nekoashi2005:

Azt is másold be, amit erre válaszoltam, vagy inkább ezzel kapcsolatban kérdeztem.

Akkor lesz mindenki előtt (kivéve a hozzád hasonlókat) teljesen világos, hogy milyen sötét is vagy valójában.

Te tényleg élvezed, hogy hülyét csinálj saját magadból?

nincs1itt 2020.03.19. 19:45:51

@6.Lenin: te csak hazudozz tovább az nyugdíjad euró részéről, ne is törődj velem, vologya...

6.Lenin 2020.03.19. 19:49:15

@nincs1itt:

Miért hazudnék? A kint ledolgozott éveim után jelenleg euróban kapom a nyugdíjam időarányos részét. Hála a gyenge Forintnak, most többet ér. Pláne, ha itthon költöm el.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.19. 19:51:22

@6.Lenin: Szepi, amit ettél ma vacsorára, az török, vagy arab szar volt? Benézted?
Igyál ricinust, hamarább átmegy rajtad........................

Már ivott rá négergecit a multikulti jegyében, de nem fosik, hanem felülről jön ki belőle!

6.Lenin 2020.03.19. 19:52:20

@Nekoashi2005:

Míg el nem felejtem. Amit itt rólam idézgetsz, mindig is vállalni fogom.
Te is, amit ennek kapcsán kérdeztem tőled?

Nekoashi2005 2020.03.19. 19:52:51

@6.Lenin:

Miért csinálnék magamból hülyét, büdös kommunista?

Mert összegyűjtöm a hülyeségeidet?

A csuti dolgozik, a pénztáros lölője meg jótékonykodik?

Ne égesd magad, inkább húzzál vissza a mauzóleumodba!

eszti..... 2020.03.19. 19:54:44

@6.Lenin:

mit csináltál egész nap, öreg?
élvezted a napsütést, meg a b1-et?
én 7.30 és 19.30 között azon dolgoztam a csapattal, hogy megteremtsük az online távoktatás feltételeit. fb, viber plusz sms és beszélgetések tömkelege. tanulóink 70%-nak a mobiltelefon az egyetlen internetelérhetőség, a maradék 30-nak nuku.
annyit pihentem, míg megfőztem, bár kihangosítva akkor is elintéztem pár hívást.
szóval tudod kinek csinálj programot!!!!

a kormány vezető lapja a MN. ha ők ferdítenek, akkor én is.
bár nagy baj lehet, ha már szerinted ők sem megbízhatóak.....

Nekoashi2005 2020.03.19. 19:59:02

@6.Lenin:
Kérdeztél volna valamit? Én semmi értelmeset nem vettem észre.....

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.19. 19:59:55

@Nekoashi2005: "Gulyás Gergely szerint a 65 éven aluliak nyugodtan megfertőzhetik egymást."

Ez a célja a gecinek, ezért terjesztette el a járványt. A sok nyugger megmurdel, nem kell hosszú kórházi kezelésre meg nyugdíjra költeni, többet lophat.

nincs1itt 2020.03.19. 20:00:01

@6.Lenin: hány évet kell németo.-ban dolgozni, életvitelszerűen(lakcímmel, adószámmal stb) tartózkodni és dolgozni, hogy jogosult légy a nyugdíj minimumra? ausztriában?

eszti..... 2020.03.19. 20:00:27

@Muhammad Balfas:

egy a bökkenő. mi is az unió része vagyunk. vagyis......

a másik, hogy amennyiben az unió a hatalmas gazdasági károk enyhítésére vmi mentőcsomagot biztosít a tagállamok részére, akkor az sem szabad elfogadni Bayer szerint?
vagy a pénzt, az igen? :D :D

nincs1itt 2020.03.19. 20:02:26

@Grimbusz Makszimusz: mi van gyökér, jobbágy magyar? nem mered nekem címezni ami mocskos pofádon kibukik? bátor vagy! ja, nem fidesz-tálib... az alatt már nincs semmi

Muhammad Balfas 2020.03.19. 20:02:48

@eszti.....: Itt Magyarországon , úgy tűnik, tanulás helyett inkább parkokban, plázákban és a Mekiben lődörögnek..Ha nem akarunk nagy botrányt, az évszázad legelnézőbb tanulmányi számonkérései következnek járvány után..:)

Muhammad Balfas 2020.03.19. 20:05:20

@eszti.....: Miért ne szabadna? Viszont az EU most is megmutatta bénaságát, inkompetenciáját. Egy gazdag, szenilis nagybácsi..:)

6.Lenin 2020.03.19. 20:06:12

@Nekoashi2005:

Akkor mégis megkérdezem még 1x...

Miért ne lehetne kommunista beállítottságú jó ismerősöm, akivel ezen vitázunk?
Ma az EP- ben vannak kommunista pártok (legalább is magukról azt állítják)
Az amerikai egyetemisták nagy %-a szocializmust szeretne az USA-ban, sőt lásd a kampányt.

Egy ideológia nem tud megbukni, csak a követői, akik félreviszik, nem értik, vagy annak a nevében teljesen mást csinálnak.

Én mindent szívesen használok, megnézek, amit az elmúlt 10 évben építettek, felújítottak, rendbe tettek. Nem véletlenül ugrott meg a túristák száma is Mo-on. ennek kapcsán a bevétel is.

Orbán V 10 év alatt hatalmas munkát végzett az országban, ha csak ezt a 10 évet nézzük, akkor is.
Lölő...
www.google.hu/search?sxsrf=ALeKk02YuWOqkVEle7SQlwh_cMwe7e3lYw%3A1584644476432&source=hp&ei=fMFzXqihF5O53APUo4e4Aw&q=m%C3%A9sz%C3%A1ros+l%C5%91rinc+alap%C3%ADtv%C3%A1ny&oq=M%C3%A9sz%C3%A1ros+L&gs_l=psy-ab.1.0.35i39j0l3j0i131j0l5.1741.5899..10336...1.0..0.132.976.7j3......0....1..gws-wiz.M978xtOA3P4

Válogass,
A kis Bence sok száz millióból gyógyul, sok ezer embernek nyújtanak a cégei megélhetést stb.

Nagyon sötét vagy B+.

Nekoashi2005 2020.03.19. 20:07:02

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Egyszer a holland állam megvizsgálta, hogy melyik csoport "hasznosabb" az államnak. A dohányosok vagy a nem dohányosok? A válasz: a dohányosok! Miért? mert míg dohányoznak, addig minden doboz után fizetnek az államnak egy csomó pénzt. Ha meg is betegszenek a végén, viszonylag gyorsan meghalnak, sokszor még a nyugdíjkorhatár előtt, de ha meg is érik, nem sokáig kapják a nyugdíjat. Addig az egészségesek nem fizetik a jövedéki adót, nagyobb eséllyel megérik a nyugdíjkorhatárt, majd egyrészt kapják sokáig a nyugdíjat, másrészt minthogy idősek, és sokat betegeskednek, megterhelik az egészségügyet, így az államkasszát!

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.19. 20:08:32

@Tényelek:

Jóvanna, a többi kell a kis családjának.

Ellenzéki szavazó 2020.03.19. 20:09:50

@eszti.....: "A másik az angoloké, akik null prevencióval próbálják elérni, hogy a lakosság minél gyorsabban és minél nagyobb számban essen át a fertőzésen."

Na, ez azért annyira nem igaz.

Az tény, hogy az angolok nem ugyanabban az ütemben vezették be a korlátozó intézkedéseket, mint mások, de mondjuk az iskolabezárásokkal minket (Magyarországot) egy héttel követtek. És az embereket lényegében ugyanarra "kérik", mint máshol, csak (most még!) bíznak a szabálykövetésben és ezért nem alkalmaznak hozzá bírságokat:
phw.nhs.wales/topics/latest-information-on-novel-coronavirus-covid-19/guidance-on-social-distancing-for-everyone-in-the-uk-and-protecting-older-people-and-vulnerable-adults/

eszti..... 2020.03.19. 20:12:09

@Muhammad Balfas:

mi az fb-n kezdtük el. tanulóink 100%-ban szociálisan hátrányos helyzetűek.
a telepieket lehetetlenség bevonni. kb 10% diák elérhetetlen. de a többiekkel folyamatos a kapcsolat. a pedagógusok erő felett teljesítenek.
baromi büszke vagyok rájuk.
a google classroomban fogunk dolgozni. de kevés gyereknek van e-mail címe. most ezt próbáljuk megoldani. a kollégáim videót készítenek, hogy segítsék a szülőket.

Ellenzéki szavazó 2020.03.19. 20:14:03

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "A sok nyugger megmurdel, nem kell hosszú kórházi kezelésre meg nyugdíjra költeni, többet lophat."

Ha erre bazírozott valaki, akkor rosszul tette.

A korlátozások, a vírus és az utána fellépő recesszió következtében Mészáros Lőrinc vagyonának többszöröse hiányzik majd idén a GDP-ből.

Jó esély van rá, hogy ez békeidőben a legdurvább visszaesés lesz, amit a magyar gazdaság tapasztalt.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.19. 20:14:15

@Nekoashi2005:

No, és mi a helyzet a 71 éves Pintérrel, aki csak egy hétig volt ( hírek szerint ) karanténban, míg minden más magar polgárnak, meg nem magyaranak két hét a karantén.

6.Lenin 2020.03.19. 20:14:37

@nincs1itt:

Németországba nem dolgozni jártam. A müncheni bolhapiacra , sajnos ott csak költekeztem, azért meg nem jár nyugdíj.
Dél-Amerikában irtottam az esőerdőket, ha jó emléxem, de lehet azért se fizetnek, hanem valahol máshol végzett valamiért, már nem emléxem, régen volt. 2004-től eszem a nyugdíjasok keserű kenyerét. Első pár évben dollárban kaptam a lóvét. Tényleg nem tudom mióta euróban.

eszti..... 2020.03.19. 20:15:08

@Ellenzéki szavazó:

az angolom pocsék. :D
a cseh lapokban elég részletesen elemezték, onnan az infóm. meg a kinti barátaimtól. igaz fordítóval, de Johnson nyilatkozatait is olvastam ez ügyben.
meg a WHO álláspontját.

Muhammad Balfas 2020.03.19. 20:16:28

@eszti.....: Már szigorítottak ők is..Hiába lenne esetleg az a nyerő stratégia hosszú távon, a jelenlegi nemzetközi é főként médianyomás mellett nem tudja ezt tartani sokáig egy kormány.
Ha a pestisjárványok idején lett volna WHO, lehet, hogy a mai napig meghatározná az életünket a vele való harc..:)

eszti..... 2020.03.19. 20:18:37

@Muhammad Balfas:

apám! ha EEK van, akkor egyszerre vezethették volna be az intézkedéseket.
ez most a szuverén nemzetállamok döntése, senki sem pofázott bele Brüsszelből.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.19. 20:20:44

Száz szónak is egy a vég. Most nem bent a patikába lihegnek egymás nakába az emberek, hanem a patikák előtt, hossszú libasorban, közel egymáshoz.

Muhammad Balfas 2020.03.19. 20:21:13

@eszti.....: Nem vagyok tanár, de nem volna egyszerűbb egy webkamera az osztályterembe-ott mégis van egy tábla- és a tárgyak egy részét kvázi előadásszerűen leadni, később az emailban kapott kérdéseket megválaszolni, majd gyakorlófeladatokat küldeni.

www.youtube.com/watch?v=pyX8kQ-JzHI&list=PLQrxduI9Pds1fm91Dmn8x1lo-O_kpZGk8

---

eszti..... 2020.03.19. 20:22:14

@Muhammad Balfas:

nyerő stratégia...
nem egy elöregedő társadalomban...

a médianyomást hanyagolnám. inkább az ázsiai tapasztalok alapján járnak el jelenleg.

nincs1itt 2020.03.19. 20:22:37

@6.Lenin: vologya, siralmasan gyenge lett a magyarázkodás... ja! dollárban, aztán kit tudja miért euró lett belőle... münchenben a bolhapiacon... kicsi hazudós, minden sarkon van hétvégente flohmarkt tájcslándba'... azért nem kell münchenig menni...
akkor most valahol 80 és halál között lehetsz... ja, megvan! korkedvezményes belügyes nyugdíj, 25 év szolgálat után, nagyjából 1960-as születésű lehetsz...
na sebaj, jól van ez így.

eszti..... 2020.03.19. 20:23:25

@Muhammad Balfas:

osztályterem????
zárva az iskola. home office van.

Muhammad Balfas 2020.03.19. 20:25:14

@eszti.....: Így viszont semmiféle immunitás nem alakul ki és egy újabb járvány esetén pár év múlva megint fejre áll minden.Ha az iskolákat nem zárják be, akkor itt kialakulhatott volna a nyájimmunitás, gyakorlatilag zéró halálozás mellett ebben a korosztályban..

morpho 2020.03.19. 20:27:06

@Muhammad Balfas: "Putyin nem követi ezt, mégis elég jól állnak az oroszok korona ügyben.."

Vagy mégis.
Oroszország a határait Kínával már január 31-én elkezdte lezárni, legalábbis korlátozta az átkelést: személyautóval és gyalog ezután nem lehetett átmenni, és csökkentették a vasúti közlekedést is.
Február 4-én Kínából már tranzittal sem repülhetett külföldi Oroszországon át.
Kínából ekkortól kizárólag a moszkvai Seremetyevo repülőtérre érkezhettek járatok – és kizárólag az Aeroflot légitársaságé –, minden mást felfüggesztettek. Innentől kezdve tehát a Kínából érkezők egyetlen kapun keresztül juthattak az országba, akiknek testhőmérsékletét is ellenőrizték: egész februárban összesen 381 ezer embert.
Kínai állampolgárok ezután már nem kaphattak újabb vízumot sem, jócskán lecsökkent tehát azok száma, akik még átléphették az orosz határt. Február 18-tól már vízummal sem léphettek az országba kínaiak.
AZ INTÉZKEDÉSEK BEVEZETÉSEKOR MÉG ALIG 10 EZER FERTŐZÖTTJE VOLT A KORONAVÍRUSNAK KÍNÁBAN, A VILÁGON PÁR TUCAT ESET VOLT.
Ekkor Európába még bőven érkezhettek Kínából.
A február folyamán ellenőrzött 381 ezer emberből 130 embert szállítottak kórházi karanténba. Végül csak két ember hordozta közülük a koronavírust, ám ezzel őket is kiszűrte a rendszer.

Muhammad Balfas 2020.03.19. 20:27:45

@eszti.....: Magyarországon nincs zárva. Az igazgatónak kötelező bemenni, a tanárok pedig bemehetnek, ha akarnak..

6.Lenin 2020.03.19. 20:28:27

@Muhammad Balfas:

Az egyik lányom Bp-en tanít, ma beszélgettünk pont erről. Kezdenek belejönni, tanárok diákok. holnaptól lesz egy virtuális osztály, táblával, amire minden diák az egérrel írhat. De eddig is jól ment a feladatok kiosztása, osztályozás. Nyilván szokni kell, nem mindenki pc zseni. De beindult a dolog. és élvezik is a gyerekek. Az unokám is dicsekedett, hogy létrehoztak mindenféle csoportokat és a neten elég szép élet zajlik köztük. Nagyon élvezik.

Muhammad Balfas 2020.03.19. 20:31:03

@morpho:

magyarnemzet.hu/kulfold/vasszigorral-kuzd-moszkva-a-jarvany-ellen-7861568/

"Oroszországban lapzártánkig 17, Covid–19 általi megbetegedést regisztráltak, ebből egy esetet Moszkvában."

Nekoashi2005 2020.03.19. 20:31:43

@6.Lenin:
"Miért ne lehetne kommunista beállítottságú jó ismerősöm, akivel ezen vitázunk?"

Hogy is mondták: Én nem láttam a borkai videót a pornhubon, de egy ismerősöm ismerősöm látta....

Szóval a tükör előtt állva vitatkoztál egy kommunista ismerősöddel.....

"Én mindent szívesen használok, megnézek, amit az elmúlt 10 évben építettek, felújítottak, rendbe tettek. Nem véletlenül ugrott meg a túristák száma is Mo-on. ennek kapcsán a bevétel is."

Mit építettek? Mit tettek rendbe? Az ürességtől kongó stadionokat? Újpest-alcsút 182 néző? A turisták száma megugrott! És mentek megnézni az alcsúti stadiont meg a Nyíregyházáról ellopott kisvasutat? Nem azért ugrott meg a turisták száma, mert gazdasági fellendülés volt?

mészáros lölő:
privatbankar.hu/kotveny/rengeteg-penzert-vettek-ertekpapirt-meszaros-alapitvanyai-326823

"A napokban nyilvánosságra került mindkét alapítvány beszámolója és közhasznúságú jelentése, mely alapján megállapítható, baráti nagyvállalkozók biztosítják az anyagi hátteret, az évet pedig eredményesen zárhatták olyannyira, hogy mindkét alapítvány tetemes összeget tudott értékpapírba fektetni."

Vagyis úgy jótékonykodik, hogy aki nyerni akar valamilyen közbeszerzésen, átutal egy bizonyos összeget a lölő alapítványának! És még nyeresége is van belőle!

Ez beteges!

"Válogass,
A kis Bence sok száz millióból gyógyul, "

Értem, ha ellopok több száz milliárdot de jótékonykodok belőle úgy 0,001% akkor már jó fiú vagyok, és a menybe jutok?

"sok ezer embernek nyújtanak a cégei megélhetést stb."

Ebből látszik, hogy teljesen elgurult a gyógyszered!

hvg.hu/kkv/20130807_800_millios_osztalekot_fizetett_maganak_F

Ekkor még nem is ment annyira neki. De nézzük a számokat:

"A 2012-es évre 800 millió forintos osztalékot fizetett Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek a saját, illetve felesége tulajdonában álló cége – adta hírül a Népszabadság szerdán a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján közzétett adatokra hivatkozva.
© Fazekas István

A Mészáros és Mészáros Kft. által kifizetett osztalékot az áprilisi felcsúti taggyűlésen a feleségével szavazták meg. A jegyzőkönyv szerint Mészárosné Kelemen Beatrix lemond az osztalékról Mészáros Lőrinc javára.

A korábbi szakmája szerint gázszerelő polgármester cége a kormányváltás éve óta több mint ötszörösére növelte bevételét. 2010-ben 853 millió forint volt a forgalma, tavaly pedig 4,6 milliárd. A vállalkozás tavaly több közbeszerzésen futott be: ők végzik a Tápió menti csatornafektetést, és a Strabaggal közösen nyertek egy másfél milliárdos tendert is hulladékgazdálkodási területen.

Mészáros Lőrinc cége 225 alkalmazottat foglalkoztat, az erre fordított bérköltség 157 millió forint, azaz a saját osztalékának körülbelül az egyötöde."

Hogy is van ez? 157.000.000 forint a 2012. évi bérköltség 225 alkalmazottra. Az fejenként annyi mint 697.777 forint. Itt valami nem kóser... Mennyi is volt a minimálbér 2012-ben? 93.000 forint! És a garantált bérminimum? 108.000! Akárhogy is nézem, a lölő átlagosan 58.148 forintos átlag havibért fizetett! De ha úgy vesszük, hogy a statisztikában azok is szerepeltek, aki akárcsak 1 napot is dolgoztak, még akkor is baj van a számokkal, mert a vezető beosztású alkalmazottak biztos jóval többet kerestek!

Vagyis lölő is csak egy mocskos magyar vállalkozó aki a vért is kiszívja az alkalmazottjaiból, hogy meg tudja venni a főni részére az adriai nyaralót meg a jactot!

Nekoashi2005 2020.03.19. 20:34:55

@Muhammad Balfas:

"magyarnemzet.hu/kulfold/vasszigorral-kuzd-moszkva-a-jarvany-ellen-7861568/

"Oroszországban lapzártánkig 17, Covid–19 általi megbetegedést regisztráltak, ebből egy esetet Moszkvában."

Csernobilban sem volt gond hónapokig, csak a mocskos nyugati sajtó fújt fel egy kisebb üzemzavart, amelyet a szovjet hatóságok gyorsan lokalizáltak.....

