B1 blogcsalád



Kitört a hatalmi harc a Fideszben

2020. január 06. - nickgrabowszki

Lázár kampányt indított Kubatov és Rogán leváltásáért. lr2.jpg

A tavaly tavasszal leváltott (megbukott/kirúgott;, jellemző, hogy azóta sincs hivatalos magyarázat a kormányból való menesztésére) Lázár János volt kancelláriaminiszter állt az élére a Fidesz belső ellenzékének.

A harc értelmezhető puszta hatalmi közdelemként, meg tartalmi vitaként is; a kettő összefügg. Az utóbbi lényege, a hatalom megtartása, a kormányoldal 2022-es győzelmi esélye. A vita akörül forog, hogy az október 13-ai önkormányzati választáson nyert-e a Fidesz.

  • Mert ha igen, akkor minden rendben, akkor sínen vannak.
  • Ha viszont nem, akkor változásra és váltásra van szükség.

Innen nézve érthető, hogy Lázár ragaszkodik hozzá, októberben veszített a Fidesz. Saját, hódmezővásárhelyi újságjában - egyebek mellett - azt mondta:

Látványos a különbség a 2018. áprilisi kétharmados felhatalmazás és a 2019. októberi bizalommegvonás között: a Fidesz tanulságos vereségeket szenvedett. Tudomásul kell venni, új politikai korszak köszöntött Magyarországra, ahol két párt van: a Fidesz és a „NemFidesz”. A választókerületemben is csökkent a Fideszre szavazók száma, míg a nem ránk szavazóké stagnál, tehát nem egyre többen szavaznak ellenünk, hanem

elveszítettük bizonyos választói csoportok bizalmát.

Hogy mit jelent a valósághoz való visszatérés, azt Török Gábor politológus segíthet értelmezi, bár - mivel a Lázárral közismerten jó kapcsolatot ápol - ezúttal nem kívülállóként, hanem a belharc egyik szereplőjeként nyilatkozott még szombaton a Népszavának.

Török szerint 

  • a kormánypártban "válsághangulat jelent meg" az önkormányzati eredmények láttán;
  • a Fideszben sokan úgy vélik, már el is bukták a 2022-es választást: 

Lázár János sokak véleményét fogalmazta meg. A párt csúcsvezetői között is van olyan vélemény – ezt személyesen is tapasztaltam – miszerint ha nem változtatnak, akkor a 2022-es választást is bukják. És van egy nagyon erős törés a Fideszt irányító fővárosi csoport és az alapvetően az eredményeket hozó, a párt derékhadát képező vidéki politikusok között, akik szerint a központ nem látja, milyen helyben a véleményklíma.

Ugyancsak Török állítja, hogy a belső ellenzék személyi változásokat sürget

A leglátványosabb üzenet nyilván a személyi változás lenne. Az elmúlt években jól látszott, kik azok, akik kifelé tartanak a Fideszből és kik, akik szinte monopolizálják a vezetést. Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek kulcsszerepe van ebben, ő szimbolizálja és fogja össze az Orbán Viktor köré kiépült vezetői kört. Vagyis, ha a miniszterelnök azt akarja kommunikálni, hogy megértette a változtatás szükségességét, akkor alapvetően Rogán Antallal és a csapatával lehet kezdeni a folyamatot. (...)

A belső kritikák szerint Rogán Antalnak és Kubatov Gábornak mennie kellene.

A kérdésre, hogy kik jöhetnének a helyükre, gyakorlatilag megnevezi a belső ellenzéket:

Navracsics Tibor volt uniós biztos, Lázár János, és azok, akik teljesen más stílust képviselnek.

Orbán posztja egyelőre nincs veszélyben, a harc nem az első helyért, hanem a trónörökösi pozícióért folyik. Lázár hangsúlyozta, hogy

Orbán Viktornak nincs szüksége az én tanácsomra, az egész Fideszben neki a legerősebb a valóságérzékelése.

Ami gyakorlatilag üzenet arra nézve, hogy vegye észre a változást követelő fideszes derékhadat, és rúgja ki a legutóbb Szegeden megbukott Kubatovot, valamint a kormányzatot és a Fideszt érdemben irányító Rogánt. Mert ha nem teszi, akkor még az ő helye is megkérdőjeleződhet.

A kérdés most az, hogy Orbán beáldozza-e legbelsőbb embereit a túlélésért cserébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5115395944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2020.01.06. 17:20:03

" A választókerületemben is csökkent a Fideszre szavazók száma,..." Akkor valamit rosszul csinált! Akkor bölcselkedhetne, ha az a macskajancsi nem győzött volna megint .....

