B1 blogcsalád



Orbán már megint bolond hülyeségeket beszélt

2019. november 26. - nickgrabowszki

Őrült beszéd, de van benne rendszer.
orker.jpeg

Nehéz szó nélkül elmenni amellett a tengernyi ökörség mellett, amit a jelenlegi magyarországi kormányfő - az Index tudósítása szerint - a " keresztényüldözésről" tartott 2. "nemzetközi konferencián" mondott el.

1.  Fajtaidegenek és kultúridegenek vagyunk a környéken, tanaink, irodalmunk, táncaink csak ránk jellemzőek.

Ez úgy hülyeség, ahogy van.

  • Nem vagyunk fajtaidegenek: a magyarországi sokaság genetikailag megkülönböztethetetlen a szlovákiaitól vagy az ausztriaitól.
  • Nem vagyunk kultúraidegenek: Orbán maga is kiemeli fél mondattal később az 1000 körül felvett kereszténységet.
  • A nyelvi eltéréstől eltekintve nincs külön irodalmunk. Janus Pannonius latinul írt, Bessenyei György Bécsben tanult, Ady Párizsból vette az ötleteit, Jókai az angol és francia romantikusoktól.
  • Táncaink sincsenek a népek elektronikus zenére rázzák, korábban rock'n'rollra, még korábban keringőre. A mai Magyarországról már több mint 100 éve kihalt az autentikus népzene és néptánc.

Orbán már 10 éve is beszélt a csak ránk jellemző, sajátos magyar minőségről, de ilyen egyszerűen nem létezik. A magyar lakosság túlnyomó többsége átlagos kelet-közép-európai, egyáltalán nem idegen.

A "félázsiaság" legfeljebb a Fidesz elnökének fejében létezik.

2.  A magyar nép és a magyar kormány hisz abban, hogy a kereszténység segíthet a népek megtartásában. 

Orbán kormánya talán hisz benne, talán nem, de azt nem tudhatja mibe hisz a magyar nép. Már csak azért sem, mert egységes magyar nép politikailag nem létezik: a népesség fele elutasítja a Fidesz kormányzását. (tavaly több mint a fele, idén kicsivel kevesebb.)

A másik fele (vagy annak egy jelentős része) se azért szavaz a "keresztény szabadságra", mert hisz benne, hanem azért, mert megfizetik. Nyugdíjemeléssel és prémiummal, közmunkával  egyszeri ötezressel, 20 kiló krumplival, önkormányzati állással, állami megrendeléssel.

Az viszont egyáltalán nem utal arra, hogy a magyar lakosság hinne a kereszténység segítségében, hogy

már magában a kereszténységben sem hisz.

A vallásukat rendszeresen gyakorlók aránya 10 százalék alá esett, kevesebb mint egymillió ember ját templomba, a többi 9 millió nem.

(Ami a katolikus egyház számára például nem is olyan nagy baj, mert így sincs annyi papjuk, hogy a maradék hívőket kiszolgálja. Afrikából kell importálni őket.)

3.  Az első keresztény magyar király intelmeiről azt mondta a miniszterelnök, hogy meg kell fogadni a benne foglaltakat, le kell horgonyozni mellette. Ez a Szent István fiához írott szöveg a mai magyar politika kézikönyve is, eszerint indulat és dölyfösség nélkül kell kormányozni; ehhez tartja magát a kormány is.

Ahhoz képest, hogy indulat és dölyfösség nélkül kormányoznak, még az a legenyhébb, hogy a politikai ellenfeleiket alkalmatlannak minősítik. A másvéleményűeket meg persze hazaárulónak, nemzettagadónak, idegen ügynöknek, a magyar érdekek elárulóinak és Lenin-fiúnak. Hátborzongató belegondolni,

mi volna akkor, ha még dölyfösek és indulatosak is volnának.

4.  Nemcsak emberek és közösségek, hanem egy egész kultúra áll szervezett támadás alatt, ez pedig a mi kultúránk és civilizációnk, nemcsak Afrikában, de Európában is.

A kultúra Európában - és Orbán minden törekvése dacára még Magyarországon is - szekuláris, demokratikus és liberális. Ez ugyan szervezett támadás alatt áll, de nem a külső, hanem a belső ellenség, a Fidesz-elnök és vallási-nacionalista eszmetársai részéről.

Ha Orbán a kereszténységet értette, mint ami szervezett támadás alatt áll, akkor vagy téved vagy hazudik. A kereszténység Európában biztosan nem áll támadás alatt. Mindenki szabadon gyakorolhatja a vallását. Ha akarja. De nem kötelező neki, ami biztosan fáj azoknak, akik visszasírják a középkort, amikor elégették az ateistákat és az eretnekeket, valamint pogromokat rendeztek a más vallásúak ellen.

5.  A támadás formái változatosak: népességcsere, bevándorlás, kigúnyolás, a politikai korrektség szájkosara

Az állítólagos népességcsere és a migráció egyáltalán nem érinti a vallásgyakorlást. A kigúnyolást, a racionalitással és a valósággal való összevetést pedig minden szabadon választott eszmerendszernek is el kell tűrnie. A vallást lehet gúnyolni, a hívőt nem:

pont ezt jelenti az a politikai korrektség, amit Orbán úgy állít be, mint valami fenyegető veszedelmet.

6.  Magyarország a muszlim bevándorlási invázió útvonalán fekszik, ezért meg kell védenie magát. 

Nincs invázió. Amikor viszont komolyabb migrációs nyomás érte a Nyugat-Balkánon át Európát, akkor Magyarország nemhogy nem tudta "megvédeni magát", hanem az Orbán és kormánya 400 ezer ember szállított át különvonatokkal Ausztriába és azon keresztül Németországba mindenfajta ellenőrzés, regisztráció és vizsgálat nélkül.

Amikor Orbán az ország, sőt, Európa "megvédéséről" beszél, akkor voltaképpen azt igyekszik elhazudni, hogy kormánya 2015-ben nem volt képes ellátni a dolgát, nem tudta megvédeni az Unió külsőt határait, nem tudta emberi módon kezelni a menekültválságot.

7.  A kormányfő szerint az európai keresztények nagy bajban vannak, a helyzeten az segíthet, ha visszatalálnak a gyökereikhez

Ez Orbán (és követőinek) álma: az Új Középkor.

Ahol még rend volt, egy vallás, egy nemesi és mindfelett egy király, aki Isten nevében zavartalanul uralkodhat az alattvalóin, nem vonják kétségbe a hatalmát olyan gyanús modern dolgokkal, mint az önrendelkezési jog, a szólás-, sajtó- és véleményszabadság, a független igazságszolgáltatás, a politikai pluralizmus vagy a fékek és ellensúlyok rendszere.

Olyan nagyon még a sorok között sem kell olvasni, Orbán nem titkolja, mi a célja. A rezsimje csak azért hibrid, mert még nem sikerült eljutnia eddig, bár jó úton jár. Őrült beszéd, de van benne rendszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8115325502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2019.11.26. 15:50:30

@GNDL:

És ezzel szépen igazolod Orbánt, amikor a támadásról beszél.

GNDL 2019.11.26. 15:54:29

@6.Lenin: Te is vallásos vagy, mi?! :D

6.Lenin 2019.11.26. 15:59:18

@GNDL:

Nem vagyok templomba járó. De a vallás is magánügy Aki ezt támadja, mint te is, az egy aljas, hazug ember. Kétségbe vonod mások jogait.
Ha ezt nem érted, akkor igen alacsony lehet az IQ-d.

harakiri 2019.11.26. 16:06:52

@6.Lenin:

Nem volt kétségbe semmi, egyszerűen adott egy linket, amit magadra vettél.
Ez is jelent valamit...

6.Lenin 2019.11.26. 16:17:57

@harakiri:

Nem vettem magamra semmit, de ne hivatkozzon egy hülye az IQ-ra, ha ezt az egyszerű dolgot sem érti.
Nem vonhatod senkinek sem kétségbe a jogát, sem a vallásához, sem a politikai nézeteihez. Vitázni lehet bizonyos kérdésekről, de a jogait kétségbe vonni nem lehet. Rövidesen a nemét is mindenki maga döntheti el. aztán a nevét, és akkor hal meg, amikor csak akar. Sőt még a gyemekeit, magzatát is megöletheti. Ha ez jog lesz, akkor a vallása mindenképpen.

2019.11.26. 16:27:25

@GNDL: Az kimaradt cikkből, hogy kizárólagosan a logikai képességre vontakoznak az eredmények és az is, hogy az meg az ateisták világképére van megcsinálva,..., amiről meg tudjuk, hogy folyamatosan változik, bár mentségére legyen mondva a tudóstarsadalom az ellentézis győzelmét is szenzációként tálalja.
A bolgog, sikeres, kiegyensúlyozott élethez ezen kívűl még sokféle intelligenciára van szükség.
De az sem kizárt, hogy az ateizmus csak egy útkeresés, mert a leghíresebb fzikusok életük végén mind vallásosak lettek

2019.11.26. 16:40:31

Helyes, hogy a fiatalok külfödre mennek dolgozni, hogy tapasztalatot szerezzenek.
index.hu/belfold/2019/11/26/a_nemetorszagban_hivatalosan_dolgozo_prostitualtak_7_szazaleka_magyar/
A dobogó harmadik foka, de dobogó.
Majd 15 év után hazajönnek és elmesélik, hogy személyi aszisztensként milyen jó dolguk volt kint.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.26. 17:03:39

@Tényelek: "De az sem kizárt, hogy az ateizmus csak egy útkeresés, mert a leghíresebb fzikusok életük végén mind vallásosak lettek"

Az én kommunistának nevezett nagyapám haldoklása közben mondogatta, hogy istenem, istenem, de nem azért mert vallásos lett, hanem azért, mert ez a kijelentés gyerek korától bele lett táplálva, mint mos az emberek egy részébe a keresztény vallás üldözése, meg a migáncsok. Ja, meg a Soros.

taga20 2019.11.26. 17:16:29

@GNDL: fanatikus a szerencsétlen munkásőr!

6.Lenin 2019.11.26. 17:20:06

Az eddig itt megjelent ballibák cáfolják, hogy az ateistáknak magasabb lenne az IQ-juk. Igaz, ha fejen állva nézzük, talán lehetne benne valami.

taga20 2019.11.26. 17:26:44

@6.Lenin: munkásőr, te viszont ahogy megjelentél itt, egyből helyrebillentetted az arányt.

sőt!:)))

morph on deer 2019.11.26. 17:32:11

@Tényelek:
Biztos, hogy csak tanaink, irodalmunk és táncaink szélesebb körű terjesztésével foglalkoztak, mi mást tehettek volna, nem?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.11.26. 17:43:00

Az itthoni lakosok jórésze nem félázsiai, hanem egészen a délázsiai pándzsáb államból származik.

OFF

Vannak jobb helyek ahol a klìmakrízis már megfelelő rendezésre került. Szerencsére az ember (gyk. Orbán) nem tud mindent tönkretenni!!!

index.hu/techtud/2019/11/26/jupiter_nagy_voros_folt_megsem_haldoklik_vihar_urvihar/

nincs1itt 2019.11.26. 17:45:41

@GNDL: vajon mi a véleménye a "kutatást" végzőnek, a közismerten vallásos tudósokról?

„Csak a tudomány vagy a vallás terén iskolázatlan emberek gondolhatják azt, hogy ez a kettő szemben áll egymással.”
(Paul Sabatier, 1854-1941, Nobel-díj (kémia), 1912)

„Azok az emberek, akik nem tudományos munkát végeznek, abban a félreértésben élnek, hogy a tudósnak széles körű ismeretei következtében vallástalannak kell lennie; ellenkezőleg, a mi munkánk Istenhez közelebb visz bennünket.”
(Ernest Rutherford, 1871-1937, Nobel-díj (fizika), 1908)

rallus 2019.11.26. 17:50:48

Ha egy cseppnyi igazság lenne a földön, akkor nickgrabowszki vezetné az országot, harakiri lenne a helyettese és taga a kulturális miniszter...
És akkor megvalósulna a Kánaán... Így meg csak ugatják szegények a gyorsan távolodó karavánt...

taga20 2019.11.26. 18:00:33

@rallus: ha egy cseppnyi igazság lenne a földön, akkor a csutigecigazdád már sitten rohadna, és te a mellette lévő cellában lennél.

csak hogy örülj bazdmeg fityeszjobbágy!:)))

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.26. 18:18:33

divinity.szabadosadam.hu/?p=14099

Nobel-díjas tudósok Istenről (Schrödinger és Heisenberg)

„A természettudományok poharából az első korty ateistává tesz, de a pohár alján ott vár Isten.”

Tényelek 2019.11.26. 19:34:27

Szálljanak le a nickemről maguk komcsi pernahajderek!

Tényelek 2019.11.26. 19:34:27

Szálljanak le a nickemről maguk komcsi pernahajderek!

morph on deer 2019.11.26. 19:45:19

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
„A természettudományok poharából az első korty ateistává tesz, de a pohár alján ott vár Isten.”