Muhammad Balfas 2020.03.19. 20:35:38

@6.Lenin: Viszont van néhány idősebb tanár-különösen a tanárhiánnyal küzdő reáltárgyak esetén-akik nem biztos , hogy olyan könnyen belejönnek ebbe. Miért ne lehetne a részükre opcionálisan választható egy ilyen oktatási mód?

6.Lenin 2020.03.19. 20:36:00

@nincs1itt:

Szepi ne gyötörd magad ezen. Sokat jártam Münchenbe a régi reptéren lévő bolhapiacra. Hatalmas volt. És egy kisvárosba Münchentől nem messze, igaz oda más célból. Ott se dolgoztam csak pénzt kerestem. Nem Dajcsban dolgoztam.
1944-ben születtem, hogy megnyugodjál. 2004-ben mentem nyugdíjba. Először Ft, dollár, most Forint , euróban kapom. A többi nem hiszem, hogy rád tartozna.

Muhammad Balfas 2020.03.19. 20:37:44

@Nekoashi2005: Irán sem volt képes eltitkolni, hiába próbálta. Oroszország pedig egy Iránnál nyitottabb ország..

6.Lenin 2020.03.19. 20:45:03

@Muhammad Balfas:

Én nem szeretnék ebbe beleavatkozni, nyilván sokféle lehetőség van, különösen ma.
Hánynak kellett az elmúlt évtizedekben megtanulnia más módszert, vagy szakmát váltani.Majd ők megoldják. De én inkább azokkal szeretek ezekről beszélgetni, akik benne vannak. Nekem is soxor kellett változtatni, mert túl gyors volt a fejlődés, kellett követni, mert másként bukta.
Nem egy kamuzó @esztivel, aki minden volt már, más-más néven, csak halott német katona nem volt még.

eszti..... 2020.03.19. 20:45:24

@Muhammad Balfas:

nem próbálnám ki.
egy infulenzajárvány során tanárainkat átlagban 2x fertőződnek meg beteg gyerekektől. hazaviszi, elkapja a családja..... házastárs, gyerekek, nagyszülők....
ugyanez történik az osztálytársakkal is.
na vetítsd ez le a koronára!

....

itt szigorú intézkedések vannak. csak 1 könyvelőnk dolgozik, egyszerre 2 embertől több nem tartózkodhat az iskolában.
a rendőrség ellenőrzi. az iskolazárlat mindenkire vonatkozik .... pedellus, takarítónő, szakácsnők.

Nekoashi2005 2020.03.19. 20:48:41

@Muhammad Balfas:

Arról hogy Oroszország mennyire nyitott, Anna Politkovszkaja újságíró mesélne neked!

Ja, ő már nem tud, 2006-ban Vlagyimir Putyin pártfőtitkár elvtárs 54 születésnapján - hogy kifejezzék irányába az állam megbecsülését - tárgyjutalomban részesítették 6 db fémköpenyes Makarov lövedék formájában.....

6.Lenin 2020.03.19. 20:49:43

@Nekoashi2005:

Te ebből már nem jössz ki jól. Ugatod a Holdat, csináld, ha ehhez van kedved.
Nagy teher lehetsz a családodnak. Bírják még? Vagy már régen beletörődtek? Mind1, ők szívnak veled.

Nekoashi2005 2020.03.19. 20:53:51

@6.Lenin:

Aha, válaszoltam minden kérdésedre és menekülsz!

Muhammad Balfas 2020.03.19. 20:54:55

@Nekoashi2005: Sokkal inkább be van kötve a nemzetközi vérkeringésbe, mint Irán, és Irán így sem volt képes eltitkolni a katasztrofális helyzetet végül..

6.Lenin 2020.03.19. 20:55:35

@nincs1itt:

Szepi, ma ez volt a zenei aláfestés...

www.youtube.com/watch?v=_azYPb1_xlQ

Az olvasni való az sajnos csapnivalóan alacsony szintű ballib oldalról. Mind1. Megesik.
Légy jó!

Muhammad Balfas 2020.03.19. 20:56:24

@eszti.....: A jelen áldozata a jövőben térülne meg. így a jelen relatív biztonságának böjtje a jövőben jön majd el..

6.Lenin 2020.03.19. 20:59:52

@Nekoashi2005:

Miért menekülnék? Simán meguntalak, és akkora marha vagy, hogy már nem szórakoztatsz.
Szerintem te semmit nem értettél az egészből.

morpho 2020.03.19. 21:00:07

@Muhammad Balfas: Mindketten ugyanazt támasztottuk alá. Moszkva már a legelejétől betartja a WHO ajánlásait. Sokkal jobban, mit az EU bármelyik országa. Ha tudod ezt tudod, akkor miért írod, hogy Putyin nem ezt követi?

morpho 2020.03.19. 21:03:54

@eszti.....: Bayer folyamatosan temeti az Uniót, pedig elég szépen keres belőle. De azt azért ne várd el, hogy el is olvassam :) A Bencsiket se nagyon kéne terjeszteni. Bőven elég most ez a vírus is...

eszti..... 2020.03.19. 21:05:40

@Muhammad Balfas:

ezt a zéró halálozást honnan veszed?

Nekoashi2005 2020.03.19. 21:07:57

@6.Lenin:
Menekülsz fidess-kommunista?

Még egy adalék arról, hogy hogyan épült-szépült az ország!

Orbán dolgozó szobája a Karmelita kolostorban 4 milliárd forintba került. Ez nagyjából 640 lélegeztető géppel is felszerelt intenzív ágy ára.

Mikor veszed már észre - büdös kommunista - hogy bármit hazudsz, adatokkal tudom megcáfolni!

De, jól van, elengedlek, menekülj!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.19. 21:19:04

@Ellenzéki szavazó: "A korlátozások, a vírus és az utána fellépő recesszió következtében Mészáros Lőrinc vagyonának többszöröse hiányzik majd idén a GDP-ből."

Utána fellendülés lesz. De mindegy is, hosszútávon így is kifizetődő Ondó Viktornak, hogy a nyuggereket elteszi lábalól.

nincs1itt 2020.03.19. 21:21:04

@6.Lenin: vologya, vologya... ez nagyon gyenge volt ismét! de a hozzád hasonlóaktól elfogadom... lomiztál "jóbarát"? ügyesen kiszámoltad a saját kis mesédet. a riem-re gondolsz? na sebaj, gondoljuk azt, hogy elhiszem/elhiszed. dolláros/eurós nyugdíj lomizásból. hát persze.

nincs1itt 2020.03.19. 21:23:12

@6.Lenin: akkor olvasgasd a fidesz-tálib szúrákat. pesti srácok, minden szó meg hasonló.
basszus rímelt...

Muhammad Balfas 2020.03.19. 21:33:26

@eszti.....: Életkor.Kvázi zéró. Nem azt állítom, hogy nem lenne haláleset egyáltalán. Persze ez a nyugatos, individualista társadalmakban nem tartható felfogás. Perfekcionista módon minimalizálni akarjuk a kockázatokat. Ez civilizációnk egyik lényege..

eszti..... 2020.03.19. 21:36:35

Most olvasom az egyik szlovák lapban Benedikt Höwedes, a Lokomotíva Moskva védőjének bejegyzését az oroszországi helyzetről - forrás t-online.de

Ez őrület! Folytatódnak az edzések. Vasárnap teltházas meccset játszottunk Rosztovban. Úgy zajlik az élet a városokban , mintha a világban semmi sem történne . A kávéházak és az utcák tele vannak emberekkel.....

Muhammad Balfas 2020.03.19. 21:36:43

@morpho: Közel se teszteltnek olyan veszettül, ahogy a WHO elvárja. Korábban elkapták a fonalat, mint az EU, az biztos. Ez nagy előny.

eszti..... 2020.03.19. 21:43:56

@Muhammad Balfas:

figyelj! nem lehetne, hogy a te munkahelyedet vessék alá hasonló emberkísérletnek????

2020.03.19. 21:47:28

@eszti.....: "mi az fb-n kezdtük el. tanulóink 100%-ban szociálisan hátrányos helyzetűek.
a telepieket lehetetlenség bevonni. kb 10% diák elérhetetlen. de a többiekkel folyamatos a kapcsolat. a pedagógusok erő felett teljesítenek.
baromi büszke vagyok rájuk.
a google classroomban fogunk dolgozni. de kevés gyereknek van e-mail címe. most ezt próbáljuk megoldani."
Ha eszti lennék, akkor most azt írnám, hogy milyen fejletlen ország az a Szlovákia, a magyaroknak az elmúlt tíz évben az általános és középiskolásoknak is megcsinálták a központi platformokat, amit eddig is használtak , természetesen nem ilyen széles spektrumon, mert arra nem volt szükség, .., de ezt is bőven fogja bírni. A rendszernek van egy diák, egy tanár és egy szülő platformja, ami saját kóddal zárt külön-külön, a tanár-diák és a szülő-tanár kapcsolattartásra is alkalmas. Eddig is küldtek rajta leckét, volt elszámoltatás is adott esetben. A szülők látják, hogy milyen jegyei vannak a gyereknek és, hogy milyen feladatokat kapott.
Az egyetemi platform már régóta működik.
Na szóval, mi van azzal a bezzeg Szlovákiával, ahol a faszabukkon kell tanulni, meg a goglin :-) ?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.19. 21:54:38

@Tényelek: tótországnál csak csecsország tökéletesebb

2020.03.19. 21:57:32

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Tudom, ezért arra már rá sem mertem kérdezni :-)
De, mondjuk nem gondoltam volna a szlovákokról, hogy ilyen fakerekes szinten van az oktatási rendszerük.

2020.03.19. 21:59:56

@eszti.....: Azt írtam, hogy ha eszti lennék, akkor írnám :-) , akkor villognék ilyennel, mint ahogy ön tette, amikor dicsekedett, hogy Szlovákiában milyen sok koronavírus fertőzött van, mi meg milyen bénák vagyunk, mert csak alig.

morph on deer 2020.03.19. 22:05:38

@6.Lenin:
Hát ezekkel a zenékkel elég nehéz elképzelni, hogy neked bármi közöd lehet orbánhoz, vagy egyáltalán a fideszhez!
És ezt most komolyan!
Ez a tuti kognitív disszonancia esete kell, hogy legyen, semmi kétség...

Mert ha ez neked összeáll, akkor akár a kör négyszögesítését is bátran bevállalhatod, garantáltan menni fog! :)

morph on deer 2020.03.19. 22:11:29

@eszti.....:
De ha mégsem hinnél balfék mohamednek, akkor ezen a linken követheted a napi adatokat, ráadásul regionális bontásban is:

www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3rdeA/coronaviruset-har-ar-de-senaste-siffrorna

6.Lenin 2020.03.19. 22:12:27

@Nekoashi2005:

Úristen, ezt nem is tudtam, 4 milliárd Ft volt a a kolostor rendbetétele, és így nem egy istállóban kell fogadnia a magyar me-nek a külföldi vendégeket, szörnyű.
Te köcsög, hány milliárd Ft az ország bevétele, jobban mondva hány ezer milliárd?
Még mindig leragadtok a lélegeztető gépekben számolásnál?

Mit cáfolsz? A saját hülyeséged igazolod, B+.
(Kíváncsi voltam, hogy mi forrhat még benned )

Muhammad Balfas 2020.03.19. 22:23:39

@eszti.....: Erről beszélek Individualista társadalom. Az "enyém", és a "tiéd"..

6.Lenin 2020.03.19. 22:23:59

@morph on deer:

Miért ne menne? Valóban azonkívül, hogy a Fideszt támogatom, semmi közöm hozzájuk.
Nem járok gyűlésekre, nem akarok a pártba belépni, semmi. Csak simán Orbánt egy tehetséges embernek tartom (ahogy Gyuri bácsi is, de ő rábaszott vele, nekem viszont bejött)
De könyörgöm, ha nekem a Fletót, netán a csapatát kéne, inkább önként jelentkeznék valamelyik afrikai gyémántbányába ingyen földet kaparni. Nem beszélve a többiekről.

Én mindig is külön tudtam választani a saját életemet, szórakozásomat, munkámat, mindent a politikai kurzusoktól. Átéltem egy párat, szerencsésen, egyik se volt a kedvencem, de a mostani nagyságrendekkel jobb a többinél. Szerintem is, és még vagy 3 millió szerint. Többiek meg azt kedvelik , akit csak akarnak.

A blues meg örök, és mindenkié. Így az enyém is. Mit nem lehet ezeken érteni?

Muhammad Balfas 2020.03.19. 22:24:53

@morph on deer: Mostantól döntöttek úgy, ha jobban megnézed..

eszti..... 2020.03.19. 22:28:30

@Tényelek:

mondtam mér hogy gratula?
azért érdekes, hogy ilyen felszereltség mellett balfas szerint mégis a játszótereken bandáznak a gyerekek!!!!
szerinted melyik a nagyobb kihívás? a lenin által leírtakhoz hasonlóan, a pozsonyi diákot hiper-szuper internetkapcsolat és vadiúj pc segítségével videokonferencián tanítani.....
vagy egy ütött-kopott telefonnal, amibe csak a facebukk van "bevezetve" több testvért, akik az udvaron bóklászva keresik a térerőt? mert a hegyek miatt az sincs mindenhol.

mondtam én, hogy szövegértésed a béka segge alatt....
minden infó ott van, mégis lyukra futsz!!!
írtam, diákjaink többségének még mail címe sincs.
de mi nyomjuk, agyalunk és hétfőtől az is lesz, mert megoldjuk.
holnap még az fb-vel.

kíváncsian várom a híreket pl. a gyöngyöspatai romák távtanításáról... na de online legyen, ne a tanító néni hordja szét a feladatlapot, mert az nem ér... :D :D

eszti..... 2020.03.19. 22:31:24

@Muhammad Balfas:

nyugodtan áldozd csak fel magad!

nálunk, hála az égnek, a cél a lehetséges áldozatok számának minimalizálása.

6.Lenin 2020.03.19. 22:35:08

@nincs1itt:

Látom kicsit összezavarodtál. Próbáld nyugodtan akár többx is elolvasni amit írtam.
Münchenbe a régi reptéren lévő bolhapiacra vásárolni jártam, nem dolgozni, régiségeket, meg mindenféle marhaságot. Ott talán még orosz atomrakéta is volt, csak elkerülte a figyelmem, A másik kisvárosban valóban pénzt is kerestem, de nem díjazták nyugdíjjal, igaz járulékot meg ilyen faszságokat én se fizettem. Elmúlt, rég volt, szép, volt, az ott keresett pénzt is már régen elbasztam.
Szepim, megértelek, neked ezek valamilyen egzotikus dolgot jelenthetnek, egy irigy prolinak. Ilyen az élet, Szepi, van akinek nem jött be, vagy kegyetlen volt vele az evolúció.
Nos, nyugodj le, olvasd át többször, aztán aludj jól, bassz rá. Úgysem értenéd ezeket.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.03.19. 22:38:29

Maradj otthon, nézzél TV-t
Töksötét vonatokat mutat minden csatorna
Mennek utas nincs egy se
Csak a büfékocsiban állnak
Részegen, ketten
amelyik rosszul van az vagyok én

eszti..... 2020.03.19. 22:43:49

@Muhammad Balfas:

érdekes... ilyenkor hivatkozásalap a mocskos lippsibolsi index?

na, mindegy!

ezek a hülye csehek meg szlovákok a kormánygéppel szállítanak Kínából, Törökországból tesztet és védőfelszerelést.
már vannak mobillaborok, gyors tesztek. újabban autóban ülőktől vesznek mintát, magánlaborok tesztelnek, ma még bárkit 50 euróért.
azokat az állampolgárokat, akik magánúton nem tudnak hazajutni, az állambácsi szállítja haza, karanténközpontba. ott minél előbb tesztelik, hogy az egészségesek hazamehessenek.

R. V. J. 2020.03.19. 22:46:59

@6.Lenin: csak azt nem értem, hogy egy homokos nyugger hogy lehet ennyire fideszes...

6.Lenin 2020.03.19. 22:57:36

@eszti.....:

Kamuzni csak óvatosan szabad, annyit, amennyire képes vagy visszaemlékezni is. Ha túlzásba viszed, összekeverheted a dolgokat. Volt már rá példa.
Csak lassan, szépen, ahogy csillag megy az égen.

eszti..... 2020.03.19. 23:00:53

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

na, ilyenkor adok hálát Istennek, hogy nem egy országban élünk! :D:D

csak vigyázzál! meg ne lepődj, ha nálatok is elkezdenek vadul tesztelni. ma olvastam erre utaló jeleket...
mert nagyon hülyén fogod magad érezni :D

Muhammad Balfas 2020.03.19. 23:02:46

@eszti.....: Mégis rosszabbul állnak mint mi. A hazai járványügyi rendszer kiválóan vizsgázik..

Muhammad Balfas 2020.03.19. 23:08:10

@eszti.....: "akik magánúton nem tudnak hazajutni, az állambácsi szállítja haza" Akárcsak nálunk a Marokkóban rekedt magyarokat..

Muhammad Balfas 2020.03.19. 23:12:42

@eszti.....: Aminek a jövőben ára lesz..Tudod ez olyan, mint amikor a túlóvó szülő a legkisebb lázas állapot esetén paracetamollal tömi a gyereket. A széltől is óvja,totálisan steril körülmények között tartja állandóan. Hát persze , hogy felnőttkorára mindenre érzékeny, allergiás kis nyám-nyám lesz, aki csak speciális étrenden képes élni.

eszti..... 2020.03.19. 23:16:32

@Muhammad Balfas:

Szerintem az adottságokhoz képest mindenütt. Egy ilyen méretű járványra nem lehet felkészülni.
A magántesztelést nálunk is nagy vita övezi. Minden valószínűség szerint nemsokára leállítják. Viszont az állami eü folyamatosan tesztel, ezt követelik a virológusok is.

2020.03.19. 23:19:54

@eszti.....: A gyöngyöspataiak akkor sem voltak hajlandók tanulni, amikor bejártak, mert a liberálbolsi törvények szerint nem lehetett buktatni csak szülői hozzájárulással, .., azt két esetben vetették fel a tanárok, mindegyikből balhé lett, az egyik esetben /Ő kapta a legnagyobb kártérítést!/ a gondos anyuka félholtra verte a tanárt, 3 évet kapott érte, ..., így aztán a gyerkőcök semmit sem voltak tanulni, úgyse bukunk, jeligével, .., ötödikig nem engedték a buktatást, .., eljutottak odáig, de ott meg nem tudtak mit kezdeni az írni-olvasni nem tudó műdiákokkal, .., mindenki azon volt, hogy elérjék a 16. életévüket és ne legyenek tankötelesek, .., meg ugye el kellett különíteni őket, mert a többieket sem hagyták tanulni, mert unatkoztak, .., fogalmuk sem volt mik azok a kriksz-krakszok a táblán. De most majd a "kártérítésből" meg tudják oldani a netet, eszközöket a kisebb 6-8 tesónak.
Magyarországon minden iskolában van szélessávú internet, ha otthon nincs valakinek, akkor bemehet a suliba, bőven szét tudják őket ültetni, mert nem sokan vannak.

2020.03.19. 23:21:55

@eszti.....: "ezek a hülye csehek meg szlovákok a kormánygéppel szállítanak Kínából, Törökországból tesztet és védőfelszerelést."
Hogy többek között vissza tudják adni a magyaroknak azt, amit kölcsön kaptak, amikor rájöttek, hogy csak téli sálakkal tudnak védekezni maszkok helyett.

eszti..... 2020.03.19. 23:24:00

@Tényelek:

"ha otthon nincs valakinek, akkor bemehet a suliba, bőven szét tudják őket ültetni, mert nem sokan vannak."

véletlenül nincs lezárva az iskola?

de kösz, ezt holnap megmondom a kollégáknak.....