6.Lenin 2020.01.06. 17:32:48

Ha Török G. azt mondja, hogy a Fidesz elvesztette a 22-es választást, akkor magasan nyerni fog.
Eddig mindig az ellenkezője igaz, amit ő "jósol".

Rogán szerintem se egy nagy ász, de pont Navracsicsra cserélni még nagyobb hiba lenne.
Lázár nem tudta MZP-t megakadályozni a nyerésben

A Fidesz legnagyobb hibája, hogy engedi az ellenzék mocskolódásait (még akkor is, ha a magyar igazságszolgáltatás jelenleg szart ér).
A ballib propagandája hatásosabb, igaz bunkókat könnyebb meggyőzni valami marhasággal.

Punxsutawney Mormota 2020.01.06. 17:39:43

A lófaszt bukott meg :D
Tudatos visszavonulás, a megtisztulási folyamat része, hogy majd Orbán utódjaként, kvázi tisztakezű politikusként léphessen a porondra. Addig is, ezekkel az elszórt, józan, elemzői nyilatkozataival túlnyomásos szelep szerepét tölti be, a mérsékelt Fidesz-szavazókat megnyugtatja, hogy az általános sorosbrüsszelmigráncsnorvégcivilezés közepette maradt még értelmes nyilatkozatra képes ember a fidesz háza táján.

Már többször leírtam: ez a Lázár egy akkora geciputtony, hogy akár még szavaznék is rá. Tipikus Machiavelli-alkat.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 17:43:19

@rallus: Szerintem is és ehhez még hozzájön Lázár régebbi fővárosi tevékenysége is, amikor elkezdett Tarlóssal getzizni, ki tudja, hogy az mennyiben járult hozzá Karácsony győzelméhez. Szerintem kontraproduktív lesz a szarkeverése, ez a váltsák le Rogánt és engem tegyenek a helyére, nem fog Orbánnál sikert aratni, megy a faszi a lecsóba nagyon gyorsan.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 17:43:19

@rallus: Szerintem is és ehhez még hozzájön Lázár régebbi fővárosi tevékenysége is, amikor elkezdett Tarlóssal getzizni, ki tudja, hogy az mennyiben járult hozzá Karácsony győzelméhez. Szerintem kontraproduktív lesz a szarkeverése, ez a váltsák le Rogánt és engem tegyenek a helyére, nem fog Orbánnál sikert aratni, megy a faszi a lecsóba nagyon gyorsan.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.06. 17:45:55

"Török Gábor politológus segíthet értelmezi, bár - mivel a Lázárral közismerten jó kapcsolatot ápol - ezúttal nem kívülállóként, hanem a belharc egyik szereplőjeként nyilatkozott még szombaton a Népszavának"

Na, azért ennyire ne becsüljétek már túl a fószert...

A belharc szereplője? Mitől?

Ő csak egy okoskodó politikai elemző (bár ebben a műfajban legalább egy fokkal elviselhetőbb a Kéri Lászlónál vagy Lackner Zoltánnál), neki semmiféle "belharcban" nem osztottak lapot.

Egyébként mára már Lázár is egy elég marginális figura lett, egy bukott miniszter, aki max. Csongrád megyében maradt meg tényezőnek (talán).

Abban biztosan nem ő fog dönteni, hogy Kubatov és Rogán maradjon-e, ebbe ő csak a partvonalon kívülről, kibicként próbál beleugatni.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 17:47:18

@Punxsutawney Mormota: Már többször leírtam: ez a Lázár egy akkora geciputtony, hogy akár még szavaznék is rá...............

Mondjuk ezt én még nem olvastam tőled, de egyébként pont ilyen jellemnek ismertelek meg, mint aki geciputtonykra szavaz!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 17:56:54

"Orbán Viktornak nincs szüksége az én tanácsomra, az egész Fideszben neki a legerősebb a valóságérzékelése.

Ami gyakorlatilag üzenet arra nézve, hogy vegye észre a változást követelő fideszes derékhadat, és rúgja ki a legutóbb Szegeden megbukott Kubatovot, valamint a kormányzatot és a Fideszt érdemben irányító Rogánt. "

Poszter ezzel az a nagy gond, hogy Lázár is megbukott vásárhelyen, valamint irányította a Miniszterelnökséget is és onnan is kibukott, úgyhogy a gondolatmenetednek nem sok realitása van!

Punxsutawney Mormota 2020.01.06. 18:06:35

@Grimbusz Makszimusz:

2019.12.15 / 115 hozzzászólás

Tudod mit? Ha egy jellembajnoktól akarok tanácsot kérni, akkor írok a Bircának. :D
Mesélj, ez hány századik nicked?