Hát ezért nem kell annyit inni!
:)))

Cycmen 2019.11.26. 20:00:52

"A vallásukat rendszeresen gyakorlók aránya 10 százalék alá esett, kevesebb mint egymillió ember ját templomba, a többi 9 millió nem."

Nem fogjátok fel faszfejek,, hogy itt nem a vallás gyakorlásáról van szó, hanem az értékrendjének az elfogadásáról, illetve az általatok terjesztett családellenes libsi buzi hagyomány és hazaromboló kultúra elutasításáról! Így már jóval több az a 10 százalék!

Cycmen 2019.11.26. 20:04:10

Nem is beszélve a félheréjűek elfogadásáról!

Cycmen 2019.11.26. 20:10:18

Akkor szólj a szájbabaszott kurva anyádnak, hogy köpje vissza a lenyelt golyódat.

taga20 2019.11.26. 20:15:13

@Cycmen :

mi azé vagyunk libsik, mert a félheréjűek is emberek számunkra.

jó, mirmur egy köcsög, ő a kivétel:))

Cycmen 2019.11.26. 20:28:11

@taga20: Tangamanga buzibarátom, tudom, hogy neked mindegy, hogy hány heréd van mert az nem kell a szopáshoz!
Egyébként nem a hereügyre vagyok kiakadva, hanem próbálom jelezni a balfasznak, hogy kezd fárasztó lenni szellemes helyett! Tudod, még szívatást is tudom értékelni, ha van benne stílus, de a túlzásba vitt ócskaságot már nem annyira!

taga20 2019.11.26. 20:34:47

@Cycmen: édesjóisten, egy stílusos nyilasházmester?!:)

egyébként, az összes félherémet a földhöz verném örömömben, ha ilyen vicces klónom lenne, mint neked:))))

Tényelek 2019.11.26. 20:42:02

@Cycmen: maga magában beszél? Ez felháborító. Here nélkül egyébként se kéne úgy felvágni, hacsak nem nőnek tetszik lenni.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.26. 20:51:15

@Tényelek : @Cycmen : Mi ez?! A klónok támadása?

Saját nicknévhez nem volt elég a gógyi? Vagy rendelésre trollkodtok mások nevében?

2019.11.26. 20:54:42

@Tényelek :
Kedves Klón/háromszor egymásután! /!
Az, hogy ön itt garázdálkodhat a B1 szégyene.
Ha külső embernek engedik akkor azért, ha belső ember, akkor viszont hatványozottan.
Bár külső ember nem nagyon lehet, mert folyamatosan dolgozik és azt nem hagynák, ha lenne akarat.
Nekem és másoknak sem tud ártani a klónozásokkal, kivéve magát a blogot, nekik ez több, mint szégyen,
Ha másért nem is, ezért már érdemes elviselni :-)!
Arról nem beszélve, hogy csak olyanokat klónoznak, akikkel a vitákban rendszeresen alulmaradnak a liberálbolsevik vallás képviselői, ezért ez olyan, mint a vita Nobel díj, a legkomlyabb elismerés, ami egy ilyen oldalon létezhet.

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.26. 20:55:11

Albert Einstein: „Minél mélyebben hatol az ember a természet titkaiba, annál nagyobb tiszteletet érez Isten iránt.”

Max Planck: „A vallásnak is és a tudománynak is szüksége van tevékenységeihez az Istenbe vetett hitre, sőt, az előbbinek a kezdetén áll, az utóbbinak minden gondolkodás végén. Az előbbi számára a világnézet tekintetében Isten az alapot képviseli, az utóbbinak minden érvelés koronáját.”

Isten létezésében hisznek:

Kopernikusz, Kepler, Newton, Pasteur, Schrödinger, Heisenberg, Maxwell, Faraday, Ampere, Descartes, Kelvin, Pascal, Kant, Millikan, Townes, Darwin, Sartre, Rutherford, Sabatier, Pierre Lecomte du Noüy, Hubert Aleya

2019.11.26. 20:55:34

@Tényelek :
Kedves Klón/háromszor egymásután! /!
Az, hogy ön itt garázdálkodhat a B1 szégyene.
Ha külső embernek engedik akkor azért, ha belső ember, akkor viszont hatványozottan.
Bár külső ember nem nagyon lehet, mert folyamatosan dolgozik és azt nem hagynák, ha lenne akarat.
Nekem és másoknak sem tud ártani a klónozásokkal, kivéve magát a blogot, nekik ez több, mint szégyen,
Ha másért nem is, ezért már érdemes elviselni :-)!
Arról nem beszélve, hogy csak olyanokat klónoznak, akikkel a vitákban rendszeresen alulmaradnak a liberálbolsevik vallás képviselői, ezért ez olyan, mint a vita Nobel díj, a legkomlyabb elismerés, ami egy ilyen oldalon létezhet.

2019.11.26. 20:58:41

@Szergej Szergejevics Szergejev: Ahogy nézem a hozzászólásait, önből is kettő lesz hamarosan :-)
Itt ez a divat.

taga20 2019.11.26. 20:59:45

@Tényelek: baszod, te geci buta vagy!

eszti..... 2019.11.26. 21:03:34

@Tényelek:

"Arról nem beszélve, hogy csak olyanokat klónoznak, akikkel a vitákban rendszeresen alulmaradnak a liberálbolsevik vallás képviselői"

mint pl. taga, akinek van 3 klónja?
vagy én?

mindannyian reagálunk rá valahogy, de te királydrámát csinálsz belőle és még meg is ideologizálod. :D

morph on deer 2019.11.26. 21:03:50

@6.Lenin:
“ Nem vonhatod senkinek sem kétségbe a jogát, sem a vallásához, sem a politikai nézeteihez. ”

A jogodat senki nem vonja/vonta kétségbe, Aljosa!
Mindössze a vallásos népség kognitív képességéről volt szó, ami meg közismert egyébként is.

Mit csodálkozol?
Aki képes kritikusan nézni a világra, az alaphelyzetből elutasítja azt, hogy egy külső hatalom, - isten - dönt helyette, befolyásolja mindennapjait, és mindennek fejében feltétel nélküli odaadást és imádatot vár el!

Álljon meg a menet! Én ugyanis birtokában vagyok a képességnek, hogy ezt megtegyem egymagam, sőt: még a felelősséget is képes- valamint hajlandó vagyok vállalni a tetteimért!

Azaz nem “így volt megírva” (hol is?), avagy így akarta az úr..!“

Lófax, mama!
ÉN akartam így, ezért ÉN döntöttem így, továbbá mindezért ÉN vállalom a felelősséget!

Szóval nem a szokásos fideszes orbánhívő alapállásról beszélünk, hanem egy szabad magyar liberális álláspont definícióját olvashattad!

Na ez a helyzet, és ez az, ami tükröződik az IQ-ban is, nem véletlenül.

De megnyugodhatsz, ettől még a te jogodat, hogy orbánhívő lehess még nem vonja kétségbe senki!
Sőt!

Én még drukkolok is, hogy ne zavarja meg senki az equilibrium állapotát nálad, hiszen ez - lenne - a dolog lényege, nem?

eszti..... 2019.11.26. 21:05:37

@taga20:

és sértett. a legrosszabb kombináció, amennyiben a szorgalmát is beszámítjuk. :D

morph on deer 2019.11.26. 21:05:41

@eszti.....:
“ de te királydrámát csinálsz belőle és még meg is ideologizálod. :D”

Ez gyönyörű!
Love ya!

taga20 2019.11.26. 21:07:07

@eszti.....: mostanában lustiznak a rohadékok. má hiányoznak:)))

morph on deer 2019.11.26. 21:10:47

@Tényelek:
“Here nélkül egyébként se kéne úgy felvágni...”

But HERE we are, and what can we do otherwise?

2019.11.26. 21:21:43

@morph on deer: Olvasson el pár egypetéjű ikrekkel kapcsolatos kutatást és elgondolkodhat azon, hogy meg van-e írva sorsa az embereknek!

2019.11.26. 21:27:03

@morph on deer: A klónomí íta, ennyire nem sűllyedek le.

2019.11.26. 21:29:01

@taga20:
A szókészletből látható, hogy csak egy ember klónoz az oldalon.

taga20 2019.11.26. 21:36:49

@Tényelek: szép volt ez a kámingáut részedről retard!

ne csüggedj! szép mék lehecc fityeszzombi:))))

Tanga20 2019.11.26. 21:45:18

@Tényelek: szerintem egy 20 dioptriás buzi klónoz, más nem lehet.

eszti..... 2019.11.26. 21:46:49

@morph on deer:

eleké az érdem, nélküle eszembe sem jut hasonló szöveg. :D

Tényelek 2019.11.26. 21:46:51

@morph on deer: hát here vagyok, az egyszer biztos.

taga20 2019.11.26. 21:53:49

@Tanga20: na végre! hol a kurvaanyádba kujtorogtál az utóbbi hetekben, te ördögfajzat!

:)))

sZulamith 2019.11.26. 22:04:53

Ami azt illeti állandó téma a keresztény mivoltunk, csak éppen a gyakorlattal van probléma. Vasárnap, a Kossuth rádió azzal inditja a templomba menőket, - azokat is, akik a vasárnapot tisztelik - hogy politizál, és nem finoman. A gyűlölet, indulatkeltés, nem keresztényi magatartás. hozzájuk még nem ért el.

morph on deer 2019.11.26. 22:26:59

@Tényelek:
“ pár egypetéjű ikrekkel kapcsolatos kutatást”

- Ami hozzávetőleg azt bizonyítja, hogy az szonos genetikai állománnyal rendelkező személyek nagyjából azonos módon reagálnak azonos eseményekre.

Surprise, surprise!

Ezzel szemben szerintem, azaz az én magánvéleményem szerint, a hívők rendelkeznek bizonyos szolgai attitűddel, amely legalább némiképp magyarázza az őket vezérlő “felsőbb hatalom” elismerését!

Na ez az, ami pl nálam teljesen hiányzik! (Nem is vagyok orbánhitű fidesztálib.)

Én NEM akceptálom az egy külső hatalomnak való alávetettséget, semmilyen okból, míg a jelek szerint számos honfitársunk számára az a megoldás: feloldva mindenféle felelősség alól..!

Innentől kezdve azért felmerül, hogy akkor milyen alapon vonnak felelősségre bárkit is bármiért, hiszen “az úr rendelte így”, nem?

Ebben az esetben viszont milyen alapon várunk el felelősségvállalást bárkitől?
Hiszen nem ő döntött így, hanem a mindenható!

Vagy nem?
Milyen alapon működik így bármiféle “igazságszolgáltatás”, hiszen minden előre elrendelt volt, a mindenható isten által!
Vagy mégsem?

Csupa talány..!
A hívőknek. Persze csak akkor, ha szegényes IQ-juk lehetővé teszi, hogy legalább eddig eljussanak, már ha egyáltalán ez valaha is felmerült.

Az én gondom ennél még nagyobb: ha létezik a jóisten, akkor valószínűleg nem mindenható, vagy ha igen, akkor egy gonosz geci!
Mert ha nem az lenne, akkor miért vannak háborúk, népirtások, katasztrófák, miért halnak meg ártatlan csecsemők, gyerekek, és hogyan lehetnek olyan retardált és gonosz férgek hatalomban, mint orbán és Kövér elvtárs?

Szóval hol is van ilyenkor a jóisten?
Netán évi rendes szabadságát tölt?

Remélem, hogy a hívők legalább önmaguknak tudnak válaszolni ezekre a kérdésekre, ha nekem csak az anyám felemlegetésére futja!

(Nem te, Tényelek, hanem a szokásos aljanép. Te legalább érvelsz is néha..)

Na?

HabonyArpi 2019.11.26. 22:32:47

"Nem vagyunk fajtaidegenek: a magyarországi sokaság genetikailag megkülönböztethetetlen a szlovákiaitól vagy az ausztriaitól."

A POFÁD BEFOGOD BÜDÖS LIPSI, MI MONDJUK MEG KI A MAGYAR ! ! ! ! ! ! !

morph on deer 2019.11.26. 22:36:38

@eszti.....:
“ eleké az érdem”

Cukrot neki!
Oh, wait: egyáltalán ehet cukrot?
Nem diabetikus?
Esetkeg még élénken él az emlékeiben a “ne fogadj el édességet idegentől”?

Na jó, csitulok. ;)

HabonyArpi 2019.11.26. 22:39:18

"Már csak azért sem, mert egységes magyar nép politikailag nem létezik: a népesség fele elutasítja a Fidesz kormányzását."