2020.03.19. 23:30:19

@eszti.....: "csak vigyázzál! meg ne lepődj, ha nálatok is elkezdenek vadul tesztelni. ma olvastam erre utaló jeleket..."
Itt senki nem fog meglepődni semmin, az operatív törzs tájékoztatásán három napja jelentették be, hogy innentől kezdve a csoportos megbetegedések fázisába lépett a járvány és az ország minden pontján lehetnek esetek, ezért vezették be a terjedést gátló durva rendelkezéseket. Szóval ha ezt a nyilatkozatot olvasta, akkor ebből kisejthetett a töpörödött agyával dolgokat, akár azt is, hogy csoportos megbetegedések lehetnek, akár azt is, hogy országossá fejlődött a járvány : -)

2020.03.19. 23:35:52

@eszti.....: "véletlenül nincs lezárva az iskola? "
A magyar rendszerben nincsenek bezárva az iskolák és különleges helyzetben felügyeletet és internet hozzáférést biztosít, speciális szabályok mellett.
Nem igazán van rá igény, de a lehetőséget fenn kell tartani, hogy aki bármilyen okból nem tudja biztosítani a gyerekének a feltételeket, az se essen ki az oktatásból.
Lehet nem megy jól a magyar nyelv, ..., a gyerekeknek van távoktatás, az iskolák nem virtuálisak, azok megmaradtak és a kulcsokat sem dobták bele a Dunába.

eszti..... 2020.03.20. 00:06:18

@Tényelek:

"A miniszterelnök a bejelentéshez hozzátette, hogy a tanítás digitális tanrendben fog tovább működni, a tanároknak digitális eszközök segítségével kell megtartaniuk az órákat és átadni a tananyagot. Akinek nincs meg ehhez a szükséges eszköze otthon, annak az iskola biztosítja, természetesen ilyen esetben be lehet menni az intézményekbe. Bár a gyerekek határozatlan ideig nem léphetnek be az oktatási intézményekbe, az igazgatóknak ugyanúgy jelen kell lenniük az iskolákban. "

kicsihuszár! szövegértés....... :D
az eszközért lehet bemenni, nem a gép elé ülni.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.20. 00:27:55

ezek a csecsek mek tótok mindent is tökéletesen csinyálnak

total cases/1M pop

Czechia 65
Slovakia 23
Hungary 8

sőtt mék emilt is faragnak maguknak, hoty rohagyon rám az 1gbps-s netem

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 05:40:05

@eszti.....: Megnéztem a Magyar Nemzet hogyan hozta le Gulyás tájékoztatóját.
Többek között ezt a mondatát emelték ki: Az ellenzék egy része a vírusnak szurkol...
.. OMG! ez most a legfontosabb????????...................................

Ha még szerinted is többek között emelték ki, akkor nem az a legfontosabb! Ne mondj ellent önmagadnak! Egyébként ha ezt le akarod ellenőrizni és megnézed a "független " sajtót és az ellenzéki politikusok megnyilvánulásait, akkor láthatod, hogy ez így is van!
Nem kell ehhez Magyar Nemzet sem láthatja aki akarja, aki meg még ilyenkor is csak a kormány ellenes kis világában él, mint te is, az felhéberedik ennek hallatán és megkérdezi, hogy most ez a fontos? Nézd meg az zsindexet, tegnap átszámolták lölö vagyonát rizsre, ami a fácsén terjedő rizs szám olásos humor alapján nyilvánvaló aljas gúnyolódás a járványhoz kötve! Ez nem zavar ugye? :DDDDD

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 05:51:33

@nincs1itt: " mi van gyökér, jobbágy magyar? nem mered nekem címezni ami mocskos pofádon kibukik? "

Lenin dumájára válaszoltam emiatt címeztem neki, mitől ne merném egyébként neked címezni? Előtte már címeztem neked kommentet, de arra nem válaszoltál, tehát mit sír a szád? Persze ebből a megnyilvánulásodból is lejön, hogy logika semmi nincs benned, de a hülye vágyálmaidat egyből valóságnak állítod be és megkérdezed, hogy félek e tőled! A válaszom.....NEM!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 06:10:23

@eszti.....: "ujszo.com/kozelet/egymillio-szajmaszk-es-100-ezer-koronavirus-gyorsteszt-erkezett-szlovakiaba"

Látod így jártok állandóan, hangoztattok egy baromságot, aztán kellene rá példa, de nincs így saját magatokat cáfoló hírt próbáltok meg eladni érv gyanánt!
Mit is bizonygatsz egyfolytában? Azt, hogy a széleskörű tesztelés megakadályozza a vírus terjedését!
Mit linkeltél ide? Az 5,5 milliós Szlovákia, beszerzett 100000 tesztet! Bazmeg ebben tényleg van potenciál, mert holnap letesztelik vele a lakosság minden 55-ik tagját, holnapután meg állnak, mint fasz a lakodalomban, 5 millió 400 ezer teszteletlen emberrel és nulla rendelkezésre álló teszttel!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 06:13:48

Ja, tegnapi hír, hogy a Moszad "megvett" (?) százezer használhatatlan tesztet! Most ilyenkor mit gondolhat az ember, nem gyilkosokra kellene bízni az egészségügyi beszerzéseket?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 07:34:27

Régen Németország volt profi ebben, de most nem vagyok képben, tudja valaki, hogy kik a profik ebben, kiktől kellene mobil krematóriumokat venni, hogy ne járjunk úgy mint az olaszok?
Ha esetleg nem kell, akkor is elégethetjük a libsiket bennük!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.20. 07:42:34

@Grimbusz Makszimusz: "nem gyilkosokra kellene bízni az egészségügyi beszerzéseket"

Látod, tudunk mi egyetérteni. :))

A gazember Ondó Viktor évente több tízezer honfitársunk halálát okozza, és mégis rábízzuk a lélegeztető gépek beszerzését háromszoros áron.

"egy lélegeztetőgép-mutyi miatt 150-nel kevesebb ilyen eszköz áll rendelkezésre, mint amennyi lehetne"

www.klubradio.hu/adasok/hadhazy-a-kormanynak-gazemberseg-ha-meg-tudnak-imadkozzanak-111535

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 07:47:14

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: klubrádió padödövel, drágabolárúr és kis társai, ezért vagy te ilyen hülye, mert ezen tengődsz!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.20. 07:51:08

@Grimbusz Makszimusz: "klubrádió"

Fészbúkon is posztolta, ha a klubrádiónak nem hiszel. :))

Ondó Viktor nem cáfolta. Egyik vádját se cáfolták.

www.korrupcioinfo.hu/

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 09:04:20

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Az állandó rágalmazásra már nem reagál, mert másra nem is lenne ideje, mint a zsidrákok hazugságaira válaszolgatni!

Nekoashi2005 2020.03.20. 09:14:16

24.hu/kozelet/2020/03/20/koronavirus-orban-mentodolgozok/amp/

"Levélben kértek segítséget Orbán Viktortól a mentődolgozók

Arra kérik, hogy gondoskodjon a nagy kockázatot vállaló szakemberek kiemelt biztonságáról és megfelelő fizetéséről"

24.hu/belfold/2020/03/20/koronavirus-orban-viktor-kossuth-radio/

"A miniszterelnök szerint nem igaz, hogy ne lenne elég maszk. „Van elegendő, millió szám vannak maszkjaink”,

Vajon kinek nagyobb a bizalmi indexe, a mentősöknek vagy a csutinak?

6.Lenin 2020.03.20. 09:24:34

@Nekoashi2005:

Ha 444-et, és a 24.hu-t hozod forrásnak, az majdnem olyan, mit egy rablógyilkostól tanácsot kérni, hogyan védekezzünk a rablógyilkosok ellen.

Látom jól aludtál, alig vártad, hogy valamit felhozz ellenem. Csak ennyi jött ki belőled reggelre?
B+, én el is felejtettem, hogy létezel.

élveteg 2020.03.20. 09:31:23

Én azt ajánlom vedd le ezt grabowski Mert ha nem bírják a krematóriumok ( egész olaszországban 3 ezer halott !!! ) akkor eseteg a nácifasisztákokon kivül is szöget üt a fejébe valakinek hogy Auswitzban ugyan hogyan bírhatták a napi !!! több ezres halottlétszámot,- az akkori technika szintű széntüzeléses krematóriumok

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 09:34:46

@Nekoashi2005: Kicsitacsi, köcsögzacsi bibsilibsi, az, hogy kínában kitől kérnek bocsánatot itt nem releváns, attól még itt vannak rémhírterjesztők!
Basszátok már fel a csótány nénikéteket, ha Magyarországról akartok valamit állítani, akkor ne gyertek olasz hullákkal és kínai bocsánatkérésekkel, hanem itteni konkrétumokat nevezzetek meg!

6.Lenin 2020.03.20. 09:41:04

@élveteg:

A ballibák soha nem gondolkodnak, ők hisznek. Kételkedni pedig tilos.
Aki nem áll be a sorba, kicsinálják. Most is a legfontosabb volt Eszenyi E. sárba tiprása. Addig fogják baszogatni, míg öngyilkos nem lesz. Ők így működnek.

Mellesleg van rá törvény, ha ezen el mersz gondolkodni, lecsuknak. Veszélyezteted sok embertársunk megélhetését. Nehogy téged csukjanak le hamarább, mert el mertél ezen a kérdésen gondolkodni.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.03.20. 09:52:19

@R. V. J.:
Egyetértek!

Ismét egy kíváló, vitriolos írás Grabowszki billentyütornád´ójából!!!
Órási ökölcsapás ez a rezsim lepénylesöjébe!!! Ahogy a Zorbán megcoronázódik, bukik a rendszer, legkésöbb március 24-én!!!

6.Lenin 2020.03.20. 09:52:47

Magyarock !

Nem szabad, hogy most remegő lábakkal eltérjetek a világot feszítő igazi kérdésektől!!!!
Az igazi veszély továbbra is leselkedik!!!

Lölő gazdagszik, a geci meg lopik, továbbra is!!! ÉBERSÉGET kíván a ....(mi is, segíccsetek!)
(a kurva életbe, majdnem hazát írtam)

Nos, ne hagyjátok, hogy a fasiszták eltereljék a vigyázó tekinteteket!!

Olvassátok a 444-et, 24.hu-t ,B1 -et, és a vírus menekülni fog előletek!!

Muhammad Balfas 2020.03.20. 09:55:49

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Nyugi, kimagyarázzák, „hogy a Zorbány direkt azért nem teszteltet eleget, hogy ne derüljenek ki a valós adatok..”
Vagy: ezt is ellopja..:)

6.Lenin 2020.03.20. 09:58:02

Jajj, jajj, én barom állat, bocs,bocs, bocs!!!

Az indexet kifelejtettem, olvassátok azt is!!! Jajj, jajj, 1000 millió bocsánat.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 09:59:48

@6.Lenin: Eszenyi kérdése ennél komplexebb, mert Tarlós leleplezte a színjátékot, amikor megkérdezte, hogy tíz évig miért nem szólt senki ezért? Eszenyi csupán az a tipikus libsiművész, aki önnön színészi és rendezői mítoszának bedőlve nagynak képzelte magát és egyszer ki mert beszélni, ezért kinyírták! Ugyanúgy nem a mi hősünk, mint Nagy Imre!

Nekoashi2005 2020.03.20. 10:02:18

@6.Lenin:
"Kételkedni pedig tilos."
Abban is kételkedek, amit a csuti kérdez, hát még abban amit állít!
Hogy is mondta: "Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt amit teszek!"

Ez egy hazug ismérve, te meg nyalsz neki!

6.Lenin 2020.03.20. 10:03:31

@R.V.J.:

Még jó, hogy 24-et írtál. Holnap te se felejtsd el megünnepelni a dicső Tanácsköztársaság-ot.
Utána lehet majd takarítani.

6.Lenin 2020.03.20. 10:07:41

@Nekoashi2005:

Azt akarod ezzel mondani, hogy Gyurcsány, meg Jakab hazug emberek?

Végre kinyílt a szemed ? Szinte hihetetlen, egy bunkó képes gondolkodni?
Valld be, valaki súgott.

6.Lenin 2020.03.20. 10:11:28

@Grimbusz Makszimusz:

Én nem védeni akartam Eszenyit.

Megpróbáltam elmagyarázni egy balliba működési "elvét".

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.03.20. 10:25:18

@6.Lenin:
"holnap te se felejtsd el megünnepelni a dicső Tanácsköztársaság-ot."

Nem kommunista lévén, nem tartom számon e dátumokat, de neked jó ünneplést kívánok. Már ha járnak a páncélvonatok a keletiböl vidékre.

6.Lenin 2020.03.20. 10:34:40

@R.V.J.:

Neked soha semmit nem kell fejben tartanod, minek is. Majd szólnak, mint mindig, hogy mi a teendőd.
Nem ismered a saját működésedet sem?

A fenébe, hogy fogom én ezt kibírni, ennyi meglepetés korán reggel. Még azt sem hevertem ki teljesen, hogy ez a Nekoashi, vagy ki a tököm éjszaka álmában elgondolkodott egy mp-re. Jó, ha délre (ebédre) magamhoz térek. Aztán jössz te is.
Na, megyek egyet sétálni a spájzba, hátha magamhoz térek.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.03.20. 10:38:17

@6.Lenin:
"Na, megyek egyet sétálni a spájzba, hátha magamhoz térek."

Csak bele ne akadjon a fürdököppeny a járókeret lábába. Vigyázz magadra és másokra is!!

6.Lenin 2020.03.20. 10:48:44

@R.V.J.:

Nagyon kedves tőled, hogy aggódsz. Tényleg nagyon figyelnem kellett, éppen az utolsó pillanatban sikerült egy folyékony szilvát tartalmazó 100l-es üvegcsében megkapaszkodnom, alig tudtam elengedni, még jó, hogy az asszonyom a közelben volt, és tisztán hallottam, amikor kedvesen szólt, miként tudom elengedni az üvegcsét.

alöksz róz 2020.03.20. 10:54:51

@morpho: "Már miért is szurkolna bárki a vírusnak?" - hát bizony ezeket nem olvasthattad az index címlapon, hogy továbbra is nagy hangon és erős meggyőződéssel tudd harsogni a faszságaidat :D

pedig vannak ilyenek. itt a fórumozók közt is. beteg a lelkük. annak szurkolnak, hogy minél többen haljanak meg és minél nagyobb károkat szenvedjen az ország és emiatt orbánt le tudják váltani.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.03.20. 11:00:16

@6.Lenin:
Jó ha emlékszel, hogy az alkohol csak a tüneteit kezeli a mániákus depressziódnak, a coronára meg teljesen hatástalan. Amúgy jó bulizást kedves hokedlin ülve, crt monitort bámulva kommentelö polgártársam.

index.hu/techtud/2020/03/14/influenza_nepi_bolcsesseg/

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 11:00:20

@6.Lenin: Nem gondoltam azt, hogy véded.

6.Lenin 2020.03.20. 11:05:00

@R.V.J.:

Milyen alkohol? A folyékony szliva az gyógyszernek minősülő házi készítmény. Momentán nincs mit kezelnem vele, de néha kénytelen vagyok allenörizni, nehogy minőségi romlás álljon be.

Muhammad Balfas 2020.03.20. 11:11:07

@6.Lenin: Rá van írva, hogy minőségét korlátlan ideig megőrzi..:)

6.Lenin 2020.03.20. 11:17:32

@Muhammad Balfas:

Pont nem volt nálam az olvasó szemüvegem, meg jobb azt ellenőrizni.

De mit szólsz a WHO-ban keletkezett zavarról? Pont az indexen írnak ilyen aljas rémhírről.

eszti..... 2020.03.20. 11:44:35

@Grimbusz Makszimusz:

"Mit is bizonygatsz egyfolytában? Azt, hogy a széleskörű tesztelés megakadályozza a vírus terjedését!"

Ezt posztonként minimálisan 3-4x cáfoltam eddig, ezek szerint teljesen feleslegesen.

ha hülye vagy, hát hülye vagy!

eszti..... 2020.03.20. 11:47:35

@alöksz róz:

nem léptet vissza, gondolom a vírusnak szurkolnak-ra írtad.

normális helyeken minden belpolitikai csatározást felülír a járványveszély.

gulyás kijelentése bizonyíthatatlan, vagyis hoax.
terjesztésért nem jár büntetés????

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.20. 12:43:06

Magyarországon már 3 halott. 4% halálozási ráta.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.20. 12:44:53

@eszti.....: "normális helyeken minden belpolitikai csatározást felülír a járványveszély."

A fideSS politikai haszonszerzésre használja a tragédiát.

6.Lenin 2020.03.20. 12:56:51

Azért van még Mo-on EMBER is...(nem csak szaros macskák)

www.youtube.com/watch?v=ZtYjEQeZeNI

Muhammad Balfas 2020.03.20. 12:57:35

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Sokkal inkább a hazai ellenzék próbálja politikai haszonszerzésre használni..
Nézd meg Salvinit.Neki aztán volna most terepe , lehetősége támadni a kormányt.Mégse teszi ebben a kritikus helyzetben..

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 13:03:38

@eszti.....: Akkor mi a geciért tetted ki, hogy mennyi tesztet vesznek a csehek és a tótok?
A tesztelés parttalan szükségességét bizonygatod nonstop!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 13:03:39

@eszti.....: Akkor mi a geciért tetted ki, hogy mennyi tesztet vesznek a csehek és a tótok?
A tesztelés parttalan szükségességét bizonygatod nonstop!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 13:12:24

@Muhammad Balfas: "Nézd meg Salvinit.Neki aztán volna most terepe , lehetősége támadni a kormányt.Mégse teszi ebben a kritikus helyzetben.."

Ez egyrészt emberi tényező is lehet és Salvini értékrendjébe ez nem férne bele, de közrejátszhat az is, hogy az olaszoknál nem találna táptalajra, mert náluk nincsenek olyan hasznos idióta lumpenprolik mint nálunk akik fel vannak hergelve a kormány ellen és a beszűkült tudatukba így nem szivárog be a valós helyzet, azt képzelik, hogy a vírus velük van! Ilyen aljas ellenzéke csak a magyar kormánynak van!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.20. 13:19:20

@Muhammad Balfas: "a hazai ellenzék"

Persze, Karácsony hazudta, hogy a menekültek hozták be a vírust, nem a gazdád. :))

Sir Bates dö Hól 2020.03.20. 13:30:41

B+, mi lesz itt, ha elrendelik végre a kijárási tilalmat?! Mert passzírozzátok a szart rendesen a ner védelmében;-)... skacok, most nem a virtuális világban van az "ellenség", most kiviláglik majd, hogy mennyire intakt moon az állam; egy alrendszer gyakorlatilag már összeomlott, ha nő az intenzív ellátást igénylők száma, a másik is kapitulálni fog, sokkal hamarabb, mint bármelyik, hasonló helyzetben lévő entitás... s most nem egy észak-olasz, vagy francia rendszerrel hasonlítson össze, mert azok fényévekkel vannak mo előtt... s azok is összeomlottak vagy az összeomlás előtt állnak, de ott van egy működő, az alapfeladatait ellátni képes állam... (bár jelzem, hogy a német egészségügy is működőképességének határán fog egyensúlyozni...)

rallus 2020.03.20. 13:37:15

@Sir Bates dö Hól: Nem unjátok még a vuduzást? Pavlov kutyája már a bankadónál abbahagyta volna, de a ti hazaszeretetetek nagyon stabil...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 14:07:42

@Sir Bates dö Hól: B+, mi lesz itt, ha elrendelik végre a kijárási tilalmat?! Mert passzírozzátok a szart rendesen a ner védelmében;-)....................

Én részemről biztosan a józan ész védelmében teszem a dolgomat, egyrészt mert a NER létrehozása előtt is ez volt az értékrendem, amit itt képviselek, a másik ok, hogy bár roppant elhívatott fidesznyik vagyok, de bevallom fingom sincs a NER szolgálati szabályzatáról, egy sort sem olvastam arról, hogy ilyenkor mi a teendő! De szerintem ugyanez a helyzet másokkal is és az esetleges kilengéseink, az egyre jobban elharapózó libsiproli aljas dumákra válasz, épelméjű ember nehezen tűri ezt a nyílt haszonszerzést, amit a járvány kapcsán folytatnak egyesek, a pitiáner érdekeik érdekében! A nemzetközi adatok alapján az országban a helyzetet átlagon felül jól kezelik, vagy (megengedem) átlagon felül szerencsénk van, de semmi sem indokolja semmiképpen ezt a heves támadást, amit a libbantak művelnek!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 14:12:31

@Sir Bates dö Hól: Bocs, de tegnap ezek a piti faszok annak örültek, hogy nem volt bekapcsolva a mikrofon? Ami egyébként más hiba volt, de ebből is levezették, hogy Orbán alkalmatlan a járványhelyzet kezelésére? Persze, hogy elküldjk őket az anyjukba!