Oxica 2020.01.06. 18:22:45

Csak hát elvtársak.

A fideSS ben már csak a vén hülye megbomlott elméjű kommunisták maradtak, akik képtelenek a változtatásra, mindenre is alkalmatlan fajankók az egész díszes társaság.
Meg különböző bűnözői csoportok épültekbe a fideSS be, például a felcsúti cigány maffia.

Úgyhogy elvtársak, game over 2022 ben, aztán jönnek a hosszú börtönévek elvtársak.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G és a 2:0, EB nélküled geci.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 18:37:08

@Punxsutawney Mormota: Mesélj, ez hány századik nicked?..............

Hát az első, te dagatt egér! :P

Muhammad Balfas 2020.01.06. 18:39:58

Éhes disznó makkal álmodik..:)

6.Lenin 2020.01.06. 18:42:03

@Oxica:

Te ebbe a hülyeségedbe fox szép lassan beleőrülni.

"mindenre is alkalmatlan fajankók az egész díszes társaság."

Ezek a fajankók 2006 ősze óta minden választást megnyertek, még most okt. 13-án is nyertek.

Muhammad Balfas 2020.01.06. 18:42:06

@Oxica: Le vagy maradva..Már nem o1g van,hanem G1G..(A DK G-napja óta..:))

Muhammad Balfas 2020.01.06. 18:48:29

Ennél a kamuposztnál érdekesebb lenne górcső alávonni a Dobrev-Gyurcsány(i) viszonyrendszert és rivalizálást a legerősebb ellenzéki pártban.
Lakner azt állítja egyik hanganyagán,hogy egy bennfentes DK-stól tudja,hogy válnak,és Klárika Ferenc etilmániája miatt lépett le Brüsszelbe..:)

Punxsutawney Mormota 2020.01.06. 18:49:28

@Grimbusz Makszimusz: Nem tudom, hogy hol is kezdjem. A mormoták a mókusfélék családjába tartozik, míg az egér az egérfélékhez. Közös találkozási pontjuk két lépcsővel feljebb van, mindkét család a rágcsálók rendjébe tartozik. Nem kell megköszönni a biológia korrepetálást.

A dagatt helyett a "dagadt" szót kellett volna alkalmaznod. "Dagatt", mint olyan nem létezik a magyar nyelvben. Ha pedig valakit le "te"-zel, akkor a vesszőt, a személyes névmás után kell kitenni. Egy szimpla összetett mondatba, két kapitális hibát ejteni, még egy olyan egyszerű turbómagyartól is meglepő, mint a jelenlévő kormányzati éhbértrollok többsége.
Ja, a nyelvtan korrepetálást sem kell megköszönnöd. ;-)

Összefoglalva: ha és amennyiben homo sapiens sapiensnek vallod magad a szegényes, megmosolyogtató ismereteiddel, akkor én büszkén vagyok "dagatt egér".

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 19:08:02

@Punxsutawney Mormota: Hahaha, kis nyelvtannácim! Náculni ősi biboldó szokás, tuttad kötsög? A dagatt vicc volt, a "te" pedig nem megszólítás, ami esetében igazad lenne, de így nincs, így csak a balfaszságodról tettél tanúbizonyságot! :P
Ui. a mókusokat meg leszarom.

Punxsutawney Mormota 2020.01.06. 19:23:37

@Grimbusz Makszimusz: Magyarázod a szarságodat? :D Ezért is fizetnek? Ugyanakkor komoly oximoron, hogy egyszerre nácizol, és zsidózol. :D Tanulnod kell még a szakmát, ifjú padawan, ha Lovagkeresztet akarsz kapni - bár Áder egyre jobban lejjebb szállítja a lécet, de a mélységedig még nem ért el... Talán jövőre!

Annak viszont örülök, hogy az általam elvetett mag szarba szökkent benned. Most már legalább helyesen dagadtozol :D

Akarsz még szájkaratézni? Túl primitív, korlátolt vagy hozzá, de erőlködj és hahotázz tovább. Mindig a prolikat a legegyszerűbb szórakoztatni. :)

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 19:35:56

@Punxsutawney Mormota:Ha a lippsi fölényeskedni kezd, az már a fehér zászló jele! Nem vagy te akkora dörrenés mint aminek láttatni szeretnéd magad, felesleges nagyképűsködni, mert nagyon belebonyolódtál, kezdesz nevetséges lenni! :P

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 19:42:36

@Punxsutawney Mormota: "Annak viszont örülök, hogy az általam elvetett mag szarba szökkent benned."