LEHET HOGY ELUTASíTJÁK, DE AZOK NEM MAGYAROK ! ! ! ! ! ! ! !
Tehát semmi közük a MAGYAR KORMÁNYHOZ ÉS AZ ORSZÁGUNKHOZ.

nincs1itt 2019.11.26. 23:32:27

@morph on deer: ez meghaladja egy hozzászólás kereteit. De annyit higyj el nekem, hogy amit felsoroltál mint ateista alptézist, némi utánajárással könnyen feloldható.

alöksz róz 2019.11.27. 00:27:21

@morph on deer: "Én NEM akceptálom az egy külső hatalomnak való alávetettséget" - nem a lófaszt
azért kampányolsz

alöksz róz 2019.11.27. 00:41:22

@morph on deer: "hiszen “az úr rendelte így”, nem?" - az a predesztináció, amiről hadoválsz, nem a vallás

morph on deer 2019.11.27. 01:34:48

@alöksz róz:
“ nem a lófaszt
azért kampányolsz”

Sanya, te el vagy tájolva.
Tényleg.
Az a tény, hogy én EZT a geci bagázst NEM állom, az nem azt jelenti, hogy inkább egy másik geci bagázst szeretnék a fejem fölé, ezt jobb, ha elhiszed.
Ez nem erről szól.

Én úgy vagyok gyártva, hogy a saját fejemmel gondolkodjak from day one, és nem hagyok magamnak parancsolni senkinek.

(Igen, kihagytam a katonásdit, előre megfontolt szándékkal. Bár volt “katonakönyvem”, de olyan fotóval, amelyen fél méternyi hajam volt, és akkor már nem borotválkoztam hónapok óta. Viszont kifizettem a hadisarcot, azaz a hadmentességi adót.)

Tehát parancsot soha senkitől.
Kérj meg, beszélj rá, indokold meg, hogy mit miért, és ha egyetértünk nyertél.

Na most mindez egy hívő esetében nem működik, jól tudom? Eleve úgy kezdik, hogy parancsolnak, ráadásul mindjárt tízszer!
Emlékszel: kérj meg, beszélj rá, stb.

Szóval az isten se, bármilyen egyéb név alatt is szerepel!
Ha meg viktor, akkor különösen nem!

Kampányol a fene. Tőlem te azt hiszel, amit akarsz, és arra szavazol, akire jólesik!
Soha nem próbáltam meg senkit rávenni arra, hogy így vagy úgy szavazzon, mert én szabad emberként szabadságpárti vagyok!

Miért, hisz hülyének lenni is szabad, akkor meg nyilvánvaló, hogy a fideszre szavaz a delikvens, ezen felesleges is tűnődni, ez egyértelmű.

Szóval nyugodj meg, szó nincs kampányról! :)

morph on deer 2019.11.27. 01:40:29

@alöksz róz:
“az a predesztináció”

Csak éppen a vallás alapértelmezett része az előre “elrendelt” sors, amit a mindenható kirótt rád, ki tudja, milyen okból. Ugyanúgy a balgaságok egyike, mint az “eredendő bűn”.

alöksz róz 2019.11.27. 01:53:01

@morph on deer: "az nem azt jelenti, hogy inkább egy másik geci bagázst szeretnék a fejem fölé" - hát dehogynem, korábban már bevallottad
mondjuk nem lepődött meg senki, ismerjük milyen fanatikus vagy...
azt mondtad nem érdekel milyen szar, még ha mindent végleg lepusztít tönkrebasz, csak ne orbán legyen

feszt azzal kampányolsz, hogy jaj az eu meg usa, tegyünk úgy mindent, jó mondjuk ez nem isten, de ez nem külső hatalomnak való alávetettség?

alöksz róz 2019.11.27. 01:55:56

@morph on deer: buborékban vagy, öreg, a vallásnak nem alapértelmezett része az előre elrendelt sors

megamedve 2019.11.27. 05:47:45

Amíg múlandók leszünk félni fogunk az elmúlástól.
Aztán mire az egyre jobban közeledik, egyre jobban vágyunk arra, hogy legyen folytatás, és a hit egyre erősebb lesz. Ezért van az, hogy az öregek szívesebben járnak templomba.
Egy olyan vallás sincs, ami azt mondaná, hogy hát tudod te is csak egy állat vagy ám, biológiai szempontból, és ha kampec, akkor konyec.
Tudom, hogy ez sokaknak nem tetszik, de a vallás, szerintem, primitív dolog.
Eszköz volt a sötét történelemben a nincstelen nép irányítására.

Egyébként nem csoda, hogy a katolikus egyház némán asszisztál orbánnak.
Ugyanolyan a rendszerük lényege.
Álszent, hazug, autoriter.

Eszti.... 2019.11.27. 09:02:37

Mindenki hisz valamiben. Én azt hiszem, a legjobbakat hamisítják.

Toller Béla 2019.11.27. 09:10:24

Nem nekünk kell egy hibbant elme ökörködéseire komoly válaszokat írni ! Két orvos kell, balról, jobbról, barátságosan karonfogják és lassan el a balfenéken. Utána mi lesz ?

harakiri 2019.11.27. 09:19:53

@6.Lenin: (2019.11.26. 16:17:57)

A valláshoz való jogban egyetértünk...
Viszont a cikkben is van igazság. Bár írja, hogy nem teljesen precíz, mert nem teljes a minta, így inkább egy "talán" az, amit ér ez a kutatás.
Szerintem, amire itt sokan céloznak az az, hogy a csüngőhasú meglovagolja ezt a kereszténység dolgot és ezzel be tud vonzani sok szavaztot. De, amit ők művelnek kereszténység alatt, az minden tekintetben szembe megy azokkal a tanokkal, amit a kereszténység tanít.
Ezért tartja sok nem fidesz szavazó nem túl okosnak őket, mert egy színtiszta hazguságra épülő rendszert támogatnak csak azért, mert ők keresztények.
Holott inkább egy mocskos nemzetáruló tolvaj banda.

István Tamasi 2019.11.27. 09:30:30

@6.Lenin:
Egyetértek, hogy a vallás magánügy és az állam ne szóljon bele, ne keveredjen, ne mutyizzon vallási szervezetekkel és ne is támogassa. A vallási szervezeteket tartsák el a hívei.

6.Lenin 2019.11.27. 09:31:03

@morph on deer:

Hatalmasat csalódtam most benned. Leírtál egy csomó marhaságot, anélkül, hogy 1 picit is elgondolkodtál volna.
Nem vonod kétségbe mások jogait-írod-de magadat mások fölé helyezve-hiszen szerinted egyedül te tudod a tutit-lenézed a másikat, anélkül, hogy ismernéd az ő döntésének az előzményeit, körülményeit. Sőt durván prejudikálsz.

Szerintem sok kérdésben csak a vagdalkozásig jutottál el, és ez látszólag számodra tökéletesen meg is felel, hiszen téged ez kielégít. Magadban minden kérdést tisztázottnak vélsz, és ezzel le is zárod a többi problémát.

A valóságban-szerintem-semmire nem tudsz megfelelő választ adni, csak meg vagy győződve a SAJÁT igaznak vélt válaszaiddal. Ez a gyakorlatban viszont lófaszt sem ér.
Hiszen ezt akkor mások is megtehetik, vagyis annyiféle igazság létezhetne ahányan vagyunk. És ez mindenki számára jogos hit kellene, hogy legyen. Ezt viszont nem tudod elfogadni.

Vannak emberek, akik ezt a jogot istennek adják meg, hogy egyedül ő képes átlátni mindent, te viszont ezt a jogot megtartottad magadnak, Röviden összefoglalva.

Oxica 2019.11.27. 09:31:04

Csak hát elvtársak.

Épp tegnap jött ki az adat elvtársak, hogy az év első 9 hónapjában 33 ezerrel lett kevesebb a magyar, eddig és még 3 hónap adatai hátra van elvtársak. Ez már brutális szám elvtársak.

Hát ennyit elvtársak a kereszténység megtartó erejéről elvtársak.

Arról nem is beszélve elvtársak, hogy a tolvajpárti felcsúti lótolvaj kipcsak cigány, varacskos Maradona, minden, csak nem keresztény elvtársak.
Csupán egy párttitkár hülye fia, aki egy egész nemzeten áll bosszút.

Ebből is látszik, hogy legkésőbb 2022 ben véget kell vetni ennek az őrületnek, mert most már az unokáink jövője a tét, mindenkinek fel kell állni a fotelból és elmenni szavazni, mert a haza nem lehet egy maroknyi felcsúti cigány örökös fogságában.

Csupán ennyi a tét.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G és a 2:0, EB nélküled geci.

2019.11.27. 09:37:13

@Cycmen: Mikor voltál utoljára templomban ? Mert szerintem ne menj. Annyi bűnöd van és annyi sok vétked hogy ha mindet meg akarod gyónni és feloldozást akarsz a bűneid alól, akkor olyan 2-3 évnyi hideg élelmet vigyél magaddal,.De csak azért hogy a sok bűnöd és vétked felsorolása alatt , amely nem kevés időt vesz igénybe --nehogy vagy netán szomjan vesszél. Kár lenne érted . :D

De hogy csak 10 % alatt van a hitüket gyakorlók száma, az azért van, mert nincs elég pap és a vidék lassan kihal. Azok akik anno, még ált. iskolába hittant tanultak, már azok is 65 éven felüliek maholnap. A fiatalokat már nem lehet heti 1 vasárnapi misével vagy
Istentisztelettel templomjáróvá, kereszténnyé tenni. Annál inkább, mivel ha családja van, akkor dolgozik, mert kell. Ha pedig vidéken vagy netán külföldön dolgozik, akkor a lényeg hogy jól legyenek, ne legyenek betegek és biztos legyen a jövőjük, az unokákkal együtt.

Hidd el, a magyar fiatalok is itthon maradnának és együtt lenne a családjuk, a szülőkkel nagyszülőkkel, ha ők is lophatnának, csalhatnának annyit mint a kormány közeli hű alattvalók és lakájok hada. Havi 2-3 millából már el lehet lébecolni, pláne ha apuka és a nagyapa szőlőbányász és milliárdos gázszerelő netán. Ha meg netán még egy " audizós buliba "is beléphet az ember, akkor aztán még az unokáknak sem kell dolgozni. Igaz a csodalámpagyártás is jól fizet, pláne ha fafeldolgozó üzemet is beindit az após. És itt van az igazság, hogy "férjhez menni és nősülni " tudni kell. Még keresztényként is .

De addig, ez van, ezt kell szeretni. Aki pedig teheti kiviszi a családot és kint éli tovább az életét. Ha a magyar állam csak ezt tudja nyújtani a fiataljainak, akkor nem kell nagyon nyüsziteni. Sok az éhenkórász, sok a politikus , sok aki ingyenélő és tolvaj, ám egyre kevesebb a fiatal és lehet orbitális baromságokat mondani " a családok évében " , de felesleges. Mint ahogy a prostinak beszélni a tisztességről, a hazug, tolvajnak pedig nagyokat mondani a becsületről. És beleszőni a mondókába hogy mindezt keresztényi értékek mentén és keresztényi erkölcsöket követve .

István Tamasi 2019.11.27. 09:39:18

Amikor egy hívővel beszélgettem azt mondta, hogy ő hisz az elrendeltetésben és azt el is fogadja. Hirtelen azt tudtam neki mondani, hogy én nem azért nem hiszek benne és nem fogadom el, mert nem hiszem, hogy például az van elrendeltetve, hogy a csúti suttyó szarjon a fejemre és azt nekem el kellene fogadnom. Megkérdeztem, ő hisz abban ha az van elrendeltetve, hogy bárki szarjon a fejére és azt el is fogadja? Nos, ezen elgondolkodott, de más elfoglaltságom jött közbe és a válaszát nem tudtam megvárni, mert nagyon sokáig gondolkodott.

Cycmen 2019.11.27. 09:43:59

@morph on deer: "“ Nem vonhatod senkinek sem kétségbe a jogát, sem a vallásához, sem a politikai nézeteihez. ”

A jogodat senki nem vonja/vonta kétségbe, Aljosa!
Mindössze a vallásos népség kognitív képességéről volt szó, ami meg közismert egyébként is."

Na a felvetett kérdés és az arra adott válaszod remekül tükrözi a fennálló problémát!
Nem vonod kétségbe a jogát, hanem egyenesen gúnyolódsz rajta, alsóbbrendűnek és primitívebbnek állítod be magatoknál!
Egyébként, bár ez nem helyes, de tenni nem tudunk ellene és egyébként sem foglalkozik az ember olyanok véleményével, akik számtalanszor bizonyították alacsony erkölcsi színvonalukat!
Ne csodálkozzatok ha cserében hazaáruló kártékony és buta libsiproli csőcseléknek tartunk benneteket!

6.Lenin 2019.11.27. 09:44:17

@harakiri:

A vallás hit kérdése, ahogy a különböző ideológiák is.
Ha én konzervatív vagyok, miért tartsak fent egy liberális pártot?

Ha keresztény vagyok, miért ismerjem el a zsidók felsőbbrendűségét? Miért lenne több joga egy hindunak, vagy egy muszlimnak?

"Holott inkább egy mocskos nemzetáruló tolvaj banda. "

A komcsik, libsik története mit igazol? Vagy bárkié a történelem folyamán?

Igen, sok a megválaszolatlan kérdés. Ha Isten mindenható, miért van a Sátán?
Honnan kéne tudnom, hogy mi a jó, ha nem tudom mi a rossz?

Minden akkor működik, ha fennáll egy egyensúly, ha ez megszűnik, összeomlik a rendszer. Miért?