Muhammad Balfas 2020.03.20. 14:14:23

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Mondtam már neked,te debil,hogy a kutyámnak van gazdája,meg neked.
A hazai ellenzék a legaljasabb módon támadja a kormány intézkedéseit,míg Salvini nem támadja az olasz kormányt ebben a helyzetben, pedig volna ok bőben..
Az első hazai fertőzöttek Iráni egyetemisták voltak.Iránban az egyik legkatasztrofálisabb a járványhelyzet,és igen sok illegális migráns keresztülhalad Iránon..Márcsak ezért sem szabad őket beengedni az EU-ba.

6.Lenin 2020.03.20. 14:16:28

@Grimbusz Makszimusz:

"de semmi sem indokolja semmiképpen ezt a heves támadást, amit a libbantak művelnek! "

Pedig pontosan ebbe fognak beleőrülni (még jobban)
Dugában a felsőbbrendűségük, és nincs rá más elfogadható magyarázat, mint az, hogy ezek tényleg balfaszok, és ezt már érzik ők is.
Eljött az igazság órája. Bármi megoldható, nélkülük is, sőt. És ezt nehezen viselik.
A legeslegrosszabb, hogy ezt látni fogják az ő híveik is.
Szerintem

Muhammad Balfas 2020.03.20. 14:17:37

@Sir Bates dö Hól: Talán olvasgass egy kicsit, hogy milyen a járványhelyzet a két európai bezzegországban Svédországban és Svájcban..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.20. 14:21:42

@Muhammad Balfas: "A hazai ellenzék a legaljasabb módon támadja a kormány intézkedéseit"

Aha. A legaljasabb módon a tanárok mellé álltak, és követelték az iskolák bezárását. :))

És nagyon jól tették, mert Ondó Viktor gazdád végül meghátrált a nyomás alatt. Az ellenzék a legaljasabb módon honfitársaink ezreinek életét mentette így meg.

Hadházy Ákos a legaljasabb módon figyelmeztetett, hogy a tesztelést a geci gazdád tudatlanságból tiltja, ezzel elterjesztve a járványt.

alöksz róz 2020.03.20. 14:21:46

@eszti.....: - kérdezte ártatlan szemmel a hölgy.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.20. 14:23:07

@Muhammad Balfas: "iráni egyetemisták.. "

Akiket Ondó Viktor gazdád hívott be az országba. :))

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 14:34:48

@Muhammad Balfas: Szerintem a járvány arra mindenképpen jó, hogy kétségtelenné tegye a libsik aljasságát és azt, hogy nem a kormány, hanem a HAZA ellenzékei, ellenségei!
Már ha volt valaki annyira naiv hülye, hogy ezzel ne lett volna tisztában az eddigiek alapján!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 14:41:25

@6.Lenin: Nem fogják belátni azt sem, ha alulmaradnak a saját maguk által indított harcban, emlékezz az ogy. választásokra, a kétharmad ellenére kiszámolták, hogy a távolmaradók és az ő szedettvedett pártjaik többen vannak, tehát ők a többség!
Ezeket erőből kell leverni, mert józan belátásra, a lovagiasság szabályainak betartására felesleges számítani részükről!

eszti..... 2020.03.20. 14:51:38

@Grimbusz Makszimusz:

amit kiírtam az hiteles információ, hír.
baj?

a beszerzés folyamatos. jövő héten is érkezik a cucc. jelenleg Kína, feltételezhetően aranyárban ad el teszteket, maszkot, védőfelszerelést.
a nagy államok már majdnem mindent felvásároltak, nehéz hozzájutni.
a gyógyszergyáraknak pedig nincs kapacitásuk ellátni a piacot. olyan nagy az igény.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.20. 14:57:01

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Magyarországon már 3 halott. 4% halálozási ráta."

Teljesen felesleges még ekkora esetszámnál halálozási rátát számolni, ha még nincs statisztikailag értelmezhető (diagnosztizált) fertőzötti létszám. Az elemszám-problémák mellett azért sem, mert ebben az arányban nyilván kétirányú torzítás van, a nem diagnosztizált fertőzöttek miatt (akik később még látókörbe kerülhetnek, ha a tünetek súlyosbodása esetén diagnosztizálják őket); valamint amiatt is, mert kínai statisztikák szerint a medián elhalálozási idő tünetek megjelenésétől kezdve kb. három hét, a diagnózistól számítva durván két hét.

Az pedig eddig is ismert volt, hogy az elhunytak által képviselt 65+ korosztály kiemelten veszélyeztetett.

Fikalnyik Eugén 2020.03.20. 15:05:59

@Muhammad Balfas:
"Az első hazai fertőzöttek Iráni egyetemisták voltak.Iránban az egyik legkatasztrofálisabb a járványhelyzet,és igen sok illegális migráns keresztülhalad Iránon..Márcsak ezért sem szabad őket beengedni az EU-ba"

Csak nem a rühes gazdád hozta ide őket?

www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/hirek/az-irannal-kotendo-megallapodas-nelkulozhetetlen-europa-biztonsaga-szempontjabol

A két külügyminiszter megbeszélésén négy területet határoztak meg az iráni-magyar kapcsolatok fejlesztése érdekében (...) A második terület az oktatás. Jelenleg kétezer iráni diák tanul magyar felsőoktatási intézményekben. A magyar fél átadta az oktatási együttműködési megállapodás-tervezetét, amely többek között rögzíti a perzsa lektorátus működésének fenntartását az ELTE-n.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.20. 15:07:56

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "A legaljasabb módon a tanárok mellé álltak, és követelték az iskolák bezárását. :))"

És milyen jól jártak ezzel a tanárok, ugye?!
hvg.hu/elet/20200320_koronavirus_digitalis_tanrend_felmondas_iskolak_pedagogusok_oktatas

Na vajon ezek az emberek miből etetik majd a családjukat, ha lejár a munkanélküli segély időszaka?

Nem véletlen, hogy az iskolabezárásokat a kormány nagyon nem szívesen lépte meg (ahogy a britek is az utolsó pillanatokig vártak vele), hiszen ez húsbavágó döntés a most dolgozni nem tudó szülőknek is, persze a járványhelyzet miatt előbb-utóbb amúgy is muszáj lett volna meglépni.

eszti..... 2020.03.20. 15:26:41

@Szergej Szergejevics Szergejev:

"Az iskolákat fenntartó Klebelsberg Központ a lapnak azt mondta, a tankerületek maguk dönthetnek arról, kinek a szerződését tartják életben."

Vagyis az állam jóváhagyja, hogy egészségügyi krízishelyzetben embereket tegyenek az utcára?

Ez a legaljasabb húzás, amit eddig láttam.

6.Lenin 2020.03.20. 15:41:04

@eszti.....:

Tudod hol kezdődik az aljasság?

Amikor a ballibák ordítanak, hogy az állam ne avatkozzon bele semmibe, aztán amikor szarba kerülnek, azért ordítanak, hogy az állam oldjon meg mindent.
Talán elsőként itt kéne sok mindent rendbe tenni.

tudod te, hogy amikor már nem csak zsigulit lehetett kapni, meg keleti autókat, hány szerelő, szerviz ment tönkre? Amikor megjelentek a digitális fényképezőgépek, hány fényképész? A digitális oktatáshoz se kell majd annyi pedagógus, ez érthető is.

amikor az előző rezsim összevont iskolákat, mert akkor az jött rá a ballibákra, sok ezer pedagógust küldtek el, akkor is rettegtél?
Majd amikor a gyárakban automaták lesznek, vagy sok más helyen is, akkor is rettegj.

eszti..... 2020.03.20. 15:54:49

@6.Lenin:

Most mit ballibázol?????

A kormány zárta le az iskolákat, vagyis az állam nem tudta biztosítani a munkavégzés feltételeit. Egyszerű sor.
A napközisek meg miért is nem tudnának bekapcsolódni a digitális oktatásba? Vagy a testnevelők?
A diákok egész napjukat otthon töltik, szabadidős foglalkozásokra is szükség van, amivel a szülők lekötik őket délután.

Ez szerepel az origón lévő ma közzétett dokumentumban:

"a kormányzat már eddig is hozott intézkedéseket, amelyek célja a munkahelyek minél nagyobb mértékű megőrzése, illetve a háztartások és a vállalatok likviditási problémáinak elkerülése."
origo.hu/gazdasag/20200320-a-koronavirus-miatt-iden-merseklodes-varhato-a-magyar-gazdasagban-szveg.html?utm_source=hirkereso

ez nem érvényes??????

6.Lenin 2020.03.20. 16:00:31

@eszti.....

Pontosan mutatod, mi is az aljasság. Kormány nem azért zárt be valamit, mert Orbán bal lábbal kelt fel. sok cég sem fog talán ezért csődbe menni.

eszti..... 2020.03.20. 16:10:32

@6.Lenin:

ezt nem tudod kimagyarázni, öreg!
állami iskolák közalkalmazottait a vészhelyzet kellős közepén utcára teszi az oktatási hivatal, mert szerintük nem tudnak bekapcsolódni a digitális tanrendbe.

6.Lenin 2020.03.20. 16:39:37

@eszti.....:

Nem is szerettnék semmit kimagyarázni, mert semmi ilyen konkrét esetről nem hallottam, olvastam. A lányom sem említett, pedig ő benne van.
Nyilván talán az előfordulhat, hogy akik már túl vannak a nyugdíjkorhatáron, azok most simán nyugdíjas lesz szép nyugdíjjal. Ebben mi a katasztrófa?

Simán-vészhelyzet nélkül-ezreket rúgnak ki az autógyárak , ha leáll a kereslet. Ezek a munkaadó, és munkavállaló ügyei. Nyilván ilyen estekben az állam is be szokott avatkozni. Szerintem kapitalizmus van már 30 éve itt is. Bezzegéknél is.

6.Lenin 2020.03.20. 16:43:14

@eszti.....:

Miért nem Bezzegországban keltsz pánikot? Ott fenéken rúgnának?
Igen nagy szarkeverő vagy te @esztikém, de szerintem ott keverd ahol lax.

6.Lenin 2020.03.20. 17:02:02

Kedves Ballib Honfitársaink!!

Felhívnánk szíves figyelmüket, hogy jelenleg sokat szenvedett kis hazánkban szarkeverőkből TÚLKÍNÁLAT van. Otthon tessenek ezt inkább most gyakorolni.
Akár körbe is nyalhatják az ülőkét, vagy bármelyik részét. Önökre bízzuk eme kedvenc tevékenységük kiválasztását. Otthon bármit kinyalhat.

eszti..... 2020.03.20. 17:08:38

@6.Lenin:

Mert itt nem engednek el senkit. Ezért.

6.Lenin 2020.03.20. 17:12:01

@eszti.....:

Légy (is) boldog Bezzezegországban. Miért ne lehetnél te is?

2020.03.20. 17:14:03

@eszti.....: "kicsihuszár! szövegértés....... :D
az eszközért lehet bemenni, nem a gép elé ülni. "
Na ja, Orsós Orlandóék hazaviszik az összes számítógépet az iskolából :-) , ..., otthon meg nincs netkapcsolat :-) .
Egyetértünk, hogy a szövegértéssel is baj van önnél, .., a szellemi képesség szintje elég magyarázat rá :-) .

eszti..... 2020.03.20. 17:19:07

@Tényelek:

a magyar miniszterelnök, mondta, vele vitatkozz!

"A miniszterelnök a bejelentéshez hozzátette, hogy a tanítás digitális tanrendben fog tovább működni, a tanároknak digitális eszközök segítségével kell megtartaniuk az órákat és átadni a tananyagot. Akinek nincs meg ehhez a szükséges eszköze otthon, annak az iskola biztosítja, természetesen ilyen esetben be lehet menni az intézményekbe. Bár a gyerekek határozatlan ideig nem léphetnek be az oktatási intézményekbe, az igazgatóknak ugyanúgy jelen kell lenniük az iskolákban. "

2020.03.20. 17:21:46

@eszti.....: "Vagyis az állam jóváhagyja, hogy egészségügyi krízishelyzetben embereket tegyenek az utcára?"
Nem tudom mi ebben a különleges, én sem fizetek a kőművesnek, mert most az egészségügyi krízishelyzetben nem tudja megcsinálni, amiben megegyeztünk, .., ha majd tud dolgozni, akkor visszahívom.
A megbízási szerződés arról szól, hogy elvégzi azt a munkát, amivel megbízták, .., a nevében is benne van, ..., a tesi tanár nem tudja elvégezni, ..., esetleg virtuális testmozgás eszti kedvéért :-) , .., de a napközis sem, mert nincs napközi, ..,

2020.03.20. 17:24:23

@eszti.....: 'a magyar miniszterelnök, mondta, vele vitatkozz!"
Csak azért vitázom Önnel, mert látom, hogy nem érti mit mondott a miniszterelnök, ...., persze észt nem tudok adni, de hátha megérti, ha többször elmondom :-) .

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.20. 17:28:33

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Teljesen felesleges még ekkora esetszámnál halálozási rátát számolni, ha még nincs statisztikailag értelmezhető (diagnosztizált) fertőzötti létszám."

Megint bizonyítékát adtad hozzánemértésednek. :))

Egy adatból lehet számolni várható értéket, két adatból már szórást is. Matematikai statisztika első évfolyam.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.20. 17:30:48

@Szergej Szergejevics Szergejev: "jól jártak ezzel a tanárok"

Leszarom a tanárokat. Az emberi életek védelme előbbre való, mint néhány alkalmatlan pedagógus önös érdeke. Meg kell őket rendesen fizetni a munkájukért, és ők döntenek, ezért a pénzért vállalják-e.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.20. 17:32:09

@Tényelek: "mert látom, hogy nem érti mit mondott a miniszterelnök"

TE nem érted, faszfej. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.20. 17:35:12

@Tényelek: "a szellemi képesség szintje elég magyarázat rá"

Ne takarózz a 20-as IQ-ddal! Tanulj tinó, tán ökör lesz belőled! :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.20. 17:37:25

@6.Lenin: "szarkeverőkből TÚLKÍNÁLAT"

Sajnállak. Majd ha kisebb lesz a konkurencia, tán több fizetést kapsz Kubatovtól. Reménykedj, hogy a többi troll nyugger murdel meg, és te életben maradsz. Egyikőtökért sem kár. :))

alöksz róz 2020.03.20. 18:05:44

@eszti.....: :D
a szövegből nem következik, hogy a tanarak nem lehetnek bent vagy hogy haza kell vinniük az eszközöket

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.20. 18:41:09

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Megint bizonyítékát adtad hozzánemértésednek. :))

Egy adatból lehet számolni várható értéket, két adatból már szórást is. Matematikai statisztika első évfolyam."

A képletekbe be tudod helyettesíteni, csak éppen a túl pici és torzított minta nem lesz túl informatív a _sokaság_ (értsd a majdan a betegségen áteső magyar lakosság) halálozási rátájának megbecslése szempontjából.

Tegnapi adatok alapján ismert volt, hogy 73 diagnosztizált fertőzött, 1 halott ("1,36%") volt; azóta lett még 12 új diagnosztizált fertőzött és két halott. Több mint 2%-kal "halálosabb" lett ez a betegség egy nap alatt? Természetesen nem.

Nyilván tegnap is, ma is vélelmezhető volt, hogy az amúgy fertőzöttek közül nem mindenki került a hatóságok látókörébe (ez okozza a felfelé torzítást), viszont a betegség nem azonnal, hanem pár hét alatt okoz halált (ez meg a lefelé torzítást okozza).

Ráadásul még ha ismert lenne is a valós, jelenlegi túlélési esély, ez a járvány későbbi, tömeges szakaszára nézve úgyszintén nem mondana szinte semmit. Egyrészt ha sokan lesznek a kórházban, akkor egy-egy betegre óhatatlanul kevesebb orvosi-ápolói figyelem jut majd, eszköz jut majd; a nagy nyári meleg egyébként is megterheli az idős szervezeteket; de ugyanakkor az egészségügynek több információja, tapasztalata lesz a vírusról és az általa okozott betegségekről; és addigra talán az is kiderül, hogy a legsúlyosabb állapotban lévő betegeknek érdemes-e "olcsó maláriagyógyszert" adni (vagy ez csak megöli őket nypost.com/2020/03/20/anti-malaria-potential-coronavirus-drug-chloroquine-can-be-lethal-to-children/ ).

morph on deer 2020.03.20. 19:14:36

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
"mert látom, hogy nem érti mit mondott a miniszterelnök"

TE nem érted, faszfej. :))

Szerintem gyakran még orbán viktor sem érti, hogy mit mond a miniszterelnök, a jelek szerint ez történt most is...

morph on deer 2020.03.20. 19:34:49

@Szergej Szergejevics Szergejev:
Hogy kicsit nyugodtabban számolgathass, pillanatnyilag ezek a számok:

Coronavirus Cases:
267,871

Deaths:
11,194
Recovered:
90,603

ACTIVE CASES
166,074

Currently Infected Patients
158,281 (95%)
in Mild Condition

7,793 (5%)
Serious or Critical

CLOSED CASES
101,797
Cases which had an outcome:

90,603 (89%)
Recovered / Discharged

11,194 (11%
Deaths

Nekem így ránézésre úgy tűnik, hogy eddig az összes ismert fertőzöttnek kb 4%-a halt meg.

Viszont ha a már lezárt eseteket nézed, akkor ez az arány sokkal rosszabb: 11%-uk halott!
Ez azért elég brutális!

Bár nálunk sem jobb, ha a gyógyultak és a halottak arányát nézed! Ráadásul az a reális, mert amíg nem vagy gyógyult, addig még nem garantált, hogy leszel-e...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.20. 19:35:52

@morph on deer: lári feri nyögd be a legkisebb 2jegyű prímet

morph on deer 2020.03.20. 19:38:34

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ Egyrészt ha sokan lesznek a kórházban, akkor egy-egy betegre óhatatlanul kevesebb orvosi-ápolói figyelem jut majd, eszköz jut majd”

Még csak elképzelni sem kell, ez körülbelül így zajlik:

youtu.be/_J60fQr0GWo

eszti..... 2020.03.20. 19:46:31

@alöksz róz:

csak azért van az idézett szöveg, mert a kedveskolléga- tényelek- azt próbálta bemagyarázni nekem, hogy a magyar szabályzás szerint ha nincs otthon net a tanár behívhatja a suliba a gyereket- sok hely van, szét lehet ültetni őket - és ott taníthatja online

kérlek, ne kérdezz bele..... köszi

morph on deer 2020.03.20. 19:49:49

@Nekoashi2005:
„Van elegendő, millió szám vannak maszkjaink”

Nekik! De NEM a mentősöknek!
Ha meg millió szám vannak, akkor miért nem kapnak azok, akiknek valóban szüksége lenne rá? Mert az, hogy “vannak maszkjaink” az ugye nem segít, ha nem használjuk!

Vago Istvan 2020.03.20. 19:50:56

"Fényképen, ahogy a hadsereg teherautókonvojjal szállítja el a holttesteket az olaszországi Bergamóból"

Ebbol azert tobbet is ki lehetett volna hozni.
Peldaul lehetett volna azt irni : Orban Viktor es Meszaros Lorinc teherautokon szallitjak a lopott kozpenzeket. Ilyen cimeket kene adni, mert siman csak leirni a valosagot, az keves lesz a kormany buktatashoz. Mar pedig most nem lehet mas celja az ellenzeknek.