Remélem ez a mondatod nem a látens homoszexualitás manifesztálódása nálad, a gondolattól is kiráz a hideg, hogy a magod a szaromba szökkenjen bennem! Nyugtass meg, hogy nem úgy értetted!

Punxsutawney Mormota 2020.01.06. 19:44:11

@Grimbusz Makszimusz: Hát, ha már ebben is látens homoszexualitás vélsz felfedezni, akkor fordulj egy buzigyógyítóhoz. A vágyaidról nem itt kellene értekezni, prolikám.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 19:54:22

@Punxsutawney Mormota: " Hát, ha már ebben is látens homoszexualitás vélsz felfedezni, akkor fordulj egy buzigyógyítóhoz. "

Ha olyanokat írsz, hogy bennem szökken szarba a magod, akkor neked kéne! Kemény dolog a tudatalatti, én hiszek a Freudi elszólásokban! :D

6.Lenin 2020.01.06. 19:55:56

Biztos jele, hogy ez a poszt is tulajdonképpen egy rakás szart ér. Mégpediglen indoklásként elég annyi, ha ballipsik elkezdenek helyesírással, fogalmazással meg minden más, nem a témába vágó faszsággal előhozakodni, védve a védhetetlent (azt, hogy a poszt témája egy nagy faszság).

Muhammad Balfas 2020.01.06. 19:56:46

@Grimbusz Makszimusz: Nem veszed észre,hogy csaj? Csak egy picsa választ ilyen nicket..

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 20:01:10

@Muhammad Balfas: " Nem veszed észre,hogy csaj? Csak egy picsa választ ilyen nicket.."

Legfeljebb travi! Szerintem ez a köcsög kurt úrfi lesz más nicken, annak van ilyen stílusa és homi is! :D

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 20:02:51

@6.Lenin: Az a legjobb, hogy amit tanult a helyesírásról azt nem tudja alkalmazni.

6.Lenin 2020.01.06. 20:19:01

@Grimbusz Makszimusz:

Csak kötözködni tud. Néha próbálkozik valamiféle felsőbbrendűnek mutatkozni, sikertelenül. Nincs ezzel egyedül, és valóban előfordulhat, hogy egy hozzászóló, több nicken, de ez lényegtelen. Biztos valamilyen fiatalkori lelki sérülés maradványa.

2020.01.06. 20:58:14

Az, azért nem semmi, ha egy pártban olyankor is megy a hibakeresés, amikor ők kapják a legtöbb szavazatot.
A sűllyedő hajós MSZP-ben Szanyinak esélyt sem adtak, hogy kifejtse a véleményét.
Egyébként meg, ha Török mondja, hogy bukni fognak, akkor tutira nyernek majd, elképesztő szakmai érzéke van a mellényúlásokhoz.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 20:58:19

@6.Lenin: . Biztos valamilyen fiatalkori lelki sérülés maradványa...................

Bizzztosan molesztrálta a nyelvtan tanár! :DDDDDDDD

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.06. 21:40:22

LÁTSZIK , HOGY EZ A POSZT CSAK A TERELÉSÉRT VAN . . .

HATALMAS MŰBALHÉ AZ EGÉSZ . . .

EGY MÁSIK PÁRTBAN VISZONT MA IGENCSAK KIBORULT A BILI !!!!!!!!!!!!!!!

"конец. Vége. Szanyi végleg becsicskult! Kilépett az MSZP-ből!

Mostantól szabadon ihat jó sokat…."
mindenszo.hu/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%86-vege-szanyi-vegleg-becsicskult-kilepett-az-mszp-bol/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.06. 21:45:55

@Hova fogják elásni KariGerit?!:
ÉS NEM EZ AZ EGYETLEN SZOCI BOTRÁNY !!!!!!!!!!!!!!!!!

"Volt MSZP-s ölte meg VV Fannit! 30 évet kaphat!

Életfogytiglani vár a volt MSZP-sre"
mindenszo.hu/volt-mszp-s-olte-meg-vv-fannit-30-evet-kaphat/

HOVÁ ÁSTA EL NOVOZÁNSZKY FANNIT A BŰNÖZŐK PÁRTJA ??!

CSAK NEM KÖZVETLENÜL SÁPI ATTILA MELLÉ , ZUGLÓBAN??!