Ja igen, a FÖLDÖN NEM LÉTEZIK AKKORA FASZSÁG , AMIRE AZ EMBERNEK NEM LENNE VALAMILYEN MAGYARÁZATA. A többi egy szórakoztató időelbaszás.

@István Tamasi:

"A vallási szervezeteket tartsák el a hívei. "

A politikai pártokat is, az opera kedvelőket, a bélyeggyűjtőket, a homokosokat, a heterókat, a végtelenségig mindenkit.

István Tamasi 2019.11.27. 09:49:10

@6.Lenin: Ha abban egyetértünk, hogy ne keveredjen a vallás és az állam/politika akkor abból közvetlenül következik az is, hogy vallási szervezet ne kapjon az államtól pénzt.

István Tamasi 2019.11.27. 09:50:26

Ha a hit vezet vakon megyünk. /Benjamin Franklin /

6.Lenin 2019.11.27. 09:53:50

@István Tamasi:

" Megkérdeztem, ő hisz abban ha az van elrendeltetve, hogy bárki szarjon a fejére és azt el is fogadja? "
Ezért vannak a háborúk, mert te mást szeretnél, hogy a fejedre szarjon, ő meg mást. Mi ebben az érthetetlen?

Azon kívül, hogy te is mást szeretnél, ő is, de miért is? Ezt ki, mi dönti el?
A génjeid? De abba ki írta ezt bele?
A környezeted? De akkor egy családban,(azonos környezetben) felnövő gyerekek miért lesznek esetleg tök ellentétes nézeten?

rallus 2019.11.27. 09:55:36

Valami fenomenális érzés lehet egy húggyal csinált génhibás senkinek, ha a homályból megugathat valaki nálánál sokkal különbet. Ezen alapult a kommunizmus és a ballib oldal most is a semmit érő lumpenprolik irigységének ébren tartásának köszönheti a sikereit, amennyiben az ország pusztítása siker...

6.Lenin 2019.11.27. 09:56:35

@István Tamasi:

Ez csak akkor igaz, ha a vallás nem a megfelelő politikai oldalt támogatja.
A hívőknek miért kéne támogatni ateista pártokat, tartsák el őket a híveik.

Európai téridő 2019.11.27. 09:57:30

A hátsódon levő fejedet használtad, amikor ezt a förmedvényt összefirkáltad, Grabovszki fiam?

6.Lenin 2019.11.27. 10:00:43

@rallus:

"a ballib oldal most is a semmit érő lumpenprolik irigységének ébren tartásának köszönheti a sikereit, amennyiben az ország pusztítása siker... "

Erről szólt pontosan az októberi választás.

István Tamasi 2019.11.27. 10:03:24

@6.Lenin:
1. Háború ellenes pacifista vagyok.
2. Nem akarom, hogy bárki is a fejemre szarjon.
3. A vallás ne támogassa egyik politikai oldalt se és vica versa.

István Tamasi 2019.11.27. 10:05:44

@rallus:
Talált: te vagy az a húggyal csinált génhibás senki aki a homályból álnév alatt ugatsz náladnál különbeket.

6.Lenin 2019.11.27. 10:10:24

@István Tamasi:

Ettől még simán vannak háborúk.
Ettől még eddig is elég sokan szartak a fejedre. Sőt fognak is.
Az opera kedvelőket sem kéne támogatni rajtuk kívül senkinek sem. Vagy óbégassanak otthon a fürdőszobában.

rallus 2019.11.27. 10:17:13

@István Tamasi: Úgy látod, hogy veletek együtt acsargok mindenkire, aki javít az ország helyzetén? Érdekes...

2019.11.27. 10:28:05

@morph on deer:
Métneki Júlia:Ikrek könyve 2-ben vannak olyan alapok, hogy ha egyiket baleset éri, akkor a másikat le kell ültetni, hogy ne járjon ugyanúgy.
Több ezer kilométerrel távolabb ugyanlyan balesetben haltak meg.
A tényeken nyugvó világ kissé megbillen ilyenkor :-)
Szerintem valami van, legfeljebb nem úgy tökéletes, ahogy sokan állítják.

HabonyArpi 2019.11.27. 10:51:41

@morph on deer: "Én úgy vagyok gyártva, hogy a saját fejemmel gondolkodjak from day one, és nem hagyok magamnak parancsolni senkinek. "

Ja persze, de azt azert orommel venned, ha az arabok vegre elfoglalnak az orszagunkat, bevezetnek a sariat, es ti boldogan sikalnatok napi 24 oraban mecsetek padlojat, es szolgalnatok az csodalatos arabjaitokat.Barmi jo lenne nektek, csak ne legyen magyarorszag es ne legyen Orban.
Mert ezen dolgoztok evek ota hogy magyarorszag elveszitse a fuggetlenseget es arab iranyitasu iszlam orszag legyen.
Es mindenzt csak azert mert abban biztok, hogy a mecset sikalas mellett, es a kivegzesek helyett, a liberalisokat majd halabol valamilyen pozicioba helyezik az arabok.

2019.11.27. 10:55:19

@István Tamasi: A stabil egyházra épülő vallások helyét a fehérek világában átvette a szabadabb keretek között mozgó ideológiai alapú vallás.
Ezek közül a liberális irányzat volt eddig a legerősebb, de hiába mondják róla, hogy a szabadságon alapul, lassan utoléri a kommunista vallás áldozatainak számát.
A konzervatívok ideológiáját a régi egyházak adják, a liberális vallásúakét egy ismeretlen háttér folyamatosan újraírja.
A liberális vallásúk újak, ezért agresszívek, a régiek meg a nyugodt erő.
Szerintem előbb azt kell átgondolni, hogy egyáltalán mi a vallás napjainkban, mert elég leszűkűlt eredményt kapunk, ha ilyenkor csak az egyházakra gondolunk.
Ráadásként azt sem illik kihagyni, hogy ha a mostani világot a pénz mozgatja, akkor az átvette a hagyományos vallásúak szerinti Isten helyét.

Cycmen 2019.11.27. 11:37:34

@jános515: :" Mikor voltál utoljára templomban ? Mert szerintem ne menj."

Nem járok templomba, mert bár római katolikus vagyok, de nem fogok imádni egy zsidót, még ha Krisztusnak hívták is! Viszont a keresztény értékrendet nagyra becsülöm, az európai és a világkultúra fontos része, nem szabad megengedni, hogy lerombolják a mocskos elkorcsosult liberálisok!

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2019.11.27. 11:42:30

Én a templomban is csak vécére járok. Mindig csak vécére.

mgdé 2019.11.27. 12:48:38

@Tényelek:

Ja, ja!

Romulus és Remus, no meg XIV. Lajos és a Vasálarcos is teljességgel bizonyítják az igazadat. Meg a - majdnem mind a ketten begipszelt karú - Kerkhof narancsikrek is.

mgdé 2019.11.27. 12:58:13

@HabonyArpi:

Árpika, Árpika, ilyen zilált fejjel inkább más blődségek után nézz! :D

Ha a 'ballibsik' - az e témakörben nagyon precízen hozzáértő Cycmen kartárssal karöltve, segítek -, azaz, eredetileg 'bibsik', mindenáron/bármi áron mohamedán arab uralmat szeretnének maguk fölé, mi a jó kokainért fegyverkezik immáron sokadik évtizede Izrael? :P

Cycmen 2019.11.27. 13:18:28

@mgdé: Izraelt most hagyjuk, erről több oldalt lehetne írni, Európában pedig pillanatnyi előnyökért folyik a keresztény értékrend és a globális piacon potenciális veszélyforrásként feltűnő EU tönkretétele. Ezek az erők, amikhez köthető ez a káosz, tényleg eme jeles népcsoport tagjaiból állnak nagyrészt, ezért számomra is érthetetlen, hogy eszközként a muszlimokat választották, mert azok erősen vallásosak, velük nem lehet megcsinálni azt mint a keresztény vallással, valamint a holokauszt sem sikeres hivatkozási alap a fajtájuknál! Hosszútávon nem túl jó ez a terv.

harakiri 2019.11.27. 13:20:14

@6.Lenin:
A hit és a vallás nem ugyanaz. A vallás egy ezer éve kialakított morális gát, amit az egyház meglovagol és a csuti cigány. Ez egy hamis vonalvezető, amit sokak magukénak tekintenek.
Látszik ez abból, hogy a "Ne lopj" mellett azért szépen gyarapodik az összes NER haver/kurva. Persze a bencsik erre azt mondja, hogy nem ellopta, hanem megnyerte.

..."Ha én konzervatív vagyok, miért tartsak fent egy liberális pártot?"...

Ez komoly? Nekem miért kell kifizetnem a kibaszott csuti lopását? Miért nem te fizeted, mikor te szavaztál rá?...meg az összes többi...

..."Igen, sok a megválaszolatlan kérdés. Ha Isten mindenható, miért van a Sátán?
Honnan kéne tudnom, hogy mi a jó, ha nem tudom mi a rossz?"...
Ezek költői kérdések?

Onnan tudod, hogy az a kultúra, amiben élsz, az ezt megszabja. Ennyi! Erre írtam, hogy a vallás nem más, mint szamárvezető.
(Amúgy oppozíciónak hívják...)
Ebben nősz fel, ez a sajátod. Mint, ahogy az orbán is kádár rendszerben nőtt fel, meg sok nyugdíjas szavazója és képtelen elvonatkoztatni a személyi kultusztól.
Ezt éljük most....+ van pár millió ezen felülemelkedett magyar, aki ebbő nem kér és nem kívánja elárulni, sem kiárulni a hazáját. Sőt még tudnám sorolni a bűneiket.
Szal "konzervatív" létedre lefekszel egy olyan embernek, aki semmi mást nem lát benned, mint egy sima x-et 4 évente egy fehér papíron.
Hányinger ez az egész!

Az meg, hogy konzervatív...ez nálad mit jelent?

6.Lenin 2019.11.27. 13:26:54

@harakiri:

B+, már megint te szeretnéd eldönteni, hogy másoknak mi a jó? Ki a faszomnak képzeled magad? Libsi mindenhatónak?

Kérdéseket tettem fel-kár volt- semmit nem fogtál fel belőlük.
Harakiri, te 1 drb jó nagy seggfej vagy.

2019.11.27. 13:29:48

@mgdé: Az ön helyében előbb megnézném ebben a körben a tudományosan dokumentált kutatásokat és utána nyilatkoznék!
Megértem egyébként a fenntartásait, nekemis hasonlóak voltak, amíg személyesen nem találkoztam a jelenséggel, utána meg el kezdtem információkat gyűjteni.
Úgy egyébként senki sem tudja, hogy mi ez, de attól még tények sora egy vonalban van.

Cycmen 2019.11.27. 13:34:30

@Tényelek: Úgy egyébként senki sem tudja, hogy mi ez, de attól még tények sora egy vonalban van.........................

Pár napja az egyik libsi azzal próbált érvelni, hogy Sorosnak sincs anyagi haszna abból amit itt csinál, tehát ezért nem is csinálja!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.27. 13:38:51

@Cycmen: Basszus, ez tényleg egy aranybánya – minden értelemben.

"A Magyar Nemzet szerdai cikkében arra hívta fel a figyelmet, hogy a kiszivárgott hangfelvételek egyikén arról beszél Lackner Csaba szocialista képviselő, hogy mivel ez a párt "arról szól, megsegítjük, meg megvédjük a barátainkat", ezért a polgármester azt mondta neki, "újra gyorsan kinevezzük a Kránitzot 5 évre, dupla annyi fizetésért".

És mi történt nem olyan rég, ami a keddi ülésen derült ki? Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának a duplájára emelték a fizetését."
index.hu/belfold/2019/11/27/pont_ugy_tortent_a_kispesti_ulesen_minden_ahogy_a_botranyba_keveredett_kepviselo_megjosolta/

Ezeknél a pofátlanságnak tényleg nincs határa...

Esetleg a rendőrségnek nem kéne az ügyben feltennie néhány kérdést? Ha már a kispesti választók voltak olyan okosak, hogy újraválasztották ezeket...

Az agyam eldobom, tényleg.

2019.11.27. 13:39:48

@Cycmen: Vannak fokozatok a saját helyzetünk meghatározásában, mindenki úgy kezdi, hogy eltakarja szemét és azt hiszi, akkor más se látja őt.
Van még sok variáció, amin végig kell menni a tisztánlátásért, szerintem a libsik még nem értek a végére ezért nem értjük őket sokszor.

mgdé 2019.11.27. 13:42:43

@Tényelek:

A tények másik - akár még hosszabb is - sora meg egy másik vonalban.

mgdé 2019.11.27. 13:44:23

@Cycmen:

Az egy pénzbedobós zenegép lehetett.
Az meg így működik, másféle működést nem is ismer.

Cycmen 2019.11.27. 13:49:02

@Szergej Szergejevics Szergejev: Nézd meg a Kocsis sztorit és bár régi,de nagyon kemény és gátlástalan nettó lopásról szól!
Ebben az a szép, hogy ezek után a tetves libsik lopnakoznak olyan ügyeknél,, amiknél esetlegesen is csak versenyelőny állapítható meg, de a legjobb, hogy a Kocsis ügy régi szereplőit viszont újra tűzközelbe szavazták! Mert ezek az állatok nem voltak képesek felismerni, vagy nem is akarták azt, hogy nem a jógyerek kinézetű szimpatikus Karigerit választották meg azzal, hogy rá szavaztak, hanem a régi emeszpés, eszdéeszes kompániát!