2020.03.20. 19:55:24

@eszti.....: Azért, mert a gyakorlatban is így csinálják, kedves hisztéria keltő liberálbolsi elvtársnő, , ..., de ne zavarják a tények, azok el vannak önmagukban is!

2020.03.20. 19:58:56

Nem látom itt a libsi csapattól az agitációt a magánynyugdíjpénztárakkal kapcsolatban, pedig nagyon belehúztak;
www.portfolio.hu/befektetes/20200320/elvereztek-a-magyar-alapok-rengeteg-a-20-30-os-minusz-420929?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Ja és pár napja ment a hiszti, hogy 8 forintot gyengült a forint egy nap alatt, itt a világvége, .., most meg 10 forintot erősödött, akkor most a Kánaán jött el :-) ?

Muhammad Balfas 2020.03.20. 20:09:07

@morph on deer: Próbáld felfogni, hogy a sima sebészeti maszk nem a használóját védi, hanem a használójától véd másokat..

2020.03.20. 20:09:09

@morph on deer: Nem csak a mentősöknek, a bolti dolgozóknak is vannak maszkjaik, ,..., van, aki használja, van aki nem.
Naponta 100.000 maszkot gyártottak a börtönökben / Ez nagyjából 2 millió lehet mostanra./, azóta még 3-4 cég állt rá.
Volt 1,2 millió, vettünk még 1 milliót és a patkány németek is beengedték a kikötőjükben veszteglő 1,2 milliót, illetve a csehek és a szlovákok is lassan visszadják azt a közel egymillió maszkot, amit kölcsön adtunk nekik, mert nekik nem volt.

Ha úgy fog ez a járvány is végigfutni, mint az ehhez hasonlók, akkor most jön egy kis hullám, mint a kínaiaknál, majd pár hónap csend és jön a közepes hullám három, négyszeres veszteséggel, majd fél év pihi és jön az igazi nagy járvány, ez utóbbira mondhatta Merkel, hogy a társadalom 60-70%-át fogja érinteni.

Ebből kiindulva nagy baromság lenne most az összes maszkot bedobni a rendszerbe, .., ráadásul nincs is rá szükség, ahol kell, ott van.

Nekoashi2005 2020.03.20. 20:17:46

Ez még kegyelmi időszak a fidessnek.... Ha valamikor vége lesz a járványnak, az egészségügyi dolgozók be fogják nyújtani a számlát....

Még a kormány szerint is többszázezer munkanélküli lesz, akik a jelenlegi szabályok szerint 3 hónapig - egész EU-ban itt adják legrövidebb ideig - kapnak ellátást! Ha nem emelik fel minimum 9 hónapra, munkanélküliekkel és hozzátartozóikkal plusz az egészségügyiekkel együtt már milliós tömeg lesz mérges a fidessre, és elég lesz nekik annyit mondani, hogy stadion meg kisvasút, és szétkapják ezt az egész szemétdombot, amit ma fidess Magyarországának nevezünk!

morph on deer 2020.03.20. 20:22:12

@6.Lenin:
“ Mit nem lehet ezeken érteni?”

A blues érzelmi intelligenciát feltételez, fideszesnek lenni pedig érzelem - és intelligenciamentességet, ez az alaphelyzet.
De ha valaki eredetileg nem rendelkezett volna mindezzel, akkor azzá válik, amint “igazi” fideszes lesz belőle...
Tonnaszám vannak a példák, sajna.
Nekem ezért furcsa, hogy kilógsz a Fásy Ádám-Felete Pákó rajongók, a “fehérvári huszárok” és a “nélküled” óbégatók közül.

Vagy csak fehér holló volt a jeled az óvodában..:)

2020.03.20. 20:28:43

@Nekoashi2005: Majd hétfőn a parlamenti szavazásnál ki fog derülni, hogy az ellenzéki pártok közül kik támogatják azt, hogy könnyebb legyen az embereknek, ..., és a stadion meg a kisvasút hívószó egyáltalán érdekel-e valakit?!

morph on deer 2020.03.20. 20:37:23

@Tényelek:
“ Naponta 100.000 maszkot gyártottak a börtönökben”

Amelyek most annyit se érnek, mint egy fél melltartó. (Üresen, persze!) ugyanis nem véd a fertőzéstől, legfeljebb nem egyenesen a másik képébe prüszköl a viselője, de mivel sehol nem zár, ki és be jár mellette ami akar.

Egyébként tudom, hogy van olyan is, ami minimum FFP2, vagy jobb is.
Abban viszont nem értünk egyet, hogy nem most kell, hanem majd ha jön “az igazi” hullám, szerintem MOST IS kell.
Mégpedig azért, hogy a mostanit legalább valamennyire ellenőrzött formában lehessen levezetni, és legalább az egészségügyi meg az élelmiszerellátással foglalkozó személyek ne essenek ki, ha lehet.

A következőkre már jobban fel lehet készülni, mindenféle szempontból. Most a “majd” akkorra tartalékolni azon az áron, hogy kockáztatjuk azokat, akiken a legtöbb múlik, szerintem badarság.

6.Lenin 2020.03.20. 20:51:26

@morph on deer:

Elárulok neked egy titkot (amit én sem értek). Gyerekkoromban egy visszatérő álmom volt, az, hogy egy kövér, nagy csöcsű néger nő ringat, és énekel, este egy falu közepén, tábortűzszerű hatalmas tűz, férfiakkal, nőkkel, gyerekekkel,körülötte, akik szintén énekelnek. ez a 40-es évek vége, 50-esek elején.

Soha, sehol nem láttam előtte négert, még talán képen sem. Néprádiónk volt. Hogy ott hallottam volna valaha zenét, nem ugrik be ilyesmi. Csak két állomás volt, ha láttál valaha ilyesmit.
Nem tudom mennyi ideig, de szerintem évekig volt ez visszatérően, aztán azóta soha többet. A blues, jazz szeretete maradt azóta is, mindig csak azt a zenét kerestem.
Komoly gyűjteményem is van belőle, LP, cd, DVD-én.

A Fidesz 94-től van, de nem ennyire mélyen érint. Előtte az SZDSZ érdekelt, de hamar csalódtam bennük. Majdnem be is léptem a pártba a 91-92 környékén, talán. Velük végeztem akkor. A szocik sose érdekeltek, sőt, hiszen 48-ban mindenünket (szinte) elvették. Engem még az óvodából is kibasztak, aztán visszavettek, megint kivágtak, aztán már önként nem jártam, ezért viszont otthon jól elvertek. Zavaros idők voltak, annyi szent.
A blues szeretete mindig megmaradt. Ennyi. Az álom azóta nem jött elő többé.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.20. 21:44:23

@Szergej Szergejevics Szergejev: "azóta lett még 12 új diagnosztizált fertőzött és két halott. Több mint 2%-kal "halálosabb" lett ez a betegség egy nap alatt?"

A vírus változása valószínűleg elenyésző. (Nem lehet kizárni, hogy jelentőset mutálódott, de nem valószínű.)

Egy nap alatt nőtt a statisztikánk, pontosabban - kevesebb bizonytalansággal - ismerjük a halálozási értéket. De ezt, neked, mint kívülállónak, hiába magyarázom.

eszti..... 2020.03.20. 21:57:47

@Tényelek:

uramjézus! gyerekek egy csoportját a járványügyi vészhelyzet kellős közepén behívják az iskolába???
nem félsz, hogy rémhírterjesztésére eljárás indítanak ellened?
ugyanis azt állítod, hogy ez a mindennapos gyakorlat ma Magyarországon.

Muhammad Balfas 2020.03.20. 22:41:08

@eszti.....: Miért kellene ahhoz behívnia a gyereket, hogy on line tanítsa? Ha behívná őket, már nem kellene online tanítani őket.

www.youtube.com/watch?v=mQWHVfQNKAI :)

A tanár akkor mehet be az intézménybe, ha otthon nincsenek megfelelő eszközei a tanításhoz.

Sir Bates dö Hól 2020.03.20. 22:41:20

@Muhammad Balfas: figyú, azt azt látom, hogy a froi (!!!!) egészségügy a kapituláció határán mozog... 1200 intenzív ápolásra szoruló betegtől... ne hasonlítsuk össze most frot moval, nem a vicc ideje van most... országos kijárási tilalmat kellene elrendelni azonnal (igen, most akár rendeleti kormányzással is!), mert az ország, mo állapota magában hordozza a katasztrófa valószínűségét jelen helyzetben...

(ki van az avatarodon? ha nem számít indiszkéciónak...)

eszti..... 2020.03.20. 22:49:56

@Muhammad Balfas:

ezt írta a kolléga tegnap:

"Magyarországon minden iskolában van szélessávú internet, ha otthon nincs valakinek, akkor bemehet a suliba, bőven szét tudják őket ültetni, mert nem sokan vannak."

ez gyerekekről szól, nem tanárokról :D

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.03.20. 22:53:17

Többen kérdezték és tudakolták könnyfakasztóan sunyi fingjaim titkát. Nos egyet mondhatok: párolt zöldségben, természetes rostokban gazdag étrend. És mértéktelen alkoholfogyasztás.

Muhammad Balfas 2020.03.20. 22:57:51

@eszti.....: De nem a gyerekre érti , te zseni! Hanem azokra a tanárokra, akik bemennek , és online tanítanak az iskolai gépteremből.. (Melyik őr vagy, a bal vagy a jobb oldali..?:)

Sir Bates dö Hól 2020.03.20. 23:01:15

@Grimbusz Makszimusz: Mirmur, a kormányzatot érintő kritikák egy része jogos, s igenis jelezni kell is, a politikai haszonszerzésre törekvést (cenzúra, MOK elnökének büntetőjogi felelősségre vonásának követelése) én a ner oldalán is látom, én nem ellenzékpárti vagyok, hanem ner ellenes, sz'al az ottani barmok sem hatnak meg... a mikrofon még te is röhögtél;-)...

Egy tanácsom van: maradj otthon, s ezt javasold mindenkinek... Én is ezt tettem (mondjuk itt kötelező, de sz'tem napokon belül még ezen is húznak), s a muternak is ezt üzentem... Ne felejtsd el, én az egyik froi gócpontban vagyok, én látom, hogy mi van, ti csak ezután szembesültök mindezzel: mo kétszáz áldozattal csodát művelne... én lennék az első, aki kalapot emelne a helyzet kezelése előtt!... nincs más megoldás, csak a lassítás...

Muhammad Balfas 2020.03.20. 23:02:29

@Sir Bates dö Hól: Mondom én, hogy a tízmillió epidemiológus országa lettünk..:)

2020.03.20. 23:05:12

@eszti.....: Mi abban a járványveszély, hogy két-három kölyök bénázik egy 500 négyzetméteres helyen, .., egyébként a kutya sem hívja be őket csak bemehetnek, ha végképp muszáj nekik és hajlandóak betartani a szigorú szabályokat, .., a másik verzió, hogy évet ismétel.

Sir Bates dö Hól 2020.03.20. 23:05:38

@eszti.....: köszönöm, még indluenzám sem volt életemben, 23 évvel ezelőtt voltam beteg utoljára (tüszös mandula gyulladás), s a munka sem tett tönkre;-)... meg én jointtal is dezinfektálok rendszeresen;-)...

2020.03.20. 23:07:36

@Muhammad Balfas: Nagyon-nagyon indokolt estben a diák is bemehet, szigorú szabályok betartása mellett, csak az idióta, bezzeg szlovák eszti általánosan kívánja értelmezni, mert az úgy lenne jó a liberálbolsevik propagandájukhoz.

2020.03.20. 23:10:32

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
A vírus már most mutálódott, a kínaiak emésztőrendszeri problémákat rögzítettek, állítólag már hamarabb is megjelent csak nem ismerték fel, hogy az is az, .., azok közül haltak meg a legtöbben.

Sir Bates dö Hól 2020.03.20. 23:12:21

@6.Lenin: látod, ezért basztatlak, szeretetből, mert ilyeneket tudsz megosztani...

Komolyan megtisztelő, hogy olvashattam.
Köszönöm...

2020.03.20. 23:15:42

@morph on deer: Kire kellene még maszkot adni?
Az orvosokon, ápolókon, mentősökön, rendőrökön, katonákon, bolti eladókon, postásokon, benzinkutasokon, közterületeseken, hivatali ügyintézőkön biztosan van mert láttam őket.
A mai vásárlásomkor a vásárlók bő harmada maszkban volt és szinte mindenkin volt védőkesztyű, .., ami természetesen a felsorolásban szereplőkön is volt.

Sir Bates dö Hól 2020.03.20. 23:16:43

@Muhammad Balfas: én nem moon vagyok, sz'al csak 9999999-é, s abban már te is benne vagy, balfasz!;-)...

Tényelek 2020.03.20. 23:19:26

Én úgy csak kesztyűbe nyúlok a seggembe.

2020.03.20. 23:29:55

@Tényelek :
Kedves Klón!
Szerintem ez a szükségesnél több információ volt.
Bár azt már mindenki tudja önről, hogy olyan szintű mentális problémái vannak, hogy még az álnevét sem meri felvállalni, ezért mások álnevén ír, ..., hát ezen biztosan zokogna az anyja, ha tudná.

eszti..... 2020.03.20. 23:33:36

@Muhammad Balfas:

de ám, arra értette. ha visszaolvasnád, képben lennél. de mindegy, már fáraszt, ez tényferdítés. :D

de ebben a helyzetben az is gond, ha bejárnak a tanárok. a vírus levegőben, felületen néhány óráig fertőz.
a legújabb ismeret szerint nem elég az egy méteres távolságtartás.

nem veszitek komolyan ezt a helyzetet és ennek meg lesz az ára.
megnéztem a képeket és elborzadtam. míg prága, pozsony közterületein alig látsz embert, a pestiek piknikeznek.
24.hu/belfold/2020/03/20/kiszabadultak-a-budapestiek-a-szabadba/#far_5190

eszti..... 2020.03.20. 23:38:04

@Tényelek:

mondom, nem veszitek komolyan. volt rajtuk maszk és gumikesztyű? hányszor köhögtek, prüszköltek, míg bent voltak?
hányan fogták meg a kilincset? mindegyik után lefertőtlenítették? ugyanez a géppel...

morph on deer 2020.03.20. 23:40:05

@6.Lenin:
Kösz a történetet, hatalmas! Komolyan!
Egyébként én még a telepes néprádiót is ismertem, mert egy darabig még villany sem volt ott, ahová apámat helyezték, az anyai nagyszüleim meg menekültek a kitelepítés elől.
Viszont a néprádiót meg is lehetett buherálni,- egy ú.n. forgókondenzátor kellett bele, és akkor csak az antennán múlott, hogy mit hallgattál a középhullámon. :)
Én egyébként a Hendrixtől indultam Clepton és Mayall segítségével, aztán nem csak a progresszív és nehéz zenék felé, de időben visszafelé is sikerült belemerülni. A mai napig az egyetlen zene, ami valóban kikapcsol. Na mindegy.
Még egyszer kösz a választ!

morph on deer 2020.03.20. 23:46:09

@Tényelek:
“ Kire kellene még maszkot adni?”

Zorró?
Amiket elmondtál, az szerintem jó, csak legyen így később is!
Én egyébként a mentősök kérésére adott válaszra reagáltam, mert az úgy gáz, ahogy van.
Gondolom szokni kell a helyzetet, mindenkinek.

alöksz róz 2020.03.21. 00:24:33

@eszti.....: jó.
de gyerekmegőrzésről is volt szó a közleményben, nemcsak az idézett részt kellett volna elolvasni :-)

mgdé 2020.03.21. 00:44:34

@6.Lenin:

Bácsika, a kolostor felújítása több mint 20 milliárd volt. Tudom, hogy ez neked semmi, aprópénz, bármikor ott hagyod a kocsmában ha jó napod van, tehát őszintén megértem a felháborodásod, de sajnos a matematika akkor is azt mondja, hogy: 4 < 20+

Szóval az a majdnem 4 mégiscsak csak a dolgozószoba. A különbséget költsd nyugodtan a magyar digitális oktatás még további fejlesztésére. Ehhez őszintén nagyon sok sikert kívánok tezseniségednek!

Za Rodinu, za Sztalina!, és jó egészséget!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.21. 01:13:29

"Mika Salminen, Finnország nemzeti egészségügyi hatóságának vezetője megkérdőjelezte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlását, ami szerint a COVID-19 járvány megfékezésének egyik legfontosabb eszköze a minél szélesebb körű tesztelés. Finnországban ezen a héten gyakorlatilag megszűntek a vírustesztek, és csak a legveszélyeztettebbek és az egészségügyi dolgozók esetében szűrnek koronavírusra. Mika Salminen szerint a szűkös erőforrások értelmetlen pazarlása lenne, ha az enyhébb tüneteket mutató emberekre is kiterjesztenék a tesztelést, írja a Reuters"

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.21. 01:29:53

@6.Lenin: Rémusz bácsi meséi? Lehet mégis láttál előtte (ál)negrót.

www.dailymotion.com/video/x5gqbzj

érdekes, nekem is volt 6-7 éves koromban néger nős álmom, de csak párszor és mindig ugyanaz
valamelyik aluljáróban - talán őrs v. tere- megyek a tömegben, egyszer csak észreveszek egy néger nőt
közelebb küzdöm magam és amikor odaérek, felismerem egyik osztálytársam anyukáját a négerben
ő az, csak a bőre fekete émmeg félek tőle
ennyi, soha se több, se kevesebb

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.21. 07:10:22

@Tényelek: "Kire kellene még maszkot adni?"

A fertőzöttekre. De mivel a gazdád nem tesztel, nem tudjuk, kik azok.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.21. 07:13:17

"Mark Rutte miniszterelnök március 17-én televíziós beszédben nyugtatta meg az ország polgárait, hogy Hollandiának tíz évre elegendő WC-papírtartalékai vannak"

index.hu/mindekozben/poszt/2020/03/20/hollandiabol_kaptuk_2_perc_19_masodperc_felhotlen_vidamsag_amire_oly_sokunknak_szuksege_lehet_manapsag/

Ondó Viktor meg csak kelti a pánikot. :))

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 07:15:03

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
"Hadházy Ákos a legaljasabb módon figyelmeztetett, hogy a tesztelést a geci gazdád tudatlanságból tiltja, ezzel elterjesztve a járványt."