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.06. 22:49:53

ez az oxica maga gradlopszky komment nikkje?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.06. 22:54:08

@Muhammad Balfas: ezek szerint feri és a dákós végre családot alapíthatnak?
egy szép kis arab kölköt örökbe fogadnak, kész is a liberrált család

Muhammad Balfas 2020.01.06. 23:03:59

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Gréczyhez azért sokkal-sokkal több égetett szesz kellene..:)

Ego55 2020.01.06. 23:35:30

Kitört? Mi és hol? Akkor mondható, hogy az MSZP az utolsókat rúgja? Vagy, hogy a DK elitta a jövőjét? Azért mert Lázár véleményt formált, attól még nincs revolúció a pártjában. Csak nyugalom és csigavér.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.07. 02:44:15

kitört a fidesz harca a 6alomban
kitört a harc a 6almas fideszben
a fidesz 6alma harcol a kitöréssel

Greccsi Zsot 2020.01.07. 03:18:54

Orbán akkorát fog bukni, hogy tuti elélvezek tőlle. Majd töltök fel képeket az eredményről.

megamedve 2020.01.07. 06:15:33

A hozzászólások tartalma, és színvonala pontosan megmutatja annak a hátrányait, hogy minden balfasz szabadon hozzáfér az internethez.

István Tamasi 2020.01.07. 07:19:51

lézerjankó próbálkozik (mint kiskutya a szaporodással), hogy visszakapaszkodjon a trágyadombra a dagadt törpekakas közelébe. Támadja kubatovot ami óriási ballépés a részéről még akkor is ha kubatov pofára, sőt pofa mellé hasalt Szegeden, mert a dagadt suttyónak 2022-ben óriási szüksége lesz kubatovra és annak törvénysértő listáira. Viszont arrogántonyó támadása nem más mint döglött oroszlánba rugdalás

Európai téridő 2020.01.07. 09:03:16

Vihar egy pohár vízben. Elég "kliense" van OV-nak, Lázár ellenében. Amúgy pedig: "Ábrándozás az élet megrontója".

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.07. 09:36:51

@megamedve: Így van, én a liberálisoktól például elvenném az internet-hozzáférésüket, hogy mindenki mást megkíméljenek attól a szellemi környezetszennyezéstől, ami ezen a blogon is folyik.

A Fideszen belül nincs semmiféle belharc, csak a libsikék álmodoznak róla, de hiába.

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.07. 09:40:26

@István Tamasi: lYppSchYkém, már megint beszoptad a liberális fék nyúzt.

Semmiféle törvénysértő listája nincs sem Kubatovnak, sem a Fidesznek.

A Fidesz-támogatók, akik azon a bizonyos "listán" (valójában: támogatói nyilvántartásban) szerepelnek, önként adta meg az elérhetőségeiket a pártnak és járultak hozzá ahhoz, hogy időről időre értesítéseket küldjenek nekik.

Ebben nincsen semmi törvénytelen vagy erkölcstelen elem.

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.07. 09:44:00

@Oxica: "Úgyhogy elvtársak, game over 2022 ben, aztán jönnek a hosszú börtönévek elvtársak."

lYppSchYkém, a helyedben azért nem innék ennyire előre a medve bőrére.

Mert még a végén addigra Budapesten, Pécsett és Miskolcon kiderülhet, ami Kispesten egyébként már kiderült, hogy a balliberális elvtársaid semmi máshoz nem értenek, csak a lopáshoz és a dőzsöléshez, de sem várost fejleszteni, sem menedzselni nem tudnak.

Aztán 2022-ben nagyon fogtok csodálkozni, hogy a három 2/3 után ezúttal már a 4/5 is meglesz...

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.07. 10:09:21

"Orbán Viktornak nincs szüksége az én tanácsomra, az egész Fideszben neki a legerősebb a valóságérzékelése.

Ami gyakorlatilag üzenet arra nézve, hogy vegye észre a változást követelő fideszes derékhadat, és rúgja ki a legutóbb Szegeden megbukott Kubatovot, valamint a kormányzatot és a Fideszt érdemben irányító Rogánt. Mert ha nem teszi, akkor még az ő helye is megkérdőjeleződhet."

Ez azt jelenti, hogy "„A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.”?;D

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.07. 10:14:55

@Soros csicskák húzzatok haza!:

B+! Ha ilyeneket mondanak "Az Állami Számvevőszék elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta, nem tudni, mi mennyibe kerül egy-egy kórháznál, az intézmények sorozatosan megsértik az előírásokat, átláthatatlan a működésük. A szabálytalanságok miatt nem lehet megmondani, tavaly mi okozta a több tíz milliárd forintos kórházi adósságot.", akkor mijafaszt csináltak tíz évig? Loptak? Hiszen Domokos 10 éve a számvevőszék vezetője, mit csinált a hivatala eddig? Székelt?