Cycmen 2019.11.27. 13:55:51

@mgdé: Jó lenne a hasonlat, csak hát a zenegép szórakoztat és azért többféle nótára is képes!
Na mindegy, magát a folyamatot leírja, bedobják a zsetont és lenyomod amit beléd töltöttek!

morph on deer 2019.11.27. 14:51:23

@6.Lenin:
“ Magadban minden kérdést tisztázottnak vélsz, és ezzel le is zárod a többi problémát.”

Nagyjából. De ha nem sikerül, akkor sem testálom át a döntést - és azzal a felelősséget - egy elképzelt mindenhatóra.
Ha elcsesztem, akkor az az én képességeimen, lehetőségeimen, stb múlott, és azért én vagyok a felelős, és nem a jóisten.

“ Hiszen ezt akkor mások is megtehetik, vagyis annyiféle igazság létezhetne ahányan vagyunk.”

Mint ahogy ez valójában van is.
Nincs abszolút igazság, legfeljebb kisebb-nagyobb átfedések a te igazságod és az én igazságom között. Ha több az azonosság, akkor egyet tudunk érteni.

Ez az, amit én szembeállítok AZ egyedüli (isteni?) igazsággal, amit elvben mindenkinek hinnie kéne, a gyakorlat meg rosszabb nem is igen lehetne, szerintem.

“És ez mindenki számára jogos hit kellene, hogy legyen. Ezt viszont nem tudod elfogadni.”

Ez az, ahol tévedsz. Én nem a hit jogosságát vonom kétségbe, hanem az indokoltságát.
Azt viszont valóban elfogadhatatlannak tartom, hogy pusztán amiatt, mert valaki hívőnek képzeli és/vagy vallja magát, ez automatikusan együtt járna egy minőségi többlettel, lásd a posztot.
A hittel való kérkedés pedig számomra legalább annyira visszatetsző, mint Borkai performansza volt, (és nem azért, mintha prűd lennék, ha jól emlékszem 4 éves koromban voltam szégyenlős utoljára...) hanem mert a vallást ugyanúgy magánügynek tartom, mint a szexet. Ráadásul egyetértek Arany Jánossal, miszerint “jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek..” és naná, hogy voltam többedmagammal mindenféle létszámban, de az sem úgy zajlott, hogy kiálltam volna szerepelni a faszverő közönség elé! (Na meg Arany sem arról beszélt:))
Ha a hit, meg a vallás nem több, mint egy címke, akkor az annyit is ér, a művelőjével együtt.

Azt meg, hogy az ilyen-olyan vallások nevében és/vagy nevével visszaélve milyen és mennyi bűncselekmény történt és történik ma is, gondolom felesleges felsorolnom, mert tudod.

“... lenézed a másikat, anélkül, hogy ismernéd az ő döntésének az előzményeit, körülményeit. Sőt durván prejudikálsz.”

Őszintén szólva hit ügyben egyáltalán nem érdekelnek senki “döntésének előzményei, körülményei”.
Nyilván a legtöbben hívőként kezdtük, ezzel semmi gondom nincs. Gondom ott kezd lenni, mikor az illetőnek az öntudatra ébredés után sem fordul meg a fejében, hogy revideálja gyerekkori ismereteit. Ennél már csak az a rosszabb, amikor ez a hit válik a megkülönböztetés alapjává! És ebből a szempontból szinte mindegy, melyik vallásról is van szó... Nekem, legalább is.

Hogy durván prejudikálnék?
Sajnálom, ha így jött át.
Azt elismerem, hogy tapintatlanul használtam jelzőket, és az nem is (volt) véletlen, - kissé gonoszkodó kedvemben voltam.

Tudod akkor, amikor ilyen “védelmezői” vannak a/egy vallásnak, mint délceg vezérünk itt fenn, aki ilyen hihetetlenül blőd marhaságokat képes megosztani a nagyközönséggel, ennek ellenére milliók vakhitűen követik, névértéken elfogadva a legnagyobb marhaságokat is, akkor azért rendesen elgondolkodik a magamfajta, hogy mi az isten csudája is különbözteti meg ezeket a szerencsétlen követőket a táliboktól, - a ruházatukon kívül..?

Tőlem lehet hívő bárki, aki rá van szorulva, de mivel ez az ő személyes viszonya a teremtőjével, maradjon is az!
Ki van zárva, hogy én valaha is elfogadnám akár a vallási, akár politikai vagy ideológiai kényszert, bármikor és bárhol bárkitől.
És ez alól orbán sem kivétel.

2019.11.27. 14:52:43

@mgdé: Téved, nincs ellentézis a tudomány részéről ebben a témakörban ott vannak különbségek, hogy ki miként nem talál rá tudományos magyarázatot.
Ha nem csak dobálózik itt, hogy önnek legyen igaza, akkor nézzen utána!
Okosabb nem lesz, de hogy öszzezavarodik a magabiztossága az garantált.

György Csaba Nagy 2019.11.27. 14:58:14

@atomic power 1986DucaDuca: Neked és a vallás/Isten dolgában itt buzgón Orbán-vonalba állt izzadó híveknek:
1. A nagy fizikusok, filozófusok és egyéb tudós fejek a mindennapi élet dolgaiban gyakran naív tévelygők.
2. A hit emberei sokezer, a keresatények 2000 éve barkácsolják érveiket Isten javára, minden gátlástól mentesen, csak a fogyasztó bódításának hatékonyságát mérlegelve. Ma már nem hat a levitáció és stigma, a kiátkozás és inkvizíció is elvetve, de a néger istentiszteletekbe szépen beépítették a tűz körüli révült ugribugrit.
A 2 tényező békésen egyesül a tudósokra komponált álhitvallásokban. Darwin ateista volt, de nem akart konfrontálódni társadalmával, csak magánlevelezésében utasította el a teremtést és isteni beavatkozást. Einsteint lenyűgözte a természet rendje, de elutasította annak Isten művekénti szemlélését (lásd "Hogyan látom a világot"c. önéletrajzát). Róla még durvább hazugságok is keringenek, pl. hogy leckéztette ateista professzorát ifjú diákként. Ez jól mutatja azt a haszonelvű gátlástalanságot, ahogy a hit emberei gátlástalan eszközökkel próbálják a társadalmat arra ösztökélni, hogy a túlvilági örömök érddekében fogadja el a fennálló világi rendet, aminek szolgálata nekik bőséges és kényelmes megélhetést nyújt.
A portéka, amit az ember el akar adni, sokféle, ezért változatos eladói viselkedésformákat vált ki. Az arannyal, gyémánntal, műkinccsel kereskedő főúri módon lép fel. A használtautó-kereskedő, lókupec bóvlizik, raffináltan csal. A bóvli szélső értéke, ha az eladandó holmi nem is létezik. A csalás módszerei itt a leggátlástalanabbak.
Nekem valahogy Voltaire mondása tetszik: "A vallás akkor keletkezett, mikor az első ostoba találkozott az első csalóval".
Orbán szép eszmei utat futott be a "Térdre, csuhások!"-tól a "keresztény szabadság"-ig.
Lehet neki önfeledten tapsolni.

6.Lenin 2019.11.27. 15:28:52

@morph on deer:

"Tőlem lehet hívő bárki, aki rá van szorulva, de mivel ez az ő személyes viszonya a teremtőjével, maradjon is az!
Ki van zárva, hogy én valaha is elfogadnám akár a vallási, akár politikai vagy ideológiai kényszert, bármikor és bárhol bárkitől.
És ez alól orbán sem kivétel. "

Az előtte írtakra kár szót vesztegetni....mind1.

Ami érdekes lehet...

Egy blogon elég hosszasan vitáztunk ezekről a kérdésekről, és sok érdekes tanulsággal is lehetett ott találkozni.

Minden esetre ott találkoztam azzal a véleménnyel, amit te is írtál:
A hit kérdése= egy egyezség köztem és a teremtő közt, kettőnk magánügye, és ehhez nem kell külön közvetítő (egyházak). Elfogadható érvnek tartom én is.

Isten, Teremtő kérdése.

Szintén egy másik blogon zajló vitában írtam, hogy kurvára logikusnak tartom, hogy a semmiben felrobbant a semmi, és lett anyag, energia szarásig, ami tágul a végtelenben.
Jó nagy faszság. Tágul a végtelenben, hát persze, ha végtelen egy nagyobb lavórban van. Nincs aki ezekre konkrét választ adhatna, akár igazolva, akár a cáfolva.
Sok szép dolog született már erre, amit akár az egyház, akár a tudomány néha-néha kicsit másként igyexik magyarázni.

Jelenleg nincs más, elfogatható számunkra, mint az, hogy tudomásul vesszük, van aki ebben hisz, a másik meg nem. Ugyanez vonatkozik az ideológiákra is. Te a DK-ban, más egy más Istenben, nem a Feriben.

Az, hogy vannak emberek, akik mindig, mindennel visszaélnek, mert magukat a teremtőnek képzelik (lásd Soros messiást), az egy más kérdés. Ez csak érdekessé teszi a két biztos időpont közti idő (születés-halál) elbaszásának a lehetőségeit.
Ezek nélkül talán kibaszott unalmas , és még értelmetlenebbnek tűnne az egész ittlétünk.
Mondjuk ez is remek elbaszása az időnek, ezeken a kérdéseken vitázni.

mgdé 2019.11.27. 15:45:33

@Tényelek:

Khm. Én is olvastam ilyesmikről, s nem bulvárt. Az hogy néha vannak furcsa ('józan ésszel nem megmagyarázható') esetek, események, az nem jelenti azt, hogy az a 'törvény', de még azt sem, hogy az az általános. Az általános pedig NEM AZ, hogy egymástól távol is mindig minden egyszerre történik velük. Lásd a Robert, Eddy és David megszenvedte amcsi szociológiai kísérlet ...

De majd megkérdezem Mekk mestert, döntsön ő.

mgdé 2019.11.27. 15:48:47

@Cycmen:

De hiszen engem te szórakoztatsz! :D

Eltiltott Vélemény 2019.11.27. 15:55:39

@Oxica: " ... Ebből is látszik, hogy legkésőbb 2022 ben véget kell vetni ennek az őrületnek, mert most már az unokáink jövője a tét, mindenkinek fel kell állni a fotelból és elmenni szavazni, mert a haza nem lehet egy maroknyi felcsúti cigány örökös fogságában. ... "

A végetvetés iskolapéldája:
index.hu/belfold/2019/11/27/pont_ugy_tortent_a_kispesti_ulesen_minden_ahogy_a_botranyba_keveredett_kepviselo_megjosolta/

Gondolom az a cél, hogy a mostani ellenzék leváltsa a mostani tolvaj gazembereket.... Csak hát jelenleg az történt a helyhatósági választásokon, hogy a nagy váltási hevületben visszasunnyogtak a korábbi tolvaj gazemberek.... Ehhez adják az arcukat a momentumiták. Lassan kiderül, hogy ők sem különbek...

Szóval, nekem valahogy nem tetszik az a készlet, amiből választani lehet... Bukjon a Csuti Lótolvaj Napóleond, de ne jöjjön a helyére egyetlen korábbi káder se a maszopiták cagy a kurcsányiták kebeléről, mert akkor csak a sz@r lett pofozva, az egyik tolvaj gazembert leváltja egy másik tolvaj gazember....

2019.11.27. 16:04:48

@mgdé: Lehet jobban járna Mekk mester helyett Métnekivel, aki egypetéjű ikerként nemzetközi hírű ikerkutató, de mindenki eldöntheti, hogy számára ki eléggé tudományos.
Ez nem azt jelenti, hogy mindig, minden egyszerre történik velük, de pl. ök minden oltást kétszer kapnak meg, érzésre, és ha egyik eltörte a kezét, a másikat rá kell kötni a székre egy órára, mert ő is megcsinálja.
Ez utobbi minden szakirodalomban szerepel, ezért van egy ideje sokkal kevesebb dupla baleset.

Cycmen 2019.11.27. 16:16:24

Bátyám, van itt a faluba antiszemitizmus?
- Az nincs, fiam, de igény az vóna rá.

2019.11.27. 17:00:58

Lassan Európában mindenki antiszemita lesz, mert vagy a zsidókat vagy az arabokat utálja a szemita népek közül.