Hadházy egy mongolidióta, az emberi normalitás karikatúrája, mi leszarjuk!
Ha neked irányadóak a megnyilvánulásai, akkor figyelmedbe ajánlanám, hogy nem rég a lófaszt reklámozta, fogadd meg a tanácsát, szerezz be kettőt, az egyiket dugd a seggedbe, a másikat kapd be, majd fél óra múlva cseréld fel őket! Jó szórakozást addig sem vagy itt és talán megnyugszol tőle!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 07:38:34

@mgdé:
"Bácsika, a kolostor felújítása több mint 20 milliárd volt.
Szóval az a majdnem 4 mégiscsak csak a dolgozószoba. A különbséget költsd nyugodtan a magyar digitális oktatás még további fejlesztésére. "

Mi van, nálad is córesz van érvelésileg és előugrott a "lélegeztetőgép demagógia" néven elhíresül libsi trükk? Orbán alatt azért nem kis fejlődés volt, van bőven mit felhozni így utólag, hogy miért nem másra költötték ugye?
A digitális oktatás jelenleg az egyetlen járható út, viszont egy kényszerhelyzet kapcsán kell belevágni, normális esetben lett volna még néhány szükséges lépcsőfok, de azt most ki kell hagyni! Ezzel párhuzamosan pedig már egyes ibsik ugatnak a tanárok fizetése miatt is, pedig ez is egy lépcsőfokkal kapcsolatos probléma, hiszen szélsőséges esetben az egész országban elég lenne minden szakból egy tanár, az leadná neten az egész országnak az órát! A többi meg mehetne a picsába? Látod, ha így nézzük, akkor a miniszterelnökséggel rengeteg tanári állást mentettek meg!
Ha meg úgy nézzük, akkor megint megy a libsi duma valami átgondolatlan baromságról, aminek a megvalósítása egyáltalán nem CSAK pénz kérdése!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 08:16:05

@Sir Bates dö Hól: " Mirmur, a kormányzatot érintő kritikák egy része jogos, s igenis jelezni kell is, a politikai haszonszerzésre törekvést (cenzúra, MOK elnökének büntetőjogi felelősségre vonásának követelése) "

Látod, ezt is cenzúrázni kellene, ez is lázítás, ugyanis felvetsz egy látszólag jogos problémát, de a részletekről, a kiváltó okokról sunyin hallgatsz!
CENZÚRA? Úristen, tényleg ez a világvége látszólag de most meg kell e szűrni az "információkat"? Igen! A HVG-s újságíró pl. erőszakosan követelte, hogy nevezzenek meg településeket, ahol felütötte a fejét a fertőzés! Ezt azért nem tették, mert ott pánik tört volna ki, mindenki elkezd onnan menekülni és esetleg tovább fertőzni, ahogy az olaszoknál elindultak délre és le kellett zárni településeket! Tehát a káosz és az ellenőrizhetetlen pánik elkerülése miatt cenzúrára van szükség!
Az orvosi kamara vezetőjének a felelősségre vonása? Az is jogos, ha megnézzük a zavart keltő nyilatkozatait és ne üljünk fel annak, hogy ő egy független szakmai képviselő, aki érdemileg fogalmaz meg kritikát, hiszen információim szerint DK kötődésű. A pártok beszivárogtak a képviseletekbe, szakszervezetekbe (ahogy a régi bolsevik időkben is, erről Hitler írt a művében érdekes dolgokat) pl. a közlekedési szakszervezetes Nemes Gábor is DK színekben politizál jelenleg, gondolom előtte is voltak politikai nézetei és akár az általa képviseltek kárára is egyezett meg számára kedvesebb politikai erőket képviselő tárgyalópartnerrel! Ennek fényében és a tettei, szavai ismeretében sem jogos a MOK elnök elleni felhördülés?
Ezek után világos, hogy miért kell minden esetet konkrétan is elemezni, mert az általánosságok nem tükrözik a valós helyzetet és pont ellenkező következtetések levonására alkalmasak? (ami egyébként nálad is a cél volt)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.21. 08:48:17

@Grimbusz Makszimusz: "Orbán alatt azért nem kis fejlődés volt"

A geci alatt nem kis VISSZAfejlődés volt. A PISA tesztek a béka segge alatt.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.03.21. 08:50:48

Egyet fingok, s a korona
Ázsiáig menekül.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 08:51:09

A járvány ellenzéki kihasználásának eklatáns példájára szeretném felhívni a figyelmet!
Ugyebár a kormányon levő és úgy ígérgető, majd az ígéreteket be is tartó Orbán Viktort rendszeresen mocskolták a populizmus nevű libsigeci műszóval. Na most az ellenzéki szart sem érő tetvek, naponta követelik, hogy a kormány erre is, meg arra is költsön mindenkit száz százalékban kártalanítson a semmi sem drága alapon, hiszen ezt megoldani nem nekik kell, de közben a törlesztési moratóriumot támadják és a bankokért aggódnak!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 08:56:50

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Menj már a faszba a PISA teszteddel, nem Orbán mondta hogy ne tanuljanak, nem Orbán hülyíti a gyerekeket mindenféle baromságokkal, hanem a libsik! Bazmeg, Arkhimédész még a porba rajzolt és úgy lett az, aki, most minden könnyebb és ha ezek a barmok szar PISA tesztet írnak, az az ő hozzáállásuk miatt van!

Muhammad Balfas 2020.03.21. 09:10:10

@mgdé: A Tom Lantos alapítvány 3 milliárdba került. Ezt mire fordítanád?

Muhammad Balfas 2020.03.21. 09:13:44

@eszti.....: Amit idéztél, az egyértelműen az iskolából oktató tanárokra vonatkozik. Egyébként van olyan lehetőség, hogy bemenjenek a diákok. Vannak olyanok, akik pl. csak itt jutnak meleg ételhez..

Muhammad Balfas 2020.03.21. 09:17:22

@Sir Bates dö Hól: Én bízok a hazai járványügyisek szakértelmében.

6.Lenin 2020.03.21. 09:22:40

@morph on deer:

Talán nem váletlenül a kedvenceim...

Elle Fitzgerald, Mahalia Jackson, Aretha Frnklin, Big Mama Thornton, stb

Mikor őket hallgatom-behunyt szemmel- magam körül érzem hatalmas csöcseiket, mikor ringatnak, és ismét átélem a boldog gyermekkort ( a II. Világháború zajlott éppen 44 végén, 3 hónapig állt a front azon a helyen).

www.youtube.com/watch?v=FG6lsAOwHrg&list=RDFG6lsAOwHrg&index=1

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.21. 09:23:49

@Grimbusz Makszimusz: "nem Orbán hülyíti a gyerekeket"

Sajnos de. Visszaporoszosította az oktatást, gondolkodó emberek helyett összeszerelő munkásokat képez. A lehető legnagyobb kárt okozza.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.21. 09:25:31

@Muhammad Balfas: "Én bízok a hazai járványügyisek szakértelmében."

Hiába. A laposföldhívő Ondó Viktor gazdád kiáltotta ki magát legfőbb vezetőnek.

Maxval eredeti bircaman 2020.03.21. 09:27:15

Abba kellene hagyni ezeket az altesti poénokat!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.21. 09:31:34

@Muhammad Balfas: "A Tom Lantos alapítvány 3 milliárdba került. Ezt mire fordítanád?"

Börtönök építésére, hogy Ondó Viktor ne perelhesse az államot, hogy nincs meg a 4 négyzetmétere. :))

6.Lenin 2020.03.21. 09:39:15

@mgdé:

Én büszke vagyok, ha látom , a hozzánk látogató vendégek gyönyörködnek Budapest látványában, a szép, elegáns környezetben. Ilyenkor jó magyarnak lenni.
Bennem nincs irigység, nem is volt soha, a 20 milliárd is picsa a bevételhez képest.

De rövidre fogva, nyomorult egy szar életed lehet, de talán ezt már tudattad velünk.
Nem szükséges többx is bizonyítanod. Nekem főleg nem.

6.Lenin 2020.03.21. 09:45:27

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Valamikor a macskákat úgy szokták leszoktatni arról, hogy oda szarjanak, ahol élnek, beverik a pofájukat a saját szarukba.

A te estedben se lenne ezt haszontalan kipróbálni. Bár lehet, hogy megszoktad már magad körül, és nem undorodsz a saját szarodtól, sőt boldognak érzed magad benne.

hiszen mindent így zársz...:)),.... te boldog vagy, ha mindent körbeszarsz magad körül, jól érezheted magad benne.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 09:54:15

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: A poroszos oktatás miért nem jó? Mert érveket soha nem hallok, csak gyakorlatilag a nevével operálnak, poroszos-német- nácizmus-hitleri embertípus kitermelése című rejtett sugalmazó gondolatmenettel!
Gyakorló szülőként kiválóan rálátok a poroszosság szükségességére, az általatok követelt liberális módszer nem működik egy belátási képességek nélküli, a saját érdekeit még felismerni nem tudó neveletlen kiskorúnál, pláne a mostanra erkölcsileg lezüllő felnőttek társadalmában, ahol otthon is a linkséget tanulják, ezért láthatunk tanárverő, oktatót szívató "tanulókat" akik azt csinálnak amit akarnak, a libsik által már így is lekorlátozott eszköztelen pedagógusokkal szemben! Persze mindennek meglenne a mértéke, a poroszos szemléletet nem feladva is lehetne teret adni a modernitásnak, de ennek pont a szélsőséges látásmódú libsik az akadályai, akik itt is csak rombolni és egyeduralkodni akarnak, más felfogást mereven elutasítanak!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.21. 11:44:34

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Egy nap alatt nőtt a statisztikánk, pontosabban - kevesebb bizonytalansággal - ismerjük a halálozási értéket. De ezt, neked, mint kívülállónak, hiába magyarázom."

Hát ha te azt gondolod, hogy 103 fős (a halálozások időbeli késleltetése; a nem diagnosztizált fertőzöttek miatt amúgy két irányban is torzított) mintánál a halálozási gyakoriság már tűpontosan mutatja a milliós sokaság halálozási rátájának várható értékét, akkor érdemes lett volna téged többször meghúzni statisztikából.

morph on deer 2020.03.21. 11:58:43

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

“ Ondó Viktor meg csak kelti a pánikot. :))”

Nem csak. Épp einstandolt egy, a cseheknek szánt arcmaszk szállítmányt! Gondolom a keresztény szabadság és a felebaráti szeretet nevében.

Így aztán most már nem csak tolvajként, de kalózként is kvalifikál a pici.
Már várom a filmet: “A Karmelita Kolostor Kalóza” címmel...

index.hu/kulfold/2020/03/21/felmillios_kendo_szallitmany_magyarorszagon_ragadt_maszk_csehorszag_morva-szileziai_kerulet/

Allahu Akbar 2020.03.21. 12:14:46

@morph on deer: "Épp einstandolt egy, a cseheknek szánt arcmaszk szállítmányt!"

Mint a cikkből is kiderül, ennek oka feltehetőleg az, hogy az azonos cégtől vásárolt, már esedékes maszkszállítmányt nem szállították le (gondolom szerettek volna egy kis felárat kierőszakolni a felélénkülő kereslet láttán; vagy eladták a velünk már leszerződött mennyiséget is egy többet fizető vevőnek).

Amúgy ezek szerint akkor a németek is kalózkodtak, akik a nekünk szánt maszkokat foglalták le, ugye?

"Az ATV kérdésére, hogy sok háziorvos sérelmezi, hogy nem kapnak megfelelő maszkokat, és hogy Hamburgtól megérkezett-e már a 120 ezres maszk szállítmány, Gulyás Gergely azt válaszolta: Magyarország harcol a Németországban rekedt 120 ezer egészségügyi maszkért, de ezek még nem érkeztek meg.
A nemzetközi szabadkereskedelem ma inkább szabadrablást jelent. "
www.atv.hu/belfold/20200319-gulyas-gergely-oriasi-mennyisegu-1-millional-is-tobb-maszkot-veszunk-kinaban

Háborús időket élünk, háborúban pedig az országok sokszor kénytelenek olyan intézkedéseket meghozni, amely békeidőben arcátlanságnak tűnne.

alöksz róz 2020.03.21. 12:17:50

@Szergej Szergejevics Szergejev: "akkor érdemes lett volna téged többször meghúzni statisztikából" - súlyos tévedés azt feltételezni, hogy egyáltalán találkozott vele ilyen szinten :-)

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 12:28:40

@morph on deer: Mi van rühes geci, előkerült egy félhír, amire elkezdtél őrjöngeni?
Orbán Viktor foglalta le, vagy csak szokás szerint egy puhatestű vagy? Egyébként valami nagyon kurvára nincs ott rendben, mert Indiából nem rajtunk keresztül vezet az út a csehekhez, hogy került ide és miért utasították vissza a magyar nagykövetet, amikor felajánlotta, hogy utánanéz?

2020.03.21. 12:34:32

A liberális gazdaságok piaci alapon közelítenek az egészségügyhöz is és ez okozza a katasztrofális helyzetet az olaszoknál, spanyoloknál, ...stb.
De a britek felelőtlensége miatt még én is lehidaltam, bár tudtam, hogy kegyetlenül szarul állnak.
'A BBC szerint csak a briteknek a meglévő 5.000 lélegeztetőgép mellett további 20 ezerre lenne szükségük, pontosabban ennyi készülék beszerzését rendelte el a kormány."
Majdnem annyi eszközük van a briteknek, mint nekünk, pedig a miénk is kevés lesz.
Csak mellékes adatként van benne a cikkben az 5.000 lélegeztetőgép, ami most a briteknek van.
Az azért durva lenne, ha kiderülne, hogy a kínai társadalmi modell nagyobb biztonságot ad az életbenmaradásra!
player.hu/auto-motor-2/lelegeztetogepet-gyartasaba-kezdenek-az-f1-es-csapatok/

2020.03.21. 12:38:46

@morph on deer: "Épp einstandolt egy, a cseheknek szánt arcmaszk szállítmányt! Gondolom a keresztény szabadság és a felebaráti szeretet nevében. "
Ezt hívják hazugságnak, ..., pedig még a HVG is elég normálisan tálalja a hírt, miszerint a szállítócégtől a magyarok is rendeltek, ki is fizették csak nem szállították le, .., a csehek megrendelték, de nem fizették ki, .. és azt mondták, hogy nem sürgős nekik.
Most a magyar állam azt tisztázza a céggel, hogy miért nem szállították le a kifizetett maszkjait, miközben egy ki nem fizetett meg épp most futott be a cseheknek cimkézve.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 12:41:20

@Tényelek: 'A BBC szerint csak a briteknek a meglévő 5.000 lélegeztetőgép mellett további 20 ezerre lenne szükségük, pontosabban ennyi készülék beszerzését rendelte el a kormány."

Azok is stadiont építettek, vagy mi a faszom? Merthogy a kedvenc prolijainktól tudjuk,hogy a stadion az oka, ha nincs elegendő lélegeztetőgép!

mgdé 2020.03.21. 13:14:14

@Grimbusz Makszimusz:

Helgácska, ne beszélj butaságokat, nem a beautyszalonvendégek közül való vagyok, a szoli sem érdekel, nekem a hülyeséggel van bajom.

Nem mondtam, hogy költsd lélegeztetőgépekre - hisz nekem is adhatod :P -, (bár éppenséggel arra is költhetnéd, akadálya éppenséggel nincs), de bizony téged is kiröhögnélek, ha mondjuk azt állítanád, hogy Bp.-n 20 eFt a havi albérleti díj, s vöröslő szemmel nekiesnél másoknak, akik ennél nagyobb számot mernek mondani.

További jó trollkodást!

morph on deer 2020.03.21. 13:14:51

@Allahu Akbar:
“ Háborús időket élünk, háborúban pedig az országok sokszor kénytelenek olyan intézkedéseket meghozni, amely békeidőben arcátlanságnak tűnne.”

Most is annak tűnik, ne idegeskedj.
Egyébként a németeknél ugyanolyan törvényt hoztak, mint nálunk, azaz megtiltották a vírussal kapcsolatos védekezéshez szükséges eszközök kivitelét/exportját az országból, ott erről van szó.

Sajnos arra sem vennék mérget, hogy az eladók akartak árváltozást. Gondolj csak az egészségügyi beszállítók elmaradt kifizetésére!
Ott sem ők akarták 20%-kal feljebb srófolni az árakat, hanem nemzetünk nagy szülöttje, orbán viktor mihály és erre szakosodott cselédei akarták megzsarolni azokat, akik már eleve teljesítették a szerződésben teljesített kötelezettségeiket, ráadásul már hónapok óta vártak az őket jogosan megillető pénzükre!
- Na jó, húszat nem, de akkor tizet..!”
Mi van??? Visszamenőleg cigánykodunk azokkal, akik becsülettel teljesítenek? :(

Szóval ebbe a képbe szépen beleillik ez a kis történet, már megint nemzetünk nagyobb dicsősége és jó híre fog növekedni, nem vitás.
Aztán majd megint lehet óbégatni, hogy “több tiszteletet a magyaroknak”, lesz is eredménye, ja.

mgdé 2020.03.21. 13:16:34

@Grimbusz Makszimusz:

"aminek a megvalósítása egyáltalán nem CSAK pénz kérdése! "

Bizony! Hozzáértés is kell.

morph on deer 2020.03.21. 13:22:56

@Tényelek:
“ Most a magyar állam azt tisztázza a céggel, hogy miért nem szállították le a kifizetett maszkjait, miközben egy ki nem fizetett meg épp most futott be a cseheknek cimkézve.”

Nem kétlem, hogy ez így van, de jogunk akkor sincs a szállítmány lefoglalására, ez gondolom nem kérdés, ugye?
Egy ilyen kérdés tisztázása meg általában pár telefon és/vagy e-mail segítségével legfeljebb órákig tarthat, még akkor is, ha tolmács is kellene.
Ez azért elég ciki, akárhogyan is.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 13:24:25

@mgdé: További jó trollkodást!

Köszi, és köszi az akadémiai szintű minden részletre kiterjedő építőjellegű trollságot nyomokban sem tartalmazó válaszodat is, amiben a cáfolhatatlan érv a ne beszéljek butaságokat, meg a 20 e forintos albérlet, amiről szó sem volt! :P

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 13:27:36

@mgdé: Igen, kell hozzá szakértelem is! Nyugodtan írd le, hogy ezt hogy érted, mi a pontos teendő, mi az a kívánalom ezzel kapcsolatban, aminek a kormány nem felel meg és miért!
Én meg majd jól kielemzem! :D

morph on deer 2020.03.21. 13:29:07

@Grimbusz Makszimusz:
“ Mi van rühes geci, előkerült egy félhír, amire elkezdtél őrjöngeni?”

Azért a családod remélem jól van. Vagy ott is mindenki fideszes? Szegények...

“Orbán Viktor foglalta le, vagy csak szokás szerint egy puhatestű vagy?”

Nem tudod a választ, szivi?
Az hogy lehet? :)
Közröhej a lihegésed, Mardel, komolyan szánalmas.
Na jobbulást.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 13:59:17

@morph on deer: "Nem kétlem, hogy ez így van, de jogunk akkor sincs a szállítmány lefoglalására, ez gondolom nem kérdés, ugye?"

Rengeteg okból lefoglalhatják teljesen jogosan. Egyébként bevallottan fingod sincs az okról de jogtalannak tartod?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 14:04:46

@morph on deer: "Közröhej a lihegésed, Mardel, komolyan szánalmas."

Te erőlködsz itt hülyeségekkel, nem én, én csak reagálok az egyre ostobább megjelenéseidre! Szóval lehet itt engem minősítgetni, de haladjunk időbeli sorrendeben és kezdjük veled, meg azzal amit idefosol!

morph on deer 2020.03.21. 14:10:54

@Grimbusz Makszimusz:
“ Egyébként bevallottan fingod sincs az okról de jogtalannak tartod?”

Te az “ez gondolom nem kérdés, ugye?“ mondatrésznek melyik részét nem érted?
Én gondolom, hogy nem kérdés, te meg gondolod, hogy de igen, - szóval mi nem világos?

Azért mondjuk azon túl, hogy “ rengeteg okból lefoglalhatják teljesen jogosan” - legalább párat megemlíthetnél, nem gondolod?

mgdé 2020.03.21. 14:25:31

@Muhammad Balfas:

Nyilvánvalóan azt is magamra.
Beláthatod, feltétlen szükségem van egy adriai tengerparti villára meg a hozzá tartozó yachtra.

mgdé 2020.03.21. 14:26:49

@Muhammad Balfas:

Csak a legalább 60 fokos segít.

mgdé 2020.03.21. 14:32:32

@6.Lenin:

Bácsika, én nem azt állítottam, hogy irigy vagy, csupán arra céloztam, hogy - bármit is mondanak helybéli kocsmatársaid -, meglehetősen hülyének látszol.

Amúgy minek akarnék bármit is bizonyítani olyannak, aki azt sem fogja fel, hogy 4 < 20 ? Hm? :D

mgdé 2020.03.21. 14:39:38

@Grimbusz Makszimusz:

Mirrmurrka, 4 éve ott ültem - nem érintettként, csak érdeklődőként, a saját témámé már véget ért - azon az (egyik) konferencián, ahol a megvalósulandó DOS-ról zengedeztek. No, ahhoz képest még félút se ... Hogy miért, arról kérdezd meg mondjuk Tompikát, ő volt az egyik szájaló.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 14:41:02

@morph on deer: Mondok párat. Nem voltak rendben a papírok, esetleg a beszállítónak előzőleg meg nem fizetett vámtartozása volt, nem a megjelölt áru volt a küldeményben, az áru között "más" is volt! Amúgy érdekesek a csehek, mert nem panaszolták el, hogy visszatartották, lefoglalták, vagy elkobozták, aminek nyilvánvalónak kéne lenni, mert a VÁM határozatot ad erről! A saját felhasználás azonnali feltételezése pedig végképp rágalmazás, mert az nem így megy, az sima lopás lenne, ilyen nem fordulhat elő.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 14:41:02

@morph on deer: Mondok párat. Nem voltak rendben a papírok, esetleg a beszállítónak előzőleg meg nem fizetett vámtartozása volt, nem a megjelölt áru volt a küldeményben, az áru között "más" is volt! Amúgy érdekesek a csehek, mert nem panaszolták el, hogy visszatartották, lefoglalták, vagy elkobozták, aminek nyilvánvalónak kéne lenni, mert a VÁM határozatot ad erről! A saját felhasználás azonnali feltételezése pedig végképp rágalmazás, mert az nem így megy, az sima lopás lenne, ilyen nem fordulhat elő.