Hány helyen derülhet még ki ugyan ez, vagy még nagyobb disznóság? Ja, miből is épülnek a haveri stadijonyok? Tudod azok, amiket az önkormányzatok nyakába basztak üzemeltetésre, de pénzt csak a focistáknak, és a csapat tulajodonosának adtak eddig?

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.07. 10:17:01

@István Tamasi: "... a dagadt suttyónak 2022-ben óriási szüksége lesz kubatovra és annak törvénysértő listáira."

Annak jelentős része már nem aktuális, sokan elmentek örök álmot aludni. Ezért nem békementelenek már.

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.07. 10:19:02

@Ego55: "Azért mert Lázár véleményt formált, attól még nincs revolúció a pártjában..."

Gondolod? Makó és térsége elájult tőle, és még sokáig így is marad.

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.07. 10:25:46

@6.Lenin: "A Fidesz legnagyobb hibája, hogy engedi az ellenzék mocskolódásait (még akkor is, ha a magyar igazságszolgáltatás jelenleg szart ér)."

Egészen jó céllövő vagy, csak a célt még nem tudod megtalálni.;D

A "szart sem ér"ő igazságszolgáltatás a szart sem érő jogszabályokból kénytelen dolgozni, azt meg a fidesz szavazza a parlamentben.

konrada 2020.01.07. 11:19:32

@Punxsutawney Mormota:
...szerintem is nálad van az igazság...

6.Lenin 2020.01.07. 11:35:41

@látjátok feleim szümtükkel:

Ez egyrészt valóban igaz lehetne, de...

Amikor a jobboldal van hatalmon a magyar igazságszolgáltatás sorozatban hozza az olyan ítéleteket, ami a közvéleményt a kormány ellen igyexik hergelni, mintha a felelősség az övék lenne egyedül.

Az igaz, hogy a jogszabályok olyanok, hogy lehet értelmezni így is, meg úgy is.

István Tamasi 2020.01.07. 12:01:35

@Soros csicskák húzzatok haza!: Kicsi csicskája a suttyónak! De bizony hogy törvénysértő a kubatov listái. Két helyen is lefotózták a listát benne olyan nevekkel - ingadozók, ellenség, meghalt, nem válaszolt ill nem volt otthon - akik nyilvánvalóan nem adtak engedélyt a bukott autószerelőnek, hogy kezelje személyes adataikat. Márpedig engedélyük nélkül az ő listázásuk - névvel, címmel - törvénysértő.

István Tamasi 2020.01.07. 12:05:04

@látjátok feleim szümtükkel:
Egy kérdés, hogy illegális, azaz törvénysértő a lista és egy másik, hogy mennyire aktuális.

Eltiltott Vélemény 2020.01.07. 12:44:49

Hogy lehetnek a liberálfasiszta megmondóemberek ekkora balfaszok? Itt a legnagyobb élő példa nikgrabovszki blogger őméltósága...

Az élet tálcán hozza az igazán szaftos dolgokat, erre őkelme arra recskázik, mit mondott a Lézerjani...

Pedig kell-e annál szaftosabb sztori, minthogy a Csuti Suttyó Napóleon egyik kebelbarátja az USA elnöke, akinek nagyon puncsolt a választáskor, belepancsol a Magyar - Perzsa bimbózó kapcsolatok közepébe. Itt aztán lehet latolgatni, hogy most a Csuti Páva mit fog lépni....

konrada 2020.01.07. 13:13:51

@Kitiltott Vélemény:
"(Jobb felől üt) nekem fütyöl,
(Bal felől üt) s nekem fütyöl:
Elmehetnek."

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.07. 13:18:28

@Kitiltott Vélemény: nehazugy
putin sokkal nagyobb kebelbarátja mint trumpli úrfi
megvárja mit lép a muszka, utána igazodik

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.07. 14:22:29

@István Tamasi:

Ne röhögtess már! Mi törvénysértő a fidesznek? Hiszen ők alkotják a törvényt, tudod kivéve a gyevi bírós részt is.

rallus 2020.01.07. 14:37:35

@látjátok feleim szümtükkel: Szerencsétekre az EU adminisztráció árgus szemekkel figyel arra, hogy szeretett ballibjeinek bűntetteit még csak megemlíteni se lehessen, nem hogy börtönbe csukni őket!

Bryan élete 2020.01.07. 15:04:56

A Fidesznek elfogyott az intelligens, hozzáértő szakember készlete. N incs több olyan hiteles, jónevű, kifogástalan káder, akiből lehetne még ütőképes valaki. Mindenki ki lett csinálva.
Lázár, Navra.....bruhahaha, jó, ha már ezek is újra szóba jönnek, ez már ez alja.