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.27. 17:05:37

@György Csaba Nagy:

„Neked és a vallás/Isten dolgában itt buzgón Orbán-vonalba állt izzadó híveknek”

Ez részemre abszolút inadekvát. Én azért szóltam hozzá, mert olyan benyomásom alakult ki némely hozzászólás alapján, hogy az Istenben hívő embereket alacsonyabb intelligenciájúnak vélelemzik. Akkor álljon itt egy felsorolás azokról a Nobel díjasokról, akik hittek Istenben. /tudósok, írók, politikusok/

Albert EINSTEIN, Max PLANCK, Erwin SCHROEDINGER, Werner HEISENBERG, Robert MILLIKAN Charles TOWNES , Arthur SCHAWLOW, William PHILLIPS, William BRAGG,Guglielmo MARCONI, Arthur COMPTON , Arno PENZIAS ,Nevill MOTT, Isidor Isaac RABI, Abdus SALAM , Antony HEWISH, Joseph H. TAYLOR, Jr. Alexis CARREL, John ECCLES Joseph MURRAY, Ernst CHAIN, George WALD Ronald ROSS, Derek BARTON, Christian ANFINSEN, Walter KOHN, Richard SMALLEY, T.S. ELIOT Rudyard KIPLING, Alexander SOLZHENITSYN, Francois MAURIAC, Hermann HESSE, Winston CHURCHILL, Jean-Paul SARTRE, Sigrid UNDSET, Rabindranath TAGORE, Rudolf EUCKEN, Isaac SINGER, Albert SCHWEITZER, Jimmy CARTER, Theodore ROOSEVELT, Woodrow WILSON, Frederik de KLERK, Nelson MANDELA , Kim DAE-JUNG, Dag HAMMARSKJOELD , Martin Luther KING, Jr. Adolfo PEREZ ESQUIVELm, Desmond TUTU, John R. MOTT

Minél tanultabb valaki, annál nagyobb az esélye, hogy vallásos legyen. Ugyanis ekkor jön rá, hogy a tudása az univerzum valóságához képest milyen csekély. Akkor döbben rá, hogy a végső kérdést talán soha nem tudjuk megválaszolni: miért a valami van és miért nem a semmi?

Ez a kérdés még az ateista Hawkinget is foglalkoztatta. Mert sok mindent lehet magyarázni ma már a tudomány alapján, az univerzum finomhangoltságát is az antropológiai elvek alapján, de az említett kérdésre nincs válasz: vagy a teremtőbe vetett hit, vagy a nagy semmi a „válasz”.

„A hit emberei sokezer, a keresatények 2000 éve barkácsolják érveiket Isten javára, minden gátlástól mentesen, csak a fogyasztó bódításának hatékonyságát mérlegelve. Ma már nem hat a levitáció és stigma, a kiátkozás és inkvizíció is elvetve, de a néger istentiszteletekbe szépen beépítették a tűz körüli révült ugribugrit.”

ÉBRESZTŐ! Ezen már rég túl van a világ. A Teremtő létezésében hívők között ma már a teistákkal szemben többségben vannak a legmagasabb szinten a deisták, panteisták, intelligens tervezésben hívők.

„Einsteint lenyűgözte a természet rendje, de elutasította annak Isten művekénti szemlélését (lásd "Hogyan látom a világot"c. önéletrajzát).”

Az alábbiak mind Einstein idézetek:

“I want to know how God created this world. I am not interested in this or that phenomenon, in the spectrum of this or that element. I want to know His thoughts, the rest are details.” (Einstein, as cited in Ronald Clark, Einstein: The Life and Times, London, Hodder and Stoughton Ltd., 1973, 33).

“The deeper one penetrates into nature’s secrets, the greater becomes one’s respect for God.” (Einstein, as cited in Brian 1996, 119).

“The more I study science the more I believe in God.” (Einstein, as cited in Holt 1997).
Max Jammer (Professor Emeritus of Physics and author of the biographical book Einstein and Religion, 2002) claims that Einstein’s well-known dictum, “Science without religion is lame, religion without science is blind”

“In view of such harmony in the cosmos which I, with my limited human mind, am able to recognize, there are yet people who say there is no God. But what really makes me angry is that they quote me for the support of such views.” (Einstein, as cited in Clark 1973, 400; and Jammer 2002, 97)

FOLYTASSAM?

"Nekem valahogy Voltaire mondása tetszik: "A vallás akkor keletkezett, mikor az első ostoba találkozott az első csalóval".

Kinek a pap, kinek a papné! Ma már nem itt tartunk, ahogy írtam. Az ősrobbanás elmélete, ami a mai modern kozmológia egyik alaptétele, és egy belga paptól, Georges Lemaître-től, a Leuveni Katolikus Egyetem fizika és csillagászati tanárától származik.

„Orbán szép eszmei utat futott be a "Térdre, csuhások!"-tól a "keresztény szabadság"-ig.
Lehet neki önfeledten tapsolni.”

Te még itt ragadtál le?

2019.11.27. 17:09:04

@György Csaba Nagy: A kereszténység ön szerint egy olyan dologgal hiteget az embert, ami nics.
A liberális vallás istene pénz, amiből nagyon keveseknek jut elegendő, miközben az érte lelkendező hívőknek egész eéletük kevés ahhoz, hogy egy ~letet megalapozzon.
Melyik ad több nyugalmat a kettő közül, mert anyagilag mindkét vallási csport tömege megszívja?

György Csaba Nagy 2019.11.27. 18:15:04

Hát jól leragadtál.
A hit és a tudomány kibékíthetetlen ellenfelek. Történelmileg tiszta a kép: távoli emberelődeink, a világról szerzett kevés ismeret birtokában, kiszolgáltatva a természet erőinek, de embervoltuknak megfelelően rendszerben gondolkozva, olyan képet alkottak a világról, hogy az kétfedelű. Az isteni világ mozgatja a magasabb szférát, a természeti erőket, háborúkat,. népek sorsát, az emberi hatáskör ennek alárendelten, lényegében az egyén önnfentartására szorítkozi.Aztán az ember mocorogni kezdett: ismeretei szélesedtek, és ami fontosabb, a környezet elszenvedése helyett annak igényeinek megfelelő alakításába fogott. A természeti környezet átalakításának hatásfoka exponenciálisan növekedett, a 150 év előttire ma már rá sem ismerni, s a jövő perspektívája szédítő. Ma már védve vagyunk a ragadozóktól, a járványok legtöbbjétől, a természeti csapások messze nem oly tragikusak, sok előrejelezhető, hatásuk tompítható. Az ember szépen halad a "teremtett világ" élhetővé tételével. A teremtett világ selejt volt, nem viselte egy mindenható, bölcs, emberszerető Isten kézjegyét. A világ működése még inkább: vérengzések, a rossz győzelme, a jó veresége véletlenszerűen és indokolhatatlanul történt. Istened szeszélyesen, erkölcs nélkül,. nemtörődöm módon gyurmázott a világgal, és benne műve koronájával, az emberrel. Viselkedése maga a közöny. Egy ilyen urat kellene imádnunk és szeretnünk? Na ne! Egyetlen mentsége van: hogy nem létezik. Isten egy absztrakció. Minden nép egy olyan istent teremtett magának, ami gondolkodásmódjának, hagyományainak, vágyainak megfelelt, ismeretei adott szintjén. A tudás gyarapodtával az istenhit defenzívába szorult,kiveszőben van, a világ boldogabb részein csak a hagyománytisztelet tartja takaréklángon. Nem véletlen, hogy az egyház masszívan tudományellenes, bár találékonyan áll elő új mentőötletekkel -pl. intelligens tervezés--, de ez gyenge utóvédharc. Fajunk végre eldobja a mesék babáját, helyette hozzálát valódi feladatához a mennyország megteremtéséhez itt a Földön, kézzel fogható valóságban. Te pedig poroszkálj tovább, leragadva mesédbe.
Orbánt pedig idéztem, múltját és jelenét. Értem, hogy nem tetszik, de ezt ne leplezd hessegető leszólással.

taga20 2019.11.27. 18:20:07

@Cycmen :

öreg vicc, mint mirmur. de ül!:))

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.27. 18:37:51

@György Csaba Nagy:

Látom semmit nem értettél abból, amit írtam!

György Csaba Nagy 2019.11.27. 18:54:00

@Tényelek: Tűz és víz: Isten egy ezoterikus eszme, a pénz pedig evilági, kézzel fogható valóság. Imádni persze lehet, de csak azért, mert belépő a világi örömökhöz. Lehet filózni rajta, jó-e a hajszolása vagy sem, de sztem az az ember dolga, hogy törekedjék magának és utódainak jobb életet biztosítani, és ezt becsületes módon csak munkával érheti el, pénzt keres. A pénz az alkotás üzemanyaga, kiiktatásával állati életmódra korlátoznánk magunkat, elvehetnénk amit a természet ad. A pénzkeresést nem tudom vallásnak tekinteni. Gyakran használt hasonlat, de ez nem teszi igazzá.

György Csaba Nagy 2019.11.27. 18:59:00

@atomic power 1986DucaDuca: Mert hogy semmi értelme nincs nekije. Hit és értelem egymást kizáró fogalmak. Ha már nem látod, merre halad a világ, mi "girhes eszme" (copiright by Ady), élj még 100 évet, az talán ráébreszt.

2019.11.27. 19:14:55

@György Csaba Nagy: Az adózás utáni profit nagyjából tizede jár annak, aki becsületese dolgozik a többit azok teszik zsebre, akiknek fogalmuk sincs a külvilágról, mert ki sem mernek jönni közénk.
Ezért írtam, hogy ez a világ is olyan, ahol olyan dolgokért küzdünk, amit sosem fogunk elérni a cinkelt lapok miatt.

György Csaba Nagy 2019.11.27. 19:34:49

@Tényelek: Ezt látom a kapitalizmus fő bajának: durva érdekérvényesítő, ezáltal hatékony a termelésben, de az egyenlőtlen elosztás lefojtja a vásárlóerőt, ezzel gátolja a termelést. Ez az elosztási igazságtalanság egyszer majd a vesztét okozza, de nem holnap. Azzal viszont nem értek egyet, hogy a tőketulajdonosok nem látják a világot. Akkor hogy kerültek döntési helyzetbe, és hogy tudják megőrizni azt? Sajnos realisták, hatékonyan védik kiváltságos helyzetüket.

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.27. 20:05:49

@György Csaba Nagy:

"Hit és értelem egymást kizáró fogalmak. "

Amiről te beszélsz, az a vakhit. Én viszont különbséget teszek a hit különböző szintjei között. Az a fajta hit, amit az általam felsorolt Nobel díjas tudósok képviselnek, az nem zárta ki, hogy eljussanak a tudomány legmagasabb fokaira. Tehát az ő személyük a bizonyítéka annak, hogy a hit és az értelem összeegyeztethető! Most már érted?

2019.11.27. 20:24:37

@György Csaba Nagy: Szerintem annyiban realisták, hogy sok generáció óta olyanokra bízzák a munkát, akik értenek hozzá, ők maguk csak egy szűk körben mozognak.
Arra kell ügyelniük, hogy még véletlenül se kerüljenek fel a gazdagok listájára.

György Csaba Nagy 2019.11.27. 23:25:21

@atomic power 1986DucaDuca: Két különböző dolgot próbálsz összevarrni. A hit mindíg vaklhit, ha nem alapul bizonyítékokon. Márpedig Isten létét sem műve, sem tevékenysége nem bizonyítja. Ha tettei, vagy azok eredménye (ennek tekintve a világ állapotát) alapján kellene megítélnünk, egy nemtörődöm, lusta, vérengző és perverz alaknak kellene tartanunk. A szent iratok, és a klérus gyakorlata szerint pedig a létének vizsgálata, sőt a kételkedés már bűn A tudományos vizsgálat ezzel kizárva. Ez a csalók jellemző módszere. Szimpi Nietzsche megállapítása: Isten halott, miután semmi érzékelhető hatása nincs a világra. Az pedig, hogy egy diptera-kutató, építész, festő vagy pék hívő, nem tud meggyőzni, és nem teremt kapcsot hit és tudomány közt. Csak annyit tesz, a tudós elme társadalmi kapcsolataiban konformista, vagy szakterületén kívül nem következetes gondolkodó, vagy egyszerűen gyáva. Ezek azonban magánügyek, nem bizonyítékok. Gondolkodó ember maga alkosson világképet, ne majmoljon, főleg ne feküdjön le politikai divatoknak.

alöksz róz 2019.11.27. 23:48:27

@György Csaba Nagy: nem bírok rájönni, hogy troll vagy, vagy csak ilyen hülye
segíts má egy cseppet

mgdé 2019.11.28. 00:33:32

@Tényelek:

Erre írtam, már előre!, Kerkhofékat.
Székhez kötve ugyan kicsit nehéz vb döntőn focizni, de végül is nem képtelenség ...

S azt se felejtsük el, hogy Mekk is Elek.

mgdé 2019.11.28. 00:44:38

@Cycmen:

Szolidabban, Cicus! :P
Sosem kértem tőled a bedobott zsetonért cserébe Elton John számot.
De ha velem kapcsolatosan továbbra is félrebeszélsz, mindennap azokat fogod nyomatni! :P

István Tamasi 2019.11.28. 07:26:22

EZ a sok hozzászólás akár még engem is hívővé tesz. hiszek abban, hogy egy jó ebéd/vacsora után inni kell egy pohár jó bort.