2020.03.21. 14:42:46

@morph on deer: Nagy valószínűséggel megoldódott a cseh maszkok rejtélye, mert épp most nyilatkozták, hogy nem volt hivatalos lefoglalás, ..
Ez vagy azt jelenti, hogy az mégis a miénk volt, ..., netán kétszer akarták eladni vagy ellenőrizték és továbbengedték, , ... ezek persze mind fikciók, de a lényeg, a "nem történt lefoglalás"--on van.

6.Lenin 2020.03.21. 14:48:11

@mgdé:

Nincs a környezetedben egy humorérzékkel megáldott értelmes ember?
Kérd meg, hogy találjon már ki valamit, amivel engem esetleg fel tudna bosszantani.
Neked nem megy ez, vagy valamelyik óvodás korú porontyod kísérletezik, ő mondja, te meg leírod minden ellenőrzés nélkül?

Az olyan elkeserítő tud lenni nálam, ha egy balfasz próbálkozik, ráadásul kibaszott bárgyú stílusban. Szedd már össze magad!

2020.03.21. 14:54:12

@Grimbusz Makszimusz: A britekre azt írják a szakemberek, hogy 25.000 lélegeztetőgépre /Az altatógépeket is ideszámolják, mert van rajta ilyen funkció/ lenne szükségük a normális működéshez, 66 millió lakosra, ... a németeknek 28.000 van 82 millió emberre, magyarul ők is rosszul állnak, bár hírül sem annyira, mint a britek, .., az olaszok a britek mostani ellátottsági szintjén küzdenek ezért esélyük sincs, ..
nekünk 4.000 + 120 "megtalált" eszközünk van 10 millió lakosra és a szakembereink még további 2-3000 darab rendelését kérték a biztonságos ellátás érdekében, amelyek folyamatosan érkeznek be az országba.
Nem teljesen világos, hogy libeálbolsiék miért hisztiznek és bezzegeznek a felszereltségünk miatt ?!

morph on deer 2020.03.21. 14:56:34

@Tényelek:
“ mert épp most nyilatkozták, hogy nem volt hivatalos lefoglalás,”

Kösz az infót, ez jó hír!

Őszintén szólva már az összes tököm tele van, hogy állandóan velünk van valami, ami nem egészen frankó, kóser, fasza, tisztességes... (Nem kívánt törlendő! Meg tudom: a szám is:)

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 15:00:43

@mgdé: Én monnyuk a TE véleményeidet és javaslataidat kérdeztem, pláne, mert az általad említett Tompikánál így látatlanban is többre tartalak! (egy kis nyalizás belefér asszem).
Például a gyöngyöspatavölgyi előembertípus távoktatását miképpen oldanád meg?

mgdé 2020.03.21. 15:02:41

@6.Lenin:

Nincs. Mind azonnali kínhalált halt már a legelső kommented olvastán. :(
Mivel nem vagy irigy, igazán beszállhatnál a temetési költségeikbe. A pap ugyan kissé mohó, de kifizethető jóféle szilvalével is, csak legyen belőle sok!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.21. 15:07:09

@Muhammad Balfas: "az-egyik-leggazdagabb-europai-orszag-elkepeszto-benazassal-segiti-a-koronavirus-terjedeset"

Messze nem vagyunk az egyik leggazdagabb ország. A többi stimmel.

Sir Bates dö Hól 2020.03.21. 15:07:41

@Grimbusz Makszimusz: Mirmur, ne haragudj, de amit írsz, az blődség;-)... Tudod mit? Basszatok mindenkit dutyiba, aki kritikát fogalmaz meg vagy kérdést tesz fel, azt a végén csak a gajdics/huth/apáti/stb. félék maradnak, meg itt is majd a tényelek nevű hülyegyerek, s akkor majd jó világ lesz;-)... (bár sz'tem visszasírnál, ha csak szervilis és seggnyaló hülyékkel tudnál kommunikálni;-)... majd beszélünk, ha vége az egésznek;-))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.21. 15:08:47

@Szergej Szergejevics Szergejev: "tűpontosan"

Legfeljebb a te fejedben. :))

Én ezt mondtam: "Egy nap alatt nőtt a statisztikánk, pontosabban - kevesebb bizonytalansággal - ismerjük a halálozási értéket."

De ezt, neked, mint kívülállónak, hiába magyarázom.

mgdé 2020.03.21. 15:09:50

@Grimbusz Makszimusz:

Ahogy az ősök. Dobszó és füstjelek.

(Rákosinál, a nálunk fejlettebb szocializmusban, már falurádió is volt, az otthoni tornaórát azzal is le lehet vezényelni, amennyiben a hangszóró elég hangos.)

Vizsga:
Kapsz egy baseball ütőt, van két napod, használd amit tanultál, s hozz egy ASAP SAP fejlesztést 350 milla + Áfa értékben.

6.Lenin 2020.03.21. 15:16:20

@mgdé:

Inkább küldök neked e-mailban valami értelmes szöveget, amivel fel tudnál bosszantani, és téged se néznének ennyire seggfejnek, mint a saját kútföből merített marhaságaid.

Sajnálom a baráti körödből kipusztult értelmesnek vélteket, akkor most így egyedül mihez kezdesz? Észre se vettem a romlást, igaz nem is figyeltem annyira, mind1.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 15:17:42

@morph on deer: “ mert épp most nyilatkozták, hogy nem volt hivatalos lefoglalás,”
Kösz az infót, ez jó hír!"

Jó hír mostmár? Pofára estél és már terelsz, hogy megnyugodtál? Gusztustalan vagy, csakúgy, mint a libsi sajtó! Mindig így megy ez, előállnak egy hírrel, amiről messziről ordít, hogy nagy kamu, majd amikor lebuknak, akkor eljátsszák, hogy ők "jóhiszeműen" jártak el, csak tájékoztattak, de közben tudatosan tájékoztattak félre manipuláltak ál és fél hírekkel! Te is a megjelenésekor azonnal idelinkelted, Orbán eistandot pofáztál meg sem vártad a pontosabb, részletesebb infókat, de most egy óra múlva múlva megjött a "jó hír" hogy nem is igaz? Ugye, te tetű?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.21. 15:19:07

@Grimbusz Makszimusz: "A poroszos oktatás miért nem jó?"

Arra tanítja a gyerekeket, hogy ne kérdőjelezzék meg a tekintélyt, szolgalelkűen böfögjék vissza a lexikális tudást, amit a tanár a fejükbe töltött. Nem hogy bátorítaná, de egyenesen bünteti a gondolkodást.

Másik baj a poroszos oktatással, hogy ugyanazt követeli meg minden diáktól. Egy majdani költőnek is tudnia kell a csonkagúla térfogat képletét, és egy majdani mérnöknek is elemezni kell tudnia a héjanászazavaront. Jobb lenne, ha csak egy minimumszint lenne megkövetelve minden területből, és jobban elmélyülhetnének azokban a tárgyakban, ami nekik passzol.

A mai kisdiákok harmadának olyan foglalkozása lesz, ami ma még csak nem is létezik. Az iskolának gondolkodásra kéne tanítania, nem felesleges adatok memorizálására.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.21. 15:25:18

@Grimbusz Makszimusz: "amiről messziről ordít, hogy nagy kamu"

Az a baj, hogy Ondó Viktor akkora patkányságokat követett már el, hogy ilyen kisebb csínyevései teljesen hihetők, már fel se szisszenünk.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 15:26:21

@Sir Bates dö Hól: Hagyjuk a szójátékot, mindketten tudjuk, hogy az a kritika nem kritika, hanem rágalmazás, a kérdések szintén nem kérdések, hanem provokációk, hallottam a kormányinfón, hogy mit műveltek az újságírónak nevezett kretének, valaki itt idézte is az indexes újságíró hülye kérdését, az arra kapott választ és azt, amit leírt ezek után! Erről beszélek, de látom, hogy hivatalból nem akarod megérteni, játszod a nünükét, hogy kérdésekről és kritikákról van szó! Lónak a faszát!

2020.03.21. 15:32:15

@Sir Bates dö Hól: A maszkos témáról is kiderült, mint sok-sok dologról az elmúlt napokban, években, hogy csak a libsi média kreálmánya és megpróbálnak vele hangulatot kelteni, ahogy szokták, mert minél nagyobb a káosz, annál jobb liberálbilsi elvtársaknak.
De nincs ezzel sem gond, ezzel megint lebuktak, de biztosra vehető, hogy még ma, legkésőbb holnap megint kijönnek valami hazugsággal, és, utána, megint, megnt és megint, ahogy szokták.
Az tény, hogy nem állítanak csak hallották valakitől és erre alapozva kérdeznek a kormánytól, operatív törzstől, .. azoknak meg fogalmuk sincs róla, hogy miről beszélnek, ..., ráállítanak egy csomó szakembert, hogy derítsék ki van-e olyan, ..., addig nem tudnak a saját munkájukkal foglalkozni, .., a végén mindig kiderül, hogy nem létezik a probléma csak szórakoznak a libsik, hogy addig se tudjanak a szakemberek embereket menteni.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 15:33:14

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Másik baj a poroszos oktatással, hogy ugyanazt követeli meg minden diáktól. Egy majdani költőnek is tudnia kell a csonkagúla térfogat képletét, és egy majdani mérnöknek is elemezni kell tudnia a héjanászazavaront. Jobb lenne, ha csak egy minimumszint lenne megkövetelve minden területből, és jobban elmélyülhetnének azokban a tárgyakban, ami nekik passzol."

Bazmeg a csonkagúla és a verselemzés se egy nagy dörrenés, ezek alap dolgok, hat éves korában szakosítod őket, hogy a mérnök azt se tudja ki volt Ady, mert tényleg, minek!

6.Lenin 2020.03.21. 15:34:42

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Az iskolának gondolkodásra kéne tanítania, nem felesleges adatok memorizálására. "

Erről már te végleg lemaradtál, vagy felesleges volt veled foglalkozni. A gondolkodás nálad még atomi szinten se észlelhető. Te csak imamalom szerűen ismételgetsz baromságokat, amit valahol bemagoltattak veled. Másra nem is vagy képes.

Sir Bates dö Hól 2020.03.21. 15:39:48

@Grimbusz Makszimusz: Mirmur, két hét múlva majd visszatérünk erre;-)...
(van, amikor a valóság tagadása és a képzelt világ valósként bemutatása szórakoztató, bár fárasztó, most ellenben eljött az idő, hogy ne kamuzzon tovább a ner, a trolljai, a baribaszók, a felszopó lakájmédia, mert moon nagyon gáz lesz a helyzet, s b+ bizhattok abban, hogy a varázskövetek miatt nem fog rajtatok se golyó, se kard, de hidd el, ezt a szemben állóknak (covid19 vagy az ország valós állapota, a realitás) nem mondták, sz'al marad az imádság, bár kásler is ezt javasolta már, semjénnel, meg a többi félnotás futóbolonddal együtt...

alöksz róz 2020.03.21. 15:40:08

@Grimbusz Makszimusz: egyműveletes barbárokat képezne ez az idióta...

Sir Bates dö Hól 2020.03.21. 15:43:50

@Tényelek: te meg húzzál el a deszkán telibaszott retkes kurva anyádba...

mgdé 2020.03.21. 15:48:54

@Grimbusz Makszimusz:

Most nincs kedvem utána nézni, lehet, h nem pontos, s azt se tudom, mennyibe került nekik (no meg az ország is kisebb, bár sok a sűrű erdő).

Az észteknél (ha rosszul emlékszem, akkor a letteknél) a mobilnet egy alapsebességen (fejből nem tudom mennyi, ha akarod nézd meg) az egész ország teljes területén fogható és ingyenes, az ÁLLAM biztosítja, mert - szerintük - a net ma már majd olyan, mint az országút/vasút, vagy az ivóvíz vezeték. (Nagyobb sebességért már fizetni kell.) Ha ez biztosított, már kicsit könnyebb, pl. használt, leadott, lecserélt mobil akad nem kevés, valós értékük ugyan van - működnek -, de piaci értékük már nemigen, s azokkal is lehet(ne) használni, azokkal is lehetne valamit kezdeni. Még akár a pataiaknak is ...

Az egységes hw/sw platform már nehezebb ügy, az komoly pénz, a norvégok - nekik van - megoldották, Az iskolás gyerekek, már általánosban is - bár ott - asszem -, az általános kicsit más, mintha 6+3+3 -as felosztású lenne a kötelező suli felépítése (?) -, a suliban kapnak egy szabvány - elég nagy - tabletet, s a suliban - amikor kell - azzal dolgoznak. Haza normál esetben nem vihetik. Erre megfelelő iskolai sw is van, arra a tablet típusra optimalizálva. (Megjelenés, sebesség, stb.)
(Gondolom - nem most kezdték -, ennek annak idejéni kidolgozásába közrejátszott a kifejezetten ritkán lakott, szép nagy Észak-Norvégia lakói, no meg a lappok gyerekeinek a megfelelő közoktatásba bevonási szándéka.)

Most hazavitették velük ezeket a gépeket, s arra küldik a feladatokat,
Az egyedi számonkérés módja is kidolgozott.

(Megj.: - nem olvasom vissza, hogy te írtad-e, de mintha igen: "Szakonként egy tanár" nem elég, előadást tartani ugyan elég, de értékelni, javítani, nem. "Automatizálni" csak a tesztek kiértékelését lehet. Tesztesíteni meg nem lehet mindent. Pl. A verselemzést se, azért utálod. :P Esszék, szöveges, leírásos témák mindenképpen embereket igényelnek az értékeléshez, meg a külön foglalkozások is, mert ott nem mindenkinek ugyanaz magyarázandó, adandó le, a problémás érintetteknek. A tesztnél elkövetett hibáit sem tudod végigbeszélni vele. Tehát indokolt az x gyerekre 1-1 szaktanár, szakonként. Az x-re lehet becslést kérni akár az ausztráloktól és új-zélandiaktól is, ott is évtizedes gyakorlat - ők is nagyok, s jó nagy helyenként ritkán lakottak - már az iskolai netes távoktatás, már az általánostól. (A hozzájuk hasonló adottságú Kanadát perpill nem tudom, pedig van ott középiskolai tanár rokonom.) De tőlem akár Tompika is megmondhatja, csak jót mondjon. Ha valóban jót mond, jutalmul kaphat érte néhány - a tanulásért minden áldozatra hajlandó - prostit.)

Mivel mi magyarok vagyunk, tehát egyediek, én itt nálunk a visszacsapó reflextablet modellt tenném általánossá. :D

(Tőlem gyárthatja akár Lölő is, HA a célnak megfelelő minőségű, strapabíró, és nem túlárazott. Ha egyszer a nemzet érdeke, most kivételesen ne kaszáljon ezen, legyen elég a normál profit.)

mgdé 2020.03.21. 15:52:37

@6.Lenin:

Bácsika, mire esténként elszámolnál az ágyban az én IQ-mig, már rég durmolsz. :D

De azért próbálkozz, hisz az őserdőt is legyűrted, te egyes-egyedül! :D

2020.03.21. 15:54:16

@Sir Bates dö Hól: Na mi történt, a liberálbolsi hadműveletet megzavarták a tények :-) ?!

Sir Bates dö Hól 2020.03.21. 15:54:41

Na, akkor még egyszer, s utoljára: nem az a kérdés, hogy a moi egészségügy szar-e vagy sem (szar, innen nézve harmadik világbeli), mert a világelső egészségügy is összeomlása, ha túl gyorsan terjed a kór! Ez eddig fogható a blog összes hülyéjének? Igen? Akkor ebből következik, hogy moon csak akkor van esély, ha úgy tesznek, mint pl. montenegró: nem hazudják azt maguknak, hogy kurva kemények vagyunk, vírust eszünk reggelire, s minden kórházunj egy Elysium, hanem azt mondták, hogy okés, esêly akkor van, ha be sem jön, vagy, ha max 200 beteg van egyszerre.
De felőlem mindenki úgy dögleszti meg magát és szeretteit, ahogy akarja...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 15:59:51

@Grimbusz Makszimusz: A libsi origo is kamuzott a Donáth Anna ügyben aztán még nem tudták honnan az infó a tetves riherongy szájbabaszott kurva édes anyàdat te féreg!

Sir Bates dö Hól 2020.03.21. 15:59:57

@Tényelek: basszad anyád, milyen tények? amiket itt összedelirálsz?
Du-te dracu lui bulangiu...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 16:01:19

@Sir Bates dö Hól: Jó, adok két hetet és visszatérünk rá, de ez a "(van, amikor a valóság tagadása és a képzelt világ valósként bemutatása szórakoztató, bár fárasztó, most ellenben eljött az idő, hogy ne kamuzzon tovább a ner, a trolljai, a baribaszók, a felszopó lakájmédia, mert moon nagyon gáz lesz a helyzet, s b+ bizhattok abban, hogy a varázskövetek miatt nem fog rajtatok se golyó, se kard, de hidd el, ezt a szemben állóknak (covid19 vagy az ország valós állapota, a realitás) " dumád elég szánalmas volt ezzel a jelzőcunamival, aminek értelme semmi sem volt, valamint a valósághoz való viszonyát sem jól érzékeled a két oldalnak, mert az imént bukott le lázító rágalmazó hazudozással az Index és az egyik lelkes "orbhánbuktatóvírus" drukker libsi kolléga!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 16:03:14

@Grimbusz Makszimusz: ebben a kommentekben elfelejtettél libsizni.Nem lesz így prémium!

2020.03.21. 16:03:35

@Sir Bates dö Hól: Kedves szőröstalpú barátom, a tények makacs dolgok, ahogy az egyik elvtársa mondá pár éve!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.21. 16:04:05

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Kedves bennfentes úr, ha annyira profi, akkor daloljon már arról legyen kedves, hogy az ön most már bizonyára fantasztikusan mérvadó 103-as elemszámú (benne 4 pozitív), torzítással is terhelt mintája alapján mennyire megbízható a teljes fertőzötti populációra becsült várható értéke, pl. az 95%-kos valószínűséggel milyen intervallumba esik?

Csak hogy világos legyen, hogy ebben mennyire nem látnak tisztán még a valódi szakemberek sem, a brit miniszterelnök tanácsadó testületeként dolgozó "Scientific Advisory Group for Emergencies (Sage)" szerint az összes fertőzöttre (majdan megfertőzödöttre) vonatkozó, várható halálozási ratát csak igen durva bizonytalansággal, a 0,5-1%-ra tudta becsülni.
www.bbc.com/news/uk-51977802

Ebben persze benne van az, hogy az enyhe, kórházi ápolást nem igénylő eseteket jellemzően ők se tesztelik (kifejezetten kérik is, hogy sima lázzal, köhögéssel ne is hívják az 111-es segélyvonalat, ne terheljék az egészségügyi rendszert, csak különüljenek el), hogy terveik szerint elkerülhető az intenzív osztályok túlterhelése; valamint az idősek tartják magukat a nekik tanácsolt kockázatcsökkentési módszerekhez.

De a lényeg nem is ez, hanem hogy 1-100 elemű, ráadásul torzítással terhelt mintából (és a mintábpl tapasztalt gyakoriságból) technikailag lehet ugyan milliós sokaságra várható értéket számolni, csak ezt a "becslést" illene mérsékelten komolyan venni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 16:05:36

@6.Lenin: mi van vén munkásőrgeci,megint összeszartad magad?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 16:06:33

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Pofád lapos lumpenproli! Látom most legalább részeg, vagy begombázott nem vagy, mert nem anyázol! Szóval neked kussolás van!