2020.01.07. 15:14:37

@rallus: Addig örüljetek még polpot a főszügyész, mert ha leváltják majd, bizony sokkal többen lesztek odabent, mint idekint, a keresztény kipcsak erkölcsök őrzőiként !
De röhejes az eu-t szidni, mikor a sok pénzt, amit onnan kapott az ország, azt orsósék és a haverok lopták el. Remélem nem jön több pénz onnan, na majd akkor lehet ujra panaszkodni.

De bocs, hogy megemlitem, de a fidesz kormányban volt egy elszámoltatási biztos is. Tevékenységéről azt már tudjuk hogy a halottakkal , a temetőben kötött föld adás-vételi és haszonbérleti szerződéseket és két pofára falta a dinnyét--mert ingyé vót-- de mit is csinált ezen még ? Ja felvette a fizetését, mert senkinél nem tudott bizonyitani semmit ! Nos, akkor miről is beszélünk ?

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.07. 16:29:31

@jános515: "Addig örüljetek még polpot a főszügyész, mert ha leváltják majd, bizony sokkal többen lesztek odabent, mint idekint"

Hát arra még várhattok egy jó darabig, liberális barátom.

"A legfőbb ügyész kinevezéséhez a jelenleg hatályos törvények alapján kétharmados többség kell, és a jelenlegi legfőbb ügyész mandátuma mindaddig automatikusan meghosszabbodik, amíg a parlament kétharmados többséggel meg nem választja az utódát."

Szerinted nektek mikor lesz legközelebb 2/3-os többségetek?

Sohanapján, kiskedden?

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.07. 16:48:58

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Annak idején a fidesz ügyesen eltávolította Györgyi Kálmánt. Gondolod, hogy mást nem lehet hasonló módon lemondatni?

Sir Bates dö Hól 2020.01.07. 17:01:32

Hát, az új év eddig nem emelte a kommentek színvonalát, igaz, a posztokét sem...
(Az miért van, hogy a fidesz-nemfidesz felosztásban a fideszhez csak -szemmel láthatóan- súlyos értelmi és mentális kihívásokkal küzdők kerülnek? A nemfidesznél legalább megvan a normális ⅔ - ⅓ arány (funkcionális analfabéták vs. az írásbeliséget legalább alapszinten elsajátítani képesek).)

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.07. 17:02:30

@rallus:

Ne legyél már ennyire birka, van itt már rajtad kivül hitelesebb is!
Azok a bírók, akik most dolgoznak, 30 éve - akkor volt a rendzerváltás - még fiatal, a kádárék által kivenezett bírók voltak, mint pl. dr. Handó Tünde, aki 1986-ban kapott diplomát, és még a régi rendszer nevezte ki bíróvá. Kollégái is hasonló korúak ( 57-65 ). Mellesleg aki most eléri a nyugdíjkortárt, annak mennie kell nyugdíjba, akár bíró, akár ügyész. Szóval kik is bíráskodnak? Észre vehetted volna, hogy telik az idő.

Úgy egyébként meg azért kíváncsi lennék rá, hogy pl. a Szeviép adócsalásának mi köze van a szegedi polgármesterhez, és annak hivatalához? Te tudod? Mert az adót nem az fizeti, aki a megbízást adja a munkára, hanem pl. az állami megbízásokat elnyerő nemzeti gázszerelő cégei, és alvállalkozói. Vagy pl. a Matolcsy fiának a cége, aki ellen már többször indítottak adó nem fizetése miatt végrehajtást. Akkor most az apja is bűnös a nem fizetés miatt?hvg.hu/kkv/20200107_matolcsy_adam_new_media_service_nav_vegrehajtas?s=hk

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.07. 17:29:09

@látjátok feleim szümtükkel: Györgyi Kálmán annak idején maga mondott le tisztségéről.

De a játék kedvéért feltételezhetjük, hogy Polt Pétert valamilyen fenyegetéssel lemondatják a tisztségéről (nesze neked jogállamiság?).