István Tamasi 2019.11.28. 07:31:26

@Tényelek: Az ön által stabilnak nevezett egyházak hitvilágát, katekizmusát is számtalanszor átírták. Lásd a bibliát - ami egyébként nem más mint egy mesekönyv - , noha eleve a különböző részei térben és időben egymástól távol íródtak, többször átírták.

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.28. 09:20:34

@György Csaba Nagy:

„Két különböző dolgot próbálsz összevarrni. A hit mindíg vaklhit, ha nem alapul bizonyítékokon.”

Ne haragudj, de olyan hülyeségeket írsz, hogy az már fárasztó!
A hitet pont azért hívják hitnek, mert az a lényege, hogy hiszed és nem tudod. Ha tudod akkor már nem hit.

„Márpedig Isten létét sem műve, sem tevékenysége nem bizonyítja.”

Hallottál már a deizmusról? Ha nem, nézz utána! Már írtam, hogy az istenhitnek különböző szintje vannak. Nem tudsz elszakadni a szent iratoktól, klerustól? Te komolyan hiszed, hogy az általam felsorolt tudósok istenképe ebből eredeztethető?
Kritikád a régmúlt vallási gyakorlatának és a vakhitnek a kritikája, aminek semmi köze a felsorolt tudósok hitéhez, ami nem a fanatizmusra épül.

„Nietzsche megállapítása: Isten halott, miután semmi érzékelhető hatása nincs a világra.”

Ez ugyanolyan botor állítás, mint az, hogy a mindenható befolyásolja mindennapi tevékenységünket.
Nem azért, mert nem lehetnek igazak ezek az állítások, hanem azért, mert egyaránt lehet mindkét állítás mellé érveket és ellenérveket felsorakoztatni. Tehát nem bizonyított állítások.

„Gondolkodó ember maga alkosson világképet, ne majmoljon, főleg ne feküdjön le politikai divatoknak.”

Ez így igaz, de a megismerésnek korlátai vannak. A bizonyított tények után már csak a találgatás marad. Az ateista is csak találgat, az istenhívő is csak találgat. Mindkét találgatásank van egyforma, egyenértékű létjogosultsága, amit mindkét oldalról hitnek nevezünk. Az ateista hite, hogy nincs Isten, ezt bizonyítani nem tudja. Az istenhívő úgyszintén.

Sir Bates dö Hól 2019.11.28. 10:07:46

Az kifejezetten bámulatos, mikor egy funkcionális analfabéta kezd el delirálni a nemzetről és az keresztény egyetemességről egyazon gondolatsorban...

Tényelek 2019.11.28. 10:31:48

@István Tamasi: nahát tud maga szépen beszélni. Maga buzernyák!

2019.11.28. 10:42:53

@Tényelek : Kedves Klón!
Ezt saját nick nevén is közölhette volna!

György Csaba Nagy 2019.11.28. 11:30:32

@alöksz róz: Nem tudok segíteni rajtad (félek, más sem), mást keress gumiszobatársnak. Ez a hely pedig véleménycserére van szánva, nem gondolatmentes minősítgetésre. Minősítsen téged a család.

alöksz róz 2019.11.28. 12:16:27

@György Csaba Nagy: értem, nem vagy troll, csak hülye :-)
"A hit mindíg vaklhit, ha nem alapul bizonyítékokon" - ezt biztos végiggondoltad? :D
„Márpedig Isten létét sem műve, sem tevékenysége nem bizonyítja.” - ja. meg a nemlétét se.
megnézhetnéd mi az a "hit"...

György Csaba Nagy 2019.11.28. 12:35:03

@atomic power 1986DucaDuca: Érdekes, hogy fárasztónak talált véleményemtől nem fáradsz el. Helyzetünk e tekintetben egyezik, de ezzel vége. Vakhit: Te tettél különbséget a hit és vakhit közt, holott ilyen Isten létéről föl sem merülhet. Azt a Biblia és a klérus eleve bizonyíthatatlanra kalibrálta, ettől vakhit. Nem vak, prosztó hit pl. az univerzum keletkezése és fejlődése körüli sok elmélet, benne az élet keletkezéséről szóló, mert bár ezek is bizonyíthatatlanok, de számos közvetett bizonyíték, fizikai törvények és számítások támasztják alá
Hibásan próbálod egyenértékű választásnak beállítani a hit/ateizmus párt. Először is: nem a nemlétet kell bizonyítani, hanem a létet. A nemlét eleve bizonyíthatatlan. A lét, bárminek a léte pedig azt jelenti, van, hat, számolni kell vele. Isten nem ha a világra. A bibliai teremtés-mesét rég fel kellett adni, tárgyi bizonyítékok tömege mutatja, hogy világunk nem egyszeri teremtő aktus eredménye, hanem hosszú úton alakult, a fizika, kémia, majd a biológia törvényei szerint. Ha pedig a világ állapotát és történelmét szemléljük, fel kell adnunk azt a hitet, hogy egy mindenható, bennünket szerető gondviselő műve.
Van tehát egy állítás Isten létéről és művéről, a teremtésről, és igenis, a világ sorsának folyamatos irányításáról. Ennek az állításnak mélyreható társadalmi következményei vannak, minthogy kihatnak az emberi viselkedésre, a hívekére és a kléruséra. Utóbbi a mozgató erő, ma már kevésbé, de korábban hatalmasan. A klérus gyakorlata leleplezi, hogy a történelem legnagyobb csalásának vagyunk tanúi. Csak példaként: a Biblia megenged közvetlen kapcsolatot Isten és hívő közt, de a klérus magának monopolizálta azt, anyagi előny fejében, s irtotta a kathar eretnekséget, akik ezt a monopóliumot tagadták, a Biblia sírban hagyja az elhunytat a világ végén esedékes utolsó ítéletig, de mivel ez rosszul adható el a türelmetlen híveknek, a klérus bevezette a halál utáni azonnali mennybemenetelt ill. purgatóriumot, a csodák körüli nevetséges primitív felhajtások sorát, a szentté avatások eleve vitatható jogosultsága mögött felsejlő érdekviszonyokat és otrombaságokat, a papok tömeges magánéleti bűneit és azok elkendőzését (mintha nem tartanának a túlvilági igazságszolgáltatástól), az egyházak közti gyűlölködésig. Mi kell még, hogy a csalás és a csalók lelepleződjenek?
A hit magánügy. Az már kevésbé, hogy a tömegekre ható csalást és elkövetőit felismerjük és leleplezését segítsük. A csalás ügyvédjének lenni pedig alantas szerep.

György Csaba Nagy 2019.11.28. 12:51:47

@alöksz róz: Tengermély gondolkodású blogtárs: ugyan bizonyítsd már be, hogy olyan ötlábú egyszarvú, mely a Föld 1-2000 méteres mélységében szaladgál, nem létezik: Bemelegítésül akár egyéb nemlétező bizonyításával is előállhatsz. Csak arra kérlek, munkád végeztéig ne tért vissza.

Tényelek 2019.11.28. 13:54:12

Hú de jól elbeszélgetek magamban. Önmagam is magázom. Kesztyű nélkül szarhoz nem nyúlok.

György Csaba Nagy 2019.11.28. 14:57:23

@alöksz róz: Lusta dög, a helyett hogy megmutatnád. Fogadok, az egyszarvút se keresed.

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.28. 15:29:27

@György Csaba Nagy:

„Vakhit: Te tettél különbséget a hit és vakhit közt, holott ilyen Isten létéről föl sem merülhet.”

Az ateista tudja, hogy nincs Isten, kész tényként kezeli a természetfeletti nemlétét. Ez is vakhit. A babonás vakhit pedig a tudatlanságon alapszik.

„Isten lenézi a babonás vakhitet.”
/Idézet Márai Sándortól./

Ez az, amivel nem lehet vádolni a Nobel díjasokat.

„Hibásan próbálod egyenértékű választásnak beállítani a hit/ateizmus párt. Először is: nem a nemlétet kell bizonyítani, hanem a létet. A nemlét eleve bizonyíthatatlan.”

Ez nem a büntetőjog, hogy a vádlónak kell bizonyítani a vádlott bűnösségét! Itt bizony egyenrangú felek állnak egymással szemben, ahol mindkét felet köti a bizonyítási kényszer. Ha nincs bizonyíték, akkor csak hitről beszélhetünk. Ezért az ateizmus is hit, egyesek szerint vallás. /tudományvallás/

„A nemlét eleve bizonyíthatatlan.”

Mint ahogy Isten léte is!

„A lét, bárminek a léte pedig azt jelenti, van, hat, számolni kell vele. Isten nem ha a világra.”

Ettől még létezhet! Már említettem a deizmust, mint az istenhit egyik szintjét.

„A bibliai teremtés-mesét rég fel kellett adni, tárgyi bizonyítékok tömege mutatja, hogy világunk nem egyszeri teremtő aktus eredménye, hanem hosszú úton alakult, a fizika, kémia, majd a biológia törvényei szerint.”

Jó, de mi indította el a folyamatot az ok-okozat törvénye alapján?

„Ha pedig a világ állapotát és történelmét szemléljük, fel kell adnunk azt a hitet, hogy egy mindenható, bennünket szerető gondviselő műve.”

Olvasd el Paul Davies, az Arizonai Állami Egyetem fizika professzorának „Megbundázott világegyetem” c. könyvét, mely szerint akár egy szimulált világegyetemben is élhetünk. Ez is egyfajta válasz lehetne az általad feltett kérdésre. A könyv témája nagyon a materializmus és a teremtő intelligencia létezésének határmezsgyéjén mozog.

„Van tehát egy állítás Isten létéről és művéről, a teremtésről, és igenis, a világ sorsának folyamatos irányításáról.”

LERAGADTÁL!!

Nem tudsz különbséget tenni a hit, a vallás meg az egyház között, melyek nem ugyanazok.

Túláltalánosító vagy és a vallási jelenség egészét tekintve prekoncepciókkal élsz. A kommunista időkben pejoratívként kezelt jelzőket használsz, mint pl.„klérus”
Ez van.

György Csaba Nagy 2019.11.28. 16:06:12

@atomic power 1986DucaDuca: A további vita értelmetlen lenne. Feltételezést valóságként kezelsz, nincs új érved a korábbiakon túl, agnoszticizmusba menekülsz, ha nincs más kibúvód, végül kvázi lekommunistázol, logikámat pedig visszamaradottnak minősíted. Van tanácsod a klérus jobb szóval helyettesítésére? A hit és annak képviselő és haszonhúzó szervezete nem azonos platform? Érvekkel alátámasztott megítélés szerinted prekoncepció?
Az ősrobbanás okát valóban nem tudom. De él a hitem, hogy utódaink egyszer megfejtik, s a magyarázat logikusabb lesz az intelligens tervezésnél.
Olvasd el Dawkins: A vak órásmester c. értekezését. Messze jobb ismeretadó, mint agnosztikusod, s Isten létének, szerepének is logikus cáfolatát adja, sok egyéb mellett.
heted76ar.hu/gallery/dawkins_richard_a_vak_orasmester.pdf
Márai idézett mondata neked is szól: a gondolkodás nélküli hit értéktelen. Persze, gondolkodva pedig szétfoszlik.

mgdé 2019.11.28. 16:17:30

@atomic power 1986DucaDuca:

A "klérus" nem is negatív ... :)

Én is inkább hiszek Ferenc pápának, mint Bayer Zsoltinak.
Majd ha Zsolti meztélláb járkál a - természetesen keresztény, nehogy véletlenül migrizni kezdjen valaki - favellákban, vigaszt nyújtva és áldást osztva, a gyerekeknek hébe-hóba még kenyeret vagy iskolát is adva, esetleg újragondolom.

S nem, én nem vagyok olyan, mint Ferenc pápa, ne kezdjetek felszólítani, hogy de akkor előbb kezdjem én, a Zsolti majd csak ha már példát mutattam ... :P

Ugyanis csak annyi a kérdés, ha amerikai esküdtszéki tag lennék, s ők, mint szemtanúk pont a szöges ellenkezőjét állítanák, más tanú meg nem lenne, kinek hinnék jobban, ki hitelesebb.

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.28. 17:55:49

@György Csaba Nagy:

„Feltételezést valóságként kezelsz, nincs új érved a korábbiakon túl, agnoszticizmusba menekülsz, ha nincs más kibúvód, végül kvázi lekommunistázol, logikámat pedig visszamaradottnak minősíted.”

Azt mondod, hogy nem ismered az ősrobbanás okát. Rendben. Utána viszont azt írod, hogy „hiszed hogy megfejtik az okát”. Jól érem, te „hiszel” valamiben? Egy ateista? Akkor milyen alapon kritizálod azokat, akik szintén hisznek valamiben? Hol van itt az azonos mérce?

Agnoszticizmusba menekülök? Elismerem, agnosztikus vagyok és ez alól nem akarok kibújni. De ez miért baj? Még mindig jobb, mint a vakhit, legyen az ateizmus vagy bigott vallás. A kételkedés azt jelenti, hogy az ember gondolkodik, vívódik.