6.Lenin 2020.03.21. 16:15:27

@mgdé:

Őszintén beismerem, hogy a kettőnk közül ki a hülyébb versenyt te nyerted, utcahosszal.

Tényleg azt hitted, hogy engem szórakoztat, vagy bármilyen módon érdekel egy ilyen pöcsméregetős verseny? Ennyire hülye lennél?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 16:15:33

@Grimbusz Makszimusz: talán örül,hogy most nem ég az arca a magyarsága miatt.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.21. 16:19:07

@Sir Bates dö Hól: Te miért szitkozódsz románul egy magyar kommentszekcióban?:)

Amúgy – "esêly akkor van, ha be sem jön, vagy, ha max 200 beteg van egyszerre."

Ha lenne olyan varázslatos módszer, amivel a betegek száma max. 200 főn tartható, akkor ezt feltehetőleg sok ország szívesen használná.

A baj az, hogy ilyen módszert sajnos senki nem ismer.

Egy olyan vírusról beszélünk, amelynek akár egyetlen betege képes közel félszáz, vagy még több másik megbetegedést okozni (l. egy esküvőn 44 embert megfertőző uruguayi divattervező www.theguardian.com/world/2020/mar/19/uruguay-coronavirus-party-guest-argentina ; vag a koreai Sincshondzsi szekta esete ), a terjedési rátát (egy beteg által okozott fertőzések száma) jelentős korlátozásokkal lehet csak 1-2 közé levinni, és nem feltétlenül világos, hogy 1 alá le lehet-e vinni egyáltalán. (Európai kultúrkörben sajnos kijárási tilalommal is nehéz lesz, itt nem fegyelmezett ázsiaiakról van szó.)

2020.03.21. 16:27:33

Fiúk, lányok, irány az új cikk, na az aztán a liberálbolsevik propaganda csúcsa, ... simán elmenne a kabaréba, ha nem lenne ennyire húsbavágó a téma!

morph on deer 2020.03.21. 16:43:19

@Grimbusz Makszimusz:
“ Pofára estél és már terelsz, hogy megnyugodtál?”

Már megint nem olvasol, vagy még mindig nem érted, ha netán mégis?
Megjelent egy híradás, ami igen rossz fényt vet kis hazánkra, tekintet nélkül arra, - de nem teljesen független tőle, - hogy éppen ki a király!
Naná, hogy zokon veszem, ha már ezen a szinten IS geciskedik dear nemzetvezetőnk, mert ez genyóság, pont most!

Ez vonatkozna arra is, ha valóban csak adminisztratív akadékoskodás lenne, azaz volt, mivel most vészhelyzet van!

Aztán ez rendeződött, én meg megköszöntem a hírt, - egy okkal kevesebb szégyenkezni!

Cica, időközben te olyan hülye lettél, hogy ez azért már egy fideszeshez képest is egy kackiás teljesítmény. Te olyankor is sikítozol habzó szájjal, amikor bőven elég lenne egy igen vagy nem, vagy netán akár válaszolhatnál is egy-egy kérdésre, ahogy az előbb nekem is tetted. Amiért egyébként köszönet, de ennek így kéne történnie úgy általában is, nem gondolod?

Visszatérve: nincs okom terelni, szivi, mert én szemrebbenés nélkül elmondom amit akarok, szemrebbenés nélkül elismerem, ha én tévedtem, és neked van igazad valamilyen tényt illetően, - ami nem arra vonatkozik, hogy ki a hülyébb,- és igen, megköszönöm azt az információt, amit arra érdemesnek tartok.

Ez viszont az én dolgom, és qrvára nem érdekel, hogy erről neked, vagy bárki másnak mi a véleménye.
További kellemes epeömlést!
:))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.21. 16:46:30

@alöksz róz: "valamin alapulnia kell a gondolkodásnak"

Igen. A tied miért nem alapul valamin?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 16:47:24

@morph on deer: válaszolok neked helyette:jössz itt ezzel a libsi dumával!

mgdé 2020.03.21. 16:48:02

@6.Lenin:

Cöfike bácsika, ó, ó, és ó, ennyire azért ne vigasztald magad! :DDD

Nem volt itt semmiféle verseny :D , lévén a tied már csak lóg. Aminek a nyomai már az agyműködéseden is elég jól láthatóak. Inkább nyomj valami zenét, olyankor néhányan, ha nem is sokan, még kicsit figyelnek rád. S akkor most mi is a törzskocsmád neve: Négycsöcsű vagy Nagycsöcsű?
Freud és Kásler, de még Mirmurr szerint sem mindegy ...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.21. 16:48:20

@Grimbusz Makszimusz: "hat éves korában szakosítod őket"

Nem. Nézd meg a finn és a lengyel modellt, nekik működik. Tulajdonképpen bármelyik európai modell jobb a magyarnál.

mgdé 2020.03.21. 16:50:52

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Mert akinek írta, az, érti.
Téged meg nem szeretett volna megbotránkoztatni, lévén filantróp.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.21. 16:55:09

@Szergej Szergejevics Szergejev: "mennyi ... a teljes fertőzötti populációra becsült várható értéke" ... és a szórása.

Pff... Sose foglalkoztam gyakorlati statisztikával. Keress meg egy ebben járatos gyakorlati szakembert. A kérdésedet azért még fasságról értelmesre tudtam javítani. :))

Máskor figyelj oda, hogy értelmes és megválaszolható kérdést tegyél fel. Bár neked, mint az értelmen kívülállónak, ezt hiába is magyarázom. :))

alöksz róz 2020.03.21. 16:56:33

@morph on deer: "Cica, időközben te olyan hülye lettél, hogy ez azért már egy fideszeshez képest is egy kackiás teljesítmény." - az még nem jutott eszedbe, hogy időközben te csúsztál el nagyon a skálán?

alöksz róz 2020.03.21. 16:58:54

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Sose foglalkoztam gyakorlati statisztikával." - meg az elmélettel se. de ezt eddig is tudta mindenki.

alöksz róz 2020.03.21. 17:02:27

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: az én gondolkodásom a tudáson alapul.

neked meg nincs gondolkodásod, mert csetrobot vagy.

Sir Bates dö Hól 2020.03.21. 17:06:48

@Szergej Szergejevics Szergejev: ad1/ mert a románból importált köcsög csak ezt érti; ad2/ nincs ilyen módszer, s sokadszorra jelzem, hogy nincs olyan eü-rendszer, amely kibírná a lassítás nélküli terjedést, sz'al moon BÁRMILYEN kormányzat esetén ugyanilyen vészhelyzet lenne, s ha az eü froi szinten lenne, akkor is összeomlana lassítás nélkül: ez orbántól teljesen független (hogy 10 éve gyakorlatilag teljhatalommal kormányoz, azért felveti érintettségét az eü állapotával kapcsolatban)...

Amit ma, tegnap írtam, az kb. olyan, mint az olaszok videója a tíz nappal ezelőtti énjükhöz: én egy gócpontban vagyok, az eu egyik leggazdagabb régiójában, s látom, hogy miként omlik össze a rendszer normális működése; s ismerem moot is, s tudom, hogy ott az itteni hibák sokkal súlyosabb következményekkel fognak járni... s látom azt is, hogy ugyanazokat a hibákat követik el + még a kommunikáció is összeomlott, mert csakis a propagandára állt rá (a cenzúrát és börtönt követelők meg lesznek szívesek nem használni a "demokrata/demokratikus" minősítést magukkal kapcsolatosan (ami teljesen legitím, hogy valaki autoriter berendezkedést preferál, nem kell ezt szégyellni))

6.Lenin 2020.03.21. 17:09:10

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Nemrég a kedvedért beütöttem a gugliba a finn oktatási rendszert, B+, menjél te a picsába vele. Mo-on a közeljövőben sem lesz akkora szükség alkoholistákra, öngyilkos jelöltekre, és bunkókra néhány elit iskolát kivéve, amiket néha megmutatnak a hozzád hasonló bunkóknak, jobb esetben.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.21. 17:13:07

@alöksz róz: "az én gondolkodásom a tudáson alapul."

Ma kivételesen a humorodnál vagy. :))

alöksz róz 2020.03.21. 17:14:31

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: egy ilyen buta proli mint te, ne adjon tanácsot nekem, az úrnak

alöksz róz 2020.03.21. 17:18:43

@morph on deer: most olvasd vissza a hozzászólásod utolsó 3 bekezdését...
na ez a tipikus köpködő lippsi duma :DD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 17:19:05

@6.Lenin: a hozzád hasonló munkásőrök helyett...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 17:23:22

@alöksz róz: valahogy nem hiszem hogy sokkal okosabb lennél.Lévén fideszes vagy ez már eleve kizárja a dolgot!

morph on deer 2020.03.21. 17:54:46

@alöksz róz:
“ -az még nem jutott eszedbe, hogy időközben te csúsztál el nagyon a skálán?”

Ó, hát dehogynem!
Azért is anyázok, személyeskedek és hívok mindenkit mindennek, mert elcsúsztam...

Amúgy melyik skála is lett volna az? Te nyilván közelebb vagy hozzá, gondolom onnan jobban is látszik...

alöksz róz 2020.03.21. 17:57:07

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nem kell ahhoz mirrmurr, hogy buta proli legyél... ha sok mindenben nem is, de az ostoba irigy prolik megítélésében egyetértek vele

alöksz róz 2020.03.21. 17:58:36

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: érdekes felvetés ez egy gyurcsány-szavazótól

alöksz róz 2020.03.21. 18:02:41

@morph on deer: ne beszélj mellé
ennek semmi köze az anyázáshoz, személyeskedéshez

tökmindegy, papám. bármelyiknek a szélén vagy :-)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 18:03:54

@alöksz róz: héló!Már mióta nem szavaztam fecóékra!2006 óta nem szavaztam rájuk!Nem nekem kell hazudoznom,elvégre én nem vagyok fideszes bérhazudozó illetve meggyőződéses!

morph on deer 2020.03.21. 18:04:01

@alöksz róz:
“ na ez a tipikus köpködő lippsi duma :DD”

Ajaj! Akkor lebuktam, mi?
Mert valahogy az istennek nem emésztem meg a hülyén fogalmazott hablatyolásokat, akár dandártábornok, akár miniszterelnök, akár pedig csak mezei hozzászóló (fideszes alelnök?) az illető.

Igazad lehet, mert ez valóban nem orbánhitű, nemzetthy tulajdonság.
Köpködés ellen viszont javaslom, hogy kapjál fel egy minimum FFP3 kategóriájú maszkot, mert a Kovi nem alszik! Bizony!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 18:05:24

@morph on deer: pont mi nem csúsztunk el semmilyen skálán idióta fideszes hazaáruló faszkalap!

alöksz róz 2020.03.21. 18:23:15

@morph on deer: "Mert valahogy az istennek nem emésztem meg a hülyén fogalmazott hablatyolásokat, akár dandártábornok, akár miniszterelnök, akár pedig csak mezei hozzászóló (fideszes alelnök?) az illető." - dehogynem emészted meg... niedermüllerét is milyen könnyen megemésztetted, rögtön meg tudtad magyarázni

alöksz róz 2020.03.21. 18:27:24

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ne aggódj, nem rád vonatkozott.
te nem csúsztál el sehova, mindig is a legszéle-legalja voltál

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 18:36:33

@alöksz róz: ja hogy mindenki Fecó aki nem Viktor!Akkor úgy már igen!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 18:38:36

@alöksz róz: egy hozzád hasonló birkától ez már gólnak számít!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 18:40:52

Ez a csöves androidos vacak nem tudja leírni a bókot!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 18:57:45

@alöksz róz: az egy dolog de most nem ez a lényeg!de szerintem nálad is okosabb a telefonod!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.21. 19:07:29

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "A kérdésedet azért még fasságról értelmesre tudtam javítani. :))"

Miért is? Mert beleírtad a szórást, ami itt (közvetlenül) nem volt kérdés.

Elég lett volna, ha megadod, hogy 95% valószínűséggel hová esik a tényleges érték.

Összehasonlításképpen: A mediánnál, ami 1200 fős mintákkal dolgozik, és a lakossági pártpreferenciákat akarja felmérni (sokaság: a felnőtt lakosság), a mintavételi hiba +/-2,8%.

Pedig nekik elvileg véletlen/reprezentatív mintájuk van.

Te pedig egy 103 fős, többszörösen torzított (1: kevesebb a diagnosztizált fertőzött, mint a valódi; 2. a halálozás a megfertőzödéshez képest kb. 2-3 héttel késleltetett) mintával tudnál dolgozni.

alöksz róz 2020.03.21. 19:13:56

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: te ilyen buta vagy, hogy azt gondolod, az okostelefon tényleg okos?

morph on deer 2020.03.21. 19:25:05

@alöksz róz:
“ niedermüllerét is milyen könnyen megemésztetted, rögtön meg tudtad magyarázni”

- a félremagyarázást! Az ugyanis csak az nem értette, akinek nyelvismereti hiányosságai vannak, esetleg célra orientált fideszes. Ahhoz például elég lett volna magyarul tudni, na de hát olyasmit elvárni az orbánhitűektől, amiről vajmi kevés fogalmuk van, minimum illuzórikus.
A gond az, hogy ha valaki kicsit is választékosabban, és/vagy komplikáltabban fogalmaz, orbán büszke csapata azonnal elveszti a fonalat!
Cserébe viszont azonnal ágálni kezd, és rövid időn belül mindenki az orbáni narratívát fújja, az se baj, ha nem igaz!
Igen, még az orbánmentes oldal is átveszi időnként a habonyi megfogalmazást, ami szerintem súlyos szegénységi bizonyítvány, de ez van.

Én meg nem, mert valami okból érzékenyebb vagyok a sunyi dolgokra, - ez nyilván gyártási rendellenesség, mivel ez egyszerű, háztartási körülmények között, hazai alapanyagok felhasználásával történt.

Szóval ez nyilván pech, de én mindig azt hallom, amit mondanak, és még soha senkit nem mentegettem azzal, hogy “igen, de igazából ezt meg ezt akarta mondani!”
Mint például ahogy orbánt a pribékek, amikor az “illiberális állam” kijelentés elhagyta a száját szegénykémnek... Napokig az egész stáb ezt magyarázta, mintha az bármit is segített volna.

Tehát ne aggódj, mert ha értelmezési kétséged van, akkor én garantáltan helyre teszem, és nem beszélek mellé senki kedvéért!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 19:33:24

@morph on deer: Nnna ezzel a bonyolult szöveggel ismét végképp bizonyítottad libsi sőt libsibolsi mivoltodat!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 19:35:31

De legalább ezzel a vacakkal lehet gyorsan kommentet küldeni!

alöksz róz 2020.03.21. 19:39:29

@morph on deer: értem. niedermüllerét félremagyarázták.
te meg csak helyesen értelmezted a szóvivő v ki a fasz mondatait, világos :DD

véletlenül se lehet, hogy csak az nem értette, akinek nyelvismereti hiányosságai vannak vagy célra orientált dékásnyugger. elég lenne magyarul tudni. de hát elborult agyú dékástól nem várhat ilyesmit az ember, amint egy kicsit komplikáltabban fogalmaz valaki, rögtön elveszti a fonalat. elönti az agyát a vér és csak a dékás propagandát fújja. nem zavarja hogy nem igaz, a lehető legnagyobbat akarja hazudni.

2020.03.21. 21:58:02

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Harmadik verzió;
munkatársaid :-)
Bocs, ezt nem hagyhattam ki , ..., úgy egyébként meg nem érdekelnek az elütések, ha abból ki lehet következtetni, hogy mit akartak írni.
Az igazság az, hogy az én munkatársaim egy ilyen szennyoldalra nem jönnek, én is csak "ismerkedni" jöttem, .., és egy párszor már el is mentem volna, de annyira akarták, hogy elmenjek, hogy e miatt maradtam, .., maradjon meg a szabad akaratom :-) .

2020.03.21. 22:02:17

@alöksz róz: Nem szabad piszkálni a dákosokat, tegnap mentek nyugdíjasklubba heten, a szomszéd biztosan dákos, .., mondtam nekik, hogy ilyenkor nem kellene bulit csapni, ..., elküldtek a halál faszára, a kacifántosabb körítéssel, hogy én aztán nekik ne ugassak, mert ők pontosan tudják, hogy a kormány hazudik, .., ők meg már több évtizede összejárnak és ez most sem fog változni.
Magyarul, az idióta ellenzék a saját szavazóit irtja ki, a kormány mindig hazudik szöveggel.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 08:36:44

@morph on deer: “ niedermüllerét is milyen könnyen megemésztetted, rögtön meg tudtad magyarázni”

- a félremagyarázást! Az ugyanis csak az nem értette, akinek nyelvismereti hiányosságai vannak, esetleg célra orientált fideszes. Ahhoz például elég lett volna magyarul tudni, na de hát olyasmit elvárni az orbánhitűektől, amiről vajmi kevés fogalmuk van, minimum illuzórikus.
A gond az, hogy ha valaki kicsit is választékosabban, és/vagy komplikáltabban fogalmaz, orbán büszke csapata azonnal elveszti a fonalat!"

Az ügyeletes entellektüel zsidó olyan magas szinten kommunikál, hogy azt egyetemi szint alatt nem lehet megérteni? Miért, kinek mondta? Ha meg egy szűk bennfentes körnek ugat, akkor azt miért a tv-ben teszi, ahol szélesebb rétegek is hallják? Mi a kurva isten annyira választékos szerinted abban, hogy " a fehér keresztény heteroszexuálisok rémísztő jelenségek" ? Ez egy nyíltan támadó és provokáló, teljesen egyértelmű libsizsidó szöveg volt, csakúgy, mint a Moslékzabálózás, genetikai alattvalózás, és a bőgatyás, fütyülősbarackos duma! Nincs itt semmi félreértés, ez a DK-s gnóm zsidók támadása a normalitás ellen!
Persze most én sem zsidóztam, ha mégis úgy tűnik, az csak amiatt van, hogy a szellemi színvonalatok kevés a rejtett üzenet felfogásához! :DDDDDDDDD

2020.03.22. 11:37:50

@morph on deer: "hogy kapjál fel egy minimum FFP3 kategóriájú maszkot"
Ha az ffp3 besorolású maszk a minimum, mennyi maximum?

2020.03.22. 11:42:17

@Grimbusz Makszimusz: "olyan magas szinten kommunikál, hogy azt egyetemi szint alatt nem lehet megérteni?"
Niedermüller patkány szövegét nyolc osztállyal és három doktori diplomával is csak úgy lehetett érteni, ahogy mondta, nem ahogy azt később magyarázták a dákós elvtársai, ..., de ebben nincs semmi érdekes, mert az ő felfogásuk szerint a keresztény heteroszexuális csoportokra nagyon nincs szükség az általuk kitalált új világrendben.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 11:54:22

@Tényelek: " az ő felfogásuk szerint a keresztény heteroszexuális csoportokra nagyon nincs szükség az általuk kitalált új világrendben."

Ez a zsidrák banda értelmiséginek nevezi magát, de alapjában véve rettenetesen primitívek! Ki fogja eltartani őket ha győznek? A cigányok? Az arabok? A többi entellektüel?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.22. 13:04:55

@Szergej Szergejevics Szergejev: "95% valószínűséggel hová esik"

Nem inkább 96% valószínűséggel? Vagy 94%? Egy százalék hibát engedsz meg? 99% pontossággal adjam meg? :))

Akkora farok vagy!!! :))

2020.03.22. 15:01:47

@Grimbusz Makszimusz: Vesznek fel hitelt, ahogy szokták és utánuk az özönvíz.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.22. 16:50:07

@Grimbusz Makszimusz: Jól van,most nem hagytad ki a libsi szót!:))

Amúgy normalitás max. a kurva hazaáruló anyádban te féreg!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.22. 16:58:02

@Tényelek: Azt a redvás tripperes fasszopó seggbebaszott kurva anyádat,aki a másik lyukon ellett téged te elvtelen hazaáruló szarházi geciláda!
süti beállítások módosítása