Ezzel sokkal előrébb nem lennétek, mivel az Alaptörvény 29. cikk (4) szerint a "legfőbb ügyészt az ügyészek közül a köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés választja kilenc évre. A legfőbb ügyész megválasztásához az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges."

rallus 2020.01.07. 17:53:57

@látjátok feleim szümtükkel: A szociban a "Vezetői hármas követelmény" első pontja a "politikai megbízhatóság" volt. Arra pedig gondosan ügyeltek, hogy bizonyos posztokra csak megbízható elvtársak kerüljenek és ezért néhány területen a rendszerváltás óta őrzik kulcspozícióikat. Média, igazságszolgáltatás, kultúra, pénzvilág.
Éktelen visítást vált ki, amikor valamelyik jobboldali kormány megpróbálja ezeket az Augiász istállókat kiganyézni és ebben a "demokratikus országok" sajtója az élen jár, hiszen számukra nincs jobb, mint a hazáját akár egy marék homokért eladni kész ballibeket a hatalomban tudni...

Sir Bates dö Hól 2020.01.07. 18:05:37

@Szergej Szergejevics Szergejev: a mai napig nem köztudott, hogy miért is mondott le györgyi, de, hogy nem "önként", hogy nem presszió nélkül, az biztos...

Muhammad Balfas 2020.01.07. 18:25:37

@Bryan élete: És még így is rommá vernek titeket '22-ben.. hihihihiháháháhááááááá

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.07. 18:48:48

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Nyugodt lehetsz, hogy a legfőbb ügyész nélkülis tudnak dolgozni az ügyészségek. Ő gy vádt sem ír.

nincs1itt 2020.01.07. 18:53:47

@Szergej Szergejevics Szergejev: és ha nincs kétharmad, akkor is automatikusan hosszabbodik a megbízatása... erre mondaná kohn nagybácsid: ügyes!
ha veszít a fidesz és nincs 2/3 a győztesnek, nem lehet számonkérni a fideszt, mert polt védi tovább, ha nyer a fidesz, és nem 2/3 akkor is marad polt...
ez ám a demokratikus szétválasztása a hatalmi ágaknak...

Muhammad Balfas 2020.01.07. 19:08:19

@Bryan élete: Ide nem Ferenc jár elvonóra..?

Muhammad Balfas 2020.01.07. 20:00:23

@morph on deer: A gazdi is közös,nemcsak a keresztnév..:)

Muhammad Balfas 2020.01.07. 20:02:00

@Bryan élete: Te a mikulásban is hiszel még..?:)

2020.01.07. 20:50:43

@Bryan élete: Orbán tőlem járhat Grazba,deha ott ilyen számlát állítottak ki, akkor ahzt az intézményt az ottani hivatalok már régen bezárták, annyira nem felel meg a törvényeknek.

Muhammad Balfas 2020.01.07. 21:19:04

@Tényelek: Legalább a számla formai követelményeivel tisztában lehetne a hamisító..Hol a számlakibocsátó neve, címe,EU adószáma? Hol a fizetés módja? Amateur..:)

2020.01.07. 21:28:07

@Muhammad Balfas: Austriában kötelezően egységes eü számlák vannak sok-sok éve, mert a kezelések ára vagy egy része visszaigényelhetö. Teljesen mindegy, hogy állami, egyháizi vagy magán a szolgáltatö.
Ez nem is hasonlít rá.

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.07. 22:56:47

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Nyugodt lehetsz, hogy a legfőbb ügyész nélkülis tudnak dolgozni az ügyészségek. Ő egy vádat sem ír.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.08. 23:08:47

@István Tamasi: HA MÁR LISTÁK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

LIBSIKÉM , EZZEL MI ÚJSÁG ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Aki Gyurcsányékkal “csetel”, az bizony bekerül az adatbázisba

Választói adatbázisokat épít a Gyurcsány–Bajnai-hátország"
mindenszo.hu/aki-gyurcsanyekkal-csetel-az-bizony-bekerul-az-adatbazisba/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

taga20☺ 2020.01.09. 04:56:47

@Hova fogják elásni KariGerit?!: én csetteltem a ferkóval
kielégültünk

István Tamasi 2020.01.09. 08:12:15

@Hova fogják elásni KariGerit?!:
illibsikém!
- Aki csetel az automatikusan és önként vállalja, hogy rá kerül a listára. A cset listán nem szerepel lakcím.
- Aki a kubatov listán szerepel például E mint ellenség, B mint bizonytalan megjelölésekkel az nem adta hozzájárulását a személyes adatai - név, lakcím - kezelésére és ez törvénysértés.
A kettő összekeverése, összemosása olyan mint hamikor összekevered a kecsesen ringó fecskét a recsegve fingó kecskével.

alöksz róz 2020.01.09. 21:40:36

@Sir Bates dö Hól: csodálkozom a kérdéseden, az okos emberek definíció szerint csak a ellenzékre tudnak szavazni, ezt minden okos ember tudja...

na de mit szólsz, budapestre beköszöntött a meritokrácia :D
süti beállítások módosítása