Kvázi lekommunistáztalak? Nem állt szándékomban, de akkor miért használod az egyház, papság megnevezés helyett?
A Rákosi- és a korai Kádár rendszerben használták a kifejezést: a „klerikális reakció” elleni kíméletlen harc jegyében. A rendszerváltás óta legelőször tőled hallottam a kifejezést.
Logikádat visszamaradottnak tekintem: hát nem te írtad azt a marhaságot, hogy: „A hit mindíg vaklhit, ha nem alapul bizonyítékokon.”

„Érvekkel alátámasztott megítélés szerinted prekoncepció?”

Nem te írtad ezt: „Neked és a vallás/Isten dolgában itt buzgón Orbán-vonalba állt izzadó híveknek”. Ez mi, ha nem prekoncepció? Honnan tudod te, anélkül, hogy ismernél, hogy mi az én világnézetem? Ez csak egy példa!

„Olvasd el Dawkins: A vak órásmester c. értekezését. Messze jobb ismeretadó, mint agnosztikusod, s Isten létének, szerepének is logikus cáfolatát adja, sok egyéb mellett.”

Olvastam a művet.

www.youtube.com/watch?v=oH5GCMesphs&t=1696s

25:48 perctől 29:38 percig nézd meg a videót a militáns ateizmusról, ami ugyanolyan vak, mint a bigott vallás.

„Márai idézett mondata neked is szól: a gondolkodás nélküli hit értéktelen.”

Mondod ezt egy agnosztikusnak. Nevetséges!

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.28. 18:29:52

@mgdé:

"Majd ha Zsolti meztélláb járkál a - természetesen keresztény, nehogy véletlenül migrizni kezdjen valaki - favellákban, vigaszt nyújtva és áldást osztva, a gyerekeknek hébe-hóba még kenyeret vagy iskolát is adva, esetleg újragondolom."

Ennél egy csipetnyivel nagyobb mértékben folyik a segítségnyújtás!

Mind a kormánypárti szimpatizánsok 78, mind a kormánykritikus polgárok 66 százaléka egyetért a Hungary Helps Program fő céljával, a helyben való segítségnyújtással.
Jegyzetek

abouthungary.hu/hungary-helps/

És te?

mgdé 2019.11.29. 00:31:51

@atomic power 1986DucaDuca:

78 % egyetért? Ez szép! :D
És mi TESZ?

Én mit gondolok? Akár példul azt, hogy "Constantinople is Greek!".
Azaz, a törököket zsupp vissza Ázsiába.
Ennél európaikultúravédőbbet nem nagyon tudsz mondani. :P
(Az anyagiak diktálta "is German"nem lenne igazán hiteles ...)
Az "Erdogan is faszagyerek" pedig ennek egyenesen az ellentéte, valamint színtiszta aljasság, bármit is hablatyol a szépséges Petike.

Amúgy ez - a helyben való segítségnyújtás - 2014 őszén miért nem jutott eszükbe???
Nekem - ja, ja, a józan ész - kapásból eszembe jutott, amikor az ENSZ jelezte, hogy az amerikai támogatás megvonása esetén nem tudja finanszírozni a táborokat.
Csak nem amatőrök?
(Ha pedig nem amatőrök, hanem tudatos o1g-k, az még rosszabb.)

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.29. 07:02:02

@mgdé:

„Azaz, a törököket zsupp vissza Ázsiába.
Ennél európaikultúravédőbbet nem nagyon tudsz mondani.”

Az illegális migránsokat kibocsájtó országok egyike sincs Európában, mégis jönnek tömegesen. Ezzel nem oldanál meg semmit, azon kívül, hogy semmi realitása nincs. Nem kellene az álomvilágodat ilyen ügyekben kivetíteni, mert komolytalanná teszi egy súlyos problémához való hozzáállásodat.

„Amúgy ez - a helyben való segítségnyújtás - 2014 őszén miért nem jutott eszükbe???”

Mármint a volt gyarmattartó hatalmaknak? Ugye nem akarod Magyarország nyakába varrni a problémát? Ha már a józan észre hivatkozol! Csak nem amatőrök ezek a hatalmak? Vagy van más oka is a látszólagos bénultságuknak?

mgdé 2019.11.29. 09:19:48

@atomic power 1986DucaDuca:

Nem. Az EU-nak. Akik ugye mi is vagyunk, meg a lengyelek is, meg a , meg a ...
Vagy már oly kicsik merünk lenni, hogy már javaslattételi merszünk sincs és soha nem is volt?

Igen, ha egyszer már mohamedán migránsozunk, egyúttal kiraknám az összes németországi, ausztriai, svájci, stb. mohamedán törökök közül mindazokat, akik úgy gondolják, hogy neki ugyan nem Merkel, stb., hanem Erdogan az elnöke - lásd pl. Özil -, is. S ilyen bőven több van, mint - ha Franciaországot nem számoljuk - arab. Az erdoganizmus ugyanis semennyire nem európai kultúra konform, mint ahogy a Konstantinápolyt bevevő (s Nándorfehérvárnál pofont kapó) Hódító Mohamed sem volt az.

alöksz róz 2019.11.29. 11:04:14

@mgdé: jól beszélsz, özilt én is kiraknám a gecibe

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.29. 12:22:35

@mgdé:

„Nem. Az EU-nak. Akik ugye mi is vagyunk, meg a lengyelek is, meg a , meg a ...
Vagy már oly kicsik merünk lenni, hogy már javaslattételi merszünk sincs és soha nem is volt?”

Magyarország a határokat akarja megvédeni, amihez nem kapott sem anyagi, sem erkölcsi támogatást.
Az EU egészében a nyitott határok politikáját követi, a migrációt nem megállítani, hanem törvényesíteni akarja.
Nyugat-Európában már sokkal korábban általánossá vált az a nézet,hogy a migráció legyen szabad, a határok pedig nyitottak. Ez vált a politikai gyakorlattá.
Az unió csakis az Olaszországba és Görögországba érkező menekültekre koncentrált, és figyelmen kívül hagyták a Magyarországra nehezedő hatalmas nyomást.
Nem a javaslattételen múlott a migrációs válság kialakulása!

„Igen, ha egyszer már mohamedán migránsozunk, egyúttal kiraknám az összes németországi, ausztriai, svájci, stb. mohamedán törökök közül mindazokat, akik úgy gondolják, hogy neki ugyan nem Merkel, stb., hanem Erdogan az elnöke - lásd pl. Özil -, is.”

Ez nem magyar probléma. Ezt Németországnak kell megoldani. Ez fájjon nekik!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 13:14:41

@atomic power 1986DucaDuca: "Magyarország a határokat akarja megvédeni, amihez nem kapott sem anyagi, sem erkölcsi támogatást."

Felesleges sipákolnod. Az EU ajánlott támogatást, de a két lábon járó DNS minta gazdád nem kért belőle.

mgdé 2019.11.29. 14:01:01

@atomic power 1986DucaDuca:

Khm, "és figyelmen kívül hagyták a Magyarországra nehezedő hatalmas nyomást", már 2014-ben???

mgdé 2019.11.29. 14:06:01

@atomic power 1986DucaDuca:

"Ez nem magyar probléma."

Amúgy meg, az európai kultúrkör problémája. Következésképp a magyar kultúrköré is.

Én még azokat a kótyagos kipcsakokat is visszazavarnám a szteppére, akik akár egy piciny cseppet is komolyan gondolják, hogy Nazurbajev az elnökük ...

mgdé 2019.11.29. 14:25:10

@alöksz róz:

Ennek szívből örülök! :)

(Ronaldinho viszont bármikor jöhet a baráti tornatermi focinkra. :D )

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.29. 16:06:38

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

„Felesleges sipákolnod. Az EU ajánlott támogatást, de a két lábon járó DNS minta gazdád nem kért belőle.”

Az egyszeri áthelyezés kedvezményére gondolsz? Amit Olaszország és Görögország megkapott. Cserébe pedig elfogadni az EU kötelező menekültelosztási kvótarendszerét. Látjuk mire jutottak mindkét kezdeményezéssel. még jó, hogy a V3-ak mellénk álltak. Most az lenne Magyarországon, mint Boszniában.

Szép lehetsz, de okos nem!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 16:18:06

@atomic power 1986DucaDuca: "Az egyszeri áthelyezés kedvezményére gondolsz?"

Nem, én konkrétan a pinára gondolok, mert holnap megyek a barátnőmhöz.

Én arra válaszoltam, ami fasságot te mondtál: "Magyarország a határokat akarja megvédeni, amihez nem kapott sem anyagi, sem erkölcsi támogatást."

Az EU pénzt, határőröket, hivatalnokokat akart adni, de Ondó Viktor gazdád visszautasította.

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.29. 16:48:21

@mgdé:

„Khm, "és figyelmen kívül hagyták a Magyarországra nehezedő hatalmas nyomást", már 2014-ben???”

Két koncepció ütközik a migráció kérdésében. A korlátozott és mérsékelt, illetve a korlátlan és tömeges bevándorlást támogató erők között. Az előbbi támogatható, míg az utóbbi nagyon kockázatos. Bevándorlás és vita évtizedek óta folyik az európai kontinensen.

Albert Thomas, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet főigazgatója már 1927-ben azt javasolta, hogy a bevándorlás szabályozásának a jogát nemzetközi szervezetekhez kell delegálni. Kofi Annan, korábbi ENSZ főtitkár 2004-ben arról beszélt, hogy korlátozzák az országok szuverén jogát arra, hogy a bevándorlásról egyoldalú döntéseket hozzanak.
A nyomás indirekt módon már 2015 előtt is megvolt, de a migránsválság kiéleződésekor fokozódott és közvetlenné vált.

2014-ben több mint megkétszereződött 2013-hoz képest a menekültkérelmek száma Magyarországon. Soha korábban nem nőtt ilyen mértékben a a menekültek száma egyetlen év alatt, mint 2014-ben.
ENSZ menekültügyi főbiztossága (UNHCR) aktuális globális jelentése (Global Trends) 2015-ből.
A jelentésben írnak a Magyarországra nehezedő migrációs nyomásról.
Az adatok szerint 2014-ben 41 400 új menedékkérelmet adtak, míg 2013-ban 18 600-at. E növekedés következtében Magyarország 2014-ben a 9. legtöbb menedékkérőt fogadta be a világon.

Az UNHCR adatai szerint tavaly mintegy 41 400 új menedékkérelmet adtak, míg az előző évben 18 600-at.

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.29. 17:01:39

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

"Az EU pénzt, határőröket, hivatalnokokat akart adni, de Ondó Viktor gazdád visszautasította."

A 2014-2020-as költségvetési időszakban az EU Magyarország számára 110 millió eurót különített el határvédelmi, belbiztonsági és a migrációval kapcsolatos feladatok támogatására. Ennek mintegy fele közvetlenül határigazgatási feladatokra lett allokálva.

A menekültválság sorén Magyarország ezen felül még négy alkalommal kért és kapott sürgősségi segélyt az EU-tól. A legutólsó 2019. februárjában volt, 20 millió eurós összegben.

Tehát nem igaz, hogy a magyar kormány nem fogadott el pénzt. Az más kérdés, hogy ez nem kompenzálja az összes kiadásunkat. Megintcsak más kérdés, hogy Magyarország nem mond le az önálló határvédelemről.

Összesen 137 millió eurót /kb. 45 milliárd forintot/ kapott az ország a fenti célokra.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.29. 17:26:29

@atomic power 1986DucaDuca: "Magyarország nem mond le az önálló határvédelemről."

Amit Ondó Viktor gazdád visszautasított, azt a pénzt a magyar jogszabályok szerint használhatta volna fel. Még lophatott is volna belőle, ahogy szokta. A határőrök magyar irányítás alatt segítettek volna, a hivatalnokok a magyar jogszabályok szerint dolgoztak volna, nem kellett volna lemondania a gecinek az önálló határvédelemről. Inkább beengedett Európába ellenőrzés nélkül többszázezer illegális migráncsot.

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.29. 18:26:44

A magyar határvédelem mintegy 300 milliárd forinba került. Ennek töredékét fizették ki.

"A határőrök magyar irányítás alatt segítettek volna, a hivatalnokok a magyar jogszabályok szerint dolgoztak volna.............."

Az uniós határvédelemmel kapcsolatban nem túl jók a tapasztalatok. A nemzeti görög és az olasz határvédelem is leszerepelt.
Magyarországnak nem határmenedzsmentre van szüksége, hanem határvédelemre.
A tapasztalat az, hogy lopakodó jogalkotás folyik. Szavakban semmi sem kötelező, de utána meg az Európai Bíróság ítélete az ellenkezőjét mutatja. Lásd kvótatörténet!

Különben meg a Brüsszeli Bizottság ne abban akarjon nekünk segíteni, amit nem kérünk, hanem abban, amire szükségünk van.

" Inkább beengedett Európába ellenőrzés nélkül többszázezer illegális migráncsot."

Akiket Merkel meghívott.

alöksz róz 2019.11.29. 23:48:00

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: "Inkább beengedett Európába ellenőrzés nélkül többszázezer illegális migráncsot." - hát ja, végül is halomra is lövethette volna őket a határon...

Tényelek 2020.11.26. 20:22:38

Bosznia, Albánia, Koszovó, Törökország, Tunézia...
süti beállítások módosítása